.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Haziran 2009 Perşembe

Turgay Demirel

Biz bu abiyi Galatasaray'lı bilirdik ama son yaşananlar ve yazılıp çizilenler gösteriyor ki o da eski Galatasaray'lılardan (bkz:Emre Belozoğlu). Beşiktaş klübünün istemediği ve desteklemediği bir adamdı ama diğer klüplerimizden gayet büyük destekler alarak yoluna devam etti. Hatta Beşiktaş Cola Turka şube direktörü Hasan Bozkurter zamanında kendisi için epey ağır laflar etmişti.
Şu anda Türk basketbolunun geldiği yere bakıyorum da; böyle bir lig, böyle bir Milli Takım başka hangi Avrupa ülkesinde var acaba? Ülker'in sponsor olduğu üç takım Beko Basketbol Ligi'nde, Efes Pilsen yavrusu Daruşşafaka ile aynı ligde. Milli takımın hocası Fenerbahçe Ülker'in de hocası ve genç oyuncular Tanjevic ve Demirel'le Fenerbahçe'ye gelmeleri için ikna ediliyor. Alpella diye bir takımdan sezonun ortasında en değerli oyuncuları apar topar Fenerbahçe Ülker'e getiriliyor. Başka bir ülkede bunlar yaşansa kıyamet kopar diyeceğim ama zaten yaşanması mümkün değil.
İimdi seneye Beko Basketbol Ligi başlayacak ve biz burada takımımızla ilgili birşeyler yazmaya çalışıcaz (Tabi yönetim konuşulacak bir takım bırakırsa). İyi de balık baştan kokar misali (Artık kokmak ta değil, çürümüş resmen) başkanı bu olan ligin nesini yazacağız?
Ben kendi namıma Turgay Demirel'e e-mail atıp istifasını istiyeceğim. Lakin ülkemizde yeri geldiğinde istifa etmenin bir erdem olduğunu bilen insan sayısı galiba çok az.

6 Yorum:

Verdiğin link açılmıyor ama benim bahsedeceğim şudur ; başroldeki ağabeyimizin yıllar öncesindeki GS-Beşiktaş final maçında rakibin kaptanı olduğunu

Beşiktaş 'ın yabancısı sporcusunun G.Saraylı bir yöneticiden teşvik primi alarak ilk defa Türkiye 'de bu kavramın spora sokulduğunu

Aynı basketbolcunun bilerek kasti faul ile diskalifiye olduğunu

GS 'nin bu ve bunun gibi ayak oyunları ile o sene şampiyon olduğunu bilmeyen var mıdır ?

Olmasın ... Biliniz ...

simplextablosu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

demirel simplex turgay demir bizim beşiktaşlı yazar abi :))

simplextablosu dedi ki...

ahahah dur dur yanlış olmuş o...

simplextablosu dedi ki...

Hürriyetteki yazıyı yazan Meriç Tunca her daim lanetle andığım, kör bir fanatik ve terbiyesiz bir yazardır. Turgay Demirel ile görüşmesinde konuşulanları aktardığı yazıda söylenenleri çarpıttığımdan zerre şüphem yok. Ama bütün bunlar Turgay Demirel'in derhal istifa etmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Son maç için seyircisiz oynama cezası veremeyen, Mirsad Türkcan'a men cezası veremeyen, Efes Pilsen'e şampiyonluk kupasını veremeyen bir Federasyon başkanı ve hatta yönetim kurulunun daha bir kaç gün önce "nasıl getirdiysek öyle indiririz" diye tehditler savuran Fenerbahçe yönetim kurulu hakkında tek kelime edememiş olması hayretle bile karşılanamıyor artık bu memlekette. Hadi benim basketbol için emek verdiğim (bir taraftar olarak bile) çok söylenemez ama bu ülkede basketbol için yıllarını vermiş isimlere üzülürüm en başta.

Stan Van Gundy dedi ki...

Turgay Demirel'e 2 yil önce bir mail atmıştım. Tanjevic'i de yanina al, Türk basketbolundan lutfen artik şu pis ellerini cek diye. Aslında topluca yapilmis bir hareketti.. Yanlis hatirlamiyorsam "bireysel olarak yazilmis" 150-160 mail atildi.

Adam bu mail harekatindan 1 hafta sonra tekrar aday oldu. Nolur beni secin yapacaklarimiz var falan diye.

Türk Basketbolunun geriye gidişindeki başlıca etkenlerden biri Tanjevic'se, diğeri ve aslında Tanjevic'den daha da onemlisi de Turgay Demirel beyefendidir.

Yorum Gönder

Ara