.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ağustos 2020 Salı

2020/21 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler

                              

GELENLER :

Fabrice N'sakala
Welinton
Bernard Mensah

GİDENLER :

Victor Ruiz
Burak Yılmaz
Fatih Aksoy

SÖZLEŞMESİ BİTENLER :

Atiba Hutchinson
Caner Erkin
Gökhan Gönül
Abdoulay Diaby
Mohamed Elneny

DEDİKODULAR :

Artem Dyzuba
Haris Seferoviç
Bernard Mensah
Kamil Grosicki
Rick Karsdrop
Mario Mandzukiç
Mario Balotelli
Obbi Oulare
Mario Lemina
Michael Olunga
Teemu Pukki
Ze Luis
Fabrice N'skala
Welinton
Papis Cisse
Gökhan İnler
Nika Ninua
Serkan Kırıntılı
Asmir Begoviç
Jens Jöhnsson
Rafael
Marcelo
Ömer Ali Şahiner
Josip Skubiç
Robin Yalçın
Nazım Sangare
Cenk Tosun
Nenad Lukiç
Chuba Akpom



207 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 207   Yeni›   En yeni»
F.N. dedi ki...

Şu dedikodu listesine bakinca içim kararıyor resmen. Marcelo, cenk ve pukki haricinde hic birinin bize faydası olmaz

Zaitsev dedi ki...

@ F.N

iyi 6-8 numaran olmadan bu 3lüden de bir cacık olmaz.

F.N. dedi ki...

@zaitsev
Sonuna kadar haklısın ama ben iyi 6-8 transferi yapacaklarını düşünmüyorum. Hatta ben sergenden ve yönetimden şimdiye kadarki izlenimlerinden iyi bir transfer sezonu geçireceğimizi de düşünmüyorum

Huzeyfe dedi ki...

Fırat Günayer ilgin en iyi top kullanan stoperi demiş Welinton için. Nokta Atışında Bülent Kalafat söyledi, ligde en az 1500 dakika oynayan defans oyuncuları arasında total pas yüzdesi en düşük oyuncu Welinton. Herifte boy filan da yok. Bu transfer cidden illet etti beni. Böyle bir yaz transfer sezonu olacak işte.

dominic molise dedi ki...

welinton, nskala, cisse, junior fernandes...dordu de emekli olacaklar. hic biri belki roco gibi verimsiz olmaz ama olcay kadar da takimi sahiplenmez/fark yaratmaz. daha da onemlisi satilamaz. satilamayacak adamlari takima doldurup, kendini kurtarmayi amacliyor sanki sergen hoca.

oysa 3.luk ile 6.lik arasinda cok bariz bi fark yok sanki. uefa'ya gidicek iste takim. trabzon ve basaksehir'i gecebilecegini sanmiyorum 3 buyuklerin. en azindan risk alip oyuncu gelistirmeye/parlatmaya calissak belki yeni eljif elmas'lar cikarabiliriz. hadi o olmadi zeki celik cikarsak da yeter.

ozetle transfer planimiz bence dogru degil. o yuzden kim gelse burun kiviracagiz. "kapali kutu" yerine vasatlari dolduracagiz gibi bi izlenim var. ama ekonomik durum kapali kutulari emrediyor. icinden ya 1 tl cikacak ya 1 milyon tl belki ama 3-4 tane 1 milyon tl cikarsa takimin cehresi degisebilir.

yoksa bu gidisle yeni transferlerin roco, larin, mirin, lens, boyd, nkoudou'dan daha olacagini ben sahsen dusunmuyorum

sports guy dedi ki...

@dominic

Hocam trabzon icin cok acele etme derim. Bu kadro kalacak mi, kalacaksa ne kadari kalacak belli degil. isin o tarafi sekillensin, ondan sonra gecilemez yorumu yapalim.

Sorloth mesela kiralikti opsiyonu vardir da o parayi verebilecek mi trabzon? Verse de kendisi tutabilecek mi takimda avrupa olmadan? Vs vs.

sports guy dedi ki...

Bu arada dedikodu listesine bakinca icinizin kararmasi normal, bundan sonra boyle iste cunku, kac zamandir anlatmaya calisiyorum :) zaten bi tane daha gecen seneki gibi transfer donemi yasarsak tekrar ffp anlasmasi binecek kafamiza, sonra her sey hooop basa.

Bonservis harcamasi beklemeyin. Takas makas olur, belki bir tane 2.5 milyon euro maas alacak forvet olabilir, o kadar. Ki o da bence vida'nin gidisine bagli :)

Bu tum takimlar icin gecerli. Gs 2016 cezasindan sonra akillanmistir diye dusunuyorum, CL yokken onlar da kuculecekler. Bu sene baska bir takimin yaptigi herhangi bir transfere ic gecirecegimizi hic zannetmiyorum yabanci olarak ozellikle.

Durum bu artik, alismak lazim. Ha durum bu deyip welintonlara 3 yil sozlesme vermek sacmaligin daniskasi da o ayri konu.

yilmaz dedi ki...

@sports guy iç karartması oyuncuların kalitesi ya da isimsiz olması değil ki. Şahsen yıllardır anlamadığım şey, ısrarla devam eden yerellik. Bu kadar büyük bir ekonomik buhranda olan kulübün daha araştırmacı olması lazım.

Mesela takım bana araştırmış mamafih "bonservissiz ya da cüzi ücretli, ya da takas formüllü, Türkiye dışında bir alternatif bulamamış" izlenimi vermiyor. Biraz Sergen'e ön yargım da olabilir ama sanki koşa koşa Welinton'a gitmişiz gibi. Orada da oyuncu tarafında bizim hiçbir şartımız kabul edilmemiş, oyuncu ne isterse o olmuş gibi.

Ligden oyuncu almanın da kötü bir yanı yok da, aynı takımdan 3-4 oyuncunun ismi geçiyor. Hiç biri de tekrar satışı mümkün olmayan oyuncular. Ancak ŞL'ye gideceğiz de üstün bir performans göstereceğiz de, belki. Bu şekilde çıkış mümkün değil.

Hayırlısı olsun ne diyim, şurada kuraların çekilmesine 5 gün kaldı.

sports guy dedi ki...

@yilmaz hakli elestiriler, iki sey dusunuyorum bu konuyla ilgili.

1) yurtdisindan su an ulkeye oyuncu sokmak kolay is degil gibime geliyor. Covid sonrasi hala bircok ulke bize ucus bile yaptirmiyor. Bu ortamda kimi nasil ikna edip getireceksin?


2) turk takimlarinin su an adi cikmis durumda. Hele bizim durumu dusunuyorum da, hem karius hem ruiz odemelerden dolayi kacmis. Yurtdisindaki oyuncu menajerlerini masaya bu durumda nasil oturtacaksin?

Derdim sergen'i veya yonetimi aklamak degil tabii, etraflica dusunmeye calisiyorum sadece. Ve hala welinton'un sozlesmesinin 3 yillik olmasina takigim.

yilmaz dedi ki...

@sports guy

doğru, benim eleştirilerim belki ideal bir futbol ortamında daha geçerli olurdu.

Basar dedi ki...

@sports guy
Ben isim transferi beklemiyorum ama bir Atiba, Marcelo, Beck, Hilbert, Cisse, Olcay beklemeye de hakkımız var. Alanya’dan düşünülen oyuncular bu tarz değil. Mesela Wellington, 181lik stoper kalmadı artık! Hele hele 31 yaşa 22’yi feda etmek ne demek?

Sergen’in 10 gün önceki açıklamaları çok ayakları yere basıyordu, bunu destekliyorum ama yapışan transfer yaş ve pozisyonun gerkliliklerini karşılamıyor. Ya yaşı genç olacak ya da 30+ ise pozisyonun hakkını verecek. Yine tün transferleri görüp yorumu toplama bakıp yapmakta fayda var...

sports guy dedi ki...

@Basar

Haklisin. Fatih'in feda edilmesine cok takik degilim sahsen, vasat alti bir topcu oldugunu dusunuyorum ama alinan adam ve sozlesme suresi sinirlerimi ziplatiyor.

Nskala icin de 4 yil dedikodusu vardi, umarim yalandir demekten baska care yok.

Ben karsi degilim anadoludan is yapacak topcu alinmasina da, bari 30+ adamlara max 2 seneyi ikna etmesini bilin yahu. Ne bunlar premier ligi topculari da mi bu yasta son kontratlarini bize patlatiyorlar?

Hele hele yabanci siniri da katlanarak artacakken?

En buyuk derdim bu benim sahsen. Ver iki yillik sozlesme, baktin olmuyor yine canin sagolsun derim.

Birinci onceligin esnekligini korumak, ingilizcesi daha iyi karsiliyor sanirim, "flexible" olmak.

Sonra bu kontratlarin 3. Senelerinde yine aglarsin nasil gonderecegiz bunlari diye.

Welinton pas oyuncusu değil. Direkt çıkan bir adam. Top kesme, pas arası ve ikili mücadele gibi defansif parametrelerin hepsinde ilk 3'te. Dediğim gibi vasat oyuncu ama Vida'ya 3.5 vereceğime bu adam 900 veriririm hemen hemen aynı verimi alırım. Adam Brezilya'lı Tosiç, ne eksik, ne fazla.

Sports Guy'ın ortaya koyduğu son derece haklı sebepler dahilinde işimiz oldukça zor görünüyor. Hele hele evli çocuklu adam getirmek para da veremiyorken imkansıza yakın olur sanırım.

Benim de aklıma yatmayan şey kontrat süreleri. Nsakala gibi, Welinton gibi adamlara 3 senelik kontrat vermek baya delilik gibi geliyor. 3 sene kontrat vereceksen maksimum 400 bin € kontrat vereceksin ki gerektiğinde elden çıkarma fırsatın olsun. Yada direkt 1+1 gibi kontratlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Hocam o uzun vadeli kontratlar kulübün durumundan kaynaklanıyor. Oyuncu biliyor transferinin 10 ağustosa yetiştirilmeye çalışıldığını, ŞL Önelemelerine çıkacak kadroyu bir an önce oluşturma telaşını, menejerleri de biliyor, bunu değerlendiriyorlar.

Fazla araştırılmadan Hocanın bildiği adamların öncelikli olmaları da aynı nedenden. Hoca tanıdığı oyuncuları bir an önce kaynaştırıp ŞL Önelemeye çıkacak, ki eğer geçebilirse kulüp ŞL ye kaldığında oyuncu maaşlarını ve borçları çevirebilme imkanı bulacak, öteki türlüsü bu sene de 10 ayda bir ödenen maaşlar ve yüksek ihtimal daha büyük başarısızlık, Bankalar Birliği Anlaşması yenilenemezse seneye zaten 8 altyapı, kumar bu, alınan risk bu.

Yoksa bahsedilen transfer parametrelerinin içe sinme imkanı yok, ama eli kolu bağlılığı da anlayabiliyorum, tam anlamıyla menejer kucağındalar.

Ahmet Usal dedi ki...

Yani ya bunu yapacaklar ya da sabredip daha akılcı davranıp geleceği daha da batırmamaya çalışacaklar. Sorun şu ki, ŞL gelirleri olmadığı ve Bankalar Birliği anlaşması yenilenmediği takdirde gelecek her halükarda batık.

Bu açıdan bakıldığında "daha batık" olması çok bir şey değiştirmiyor. Ama riskin karşılığı alınırsa nefes alma ihtimali var, ne kadar başarı, o kadar kamuoyu desteği, anlaşmanın yenilenme ihtimali de böylelikle daha artar.

Bu sene aslında Fenerin yapacakları ve onlara yapılacaklar bu işin testi olacak. O zaman bir şeyleri daha iyi anlarız..

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Usal evet haklısın. Bence ilk yapılması gereken bu itibarın kurtarılması.

Beşiktaş anadolu takımından bir oyuncu alırken şartlarını kabul ettirebilmeli. "Ben orada 600b alıyordum sizden 800b isterim diyene", "sana aldığın maaşdan fazlasını veremeyiz, sözleşmenin de son yılı opsiyonlu olur. Sezon sonu elde edilecek başarıya göre de prim verebiliriz" şeklinde, büyük takımın, büyük şehrin takımı olmanın gücünü kullanmamız gerekir.

Alanya'da mutluysa 600b'e kalır adam, ne diyelim. ama biliyoruz ki futbolcular genelde daha az maaşa üst seviye takıma gitmeyi tercih ederler. Onlarca futbolcu var, alacaklarını bırakıp istanbul takımlarına gelen.

Bu bugün yapılabilecek birşey olmayabilir içinde bulunduğumuz zorluklar sebebiyle, ama bu mutlaka tesis etmemiz gereken bir şey.

yilmaz dedi ki...

Bu arada Alanya'da Salih Uçan'ı kimsenin övmemesi enteresan geliyor bana. Hatta bazen "ben hakkaten futbol bilmiyorum galiba" dediğim oluyor kendi kendime :)

Empoli'de bir kaç maçını da seyretmiştim, bana çok pozitif bir oyuncu gibi geliyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

Hocam hepiniz isyanlarınızda haklısınız. Zaten Beşiktaşlılık son senelerde iyice öğrenilmiş çaresizliğe döndü, gerçi ülke futbolunun yansıması, doğrudan sadece biz böyle olduğumuzdan değil. Ben sadece anlamaya çalışıyorum ne oluyor ne bitiyor diye, yargılayıp asmak kolayı, ama başarıdan oyuncuların, hocanın, yönetimin, hepsinin bizden fazla çıkarı var. Başarı hepimize lazım. Oyuncuların maaşlarını alabilmesi için, yönetim ve hocanın devam edebilmesi için.. O yüzden yapılan akılsızlıkları ülke futbol gerçeklerinden bağımsız düşünmemeye çalışıyorum.

Bence de Salih Uçan an itibariyle ligin en underrated yerli gerçek 8 numaralarından, asıl iyi yatırım o olurdu. Genç yaşında her türlü kötü tecrübeye de sahip. Olgunlaştıysa bundan sonra başarısız olamaz.

F.N. dedi ki...

@yılmaz
Ben salih.i kupa finalinde sonradan oyuna girdikten sonra izledim. Salih futbolu kafada bitirmiş. Ondan bu saatten sonra survivor yarışmacisi olur. Yaşı genç olmasına rağmen.

beagle dedi ki...

An itibariyle yeni sezona bakışım:
https://twitter.com/KolpaciPazari/status/1283500586063847424?s=20

Unknown dedi ki...

Bence doğru işler oluyor şunu unutmayın 38yaşındayım Beşiktaş iyi oynayıp şampiyon olduğu sezonlar bu tarz kadrolar oldu oyüzden SERGEN HOCA'YA GÜVENELİM SABIRLI OLALIM.....

Hasta ti dedi ki...

Alanyaspor çağdas atan ile anlasmis, ohaaa çok benziyorlar ama erol bulut'la, sol ayak, defans gecmisi, geniş omuz, sportif yapı, 40'li yaslar. teknik direktör kriterleri olarak pek mantıklı degil ama:)

yilmaz dedi ki...

Çağdaş'ın hevesle Beşiktaş'a gelip, gençliğinde taraftarlarla yaşadığı polemik için özür dileyip, daha yarım sezon dolmadan ilk teklifte gitmesi hiç yakışık almamış.

Başakşehir'in Kopenhag'a elenmesi ile Türkiye ligi şampiyonu ön eleme oynayacakmış artık. Dünden beri bunu paylaşıp duruyorlar.

Çok şaşırmışlar gibi. Yıllardır abuk subuk takımlara elenen, ŞL kupası için "neden olmasın" deyip gruptan çıkamayan takımlar varken ne bekliyorlardı acaba?

Beşiktaş bu süreyi iki-üç yıl daha geciktirdi fakat bedelini de şu anda iflasın eşiğine gelerek ödüyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

ŞL Şampiyonu eğer ŞL katılım hakkını kazanan büyük liglerin takımlarındansa hala önelemesiz katılabiliyoruz. Yani pratikte hala öneleme oynamayacağız, 11. sıradayız ülke olarak. Ama yenseydik 10. sırada kalacaktık. Tabii ki o kadar yatırıma kötü sonuç. Ama eminim BS duruma memnundur. SIkışık takvimde yaşlı takımla ŞL de oynamak daha makbul BS için.

fidddas dedi ki...

başakşehir'in uefada devam etmesi kendi açılarından intihar gibi bir şey olurdu. neredeyse hiç tatil yapmadan yeni sezona gireceklerdi. 30++ bir 11i olan takım için doğru bir adım olmazdı.

ben hem transfer döneminin hem ligin eğlenceli geçmesini bekliyordum zaten, tam da beklediğim gibi geçiyor. bütün lig topluca dibin dibin göreceğiz. 80ler 90lar ligi gibi içe kapanık bir lig olmaya doğru gidiyoruz ama bu şartlarda daha iyisi de biraz zor olur.
afrika ülkelerinden avrupa görmemiş veya doğu avrupa liglerinden oyunculardan başka pek şansı yok lig takımlarının. bu kadar yapısal sorunu olan bir lig için avrupada düşüşe geçmiş oyuncuları bile ikna etmek pandemi döneminde zor bir durum. ayrıca 42 haftaya çıktık, uygun örnek değil ama bazı oyuncular sırf boxing day denen olay için bile premier ligi tercih etmiyorlardı. şimdi çok çok daha düşük seviyede bir ligde sıkışık bir fikstürde 40 maç oynamak istememeleri doğal olur.
yüksek maaş kozumuz yok artık. pandemi ile beraber oyuncuları bu lige ikna etmek çok zor.

Emre Toraman dedi ki...

Gelecek sezon negatif harcama limiti olabilir demistim, yanilmisim. Bankalar birligi yapilandirmasinin anapara odemeleri 2021'den baslayarak sirasiyla %5, %15, %80 seklindeymis. Kiyamet 2023'te gorunuyor yani. Baskanlik secim calismalari/sonuclari ile alakali aksiyonlar alinmasi futbolseverler olarak isimize de gelebilir. Ekmeksporlular icin uzgunum.

Emre Toraman dedi ki...

+Aslinda yukardaki degerler iki sezonluk nadas ve kadro yapilanmasini mantikli kiliyor. 2022-2023 sezonunu basarili gecirmek diger sezonlara gore kat kat degerli olacak. Yani kisa vadede basari kovalayan ve orta vadeyi riske atan kadro benim gozume daha da mantiksiz gorunuyor su an. Kursunumuzu erken atiyor olabiliriz.

dominic molise dedi ki...

hasan ali kaldirim iyi bir transfer olmaz mi ki?

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam Başkan ya da yönetimden biri cebinden para koymadıkça maaş bile ödeyemiyorlar. ŞL katılım geliriyle anca ödeyebilir görünüyorlar, ya da öyle gösteriyorlar.

Yani diyorsun ki en azından bu sene için bizim bildiğimizden daha az batığız:)) Data lazım o zaman, neden maaş bile ödeyemiyorlar falan.. Bilmediğimiz ne dönüyor,, gibi..

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet

O sorunun cevabı, federasyonun bankalar birliğinden de kişiler alarak oluşturduğu harcama limitlerini belirleyen kurulda aslında. Ama sorunun "Limitimiz neden bu kadar az, biz bütçeyi nasıl düşüreceğiz?" değil de "Biz bu limitin altındayken bile bu ödemelerimizi neden yapamıyoruz?" olması gerekiyor bence. Cevap da muhtemelen "ödeyebileceğiniz maaşı karşılayabilene kadar oyuncu satın/kiralayın, yeni oyuncu da almayın" ya da bir ihtimal "çok yüksek faizli yeni kredi verelim" olacaktır.

turgay dedi ki...

burada hepimiz gökhan övdük açıklamaları ortada. caner de inönüde fener taraftarına diz çöker işlem tamam olur.

sergende değil de transfer komitesinde soru işaretlerim var. erdal torunoğulları kendi reklamının peşinde, hocanın kardeşi kendi cebini düşünüyor, ibrahim altınsay ne işle meşgul bilmiyorum. bakalım ne çıkacak bizden

yilmaz dedi ki...

Arda GS'ye,
Gökhan Gönül FB'ye
...

İsmail Köybaşı boştaymış :D

Huzeyfe dedi ki...

Gökhan kariyerinin en iyi ikinci sezonunu geçirdi. Maalesef kendisini bu seneye kadar verimli kullanamadık, Quaresma’nın arkasını toplamak zorunda kaldı.
Ama gitmesi çok üzücü değil benim için, bence bu sene kontrat almak için son şansıydı. 35 yaşında, aynı performansı bir daha verebileceğini sanmıyorum. O maaşa değmezdi açıkçası.

Emre Toraman dedi ki...

https://ajansspor.com/haber/besiktasin-yardim-kampanyasi-programi-belli-oldu-382142

Güzel iş. Bırakmam Seni'ye şu ana kadar Fenerol'a da bağışladığım gibi 1 TL bağışlamıştım. Acun'un Fenerol için yaptığı "yayla şenliğimizin ağasını arıyoruz" tadındaki program gibi değil de, bahsedildiği gibi BKM'li gösterili falan bir organizasyon olursa 100-200 TL arası bir miktar bağışlamak istiyorum.

Gelecek sezon maç başına da takımın yaş ortalamasına ters orantılı olarak 0-30 TL bağışlamayı düşünüyorum. 20 yaş ortalaması ile çıkarsak 30 TL, 30 yaş ortalaması ile çıkarsak 0 TL.

Paylaşmak istedim. Kahrolsun duygu sömürüsü kapitalizmi, yaşasın bilinçli kapitalizm. :)

F.N. dedi ki...

Ben gokhan gönül dahil gidenlerin hiç birine uzulmedim açıksası. Zaten caner kara delikti. Ozellikle 42 haftalık fiksturdr burak ve gokhan kalsaydı onlara güvenip transfer yapilmayacagini düşünüyorum. İkisininde müzmin sakat olduğunu varsayarsak bizi yarı yolda birakacaklari sezon icerisinde.
Beklentim Gökhan yerine genc birini yetiştirmek ve burak yerine de sezonda maç kacirmadan oynayacak penaltisiz 20 gol atabilecek birini bulmaları

yilmaz dedi ki...

Galiba @sports guy'un dediği oluyor, ligdeki bütün transferler ülke içinden yapılacak gibi. Hele Fener'in yaptıkları tam aziz transferi.

Her neyse, demek ki bu sene kaderimizde Ömer Ali Şahiner yolu gözlemek varmış.

beagle dedi ki...

@F.N.
Söylediğin formül(42 maç oldugundan 9dan 25 gol gelmesi sartiyla) bizi sakin sakin ilk 2ye sokar. Seneye de yeniden domine ederiz.

Transferde boyle donemde gelenden cok gidene bakmak lazim. Feyyaz, Nihat, Ilhan, Gomez, Marcelo gidince çok şey kaybettik. Oturmuş adamin yeri transferle dolmuyor. Gg Caner Burak gibi pahali, yasi geçkinler ise sezona çok sakat baslatiyor.

Benim duruş net, fiziken iyi vasatlar ve 1 golcü 9, 1 gol atan kanat alirsak sampiyon oluruz. 32M Euro ile bu gayet mümkün. Yeterki parayi 10 arayışında batirmayalim. Elimizdeki oyuncular ve lig 442 gerektiriyor.

F.N. dedi ki...

@beagle
Ben artik 10 numarasız diziliş bekliyorum.
Ben de 433 bekleyenlerdenim. Tabi burda onemli olan oguzhan ve dorukhan.in durumu oguzhan seyirciz sezonda eski haline gelir mi acaba taraftar baskisi olmadan. Dorukhan.da tam 433.un boxtobox orta sahasi

beagle dedi ki...

Şu Dorukhan'ı 7 yapabilsek, çok ilginç olur aslinda. Merkezdeki vasatligi, ceza alani yaninda birden yetenekli/yaraticiya dönüşüyor.

GG yokkense 2 zaten banko onun olabilir.

Basar dedi ki...

Ben anlayamıyorum, bizden daha kısıtlı bütçeye sahip, lig 7.si, spn 10 yılda başarısız ve Avrupasız fener 26 yaşında Mert Hakan’ı alırken biz Alanya’nın 30+ yedek oyuncusunu alıyoruz.

Basar dedi ki...

Kur oynaklığını ve ekonomi yönetiminin değişmeyeceğini hesaba katınca kaliteli yabancı oyuncu almanın/oynatmanın/maaşını vermenin iyice zorlaşacağını düşünüyorum.

Buradan tek çıkış yolu ister istemez altyapıdan oyuncu yetiştirmek ve genç potansiyelli oyuncuları iyi bir scouting ile bize çekmek. Bunları da zamanı gelince satmak. Bu gidişle bırak yabancıyı, gurbetçi bike alamayacağız.

yilmaz dedi ki...

Bence alt yapıdan daha kısa sürede sonuç veren scouting ya da doğru oyuncu seçicilerle çalışmak daha etkin bir çözüm olur.

Kulübe bağlı bir scouting alt yapısı kurmak da geç sonuç verebilir. Ama hiç değilse doğru oyun planı seçimi, ve doğru oyuncuların seçimini yapacak bir departman ya da danışman olsa, hiç değilse alt yapı ve/veya scout'ların çalışması için gereken zamanı sağlayabilir.

İlla ki wonderkid'den bahsetmiyorum. N'Skala Alanya'dan önce bize gelsin yeter mesela. İlla gerekliyse yine menajerlerle çalışılsın, ama oyuncuyu menajer seçmesin, önermesin.

Bu bu kadar zor bir şey de mi yapmıyoruz, yoksa benim gözümden kaçan bir detay mı var bilmiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Anlamayacak birsey yok, cesaret ve winner kafasina sahip olma mevzusu bu. Biz ezik buzuk bir camia'yiz maalesef. Yonetim geldiginden beri aglamaktan baska birsey yapmiyor. Rakip limitin amina koyarken biz hala kurallara uyacagiz mahallenin efendisi olarak diyerekten abuk subuk oyunculara sariyoruz. Omer Ali Sahiner'in gonderme gelmesi kadar skandal birsey yok. Trabzon'un yedegi N'Diaye bile pahali geliyor. Senin rakibin ligin en formda yerli 8'ini sak diye aliyor.

Ben bunu butceyle de aciklayamiyorum. Biz Gokhan'a 500 garanti toplam 850 civari teklif etmisiz, FB 800 garanti arti bonuslar. N'Sakala'ya verdigimiz parayla yani Gokhan tutulurdu takimda, muhtemelen Welinton'a verecegimiz maasla da Caner kalirdi.

Caner, Gokhan, Ruiz, Elneny, Burak, gidenlerin tamami oynayan ve katki saglayan oyuncular. Butce acildi diye bakiyoruz, ama bunlarin yerine en az bunlar kadar katki saglayacak oyuncu gelmezse takimin zayiflamis oluyor. Bu iyi birsey degil, olamaz. N'Sakala kurtarir, neyse, ama digerlerini gorecegiz. Rakibimiz ligin en iyi yerli sagbekini, ligin en cok asist yapan ve en cok gol atan 2 solbekini ve ligin en iyi yerli 8'ini aldi. Hepsi bonservissiz. Sosa dedikodulari da cikti, onu da alacaklar herhalde. FB super yonetiliyor demiyorum, o ayri bir tartisma konusu. Ama ortada net bir vizyon farki var. Rakibin senin elinden senin 30 mac oynamis, iyi oynayan sagbekini aliyor, sen gidiyorsun Konya'nin forvet arkasini alip sagbek yapmayi dusunuyorsun.

Emrah D dedi ki...

@BJK4EVER

hocam kısmen haklısın ama açıkçası aynılarını yapmış olan takım biz olsak dedeleri takıma doldurduk, MHY hakkında da ne kadar umutlu olsam da sivastaki serbestisi olmayacağı durumda ne kadar performans vereceği soru işareti diye eleştirirdim sanırım.

takımı gençleştirme iyi, ama aldıklarımızın alanyanın ortalama oyuncuları olması sıkıntı. iyi olsun kötü olsun direk avrupa harici ülkelerden transfer yapabilecek kadar geniş inceliyor olmamız lazım topçuları. veya da ligue 2'den serie b'den transfer yapıyor olmamız lazım. almanya amatör veya alt yaş liglerinden 17-20 yaş arası kimsenin adını sanını duymadığı transfermarkta yazsan doğumgününü göremeyeceğin oyunculardan 2-3 tanesini lig biter bitmez açıklamamız lazım. MLS'in alt ligi USLC'de düzenleme gereği 18 yaş altı herkesin kontratının tam o sene bitiyor olduğunu bilip her sene akbaba gibi oradaki tüm yeteneklileri toplayan Bundesliga kulüpleri gibi çöküyor olmamız lazım. MHY'ı menemen'den bizim alıp sivasa kiralamış olmamız lazım. futbolcuları almak için önce süper lig kulüplerine gitmesini beklersek veya sadece kendimizin/gsnin/fbnin eskilerinin peşinden koşarsak bizden bir halt olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben elestirmezdim acikcasi. Kalitesiz bos gencleri laf olsun diye oynatacagima katki saglayan yaslilari oynatirim daha iyi.
Gokhan bu sene 30 mac oynamis, herhalde burada hickimse onu takimin zayif halkasi olarak gormez. Sen Gokhan'in 25 yasinda, ondan yari maas alan versiyonunu bulacakmisin? Ben cevap vereyim nah bulursun.

Caner'i defansif eksiklikleri yuzunden elestiren cok kisi var. Hakli da olabilirler, ama ister kabul et ister etme, bu arkadas gecen seneyi 30 mac 3 gol 11 asistle kapatti, 14 gole katki demek bu. Sen bu 14 gole katki eksikligini kuracagin guclu oyunla kapatacakmisin? Ben cevap vereyim nah kapatirsin. Begenmediginiz o Caner'in top sisirmelerini seneye cok arayacagiz simdiden soyleyim.

Takima hicbir katkisi olmayan oyuncular belli. Bunlardan kiralik sozlesmesi bitenler haric hic giden olmali. Gidenlerin tamami takimin oynayan, katki saglayan oyunculariydi. Su ana kadar satis da yapamadik. Yani yonetici becerisi gerektiren hicbirsey yok. Sozlesmesi biten adami gondermek marifet isteyen birsey degil. Alanya'nin solbekini, yedek stoperini saglam bir maasla getirmek de marifet isteyen birsey degil.

Caner, Gokhan ve Burak'in daha genc, ucuzunu, ayni katkiyi saglayabilenini bulmak icin ciddi bir scouting agi gerek. Bizde ne scouting var, ne sportif direktor var, ne yonetim var. Hicbirsey yok.

Erhan dedi ki...

Beşiktaşımızın yapması gereken esasında çok basit ve bu sene basketbol branşında yaptığı ile aynı olmalı. Genç oyuncular TL maaş en azından yerlilerde ve uzun vadeli plan. Sadece geçen yıl için bile kısa sürede Rıdvan neler yaptı hep beraber gördük ki Stuttgartın istediği konuşuluyor. Eğer ki Fatih Aksoy da o fırsatı alırsa seneye o da Avrupa klüpleri tarafından istenecek. Beşiktaş hem şampiyon olalım hem borç ödeyelim safhasını çoktan geçti. Dibe vurucan ki yukarı çıkasın. Yoksa nsakala wellinton filan kendimizi kandırıyoruz. Diyelim ki bu sen CLye kaldık. Seneye? Her sene sana yedirirler mi? Makul bütçe ve oyuncu grubuyla UEFA gruplarında hem para var hem itibar var hem transfer var. Atalanta bütçesi ortada işte...

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Hemen hemen aynı dizilişi, oyun mentalitesini isteyip tespitte nasil bu kadar farklilasiyoruzu hala ariyorum :)

Seninle bir gozlemimi paylasayim. Geçmişte Caner, Quaresma, Fernandes gibi tek oyuncu agirlikli berbat oyun oynadigimiz dönemlerde, bu adamlar cezali/sakatken çok kisa sürede daha iyi oyunlar oynayabildigimizi gördüğümde ben de sasiriyordum. Bu limitli donemlerdeki 11 ve oyunculara hicbir şekilde guvenilmediginden kalici olmuyordu ama bana onemli bir fikir verdi:
- Takimda gereksiz ozguven veya hocanin gaziyla bütün toplari kullanan adam belli ise, kalanlar genelde risk almayip topu sadece ona veriyor. Örneği: Gecen yil Nkudunun siklikla kendi rakip ceza cizgisine yakinken hatta bosken bile geriye Canere pas verip, ona orta attirmasi.

- Bu adamlar eksik oldugunda ise geri kalan oyuncular birbirlerine ve futbola daha saygili davraniyor, kollektif oyun cikiyor. Benim nazarimda bu ikinci durum birinciye her zaman yeğdir. Messi yürümeye baslayip, takimi kendine mahkum ettigimden beri Barca maçlarını tahammül edip izleyemiyorum mesela.

Baglayacagim sey şu: Senin 13 gol katkisi dedigin istatistigi Caner 1300 atakta falan yapti. Topu kalitesiz bulduğun bebeler kullansa çok daha dengeli saldirir bundan da yuksek skor uretiriz.
Kaybina uzulecegimiz adamlar Sifo, Gomez ucundan Talisca falandir. Içi gecmis, ayaginda derman kalmamis Canerden kurtulmak bütün takim icin iyi firsattir.

Ama gidip yerine Mehmet Sedef, Gokhan Süzen koyarsan olmaz. Buradaki sorun Canerin gitmesi degil berbat scouting, succession ve transfer yonetimidir.

fidddas dedi ki...

takımın tamamı kurulmadan, kritik transferler tamamlanmadan yönetim ve sergene ağır girişilmesinin pek bir anlamı yok bence.

fenerbahçe o transferleri yaparken bankalar birliği anlaşması yapmasına az kalmasına falan güveniyor gibi görünüyor. harcama limiti umrumuzda değil falan demiyorlar. anlaşma yapılırsa yaklaşık 300 - 350 milton tl harcamaya limitine sahip olacaklar. ama anlaşmayı en uygun şartlar oluşana dek zorluyorlar denirse bu doğru olur.

bizim de transfer yapmamız ve transfer kalitemiz birden fazla parametreye bağlı. bundan 5 gün önce imzalar atıldı denen oyuncu mevkileri için bugün bambaşka isimler üzerinden konuşuluyor.
ortada net bir şey olmadığı için (nskala hariç) medya kendi açısından transfer dönemini verimli geçirmeye çalışıyor.


yanlış anlaşılmasın yönetim ve sergene güvenelim, onlar ne yaptıklarını bilirler demiyorum, çünkü çok fazla belirsizlik olduğu için ve o plan program denen şey öyle 4-5 ayda oturmayacağı için aslında onlar da duruma göre şekil alıyorlar. tam bir plansızlık ve kaos var. ama bu durum diğer takımlarda da var.
avrupada transferler aşağı yukarı tamamlanacak, eldekilerden gidenler belirlenmiş olacak, şl durumu yada rakiplerin transferleri belirlenmiş olacak sonra da buna göre pozisyon alınacak. yıllardır böyle yürüyor. paranın az olduğu bu pandemi belirsizliğinde olan da bu bence.
biz ligimizin yeri ve yapısal sorunlarımız gereği her transfer döneminde avrupa liglerinin transferlerinin belirlenmiş olmasını bekliyoruz.
yani örneğin vida satılırsa harcama limitinde yer açılacak ona göre menajer listelerinden uygun olan adam seçilecek. ama vida veya roco satılmadan marcelo da gelemez wellingtonda gelemez. ben yıllarca takımın erken oluşmasını bekledim ama hiç olmadı :)

bu kez cidden para yok ve 25 ağustosta eleme maçımız var. lokomotif zagrebi pragmatik bir oyunla belki geçeriz ama PAOK ve Alkmaarı geçemeyiz. ilginç günler bizi bekliyor.

bu arada olcayı benchte takımı gazlayan adam olarak alsak hiç fena olmaz.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Ben de beagle gibi düşünüyorum. GG ve Caner son sözleşme için oynuyorlardı bu sene. Bu senekinin yarısı kadar oynayamazlar seneye, adım gibi eminim. Biri 35 yaşında kendine çok da iyi bakmayan, sene içinde ancak form tutabilen bir oyuncu. Diğeri de 31 yaşında aşil sakatlığından sonra yarım adam olarak dönmüş bir oyuncu. İkisi de bek, koşmadan oynanan pozisyon oyuncusu değiller.
Ayrıca bu adamlar ligin kurdu, ikisi de FB’den geldi, orada kazandıklarından daha fazlasını verdik aldık. Bence mevcut durumda eziklik değil acizlik var. Bu arada GG ve Caner’in performanslarında yabancı kuralından sonra değişiklik görmediyseniz maçları yeniden izleyin. Bu tip adamlar nerede isterse orada oynar. Burak Yılmaz da böyle. Maaşları ödeyemeyen veya belli bir plana uyup bütçesini daraltan bir takımda işleri olmaz. Koç başkanları limit filan dinlemez yapıştırır milyonları. Aynısını Fikret Orman yaptığı için bu haldeyiz. Bence savunduğun şey biraz Beşiktaş’ı batıran bir yönetim tarzı.

Elde kalan oyuncular konusunda haklısın. Ama kimse kapını çalmıyorsa çok da yapılacak birşey yok. Bence esas eziklik Vida’ya 4 milyon maaş vermek. Ne performans alabildik, ne parasını verebildik adamın, ne satış yapabiliyoruz. İki senedir transferi tek başına tıkadı bu kontrat.

Transferleri kontrat ve futbol anlamında ayrı ayrı vakumda değerlendiriyoruz, bence çok yanlış. İkisi birbirini etkileyen ve birbirine bağlı şeyler. Mesela kötü kontratla getirdiğin adam her halükarda hayal kırıklığı oluyor, elde kalıyor. Incentive meselesi. Bu yüzden özellikle Türk oyunculara uzun kontrat vermemek gerek. Çünkü çoğunun daha ileri gitme hedefi yok. Yine Welinton transferi bu yüzden kötü transfer. N’sakala nispeten daha mantıklı. Bence performans da aynı çizgide olacak.

Emre Toraman dedi ki...

Balotelli'ye Sergen onay veriyorsa, "takımın tepkisi ne olur, sıcak karşılarlar mı, Ljajic'le kavga eder mi mesela" da analiz edilebilirse, 1+1 de anlaşabilirsek ben çok sevinirim. 1. santrafor olarak yola çıkmak için Burak'tan çok daha riskli değil. Düzenli oynarsa maç başı 0.7 gol katkısını rahat geçer bence.

Gökhan İnler de yaşına, yıllardır futbol oynamamasına rağmen uluslararasılığı, profesyonelliği, Beşiktaşlılığı ve kişisel hayranlığım sebebiyle maç/dakika/puan başı bir anlaşma yapılırsa sevineceğim bir transfer olur. Atiba ve Gökhan İnler gibi saygın profiller gelecek sezonlarda idari ve teknik olarak faydalanmak için çok doğru isimler.

Emre Toraman dedi ki...

+ Hatta bence Gökhan'ı bu sezon direk antrenör/futbolcu olarak kullanmak bile mümkün ve faydalı olur. Çocuktan Beşiktaşlı olduğu için Sergen'e bir sempatisi vardır eminim. Sergen-G.İnler baya ideal bir teknik ikili olur. Atiba'nın Sergen'le iletişimini pek hayal edemiyorum, onu başka bir dönemde veya ekipte değerlendirmek gerekir muhtemelen.

turgay dedi ki...

@emre toraman

atiba ve gökhan inler konusundaki düşüncelerine katılıyorum. ikisi de uluslararası arenada bizi güzel temsil edebilecek kapasitede insanlar.

balotelli aslında fransa'da ilk sezonunda (3 sene önce) güzel işler yaptı ama adamın kafadan kontak olduğu bir gerçek. biz ne kadar tahammül edebiliriz böyle bir adama bilemiyorum. yanına kesinlikle onu ikame edecek birini almanız lazım. bu da 2 kere para harcamak oluyor. bence 2 kere para harcamaktansa 1 kere harcayalım net bir golcümüz olsun. yoksa balotelli burada her türlü iş yapar da işte ne kadar kafayı oyuna verecek.

akpom diyorlar bir de. şimdi larin var orada onu göndermeden bir tane daha almak ne kadar doğru bilemedim. aynı roco ve mirin varken welintonu almak gibi. elimizdeki adamları çıkarmadan hızlı transfer yapacağız diye kadronun belli yerlerini şişirmek sonra patlamaya neden oluyor. mesela şuan acilinden sağ bek lazım. dorukhanı kullanabilir hoca orada ama orta sahada da delik var. ayrıca dorukhan ahmet bulut menajerliğinden sonra her transferin teşekkür ettiği emre belözoğlu etkisine girmiş haberleri geliyor. tehlikeli bir durum. erdal torunoğulları ve ahmet bulut gerginliği her transferde bizi tıkayacak diye düşünüyorum.

Emre Toraman dedi ki...

@turgay

Bu konuda blogda ve tüm Beşiktaş taraftarı arasında benimle aynı fikirde insan çok azdır muhtemelen ama ben Umut'a Balotelli'nin yedeği ve ihtiyaç halinde yanında 2. forvet olarak güvenirdim şahsen(Oğuzhan Akgün vb. toplam 2 genç milli santrafor da varsa elimde).

Umut'un teknik yetersizliklerinin farkındayım, Bursa sezonu sebebiyle de haklı olarak biraz gömülüyor ama hem bizdeki, hem de alt liglerde hücum edebilen takımlardaki istatistikleri iyi aslında adamın. O sezon Bursa'da Klose veya Gomez oynasalardı 10+ gol atabilirler miydi emin değilim ben. Boyd ve N'koudou gibi oyuncuların cezasahasına daha fazla girdiği bir oyun sağlayacabileceksek kollektif oyuna katkısı da yüksek olacaktır.

Diğer golcü adaylarımız kim, net golcü kim, hangi paralardan bahsediyoruz bilmiyorum ama ben Balotelli/Cisse-Umut-Oğuzhan Akgün-Güven'e fitim. Balotelli-Cisse-Umut/Oğuzhan Akgün-Güven'e de çok itiraz etmem. Çünkü net 1 golcü de çok da risksiz değil bence. Gomez net bir golcüydü de Van Persie, Falcao değil miydi?

Basar dedi ki...

Galiba Balotelli+Mensah olacak. Bazı maçları 13 bazı maçları da 9 kişi (fiziken veya mental olarak) oynayacağız.

beagle dedi ki...

Besiktaşa Akpomu önermek hakaret, görüşmek ihanettir. Ruh hastasi misiniz sayin yoneticiler?

Championship 52 maç 3 gol (2700 küsür dk)
Yunanistan 43 mac 10 civari gol

Larin Umut falan varken böyle transfer olmaz!!!

https://www.transfermarkt.com/chuba-akpom/leistungsdaten/spieler/197642/plus/0?saison=ges

Basar dedi ki...

@beagle

Balotelli iyidir. Akpom yazdığına tamamen katılıyorum.

Bugünün güzel haberi ise 16 yaşındaki U17 kalecisi Emre Bilgin ike 3 yıllık prpf. Sözleşme imzalanması.

beagle dedi ki...

Basar orada da şu var: Balotelli mecburen/piyasasi düştüğü için az para(1.5m civari) gelir desen zaten deli, para azken ful manyak olur. Yatar pasa pasa da odersin parayi.
Onunla ugrasana kadar 2-2.5 nete a pukki veya es seviyesi imzalar.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Tek adam uzerinden oyunun dogru olmadigina katiliyorum, ama bu Quaresma ve Caner aslinda berbat, oyun tamamen onlar uzerinden yurudugu icin faydalilar gibi yorumlari bence dogru kilmiyor.
Quaresma ve Talisca oyunumuzu bozuyordu, gittiler ne oldu? Takim 10. haftada havlu atti lige. 4 kanat oyuncumuzun toplami Quaresma kadar fayda saglamadi.
Caner fazla top kullandigi icin de iyi istatistiklere ulasiyor, ama asil sorulmasi gereken soru su:
- neden Caner, Vida gibi oyuncular her topu uzun kullanmak zorunda kaliyor, bu onlarin sucu mu? onlar takimdan cikinca takir takir oyun mu kuracagiz?
- Caner daha mantikli ve dengeli hucum eden takimda fayda saglamaz mi?
Gecen senenin istatistikleri:
Caner: 2463 dakika 11 asist
Lens: 1366 dakika 4 asist
Boyd: 1116 dakika 1 asist
N'Koudou: 1839 dakika 1 asist
Diaby: 1862 dakika 2 asist

Caner arkadasimiz bek olarak diger ofansif kanat oyuncularimizin toplam dakikasinin yarisi kadar oynamis, ama tek basina onlarin toplamindan daha fazla asist yapmis. Bu arada bu asistlerin icerisinde duran toplar da var elbette, ama Diaby ve Lens duran top da kullandi, onlar da yapsaymis o zaman.

Diyecegim odur ki, Caner hayvan gibi top kullaniyor o yuzden cok asist yapti, normalde berbat bir oyuncu yorumu sacma. Caner herhalde tek basina diger 4 kanat oyuncumuzdan fazla top kullanmadi onlarin yarisi kadar sure alip, oyle degil mi? Diger oyuncular da top kullansaymis o zaman arkadas.

Ben Caner super oyuncu demiyorum. Ama dogru sistemde mesela cift forvetli oyunda sol acik olarak cok faydali olur. Ilk 11'de dusunmesen yedekten girip rakibi acacak oyuncu olarka faydali olur. Daha simdiden gelecen sene en az bir 10-15 macta oyunun sikisacagini, son 15-20 dakika rakibin tamamen kapanip bizim gol arayacagimizi biliyoruz, bu kabak gibi ortada. Bu oyun icin ideal iste adam.

Sirf bu yuzden bile yetenek olarak tartisilir olsalar bile Umut Nayir, Larin gibi adamlari tutmaya bakarim.


@Huzeyfe,

Katilmiyorum, Caner ve Gokhan kontratlari boyunca bence hic mucadeleden kacmadilar. Senin dusuncene gore Gokhan son sozlesmesini kaptiri icin bize geldigi sene hemen yatmaliydi, yatti mi? Veya gelecek sene ikisi de yatacak sana gore, oyle mi? Hic zannetmiyorum.
Bu arada butceyi daraltsak senin soylediginde haklilik payi olurdu.

Ama butce daraltan takim Caner'e 500 bin euro toplam 800 bin onerip N'Sakala'ya garanti 850k vermez. Welinton'a verilen para da ortada, gonderdigimiz Fatih Aksoy'un maasi da ortada.
Gokhan'a 500k garanti toplam 850k teklif etmisiz, Fener'e 800k garanti'ye imzayi atti. Biz 500k garanti para verecegimiz ve Gokhan kadar performans sergileyecek bir bek bulalim, ben esek gibi aniririm.

BJK4EVER dedi ki...

2.5 net'e Pukki falan gelmez yahu, hayal kurmayin.
Balotelli icin hafta ici Amerika'dan 5 milyon senelik teklif var denmisti, ne dusunur bilmiyorum. Makul sekilde olacaksa buyursun gelsin. Zaten bizim odemeyi dusundugumuz paralara garanti golcu almak imkansiz, oyle bir dunya yok. Kaliteyi dusurecegimize risk alalim daha iyi.

Akpom meselesi biraz sisteme bagli. Bu kadar az gol atan oyuncuya 2 milyon euro bonservis verip 9 numarayi vermek delilik, polyanna'cilik. Ama Crivelli gibi ucuza gelecekse ve 2. forvet olacaksa, yetenegine guveniyorsan atilim yapabilir. Ama dedigim gibi, bunun icin yardimci forvet olarak oynayacak bu eleman, uzerinde baski olmayacak. Sergen 4-4-2 dusunmedigine gore bizim sadece 1 tane net golcuye ihtiyacimiz var. O da Balotelli klasinda bir adam olmali, Cisse bile kurtarmayabilir. Balotelli gelirse de yedege gerek yok, Cisse vs cok luks olur. Emre Toraman'a katiliyorum, Umut, Larin, Guven yedek olarak yeterli.

G.Inler gelsin de, gereksiz siskinlik de yaratmaya gerek yok. Necip'in de sozlesmesi uzatilmis, Atiba da uzatacak. Hadi 8 numara icin simdilik Dorukhan, Oguzhan, Ljajic, orada kullanirsak Atiba var, ama 6 numara bos su an. Oraya cok daha net bir transfer lazim. O isim Mensah da degil, kendisi 6 numara degil, anca 8 olur. 8 icin de bence cok luks olur. Oraya net bir 6 lazim.

Sağa sola saldırıp farklı tipte adamlar aramamızda yine pragmatik günü kurtarmalık bir yaklaşıma gittiğimiz anlaşılıyor.

Bir takım aynı anda Balotelli, Akpom, Mandzukiç, Seferoviç istiyor olamaz. Bu adamların hepsinin değişik meziyetleri var ve siz sadece 1 tanesinin ücretini karşılayabilirsiniz. Bu da plan dahilinde değil bahtımıza ne çıkarsa verdiğimiz rolü yerine getirsin gözüyle yaklaştığımızı gösteriyor.

Bunlardan bağımsız olarak ben Balotelli'yi hiçbir şekilde istemem. Bu adamın yaptığı işi ve oynadığı kulübü ciddiye alması için hiç bir neden yok. Kalite olarak ligin üzerinde, oynarsa ben de rahatlıkla 20 golü atacağını düşünüyorum ama madem pragmatik garantici yaklaşıyoruz böyle bir risk alınmalı mı son derece büyük bir soru işareti. 35 m€'luk bütçede BJK bir forvete 4m€ verebilmeli. Onu da Cavani gibi bir oyuncuya vermeyi tercih ederim.

Emrah D dedi ki...

Cavani gelse keşke sahaya kadar sırtımda taşırım

BJK4EVER dedi ki...

Cavani Turkiye'ye gelmez de, gelse bile o para yillik 4 milyon olmaz emin ol. O yillik 4 milyona anca kulubunden bir kovuldugu kalmamis, 1 gol atmis Gomez gelir. Cavani PSG'de catir catir oynamis adam, formsuzluktan olen Gomez, bitik Falcao'yla falan karsilastirmayin.

Ayrica bizim de Balotelli'ye yillik 4 milyon euro verecegimizi zannetmiyorum. O para max 2.5 milyon euro olur, o da butcede yer acabilirsek.

F.N. dedi ki...

@bjk4ever
Burayi okdugum zamanlarda futbol görüşümüzum hemen hemen ayni olduğu farketmistim ama caner konusunda sana katılmıyorum. Caner kendi oyununu takıma empoze etmeye çalışan bir oyuncu. Baska herhangi şekilde verimli olacağını düşünmüyorum.

Genel olarak da balotelli konusunda 1.2 sene oncesine kadar bol kepceden paralarin dagitildigi zamanda görüşüm negatif olurdu ama şimdi pandemi döneminde ve nispeten gecen senelere göre daha uygun ücret olacağını düşündüğümden olabilir diyorum. Nedense ben bu sene larin.den bir çıkış bekliyorum. Belçika.da oyunu geliştirdigini düşünüyorum.
Bir de 6 numara konusu var şu an orasi boş. Oraya fizikli pozisyon almasını bilen kart gormekten sakınmayan bir adama ihtiyaç var. Transfer haberlerine bakarsak 6 numara için konusulan birsey yok umarım yonetim atiba ve necip.e guvenerek orayi es geçmez yoksa bu sezon bize izdirap olur.

F.N. dedi ki...

Bu arada atlamışım yazarken pamdemi döneminde oyuncu getirme zorluğundan olacaktı.

Basar dedi ki...

@beagle twitterda yazıştık aslında. Daha iyisi olacaksa tabi ki o gelsin ama sezonda 3-5 gol atacak adamlar gelecekse Umut, Larin, Güven, Oğuzhan bunları cebinden çıkarır. O tarz bir adam yerine tercihim Balotelli olur. Yok alternatifi varsa kesinlikle Balotelli olmasın.Bazı maçı +1 bazı maçı-1 oynamaktansa her maçı 11 kişi ile oynamayı tercih ederim.

dominic molise dedi ki...

balo-telli, balon-telli'den ote olmaz. sergen kendi gibi disiplinsizleri adam etmeyi iyi biliyor diyorsaniz da bence fazla iyimsersiniz. balotelli baska bi seviye. aboubakar'a benziyor ama futbolcu hali ona benziyor. bence futbolu birakali cok oldu, geri de donecegini sanmam. kaldi ki aboubakar bile tek forvet icin ideal forvet degildi. top tutma ve indirme zayifti, oyundan kopardi, devamliligi yoktu. bunlari 7 ile carpin, balotelli'yi elde edersiniz. bence adem buyuk kadar bile katkisi olmaz ozetle.


Emre Toraman dedi ki...

Kevin Bua hakkında ne düşünüyorsunuz?

Youtube videolarından edindiğim izlenim vuruş/hız/çalım gibi özel yetenekleri olmayan "düz" bir oyuncu. "Al bu topu bir şekilde cezasahasına götür, şapkadan fil çıkar" gibi görevler verilebilecek gibi durmuyor yani. Mesela N'koudou, Lens, Gökhan Töre'de bu özelliklerden var.

Yok rol oyuncusu yapacaksak -ki bunun için akıcı bir takım oyununa hala ihtiyacımız var- Boyd, Güven varken gereksiz geldi bana. Bu oyunculardan mental durum olarak bir artısı varsa bile en azından birini kiralık da olsa elden çıkarmadan yanlış transfer olur diye düşünüyorum. Boyd ve Güven'in de laf olsun diye değil, sadece banko oynayabilecekleri ve takımlarındaki 3. 4. kilit oyuncu olabilecekleri takımlara kiralanmaları makul olur.

beagle dedi ki...

Ailton, Lechkov, Nouma, Guti, Amokachi, Fernandes, Aras, Sezer vb vb. Ne kadar sorunlu adam aldiysak dünya yildiziysa bile hayrini gormedik, Sampiyonluk alamadik.

Ilhan, Ertugrul, Gomez, Abou/Talisca grubu şampiyonluk aldı.

Bjkde neyin işe yaradığı net. Sorunsuz vasat üstü yeterli.

@4ever
E o kenar forvetler zaten berbat Almos ve Mertcan oynamali diyorum zaten yillardir. Canerle sorunum ise sakatlik sonrasi ayaginin kuvvetsizligi sonucu düşen verimi. Yoksa eskiden bence takima güç katardi.

Pukki ise A class bir oyuncu drgil. Sadece 4 senedir istikrarli gol atan 30 yasinda Finli. Bizdeki 2.5 net ve Sampiyonluga oynama olayi gayet cekici. Avrupada 5 brüt alacak bir oyuncu degil bence.

Basar dedi ki...

Bu arada Balotelli’ye 2,5 vereceksek direk başka adam alalım.

can dedi ki...

@turgay
Balotelli ve Akpom hakkında aklımdan geçenleri ne güzel de yazmışsdın. Ellerine sağlık. Yalnız İnler konusunda allah korusun diyorum; teknik ekibe gelirse başımın üstüne ama zaten şişkin ama yetersiz 6 kontenjanımızda bir tane daha iş yapmayacak adama yer yok. İnler kaç sene önce bile oynatacak halde değildi, senelerdir de üç beş maçtan fazla oynamadı, hiç bir faydası olmaz.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Yatacaklar demedim. Biri 14 diğeri 8 gole katkı yapmış bu sene, bu sayı seneye 7 ve 4’ün altında olur. İddiam bu.

Balotelli konusunu kestiremiyorum. Son iki takımı Brescia ve Nice’de sezon başı kamplarına 15 kilo fazlasıyla katıldığı için problem çıkarmıştı. Sonra bunu söylediklerinde ipler koptu. Balotelli böylenle adam, işler iyi giderken çok iyi, en ufak bir eleştiride herşey berbat oluyor. Bir de menajeri kendinden daha problemli. Takım içinde ne yaparsa yapsın sahiplenecek bir yönetici-teknik adam olursa belki performans alırız. Ama tam bir kumar.

yilmaz dedi ki...

Balotelli konusunda netim. Amasız fakatsız, gelmesi bize bir sezon ve kontrat süresinde verilecek milyon yurolara malolur. Başka kimse yoksa larin umut güven'i görmeyi yeğlerim.

yilmaz dedi ki...

Bir italyan için birşeyler ifade edebilecek mancini ile bile gırtlak gırtlağa gelmiş bir oyuncu, ne tarihini bildiği, ne avrupa'da tanıdığı bir kulübe ve hocasına, rakiplerine, hakemlere saygı gösterecek? İlk derbide kırmızı kart göreceğine de bahse girebilirim.

Eğer oyuncu havuzumuz o kadar kötüyse, mehmet akyüz'ü filan getirsinler. Şöyle yaparsa rahat şu kadar gol atar söylemleri de havada kalıyor, çünkü hiç öyle yapmıyor, biliyoruz.

Beşiktaşlı twitter hesapları inanılmaz bir pohpohlama çalışması yapıyorlar, aklım almıyor, balotelli'nin Euro 2012'de Almanyaya attığı golde kaldığınımı düşünüyorlar, çözemiyorum. Almeida'danın inter'e 500 metreden attığı bir gol var, bizdeyken son maçına kadar bekledik öyle bir gol atacak diye, atmadı, onun gibi.

Sözün özü, iş balotelli'yi ıslah etmeye kadar geldiyse vaziye, forvet morvet almayalım, kendi balotelli'mizi alalım 2. ligden onu rehabilite edelim oldu olacak.

Huzeyfe dedi ki...

@yilmaz

Kart konusunda haklısın. İyi ihtimal 25 maç 15 gol 2 kırmızı kart. Kötü ihtimal 15 maç 5 gol 3 kırmızı filan. Kariyer istatistikleri böyle.

Zaitsev dedi ki...

Adamlar yeni Gomez getirmeye çalışıyorlar ama Balotelli gibi bir oyuncudan Gomez istikrarı ve performansı çıkmaz, rezil olur onu getirenler. Tamamen transfer şovu.

Açıkçası forvete o parayı vermek yerine takımı işler hale getirecek orta saha yatırımını yaparsak Larin'den katkı alırız. Adamın golleri hep tek vuruş. Olması gerektiği yerde olabiliyor.
Umut keza çok küçümsenmesine rağmen sürekli oynadığında santrfor katkısı verebilir. Luyindama ve Marcao ile tek başına boğuşmuş bir adamdan bahsediyoruz.

İngiltere'den de belli bir oyun standardı, devamlılığı olan herhangi bir oyuncunun 2 milyon avro bandında bir paraya Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum. Gelende ya kafa yoktur ya da acayip para verilmiştir. Ondan da bir hayır gelmez. O kadar açık söylüyorum :)

GG'yi 2 sene daha tutmak risk ama Caner düşünülebilirdi. Caner'in oyunu Sergen sonrası değişti. Daha az defansif hata yaptı. Topla eskisine nazaran daha az oynadı, daha az uzun oynadı. Aynı kadro içinde farklı bir oyun oynayabiliyorsa mevcut durumun sorumlusu da antrenördür.

can dedi ki...

Balotelli sportif amaçla düşünülen bir transfer değil. Yıldız arsızı taraftarı coşturacak, taraftar nezdinde kredisi olmayan yönetimi büyük başgan tezahüratlarına, transfer sihirbazı övgülerine boğacak, forma sattıracak, medya ilgisi çekecek bir PR çalışması. Daha önce çok çektik bu kafayla yapılan transferlerden.

Ahmet Usal dedi ki...

Arkadaşlar, Balotelli konusunda söylenebilecek ne varsa söylemişsiniz. @can da noktayı koymuş. Bu sadece PR transferi olur.

Alırlarsa biraz olsun verim alabilmenin tek yolu kontratının ŞL ye gitme ve orada alınan puan opsiyonlarında, göreceği kartlarda kaybedeceği para falan üstüne yapılmalı. 1.5 dan az garanti almayacak, imza parası vermeden ne kadar köfte o kadar para prensibiyle sözleşme yapsalar bari.

Taraftara çekici gelme nedenlerinden biri Nouma potansiyeli hayal ettirmesi. Belki full dolu tribünlerle seyirciyle kuracağı bağla biraz olsun verim alınabilirdi, ama pandemi sonrası o ihtimal de yok. Mesela pandemi olmasaydı belki Boatengden de daha iyi verim alırdık, daha iyi çalışır ve fit olurdu, seyirciyle bağ kurmuştu çünkü. Ama pandemi sonrası hiç umut vermeyecek tarz transfer.

Sinan Vardar yazdıydı, onu alacağımıza Batuhan Karadenizi alalım, bizim Balotellimiz, en fazla 300.000 Euro zararımız olur, 28 yaşında, hani Sergen adam edecekse Batuhan potansiyel olarak yerli oynayanlardan fazla potansiyelli, her şeyi var karakteri yok oyuncusuydu. Al sana risk çok istiyorsan.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Ok, ben iddiana katilmiyorum. Caner'in baglari gecen sene kopmadi, ondan evvelki sene koptu. Ve bitik Caner 2 senedir istatistik olarak ilerliyor, geri dusmuyor. Gokhan Gonul'de dusus olabilir, ona birsey diyemem. Ama dedigim gibi; asil sorulmasi gereken bizim 500.000 euro garanti paraya oynayacak ve Gokhan'in gecen sene verdigi katkiyi verecek oyuncu bulma ihtimalimiz. Gokhan tartismasi bu cercevede yapilmali.

@can,

Bence Balotelli'de sportif amac yok demek dogru degil. Bir sov, taraftari gaza getirme durumu muhakkak. Bizim alacagimiz forvet baba forvet olacak gibi. Para harcayacaksak buraya harcayacagiz. 2 forvet deniliyor, bence 1 baba forvet alip Larin, Umut ve Guven'le yedeklemek yeterli. Ama iki forvet deniyor. Umarim yonetimde Cisse+Akpom/Oulare gibi bir dusunce olmaz, bir tane net 9 numara dusunurler. Bu net 9 bence Cisse olamaz, Akpm vs hic olamaz.
Peki kim olmali? Bence senede 30 mac oynayip kotu bir performansla 15, iyi performansla 25 atacak biri olmali. Takima guven verecek, derbilerde is yapacak, kapali savunmalari asacak kalitede bir adam olmali.
Soru su; bizim adi sani bilinmemis ucuza getirecegimiz adam bunu verebilir mi? Onumuzde Sorloth ornegi var tabii, ama 1 Sorloth cikana kadar kac tane vasat oyuncu cop oldu onu dusunmek lazim. Biz 10 tane vasat, guyya yetenekli adam bulsak belki 1 tanesi cok iyi cikar. 1/10 sans. Gecen sene de Visca'mizi bulacagiz diye copleri topladik, nasil kurtulacagiz diye dusunuyoruz.
Ben acikcasi max 1 milyon euro bonservis, max 2 milyon euro maas ile boyle bir adami getirebilecegimizi hic zannetmiyorum.
O yuzden Balotelli bence alinacak bir risk. Bu adamin potansiyelini biliyoruz, ligin cok ustunde. O potansiyeli gosterir mi? Son 2 senenin gercekleri var. Gecen sene 5, ondan evvelki sene 8 gol. Burada dikkate alinacak sey bu performansi bizim ligden cok daha zor 2 ligde gostermesi, yeterince mac oynamamasi ve kendisinin tam bir buyuk takim golcusu iken Nice gibi orta halli ve Brescia gibi kucuk bir takimda oynamasi. Balotelli aygir gibi gucu, uzun boyu ve vurus teknigiyle tam bir Super Lig sampiyonluk adayi golcusu bence. Klasik bir at onune kossun tipi kontra-atak oyuncusu degil, alakasi yok.

Bizde gaza gelip o bahsettigimiz minimum 15, maksimum 25 golu atabilir mi? Bence atabilir. Kendisinde fizik sorun degil. Kilolu gelir, ama kilolarini atar ve sahada bitik gozukmez. Asil sorunu saha disindaki disiplinsizlikleriyle herkesi cildirtip kadro disi kalmasi. Bunu tolere edebilirmiyiz bilmiyorum. Ama seneye 30 mac oynayabilecek bir Balotelli bence 15'ten asagi atmaz. Ha, peki bu butceyi gomelim bu adama mi demek? Hayir degil, zira her zaman bir risk tasiyacak. Bahsedilen sozlesme minimum 3 yil, 4 milyon euro ise gelmesin zaten. Ama max 2 yil sozlesme ve max 2.5 milyon euro maas ile ben bu riske girer. Yonetimin getirecegi boktan, senede ikina sikina 10 gol atip derbilerde ortada gozukmeyecek vasat forveti izleyecegime Balotelli riskine girerim. Sahsi fikrim.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Usal,

Cok net bir soru soracagim, evet veya hayir istiyorum cevap olarak.
Yonetimin alacagi max 1.5-2 milyon euro bonservisli, max 1.5-2 milyon euro maasli, daha once adini pek duymadigimiz, Diaby gibi scouting basarisi denecek forvet sence bizde 20 gol atacak, derbilerde takimi tasiyacak, kapali savunmalari asacak net bir 9 olur mu? Mesela adi gecen Akpom ve Oulare.

Evet veya hayir.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu Akpomu falan da fizikli atletik falan diye istiyorlar anladığım kadarıyla ama adam net golcü değil, kafa golü yok yahu o boyla, o fizikle çok çabuk ve hızlı da değil,çok becerikli de değil, dağınık Dİbay gibi. Çift santrafor harici hiç bir sistemde de yararlı olmaz, umarım almazlar. Cisseyi al daha iyi, kısa vadeli olur ama bence 15 gol her halükarda atar. Hani adam bulamıyorlarsa ve makul paraya 1 + 1 gibi anlaşabileceklerse denenebilir.

Konuşulan isimlerden yurt dışı bir Seferoviç net golcü, 34 lük Mandzukiç ne kadar verimli olur şüpheli, yaşlandı, fizikle oynayan tarz bir oyuncu zaten.

Marceloyu Juventus-Lyon maçında izledim, hala çok iyi, çok fazla. Onu getirebiliyorlarsa harika olur, o zaman defansta korkacak bir şey kalmaz.

Arsenalle Elneny için tekrar görüşülüyor deniyordu, ikna ederlerse bana uyar, ligin geçen sene en fazla sahipsiz top kazanıp en yüksek pas istatistiğini sahip 6 numarasıydı. Sergenle mücadele konusunda da gelişmişti. Mevcut derin oyun kurucumuz, sistem onun üzerine kuruluydu. Opta verilerine göre ligin gümüş karmasına girdi. Ha yapamazlarsa Konyanın Johnsenine 400 bin Euro önermişler, bence sağbeke de Rafael falan alamıyorlarsa Skubiçi alsınlar Konyadan, ne vereceği garanti olan sağlam istikrarlı oyuncu.

Oğuzhan sanırım kalıyor, maaşda %25 indirim yapmış, artık ondan iyi bir sekiz performansı, Ljaic ve Vidanın durumunun netleşmesini, gelecek golcüye ve oynanacak sisteme göre transferler vasat bile olsa iyi bir takım çıkmasını bekleyeceğiz toplamda.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam ben yazarken yazmışın, Akpoma Hayır, OLulare yi izlemedim, bilmiyorum, ama gol sayısı olarak o da net 9 değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam argümanlarını her zamanki gibi güzel detaylandırıp ikna edici şekilde ortaya koymuşsun. Ama adam kafadan çatlak, Emre Belözoğlu ve FT takımlarına karşı tahrik edilip hiç bir derbiyi tamamlatmazlar Türkiyede, alır kırmızıyı. Suçlu olmasa da tahrike bakmazlar, idam ederler, sistem öyle ülkede. Ha pandemi olmayıp seyirci olaydı olurdu bir şansımız verim almada, kendimce anlattım yukarda. Ama pandemi sonrası Balotelli getireceklerine Cisse-Larin-Umut Nayır hatta Batuhan karadeniz bana daha risksiz görünüyor, çift forvet oynama şartıyla...

Basar dedi ki...

Peşin peşin söyleyeyim Oğuzhan’ı seviyorum. O oynarsa Beşiktaş iyi bir sistemde iyi oynuyor demek. Maaşını düşürmesi de şık bir hareket. Bu sene beklentim yüksek!

F.N. dedi ki...

@ahmet
Batuhan nedir ya :) batuhan vasatlagin dibidir bence. Batuhan olacağına larin olsun altyapidan biri olsun hatta kimse olmasın daha iyi.

Ahmet Usal dedi ki...

@F.N.

Madem sorunlu adamlarla uğraşmaya niyetliyiz parasızlıktan, Ozan Tufan kafada futbolu bırakmışken Sergen ikna edip tekrar kazanmadı mı? Batuhan kafa-sağ ve sol ayak her türlü son vuruş becerisine sahip ve gol koklama içgüdüsüne sahip her nevi golü atabilecek, nerede oynadıysa habire ölüsü sürekli gol atabilen kaliteye sahip. Alt yaş gruplarında zamanında hep kraldı. Yani yetenekse hiç bir zaman o konuda sıkıntılı değildi. Sorunu hiç bir zaman vasatlık değildi, kafasızlıktı, cahillikti, çiğlikti. 28 yaşına geldi, alt liglerde sürünüyor. Hani bir mucize bekliyorsak gelsin 6 ay sonra Hoca adam edebilirse ligin karakterine uygun atacak dağıtacak bedava zamanında "A Milli" olmuş santrafor. Altyapıdan yetişme üstüne.

Adam bulamıyorlarsa, kumar oynayacaklarsa ona oynasınlar. Larin hariç eldeki golcülerin hepsinden daha golcü. Larinden de verim alma işi becerilirse golcü sorunumuz kalmaz. Yok becerilemezse bahsedilen gol istatistiği vasat isimler daha mı iyi olacak, Umut, Larin Güvenle devam et daha iyi. Şahsi fikrim.

Ahmet Usal dedi ki...

Aha burada da istatistikleri, 280 Maçta 96 gol 24 asistle 130 gol katkısı. Adam golcü :

https://www.transfermarkt.com.tr/batuhan-karadeniz/leistungsdaten/spieler/52270/plus/0?saison=ges

1.95 Boya güçlü kuvvetli dev pivot santrafor, alt liglerden alalım yetiştirelim mi diyoruz, yetişecek bir tarafı da yok, oyunu biliyor, adam zaten golcü, sorunu "büyük oyuncu" olmaya ikna edilip gerektirdiği fedakarlığı yapmasının sağlanması. Sergen bunu kazansın efsane olsun :)

beagle dedi ki...

Her sene dünyada adam yok gibi 3-4 berbat isimden hangisi daha iyi diye kavga ediyoruz. Yav kardeşim ne Akpomu ve Oularesi? Olunga belki ama o da Beşiktaş seviyesi mi?

2 Yıl önce Terodde vardı, üşeniyorum şimdi yeni isim aramaya da ama muhakkak iyi bir Championship seviye golcüyü (Bence Pukki de gelmez diyenlere de karşı değilim) Almanya Fransa vb alt ligden bulup getireceksin. 4 senedir 20 gol atan adam bu sene de atar. Ama şu adı geçen binbir manyak ve kazmadan hiçbiri atamayacak.

Unutmayın uzun bir tarihte lig sezonunda 20 golü gören tek yabancı forvetimiz Gomez. Dolu para verdiğimiz tonla adam golcülükte Oktay Derelioğlu'na yaklaşamadılar.

Biz parayı gol atamayan yabancılara gömdükçe iflah olmuyoruz.Şampiyonluk 9u doğru seçmek veya onu bulamıyorsak çift forveti başından planlayarak kadro kurmakta.

BJK4EVER dedi ki...

Batuhan'a kadar dustuysek zaten kapatalim kulubu.
Oguzhan bence de onemli. Hedef kaliteli futbolsa tahtaya yazilacak ilk isim bence, ne kadar formsuz olursa olsun.
Ama Sergen'in oyun formatina uydurmakta zorlaniyorum. Oyun sistemi degisir mi bilmem, ama stoperlerin arasina girip oyun kuran bir 6 ve gidip gelen 2 tane box-to-box 8'le oynuyoruz. Oguzhan 8'de nasil olur bilemiyorum. Ozellikle ilk sampiyonlukta bu rolu iyi doldurdu, bol bol ceza alanina girip yerden etkili oldu, ama oyun karakteri olarak tam bir deep lying playmaker. Oguzhan 6'da nasil olur bilemiyorum.

Elneny haberleri de dolasiyor, Sergen cok begeniyor ve istiyor galiba. 6'da Elneny ve 8'de Oguzhan+Dorukhan/Mensah/Ljajic baya ofansif olur. Olur mu bilemem.

Elneny olmazsa Oguzhan'i 6'da degerlendirip orta sahada Dorukhan, Ljajic, Mensah'tan 2'si de olabilir. Mensah icin baya ciddi girisimler var galiba.


BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Guzel diyorsun, haklisin da, lakin ki oyle degil. Bu kulup zaten senin dedigin scouting sistemi olsa Welinton'la falan da ugrasmayiz yani. Menajerler kimi kaktirirsa onu alacagiz, kendimizin scout edip guvenerek alacagimiz bir isim olmayacak. Alacagimiz isimsiz forvetin Diaby cikma ihtimali 90% ise Sorloth cikma ihtimali 10%. Bak Trabzon'da boyle degil mesela, onlar menajer kaktirmasiyla degil, scouting'le transfer yapiyor. Dun aldiklari 2 oyuncu bunun kaniti bence (tutar tutmaz ayni mesele). Bu net bir durum oldugundan benim tercihim Balotelli riskine girmek, hatta Papis Cisse bile daha mantikli.

@Ahmet,

Balotelli'nin olusu Nice'te, Brescia'da falan oynuyor. Bizim kadromuzda kac oyuncunun olusu Serie A'da oynar bir dusunmek lazim. Batuhan'in olusu Tuzlaspor'da 2. ligde. Arada baya bir siklet farki var.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

@BJK4EVER Hocam sana da belli bir noktaya kadar +1, güzel cevaplamışın @beagleı. Belli bir nokta Cisseye kadar:) Ama en can alıcı tesbitin TS nin scouting transferleri, ben de ağzımın suyu akarak baktım. Newton kararları da çok iyi, o adamın da iyi bir scouting ağı var. Herifler geleceği kurtardı, sadece kısa vadeli günlük sonuçlarla Hocalarını idam etmemeyi becermeleri gerek. Ölüleri ilk üçte olur yine bu sene, kaybettikleri-edecekleri adamlara rağmen.

Balotelliyi artık Seri A dan ya da Fransadan isteyen yok, şu an son iki sezonki performansıyla oraların da alt lig seviyesine geriledi. Neden bizimle adı anılıyor?

Aslında Batuhanı konuyla ilgili metafor olarak düşün. Tabii ki arada bir sıklet farkı var. Ama Balotelliyi bence seyircisiz verimli oynatma imkanımız yok, Boatengi de öyleydi. Batuhanın gol istatistiği 2 maçta 1 e yakın, asıl ölümcül istatistiği oynadığı dakika sayısı, onu da kattığında 45 dakikaya 0.5 gol düşüyor neredeyse. Bu saf yetenekle oynayıp yaptığı istatistik. 90 dakikaya vurursan maç başına bir gol:) Sorun adamın oynama ortalaması 45 dakika, üst liglerde tutunamamasının teknik nedeni bu.

Golcüler özel adamlar, bu adam da o özel yeteneğe sahip olanlardan. A Milli seviyeye kadar hızlı yükselip karakter sorunuyla dibe çakılan bir oyuncu. Şimdi bedavaya Batuhanı alıp adam etmek mi daha kolay Balotelliyi mi, ikincisi olmayacağını en üst seviyede gösterdi, birincisi bizim kültürden, nedamet getirtebilecek bir Hoca ve yaş tecrübesiyle fiziken iyi hazırlandığında lig farketmeksizin maç başı bir golü görebilir. Adamın ölüsü golcülük becerisi ve ezilemeyecek fiziğiyle ayakta. Biraz dirisi ne yapabilir hayal ediyorum sadece.

Kalan değerlendirmelerine katılıyorum. Balotellideki katılmama nedenim de adamı oynatabileceğimize ikna olamamam. Kalitesi ve lige fazlalığı değil. Aha Aspor yorumcuları şimdiden altyapısını yapıyor TV de her maç kırmızı görür diye. Batuhan metaforu onu deneyeceğimize madem çaresiziz Akpomlar yerine Batuhanı yeğlerim ifadesidir. Ligde yarım saat oynatabilsek Akpomdan çok atar, o kadar diyeyim.

F.N. dedi ki...

Batuhan nsakala johhsen skubic falan nedir bunlar. Nasıl bu kadar vasata eyvallah deriz. Bu oyuncularla en iyi ihtimalle 6-8 arasi gider geliriz. Bu vasatlar ordusu hatta vasat bile olamayacaklarla takımı doldurmaktansa balotelli riskine de girilir altyapı oyunculari da olur 2.3 mevkide.
Transfer listesinde adi gecen oyuncuların çoğunun muadili avrupanin 2.liglerinde tonla vardir. Bu gereksizler ordusuna 800.900bin euro paralar çöpe atılmış demektir.

BJK4EVER dedi ki...

Abi seyircili seyircisiz bilemem. Boateng'de sikinti neydi bilmiyorum, ama oynadigi dakikalarda ligin ustunde oldugunu gosterdi. Balotelli bildigim kadariyla sakatliktan, hazir olmamaktan vs oynamadi. Oynamadigi donemler kadro disi kaldigi donemler ve bunun sakatlikla alakasi yok.
Yani bu adami bir sekilde disiplinsiz tavirlardan uzak tutarsan, kadro disi birakmazsan, takima focuslarsan oynuyor. Mesela Falcao oynamaz, ama ona care yok, bitmis herif. Balotelli'de bu yok.
Ha, bu adami motive edebilirmiyiz, konsantre tutabilirmiyiz bilmiyorum. Ama Akpom'u veya yoneticilerin getirecegi baska bir boktan golcuyu izlemektense Balotelli riskine girerim. Cunku tutarsa seni yuksek ihtimalle sampiyon, ama kesin olarak net sampiyon adayi yapar bu herif. Batuhan tutarsa eh iste, Umut Nayir'in biraz iyisine sahip olursun o kadar.

Balotelli'yi istememin bir nedeni de ligimize uyumu. Tam ihtiyacimiz olan tek forvet oynayabilecek, stoperlere ezilmeyecek, pozisyona girdi mi caaat diye tavana asacak golcu. Pukki mesela tam tersi.

BJK4EVER dedi ki...

@F.N.

Butce geregi illa bazi mevkilere vasat adamlar gelecek. Ama dogru vasati bulup key mevkilere iyi oyuncu almak gerek. N'Sakala'ya ben kefilim. Skubic tartismali, fena oyuncu degil, ama 500 bine gelmez. G.Gonul konusunda kizdigim nokta o zaten, Gokhan'a 500 bin teklif edip onun yerine 800 bine Skubic'i almak sacmalik. Gokhan performans olarak Skubic'in tabii 2 kati degil, ama buyuk takim gormus gecirmis, tecrubeli, yerli oyuncu. Gokhan'a en fazla 500 bin teklif ediyorsan yerine alacagin oyuncu da en fazla 500 bine oynayip onun kadar katki saglayacak. Oyle cikmiyorsa ya performans ya butce olarak geriye gittin zaten.

N'Sakala iyi, Skubic cok makul bir maasla ve bonservissiz olarak gelecekse ok, ama Batuhan ve Jonsson olmaz. 9 ve 6'da vasat olmaz.

Bu arada Grosicki alinmis galiba. Bence profil olarak dogru oyuncu, bir turlu Babel'den sonra bulamadigimiz golcu kanat profilinde oyuncu. Son 2 sene Championship'te 40 mac oynamis, hem gol hem asist olarak cift hanelere yaklasmis. Seneye 30 mac oynayip 10 civari gol 10 civari asist yapacak oyuncu bence. Turkiye'yi de biliyor, gayet basarili. Championship'i kucumsememek lazim, buyuk paralar donuyor, kalite olarak bizim ligimizden asagi kalir bir lig degil.
Maliyetine bakmak lazim, ama max 1.5 milyon euro bonservis, max 1.5 milyon euro maasla gelecekse bence iyi transfer.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam zaten şartlarda anlaşırlarsa alacaklar, öyle görünüyor, tutarsa yorumun doğru.

Zaten bu seneki transfer mantığı bu, Nskala zaten iyi transfer, Johnsenn, Skubiç gibi adamların adının geçme nedeni de ligi bilmeleri, belli bir seviyenin altına düşmeyip istikrarlı olmaları, 10 üzerinden 6 yı garanti veren oyuncular olmaları. Ligde fizik olarak iyi bir takım olup golcü ile yetenekli orta saha-kanatlarda kaliteli oyuncuların olursa he şekilde yarışırsın, 10 üzerinden 6 lık adamların maliyeti zaten - 400-800 bin euro arası, ne verecekleri belli, garanti adamlar, onlardan arttırdığın transfer bütçesiyle kaliteli golcü-kanat alırsın, sorunlarını çözersin, Hocan becerikliyse iyi takım olabilirsin.

Zaten mevcut maç trafiği ve 5 oyuncu değiştirme hakkıyla gençler her halükarda yeterince süre bulacak, iyileri aradan sıyrılacaksa sıyrılacak. Batık olduğumuz ve ŞL - AL ve Türkiye Kupasını hesap edersek maç trafiği nedeniyle iki üç vasat transfer vasatın altına düşmedikçe takımı bozmaz, esneklik sağlar. Ki adı geçen adamların en güçlü özelliği vasatın altına düşmemeleri.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam yine aynı zamanda yazmışız:)

Bence Skubiçe zaten 500 binden fazla vermezler, gelecekse gelir. GG ye 500 ü garanti 850 teklif etmişler, o garanti 800 e anlaşmış Fenerle. Canerin durumu da çok farklı değil sanırım. Biz teklif yaptıktan sonra dönmemişler bile. Kulübe yakın eski BJK Yöneticisi Erol Kaynarın açıklaması, bilmiyorum ne kadar doğru. Yani ikisi de Feneri tercih etmiş, en çok oynadıkları kulüp, futbolu bıraktıktan sonra o camiayla da anılmak istiyorlar, galiba başından beri de böyleydi, yoksa Fener bizden çok fazla vermiş değil, kalmaya niyetleri olsaydı kalırlardı.

Grosicki işallah olur. Ben Batuhanı garanti 9 olarak alalım demedim, zaten bedava, alalım, kazanılırsa ekstra katkı olur, o da Umut Nayırdan fazla olur en kötü ihtimalle, yani ona yaslanalım durumu yok :)

Basar dedi ki...

Trabzon’un transferlere ben de gıpta ile bakıyorum. İsteyince oluyor.. alttan yetişen gençkeri de güzel kullanıyorlar! Geçen sezon devre arası hoca değiştirmeseler baya açık ara şampiyondular.

Biz hayırlısıyla bir düzgün forvet alsak! Bu yazılan çizilenler olmayacak gibi geliyor bana. Yönetimin yeni yetme, popülist taraftara değil kulübün geleceğine yatırım yapması gerekiyor.

sports guy dedi ki...

O degil de ne rezillik su kanal D'deki program ya.. of valla izlerken icim sisti de kapattim.

Sergen gitmis 20klik bagislari acikliyor falan, hey yavrum hey daha iki uc sene onceki duruma bak, bir de buna bak..

Umarim benden baska acan olmamistir valla buradan.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Bir daha böyle şeyler yaşamamak için, akıl ile iş yapmak gerekiyor. Sezonda 20 maç oynama garantisi bile olmayan PDRM'lik adamlara 2.5m€ maaş vererek değil. Ya da ekonomi bilgisi olması büyük sürpriz olacak bir teknik adamın fikriyle, aslında parasal değeri olabilecek oyuncusunu, parasal dönüşü olması neredeyse imkansız olan bir oyuncula takas ederek değil.

Yönetimin iyi niyetinden zerre şüphem yok, ama sadece iyi niyet yetmiyor. Onları bu programı yapmaya zorunda bırakan şey, önceki yönetim zamanında yapılan hesapsız harcamalardı. Özellikle oyuncu maaşları ve kontrat sürelerindeki saçmalıklar.

Akıllarını başına devşirsinler, zaten batacağız ama en azından "birşeyler yaptılar" deriz arkalarından.

Emrah D dedi ki...

balotelliye yıllık 1 milyon euro garanti, lig golü/asisti başı 50bin euro avrupa golü/asisti başı 100bin euro çiçek gibi kontrat kimse vermez böyle bir şeye fitim. garanti 2buçuk filan gibi bir şey aşırı saçmalık olur.

Huzeyfe dedi ki...

Eğer Oğuzhan maaşta indirime gittiyse bir nebze taraftarın gazabından kurtulup mikroskop altından kaçma şansı olur. Sergen’den hiçbir beklentim yok, sadece Oğuzhan’ın sahada yaptığından keyif almasına yardımcı olsun, kendisini başarılı sayacağım. Sezon seyirciye kapalı olacağından bir umut var bende.

Ahmet Usal dedi ki...

Grosicki transfer haberi hem oyuncu hem yönetim tarafından yalanlandı. Oyuncu sadece tatil için İstanbuldaymış.

Kesin bilg, paylaşalım:)

fidddas dedi ki...

lokomotif zagrep çekeceğimiz kura bugün saat 13:00daymış.

dominic molise dedi ki...

@fidddas, agzindan bal damliyor. actim birami bekliyorum valla zagreb'i.
sanki hangi takimi cekersek cekelim 0-0 bitermis gibime geliyor aslinda. herkes tatil kafasinda ki cok dogal ama alkmaar urkutuyor.

alkmaar %25, paok %45, zagreb %65 sansimiz olur gibi *kicimdan uydurdum*
zagreb'i ceker, hasic ile one geceriz. haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ersin
lens-fatih-vida-ridvan
oguzhan
hasic-ljajic-dorukhan-guven
larin







dominic molise dedi ki...

cekilisi nerden takip edebiliriz arkadaslar?

sports guy dedi ki...

çekiliş deyince valla www.millipiyango.com yazasım geldi :)

resmi site hariç yayın linki bulamadım ben ya.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/2021/2001249/

fidddas dedi ki...

çok çağırdım ama olmadı:) paok deplasmanına gidiyoruz. tek maç eleme. ortada bir tur gibi duruyor.

yilmaz dedi ki...

Üç takım arasında en zoruydu. Kısmet

Basar dedi ki...

Takibimizdeki Ninua'nın Paok'a gitmesi, kaderin bir cilvesi sanırsam... Umarım bizi bitiren adam olmaz.

yilmaz dedi ki...

Takım bu kadar eksikken kim gelse favori diyemezdik belki de, PAOK bu tur için biraz güçlü bir takım oldu. Tabii bundan 2-3 sene önceki Beşiktaş olsa böyle konuşmazdık ama, şu anda Diaby'nin yerini bile dolduramayabiliriz o derece.

Bence özellikle PAOK maçına kadar, sanki yeni transfer yapılmayacakmış gibi plan yapmalı Teknik heyet. Yani bu maçta eldekiler oynayacak, ona göre. Lens'i Boyd'u Güven'i hazır tutmalıyız. Gelen olursa, ne ala.

Sezonun son maçlarındaki malatya fener maçları gibi izleyene boğulma hissi veren bir taktikle de olsa, PAOK'tan bir gol fazla atmaya bakmalıyız. Bu kadar tantanadan sonra ilk turda elenirsek, bu takımın özgüvenini sezon boyunca toplayamayız. ŞL ön elemesinden çok korkmamın sebebi hep buydu. Umarım yersiz çıkar korkularım.

can dedi ki...

Golleri Akpom ve Ninua atar, eleniriz. Akpom’u alırız, ikinci Youlamız olur. Üç kuruşa almadığımız Ninua’yı ise PAOK seneye 10 milyona İspanya’ya satar. Beşiktaş’ta devran döner, bizim ömrümüz biter.

Emrah D dedi ki...

merak etmeyin akpomdan da ninuadan da bir yol olmaz. eleniriz, o ayrı :)

beagle dedi ki...

Hasic ve Larini olan kulübün Ninua ve Akpomla ugrasmasi gereksizdi.

Oguzhan ve Ljajic ile oynarsa Larini cok begenebiliriz. Hele solundan Almos da destek verirse.

turgay dedi ki...

nskala ve welintonla anlaşıp sonrasında bu adamlardan indirim isteyen acayip bi yönetimimiz var. adamların açıklanmama sebebi buymuş diyorlar. baştan neden o kadar para verdiler anlamadım. bu kafayla işimiz zor gerçekten.

paok gelmesi iyi oldu. şampiyonlar ligine kalabilmek için daha geçmemiz gereken turlar varken sanki hemen gruplara kalmışız gibi sevinmenin cezası bu rakip. ben kolay takımda gelse zaten gruplara kalamayacağımıza inanıyordum ama daha ilk turda işimizin bu kadar zor olması da kaderin cilvesi diyelim.

bu arada bırakmam seni kampanyasının bu kadar kötü yönetilmesine rağmen bu kadar fazla para toplanması da ironik olmuş. bu na rağmen 400 milyon lira zarar açıkladı kulüp. bu gidişle her ay program yapmaları lazım. ancak şunu da belirtmem gerek çebi ailesinin elini cebine atıp bu kadar fazla para vermesi de beni şaşırttı. kötü başkan ama iyi beşiktaşlı ahmet bey.

BJK4EVER dedi ki...

Hala Turk futbolunda pembe bir dunya cizip o dunya icerisinde toz pembe hayaller kuruyoruz. Oyle yardim kampanyasiyla, butce daraltmasiyla vs kurtulacak noktayi coktan gecti bu kulupler.
2.5 milyar tl borcu, 300-400 milyon yillik faliyet zararini tas catlasa 200 milyon tl getirecek yardim kampanyasiyla mi duzelteceksin? Bu arada ben max 50 milyon tl bekliyordum, ama 80 milyon tl gelmis. Belki 1-2 aylik likidite yardimi dokunur, ama hicbir sekilde derde derman olmaz zaten bu para o ayri mesele.

Bir defa ulke ekonomisinin anasi sikildi. Bunu dile getirecek cesarete sahip 1 kulup bile yok. 2015 yilinda 3 tl olan dolar simdi 7 tl'nin uzerinde. Sirf su son 6 ay bile 6'dan 7.2'ye cikti, yuzde 20 artis demek. Sen butceni 20 milyon dolara ceksen bile dis etken sebebiyle senin 25 milyon tl paran tamamen buhar oluyor mesela. 2015'ten beri 2 kattan fazla artti. Zaten kotu durumda olan kulupler nasil bu ekonomik ortamda birseyler yapsin? Yabanci futbolculara da tl uzerinden sozlesme yapilsin gibi sacma sapan oneriler kaale alinamaz bile.

Ikincisi, daha once bahsettigim salary cap veya kulupler arasinda gentlemen's agreement gelmeli. Bu gelmedigi surece suni maaslar her zaman kalacaktir. Kulupler rekabet ortami, taraftar baskisi, sampiyonluk/CL askiyla yine piyasanin ustunde harcayacak. Bu sene de FB oldu bu kulup simdilik. Kisitlama olsa Gokhan, Caner, Mert Hakan piyasa sartlarinda makul bir maasla anlasma imzalardi. Yahu Sosa FB'den yillik 2.5 milyon euro yillik istemis arkadas, 36 yasinda bu herif. Bu paranin 5'te birini bile bulamaz Turkiye disinda, saka gibi. Ve bu kadar olmasa bile buna yakin bir para verirse FB sasirirmiyiz? Sasirmayiz?

Hadi wage cap koymadin daha fazla ozgurluk vermek icin, limit koydun. O zaman o limiti uygula, egilip bukulme arkadas. Limitlere sadece 2 kulupten itiraz geldi. Bu limitler 3 sene evvel hesap edilme sekliyle aciklandi. Bu 2 sene boyunca FB har vurup harman savurdu ve basarili olamadi. Senin kurallarina uymadi. Onu cezalandiracagina hala toplanti falan yapiyorsun? Neyin toplantisi bu? Sen 3 sene evvel aciklamadin mi kurallari? 1 haric tum kulupler uymadi mi? Niye egilip bukuluyorsun? Yapacagin sey kurallari uygulayip FB'nin yeni transferlerinin hicbirine lisans vermemek, bu kadar basit. E sen yine egilip bukuluyorsun baba? Bu limitler niye kondu? Kulupler gelirlerinin veya nakit girdilerinin cok ustunde para harciyor, buna limit koyalim diye kondu. Pandemi doneminde gelirler azaldi, buna mukabil limitler dustu, gayet normal. Simdi kulupler diyor ki pandemi doneminde gelirler dustu, limitler dustu, ama siz sanki gelirler varmis gibi limitleri genisletin de biz anamizi siken gelirlerinin cok ustunde para harcama hastaligimizi devam ettirelim ki kuluplerin anasi daha da fazla sikilsin. Ve buna hic kimse birsey demiyor arkadas. Bu oneri ciddi ciddi toplantida gorusuluyor falan, saka mi bu? Hadi TFF olarak yeterince aci bir recete sunamadin, ama bari sundugun recetenin arkasinda dur yahu.

Futbol ekonomisi ve ulke ekonomisi paralel olarak ilerliyor. Gercekler kabak gibi ortadayken hala gozumuzu kapatip la fonteine'den masallara inaniyor insanlar. TFF bizi engelliyor yoksa biz cosariz, yardim kampanyasiyla duzluge cikacagiz. Ulke ekonomisi cosuyor cunku buzdolabi sattik, bana ne dolardan ben ekmegi tl ile aliyorum, dij gucler dugmeye basiyor kurumuz degisiyor vs. Fark yok yani.


fidddas dedi ki...

@BJK4EVER

söylediklerinin hepsi doğru ama bunlardan bir sonuç çıkmayacak olması da bir gerçek. limitin koyulması da limitlerin esnetilmesi de siyasi kararlar. bu kararların futbol ile ve onu düze çıkarmak ile bir ilgisi yok. herkes ne yaptığının bilincinde ve sonuçlarının farkında olarak bu kararları alıyor. fenerbahçe bankalar anlaşmasını imzalayacak, onlar anlaşmayı imzalarken şartlar değiştirilecek, sonra diğer takımlara uygulanacak. çok klasik olacak ama beşiktaş, galatasaray ve fenerbahçe batamayacak kadar büyük organizasyonlar, sosyolojik olarak ülkede kaplamaları gerekenden fazla yer kaplıyorlar, yerlerine konacak daha iyi bir şey bulunana kadar bu yapının düzelmesini mümkün görmüyorum. bu tip akla ziyan yöntemlerle yüzdürmeye devam edecekler. nereye gider bu durum ben de bilmiyorum ama sonu ve dibi neresiyse oraya kadar götürmeyi amaçlıyorlar.

bu arada şl turu için herkesin aşırı umutsuz olması çok umut verici :) beklentinin haklı sebeplerle bu kadar düşük olması daha önceki benzer durumlarda bloğun ortak bir şekilde umutsuz olduğu durumlara benziyor.

herkes mi totem yapıyor :)

fidddas dedi ki...

"sonu ve dibi neresiyse oraya kadar götürmeyi amaçlıyorlar" bu cümleden takımları batırmaya çalışıyorlar anlamı çıkabilir ama demek istediğim takımları zombi olarak ne kadar ayakta tutabilirlerse o kadar ayakta tutmaya çalışacaklar. yoksa normal şartlarda böyle bir finans durumu olan bir şirketin sistemin içerisinde durması normal değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas +1

Hocam tam da anlattığın gibi mevzu, olay mantık boyutunu çoktan geçti, şimdi Fener iyi şartlarda anlaşmayı yenilesin de biz de çöplenelim diye bakıcaz..

Bu arad malum mevzu hakkında hiç konuşmak istemiyorum. Ninua Taliscanın Benficaya taktığı gibi takmasın bize 90 da falan, karma is a bitch!

yilmaz dedi ki...

@fiddas ben totem yapmıyorum. Zaten çok öncelerden beri şl ön elemesinden tırsıyorum, sezon içinde de yazmıştım.

Fakat katılan takımlar itibariyle rakipler bu sezon daha maküldü. Fakat bu sefer de bizim bir futbol takımımız yok. Bir de tek maç. Ben gerçekten favori olduğumuzu düşünmüyorum, ayrıca kabul etmek gerekir ki üçlü arasında en güçlü rakibi seçtik.

Hasta ti dedi ki...

aslinda bakınca sezonu bitiren takimdan daha iyi bi takim var elimizde(sag bek hariç, belki dorukan) burak depar attikca zipliyorduk sakatlik heyecanindan. Oyunu rakip sahada oynamak isteyen hocamız var, bu durumda ruizin yaptigini wellington yaparsa bi tik daha iyiyiz. atiba oguzhan ljajic > atiba elneny diaby :) nsakala'nin da 2 macını izledim(transferden sonra), zor durumlardan iyi cikiyor topla, yani geriden pas olayına yatkin, hizli, fizikli.
once ljajic'i sonra da atibayi bu denklemden atmak lazım, orası ayrı:) lens nkoudu umut/larin sonraki konular bence.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen sene ideal 11'imize gore eksikler (Karius ve Diaby'i saymadim):

- Caner
- Ruiz
- Gokhan
- Elneny
- Burak

Ridvan Caner'in gerisinde, bosuna formayi kaptirmadi zaten. Douglas kac aydir ortada yok, oraya Lens cekilse bile Gokhan'a gore gerileme var. Roco Ruiz'in gerisinde maalesef. Elneny buyuk kayip, Fatih bu transfer soylentileri arasinda listede olur mu bilemem, ama orada bir delik var. Burak takimi tasiyan oyuncuydu, Larin ve Umut o seviyede oyuncu degil.
N'Sakala ve Welinton gelse bile gecen senenin net gerisindeyiz. Ki birakin takimla antrenmana cikip takima adapte olmayi, daha resmi olarak aciklanmadilar bile.
Isimiz cok cok zor. Yine de Oguzhan, Ljajic, N'Koudou gibi sapkadan tavsan cikaracak oyuncularimiz var. Son maclardaki gibi savunmayi geride tutup topu ayagimizda tutmak ve bir tane sikistirip 1-0'a baglamak mantikli olacak gibi gozukuyor.

yilmaz dedi ki...

Tutunabileceğimiz az sayıdaki ümitten biri de kiralıklardan gelen Larin ve Hasic'in vasat üstü performansla sezonu bitirmeleri. Larin'in sezonu biteli çok süre geçti ama, en azından bir özgüven gelmiş olabilir.

yilmaz dedi ki...

Ya kendime güldürmek istemem ama, söylemezsem de içimde kalır :)

Tutturmuşlar Balotelli için bu risk alınır diye. Özellike Denayer ve Sarıdağ. Bunların ikisi sürekli Balotelli için bu risk alınır, 2.5m€ verilir, 3 de verilir, bonuslar da verilir, Necip'e vermeyiz olur biter modundalar.

---ironi---
Ben de şunu anlamıyorum, madem 2.5m€ bu kadar dile kolay bi rakam, oldu olacak Cavani'yi 4'e 5'e ikna edelim. Piyasadaki en ciddi talibi de Benfica. Topu tüfeği devre arasında arkadaşını uçan tekmeyle duvara çivileme potansiyeli olan birine harcayacağıma gol garantili bir birine harcamayı yeğlerim.
---ironi---

Emrah D dedi ki...

Rıdvan bence Caner'in ilerisindeydi, kestiği için hocaya baya söylenmiştim. Kaldı ki El Sakala gelecek (ki ben Rıdvan'ı onun da ilerisinde görüyorum oynanacak stile göre) Gökhan kalsaydı bile 2020 Gökhan 2019 Gökhan'dan geride olacaktı, Lens veya Dorukhan da sağ bekte kimi konularda artıları kimi konularda eksileriyle Gökhan'ın yapacağı kadar götürür. Roco bir Ruiz değil ama Welinton olacak, onun da Ruiz'den eksik olduğu kimi şeyler olsa da daha iyi olduğu şeyler de var.

El Neny özellikle takımın başına bir hoca geçtikten sonra baya değerli işler yaptı ama eksiklikleri yok değildi. Yerine gelecek diyebileceğimiz Ozzie de en az aynı kalitede bir oyuncu bence.

Bu arada Diaby yerine de Ljajic gelecek bu da baya bir upgrade bence.

Burak net golcüydü, ama o da rahmetli oldu olacak gibiydi. İlk transfer zaten bir santrfor olacak gibi görünüyor, olmazsa da Larin/Umut/Güven bir şeyler yapar ne yapalım.

Ersin
Lens Vida(giderse Roco)(o da giderse Mirin)(o da giderse yeni transfer olur herhalde)(yeni transfer de olmazsa Necip) Welinton(gelmemiş olursa Fatih de gitmemiş olur, o) Rıdvan/El Sakala

Oğuzhan Dorukhan

El Kudu Ljajic

Güven Umut/Larin

yedekler üstte yazanlardan oynamayanlar, boyd hasic atiba douglas ve gençler

Emrah D dedi ki...

Cavani gelme ihtimali varsa başka forvetle vakit kaybetmeye gerek yok ama 4 5 verebilecek olsak da gelmez sanki?

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus gelmez tabii, ama balotelli konusunda bu kadar yoğunlaşılmasına bir tepki benimki. Madem öyle, ona harcıcam vakti, cavani'ye harcarım ben olsam.

yilmaz dedi ki...

bu arada, balotelli konusunda bizden başka ciddi bir talip de yok galiba, siz gördünüz mü birşeyler?

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Bizden başka talibi yok, transfermarkta söylentilerde bile son 1 yılda bizden başka talibi yok, Brescia bedelsiz almıştı, biz almazsak bizden düşük seviye, Seri B, Başka bir yerin ikinci liginden falan talip görür en fazla. Son iki senelik istatistiği kötü - 6 - 7 gol ortalama falan.

2.5 milyon uçuk rakam, çünkü adam çok riskli. O kadar garanti para verirlerse seyircisiz ortamda bu adamı nasıl motive edip oynatacağız? Bence 2.5 milyon "Bıraktım gitti seni" parasına döner!

Emrah D dedi ki...

ben balotelliye yekten karşı değilim sergen hoca adam eder sırf ligde 30 tane yazar diye düşünüyorum ama adam düz manyak her şey olabilir 1 milyondan fazla garanti ücret vermek kerizlik, ama gol/asist başına ciddi bonus yazılsın hem kendi kazansın hem bize kazandırsın.

Ahmet Usal dedi ki...

Benim için gelirse içime sinmesini sağlayacak tek oluru performansıyla bizi ŞL Gruplara taşıması olur.

Mesela geldi, sayesinde atladık önelemeleri, 30 Milyon Euroyu koyduk cebimize(Herhalde Bankalar Birliği %30 unu keseceğinden 20 milyon kalıyor), o zaman bonuslarla alsın 3 - 3.5.

Yine de nereden bakarsan bak ikinci defa risk nedir sorulu sınav kağıdına boş kağıt verip risk budur demekle eş anlamda. Hele ŞL ye kalamazsak nurtopu gibi ödenemeyecek bir 2.5 milyon kucağımıza oturur. Biz de Balotellinin kucağına...

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus şahsen ben yekten karşıyım. Ve şöyle, bu adam 3* gol atamaz, zaten 15 gol atsa kaşınır ve 4-5 maç ceza alır, kadro dışı kalır, arkadaşıyla kavga eder vs. İtalya milli takımının forveti olmuş bir oyuncu 30 gol atacak ve Seri A'dan bile talibi olmayacak? Çok kötü çakacaklar bunu bize.

BJK4EVER dedi ki...

Bir tutturmuslar 2.5 milyona Balotelli olur mu, biraz daha ustune koyup Cavani'yi getiririm diye. Biraz mantik kullansaniz, haberleri takip etseniz Cavani'nin Benfica ile anlasmak uzere oldugunu, bahsedilen kontratin 3 yillik senelik 2.5 milyon euro+ 8 milyon euro imza parasi oldugunu ve bizim o seviyelere cikamayacagimizi bilirsiniz.
Atletico Madrid adamla gorustu pahali diye vazgecti oradan hesap edin iste. Sanki ortada bonservissiz, imza parasi istemeyip max 2.5 milyon'a gelecek super santrfor kayniyor da biz Balotelli'ye merakliyiz.

https://www.thesun.co.uk/sport/football/12351443/leeds-crushed-as-cavani-completes-8-1million-benfica/

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER, kim tutturmuş, ironi diye daha ne kadar büyük yazabilirim?

BJK4EVER dedi ki...

Ben Balotelli asigi degilim, ama transfermarkt'a girip bakin, sozlesmesi bitmis oyuncular listesi var orada.
Balotelli risktir olmaz diyorsaniz onun bir ustu de Cavani, Ibrahimovic falan zaten. Onlar da artik maddi olarak olmaz, ulasilmaz.

Bu takimin 2 tane saglam transfere ihtiyaci var. Hadi solbeke vasat ok. Sagebeke vasat ok. Hadi Vida kalacaksa yanina idare edecek stoper gelsin ok. Bana gore kaleci key, ama Ersin'e guveniyoruz, ona bile ok. Ama bari orta saha ve forvete tecrubeli, kaliteli, mac kazandiracak, camia'yi havaya sokacak adam alin. Oraya artik vasat olmaz.

2.5 milyon euro size gore ucuk olabilir, ama bence makul. Getirecegimiz yildiz icin zaten 35 yasindaki adama 3 senelik kontrat, senelik 4 milyon euro falan verin demiyorum zaten. Ama butcemiz dahilinde senelik max 2.5 milyon euro maas, max 2 senelik kontrat, max 1.5 milyon euro bonservis/imza parasi anormal degil. 2 transfer icin de bu kadar butce ayirmaliyiz. Bunu yapmiyorsan zaten sampiyonluk hedeflemiyorsun, bombos bir sene hedefliyorsun demektir.

Cikabilecegimiz paralar buysa alabilecegin en iyi adam Balotelli. Onun bir ustu pahali, bir alti da yetmez. Yonetim Balotelli'yi getiremezse ya Cisse'yi alacak (ki fena oyuncu olmasa da ucuz olmayacak ve fark yaratacak capta oyuncu degil) ya da adini sanini bilmedigimiz vasat bir ise yaramayacak bir forvet alacak. 2.5 milyon euro cok geliyorsa ve 1-1.5 milyon euro'ya Sorloth bulabilecegimize inaniyorsaniz uykudan kalkin derim. O scouting network'u olsa bizde zaten N'Sakala, Welinton, Cisse vs pesinde kosmazdik. Caner gittigi an solbeki aninda aciklardik, Gokhan gittigi an aninda sagbeki aciklardik. Bir Trabzon degiliz iste, zorlamaya gerek yok.

O yuzden o bahsedilen sartlarda Balotelli iyidir. Sakatlik gecmisi yok, 35 yasinda degil, fiziksel olarak bitik degil. Potansiyelini biliyoruz. Disiplinsiz, kadro disi kaliyor, ama bunu yasamazsa seneye 30 mac oynayabilecek bir adam. Ve biliyoruz ki 30 mac oynarsa bu arkadas 15'ten az hayatta atmaz. O da kotu bir sezonda.

Ne tutturması yahu kendi yazdığın hesabı mı yapamıyorsun ? 15.5 vermişler toplam 3 senelik kontrata.

Ben ne yazmışım ?

"35 m€'luk bütçede BJK bir forvete 4m€ verebilmeli." Adamın Paris'le anlaşamama sebebi zaten 3 yıllık kontrat istemesiydi. Bas 4 yıllık kontratı bak nasıl geliyor.

Tabi bu zaten geçmişte kalan bir konu çünkü artık Türkiye'de futbolculara %20 ekstra vergi geldi. Eskiden %15 vergi kulüpler tarafından ödeniyordu, şimdi %20 futbolcuya %20 kulübe şeklinde 40% vergi geldi. Bu hesaba göre 4m maaşlı bir furbolucunun kulübe maliyeti 5.6 milyon€ oldu. Böyle bir ortamda Beşiktaş ne gerizekalı Balotelli'ye 2.5 vermeli ne de 4milyona futbolcu almalı. Daha 24 saat geçmedi kulüp 477 milyon tl senelik faaliyet zararı açıkladı.

Bana hava hoş Paok maçına Larin'le çıksa da olur. Bu borcun mevcut şampiyonluk frekansı ve gelirleri, oyuncu satışı vs ile döndürülemeyeceği gün gibi ortada.

BJK4EVER dedi ki...

Hesapla ne alakasi var? Maasla imza parasi ayni sey mi? 8 milyon euro imza parasi isteyen adama sen onu maas olarak teklif etsen kabul eder mi? Akil mantik yahu. Atletico Madrid gibi kulup adamdan vazgecmis sartlari gorunce, ama siz Besiktas'a alalim diyorsunuz.
8 milyon euro imza parasi 70 milyon tl yapar. Kampanya'dan gelen parayi komple gomsen anca yetisiyor iste. Akil var mantik var.
Cavani sadece senelik 3-3.5 milyon euro maas ve 1-2 milyon euro imza parasina gelir mi?
Ayrica 4 senelik kontrat diyorsun, son senesinde 37 yasinda olacak bu adam, bilemedim.
Cavani elbette Balotelli'den cok ustun, ama Besiktas'in ve Turkiye'deki kuluplerin maddi gucunun cok otesinde bu adam. Cavani Balotelli'den biraz pahali olsa zaten tartismaya kapali olur konu.

Besiktas Balotelli'ye gayet 2.5 milyon euro senelik verebilmeli. Borc ve zarar oyle bir noktada ki, futbol takimini kuculterek falan kapatamazsin. Maas butcemiz 5 milyon euro olsa bile dag gibi borcun faizinden dolayi bile her sene zarar aciklarsin. Diger yandan surekli dalganan kur da butcelemeni imkansiz kiliyor.

Hasta ti dedi ki...

kilo problemi olmus(yaz tatili donusu), odasinda havai fisek felan firlatmis(gibi gibi bizi ilgilendirmeyen aktiviteleri var), toplam 12 kirmizi kart görmüş, baska da bisi bulamadım pek. Adam felan dövmemiş, yani isindim gibi:)

Emrah D dedi ki...

bu arada ben balotelliyi 2buçuk verip alalım demiyorum 1 milyon + güzel gol/asist bonusu bence mantıklı. tutmazsa riske ettiğimiz meblağ 1 milyon, eğer çok para verirsek zaten çok gol attığı için vereceğiz ki buna da kimse karşı çıkmaz sanırım. 30 ligde 10 avrupada gol+asist yaparsa 50şer binden 2 milyon daha kazanmış olur. yapamazsa da kayıp küçük olur.

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç Şentürk

Cavani haberlerini inceledim. PSG yıllık 7 milyon avro + 2 milyon bonus önermiş. Cavani 3 senelik sözleşme ile birlikte önce yıllık 15 sonra 12 istemiş. Görünüşe göre en az 10 milyon avrodan 3 senelik bir kontrata imza atacak bir yere.

Orada eline 5 milyon avro gibi bir rakam kalacak. Falcao'nun aldığı bol bonuslu kontrattan sonra buraya net 7.5-8'den aşağı gelmez. Bu da yıllık 14-15 milyon avroya mal olur.

Geleceği iyicene borca sokacağımıza Larin ile oynamak en iyisi şu an. Yeter ki topu ileri hızlı taşıyalım.

@zaitsev

Farklı farklı kaynaklar var. Benim birden çok kaynakta gördüğüm net 4.7m €'dan 3 senelik kontrat.

Dediğim gibi Beşiktaş zaten batık. Harcama limiti 35m € ama onu bile ödeyebilecek durumu olduğunu sanmıyorum. 477 milyon TL faliyet zararı var. CL dışında bütün gelirleri Türk Lirası ki son açıklanan tablolara göre ibretlik durumdaki Fenerbahçe'den bile 70 milyon tl az kazanmış, GS'ile neredeyse 2 kata yakın fark var. Bu sene grup aşamasına girmesi de imkansız görünüyor.

Paranın sadece son bir haftada %10 değer kaybettiği bir yerde böyle bir borcun dönüdürlebilmesi imkansız. Bu seneki faaliyet zararımızı kara çevirmemiz için CL'de çeyrek final yapıp 55m€ kazanamamız gerekiyor. 27 senelik CL tarihinde sadece 2 defa Türk takımları çeyrek final oynamış. Söylyeceklerim bu kadar.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Aynen oyle, Atletico Madrid ve PSG'nin altina giremedigi kontrata biz giremeyiz, bu kadar basit. Benfica girebilir, cunku kacan sampiyonluktan dolayi taraftarlarinin gonlunu almak zorundalar, ustelik oyuncu satislarindan nakitleri var. 8 milyon euro imza parasini kabul edebilirler.

Bence Atletico Madrid icin kacan balik buyuk. Senelerdir en buyuk eksiklikleri kucuk takimlara karsi surekli gol atacak ve mac cozecek fizikli, gol vurusu iyi ceza alani santrforu. Torres ve Diego Costa eski formunda degil, Morata acik alan golcusu, Correa yetersiz, Felix yaratici ama 20 gol atacak oyuncu degil, zaten santrfor degil.

Ligde sampiyon olduklarinda bu tarz Inzaghi, Van Nistelrooy gollerinden bolca atan Costa ve Villa vardi. Cavani tam anlamiyla aradiklari oyuncu. Alsalardi ligde buyuk atilim yaparlardi. Higuain de bu arada cok net katki saglayabilir.

Onun disinda bence Larin yetmez. Larin bence fena oyuncu degil, satilamiyorsa yedek forvet olarak kalsin, ama 9 numaramiz degil iste. Bazi mevkilerde vasata kacamayiz, oraya kaliteli adam sart. Ben su acidan dusunuyorum; dakika 70, skor 0-0. Rakip stoperde Djolobodji ve Arturo Mina var, rakip kaleci hayatinin macini oynuyor, mutlaka kazanmamiz gerek. O son 20 dakikadaki golcumuz fiziksel gucuyle, oyun zekasiyla, vurus teknigi ve sogukkanliligiyla bize o maci getirir mi? O guveni veriyor mu? Bana Larin o guveni vermez, yetmez maalesef.

Emrah D dedi ki...

bu arada benfica bizden daha batık olan pek az sayıdaki kulüpten biri, bir noktada boavista gibi amatöre inerlerse şaşırtıcı olmaz ama belli de olmaz tabi

mandzukic haberleri niye kesildi yahu herkesin üzerinde anlaşabileceği bir büyük forvet olurdu

sports guy dedi ki...

Atiba ile anlasilmis, iyi bari :)

Farkindayiz degil mi bu arada, resmen besiktasli oldugundan artik emin oldugumuz nskala ve wellinton bile aciklanamiyor su an.

Beklentileri ayarlayin ona gore, kac zamandir diyorum..

dominic molise dedi ki...

guillem jaime isimli oyuncu kesfettim, sag bek barcelona altyapisi. cok genc ve cok ucuz. bence almaliyiz. valla.

planck dedi ki...

yaw emre kılınç boştaydı da biz nkudu var diye yüzüne bakmadık mı? :/ niye hiç ismi geçmedi bizimle?

beagle dedi ki...

Nsakala 500 bin artı mac başı 6000. Balotelli yerine de makul bir isim gelirse ANÇ'ye güvenim epey artacak.
Ilk anlasma 850 civariymiş. Başkan kabul etmemiş.

fidddas dedi ki...

Ze luis hakkında bilgisi olan var mı? Bana adı geçen isimlerde bizim transfer (mali) kriterlerimize en çok uyan isim gibi geliyor.

Emrah D dedi ki...

bizim forvet durumuna gördüğüm en iyi ihtimal Rhian Brewster'ı kiralarız, adam atmosfere taraftara hasta olur bizde kalır Türk milli takımını da seçer yerli kontenjanından oynar 10 sene üstüste gol kralı olur :)

mancukiçi ikna etsek de süper hareket olur bir futbolcu için kasayı kıracaksak budur. topçu gibi topçu. topçuoğlutopçu.

ze luis teknik ama 10 numara gibi oynamak için yeterince yaratıcı değil, porto'dan forvet kiralayacaksak soares türk ligine daha uygun hayvandao tarzı ve daha bitirici sanki. ikisini birden kiralasak süper çift forvet olurlar aslında. adamlar maregayı oynatıyor soares rotasyon gibiydi, bu sene alttan fabio silva çıkmış abuş da var ze luis zaten bu sene kiradaydı yani iki forvet fazlası var portonun. cisse'ye karşı biraz önyargılıyım hangisi gelse ondan iyi olur sanki.

dominic molise dedi ki...

bir derdim var artik, tutamam icimde.
bugune dek "bonuslarla birlikte" seklinde yillik maas aciklandi mi?
yillik maasi aciklarsin, bonuslarla cikabilecegi miktari aciklarsin.
bonuslarla birlikte ne demektir? eger bu sabit bi ucretse neden bonuslarla birlikte dersin. eger sabit degilse neden maximum uzerinden bildirirsin? bir terslik yok mu sizce de? oyuncu hic maca cikamadi diyelim, bonuslarla birlikte dedigin ucret anlamsiz olmayacak mi.
bonuslarla birlikte olabilir denir benim bildigim. bu nedir yahu?
birinci suclu elbette ki seffaf olmayan yonetim, ikinci sucluyu siz bulun. benim elestirim bu kadar.

dominic molise dedi ki...

kaynak:
N'SAKALA NE KADAR KAZANACAK? Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşmeye imza atan Nsakala, primler dahil 850 bin euro ücret alacak. 30 yaşındaki oyuncu, daha önce Alanyaspor'da Sergen Yalçın ile birlikte çalışmıştı.

bu ne demektir? bonuslar dedigin imza+menajer parasi mi? mac basi bonusu ya da sampiyonlar ligi katilim bonusu var midir? ne diyosunuz siz ya?!

hele bir de kulube hala maddi olarak destek olmaya calisan insanlar var. yakin parayi, en azindan mangal yakarken ciralari ateslemeye faydasi olur.

anc yonetimini begeniyorum. buyrun bi de burdan yakin. valla begeniyorum. durum o kadar kotu yani.

Hasta ti dedi ki...

Bu arada bütçeyi assagiya çekmek (Nsakala da felan) cok sevimli hareketler, maaşların ödendiği, takimin dönduğu bi yapi büyük transferlerden daha mutluluk verici, ev ekonomisi hesaaaaabi:) Netice de sampiyonlar ligi garanti degil ve seneyede ilk 2 yapabiliriz. Yani para sacip sampiyonlar ligine gireceğimize, dikkatli olup girmeye calismak daha mantıklı, ikisi de ayni risk ama harcayıp giremezsek fena çarpar.

GeceGezgini dedi ki...

Diaby neden yeni sezon kampinda hala bizimle, bilen var mi:)?

sports guy dedi ki...

@gecegezgini

Hocam sen Mirin'i Diaby sanmis olma? Baskalari da yapmis o hatayi da, bi kontrol edeyim dedim :)

GeceGezgini dedi ki...

@sports guy; abi çok haklısın:) biraz ırkçı bir yorum yapmışım o zaman. Kusura bakmasın kimse:)

BJK4EVER dedi ki...

Ze Luis oyuncu karakteri olarak Firmino tarzi bir adam. Teknik, false 9 oynar, oyun kurar. Ama oyle leblebici degil, sirti donuk de oynayamaz. Bize lazim olan fiziksel olarak guclu, leblebici bir adam. Kalite olarak da bir Diaby degil, ama asla bir Gomez klasmaninda degil, olamaz da.
Dzuyba gelse cok iyi olur, ama Balotelli pahali gelmisken Dzyuba'yi demek mantikli degil, mumkun degil alamazsin.
Ze Luis olmazsa ve butceye uyarsa Mandzukic cok mantikli olur. Hatta Mandzukic Balotelli'nin de onunde 1 numarali hedef olsa mantiksiz olmaz. Tam ligimize uygun tas gibi santrfor. Azmi, fizik gucu de hicbir zaman belirli bir seviyenin altina dusmedi. Gelise ikinci Gomez olabilir.

Emre Toraman dedi ki...

Welinton-Fatih Aksoy vakasında "Sergen istiyorsa vardır bir bildiği, saygı duymamız gerekir" tezlerine güzel bir antitez olmuş(5.35 sonrası):

https://www.youtube.com/watch?v=noh1DUdvnFM

Bahsettiği yazı da bu:

https://www.birgun.net/haber/sergen-yalcin-ve-fatih-aksoy-311011

F.N. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
F.N. dedi ki...

Türkiye'de teknik direktör ömrü max 1 sezon olduğunu düşünürsek transferler teknik direktöre bırakılmamalı. Ozellikle takımdan gönderilecek oyuncular konusunda dikkat edilmeli. Hoca tarafından düşünülmeyen fakat takımda verimli olabileceği düşünülen oyuncular kiralık verilebilir. Oguzhan, fatih hatta geçmiş için konuşursak Gökhan Töre

@emre toraman
Yazan kişi kimse eline sağlık. Adamın tek yanlış düşüncesi yok

beagle dedi ki...

Farkinda miyiz bilmiyorum ama Mensah gelirse seneye bekledigimiz performans:
35 maçta 5 gol 6 asist 2 kirmizi kart.

Oguzhana bir alternatif olmasina lafim yok. ama o kadar geri kosmuyor ki, Ljajic kadar tembel olup Oguzhan kadar skor yapamayacak biri.

Karsiliginda Alpayi verirsek bu seneyi de pesinen batiririz. Welinton ile iyice kisaldik zaten.

beagle dedi ki...

@F.N., Emre

Bu Muslüm Gulhan Hurserin kadrosundaydi. Besiktasli varsayarsak degerli bir adam. Teknik Direktorluk egitimi ve okul seviyesinde Avrupa Sampiyonlugu varmis.

Bugün futbolseverlerin bayramıdır. Bayramınızı kutlarım. Küresel kabız sebebi, covid virüsünden daha çok can alan Simeone gavatı elenmiş. Mükemmel maçlar bizi bekliyor.

Benim anlamadığım konu bu kararın sürekli bizim tarafımızdan verilmiş gibi lanse ediliyor oluşu. Alanya, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda pek çok takasa fit olabilirdi ama onlar sadece aynı menajerin(ki bu menajerin Alanyaspor'da 8 futbolcusu daha var) oyuncuları olan Fatih Aksoy ve Ahmet Gülay'ı istiyor. Bu esnada Fatih hayallerinin takımı Beşiktaş'ta yer almak için, "Hocam lig 4.'sünün banko ön liberosuyum, bari kampta dene bir gör" bile demeden gidip 3+1 yıllık kontratı basıyor.

Ahmet Nur Çebi'nin altyapı söyleminin içi boş ve popülist olması ayrı bir konu. Sergen'in yetiştirici bir antrenör olup olmaması da ayrı bir konu. Avcı'ya küfürler yağdıran ezici çoğunluk Sergen'i hangi meziyetlerinden dolayı teknik direktör olarak istiyordu ki şimdi güvenmediği bir oyuncuya karşılık güvendiği bir oyuncuyu kadroya katarken peşinen eleştiriyor ? Adam geldiğinden beri bas bas bağırıyor seneye yarışmacı olacağım diye.

Welinton hava topları hariç bütün savunma parametreleri(top arası, tackle, ikili mücadele) gibi istatistiklerin çoğunda ilk 3'te abi. Vasat bir oyuncu vasat bir kariyer olabilir ama 500 bin € maaşa zaten bundan iyi stoper bulamazsın.

Basar dedi ki...

@Övünç

Bu sene daha fazla maç yapacağız. Atiba yaşlandı, ona da bir nefes vermek lazım. Dorukhan sakatlıktan döndü, nasıl oynayacağı muamma. Ozzy döndü, inşallah iyi oynayacak ama maçlar seyirciliye dönerse onun da performansı şüpheli. Necip ise sadece maç sonu oyunu tutmak için ve rakibe gözdağı vermek için kullanabileceğin bir oyuncu. Bu durumda orta saha iyi bir yedek oyuncuyu hak ediyor.

İlla Fatih'e ilk 11 lazımdıysa keşke 1 sene daha kiralık verseydik. Burası Türkiye futbol ligi, her an değişiklik olabilir. Hoca değişir/oyun sistemi değişir, yönetim değişir, yönetmelik değişir vb. Oyuncu bir anda değerli hale gelebilir. İlerde 3-5-10'a satarsın (dık), kasaya fayda getirir.

Bunun dışında yeni transferler maddi anlamda olumlu anlaşmalarla geliyor. Transferin ne kadar faydalı olduğu takım bütünlüğü sağlandıktan sonra netleşecek. Şu anda gidişat, Sergen'İn son maçtan sonra yaptığı açıklama ile paralel syrediyor.

Avcı ile Sergen'i karşılaştıracaksak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Sergen hayallerimin hocası olmasa da Avcı'dan kat be kat iyidir. Avcı sistem kurduğunu söyleyen (sanan) bir hayal satıcısından ibaret. Baskı altında çalışabilmek, oyuncu ile gerekli sosyal ilişkiyi kuarabilmek, taraftar ile olumlu ilişki kurabilmek anlamında son derece başarısız. Kalsaydı City bir bu kadar daha şampiyon olamazdı çünkü kendini şartlara göre adapte edebilen bir insan değil. Hep kafadaki doğrusu ile ilerliyor. Hamurdan ekmek yapmak konusunda vasıfları çok düşük, aynı hatta çok daha fazla eksiği olan takımdan Sergen iyi kötü bir hamur çıkarttı. Haram yiyici hala oturduğu yerden para alırken, Sergen çok daha cüzi ücretle çalışıyor...
Not: İkisi de dünya sahnesine 1'er genç oyuncu çıkardı, ikisi de bunu Beşiktaş'ta yapmadı. Bu tarz bir genç oyuncu düşünmediler/almadılar.

BJK4EVER dedi ki...

Muslum gayet guzel ve aciklayici yazmis. Fatih sene ortasinda konusuldugunda ben as 6 numara olarak gormemistim, ama iyi bir yedekti. Hatta o donem oynayan bir Welinton ile takas resmilesse yine birsey demezdim.
Ama yabanci sinirlamasi ve altyapi zorunlulugu ciktiktan sonra bu transfer olmaz hicbir sekilde.
Sen 22 yasinda lig 4.sunde butun sezon banko oynamis yerli adami lig 5.sinin 31 yasindaki yabanci yedek stoperiyle takas ediyorsun, bu kadar basit. Fatih'in yabanci sinirlamasi geldikten sonraki TR icindeki degeri asla 500.000 euro degil, olamaz. Fatih'in 2 seneye kalmaz buyuklerinden birine birkac milyona transferi hic dusuk bir olasilik degil. Fatih super oldugundan degil, yerli piyasasi dar oldugundan.
Ayrica Alanya'nin isteginden bana ne? Ustune Ridvan ve Ersin'i falan isteseler onu da mi vereceksin? Kulubun anahtarini verelim o zaman? Sanki Bakasetas'i aliyoruz, alt tarafi yedek stoper. Fatih'in asla olmayacagini belirtirsin, baska bir oyuncu teklif edersin, makul bir ucret teklif edersin veya masadan kalkarsin baska stoper alirsin. Besiktas'in tek stoper alternatifi Alanya'nin yedek stoperiyse, o olmayinca hersey cope gidiyorsa zaten kapatalim kulubu.
Pas yuzdesi mevsuzu bana su acidan sacma geliyor; madem savunmadan cikarken iyi pas yapmak bu kadar key, neden Victor Ruiz bu kadar kolay birakildi? Ayrica neden Necip hala takimda? Onunla sozlesme uzatiyorsun? Maas indirdi senelere yaydik demeyim, Fatih'in maasi da 200 bin euro'ydu alt tarafi, daha uygun nasil olsun? Altyapi kontenjani dolduruyor ve joker desen hepsi Fatih'te de var. Ustelik Fatih 7 yas genc ve 1 sene kalburustu takimda banko oynadi. Necip'in son 5 yil kariyerinde hicbirsey yok, tamamen bombos.
Nerden tutsan elinde kaliyor bu transfer. Sacma sapan isler yapiyoruz. Mensah'i begenirim, ama maliyeti bu kadarken ve biz bu kadar dar bir butceyle calisirken parayi Mensah'a gommek de sacma.
Ayrica Sergen'in ozellikle istedigi oyunculari bu sartlarla gik demeden aldiktan sonra 1 sene icerisinde gonderirlerse veya istifasini engelleyemezlerse yonetim de Sergen'le birlikte gider.

@başar

Ben hoca karşılaştırmasından bahsetmiyorum burada yanlış bir ifade kullandım. Sergen'in geçmişinde yetiştiricilik mi vardı da şimdi burada gündeme geliyor ? Sergen'in, Beşiktaş teknik direktörü olmasını sağlayan şeylerin içinde genç oyuncu oynatması yok. Adam rekabet etmek istiyor ve sürekli dile getiriyor. Bunu da tanıdığı bildiği oyuncu üzerinden yapmak istemesi son derece doğal. Burada bir eleştiri varsa bence de yönetime yazılır. Zira özedönüş onların ortaya koyduğu adorizma ve bunu başaracak hoca bulmak yerine popülizm ile kendilerine zaman kazandıracak hocayı getiren de onlar. Şimdi eğer ki bu hocanın tercihi ise ona boyun eğen de yine onlar.

İkincisi yine aynı şey üzerinden yorum yapmış oluyorsun, sana Fatih'in rotasyon oyuncusu olmak istediğini düşündürten nedir ? Ben adam gitmek istiyor diyorum. Subjektif bir konu değil bu. Fatih kalmak isteydi kalır, Beşiktaş her durumda Welinton işini başka türlü çözerdi. İs-te-mi-yor ! Adam oynamak istiyor ve tamamen şahsi fikrim olmakla birlikte Beşiktaş'ta 1. opsiyon olma ihtimali yok.

F.N. dedi ki...

Ben fatih.in gitmek isteyeceğini düşünmüyorum. Adam alt yapı oyuncusu soylenenlere ses çıkarmayip denileni yaparak ilerde beşiktaş kapısı kapanmasın diye haraket ediyordur.
Kimsenin zaten fatih'ten banko 6 olur beklentisi yok ama sene sonunu göreceği meçhul bir hocanın, dünya üzerinde binlerce benzeri olan vasat bir stoperi ısrarla istiyor diye bonservisi ile gönderilmesi saçmalıktir.

Ahmet Usal dedi ki...

Bence @BJK4EVER ın Necip üzerinden verdiği örnek oyuncunun değerini bilemediğimizi göstermesi açısından çok doğru. Aksoyun her hali Necipten faydalı olurdu, ama ilk 11 oynayamayacağını tahmin ettiği için kendince kariyerini daha hızlı ilerletecek yola girdi.

Oyuncu açısından baktığımda, iki sene Ş.G. nin kulübesinde çürüdü, çok daha evvel atılım yapacaktı belki. Bu çocuk daha iyi para kazanmaya yeni başlayacak. Alanya bizim en az üç mislimiz maaş verdi sanırım, hatta 1 milyon lafları falan duydum gibi hatırlıyorum. Zamanın profesyoneli, Sivas maçındaki hareketi zaten babamı tanımam, öyle yetiştiğim kulübe çok da minnetim yok bakış açısını gösteriyor.

Menejeri Demiral ile aynıymış, belki yapabilirse yükselip hızlıca yurtdışına kapağı atmak isteyecek, bir kariyer planı var. Bu planda 200 bine bir sene daha yedek takılmak istemeyebilir, mantıklı.

Bir de, hakkaten teknik ekip nasıl bir değerlendirme yapmış, Fatih dikine oynayan bir takımın 6 numarasıydı,pas yüzdesi beklentilere göre düşük gelebilir ama attığı pasların önemli bir kısmı adam eksilten türden, takımının oyun yapısı gereği, asisti bile var öyle, Mert Hakanvari pas atabiliyor, ki Sivasın oyunu zaten bu tarz aksiyonlar üstüne kurulu, neden faydalanmayalım böyle bir oyuncudan, bu mantıksız. Ama @Övünç Şentürkün bahsettiği argümanlar sanırım geçerli, yoksa göndermek saçma.

beagle dedi ki...

Yaz abi Fatih yaklasik 1.5-2M Euro getirdi.
Siradaki altyapiyi kapatalimci için hesap olsun.

Alpay da bu sene sakatlanmazsa, Welintongili keser en az 3-5m degere varir.

Ahmet Gulay (Welinton + Fatih x 5) eder. Ridvan ile bosa zaman kaybediyoruz. Solbeki vermemiz gereken adam o. Aman diyeyim bir takasa vermesinler.

Basar dedi ki...

@Övünç

Hemfikiriz.

Sadece Fatih evet ilk 11 oyuncusu olmak istiyor, bu sebeple yönetim (evet yönetim- haklısın) onu kiralık olarak Sivas, Alanya (vb.) bir takıma verseydi.

Sergen tabi ki kısa vadeye odaklanacak ama yönetimin görevi de dengeyi bulmak.

Hasta ti dedi ki...

Fatih konusundaki yazıya hiç katılmamakla beraber, avrupayi ornek veren idealist ve -dogrusu budur- tarzı, icinde "kuresel, kurgu, surec, gecis oyunu..." gibi kelimelerin bolca geçtiği yorumlar artık yorucu hale gelmeye başladı.Neymiş altyapıdan koy takıma, olmadı yedeğe, yetenekliymiş. Takimin 11'i eksikken yedeğe Fatih'i yedek düşünmek garip. Su an 11 kurmaya calisiyoruz, net ve açık, hem de şampiyonluğa oynayacak 11(iddia edilen o), artı olarak bütçeyi ayarlamaya calisiyoruz. O yüzden geçişmis, kureselmis -kültür koduymuş-!.. Sabah sabah bak oğlum git:)

BJK4EVER dedi ki...

O degere nasil ulastiniz anlamadim. Welinton'un sisirilmis transfermarkt piyasasinda bile degeri 1 milyon euro. Hayati boyunca bonservis bedeliyle transfer yapmamis, 150 bin euro kiralama bedeli disinda. Transfermarkt'a gore de degeri hic 2 milyon euro uzerine cikmamis, o da gencken.

Ayrica Fatih icin 500 bin euro'dan yuksek bir bedel konusabiliyorsak bunun tek nedeni yabanci sinirlamasi. Fatih'in super oyuncu olmasi veya bizim altyapimizin super olmasi degil. Alper Potuk ne kadar 6 milyon euro'ysa, M.Topuz ne kadar 8.5 milyon euro'ysa, Tarik Camdal ne kadar 4.5 milyon euro'ysa Fatih de o kadar 2-3 milyon euro iste. Fatih Aksoy'un reel degerini gormek icin yurtdisindan tekliflere bakmak lazim. Teklif var mi? Yok. Gelse ne kadarlik bir teklif gelir? Cikar bir takim 3 milyon euro verir mi? Vermez. As simple as that.

Bu arada Fatih illa gitmek istedi mi emin degilim. Gittigi Alanya'da Ceyhun var, onu kesmesi zor. Salih kesilebilir, ama Fatih 8 degil. Stoperde Caulker'a partner olsa bile 6 numaradaki performansi verebilir mi emin degilim. Orada daha degerli bir oyuncu haline gelebilir, ama banko 11 oynar ve yurtdisina kapagi rahat atar diyemem. Bizden gittigi anda bu arada takimin tek 6 numarasi Necip. Kalsa yuksek ihtimalle PAOK macinda ilk 11'de sahada olacak, ya stoper ya 6 numara olarak. Ustelik Besiktas'in Avrupa'da yuksek ihtimalle Alanya'dan daha fazla ilerleyecegini ve seneye mac sayisinda ciddi bir artis olacagini dusunursek Fatih'in sadece 5 mac vs oynamasi mantikli gozukmuyor. Maas sikinti yaratmis olabilir, ama 150 bin olan maasi 500 bine cikardi ve sozlesme uzatirdik, sorun hal olurdu. Herseyi gectim, bizim sozlesmeli oyuncumuz kendisi, esek gibi kalmak zorunda istersek. Besiktas Fatih Aksoy'dan posta yiyip sinecek bir kulup mu?

Altyapiya deger biceceksek ne kadara oyuncu sattik ve bizde ilk 11 oynayacak capta kac oyuncu yetistirdik diye bakmak lazim. Atinc ve Batuhan disinda ciddi paralara satilan yok son 10 senede (Sezer Ozmen, Kenan Ozer vs citir-cerez parasi getirtmistir). Ki Atinc'in o paraya gitmesinin nedeni de biraz siradisi ozellikleri (boyu, solak olmasi vs) ve Leipzig gibi bir alicinin denk gelmesi. Yoksa Atinc hayatta o kadar para etmezdi, ki mevcut durumundan da belli oluyor. Son 10 senede anca 10 milyon euro'luk satis yapmissin ite kaka.
Sportif olarak bakarsan, kac tane ilk 11 oyuncusu yetistirdik? Bizde oynayan birtek Necip var, Necip. Onun disinda forma sansi verdigimiz ama yetersiz olan tonla oyuncu var (M.Sedef, H.Turk vs)ve Anadolu takimlarina gidip orada iyi kotu tutunmus ama asla bizde 11 oynayacak capta olmayan tonla oyuncu var (A.Buyuk, E.Kas, K.Ozer, Omer Ali vs). Ama son 10 yilda kac tane Besiktas'ta banko 11 oynayacak ve ciddi katki saglayacak oyuncu yetistirmisiz? Sifir.
Sonuc: altyapi cop. Tabii suc sadece altyapida da degil. Oyuncularin ust yapiya entegre etme sekli vs de etki ediyor, ama altyapidan gelenin kalitesinin bizim arzuladigimiz seviyede olmadigi muhakkak. Bahsettigim seviye de Gomez, Talisca vs degil. Altyapidan bir Motta, Beck, Fink bile cikmiyor iste.


sports guy dedi ki...

Ben bu turk basinina bayiliyorum ya. Habere bak:


"Beşiktaş, yıllık 7 milyon euro isteyen Mario Mandzukic'le pazarlık yapıyor.

Beşiktaş, rakamı 4 milyon euro'ya indirdi.

Beşiktaş; Bilic ve Vida’yı da araya sokarak işi 2.5 milyon euro'ya bitirmek istiyor. (Fanatik)"

Ofiste ictigim kahveyi puskurttum yeminle.

Sey heralde, bilic vida mandzukic zoom yapmislar. Bilic'in gitar dinletisini duyan Mandzu hemen 3 milyonlara inmis falan.

Muthis is.

fidddas dedi ki...

ard arda covid-19 pozitif açıklıyor takımlar. bizim oyuncuların ve yönetimin çok dikkat etmesi ve futbolcuları çok iyi takip etmesi lazım. uefa covid-19 pozitif oyuncusu olan küçük takımlara karşı çok acımasız, en son ön eleme maçına çıkacak dritayı kupa dışına çıkardılar. maç oynatmadan elediler takımı.

beagle dedi ki...

@4ever

Transfer daha cöp eksi 200M Euro falan yazdi Bjk butcesine.

Altyapida hep ayni terane Necip. Bir sıkılmadiniz. Senol denen beyinsizin gonderdigi Eslem dursa hem oynardi, hem de Mensaha yakinda batacak olan 7-8M Euro batmazdi.

Altyapidan kar elde etnek icin oynatacaksin. Ahmak Avci da Alpayi gondermese Mirin Roco Welinton ugrasmayacaktik.

Murat dedi ki...

@beagle


hürser denen h.yragasnın arkadaşı olduğunu söylediği ve çevresindeki ender düzgün tiplerden biridir Müslüm hoca, kesinlikle bullshitter değil ama fazla akademik, ülkede para babası yiyen zengin çocukları "eğitir" işte 2 sene başka da cacık olmamıştır..

Alanya'daki Yunan orta saha çok iyi değil mi bu arada? neden konuşulmuyor hiç merak ettim..

Emre Toraman dedi ki...

Welinton-Fatih Aksoy vakasını kendimce hikayeleştireceğim. Metaforun doğası gereği uyumsuz noktalar olacaktır. İlk hikayecik deneyimim, tamamen keyfi sebeplerle yazıyorum, göz kanatırsa affola.

---

Yaşadığınız şehirde sıfırdan girip yaptırdığınız ufak tefek kendi halinde bir dükkanınız var. Kendiniz işletemediniz, bir dönerciye kiraladınız, 1-2 yıldır işliyor.

Sizin oğlan da işletme okudu, üniversiteden döndü. Dediniz ki "Evladım, birikmişimiz yok. Bir dükkanımız var dönercide kirada, iyi kötü müşterisi var, al da bunu işlet.".

Oğlan da dedi ki "Ben bu dükkanı beğenmedim. Üniversite okuduğum şehirde 7-8 yıllık bir dönerci dükkanı var, ben de dönerini çok severdim. Bizim dükkanı satalım, bu dükkanı alalım."

Gittiniz oğlanın üniversite okuduğu şehre, sordunuz "Kaç para istiyorsun bu dükkana?". Dükkanın sahibi de, "X fiyat. Ya da nakitin yoksa senin bir dükkan varmış, kafa kafaya değişelim istersen." şeklinde cevapladı.

Eş dosta danıştınız ettiniz. "Hiç kaçırma. Buralarda çok dönerci var zaten, senin dükkan da 5 para etmez. Oğlan da bu işin okulunu okudu, ona güven." diyenler de var fakat "Senin dükkan bir kaç yıla değerlenecek, öbür dükkan yerinde sayacak, satarken zarar edersin" diyenler bir nebze de olsa çoğunlukta.

Oğlan geldi bir yandan "Baba hem bana para kazan diyorsun, hem şüphe ediyorsun, bana güven.". Hanım geldi öbür yandan "Bey, bey, 1-2 haftaya okullar açılacak, döner sezonu başlayacak. Bir an önce alalım o dükkanı da işletsin çocuk istediği gibi."

Hooop, yarın dükkanları değiş-tokuş ettiniz, geçirdiniz oğlanı işin başına...(Devamı gerçek dünyada)

---

Kıssadan hissem: Sayın baba, sevgili evlat; insan hiç mi emlak uzmanına sormaz? Benim dükkanın ederi nedir, 1-2 yıl sonra ne olur? Bu oğlanın istediği dükkanın ederi nedir, ilerde ne olur? Bu şehirde, bu ülkede tek dükkan oğlanın üniversitede gittiği beğendiği dükkan mıdır? Başka hiç mi dükkan kalmadı piyasada?

F.N. dedi ki...

@emre toraman
Hikayen güzel olmuş :)

Fakat gerçek hayata donersek biz de Sergen.in seneye burada olacağı mechulken wellinton gibi duz adama gelecekte degerli olabilme ihtimali olan bir oyuncudan bu kadar kolay vazgecmek yanlış.
Daha önce de dedim Türkiye'de transfer teknik direktör insiyatifine birakilmamali. Zamanında bunu rıza calimbay ile de yaşadık. Kürşat youla adem dursun gibi adamlar geldi. Şimdi de adi geçenlere bakınca dejavu yaşıyor gibi oluyoruz.

yilmaz dedi ki...

Fatih Aksoy meselesi belli ki tek bir boyutu olan bir mesele değil. Oyuncu gitmek istemiş, Alanya gerçekten transfer etmek istemiş, bizim hoca istememiş vs. Heralde dünya tarihinde takası en kolay gerçekleşmiş oyuncu transferi olmuş olabilir. Resmen "cuk" oturmuş Fatih tarafından bakılınca.

Ama bu Beşiktaş kulübünün bu transferde doğru davrandığını göstermiyor. Tabii Beşiktaş o kadar büyük bir kriz içerisinde ki, bazı yaptığı hamlelerde mantık aramak da lüks oluyor.

Her şey bi tarafa, oyuncunun ve kulübün transferin gerçekleşmesindeki bu isteği bile kullanmış sayılmayız tam olarak. Hikaye nasıl ilerlemiş olursa olsun, hikayenin sonunda Beşiktaş 22 yaşındaki altyapı çıkışlı oyuncusunu 31 yaşındaki bir oyuncuyla kafa kafaya takas etti. Üstelik oyuncuların bir önceki sezon performansları itibariyle çok büyük bir performans farkları da olduğu söylenemez. Mevkii olarak da bir birlerinin alternatifleri durumdalar. Bu takas sadece bir teknik direktörün istediği oyuncuyu almış olmak için yapıldı ve başka da her hangi bir kazanımımız olmadı. İnşallah performans olarak Welinton bir Marcelo, bir Zago-Ronaldo etkisi yaratır.

Fatih'e bazen Real'in yaptığı gibi "Beşiktaş 2 sene içinde geri almak isterse max. şu kadar ücrete geri alma hakkına sahiptir" gibi bir madde konulabilirdi. Bu da göstermelik de olsa "oyuncudan ümidi kesmedik" şekli olabilirdi belki.

yilmaz dedi ki...

Ezel dizisinde Ramiz Dayı'nın bir lafı vardı: "yapacak bir şey kalmadığında, en iyisi hiç bir şey yapmamaktır" diye

PAOK maçı'na 10 gün kaldı. Tam olarak takımda ne konuşuluyor bilmemiz çok mümkün değil, ama bence o maça forvet filan beklemek hayalcilik olur. Umarım Sergen Hoca o maçı "geçiştirmenin" bir yolunu bulmuştur. Geçen sezon deplasmanda Malatya maçında yaptığı gibi filan.

Bu saatten sonra Balotelli ile mensah gelecek de, takımın kalanı ile iletişim kuracakta filan. Geçiniz. Bence eldeki oyunculardan en iyi kadroyu çıkaracak şekilde başka transfer olmayacak gibi hazırlanmamız şart. Bariz eksik mevkii olarak sağ bek gözüküyor. Bir maçlık idare edilebilecek bir pozisyon bence. Diğer bek'in defansif bir bek olmasından dolayı Lens olabilir mesela. Ya da Dorukhan. Ha transfer gelirse çilek olur artık.

Ersin
Lens Vida Welinton NSkala
necip
dorukhan atiba
boyd umut nkoudu

Ljajic, Larin, Güven, Hasic de hücum için alternatifler olur. Mümkün olduğu kadar geçen yıl beraber oynatan bir takımla ne katkı vereceği belli adamlarla oynamak lazım.

Basar dedi ki...

Emre konuyu harika hikayelendirmiş!

Alanya’nın scout ekibi TR’nin en iyisi olabilir. Bu sebeple Fatih’te doğru hamle yapmış olmaları yüksek ihtimal.

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz

Maç kondisyonu nedir, tam kapasite çalışabiliyor mu bilmiyorum ama Douglas antrenmanlarda var. Biraz erken* çöpe atmıyor muyuz? Benim için ideal bekler Brezilyalı hücumcu bekler olduğu için ben mi kayırıyorum yoksa?

*erken: İyimser performansı Beşiktaş'ın ortalama bir sezondaki sağ bek performansının üstünde. 3 maç üstüste görmedik.

Kısa vadeli pragmatik bakmayı pek beceremediğimi kabul ederekten PAOK maçına 11 tercihim,

Ersin
Douglas Vida Roco Nsakala
Atiba
Dorukhan Oğuzhan
Boyd Umut Nkoudou

şeklinde olurdu.

Emre Toraman dedi ki...

Basketbol takımına 400 liradan ucuza çıkarsa(geçen sene 200'müş) kombine alıp maçlara gideceği taahhüdünde bulunacak bir öğrenciye hediye etmek istiyorum bu arada. Etrafınızda varsa yönlendirirseniz sevinirim: emretoraman@gmail.com

Kurulan kadroyla ve yapılanmayla ilgili değerlendirme yazısı, video vs. gördüyseniz paylaşabilirseniz de sevinirim.

Basar dedi ki...

Ya acaba honi olarak Alanyaspor’u mu tutsak? Adamlar bizim Ajax modelimizi çalmış gibi duruyor!

Emre Toraman dedi ki...

@Basar

Harf hatası güzel bir orta oldu. Honi için Beşiktaş yetiyor da artıyor, hobi dersen mantıklı ama bak :) Geyiğim gelmiş sanırım, tribünde olabilsek tam "Dat diri dat dat"lık, maç öncesi Şairler Park'lık sezon.

Aşina olmayanlar için dat diri dat dat: https://www.youtube.com/watch?v=PHFtTSuCh2E

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman yok Douglas konusunda ön yargılı değilim. Ama iyi kötü bir ezberi var takımın. Douglas da çok uzun zamandır maç yapmıyor. Bundan dolayı mesafeliyim.

Aynı şekilde Oğuzhan'a da. Oğuzhan zaten genelde çok iyi uyum içinde bir takım olduğunda kendi meziyetlerini gösterebilen bir oyuncu. Şu andaki kaos ortamında Necip bile daha faydalı olur. Ben Oğuzhan'ın PAOK maçında bize bir faydası olabileceğini düşünmüyorum.

Bu maça Dorukhan, Necip, Lens gibi herhangi bir sistem ya da oyun zekasıyla oynayan oyuncularla değil, harala gürele oynayan oyuncularla ortak olabiliriz. Sonraki turlar için isteyeceğim bir şey değil tabii ki bu, ama PAOK maçını biraz Çeliktepe Cengizhan Lisesi gibi oynamalıyız :)

beagle dedi ki...

Fatihten sonra Ahmet Gülay hatta Serdar Saatçi de Alanya deniyor. Herşey de hocanin bilgisiyleymiş.

Bence şöyle yapalim. Welinton ve Efecana karsilik Sergeni verelim. Takimi da Yasin yonetsin.

Zaitsev dedi ki...

Sanki forvet işi böyle devam edecek ve forvet hariç transferi kapatacağız gibi gelmeye başladı. Balotelli, Mandzukiç filan bizim şu an ödeyebileceğimiz maaşlara Türkiye'ye gelmezler. Geriye de pek birisi kalmıyor zaten. Olmayacak birisine saçma bir kontrat vermeyiz inşallah.



Huzeyfe dedi ki...

Yalnız Bayern ne pis takım yav. Ocak ayından sonra kimle oynasalar rezil ediyorlar.
Yeminle Beşiktaş tarihini değiştirdi adamlar. Bir gazla gitsek belki o yıl da özgüvenle şampiyon olacaktık. Geldiğimiz noktaya bak.

Pheaglix dedi ki...

altyapi konusunda beklentileri yanlis olusturdugumuzu dusunuyorum. altyapi oyuncusunun ille cikip 15 sene ilk 11'de oynayip takimin efsanesi olmasina gerek yok. rotasyon oyuncularinin, hele yabanci siniri tekrar cikmisken, onemli kismini altyapi oyunculari olusturursa takim seviye atlar. altyapidan gomez, sosa, atiba, oguzhan, marcelo vb. cikarmayalim ama kerim frei, boyd, roco, mirin, vb. cikartabilelim yeter. bu sayede hem rotasyon oyuncularinin maliyetini kismis olup dusuk-orta maliyetli bir suru "ya tutarsa" transferi yapacagimiza yuksek maliyetli, tutma ihtimali cok kyuksek ama az transfer yapariz, hem de kulube aidiyet hissi yuksek oyunculardan kurulu bir kadromuz olur. bu baglamda dusununce, her ne kadar ben de bazi ozelliklerini tiye alsam da, necip gayet basarili bir altyapi "urunudur".

bu konudaki tek sikintimiz altyapi oyuncularinin cogunun taraftarin ve hocalarin cogunun beklentisine uymayip "formayi alamamasi." 17-18 yasinda cikip uc buyuklerde formayi alabilecek oyuncu zaten arda turan (son yillarda uc buyuk altyapisindan cikan en yuksek profilli kisi) falan oluyor, ki o bile o yasta formayi alamayip manisa'da kirada kendini gostermisti. trabzon buyuk kulup olup altyapisi diger buyuklerden fersah fersah ustun olan bir takim, ama genc oyunculari oynatmanin bedelini yarismaci olamayarak oduyorlar. su anda ciddi sampiyonlluk adayi olmalari bu durumu degistirmiyor cunku en son sampiyon olduklari sene 1984. 10 yilda bir ciddi sampiyonluk adayi oluyorlar ama sonunu getiremiyorlar. rotasyon oyuncusu olabilecek seviyede olan oyuncular da belli bir olgunluga eristikten sonra gelisimleri neredeyse duruyor. sen oyuncuya 19-20 yasinda hala rekabetci bir ligde oynama sansi olusturamadiysan o oyuncudan hayir beklemek cok guc.

bu noktada altyapi oyuncularini kiraya vermek devreye giriyor. kiraya gittikleri takimin ille super lig takimi olmasina gerek yok. 1. lig, hatta 2. ligde bile surekli oynayabilmek genc oyuncularin icin (bir yere kadar) yeterli. ancak burada da kiraya gittikleri takimin cikarlari ile bizim cikarlarimizin catismasi devreye giriyor. bu takimlar dogal olarak kendi varliklari olmayan oyunculari oynatmak yerine kendi sozlesmeli oyuncularini oynatmayi tercih ediyorlar. bu ancak gonderdigimiz oyuncular ile gittikleri takimdaki oyuncular arasinda belli seviye farki varsa (bizim oyuncumuz lehine) asilabiliyor, ama bu da cok yaygin bir durum degil. oyuncularimiz genelde gittikleri takimdaki oyuncularla benzer seviyede oluyorlar (not: seviyeden kastim potansiyel degil, mevcut seviyeleri) ve rotasyon oyuncusu olmaktan oteye gecemiyorlar. bu sayede surekli rekabetci mac yapip tecrube kazanacaklari yerde sezonu 10-15 mac bandinda tamamliyorlar ve gelisimleri tamamen duruyor.

maalesef bu konuda yapabileceklerimiz oldukca sinirli. bir secenegimiz en azindan tff 2. ligden bir takim ile bir anlasmaya varip buraya oyuncu gondermek, cesitli sartlar altinda oyuncunun gelisimine bagli bu takima odeme yapmak (satistan gelen yuzdelik pay olur, oyuncu sonraki sene icinde a takimda belli bir miktar mac oynarsa cuzi bir odeme olur, vb.). bir baska secenegimiz 1461 trabzon gibi bir kulup bulup bu kulubu rekabetci liglere kadar cikartmak. 1461 her ne kadar kume dusmus olsa da trabzon zamaninda ciddi ekmeklerini yedi. bir diger secenek de genc oyunculari kiraladigimiz kuluplere oyuncu gelisimine bagli finansal tesvikler onermek (ki bu ilk secenege fazlasiyla benziyor). ama biz bu konuda herhangi bir onlem almadan oyunculari bodoslama kiraya gonderiyoruz. sonuc: sezonda 10-12 mac oynayan 19 yasindaki gelisime acik oyuncu.

Pheaglix dedi ki...

tum bunlari dusununce, fatih bizim icin onemli bir firsatti. pekala oyuncu ile anlasilip alanyaspor ya da gitmek istedigi (11 oynayacagi) baska bir takima kiralik gonderilebilirdi. bu ne oyuncunun gelecek hedeflerini baltalardi (avrupa yapmak istiyorsa avrupa kulubunun alanyaspor yada bizimle iletisime gecmesi arasinda fark yok, hatta takas ihtimalini dusunursek bizimle iletisime gecmek daha karli bile olabilir), ne de bizim icin onumuzdeki sezon degisen birsey olurdu (su an onumuzdeki sezon fatih takimda olmayacak, kiralasak yine olmayacakti). alanya'dan da wellington'u alacagina git baska transfer yap. ulkedeki kuluplerin yarisi wellington ayarinda oyuncu bulabilirken biz bulamiyorsak altyapi'yi degil scouting departmanini (eger varsa) kapatalim gitsin.

son olarak da bu transfer konusunda sergen'e en ufak laf soylemeye hakkimiz oldugunu dusunmuyorum. yarismaci bir takim kurmak istiyor ve bunu wellington ile daha iyi yapabilecegine inaniyor. burada dusunmemuz gereken sey yakin zamanda nba'de ortaya cikan gm/koc tartismasinin bizdeki esdegerligi. nba takimlarinda koclar kisa donem basari hedefler, gm'ler orta donem, takim sahipleri de uzun donem. bizde yonetimler takim sahibi yetkisine sahip olmalarina ragmen uzun donemden cok orta-kisa donem basarilarini hedefliyorlar. kulup uc senede bir secime gidiyor dersek, orta donem basariyi da 3 seneye indirirsek kulup yonetimleri orta donem basari hedefliyor diyebiliriz. teknik direktorler ise beklenen omurleri 1 sene oldugu icin sadece kisa donem basari hedefliyorlar.

hem fikret orman yonetiminin son yillarinda hem de nur cebi yonetiminin su anda yaptigi sey orta donem basari hedeflemeleri gerekirken kisa donem basari hedefleyen teknik direktorun tum isteklerini yerine getirmeleri. senin yonetim olarak gorevin teknik direktorunun "fatih gitsin wellington gelsin" dedigi yerde fatih'in yakin gelecekte sana verebilecegi katkiyi dusunup bu istegi veto etmen. sergen pekala fatih-wellington takasini ister, hatta altyapinin tamamini ligden kalburustu bir oyuncu ile takas etmek de isteyebilir. yakin zamanda nba'de hem koc hem gm'in ayni kisi olmasinin yarattigi bunun gibi cikar catismalarindan dolayi bunun cok da iyi bir fikir olmadigi ortaya cikti. bizim yaptigimiz sey ise yonetim yetkilerini hocaya vermesek de, sanki yonetim yetkileri hocadaymis gibi davranip pratikte hocayi gm seviyesine yukseltmek. yonetimin yapmasi gereken orta donem basarisini goz onunda bulundurup gerektigi yerde duruma mudehale etmekti. yapmadilar, en kotu ihtimal necip olacak oyuncuyu kaybettik.

turgay dedi ki...

Bakınız atlanılan bir nokta var. O da MENAJER. övünç ne yazmış alanyanın 8 oyuncusu aynı menajeri. Bu adamla çalışıyoruz. Dünya üzerinde hiç bir oyuncu kendi başına karar vermiyor. Bugün muriç lazioya bu performansla mı yoksa menajerinin lazio ile kurduğu bağ sayesinde mi 18e gidiyor? Dünya üzerindeki tüm transferlere menajerler karar veriyor. Sedat şahintürk gitti mesela kimseden ses çıkmıyor. Çünkü adam denizlide oturdu bence fatihten daha büyük kayıp. Çok iyi sol bek olabilirdi halbuki. Menajeri kim metin korkmaz. Adana DEMİRin yarısı onun adamı da oraya aldı.

Sergen hoca oyuncu bilmez ama kardeşi menajerlerle takılan biri. Sana şuan elinde 3 tane yabancı stoper varken Erdoğan ve Alpay varken arkadan serdar yetiştirken wellington mu lazım yoksa sağ bek mi? Elzem yerin eksik yerin neresi daha bunu çözememişsin. Transferi hoca mı yapıyor zannediyoruz bizim takımda. Bize 10 gün içinde sağ bek, 6 numara, 8 numara ve golcü lazım doğru mu? Yani 4 tane ilk 11e oyuncu alman lazım. Ama biz stoper peşinde koşuyoruz. Al yönetimi vur teknik ekibe.

Hikaye şu. Hoca bana stoper lazım ruiz gitti dedi. Hocanın kardeşi tanıdık menajeri aradı menajer wellingtonu sana getireyim ama sizde para yok benim elimde de sizden oyuncular var bu çocukların önü kapalı ve para edecek adamlar. Bunları bana verin ben alanyaya götüreyim der. Yönetim hocaya kötü gözükmemek için tamam der. Oyuncular zaten menajerleri ne derse tamam der. Olay budur. Hoca oyuncu bilmediğinden, yönetim kendi elinde ne olduğunu bilmediğinden diğerleri de kendi ceplerine baktığından olan Beşiktaşa olur. Biz de burada kendi kendimize hayal kurarız

Basar dedi ki...

@Emre

Kahrolası telefon, hobi hobi!

Bence tüm altyapıyı Alanya’ya verelim, nasıl olsa bu maç yoğunluğunda bile hiçbirini oynatmayacağız.

Bizden bir halt olmaz, Ajax filan zaten olmaz da ne scouting ne de altyapıdan yedek oyuncu bile veremeyiz takıma! Halbuki dönem bunu gerektiriyordu. Yarışmacı olacağız diye 30+ adamlara takımın potansiyelini feda ediyoruz. Fikret’e çok kızıyoruz ama bu yöntem (menejer insiyatifi ile oyuncu alma) onun sadece ahlaklı bir kopyası.

Bu arada inşallah forvet filan olmaz, 3 günlük forvet, Paok’u elemek için yeterli gelmez. Abuk bir adam alacağımıza eldekilerle şansımızı deneyelim.

BJK4EVER dedi ki...

Hafta sonu FIFA Ultimate Team'i birakip sildikten sonra eski bilgisayarda ne var diye bir bakayim dedim, gozum FM'ye takildi.
Efsanevi 3 oyunum vardi;

FM07'de 30 sezonu asmis Barcelona kariyerim, ama bilgisayar iflas edince silinmisti, save almamistim.

FM09'da Roma kariyerim. Cok uzun degil, sadece 6 sezon. Ama o kadar guzel takim kurdum ki, kupalari silip supurdum. Ve sikilip inanilmaz para harcayarak Messi ve Ronaldo'yu ayni takimda bulusturabildim. Takimin forveti bu arada tanidik; Vagner Love.

Ve tabii ki FM09'da Besiktas kariyeri. 2023 senesindeyim, 1 sene haric her sene sampiyon oldum. Son senemde Barcelona'yi yenerek CL'yi de kazanmisim, muhtemelen o noktada doyuma ugrayip oyunu birakmistim herhalde. Ciddi efor oldugu icin oyunu ve save'leri hic silmedim. Oyuna tekrar basladigimda hic bilindik oyuncu olmadigi icin oyunculara tek tek bakip ezberledim, ama harbiden muthis oyun. Birkac saat zevkle oynadim. FIFA'ya gore sinir, stres yok, tamamen zevk var. Gunumuz FM'leri cok karisik geliyor, eski FM'ler daha basit ve doyurucu nedense. Belki FM20'ye de bir goz atabilirim, ama muthis zevk aldim dun oyundan. Efsanevi CM01/02'yi de anmadan gecmeyim. :)

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Herseyin menajerler uzerinden yurumesine goz yumacaksak Mendes/Demiroren iliskisi neden elestirildi? Veya bu yonetim niye menajerler ve transferler uzerinden Fikret Orman'a elestiri getirdi? E kendin aynisini yapiyorsun demezler mi? Besiktas'in vizyonunun bu kadar dar olmasina anlam veremiyorum.

Bu takimin transfer ihtiyaclari 2 ay evvel de belliydi. Takimda kim fazla maas aliyor, kimin sozlesmesi bitiyor, hangi mevkiye transfer gerekecek A'dan Z'ye belli. Ki belli olmasa bile senin scouting departmani ve futbol direktorunun tum mevkiler, her oyuncu tiplemesi icin listesinin hazir ve dolu olmasi lazim.

Tamam, covid donemi oldugu icin ve mac oynanmadigi icin daha zor, ama her lig naklen yayinlaniyor, her turlu veri bulunabilir. Transferler tamamen menajer ve o an piyasada tesadufen oyuncular uzerinden yuruyecekse neden Fikret Orman yonetimi elestirildi?
Bu arada madem 2 forvet alacagiz ve Cisse ciddi aday, coktan imza attirilabilirdi. Fenerbahce'de Novak, Caner, Gokhan ve Mert Hakan 1 haftadir antrenmanlara cikiyor. Bizim 1.5 hafta sonra cok kritik bir on eleme macimiz var, takimda santrfor yok.

Douglas konusuna ben de anlam veremiyorum bu arada, israrla o takima bu takima yaziliyor ve kiralik deniyor. Takimda tek sagbek varken ve o oyuncunun maasi uygun (800K), kalitesi standardi belliyken tutarsin takimda. Biz 1 sagbeki bulamiyorken 2 sagbek mi arayalim birde? Gecen sene bekleneni verememis olabilir, ama Gokhan varken pek dusunulmedi de. Sivas performansi gayet iyiydi ve profil olarak da buyuk takim bek profiline uygun (teknik, ofansif), ki diger tarafta N'Sakala var. Ikinci sagbek gectim, birinci sagbek olarak dusunulse bile hayir demem. Kerem Kalafat kiralik gitmis, ama onun yetenegine guvenseydik Douglas-Kerem'e hayir demezdim acikcasi. Diger transferler icin butce arttirirdik bari. Back-up olarak da kalsaydi Fatih ve Lens dusunulurdu.

Basar dedi ki...

Şimdi ister misiniz Cisse için Ersin, Rıdvan, Kartal ve Alpay’ı verelim? Adımızı da YeniAlanyaspor yaparız!

dominic molise dedi ki...

ilk hatasinda welinton ve bu vesileyle sergen ve anc'yi bombalarim/bombalarlar. n'skala bir yere kadar kabul edilebilir olsa da fatih aksoy'un gidisi uzerine yapilan hicbir aciklama beni tatmin edemez. menajer ot bok falan umrumda degil. fatih aksoy en azindan 1 sezon ilk 11'de denenmeyi hak ediyordu. kaldi ki sozlesmesinin son senesi de degildi hatirladigim kadariyla. bir sene orta sahada!! oynatilip "begenilmemeyi" hak ediyordu. yapilanin bir mantigi olamaz. hep eksik yonleri uzerinden vuruluyor fatih, cogu mantiklidir da ancak mevkisinde atiba gibi bir adam var. esek degilse antrenmana cikmasa bile atiba'yi taklit etse 1-2 seviye yukari cikabilirdi zaten. 22 yasinda yahu adam, turkiye icin wonderkid yasi.

umarim anc yonetimi hic transfer yapmaz. kim gelirse gelsin transferdeki basarisizliklarinin tescilidir fatih'in gidisi. sergen de transfer yok diye gidiyorsa buyursun gitsin. zaten yil sonu gidecek her turlu. bir sene erken, bir sene gec. bu maddi yapiyla basarili olsa ne olmasa ne?
2 sene ust uste sampiyon olsun, fatih aksoy 10+ milyon euroya yurt disina transfer yaparsa benim icin basarisiz olmustur.

dominic molise dedi ki...

@turgay, sedat sahinturk'u nasil verdiler yahu? hem de bonservissiz. sol bek oynayabiliyor. n'skala yerine oynayamaz miydi? gercekten sinir bozucu. sergen hoca bu gidenleri aciklamadigi surece anc ile beraber sucludur.
zaten bu gidisle devre arasina dek takim iflasi aciklar, anc secime gider ve secilmez. sergen de anc ile kol kola gider. olan yine bize oldu. akillanmayacaklar.

turgay dedi ki...

@4ever

ben o dönemleri de anlamlı karşıladım. çünkü o bir stratejiydi ama altı boş olduğundan battık. tıpkı fikret ormanın yaptığı gibi. şimdi yaşadığımız sorun menajer kaynaklı değil. sorun transferi yöneten adamların bomboş olması. gerçekten boş adamlar. ellerindekini bilmeden oyuncu kovalayan adamlar. tam menajerlik durumdayız şuan. elimizde para olsa raiola balotelliyi çoktan çakmıştı bize. bu kadar beklemezdi yani. adam muhtemelen bizimle pazarlığı balotelliyi başka takıma çakmak için kullanıyor.

mesela neden seferovic haberleri çıkıyor çünkü menajeri mirsad. veya neden ozan tufan-ljajic takası gündeme geldi çünkü aynı menajere bağlılar mirsad türkcan. bunlar tesadüf işler değil. mesela geçen sene son anda olmayan konoplyanka kime bağlı? mirsada. her yerde beşiktaşı beğeniyorum diyen hajradinovic kime bağlı? mirsada. biz mirsadla ljajic transferinden bu yana çalışıyoruz. bu adamın oyuncularının bize yazılmasına ben şaşırmıyorum. çünkü her an birini alabiliriz.

marcelo yazılıyor. bakıyorsunuz sağ bek için karsdrop ismi çıkıyor. oğuzhan ve lens zaten bizde. bunlar aynı menajerin oyuncuları.

başka takımdan örnek verelim. emre kılınçın herkes fenerbahçeli olduğunu biliyor. ama adamın menajeri galatasaraya yakın. bu nedenle galatasaraya gitti. emre mor ve belhandanın da menajeri aynı zamanda.

velhasıl ben bile bir çırpıda bağlantıları kurarken artık siz düşünün transferler nasıl yapıkıyor. menajerler günümüz dünyasında bu kadar etkenken sen kulüp olarak her oyuncunu bilmeli tanımalısın. yoksa adam gelir wellingtonu sana vereyim bana bu 2 adamı ver der. sen de aa çok mantıklı der mal gibi kalırsın. sorun bizim yönetim zihniyetimizde.

turgay dedi ki...

@dominic

sedatın gittiğinden haberleri olduğunu düşünmüyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Cisse'nin bonservisi elindeymiş çok şükür :)

Sedat hem sol bek hem sol açık oynayabilen bir oyuncuydu. En kötü ihtimal yedek kulübesinde oturur, son 15-20 dakikalarda enerji getirirdi sahaya. Yazık oldu.
Sedat transferinde sonraki satıştan yüzde şartı var galiba ama bu kural Türkiye'de kolay delinebiliyor. Oyuncu kendi sözleşmesini anlaşarak feshedip gideceği kulüpten bu parayı imza parası olarak alıyor.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 207   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara