.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ağustos 2020 Çarşamba

UCL 2. Ön Eleme Turu PAOK - Beşiktaş




Tarih:  23 Ağustos 2020 Salı 21.00

Stadyum: Stadio Doumba

Hakem Hakkında Bilgi: Daniele Dovari

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Adem Ljajiç / Douglas Agosto, Josip Misiç

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

147 Yorum:

GeceGezgini dedi ki...

Asist Oguzhan, Gol Larin, 0-1 aliriz diyorum :) Dizilis de;

Ersin
Lens-Vida-Roco-N'Sakala
Atiba
Oguzhan-Mensah
Boyd-Larin-Nkodou

yilmaz dedi ki...

Valla işi milli mesele statüsüne getirmeselerdi iyiydi. Bizim takım zaten 70 tane sorunla uğraşırken bir de bir hamasi baskı hiç lazım değildi.

Açıkçası totem filan değil, nedense ağır bir yenilgi bekliyorum. 4-1 gibi filan.

Kazanmamız için olması gerekenler,
*- N'Skala ve mensah'ın takıma %100 uyum sağlaması,
*- Larin'in özgüvenini geri kazanmış olması,
*- Ljajic'in 30 dk da olsa tam randıman oynayabilmesi (oynamama ihtimali de varmış galiba)
*- Sergen Yalçın'ın kadro zaafiyeti yaşadığımız Malatya ve Fener maçlarında yaptığı gibi pragmatik bir oyun anlayışını benimsemesi.

Bir de eğer maç son dakikalara doğru 0-0 giderse uyuşukluk edip uzatmaya götürmeye çalışmamak lazım. Bu iş uzatma ve penaltılara kalırsa geçmiş olsun. ben 5 tane iyi penaltı atacak adamımız olduğundan şüpheliyim. Takımın neredeyse tamamı tahta bacak.

Basar dedi ki...

Bence Paok maçında şansımız yüksek. Yok çok iyi takımız vb. Değil. Anladığım kadarı ile Paok bu maça çok anlam yüklemiş (bir spor maçından fazlası.) bizde ise henüz böyle bir algı yok. Ortam böyle devam ederse şansımız yüksek.

Twitterda yavaş yavaş bu yöne çekme, maçı şifresiz kanala alma gibi hamleler olsa da henüz camia olarak bu gerilimden uzaktayız. Böyle devam edersek soğukkanlı bir şekilde maçı alıp geliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Lemina haberleri baya baya cogaldi. Cogu kaynak bizde diyor, GS'yi de unfollow etmis. N'Diaye'nin de adi geciyordu. Baya bir orta saha siskinligi olacak ve cogu 8 numara. Yasli Atiba ve yetersiz Necip disinda net 6 yok, Ljajic disinda 10'a yakin oyuncu da yok.

Umarim Sergen'in haberi ve rizasi vardir transferlerden. Yonetim ligi taniyan, butceyi sigistirabilecegi menajer transferlerinde adamin kucagina atip corba yapmasini beklemiyordur insallah.

Kafamda olusturabildigim tek sablon Ljajic'in Japonya'ya satilmasi, Oguzhan'in savunma'nin onunde playmaker olarak oynamasi ve 8 numara'da Lemina-Atiba-Dorukhan-Mensah 4'lusunden 2'sini kullanip surekli gidip-gelen, rakibi presle bogan orta saha oyunculariyla oynamamiz. Kagit uzerinde kesinlikle fena durmuyor, ama bu kadar net bir sekilde oyuna hukmedip skora etki etmeyecek bir orta alan ile forvetin skor gucunun yuksek olmasi lazim.

Sadece leblebici forvet yetmez, skora etki edecek kaliteli bir kanat-forvet de sart olur. 20'den az atacak golcu ve 10'dan az atacak kanat-forvetle kesinlikle sampiyonluga yetecek gol sayisina yetisemeyiz.

Bu arada takim gecen seneden daha iyi uretkenlik olarak. Oguzhan'in ofansif etkisi Elneny'den cok daha fazla. Mensah, Lemina ve Dorukhan bence Atiba'ya gore cok daha fazla is yapar ofansta (ara pasi, adam eksiltme, uzaktan sut, topla kat etme vs). Ama orta sahamizdan toplam 15 golden fazla cikar mi emin degilim. Zannetmiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

PAOK maci cantada keklik degil, ama sanssiz falan da degiliz. Adamlar elbette kadro'nun uyumu, sistemin islemesi vs acisindan birden uzak ara onde (hangi takim gerci su an degil, ama neyse).

Ama tecrube olarak biz cok net ondeyiz ve kisir, basa bas gidecek maci tek hareketle cevirbilecek daha fazla oyuncumuz var. Oguzhan, N'Koudou, oynarsa Ljajic, hatta Lens bu ozelliklere sahip. Rakipten tecrube ve maca tek basina etki edecek oyuncular acisindan net ondeyiz.

Bence iyi konsantre olursak, risksiz oynarsak tek farkla galibiyetle donmememiz icin hicbir neden yok. 3-4 farkli bir sonuc zaten beklemiyorum (maglubiyet veya galibiyet olarak).

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam ben mi yanlış biliyorum ama Lemina Önlibero - 6 numara da oynuyor, transfermarktaki bilgi de öyle, hatta sene başı Lemina ile Elneny arasında tercih yapılmıştı, Lemina sık sakatlandığı için alınmadıydı, ki doğru kararmış, Elneny çok daha istikrarlı oynadı, her istatistiği de daha iyi Leminadan. Ama Lemina gösterişli oyuncu, o ayrı konu.

Yıllık ücreti de yüksekti, sanmıyorum alacaklarını, ou alacaklarına zaten maaşının çoğunu karşılayabilseler Elneny yi yeniden kiralarlardı, hatta görüşüyorlardı, ne oldu netice bilmiyorum.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

seyircili olsa kesin elenirdik. seyirci olmayacağı için ufakta olsa şansımız var.

GeceGezgini dedi ki...

@BJK4EVEr;

Dedigin gibi orta saha bollugu olacak ancak bu TSL'de ne kadar sonuc getirir emin degilim. TSL'de sampiyon olan kadrolara bakarsan ;

- Ya sahte 9'un olacak;

*Alex/Niang/Semih(53 gole katki); Hayvan Alex 28 atti tek basina

*Necati/Elmander/Baros (33 gole katki toplam); Melo ekstradan 12 gol katkisi ile game changer,

*Cenk/Abus?Talisca (56 gole katki toplam ) ; Q7 ekstradan 15 gole katkisi var

*Demba Ba/Civelli (31 gole katki toplam); Visca ekstradan 25 gole katki ile game changer


- Ya da GS'nin 17/18'deki ve bizim 15/16'da oynadigimiz gibi herkesin istatistik yaptigi ve Belhanda ve Sosa' nin 8,5 oynadigi 4-2-3-1 i oynayacaksin ;

*Gomis(34 gole katki)-Feghouili (15 gole katki )-Rodrigues (19 gole katki) -Bellhanda (11 gole katki)

*Gomez (31 gole katki), Sosa (19 gol katki), Ozzy (16 gole katki), Q7/Tore/Olcay (10 gole katki), KERIM FREI (7 GOLE KATKI!!!)

- Ya da efsane golcu kanat forvetlerin olacak ki, bunun bir daha olmasi cok zor bana gore

*Emenike-Kujt-Sow-Webo(46 gole katki)


En saglikli ve surduruleblir sistem bence bizim 15/16 ve GS'nin 17/18'i. En TSL'ye uygun ama Avrupa'da cacik olacak sistem ise sahte forvetli sistem. En cok efor isteyen iste Ersun'lu efsane 4-3-3.

Sergen, Ljajic saglikli iken ondan verim alabildigini gosterdi aslinda. Bu sebeple sanki cok tempolu bir 4-1-4-1 yerine bizim 15/16 ve GS'nin Belhanda'yi 17/18'de kullandigi gibi Ljajic'i 8,5 kullanarak bir seyler deneyebilir.

Huzeyfe dedi ki...

Transferlere bakınca baklava 4-4-2 oynayacakmışız gibi kadro var. Ben desteklerim bu tarz bir oyunu. Zaten kenarda skor üretebilen oyuncularımız yok, hepsi 2 gol 3 asist bandında. Mensah, Ozzy, Ljajic, Lemina aynı anda oynasınlar. Önlerinde de Larin Güven olsun, bence gol üretir bu takım.

GeceGezgini dedi ki...

Bu arada yanlış anlaşılabilir yukarıda yazdığım düzeltiyorum; bizim 15/16 sezonu için Q7/OlcayTöre/Frei toplamda 37 gole katkıda bulunmuşlar!

@huzeyfe; 4-4-2 denenebilir bence de ya da Ljajic veya Mensah bir şekilde 8,5 ya da sahte 9 oynayıp ciddi gol/asist katkısı verecekler. Kanatlar da aynı şekilde.


beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Sergen öyle baba bir taktik yapacak kadar hoca olduysa cok şaşırır yillarca kalsin derim.

Oynatacagi şu:

Ersin
Doruk Vida Wellinton Nsakala
Atiba Lemina
Lens Mensah Nkudu
Transfer

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Sergen sanki kursta 4-1-4-1’den sonraki dersleri kaçırmış gibi hocalık yapıyor.

Özellikle elde iki genç forvet varken onların yüksek gol sayısına ulaşmasına bağlı bir sistem yerine, genç forvetlerin dinamizmini kullanıp gol stresine sokmadan oynatmak güzel olurdu.

can dedi ki...

@4ever
Lemina 8 numara degil bildigin safkan 6 numara. Elneny 6 degildi mesela, hava toplarinda, fiziksel mucadelede hic yoktu. Lemina sakatliklari yuzunden cok daha az oynamasina ve gol asist katkisi hic olmamasina ragmen Elneny'den cok daha yuksek ratinglerle oynamis gecen sene (7.14'e 6.81). Elneny'nin sezonun 3/4'unde hic bir sey vermedigini de hatirlatayim. Lemina'nin gecen sezona kadar bir sakatlik problemi filan yokmus ama gecen sezon hep ayni kalca sakatligiyla bogustu. Eger sikintisini atlattiysa ve sakatlik problemi yoksa ilac olur o mevkiye. Pas orani Elneny kadar yuksek ve butun defansif ve ofansif istatistikleri ondan cok ilerde- ha gol asist katkisi yapamamasinin nedenlerine bakmak lazim, o ayri. Ben sahsen cok sicak bakarim bu transfere.

yilmaz dedi ki...

Lemina'nın isminin geçmesini hayretle ve biraz da öfkeyle takip ediyorum. Sene başında bu adamı bize çakıyorlardı. Bizim sağlık raporlarını gördükten sonra vazgeçtiğimiz geyiği dolandı, gitti GS aldı.

Sonra gördük ki haber geyikse bile bir temeli var. Adamın sakatlanmadan bitirdiği maç yok. Kulübü adamı satmaya çalışıyor, Türkiye'den başka talibi yok. GS yediği kazığı beğenmiş, bi daha istiyor. Bizimkiler de "o kazık öyle yenilmez bize gönderin, bakın biz nasıl yiyoruz" diyor.

Hakikaten çıldıracağım artık, yahu bu transfer işinde çemberi ne kadar darakttık böyle. Ya illa birbirinizin oyuncusuna salça olacaksınız, gidin potansiyelli gençleri filan ayırtın da bişeye benzesin. Bu nedir ya?

Bizim Lens'ten, FB'nin Tolgay'dan, GS'nin Babel'den yediği kazıklar da akıllarını başlarına getirmedi. Adamları ligi biliyor diye ala ala ligi "bi bok bilmeyen" takım, oyuncu ve teknik direktörlerle doldurduk. Sevdimin ligi, çok matah bi şey de "bilen"i arıyoruz.

can dedi ki...

@ yilmaz
Onyekuru hakkinda benzer seyler dusunuyorum ama Lemina en azindan ciddi eksikligimiz olan bir bolgeye tam aradigimiz profilde bir oyuncu. Gecen seneki saglik raporu isi bence palavra. Adamin gecen seneye kadar bir ciddi karin adalesi sakatligi disinda sakatlik sorunu olmamis ve gecen seneki sakatligi daha once hic basina gelmemis bir sakatlik. O yuzden GS'ye kaptirinca uydurulmus, sonra da adam sakatlaninca hakli cikmis gibi gorunen bir durum olabilir o sakatlik raporu. Ba'dan vs. bildigimiz uzere bizim sakatlik raporlarimiz cok guvenilir degil.

Huzeyfe dedi ki...

@yilmaz

Sinirlenmekte haklısın. Neticede menajer tavsiyesi bunlar. Futbolcu arayan yok zaten. Scouting deseler de adına tamamen içi boş yani. Transferlerin hepsi böyle yapılıyor şu anda.

Huzeyfe dedi ki...

Bayern Münih kadar rakibini yıpratan takım yoktur heralde. Sana kendini iyi oynuyormuşsun gibi hissettirip fark atıyor adamlar.

Pheaglix dedi ki...

lemina'yi alip bel baglamak hem sportif hem finansal intihar olur. normal mac temposunda surekli sakatlanan adamin senede 60 maca yakin oynama ihtimali olan takimda isi yok. 2 milyon civarindan asagiya gelmez zaten, biz de o parayi verebiliyorsak santrafora veririz. tum lemina haberleri net menajer ufurmesi. adami gs'ye cakacaklari belli de daha fazla koparmaya ugrasiyorlar.

can dedi ki...

@pheaglix
Daha 2 tane golcu, bek, kaleci vs. transferleri dururken 2 milyon orta sahaya verirsek hakikatten delirmis olmaliyiz. GS 1 milyon teklif etmis bu sene icin. Bizim de maksimum verecegimiz bu olur. Sen yazinca daha dikkatli baktim, kronik sakatligi olmamasina ragmen gecen senelerde de cok sik sakatlanmis. Transfermarky injury history'de hepsi gorunmuyordu. Sakatlik mevzusunu cok ciddiye almamistim ama "natural fitness"i dusuk bir adam istemem tabii. Halbuki tam ihtiyacimiz olan bir adam tipiydi.

can dedi ki...

Lemina'nın sakatlık sebebiyle oynamadığı hafta sayıları :
2015/2016- juventus-11 hafta
2016/2017 -juventus-8 hafta
2017/2018- southampton-3 hafta
2018/2019-southampton-16 hafta
2019/2020- galatasaray-19 hafta

Blog konsensusu: 1 - Ben: 0
Onumuzdeki maca bakicaz.

turgay dedi ki...

wellington açıklanmadığı halde 13 yabancımız var. yanı 14 diyelim.

bu demek oluyor ki net olarak ihtiyacımız olan sağ bek ve golcü için 2 tane yabancı ile yollarımızı ayırmalıyız. 1 tane daha stopere, net bir 6 numaraya da ihtiyacımız var. bu demek oluyor ki 4 yabancı ile yollar ayrılmalı ki 4 tane daha adam alabilelim. gelecekler kadar gidecekler için de çalışma yapılıyor olmalı. açıkçası şu ortamda ligin başlamasına 3 hafta kalmışken yavaş kalıyoruz takım kurmakta. bunun sebebi de oyunculara verdiğimiz astronomik yıllık ücretler. umarım bu işlerden ders çıkarıyoruzdur.

yilmaz dedi ki...

@turgay olacak olan belli. transfer sezonu bitene kadar kontenjan boşaltamayacağız. Sonra Hasic'i tff 1. lig'e, douglas ve/veya larin'i de maaşlarını ödeme karşılığı süper lig'e kiralayacağız. Sergen'in Hasic'i kadroda tutmasına bizim şl şampiyonu olmamız kadar şaşırırım. Diğer iki oyuncu da, gönderilmesi taraftar tepkisini en az alacak oyunculardan ve gitmeyi de sorun edeceklerini sanmıyorum.

beagle dedi ki...

@Can
Benim daha hin bir bakışım var.
Lemina gelsin ki biz 20-30 maçı Atiba-Lemina'dan max 1 tanesiyle oynayalim.

Derbilerde vb ise 6 gibi 6 olmasindan fayda görürüz.

Tek endişem topla gereksiz risklere girmesi. Ama o işi beceriyor gibi.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Elneny opta verileriyle hazırlanan lig karmalarında altın karmada olmasada gümüş karmada, sahipsiz en çok top kazanan oyuncu, pas istatistiği ligin en iyisi, Sergen sonrası hava topu ve mücadelede de yok değil, adam adama çok girmese de zekasıyla doğru yerde konuşlanıp çok top kazanıyor ve o topu da hemen hızlı - doğru kullanıyor. Alanını hep kapatıyor, gölge markajı da olsa adamını da hep takip ediyor. Neredeyse maç kaçırmadı, top kaptırmıyor, en iyi top saklayan 6 numara. Çok tartıştık, ideal 6 değil, defoları belli, o defoları olmasa EPL de banko oynar, ama ligin en iyi derin oyun kurucusu, beğenilmeyen hücum istatistiği de 4 asist - 1 gol - 6 numara için iyi istatistik. Bizim ligde topa sahip olma oyunu oynayabilmemizin ve 1-0 dan sonra maç vermemizin en büyük nedenlerinden. Eksileri zaten tartıştık. Ama adamın hala içerde 900 bin Euro alacağı varmış, ödeme planında anlaşmaya çalışıyorlarmış, anlaşırlarsa ilk gelecek o. Ruiz gibi de yapabilirdi, yapmadı. Yani adama anlaştığımızın yarısını vermişiz, hala gündemde. Menejeri pazarlık için şu an İstanbulda. Parasını verebilmiş olsak zaten bizde.

Emin ol alabilseler TS de GS de ya da ihtiyacı olsa BS üzerine atlar, ve biz alamazsak bence muhtemelen o iki takımdan birine de gidebilir.

Leminanın nasıl bir kazık olduğu yeterince yazılmış, tamamen menejerin GS ye gözdağı hikayesi. Yıllık ücreti 2 milyon üzeri, bir adet forvet hariç o parayı verme durumumuz yok. Onyekuru da aynı şekilde. Bunların menejerlerinin GS de daha 4 oyuncusu varmış, GS tabi kiralamada ve yıllık ücrette indirim istiyor, buna karşı bunlar da basında bu haberleri yaptırıyor, bize öneriyorlar. Zaten gelmeyeceklerdir, ama GS niyet ettiğinden daha fazla para vererek kiralamak zorunda kalırsa bizim için iyidir diye bakılıyor olabilir, ondan bu haberlere göz yumulup talipmişiz havası da estiriliyor olabilir, sonuçta o mevkilerde bizimle pazarlık eden diğer oyunculara da gözdağıdır. Bir de taraftara Mensahtan sonra gaz, işte Türk futbolunun kıblesi GS diyen başkanlarına ve çanak yalayıcısı basınlarına kapak, gelir onları da alırız ha falan. Bence herşey taktik.

@yilmaz

Roco ve Mirinin talipleri varmış, menejerleri şu an anlaşacakları kulüp arıyor, ilk onlar gidecek. İki kontenjan oradan bekleniyor.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet mirin ve roco'nun maaşlarından vazgeçmeyeceği söyleniyordu. Hatta mirin'e geçen seneden de borcumuz varmış mesela.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Roco ile Mirin bonuslar hariç 1.4 ile 1.2 alıyorlar diye biliyorum. O parayı kimse vermez tabi. Sanırım menejerleri kulüp bulursa farkı bizim kulüp üstlenecek ya da bir fesih bedeli üstünden anlaşmaya çalışacaklar veyahut bonservis olarak alacaklarına karşılık verilecekler. Ama ikisinin de takımda düşünülmediği ve kendilerine kulüp bulmaları söylenmiş. Ne zaman sonuç verir muamma tabi.

Vidada aynı sorun var, taliplisi var, o maaşı veren yok, o yüzden gönderemiyorlar ama 3.5 maaş, 2 den fazla bulamaz, kaybı büyük olur, en büyük sorun onu ikna etmek asıl.

Hiçbir şey anlamıyorum, Avrupa maçı eylülde oluyor transferi gene sona bırakıyoruz, ağustosta oluyor gene sona bırakıyoruz. Bakıyorum gitmesi gerekenlerin %80'i hala kadroda, 4-5 gün sonra maç var antrenmana çıkardığımız transferi bile açıklayamıyoruz. Diğer takımlara bakıyorum avrupası olmayan fener neredeyse transferi kapattı, Trabzon aynı şekilde 4-5 adam aldı, gs de 4-5 adam aldı. Sürekli aynı topçular dönüp duruyor haberlerde, yönetimin her türlü zamanı vardı, olası olumsuz sonuçlar şimdiden yönetime yazar, söyleyeyim.

yilmaz dedi ki...

@Fernando Claudse

bir de kimlerin sözleşmesinin bu sezon sonu bittiği, kimin ne kadar ücret aldığı dolayısıyla fiyat politikasının belirlediği ücretten fazla aldığı, kiralıktan dönecekler filan "objektif", kimin performansının yetersiz olduğu, kimin güvenilir, kimin dalgalı, kimin riskli olduğu "subjektif" olarak belli.

Yönetim taa geçen sene ocak ayından beri maval okuyor artık en fazla şu kadar maaş verebiliriz filan diye. Laf iyi de icraat? Sözleşmesi biten ve kaçanlar hariç, bir tek kişi gönderilemedi. Ha Fatih aksoy gönderildi :)

@yilmaz,

Ben bu senaryoyu gördüm, transferler geç ve istenildiği gibi olmuyor başarısız sonuçlar alan Sergen bunları sebep göstererek istifa ediyor, yönetim de bunlar hocanın transferiydi, artık transferleri hoca değil yönetim yapacak diyerek acele bir hoca getiriyor, sonrası Beşiktaş kısır döngüsü. Umarım düşündüğüm gibi olmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

Transferlerin genelde geç olmasının bir kaç nedeni var. Biri plansızlık, doğaçlamacılık. İki buna bağlı menejer kucağında beklemecilik. Üç alınabilecek lig üstü kaliteli oyuncu için hep Portekiz - Porto - Benfica kucağında bekleme alışkanlığı.

Açalım, sosyal medyadan transferi takip edenlerden takip ettiğim kadarıyla, mesela bu sene forvette keseye uygun en kaliteli ve Hocanın istediği birinci tercih Portodan Ze Louis,ikincisi de Benficadan Seferoviçmiş. Ze Louisi Porto bonservisiyle satmak istiyor, anca alıcı çıkmazsa kiralayacak. İstediğin sana uyacak şartlarda kiralayabilmen için transferin son günleri olmasını, Portonun süngüsünün düşmesini bekliyorsun.

Seferoviç için de aynısı, Cavani net gelsin diye bekliyor Benfica, ve yine satacaksa önceliği bonservisiyle satmak. Sen yine Benficanın keyfi ne zaman olursa diye beklemedesin. Avrupada son dakikaya kadar bekleyen fazla takım olmadığı için(hepsi daha planlı:) Porto da Benfica da biliyor ki istedikleri bedele satamasalar bile garanti kiralayacak bir kek var:)

Cisse 2 yıl garanti ve imza parası istiyor, Koitayı Başkan Cinerden istemiş ama ne olacak belli değil. Artı yabancı kontenjanımız boş değil, eldekilerden Vida, Roco, Mirin gitsin isteniyor, muhtemelen Ljaici müşteri bulsalar satarlar. Ve piyasadaki menejerler de senin batık olduğunu, ŞL önelemesi için de muhtaç olduğunu biliyorlar, pazarlığa maksimumdan başlıyorlar. Sonuç, hep kucakta, hep geç kalmış takılıyorsun.

Fenerin transferleri tabi biter, Avrupa dertleri yok, ligin bilinen oyuncularını bastırıp parayı alıyorlar, kulübün nakit çeviricisi Başkanları olduğu için ve Bankalar Birliği anlaşmasının en kötü şartlarda imzalasalar bile limit sorunu yaşamayacaklarından zorluyorlar, denenmiş başarılılardan bu sene garanti şampiyon olacak kadroyu kurmaya çalışıyorlar, riske giriyorlar ki seneye ŞLye direk katılabilsinler, iki sene ortalama üstü başarısızlıktan sonra Başkanları kalacaksa bunu yapacak, başka şansı yok, camiaları o tarz.

TS nin transferler çok bariz scouting, o yüzden onlar da kendi çaplarında nokta atışı gidiyorlar, bizim kadar batık da değiller.

Son olarak, Nuri Şahin Antalyaya gideceğine neden bizde düşünülmez, kariyeri Dortmunt, Liverpool, Real Madrid, Werder Bremen falan olan, Dortmundun kaptanlığını yapmış, iş ahlakı ve sporculuğu örnek bir oyuncu. Neden bizde düşünülmez, hiç anlamıyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de dün Marceloyu Bayern maçında izledim, gollerin hepsinde doğrudan-dolaylı hatası var. Ağırlaşmış, bizdeyken biraz daha çabuktu. Son golde zıplayamadı-Lewandowski üstünden çaktı kafayı. Lyon kadrosunun resmen zayıf halkalarından biriydi. Tabi bu ŞL yarıfinalde Bayern Münihle oynadığındaki seviye, bizde hala çok iş yapar.

yilmaz dedi ki...

Bayern'den 5'e kadar gol yemek sıkıntı değil :)

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :))

Lyon iyiydi, fizik ve atletizm olarak ezilmediler, teknik kaliteleri yetmedi, çok da kaçırdılar.

Ama @Huzeyfenin dediği gibi, tam iki yüzdeyüz kaçırıp aha oyuna ortak olduk atacaz Bayerne dedikleri an Gabryn yoktan varedip bi çaktı, havaları kaçtı..

beagle dedi ki...

Larin son hali:https://twitter.com/mikserin/status/1296450780099158016?s=20

FBde olsa 10 milyon euro beyler :)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Kaçırdığı bazı goller çok net. Beşiktaş’ın forvetinin onları atmasını beklersin. Karşı karşıyalarda özellikle gol vuruşu net değil.
Ama dripling, hız konusunda fena değil.

can dedi ki...

Valla şu videoyu izleyince benim gördüklerim:
1- bizim üniversite hocaları veteran takımımızda belçika liginden daha sıkı defans yapıldığı
2- ptt liginde bile larin’den daha iyi first touch ve gol vuruşu olan onlarca santrafor olduğu
3- maliyetini düşününce bu adamın beşiktaş tarihinin en sağlam kazıklarından biri olduğu

yilmaz dedi ki...

@can yakın zamanda oynadığımız iki Belçika takımı üstümüzden geçmişti. Keza gs'nin de. Yani larin'i gömmek için uefa sıralamasında üstümüzde olan Belçika takımlarına Malta muamelesi yakışmıyor.

beagle dedi ki...

@Can
Adami beğenmeme hakkina saygı duyuyorum. Bence de büyük kazık. :)

Ama sahsi görüşüm eldeki forvetlerden en potansiyellisi/güçlüsü olabilecegi. Güveni 9 oynatacagima 9a Vidayi koyardim mesela.
Guven de maliyeti az forma, şans israfi.

Asagisi sakal yukarisi biyik. Tipik Beşiktaş transfer sezonu.

beagle dedi ki...

Koita geldi diyorlar. Valla 7 10 ve 11de nerede oynasa uyar bana. Kontrada da işe yarar.

can dedi ki...

@ Yilmaz
Belcika ligi konusunda benden daha bilgili bir ton insan vardir burda ama benim gozlemledigim kadariyla aynen Hollanda ligi gibi bir kac guclu takimin Avrupa capinda soz sahibi oldugu (Genk, Brugge, Liege vs.) geri kalanininsa ligde yeterince takim olabilsin diye 1. lige oldugu bir lig. Dolayisiyla ust duzey takimlari Turkiye seviyesinin uzerindeyken alttaki takimlar iyi gunlerinde bile Malta degilse de PTT 1 kivaminda. O yuzden aynen Hollanda'da oldugu gibi Belcika'da da atilan gollere supheyle bakarim (bkz. Diaby). Larin'in o ligde bile kendini gosterememesi, Diaby'in yarisi kadar gol atabilmesi ne kadar acikli bir vakayla karsi karsiya oldugumuzun en iyi ornegi bence. Larin eger Kanadali bir siyah degil de Anadoludan gelmis bir futbolcu olsaydi taraftar onu bu kulupte barindirmazdi ama tuhaf bir irkcilik sonucu siyah olarak kategorize edilen insanlarin otomatikman iyi atlet oldugu (buyuk penislerinin oldugu) falan gibi sacma sapan fikirler var insanlarin kafasinda.

Basar dedi ki...

Wellington x 3!

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Transferleri görünce düşündüm, nasıl bir hoca gelse bize bunu yaptırmaz diye, bir tek altyapı yattı aklıma. Sen Yasin Sülün diyordun ama, bence bizim altyapıya yurtdışından hoca getirip, belli bir zaman sonra A takıma hoca yapmamız lazım. Yoksa bu vasatlıktan çıkamayacağız ömür billah.

yilmaz dedi ki...

@can bizim ligimizdeki takımlar da aynı sebepten serpiştirilmemiş mi lige? Bizim ligde Avrupa seviyesinde mücadele eden 3-4 takım var. Diğerlerinin ne futbol gelenekleri, ne oyun alışkanlıkları ne Avrupa futbolunda bir yeri var. Burada Larin'i övecek değilim, geldiği sene en çok gömenlerden biriydim. Yine de Belçika liginde yaptıklarını hor görmemek lazım. Kaldı ki oynadığı takım da senin bahsettiğin ligin "dolgu" takımlarından biri.

Tabi şu anda aldığı maaş absürt. Bu maaşla takımda kalması zaten mümkün değil. Ya maaşını indirecek ya da 300 500'e tekrar Belçikaya postalanacak. Fakat ben eğer daha iyi bir çözüm bulamayacaksak Cisse-Larin-Umut-Güven forvet rotasyonuna ses çıkarmam.

Basar dedi ki...

@beagle
Koita ile Larin’i takas yapar mıydın?

Bi da altyapıda Alpagut Diye bir çocuk var, bilgin var mı?

İlaveten Modeste söylentisi de var...Ne dersiniz? Hatta Modeste+Koita?

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Kendi Löwümüzü yaratmak da olur ama o seviye adamda da Yasin'deki network eksiği gene olur. Bkz Gordonun transfer basarisizligi.

Bence Yasin veya benzeri adanmış, iyi maç yöneten, tek jenerasyona bağlı kalmamış bir genç hocayı başında baskıyı yükü alacak transferi yönetecek futbol direktörü ile kullanmak gerek. Ornegin Biliç Onder Özen olmasa o kadar gorevde kalamazdı.

@Basar
Koita genel özelliklerde daha iyi gibi ama 9 hariç. 9da Larin Koita'dan biraz daha iyi.

Alpagut bizim altyapi urunu degil. Mecidiyekoyspordan yeni geldi. Doğru dürüst izlenmeden Covid tatili oldu. Kapali kutu ama 19 yaşında ve kanıtlanmış golcülük istatistigi yok. Pek bel baglamazdim bu durumda. Ama 1.94 boy fizik icin bile 2 hazirlik macinda denesek olabilir. Su anda işi çözemez bence.

Ahmet Usal dedi ki...

Modestenin kronik diz sakatlığı olduğu söyleniyor, yaş 32, Kölndeki son sezon istatistiği güzel değil.

Zaten Hocanın istediği oyuncular belli, öncelik Ze Louis, Seferoviç, Kaliniç. Bu durumda Modeste net menejer üfürmesi olarak görünüyor, Çin kariyeri öncesi iyi olduğundan GS almak istediğinde çok övülmüştü, ama Koita ve Cisse bile çok daha garanti verim alınabilecek oyuncular, çünkü istikrarlılar ve sakatlık problemleri yok.

Bb.king dedi ki...

Sergen Yalçın başarılı olur olmaz bilmem... Ama birsürü spor yorumcusuna(!) hoca bizden iyi bilir dedirtmesi bile ilerde futbol kamuoyunu yonlendirmesinin ipucunu veriyor sanki... Çok tercih ettiğim bir model değil ancak Türkiyede bu şekilde yürüyor işler.

Huzeyfe dedi ki...

BB King’in dediği gibi, 6 ay sonra ‘the thrill is gone’ diyecekmişiz gibi geliyor bana, Sergen konusunda. Ama tabi sen daha iyi bilirsin King baba.

Basar dedi ki...

Fransa ve Türkiye alt liglerinden iki genç oyuncu aldık. Altınordu’dan gelen (Denizli) altyapılı Atakan için güzel yorumlar var. Bu transferler bana genç oyuncu da izleyebiliyoruz (scouting) hissi verdi.

Basar dedi ki...

Bence:

Ersin
Douglas-Vida-Welington-Nskala
Atiba
Mensah-Ozzy
Lens. Nkoudou
Umt

Ama bence hoca:

Ersin
Douglas-Vida-Welington-Nskala
Atiba
Mensah-Doruk
Lens. Nkoudou
Larin

sports guy dedi ki...

@huzeyfe

Hocam pazar pazar iyi guldurdun beni ya, eksik olma :)

can dedi ki...

@basar
Sağ bek Lens oynayacak deniyor. Doruk ise hala hazır değilmiş, o yüzden Necip veya Oğuzhan.

turgay dedi ki...

Biz neden 1 tane bile hazırlık maçı oynamadık?

GeceGezgini dedi ki...

Bizim baskan ne yapmak istiyor acaba bu kadar kritik bir maç öncesinde oyunculari para muhabbeti uzerinden elestirerek ?

Yok Vida indirimi kabul etmiyormus, yok Oguzjan euro bazinda indirim yapmis TL bazinda yapmamis. Sonra bu adamlarin sahaya çikip canla basla top oynamasini bekleyeceksin. Ya arkadasim anladik maddi sikintilar var da maçtan önce her kanala çikip bunlari bu seviyede söyleyince kazancin nedir ? Bu adamlar sen bunu dedin diye kosa kosa senden ozur dileyip indirim mi yapacaklar ? Bu adamlarin olan piyasasinin da icine etmekten, takimin moralini bozmaktan, maca olan motivasyonu dusurmekten baska ne ise yariyor su soylediklerin ?

Neden tüm amatörler bizi buluyor, neden dogru düzgün, profesyonelce yönetemiyoruz su isleri anlamiyorum.

Zaitsev dedi ki...

Necip harici istenen indirimi yapan yokmuş. Adam maaşı yarıya indirdi. Böyle indirim mi istenir? Hadi isteme cesaretini buldun kendinde, böyle açıklama mı yapılır?

Zaten maaşları zar zor ödüyorsun. Bu oyuncu grubu bizi FIFAlık yapmazsa iyidir.
Orman gibi çok konuşuyor başkan ama bu oyuncu maaş konularına basın önünde girmemesi gerekiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Fikret Orman'i begenmeyenlere mustehak olan bu baskan iste. Neredeyse oyunculara kufur edecek maaslarini yariya cekmediler diye. Kimse boyle abuk subuk bir indirim yapmak zorunda degil. Yapacaksan bu tarz bir indirim belirlersin bir oran ve tum kadroya toplu olarak teklif edersin, en azindan oluru olur. Cok fazla para aldigini dusunenler olursa normal bir sekilde satmaya bakarsin veya sozlesme bitince yenilemezsin, bu kadar basit. Daha once de yazmistim, people management olarak hicbir sekilde zerre bilgi yok insanlarda, rezalet bir yonetim. Boyle bir strateji ile isciden hicbir tepki alamazsin, bildigin keriz yerine koyuyorsun cunku insanlari ve taraftarin onune atiyorsun.


BJK4EVER dedi ki...

Mesela Oguzhan 2.2'den 1.2 milyon euro'ya indi, neredeyse 50% indirim demek bu. Ama beyefendi begenmemis, cunku TL olarak bir degisim yokmus.
Adam yari yariya vazgecti neredeyse istese catir catir alabilecegi paradan, ama hala begenmiyorlar.
Hayir, birkac sene icerisinde euro tl karsiliginda 2 kati kadar deger kazanmissa, ulke ekonomisinin anasini sikenler hakkinda sikayetci olman gerekmiyor mu? Devlet super, damat super, ama Oguzhan mi kaka?
Sahi, neden Welinton, N'Sakala, Mensah sozlesmelerini tl degil de euro uzerinden yapti acaba? Sikiyorsa yapsana tl uzerinden sozlesmeyi?
6 ay sonra euro biraz daha cikarsa o zaman da biz sana mi sovecegiz Ahmet Nur Cebi?

yilmaz dedi ki...

3 sene önce karşılaştığımız Bayern Münich'in ŞL'de 11'de 11 yapıp kupayı kazandığı akşam bunları yazıyor olmak, ekstra koyuyor adama.

Oyunculardan indirim isteği meselesinin bu kadar davul zurnayla yapılıyor olması hiç yakışmıyor. Başkan'ın iyi niyetli olduğundan zerre şüphem yok, ama sanırım iyi niyetinden başka da meziyeti yok. "Bu işler şöyle yapılır" diye ahkam kesecek değilim ama belli ki böyle olmaması lazım.

Yıllık 3.7m€ alan adam, kulübe borç verecek kadar çok kazanıyor demektir. Böyle bir oyuncuyla orta yol bulunamaması bana hiç mümkün gelmiyor. Belki de adam yaptı birşeyler ama bizimkiler 1'e filan mı indir dediler bilemiyorum. 3.7 alan 3'e tamam der abi, o kadar da değil. 0.7 ile de sen nskala seviyesinde bir oyuncu alırsın. Porto'nun Benfica'nın kazıklarına ilgi duyacağına, Romanya'dan, Polonya'dan, İskandinavya'dan üst seviye bir forvet ara yeter ki.

Bir de madem durum bu, daha fazla transfer için zorlamaya da gerek yok. Ben açık söyleyim, isterseniz bana küfredin ama "Vida Ljajic maaşını indirmedi, o yüzden transfer yapamıyoruz" diyeceğine, "Bu sene eldeki kontratlar yüzünden yarışmacı bir takım kuracak bütçemiz yok, eldeki oyuncular, alt yapı oyuncuları ve düşük maliyetli (Atakan Üner gibi) bir kaç oyuncu transfer ederek sezonu en iyi yerde bitirmeye çalışacağız" dese daha çok gurur duyardım.

Futbolun "sezonluk" bir oyun olduğunu unutmamak lazım. Vida bu sezon indirimi kabul etmez, seneye bir senelik sözleşmesi kalınca "2 milyondan 2 yıl daha uzatalım" diye kapımızda yatar. Bu iş böyle, biraz "bu sezon şampiyon olmazsak battık" kafasından çıkmak lazım.

@GeceGezgini'ne katılıyorum, PAOK maçı öncesi bu kadar fazla oyuncuyu taraftar önüne atacak demeçlere gerek yok. Su sıçtımın maçını bi geçin (ya da geçemeyin neyse artık) ondan sonra kimle ne hesabınız varsa görün.

yilmaz dedi ki...

Bir de hiçbir zaman kanıtlayamayacağım bir iddiam var, Bu maaş görüşmelerini Önder Özen ya da onun gibi futbolcu ve futbol piyasasına hakim biri yapsa, çok daha olumlu geri dönüşler alırdık. Zaten şişirilmiş maaşlar alan oyuncuların daha az şişirilmiş maaşları kabul etmelerinin mümkün olmadığına inanmıyorum ben.

Huzeyfe dedi ki...

@sports guy

Eyvallah.

Pheaglix dedi ki...

oguzhan'in 1.2 milyon euroyu kabul ettigine dair guvenilir kaynak var mi? maas indirimi haberleri bir aydir dolaniyor ortalikta ama yazan turk basini olunca cok guven olmuyor. eger ciddi ciddi 1 milyon euroluk indirim yaptiysa gidip plaket verilmesi gereken adama "tl bazinda indirim yapmadi" demek buyuk rezalet. lutfen birisi gidip baskana iktisat anlatsin, paranin degerinin neye gore belirlendigini falan ogretsin.

adam performansinin pik noktasinda sozlesmesini almis, ayni durumdaki bir dunya kisi parasini alip yatmayi kabul ederken neredeyse yari yariya indirimi kabul etmis. eger 1.2 milyon dogruysa mensah'tan az kazanacak, az daha indirim yapsa n'sakala seviyesine falan inecek. utanmasa asgari ucretle oynamasini isteyecek oguzhan'in.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix

Hocam ANC kendi dedi ama euro bazinda oldugu icin elestirdi ustune.Onun disinda spor basini, spor tvleri ve sosyal medyanin en cok takip edilen bjk sayfalarinin hepsinde gecti. 1.2 milyona inmis senelik. Bence de yaptigi buyuk is, plaket verecegimize bi de en tepeden neden tlye cevirmedi diye firca yedi cocuk. Sacmalik.

Basar dedi ki...

Bu sezonun taraftarsız başlaması harika.

Yönetim taraftar/transfer baskısından oyuncuları öne attı. İçerik olarak (kotamız doldu) doğru, söylem olarak yanlıştı. Transfer yapamayacağımızı oyuncuları öne sürmeden anlatmaları lazımdı.

Taraftarsız başlamak harika çünkü taraftarın bir kısmı yönetime, bir kısmı ise oyunculara ya da ikisine de tepki gösterecekti.

Bu arada, 4ever Orman yönetimine hafiften selam çakmış, beğenmeyenleri de eleştirmiş. Bir yönetimin kötü/başarısız olması diğerini yüceltmez. Bu çok yanlış bir yaklaşım. FO yönetimi bir çok hata yaptı, misal bonservissiz Vida bonservis ike satılan Marcelo’dan pahallıya geldi. O kadar yüksek ücret alıyor ki belki Avrupa’da mevkisinde ilk 10’a girer. Gel gör ki oyuncu olarak ilk 10’a girmeyeceği için satamazsın. Keza Larin... Bunlar ayağımıza dolandı, eli kolu bağlıyor.

Şu anki yönetim eski yönetimin hataları yüzünden şu an ağır eleştiri bombardımanında. Söylem olarak inanılmaz hata ama genel olarak yol haritası 3 aşağı 5 yukarı kim gelse bu olmalı (Özkaynak savrukluğu haricinde) FO da ilk geldiğinde benzer strateji izledi ve çokta başarılı oldu. Bu modelin (al geliştir/parlat sat) daimi olması lazım.

Douglas kadroya alınmamış. Demek oluyor ki Başkanın bahsettiği gitmeye niyetli yabancılar Mirin ve Douglas. Yeni gelenler haricinde en düşük sözleşmeye sahip 2 yabancı.


Güncel durumda Vida 3/ Ljajiç 2.2/ Ozzy 1.2/Larin 1.6/Nkoudou 1,6/Lens 1.9/Mensah 1.2/ Necip 1/ Atiba 0.7/N'sakala 0.7/Welington 0.7/ Roco 1.5/Mirin 1.2/Douglas 0.8/Dorukhan 0.3/Güven 0.3/Umut 0.3/Hasiç 0.2/Boyd 1.2/Gençler 1

Mevcut kadronun maaş yükü 22m€ civarında. 5m €'da bütün takımın bonusları ve teknik heyet için koysak 27m€ rakamı var. Bence kritik CL öncesi bir takviye yapılacak pozisyon varmış.

En sıkıntılı husus tabiki Vida ve Lens'in maaşı. Mevcut durumda kadroya oranlar %11 ve %9 ki karşılaştırma olması bakımında Messi'nin Barça maaş yükü oranı %3 ve adam 70m € alıyor. Adamların yerine kendimi koyunca gitmek istemem diye düşünüyorum.

İşin sıkıntılı kısmı oyuncuları taraftarın önüne atmak hiç bir konuda çözüm sağlamayacak. Ha ben seni oynatmıyorum kardeşim git altyapı ile çalış diyebilecek pozisyondaysan bunu açıklarsın da şu haliyle de şu an ne yeri ne zamanı. ANÇ'yi de anlıyorum iyi niyetinden bir şüphem de yok zira kendi şirketinde böyle bir durum olsa yine çıkıp aynı şekilde ifade eder. Ne eksik ne fazla.

fidddas dedi ki...

yönetimin yaptığı en hafif tabirle acemilik. mali durumu zaten taraftarın önemli kesimi anladı, bir de bunu oyuncuları yem ederek PAOK maçı öncesinde yapmak salaklık. sanırım yönetim ve teknik ekip PAOK maçından umutlu değil, kılıfını hazırlıyorlar.

kimsenin inanmadığı PAOK maçında 11 beklentim.

ersin
lens vida welinton nskala
atiba oğuzhan mensah
boyd nkodu
larin

atiba yerine necip de olabilir. atiba 37 yaşında ve 1 haftadır antreman yapıyor. necip kendisine, kendi mevkisinde belirgin bir görev verildiğinde bunun altından kalkabiliyor. rakibi yıpratmak için 45-60 dakika kullanılabilir. deplasman napoli maçı buna güzel bir örnek. mensah ve oğuzhan ortasahanın zeka gerektiren kısmını fazlasıyla yapabilir. tabi hala oğuzhanın takıma aidiyeti kaldıysa(sağolsun yönetim)

atletik bir kadro ile çıkıp rakibe oynatmamak üzerine oynayacağımız kesin gibi... ancak asıl amaç erken 0-1 bulup üstüne yatmak mı yoksa 0-0 ı uzun süre oynayıp 70ten sonra 0-1 bulmak mı onu tam öngöremiyorum. kalede tecrübesiz bir kaleci varken(ersine güveniyorum, niye o var değil söylediğim sadece durum tespiti) ve safkan sağ bek yokken 0-0 ı beklemek zor olabilir.

fidddas dedi ki...

@övünç
orada necip 0.5-0.6 sanırım
ayrıca sayın avcı için 1.5 milyonu eklemek gerekiyor. hala ödüyoruz. yardımcılarının da 0.4-.0.5 ödemesi olabilir.
buna benzer şu anda bizde olmayan ama hala maaş ödediğimiz birileri var mı bakmak lazım.

Basar dedi ki...

Ozzy Boyd/Mirin kadar maaş alıyor, Roco, Larin ondan fazla kazanıyor... Açıklamada en azından Ozzy'nin adının Necip ile birlikte anılması lazımdı.

Övünç'ün verdiği rakamlar eski yönetimin bizi nasıl kazıkladığını da ortaya koyuyor. Boyd, Mirin, Roco, Larin yedekten öteye gidemeyecek adamlar. Bunlara bu maaşı veren başka talipli zor buluruz (anca kiralarız) Keşke takasta Fatih'i kullanacağımıza bu arkadaşları kullansaydık...

BJK4EVER dedi ki...

Hala Mirin ve Douglas'a indirim yaptirma pesindeysek bosa vakit harciyoruz. Bunlar zaten kadroda dusuk maas alan adamlar. Takimdaki tek sagbek, onun disinda yedek stoper her zaman ihtiyac. Birak indirim istemeye, asil takimda tutulmasi gereken oyuncular bunlar.
Vallahi ben artik Douglas'in sakatlik muhabbetinin sadece sakatlik olmadigini, tamamen indirim fesih muhabbetinden dolayi olusan bikkinlik oldugunu dusunuyorum.

Indirim yapma sekli konusunda zaten tamamen sinifta kaldik. Bizim yaptigimiz gibi oyuncularla tek tek gorusup indirim istemek kadar sacma bir dusunce yok. Teoride de bunun hicbir yeri, izahi yok. Hem management control egitimi aldigim icin teorik olarak az cok bilgim var hem covid'den dolayi sirketlerdeki kisitlamalari az cok biliyorum.
Indirim yapacaksan iki turlu yaparsin:

Sosyal adalet geregi belirli bir maasin altindakilere dokunmazsin. Digerlerine tek bir oran uygularsin ve kollektif adaleti saglarsin. Iscileri temsil eden kurullari gorusursun, hikayeni paylasirsin. Bizim durumumuzda futbolcu ve menajerleri toplarsin, acik secik anlatirsin.
Herkes ayni sartlarda indirim yapar. Veya sosyal adaleti daha fazla saglamak istiyorsan skala'lara gore ayirirsin, mesela x euro ve x euro arasindakiler 30%, onun bir altindaki skala'dakiler 20% vs indirim yapar.

Bunun nedeni de kiyaslama hastaligi ve kollektif bilinctir. Dunyaca unlu bir arastirmada maas arttirimiyla ilgili bir soru soruyorlar. Senin maasin 30'dan 50'ye, ayni isi yapan arkasininki 30'dan 60'a cikacak veya seninkisi 30'dan 40'a, arkadasinki 30'dan 35'e cikacak. Hangisini istersin diyince mantik kurallarina aykiri sekilde 2'nci sik tercih ediliyor. Tam da bu yuzden bu tur gorusmeler kisisel yapilmaz, kollektif olarak yapilir.

Ilgili kurulla gorusursun, kolletif sozlesme imzalanir ve bunu isciler de kabul eder ve kolletif adalete ve anlatmak istedigin hikayeye inanirlar. Bu is boyle yurur. Seffaf bir sekilde. Dilenci gibi kapi kapi gezersen kapiyi gosterirler adama. Sen daha digerlerinin indirimi belli degilken Vida'ya gidersen, digerleri ne yapti belli degilken o adami zor ikna edersin.

Oguzhan'in yerinde olsam ve imza atmadiysam herseyi geri alirim. Ben 2 milyon euro'dan 1.2'ye inmisim, ama takimda Necip haric baska kimse indirim yapmamis. Bu arada benim yaptigim 50%'ye yakin indirimle ilgili tl olarak ayni hesaba geldigi icin baskan kucultucu aciklamalar yapiyor ve beni taraftarin onune atiyor. Sikerim kulubunuzu de yonetiminize de diyip hicbir seye imza atmam, kurusuna kadar parami alirim ve gecikme oldugu an hakkimi sonuna kadar ararim, kralini tanimam. O kadar kotu davraniyoruz ki, o kadar buyuk sacmaliklar var ki. Inanilmaz.....

GeceGezgini dedi ki...

Bastan not;Ingilizce klavye icin kusura bakmayin.

@BJK4EVER;

Galiba F.Orman zamaninda biraz buna benzer bir rol izlemistik yanilmiyorsam. Bak abicim bizim takimin bu seneki maas politikasi bu, sen su sinifa denk geliyorsun, bu sebeple de maasin bu. Herkes bunu bilerek takima geldi, bunu bilerek imza atti, bunu bilerek feda etti. Kollektif bir sirket maas politikasiydi bu.

Ha su anda da boyle yapiliyor veya yapilmiyor kismini bilemiyoruz tabi ki. Belki de herkesten bir indirim istediler dedigin sekilde ve baskanin da dedigi gibi kimse kabul etmedi. Ancak yine de bunun iletisimi, basinin onunde bu sekilde yapilmamali.


Diger konu da @Ovunc'un bahsettigi, baskanin iyi niyeti konusu. Evet kendisi iyi niyetli olabilir ve kendi yonettigi sirkette de muhtemelen bu sekilde konusuyordur. Ama yahu ben medya ajansinda team lead olmadan once bile sirket tarafindan team management vs tonla egitim aliyorum, sen koskoca CEO veya sirket patronu olarak nasil bu isler nasil yapilir bilmiyor veya kendini gelistirmeye calismiyorsun ?

En basitinden team management rule 101: Ekibinden birisi iyi bir is cikarmissa herkes onunde onu öv, ancak kotu bir is cikarmissa cek koseye ve orada feedback ini ver. Ben tum basindan takima dair yergiden baska bisey duymuyorum .

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Takip edebildigim kadariyla GS bu sekilde kollektif 15%lik bir indirim denedi ve 4 oyuncu haric kabul ettiler. Dogal da, isin dogasinda bu var. Ve bu sekilde bizden cok cok daha buyuk bir tasarruf sagladilar.

Bizde indirimin bu sekilde yapildigini zannetmiyorum. Necip ve Oguzhan'a bakarsak 50%ye yakin bir indirim soz konusu. Bunu herkesten istemis olamazlar.

Bence kisisel olarak yaklastilar olaya ve biraz da maas/performans oranina bakarak konustular. Bu da ise yaramaz tabii.

Maas/performans orani tamamen ayri bir mesele. Bunu indirimden ayri tutacaklardi, cunku bunu zaten mukemmel hale getiremezsin. Dunyanin en iyi yonetilen kulubunde bile performansa gore dusuk veya yuksek maas olan olacaktir, dogal bu. Futbolda sozlesmeler uzun vadeli yapilir ve her sene revize edilmez. Performansa gore pahali oyunculari ya satmaya bakarsin ya da sozlesmesi bitince gonderirsin, veya hak ettigi parayi teklif edersin.

Bu isler boyle. Bence biz maas/performans ve indirimi tamamen birbirine karistirip kisisel olarak yaklastik olaya. Toplu bir gorusme yapilmadigini zannetmiyorum, aciklamalar da o yonde degil. Ama mesela bu sekilde yaklassak:

0-500k arasi: indirim yok
500k-1m arasi: 10% indirim
1m-2m arasi: 15% indirim
2m ustu: 20% indirim

100.000 baninda skala arasinda sikisan da alt/ust skalaya gore ortalama alinacak mesela. En azindan bir planin, anlatacak bir hikayen olur. Ve cok daha iyi sonuc alirdik. Ortalama 15%'lik indirime denk gelse 50 milyon euro'luk butcede 7.5 milyon euro tasarruf demek bu. Gayet iyi bir rakam. Zaten bundan daha fazlasi da bir anda mumkun degil. Bunu futbolculara da kabul ettiremezsin zaten. Zaten sozlesmesinden cikabilecegimiz oyuncularin tamamindan ciktik ve ciddi bir tasarruf sagladik.

Ahmet Usal dedi ki...

Çok kibarca ifade edicem: Sayın Başkanımız ne zaman mübarek ağzını açsa çok iyi niyetli bir şekilde marka değerimizin .mına koyuyor!

ikiledim..

beagle dedi ki...

Sakin beyler.

En sinirli ben olabilirim Ahmet Gulay 3+1 yil ve %40 binservisle verilmiş. Nsakala arkasinda curuyecegine eh diyorum.

@Fiddasin kadrosuyla cikarsak yarin Paoku eleriz. Besiktasi sadece makul 11lerle cikarmak, bu tip rakipleri yenmek icin yeterli olacaktir. Lens Nsakala Vida Larin vb fiziken ezebiliriz. Keske hazirlik maci yapsaydik tabi.

Son olarak ilk senesinde başarılı olan hicbir baskanimiz olmadı. ANÇ de biraz sacmalayacak. Normal gidiyor. Genelde gonderdiklerinden cok memnunum. Mirin ve Douglas da sutlanirsa, sadece temizlikle takimin gücü artmış olacak.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle; satmış mıyız yani, anlayamadım anlaşmayı tam olarak:)? Ahmet Gülay’ın bizdeki kontratı 2023’te bitiyor gözüküyor transfermarkt’ta bu arada:)

GeceGezgini dedi ki...

Oha şimdi gördüm, adamlara tapuyu vermişiz resmen, bir de sattıkları durumda satıştan %40 veriyoruz, bravo👏🏻

can dedi ki...

Valla @beagle yedi sülalelerine sakin sakin dümdüz gidiyorum. Akıllarınca taraftar kandırdılar kiralık verdik diyerek. Yarın PAOK’a Wellinton’un hatasıyla elenelim de göreyim ben ne kadar sağlam o koltuk!

Hasta ti dedi ki...

maçı yunanistan'da ve disarida(mecburen) cafe de izlemek cok mu mantıksız bir hareket olur acaba? goller de bağırmamak şartıyla tabi:)

BJK4EVER dedi ki...

Yok yav ne sikintisi olacak. Zaten birsey olursa sorun yok, guzel bir sekilde anariz burada. Zaten soyle guzel bir helva yemeyeli de cok oldu der, vizontele'ye selamimi cakip susarim. :)

beagle dedi ki...

@Hasta ti
Yunanca "koyduk mu" demeyi de ogrendin mi hic sikinti olmaz.

Yenecegiz arkadaslar. cok teknik bi aciklamam yok ama yenecegiz iste.

Basar dedi ki...

Ben kadromuzun bu akşam kazanacak kadar yeterli olduğunu düşünüyorum. 0-1 kazanacağız diye hissiyatım var.

Yönetime kızsam da yerildiği kadar berbat olmadıklarını düşünüyorum. Biraz sakinliğe ihtiyaç var, 3 yılın hatası bir anda değişemez. Ayrıca, Ahmet Gülay olayında da 3+1 şeklen mümkün değil. Çocuğun sözleşmesi bitiyor..

fidddas dedi ki...

hafiften maç havasına girmeye başladık. sonuçtan umutlu 3 kişiyiz şu anda :) unuttuğum varsa affola.
ben, @beagle ve @basar...

hadi hadi maça 1 saat kala çoğunuza lan yeneriz hissi gelecek :)

Paok eleme sistemine fazlasıyla alışkın bir takım. Geçen sene Ajax'a içeride dışarıda 2'şer gol atmışlar. Öncesinde Basel'i, Spartak Moskova'yı çok da zorlanmadan elemişler. Bize göre çok daha oturmuş bir kadroları var.

Son yaptıkları hazırlık maçının özetinde gördiğim kadarıyla geçen sezon Yunan ligi playoffunda uygulamaya başladıkları 3-5-2 varyasyonu ile oynamaya devam ediyorlar ama ben çok rahat görmedim bu formasyonda. Sağ stoper stil olarak Roco'ya çok benziyor. Hem ağır, hem de hamlesi çok iyi değil gibi. N'koudou orayı işleyebilirse bir nebze avantaj elde edebiliriz.

Ben nedense çok pozitif değilim akşama dair, umarım yanılırım.

yilmaz dedi ki...

Bir Sarpsborg-Lens mucizesi benim temennim de.

Tahtabacak soldan bir iki tane amaçsız çalım denemesi ile frikik-penaltı-kırmızı kart aldırırsa ne ala. Biraz ağır stoperleri olduğunu söylüyor yorumcular.

Şut desek takımda şut çekecek kimse yok. Belki yeni transfer Mensah. Beşiktaş şu anda hiçbir caydırıcılığı olmayan bir takım. Önlem alması çok kolay, bence önlem almaya gerek bile yok. Kanatlardan NKoudu ve Lens'in bireysel zorlamalarından başka hiçbir hücum planımız yok. Allah Vida Welinton ve Ersin'e ekstra kuvvet versin inşallah :)

Huzeyfe dedi ki...

Sergen temkinli oynayacağız dedi basın toplantısında. Bu da sanırım Necip-Atiba demek oluyor. Lens bek oynayacak heralde, kadrodaki tek sağ bek İstanbulda bırakıldığına göre. Geriye Boyd-N’koudou kalıyor kenarlar için. Oğuzhan-Larin-Boyd-N’koudou ile ne kadar üretebiliriz ciddi soru işareti. Skor ne olursa olsun 60’larda ezber değişiklik Oğuzhan-Mensah olur diye tahmin ediyorum. Ligde kazandığımız FB maçı gibi, yada Kasımpaşa maçı gibi kırmızı kart, son dakika golleri filan olmadıkça ben kazanabileceğimizi düşünmüyorum. Bu da kadrodan ziyade Sergen’le ilgili.

Basar dedi ki...

Lütfen yanlış anlaşılmasın ben Paok'u küçük görmüyorum. Sadece kadromuzun kazanabilecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum.

Lens'in sağ bek oynaması üzüntü verici zira Mensah, Ozzy, Larin ile sağ önde oyun kurabilecekti. Bakarsınız şapkadaki tavşan Boyd olur bu akşam... Ayrıca, bu akşam oynayacak takım son yıllarda oynayan en atletik takım olmaya aday. Vurduğumuz gol olsun!

fidddas dedi ki...

Necip-oğuzhan-mensah yerine necip-atiba-mensah olduğuna göre 70e kadar 0-0 deneyeceğiz.
Zor ama bakalım nkodu sürpriz penaltı alabilecek mi?

dominic molise dedi ki...

@fidddas, umarim ilk yaridan macin sonucu belli olur. tek devrelik biram var .o( bira yollamak isteyen olursa iban atabilirim jajajaja
saka bir yana, ilk yarinin 0-0 bitmesi sanirim su an sergen hoca'nin isine geliyor. umarim onun istedigi gibi olur ve tur atlariz.
ama gonlumden tabii ilk 5 dakikada bir santrafor golu, sonrasinda gelen kontradan kanat golu ile 2-0 bitirmek.
tabii o zaman da ikinci bir valerenga endisesi olacak. ah besiktas ah.

ciddi son soz: dostluk icinde bir mac olsun. kaybedersek de saglik olsun. paok'u herhangi bir turk takimindan daha fazla seviyor ve bir o kadar saygi duyuyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Valla ben inandim, ama zor.
Ljajic ve Douglas harbiden biktirdi. Ljajic'ten sportif olarak da birsey beklemiyorum artik, o olmayacak belli. Ama Douglas yine buyuk takim profilinde oyuncu, maasi uygun, takimin en eksik mevkiisinde oynuyor. Bu macta da oyna ve hazir ol be birader. Artik sakatligi mi var yoksa Serdar Ali'nin dedigi gibi kasigi mi cekiyor bilmiyorum ama biktiriyor vallahi.

Ilk 11'de en cok korktugum Lens ve Necip. Lens sagbekte ligde idare etti, ama iyi bir rakibe karsi ne yapar kestirmesi zor. Rakibin sol acigi kim, iyi mi bilmiyorum, ama adamin hic alisik olmadigi mevkii.
Keske Necip sagbek oynasa, orta alanda tam canli bomba. Umarim abuk subuk top kayiplari, gereksiz faulleri basimiza bela olmaz. Bahiste Necip sari gorur bahsini aradim ama yokmus, bizim galibiyete bastim.

Rasyonelden ziyade duygusal, ama hadi bakalim. Oguzhan oynasaydi ona guvenirdim, bir de N'Koudou var iste. Aslinda tam onun maci, kacirabilirsek savunma arkasina is yapabilir, ama iste o pasi atacak Oguzhan maalesef sahada degil. Mensah'tan bekleyecegiz. Boyd sapkadan degil tavsan, sogan cucugu bile cikartamaz. Savassin abuk subuk isler yapmasin yeter. Guven baslamiyor ama yedekten girip is yapabilir. Larin'den cok Guven'e guveniyorum.

Basar dedi ki...

En son Necip 11’de oynadığında Kayseri’ye 3-1 yanilmiştik. Umarım sonu benzemez.

BJK4EVER dedi ki...

Adamlar ilk 6 dakikada Lens'in kanadindan 2 kere tehlikeli geldi, 2.de gol oldu. Gokhan Gonul'un gitmesinin normal oldugunu, aldigi maasin cok oldugunu dusunenler kina yaksin iste bir tarafina.

Basar dedi ki...

Boyd-Ozzy, Necip beke Lens ileriye Ozzy 8’e. Yoksa sittin sene atamayız.

beagle dedi ki...

Wellinton ve Nsakalayi görünce feci şiştim. Lan Fatihle Ahmet bunlardan iyiydi.

sports guy dedi ki...

Valla cok ciddi bir skor cikabilir, rakip fena kontra yapiyor ve savunmamiz daha oturmayi gectim oturacak sandalyeyi bulamamis.

Umarim 3le falan atlatiriz, zaten atacagimiz da yok.

sports guy dedi ki...

Yazdiktan iki dakika sonra 3 oldu, aman diyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Degisiklik mantikli, ama 2. gol geldikten sonra is bitti. Duran topla falan ite kalka belki bir tane atabilirdik, ama 2.yi yedikten sonra mac cevrilmez.
Sergen ilk ciddi sinavinda sinifta kaldi. Bu is sikik boktan oyuncularla dolu Malatya'ya falan geride kalip skoru 1-0 baglamaya benzemez. Avrupa'li takim seni bir analiz eder, o madeni isler, aklini alir adamin. Nitekim aldilar da. Hadi savunma yapacaksin, o zaman su sagbeke bir savunmaci koyaydin bari, Necip bile olurdu aslinda.
Sahi, bizim gecen sene lig 4.sunde hem stoper hem sagbek hem onlibero bolgesinde catir catir oynamis bir oyuncumuz vardi, ne oldu ona?

beagle dedi ki...

Nsakala :)))) Sergen nokta kadar adamsa Ridvani kestigi gibi Nsskalayi da keser. Ama yerine konacak adami eşantiyon olarak verdi bir gerizekali.

fidddas dedi ki...

Lens patladı, geçmiş olsun...

turgay dedi ki...

Tekrar etmek gibi olacak ama bu sonuç çok normal. Ben açıkçası beklentiyle oturmadım TV başına. Ama 30 dakikada 3lük olmayı da hayal etmemiştim.

Şimdi sorun analizde yine. Sen sağ beke necip koysan sesi çıkmaz kimsenin ama lensin nasıl bir sağ bek performansı vereceğini bilemiyoruz. Ayrıca boyd denen kazmalar kazası kazıklar kazığı adam mertcan ve almostan daha çok ne vaat ediyor sana? Neyse görüpte düşünen olmayacak bunu bizim profesyonellerden.

BJK4EVER dedi ki...

Lens'e niye kiziyor ki insanlar? Kariyeri boyunca sol forvet, sag forvet, ikinci forvet olarak oynamis bir adami sen sagbeke yazarsan boyle olur. Onlibero, stoper falan olsa neyse dersin, adamin en azindan temel savunma bilgisi vardir.

Lens forvet oyuncusu, adam ne yapsin? Bu seviyede boyle sacma sapan deneme mi olur? Bu once elinde catir catir oynayan sagbeki 300.000 euro gibi komik bir para icin gonderen yonetime, sonra elinde en kotu ihtimalle Dorukhan ve Necip varken Lens'i sagbek yapan Sergen'e yazar.

Welinton'u da gorduk bu arada. Bu yaptigi penaltiyi U16'da yapmazlar. Bir de Welinton'un defansif degerlerini yazip ligin en iyi stoperi falan yapan bir arkadas vardi haha.

Sergen de net sinifta kaldi. Ilk 11 tercihleri bir yana, sen 10. dakikada Necip'i sagbeke cekip Oguzhan'i oyuna almiyorsan hoca falan degilsin, kimse kusura bakmasin.

Murat dedi ki...

analiz manaliz yok ...ay çok berbatız, ama benim hala umudum var, 3-2, sonra 4-2 sonra 4-3 sonrasını bilemem

nuri mu dedi ki...

amk lense 45 dakika nasıl sabretti hayret birşey..

Armagan Kaymaz dedi ki...

Necip kanser etti beni, ceza sahasinda top var beyimiz jog atarak dönüyor. Bunun icin miydi o kadar mücadele pandemi sonrasi? Cikip adam gibi mücadele etsinler, karsi takim gibi faullerle sert oynasinlar gerekirse.

nuri mu dedi ki...

welinton ayakta duramıyor, iki metreys pas veremiyor bırak fatih aksoyu roco bile bundan daha iyi oynardı bu maçta..

nsakaladan da olmaz böyle giderse

Armagan Kaymaz dedi ki...

Dorukhan veya Oguzhan Boyd degistir, Necip sag beke Lens öne Dorukhan/Oguzhan ortaya.

Basar dedi ki...

Sergen böyle hocalık yapacaksa yanmışız! Adamlar sağımızı yolgeçen hanına çevirdi, hoca öyyyle izliyor. Yönetime msj kaygısındaysan bi ittir git başka zaman msj ver! Necip’in o pozisyonda 11 başlayınca maç kazanmadığımızı senden önce de seninle de defalarca tecrübe ettik. Ayrıca 3 yemişiz artık neyi bekliyoruz. Kayseride de 3 yedin, Necip ile defansif olmuyorsun işte! Al Oğuzhan’ı

@4ever Paok twitter hesabında Beşiktaş analizi yayınladı bugün...! Bizin hoca bari ilk yarıyı analiz etmiş olsa!

Maçtan önce yazdığımın arkasındayım, Beşiktaş’ın bu maçı alacak kadrosu var ama hocanın izin vermesi lazım! İkinci yarı ya herro ya merro., çift forvet+Oğuzhan. Koy bi tarafına, 3lü defans bile olur. Tabi Sergen maçı almal istiyorsa. Keşke iddia basmış olsa.

Kadro demişken... Ljajic’i tekme tokat kovalım. Bu güzel kardeşimiz ne zaman oynayacak? Douglas yolda yürürken filan mı sakatlandı?

GeceGezgini dedi ki...

İçimde anlamsız bir şekilde Benfica maçı vari bir geri dönüş yapacağımız hissi beliriyor; sonra o maçtaki kadromuza bakıyorum, sol bekte Adriano, defansta Pepe, ileride Talisca, benchte Cenk Tosun... Sonra Welinton’u, N’sakala’yı, Necip’i, Boyd’u görünce yok artık diyorum... Sonra Paok’un defansa bakınca tekrar umutlanıyorum..

Bilemiyorum Altan..

Armagan Kaymaz dedi ki...

GeceGezgini valla o mac aklima geldi 3-1 olmadan önce ama allah icin hocanin 45te oyuna müdahale etmesi lazim, bu 11le olmaz asla.

GeceGezgini dedi ki...

@Armağan Kaymaz;

Tabi tabi. Golü attık, penaltı kurtardık. Totemlerin tutması için Sergen’in mantıklı hamleleri yapması gerekiyor

beagle dedi ki...

Şu topu ileri getirip cabuk ortalasak Larin atacak belli. Adamlar zor tutuyor geriyi

Zaitsev dedi ki...

Devşirme mevki son 10-15 dakika olur ama maça böyle başlanmaz. Alt yapı olsun orijinal mevki olsun.

Tipik bir lig maçı oynuyoruz. Necip-Atiba sahada ama rakip uzun top atıyor. 2 oyuncumuz boşa oynamış oluyor.

Ozzy girdi bakalım neler olacak?

can dedi ki...

Oğuzhan al da at dedi ama Lens salağı Larin’e vereceğine kaleciye verdi topu.

Bir de bu Welinton için Fatih’i Ahmet’i veren şerefsizler kimse hepsinin allah belasını versin.

nuri mu dedi ki...

welinton 2. dany mi

can dedi ki...

@nuri
Dany bedavaydı en azından

Zaitsev dedi ki...

Ersin yarım sezon bu takımla bu şekilde oynarsa devre arası büyük transfer yapar. Maşallah diyelim dilimizi ısıralım

beagle dedi ki...

Tüm transfer hastasi tembel hoca ve populist yoneticilerin abv.

Bugün Ahmet Almos Alpay Mertcan sahada olsalar Ersin gibi olabilirlerdi. 3.lig topculari NSalako, Welinton Boyd ne oynadi ki?
Nsakala Opareden beri gördüğüm en kötü topçu. Opare de hiz guc vb vardi en azindan.

Basar dedi ki...

Fatih>Nsajala+Welington

Sanmayın ki muazzam bir topçu ama bunlardan kat kat iyi! Yapacağınız transferin... Ersin asist öncesi pası bile verdi, daha ne yapsın? Hani altyapıdan adam çıkmıyordu? Ayrıca Oğuzhan girdiğinden beri top oynuyoruz, hani Oğuzhan vitaminsizdi?

GeceGezgini dedi ki...

3 yıl sözleşme yaptık bir de şu Welinton denen adamla

GeceGezgini dedi ki...

Ha bir de şu maçtan sonra Nkodou’yu ıslak sopayla döverdim. Takımın “orta açmayan quaresma” eksikliğini mi doldurmaya çalışıyor?

Paşamın ayağından pas alabilmek mucize resmen

beagle dedi ki...

Avci denen zurriyetsiz. En iyiler Oguzhan Ersin hatta Larin. Oynatmadan gonderdigin Alpay olsa bugun isler farkliydi.

Avrupada alamadigin puanlarla bu rezalette pay sahibisin ve Bjkden tonla para aliyorsun hala.

Sergen de tam tahmin ettigimiz tembel. Altyapi oyuncularini bile izlememiş eski takimindan çapsız doldurdu.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Daha ilk maclari, erken yorum yapmak icin. Neyse bu kadar defansif cikmasaydik, tabii ne kadar oldugunu siz hesaplayin, baska bir mac izleyebilirdik. 2. yari bal yapamayan ari konumundaydik, paok da otobüsü cekince bu kadar. Canimiz sagolsun, uefa 3. turdan devam

BJK4EVER dedi ki...

Hoca isi onemli maalesef. Turk hocalarda maalesef liyakat ve cesaret olmuyor, ozellikle cesaret.

Kadromuz 10 uzerinden 8-9'luk degil, dogru. Kotu bir hoca 10 uzerinden 9'luk kadroyu 7'lik oynatir ve basarili olabilir. Bizim kadromuz 10 uzerinden 6.5'luk ise bu kadrodan maksimum verim olacak bir hoca gerekli.

Kotu kadronun ustune bir de hocan amator seviyesinde olunca 10 uzerinden 6.5'luk kadro 4'luk oynuyor ve ortaya bok gibi birsey cikiyor.

Takimda sagbek yok eyvallah (bu yonetimin sucu), ama senin elinde Dorukhan ve Necip varken sagbekte Lens'in cikmasinin aciklamasi olmaz. Mac oncesi yazim orada, Lens ve Necip soru isaret iste, ayan beyan ortada. Solda Ridvan sagda N'Sakala ciksa bile olurdu, en azindan temel defans bilgisi olan bir savunma hattin olurdu. Kariyeri boyunca winger olarak oynamis adam sagbek cikiyor, rakip oradan 5 dakikada 1 pozisyon 1 gol cikariyor, sen hala mudahale etmiyorsun. Mudahalen mac aslinda oynandiktan sonra 46. dakikada anca, gec.

Elinde Oguzhan diye bir oyuncu var. PAOK oyunculari dahil sahadaki herkesin oyun zekasini toplasan Oguzhan'in ceyregi etmez. Ikinci yarida 3 tane pas verdi Oguzhan, sahadaki kimse veremez. Ama Oguzhan yedek, sahada Necip var. Bu da liyakatsizlikten degil, cesaretsizlikten oluyor.

Ne yonetimde cok iyi bir kadro kuracak cap var, ne de Sergen'de vasat bir kadrodan iyi bir yemek cikaracak cesaret, liyakat, tecrube. Daha ilk ciddi sinavda maalesef gorduk bunu. Bugunku maglubiyet bence normal bir maglubiyet degildi, rakip antrenor bizim antrenorumuzu yendi, rezil etti.

Gecmis olsun.

Armagan Kaymaz dedi ki...

“Ersin dışında olumlu bir şey yok. Yönetim çok hatalı olduğu için sıra gelmiyor ama teknik ekibin Paok'u bir kez bile izlediğini düşünmüyorum. Ortadan bir atak bile yapamayan takıma iki ön libero çıktık, kanatlardan delik deşik olduk.” Kasar Yaza

Basar dedi ki...

@Armağan Kaymaz çok değil 2 ay önce Atiba-Necip orta sahasının etkinliğini (defansif) gördük. O zaman elimizde Oğuzhan ve Dorukhan yoktu. O maç ne olduysa aşağı yukarı bu maçta da benzeri oldu.

20. Dk Ozzy-Boyd, 60’da da Umut ile çift forvete dönsek Paok’un içinden geçerdik. Teknik direktör maç öncesi hata yapabilir ama 3-0 olan maça daha önce eli dokunmalı.

Welington, Mirin, Boyd, Nsakala... oynayacağına altyapıdan çocukları oynat aynı işi görürsün. Bunların parasının toplamıylada Cavani filan oynatırsın!

Welington+Nsacalayı alanlara küfretmiş miydim?

beagle dedi ki...

Şimdi hic transfer yapmasaydik

Ersin
Doruk(Kerem) Vida Alpay(Roco) Ahmet G.(Ridvan)
Fatih(Atiba) Ozzy
Lens(Mertcan) Hasic(Ljajic,Akgün) Almos(Nkudu)
Larin

Kadrosu ile çok daha iyiydik. Bu kadro da 2 hazirlik maci yapmis olur, bu Paoku elerdi.

Transferine soktuklarim kisa stoper, embesil solbek için niye bu kadar ugrastiniz?

yilmaz dedi ki...

Aylardır bu maça hazır bekliyor olması gerekirdi takımın. Rakibin kim olduğu mühim değil. Kaç ön eleme oynayacağımız, ön elemedeki olası rakiplerimiz filan taa mayıs ayında filan belliydi. Şampiyonlar ligi eleme maçına eksik kadroyla çıkmak kabul edilebilecek bir hata değil. Hazırlık maçı olmadan çıkmak ise skandal.

Şu anda bu maç ilk hazırlık maçımız olsa ve bu oyun olsa, "sağ bek sorununu çözmek gerek, oğuzhan ortasahaya monte edilmeli, iyi bir forvet şart" filan derdik, "genelde" olumlu bir hava olurdu. Ama bu eleme maçı olunca öyle olmuyor. Mazeretler de bir işe yaramıyor.

Umarım sezonun geri kalanına sirayet edecek bir hayal kırıklığı yaşanmaz. ŞL ön elemesinin böyle bir dezavantajı var, elenince "lig bitti" oluyorsun. Yaşattığı hayal kırıklığı boyundan daha fazla.

Bir de ŞL ön elemesine adamlar kaşar Biseswar'ı kesip 18'lik çocukla çıkabiliyorlar. Bunu yapan da Ajax, Anderlecht filan değil. En az bizim kadar kaşar futbolcu sevdalısı bir Yunan takımı. Herifço bizim 3.7m€'luk stoperimizi kevgire çevirdi. Şimdi şapkayı önümüze alıp düşünme vakti.

Futbolcuların bireysel hataları çok fazlaydı. Ama daha sezonun ilk maçında, hazırlık maçı yapmadan, böyle motive bir takıma karşı bu olabilir bir şeydi. Bu maç kesin hüküm vermek için uygun bir maç değil bence. Ama açık konuşmak gerekirse, hiç birinin bizi geçen seneki kadarki seviyede bile tutacak kadar iyi olmadıkları fikrindeyim. Umarım yanılırım.

Son söz, YERLİ TEKNİK DİREKTÖRE HAYIR!

Basar dedi ki...

Welington ve Nscala rezilliğini görünce Beşiktaşımızın mevcut durumunda hoca seçiminin yanlış olduğunu ve şu anda Samet Hoca ile devam etmesi gerektiğini anladım. Sergen iyi hoca ama mevcut yılın hocası değil.2 oyuncu da vasat altı... biraz cesaretli hoca bunlar yerine gençleri kullanırdı.

planck dedi ki...

enseyi karartmayın beyler, 1-2 takviye ile aybaba sezonunu yakalayabiliriz :((((

yilmaz dedi ki...

son söz deyip artistlik yaptım ama daha yazasım var.

Welinton transferi, isim değil yapılış itibariyle Beşiktaş tarihinin en kötü transferi olabilir. Hatta Bebe, Edu ve Alves transferleri seviyesinde. Tabata'yı sollar. Bu akşam oynadığı oyundan gördüğümüz üzere öyle hemen takıma girsin, takımın çehresini değiştirsin denecek biri de değil. Belli ki onun da süreye ihtiyacı var. E ne anladım ben bu işten?

yilmaz dedi ki...

İpne hakem de elimizdeki son umudu aldı. Öyle penaltı es geçilir mi aq? Adam smaç bastı.

Geçen sene de Braga maçında Lens'in dokunmadığı pozisyonda kırmızı kart vermişlerdi. Avrupa'da biz tarak gibi top oynayınca hakemler de "zaten sizden bi bok olmaz" diye bariz hatalı kararlar veriyorlar.

yilmaz dedi ki...

N'Koudu mu Quaresma'mı daha bireysel diye sorsalar %99 quaresma deriz ezberden. Ama NKoudu'nun bu maçta bir kez bile ilk harekette topu verdiğini görmedim. bindiren adama kesinlikle vermiyor topu. Çok enteresan, bence Lens'den de kötüydü.

Zaitsev dedi ki...

Takıma yeni katılan forvet veya kanat oyuncusu ihtiyaç halinde hemen kadroya alınıp oynatılabilir ama defans oyuncusu oynatılmaz. Oynatırsan da böyle olur.

2ci olmaz ise defans 4lüsünün 3ü değiştirilip maça çıkılmaz.

N'skala baştan sona sürekli kötüydü. Rıdvan bu adamdan daha kuvvetli.

Wellington'da çok kötüydü ama bir ihtimal toparlayabilir. Ersin'e attığı saçma geri pastan sonra bir tık kendini toparladı.

Mensah tahmin ettiğimden iyiydi. Eğer sakatlık yok ise; Mensah çıkacağına Atiba çıksaydı biraz daha zorlayabilirdik.

Keza çift forvete de 15-20 dakika geç döndük. Umut ortalığı karıştırdı. Larin'e de boş alan açtı.

Bu maç derslik bir maçtı. Adamlar Anadolu takımları gibi oynadı. Topu aldıklarında uzun oynadılar.Bu şekilde Atiba-Necip sahanın en gereksiz 2 insanı haline dönüştü ve 9 kişi kaldık sahada. Şenol Güneş'in Atiba-Tolgay ısrarı aklıma geldi. Ayrıca Lens'te sağ bek olunca on numara 5 yıldız oldu.

Nkodou ise bindiren adama top atmama felsefesini bu sezona da taşımış. Q7yi aratır bir transfer isteyen Avcı'ya ve bunu yapanlara da ayrıca selam olsun.

Basar dedi ki...

Defolu ürünlerin iadesi kaç gündü? Direk Welington iade Fatih+Ahmet geri alınır. Çok naz yapacaklarsa Nskala’uı da geri verelim.

can dedi ki...

@yılmaz
Bence penaltı degildi. Adam arkasi dönük yüzünü tutmak icin hareket ederken ellerine çarptı top.

beagle dedi ki...

Gidenlerden memnunum hala (GG haric ama 2 Doruk bence iyi olur)

Ama yetmez:
Douglas, Mirin, Nkudu ve Boyd da gitmeli.Nsakalayi da 2. kere gormeye gerek yok

Huzeyfe dedi ki...

Sahada oynadığı pozisyonun en net oyuncusu Ersin’di bugün. Tecrübeli oyuncuların tel tel döküldüğü, ne yaptığını bilmediği ortamda Beşiktaş’ı maçın içinde tuttu tek başına.
Altyapıdan oyuncu çıkmıyor yea diyenin ağzına kürekle vurasım var bu yüzden. Hayır birader, altyapıdan profesyonel oyuncu çıkmayacak zaten, genç oyuncuyu 5 maç oynatacaksın olur mu olmaz mı bir fikrin olacak. Bak kaleciye deve yüküyle maaş+bonservis ödememiş olduk üstelik transfer riski de yok, oyuncuyu direk takımda izledin, biliyorsun.
Welinton gelirken burada çok net söyledim. Hiç çekinmeden ben demiştimcilik yapacağım. Bok gibi stoper. Yemişim transfer metriklerini, Alanya’nın bütün stoperleri o metriklerde ilk 5’e girer. Oyunla alakalı birşey. Adamda hız yok, boy yok, alan bilgisi yok, yok da yok. Alanya’nın en kötü stoperine karşılık, takımdaki en iyi, hatta tek 6 numarayı, üstüne de gelecek vadeden sol bekimizi verdik.
Takımda 6 numara yokken gidip 8 numaraya para saçtık. Zaten bütün bunlar Sergen hakkında bir fikir veriyordu.
Altyapıda futbolcu var da ben mi oynatmıyorum deyip, Welinton’la N’sakalayı getiren adamdan ne bekliyoruz?
Devre arasını göremeyecek. Bu değil benim için sorun. Biz bir daha Süper lig seviyesinde 6 numarayı kaç senede çıkaracağız alt yapıdan? Gelecek vadeden bir sonraki sol bek kaç senede gelecek? Yazık değil mi abi, takımın 3-5 senesini Avcı ve Sergen’le ziyan ettik. Welinton 3 sene daha bu takımdan maaş alacak. Ben dayanamıyorum artık bu gerizekalılığa. Vallahi, bu kadar aptallık fazla gerçekten. SMS filan göndermeyin kardeşim, bu kadar kafasız, basiretsiz adamların yönettiği kulüp zaten batsın yani.

yilmaz dedi ki...

@can artık bir önemi yok ama bence net penaltı. Kollar havada.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin icin yine de bekleyin derim. Bir sampiyonluk stresi ortaminda, uzun vadede gormek lazim, tek maclik super performanslar, hele ki rakibin akin akin geldigi maclarda, kriter olmaz.

Ama su da bir gercek ki, altyapiya gercek anlamda guvenilmiyor. Karius kacip gitmese Ersin asla oynamazdi. Caner'in kontrat sikintisi olmasa Ridvan asla forma sansi bulmazdi.

Mesela su macta Lens sagbek olacagina Kerem Kalafat Giresun'a 2 hafta gec gidip forma giyebilirdi. Madem Necip'i illa orta sahada oynatacaksin, Dorukhan hazir degil, o zaman Lens'i oynatacagina oynat Kerem'i.

Dorukhan'i da anlamadim. Zaten bizde sakat olan bir daha donemiyor. Dorukhan gebermis, Night King tarafindan diriltilmis olsa su ana kadar hazir olurdu. Vallahi kafam basmiyor bu tur surecleri. Sanki sahada herkes muhtesem hazirdi fiziksel olarak Hulk gibiydi de Dorukhan sikinti yaratirdi.

ideal 11 dedi ki...

hemen enseyi karartmamak lazım

sergen hocanın yanlış tercihi defansı zor durumlara soktu

boyd ve lens kanadından maden buldular,

3-4-3 eldeki kadroda en ideal dizilişti bence

ersin
necip--vida--welington
dorukhan-atiba-mensah-nsıkala
lens----larin--nkudu

lens kariyeri boyuncu hücumda gol ve asist konusunda belirli bir yüzde ile oynamış,defansla falan hiç alakası olmayan bir profil,önünede boyd u koyuyorsun
şuraya bak
https://www.transfermarkt.de/jeremain-lens/detaillierteleistungsdaten/spieler/38497

üç mevkisi var üçüde ileri üçlüde,orta saha bile değil,hocanın lens tercihi pahalıya mal oldu
defansif açıdan bu diziliş arızalar verdi,lakin maçta hiç olumlu şey olmadı mı umutlanacak?
oldu tabi,beşiktaş bol pozisyon buldu bu karşılaşmada hocam,kısır pozisyona girmekte zorlanan topu ileriye taşıyamayan bir görüntü yoktu,ataklar sonuçlanmadı sadece,
oğuzhanın geri döndüğü maç olabilir,kazanımlardan biri bu

necip in orta sahada kullanılmasıda yanlış kararlardan biriydi,

özetle skora fazla aldanmamak lazım,

Basar dedi ki...

ya 4ever kaç maç daha izleyelim Ersin'i? Çocuk 1'i derbi 7 maç gördü, 1 maç (hem de 3-0 geriye düşmüşken) CL ön elemesi gördü... Olmayacak olan zaten kendini belli ederdi.

Dün takımı hezimetten alıp ayakta tuttu, ateşledi, asist öncesi pası attı... Daha ne yapsın, Higuita gibi akrep vuruşu mu yapsın çocuk?

Seyircili oynamadı dersen zaten artık taraftar bu çocuğu sahiplendi, bu saatten sonra stadyumda zor tepki görür. Zaten şartlar değişmezse en erken Ekim'de seyircili oynamaya başlayacağız, o da %30 kapasite ile olacak.

Sadece o değil bu sezon (Covid sebebi ile) ne kadar genç oyuncun varsa bu seyircisiz ortamda rahat rahat pişer. Biz gittik onun yerine bu 2 çapsızı aldık!

Yönetimin bugünden tezi yok Sergen'e "sen çekil kenara, hocalığına bak... Getirdiğin çapsızları gördük, bundan sonra transfer işlerinde yoksun hocam" demesi lazım.

Dün GG takımda kalmış olsa veya hadi eli yüzü düzgün bir sağbekimiz olsa (Beck, Hilbert...) Paok'u sepetlemiştik. Onu bırak Sergen ilk yarıyı ööööyle izlemeyip (2-0'da bile olurdu) değişiklik yapsa yine Paok'u baya sarsardık. Dünkü maç her durumda Sergen'e yazar. Biz sağbek ihtiyacımız varken 4-5 oyuncumuz olan stopere abandık. Oraya da orta sıra takımın yedek transferine 2 tane gencecik çocuğu verdik! Düşündükçe deliriyorum!

Basar dedi ki...

Ya bi de sürekli şunu düşünüyorum. Necip ile Fatih ikisi de 6 oynuyor, yan pozisyonları sağbek ve stoper... Biz neden pahallı ve yaşlı (22 yaşa göre) Necip varken ucuz ve genç Fatih'i verdik?

Sergen ocağımıza incir ağacı dikti resmen! Yönetim de buna göz yumdu. Ben 2 çapsızı görünce transfer yapmadığımıza seviniyorum.

dominic molise dedi ki...

sergen hoca tum elestirileri hakli cikardi. bundan sonrasi ilk 3 mac sonrasi gelen elestirilere sert bir basin aciklamasi ile cevap vermek olur. sonrasi da bayir asagi.

transfer hic yapmasalar keske demistik, orada da fazlasiyla hakli ciktik(m)
simdi gonderilmesi gereken 2 oyuncumuz daha oldu, mensah zaten kiralik.
caner'in yerine n'skala ne ya?
welinton'a yorum bile yapmiyorum.
oguzhan ve dorukhan varken mensah da bi garip.
lens, boyd, nkoudou, larin, ljajic, vida, roco'nun yanina nskala ve welinton eklendi. gitmesi gerekenler.

hoca zaten gidici, en azindan yeni adam aldirmayin.

Ahmet Usal dedi ki...

Gereken herşey yazılmış. Yine de içim çok dolu, hani my two cents bağlamında içimi dökücem sadece:

Benim için en büyük hayal kırıklığı Hoca oldu. Aldırdığı adamlar Alanyada göze bu kadar kötü görünmemişti, ama cidden vasatlarmış, bunu yazan tüm arkadaşlar da dibine kadar haklıymış. Tamam hazır değiller, takıma uyumsuzlar, belki daha iyi olacaklar. Ama bunlar gelsin diye altyapıdan yetişen sağbek - stoper - 6 numara alternatifini ve gelecek vaadettiği Alanyanın üstüne atlamasıyla anca anlaşılan 17 lik Rıdvandan daha iyi fizikli altyapı solbekini peşkeş çektin. Sonuçta Rıdvanla Ahmet Güven teoride gayet iyi kapatırlarmış orayı, Fatih Aksoy da hiç bir şey olmasa sağbeki kapatırmış, ya da bir hafta pazarlık sürecinde antreman kaçıran ve maçta neredeyse görünmeyen Atibadan daha iyi önliberoluk yaparmış. Bu pazarlık süreci de Başkana yazar, en iyi niyetlisi o, ama vizyonu gayet süpheli. ŞL olmadığında nasıl maaş ödeyecek, her şey cebine bakıyor. Takımı zayıflatırken ve çingene pazarlığı yaparken bunları hesaplamalıydı. Mesela Balotelli riskti ama turu getirecekse alınabilirdi. 30 milyon eurodan olmak daha mı iyi.

@BJK4EVER yazmış, Kerem Kalafat daha mı kötü oynardı sağbekte Lensten. Ama Giresuna vermesek bile Hoca oynatmayacaktı, ki nurtopu gibi Hoca sorunumuz olduğunun bir başka göstergesi. Aynı şekilde uyum sorunu olmayan ve hazır durumdaki Rıdvan Yılmaz ile Roco daha mı kötü oynardı Welinton ve Nskaladan. Hazırlık maçı oynamadan bu adamları bu maça koyarsan 30 milyon euroluk maçı hazırlık maçı gibi oynarsın.

Hocanın maçla ilgili hataları çok net, bu yerin adamı olmadığını gösteren türden. Elin taze Portekizli Hocası senden iyi işte. Hadi maça yanlış sağbekle başladın, 1 - 0 ya da 2 -0 dan sonrada mı uyanmadın? Zamanında uyanıp Necibi sağbeke çekip Oğuzhanı alsa belki maçı alacaktık. Adamlar zaten ortasağayı uzun topla bypass ettiydi, neye yaradı çift ön liberon? Ya da Larin tamam top getirirsen vuruyor, havadan etkili belli, iyi bir Hoca etkisiz Nkodou yerine Güveni ikinci yarı başında alır, Umutu da en azından son yarım saat çift santrafora gönderir, doldur boşaltla bile olsa orada çoğalıp skor denerdi. Bizimki tarihi farktan korktu, yemedi, denemedi. Oysa adamların zaafı aslında iyi savunamamalarıydı, bizden iyi değillerdi, bizden hazır, daha istekli, daha planlı ve ne yaptıklarını bilir haldeydiler. Bizi güzel çalışmışlar, biz hiç bir şey çalışmamışız.

Maçın kazanımları Ersin, kimse tartışmasın artık, Karius olsa 6 - 1 di. Çocuğun atletizm dışında herşeyi iyi, yer tutuş, hava topu, oyun kurma, karşı karşıyada iyi kapatma, penaltı kötü atılırsa kurtarma. Şu performans Altaydan iyi mesela. Oğuzhan, gayet iyiydi, Dorukhan, iyiydi. Mensah, hücumda etkili, savunmada yok, bari frikikleri gözün kapalı ona attır, yakın mesafede atabildiği yerlerden attırmadı takım, Lens attı.

Sonuçta hazır adamlarla oynayalım felsefesinin çöktüğü maçtır bu aynı zamanda. Sahanın en iyileri PAOKUN iki yirmi yaş altı genciyle bizim Ersindi. Hani iki takımında banko satabileceği adamlar bile bunlar. Çok net, Hocamız küçük takım Hocası, vizyonu yetmiyor buralara. Ne gençleri korkmadan oynatacak göt var, ne de karşı takımı çözecek ve onlar seni çözdüğünde karşılık verecek taktik bilgi var, eldeki tek servet olan gençleri ne pahasına verdiğini anlamayacak kadar da cahil. Aybabanın ölüsünü tercih ederim artık kendi adıma.

GeceGezgini dedi ki...

@Basar;

" Yönetimin bugünden tezi yok Sergen'e "sen çekil kenara, hocalığına bak... Getirdiğin çapsızları gördük, bundan sonra transfer işlerinde yoksun hocam" demesi lazım.
"

%100 katiliyorum. Resmen rezalet su transferler. Ben olsam her yeni gelen hocanin istedigi transferlerin kontratina sunu eklerdim; hocayi kovarsak sen de beraberinde gidersin. Bu close u eklerdim kontrata. Abdullah Avciyi 6 ayda kovduk, Boyd, Nkodou ise 3 yil bizimle.

Sergen belki gidecek, Welinton, Nsakala 3 yil bizimle. Boyle sacma is mi olur ya. Kulupler neden batiyor sonra.


Profesyonel sistemi kurmadan isimiz zor gercekten.

Alt yapi hocasi(A takima oyuncu yetistirecek) > Alt yapi sportif direktoru(scouting/transfer/A takima oyuncu onerecek) > A takim hocasi - A takim sportif direktoru(scouting/transfer) > Baskan/CEO

Su temel hiyararsiyi kurmadan isimiz zor. Biz hala gidiyoruz; hoca sunu istiyor, Torunogullari ve Emre Kocadag gidip menajerlerle pazardan curuk elma secer gibi oyuncu seciyor, bunlarla ugrasiyoruz. Bu sekilde nasil rekabet edeceksin. Ha FB-GS aynisini yapiyor diye rekabet edebiliyoruz, olay bu maalesef. Cok mu zor yeniden bir Bilic-Onder Ozen-Altinsay duzenini kurmak (baska adamlarla veya ayni adamlarla, farketmez).


yilmaz dedi ki...

Hocayla 1 yıl, getirdiği oyuncuyla 3 yıl sözleşme imzalayan yönetim mi akıl edecek teknik direktör gidince oyuncusunu göndermeyi?

Sergen Yalçın'ın Welinton ve N'Skala'yı istemesi, genç oyuncuları kadroda düşünmemesi filan çok sorun değil. Adam nasıl başarı kazanacağını düşünürse ona göre hareket eder. Ama Sergen "Fatih'i gönderin Welinton'u alın" dememiştir. Muhtemelen "Welinton'u alın" demiştir. Yönetim de "para yok hoca Welinton'u istiyor, biz Fatih'i gönderelim" demiştir. Yani yönetim kendini bu transferlerden sıyıramaz. 3 yıllık sözleşmeyi isteyen de Sergen değildir. Adamın kendi sözleşmesi 1 yıl zaten, sezon sonu gidiyor.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek teknik direktörün istediği oyuncuyu almak için biri hazır, biri de potansiyelli iki genci bonservisleriyle göndermek, Yıldırım Demirören'den bile beklenmeyecek kadar kötü bir transfer hamlesi.

Yönetimin para bulmaya çalışması, sözleşmeleri düzenlemeye çalışması, para koyması filan hepsine saygı duyuyorum ama, bence transfer ve takım yapılanması konusunda şimdiye kadar izlediğim en kötü yönetim olabilir.

GeceGezgini dedi ki...

@yilmaz; tabi ki bizim yönetimden boyle bisey beklemiyorum, bizim gibi kluplerin daha da batmasini onlemek icin bir hayal diyelim :)

Ya para yok onu da anliyoruz, o zaman yapmayin abicim transfer. Paok macina Nsakala, Welinton ve Mensah'siz ciksak cok daha mi kotu olacakti durum ? Tabi ki basarisizligi ongorerek transfer yapmiyor kimse, maksimum verim alinacak diye bekliyor herkes transferlerden ancak ayni umudu alt yapi oyuncularina karsi da besleyebilirsin. Samet Aybaba bu konunun tam anti teziydi mesela; adam gidiyor Hasan Turk'u yapistiriyordu direk orta sahaya, ona inaniyordu. Su anda o jenerasyondan cok daha iyileri var alt yapida belki ve N'Sakala ve Welinton'dan ne kadar kotu olabilirler acaba anlamiyorum.

YSY dedi ki...

Benim yeni transferlerle ilgili beklentim çok yüksek değildi zaten ama beni en çok üzen sergenin hazırlanmış olmaması. Bu maçın oynanacağı daha ligin son maçında belli oldu. Yani sürekli bana iyi kadro lazım ağlanmasından da bıktım. Başakşehir neydi abi o zaman. Bak fenere karagümrükle falan maç yaptı. İnsan bari hazırlık maçı yapar. Hadi onuda geçtim ulan cümle alem görmüş adamların nasıl oynadığını sen hiç mi bakmadın arkadaşım rakibin geçmiş maçlarına. İlk çiziği aldı benden sergen.

Yorum Gönder

Ara