.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Temmuz 2020 Perşembe

SL 33 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih:  19 Temmuz 2020 Pazar 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Umut Nayir, Douglas, Adem Ljajiç, Burak Yılmaz / Simon Fallete, Sadık Çiftpınar, Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Mevlüt Erdinç

Cezalı Oyuncular :  Kevin N'koudou / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

217 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 217 / 217   Yeni›   En yeni»
Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

2 milyonda imza parasından bahsediliyordu. Fiorentina kontratı 11 milyon avroydu. Vergiyi düştükten sonra 5.5-6 kalır. Bu paranın altına geldiğini bende düşünmüyorum.

Bu arada Burak Yılmaz Lille haberleri çıktı. Maç sonu açıklaması bir anlam kazandı :)

BJK4EVER dedi ki...

@sports guy,

Evet, soylediginde haklisin. Ama benim anlatmaya calistigim sey; yolun sonunda sampiyon olmak icin 2 seneyi cope atip silbastan yapmaya gerek yok. Feda doneminde cok bos bir kadromuz vardi, silbastan yapmak zorundaydik. Ve o yapilanma Bilic gitmeden, Gomez gelmeden sonuca da varamadi.
Su anki kadroyla bence yolun basinda degiliz, ortasindayiz. Ama yol sonuna varmak icin adim atmamiz lazim. Geriye donup tekrar yola cikmaya gerek yok. Gelecek seneyi gectim, bu sene icin kimse ah-vah demiyor mu? Ben diyorum sahsen. A.Avci doneminde daha basarili olsak, 1-2 mac sansimiz yaver gitse, 1-2 az sakatlik yasamis olsak durum cok farkli olurdu. Sampiyon olmamiz gayet olasiydi.
Tabii sikintilar var. Vida bence ligin en iyi stoperi, ama maasi sikinti. Burak bence ligin en iyi golculerinden, ama maasi sikinti.
Ama butun kadroyu cop ilan edip karalar baglamaya gerek yok. Elinde satabileceklerini sat, indirebileceklerini indir (ki bence indirimi kollektif sekilde dogru iletisimle yapmaliyiz, tek tek goruserek olmayacagini biraz is hayati tecrubesi olan bilir), sonra kalan butceyle az ama oz transfer yap.
Az ama oz mevzusu onemli, cunku genis bir butce zaten olmayacak. Transfer sayisi cogaldikca transfer vasatlasiyor, aldiklarimiz gideni aratiyor ve yine bir yigin altindan cikmamiz gereken kontrat bir yerimizde patliyor.
Vida'yi indirime ikna edemiyorsak yanina Erdogan'i falan koymayacaksin, o olmaz. Gideceksin 1 milyon euro maasli Marcelo, Ruiz bulacaksin mesela. Benim yukarida yazdigim maas skalasi isin ideali, oraya gelecek sene ulasmamiz imkansiz elimizde bu kadar hatali kontrat varken. Ama yol o olmali ve o yolda giderken basari hedefinden taviz vermemeliyiz.

Ama birazcik tersten bakalim olaya. Sizce Basaksehir ve Trabzon'un kadro maliyetini goz onunde bulundurursak (bonservis+maas kombinasyonu), bizim seneye sampiyon olabilecek kadroyu kurmamiz imkansiz mi?

sports guy dedi ki...

Hiçbir şey imkansız değildir :)

Ama elinde zaten oturmuş kadro bulunan başakşehir'i bu tarz bir revizyonla geçebilir miyiz onu oturup düşünürüm.

Trabzon'u bilmiyorum, cezaları var ön üçlü kalacak mı gidecek mi, hatta novak da gidecek mi vb işin o tarafı baya bulanık.

Torunoğulları sükse transferlerde iyi işler yaptı geçmişte, bu kadroya fiyat/performansı yüksek transferler gerekiyor fakat. İmkansız olmamakla birlikte ihtimalini düşük görüyorum.

Benim derdim şu, biz yine maaşı fazla düşürmeyip seneye iddialı olmaya kasarsak, ancak başka bir "büyük takım" yapılanmayı denerse, biz o iddialı kadroyla ligi alamayıp maliyette daha da büyük sorunlar yaşarken o diğer yapılanan takım bizi orta vadede sollar mı?

Çünkü bunun ortasını zaten pek beceremiyoruz.

Bilmiyorum, sonuçta bunlar hep fikir teatisi ve muhtemelen ikimizin de öngördüğü gibi olmayacak sonuç, o beceremediğimiz "orta tarafta" tıkanıp kalacağız. Belki oyununu eleştirdiğimiz Sergen'in "gazı ile" tepeye güreşiriz. Başka türlüsü bana zor geliyor.

yilmaz dedi ki...

Olcaylı Töreli kadroyu andınız, efkarlandırdınız beni :)

Bütçe-kalite tartışmaları çok keyifli ilerliyor. Neredeyse yanlış hiçbir şey yok söylenenlerde.

Benim oyuncular açılınca Töre Babel filan neyse de, Kerim'i niye gönderdiğimizi hiç anlayamadım. Kadronun en düşük maaş alanlarındandı. Zaten hiçbir zaman as eleman olarak düşünülmüyordu. Ama Özellikle ilk şampiyonlukta çok kilit maçları almışlığı var. Bi de 3m€ civarı bonservisle aldık. Adamın beklediğimiz kişisel potansiyeli gerçekleştiremediği ortada, ama bizim işimizi görüyordu. Maç sıkıştığında dar alanda çalım atabilen bir oyuncuydu. Mesela şu aralar bizde hiç olmayan bişey.

"Onca adamdan Kerim Frei mı geldi aklına" eleştirilerinizi kabul ediyorum şimdiden :)

sports guy dedi ki...

Kerim konusu da Olcay gibi bence ya. Kendi gitmek istedi gitti, daha cok sure istiyordu ve verebilecek durumda da degildik.

Tore'yi de benzer bonservise aldik o daha cabuk oturdu kadroya, neyse ki o zaman ikisinden birini secmek zorunda degildik :)

Kerim'in 15/16'daki karadeniz turnesi performansi aklimdadir hala, o trabzon ve rize maclarini kansersiz atlattiysak payi buyuktur.

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

Hocam o verdiğin haber bence neden değil sonuç. Tabi bu da Ali Eceye göre. Lyon taraftarı bizim resmi sosyal medya hesabımızdaki gönderileri ve oyuncularımızın gönderilerini beğenip yorum yapması ile tatillerini İstanbulda geçirmesine kılmış, eski takımına duyduğu aidiyet kadar kendilerine aidiyet duymadığını düşünüyorlarmış, tabi bu kesim özellikle Lyon taraftarının Holigan kesimiymiş, ben de Ali Ecenin yalancısıyım.

Bence zorlansa takımda kalabilirdi, hele kemiksiz vergisiz 2.5 milyon Euroya. Bizde 1 küsür milyona oynuyodu diye biliyorum ki bırak 2.5 uğu, kemiksiz 2 versek bile kalabilirdi. 31 yaşındaki adam daha ne kadar kariyer isteyebilir. İstanbulda boğazda cennette taraftar ve türk insanı sevgisiyle maddi manevi büyük tatmin içinde yaşıyorlar. Lyon da yaşamak daha mı iyi, bence değil, özellikle o ekonomik ve sosyal statüde. Bence FO nasıl Tosiçi zorladıysa 7 milyon keşi görünce sırf para çevirsin diye Marceloyu da zorlamıştır. Sonra Pepeye Vidaya 3 mislini gömmüş, onun için önemli değil, çünkü FFP ye takılmadan para çevirmesini sağlıyordu.

Tabi bunların hepsi benim kişisel görüşüm, gerçek farklı olabilir, iddialı değilim yani.

Ahmet Usal dedi ki...

İzlediğim kadarıyla hiç bir "büyük geçinen takım çok küçülmeyecek, hedef daraltmayacak. Fener zaten FFP sınırlarını aşabildiği kadar en iyi kadroyu kurma derdinde, Mert Hakan transferi bile(yüksek maaşını düşünürsek) buna bir örnek. GS o kadar açıldı ki tak diye küçülemez, gönderdikleri geri dönecek kiralıkları bile bizim en yüksek maaşlı oyuncularımız kadar alıyor neredeyse. En fazla kiralıkları geri gönderip Belhanda ve Feghuli den kurtulurlar. Ama iddialı kadro kurmayacaklarını düşünmek bence olası değil. Çünkü onların modeli oldum olası büyüyerek küçülme:)

Daha açayım; bizim için en yiy tarafı da bu kafada olmaları. Şimdi Devlet Babanın kapısına gidip ne olur Bankalar Birliği anlaşmasını yeniden yapılandıralım, 10 yıla yayalım yoksa batığız diye dalacaklar, ve bu bize de yarayacak.

Bence Katarın dışarı para aktarımının bitmesiyle kulüpleri satamayacaklarını düşünecekler, borçları yeniden yapılandıracaklar, yabancı sınırında da tükürdüklerini yalayacaklar, en geç bir sene içinde.

Ve tüm bunlar iyi şeyler, yapılanıp iki-üç senemi çöpe atıyorum diyen kaybeder bana göre. Çünkü iki renkli kardeşimiz vargüçleriyle saldıracak, e BS zaten her yönden avantajlı. Ama hangi parayla ne yaparız onun cevabı bende de yok!

sports guy dedi ki...

@Ahmet


Yani Ali Ece gibi bir adama sallıyor demek istemem de, bundan tek bahseden de kendisi galiba. Daha öncesinde havaalanında ultralarla atıştığı yazıyor burada da:

https://www.thetotallyfootballshow.com/from-the-podcasts/why-threats-from-lyon-ultras-could-rule-marcelo-out-of-the-champions-league/

Olayın başlangıç noktası bu gibi görünüyor. Hadi belki de haklıdır bilmiyorum da sen ilk yazıyı yazarken o kadar kesin konuştun ki dedim konu hakkında rahatça yazı vs bulabilirim herhalde :)

konu hakkındaki reddit thread'i de burada:

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/e98m7w/rmc_after_yesterdays_events_marcelo_has_made_his/

bir lyon taraftarı olayı anlatmış:

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/e98m7w/rmc_after_yesterdays_events_marcelo_has_made_his/fah483i?utm_source=share&utm_medium=web2x

Herhalde orada yorum yapan o kadar Lyon taraftarından biri "Beşiktaş'ı unutamadığından" gibi bir şey yazardı diye düşünüyorum ne bileyim.

Zaitsev dedi ki...

Beşiktaşa gelmesinin önünü açan olayda bir kavgaydı. O zamanda takım kaptanının üstüne yürümüştü. Apar topar devre arası bize kiralamışlardı.

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

Olayın öncesi Marcelo taraftar ilişkisine de değinen reddit postundan iki örnek

Bu bir Lyon taraftarının görüşü :

Nice, finaly. Should've been fired or transfered by the club itself long time ago.
Its unfortunate it had to be the supporters going out of their way that hard to remind the club. Aulas can't just sweet talk the fans over and over with some bullshit ambitions and goals, just to keep weakening the team every year and siding with trash like Marcelo that's been in a footballistic and ethical free fall since he joined.
You disrespect your fans on and off the pitch? Wanna get into fist fights with them? Get shit on. Now all he has left is his wife's stupid instagram posts trying to involve racism to the mix.

Buradaki : Marcelo that's been in a footballistic and ethical free fall since he joined. İfadesi bir örnek. Ali Ecenin bahsettiği Lyon ultralarının oyuncunun performansından memnun olmamalarının yanında tavır ve etiğinden, ailesinin instagram paylaşımlarından da memnun olmamaları.

Diğer yorum : Haven't a lot of other Lyon fans so been upset about his performance and attitude in the past year or so? Seen a lot of comments on Reddit that he needed to be replaced and that he has kind of acted like an ass and disinterested in the team well before last night (like even when genesio was manager).

burada da attitude ve disinterested ifadelerinin geçtiği cümleler ipucu veriyor.

Lyon Ultralarının forumları varsa orada tartışılmıştır muhtemelen. Ama olay öncesi ultralarda genel bir birikim var Marceloya karşı. Sadece kötü oynadığı maçlar için değil.

Ben sanırım VOLE programlarından birinde, sanırım Karakullukçuyla yaptığı, transferiyle ilgili basında haber çıkınca Ali Ece yorumlamıştı, oradan dinlemiştim. Instada da Marceloyu takip ettiğim için bizle ve İstanbulla ilgili kendisinin ve ailesinin paylaşımlarını hatırladığımdan mantıklı gelmişti. Ultra ailesini sosyal medyadan tehdit etmiş, arabalarını da taciz.

Tek neden değildir ama bize duyduğu aidiyeti onlara duymayışı kötü de oynadığında onu hedef yapmış, ha ikincil, üçüncül nedendir ama sanki var gibi.

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da standart türk insanıyım, duygusalım, görmek istediğim gibi görüyorum, Ali Ece de öyle bi adam zaten, ona da okuyanlar karar versin.

sports guy dedi ki...

@ahmet

iste bu bana okuzun altinda buzagi aramak gibi geliyor. Marcelo'nun kotu oynadigi maclar olmus taraftar laf atmis marcelo diklenmis, her zaman oldugu gibi taraftar da altta kalmamis.

Aidiyet falan bana garip geliyor, adam iyi oynasa zaten bunlar olmaz, Marcelo dikkafali bir adam olmasa zaten olaylar buyumez :)

Ve tabii ki ultra denen olusumlar genel olarak dangalak olmasa da is oraya gitmez :)

Kotu performans sebebiyle yuhlanan ve laf yiyen ilk adam degil marcelo tarihte, ozzy'i islikladik, fenerliler "are you big player" dedi neler neler oldu tarihte.

Ben lyonlularin istanbul'u, besiktas'i ve bununla alakali instagram paylasimini sallayacagini pek sanmiyorum.

Aksine kanit gorsem biraz ikna olacagim da neyse cok uzatmanin manasi yok zaten :)

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

Hocam o zaman Agreed to disagreed!

Ya da birinin eşkiyası diğerinin özgürlük savaşçısı.

Sadece Ali Ece anlatımından değil, basit empatiyle düşünüyorum. Taraftar olarak performansını beğenmediğim oyuncu habire eski takımıyla ilgili paylaşım yapıp ailesi de her fırsatta İstanbula gidip tatil yapıp paylaşım yaparsa, ben de fanatiksem ekstra kıl olurum. Bunun öküz altında buzağı aramak olup olmaması da bakış açısı:)

ideal 11 dedi ki...

avrupada da maaşlar her sezon artıyor

https://i.imgur.com/B7Acz5Z.png

italyada bu sezon takımların verdiği maaşlar,toplam olan rakkam brütü gösteriyor,oyuncuların aldığı rakkamlar ise net maaşı gösteriyor

fiyat performans olarak iki takım dikkat çekiyor,lazio ve atalanta

lazio 36 milyon avro net maaşla zirve mücadelesi verdi
atalanta ise 18 milyon avro net maaşla ilk 4 e rahat girdi

türkiyede net maaşlar halen çok yüksek,

https://www.dunya.com/uploads/content/cats3jpg_TaYtA.jpg?v=1573829624

harcama limitlerine bakarsak 333 milyon lira görünüyor beşiktaşta
şu anki kurla 42 milyon avro yapıyor,sanırım bu rakkam brüt ,türkiyedeki vergileri düşünürsek net 30 milyon avro olur muhtemelen
lazio nun 36 milyon avroya iyi bir takım kurduğunu düşünürsek az bir rakkam değil,doğru değerlendirildiğinde

@fernanda cleutse

süper lig merkezden uzak olduğu için buraya gelen yabancılar çarpı 2 maaş teklifi ile geliyor,yani lazioda kemiksiz 1 milyon avro alan oyuncu süper lige gelmek için 2 milyon avro istiyor,çine gitmek içinde 4 milyon avro istiyor,misal

süper lig tanımlanamamış bir lig,ne hollanda belçika gibi yetiştirici lig ne de italya almanya gibi pazarlamacı(yarışmacı) bir lig,ikiside değil

bu arada italya maaş tablosunda en dikkat çeken şey üst maaş sınırı toplam maaşı belirliyor,sen üst maaş sınırını misal 1 milyon avro belirlediysen toplam maaş bütçeside ona göre şekilleniyor,

tabloda atalantayı örnek alabilirsin ,bize en uygun tablo: üst maaş sınırı 1.8 milyon avro (kemiksiz) toplamda maaş 18 milyon avro (vergisiz)
matematik olarak üst maaş sınırı çarpı 10 toplam maaş oluyor

ideal 11 dedi ki...

@sports guy

mario gomezin maaşını öğrenemeyeceğiz ama tahmin etmek zor değil

fiorentinada kemiksiz 4.2 milyon avro alıyormuş

http://1.bp.blogspot.com/-ZbuYUaC2RCI/VA2zol8WCaI/AAAAAAAAZPY/fIV_utndesE/s1600/45.jpg

türkiyeye gelmek içinde çarpı 2 diyebiliriz, 8 milyon avro,hadi düşüşte olduğu için çarpı 1,5 diyelim 6.3 milyon avro yapıyor,

Ahmet Usal dedi ki...

@ideal11 Hocam zaten az topa giriyon iki tane süper yorum yazmışın ama bitmiş tirada, yani yeni maçın tiradına bunları aktarıp devam etsen, hani görmezsin diye oraya da yazıcam!

@ideal 11,

Haklısın hocam, istenirse uygun bütçeye çok iyi kadrolar kurulabilir sadece belli pozisyonlarda kemeri gevşetip belli pozisyonlar için sıkmak gerekir. Resmi olmayan kaynaklar Gomez'in 5.5 aldığını söylüyordu.

«En Eski ‹Eski   201 – 217 / 217   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara