.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2020 Salı

SL 34 Gençlerbirliği - Beşiktaş


Tarih:  25 Temmuz 2020 Cumartesi 21.00

Stadyum: Eryaman Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Bahattin Şimşek

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Douglas, Adem Ljajiç, Umut Nayir, Kevin Prince Boateng / Erdem Özgenç, Yasin Pehlivan, Ömer Alper Tatlısu,Sadio Diallo, Floyd Ayite, Nadir Çiftçi, Sefa Yılmaz, Giovanni Sio

Cezalı Oyuncular:  Caner Erkin, Jeremain Lens / Pierre Polomat

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

202 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 202   Yeni›   En yeni»
Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Hocam kaçanlar yine yok sakat ve cezalı eksik listesinin yanında :)

@ahmet

Ruiz aslında resmi olarak hala BJK oyuncusu görünüyor onu eksik yazmak lazım :) Geri kalanlar artık BJK oyuncusu olmadıklarından yoklar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Hocam eyvallah, ben o teknik detaya hakim değildim, sağolasın:)

yilmaz dedi ki...

Oooo gençlerin de çok eksiği varmış.

Haydi göztepe :)

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :)

İlk devre eksile eksile tozumuzu atmışlardı, anca 9 kişiyi Atibanın kahramanlığı ve Aydınus eyyamıyla yenebilmiştik. Yani yoğurdu üfleye üfleye:)

Ahmet Usal dedi ki...

@ideal11 Hocam zaten az topa giriyon iki tane süper yorum yazmışın ama bitmiş tirada, yani buraya aktarıp devam etsen, hani görmezsin diye oraya da yazıcam!

rey dedi ki...

Bari şu son maçı 6-4 alalım artık…

Tuhaf bir sezonu tuhaf bir takım kazandı. Taraftarı olmayan bir kulübün bu şartlarda şampiyon olamayacağını fark eden futbol ilahları bir yolunu bulup maçların seyircisiz oynanmasını sağlayınca bekledikleri şampiyonluğa kavuştular.

Şaka bir yana, bu şampiyonluğun mimarı Abdullah Avcı’dır. Yıllarca uğraşarak kurduğu iskelettir şampiyon olan. Yerine kim gelirse gelsin bu iskeleti bozmadığı sürece şampiyonluğun en büyük adayı olacaktı, nitekim öyle oldu. Aynı minval üzere, gelecek yıl da bu kadro büyük değişikliğe uğramadığı takdirde teknik direktörün kimliğinden ve hangi dizilişle sahaya çıktığından bağımsız olarak ligin ağır favorisidir. Bu sıralarda adı büyük hocaya çıkan Okan Buruk, yanına İrfan Can, Mahmut ve Visca vb.yi alarak örneğin Fenere gitsinler isterim. Gitsinler de görsünler bakalım bu kadar kolay mıymış bu işler.

Avcı’nın en büyük hatası, Başakşehir’de neyi başardığını kavrayamamış olmasıdır. O, geldiği noktada kerametin kendi taktik bilgisinde olduğunu sanıyordu. Şampiyon olamamasının nedeni, ona göre, tribün coşkusunun yokluğuydu ve bunu Başakşehir’de asla bulamayacaktı. Bu yüzden Beşiktaş’a gelirken en çok taraftarın takıma vereceği desteğe güvendi, gerisini kendi dehasıyla halledecekti. Oysa tribün coşkusu demek aynı zamanda sonuç baskısı demekti, sonuç geciktikçe taraftarın varlığı yarardan çok zarar getiriyordu. Ne yazık ki bunu görememesi hem ona hem bize pahalıya mal oldu.

Futbolun kendisine özgü dinamikleri var, olmazsa olmaz gerçekleri var. Bu gerçeklere boş verip kendini dev aynasında görmeye başladığın anda ‘reality check’ duvarına çarpıveriyorsun.

ideal 11 dedi ki...

@ahmet usal

teşekkür ederim .

Ahmet Usal dedi ki...

@ideal 11

Hocam estafurullah. Üzerinde düşündürüp bişiler öğreten her yorum kamu yararı, ondan dedim zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@Falanca

Hocam genel itibariyle haklısın. Ama adam winner değil, bir şey kazanamadı şimdiye kadar. Biliç gibi iyi bir hazırlayıcı, sistem kurucu. Oynattığı oyun da büyük takım oyunu değildi, riski sevmiyor. Buruk ligin kodları daha iyi çözmüş, çift santraforla olayı bitirdi. (Tabi Crivelli etkisi de büyük). Ama 8 puan fark varken 1-0 larla sahte 9 lu Robinholarla iki as santraforunu kullanmadan şampiyon olmaya kalkarsan hakemler seni detaylarla doğradığında gıkını çıkaramazsın, medya ve hakemlerle ağzındaki şampiyonluğu GS alır. Hele GS nin sahasındaki maçı döve döve hakemle alırlar, bize ve BS ye yaptıkları gibi. Bunları burada @beagle ve @Zaitsev falan zamanında baya yazdıydılar.

Ülke şartlarında ekonomisi iyi yönetilmeyen bir kulübü de yönetemez. İnsan yönetimi zayıf. Şu anlamda, yönetim oyuncu paralarını ödemezse, oyuncuları oynattığı oyuna ikna edip oynatmak da imkansız hale gelir ki bizde olanlardan biri buydu. Diğeri daha başta yanlış hayal kurması, kafaca bitik Oğuzhan ve hiç o kadar koşmaya niyeti olmayan Ljaicten 8 yaratmak - ki Ljaici ikna edemedi, Buraktan pres makinesi yaratmak -ki Burağı ikna edemedi. E onay verdiği kanat ve forvet transferleri de patlak çıkınca başarısızlık kaçınılmazdı.

Ben @Basar ve diğer bazı arkadaşlar gibi Truva atı olduğunu da düşünmüyorum. Başarısızlığın bizden sonraki ikinci en büyük zararı kendi imajına, yaptıklarına oldu. Şimdi şampiyon yapan, winner Buruk, kim senelerdir inşa ettiği takımın hakkını verecek ona, hiçkimse.

Bzim için tehlikeli tarafı kaybetme alışkanlığı ve kaybetmenin normalleşmesiyle sıradan takım haline gelmekti. Zaten ekonomik çöküntüdeki kulübe bu en zarar veren imajdı. Taraftar desteğiyle marka değerini, medyadaki büyüklük algımızı kaybedecektik. Yoksa Alanyasporu yönetiyor diyelim, sabreden kulübe yine bir üçüncü yaratır. Ha oyunu beğenmeyiz ama yapar bence.

Bizde hakkı verilmeyen kısım bu hala aynı takım, ligde hava topundan en az gol yiyen, en çok gol atan, duran top organizasyonu en etkili takım. Bunu havadan boylu olmayan bir kadroyla yaptı, sistemle, yerleşim ve organizasyonla yaptı, burada beğenilmeyen Ruizi, Elneny si ile yaptı. Sergen sadece küçük modifikasyonlar yapıp, takımı önde oynatıp risk aldı, ilerde çoğaldı. Bazen de aynı Avcı taktiğiyle oynadı. Sonuçta Sergen Hoca risk alıp kazandığı kadar iki önemli kritik maçı da kaybetti, Avcı taktiğiyle oynattığı son iki maçı da kazandı:) Farkı arkasında taraftar var, oyuncular biliyor, g.tlerini yırtıyorlar.

Ha nu kadroyu nasıl kurdu dersen orada FO ya bakıcaz, menejer kucağında ucuz oyuncularla ve Avcı sistemiyle paraları da ödemeden bu işi hallederim diye hayal kuran en başta oydu.

Ahmet Usal dedi ki...

Hatta son bir ekleme yapayım, eski Başkanı bile artık dinazor hocaların devri bitti, Okan Buruk, Erol Bulut ve Sergen Yalçın gibi hocaların devri derken Avcıyı es geçti. Demek ki eski Başkanı da geçen sene kaybettiği şampiyonluk için ona kızgın! Halbuki Erol Bulut Avcı'nın eski yardımcısı.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Sergenin bir sekilde galibiyete odaklandiginda ve basardiginda haklisin. Ama ayni maclar kiyaslandiginda Avci ile puan farki sadece 5. Yani aman aman bir gelisim de olmadi.

Duran toplarda ise ligin en skoreri herhalde Vida'dir. 23 maç 0 gollü Ruizi başarıda sayarken onu atlamışsın :)

Neyse mac kazanalim ama gelecek sene icin bir planimiz vardir umarim.

Zaitsev dedi ki...

İBB'nin geçen sene şampiyon olamamasının sebebi Avcı'dır. Adebayor'u kesip kısa forvet Robinho ile fantezi peşinde koşarsan şampiyonluktan olursun. Kısa forvet büyük takımlar için ülkemizde uygulanabilir bir tercih değil. Fizik gücü sınırlı, kısa forvetler kapanan takımlar için bulunmaz nimet.

En basiti, kapanan bir takımla oynarken Robinho/Love'ın ön direğe yaptığı boş koşu ile Negredo/Adebayor'un yaptığı boş koşu aynı alanı boşaltmaz ceza sahasında.

@ beagle

Sergen'in farkı daha izlenebilir bir Beşiktaş ortaya koyması.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hocam Ruiz senin eşkiyan, benim özgürlük savaşçım, ona yapacak bişi yok, takıntılarımda takıntılıymdır:) Kalan dediklerine katılıyorum:)

Ahmet Usal dedi ki...

Son bir ek, bu 1-0 ı bulduktan sonra kaybetmeyen takımı da oluşturan Avcı.

Yani istatikçinin kralı olarak duran top organizasyonu ve 1-0 dan sonra maç vermeyen takımı oluşturmayı başarmış. Sezarın hakkı Sezara..

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev +1

Hocam senin de hakkını yemeyim, ben senin anlattığını anlatmaya çalıştıydım sana referansla ama sen şimdi çok daha iyi anlatmışın.

Sustum...

sports guy dedi ki...

Umarim Torunogullari'nin bu aciklamasi sakadir ya da carpitilmis falandir:

💥Erdal Torunoğulları: "Eksiklerimizi, fazlalarımızı iyi biliyoruz, dersimizi de çalıştık. Hocamızın hiçbir sözüne itirazımız yok. Ancak takımda yer alan yüzde 95 oyuncunun 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Elimiz kolumuz bağlamış durumda."(Milliyet)

Ya da adam iyice hesap yapmayi unutmus, o da olabilir tabi.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

Hocam işte Torunoğullarının transfer listesi ile Sergen Yalçının transfer listesi uyuşmuyor hikayesi bu. Karşılıklı demeçlerle pozisyon alıyorlar. Torunoğuları muhtemelen mevcut kadroda gönderilemeyecekleri ve maaşı çok olup satılabilecekleri he hesap ederek kalan mevkiilere ve gidebileceklerin yerlerine ucuz genç yabancı, gurbetçi ve alt liglerden ucuz yerli bakıyor, Hoca da muhtemelen hazır hemen oynatacağı en üst kalite olmasa da diğer listedekilerden daha kaliteli ve verimi kanıtlanmış oyuncu istiyor, ve çok sayıda istiyor.

sports guy dedi ki...

Ya transfer listesi uyussun uyusmasin o degil benim derdim, o yuzde 95in nereden cikmis oldugu :)

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy :)

Lafın gelişi demiştir, ben de cümle kuramoyorum burada ama idare ediyonuz, koskoca Torunoğulları yumurtlamış, çok mu:)

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da medya önünde danışıklı dövüş yapıyorlar, yani biliyoruz bunlardan bişi olmaz ama imkanlarımız bu kadar, durum bu, daha kaçan da olacak, işte eldekilerle ve diğer alacağımız ucuz etle Hoca ne yaparsa o olacak,,, durumuna taraftarı ve medyayı alıştırma egzersizleri.

Böylece ilerde Hoca da diyebilecek valla ben 8-10 adam istedim olmadı bunlarla bu kadar, yönetimde diyebilecek valla imkanlarımız bu kadar, Hocaya da dedik,, gibi..

Basar dedi ki...

@Falanca bilgisayar oyunu olmadığı için bilmemize olanak yok ama truva atı Avcı bir takımı şampiyon yapacak kapasitede bir çalıştırıcı değil. Hoş Ünal yerine hayatının ilk hocalık denemesini yapan Hüseyin Çimşir olmasa Başakcity yine şampiyon olamazdı! Benim 15/16 kadromuzdan bu yana, TR'de en beğendiğim kadro mundar oldu.

TR'de kaç kişi pazar akşamı mutlu oldu merak ediyorum.

rey dedi ki...

@Ahmet Usal
Ben Avcı'nın winner olduğunu iddia etmedim. Gözden kaçan bir gerçeğe dikkat çekmek istedim sadece.

@Başar
Avcı kalsaydı BŞ şampiyon olurdu demiyorum. O kalsaydı belki yine ikinci olurlardı ama üçüncülüğe de düşmezlerdi. Bence önemli olan böyle bir takım yaratmak, tıpkı bizim efsane takımımız gibi. Eğer yalnızca ikinci olduğumuz sezonları göz önüne alırsak onlara da loser damgası vurulabilir. Bakış açısına bağlı.

Ben de Avcı'nın bir sonraki adıma hazır olmadığını düşünüyordum ama futbola yaklaşımı noktasında yeni bir yapılanma kurulacaksa bunun için doğru adam olduğuna inanıyordum. Beşiktaş bir yapılanmaya gitmek yerine miladı dolmuş bir takımla şampiyonluk kovalayacağına inanarak hep paralarını hem Avcı'nın kariyerini çöpe atmış oldu.

Başkaşehir'in, post Avcı döneminin ilk senesinde şampiyon olması elbet tesadüf değil ama pandemi döneminin seyircisizlik etkisi, Gs'nin inanılmaz ritm kaybı, Trabzonspor'un gerizekalı politik yönetimi, Avrupa maçlarının ertlenmesi gibi pekçok değişken işin içine girdi ve süreç bu noktaya geldi. Belki bu tesadüfi süreç Avcı oradayken olsa şampiyonluğu elde edebilirdi kim bilir. Ne olursa olsun bu yapılanmanın fitilini yakan adamlardan biri Avcı'dır.

Avcı, yarışmacılık konusunda yapı kurmadaki başarısını hem teknik, hem de mental olarak gösteremedi. Buna uygun konjonktürde hiçbir zaman oluşmadığını yadsıyamayız(Ekonomi-taraftar-kadro kalitesi-camia gücü). Bir daha oluşma şansı da çok düşük görünüyor açıkçası.

Ben hala Avcı'nın iyi bir yapı kurabileceğine inanıyorum ama bu kendisinin değil çalıştığı kulübün vereceği bir karar olmalı.

beagle dedi ki...

Meraktan soruyorum: Sampiyonluga giden yani yenmesi gereken bir takimken, elde Adebayor, Ba ve Bajic varken Robinhoyu tek santrafor oynatmayi destekleyecek kimse var mi aramizda?

Bana düpedüz futbol intiharı geliyor bu. Not bu sene Robinho kadroda, epey mac da oynattilar. 0 golde.

rey dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Zaitsev
Sergen en azindan Besiktasi maci kazanmaya cikarttigini gosterdi bazi maclarda. Haklisin. Bundan da hosnutum.

Hosnut olmadigim gelecek sene planlamasi. Ersin 5 mac sonunda su anda kabul gormus bir futbolcu oldu. Peki en kritik adamlar Almos ve Oguzhan Akgunü niye kullanmadik. Saglik durumu sorunsuzsa Mertcan da 3. buyuk kayip.

Emre Toraman dedi ki...

@beagle
Normalde kanat forvetleri seven bir insan olarak böyle bir forvet rotasyonum olsa her maç çift forvet çıkardım muhtemelen. Adebayor-Ba hariç tüm ikililer çok cazip. Robinho veya Bajic'le tek forvet oynamak da 3 forvet birden sakat değilse dediğin gibi intihar. Fabregas'ın forvet oynadığı turnuvayı hatırladım da, Dünya futbolu ucuz kurtuldu yine.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Falanca

Hocam ben de sana itiraz babında yazmadıydım, kendimce gözden kaçan diğer gerçekleri de ekleyim madem bu kadar değerlendirilmiş niyetiyle yazdım:)

sports guy dedi ki...

Avci'yi ben de destekliyordum ama bir hususu cok hafife almisim, taraftar ile barisik olmayan bir insan ile mumkun degil olmuyor bu isler. Avci'yi kurtarabilecek tek sey futboldan bagimsiz seri galibiyetlerle sezona baslamasiydi, lige o kadar kotu girdi ki sonraki galibiyet serisi de kurtaramadi.

Yani takima gelmeden "yere yatsana" tezahurati yapan taraftari kazanmak cok kilit nokta. Bunu gozden kacirmisim.

Hos simdi taraftarsiz zaten maclar ama, futbol oynamadan kazandigimiz su son iki mac icin Sergen ekstra kredi kazanir mesela da Avci kazanmaz atiyorum, yerinde sayar anca.

Bazen bu tarz psikolojik faktorleri cok atliyorum sanirim, kendime de not dusmus olayim.

GeceGezgini dedi ki...

Yeni sezona taraftarsiz baslamak da iyi bir transfer olabilir. Özellikle Oguzhan ve alt yapidan gencler icin sifir stres, baski ortami.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bende hocanın kadro tercihlerini ve gençlerden kaçmasını anlamaya çalışıyorum. 4 yabancı stoperi varken Melih'i oynatmaktan çekinmemişti zamanında.

Ya yönetim eldekileri parlat ve toplayabildiğin kadar puan topla dedi ya da Sergen hoca da sağlamcı bir antrenöre dönüştü.

Ben ilk durumun söz konusu olduğuna şimdilik inanmak istiyorum. Tecrübeli oyuncular ile düşe kalka maç başı 2 puanı yakaladı.

Ersin zarını mecburen oynadı. Orada işler şimdilik yolunda. Rıdvan'ı gençlere mesaj vermek içinde kesmiş olabilir. Sahada ve dışarıda şımarmayın, akıllı olun mesajı gibi geliyor bana.

Transferler ve hazırlık kampından sonra işler biraz daha netleşecektir. En azından çocukların potansiyelleri kendi tartacaktır enine boyuna.

yilmaz dedi ki...

Başta Ekşisözlük ve twitter gibi bir kaç sosyal platformda Oğuzhan ile ilgili yapılan yorumları gördükten sonra, hiç gelmemesi daha iyi. Oğuzhan'ın tek problemi tribün değil. Sanal alemde de o kadar çok olumsuz yorum alıyor ki, kayıtsız kalması mümkün değil. Gamsız dediğimiz Babel bile kaldıramadı sosyal medya baskısını. Oğuzhan cevap vermeyip dert ediyor, Babel cevap verip laf dalaşına giriyor.

Bence yeni sezon kadrolarına Oğuzhan'ı yazarken tekrar düşünün. Aldığı ücreti de işin içine katarsak, yeni bir hikaye yazmak pek olası değil.

Açıkçası bu sezon en çok merak ettiğim transfer sezonu. Kıt kaynaklarla akıl katarak bir transfer dönemimi geçireceğiz, yoksa kiralık yeni Diaby'ler mi bulacağız.

Ne bu yönetimden ne de Sergen Yalçın'dan bir umudum yok, umarım yanılırım.

yilmaz dedi ki...

Eksibesiktas'ın kolu uzundur :), duyan var mı Burak-Lille haberini, ciddi mi?

dominic molise dedi ki...

@ahmet
Son bir ek, bu 1-0 ı bulduktan sonra kaybetmeyen takımı da oluşturan Avcı

bu yorum kesin katiliyorum ve kendimce "degerli" buldugum bir soru soracagim.

trabzon'a unal sonrasi avci gelse sampiyon olabilir miydi? benim cevabim evet.

dominic molise dedi ki...

@yilmaz, seneye kimse gelmesin ben fitim.
ancak kiralik gelmesin 20 yasin uzerindeki futbolcular.
bir diger dilegim de gitmesi gerekenler gitsinler; performans ya da yillik ucret ya da bonservis. her ne sebeple olursa olsun gitsinler lutfen gitmesi gerekenler. yoksa kacicaklar zaten. bariz.

Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise

Valla bilmiyom Hocam, pek kısa vadede etki adamı diil gibi Avcı, ha bak Sergen gitse yapardı, onun hikayesi zaten geldiği gibi eli değmesi:)

yilmaz dedi ki...

@dominic molise net katılıyorum.

özellikle Fikret Orman'ın FFP'yi aşmak için kullandığı bir taktikti. Efendim bonservis vermiyoz, imza parası da FFP'nin denetiminde değil ver o zaman 3m, bi de imza parası diye diye iyice çıkılmaz hale getirdik.

Maaşlardan filan 7-8 m€ civarı kaynak yaratıp bir kaç tane bonservisli oyuncu da almamız lazım. Bonservisi elinde olan oyuncuların da başka problemleri var. Yatırım olması lazım, olmadan olmuyor.

sports guy dedi ki...

ANCnin aciklamalarindan sonra Sergen'in yeni sezonda bu takimin basinda olacagini pek sanmiyorum ben sahsen.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim-hoca surtusmesinde iki tarafin da haklilik payi var.
Bence 8-10 abartili bir rakam. Hele ki bazi oyuncular kalacaksa veya bazi oyuncularla yollari ayiramayacaksak. Ama yonetimin son aciklamalari hic memnun etmedi beni.
Kaleci almayacagiz demek cok buyuk sacmalik. Caner, Dorukhan, Gokhan'a son teklifleri yaptik, isterlerse kalirlar yoksa gitsinler demek de dogru degil.
Oyle veya boyle 3 tane yerli oyuncu oynatmak zorundayiz. Elinde bundan iyileri yok, bulamazsin da.
Gidip senelik 2 milyon euro verelim, ne istiyorlarsa yapalim demiyorum, ama yabanci sinirlamasi gelmisken mesela Gokhan'a 500.000 euro teklif etmek komik. X futbolcu su kadar aliyor gibi kiyaslamalari sacma bulurum, ama Necip'in 1.2 milyon euro aldigi yerde, yabanci kisitlamasi geldigi noktada bu oyunculara senelik 500.000 euro teklif etmek kufur gibi birsey. Degil bu oyunculari, ikinci ligten bile bir topcuyu o paraya anca getirirsin bu saatten sonra. Gercekleri gormek lazim.
En azindan biraz yukseltip orta yolu bulmaya calismak gerekir.
Evet, bir prensip takilalim, sert olalim, ama mantik cercevesinde. Diger postta maas skalasini hesaplamistik zaten. Iyi yerliler icin 1-1.5 milyon euro arasi anormal degil.

Ljajic'in aldigi fazla parayi Gokhan'a 500.000 euro vererek telafi edemezsin, oyle bir dunya yok. Elimizde baska yerli yok. Ersin'in son mactaki performansina eyvallah, ama yarismaci bir takimin guvenilir kalecisi mi, emin degilim. Ridvan bence Caner seviyesinde degil, gelebilecek mi mechul, anca rotasyon oyuncusu olur. Necip'e birsey soylemeye gerek yok. Guven'in potansiyeli var, ama hoca dusunmuyor belli ki ilk 11'de. Dorukhan sakatliktan cikacak olsa da milli takim oyuncusu, daha gecen sene 6 milyon euro teklif almis bir oyuncu, degerli bir asset. Bu kadar kolay birakilmamali. Gokhan ve Caner'in son maclardaki performansi, profesyonelligi ortada. Burak'i gondermeye anlam verebilirim, cunku yasi gecmis ve maasi cok siradisi. Yerine yabanci forvet alabilirsin. Ama diger yerlilerde en azindan zorlamaliyiz.

Asip kesmek bize birsey getirmez. Bu yonetim orada sorun cozmek icin var, sorun yaratmak icin degil.

sports guy dedi ki...

Simdi de Welinton haberi gecti Gunayer. Guzel bi yaz sezonu olacak :)

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Lille ile ilgili baba Fikret Radyospora konuşmuş: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz,oğlumun yurt dışından teklif alması beni gururlandırıyor demiş.

Haber ciddi gibi, muhtemelen alacaklarına karşı da bonservisini verirler, Burak da maç sonu açıklamasıyla altyapısını yaptı. @Zaitsev haklı çıktı:)

Bi de Vidayı PL ye gönderirsek ver elini piim baba mı diyeyim, kararsız kaldım şimdi:)

Emre Toraman dedi ki...

Burak-Lille işi alacaklarına karşılık bile olsa kontratından çıkmak için çok iyi olur gibi yalnız. Ben iyi kötü yine gol attı sanıyordum da tamamen geçen sezonun etkisindeymişim.

Bu sezon penaltıları düşünce 7 golü var 2062 dakikada. 90 dakikada 0.31 gol.
7 de asisti var. 90 dakikada 0.61 skor katkısı.

Umut Nayir: 443 dakikada 4 gol, asisti yok. 90 dakikada 0.81 gol/skor katkısı.

Goller değersiz desen,

1. golü Antep deplasmanında Antep 10 biz 9 kişiyken ve Antep 3-0 öndeyken 83'de oyuna girip 3-1'e getiren gol. Ki 85'te 3-2 yaptığımız korneri de sayesinde kazanmıştık diye hatırlıyorum.

2. golü ilk 11 başladığı ve Avcı'nın galibiyet serisini başlatan 1-0'lık içerde Galatasaray derbisi.

3 ve 4. golü Kasımpaşa deplasmanında 10 kişi Kasımpaşa'ya karşı 2-1 gerideyken 60'da oyuna girip 3-2 kazanışımız.

İlk 11 başladığı 3 maçta Galatasaray, Antalyaspor(D) ve Gençlerbirliği'ne karşı 9 puan.

Yani tamam oyunu gösterişsizin de ötesinde, top ayağına zerre yakışmıyor falan ama sanki biraz haksızlık ediyoruz. Önce Göztepe'yi sonra Ankaragücü'nü Süper Lig'e çıkardıktan sonra Samet Aybaba'yla küme düşen Bursa'da vasat sezon geçirmiş ama o Bursa'da Gomez, Klose falan olsa kaç atarlardı bilmem. Youla olsa daha fazla atardı bak mesela.

1. santrafor olarak tek başına güvenelim diyemem tabi ama Burak'tan kurtulup kimse bulunamıyorsa düşük maliyetle Cisse'ye Oğuzhan Akgün ve Güven'i de ekleyip forvete tamam derim galiba ben.

sports guy dedi ki...

Burak ile olan iliskimi zaten bilir de yine de su durumda gosterdigi saglam bir durus var takdir etmek durumundayim onu.

is para kismina gelince orada objektif degerlendirme yapmak gerek ama.

Gecen sene neredeyse mac kacirmayarak sasirtti ama bunun bir outlier oldugunu farketmistim. Yaslilik iste, onun oyun tarzinda bir oyincuyu cok vuruyor artik sakatliklar. Bu sene 25 gorebildi anca, seneye onu bile gorebilir mi emin degilim. Kritik golleri oldu mu tabii ki oldu, ama seneye kalsa 11 cikamayacagi minimum 10 macta kadroyu net dolduracak baska forvete de ihtiyacin var bu durumda.

O tarz bi bollugumuz da maalesef yok. Yoksa benim gibi bi adam bile kalsin diyebilirdi yani ne diyeyim en buyuk ovgum bu olur kendisine :)

Emre Toraman dedi ki...

+Cisse olacaksa sözleşme 1 yıllık olmalı tabi. 1'e ikna edilemezse maç sayısı opsiyonlu 1+1+1 gibi bir formül de makul.

beagle dedi ki...

4-6 oynayabilen Fatih'i gonderip 5-10 Cm kisa Welintonu isteyenin aklina edeyim.
Ulan Gokhan Keskin 1.90dı sen futbola baslarkenki tandemde. Şaka gibi.
Seneye herhalde aldiklari defolu adamlarin eksiklerini kapamak için 3 stoper 4 onlibero ile cikacagiz.

BJK4EVER dedi ki...

Stoperde ve onliberoda eksigin olacagi belliyken ve yabanci sinirlamasi olacagi netlesmisken Fatih Aksoy'u gondermek sacmalik, kiralik olarak olsa bile.
Wellinton bize ne katacak bilmiyorum, Alanya gibi bizim altimizda bir takimda tartismasiz ilk 11 stoperi olamamis bir oyuncu.
Bize Alanya'dan gelecek oyuncu ya Alanya'ti tartismasiz tasiyan bir oyuncu olacak, ya da ozellikleri itibariyle buyuk takimda atilim yapabilecek bir oyuncu olmali. Mesela Tosic solak, cok hizli ve atletik olmasiyla onde oynayan bir takima uygun oyuncuydu ve hem solbek hem stoper oynayabiliyor.
Ama Wellinton hangi ozelligiyle geliyor, ne bekleniyor bilmiyorum. Izledigim maclarda da hic akilda kalmadi. Ruiz burada cok elestirildi, ama gelirse cok net arariz. Ki Vida'yi tamamlayacak biri gibi de hic durmuyor, aksine ayni tip oyuncu. Vida gitti de yerine mi geliyor? Oyle birsey de yok.

Daha transfer sezonu acilmadi ama hem aciklamalar, hem duyumlar hic umut verici degil. Galiba bok gibi bir transfer sezonu gecirip bu seneki takimi ve oyunculari bile aratacagiz herhalde.

yilmaz dedi ki...

Adamlar welinton'a karşı Rıdvan ve Fatih'i ya da Oğuzhan'ı istemiş. Halen daha s.ktir'i çekmediyse bizim yönetim, demek ki hiç alternatifleri yok ellerinde. Yazık valla.

Emre Toraman dedi ki...

İlla Anadolu'dan olacaksa Arturo Mina hakkında ne düşünüyorsunuz, Welinton'dan çok daha mantıklı değil mi? Hiç konuşulduğunu duymadım. Sözleşmesi de bitiyor ama 1 yıllık opsiyonu var görünüyor. Vida'yla da daha uyumlu bir ikili olurlar izlenimi var bende. Boyuna göre atletik özelliklerini ve hızını falan beğendiğimi hatırlıyorum.

Ekvador milli. Son 1 yıl çağırılmamış ama Beşiktaş'a gelince muhtemelen çağrılır. Malatya küme düşerse opsiyonu kullansa bile Welinton'dan daha makul bir şekilde koparırız sanki.

@Ahmet
3 büyüklere karşı dışında da 90 dakika izlemişliğin vardı diye kalmış aklımda, ne düşünüyorsun Mina hakkında?

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Hocam ben onu da beğeniyorum Malatyanın diğer stoperini de, 7 - 8 Malatya maçı izledim en az, ama ona bakarsan Töreyi de beğeniyorum, bizim eldekilerden iyi:)

Burada @BJK4EVER çok bahsetti, bize gelince vasatlıkları ortaya çıkar diye.

Geçen kim söyledi burada hatırlamıyorum ama Kalecileri Farnoll de iyi idi de 3 defa aynı tür dengesiz çıkıştan kaynaklı penaltı yaptırdı diye. Çok pis yedği goller de oldu mesela.

Mina hele Sergen zamanı baya iyiydi, çocuğu nalkondan düşmüş diye bir ara izin aldı, ülkesine gitti, döndüğünde kilo slmıştı, sonra pandemi, bizim maçta da göbekliydi.

Bi de bizim maçta bizden Güven sanırım ama emin değilim, pres yapıp ayağının altından topu alıp yüzdeyüz pozisyona girmişti.

Yine bizim maçta diğer zenci stoper de iyiydi, ikisi de hızlı ve atletik, ama o kardeş te habire sakatlanıp durur mesela, izlediim iki maçta sakatlanıp çıktıydı.

Hani Malatyanın stoperleri @beagle ölçülerinde bizimkilerden üstün atletizm ve fizik güç - boy - pos kesicilik falan ama Malatya küme düşüyor, bir araba da gol yediler. Bizim "yumuşak"lar ligde en az hava topu golü yiyen en iyi duran top performansına sahipler. Bu datayı yorumlayacak kadar oyunu bilmiyorum, itiraf edeyim:)

Ahmet Usal dedi ki...

Ya bi de işin aslına bakarsak Hocanın en iyi bilmesi lazım, Welintonla da Minayla da çalıştı. Israrla istediği adam Welinton, sanırım daha dengeli ve istikrarlı oyundu. Hava topunda da Günayere göre ligin en iyilerindenmiş, çok iyi sıçrıyormuş, defansif istatistiği de her açıdan baya iyiymiş. Sağ ayaklı olmasına rağmen solda da oynarmış, tek dezavantajı ağır olmasıymı ama Ruiz kadar ağır değilmiş, falan filan, Günayer konuyla ilgili tam bi video yayınladıydı, dur linkini vereyim :

https://youtu.be/h74Xtv44cYQ

Ha ona da ne kadar güvenilir tartışılır, Vida için en son videosunda Ruizle beraber ikisi de ağır oyuncu dediydi ki Vida ortalamaya göre çabuk stoper.

Bendeki datalar bunlar Hocam, sen daha iyi değerlendirirsin, beni aşıyor cidden,

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada ipadten yazıyorum saçma bi kelime tamamlama özelliği olduğu için klavyenin, o özelliği kapattım ama bu defa da çok yazım hatası oluyor, kafamdakini bir an önce aktarayım diye gönderiyorum aceleyle, saçma sapan hatalar oluyor, okunaklılık için kusura bakmayın, daha dikkat edeceğim.

Ahmet Usal dedi ki...

Aklıma gelen son ek, yine Sergen Hoca zamanı Malatyanın 6 numarası izbandut zenci Acquayı da çok beğendiydim, Torino kariyerli, fizik de teknik de gayet iyi ama o da bizim maç dahil son maçlarda hiç yoktu, koşmuyordu, verimsizdi.

Emre Toraman dedi ki...

@Ahmet
Eyvallah. Şimdi bizim özeti de tekrar izledim, Güven'in Diaby'e bırakmadığı pozisyonda kaptıran Mina'ymış. Kilo sorunu da dikkatimi çekti haklısın.

Sanırım sınırlı süreler izlediğim oyuncular fizik ve ülke gibi parametrelerle ister istemez kafamda bir oyuncu çağrıştırıyor ve o çağrışımla değerlendiriyorum. Hadebe mesela Dany reloaded geldi bana. Mina da Davinson Sanchez'i çağrıştırdığı için beğeniyor olabilirim. Welinton ise @BJK4EVER'ın dediği gibi Vida'nın yanına değil yerine düşünülebilir bir isim gibi kaldı aklımda.

Anadolu'dan izlediğim sınırlı sürelerde beğendiğim 3. stoper oldu sanırım Mina. Daha öncekiler Vukovic ve Titi'ydi. Epureanu'nun büyük takımda patlayacağını düşünüyorum mesela. Seneye Shevchenko'yu arayan Servet'e(bkz. çağrışım) dönüşebilir Şampiyonlar Ligi'nde.

Huzeyfe dedi ki...

Brezilya’da sosyal sınıf atlamak için U-20’de oynama şartı var sanki. Welinton da böyle, CV’ye onu yazınca hayatın kurtuluyor. Adamlar milli takımda 100 futbolcu kullanıyorlar, U-20’de herhalde bin tane filan çocuk forma giyiyor.

Sidnei vardı yıllar önce, tam o tarz bir oyuncu. Demiştim daha önce, vizyonu Welinton olan hocanın gençleri beğenmemesi diye birşey olamaz.

beagle dedi ki...

@Ahmet, Emre
Mina daha gençken, Malatyadan en az 2 sene once bize önerilmişti. Kontrolsüz girisleri vardi genç ve fitken. Kariyer yapamayip solugu Malatyada aldi. Bu noktadaki adamlar bize yaramiyor.

Fizikli alalim demek kazma alalim demek degil tabi. Ben küçükken Bjk'nin zenci pivotu smaç basamiyordu. (Robinson'du sanirim ismi) Yani yarma demek çözüm demek degil.
Bana göre Marcelo/Rhodolfo/Johnsen-Pepe/Egemen/Ersan
Iyi bir tandemdir. Biri duvar ve oyun kurucu/oyun zekali. Digeri ise daha birebire uygun/yipratici/temasli olmali.

Pedro-Necip bu tanimin coguna uyar ama isi cozmez. Bu sebeple fizik de hijyen faktör olarak şarttır.

Hic ugrasmadan Vidayi satip, 1 Brezilya/Arjantin menseili uzun stoper 1de Avrupali Sert stoper alirdim. Her yere genç lazim ama stoperde sart degil. Zaten Fatih Alpay Erdogan Halil var.

Sergen baski yapip berbat bir transfer sezonu olusturacak gibi. Adi geçen 1 tane olsa iyi olur denecek adam yok su anda.

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe sorun şu ki, teknik direktörün vizyonuna bırakırsan işi, daha önceki takımlarda çalıştığı adamları getirir ancak.

Sergen'i biliyoruz, adama (futbolcuyken) "Dünya Kupasını kim alır" diye sordular, "bu sene Dünya kupası mı var" diye sordu. Adamın futbolu iş dışında düşündüğü yok.

Bu adam Çemişkezekspor'dan gelse anlarım, ama Sergen'i 90'dan beri tanıyoruz. Bizim oyuncumuz. Bizden niye gittiği, gittiği yerlerde neden tutunamadığı, Bayern isticekken neden vazgeçti, 2002 dünya kupasında neden süre alamadı, dahası bundan yakınmadı... Biz Sergen'i biliyoruz, Biz ona İzlanda ikinci liginden bir yıldız adayı sunsak da almaz. Konfor alanı var onun. Ayrılmaz oradan.

Çok iyi taktisyen olabilir, oyunu okuyabilir, pragmatist olabilir vs. Ama bir teknik direktörün oyuncu portföyü Sergen için 10'sa Avci için 20, Guardiola için de 70'tir. Daha fazlası olmaz. Bu başka bir profesyonellik gerektiren iş.

Ama sen dönüp dolaşıp al hocam kulübün anahtarı, kimi istersen getir dersen, adam wellington'u getirir. O olmaz Mina'yı getirir. E onlarla çalışmış, başka oyuncu bilmiyor ki. Tabii bir de elit futbolcuları tanıyordur, geçelim onu.

Her transfer sezonunu heyecanla bekleyip, ilk ciddi transfer haberleri de böyle olunca bütün şevkim kırılıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Welinton nereden tutsan elinde kaliyor:

- Maliyet: bonservisi olacak bir oyuncu, sirf bu bile yeterli bir sebep. Bonservisinin de acikcasi 1.5-2 milyon euro'dan asagi olacagini pek zannetmiyorum.
- Kalite: bu sene 22, gecen sene 20 mac oynamis Besiktas'tan sinif olarak dusuk bir takim olan Alanyaspor'da. Alanyaspor'da tartismasiz ilk 11 oyuncusu olmamis bir oyuncunun Besiktas'a ilk 11 seviyesinde ne katabilecegini kestirmek zor degil.
- Oyuncu tarzi: oyuncu tarzi itibariyle buyuk takima uygun durmuyor. Anadolu takiminda oynamakla Besiktas'ta oynamak ayni sey degil. Forvetsen fizik guc olacak (Vagner Love), kanatsan dar alanda beceri ve teknik kabiliyet olacak (Boyd). Bunlar dikkat edilecek hususlar.
- Potansiyel: Brezilya'li olmasi avantaj, ama 31 yasinda. Bir Marcelo cikartabilecek kapasitede mi muamma. Bence zor.

Aradigimiz stoper rotasyon stoperi degil. Mirin, Roco, Fatih var zaten. Ya Vida'nin yerine, ya Vida'nin yanina adam alacagiz. Welinton profil olarak uymuyor.

Ruiz'in gitmesine bu yuzden uzulmustum zaten. Sen Ruiz'e 500.000 euro maas veremedigin icin gonderiyorsun, yerine ondan daha kalitesiz, daha potansiyelsiz, daha kariyersiz bir oyuncuya 1.5 milyon euro bonservis odeyeceksin.
Ruiz-Vida tutulmaliydi, gidecekse maas yuzunden Vida gitmeliydi, Ruiz'in yanina onu tamamlayacak stoper ve solbek gelmeliydi. Zaten maddi olarak butcemiz kisitli, olmus olan bolgeyi bozuyor. Bana biri sampiyon takimin tandemi Ruiz-Vida dese ben sahsen 'hadi lan oradan' demem. Orayi koruyup baska kritik eksik mevkilere resource aktaracagimiza kendi kendimize sorun yaratiyoruz. Simdi git 1 sene takima alismis oyuncuyu bedavaya kacir elinden, yerine bonservisle ondan daha kotusunu al. Mis.

Mina bence Welinton'a gore daha oluru olan bir oyuncu. Ama madem bu tur oyunculardan bahsediyoruz, benim soyleyecegim isim Pazdan. Gerson Rodriguez gibi o da bence cop bir takimda parlayan bir yildiz. Geldiginden beri tas gibi oynuyor, solak, hizli, istikrarli. Belki 10 uzerinden 8'lik olmaz, ama bize 6.5-7'yi hep zorlar. Vida'yi tamamlar ve Tosic v2 olur. Welinton'a falan gore cok daha mantikli transfer olur. Bir diger oyuncu da Malatya'nin dusecegini var sayarsak Fofana. Ama o da tartismasiz ilk 11 oyuncusu degil, daha ziyade rotasyon oyuncusu olmak firsat transferi gibi duruyor. Buna kanatta ihtiyac var mi elin degilim. Onun disinda Rize'deki Melnjak ve Diomande'yi begeniyorum, ama N'Sakala gelecekken ve 6 numara'ya net bir transfer lazimken bunlar mantikli olmaz.

Az ama oz transferle demek istedigim biraz da bu. Bu tarz ilk 11'de oynayip net katki vermeyecek, sorun isareti olacak 8 oyuncu alacagimiza net 4 transfer yapalim daha iyi. Takim kalite olarak bu sekilde bir gram ilerlemiyor, elimize gecen tek sey 1 sene sonra altindan cikmak isteyecegimiz bolca kontrat.

sports guy dedi ki...

Bence welinton falan oluyorsa bonservisle olmaz o is. O yuzden bu "sunu kiralik verelim" "sunu takas edelim" tarzi dedikodular donuyor.

Para yok para, olmadigi icin de her turlu alternatif senaryo donuyor etrafta.

Cok iddiali olacak ama bu sene ben bonservisli transfer olacagini pek sanmiyorum zaten.

Tahminim, kiralik yabancilar donecek onlar oynatilacak, takasla makasla anadoludan topcu bakilacak, uzerine de iste sozlesmesi bitmis bir iki adama teklif gidecek.

Bundan fazla transfer donemi beni sasirtir.

can dedi ki...

@yılmaz
“Konfor alanı var onun. Ayrılmaz oradan.”
👏👏👏👏👏

sports guy dedi ki...

Murat ozen ozel haber gecmis tore donuyormus.

Buraya silah emojisi atabiliyor muyduk?

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam Pazdan bence de underrated ve iyi stoper ama o da ağır oyuncu, kapanan takım stoperi gibi. Açıkçası düşen düşecek Malatya ile A.gücün ve Rizeden bir sürü oyuncu(7-8) tane sayarım beğendiğim ama hep iyi maçlarına mı denk gelmişim, takımları düşüyor. O yüzden söylerken kendime güvenemiyorum. Mesela Minayı da izlediğimde herşeyi doğru gelmişti, ama @beagle haklı, dengesiz girişleri var, diğer Malatya stoperinin de, çok penaltı falan yaptıran adamlar bunlar. Bir de istikrarlı değiller, devreler falan yanık, bişiler eksik yani.

Mesela Antepin de var çok iyi bir zenci stoperi, hatta Vidayla beraber ligde en çok kafa golü atan, fizik, markaj, hava topu caydırıcılık falan 10 numara ama o da devresi yanıklardan, aynı kontrolsüz giriş hikayesi onda da var. Bir anda takımı yakar.

İşte bu adamlar zaten bu nedenlerle Anadolu takımlarındalar.

Böyle demekle birlikte, kendime güvenerek söyleyebileceğim ligdeki en underrated oyunculardan biri kesinlikle Konyanın Skubiçidir. Hele GG gidiyorsa bence kesin alsınlar, zaten yıllardır ligde, hepiniz biliyorsunuzdur.

Ligden en istikrarlı kendi takımı için "iyi" yabancıları toplasak bile Çalımbayın Beşiktaşına dönüşme ihtimali var, sonuçta bizim ligin birinci sınıf olmayan oyuncuları. @Huzeyfe de, @BJK4EVER da @beagle da bu ihtimallerden bahsettiydi gibi hatırlıyorum. Bundan da korkuyorum, yani Ruizi, giderse Vidayı aramaktan falan, ki bu sene demediğimizi de bırakmadık bu arkadaşlara..

yilmaz dedi ki...

@sports guy

İsmi geçen oyuncular Fatih Rıdvan ve Oğuzhan. Hiç karlı bir alışveriş gibi gözükmüyor. Eğer Wellinton gerçekten çok isteniyorsa, böyle bir durumda bonservis ile almak daha hayırlı olur. Çünkü yerli oyuncu kısıtı da var işin içinde. Ayrıyeten işin soyut boyutu da, o kadar öze döneceğiz diyip daha bir sezon dolmadan öz kaynağın elle tutulur bir kaç oyuncusundan ikisini 31 yaşındaki bir stoper için koyvermek çelişkili.

Töre diyince şu golü Töre gittiğinden beri atmamış olabiliriz. Daha iyisi gelmeycekse hemen gelsin.

https://www.youtube.com/watch?v=GpNmRHscUT0

Zaitsev dedi ki...

Antepin, Malatyanın stoperine para verip, verdiğim paranın arkasından bakacağıma, Vida'nın yanına zaten parasını ödediğimiz bir stoperi koyar, en azından bildiğim ıstırabı çekerim. Gençleri de kaybetmem.

Takasla transfer işi takımdaki düşük maliyetli kontratlar ile olur ancak. Ya da gönderdiğin adamın maaşının bir kısmını ödemeye devam edeceksin. Mesela Wellington için 4 oyuncu teklifi haberi çıkmış. Tamamen saçmalık. Niye Alanya 3 milyon avro kontratı üstlensin?

@ BJK4EVER

Belki Ruiz-Vida uygun şartlarda olabilirdi. Mesela pire gibi sağ-sol bekler, 6 numarada Kante gibi ciğerli bir adam olsa olurdu belki :)
**************

Başkan'ın ve Torunoğullarının açıklaması göre biz zor transfer yaparız. Sergen'in istediklerini değil aynı mevkilere muadillerinin yarısını belki alırlar. Bence bu yönetim çok durmaz. İlk fırsatta ya onları getiren tribün yollar ya kendileri giderler.

Orman'ı da tebrik ediyorum. Adamın 7-8 senede söylendiğinde daha fazla söylendi Çebi yönetimi ki Orman geldiğinde tribün geliri, Avrupa geliri, loca geliri, stad ve tribün isim hakkı gelirleri de yoktu. Ziraat anlaşmasıyla gelirlere temlik koyulması da iyi olmuş. Görüntü o ki fırsatını bulduğu an geleceğe dönük ne gelir varsa kırdıracak yeni yönetim. İyicene batmaya gerek yok.

Zaitsev dedi ki...

Sergen'in bazı sorulara verdiği cevaplar benimde dikkatini çekiyor. Bence cevabı bariz çok net sorulara ciddiye alınmadığını düşündüğü için gayriciddi cevaplar veriyor.

Aspor'da oyuncular evde çalışıyor mu sorusuna verdiği cevap gibi. Malatya'nın başındayken UEFA'daki hedefi sormuşlardı. Laf olsun sorularına aynı tarz cevap veriyor adam :)

beagle dedi ki...

@Ahmet
Bizi bu kalitesizlik sarmalina sokan YD. 2 dogru adam yerine 40 tane alarak.

Sarmaldan nasil ciktik? Feda dedik genç milliler ve mac tecrubeli vasat Almanyalilar getirdik. (Olcay Hilbert Tore Beck Ozzy) En son da uzun stoper ve tartismasiz golcu ile ligi domine ettik. cok zor bir is degildi. Bilicin Vatibasi sureyi uzatti.

Cozumu Ersin gosterdi. Altyapidaki milli cocuklar bosuna milli degil. 80 milyondan secile secile geldiler. Bize 40 transfer gerekmiyor, Sergenin dedigi gibi 10 da gerekmiyor. Dogru adamlari gonderir, gencleri az idare edersen 3-4 transfer isi toparlar. Yukarida @Yilmaz guzel anlatmiş. Ne yazik ki Sergendeki tembellikle malzeme bu.

Senin begendigin adam Djilobodji'dir. O mesela futbol kulturu, teknigi vb daha uygun olurdu ama onun da yasi transferini gereksiz kiliyor.

Sakatlanmaz ve 3-4 maç ust uste oynatilirsa Alpay 10 sene formayi alir, cok guveniyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Cümleten : Sağolun, iyi olmuş değerlendirmeler, enine boyuna tartışıp düşünüyor, düşündürüyorsunuz.

@sports guy, Töre konusunda +1 , yeni şartlarda yerli oyuncu kontenjanında iyice değerli, hele Malatya düşerse sadece biz değil diğer renkliler ve TS bile saldırabilir ona, anlaşmak lazım, Sergenden sonra toparladı, bi de olgunlaşmış, eskisi kadar topu gevelemiyor, @beagle ın dediği gibi hakkaten onu bizdeyken mundar hale getiren q7 ve geçirdiği ağır sakatlıktır. Bizim tüm kanatlarımızın istatistiğinden fazlasını tek başına yapar. Hoca da istiyordu zaten.

@yilmaz :) Sergenle ilgili değerlendirmen efsane olmuş:) Ben senin kadar karamsar değilim ama, son Alanya ve Malatyada bulduğu yabancılar lige uygun ortalamanın üstü adamlardı. Var onun da bir scout ekibi. Ligi de iyi biliyor. İhtiyaç olacak oyuncu türüyle ilgili ölçüleri biliyordur en azından. Yine Hocanın demeçleri ile ilgili @Zaitseve katılıyorum, aslında onun kuvvetli yönlerinden biri, gereksiz salak soruya t.sak yanıt veriyor ki iyi bişi:) Welintona karşı o oyuncuları istiyolarsa haklısın, yok anasının nikahı.

Kafa karıştıran unsurlardan biri yabancı serbestisinden sonra Anadolu takımlarının cahil yerli hoca çoğunluğunun ihtiyacına göre yapılan transferler. Bu takımlarda evvelde hiç olmadığı kadar göz dolduran atletik ve fizikli stoper, 6 numara ve pivot santrafor var. Bu mevkiilerde en az 10 ar tane hepimizin iyi maçını izlediği oyuncu sayarız. Ligin defans ve fizik kavga anlayışının sonucu bu. Ha bu adamlar da illa ki istikrarsız, dengesiz, bişileri sorunlu adamlar ki buradalar. Bence Hocanın Welintonu isteme nedeni dengeli ve herşeyden biraz var stoperi olması, ve Vidanın net gidecek olması. İki yıldır izliyoruz adamı Alanyada, kötü stoper değil, rotasyona girer ama makul maliyete olursa, geleceği satarak olmasın. Mina yerine onu istiyorsa Hocaya güvenmek durumundayım, ama genel itibariyle içe de sinmiyor.

Ben sene başında Avcının kurduğu defansa ilk orada patlamıştım ya bu fizik kavga ligine bu yumuşak oyuncular olur mu diye. Ama o da ligi bilen adamdı, istatistiki olarak defans çok başarısız değil defans bizim. Hele FB nin ve sakatlıklar sonrası GS nin, hatta ligdeki konumu itibariyle Alanyanın, net olarak da TS nin defansından iyi defansımız. Bizim asıl sorunumuz burada hep anlatılan orta saha forvet kanat hattının kalitesizliği ile Ersin gelene patlak kalemizdi bu sene.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsevin yönetimle ilgili değerlendirmesi bana en mantıklısı gibi geldi. Kalacaklarsa da Fulyayı satmak için altyapı yapıyorlar bu kadar ağlayarak. Şu Bankalar Birliği anlaşmasının yeniden yapılandırılması için GS ve diğer kulüplerle bastırıp bir anlaşma yapabilirlerse başarıdır, anca öyle bir şansları olur, Şu ana kadar pek o kapasitede görünmediler.

@beagle

Hocam senin hep bahsettiğin formüller evet tutmuş formüller. Bu kadar stoperden bahsettik ama aralarında bir Rodolpho kalibresinde adam net yok. Beğendiğim Antep stoperinin ismini yazmak sorun, hah o işte, sağolasın:)

Sergenin yaptığı tam olarak genç düşmanlığı mı, emin değilim. Altyapı hocası olarak başladı, Alanya da Melihi de oynattı. Bu sene transfer ihtiyacını göze sokmak ve kendi kuracağı takımda hazır as oyuncu ihtiyacı için elini güçlendirmek adına gençleri pek oynatmamış olabilir. Kamuoyuna ve medyaya küçülmeyeceğiz, yarışacağız, ezik olmayacağız mesajı verme çabası da muhakkak ki var.. Yönetim tam tersini yaptığından marka değeri ve taraftar desteği için durumu kurtarmaya çalışıyor bence. Kalırsa seneye mevkisinin birinci yedeklerini U19 Milli yapmazsa o zaman konuşuruz. Şu an hava çok puslu, çok politika dönüyor, net bi şey anlayamıyorum şahsen.

Welinton'un profili tam olarak Vida'dan alamadığımız şeyleri sağlayabilecek bir profil aslında benzer olmalı ama değil. Müdehaleleri gayet iyi zaten ligin en fazla müdahele yapan stoperi, hava hakimiyeti ve top kesiciliği lig standartlarındadır ki yine top kesmede de ligin en iyi stoperi. Duran toplarda bir etkisi olacaktır. Vida gibi gereksiz faul yapmak da önemli meziyetlerinden. Vida'yı gönderip yerine 800-900 bin maliyetle bu adamı koyuyorsak bence gayet iyi bir transfer. Ha Vida'yı değil Roco-Mirin'i gönderip alternatif alıyorsak yine iyi transfer. Karşılığında ne verdiğimiz de oldukça önemli tabi.

Emrah D dedi ki...

Vida-Roco-Mirin hiçbirini göndermeden Welliton'u almamız biraz soru işareti yaratıyor. Sonra gönderemeyince elimizde sayıca şişiyorlar. Roco ilk geldiğinde de bunu demiştim, Pepe de Vida da satılıyorsa çok iyi transfer, biri satılıyorsa iyi transfer, hiçbiri satılmıyorsa kötü transfer gibi bir yorumum olmuştu. Welliton da biraz böyle. Bir de elimizde altyapıdan gelen bu kadar stoper varken (Erdoğan, Alpay, Fatih, Halil) hepsinin önünü kapamak gibi geliyor bana. Hadi gençlerin hiç birini 11 düşünmüyoruz (ki Fatih'i ya stoperde ya orta sahada 11 düşünmemek biraz çocuğa haksızlık, ligi muhtemelen bizim üzerimizde bitirecek takımda banko 90 dk oynuyor) en azından bütün yedeklerimiz gençler olmalı. Yani iki tane as stoper ok transfer olsun, ama üçüncü bir stoper gençlerin önünü kapamasın bir sakatlık/ceza/formsuzluk durumunda gençler oynasın.

Emre Toraman dedi ki...

@diskonnektus
%100 katılıyorum. Sayıca ne kadar şişersen gönderirken de elin o kadar zayıflıyor. Hadi kaçmaz fırsat falan olsa(ödenen maaşlar ne kadar yüksek olsa da Vida biraz öyleydi mesela, Roco bile ucundan öyleydi), ya da sınırlı havuzdan yerli olsa tamam da muhtemelen Güney Amerika'da ve Güney Amerika'nın öncelikli export ettiği liglerde tonla bulabileceğin profilde bir adam.

3. veya 4. stoper olarak altyapı harici benim makul bulacağım tek transfer Dorukhan tarzı U25 çok düşük maliyetli bir adam olur. O da Alpay'ın 2 sezonluk sakatlık sonrası nasıl döneceğinden(içimde Badstuber korkuları) tam emin olamadığım için ve Fatih'i ortasahada değerlendireceğimizi varsaydığım için.

Basar dedi ki...

Benim duyduğum Karşıyaka'dan Doğukan İnci ve Karagümrük stoperi listemizde. İzmir'de Karşıyaka'lı arkadaşlar Doğukan'ı baya övüyor. Altınordu orjinli, gün gece gol attı. Süper Ligde ne verir bilemem ama istatistik adam gibi kanat forvet istetistiği. Dorukhan gibi alt ligden gelip etki yaratabilse bu tarz transfer başımın üstünde. Gümrük stoperi de 1.92lik boyu ile @beagle'a göz kırpıyor :)

Böyle 2-3 potansiyelli oyuncu (yerli ve gurbetçi), 3-4 Atiba/Hilbert/Beck/Cisse/Marcello tarzı kemik, güvenilir ve nispeten mantıklı maaşlı oyuncu, 1-2 Sosa/Adriano/Aboubakar katkısı/etkisi yaratacak oyuncu ile temizlenmiş ve U19 destekli kadro harmanı oldukça iyi iş görecektir. Genelin aksine Sergen'in kuracağı kadro ile ilgili iyimser hislerim var. Bir dayanağı yok, sanki iyi bir kadro kuracak gibi hissediyorum. İnşallah yanılmam...(geçmişte çok yanıldım)

sports guy dedi ki...

@Basar

Cok guzel yazmissin da 1-2 Sosa/Adriano/Aboubakar etkisi yaratacak oyuncu kismi asiri muallak. O tarz bir para harcanacagina hic inanmiyorum ben :)

Emrah D dedi ki...

bugün bir haberde sergenin istediği 8 transferin 2si tecrübeli 6sı genç oyuncuymuş, eğer doğruysa mantıklı. alabildiğimiz sürece sonsuz sayıda genç oyuncu transferi yapabiliriz problem olmaz zaten 20 tane genç oyuncu bir tane papaz kadar maaş almıyor. bizi batıran 250bin euro altı maaş alanlar değil 1 milyon euro üstü alanlar.

kiralıkların ve kontratı biteceklerin gökhan gönül hariç hepsi gidecek diye düşünürsek, doğukan da yeni kontrat alır dersek vida, mirin, roco, douglas, gökhan, necip, atiba, dorukhan, oğuzhan, ljajic, nkoudou, boyd, lens, larin, burak olmak üzere 15 kişi var 250bin euro bandı üzerinde maaş alan.

bunların bir kısmı 1 milyon hemen altı veya üstü alan douglas, atiba, mirin, gökhan, necip (maaş indirimine gidiyormuş), dorukhan, boyd

1 buçuk civarı alan larin, roco

2ye yakın veya üstünü alan nkudu, vida, lens, ljajic, oğuzhan, burak

15 tane bu civar maaş alan topçu sayısı da bence fazla, içinde bulunduğumuz durumda 10-12 civarı olması gerek. 2 civarı veya üstünü alan en fazla 3 oyuncu olmalı ve gomez gibi takım sırtlayan cins oyuncular olmalı. burak fizik olarak iyice sıkıntılı, o yüzden lille transferine seviniyorum. yerine 1.8-2 maaşla mandzukic deniliyor olursa bence gayet iyi olur. oğuzhana belki subjektif davranıyorum bilmiyorum ama halen inanıyorum sergen hocayla 8 numarada yeniden eski performansa dönebilir diye düşünüyorum. vida 3 buçuk milyon euro maaşla bu tayfanın en çok kazananı, kendisini sevsem de stopere bu maaşı verebilecek durumda değiliz 3-5 verene satılır. lens aslında oynayınca oynuyor ama o maaş yine de çok. müşteri çıkmazsa (hiç söylenti yok) en azından oynatıp verim almaya bakmak lazım. ljajic çok faydalı olabilir ama hep istikrarsız oldu vida gibi bunun da piyasası var 6-7ye satılırsa hayır demem kalırsa ondan da faydalanmanın yoluna bakmak gerekli. nkudu eyvallah hızlı mızlı ama ne 1.8 maaşına değecek bir futbolu var ne de satılacak müşterisi. keşke olsa da satsak.

kimi futbolcu her durumda performans verir, kimi futbolcu düzgün bir düzen içinde performans verir, kimi futbolcu da kendi becerilerine aşırı uygun bir düzen olmadıkça performans vermez. nkudu da malesef bu tarz. zarar etmeyelim parasını çıkaralım derken sahanın bir kenar ön bölgesinde ona göre bir düzen kurulması gerekiyor. sakatlıklardan filan bir türlü olmadı ama mesela nkudu-ljajic-lens yanyana oynayınca aslında fena sonuçlar almadık.

douglas ve roco hem maaşları daha düşük olduğu için hem de performans verebilecekleri takımlar olacağı için elden çıkarma ihtimali daha yüksek oyuncular.

larinle mirinin de biraz piyasası var, kalırlarsa da iş görecek oyuncular bence. mirin önde oynayan takımın hızlı stoperi olarak bence fena değil. larin de yetenekleri var ama güvenle umut 250şer bin euroya oynarken bence larinin o maaşa tartışmasız as forvet oynuyor olması gerek. o yüzden ya çift forvete dönelim ya satalım.

özetle douglas roco larin vida burak satıp tek stoper transferinin yanına mirini koyarak arkayı kurar burak yerine de en fazla 2 milyona gönül rahatlığıyla 11 yazılacak bir as forvet alırsak başka transfere bence gerek yok kalan tüm transferler ya olursa tarzı dorukhanı eskişehirden olcayı almanyadan hasici hırvatistandan aldığımız gibi transferler olabilir.

fidddas dedi ki...

bence eğlenceli bir transfer dönemi geçecek. pandemi nedeniyle boşa çıkan genç-yaşlı çok oyuncu var. bir çok kulüp kendilerine göre fayda-maliyeti sıkıntılı olan kontratlardan bir şekilde çıkıyor, çıkmaya çalışıyor. bu durum bonservissiz oyuncu piyasasında bir artışa sebep olur, buradan atiba(bonservissiz ama ortalama ücretli ve faydalı) benzeri oyuncu transferleri olabilir.

ama aynı pandemi nedeniyle zamanında gelirlerin tapusunu üstüne yaptığımız astronomik maaşlı oyuncuları elden çıkarmamız da zorlaşıyor. ben bir ara bu tip oyuncuların da bir şekilde memleketlerine dönmek isteyeceklerini düşünüyordum ama şu anda bunu en iyi ihtimalle bizi fifalık ederek yaparlar diye düşünmeye başladım. zaten maaşlarını da vermediğimiz için alacakları karşılığında bonservisini aldı lafını çok duyarız gibi geliyor. yeni bir ferrari vakası yaşamayız umarım.

aşırı sirkülasyon sevmiyorum ama sanki 15 civarı oyuncu gidecek 10 civarı oyuncu gelecek bir hava seziyorum(bu sezon için maaş indirimi falan derken sirkülasyon normal bu arada). bunun bu kez en kötü tarafı lig 11 eylülde başlıyor. en iyi ihtimalle bu transferler ağustos sonu falan biter ve takıma katılır. ligin başında geçen yıla göre yeni 8-9 oyuncuyla başlamak risk. tatil yapmamış oyuncular falan derken ligin başlangıcı baya baya sürprizli olabilir.

Basar dedi ki...

@sports guy
Sosa 4,2 milyon bonservis-1,7 milyon maaş
Adriano bonservissiz-2,25 maaş/yanlış hatırlamıyorsam.

Çok ütopik değil.

BJK4EVER dedi ki...

2 terubeli 6 genc bana hic mantikli gelmiyor. Yonetim bunu isteyebilir, ama Sergen asla kabul etmez. Tabii gencle kasit 30 yas altiysa olabilir, o baska.

Gideceklere bagli olarak en az 2-3 tane kaliteli oyuncu almadan seneye sampiyonluk mucadelesi veremeyiz. Gerekirse diger transferlerden kisalim, hatta gerekirse mesela stoper almayip orayi Roco, Mirin, Fatih, Vida ile idare edelim, ama key mevkilere 2-3 tane ust duzey adam alalim.

Maddi sikintilar tabii ki malum, ama yonetim bunu da yapamiyorsa hakikaten durmasin orada.

beagle dedi ki...

Seneye 11 kişi oynama ve 30 maç oynayip 20+ gol atacak bir santrafor oynatma sansimiz oldu. Büyük kazanç.

Emre Toraman dedi ki...

Papiss Cisse hakkında ne düşünüyorsunuz, Vagner Love 2 mi olur? Bana sempatik geliyor şahsen. Alanyaspor'da 2 sezondur kaçırdığı maç sayısı çok düşük. İzlediğim dakikalarda kondisyonunda presinde vs. bir sıkıntı da görmedim. Özellikle Umut/Larin'le birlikte oynadığı dakikalarda kolay gol buluruz gibi geliyor.

fidddas dedi ki...

Lyondan Vida = marcelo + para gibi bişeyler de dolaşıyor. Marceloyu 1-1.5 arasına ilna edebilirsek faydalı iş olur. Marcelo gelince ne verir bilemem ama maddi olarak karlı iş.
Burak olayı da çok iyi oldu. 30+ maç olayı önemli. Umarım ligr uygun bir forvet adayı belirlenmiştir.

yilmaz dedi ki...

@Emre Toroman

Bence aynı tipte oyuncular değil. Love'un başarılı olduğu Alanya ile Cisse'nin başarılı olduğu Alanya arasında bile fark var. Ayrıca Love'da yapılan hatanın yapılacağını sanmıyorum ( o hatayı yapacak para yok çünkü :))

Love 33 yaşındayken bonservissiz, 1+1 yıl performansa bağlı sözleşmeyle max 1 1-2 m€ maaşla gelseydi bu kadar sorun olmazdı. Biz 27-28 yaşındaki adama yapılacak sözleşmeyi verdik ve işler ters gidince bitiremedik sözleşmeyi. O bizi biz onu sevemedik sonra.

Golcülük melekeleri Cisse'nin daha fazla olduğuna inanıyorum. Anatomik yapısı da daha atletik gibi.

1+1 sözleşme max 800b€ maaş ile olursa 1 sezonluk santrfor problemimizi çözebilir.

can dedi ki...

@Yilmaz
Katılıyorum her satırına. Ama bir genç Cisse bulsak aynı fiyata çok daha güzel olur. Zamanında Freiburg Cisse’yi 1,2 milyon euroya Metz’den alıp ertesi sene Newcastle 10 katına satmış. Yıllardır hasretim genç ve iyi bir santrafora.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz Cisse ile ilgili değerlendirilebilecek ne varsa söylemiş. +1 . Adam Love dan daha atletik, daha iyi de kafacı, istikrar da iyi, kısmetliysek en az bi 15 - 20 gol santrafora yazarız. Gerçekçi olursak en az 1.2 milyon, muhtemelen 1.5 milyon maaşa anca gelir Cisse, Alanya dan zaten 1.1 ya da 1.2 alıyor diye biliyorum.

@can +1

Sanmıyorum ama öyle bir genç bulacağımızı, Larin bizde 1.6 milyon maaşa oyuyor, kiralanmayabilir, değerlendirilebilir, en fazla o olur.

@fidddas +1

İnşallah olur. Lyon lafı geçince ilk aklıma gelen Marcelo + 1-2 milyon bonservisti.

Burak 15 milyon lira senelik maaşının 12 milyonunu alamamış, 3 milyona oynattığımız santrafor olmuş. Söylediğim her olumsuz söze pişmanım. Alacağının tamamından vazgeçerse bu profesyonel dünyada cümlemizden büyük Beşiktaşlıdır benim gözümde. Hiç yüksünmeden "Adammış" derim. Sonrasında da futbolla ilgili kendini yetiştirirse yeteneklerine göre kulübün kapısı kendisine açık olur.

Bunlar iyi haberler, beklendiği gibi sonuçlanırsa şafak azıcık da olsa aydınlanmaya başlar. En azından bu sene yarışacak bir kadro açısından. Hocanın arzu ettiği yarışacak şansı bulması açısından..

Ahmet Usal dedi ki...

Hani duygusal davrandığımı düşünen varsa Nihat Kahveciyi hatırlasın, altyapıdan yetişen öz evladımızı. 3.5 milyon maaşını faizleri tazminatı ile falan mahkemeye verip çatır çatır almıştı, bitik sakat haliyle hiç verim vermediği dönemden sonra.

Cidden 12 milyondan vazgeçen adam kalbimi kazanır, artık ne kadar önemliyse:)

Ahmet Usal dedi ki...

Aha playlistimde de U2 dan Beatiful Day çalıyor, hadi bakalım:)

can dedi ki...

@Ahmet
Sadece genç santrafor değil genç ve iyi santrafor yazmamın tek sebebi Larin zaten. :)))

Sevincine limon sıkmayayım ama Burak sadece cüzzi bir miktarı bonservisine karşı bırakmış. Eh o da bir şey tabi.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Cüzzi miktar 6 milyon TL, kalan 6 milyon için pazarlıktaydılar, bilmiyorum sonucu.

TS den bize gelmek için de orada büyük miktar alacağını bıraktıydı.

Sonuçta emeklilik dönemi yaklaşmış, futbolcu olarak kazanacağı son paralarından fedakarlık ediyor. Adam bıraktığında bizimle anılmak istiyor, normal bir günümüz profesyonelinden fazla çabalıyor. Benim için saygıyı hakediyor, özellikle aklıma Nihat Kahveci geldikçe, Kahveci 2 yıllık 7 milyon Euro alacağını faiziyle falan çatır çatır aldıydı, kontratının son iki yılında bizde sakatlıktan doğru düzgün oynayamadan hem de. 2008 de FT nin Scott Piri aşırı antrenesi ile bitirdiği oyuncuydu.

Ha diyeceksin ki ilk giderken 4 milyon bonservis kazandırdıydı, e Beşiktaşla o değere ulaşmıştı, neredeyse bi mislini emeklilik parası olarak geri tahsil etti. Hiç sevmem onu o yüzden! Ki bi nesil eski dönemin topçusu. Şimdi bi de medyada Beşiktaş yorumcusu olarak para kazanıyor! Ha İspanya kariyeri örnektir yerli oyuncumuza, kapı açanlardandır, ama Beşiktaşlılığı ile ilgili hissiyatım bu!

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Son olarak şöyle tamamlayım, benim için kulüp taraftarlığı antropolojik anlamda kabiledaşlıktır. Bana Dededen-Babadan-Amcadan geçen. Hayattaki en değerli aidiyetlerimden biri, 40 yıldan beri de böyle. Çoğunuz için de öyle olduğunu tahmin ediyorum.

Bu yüzden bu tür nüanslar simgesel ve kabile bağı hissiyatı açısından bana önemli, bilmiyorum ne kadar anlatabildim..

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da başka bir deyişle Beşiktaşlılık bu maddi toplumda hala tutunduğumuz eski değerlerden, beraber daha çok olma, bütünleşme ve dayanışma ruhunu hala bu şartlarda ve ortamda yaşatabilmemizi sağlayan...Birken çok olmamızı sağlayan.. gibi.. Benim gözümde adam aha ben de varım dedi gösterdiği tavırla..

BJK4EVER dedi ki...

Burak'in maasini 4 milyon euro olarak biliyordum ben, 2.5 ise yine fena degilmis.
Benim Burak ve Vida ayriligiyla ilgili sikintim yerlerinin dolmama olasiligi.
Takimdan gitmesi konusulan oyuncularin buyuk bolumu oynayan, katki veren oyuncular. Vida, Burak, Caner, Gokhan, hatta Ljajic.

Yani bunlar gitsin, eyvallah. Ama bunlarin verdigi katkiyi cok daha az paraya verecek oyuncuyu bulacagimiza inanciniz var mi? Acikca soyleyim benim yok maalesef.

Buragin yeri Cisse ile dolacak deniyor. Cisse Love'a gore daha komple bir oyuncu. Love tamamen savunma arkasi kosu, first touch ve gol vurusu ile varolan bir oyuncu. Cisse sirti donuk de oynar, kenar ortalari da gol yapabilir. Nispeten buyuk takima daha uygun. Ustelik istikrarli, mac kacirmiyor Burak gibi.
Bence hala cift forvette daha fazla verim saglayacak bir oyuncu, ama bence Buragin eksikligini tek forvet olarak dolduramaz. Bir Guven ve Love gibi asla olmaz, ama seneye Cisse'den 20 gol garanti diyemem ben.

Onun disinda max 800K denmis yukarida, ama o paraya asla bir forveti getiremezsin bize. Cisse o paranin ustune Alanya'da kalir zaten. Cisse alinirsa minimum 1.5, maksimum 2 milyon euro maasla gelir. Ha, sen elindeki yerli forveti 2.5 milyon euro maas fazla diye gonderip yerine 1.5 mulyon euro maasli, daha kalitesiz yabanciyi getirince bu bir arti mi eksi mi iyi dusunmek lazim.

Besiktas oyuncu gondererek daha iyi olmayacak, Besiktas iyi oyuncu alarak daha iyi olacak. Maas butcesi dusunce bu takim sampiyon olmayacak, iyi bir kadro kurunca olacak. O yuzden Buragin gidisine sevinenler bence erken seviniyor. Yerine kim gelecek, hangi sartlarda gelecek bir gormek lazim.

Onun disinda bu odemeler konusu ciddi sikinti. Durumun kendisinden ziyade bir iletisim eksikligi de var bence. Bir oyuncunun iceride 12 milyon tl parasinin olmasi normal degil. Sartlarimiz bu belki su an, ama seffaf olmak lazim. Cikip sikinti yasiyoruz, utaniyoruz, ama seneye bunun olmamasi icin dogru planlama yapacagiz ve gunu gunune odeyebilecegimiz maaslarla oyuncu alacagiz demek gerekir. Belki kapali kapilar ardinda konusuluyordur, ama bunu kamuoyuna net bir sekilde soylemek, mahcubiyetini gostermek oyuncular uzeridne de pozitif etki yapar. Senin oyuncun 12 milyon tl'lik alacagini birakip gidiyorsa Dorukhan ve G.Gonul'un bu durum karsisinda ne hissettigini anlamak lazim. Bu iletisim disa dogru yapilmiyor, ama iceride yapiliyor mu emin degilim. Candas Tolga Isik bosuna Gokhan'la daha samimi bir sekilde gorusulmesi lazim dememistir son yayinlarda.

can dedi ki...

@Ahmet
Kesinlikle anlıyorum söylediklerini. Kendi Beşiktaşlılık hikayemle de çok örtüşüyor. Ben ntvde Burak’ın 4 milyon bıraktığını okudum ama euroya yanlış çevirmişim kafamda.

@BJK4ever
Çok iyi özetlemişsin durumu. Ben de aynı kaygıları paylaşıyorum tamamen.

Ahmet Usal dedi ki...

@can +1

Hocam @BJK4EVER herzamanki gibi bizden iyi özetlemiş durumu, sağolsun:)

Vida yerine takasla Marcelo çok daha az maaşa gelip üstüne Vidaya ödenecek geçmiş borçtan ve gelecekte ödenecek paralardan kurtulmak, Burağın da geçmiş ve gelecek ödeneceklerderinden kurtulup Cisse ile 1.5-2 milyon bandında anlaşabilmek her şekilde maddi anlamda büyük kazanç oluyor, oyuncuların da yerleri bomboş kalmamış ve iyi planlamayla iş yapacak kadar dolmuş oluyor. Tabi @BJK4EVER ın dediği gibi eksik çok, ama diyelim Larinle Cisseyi beraber oynatabilecek bir sisteme cesaret edebildi hoca, belki o zaman sorun olmaz, Cisse den 15 - 20, Larinden de bir 10 gol minimum alabiliriz. Marcelo ve Welintonla da stoper göbeği iş görecek sağlamlıkta olur.

Yani en azından hayal ettirmeye başlıyor gündelik bu senelik başarı anlamında, ki o başarı da ekonomik katkı ve marka değeri açısından ihtiyaç.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER, Cisse'nin Alanya'da ne kadar aldığını bilmiyorum. dediğin gibi 1m€+ üzeri orada alıyorsa kabul etmeyebilir. Ama bence zaten büyük takımın bir oyuncuyu daha alt sıralardaki bir takımdan getirmek için para tek kozu olmamalı. Muhtemelen bir "Cisse savaşı" olmacak bizim ligde. Benzer tipte forvetleri GS ve FB'nin var. Dolayısıyla daha yüksek maaş verecek rakip yok. İşte orada oyuncuyla yapılacak görüşmeler devreye giriyor. Bir de bence de birinci alternatif olarak düşünülmemeli zaten. Bence en azından 3-4 yıl forvet sıkıntısı çekmeyeceğimiz biri gerekiyor forvete. 30'lu yaşlarda gerilemeye başlamış biri de olabilir, 23-24 yaşlarında biraz daha alt seviye liglerde (çek, polonya, macar, avusturya, ingiltere 2 filan) 20-30 gol ortalamalı bi leblebici de. Forvet konusundaki teşhis çok önemli.

Ama biliyoruz ki her zaman yaşadığımız dejavu yaşanacak. Forvet bulamayacağız ve ligin boştaki en iyi golcüsünü alacağız. Sonra film tekrar başlayacak. Bu yüzden baştan olacağa hazırladım ben kendimi. Gelecek yıl forvetimiz Cisse olacak. Bunu ne kadar az kriz çıkacak şekilde yönetirsek o kadar iyi. Burak'ın maaşını Cisse'ye verip 3 yıl da sözleşme imzalarsak, geçmiş olsun.

Ben Alanya'da aldığı maaşa ya da biraz altına ikna edebileceğimizi düşünüyorum. Biraz insan ilişkileri ve camia'nın taraftar, medya gücünü kullanmak gerekiyor tabii.


Cisse Alanya'dan 1.5 alıyor ve şuan 2.5'luk kontratın peşinde boşta diye duydum. İsmi geçen Balotelli de İtalya'da net 1.5 alıyor fakat 2-3 yıllık 3m'den başlayan bi kontrat istiyormuş. Love bence uygun bi forvetti zamanına göre fakat buraya geldiğinde kontak kapattı yerden kalkmadı, yanlış sistemde oynattık vs. Pahalı yaşlı Cisse yerine 27-30 bandında bir oyuncu bulup Larin'le yedeklesek daha doğru olur gibime geliyor. Bu sene Avrupa olacak pandemi den ötürü yaz kampları vs sıkıntı yaşayabilir Cisse. Bu arada @Ahmet'in beğendiği gibi ben de anadoludan Hadebe ve Djilobodji'yi beğeniyorum. Yukarda gayet iyi tespitler yapılmış. Ayrıca Gökhan'ın da Fener'e gittiği konuşuluyor. Yeni baştan takım oluşturmak zor umarım yönetim altından kalkabilir.

yilmaz dedi ki...

@Fernando Claudse valla Cisse o parayı alıyorsa Alanya'dan hiç bakmamak bile lazım. Ben o kadar alacağını hiç düşünmemiştim. Anadolu kulüpleri bile bu maaşlara oyuncu oynatıyor demek ha, vay be.

Zaitsev dedi ki...

Cisse Alanya'da aldığının 2 katından azını istemez. Zaten gelmiş 35 yaşına. Bu dakikadan sonra para konuşur.

Burak için hayırlı olsun. Bizde önümüzde 2 sene ne yapacağı, kaç maç oynayacağı belli olmayan 5.5-6 milyonluk bir yatırımdan kurtulduk. Burak, bu sene sistem karmaşası, sakatlık, para sorunları derken verimli olamadı. Penaltılar çıkınca 2000 dakikada 7 gol atmış. 300 dakikaya bir gol çok düşük.

Birini bulamazsak panik yapmadan Umut-Larin devam etmek en mantıklısı. 2si de hedef santrfor oynayabilir. Topa ne kadar az dokundurursak o kadar çok verim alabiliriz.

Nihat'la ilgili bir bir muhabbet vardı. Nihat gelmek istemediği için yıllık 3.5 milyon avro istemiş. Demirören'de o parayı verince iyi para diye gelmiş :) Sonra yaptıkları ise teorikte doğru olmakla beraber bu camianın çocuğu olan ve camianın gerçeklerini bilen birisi çok yanlış.

@yılmaz,

Son yıllarda forvetlere çok para ödüyor Anadolu kulüpleri, mesela Love ilk Alanya'ya 1.5'dan gelip gol kralı olunca 1.8'den uzattı bize 2'ye geldi. Eto 2.5 alıyordu Konya'dan, Jahovic Göztepe'de 500'e oynarken Konya'da 1'e çıktı şimdi 1'in üstünde alıyor diye tahmin ediyorum. Geri ve kenar oyuncularına daha az ödüyorlar ama forvetlere hele ki bonservissiz almışlarsa epey para gömüyorlar.

yilmaz dedi ki...

@Fernando Claudse yine de söylediğim gibi, adamın sözleşmesi bitmiş zaten. FB ve GS forvet piyasasında pek olmayacak gibiler. TS de girmez o işlere. Alanya aynı parayı vererek uzatabilirse uzatsın, ama bizimkiler "2 veririz, 2.5 veririz"'e girmesinler. Başka cazip teklif gelmezse bizim teklifimizi kabul edebilir. Yeter ki panikle hemen "al sana 2.5m€, 3 yıl da sözleşme" demeyelim. Olmazsa başka alternatiflere bakmalı.

Emrah D dedi ki...

Rhian Brewster'ı kiralamakla ilgili bir haber filan niye çıkmıyor acaba bence çok mantıklı

yilmaz dedi ki...

kadro belirsizliği tahminimden de hızlı çözülüyor, kiralıklar kalmayacak, burak caner gökhan gidiyor, vida için kuvvetli iddialar var deniyor vs.

evet bu seneden daha iyi olmayacak kadromuz. Ama aynı feda dönemindeki gibi, bir dönemin bitmesi gerekiyordu. O sene takımın en iyi oyuncuları Ernst, Simao, Egemen gibi oyuncuları yüksek ücretleri nedeniyle tutamadığımız gibi, bu sene de benzer şeyler var. Bence sessiz bir şekilde çok büyük bir kadro revizyonu başladı. Ben Burak'ın ayrılmayacağını, ayrılsa bile sezon başlamaya yakın sancılı bir şekilde ayrılacağını tahmin ediyordum. Açıkçası çok şaşırdım.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1, hakkaten dediğin gibi.

Bence kesin gidecekler Elneny, Diaby, Gökhan, Caner, Burak, Vida, zaten gitmişler olan Karius ile Ruiz ve Boatengi de eklersen Karius öncesi ilk 11 in neredeyse 7-8 i seneye olmayacak. Şimdi 8 - 10 oyuncu söylemi daha çok anlam kazanıyor.

Yani bu seneki 11 den seneye kalacak olanlar Ersin, Nkodou, Lens, Atiba, yedeklerden Boyd; Nkodou da ihtar çekenlerden, sözleşme feshedip gitmesi süpriz olmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu durumda ilk 11 e iki stoper, yedek ya da asil bir solbek(Rıdvanın değerlendirilme şartlarına göre), bir sağbek (Douglas ya da Lens orayı tamamlar mı yoksa transfer yaparlar mı?), en azından bir yedek kaleci, Elneny yerine biri, 8 numaraya biri, kanada Hoca adam istiyor, Burağın yerine biri desek en az 8 - 9 adam. Nkodou kaçar ve Ljaic de su koyverirse içimizden bir 11 temizlemiş olucaz :)

Ahmet Usal dedi ki...

Vida neden net gider diye düşünüyorum, Lyon dışında Biliç EPL ye çıktı, istiyor haberleri var, Vida ve menejerine 11 milyon borcu var kulübün, ayrıca Hoca da beğenmiyor deniyor, o da kesin gidicilerden.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet bunca tantanadan sonra Douglas takımda kalır bir de 11'in değişmezi olursa çok kahkaha atarım valla :) Adam neredeyse 1 senedir kış uykusunda uyuyor gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi benim beklentim takimdan kiralik ve sozlesmesi bitenler dahil en fazla 5-6 oyuncunun gitmesi, 3-4 saglam ve akilli transferle yolumuza devam edilmesi.

Ama gorunen o ki cok fazla sayida oyuncu gidecek, bunlarin ciddi bir kismi da oynayip katki verenler olacak. Yerlerinde de bence bunlardan cok daha ucuz olmayan, ama kalite ve performans olarak takimi bu senenin bile gerisinde birakacak oyuncular olacak.

Tamamen aciklamalara, yonetimdekilere ve ortada dolasan transfer haberlerine bakarak soyluyorum. Afedersiniz ama sikeyim oyle revizyonu ben.

fidddas dedi ki...

şu temizlik riskli ama gerekli ve hatta mecburi. sergenin görevi bırakacağını falan düşünmüyorum. bence yönetimle bu konuda anlaştılar zaten. iş artık hem kendisinde hem yönetimde.

bu işin iyi tarafları
- sergen imkanlar dahilinde kurulsa bile kendi kadrosu ile çalışacak.
- 2-3 yıldır sorun olan yaşlı kadro dağıldı.
- hem sergenin istediği hem yönetimin seçtiği oyuncular(menajerler) iyi bir kadro kurmak imkansız değil.
- 20 tane oyuncu alınmayacağı için mecburen 1. yedeklerin alt yapı çıkışlı olması kolaylaştı.

kötü tarafları
- 11 eylülde lig başlıyor, tamamen değişen kadroyu bu kadar kısa sürede lige hazırlamak zor
- mali durum malumken panik ile dağıtılandan daha kötü kadro kurulabilir.
- transfer anlaşmazlığı sergen ile yönetimin arasını açabilir.



- yönetim panik yapmadan şimdiye kadar onlara atfedilen (torunoğulları, altınsay vs) uygun oyuncuyu iyi fiyata ikna etmeli
- sergen sakin kalarak oynayacağı oyuna uygun oyuncuları yönetime tarif etmeli
- lige uygun atletik oyuncular bulunmalı
- iskelete parayı verip (4-6-8-10-9) etrafını ona göre doldurmalı. şu beş oyuncuya ortalama 2 milyon versen, kalan 6(1-2-3-5-8-7-11) ya ortalama 1.5 versen bile 19 milyonluk kadro oluyor. yedeklerde de 1-1.3 arası 4 oyuncun olsun dersek 24-25 milyon oldu. kalanı zaten
U21 ki 10 tane bile olsa 2-3 milyon ancak maaş yapar. 30 milyonu geçmeden kadro kurulur.


ben umutluyum ama iş yönetim ve sergende. altınsay falan ingiltere championshipten bulacak artık bize göre oyuncuları. bu arada championship transfer yapılacak en uygun liglerden.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :)

Hakkaten yav, böyle bir oyuncumuz var :) E GG gidince sağbek te yok, ya altyapı ya Douglas ya da transfer!

@BJK4EVER

Hocam işte demekki Sergenle Yönetim ihtilafı falan kayıkçı kavgasıymış, olacaklara bizi alıştırıyorlarmış. Ölüyü gösterip sıtmaya razı ederler..

Ahmet Usal dedi ki...

@fiddads :)

Aynı zamanda yazmışız, ya da senin anlattığın durum olacak herhalde o zaman..

turgay dedi ki...

Açıkçası Burak ve gökhanın ayrılmasına üzülmedim. Yerleri elbet dolacaktır.benim çekincem genel olarak yönetimin içinde bulunduğu ruh hali. Görüntü olarak kötüler. Bu da camiaya kötü mesaj veriyor. Silkelenip kendilerine gelmeliler. Ayrıca kral Burak son maçta oynamazken fenerli gökhan son maçta yine oynayacak. Bu da sorgulanmalı

Basar dedi ki...

Gökhan’ın ayrılmasına da ona oyuncak dolar atan camiaya gitmesine de üzüldüm. Daha iyisini hak ediyordu.

fenere gitti diye hiç bir zaman kinlenmem zira kendisi çok şahsiyetli bir insan. Oldukça fazla emek verdi ve profesyonellik gösterdi. Kendisine 4 yıl için çok teşekkürler. Kendisi, efendiliği ile yetişen futbolcu kardeşlerine iyi bir örnektir.

BJK4EVER dedi ki...

Su Gokhan meselesini rakamlarla cok merak ediyorum. Biz kac teklif ettik, kendisi kac istedi ve Fener'e kaca imza atacak. Harbiden cok merak ediyorum.

Fener'e makul bir paraya gittiyse ve biz komik bir para vermissek, bu yonetimin buyuk hatasidir.
Eger biz iyi bir para teklif etmissek ve Fenerbahce astronomik bir para vermisse gule gule gitsin, tursusunu kursunlar.
Eger paralar birbirine nispeten yakinsa ve Gokhan orayi tercih ettiyse o kendi karakteridir, kendisine para atan camia'ya gitmistir.

Acikcasi ne Gokhan'da o karakteri goruyorum, ne de Fenerbahce'nin astronomik (>1.5m euro) bir para teklif edecegini zannetmiyorum. Galiba biz komik bir para teklif ettik.

Gondersinler bakalim. Seneye sanki 3 tane yerli zorunlulugu yokmus gibi davransinlar. 700.000-800.000 euro yillik paraya oynayip ilk 11'de bizi tatmin edecek bir yerliyi nah bulurlar. Artik Cisse'yi beyaza mi boylarlar bilmiyorum, ama zor.

Ersin-Ridvan ilk 11 oyuncusu degil. Fatih-Oguzhan-Dorukhan-Guven'de potansiyel var, ama ilk 11 icin yeterliler mi gorecegiz. Yerli transferi de afedersiniz bok yaparlar. Selamu aleykum dedigin zaten kapiyi 1-1.5 milyon euro'dan acacak, bunlar da piyasadaki en boktan oyuncular olacak. Gurbetci'nin kalitelisini alamazsin, kalitesizleri de bir bok katmayacak ve tonla menajer parasi odeyeceksin. Bonservissiz yerli piyasasi da bitik durumda.

G.Tore falan deniyor, ama komik. Ben kendisinin gitmesini istememistim, ama bedavaya gonderdigin ve kume dusecek takima bile damga vuramamis oyuncuyu biz ne yapacagiz? Boyle mi sampiyonluk yarisi verecek bu takim?

Basar dedi ki...

Okudukça şaşırıyorum... yahu biz Burak gelirken, pahallı uzun sözleşme yaparken kızmadık mı, Caner oyunu baltalıyor/aynı quaresma gibi/kademe filan bilmez diye kızmadık mı? Papazlar takımı bozuyor demedik mi?

İkisi ile de şampiyonluk görmedik, hayır Canerle de görmedik maalesef aşili koptu... nedir bu kadar ağıt şimdi? Yarın aynısı Vida için de geçerli olacak, 184 stoper olmaz, 3 milyonluk oynamıyor vb. Dedik.

Bence yönetimin sözleşme sonlandırma stratejileri doğru, transferleri de daha sonra değerlendireceğiz. Yönetime de kozanlar var, orada da Ormancari hamleler bekleniyor sanırım. Bu yönetim underdog görünmeyi seven, daha mütevazi bir anlayışa sahip. Sırası ike Orman, Truva atı ve Şenol Hoca tarafından kalitesizliğe mahkum edilmiş takımı son 100 yılın en büyük ekonomik krizinde tık diye düze çıkarmasını bekleyenler var sanırım!

Arkadaş insan ilk durum tespiti sonra kaynak tespiti yapar, sonra da oyun planını kurar. ilk ikisi yapılmış gibi duruyor. Ben yönetime kızmıyorum, umuyorum ki iyi şeyler yapacak.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER mesele maddiyat değil belli ki. Kadro tasfiye ediliyor. Bu yapılırken de başarılı olacağız diye bir gaye yok. Sadece ligde 3-8 arası bir sırada yer alacak bir kadro yapılıyor. Bu çok net.

Gökhan düşük ücrete bile oynasa, bir sonraki sezon için onun yerine oyuncu bakılması gerekecek.

Bu yapılan doğru mu yanlış mı bilemem, orasını yaşayıp sonuçlarını gördükçe anlayacağız. Ama şu anda yapılan sadece küçülme değil, sıfıra inmek. Buradan başlanacak. Olacak olmayacak göreceğiz.

yilmaz dedi ki...

Bir de hep atladığın konu, bizim kadro ne kadar kalitesiz olacaksa rakiplerinki de o kadar kalitesiz olacak. Başakşehir'i ayıralım desem, onların da yaşlı ve para mazotuyla oynayan bir kadroları var. Ayrıca ben de şu anda takımı yönetiyor olsam, en az 2-3 sene daha Başakşehir'in hegemonyasının devam edeceği kabulüyle hareket ederim.

dominic molise dedi ki...

@ahmet, lens'in kalacagini da hic dusunmuyorum. maasi odenemeyecek seviyede. tam bir "birak parani, al bonservisini durumu". ben mutsuz degilim takimdaki degisimden ancak gencler maci oncesi olmasi uzucu oldu. bu arada ljajic, vida iyi bonservis getirdikleri icin; oguzhan donmek istemedigi icin gideceklerdir.

yarin sivas yenemez ve biz puan birakirsak, trabzonun cezasi onanirsa cok korkunc olur. cok! ben gencleri yenebilecegimizi sanmiyorum, umarim sivas kazanir. sivas kaybedecekse de trabzonun cezasi onanmasin. yoksa ciddi felaket. bunu yonetim gercekten aciklayamaz. kimse de ikna olmaz.

revizyondan ben acikcasi mutluyum, daha onceden de yazmistim. kimse gelmesin ama gitmesi gerekenler lutfen gitsin diye.

ersin,
douglas, erdogan, necip, ridvan
fatih, dorukhan
boyd, hasic, nkoudou,
larin

ben bu kadroya tavim. hatta forma bile alirim (pancu'lu puma doneminden beri forma almadim)
yap dorukhan'i da kaptan. mis.

fidddas dedi ki...

herkes bir alman golcü falan diyordu transfremarkt'da gezinirken sandro wagner'in serbest kaldığını gördüm.
sizce ihtimali var mı bunun?

Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise :))))

Hocam ya çok güzel t.sak geciyon ya da bizi yiyiyon:)) İtiraf edeyim yeni bir seviye:)) Kusura bakma, kek dünyasında kalan tek diilim, idare ediver :)

Selamlar, kal sağlıcakla..

Emre Toraman dedi ki...

Gidenler/gelenler ışığında ben fit olacağım, hatta gayet de ümitli olacağım kadroyu güncelledim.

GK: Ersin D, Volkan B, Doğukan Ö
DR: Douglas, Kerim A, Kerem K
DC: Welinton, Erdoğan K
DC: Roco, Alpay Ç
DL: Nsakala, Rıdvan Y
DM: Fatih A, Atiba, Necip U
MC: Oğuzhan Ö, Dorukhan T, Kartal Y
AR: Gökhan T, Boyd
AC: Ljajic, Hasic
AL: Nkoudou, Güven Y, Almos K
ST: Cisse, Umut N, Oğuzhan A

----------------------------------

Bence gayet potansiyelli ve yarışır bir kadro. Hava yakalanırsa Douglas-Oğuzhan Ö-Gökhan T-Ljajic-Nkoudou-Cisse 6'lısı bir anda maçı 4'e 5'e getirebilir. Kilitlendiğimiz, gole ihtiyacımız olan anlarda da Fatih-Dorukhan-Gökhan T-Ljajic-Umut-Cisse şeklinde bir 6'lı bana güven verir şahsen.

----------------------------------

Transferler: Yine konuşulanlar üzerinden gittim.

Volkan Babacan: Bonservissiz 30-33 yaşlarında kayda değer Süper Lig tecrübeli herhangi bir yerli kaleci yeterli diye düşünüyorum.

Kerim Alıcı: Douglas benim çok beğendiğim bir tarz. Genelde bütün Brezilyalı bekleri beğenirim zaten(Ramon Motta dahil). Poor man's Adriano/Cicinho yaratabilirsek büyük kazanç. Ama bunun gerçekleşmesi çok da ihtimalli değil tabi. Kerem Kalafat'la yarıştırıp Douglas'ın olmama ihtimaline hazır tutacağımız, genç milli olmuşluğu ve lig tecrübesi olan bir U25 transfer iyi olur düşüncesindeyim. 300,000 € bonservis limiti yeterli diye düşünüyorum.

Welinton: İstediğim bir transfer değildi. Ama anlatılanlara bakarak ayağı ve hızı fena değil, hamleleri de yerinde. Brezilyalı stoperlerin teknik kapasiteleri genelde yüksek olduğu için özellikle oyun kurulumunda savunma liderliği yapmalarını seviyorum. Vida'nın yanına değil de yerine düşünülüyorsa tamamım.

Nsakala: Bu da istediğim bir transfer değildi. Ama sağ bekte Douglas'ı oldurabilirsek savunma beki olarak yeterli olacaktır heralde.

Gökhan Töre: Tarz olarak her zaman beğendim. Beşiktaş'tan kötü oynadığı için ya da yeteneği düşük olduğu için değil, hiç oynamadığı için gitti. 30+ maç oynasa 5 gol-5 asisti var bence her türlü.

Cisse: Yaşına rağmen maç ritmi ve formu gayet yerinde. 30+ maçta 20+ gole ulaşma şansı var bence. Hele de Umut'la birlikte oynadığı dakikalarda kolay gol buluruz diye düşünüyorum.

Fırsat/scouting transferi yakalanırsa her oyuncu güncellemeye açık tabi. Ama benim ilk bakacağım Roco yerine daha atletik, fiziğini kullanan, adam yiyen bir savunmacı olurdu. Roco'ya da "hayatta olmaz" demiyorum ama Mina(kilo sorununu aşarsa), Djilobodji tarzında oyuncuları dengesizlik defolarına rağmen ben kabul ederdim mesela. Sivok-Ersan, Franco-Ersan bile fena ikili olmamıştı bence zamanında. Welinton'un denge stoperi olmasını bekliyorum yani burada.

----------------------------------

Gidecekler: Vida, Mirin, Lens, Larin

Emre Toraman dedi ki...

+Ersin D-Douglas-Welinton-Roco-Nsakala-Fatih A 6'lısı de havasını bulursa bir anda maçı -3'e -4'e getirebilir tabi. İyi tarafından bakarsak arada bir maçı da 6-4 alabiliriz :)

yilmaz dedi ki...

@Emre diğerlerine bakmadan fikrimi söyleyim, Beşiktaş'ın as kaleciye ihtiyacı var. Volkan as kaleci değil. Zaten yeteri kadar travma yaşadık, bir de -maalesef- artık rakibimiz olan takımın iki yıldır forma yüzü görmeyen kalecisini almanın alemi yok. Bu transfere Arda Turan transferi kadar muhalefet ederim.

Emre Toraman dedi ki...

Sergen'in yedeği olarak da Tamer'i ciddi olarak izlemekte fayda var gibi. Camia içinde Sergen kadar karizması/kredisi olmayacaktır tabi ama yönetim kaynaklı bir kadro revizyonuna/planlamasına daha rahat adapte olabilecektir diye tahmin ediyorum. Bu biraz klişe ve sevmediğimiz bir Türk futbol yöneticisi kafası farkındayım ama böyle dönemlerde şans vermek/kurban etmek gerekebilir bu tarz 2. adam görünümlü karakterleri. Süper Lig'de sonradan gittiği, kendi kurmadığı takımı yükseltme CV'si Sergen'e, Okan'a yaklaştı çünkü baya.

turgay dedi ki...

Burada da olmak üzere çoğu beşiktaşlı Burak için neler dedik. Adam gidince birden badem gözlü oldu. Her sezon başı sakat, her sezonun ancak yarısında tam oynayan, takım oyununa katkısı gün geçtikçe azalan, 35 yaşında ve yıllık 3 milyon euroya yakın sözleşmesi olan bir adamın gidişine ben üzülemem. Üstüne fenerbahçe efsanesi gökhan son maça koşarak giderken büyük Beşiktaşlı Burak takımdan ayrılıyorsa neyine üzüleyim bunun.

Burak, Caner ve gökhanın ayrılması bizim için hayırlı olmuştur. Bu adamların senelik maliyeti 8 milyon civarı. Yerlerini daha genç ve aç oyuncularla doldurabilirse yönetim büyük iş yapmış olur. Görünen dolduramayacakları yönünde. Umarım bizi şaşırtırlar.

turgay dedi ki...

Bır konuya daha değineyim.

Erdal Torunoğulları bir transfer sihirbazı değildir. O dönem transferleri Ahmet Bulut yapıyordu. Zaten ne zaman Ahmet buluttan vazgeçip Baska menajerler ile çalışmaya basladık o zaman daha kötü futbolcular geldi. Ahmet Bulut ile çalışmama sebebi bence Fikret Ormanın ben oldum demesidir. Kim ne derse desin. Ülkede transferleri menajerler yapıyor. Bakın adana demirsporun takım menajeri ve baskan danışmanı Türkiyenin en karanlık menajerlerinden metin korkmaz. Takımın %90ı onun oyuncusu. Ülke artık bu durumda. Bunun nedendi de kulüp yönetenlerin ceplerini doldurma isteğidir. Sonuc itibariyle besiktas iyi menajerler ile calısırsa ıyı oyuncular gelir. Yandaş, eş dost akraba ile calısırsa vay halimize.

Tekrar söylüyorum ülke üzerinde 1 tane bile transfer sihirbazı yoktur. Böyle şeyler söyleyerek alakasız adamların bir taraflarını kaldırmayalım.

dominic molise dedi ki...

@ahmet, abi haklisin. forma almam elbette, fazla abartili oldu hahahahah

dominic molise dedi ki...

yalniz weliton, nskala, cisse, tore sadece bana mi inanilmaz vasat geliyor? satilabilecek adam gelsin yahu su takima. kim gelirse gelsin 3-6 arasi bitiricez zaten seneye belli ki. en azindan satilabilir oyuncular parlasin, ya da gelecege yonelik kadro omurgasi olusturulsun. bu 4 isimden hic biri bi amaca hizmet etmez. en cok 5. olacakken 4. yaparlar ama 4 tane yerlerine oynayacak adamlarin parlamalarini engellerler.

beagle dedi ki...

Bir idman yapalim, burada son 30 seneyi bilen çok. 30 senedeki en iyi orta-uzun mesafe sutorlerimiz sizce kimler?

Benim liste:
- Sergen
- Nihat
- Talisca

Biraz daha asagi gorduklerim:
- Tümer
- Cenk ve Ertugrul (kapasitelerine oranla çok az şut cektiklerinden)
- Delgado
- Fernandes

Sandro Wagner sözleşmesini fesh etmiş. Piyasada boşta olan bize en müsait forvet. Yaşı daha 32. Bunun dışında Giuliano ve Joséf de Souza da takımlarından ayrılıyor. Bu 3 adam omurga için çok iyi fırsatlar. Sağ bek için keşke Mert Yılmaz'ı düşürebilsek.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Listenin birinci sırası tartışmasız Nihatındır bence. Roberto Carlos gibi çok ender futbolcuda bulunan bir vuruş tekniği vardı.

İkinci yine bence Taliscadır.

Sergen de her nevi vuruş tekniği vardı ama uzun mesafe - 30 - 35 metre kastediyorum golü Tümerden azdır. Tümerin biz hariç Samsun ve Milli Takım kariyeri 30-35 metre golü dolu. Sergen kariyerinin başında bizde attı öyle bir kaç tane ama daha çok orta mesafeden - 20 - 25 metreden vurmayı tercih ederdi gibi hatırlıyorum. 35 metre mesafe varsa önce pas opsiyonuna bakardı.

Bence Ertuğrul da 30 - 35 metrede - uzun mesafede Sergenden iyidir. Çok Allahsız vuruyordu:)

Yine Cenk bence Delgado ve Fernandesten sonra gelir aşağıda yazdığım ölçüde:

Ncçizane sıralamam - uzundan orta mesafeye ölçüsüyle:

- Nihat
- Talisca
- Tümer
- Ertuğrul
- Sergen
- Delgado
- Fernandes
- Cenk

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de İlhan Mansız Cenkten iyi şutördür yine bence. Listeye o da Cenkin üstünden girer.

yilmaz dedi ki...

Pancu'yu da unutmayın. Diğerleri kadar parlak olmasa da tello ve bobo da fena şutör değildi.

Sosa da eklenebilir listeye.

Emre Toraman dedi ki...

100. yilda duzenli izleyici oldum. Oncesi bende yasim geregi ya hic yok, ya hayal meyal.

Sayilan isimler disinda Kaan Dobra, Ramon Motta ve Adriano da mevkileri ve deneme sikliklari dusunuldugunde iyiler arasindaydi bence. Bir de Gokhan Inler, Almeida ve Simao gibi genel kariyerleri baska, Besiktas kariyerleri baska olanlar var.

Ahmet Usal dedi ki...

Arkadaşlar önerilerinizde haklısınız, sadece sanki o liste biraz daha spesifik gibi.

Mesela Tello da Cenkten daha iyidir bence şutör olarak, adamı hatırladığımız özelliklerinden biri zaten, lig, Avrupa, her yerde attı uzaktan bizde, unutmuşuz eklemeyi. Ama Pancu ve Bobo çok uzak mesafe golleri adamları değildi,onlar daha çok 20 - 25 m golleri olan adamlar. Yani 30-35 metre golü Pancunun var da Bobonun hatırlamıyorum mesela.

Sosa bizde çok atmadı o tarz gollerden, TS de daha çok attı.

@Emre Toramanın saydığı isimler de bizde bir iki tane o tarz golleri olan adamlar ama kariyerlerinde var.

Bence @beagle ın listesi İlhan Mansız ve Tello dışında baya iyi, onlar da eklenirse gayet mükemmel. Sıralama kişiye göre değişir, ben kendiminkini paylaştım.

Ahmet Usal dedi ki...

Mansızın orta mesafe şutları çok iyiydi mesela, 20-25 m yerden Hamiyle birlikte en iyi vuran adamlardan hatırladığım Türk oyuncu olarak. Bizde Daum gollerinin belki yarısı, en az üçte biri öyledir. Yoktan varetme golleri olduğu için onu ayrı severim, çok attı onlardan çünkü..

Ahmet Usal dedi ki...

Aslında ironik olan Burak Yılmazı da eklememiz gerekmesi, bizde en az 5 golü vardır anormal şut klasmanında, hani az oynadı diye hakkı geçmesin, o da şutördür, ha sonlarda kalır ama var o özelliği..

Veli'nin de en az 3 golünü hatırlıyorum ölmeseydi atardı rahmetli gittikçe geliştiriyordu kendini.

Ahmet Usal dedi ki...

@Fernando Claudse

Hocam zamanında Veli Kavlağın askeri bir taraftar olarak hatırladığım karavanası- dağları taşları dövmesi daha fazladır :) Ama var hakkaten iki - üç iyi golü, haklısın.

Konu keyifliymiş, sağolasın @beagle, insanın yazası geliyor.

Kime attığını hatırlamıyorum çünkü 8 - 9 yaşlarıma denk gelir ama ilk hatırladığım Beşiktaş taraftarı olarak rahmetli Babamla heyecanla ayağa fırlatan ilk 35 metre golü Şekerbegoviçin bir frikiğidir, maçı da 2 - 1 aldıydık.

Bir ona yakın 2. hatırladığım eski ayağa fırlatan Beşiktaş golü Gökhan Keskinin orta saha oynadığı ve takıma daha yeni girdiği dönemde Atletico Bilbaoya 35 metreden attığı goldür, ağların örümceğini aldıydı. Maçın ilk golüydü ama maçı 4 - 1 kaybetmiştik, deplasmandı gibi hatırlıyorum.

Basar dedi ki...

Bu konuda açık ara en baba oyuncu Koray Avcıdır! 100% istatistikle oynamıştır. En büyük darbeyi indirmiştir, şarkı bestesi olmuştur!

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Sonrasında Sergenin 90 da Fenere attığı, daha sonrasında da Taliscanın deplasmanda Benficaya 90 da attığı ilk üçüm olur herhalde..

Emre Toraman dedi ki...

Burak'ın da ayrılışıyla takımda 3. lük hedefinin/motivasyonunun pek kalmadığını düşünüyorum. Başta Ersin ve Rıdvan, sonra Roco, Boyd, Nkoudou ve Güven açısından önemli bir maç bugün. Umarım ayrılanlar/bitse de gitsekler ile aralarındaki kariyer farkının ve böyle dönemlerin/maçların kariyerlerine yapabileceği etkinin bilincindedirler. Böyle maçların ligin ve takımın genelinin aksine kendileri için külfet değil, 90 altın dakika olduğu hatırlatılmıştır heralde. Benim gözüm hep kendilerinde olacak.

planck dedi ki...

Burak ve Vidanın performans olarak yerleri dolabilir. Gökhanın yeri zor dolar. Benim tahminim bizimkiler Gökhana 1 sene + performansa göre +1 sene önerdiler. Fener direk 3 sene önermiş ise ücretler arasında fazla fark olmasa bile oraya gider. 2-3 sene önce devamlı sakatlanıp çıktığı zamanlar ŞG kendisi karar verecek futbola devam edip etmeyeceğine demişti. Ondan sonra toparladı ama bence artık pili bitmek üzere.. Canerin yaptığı istatistiği de başka bekten alamayız ama takım içöin daha yararlı bir bek alabiliriz. Bu 4 topçuya yılda 7-8M euro gömüyorsak 3-4M a yakın performans alınabilecek isimler bulunur. Benim için asıl sorun takımda şampiyonluk, kazanma kültürü olan topçu sayısnın azalacak olması. Alpha karakter eksikliğimiz olacak ve özellikle derbilerde bu psikolojik faktör çok etkili oluyor bkz. Biliç takımlarının eksiklikleri vs Gomez etkisi.

Ahmet Usal dedi ki...

@planck +1

Hocam winner karakterler kısmı ve eksikliğinin getirebilecekleriyle ilgili çok doğru değerlendirme, üstüne bu sene bu kadar gittiysek 13 gol Canerden, 7 gol Gökhandan, 21 golde Buraktan katkı aldık. Özellikle orta saha ve kanatların skora etki yetersizliğinin ilacı defansın Vida dahil gol katkısıdır. Bunu gelecek sezon ararız.

Ahmet Usal dedi ki...

15 dakikadır pozisyona girip topu içeri atamıyoruz ya da kolla kontrolle atıyoruz..

Huzeyfe dedi ki...

Benim sahada gördüğüm Beşiktaş’ın gelecek adına en değerli oyuncusu Güven. Temel bir eksiği var, topun kıymetini bilmiyor.
Rıdvan ciddi güven kaybetmiş. Her kararını sorguladığı çok açık. Bravo Sergen.

Pheaglix dedi ki...

hayir gokhan'in yerine u19 sag bek oynatilmamasini anlarim. belli ki gokhan'in verdigi katkiya yakin katki verebilecek oyuncumuz yok. burak'in yerine baskasinin oynatilmamasini da anliyorum, cunku kaptan. takimi bir arada tutuyor vs. ama madem caner ile sozlesme uzatilmayacakti, ne diye caner yerine ridvan'i oynatmadik?

tamam caner'in skor katkisi oldu ama (bence) ridvan ile aralarinda oyle buyuk performans farki yok, hatta defans acisindan ridvan net daha iyi. caner'in ridvan'a kiyasla yaptigi marjinal katkinin beklenen degeri takimi puan kaybetmekten kazanmaya mi tasiyor, ya da seneye sol bekte altyapidan oyuncu oynatabilme ihtimalinin degeri bu kadar mi dusuk?

hadi diyelim caner'in yaptigi katki sayesinde sl on elemeye gittik. takim su haldeyken seri basi olsa bile on elemeyi gecemez. iddiamiz olabilmesi icin transfer yapmamiz lazim, ama o transferleri yapacak paramiz yok. ee, ne anladim simdi ben ucunculuk icin seneye takimda olacak oyuncu yerine gidecek oyuncuyu oynatmaktan? n'sakala icin 850-900 bin euro konusuluyor. sl on elemeye gidebilsek bile sl icin para harcamamiz lazim (ki o parayi harcayinca da gidecegimiz garanti degil), ama sirf on elemeye gidebilmek icin onden para harcamamiz lazim. simdiden 850 bin euro bagladik sirf on elemeye gidebilme sansina. daha dikkata deger bir sansimiz olabilmesi icin forvet vb. almamiz lazim ki o transferler'in bonservis + maaslarinin gunumuzdeki degeri sl gelirinin cok cok ustune cikacak.

bu mantigin aynisi diaby denen kutuk icin de gecerli. herhangi bir hali saha gece macindan herhangi birini alsak diaby'den kotu top kontrolu olmaz. bu adam takima kalan maclarda ne gibi bir katki yapti/yapmasi bekleniyordu da u19'dan kanat forvet yerine diaby'i oynattik (hala oynatiyoruz)? hadi u19'u gectim, guven oynasaydi? en azindan takimda kalacak ve bir sekilde egrisi dogrusuna gelirse seneye (hem de yabanci siniri gelmisken) katki verebilecek birisi. lens ve boyd seneye de takimda kalacaklar, onlarin oynamasini anliyorum da neden diaby?

Ahmet Usal dedi ki...

Elneny hiç olmadığı kadar kötü, tüm sezon yaptığı top kaybının toplamını bu maçta yapacak gibi gidiyor, ki gidici zaten.

Madem Roco sakatlandı neden Erdoğan yerine Necip girdi derken Nkodou bir jeneriklik gol daha attı, adam normal atamıyor anlaşılan da diyecektim ki onu da elden iptal etti hakem, elden iptal edilen üçünncü gol.

Tuhaf bir maç oluyor!

BJK4EVER dedi ki...

Sinir hastasi oldum vallahi. Oyuncularin beceriksizlikleri, gerizekaliliklari harbiden sikiyor insani. VAR varken elle kontrol yapan gerizekalilar, rakip kose direginde sikismisken ve top kaybi yapacakken kendini tutamayip hucum faul yapan salaklar, karsi karsiya kalinca eli ayagina dolasan basiretsiz hucum oyunculari.
Son dakikada Boyd'un pozisyonuna faul calan hakemin de ABV. Aksam ama futbol programlarinda bu pozisyonu konusmaz o.c. lari.
Ligin boktanligi bir daha tescil oldu. Sivas maglup ve bence ceviremeyecek. Su maci almamiz lazim.
Diaby'nin bu isten para kazanmasi harbiden olacak is degil.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Basaksehir hegemonyasi kabul edilecek bir camia degil. GS hegemonya kuramadi, biz kuramadik 2 sene ust uste sampiyon olduktan sonra, 5 senelik taraftarsiz camia mi kuracak? Ayrica kadrolari oldukca yasli, dususe gececekler.

Ayrildigimiz nokta da ilk cikis noktasi zaten. Ben kadronun birkac kritik temizlik disinda muhafaza edilip 4-5 iyi takviye yapilip sampiyonluk kovalanmasi taraftariyim. Siz sampiyonluk falan bosverin, bombos, iddiasi olmayan bir takim kurun diyorsunuz. Bence bu Besiktas'a ters, ama neyse.

Garip bir sekilde bizim camia'da eziklik, loser karakteri hep var. Bu takimin 3.luk sansi varken as forvetinin gitmesi, ilk 11 oyunculariyla sozlesme uzatma gorusmelerinin bu kritik mac oncesi yapilmasi vs bu loser karakterin en onemli gostergeleri zaten.

Pheaglix dedi ki...

diaby'i sahada gordukce aklima sadece ali dia geliyor.

Murat dedi ki...

tüm diaby hater'lara gelsiiinnnn buuu...ahahaha bonservisini alalım mı?

Huzeyfe dedi ki...

30 yıldır futbol izliyorum, orta sahada çizgi savunmanın bu kadar kötü yapıldığını görmedim. 2.golde geri 4’lünün dördü de farklı şeyler yapıyordu.
Neyse, teşekkürler Hamzaoğlu.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

Ahahahahahahahah

Basar dedi ki...

Valla bu takımla 3.lük büyük başarı. Bu hedefsiz takıma, sağı solu eksik gedik hasta kaçan topçularla dolu takıma son 7 maçta 6 galibiyet aldırabilmek takdire şayan.

Ahmet Usal dedi ki...

@Murat :)))

Diaby 10 şeyin yarısını yanlış yapan ama vazgeçmeyip denemeye devam eden bir oyuncu, maçı vermeye çalışırken aldı:) Zamanında ya @Huzeyfe ya da @Zaitsev dediydi Anadolu takımlarında gayet oynar diye, tam da vazgeçmeyip hep denemesi nedeniyle oynar.

Herhalde hepimiz ne kazandığımızın farkındayızdır; hem de beğenmediğimiz ama seneye arama ihtimalimiz olan bu kadroyla, tartışmalı kiralıklarımızla, beceriksiz orta saha ve forvetimizle, yerlilere 1 yıl, yabancılara 8 ay para ödeyemeyen yönetimle:

- AL ye önelemesiz garanti gidiş
- ŞL Önelemeye girme ihtimali
- ŞL Önelemeden son tur dışında zor bir rakiple karşılaşmadan geçme ve ŞL ye kalma ihtimali
- Winner ve kiralıkları bile motive edip oynatabilen bir Hoca
- İyi bir genç kaleci ve solbek
- Güven - olacak - hissettiriyor.
- Ligde ilk üçe giren İstanbulun tek büyük takımı olma
- Renklilerin daha kalitesiz kadro ve ekonomik duruma rağmen önünde bitirme

@BJK4EVER ne diyosa çıkıyor, ligin kalitesizliği bir kez daha kanıtlandı. Resmen kaos futnoluyla 3. olduk. Bombok bir GB yi yendik.

Değişmeyen şeyler :

- Öne geçtiğimiz maçı kazanma
- Duran toptan gol yememe
- Beceriksiz kanat ve forvetler

Murat dedi ki...

bu noktadan sonra transfer hedeflerimiz net olmalı: töre, olcay, tosic, marcelo (bak bu ciddi), demba ba, veli de dönmek istiyormuş futbola :))))

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle :)

Elneny gider ayak en kötü oynadığı maçlardan birinde bir gol bir asistle güle güle dedi:) Hayır seneye tartışamayacağız, adam gitti, o açıdan:)

Sene başı burada yazmaya başladığımda küme düşme hattındaydık, ne FB ile GS nin bu duruma düşeceğini, ne de bu şartlarda gelecek üçüncülüğü hayal bile etmemiştim, ha zorlayalım diye yazıp duruyodum, ayrı..

Bence bugün mutlu olalım, Her şey çok güzel olacak diyelim, çünkü muhtemelen olmayacak...

Murat dedi ki...

Bu sezondan alınacak feedback veya ders ne olabilir acaba diye düşünüyorum, o kadar saçma sapan ki her şey, sergen var başımızda. adam TD kariyerinde hep yaptığını yaptı ve başına geldiği gudik kadrolu takımı hedefe götürdü, takım Beşiktaş olunca Şampiyonlar Ligi şansı geldi..ama sonrasında o kadar çok bilinmeyen ve bilinen ve ürkütücü olan parametre var.

Yönetim pasiflora çalmış gibi, kasa çakılımış, ülke çakık, rakiplerden ola ola 18 tane seyircisi olan birisi şampiyon olmuş, 3 büyükler yıllardır hakkettikleri sıralamada bitirmişler ligi, gs felaket külfet içinde, fb de beceriksiz yönetim var,

Çok enteresan yahu

Zaitsev dedi ki...

Çok güzel bir sezon sonu oldu. Sergen hoca bu kadroyla iyi iş yaptı.

Forveti filan geçtim. Açık oyuncusu lazım. Önce orta saha sonra açık. Keşke Lens olsa dedirtiyor bunlar.

Diaby kötüydü ama bence Nkodou daha kötüydü. Bariz bir kontra atağı öldürdü. Gençlerin en net pozisyonu öncesi kontra atağı başlatan pas hatası başta olmak üzere bir sürü top öldürdü. Ama güzel gülüyor:)

Murat dedi ki...

Önem sırasına göre atiba ve elneny istikrarı, sergen efekti, pandemi, berbat üç büyükler, ve politika kurnabanı beter olsunu trabzon bu berbat sezonu bir nebze kurtardı, ligin kazanılmasının aslında ne kadar basit denklemlere dayandığını gösterdi

yilmaz dedi ki...

Hafızalardan silinmesini istediğimiz bir sezonu bitirdik. Valla diğer maçların sonuçlarını beklediğimiz her hangi bir final maçında işlerin bizim lehimize gittiğini hatırlamıyorum. Bu ilk olabilir.

Boyd ve Diaby topa vurmayı bilse zaten lig bu hale gelmeyecekti de, bu maçta ilk yarıda bu skora ulaşabilirdi. Çok yeteneksiz bir takım. Yalnız Diaby bu maçta fena oynamadı. Zaten genel sorunu beceriksizliği.

Emre Toraman dedi ki...

Kornerleri Elneny'nin, penaltıları Atiba ve Elneny'nin kullandığı bir maç izlemek zorunda kalmak üzücüydü.

Ersin'in 8. maçında 3. cleansheet'i oldu. Maç başına 1 gol yedi. xGA'sını görebildiğimiz bir yer var mı?

Rıdvan'ın özel yetenekleri var. Arapas kalitesi ve içe doğru da atabildiği çalımları yatırımlık. Geleneksel bir bek oyuncusu gibi çizgide isabetli ortalar açmasını beklememek lazım. Yatıp kalkıp Lahm, Adriano gibi bekleri izlemeli. Abdullah Avcı sezon başında Caner'i zorlamak yerine Rıdvan'ı hazırlayabilse daha mantıklı olabilirmiş.

Roco'nun 0 hatayla oynamasını beklemek gerçekçi değil ama Ersan/Tosic seviyesinde bir katkı alınır diye düşünüyorum. Yerine ideal transfer bulunamayacaksa almış olmak için bir oyuncu alınmamalı bence.

Boyd ve Güven bence rotasyona yetecek kadar ışık gösterdiler. Yetenekli oldukları işler var, bu kadar sorumluluk almaları gerekmeyen, 8 ve 10 numaranın yönettiği bir düzende faydalı olurlar. N'koudou biraz hayal kırıklığı. Oyuna hiç katılmıyor. Bugün iptal olan golü ve Denizli'ye attığı gol harikaydı tabi ki ama onda da Boyd ve Güven'deki sorun var. Sorumluluk verilecek oyuncu değil. Bu 3 oyuncunun 1'ini ideal 11'de tolere edip yükseltebiliriz bence ama 2'si, hele de 3'ü birden çok zor.

Dorukhan'ın süre alması da sevindirdi. En azından yaz kampını tam kapasite geçirebilecek.

Basar dedi ki...

Sergen’in konuşması çok değerliydi. Umarım herkes durumu idrak etmiştir.

Hasta ti dedi ki...

atletik takim kuracak muhtemelen hocamız, gecen ciktigi teketek programını izledim, yıllardır benzer seyleri söylüyor, fizikte fizik. O yüzden umutlu olmak lazım

sports guy dedi ki...

Yani benim burada anlattiklarimi sergen ozetlemis iste biraz.

Bonservisli transfer beklemeyin, ortalama maas hayvan gibi dusecek, e durum bu yani iste.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Valla biliyorsun Ruiz ve Elneny arti Burak ve Canere karsiydim. Bu "olmazsa yanariz" denen adamlar birer birer dokulurken kalede Ersin forvette Guven ile 3. olduk 3-0 deplasmanda mac aldik.

Bence herkesin gormesi gereken gercek hayatta FM gibi kesin skill puanlari yok. Bjk altyapisinda 8 yil gecirip milli olan bir cocuk tecrubesizken cok yetersiz gorunebilir ama o yaslarda buyuk bir gelisme ve adaptasyon potansiyeli var. 7 maç oynatinca bugunku gibi Ersin performansi aliyorsun.

Bize Nkudu ve Diaby izletip Almos, Mertcan ve Oguzhan Akgune buyuk firsat kacirtanlar kulube en az 10-20M Euro zarar ettirdi.

beagle dedi ki...

Bu arada uzun yol yaptigimdan ve diger sofor olan koftehor yegenim ehliyetini unuttugundan Sutorlere cevap yazamadim.

Telloyu yazacakken unutmusum. Ilhan ise malum ruzgar gibi gecti.

Listelerin basinda Nihati gormek ayri bir gurur aslinda. Sergen ve Nihat Bjk ozkaynak urunleri. Bonservislere harcadigimiz yuzmilyonlar sonra hala liste basi altyapi cocuklarimiz.

Neden? Cunku topa vurabilen adam pahali. Talisca'yi bulsan bile alamiyorsun.

Cocuklari oynatmak ust sinif takim icin tek sansimiz.

turgay dedi ki...

Sergen hocanın bu konuşması önemli. Belli ki adı yazılan oyunculara gideceğiz. Beklentim yedeklerini en azından alttan alması. Bugun u19 adamlarımız bu diaby boyd nkodou biraderlerden 10 kat daha iyi. Herşeye rağmen şu Geri zekalı oyuncu sayısı fazla takımı 3.yapmak 2 tane daha maç kazansa ligi 2. Sırada bitirecek seviyeye getirmek iyi iş. Bu sezonun hemen yarın unutulması lazım

sports guy dedi ki...

Bu arada saha ici futbol okuma basarim buradaki cogu insana gore oldukca zayiftir tahminim, ama bu mac sanki gencler de futbol oynamaya ciktigi icin boyle oldu gibime geliyor.

Yani iddiasiz takim keyif alalim demis. Yoksa skor 0-0 iken bile acik alan topcularimiza rahat rahat top attik yani.

Ha eger gencler'i buna bu kadroyla biz zorladiysak(oyun okuma kismi burada devreye giriyor), vallahi helal olsun.

Su besiktas kadrosuna karsi otobusu gectim dolmus ceksen hucum edemez cunku bence ne bileyim :)

yilmaz dedi ki...

@sports guy boyd'un önü boşken kaleye vurduğu top 3 günde kaleye gidiyor, otobüs olsa muhtemelen buharlaşırdı :)

Murat dedi ki...

boyd'u amerika'ya falan kakalamak lazım ederi varsa veya ederi neyse... en büyük hayak kırıklığı (görece) o oldu bence; nkodu ve adamım diaby çok zekalı arkadaşlar değil maalesef, nkodu'nun bonservisini biliyorsunuz zaten. Şu sezonda öyle böyle bir kazık yemedik transferin son günü mi neydi.

Hasta ti dedi ki...

mactan akilda kalanlar, nkoudunun biz 4'e 2 giderken topu korner çizgisine doğru israrla sürmesi, necip'in koşarken topsuz oyunda rakibin göbeğine kafa atması, o nasil bi koşma seklidir yahu, kafayı eğip momentum sağlıyo:)

yilmaz dedi ki...

@Hasta ti Diaby'nin vücut çalımıyla taçı alması da güzel bir enstantaneydi :)

Emre Toraman dedi ki...

Sergen'in konuşmasını ben de çok beğendim. "Beşiktaş şampiyonluğa oynar" düşüncesi tabi ki önemli ve doğru ama bunu yönetimle ortak paydada birleşerek "Beşiktaş bütçesi dahilinde şampiyonluğa oynar"a getirebilmesi asıl önemli meseleydi benim açımdan.

Gençleri oynatma konusunda da, Türkiye liginin kolaylığına ve şampiyon olabilecek kadronun kısa sürede 3-4 kritik hamleyle her zaman kurulabileceğine inanıyorum. Ama bu kolaylık söz konusuyken de, ilk 11'deki en vasatlardan biriyle altyapıdaki en potansiyellilerden birinin mevkisi kesiştiğinde tercihi her seferinde vasattan yana yapmamıza katlanamıyorum. Bu bana feci derecede ezbercilik, cahillik geliyor. Yerli antrenörlerin tamamına yakını bu konuda ağır sınıfta kalıyor bence. Sergen ise Ersin ve Rıdvan ile(muhtemelen Karius ve Rebocho'nun tutulması için baskı yapıp tutabilirdi) geçer not aldı bence. Tam not alması beklenecek idealist bir yetiştirici hoca hiç bir zaman değil ve olmayacak zaten.

Daha önce paylaştığım geniş kadronun bu parametreleri(bütçe, şampiyonluk ve gençler) dengeli bir biçimde sağladığına inanıyorum. Bugün açıklamalarıyla itibariyle Sergen'in aklında da bu parametrelerin yeterince olduğuna kendi adıma inandım. Dünya futbolunu takip ve scouting konusundaki yetersizliğinin zararı da yönetimle uzlaşmacı tavır içinde kalırsa minimumda kalacaktır diye düşünüyorum.

Yönetim de Altınsay, Torunoğulları ve Sergen cephelerinden maksimum fayda alacak sentezi oluşturmayı başarabilirse bu zor günleri atlatmak mümkün düşüncesindeyim. Yeter ki bu cephelerin aynı ordunun cepheleri olduğunun ve birbirleriyle savaşmadıklarının farkında olması sağlansın.

Mayor dedi ki...

Vay be o kadar uzun zaman olmustu buraya ugramayali, tarayici bile adresi hatirlayamadi. Futboldan bu kadar uzak gecirdigim bir sene hatirlamiyorum son 30 sene icerisinde.
Beni Besiktasli yapan, her mac sonrasinda beni arayip takimin, macin degerlendirmesini konusmak isteyen babami mart ayinda covid'den kaybedisimden sonra maclarin ardindan calmayacak olan telefonum yuzunden Besiktasi izlemedim, izleyemedim. Simdi yasasaydi eminim cok mutlu bir sekilde arar, ise bak sen be, SL'de gidiyoruz saka maka derdi.
O yuzden bende mutluyum bugun, gelecek sezonu, Sampiyonlar ligini vs dusunmeden. Bugun bir firsatimiz varken mutlu olalim yarinin garantisi yok. Tebrikler Besiktas!

Ahmet Usal dedi ki...

@Mayor

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Benimki de 2 sene önce vefat etti, neyseki son senelerinde ard arda şampiyonluk ve ŞL başarısı gördü. Şu yılı geçiriş şeklimize kahrolur ama sonunda da bizim kadar mutlu olurdu.

Hakkaten hele ŞL Öneleme oynama şansı yakalayıp bir de gidebilirsek "şaka gibi" bir şey olur. Öte yandan kulübe tam da ihtiyacı olan ekonomik oksijeni sağlar. Bir de renkli kardeşlerimiz ile batık Anadolu takımlarıyla beraber bastırıp Bankalar Birliği anlaşması yeniden ödenebilir vadelerde yapılandırılırsa....Şafak aydınlanmaya başlar...

En azından hayal edebilmek için gerekli şartlar oluştu; Biz üçüncü olabildik, GS ilk 4 dışı - ŞL geliri olmayacak, sene başından beri tartışıp yazdığım şeyler.

Bakalım sonunu görebilecek miyiz...

sports guy dedi ki...

@Mayor

Hocam basin sagolsun. Gozlerim doldu okurken. Umarim bir sekilde haberi olmustur, ne diyeyim.

rey dedi ki...

@Mayor
Başın sağ olsun.

Bizim hocada şeytan tüyü mü var, bal mı var, bilemiyorum. Olmaz dediğimiz şeyler oluyor. Takım eksildikçe sonuç alıyoruz. Dibay bile saç baş yoldurduğu maçta gol atıyor. Bu şansla şampiyonlar ligine gidersek şaşırmayacağım.

rey dedi ki...

Adamdan nasıl soğuduysam, adını bile yanlış yazmışım.

Mayor dedi ki...

@Ahmet Saol kardesim, Nur icinde olsunlar. @sports guy Saolasin. bence oluyordur, aliskanliklar kolay kolay unutulmuyor :)

Bu arada 25/26 agustostaski muhtemel rakiplerimiz belirlenmis
https://kassiesa.net/uefa/seedcl2020.html

Emrah D dedi ki...

@Mayor

Hocam Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.

Murat dedi ki...

@Mayor duygulandırdın, hafif meyilliyiz zaten, başın sağolsun

Sergen'in Hasiç'e olumlu baktığını söylüyor menajerlik işlerine bulaşmış bir yakınım, nasıl bir kadro olacak kestirmek zor ama kadroda düşüneceğini düşünüyorum, ama gökhan gönül caner burak bir zahmet oynamasın abi zaten artık, çok sevdiğim atiba için de aynısını diyeceğim ama çarpılırım diye diyemiyorum. Bu hamleler bu sezonun hamleleri değil bir de, kaç sezon önce yapılması gereken hamleler. Ha Sergen bir şekilde kalmaz diye de düşünüyordum ama ibre bariz kalacağı ve bir şeyler değiştirmek istediği yönünde,

Çok pis bir futbol ortamı var, zaten malumunuzdur, ama bu sezon özellikle pis işler döndü ve 3 büyükler birbirini bile yiyemeden tahmin edeceğiniz kişilerin "ufak" dokunuşlarıyla şekillenen bir yarış ortamı yaratıldı. Karşısına daha iyi bir kadro çıkartmak elzem

Emre Toraman dedi ki...

@Mayor
Başınız sağolsun hocam. Babanız oğluna olan borcunu ödemiş, umarım bizler de ödeyebilir, Beşiktaş mirasını aktarabiliriz.

Murat dedi ki...

Sergen'in 10 dakikalık konuşması güzel hakikaten, adamın kişiliği hiç değişmemiş havasını aldım ben. Kafamı sikmeyin diyor genç genç diye :))) Bir de ben de gittim yerim doldu Talisca gitti yeri dolmadı demiş ya..ahahaha ilahi Sergen Yalçın

Huzeyfe dedi ki...

@Mayor

Başın sağolsun.

Huzeyfe dedi ki...

Son olarak bir kere daha atan-tutan muhabbeti açmak istiyorum. Beşiktaş 1-0’ı en iyi oynayan, Trabzonspor en çok öne geçen takımlar, Sörloth en çok ilk golü atan oyuncu. Şampiyonluğun yolu buradan geçiyor, çok iyi forvetle yarım pozisyondan ilk golü atmak, sonra da topu vermeden maçı bitirmek.

beagle dedi ki...

@Mayor
Ayni telefonu 8 aydir ben de alamiyorum. Yerleri dolmuyor ama mirasları bize emanet.
Başın sagolsun.

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti, @yilmaz :))

Maçta akılda kalan enstanteneleri ıskalamışım, süpermiş:) o listeye taca şut çeken Boydu da ekleyin, içimden işallah renkli taraftarı kardeşlerimiz de bunları görüp ekstra kahrolsa diye geçirdim, yani düşünsenize, görseler diyecekler aha adamlar bu kazmalarla bizi geçti ŞL ye gidiyor falan :) Renklilerin yedeklerinde bile o kadar kazma adam yok!

Bi de @Zaitsev haklı Nkodou konusunda, Diaby ye kızıyoruz ama adam oynamaya çalışıyor, futbol zekası değil yeteneği eksik, Boyd da bir açıdan öyle, Nkodou daha acısı, teknik, beceri, hız ve yeterince fizik güç var ama kafa yok.

Genç açıklar yerine Diaby nin oynama nedeni için bakınız son maçlarda verdiği skor katkısı, takım oyunculuğu, kiralık oyuncu olmasına rağmen karakter de gösterdi, oynadığı dakikalarda pres ve mücadeleyle de herşeyini verdi, sevelim sevmeyelim üçüncülüğe eli değdi, Hocanın da istediği buydu, çünkü Anadolu da bir sürü bu tarz yarı iyi yarı kötü oyuncuyla çalıştı, maksimumu aldı, burada da aynısı oldu.

Nkodou yarı bonservisini aldığımız, 1.6 ya da 1.8 maaşı olan 25inde genç bir oyuncumuz, Hocanın dediği gibi kronik sakatsa bir şekilde kurtulmamız gereken. Hem verim alıp hem piyasa yaptırmaya da çalışmıştır.

Boyd da yeteneklerinin maksimumunu vermeye çalışıyor, o da fizik kavga ve takım oyunculuğu ve oyun zekası açısından kötü değil, yetenek fakiri ve mental anlamda baskıyı kaldıramadı, Hoca onu da tam kapasite için zorluyor, o da 1.2-1.5 bareminde bir maaş alıyor diye hatırlıyorum.

Bunlar Hoca genç açıkları neden oynatmadının cevabı bence. Ve böyle yaparak üçüncü oldu, belki ŞL geliyor, o zaman mali katkı çok daha fazla olacak, o yüzden suçlayamam, ya da Caner 13 gole katkı verdiyse niye oynattı diye onu da suçlayamam.

@Huzeyfe +1

Hocam şu Antalya-Kayseri maçlarından birini alsak TS yi de geçecektik, onlar golü atıp maçı veriyor, biz atarsak vermiyoruz, müthiş güzel tezat istatistik. Ondan habire yazıp durduydum o istatistiği!

@Mayor

Hocam liste güzel de dereyi görmedik daha sanki, şu TS nin durumu bir netleşse, hani ne hayal ediyosak sırayla oluyor ya, totem babından:)

@turgay, @Emre Toraman, çok sağduyulu değerlendirmeler yapmışsınız, ekleyecek bişi göremedim o kadar yazma gazım varken:)

@sports guy

GB iki maçtır hırsına yenik düşüyor, bizi fizikle ezerek kora kor oynayıp yenmeye çalışıyorlar, GS nin haram şampiyonluklarından birinin hırslı Hocasının taktiği, keskin sirke küpüne zarar, layığını buluyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de ligin kalitesizliği nedeniyle ona uygun doğru oyunu oynayıp sürekli deneyen bir takım olursa şansını kendi yaratmış oluyor. Başakcity çift santraforla deneyerek şampiyon oldu, TS Cimşirle denemekten vazgeçip atıp yatmayı da beceremediğinden kaybetti, biz de elde ne varsa, Allah ne verdiyse zorlayıp denediğimiz için üçüncü olduk.

GS ile FB bizim kadar istemedi, motive olmadı, pandemi sonrasına bizim kadar da hazırlanamamışlar, yani bizim kadar denemediler. Bence fark bu..

Ahmet Usal dedi ki...

Gider ayak gidecek kiralıklar, seneye olmayacak yaşlı ve gidici oyuncularımız da para alamamalarına ve umutsuzluk saçan ağlak yönetime rağmen karakterli oynadılar, katkı verdiler. Hem onlara hem de Hocaya yazar bu. Sergen insan ve camia yönetimi açısından da çok başarılı bir sınav verdi.

Hasta ti dedi ki...

Nkoudunun iptal edilen golunu de youtube videosuna ekleyelim, pazarlama icin farketmez yani gol sayilmis sayilmamis:)

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti :)))))

Hocam Kesinlikle katılıyorum, bu fırsat kaçmaz:)))

Ahmet Usal dedi ki...

Hayır golün sevincini bile ekleyebiliyoruz zaten, sağolsun VAR :)

BJK4EVER dedi ki...

@Mayor,

Bol bol sabir, Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Ben 4 sene evvel kaybettim, bana da Besiktas'lilik miras kalmisti. Kalp krizi cok ani gelmisti ve 1 hafta komada kalmisti. Ani oldugu icin zor olmustu, ailenin tek erkek evladi olarak herkesi tek basina ayakta tutmak zorunda oldugum icin hic sukoy verememistim. Defnettikten haftalar sonra Besiktas maci izledigimde ve yanimda olmadiginda anca idrak etmistim ve duygular bosalmisti. Zor ama hayat, zaten boyle anlarda hayatin acimasizligini anliyorsun bir daha.



Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam hepsine Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bize bırakabilecekleri en güzel miraslarını zaten bırakıp ayrıldılar, biri de Beşiktaşlılığımızdır, gidenlerin ölümsüzlüğü arkalarında bıraktıkları değerlerdir. Bizle yaşamaya devam ediyorlar.

Ahmet Usal dedi ki...

Gerçek olmasını cümleten arzulayacağımız bomba boyalı spor basını haberi, Varan 1 :

- Alanya, Welinton karşılığında Necibi istedi!(Kaynak:Fanatik)

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben Sergen'in aciklamalarini begendim. Bence maca baslangic 11'leri, genel anlamda cok ofansif dusunmemesi vs sikinti. Ama ortada bir puan tablosu ve gercekler de var.

Yaptigi sey kolay degil, buyuk basari. Winner'lik dedigimiz olay da biraz bu oluyor zaten. A.Avci kalsaydi 3. olurmuyduk? Hic zannetmiyorum acikcasi. Sergen sikintilara ragmen hic bitik, pes etmis bir goruntu vermedi, mac sonrasi da gercekleri catir catir soyledi, ama bir yandan umut da asiladi. A.Avci gibi kulubede bitik halde 'ben boyle takim gormedim' demedi hic.

Aciklamalarindan anladigim kadariyla takimdan ayrilanlar olacak. Yabanci kaleci gelmeyecek (S.Bolat veya V.Babacan gelecek, idare edecegiz), sozlesmesi bitmis ve bildigimiz oyuncular gelecek. N'Sakala, Welliton, Cisse, G.Tore, belki J.Fernandes gibi isimler gelecek. Bu kadroyla birseyler yapmaya calisacagiz. Olur mu? Bence cok zor, ama adamin pes etmeyecegi belli oldu.

Ben gelecek seneye dair umutluyum. Bizim ligimizde bence basariya ulasmak zor degil, ama basariyi surudurebilir kilmak zor. Ekstra gelirler, kalabalik mac trafigi, motivasyonun dusmesi, herkesin dusman olmasi, surekli sampiyonluk yarisi ve baska takimi sampiyon gormek isteyen lig dinamikleri vs etkili. Basaksehir yasli bir kadro, gelecek sene CL maclari etkileyecek. En buyuk motivasyon kaynaklari kulubu ilk defa sampiyon yapmakti, o gidince taraftar vs hicbirsey kalmiyor. 'Seksi' bir kulup olmadiklari icin cok ust duzey oyuncular alabilirler mi tartisilir. Bence Bursaspor'un yasadigi kadar dramatik olmasa da net bir dusus yasayacaklar.

Trabzon da dusecek bence. 16 sene evvel travma'yi atlatamamislardi, yine zorlanacaklar. Ayrilmak isteyen oyuncular olacaktir. Su son 2-3 yil transferde bol bol duses attilar, ama hep duses denk gelecek degil. Hele ki kendini toparlamis bir GS, BJK, FB gorunce umutsuzluga kapilacaklar. Hele ki A.Avci gelirse loser^2 olacaklar. Bence seneye 3 buyuklerin kapisacagi bir lig olma ihtimali yuksek. GS sadece lige konsantre olacak, kuculse bile ligde mac kazanacak kadroyu kuracaklar. FB cok daha daginik ve geride, onlar isi daha zor, ama toparlayabilirler. Bence bizim icin firsatlar var gelecek sene, yeter ki seneye 'ne olursa olsun 3.luk de iyi' kafasiyla girmeyelim. En bastan beri ligi onemseyelim, konsantre olalim. Bu sene gibi salma yapmayalim.

Onun disinda CL'de biraz kura yolumuzu belirleyecek. Rennes, Plzen, Gent vs gecilmeyecek takim degil. D.Kiev eski gucunde olmasa da Lucescu bu tur maclarin kurdu, onlar cikarsa zor olur. Benfica cikti mi zaten gecmis olsun, orada isimiz biter.

Ama bu CL mevzusu konusunda iletisimi iyi yapmak lazim. Sezon oncesi takim-hoca-taraftar-yonetim butunlesmesi saglayabilir, eyvallah. Ama olasi basarisizlikta kesinlikle moral bozmamali. Ana hedef lig olmali, bunu butun camia'ya hissettirmeliler. Ilk turda elensek bile kafayi toplayip lige kontsantre olup zimba gibi baslamak gerek. Transferler zaten CL dusunulerek yapilmayacak (belki timing haric. F.Orman doneminde belki de bu hata bizi yakti, bu hatayi bir daha yapmamaliyiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hocam güzel bir genel değerlendirme olmuş, katılıyorum. Ek olarak renklilerin ilk 5in dışında kalması 40 yılda bir olacak durum, seneye AL yükleri de olmadığından küçülseler bile fena olmayan kadro kaliteleri ve daha yüksek konsantrasyonla bu seneki yarış koşullarını değiştireceklerdir. Bu seneki kötülükleri seneye avantaj olarak onlara geri dönecek. Bizim işimiz daha zor olacak yine. Hatta ŞL olmayıp AL olursa bizim açımızdan lige yansıması dezavantajlı olur dar kadroyla. ŞL olursa da rezil olmadan ne yapabiliyorsak, para toplamaya bakacağız.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 202   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara