.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Aralık 2019 Çarşamba

SL 16 Fenerbahçe - Beşiktaş


Tarih:  22 Aralık 2019 Pazar 19.00

Stadyum: Ülker Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Victor Ruiz, Kevin Nkoudou / Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Miha Zajc, Victor Moses

Cezalı Oyuncular :  - / Garry Rodrigues

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

210 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 210   Yeni›   En yeni»
turgay dedi ki...

avantajlarımız;

-garry rodrigues ve moses'ın olmaması
-bizim arkadaki 6lının performansının yukarıda olması
-avcı'nın kontrol oyununu iyi yaptırması
-fener'in rezil kanatları

dezavantajlarımız;

-ön tarafımız çok formsuz
-oyun hızımız çok kötü
-dikine top oynayan adamımız yok
-çabuk kırılan bir takımımız ve antrenörümüz var.
-kavga edecek oyuncumuz çok az
-hakem tam bir orta yolcu cüneyt çakır

beklentim

-ilk golü yemezsek kaybetmeyiz.

beagle dedi ki...

Bugünkü sözde genç takimla alinmasi gereken dersler:

- Genç takimlarda lider olan oyunculara öncelik vereceksin. Alpay, Eslem, Kartal ve Oguzhan Akgün. Çok genç koyacaksan bunlarin etrafinda olacak. A takim hocası bir zahmet maçları izlemiş olacak.

- Batik maliyet batiktir. Utku, Orkan, Muhayer vb menejerler sokmus işte. Olmuyor. Zorlama. Bu kadar rezil etmeden gönder.

- Rıdvan iyi çocuk ama fiziken olmayacağı belli. 15 cm uzun 15-20 kg daha yapili Ahmet varken niye Rıdvan? Vakti varken milliyken satın çocuğu uygun bir yere. Kartal, Ilkay ve Kerem de fiziken umutsuz ama daha güçlüler. Hadi onları dene de Ridvan yüzünden bütün altyapiyi gömdürme. Kanatlarin bu kadar dökülürken Almos yerine Orkan Ridvan falan... Ne diyeyim ki ben. Yuh ya.

yilmaz dedi ki...

takımın seviyesi öyle bir yerde ki, Vida ile Lens'i oyuna almasak Erzincan'a 3-0'dan eleneceğiz. Gençleri damdan düşer gibi topunu birden bir maçta sahaya sürerek rotasyon yapmaya çalışıyor beyimiz.

Şu "ligden gerisi yalan" mantalitesini bir kenara bırakmak şart artık. Liverpool, Arsenal gibi rotasyonun varsa oynat kupada. Yok işte. Ne rotasyonu, senin as kadron Malatya'ya diş geçiremiyor.

Yönetimin de artık hocaya, "hocam bu kadar kupadan elenmek yeter, birazında da oynayalım" demesi lazım.

Şuraya bak, AL'den elen, ZTK'dan elen, "ligi koyalım ligi". Verirler sana öyle kolay ligi.

Kupa kupadır. Ben bu kupada oynarım, bunda oynamam şımarıklığı yapacak durumumuz yok. En son Türkiye kupasını aldıktan sonra (2011) toplam 9 sezonda 2 lig şampiyonluğu dışında kupa yok. Hadi şampiyonluğu anladık zor da, Akhisar'ın üst üste 2 kere almaya yaklaştığı kupayı da mı alamıyoruz?

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Maçı izleyemedim ama ilk maça dediğin gibi bir kadroyla çıkıp 3-0 almıştı, Nkodou da sakatlanmıştı. Maksat zaten Kadıköy öncesi takımı yıpratmamak, tur atlama işini görmek, o da oldu. Kabul edersin ki Kadıköy önemli!

Söyleme bakarsan Beşiktaş oynadığı her kupaya taliptir diyor, AL ilk maçlarında oturtamadığı sistem - bazı saçma hakem hataları, 90 dan sonra yenilen goller ve takımın psikolojik olarak çökük ve kötü olduğu döneme denk gelmesi bu sonu yarattı. Grupta Bratislava dışında "köy takımı" falan değildi. Portekiz ve İngilterenin en ciddi proje takımları rakipti. Daha da ileri gideyim, ikisi de bizim oynamak istediğimiz topu oynuyordu. İlginç eşleşmelerdi varılmak istenen noktayla şu anki durumun farkını göstermesi açısından.

Bence kupaya asılacağızdır, kim olur kim olmaz da görüyoruz bu sayede, yukarıda @beagle yazmış. 3 . Lig takımıyla oynuyorsun, bu kadar ciddiye alınır, ilk maç yarısı as kadro, ikinci maç gençler, yedekler. Normal.. İlk maçta iş zaten bitirilmişti.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Bir de devre arasına kiralayacağın ya da elden çıkaracağın oyuncularını piyasaya nasıl göstereceksin? Bu açıdan çok mantıksız seçinler olmamış gibi..

dominic molise dedi ki...

kupa maci kadrosu da skoru da gayet normal. oyunculari da gomme maci/zamani degildi bence, erzincan'da kis ayinda deplasmandasin. bir tek vida'nin neden girdigini anlamlandiramadim. bir de umut bence fazla sure aldi, sonucta adam ikinci forvetimiz ve fener macinda buyuk ihtimal sure alacak.

mac aslinda tam bir lens maciydi. koy ileri uca, at gibi kostursun dursun. onun disinda ridvan'i, muhayer'i, kerem'i, erdem'i, erdogan'i "begenmek" isterdim. olmadi maalesef ama genel gorusun aksine "kapatin altyapiyi" dedirtecek bir referans maci oldugunu dusunmuyorum. vodafone'da benzer oyunu oynasalardi goruslerim farkli olacakti, bunu da belirteyim.

fener maci ne mi olur? bence sag ucta oynayacak oyuncumuz ve performansi belirleyici olacak. ben lens ile baslardim, hem atmosferi biliyor hem de gamsiz!

solda da caner olacak belli ki. lens'in gamsizligini dengeleyici.
ljajic'i de dove dove hazirlamak lazim maca, ve oguzhan'i da tabii.
atiba reyize penalti calistirmak lazim, malatya'da kesin penalti verilecek pozisyonu dusmedigi/hemen kalktigi icin calmadi hakem. haci at kendini, kivran 10 saniye. 3 puan bizimdi be!


Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise +1

Burada hoşlanılmadığından geçen maç o "uğursuz"luğunu maçın yorumlarında önceden haber verdiğim(Rize maçı:verilmeyen 3 penaltı, bize 5 rizeye 1 sarı) hakemin vermediği biri çok net(Atiba) 2 penaltıdan bahsetmedim bile, ki 1-0 olsa zaten o maçı almıştık.

Hoca da maçtan sonra basın toplantısında konuyla ilgili çanak soruya rağmen "beşiktaşlı duruşu" gösterdi ve hakem yüzünden kazanamadık diyemeyiz de dedi!

Hidayet dedi ki...

lütfen ama lütfen , hiç sanmıyorum ama şu altyapıdan bir futbolcu çıksın da biz elimizden kaçıralım ve üzülelim . evet buna razıyım abi . yeter ki çıksın . merih gibi , çağlar gibi ,ozan gibi .. ama çıksın bir tane çıksın . sıradan vasatın da vasatı basit oyuncular . yani o kumaştan beşiktaş'a elbise çıkmayacağını anlamak için fazla bir tecrubeye falan gerek yok . en son 2010-11 yılı falandı sanırım . yanılıyor olabilirim . büyük heyecanla cartalete takip ederdik . altyapı öyle bir geliyordu ki sorma gitsin . cumaliler ,sezerler , sarı mirkelalar .. ne geliyordu altyapı ama ! bugün bu adamların futbol oynadığı takımları google zor bulur . bunlar iyi futbolcu fakat beşiktaş oynatmadığı için hiç oldular düşüncesi saçma ötesi geliyor . eğer beşiktaş altyapısı bu ise birkaç yıl kendini kapatsın ,seçicilerini vs değiştirsin sonra sıfırdan yeniden başlasın .

Huzeyfe dedi ki...

@hidayet

Merih Fb altyapısındaydı. Beğenip A takımla antrenmana bile çıkarmadılar. Çocuk da gitti portekiz 2. liginde futbol oynadı 17-18 yaşındayken. Sonra yarım sezon Alanyaspor'da oynayıp Juventus'a gitti. Bu sezon Devre arasında Tottenham-Leicester-Arsenal transfer etmek için kapışacak. 35-40 milyon eurolardan bahsediliyor. Merih bir istisna çünkü gidip Anadolu'da para kazanıp şehir şehir dolaşmak yerine futbol öğrenebileceği bir yere gitme cesaretini gösterdi.
Aynı şekilde Çağlar da Beşiktaş'ta Necip'in yedeği olmaktansa Freiburg'da oynamayı seçti. Bu çocuklar 17-18 yaşında süre almaya başlamalı, olmuyorsa çabucak kariyerine başka bir yerde devam etmeli.
Altyapı oyuncusu oynamadan ne olacağını bilme imkanı yok. Oynamadığı zaman olmayacağı kesin ama. Bizde 21-22 yaşına gelmiş "altyapı" oyuncuları var. @beagle yazmış, Muhayer-Utku filan boşuna kadro şişkinliği. Avcı'nın altyapıyla filan ilgilenmediğine eminim.
Öyle 3-5 anlamsız maçta rastgele bir 11'in alakasız parçaları olarak değil, yarışmacı bir takımın tamamlayıcı bir yan parçası olarak oynarsa gelişir oyuncu. Mutlaka hata yapar. Hata yapmıyorsa zaten denemiyor demektir ki o daha kötü. Erdem'in hatalı paslarını sayıp bundan olmaz diyen taraftarları var bu takımın. Abi bırak çocuk dikine pas versin. Hata yapsın ama denesin, öğrensin. Altyapı ekmek fırını değil ki insan yetiştiriyorsun.
Bakın Liverpool komple genç oyuncu kadrosuyla Aston Villa'dan 5 yedi. Ama Liverpool'un sağ bekinde 3 yıldır Trent oynuyor. 21 yaşında. 12 asist yaptı geçen sene. A takımdaki ilk senesinde defalarca lüzumsuz penaltı yaptırdı. Savunma yapmayı öğrenene kadar bir buçuk yıl geçti. Ama öğrenebileceği bir ortam vardı.
Bu ortam lazım bize. Bunu da kiralık oyunculardan kurulu bir takımla yapma imkanı yok. Yada kendine Emre abi, Caner abi dedirten adamlarla da yapma imkanı yok. Çocukların güvene ihtiyacı var. Onlar da bal gibi biliyorlar Abdullah hocaları tarafından malzeme olarak kullanıldıklarını. Bu kafayla geriye gider oyunculukları. Çok normal.

Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet +1

Cartalete benim de en heyecanla takip ettiğim yerdi, ama mevcut sistemde bir romantizmden fazlası olmadığını maalesef zamanla gördüm. Mevcut altyapı yapılanmalarından zor adam çıkar, bu memleketin sorunu, üstyapının düzeltmesi gereken. Yoksa yarışmacı Hoca çok hazır görünmüyorsa yüzüne bakmaz ya da kendi aldırdığına öncelik verir.

Bizim durumumuzda bence elde işlenebilecek cevher varsa Hoca değerlendirir, çünkü camia tarafından kabul edilmeye muhtaç, kalıcı olup olmama sorunu var, kulübün altyapıya yaklaşımını ve kültürünü tüm Türkiye biliyor, Hocanın bilmemesi mümkün değil! Yarışan kadroya monte edebileceği kadar edecektir taraftar sempatisi adına, mantıklı hareket bu çünkü!

Ha çok oynamalarını sağlayıp hazır olsun istiyorsak başka arkadaşlar da bahsetti bir 2.lig kulübü satın almalı, kiralıkları da Fatih Aksoyu verdiğimiz şartlarda vermeliyiz!

Adsız dedi ki...

Podcast'i izledim gayet güzel analizler yapılmış beyninize sağlık. Günümüz futbolundaki önemine de değinilerek konuşulan konulardan biri de benim de katıldığım bir konu olan kanat oyuncuların skora olan katkılarının azlığı. Bu konu bu sezondan bağımsız olarak blogda epey geçmişte de tartışılmış ve oyuncuların yapısına göre bir ayrım olarak kanatlarla sol-iç ve sağ-iç tanımlarından bahsedilmişti. Misal Babel'in sürekli çizgide oynayıp içeriye doldur boşalt yapmasını bekleyemezsiniz, bu şekilde klasik bir kanat oyuncu değil. Özet olarak söylemek gerekirse zaten halen aşama kaydetmiş liglerde ve kulüplerde böyle kenardan sürekli içeriye top gönderen, ya da amiyane tabirle 'sallayan' oyuncu da pek kalmadı.

Sezon başı kariyer olarak ikisi tam, üçüncüsü alternatif bölgelerinden biri olarak 2,5 kanat oyuncusu transfer ettik. Bugüne kadar gösterdikleri performansa göre tipik kanat oyuncusu olanların içeriye kat etmeleri biraz zor ya da pek fazla düşündükleri bir tercih değilken, forvet arkası bölgesinin de etkisiyle üçüncüsü bunu yapmayı deniyor fakat onun da kapasite sorunları var. Diğer taraftan bu tarz oyunun 4-2-3-1 yerine 4-3-3 olarak da adlandırılması mümkün, ancak bizzat defansın önündeki 2 DOS bu yapının orta alan performansını etkiliyor, zira malum ofansif pas trafiği yönü sınırlı olan iki oyuncuyla 4-3-3 biraz sıkıntılı. Bunun da ötesinde tercih edilerek transfer edilen “kanat” oyuncuları da bahsedildiği gibi bu yapıya pek uygun isimler değiller.

Beşiktaş'ın bu sezonki performansına bakıyoruz, 4-3-3 formasyonunun uygulandığı iki maç var, ilki 5. hafta Başakşehir diğeri ise 7. hafta Alanya maçları. Tesadüf değil, bu iki maç da Elneny'nin kart cezalısı olmasından dolayı süre alamadığı maçlar. Bu iki maç arasındaki 6. maçta ise yine 4-2-3-1 oynamışız. 7. haftadaki Alanya maçı başında Dorukhan henüz sakat değil ve o maça sağbek başlıyor (sonra malum melun sakatlık ve ilk yarıyı kapatışı).

Şimdi, anladığımız kadarıyla eksiklikler nedeniyle iki maç ara verilen 4-2-3-1 bir oyun tercihi; her formasyonda olduğu gibi doğru uygulandığında elbette sonuç verir. Oysa bırakın içeriye kat ederek skora katkı yapmasını beklediğimiz kanat/iç oyuncularını, bu bölgelerde maçlar boyunca sürekli değişen bir kadro yapısı görüyoruz. Elbette işin içinde sakatlıklar ve eksikliklerin etkisi yadsınamaz. Ancak bunlar olmadığında süre alanların da skor bağlamında fazla bir katkısını göremiyoruz. O halde herşey tamam da, geriye fazla değinilmeyen iki konu kalıyor doğal olarak, ilki bu oyun tarzı için doğru oyuncuların transfer edilip edilmediği, diğeriyse çok daha doğal olarak, teknik yönetimin 4-2-3-1'den ne beklediği.

Bunların her ikisi de her kulübün teknik yönetimine yazar, zira ilki için, amatör kulüpte bile stoperi kanat hücumuna adapte etmeye çalışsam ve başaramasam herkes önce bana bakar. İkinci konuysa, yine transferlerle bağlantılı elbette, oyun yapısında bu yönde bir zorlama göremiyoruz. Malatya maçında Övünç eldeki kadro çerçevesinde en makul hücum işlerinin yapıldığından bahsetti. Bugün Anadolu takımları dahi, ki çoğunun hücum tercihleri uzun ve ters paslarla tavşan oyuncularını içeri kaçırmaktır, çizgiden orta yapma gibi bir durum içinde değiller.

Kısacası 2 statik sayılabilecek DOS + içeri kat etmesi sınırlı kanatlarla gayet kısır bir oyun oynuyoruz. Mesele Oğuzhan'ın ultra forrmsuzluğuysa bu konu bu sezonluk yeni bir olay değil, ötesinde en az bir yılı daha var. Ljajic ise 8 olabilecek bir oyun yapısında değil ve bu geçen sezondan dahi belliydi. Diyelim safkan bir 8 aldık, peki bu halde içeri kat edebilecek kenar hücumlarımız olabilecek mi, bu da soru işareti. İşte bir şekilde kazanıyoruz hatta belki şampiyon olacağız diyorsak işin analiz kısmını bırakıp her maç öncesi laylaylaylay diyerek üçlü çekmeye başlayalım ve devamında üçlüyle bitirelim.

can dedi ki...

Cartalete profesyonel scout olmuş, nerede bilen var mı? Ben beagle’ın altyapı hakkındaki değerlendirmelerini keyifle ama biraz şüpheyle okuyorum, cartaleteden ağzı yanan hesabı. Huzeyfe, Merih gibi istisnai bir örnek vermiş. Zorlasan böyle 1-2 örnek daha bulursun ama ben onlarca karşı örnek verebilirim sadece Beşiktaş’tan. Sonuçta bolca şans bulan da pek çok oldu. Mehmet Sedeflerden Hasan Türklere, Batuhanlardan Muhammetlere kadar. Çoğu ptt’de bile tutunamadı. Açıkçası ben alt liglerde bile oynayamayan adamların bizde şans bulsa tutunabileceğine inanmıyorum. Sergen ve Nihat’tan beri altyapıdan çıkıp da takımda kalan bir tek Necip, rotasyonda tutsaydık diyeceğim bir tek Adem Büyük varsa diğerleri hakkında pek iyi referans değil bu.

Adsız dedi ki...

@can

Mesele altyapı ya da özkaynak ibarelerinden çok kiminle nasıl yapılandırdığın. Dünyada bizim kulüpler gibi altyapı kurgulayan kalmadı, çünkü Afrikalıların altyapısını da büyük kulüpler planlayıp uyguluyor neredeyse. Bu çerçevede Sergen'in oluşmasını sağlayan da Genç Milli Takım'ı Avrupa Şampiyonu yapan Serpil Hamdi Hoca'nın kurup uyguladığı düzen.

Bu konuda Dortmund'un altyapı sorumlularından Terzic şunları söylüyor:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2013/07/edin-terzic.html

6 yıl kadar önce havalimanından otogara geldikten sonra taksiye binmiştim ve maaşlı şoförle takım muhabbetine girmiştik. Adam Serpil Hoca'nın Genç Milli Takım'ı şekillendirirken aday kadroya aldıklarından biri çıktı, Ankara'da o dönem 2. ligde oynarken bir defa genç takım erken hazırlık kampına çağrılmış ama daha sonra diz sakatlığından çok erken yaşta futbolu bırakmış. "Çok disiplinli ve katıydı" dedi; dedim "rahatsız etti herhalde", "o zamana kadar böyle bir ortam görmemişiz, yine de uyum sağlamaya çalıştık" demişti.

can dedi ki...

@james
Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Terziç röportajını hatırlatman güzel olmuş. Orada söylediği bir şey dikkatimi çekti: on binlerce yetenekli genç var ama bu yeteneğini akıl ve kalp ile profesyonel atletliğe dökebilen az oluyor. Başka söylediği önemli bir şeyse atyapıdaki futbolcuların A takımda oynayıp oynamamalarına değil potansiyellerini ortaya çıkarmalarına odaklanma gerekliliği.Bizce hep alt takımda süre alır mıydı alamaz mıydı tartışmaz etrafında dönüp duruyoruz. Daha ziyade yetenekli gençleri bulup altyapımıza nasıl katabiliriz, ve altyapımıza kattıklarımızı nasıl geliştirebilirize odaklanmak gerekiyor.

Adsız dedi ki...

@can

Bence bu ancak güçlü ve ister iradesiyle isterse de yönetimin zorlamasıyla A takım hocasıyla birlikte yapışık ikiz olarak çalışacağı bir koordinatörle sağlanabilir. Düşünün ki bugün Avrupa futbolunda bizden çok daha fazla x Afrika ülkesi kökenli oyuncu top koşturuyor, hatta ötesinde biz de onlardan makul maliyetli olanları almaya çalışıyoruz. Bu 200 yıl öncesinin köle pazarı değil (neyseki), Avrupalı kulüplerin yatırımlarının sonucu.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...


@ james
altyapı organizasyonun yönetim ve A takım hocasına bırakılamayacak kadar önemli olduğu aşikar. O konuda kesinlikle hemfikirim. Yalnız yurt dışı oyuncu arayışında Afrika’dan ziyade Türki cumhuriyetler ve Avrupa’daki gurbetçi popülasyonu, yahut Orta Doğu ve kuzey Afrika gibi kültürel ve tarihsel İlişkilerimiz olan yerlere yönelmenin daha etkili olacağını düşünüyorum. Avrupa kulüplerinin Afrika’daki yatırımları doğru 200 sene önceki gibi bir emek sömürüsüne dayanmıyor ama genede aynı kolonyal ilişkilerin yarattığı süreklilikler sayesinde mümkün. Bu konuda arkadaşım antropolog Niko Besnier’in çok iyi çalışmaları var. Bugünün spor endüstrisi geçmiş vahşetin ve bugünkü eşitsizlik ve iktidar ilişkilerinin sayesinde ve gölgesinde işliyor

Adsız dedi ki...

@can

Gayet anladım çok teşekkür, Fransız ligindeki bol sayıdaki Afrikalıların nedeni demek ki bu, ki anlaşılır. Bahsettiğin gibi bizim için de çok sayıda alternatif var. Elbette araya Sosa gibi maestroları da eklemek gerekebilir ama dert sistemse sorun değil. Niko hakkında kısa google aramada pied noir gözüküyor, bu nedenle çok daha objektif sanırım :)

can dedi ki...

Küçük bir not Afrika ile ilişkilerimiz üzerine. Aslında Afrika kıtasında Osmanlı döneminden kalan kuvvetli tarihsel ilişkiler olan bölgeler var. Artı Afrika’da pek çok ülkede önemli bir Müslüman popülasyonu da var. AKP döneminde, hatta daha öncesinde Fetullahçı okullar aracılığıyla buralarda pek çok kurumsal ilişki de yerleşikleşti. Bilmiyorum tabi bunlar Beşiktaş’ın herhangi bir şekilde işine yarar mı? Beşiktaş kulübü eğer doğru düzgün yönetilse Beşiktaşlı sosyal bilimciler seve seve bu konuda rapor hazırlarlar. Sadece bu sitede kaç tane doktoralı insan var

Adsız dedi ki...

@can

Konu sosyo-kültürel değil hatta kültürlerüstü olan futbol. Cityler hatta Milanlar o ülkelerde futbol okulu açıyor, neredeyse çoğu haftaiçi akşam ya da haftasonu eğitimleri şeklinde. Mekan ve malzemeler elbette bu kulüplerden, eğitmenler de. Gerisi zaten sporla gelecek arayan gençlerin performansı. Mümkünse diğer bir yabancı unsurla ilgili olmasın. Başka türlüsü işi sulandırır zaten.

Adsız dedi ki...

Özellikle o bilmem kimin okulu vs bu konularda o ülkelerdeki resmi misyonlarımıza danışmadan iş yapılmaması gerekir ki, bu her konu için geçerli. Bu kapsamdakiler halen varsa bile tahminimce çok azdır zaten.

can dedi ki...

@james
Beşiktaş’ın işine yarar mı derken kastettiğim tam buydu. Beşiktaş’ın geleneğine aykırı ilişkiler bunlar. Sonraki rapor mevzusu ile aynı postta yanlış anlam çıkarmaya müsait olmuş.

Adsız dedi ki...

@can

Anladım. Zaten Hasic'e 2 milyon konusu halen çözülemedi sanırsam biz altyapı vs derken.

beagle dedi ki...

Altyapi işini şu şekilde özetlemiştim:
- her pozisyonun 3.adamı, yani 2.yedeği mümkün oldugunca altyapidan olmali

Kerem, Erdoğan, Alpay, Erdem hatta Kartal'dan kötü çok oyuncu gördük.

- Fizik veya Vuruş açısından özel olanlar ise maç kadrosunda yer alarak firsat çıktıkça kazanilmali:
Ersin, Ahmet Gülay, Oguzhan Akgün(Kirada), Almos, Alpay, Mertcan gonderdigimiz Eslem ve Muhammed Enes bu kategoridelerdi. Şu anda U15 millide 3 maç üstüste (Rusya ve Ingiltere'ye) gol atan Semih Kilicsoy altyapidaki en beklentide olduğum adam.

Yani adam çıkıyor ama menejeri, babası, yöneticisi kuvvetli olan oynuyor. Utku, Muhayer, Orkan, Oguzhan Aydogan falan doldurursan, tabi altyapidan adam çıkmaz.

Bayrampasa ve H.Edip takimlari Bjk'den oyuncu dolu. Bolu Karagümrük gibi çok oyuncu verdiğimiz yerler de var.

Peki niye olmuyor? 1.lig bile yabancı dolu. Orada hortum, menejer işleri olmuyor saniyor musunuz cidden? Genç oyuncular profesyonel maç çok zor yakalıyorlar. Bjk A takima olabilir dedigimiz M.Apardı 3. ligde yedek. Ama mesela bir haxirlik macinda 5-6 gol atti gecen sene. Sorun yetenek değil fiziksel savaşa hazir olup, maç kondusyonuna ulaşmak.

Iyi bir Besiktaslinin korkmadan kulubeye koyabilecegi 4-5 oyuncumuz var bugün. Sakatlar dönünce 6-7 eder. Ama bizim hocalar eksik oyuncu hatta 3 kaleci kullaniyor maç kadrosunda.

Huzeyfe dedi ki...

Merih örneğini verirken istisna olduğunu söyledim zaten.
Bir de genç oyuncular arasında olmayanların sayısı daha fazla olmalı zaten. Bu normal. Ben orada daha hızlı bir rotasyon olması gerektiğini soylemeye çalışıyorum. Yani mesela bu sene 3-4 tane genç gördük 18-19 yaşlarında. Bunların içinde hazır oyuncu belki bir tane var. Gerisi hemen kiraya gitsin bir sonraki gruba bakalım. Beklemeye gerek yok. Kiralık oynadığı yerde çabuk olgunlaşan oyuncuları zaten ya satarsın yada geri çağırırsın. La Liga'da yığınla Barcelona patentli oyuncu var. A takıma çıkardıkları oyuncu sayısı onların da senede 1 veya 2. Bu normal, olması gereken.
Artı bir de mesela Diaby, Boyd gibi transfer yapacağına yapmazsın.

Son olarak, altyapıdan iyi futbolcu potansiyeli olan gençler çıkar. Sonra onların belki 10da biri filan Süper lig seviyesine gelir. Onun üstüne çıkması için kesinlikle teknik desteğe ihtiyacı olur. O yüzden Serdar Özkan, Necip, Aydın Karabulut gibi oyuncular belli bir seviyeye çıkıp sıkıştılar. Necip bundan 7-8 sene önce sahada daha doğru şeyler yapabilen bir oyuncuydu. Bugün direk hipotalamustan oynuyor. Bu da aslında ona hocalık yapan insanların eseri bir noktada.

Adsız dedi ki...

@beagle

Transfer sihirbazı değilim ama Bosnalı ve yaşı henüz 18 altı bir oyuncuyla 1 yıl önce anlaşıp kampına alıyorsun (bu arada hala resmi olarak oyuncumuz değil), sonra profesyonel sözleşme zamanı gelince 2 milyon imza parası olduğu ortaya çıkıyor. Daha da ötesi olay şu, daha az bir paraya pazarlıkta anlaşsak bile yabancı sayısı nedeniyle 1 sezon kiralık verecekmişiz. E kardeşim sen kendi genç takımındakileri de aynı şekilde alt liglere gönderiyorsun, tek farkı bir daha hatırlamıyorsun, 2 milyon ne ola?

@Huzeyfe'nin dediği gibi Diaby ve Boyd gerçekleri de var. Bunlar realizm ama gençler romantizm?

can dedi ki...

@Huzeyfe ve @beagle
İlkesel olarak şuna net katılıyorum: Yıllardır Boyd, Diaby, Roco vs. gibi özelliksiz oyuncuları Beşiktaş’a doldurmak yerine altyapıdan gençlere şans versek kadro kalitemiz negatif etkilenmez, daha da önemlisi kulüp batmazdı. Ama altyapıya aldığımız gençleri doğru seçip, doğru eğitiyor muyuz ondan hiç emin değilim. Yıllardır gördüğüm oyuncular şu andaki gençlerin niteliği hakkında da şüpheci olmamı sağlıyor.

can dedi ki...

@ahmet usal
Bu arada teşekkürler ve eline aklına sağlık. Üzerine ölü toprağı serpilmiş bloğu dirilttin valla. Canım çekti, topa girdim ben de.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Eyvallah, bi payım olduysa ne mutlu bana, sağolasın:)

beagle dedi ki...

@can

Ben de şu notu eklersem iyice netleştiriz:
Doğal olarak adlarini verdiğim potansiyelli oyuncularin hepsinin yildiz, hatta Bjk oyuncusu olamayacağını biliyorum. Kabul. Yeterki 5-10 maç dogru şekilde görelim. Wolves maçı bu doğru şekil degil.

Ama Roco yerine Alpay kadroda olsa şu anda 5M falan kârdaydık. Rekor potansiyel puanlari alan Mertcani izlemeden u21e göndere gondere sakatladik. Yoksa Diaby Boyd almamistik.

Geçen Kirgiz bir arkadaşım Besiktas Yildizspordaki oğlunu daha iyi kulüp diye Gençlerbirliğine götürdü. Utanmasi gerekenlere duyurulur. Hali sahada Bjk altyapi ancak bu kadar oluyor.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Burada sanırım bir de öğretmen eksikliğinden bahsetmek gerek.
Serpil Hamdi Tüzün gibi bir öğretmen lazım çocuklar için herşeyden önce.
Burada altyapıdan çıkıp A takımda oynamış oyuncuların listesi var: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Be%C5%9Fikta%C5%9F_Futbol_Akademi

Bakınca 2010'dan sonra yetişip kariyeri boyunca Süper ligde 100 maçın üzerinde oynayan oyuncumuz yok. Oynamadan giden de ben bir tek Adem Büyük'ü hatırlıyorum.

can dedi ki...

@ beagle ve @ huzeyfe
Eyvallah, bunların hepsine katılıyorum. Rasyonalite ne güzel şey bazen, keşke ülkede daha çok olsa.

beagle dedi ki...

@huzeyfe
Tabi şöyle bir faktör de var. Yabanci sayisi iyice arttiktan sonra Superl ligde kac tane Türk oyuncu oynuyor? Bjkde 100 maç oynayan kaç Türk oldu mesela 2010dan beri? Adem dışında Batuhan Karadeniz milli seviyede oynadi mesela. Erkan Kaş, Rizedeki kel stoper Sezer, Korcan Çelikay da epey oynadilar.

Diğer yapmamiz gerekende daha iyiyiz Oguzhan, Töre, Dorukhan, Ersan gibi super lig kariyeri olmayan adamlara sinif atlattik.

Tarihlerle ilgili de Demirören dönemi altyapinin da battığını, üzerinde umutlu olabilecegimiz gençlerin su an daha 22 yas seviyesinde olduğunu da unutmayalim. Hepsinin caprazi 1-2 defa kopan Furkan Eslem Alpay ve Mertcani yetiştirdik. Hali sahadan ariza kalmasindan ciddi olarak suphelenmeliyiz.

dominic molise dedi ki...

sevgili arkadaslar, "ideal" uzerinden yorum yapmanin saglikli oldugunu dusunmuyorum.
roco, lens, boyd alacagima altyapidan genc oynatsaydik ne kadar mantikli ise gomez, sosa, ersan alacagima genc oynatalim da bir o kadar mantiksiz? derdiniz?
hangi takim %100 transer basarisi ile oynuyor? sacmalik.

beagle dedi ki...

%100 başarısı nereden cikti?, ayrica bahsedilen "genc"in dribling hizinin dunyadaki ilk 10 hizli kanat oyuncusu listesine girecek sekilde ciktigindan, Turkiye'de o zamana kadarki en yüksek scout değerlendirme notunu aldigindan haberin var mi? Yoksa Boyd reva işte. Transferspor oleeey.

can dedi ki...

Bu akşam, 14 senelik makus tarihimizi 15 seneye çıkaracağız.

Basar dedi ki...

Klasik 11 ve değişikliklerimiz bu maçta iş yapmayacaktır.

Bu maçta Caner’i 11 oynatmak, Diaby’i sağda oynatmak takıma fayda getirmeyecektir. Ben hafif kapalı, hızlı çıkan sert bir takım hayal ediyorum. Hatta Ljajic ve Burak’ı bile yedek başlatırdım.

Geçen haftaki takımın ilerisini
N’Koudou-Diaby-Lens
Umut
Şeklinde hayal ediyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Süper yaratıcı bir öneri olmuş. Bunu yaptığında sonuç alamazsa medya tarafından tefe konulmak dışında sıkıntı yok, herhalde maça öyle başlamaz ama gidişata göre Lens ve Umut girebilir.

Çok umutlu olunacak türden bir maç değil bu, beraberlik iyi sonuç olur, Seyirci baskısı ve onunla gelecek FB presi anormal olacaktır.Ölüm kalım maçı onlar için, hele Sivas ve Başakşehir kazanırsa, tabi bize de öyle ama yenilmezsek yine daha iyi durumda kalacak biziz!

Takımdaki Dedeler fizik ve mental olarak direncimize ne kadar katkıda bulunacak, göreceğiz..

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bu arada fikrin güzel, daha dirençli ve atlet takım olur, kontraya da yaldır yaldır çıkar, Umutun stoperlere yapacağı pres de işe yarar.

Ama şundan yapmaz diye düşünüyorum, Fenerin patlak tarafı savunma arkası atılacak toplar, Ljaicin Burağı arkaya kaçırması birinci taktik olacaktır muhtemelen, ki hepiniz görüyonuzdur, neyse derbi öncesi muhabbeti de olmuş oldu:)

beagle dedi ki...

Neyse ya.

Madem oyunu cirkinlestirmenin Guardiolası bizde, bari kontra oynatsin çakalim. Burak cibilliyetsizinin de balı birikmiştir.

Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu?

Fener'in eksiklere bakılırsa bir puan alabiliriz gibi görünüyor. Hızlı oyuncularla başımız beladayken Rodrigues ve Moses'in olmaması çok iyi. Ersun Yanal'ın üzerinde büyük bir baskı olacaktır. Sakin ve akıllı oynarsak Kadıköy'de ilginç bir gece yaşayabiliriz.

Hasta ti dedi ki...

@beagle
"Madem oyunu cirkinlestirmenin Guardiolası bizde" katılmasam da , koptum, ahahahahah:)
Herkesin gazi kacmis durumda, sanki bu maçın sonucuna gore hepimiz sekillenecez.
Ama fenerin sol beki bize 40 metreden atar, sag beki kontradan kafayla atar, 90+5 te ondan ona çarpar girer, çok umutlanmamak lazım. Yoksa çok kotu takim fener.

Basar dedi ki...

Mecburiyetten bugün bunların stadına 500 metredeyim. Ağır totem yapıyorum! en az 5 yeriz...!

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar :)))

Hocam ne kadar Hocadan mutsuz arkadaş varsa onlar mutlu olur en azından.

Bana farketmez, ben yine "Sergen gelsin, yarışmaya devam edelim" derim, diyeceğim, en fazla bu yapamadı, yenisini deneyelim durumu bana:)

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti

Aha şekillendim işte, yani 5 de yesek 8 de yesek bana farketmez, yarışalım bu ligde bu şartlarda yönetim aksini yapmadıkça doğru fikir benim için, yine savunurum, malzeme bol, 386 farklı şekilde nedenini anlattım, daha 1000 tanesi stokta bekliyor:)

Hasta ti dedi ki...

Kadro super olmuş, takintili degil demekki hoca

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Vallahi hocamizin antrenorlukte bir imzasi varsa o da kendinden daha guclu veya denk takimlari ozellikle deplasmanda alt etmesidir. Bunu da rakibi analiz edip ona gore ozel taktikle yapiyordu, bala gote degil. Galatasaray'i Adebayor'u kullanarak, bizi Atiba'ya baski yaparak, FB'yi Visca'yi savunma arkasina sarkitarak kac defa ayni taktikle yendi.

Bu aksama bakilirsa, en azindan ozel birsey yapmis diyebiliyorum. Ha, ne kadar dogru gorecegiz. Takimimizin zaten cok az yaraticiligi var, biraz olan yaraticiligi da Ljajic'i oynatmayarak sokup atmis.
Buradaki dusunce ne bilmiyorum.

Dusunce orta sahada diri kalmaksa, bu 10 numarada Diaby, sol acikta Caner'le zaten olmaz. Belki Caner'i solda topla bulusturup savunma arasina Lens veya Diaby'i cross paslarla kacirmak istiyor, bilmiyorum.
Ama Lens'in baslamasi bence en azindan olumlu. Ama Sivas gosterdi ki, savunma arkasina hizli adamlari kacirdigin an adamlar savunmada agir siciyorlar. Bizde Mert Hakan'in 2 muadili de kulubede maalesef. Orta sahada 2 tane pas menzili 5 metre olan 6 numara ve bir tane pas menzili olmayan acikimsi oyuncuyla cikiyoruz. Bugun ne oynayacagiz bilmiyorum, ama set hucumu, topu takimda tutma falan beklemeyin derim. Uzun atip Lens, Diaby ve Buragin at gibi kosmasini bekleyecegiz herhalde.

Huzeyfe dedi ki...

Geçiş oyunu 11'i kurmuş hoca. Bence kazanacağız.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hay ağzından bal damlıyor, işallah:)

Basar dedi ki...

Penaltı var mı?

Ahmet Usal dedi ki...

Olmayan penaltıyı nasıl ürettiler anlamadım, 50 kere gösterdiler, teşebbüs var ama değmemiş, neyse hepimiz biliyoruz nasıl olduğunu..

BJK4EVER dedi ki...

Var veya yok, sikimde degil. Boyle defansif korkak takimla cikarsan adamlar ustune cullanir, gol atacak mecali de yoksa boyle sacma bir pozisyon olur gol olur. Kapattim maci, bu siktigimin Anadolu takimi kilikli korkaklar gol falan atamazlar zaten.

Basar dedi ki...

Diaby ve Elneny baya kôtü. Baya kötü... aynısını Ozzy oynasa kartal heykeline asarlar onu.

BJK4EVER dedi ki...

Orta sahada kabilesini siktigim 1.60'luk zenciyi oynatirsan o topu kaparlar, boyle sokarlar gotune. Senol Gunes denen laz gibi siktigimin keli de takintilariyla takimin anasini sikiyorlar.
Atiba denen kaplumbaga, Diaby gibi bes para etmez vitaminsizleri israrla oynatirsan boyle olur. Mal beyinsiz taraftarimiz da haftaya biraz daha Oguzhan, Necip ve Ljajic'e kufur etsin. Sahada 2 gram pas yapamayan, Anadolu takimina donmus takimin suclusu da Oguzhan zaten.

Zaitsev dedi ki...

Pozisyon penaltı.

Al sana Diaby sayın Abdullah hocam. Gustavo her pozisyonda alıyor topu.

Anadolu takımı gibi oynuyoruz. Sonumuz gol yiyen anadolu takımı gibi olmaz inşallah.

Basar dedi ki...

Caner orta kesecek Burak ya denk gelirse kaçacak mantığı ile deplasmanda fiziken ezilmemek mümkün değil. Buna Elneny ve Diaby de eşlik edince koca bir yarı perişan olduk.

Hasta ti dedi ki...

Atiba cildirdi bi pozisyonda(hakeme), adam tam bir besiktasli kafasında. o videoyu kesipte koysak ya youtube'a "Atiba cildirdi" videosu:)

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar, @BJK4EVER

Katılıyorum, Diaby, Elneny ve Rebochoya şu ana kadar maç kalın geldi, ama 2-1 oldu, ben izleyeceğim.

@Zaitsev

Hocam bence penaltı değil, teşebbüs var, değmemiş, zorlama yorum, Diaby ye yapılana da faul verecek hakem çok, ama bu sahada normal, gri pozisyonlar lacivert olur, anlıyorum..

BJK4EVER dedi ki...

Pozisyon degdi beyler, penalti maalesef. Top hafif yon degistiriyor, belli.
Attik ama yine duran toptan. Duran toplari cikartinca Atiba da Besiktas da yok maalesef.
Atiba cildiracagina top oynasin. Orta sahada catir cutur ezildik, Ozan Tufan bile orta sahamizi yarabildi masallah.

turgay dedi ki...

Büyük ezildik orta sahada. Mazereti yok. Övülen elnenynin gustavonun sağ bacağı etmediğini de gördük.

Hasta ti dedi ki...

Ikinci yari cuneyt cakir'a bağlı ama ben bu kadar akilli bi adam görmedim, duymadım, adam ayarliyo felan termostat gibi isiyi ayni derecede tutuyo. Termostat Cüneyt!!! :)

Basar dedi ki...

Diaby-Elnennik yerine Ozzy-Ljajic. Ezileceksek böyle ezilelim. Ben Burak-Umut değişikliği de yapardım ama hayatta olmaz.

Bence Caner-Burak hamle oyuncusu olmalılar. Kora kora değil daha rahat edecekleri yorulmuş rakibe karşı daha büyük katkı verirler.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Ya tamam haklısın da istatistiki olarak iyiydi işte:)

@Hasta ti +1

Basar dedi ki...

@Övünç Geçen haftaki duran top yorumun doğru (Bana neden kızdığını anlayamasamda) fakat ben hala çok kötü korner kullandığımızı düşünüyorum.

Hasta ti dedi ki...

85'te ondeki takimin kalecisine sari kart, sonrasında da bir kirimizi kart birine, ezilen takımdan birine ama. onde de olsa yenilse de onemli degil.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Senin beğenmediğin duran topta da ligin en iyisiyiz:)

Ahmet Usal dedi ki...

Yani istatistik olarak en çok duran top golü bulan takımız, demek ki çalışılıyor..

Ahmet Usal dedi ki...

Canerin duran topundan önce Elneny kaçırdı, sonra yine Canerin duran topunda Serdar Aziz Vidayı çekip indirdi, net penaltı, yakın çekim gösterdi, VAR da Çakır da atladı.

Ahmet Usal dedi ki...

Aha Burak da kaçırdı yüzdeyüzü..

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Serdar Vidayı kucaklıyor ama Vida da el ense çekiyor. Ona penaltı vermezler.

3te oldu. Hadi hayırlı işler

BJK4EVER dedi ki...

Su 3. Golde Allah rizasi icin o cildiran tassagina beton yetmeyen atiba ne yapiyor bakin bir zahmet.

turgay dedi ki...

5korner 4ü ön direk. Golcü ve orta sahan sana böyle avantaj kazandırıyor. Ha 0-0 ve 2-1ken net penaltılar güme gitmese nasıl olurdu bilmiyorum tabi. Bunu da yönetim düşünsün.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam o pozisyonu ters çevir renklilerin herhangibiri lehine penaltı verirlerdi, o kısımda anlaşamıyoruz zaten:)

Ahmet Usal dedi ki...

Elneny çıkartıp Oğuzhanı alsa güzel olacak, zaten deplasman

beagle dedi ki...

Bugün Elneny yerine Mehmet Akgun, Fahri Tatan oynasa bişey değişmezdi. Kalitesi o kadar işte. Gustavo s.kti atti merkezi.

Tu kaka Lens feneri en zorlayan adam.

Burak gelse 2 kere daha sampiyonduk diyenler de aha mal bu. Dünyanin en savruk forveti.

turgay dedi ki...

Bugün aslında hiçbişey olmadığımızı bir kez daha gördük. Hocasından forvetine çok kötüyüz. Yönetimi dahil

beagle dedi ki...

Penaltimiz gitmiş bi de. Forma cekmisler iste. O var tüm fenerasyona girsin.

Basar dedi ki...

Kadıköy’de 3, Trabzon’da 4, Sivas’ta 3 yiyen Türkiye’nin en iyi savunma hocasına daha ne kadar sabredeceğiz?

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle o ikinci penaltı,

Kötü oyun kötü takım sorunu değil sadece, onu anlatamıyorum burada, 2-2 olsa verseler ilk penaltını fener yorgunken iyice açılcak, geçiş hücumunda 3 ü sen yiyeceğine muhtemelen sen golü atıcan, kötü görünürken de kazanıcan ya da berabere kalıcan, e anlattığımız bu zaten, hocanın senelerdir numarası da bu..

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

Başakşehir ve galatasaray deplasmanlarında 3-4 yiyene kadar. İstikrar lazımmış ya bize!

Ahmet Usal dedi ki...

@Fener ve TS iç saha derbilerini de kazanarak belki:)

YSY dedi ki...

Ben çok hakemi konuşmak istemiyorum. Hakem hakkaniyetli davransada yine yenilirdik. Son bir maç kaldı. Bala göte buraya kadar geldi işte. Devre arası gitmesi lazım. Bakalım parasal mevzu çıkaracak mı

beagle dedi ki...

Hakem iyi oynayana yariyor. Burak da mesela çıkmadan atilmaliydi. Caner de 2 maçtan 1inde atilir forma olmasa.

Neyse
takimin 25 topçusu varsa seneye kalsin diyecegim 10 tane zor çıkar. Onlar da 35 ve 37 yasinda olacaklar. İyi battik.

Zaitsev dedi ki...

Hocamızdan az sonra süper bir maç yorumu dinleriz.

Rezil bir top oynadık. Atiba’yı attığı gol kurtarmamalı. Diaby’den sonra sahanın en kötüsü. Yazılacak çok şey var.

Abdullah Avcı artık istifa.

turgay dedi ki...

Herkes diyorki hakkımız yendi hakem 2 penaltımızı vermedi. Bu maçtan sonra değil bundan önce konuşacaktır yönetim. Ama biz ne yaptık hiçbişey.

Taktisyen hocamız gibi saha içinde kalalım.

-ilk postumda da yazdım. İlk golü yememeliyiz diye. Yedik.
-çok kırılgan takımız. Gustovo ve ozan dağıttı bizi.
-2 penaltı verilmedi ama itiraz eden yok. Sahaya konsantre kimse yoktu.
-golcü farkı. Burak rezil durumda muriq eline geçen fırsatı hemen kullandı
-vida 3,5 kemiksiz alıyor ama o topu vedata vurduruyor. Acil satılmalı
-diaby ocak ayında gönderilmeli
-avcı çok acil kovulmalı.tek hücum planı Caner olan adamdan kimseye hayır gelmez.
-canere de helal olsun. Karakterini sevmiyorum ama ondan başka hırslı kimse yok.
-yönetim konuşmayı öğrenmeli. Yoksa böyle mal gibi kalırsın.

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş'ta şaklaban çok, ama futbolcu tek. O da ATİBA.

Hiç bir şey yapmadık. Geçen hafta olduğu gibi penaltı bekleyip duruyoruz.

Yeni oyuncuların hiç biri eskilerden iyi değil. Yapmayın transfer filan. Gerçekten yapmayın. Takımın kimyasını bozmaktan başka bir işe yaramıyor.

fidddas dedi ki...

takımın başında fatih terim olsa ve 5-0 yenilirse kovulacak olsa bile beşiktaşın o farklarla yenilmesini kabul edemem ben...

haftaya gençler maçı var, fenerden 5 yemiş takımı yenebileceğimizi düşünen var mı aranızda?

@beagle
o kadar oyuncu değiştirmenin yöntemi belli. devre arasında yarısı, yaz transfer döneminde yarısı gider.
şu saatten sonra çok az olan umut zaten bitti... hiç uzatmaya gerek yok. hocayı gönderip, diaby, burak, güven vs. oyunculardan 5-6 tanesini hemen devre arasında gönderelim. nasıl olsa bu puanla küme düşülmez artık, seneye avrupada olmasın.
maaş yükünü 20 milyon euro seviyesine çekecek şekilde yeniden yapılanmayı tez elden başlatalım. başka kurtuluşumuz yok... 2.5 yıl önce elimize gelen fırsatı teptik maalesef. şok etkisi yaratacak hamleler gerekiyor.

Basar dedi ki...

Durum buyken biraz cesaret! Yönetim için oyun planı açık, hoca ve pahallı oyunculara neşter, 80ler aonu 90lar başı gibi gençlere yönelme. Biraz cesaret, nasıl olsa sezon kayıp ve geleceğimiz ipotekli.

Ahmet Usal dedi ki...

Hakem olayını şöyle özetleyelim;

Pozisyon senin lehine griyse vermezler,
Renklilerin lehine griyse verirler,
Böyle aleyhte bir penaltı yedik, tekrar izledim, topun yönü de değişmemiş,
2.yediğimiz golde pozisyon başlangıcı Canerin faul itirazı, sonrasında Diabynin topuğuna müdahele var.
Yani 2 griden 2 gol yedik.
Vida ve Diaby nin 2 pozisyonu da onlara olsa penaltı. Onlar da verilmedi.
Sonucta sadece lehimize olan penaltılardan ilki bile verilseydi bu maçı alabilir ya da berabere kalabilirdik, 3 ü yemezdik, takım da maçın kalanı daha iyi oynardı.

Bu küçük detaylar nedeniyle tüm Biliç dönemi derbilerde ezildiydik, savunma taktiği de taktiktir, Biliç o taktiklerle İngiltere ve Almanyayi yenmişti, Bizde Tothenam ve Liverpool yendik, ama Fener ve GS yenemedik.

Mesele sadece oyun değildir, oğretilmiş çaresizliktir aynı zamanda. Her zaman takımın, Hocan iyi olmaz, bu sene yatırım bu kadar, adamlar bu detaylarla senin elinden Şampiyonluğu ve ikinciliklerini, pastadan payını, cebinden paranı alıyorlar, lütfen tamam futbol da konuşun, her türlu teknik yorumu da yapın, ama bunları da görün, yeri geldiğinde dillendirin, imkanınız varsa sosyal medyadan da tepkinizi koyun, koyun olmayalım, zaten batığız...

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Neye gore Atiba? Duran toptan gol atti diye mi? Luiz Gustabo senin iki onliberonun toplaminindan faydali oluyorsa bir oturup sapkayi onune koyup dusuneceksin acaba Atiba o kadar iyi mi diye. Atilan ucuncu golde bak bakalim FB kontra ataga cikarken Atiba nerede ve ne hizla donuyor, rakibin penalti noktasindaki (golu teadufen atmayan) oyuncusu nasil bosta.
Luiz Gustavo catir catir kritik mudahelelerde bulunurken senin onliberonun kosacak mecali yok.
Genel olarak en cok kosan, fiziksel olarak ayakta kalan, guclu oyuncu onlibero olurken bizde fiziksel olarak en bitik, kosamayan adamlar onlibero. Atiba-Elneny'den biri biri el freniyken biz 2 tanesini birden oynatiyoruz. Ve ikisinin toplami da bir Luiz Gustavo etmiyor, aci olan da bu zaten.

YSY dedi ki...

Aq karius bile anlamış ne mal olduğunu oyun vaziyetinin. Aferim sevdim karius seni.

yilmaz dedi ki...

@bjk4ever bana göre atiba. Yeter mi?

bulut dedi ki...

yahu ne diyeyim bilmiyorum, senol gunese 2 sene katlanan insanlariz biz, onu evire cevire alt eden adama yarım sezon katlanamayacak mıyız bu bombok kadroyla? sakin olun.

sezon sonunda hic isaret almazsak yolu acik olsun

Adsız dedi ki...

@bulut

Bu bombok kadro hocanın gelişinden 2 ila 3 ay sonra alınmış adamlar. Yani kusura bakmayın ama mesele Beşiktaş'ın ötesinde dünyadaki tüm futbol kadroları için geçerli bir olay, sezon başında 16 milyona yakın harcama yapıyorsun ve hepsi teknik direktörün göreve geldikten bir hayli sonra. Hala mı kadro ayrı hoca ayrı zamazingosu? Burası Beşiktaş mı kasaba takımı mı.

Zaitsev dedi ki...

Karius çok net oyunu özetledi. Bu taktikle olmaz, bu oyun rakibin işine gelir dedi. kalite yoksunluğundan bahsetti yani dolaylı olarak kadro tercihini eleştirdi. Normalde ceza/kadro dışı gelmeli. Ama gelecek mi? Hiç sanmıyorum.

@ yilmaz

Adamlık ayrı mesele. Yeterlilik ayrı mesele. Başka oyuncu olsa maçı sattı derim. Atiba artık yetersiz diyorum.
Atiba bugün bütün paslara ve dönen toplara kısa kaldı. Burak'ın çift vuruşunda Burak baraj civarı oyuncuları inatla açmaya çalıştı, uyardı ama köşeye giden top Atiba'dan döndü. Burak o yüzden çıldırdı orada. Duran top harici başka şansımız yokken faulleri hızlı kullanmaya çalıştı.

6-8 kombinasyonumuz yetersiz. Sadece Elneny değil Atiba da kesilmeli. Gençler oynasın. Cidden bunlardan kötü oynamazlar.

*************************

Fener'in nasıl oynayacağı belli iken sahaya Nkodou ve Ljajic'siz çıkmak hata.
Burak'ı kanada çekip Atiba'yı öne atmak hata. 2-3 sefer olduğu için taktik olduğunu varsayıyorum.
2ci forveti oyuna sokmamak hata. Madem uzun atıyoruz. En azından indiren birisi daha olurdu.

************************

Penaltı işlerini de bir bırakalım. Vida'nın pozisyonu her maç sürekli olan bir pozisyon ve bu ligde renkli renksiz ayırmadan bunlar çalınmıyor eğer dirsek tarzı bir darbe yoksa.

Nkodou'nun pozisyonuna çalınabilir ama aynısı Fener'e çalınsa ben hakeme ağır söverim. Ben sövmem diyen varsa penaltı olmalı.

Cüneyt her zaman yaptığını yaptı, orta sahada ev sahibi lehine maçı doğradı. Kartları kullanmadı.

Basar dedi ki...

Diaby 2. Ligde bile oynayamaz. (Maç öncesi pres yapar gibi dusunmustum) Ona Olcay gibi diyenlerin Olcay’ı unuttuklarını dusunuyorum.

Elneny bu maçta aynı Kasımpaşa maçındaki gibi oynadı. Bu adamları kim nasıl mantıkta aldırdı? Oynatmaya nasıl israr ediyor?

Yazık bu paralara. Buna israr edeceğimize Ozzy’e edelim. Ya turarsa, Elneny olmayacak belli. Ya da genç adam oynatalım, ne kaybedicez? Zaten kaybediyoruz.

Hasta ti dedi ki...

Burada atiba el freni diyenlere hak verdigim bir mac oldu, ic sahada felan iyi de, kontra felan beklerken tam 3 saniye kuralı(tamer oyguc) yavasliginda, bacaklar da malesef gitmiyor, hiz gidik. Ljajic sol on disinda olmaz gibi, 8 numara şart, diaby'i beğeniyordum, benden scout felan olmaz :)

yilmaz dedi ki...

@zaitsev ben fener deplasmanında kaleyi bulan tek şutumuzu atiba'nın atmasına, dahası bu duruma hiç şaşırmamamıza bakıyorum.

Sanki ben sahanın en iyisi demişim gibi hatalarını sıralıyorsunuz.

Mükemmel bir takımımız olsa zaten 37 yaşındaki adamın ne işi var 11'de?

Yapması gereken herşeyi yapan bir tek Atiba'yı görüyorum. Fikret Orman'ın "ustalık eseri" olan "kaptan Burak" yapması gerekenleri yaptı da mı Atiba'ya delleniyor?


Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hakem konusunda anlaşamayacağız, kasmayacağım, tabii ki Atiba,Karius ve Cnneyt Çakır yorumlarına katılıyorum:)

Nkodou yine yeni sakatlıktan çıktı, 30 dakkalık oyuncu, zaten ağırlıklı hep böyle kullanıldı.

Daha önce de yazdıydım benim için bu devre 30 puan ve üstü başarıydı, Avcı'nın yarışabililecek Hoca olduğunu kanıtlaması ve ikinci devre takımın başında kalması açısından. Haftaya GB maçını alamazsa zaten gitsin, Sergen gelsin..Ki GB-Sivas maçını izledim, Hamza Hoca geldikten sonra GB taş gibi takım oldu, yenmek zor, Malatya Maçı potansiyelini taşıyor, yapabilirse kredisi bende olacak. Onun dışında, Ben AVCI'nın dalkavuğu değilim; Yönetim iflas ettik yeniden radikal şekilde yapılanıyoruz demedikçe "Yarışalım" fikrinin dalkavuğuyum :) Şimdi Yönetim "iflas ettik" dedi diyecekler olacaktır, Saffet Sancaklı da Mecliste söyledi, hem de tüm kulüpler için. Ama yasa mecliste, yöneticiler yaptıkları harcamalardan sorumlu olacak, işler değişmeye başlayacak. İşte bu nedenle tam da bu zaman "yarışmak" önemli. Renklilerden birinin bile üstüne çıkmak, mümkünse ilk ikiye iki renklinin de girmemesi için bile yarışmak şimdi çok daha önemli. Çünkü hep beraber "batık" olursak, lobileriyle bu banka borçları yapılandırmalarını çok daha ödenebilir uzun vadelere yaymasını sağlayabilirler devletin. Hep beraber batmazsak bu olmayabilir, sadece bize girer, bu durumda küçüldüğümüzde payımızın üstüne de renkli kardeşlerimiz oturur. Küçülmek için yanlış zaman. Yarış, bitirebileceğin en iyi yerde bitir, yeni sezon bir şeyler yapacaksan yaparsın, altyapı, scouting, Hoca, her şey olur. Ama ülke futbolu toz duman,toz inip hava açılmadan ben kestirip atıyorum dediğinde kendi ayağına sıkmış, kaş yaparken göz çıkarmış olursun!

Küçülünce gelirlerin de küçülür, sıfırlanma sorun çözmez, sorunu büyütür! Bu ekonomik ve finansal bir sorundur, bir şeyler yapılacaksa da çok iyi planlanarak ilk FEDA sezonu gibi iyi yönetilerek yapılması gereken bir süreçtir. İmajını küçültüp taraftarını da mutsuz etmeden yürütmen gerekir.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Hocam bu oyunla ve kadro tercihleri ile yan top harici şansımız yok. Malatya da kaleyi tutan şut mu var ki bugün olmayınca şaşıracağız :) Bugün bir yan topa vurduk Malatya da ona da vuramadık.

Ben uzun süredir 6-8 bölgesinin sorunlu olduğunu yazıyorum. Bugüne özel bir durum değil. Bizim yaklaşık 3 senedir yaşadığımız tıkanıklık 6-8 bölgesinin topla ilişkisinin zayıf ve fizik kalitesinin düşük olmasıyla alakalı. Çok ama boş koşuyorlar. Sorun buraya çözüm üretmeyen antrenörlerden kaynaklanmaktadır.

Mesela bugün Elneny eleştiriliyor ama Atiba ne yaptı? Ben gol atması onu kurtarmamalı, o da çok kötü oynadı diyorum. Ama o gol onu kurtaracak.

Necip bile tek başına Atiba-Elneny'den iyi oynardı bugün.

Ayrıca Burak'ı aldırmak için göbeği çatlayan Şenol hocamızı es geçmeyelim.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de, bu sene, hakkaten herşeye gebe, eldeki yatırım boktan da olsa hava puslu, kazanabileceğini kazanman seni ekonomik olarak bozmaz, yükseltir, daha bu köprülerin altından çok su akar..

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Yasa tasarısının ne olduğunu detaylı bilmiyorum ancak birincisi çıkması pek muhtemel değil, zira dert bahsettiğin olsa ayrı bir yasaya vs gerek yok, borsaya kote her şirket nasıl hareket ediyorsa tüm kulüplerin futbol aş "şirketleri" de aynı şekilde olsa zaten başka bir şeye gerek yok.

Öte yandan diyelim bu konuda bir yasa çıktı; hiçbir yasa kulüplerin durumları özelinden çıkmaz, ya da x ya da y kulübü için çıkamaz. Yasalaşan herhangi bir iyileştirme Beşiktaş'ın da içinde bulunduğu 3 kulübü de bırak tüm süper lig kulüplerini ilgilendirecek şekilde çıkar, zira kapsamı süper lig, 1.lig vs şeklinde sınırlandırabilirsin o ayrı.

Hep beraber batık olmanın stratejik bir tercih olmasına girmiyorum zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Bu arada, Gustavonun yıllık kazancı 3.5 milyon, bizim Atiba ELneny toplam 2.5 milyon onun da 2 milyonu ELneny. Elneny bazı maçlarda da iyiydi, istatistiği iyi, ama ligin an itibariyle en fizikli ikililerinden Gustavo ve Ozan karşısında zayıf kaldı, mental olarak yeterince güçlü oyuncu değilmiş, dağılınca dağılıyormuş, test edilmiş oldu!

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Hep beraber batık olmak bir stratejidir, nasıl siyaset düzenli olarak tüm kulüplerin vergi borçlarını affediyorsa ve bir çok batık kulüp varsa, - yasanın da Martta çıkacağı söyleniyor - ülke futbolunun sorunu haline gelmiş bir kördüğümü tek başına çözmen gerekmez, özellikle rekabette seni diğerlerinden daha zayıf düşürürecekse.

Altyapı hakkında da aynısını düşünüyorum. Siyaset ülke futbolunun yanlış yapılandığını görüp altyapıyı destekleyecek yasal düzenlemeleri yaparsa her kulüp futbol ekonomisini buna uydurmak zorunda kalacak. Yoksa Halı Sahada altyapı oyuncusu yetiştirmek gibi bir garabetin yürümediğini görmek için alim olmaya gerek yok!

Siyaset mesela karar alır, altyapı yatırımları(saha vb) için kulüplere yardımcı olmaya karar verir - stat yapıyorlar değil mi? - ilk 16 da diyelim 2 altyapı oyuncusunu bulundurma(vardı bunun gibi bir zorunluluk bir aralar - şu an bilmiyorum), ilk 11 de oynattıklarına federasyondan dolgun bir primn verme, alt liglerde yabancı oyuncu yasağı - böylelikle alt liglere kiralanacak gençlerin oynamasının sağlanması - gibi pek çok düzenleme yapabilir.

Bunar yapılmadıkça kendi kendimize yapılanmaya girmemiz sadece "küçülmemiz" anlamına gelecektir. Bunun sonuçları batık olmaktan çok farklı değil, batıksak diğerleri de batık!

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Siyasetin ya da yasaların kulüplerle ilgili mali tek tasarrufu -mevcut garabet aş statüsünün devam edeceğini varsayıyorum- vergilerin azaltılması, silinmesi ya da yeniden yapılandırılması ile ilgili olabilir. Bu geçmişte Bilgili zamanında oldu ve Beşiktaş'ın vergi borcunun diğer renklilere göre bayağı az olması nedeniyle Beşiktaş'ın onay vermesi nedeniyle camiada tepkiye neden olmuştu. O dönem ligde 3 büyükler dışındaki kulüplerin vergi borcu yok denecek kadar az olduğu için hiç gündeme gelmediler.

Dolayısıyla finansal açıdan sıkıntıda olan kulüpler için UEFA'sı, oyuncu ödemeleri ve her türlü dernek masrafları varken pek ses vermeyen vergi borçlarını ertelemek her zaman bir tercih olmuştur ve bunun kulübün herhangi bir branşı ile ilgili alınacak stratejik kararlarla ilgisi bahsedilen durumdan ötürü pek yoktur. İlk 11'de oynatılacak genç sayısı gibi hususların ise mali konularla pek ilgisi yoktur. İster tonla vergi borcun olsun ya da olmasın, bu konu futbolun genel idaresiyle ilgili TFF tarafından alınan konulardır.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Burada kayyum tehlikesinin nedeni "Banka Borçları"dır.

Bu yapılandırmadan pek çok süper lig kulübü yararlandı!

Yasa geldiğinde nasıl yönetimler yaptıkları harcamadan sorumlu olup yanlış yönetimin sonucunu ceplerinden ödemek zorunda kalacaksa, siyaset böyle düzenlemeleri geçmişi de yüklenip yapar, vergi borçları bir örnekti. Mali disiplin kriterleri her kulübe acımasız şekilde uygulanacaksa hepsi bizimle aynı seviyede olur. O yüzden bu sene yarışıp alabildiğin puanı al, renkliler de başarısız ya da yeterince başarılı olmazlarsa kamuoyu bu düzenlemenin kulüplerin hepsini kurtarması için daha baskın olur, burası Türkiye, işler böyle yürüyor, üstyapı da işleri böyle yürütüyor.

Üstyapı sadece banka borçlarını diyelim bir kısmını affedib bir kısmını da diyelim 20 seneye yaydığında sorun zaten çözülür. ALtyapı desteğini de yasalaştırırlarsa her kulüp yapılanmaya mecbur kalır, ideal çözüm budur, benim anlattığım bu.

Kalan boyutlarını da yukarıda yazdım. Daha evvelde yazdım. Yeni bir proje - yapılanma en iyi kamuoyu hazırlanarak yapılır. Bu sene muhtemel başarısızlık seneye yapılacak "sıfırlama" için ideolojik destektir. Ayrıca camianı, planını ve programını da hazırlamış olursun. Siyasetin getireceği reformlardan da yarışmaya devam ederek, ekonomik değerini koruyarak yararlanma şansın olur.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Atiba sahanin en iyisi falan degil, digerleri gibi bombok. Cok kosuyormus, cabaliyormus gibi gozukmesi onu kurtarmiyor. Gozukmesi diyorum, cunku neden sadece gozuktugunu 3. gole bak anlarsin. Kritik anda benim onlibero geriye kosmuyorsa neyleyim ben mucadeleyi. Bizim onliberolarimiz bos kosmakta master, gerisi bos.

Ayrica kadro kalitesi muhabbeti sikti artik. Kimse bugun hocaya ligin en iyi 10 numararindan birini yedek birakip Diaby'i oynat demedi mesela. Guven'i forvet arkasinda hazirlayacagina tek santrforda yiprat, sonra hic oynatmayip kustur demedi. Oguzhan'i as takimla hic oynatma, yeteneksiz bos beles bebelerle oynatip taraftarin onune at demedi.

Ayrica tekrar ediyorum; oynadigimiz lig Premier League falan degil.
Bugun karsilastigimiz takimin sol acigi Tolga Cigerci. Sol beki Dirar. Stoperi Jailson. Bizde Elneniy'nin sol acik, Necip'in stoper, Douglas'in solbek oynadigini dusun, oyle iste.
Ve bu takima karsi Besiktas maci 1 isabetli sutla bitiyor.
Kadromuz super tabii ki degil, ama bu kadronun karsiligi bu oyun ve ligdeki bu durum degil, kimse kusura bakmasin. Herseyden evvel cesaretinle mucadelenle kapasiteni zorlarsin, bugun sahadaki gibi ezik buzuk durmazsin (hem mental hem oyun anlaminda).

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Valla Hocam Hocayı takımı savunacak durumda değilim, her cümlende haklısın. Oyun ve mental olarak ezik olmak kötüydü! Hakemden ve VAR dan alabileceklerimizi alma şansımız da olmadı bu eziklikle..

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Üstyapının devlet bankaları da dahil bankaların borçlarını silmesi gibi bir tasarruf mümkün değil, bu yüzden vergi borçları dışında bir yetki de söz konusu değil. Son durumda tam da şu, ismine yeniden yapılandırma deniyor ama elbette işin faiz kısmı da mevcut:

https://www.haberturk.com/son-dakika-besiktas-borclarini-yapilandirdi-2503951-spor

Yani bahsettiğin yeni bir konu değil geçtiğimiz Temmuz ayında yapıldı ve vergi borçları dışında af konusuna zaten mevzuat izin vermiyor. Neden mi öyle, böyle uzun vadeli, bir kısmı geri ödemesiz para veren şirketler de sermaye piyasasında işlem yapıyor.

Peki, öyle değil ama diyelim bu işler bize ilaç oldu; öncelikle yine ve yeniden kısa vadeli çözüm ama ödemesi ertelemeli vs yine uzun vadeli? Ayrıca yine ve yeniden işin profesyonel kısmında değil yönetime gelmiş vatandaşların alacaklarını umduğumuz "bilge" işler üzerine kurulu, yani ne bu perhiz ne bu lahana turşusu. Öte yandan borcun sürdürülebilirliği denetim de gerektiriyor, zaten son borçlanmadan sonra harcamalara borç alınan konsorsiyumun da karıştığı ve sınırlama getirdiği de konuşuldu ve konuşuluyor.

Yani, tonla borca batacaksın, bunların ödemek için finansal konsorsiyumlarla uzun vadeli senet imzalayacaksın (bir yığın gelir de bu şekilde temlik oldu ayrıca), hala ve yeniden yerlerde sürünen lig futbolunda kötüysen bile işte var vardı hakem zarttı diye çözüm arayacaksın, bir tek radikal bir kararla dönüşüm yaşamayacaksın öyle mi. Gerekçe: yarışmacıyız. O halde neyin yarışmacısıyız bunu da tartışmak gerekiyor bir zahmet.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER gol atması kurtarmıyor, çok koşması çabalaması kurtarmıyor... Ne kurtaracak? Takımda başka hücum pres yapacak oyuncu olmadığı için Avcı göndermiş olabilir mi ön tarafa?

Ayrıca söyleyip durduğun golde izledim atiba'yı ne yapmalıydı anlamadım? Forvetle beraber mi koşmalıydı? Geriden gelen Gustavo'yla beraber koşuyor. Ceza sahasında 3 oyuncumuz mevcut. Golü de markajdaki adam atmış zaten. Sanki Atiba adamını kaçırmış da o adam gol atmış gibi konuşuyorsun.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev Oğuzhan'ın başına gelenlerden sonra istediğin gibi bir ortasaha oyuncusu başarılı olamaz bizim takımda. Biz medya ve taraftar olarak güreşçi seviyoruz. Ha Kante'ysen, gel buyur. Zaten 5 maç sonra 10 numara oynatırlar raad ol.

Adsız dedi ki...

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-futbol-kuluplerinin-7-milyar-liralik-borcu-yapilandirildi-5464266/

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, futbol kulüplerine yapılan kredi borcu yapılandırmasına ilişkin, “Kimsenin borcunu silmedik. Kimseye yeni bir şey yükümlendirmedik. Cari piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa, normal neyse onu yapmaya çalıştık.” dedi.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

İşte bu "yönetim"ler nasıl yönetecek yeni yasayla ilkelere bağlayıp oyuncu-menejer-yönetici gibi yiyici şebekeleri bitirmek mesele. Futbola el atıyorlarsa altyapıya da atacaklardır. Tüm bahsettiğin olayları da ilkelere bağlayacaklardır. Hepsini yazdım yukarda, aynı şeyleri anlatmayım, borçlar silinmese bile daha uzun vadeyle tekrar yapılanabilir, aşağı yukarı 3 - 5 kulüp dışında her kulüp aynı durumda, o yüzden Saffet Sancaklı o açıklamaları yapıyor, kendi kendine gelin güvey olup yasayı ve sonuçlarını beklemeden yapılanmak akıllı işi değil. Neden öyle olduğunu da Kasımpaşa - Malatya maçlarındaki yorumlarımda ve yukarıda detaylıca açıkladım.

Takım sporlarının amacı "rekabet" ve "başarı" dır. Taraftarı çeken de budur! Kulüp ekonomisinin temeli de bunlardır!

Kalanı, vakti zamanında denildiği gibi "inanca" bağlanır! Halı sahada, kişisel gelişim - eğitim ve oynayacakları ortam için gerekli yatırımlar yapılmadan, havadan adam yetiştirip kulübün kurtulmasını beklemekten daha az mantıklı değil yazdıklarım. Okuyanlar değerlendirecektir!

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Pas menzili 2 metre olmasin, ara sira 10 metreden pas atabilsin. Bir top aldigi zaman sagdan sola cekmesi 10 saat surmesin. Rakip kontra ataga cikmisken takimin onliberosu olarak ileride kalmasi, geri kossun hatta gerekirse faul yapsin, sari kart gorsun.
Attigi her topu ya stopere ya beke gondermesin, bir dripling yapsin, top sursun, ara pasi atabilsin.
Ha, madem bunlari yapabilecek bir onliberomuz yok, ok. O zaman Atiba-Elneny'den biri yedek otursun da orta sahada biraz top yapabilelim, takim hucum edebilsin, maci tek sutla tamamlamasin.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada, tümn spor programlarında penaltı diye iddia ettiğimiz iki pozisyonun da penaltı olduğu söylendi. Yönetim de toplantı yaptı, onlar bile hakem kararları için bir açıklama yapacaklar, tabi geç kaldılar, ama işte, ülke futbolunda ve taraftarın gözünde "rekabet" budur!. Sadece Sırça köşkte, kaf dağının ardında idealleri düşünüp yorumlayıp istemek değil!

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturalım. Saffet çok doğru söylemiş ama teklif kendinin değil sporda şiddetin önlenmesi üzerine aldığı konuşmadan:

http://www.fotospor.com/haber-futbol-saffet-sancakli-haciz-memurlari-kapiya-geldiginde-anlarsin-356155

Ayrıca "halı saha" sistemini savunan varmış gibi temcit pilavı misali aynı şeyi gündeme getirmenin tek sonucunun radikal değişimle altyapı sistemine geçmekle ilişkilendirilmesi ilginç olmuş, zira bizzat burada altyapının öneminden bahsedenler mevcut yapılanları eleştirirken bundan bahsetti, yani elmayla armutu karıştırmamak gerekiyor.

Öte yandan habere konu teklifte altyapı oyuncu sayısının 8'e çıkmasından bahsediliyor. Yani kanun çıksın ve illa ki mevzuat zoruyla bu yapılsın. Şimdi tek tek bakalım, halı saha işiyle genç futbolcu kazanmaya çalışıyoruz ama mevcut işleri değiştirmeyelim zira yarışmacıyız, yarın bir gün mevzuat dayattı diye yapmak zorunda kalınca zaten herkes bunu yapmak durumunda kalacağı için yine yarışmacı kalacağız? Şimdi yap engelleyen mi var.

yilmaz dedi ki...

O son söylediğini hocaya söyle. Bana kalırsa ben ön liberosuz oynamasını isterim. Senelerdir bu 4231 denen ucube sistemden dert yanarım, hiiiç üzerime almıyorum o yüzden. Ha şu kadroyla atiba elneny oynamadığımız her maçı "Allah'ım ne olur 5 olmasın" diye izledim ben. Bu sorunu çözersek Atiba oynamasın bana ne. Dayım değil sonuçta kendisi.

yilmaz dedi ki...

Penaltılar penaltı da, hiç bir şey oynamadan penaltı beklemeyi yediremiyorum kendime. Kendimi Fatih Terim gibi hissediyorum o zaman.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER +1

@ yilmaz

Oğuzhan ne yaptıysa kendi yaptı. Ona verilen şans kimseye verilmedi. Kimse Oğuzhan'a mücadele etme demiyor, sorumluluk alma demiyor. 19-20 yaşında gençler bile şans bulunca topla katedip çapraz pas atmaya çalışıyorlar. Ozzy sadece tek pas yana veriyor. Sonra paşamız ıslıklanınca psikolojisi bozuluyor. Bindiği arabaya baksın da kendine gelsin.

Kante'ye filanda ihtiyaç yok. Azıcık cesur, vasat bir oyuncu bile iş görür. Trabzon Abdülkadir Parmak ile oynuyor. 2 sene önce bizde olsa kadroya girebilir miydi? 2 sene önceki hali bugün kadroda olsa Avcı oynatır mıydı? Kocaman bir hayır bu sorunun cevabı.

Atiba'ya bizim bu maçlarda ihtiyacımız var. Bunlarda da böyle oynayacaksa gerek yok. Antrenör olsun, gençlere top korumayı, pozisyon almayı öğretsin.

beagle dedi ki...

Hocamizin karnesi 23 resmi maçta 10 galibiyet ki ki biri erzincan zaten. Ciddi miktar para harcanan bir sene ve ligde çok takim dokulurken bu olamaz. Hazirlik maclarini koyunca da daha vahim. 31 maçta 13 galibiyet. Bu adam Beşiktaşı daha fazla rezil etmeden acil gönderilmelidir.
2 onlibero ile Bilici Feldkampi Lucescuyu görmesek böyle oluyor sanariz belki de olmuyor. Futbol oynatmiyor, takim hazirlayamiyor.

Zaitsev dedi ki...

Özet olarak Atiba yerine oyuncu bulmaya gönlü olmayan antrenörlerle Atiba 50 yaşına kadar oynar. Onun yerine adam bulmak isteyen antrenör de bunu çözer.

Senelerce Atiba'ya baskı yaparak bizi bozan antrenör bile Atiba yerine adam almayı düşünmüyorsa zaten biz bunu haketmişiz demektir :)

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Onlar mecbur söylenecek, çünkü mevcut altyapı sistemiyle üstyapıya adam çıkmıyor, sonra burada üstyapı hocaları suçlanıyor, adamları dönemlik başarı için getirmişsin, memlekette bir-iki ikinci - üçüncü lig kulübü dışında her kulüp altyapı olayında aynı derecede başarısız, bu demekki bir sistem sorunu. Sistem kendini ıslah etmeden kendini ıslah etmeye çalışmak ancak uzun vadede sonuç verebilir, o da verirse, hani en baba altyapı düzenlemesini yaptınız, bu sistemde, yani üstyapı her kulübe bunu dayatmadan yaparsanız, belki adam yetiştirebilirsiniz, ama diğerleri sizin yarışmadığınız dönemlerde büyütecekleri paylarıyla ekonomik uçurum yaratıp kupaları almaya devam eder. Siz de sadece adam yetiştirip satan bir kulüp, en iyi ihtimalle ülkenin Bragası - Arsenali olursunuz. Deniz hep beraber biterse biter, bitene kadar şartlar neyse onunla yarışırsın, altyapı da ışık veren mi var, alır kullanırsın, iyi scouting le iyi adamlar bulursun, ama "benden bu sene hayır beklemeyin - ben yokum - içe dönüyorum" demezsin, diyeceksen bile bunu "FEDA" sezonundaki gibi üsturuplu yaparsın.

SEBA Dönemi bir daha olamaz, ülke değişti, ekonomi değişti, kulüp de son 10 yılda Avrupada başarılı oldu, ligde kupalar aldı, derbilerde rakiplerine üstünlük sağladı, yeni 5 milyon taraftar var, eski Beşiktaş değilsin! FB son Avrupa Başarısını 2008 de, son kupasını da 2014 te aldı. Geleceği kurtarmak mı istiyorsunuz? Bugünü de hesaba katmayı unutmayın, ihmal etmeyin, atlamayın!

Yani neresinden tutsam dökülüyor, o kadar tartıştık fikirler orada duruyor,yazıldı, dediğim gibi daha bin farklı yolda anlatabilirim, sadece okuyana yazık, herkesin vakti değerli..

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev o senin naifliğin. Oğuzhan geldiğinden beri hep fiziksiz, ikili mücadelerde yere düşen (faul bile yapılsa!) bir oyuncu olduğu için eleştirilen bir oyuncu. Aldığı paraya baksın da, takımın as oyuncusu iken tribündeki oyuncunun kendisinden fazla kazandığı da oldu. Şenol ile iki sezon takımın içine sıçılırken, taraftar kariyerli oyunculara hoşgörü gösterip Oğuzhan'ı yuhlamadı mı? Babel'in vurdumduymazlığına GS'ye geçince uyanan taraftar, Oğuzhan'ı Medel geldiğinde çoktan asmıştı bile.

Yani öyle şeyler yazmışsın ki, Oğuzhan'ın Beşiktaş'taki kariyerini bilmesem hak vereceğim. Top süremiyor muydu gerçekten geldiğinden beri? Şu golü o atmadı mı mesela?

https://tr.beinsports.com/lig/super-lig/goller/2016-2017/1/besiktas/oguzhan-ozyakup-18082

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz :)

Valla sen de haklısın, da mesele beklemek değil, söylemek. Renkliler iyi günlerinde olmasalar da birbirlerini yenebiliyorlar, ya da diğer maçlarını bu yollarla kazanabiliyorlar. Sen hep "eze eze" kazanmak zorundasın. E eze eze kazanacak takımın yok, ne yapacağız? Tamam çamurluk yapmayalım da en azından söyleytelim. Fener çok mu anormal iyiydi, o pozisyonlar değerlendirilse belki yenecek ya da berabere kalacaktık!

Bizim kötü halimizin eleştirisi yapılıp hesabı tabii ki sorulmalı, Hoca da tutmadıysa gönderilir, ama hep en doğru olanı yapan tek kulüpsen ilk batan da sen olacaksın! Sıkıntı orada..

Huzeyfe dedi ki...

Artık Avcı için son yakın. Umarım bir an önce kurtuluruz kendisinden. Acil bir yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var.
@beagle'in da dediği gibi, kadroda tutmak isteyeceğimiz oyuncu sayısı belki 10 belki 5. Gerisini satmak lazım. Hatta bence devre arasında satmak lazım, net satıcı olmak gereken zaman dilimi çünkü.
Umarım Çebi'nin bir planı vardır.

Bu sene lig yarışında olamayacağımızı net gösteren maçlardan biriydi. Geçen haftaki Malatya maçı da benzerdi. Bu takım lig sonunda maç kazanamaz, net gösterdi bunu Avcı.
Bu adam Anadolu takımı hocalarının arasında Pep gibi gözüken ama temelde onlardan hiçbir farkı olmayan vasat bir teknik direktör.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hoca için değerlendirmelerine bir şey diyemem. Ama bu ligde hala "yarışılır", öyle kaotik bir lig, Hoca değişir, adam satılır - alınır, Rıza Hoca bile yarışıyor en ucuz takımla, sadece iyi hocalık, scouting ve taşları doğru yere oturtarak. Onun kadrosu da çok genç değil üstelik. Mesele iyi yap-boz ve hoca.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Oğuzhan’ın dönüşmeyi seçtiği halden bahsediyorum. 2015-2017 arası ve 2017 sonrası diye kariyeri 2ye ayrılıyor. Şans yeniysen ve düşüşteysen verilir. Ben düşüş sürecini kastediyorum.
Aslında üstüne düşen sorumluluk arttıkça Oğuzhan oyun ve mücadele olarak düştü. Özel hayatında bunda etkisi olabilir. Özellikle son 2 senedir kaçamak oynuyor sahada. Kontratı alınca da yatış modunu açtı da diyebiliriz.

Ozzy kontrat olarak bir tek 2017-2018de takım genelinin altında kalmıştır. 2014te 1.4 veya 1.5 milyon avro ile başlayan ve her sene 100 bin avro artan bir kontratı var. Ayrıca maç başı10 bin avro da vardı diye biliyorum. Sonra 2018de son kontratı aldı.. Şampiyon olunan seneler Gomez, sosa, q7,, aboubakar gibi oyuncular hariç maaş olarak altında kaldığı kişi sayısı azdır.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hani tartışmaya bir katkısı olacaksa diye yazıyorum, şu ŞL başarısı olan senede, Oğuzhan ve Togay 1.5 sene hiç para alamadı diye yazıldıydı bir yerlerde. Burada konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir, bir sene net alamadıklarını okuduydum, bir yerde de 1.5 sene diye gördüydüm. Kaptan olduğu ve Ormanın mobbingi nedeniyle sessiz kaldığı, Tolgayın da verimsizlik ve gitme isteme nedeninin bu olduğu yazıldı, çizildi.

Dediğim gibi, ne kadar doğru bilmiyorum ama payı olabilir mi?

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Neresinden tutsan dökülüyor kısmına gayet katılırım, zira o dönemler geride kaldı dediğin zamanlardan sonra son 25 yılda aldığın şampiyonluk sayısı 4. İkincisinde rakibin belli son ikisi de kısmen mali zorunlulukla topladığın tonla genç oyuncuyla oluşan iskelete dayanıyor. Mevcut altyapının kötülüğüyse bizzat renklilerle atışma niyetli abuk sabuk transfer işleri zihniyeti nedeniyle, dolayısıyla sorunun kendisini neden-sonuç ilişkisine sokmanın bir yararı yok. Öte yandan ligin durumu belliyken, yani bizzat Saffet'in de söylediği üzere bu gidişle sürüdülebilir bir durum yokken, ligimizdeki futbol anlamında deniz zaten bitik. Birileri mevcut durumdan şikayet ediyor, sen mevcut durumu referans alarak argüman üretiyor ve karşı argüman olduğunu savunuyorsun.

Diğer bir konu da Avcı örneği. Burada tam 3 ay önce FEDA'nın süreçlik değil gelinen noktada uzun vadeli düşünülmesi gereken bir konu olduğunu yazarken bunun Avcı ile olamayacağını da yazdım. Transfer vs icraatlerine baktım çünkü. Şimdi bakıyoruz “FEDA olsun”.

Kimsenin vakti kimsenin derdi değil burada bu arada, burası antu değil. İnsanlar yazılanı okur, değerini kendine göre verir.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Adı "büyük" olan bir takımın taraftarıyız, tarihiyle ve kültürüyle farklı ve büyük bir takım! Ülkede en köklü, en eski 3 kulüpten biri!

Şartlar ne olursa olsun, bu durumdaki bir kulüp "Yarışmıyorum, en tepeye oynamıyorum" diyemez! FEDA da yapsa diyemez, demedi, o dönemde 3. oldu, proje takımıyken de (Biliç) ilk üçteydi, tüpçü döneminde bile AL de hep "başarılıydı".

Sivas'ın bile yarıştığı ligde "yarışmıyorum" denilmez. Hem de bu şartlarda! Neden bu şartlarda? Çünkü "kuyruğu dik tutmak"la "ekonomiyi düzeltmek" farklı şeyler değiller. Devre arası elde ne varsa satıp yapılanalım düşüncesinin dökülen tarafları bunlar! Yoksa yapılanma "ülke futbolu"nun ihtiyacı, sadece bizim değil. Ben "çözüm" den çok "zamanlamasına" takığım. Yoksa genç oyuncu yetiştirmek, iyi altyapı projesi, ayağını yorganına göre uzatmak, iyi scouting, bunlar zaten çözümün parçaları.

Ama bu ligde, "yapılanmadan" alınabilecek bir kupa varsa alınmalı, "Süt Kupası" bile olsa! Rakiplerinden de dökülürken, her büyüğüm diyen açmazdayken, son yılların en çekişmeli rekabeti içindeyken "harç bitti yapı paydos" denmez! Yapabildiğin kadar yapar, gidebildiğin kadar gidersin! Mümkünse rakiplerini de kendine yaklaştırırsın çünkü oyunun yazılmamış kuralları bunlardır! Sadece sporda rekabette değil, hayatta bile öyledir, dediğim gibi, daha 999 farklı şekilde anlatabilirim. Ve üç maç postudur kendimce anlatıyorum!

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet Usal

Seninle tamamen zıt düşüncelere sahibiz kadro mühendisliği konusunda.
Bu kadronun maksimumu belli, bence zorlamaya gerek yok.
Burada bir kriz-fırsat durumu var. İlla ki adına "feda" demek, bir pr çalışması yapmak gerekiyorsa yapılsın. Önemli olan esas işi yaonak; kadrodaki değersiz, vasat ama pahalı oyunculardan kurtulup yeniden bir genç oyuncular-yeni oyun planı çerçevesinde yapılanmak.

Ayrıca, Rıza Çalımbay'la filan sampiyon olunmaz, bu ligde şampiyonluk elde edebilecek hocalar az çok belli. O daireyi kıracaksak en kolayı yabancı hoca.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Yabancı Hocayla en son şampiyon olan takım GS - Eric Gerets, o da 2006 - 2007 dönemi. Ülkede Sumudica dışında takım çalıştıran yabancı hoca yok! Yoksa sıradan bir Portekizli Hoca bile bizimkilerden bilgili, ilke olarak doğru, ama yarışma şartları ülkede medya ve algıya dayanırken gelecek Hocanın alacağı başarısız sonuçlar hem yetiştirmeye çalışacağı gençleri hem de Hocayı yer bu medya ve taraftar ortamında.

Kadroyu ben de beğeniyor değilim, ama eldeki pahalıları satıp ucuz kiralık ya da boşta iyi olan, mevcut ya da gelecek Hocanın sistemine uygun oyuncularla, aynı GS nin devre arasında yapacağı gibi yapılabilir, daha da batmadan da yapılabilir, bu işi yapabilecek kapasitede bir Yönetim var. Kadronun maksimumu ayrı, camianın maksimumu ayrı, farklı ve daha iyi bir Hoca, mesela Sergen ve ufak tefek Kadro mühendisliğiyle bir kupa ya da bir derece koparabiliriz bu kaotik yarış ortamından, ve buna değer!

Bunu da deneyeceklerdir diye tahmin ediyorum, hep birlikte göreceğiz.

Hocam kriz-fırsat argümanını anlıyorum, ama PR dan fazlası gerekir,devre arası yaptığında yangından mal kaçırıyor gibi olursun, iddiasızlığın belli olur, zaten pasta-pay savaşı iyice kızışacağı dönem, iki renkli her türlü güçlerini kullanacak, sen yarışmadığında pozitif lobin de kalmaz, derbilerde sahanda da yenilirsin, taraftarı da iyice küstürürsün, üstelik Yönetim o şartlarda devam da edemeyebilir. Zaten sene sonu şampiyon ya da ikinci olamadığında yapacak bunu Yönetim. Taraftara da, medyaya da açıklaması daha kolay o zaman. Marka değerinize ve hakkınızdaki algıya olumsuz etkisi minimum olur.

İşte yasa da geliyor, hem yönetimler yaptıkları harcamadan sorumlu olacaklar, hem de altyapıyla ilgili düzenlemeler var. Medyada zaten Meleke ve Demirkol gibi isimler yerli hocaların yetersizliği hakkında lobi yapıyorlar, mesela ne zaman imparator başarısız olur gider, FB Yanalı gönderip bir yabancı getirir ki getirecek, o zaman yabancı hoca getirip çalıştıracak ortam olgunlaşmaya başlar. Yoksa Schuster ve Biliç örneğindeki gibi kaçarak gider gelenler..

dominic molise dedi ki...

arkadaslar donusumden bahsedilirken, oyuncu satisindan bahsedilirken satilabilirlige de odaklanmak lazim. kimi satabiliriz? kaldi ki bence satilabilir Herkes yollanacak devre arasinda. dolayisiyla anc'nin plani var ama ne kadari tutar bilinmez. vida'ya teklif gelir belki, belki ljajic. kimi satacaksin ki baska? yani Kim alir? belki boyd'u guven'i oguzhan'i kiralarsin, o DA maaslarini odemek kaydiyla. potansiyelli Adam yok. dunku macta dorukhan geldi aklima, tam fener ortasahasinin panzehiriydi oynasaydi. tempoysa tempo, baskiysa baski.

turgay dedi ki...

Bu oyun anlayışının patlayacağını defalarca kez yazdık burada. Hücum aksiyonu canerin ortalarına bırakılan bir takımın böyle bir hakem ve orta sahaya karşı galibiyet alması mucizedir o mucize de gerçekleşmedi zaten. Benim beklentim zaten galibiyet değildi ama bu kadar dağılmayın da beklememiştim açıkçası. Bomboş orta saha ile oynadık. Kabul edilebilir değil.

Yönetimin hakemler hakkında konuşma yapmak yeni gelmiş akıllarına. Bu yönetimin içinde olanlar sosyal medya hesaplarından eski yönetime racon kesiyorlardı tabiri caizse hakkımızı korumuyorsunuz diye. Sonuç ortada. 2 haftadır hakemler bizi doğrarken susanların şimdi çıkıp konuşması nafiledir. Çebi yönetimi agresif olmadığı müddetçe kaybedecektir. Gerek oyuncu göndermede gerek hoca göndermede gerekse de kulübün menfaatini korumada agresif olmalılar. Şuana kadar ortada yoklar. Maçlardan önce görüntü verip takımın yanındayız demekle olmuyor. Bakın ali koç hakem yönetimi iyi olursa kazanırız diyebiliyor. Hakem yönetimi onlara iyi çünkü sürekli konuşuyorlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise, @turgay

Her satırınıza +1

yilmaz dedi ki...

Burak'ı geçen sene başında alaydık şampiyonduk bi de. Ah Şenol hocam, yaktılar seni.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi kotu futbol ayri, hakem meselesi ayri. Ki ben bu arada FB'nin super futbol oynadigini falan da dusunmuyor. Bizden cok fazla istediler, savastilar, o ayri mesele. Ama senin hareketlerine faul calinmazsa veya net sari kart olanlara sari kart cikmazsa, rakibi ceza sahasinda yaka paca vs indirmene izin verilirse oynamak daha bir kolay oluyor tabii.
Kaldi ki mac 3-1 bitti, bizim 2'si net 1'i flu 3 penaltimiz verilmedi. FB'nin attigi 3 gol disinda net pozisyonu yok gibi, ki attiklari gollerden 1'i penalti 1'i uzaktan sut zaten. Onun disinda macin en net pozisyonunu Burak kacirdi.
Adamlar istedi ona lafim yok, ama sahada futbol olarak ezmedi. Ki ezse bile ne fark eder, bir tarafin 2 penaltisi verilmemisse futbol zaten konusulmaz.

Ben yonetimin yapacagi konusmayi merak ediyorum. Ben acikcasi bir bok yapamayacaklarini dusunuyorum. Geldiklerinden beri agladilar, yine masaya yumruk vurmayacaklar. Guclu bir yonetim degiller. Aciklama su sekilde birsey olacak: "3 penaltimiz verilmedi, cok uzulduk, bize cok ufff yaptilar, TFF'ye parmak gostererek hmmmm yapiyoruz, uyariyoruz, bir daha sakin yapmasinlar yoksa bak cok kizariz, hmmmmmmm".
Aynen boyle birsey olacak, yine aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin seklinde bir aciklama olacak ve kimse sikine takmayacak.

Fenerbahçe'nin bence çok iyi yaptığı tek şey fizik mücadele. Geri kalan hiç bir konuda standart bir lig takımından üstün değiller. Böyle takımlar yetersiz teknik ve yavaş oyuncularla yenemezsiniz. Bu standart Kuzey futbolu işte. Nispeten kapasitesi biraz daha yüksek oyuncularla oynayınca bizim malzemenin hiç şansı yok zaten ona rağmen maçın şaibeyle kazanılmış olması ve camianın nispeten kenetlenmiş olması bizim bu maçtan puan almamızdan daha önemli zaten.

Hayırlı mağlubiyet dedikleri türden ama biraz farklısı tabi.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Rakibimiz bizden iyiydi, tebrik ederiz, ama herkesin gördüklerini görüp vicdanları kanatmasaydınız oyun daha adil ve şüphesiz olur, bizim için yapmayın, ülke futbolu için yapın,eyyama prim tanımayan, her takımın taraftarı var, herkes insan, hepimiz eşitiz. Lütfen bazılarımız daha eşit olmasın...Gibi Olur mu?

BJK4EVER dedi ki...

Ben gote got diyecek, sisteme comak sokacak bir yonetim istiyorum aga. Artik adalete olan inancim kalmadi, kimsenin oyle bir inanci oldugunu zannetmiyorum. Aman adalet olsun tarzi sacma sapan romantik bir kafa yapisi yerine cikip serefsizce adaletsizlikten pay isteyecek, camia'nin hakkini koruyacak bir yonetim istiyorum. Soyleyecegin sey basit:

"Yillardir ligimizde her turlu fahis hata yapildi. Surekli hakem gormemistir, hakemin gozune birsey kacmistir gibi bahanelerle hakemlerin iyi niyetine laf soyletmediler. Son 2 senedir VAR geldi ve goruyoruz ki hakemler iyi niyetli vs degil. Kimseyi sikeyle suclamiyoruz, ama sistematik bir sekilde bazi takimlara bilerek, istenerek avantaj saglandigi ortada. Dunku macta biz 3 seyin tespitini yaptik.
1 Formadan cekmek.
2 Kundeye yatirmak.
3 Itmek.
Bu 3 sey ceza sahasinda serbestmis. Bu bir sikayet degildir, isyan degildir, tespittir sadece. Demek ki standart bu. VAR 3 pozisyonu da gordu, N'Koudou'nin cekilmesini Cuneyt Cakir da gordu. Fotograflari, videolari gosteriyorum (gozlerine sokarak). Bu kadar onemli 2 hakemimiz bu kararlari veriyorsa standart budur demektir. Acikcasi biz Cuneyt Cakir'in dinlendirilecegini de dusunmuyoruz, sanmiyoruz, istemiyoruz. Bundan sonraki maclarda duduk calmasi en buyuk temennimiz, hatta bizim ikinci yaridaki ic sahadaki kritik maclarimizda duduk calmasi en buyuk temennimiz. Zira kendisi ulkenin en iyi hakemi belli ki. Bizim beklentimiz bu standardin bundan sonraki maclarda devam etmesi, zira milyonlarca futbolseverin, stadda 50 bin kisinin, hakemin ve VAR'in gordugu sekilde standart bu. Biz sikayetci degiliz, sadece durumun ozetini yapiyoruz. Bundan sonraki maclarda Besiktas oyunculara ozel talimat verdik. Ceza sahasinda itmek, formadan cekmek, kundeye getirmek serbest. Bunu oyuncularimiz surekli yapacak. Ozellikle ikinci yarida ic sahada oynayacagimiz Sivas, Trabzon, Fenerbahce maclarinda bu saydiklarimizi ozellikle yapacagiz. Ve bu pozisyonlardan birinde penalti calinirsa bu hakemin, VAR'in, MHK'nin, TFF'nin Fenerbahce'nin ortagi, Besiktas'in dusmani oldugunun kaniti olacaktir. TFF veya MHK'dan ozur beklemiyoruz, aciklama beklemiyoruz. Kendi koyduklari standarti 2. yarida Vodafone Arena'da Trabzon, Fenerbahce ve Sivas maclarinda uygulayip adaleti saglamalarini bekliyoruz. Adalet istemek de en buyuk hakkimiz. Aciklama bu kadar."

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER, @Övünç Şentürk

İşte neden güçlü görünmelisin, zaaflarını Fulyayı satacaksın diye kör gözün parmağına devre arasını beklemeden toplantı yapıp gösterip; günahları çoğunlukla senin de içinde bulunduğun yönetime kakıp kaçacaksan havanı da böyle kaçırırlar. Algı ve marka yonetiminden kasıt bu gibi şeyler, KOÇa bakın, bir şeyleri biliyor da yapıyor!!!

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1001 :)))

Açıklama süpermiş, eline aklına sağlık!!!

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc Senturk,

Mucadeleyle bas edemezsin. Derbilerde deplasman takimi psikolojik olarak geride basliyor zaten, aynisini GS ve bize karsi yasadi. Bu psikoloji geri cekilerek, savasarak yenilmez. Yillardir derbilere Necip'le vs de ciktik, olmuyor iste, yetmiyor. Biz kale onune gomulsek yine olmazdi Vida'ya ragmen. Kadronda kisisel hataya meyilli tonla oyuncu var, bir sekilde bir hata yapiyorsun iste. Hep boyle olmustur ve hep boyle olacaktir.
Gol geliyorum diye bagiriyordu ve geldi.
Ama ne oldu? Ikinci yarida bir 10-15 dakika Ali Riza bey modundan cikip top oynamaya calisinca gayet iyi pozisyonlar bulduk. Buraga bir uzun top attik, stoperleri amatorce ayaginin altindan kacirdi. Buragi kilpayi ofsayt olan pozisyonda savunma arkasina kacirdik, 2'ye 1 attik golu. Bunun gibi ataklari macin basindan beri korkmadan yapsaydik hem gol atma ihtimalimiz olurdu, hem rakip cekinip bu kadar rahat ustumuze cullanmazdi. Surekli derbilere Ali Riza bey modunda cikip siniyoruz, resmen rakibe gol ustume cullan, cok, ez beni diyoruz. Bu sekilde hep kaybediyoruz zaten.
Sivas nasil yendi Feneri gecen hafta? Hemde futbol anlaminda ezerek? Mucadele ederek mi yapti bunu? Hayir, kendi oyununu oynadi. Aman Ali Riza bey Mert Hakan fiziksel olarak zayif kalir en iyisi yedek otursun mu dedi? Cikip catir catir oynadiklar, yendiler. Sen de bunu yapacaksin, elinde malzeme var.
Elinde tonla hizli, savunma arkasina kosu yapan kanat oyuncun var (Buragi saymiyorum bile, o bonus). Elinde Oguzhan, Ljajic gibi pasor oyuncular var. Sahada ama sol acigimiz Caner, 10 numaramiz Diaby. Bunun aciklamasi yok.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

FBnin oyunuyla ilgili değerlendirmen gayet başarılı, ben de biraz akılla bu ligde yarışırız ve rekabete devam ederizi biraz da bu nedenlerle savunuyorum..

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Önce durdur sonra vur tüm dünyada geçerli taktik, yabanci hoca da gelse ilk bunu deneyecek, bir ülke derbilerinde işlemiyor hakemler yüzünden. Sivası Kadıköyde de izleyeğiz, Telekom Arena da yapabildiler mi, maçı hakem gol yemelerini bekleyecek kadar uzattı, 3-2 yenildiler ki kötü GSye. Biz bu oyunla penaltımızı alıp 2-2 yapsak oyun zaten bize dönerdi, 3 ü de yemez, moralkenir, sahaya daha iyi yerleşir ve daha iyi oynardık. Türk derbilerinde renklilerin sahalarında maç 90 dakika oynanmıyor, her şekilde seni eziyorlar, Ljaic de başlasa ilk yarım saat tekme tokat sindirilirdi, sorun zaten bu.

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da savaşıp mücadele etmeyi denersin, ilk yarım saat geçen seneki gibi her müdahelene faul çalıp sarıyla sindirir, rakibin yaptıklarına da yol verirler, çok çok üstün bir takımın olmadıkça MAF Dönemi gibi bu iş böyle, kabullenmeyip itirazını edeceksin, kitleni kullanacaksın, sosyal medyada tepkini göstereceksin, yoksa Gemide filmindeki Kaptanın meşhur repliğini hepimiz biliyoruz...

Ahmet Usal dedi ki...

Son olarak, Hocanın asıl sınıfta kaldığı konu taktikten ziyade insan ve atmosfer yönetimidir. Nasıl geçen sene Telekomda ezildi, bu sene de oyunculardan hiç bir pozisyona itiraz gelmedi, bu özellikle tembihlenmiş bir şey olmasa böyle olmaması gereken bir şey. Yoksa rakibin fizik oyununun tüm yaldızlarını çıkar, attıklarından fazla pozisyonları yok, 70 den sonra oyundan da düştüler, mental olarak güçlü ve direnen bir takım o maçı 4-2 bile alabilirdi. Ama Vida yaka-paça indirildiğinde itiraz edecek, Nkodou aynı, tecrübeli oyuncular uyanık olacak, Burağın Altayla olan pozisyonu gibi, ama itirazda da. Bir Caner yaptı @turgay'ın dediği gibi, yetmedi. Yani seyirciyi, atmosferi falan uyutup alayım diyorsan kendin de uyuyorsun, olmuyor öyle, kontrollü tepki vermeyi becermek lazım!

fidddas dedi ki...

biz kötü oynadık da hakem kararları ile ilgili de işin özeti şudur.
"VAR bence hiç gelmesin, boşuna masraf yapmasınlar."

Basar dedi ki...

Selçuk İnan futbolu bırakma kararı almış. Çok “kral” hareket...

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Önce durdur sonra vur oyunu; güç farkının olduğu takımlar için geçerli bir uygulama. Bu oyun eldeki oyuncuların uygunsa oynanacak bir oyun. Arkayı sağlam tutup, uzun top ve hızlı paslaşmalar ile çabuk çıkacaksın.

Fenerbahçe bizden güçlü mü? Değil.

Ortada bu paslaşmayı yapabilecek adamın var mı? Yok.

Açıkların bu oyuna uygun mu? %50si uygun ama pası atacak adam olmadıktan sonra bir önemi yok.

**********************

Mourinho senelerce bu taktiği Barcelona maçlarında uygulamadı. Kendi oyunundan vazgeçti. Önce tutayım sonra vurayım dedi. Hatta Pepe'yi ön libero bile oynattı. Her maç hezimet oldu. Galip geldiğini ise hatırlamıyorum bu sistemle.

******************

Sorgulanması gereken diğer mevzu ise bizim oyuncular niye düşmüyorlar?

Ozan tırt bir omuz yedi kaç takla attı. Bizimkiler omuz yiyor neredeyse omuz atan düşecek.

Sahada sağlam durduk da ne oldu? Yine bağırdılar "Abdullah Avcı yere yatsana" diye.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Bütün yazılar arasinda rekabetçilik konusu kayniyor.

-Sen sene sonuna kadar zorlayalim diyorsun olabilir.

- Benim ise derhal değişim isteme sebebim yeni hocanın malzemeyi ligi tanıması faydalanacagi gencleri kazanması ve sonraki sezona hazir ve hesaplı girebilmemiz.

Agustosa dogru Takimi ilk defa gorecek hocaya anlatirlar iste : Burak kral, Caner uçar, premier ligden Elneny Nkoudu Karius, dunya kupasi finalisti vida... adam bir gelecek 3.lig takimiyla bada cikamayan atletizm ve fizik güç. En iyiler GG ve Atiba...
Dorukhani nasil kazandık? Her şey bitmişken. Hasiç Almos Erdogan Ahmet falan ya olacaklar ya olmayacaklar. Bu ligin 2. Yarisindan daha iyi bir okul olmaz. 55 puan alsak ne oluur, 45 alsak ne olur? 1 genç 15 maça 10M euro olabiliyor. Devre arasi 3 4 de fiziken iyi gurbetçi toplayip yeniden yapilanmak lazim. Acilen. Atiba GG futbolu birakmadan, Vida gitmeden. Kalanindan bi halt olmaz.

Zaitsev dedi ki...

Üstteki yorumda Uyguladı yerine uygulamadı yazmışım. Okuyanlar anlamıştır diye düşünüyorum.

**********************
Orman yönetimi TFF kararlarına itiraz etmediği için çok eleştirildi ama gelen gideni aratır moddayız. Orman bağırmanın bir işe yaramadığını görünce yağlamaya geçmişti ama o da yaramadı :)

Ben pozisyonlardan bağımsız olarak konuşuyorum. Dünkü maçta hakem yönetimi olarak beni şaşırtan bir şey olmadı. Hatta 2ci yarı hatalı kalkan ofsayt bayrakları bile var. Skoru da tutmak istediler galiba.

VAR olsun olmasın bu ligin derbi uygulamaları belli. Ev sahibi takım her zaman önde başlıyor. Dünkü maçın böyle yönetileceği de belli. Üstüne üstlük biz beraberliğe razıyız modunda oynadığımızda bunların olacağı da belli.

Bu maçlarda hakemi ve rakibi bozacak 2 durum var. Ya iyi futbol oynayacaksın ya da darbeyi aldın mı yerden kalkmayacaksın. O sedye içeri girecek. O fıs fıs sıkılmadan ayağa kalkmayacaksın. Tedavi filan derken herkesin dengesi bozulacak. Bu işin uzmanı antrenörümüz bunu da düşünmüyor.

Ayrıca Lig planlamasında GS-FB deplasmanlarına puan yazılmamalı. Oradan gelecek her puan ekstra kazanç olarak planlanmalı. Buradan galip çıkarım diyen antrenör ile de çalışılmamalı.

*********************




fidddas dedi ki...

rekabet etme konusunda @beagle'a şöyle katkı yapayım.
biz zaten bu şok değişikliği seneye rekabete yeniden dahil olalım diye istiyoruz. bu değişiklik sene sonunda yapılırsa - ki bunu yapmak zorundayız, çünkü takım yaşlı ve tutmayan transfer sayısı fazla ve kiralıklar önemli pozisyondalar - çok fazla süremiz olmayacak.
zaten naklen yayın geliri düşüyor, bu mali durumlar avrupadan men almamız olası, bu durumda erken hareketin zararından çok daha fazlası olur.
şampiyon olamacağımız çok açık, dün net olarak belirlendi, -hem takımın fizik ve kalite durumu hem hakem davranışları ile -.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

FB maça hızlı başlayacak, taraftarı da arkasına alacaktı, sürpriz Emrenin oynamaması oldu, Ozan ve Gustavo fizik olarak aşırı ezdi bizimkileri, Gustavonun topla karışık adama girişlerinin en az yarısı faul, ama çalacak hakem yok ligde, istisnai durumlar hariç. Bence maç başı gol atmayı değil durdurmayı düşündü, işte Diaby serseri her yere uçan kaçan 10, Burak da çok kaçıcı, Lens zaten maç başı bir iki yardırdı öyle, serseri top bile atsam bunlardan bir şeyler çıkar, gol yemeden geçebilirsem ilk yarıyı sonra Ljaic alıp Fener daha yorgunken ve saldırırken fişi çekerim planıydı herhalde.

Bu taktik eşit takımlar birbirine yakınsa daha çok tutar, ligin istatistiğinde de topu oynayan değil bekleyip hızlı çıkan daha çok kazanıyor. Hoca da geçmişinde en çok böyle kazandı, tüm büyüklere karşı da böyle kazandı(Cengizli maçta bizi ezdiği maç başlangıcı hariç), Hakem desteğiyle aşırı ezilmemiz ve Diabynin patlaklığı(hakkaten bu sistemde ve bu ligde oynayamaz gibi) sonuç almayı engelledi bence.

Sahada sağlam durma etik olarak doğru, takım hem hakeme itiraz etmeyip hem de sahada sağlam durarak tribünlerden minimum antipatiyle idare etmeye çalıştı, ve olmadı. Bence burada planlanmış, kontrollü kriz yönetimi lazım, penaltı ya da kritik yerlerde faul oluyorsa kalk itiraz et, kart görmeyi göze al, öyle terbiyesizce itiraz etme ama hakemin çevresini sar, derdini anlat. GS gibi b.kunu çıkarmadan, o kadar antipatik olmadan.

Daha da ne diyeyim Hocam, bize yakışır şekilde tepki gösterelim, mücadele edelim, meydanın sadece onlara ait olmadığını, varolduğumuzu hissettirelim.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle, @fidddas

Son 3 maçın postlarını nedenlerle doldurdum. Sadece bu maçın postuna yazdıklarım bile sorunuzu cevaplar benim açımdan.

Zaten yapmaları gereken pahalı kontratlıları elden çıkarıp daha ucuz ve makul oyuncularla devam etmek, devre arası başlayabilir Yönetim, Vidayı sat, Marceloyu bonservis vermeden düşük maaşla al, Roco, Boyd, Diaby, Lens, olmayacak genç üstlerini falan gönder, Canerle mukavele yenileme, vb. Ljaici zaten istatistiğini biraz düzeltirse ikinci devreye en az aldığın paraya satarsın seneye. Yok devre arası iyi müşteri buldum satacam diyorsan ligden daha ucuz, mücadeleci bir 10 numara bul, Rizenin Brezilyalısı gibi mesela..

Karius, Elneny, Diaby ve Rebocho zaten kiralık ve seneye yoklar.

Boşlukları altyapıda pozisyona uygun olabilecek oyuncu varsa oradan doldur.

Seneye Alpay Çelebi ile Fatih Aksoy da gelecek.

Devre arası da Sergeni getir, gençleri zaten korkmadan oynatır, Altınsaydan lafta aldığın desteği gerçekte al, ihtiyaç duyduğun pozisyonlara iyi scoutingle gerekli yatırımı yap bu destekle.

Yani bir şeyler yap, ama krizi yönet, güçsüzüm, yarışmıyorum deme, mesajlarını öyle verme, bu şartlarda yarışmaya devam et, rekabete devam et, alabileceğin kadar puan, varsa alabileceğin kupa al, gidebiliyorsan AL ye git. Sen gidersen UEFA da engel olmaz sana, Çebinin bırakın Fulyayı satayım hamlesi o! Diğer nedenlerini yine yukarıda açıkladım, bir daha yazmamı istiyorsan madde madde tekrar yazarım, seni mi kırıcam :)

O satacak genci 6 ayda ya da 1 senede bulamayabilirsin, ama yarıştığın sürece stadın dolu olur, medyada konuşulur, gündemde kalır, daha çok ürün satar, Borsada değerini korursun. Taraftarın daha mutlu olur, sene sonu daha köklü değişiklik yapacaksan taraftar desteğin daha fazla olur. Medyayı ve kamuoyunu da daha iyi yönetmiş, kalan maçlarında takımı sisteme ve hakemlere daha az ezdirmiş olur, "büyük takım" algını sürdürürsün.

Kapitalist ekonomi marka ve algı üstüne kurulu. Ne yapacaksan bunları hesaplayarak yapacaksın, iki renkliden 3 - 5 taraftarın eksik - değerlerin daha fazla. İyi yönetilse Çin'e değil başarılı döneminde Ortadoğuya Türk Dizileri gibi pazarlanabilecek bir marka "Beşiktaş" . Logosunda al rengin üstüne ayyıldız var, en bilinen islam sembollerinden. Ormanın hatası buydu mesela, AL de ve ŞL de oynarken ürünü oralara da pazarlayacaktı, gibi...Ya da elinde Mansız gibi fenomen varken satacağına Japonya ve Koreye turnuvalara gidip oralara açılırdın! Bugünkü iklimde GS UEFAyı almış olsa ilk paraya çevireceği yer Ortadoğu, çünkü Avrupada olup başarılı olan tek müslüman takım, iki asırlık kolonyalizmle ezilmiş Ortadoğu da dizilerin kadar futbol takımların da pazarlanabilecek ürün.

Yani ana fikir, malını mundar etme, yap yine yapacağını ama kuyruğu dik tutarak!

yilmaz dedi ki...

@beagle @fidddas rekabet konusunda ben de safımı belli edeyim.

Şu an Fener'in bir puan gerisinde, GS'nin 3 puan önündeyiz. Toptan bir revizyon yerine kadro güçlendirmesi yapacaksak dediğiniz gibi satıp savuralım. Ama Daha 2 hafta önce Kerem'in Wolves deplasmanındaki halini gördük. Ya da 24Erzincanspor maçında.

Mevcut oyuncu topluluğu, dışarıdan bir katılım olmadan ligde bir sonraki seneye olumlu bir miras bırakamaz. Bırakın şampiyonluğu, ilk 10 bile tehlikeye girebilir. Bu onların kötü oyuncu olmasıyla filan ilgili bir konu değil.

Herşeyin bir dengesi vardır. Devre arası, ağustos ayını planlarsın sen de. 2-3 ay sonra bir hocayla anlaşır, "kadro bu, ama mali durumdan çok kötü durumdayız. Ljajic, Elneny, Vida, Lens, Caner, kiralıklar seneye bizimle olmayacaklar, scout ekimiz önümüzdeki yıl için hasan, hüseyin, hans ve diarra ile anlaştı" filan diyebiliriz pekala. Bilic geldiğinde "Beşiktaş bu yıl avrupa'da yer almayacağından dolayı ayrılabilir" diye bir haber yapıldı. Haber Bilic'e soruldu. O da "ben durumdan haberdarım, Beşiktaş'ın bu sene Avrupa kupasında oynayamayacağını bilerek geldim zaten" demişti.

Yeterki yönetim "seneye de Elneny'yi kiralarız" demesin. Yönetim durumun farkında olursa, Caner'in ortaları ile ligi üçüncü bitirmenin hiçbir zararı olacağını sanmıyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

İşte senin daha az cümleyle net bir şekilde benden daha iyi anlattığın hikaye, her satırına +1

yilmaz dedi ki...

@Ahmet teşekkürler. bu konuda fikirlerimiz aşağı yukarı aynı.

Fakat senle aynı fikirde olamadığım konu teknik direktör mevzuu. Ben yerli oyuncular etrafında, yabancı bir teknik direktör kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Ben ilke olarak karşı değilim, yukarda @Huzeyfeye verdiğim son cevapta kısa vadede neden olmaz diye düşündüğümü anlattım. Ortalık bir temizlensin, üstyapının senelerdir spora yaklaşımına ve kamuoyundaki karşılığına bakarak bu fikre vardım. Bu memlekette bu şartlarda üstyapı müsadee etmedikçe devrimle yürünmez, evrim olabilir ancak. Teziç gelirse altyapıya gelsin, ya da Guti kalsaydı ve transferleri yaptırsaydı çok daha başarılı olurduk, zamanın en iyi topçularındandı, altyapı Hocasıydı, o şans ona verilmeliydi Avcı geleceğine. Ülke futbolunu ve kültürünü bildiğinden olabilirdi, ama yukarda bahsettiğim aleyhte şartlarda ilk başarısızlığında Avcı'nın üstüne bir çullanıyorlarsa(Hocanın lobisi sağlam) ona 10 çullanırlardı. Her noktada savaşamazsın!

Siyaset futbol reformunu yapsın, başarısız yerli Hocalar büyük kulüplerden başlayarak yerini daha bilgili yabancılara bıraksın, o zaman bulabildiğin en iyisini getir, ona göre proje yap! Yani ülkedeki futbol iklimi bir değişsin, hakemler 5. faulde sarı vermeyi bıraksın, fizik kavga ve sürekli duran oyun bitsin, bunlar ülke futbolunun gerileme nedenlerinden, gelen yabancı Hoca bu şartlarda "Nereye düştüm ben a.m.k." der! Bunlar kaanaat önderleri diyebileceğimiz futbol adamları tarafından konuşuluyor, evrimle zamanla değişecektir.

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da başka bir şekilde söyleyeyim, şu an Portekizin bir numaralı ihracatı Antrenörler. Ama diyelim bunlardan birini getirdin, futbolu hepinizden iyi biliyorum siz kimsiniz kafasında biri olduğunda kaynamış kazana atıp haftalarca pişirip yerler. Mevcut durumda ancak medyayla iyi geçineceği garanti ve ülke futbolunu kültürünü bilen Biliç, Guti gibi isimler olursa verimli olabilir, onlar bile sıkıntılı yazdığım nedenlerden..

BJK4EVER dedi ki...

Yonetimin aciklamalari tam da bekledigim gibi. Taraftar Fikret Orman'a paralarin yerini sorsun anca, bu sumsuklugun hesabini sormasin sakin. Alin size yonetim iste.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet işte getireceğin teknik direktörü de iyi seçeceksin. Portekiz'li teknik direktör'den uzak durmalısın. Çünkü Portekizli teknik direktörler çok büyük bir futbolcu ağına sahipler. Bence ilişkileri de hiç iyi niyetli değil. En babaları Mourinho'nun Chelsea'ye, Real'e, ManU'ya aldırdığı "o seviyeler için" abuk subuk oyuncular, gönderdiği oyuncuyu 25m€ verip tekrar alması vs. Tabii o kulüpler için bu tip paralar çerez parası olduğu için altından kalkabiliyorlar. Biz kalkamayız.

Her ne kadar "bizim düzenimize ters" desek de, eğitici, iş ahlakı yüksek Batı Avrupa'lı hocaları tercih ederim. Bundesliga 2'den Bundesliga'ya takım çıkartan, Hollanda liginde Ajax, PSV ve Feyenoord'un arasına girebilen, Belçika, Avusturya, Danimarka vb. ülkelerdeki takımlarla AL-ŞL'de tur atlayabilen, Fransa liginde Avrupa'ya kalifiye olabilmiş vb. Emin ol bu tip teknik direktörler çok uygun maaşlara, çok düşük bütçelerle kurulmuş takımlara seviye atlatabilir. Tek bir isim bile bilmiyorum bu arada, ama bu profilde 10larca takım ve bu takımları çalıştıran hocalar var sonuçta.

Ha tabi gelir gelmez bizim torpilli yerlilerin bombardımanına tutulacaklar. O zaman da taraftar sahip çıkacak.

Türkiye liginin gerçekleri değişti. Fener'in bu galibiyeti sadece bir istatistikten ibaret. Haftaya deplasmanda kaybetme olasılığı yine %50'nin üzerinde. "Türkiye liginde atan tutan iyi olacak, Türkiye liginde yerli hoca şampiyon yapar" gibi klişelere gelince. Atanı ile tutanı iyi olan, iyi de değil süper olan, En fazla şampiyonluk kazanan yerli hocaya sahip olan takımı da görüyoruz. Artık aldığı deplasman yenilgileri olay olmaktan çıktı, kanıksanmış vaziyette. Çaresiz bir şekilde, "Gassama'ya kk verilmedi" demekten ileri gidemiyor.

GeceGezgini dedi ki...

Mukemmel bir aciklama;

https://twitter.com/barosreyiz/status/1209073296567885824

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

Güzel değerlendirip açıklamışsın. Hocam ben bu konuda "illa yarışalım" mevzuunda olduğu kadar ısrarlı değilim:) Bu sadece teknik bir konu değil, tüm medya yabancı hoca olduğunda daha rahat sallayıp taraftarı gaza getirir, spor programı niyetine yapılan magazin programlarının en büyük malzemesi olur. Sadece Kabzımalın, Çakarın "Teziç Efendi, ona öyle demezler, peynir ekmek yemezler" yaklaşımını tahmin etmek bile yeter! Ki gelecek Hoca biraz başarılı olsa İmparatorlarının karizması çiziliyor, en azından önce bir Terim gitsin, lobisi bir sinsin! Zaten medya - yerli hocalar ilişkisi "Bunlar üç ahbap çavuşlar, birbirlerini avuçlar" seviyesinde. Hepsi aynı çanağı yalıyor, oradan besleniyorlar. Bu nedenlerle "biraz zaman daha geçsin, ortalık az daha temizlensin" kafasındayım. Olacaksa da aynı "FEDA" gibi çok iyi planlanıp gerçekleştirilmesi gereken bir süreç. Mesela bu sene yarışmaya devam ederken olmaz! Avcı olmazsa Sergen olur, Aybaba olur, ama yeni sezondan önce olmaz gibi!

@GeceGezgini - Süpermiş +1 :)

Ahmet Usal dedi ki...

Medyatik sunum iyi olmasa da kendi adıma açıklamaları beğendim, özellikle renkli karşı taraf basından linkini veriyorum :)

https://www.fotomac.com.tr/besiktas/2019/12/23/besiktas-baskani-ahmet-nur-cebi-ali-koc-hakemi-begendiyse-yanlis-olmustur

fidddas dedi ki...

Beşiktaş ne zaman renklileri ve yaptıklarını taklit etmedi o zaman başarılı oldu.
dolayısıyla Beşiktaşın başarılı olma formülü doğal rakiplerinin yaptıklarını yapmamaktan geçer. bu grubun yaş ortalaması neredeyse 35, herkes biliyor gerçeği, dolayısıyla Beşiktaşın başarı parolasının şifresi doğal rakiplerinin yaptıkları ile eşleştirelemez. bu blogun var olma sebebi de budur zaten. bizim nirengi noktamız rakiplerimiz ve onların devlet ile olan konumları değil.
bunu istediğiniz açı ile algılayabilirsiniz. ama konumumuz doğal rakiplerimizin eşleştiği konumla ne kadar örtüşürse o kadar başarısız oluruz, çünkü doğal dezavantıjımız var.

fidddas dedi ki...

biz bu dezavantajdan konumumuz gereği en fazla 1-2 sezon kurtulabiliriz.
sonrasında bu yine bize dezavantaj olarak döner. bu yıllar yılı hep böyle ilerledi. hepimiz hayatımızın hayal kırıklığı olarak buna hakimiz.
bunu yarışmacılık ile rasyonalize etmememiz bizi hep başarısızlığa iter.
kavga etmek zorundayız, bu bizim genimizde var. mecburuz buna.
bize kavga edecek oyuncu kadrosu(aynı zamdan futbol yeteneği olan), kavga edecek yönetim ve teknik kadroya ihtiyacımız var.

sergen gelirse teknik-taktik hikaye, (ilk kez yazıyorum argo) göte göt dediği için ihtiyacımız var. bizim göte göt diyecek teknik direktöre, kaptana yada major oyuncuya ve yönetime ihtiyacımız var. kalan analiz bana göre hikayedir. bunun alternatifi de içeride dışarıda geleni geçeni tartışmasız ezecek oyuna ihtiyacımız var.
bunu kim sağlayacaksa o yapsın, gerisi beni ilgilendirmez!!!

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas

İyi ve farklı bir açıdan bakmışsın, düşününce doğru, şahsen şimdikine göre Sergen benim için de daha iyi seçenek, sene başında da keşke Guti ya da Sergen olaydı hoca diye iç geçirdiydim, ve aslında dediğin gibi, hocalığından çok(sezon bitirmedi daha süper ligde) karakteri, hani gelse daha çok puan alır mı bu kadroyla, bilmiyorum,muhtemelen iki kazanır bi kaybeder, gibi, ama katacağı ruh, oynatacağı oyun, bu kadar mutsuz olmayız, haklısın..

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de yeniden yapılanacaksak süreci yönetmek, taraftarı ve medyayı ikna ve idare etmek içinde güçlü bir isim, markayı ve algıyı korur, kadrodaki çöpleri temizler, maaş yükünü azaltır, yarışabileceğimiz kadar da yarıştırır.

Avcı IBB ile aynı taktikle Feneri yenebilir ama bizle fiziksel ve mental ezilir, ezildi. Oynattığı oyun güzel değil, yeni türkiyenin toki futbolu, sadece sonuç alır yani vatandaş ucuza ev mi istiyosun, al bak sorunun çözüldü, kafa aynı, kalanı cila, tek avantajı lobisi aslında, en kalantor medyacılar bile "bok gibi oynatıyorsun" diye geçiremiyor.

Ama Sergen farklı, bunlara direk cevabı da yapıştırır, bize daha uyar, katılıyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

Sorunun kökü burada : https://www.futbolarena.com/besiktas/super-ligin-en-cok-kart-goren-takimlari-zirvede-besiktas-377250h/

51 Kartla ligin en çok kart gören takımıyız. Ama ligde en az faul yapan 4. takımız. Renklilerin bizden fazla faulü ve tabi bizden az kartları var. Mesela en çok faul yapan Gaziantep, bizim kadar kartı yok! Bu istatistik, geçmiş yıllara gitsek, en yumuşak takım olan Biliç döneminde de böyleydi.

Biliyorum, kimsenin yazmaya ya da tartışmaya iştahı yok, şimdilik burada da kaydı olsun diye yazıyorum.

Ben Başkanın açıklamasını şundan beğendim, sorun renkli sorunu değil, sistem sorunu. Burada haksız rekabet var, ve biz kendimizi bildik bileli bu böyle, futbol endüstrisi büyüyüp yayın, lig ve Avrupa gelirleri arttığından beri daha da böyle, VAR da olsa böyle, göstere göstere böyle.

Yani adamlar -yarışmayın- diyor! Beklenen de, zaten batıksınız, içinize dönün yapılanın, pastayı bize bırakın!

Mevzu işte bu, yani bunu kabul edeceksek ligden çekilelim daha iyi, @BJK4EVER ın dediği gibi bunları biriktirip, sadece bize yapılanları değil, Anadolu takımlarına yapılanların da kaydını tutup sürekli her türlü medyada paylaşıp gösterip gözlerine sokmalıyız. Güzel Oyun, Adil Oyun başlıklarıyla kampanyalar yapmalıyız. Bu işlerin takipçisi olmalıyız! GB maçında ağzımıza bir parmak bal çalmaya kalkarlarsa en tepeden alın o balı bi tarafınıza sokup sonra kendiniz yalayın demeliyiz! Başkanın üslubu bu, devam ettirilip takipçisi olunmalı, çünkü bu en başta -para kavgası-. Senin küçülmen batmandan farklı değil, çünkü ancak küçük kulüp olarak yaşa diyorlar zaten!

Burada asıl mücadele GS lobisiyledir. Bizim maçtaki hataları bile bu kadar konuşan aslında onların lobisi.

FB sonuçta 2014 ten beri kupası olmayan, ağzına verilen tek emzik olan Kadıköyde derbi galibiyetleriyle iddiasını yaşayan camia.

Türk Futbolunun sorunu, Derin GS dir. Bu yapılanma teşhir edilip etkisiz hale getirilmedikçe öğretilmiş çaresizliğimiz devam edecektir. Herhangi bir takımın yapacağı hiç bir proje de yürümeyecektir.

Yapılanacaksak da, işin bu boyutunda ortamı boş bırakmadan yapmalıyız. Yoksa bu ortamda bir daha -Kolej Havası- durumu olmayacak. Ucunu bırakırsak uzun yıllar şampiyonluk ya da derece göremeyeceğimiz bir sürece girebiliriz. O zaman sadece kendine has güzel bir alt kültürü olan bir zamanların görkemli kulübü olacağız.

turgay dedi ki...

ben başkanın açıklamalarını beğenmedim.

başkasının hakem sorunu benim umurumda değil. sistem sorununu konuşacak kadar olgun bir futbol veya spor dünyamız yok. bu açıklamaları sadece beşiktaş yapıyor. kulüpler birliği başkanı gibi konuşmaya gerek yok. öncelik her zaman beşiktaş olmalı. hakem hataları bağırarak olurken önlem almak gerekliydi. türkiye'de işler böyle yürüyor. biz de buna göre davranmalıydık. hata yapıldı. üstüne ruhsuz bir içerikle hazırlanmış konuşma metni üstüne aslında yorgundum ondan kağıttan okudum mazereti tüy dikti. keşke hiç konuşmasaydı başkan. zaten her derbide aynı hatalar oluyor. böyle minnoş konuşmalardan sonra birşey olmadığını fikret orman döneminde gördük. o pırlanta derdi bu camiamızın saygın adamı diyor.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Bu maçtaki hakem kararlarından çok daha kötülerini hatırlıyorum ben. Bu camia kenetlendi, TFF hesap verecek goygoyları luzumsuz bence.
Beşiktaş'ın belki bir tane penaltısı var es geçilmiş. Ben çok daha net penaltılarımızın verilmediğini hatırlıyorum.
Yönetim hocanın arkasında durursa hayatının hatasını yapar.

Zaitsev dedi ki...

@ Huzeyfe + 1

Öncelikle Fener'i bu saçma oyunla kazara yeneriz sonra 3 sene Abdullah hocaya mahkum kalırız diye korkuyordum. Bu mağlubiyetin gelecek için hayırlı olduğunu düşünüyorum.

Demirören başkanken bile bize neler yapıldı? İşler düzelmedi. Tepkimizi verelim sonra işimize bakalım. Bu seneden bir halt olmaz. Yeni hoca ile anlaşalım. Boştaysa gelsin başlasın değilse takımı sezon sonuna kadar Yasin'e veya boştaki Beşiktaş'lı antrenörlerden birine devredelim.

Yüzyılın balonu, Şenol hocanın kötü bir replikası olan hocamıza da kariyerinde başarılar dileyelim.



Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Gerçekçi olmak işin kolayı, herkes biliyor daha kötülerinin de olduğunu, beklemeyen de yoktur. Sıkıntı normalleşmesi, bunlar olağan, alıştık işimize bakalım tavrı. Yeni düzenlemelerle, VAR la yoruma dayalı olmaktan çıktı, bu hatalı dediğinde itiraz görmezsin, o yüzden bu yanlış densin, normalleşmesin, değişsin, yoluna böyle devam edip hakemi de yenelim planımıza programımıza bakalım diye düşunen yine öyle düşünsün, sorun yok, sadece kayıt düşüyoruz, bu da oyuna dahil, içinde..

Huzeyfe dedi ki...

Ben açıkçası anormal birşey görmedim. Penaltı olduğunu iddia ettiğimiz pozisyonlara sahadaki oyuncular bile itiraz etmedi. Abartmaya gerek yok bence.
Biz akan oyunda rakip kaleye gidemedik. Sonuçta 3 gol yemişiz, 3 tane gol pozisyonumuz var mı maçın tamamında? Bağırıp çağırarak birşeyler degistirilseydi Demirören zamanında değişirdi. Türkiye'de sahada güçlü oyunun veya mücadelen varsa hakemi arkana alırsın. Bizde ikisi de yok. Bunlar olmadıktan sonra gerisi boş laf, kusura bakma Ahmet.

Ahmet Usal dedi ki...

#TFFVarKayitlariniAciklasin twitter da tren d topicte bir numara, yönetim de başvurusunu yaptı bunun için, açıklanıp açıklanmaması önemli değil, işin geleceği bu, kendi medya ve algı operasyonunu bu şekilde yapabiliyorsun artık, bağırıp çağırmana gerek yok, bir şeyler değişecekse böyle değişecek. Günümüz türk futbolu bu artık,dönem tüpçünün dönemi değil, değişim başladı..

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Oyun konusunda haklısın, hocayı da artık savunmuyorum, savunurken de severek savunmadığımı anlatarak savundum. O konular ayrı bu ayrı, bu haksız rekabete karşı tavır, çünkü VAR sistemi varken kral çıplak, bir tane penaltın bile atlandıysa hakkın yenmiştir, bu olmasın, oyun adil olsun, bunun mücadelesi de oyuna dahil, bu mücadele de teknoloji ve sosyal medya desteğiyle artık yapılabilir durumda, o yüzden boş laf değil, sıkıntı yok, tartışıyoruz..

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe, @Zaitsev

Vida birine itiraz etti pozisyonların, takım destek çıkmadı, Hoca da benim gözümde o zaman bitti tam olarak, takımı takım bile yapamamış aylardır, o yüzden, oyundan bağımsız da haklıymışsınız, o konuda kusur benim!

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe

"TFF hesap verecek" goygoyları tabii ki lüzumsuz. Ve hatta muhtemelen hiçbir şey olmayacak. Cuma maça çıkacağız.

Fakat penaltılarla ilgili yorumuna söylemek istediğim bir şey var. Tabii ki subjektiftir penaltı yorumu. Ama daha kötüleri olduğunda VAR mekanizması yoktu.

VAR'dan da kötüsü, NKoudu'nun formadan çekilme pozisyonu. Bu pozisyon diğerlerinden farklı, çünkü hakemin tam gözünün önünde. Zaten muhtemelen VAR da bu yüzden müdahale etmedi. Vida'nın diğer pozisyonları tam VAR'lık pozisyonlar. Hakemin içinde olmadığı pozisyonlar. Mesela burada VAR'ın dahli olup olmadığı önemli. Gerçi ne olursa olsun, Federasyon en kıymetli adamını geçmiş gitmiş bir maç için "yedirmeyecektir". Eğer ki VAR kayıtlarında skandal bir durum yoksa açıklar, varsa açıklamaz. Cücü'yü yedirmezler.

Tamamen objektif olarak söylüyorum, üç pozisyon da penaltı. İçlerinde en grisi, Vida'yı kündeye aldıkları pozisyon.

Teknik direktör yorumuna ise tamamen katılıyorum. Bu maçta verilmeyen penaltılar, bu rezalet performansı gölgelememeli. Ama bu ikisi ayrı mevzular.

Adsız dedi ki...

Blogda güzel tartışmalar dönüyor, devam.

Son maçtaki garabetler için, Atiba'nın penaltı anında çizgiye bastı diye kart görerek derbi öncesi cezalı duruma düşmesini, Emenike'nin formasını çıkararak izinsiz sahayı terk etmesini ve 4. hakemin olayın içinde olmasına karşın maçın hakeminin bunları görmedim demesini, sahada rakip oyunculara f.ck you diyenlerin hayalet gibi kart görmemelerini vs yaşamış biri olarak çok şaşırmadım desem yeridir. Bu nedenle VAR konusunda zaten ümitli değildim.

Avcı ile sezon biter mi, biter ama herhangi bir yararı olmaz, kaybedilen süre anlamında zararı olur. Beşiktaş bu sezon transfer yaptı, hem de takımın başına gelmesinden bir hayli sonra. Buna karşın halen bir omurganın oluşmamış olması ve dahi performansı gayet tartışılır oyuncuların farklı bölgelerde oynatılarak şapkadan tavşan beklenmesi olur iş değil. Genç konusuna vs girmiyorum bile.

Bir yorum:

https://duhuliye.com/a-132-kiz-gibi.html

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

Devir değiştiyle anlatmaya çalıştığım bu, senin gri dediğin pozisyona neredeyse tüm yorumcular, eski hakemler dahil, ağız birliği ile penalti dedi.

Çebi bence doğru oynadı, Feneri karşısına almadı, yapılabilecek en makul ve sportmence açıklamayı yaptı, sistemi hedef tahtasına koydu. Cücü gitmez, sorun o değil zaten, biz varız, buradayız dedi mi, dedi, twitterda en çok konuşulan konu olarak gündem olduk mu, olduk. Kamuoyu oluşturma ve baskı budur, Sivasın başına gelseydi bu kadar konuşulur muydu, konuşulmazdı. Büyük takım algısıyla anlatmaya çalıştığım buydu, örneğini yaşıyoruz, bundan sonra yine yapacaklar, ama meydanın boş olmadığını bilecekler, batığız diye devreden kolayca çıkaramayacaklarını gördüler, önemli olan buydu, gerisi yönetime ve takıma kalmış, ama bunu yaptığımızda kötü bile olsak yarışırız, onlar kötüyken şampiyon bile oluyor, utanacak bişi yok:)

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Güzel yazıymış, maalesef hepsi doğru, daha önce gördüğünüz için tebrikler, Malatya maçından başlayıp bu derbi ve en son bu yazıyla benim de kafama iyice dank etti.

Takımın kız gibi olduğu yorumunu blogda ilk ben yapmıştım, @beagle şahittir, cinsiyetçi bulup itiraz etmişti, derdim takım yarışsın olduğundan toparlar mı, yapabilir mi diye bekledim, olmadı.

Hakem hikayesinin geçmişini güzel özetlemiş, ama hala rakiplerimiz lehine gidecek olsa da, böyle tepki gösterip sosyal medyayı ve VARı kullanarak eskisinden daha kolay yarışabileceğimiz görüşündeyim, nedenlerini üstte anlatmaya çalıştım, sorun takım ve hoca boktan:)

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@yilmaz

Bur vakum içinde o pozisyonlar belki penaltı olabilir. Ama pozisyonların özelinde tartışmasız net penaltı yok bence. 2-3 sene önce Cenk'in bileğine arkadan basılan bir pozisyon vardı, hiçbiri o kadar net değil. Yada Negredo'nun ofsayt olmayan golü kadar net degil pozisyonların hiçbiri. N'koudounun pozisyonu da fotograf karesinde penaltı. Ama o çekmeyle bir avantaj kaybetmiş değil, zaten 3 kişinin arasına girip topu kaybetmişti. Ayrıca o çekmeyle düşmeyi de beceremedi. Vida'nın yediği omuz çok bariz bence onda da Vida düşmeyi beceremedi. Güreş pozisyonu da duran toplarda bazen çalınan bazen çalınmayan penaltılardan. Fb'ye olsa çalınırdı. Vodafone'da olsa maç ve biz Fb gibi mücadeleyle rakibi ezmiş olsak verilirdi. Maçın şartlarında verilmez. Ben şaşırmadım bile açıkçası.
Bence yönetimin TFF'den isteği çok net ve mantıklı. Kayıtları açıklasınlar, şeffaflık iyidir. Ama biz takım ve oyun olarak güçlenmedikçe birşey değişmez.

Bu kadar adalet vurgusu da yersiz bence. Lig hiçbir zaman adil olmadı. Adil bir ligde bizim 16-17 şampiyonluğumuz olmazdı. Rakibinin sırtına basan Quaresma atılır, Bursa'ya puan kaybeder şampiyonluktan olurduk. Ama bunların hiçbiri olmadı çünkü ligde iki sene boyunca en iyi top oynayan takımdık ve oyun-kadro-mücadele anlamında güçlüydük.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam tespitlerin doğru, ama konu o değil, rekabetin şartları VAR gibi teknolojiler ve sosyal medyayla değişti. Mesela ingilizlerin eski ünlü bir hakemine twitter da Cüneytin vermediği pozisyonları gösteriyorlar, bunlar penaltı vermedi mi diye soruyor önce, sonra sizde VAR var mı diye soruyor, şaşırıyor, şimdi ÇAKIR Avrupada da teşhir olmuş oluyor, kendi kariyeri ve marka değeri zarar görüyor,sosyal medya bu, tepkiler ve hatalarıyla en çok konuşulan adam oldu, bir daha yaparken iki kere düşünecek.

Adalet vurgusu kamuoyu ve lobi oluşturmak için, artık oyunun kuralı bu, sen iyi değilken de(diğerleri de senden çok daha iyi değil) yarışta kalman için. Yarışıyorsan aleyhte hatalarda gündem yaratmaya devam edersin, taraftarı arkanda toplarsın, destek vermeye, stada gelmeye, ürün almaya devam ederler, bu sene bizden bi bok olmaz, seneye kadar gündelik hayatıma döneyim diye düşünmezler. Bunlar kulübe zor zamanında artı değer, yarışıyor olmak ve oralarda olmak artı değer, yapılanacaksakta taraftar ve medya desteģiyle daha kolay yönetilebilecek bir süreç haline getirir bu şartlar.

Bence iyi bir şey, özellikle yeni nesil taraftarlarımız için(çocuk, genç, hani daha 35i görememiş kim varsa). Çünkü bu şartların asıl müşterisi onlar..

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam bir de bende hakkın kalmasın, bazı anlattıkların kafamda döndü durdu, biri 'bok gibi oynatıyor' metaforu, diğeri de 'Avcı kendini Beşiktaşla sentezlemedikçe Beşiktaş'a birşey katmasına imkan yok.' ifaden, ki derbi özelinde jetonun düşmesini sağladı oynanan karaktersiz oyunu gördüğümde.

Bu nedenlerle tartışmak güzel, teşekkür ederim.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 210   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara