.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Aralık 2019 Çarşamba

SL 17 Beşiktaş - Gençlerbirliği


Tarih:  27 Aralık 2019 Cuma 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Douglas, Victor Ruiz, Burak Yılmaz / Ahmet Oğuz

Cezalı Oyuncular :  Jeremain Lens / Berat Özdemir, Fernando Baiano, Bogdan Stancu


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

180 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Hamzaoğlu takımlarında takip ettiğim bir özellik var. Geriye düştükleri maçta kolay pes etmiyorlar. Ama öyle 1-0 2-1'lerden bahsetmiyorum. 2 farklı geri düştüklerinde bile maçı çevirebiliyor ya da en azından öndeki takımı rahat bırakmıyor. Biz de bu sene öne geçtiğimiz hiç bir maçta puan kaybetmemişiz. Bu yönden enterasan olabilir.

Kadroda çok bir değişiklik beklemiyorum. Ruiz iyileşirse 11'e yerleşebilir. Kazanıp, son haftanın bize güzel sürprizler hazırlamasını beklemek istiyorum. İlk yarı sonunda liderle puan farkı 4, FB ve GS'nin önünde bitirmek gibi.

fidddas dedi ki...

hakem eyyamıyla kazanırız gibi geliyor...

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

İyi dileklerine +1

GB nin cezalı 3 önemli eksiği var, bizde de Burak sakat, yok.

Eldeki malzemeyi son defa görme maçı, bir de geçen haftaki ruhsuzluktan sonra mental olarak ne kadar toparlayıp ne oynayacaklar, çok merak ediyorum.

Hamza Hocanın GB yi getirdiği seviyeyle ilgili yorumun doğru, aynı Malatya maçı potansiyeli taşıyor bu maç.

@fidddas olabilir ama işallah olmaz, hakediyorsak yenilelim daha iyi, o zaman yönetim Hoca değiştirmeyi düşünebilir, gerçi kazansak da olmayacak Avcıyla, her şekilde değiştirseler iyi olur, özellikle Sergeni getirebiliyorlarsa hemen.

dominic molise dedi ki...

gb'nin eksikleri cok kritik.
besiktas yenerek transfer sezonunu acmali, aksi takdirde avci ciddi bir sekilde tartisilir ve transferlerin havasi simdiden kacar.

ayrica transfer icin ilk adresim lung ve/veya volkan babacan olurdu. kelepir transferler.

yedek kalecimiz yok, as kalecimiz gidici.
kimleri gonderebilirler bilmiyorum ama gelecek oyuncular bir devrelik ya da 1.5 sezonluk olmamali. kiralik oyunculardan gecen sezon fener cekti, bu sezon galatasaray cekiyor. bizim elneny, diaby, rebocho'dan aldigimiz verim de ortada.

her seyden once "satilabilir" oyunculara odaklanmaliyiz. takimda ljajic ve vida haricinde para eder adam yok su an. atiba, caner, lens, gokhan, ruiz, burak yilmaz -keza karius, elneny, diaby, rebocho- kariyer sezonlarini yasasalar bile para etmeyecekler. seneye yine yerlerine adam ariyor olacagiz.

yilmaz dedi ki...

@dominic molise kaleci önerilerin profil itibariyle kulübeye olacak olabilir diye düşünüyorum. Belki Ljung as kaleci olabilir ama emin değilim.

Karius'un zaten sezon sonu bitecek sözleşmesi. Bu yüzden bence yedek kaleci değil as kaleci aramamız lazım. Ben olsam kadro şişikliği yaratmama adına, as kaleciyle sezon sonu için ön protokol imzalarım. Karius Utku Ersin ile sezonu bitiririm.

Umarım Fikret Orman yönetimi gibi, "hele bi sezon bitsin bakarız" demiyordur yönetim. Liverpool'un kalecisini almak için kasmaya gerek yok. Muhtemelen sözleşmede yazandan daha düşük bonservisi kabul etmeyecekler. Mayıs sonu itibariyle artık "birinci kaleci"siz bir takımız. Ona göre hareket etmeliler.

Zaitsev dedi ki...

Avcı takımı böyle oynatmaya devam ederse piyasası olan yabancıların çok kalacağını düşünmüyorum. Ljajic'teki sorun bariz. Karius'ta oyun planına isyan etti. Vida'da yakın parayı bulursa ilk fırsatta kaçar.

Karius'un kalma eğiliminde olduğunu düşünüyordum ama son maç sonu açıklamasından sonra bu ihtimalin epey azaldığı kanaatindeyim. Karius, Beşiktaş ile anlaştım başka yere gitmem derse Liverpool 8 milyon avro'dan aşağıya düşer. Zaten 6'ya aldıkları ve 2 senedir maaş ödemedikleri içinde çok zarar etmemiş olurlar. Ödemeyecekleri bir sene daha maaş olacak satarlarsa.

Bizim önce hoca ile vedalaşmamız sonra da hareketli bir 8 bulmamız gerekiyor. Gerisi 2ci derece ihtiyaç.
******************

Maça gelirsek; GB, Malatya ne yaptıysa onu yapmaya çalışacak. Burak'ın olmaması GB'nin ezberini bozacaktır. Forvet arkası mantıklı bir 3lü kurabilirse hocamız ki sanmıyorum kabız bir süreç sonrası maçı alırız.

Olası bir mağlubiyet Avcı'nın sonu olur. Kötü futbol sonrası gelecek bir galibiyet sonrası bile Avcı'ya tepki olacağını düşünüyorum.


Karius
GG-Vida-Roco-Caner/Rebocho
Atiba-Elneny
Diaby/Caner-Ljajic-Nkodou
Umut

Unknown dedi ki...

Karius
GG-Vida-Ruiz-Rebocho
Atiba(Elneny)-Ozzy
Nkodou-Diaby-Ljajic
Umut

dominic molise dedi ki...

bir de son donem inanilmaz rahatsiz oldugum bir yorum var, sizinle paylasmak isterim. besiktas'in penaltilari verilseydi de fenerbahce kazanirdi, zaten cok iyi oynuyordu deniyor. futbol, anlik bir oyun. takim beraberligi yakalasa ya da yenik duruma dusmese farkli reaksiyon gosterir, kadikoy'de yenik oynarken farkli bir oyun oynar. anlik gazlara bakiyor yani olay.
bu arada pek konusulmuyor ama bence fener'in penaltisi da calinmayabilirdi, hele bizimkilerle kiyaslandiginda bence en calinmamasi gereken penaltiydi.

dominic molise dedi ki...

yani besiktas'in attigi golle oyun da degisecekti, takimin direnci ve kosu/pres temposu da degisecekti demek istiyorum. altini cizmek istedim. hatta iddia ediyorum 2-1'den 2-2'ye gelseydi besiktas yenerdi. ya da 0-0 gitseydi ozan tufan ikinci goldeki boslugu bulamazdi vs
besiktas kotu oynadi, penalti mi kaldi derdiniz? sorusuna cevabim budur. kotu oynadiysa besiktas oyuna kendisini ortak edememesinden kaynaklaniyor biraz da. kotu mu oynadi? sorusunu sormadan bunun alti tekrar tekrar cizilmeli.
ayrica olumsuzluklardan dunya uzerinde en cok bahseden camia kesin biziz. maci 1-0 yeneriz, oyunu begenmeyiz. berabere biter, hakem 2 penaltimizi vermez. zaten takim kotu oynadi deriz. 1-0 iken 2 penalti calinmaz 1-1 biter mac, hoca geriye yaslandi deriz. oysa 2-0 olsa 4-0'a gidecegini dusunmeyiz bile.
ozelestirimiz bence takima hep zarar veriyordu, hala da veriyor.
fenerliler hala vida'ya sari kart cikabilirdi, kendisini yere atiyor diyor. bizler de "zaten takim kotuydu" diyoruz hala. adalet bakanligi mi yahu besiktas? takim kotu oynadiginda haksizliklari gormezden mi gelmeliyiz? takim kotu oynayamaz mi? diger takimlar cok mu iyiler? hatalar olmasa takim daha iyi oynamaz mi? kisimlarini dusunmeden duzluge cikmamiz bence imkansiz. her sene gencler oynasin, yeniden yapilanalim der dururuz. 5. haftadan olmadi bi daha yeniden yapilanalim deriz. kulubun sadece yillik borc faizlerinin belki de sampiyonlar ligi katilim parasi kadar oldugunu dusunmeyiz ama.

yilmaz dedi ki...

@dominic

Başıma bişey gelmeyecekse ben de penaltılar verilse de yenileceğimizi düşünüyorum. Tabii paralel evren muhabbetine girmek istemem ama, maç 0-0'ken oynanan oyun, maç 1-1'ken de oynanacaktı. Belki de ilk penaltı verilip "hadi gole çevirelim" gol attıktan sonra çok muhtemel ki diğer penaltı pozisyonları olmayacaktı.

Biz sahaya "ne zaman gol yeriz" taktiğiyle gitmişiz. O yüzden beraberliği yakalasak bile yine sinip ikinciyi bekleyecektik gibi geliyor.

Fener'in penaltısı da FT balının Fener'e geçmiş hali. Rebocho'nun eli topa çarpınca aslında bize dezavantaj yaratıyor. Garip ama, top eline çarpmasa ayağıda tam oturacak ve topu uzaklaştırmış olacaktık. Top ele çarpınca daha da, tehlikeli bölgeye düştü :)

VAR olmasa penaltıyı atlamıştı Cücü. Zaten bence asıl isyan etmemiz gereken, VAR hakeminin bu kadar ince bir elle oynamayı görüp, Serdar'ın Vida'yı bir omuzla kadrajdan çıkarttığı pozisyonu görmemesi.

Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise

Bu tür şeyleri en çok ben gündeme getirdim burada. Mekanı senelerdir takip ederdim ama takım en son dibi bulduğunda yenilerde yazmaya başladıydım. Maçla ilgili hakem hatalarını maç postunda da dile getirdiydim, senin yazdıklarının benzerini yazdım, sonra tartışıldı da.


Buradaki paylaşımlardan beklenen içerik şu türden; bunlar zaten çevrede yeterince konuşuluyor, değiştirilebilecek şeyler de değiller, takımla ve geleceğiyle ilgili futbolun içinde kalarak nasıl daha iyi olur, neler yapılabilir, yeni yaklaşımlar ve sistemlerle ilgili nasıl fikir alışverişinde bulunuruz türünden teknik tartışmalar. Yani genel yaklaşım 'sahada kalalım, oyunu konuşalım, oyunu kirleten şeyleri de böyle buradan çıkacak fikirlerin uygulaması olursa aşarız'. Metin Tekin tarzı! Diğer konular diğer ortamlarda yeterince tartışılıyor, burayı temiz tutalım diye düşünüyorlar, ben tartışmaya çalıştığımda bu tarz itirazlar geldi, en sonuncusu son geçen maçın postunda sonlardaydı.

Bunda eleştirmek istediğim hiç bir şey yok, insanlar senelerdir burada, kimsenin keyfini kaçırmaya gelmedim, çok da önemli değil benim için, benzer duygu ve düşünceler paylaşılmıyorsa ve tartışılsın istenmiyorsa fikir beyan etmenin anlamı yok. Çok duygu paylaşmak istiyorsak twitterı instagramı var, insanları mutsuz etmeye gerek yok, diye düşünüyorum, çok canıma tak etmedikçe de paylaşmam, oyunun teknik kısımları dışında yazmaya başladığımdan beri en çok ben yazdım. Zaten fikirlerimi paylaştım, o konular üstüne soran olursa ya da çok örtüşen özel durumlar olursa tekrar yazarım, onun dışında zorlamaya gerek yok. Yer işgal etmeye gelmedik, karşılığı varsa yazılır...Gibi...(Çok bile yazdım :)

turgay dedi ki...

ilk açıklama sonunda yönetimi ne kadar eleştirdiysem sonrasında takınılan tutum nedeniyle de tebrik ediyorum. keşke kameralar önüne geçip o konuşma hiç yapılmasaydı.

gençler o kadar eksik ki kazanamazsak yazıklar olsun. vurup geçmemiz lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Hedefe rakibi koymak uzun vadeli mücadele için gereksizdi, 6222 var, sporda şiddeti teşvik edecek bir mücadele yapılamaz, kafanı ezmeleri için daha çok bahane verirsin! Böyle yapınca ne oldu? Rakibin de 'tüm var kayıtları açıklansın, adalet mücadeleni destekliyoruz' diye destek verdi. Rakibin neden ZORLU toplantısını yaptı? Her kazandıkları maçın hakemi ertesi hafta maç alamıyordu! Derin GS lobisi diye anlatmaya çalışıyorum, karda yürüyüp izlerini belli etmezler:) Etki olduğu için Tepki var, bizde de öyle olmalı!

O konuşmanın metinden okunması kötüydü ama metin iyiydi, üstünde düşünülmüş güzel bir metindi.

Yeri gelmişken kendi medyanı oluşturmaya örnek vereyim, Candaş Tolga Işık Kırmızı Çizgi programının yapıldığı ortamın patronu, en son programında en sağlam lobiyi ve eleştiriyi yaptı, Mehmet Ayan ve Serdar Ali Çeliklerin 'PATRONU' olarak, beraber yaptıkları programda! Kamuoyu ve baskı böyle oluşturulur. Yoksa en güzel projeni yap, 7 maç silindir gibi geç ligin üstünden, rakibinle oynadığın ilk derbide seni 'TARUMAR' ederler.

Bu işleri gerektiği gibi yaptığında iyi ya da kötü oralarda olursun, kendi sorunlarını da kendi içinde tartışıp çözmeye çalışırsın. Etimoloji desteğiyle anlatayım: TarafTAR ne demek? Taraf olmak demek! Taraf olmadığında TARlıyorlar:)

Yeri geldi, yazdım, uzatmadım!

Emre Toraman dedi ki...

Algı yönetimine, pr'a karşı değilim. Ama negatif algılar üzerinden, mağduriyet edebiyatı ile düşman yaratma üzerinden algı yönetimini global bağlamda eskimiş, lokal bağlamda da eskimeye başlayan ve gelecek nesilleri iten bir yöntem olarak görüyorum. Aslında bu oyundışı söylemlere itirazımın en büyük kaynağı bu.

Batı Avrupalı hakem danışmanı/gözlemcisi/sözcüsü fikrini çok olumlu buldum mesela. Bu tarz pr'ların çoğalmasını diliyorum ben. Hatta hakemler için değil belki ama MHK'nın hakem gözlemcilerinin Avrupalı olması için de bir kamuoyu yaratılabilir bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Mesele düşman yaratma değil, ama karşı algılar bunun üstüne, bunu teşhir edip karşılık olarak senin de bahsettiğin temeller üstünden neler yapılabilir? Bunları da tartışmak rekabeti sürdürebilmek için elzem! Çünkü bu işin temeli para kavgası, avam taraftar muhabbeti yapmıyorum burada, aslında bu kadar postun yorumlarnda anlattıklarım ikiyüz küsür yıl önce büyük sakallıların anlattıklarından farklı değil. Herhangi bir olguyu çevredeki tüm diğer koşullardan bağımsız değerlendiremezsin!

Mesela @dominic molise son yorumunda bunun güzel bir örneğini verdi, bunları da tartışmak oyunu tartışmaya dahil, bunlarla ilgili de fikir üretilmesi güzel olur, eğer burası da bir 'beşiktaş medyası' ise. Çünkü birileri okuyup, görüp değerlendirebilir!

Emre Toraman dedi ki...

"negatif algılar üzerinden, mağduriyet edebiyatı ile düşman yaratma üzerinden algı yönetimini global bağlamda eskimiş, lokal bağlamda da eskimeye başlayan ve gelecek nesilleri iten bir yöntem olarak görüyorum." konusunda iddialı değilim, belki de sadece kişisel olarak hoşlanmıyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Mesela son paragrafındaki yorumun on numara bir fikirdir! Bunlar da burada düşünülüp yazılsın ki taraftarlığımızın gerektirdiği katkıyı zor zamanında takımımıza verebilelim! Benim derdim bu, batıyor olmasaydık zaten hiç gelip yazmaya da başlamayacaktım, birikti senelerdir, hep aynı hikaye, zor zamanlarda bir şeyleri değiştirecek devrimler-dönüşümler yapamayacaksak ne zaman yapacağız? Sadece iyi takım - altyapı projesi üretmek yetmeyecek! Kamuoyu - lobi ve pr da işin en az o derecede önemli bir parçası!

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Şu yorumunu kastettim :

'Batı Avrupalı hakem danışmanı/gözlemcisi/sözcüsü fikrini çok olumlu buldum mesela. Bu tarz pr'ların çoğalmasını diliyorum ben. Hatta hakemler için değil belki ama MHK'nın hakem gözlemcilerinin Avrupalı olması için de bir kamuoyu yaratılabilir bence.'

Ahmet Usal dedi ki...

Hepimizin malumunu bir kere daha ekleyelim, Yorum yapılsın diye eklemiyorum, bilen zaten biliyordur, malumu bir kere daha gösterelim o kadar. Türk Futbolunda Unutulmaz 20 hakem hatası, 2015 yılına kadar olanlar bunlar, 20 hatanın 14 ü Beşiktaş aleyhine : https://www.youtube.com/watch?v=Zy0vIYP9PqE

beagle dedi ki...

Beşiktaş'ın stoper boy ortalamasini 1.85 alti, orta saha merkezini beklenen gol sayisi 2, kanat forveti 10M bonservis degeriyle muzmin sakat gol ozurlu ters ayakli kisa boylu kuran, bunları transfer ettiren, 4 resmi maçı ustuste kaybeden, 30 yilin en kötü lig baslangicini yapan, kayseri havaalaninda Bjk taraftarina itlerini saldirtmis, geçen yil kucagindaki sampiyonlugu hediye etmis, kupasiz, meczup bir hocasi var.

Tartisacak baska birşey yok. Ilk değişmesi gereken şey bellidir.

zago30 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zago30 dedi ki...

Yeni yönetimin eski yönetimden pek bir farkı yok gibi. Burak Yılmaz'ın sözleşmesi 1 yıl uzatılmış.

Adsız dedi ki...

GB'li oyuncunun gördüğü sarı kart geçtiğimiz haftaların diyeti için eyyamın kralı. Bunu mu istiyoruz?

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Tabii ki hayır, benim de midem bulandı!

Ahmet Usal dedi ki...

Haksız kırmızının diyeti ilahi adalet, kötü oynuyoruz, golü de yemeyi hakettik, orjinali 3 kilit oyuncusundan mahrum, sahada da haksız kırmızıyla eksik kalan GB hakettiği golü attı!

Ahmet Usal dedi ki...

Başta Elneny, Ruiz, Diaby olmak üzere dökülüyoruz, GB 10 kişi çok daha şahsiyetli oynuyor!

Ahmet Usal dedi ki...

Bu maçın pisliği üstümüze kalacak, Yasinin pozisyonu kırmızıydı ama ilk eyyam kırmızısından sonra bunu da verince savunulacak hiç bir şey kalmadı! Rezillik!

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Haksız yere 10 kişi kalan rakibin kırmızısını dikkate almam. Elbette fiziksel gücü dengelemek için garip garabet işler olabilir. Yazık bu maça. Fakat ligin geldiği düzeyi göstermek için çok güzel bir örnek oldu. İşte topla geçen haftaki garabeti sonra bu diyet ödeme çabasını vs. Bulamaç içinde daha iyi bulamaç olmanın ne getireceği mevzuu.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Tek umudum ilahi adalet, karma, ne dersen de, bu yarı oynanan oyun bile Hocayı götürmeye yetmeli! Umalım ki kötü günün bir kazancı olsun! Kazanalım denilebilecek bir maç olmaktan çıktı, FB maçından bile daha kötü bunun hissiyatı! Rezillik!

yilmaz dedi ki...

Utanıyorum...

can dedi ki...

Macin ikinci yarisi bile beklenmeden Avci kovulmali. Kendi evimizde 9 kisi kalmis rakibe karsi yenik oynarken cift stoper, cift on liberoyla devam ediyoruz ve hayatimda gordugum en igrenc futbolu oynuyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz , @can +1

Adamlar 9 kişi senden %20 daha fazla ikili mücadele kazanmış!

Huzeyfe dedi ki...

Ben demiştimcilik yapmak değil niyetim ama biz kazanırken de böyle oynuyorduk. Abdullah Avcı bize hiçbirşey katmadı sadece bir senemizi daha heba etti.

Emre Toraman dedi ki...

Devre arası teknik direktör gönderebiliyor muyuz diye düşünen tek ben değilmişim. 2. yarı maç dönerse(bahis yapmazdım döneceğine) tam tazminat isteyecek ve kovamayacaklar çünkü.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam o konuda kusura bakmayın dedim, adamın bu kadar yetersiz çıkacağı hayal ötesiydi, devlet destekli bir balondan fazlası olduğunu ispatlama yeriydi burası, ne desem boş!

Hasta ti dedi ki...

gecen haftadan daha kotu ne olabilir derkenek :) Ahhh iste bu

yilmaz dedi ki...

Taraftarın tribünleri terketmesi güzel bir protesto olurdu. Bu takım bu soğukta seyredilmeyi haketmiyor.

Bir de bunu nasıl yaparlar bilmiyorum ama, rakiple alakasız pozisyonlarda kk olmaması gerekiyor. Adam hakeme küfrediyor diye diğer takımın avantaj sağlamasını mantıksız buluyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Neyse tazminatı gerekiyorsa verip göndermeleri lazım, transfer yapmazlar, gençlerle devam edilir, kalırsa bundan çok daha fazla hasar bırakacak!

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Seyirci stadı terketmeyi bırak takıma 2. yarı başından beri felaket destek veriyor, bir de Vida gol atınca ona da tezahürat yaptılar. Tam endüstriyel futbol işte! Muhtemelen 5 falan atıcaz ama kaybettiklerimiz çok daha fazla olacak!

Adsız dedi ki...

Yıllardır değişmeyen, Beşiktaş etkili bir futbol ortaya koyamadığında sergilenen tiyatronun kopya versiyonu. Renklilerle olan maçlarda seni ezeriz, hemen heslenme sonra diğer takımlarla olan maçlarda katakulli yaparız. O diğer takımların hakkı nerede kim takar, renkliler de bunu yapıyor zaten; budur gerekçe. İşte bu yüzden ligde dönenlerden farklı olmak, yerlerde yürüyen futboldan daha farklı şeyler ortaya koymak zorundayız. Ortada dolanan transfer söylentileri ve Burak'la 1 yıl uzatma doğruysa bunu da unutun zaten.

Yerli Pep yine farkını gösterdi. Atiba'ya verdiği özel görevlerle rakibin belini kırdı. Tebrikler çocuklar. Güzel günler göreceğiz güneşli günler.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Burak uzatma doğru. Bari maçtan sonra Başkan basın açıklamasının arkasında olsa, telafi etmeyin demişti ya, bunu yapmayın buna ihtiyacımız yok, rakip takım adına üzgünüm gibi, işte düzgün cümlelerle.

Bir de sonuca bakmayıp Hocayı göndermesi lazım!

Adsız dedi ki...

Son 5-10 dakika gibi Ruiz eyyamdan atılırsa şaşırmam.

Ahmet Usal dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Hakem eyyamıyla haksız bir şekilde 10 kişi, sonra da 9 kişi kalmış bir rakibi ilk yarı rezil oynamaya devam edip ikinci yarı evire çevire yenmenin bir onuru yok! Hele geçen maçtan sonra diyet olarak yapıp seni satın aldıklarını düşünecekleri için daha da kötü. Başkan sözlerinin arkasındaysa yakışan bir tepki göstermeli!

@james in dediği gibi, Hayvanlar Çiftliği hikayesi, işte hepsi eşit ama bazıları daha eşit, sen üçüncü eşitsin!

Yüzümde tiksinmeyle izliyorum! Sırf sonucu ve sonrası ne yapacaklarını merak ettiğim için!

Adsız dedi ki...

Öyle demeyin ya. Her zaman bardağın dolu tarafına bakın. 11'e 9 iken ortaya sisteme benzeyen bir oyun koyabildik. Yani bir nal bulduk, geriye 3 nalla at kaldı, detay.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Ne diyim geç dalganı, bu adamı savunmuştum, müstahak bana :((

Ben eyyam göremedim. İki kırmızı kart da doğru. Belki ruiz de atılabilirdi. Abdullah Avcı bence iyi bir hoca. Atiba gibi futbolu bilen, eli götünde top beklemeyip sürekli hareket halinde olan birkaç oyuncuyla çok iyi işler yapabilir. Adam Oğuzhan dingiline bile gol attırdı. Hareket etmeye üşeniyor herif. Bir de sırtında 10 numara var.

Ahmet Usal dedi ki...

@ordabirkoyfakanyok

Adamlar 9 kişi ilk yarı %20, ikinci yarı %4 bizden fazla ikili mücadele kazanmış! İlk yarı yarım saat 10, 10 dakika da 9 kişi oynadılar, o halde kornerler dahil topa sahip olma dışında her istatistikte bizden iyiydiler! Ve en iyi üç adamları cezalıydı. Tam kadro halleri geçen hafta Sivasa kök söktürmüştü, hani bizim 3 yediğimiz Lider Sivas!

Nadirin atıldığı pozisyon itirazdan, itirazında da haklı, Vidanın sarı bile verilebilecek bir faulu var, sarıyı Nadire verdi, sonra da kırmızıyı! Ha itirazdan atıyorlar, evet, ama biz geçen hafta için hakem diye o kadar bağırdıktan sonra buna ağladınız alın emzik muamelesi derler. Rakiplerin de der! Hele Başkanın böyle telafi falan etmeye kalkmayın diye basın açıklamasında beyan verdi, şimdi üstüne söylediklerinin arkasında durmazsa sistem seni tekrar satın aldı, ve de eşitler arasında üçüncüsün demektir!

Alabileceğin en iyi derece de bu şartlarda 3. lük olur, ikinci devre aynı hikayeler devam eder! GB nin Başkanı Cavcav da umarız bizim maçta telafi yapmazlar dediydi! Şimdi o da ağlayacak. Renkli rakiplerin de kesin seni buradan vuracaklar. Kısacası, futbol kirli, kabul ettiğinde sen de dahilsin, o zaman adil temiz futbol diye ağladığında kimse kazımaz, bir şeyler de değişmez!

Bir saat 9 kişi oynayan bir takımda yorulur, dağılır, yoksa o golleri de attırmazlar!

Sadece ilk devre takımın oyun olarak rakip eksik kaldığı halde gösterdiği çaresizlik Hocanın bu işi götüremeyeceğini anlatıyor, eski maçlarda da böyle kötü oyunları oldu, ama toparlar, düzelir diye düşündüm. Takım fizik olarak zayıf bir takım, transferlere onay veren Hoca, en iyi niyetli düşünüp yarıştırır diye ben savundum, artık öyle düşünmüyorum bahsettiğim nedenlerle! Ama sen beğeniyorsan görüşüne saygı duyarım!

dominic molise dedi ki...

algilara hosgeldiniz. ilk kirmizi kart net eyyam bence, gecen haftanin intikami. pekii...kirmiziya kadar oyun nasil? besiktas ofsayttan iki gol bulmus, cok fena bastiriyor. en gec 10 dakikada gol bulacak.
ikinci kirmizi karti tartisan adam icin zamanimi harcamam.
ozet: kirmizilar bize hic bir zaman yaramamisti, yine yaramadi.
ikinci yaridaki ilk 15 dakika baskisi olmasaydi bence kazanamazdik hatta, kaldi ki mac net bizimdi. ilk 15 dakikayi izleyenler ne demek istedigimi anlayacaklardir.

turgay dedi ki...

Konuşulacak çok şey varda bozuk kaset gibi aynı şeyleri tekrarlamaya gerek yok. Kötü takımız bu gerçeklik ile yaşamak lazım. Kafa olarak asla ve asla büyük takım yönetecek bir hocamız yok. Rakip 9 kişi atibanın ekstrası olmasa ortada yine bişey yok. Acayip bir sezon yaşıyoruz gerçekten

dominic molise dedi ki...

ayrica n'koudou sagda cok daha iyi bence. yerden kestigi sert ortalara gol olmuscasina sevindim. su an turkiye'de bu tarz orta kesen adam yok. resmen liverpool'un sag beki.

dominic molise dedi ki...

@turgay'a kesinlikle katilmiyorum. ilk kirmizi olmasaydi fisi ilk yaridan cekerdik. elbette diaby ve ljajic cok yetersiz ama yeter bu cuvaldizi kendine batir muhabbeti. cok baydiniz gercekten. lutfen ilk 15 dakikayi tekrar izleyin.

dominic molise dedi ki...

@ahmet usal, hayvanlar ciftligi diye bir kitap yok.

Adsız dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Aynı kriterlerle efebeyimiz Caner şu ana kadar 8-9 kırmızı görmeliydi. Renklilerden bunun en az iki katı görmesi gerekenlere girmiyorum. Başkanın bu diklenmesi de anca böyle gariban takımlara işler, diğerlerine işlemediği aşikar. Son durum ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine mi gidiyorduk neydi.

@dominşic molise

İlk 15 dakika topu sürekli kanatlara aktarmaya ve oradan içeriye top sallamaya çalışan bir takım vardı. Yani farklı neyi gördük?

Adsız dedi ki...

"ilk kirmizi olmasaydi fisi ilk yaridan cekerdik". Bu arada kırmızıyı rakip yedi, yanlış anlama olmasın.

turgay dedi ki...

@dominic

Kaleyi bulan şutun yok. Sürekli duran top ve yan pas derdindesin. Nasıl gol atmayı hayal ediyorsun. İleride oynayan adamlarının golle alakası yok. Doğru bir kurgun yok. İçeride duran 1 tane oyuncun var kalanı ip gibi dizilmiş ne yaptıkları belli değil. Kusura bakma ama gol gelecek vaadi yok oyunda.

Ahmet Usal dedi ki...

@dominic molise

Ben senin gibi göremedim, çünkü ilk 15 dakika da sürekli ikili mücadele kaybediyorduk,ofsaytlar net ofsayt, onun dışında isabetli orta ve şut yoktu, maç istatistiklerine bak, topa sahip olma dışında iyi görünmüyor. İzlerken GB oyuncusu atılana kadar da beğenmemiştim, sahte bir baskıydı, adamlar topu sana bırakmış ve başarılı bir ofsayt taktiği uyguluyorlardı, yakaladıklarında hızlı çıkıp atma planları vardı, ve 10 kişiyle bile yaptılar! Hele 10 kişi, sonra da 9 kişi kalan rakibe karşı etkisizlik ve hala ikili mücadele kaybetme çok kötüydü! Bunlar Hocanın takıma hakim olamadığının göstergesi benim için! Yaşananlardan sonra fırtına gibi oynamalıydı, büyük fizik kavga yapıp ezebilmeliydi takım, bence öyle olmadı!

Yine de öyle gördüysen saygı duyarım, hakem konusunda o kadar yazdık beraber, üstüne bu maç gelmemeliydi der, giderim!

dominic molise dedi ki...

@james yorumunu ukala buluyorum, biraz daha saygi lutfen.

beagle dedi ki...

4. gol sevincine acayip utandim. Tahmin ettigimizden de çok şey kaybetmişiz.

Bir sonraki 9 kişilik rakibi beklemeden yeniden yapilanmak lazım.

YSY dedi ki...

Galibiyete sevinemedim açıkçası. Şöyle net bir skorla mağlubiyet ve sonrası istifa umudum vardı.

Hayır ne yapmak istiyorsun abicim, hedefin ne, amacın ne, bu takım neye evrilecek buradan Mr. İstatistik. (Not: İstatistiğe büyük saygım vardır, önemserimde ama soğuttu beni yemin ederim.)

Yani takımın başına futbolcu maaşıyla atiba geçse daha iyi olacak bence.

yilmaz dedi ki...

İlk yarıdaki rezalet ve teknik direktörün 9 kişilik takım karşısında acziyetimize çözüm bulamaması konusunda tek iyi niyetli düşünebileceğim nokta var. O da Diaby'yi ilk yarıda çıkartıp taraftara ıslıklatmamak. Rakip 9 kişi nasıl olsa çeviririz düşüncesiyle değişikliği ikinci yarıya bırakmış olabilir.

Fakat oyuncuların toplam zekası konusunda çok büyük sorunumuz var. Rakip 9 kişi kaldığı pozisyonda, serbest vuruş kullandık. Caner topun başında. Tam 2 kişi fazlayız :) Adam topu içeri şişirdi. yanındakine verip topu sürseler rakip ya çıkacak içeride boşluk bırakacak, ya dışarıdakine şut imkanı verecek. Tabi ondan sonra şişir babam şişir.

Twitter'da bir yorum gördüm "Biz Abou'ya beyinsiz diyorduk, bunların yanında prof kalır" diye. Ziyadesiyle katılıyorum. Toplam oyun zekası bu kadar düşük Beşiktaş, Samet Aybaba döneminde bile yoktu.

9 kişilik bir takıma karşı, 4 golün içinde Umut Nayır'ın golü, Ljajic'in asisti olmaması ne kadar etkisiz bir futbol oynadığımızı gösteriyor.

Abdullah Avcı'nın takdir ettiğim özelliği, oyuncu grubundan yakınmaması. Fatih Terim sürekli ocak ocak diye diye kendi üstündeki tüm sorumluluğu oyunculara atarak aradan sıyrıldı. Avcı ise daha bir kez bile oyuncu grubunun yetersizliğinden dem vurmadı. Ben nu pozitif yaklaşımını seviyorum. Tabii umarım biraz da teknik taktik olarak ortaya pozitif bir şeyler koyar :)

turgay dedi ki...

maçtan sonra çok enteresan şeyler okuyorum şaşırıyorum gerçekten. hakem 2 kırmızı kart gösterdi diye neden eyyamcı oluyor? haksız kartlar mıydı bunlar? yani sen hakeme küfür edeceksin o da müsamaha mı gösterecek? veya adamın iki ayağını kırmaya teşebbüs edeceksin bir de kafasına mı vur diyecek? bu kadar alçak gönüllü olmaya gerek yok. çok doğru kırmızı kartlar çıktı akşam. daha da fazlası olabilirdi hatta o kararları eleştirilmeli hakemin. her maç bu kararlar çıkmalı sadece bu maç özelinde olmamalı. eyyamcı bir durum yok ortada. biz böyle davranmaya devam edersek her hakem hatasından sonra iyi hakemlik seyrederiz. halbuki her maç iyi hakemlik görmemiz lazım.

devre arası gelmişken değerlendirme postu açılır diye düşünüyorum ama ilk aklıma gelenleri sıralamak da istiyorum.

-kiralık oyuncularımızdan diaby ile yolları ayırmak lazım. gereksiz yere bu kadar savruk bir oyuncuyla yola devam edilmemeli.
-orkan,boyd,güven,muhayer,lens kesinlikle kiralık gönderilmeli. güven, boyd ve elns için daha öncede bahsettiğim gibi hollanda veya belçika ligi seçilmeli. satış opsinyonlu yaparsak gelir elde etmemiz yüksek bu oyunculardan. bunu da yapabiliriz çünkü üçü de uluslararası oyuncu.
-elimizde para eden vida ve ljajic var. 2sini de önünde avrupa şampiyonası olduğundan daha formda olmak isteyeceklerdir. kalmaları avantaj olur ama hiç geliri olmayan bir takım için bu kadar yüksek maaşlı oyuncuları takımda tutmak yarar mı zarar mı bilemiyorum. talipleri varsa gönderilmeli diye düşünüyorum.
-ruiz olmayacağı için roco kesin satılmalı.
-burak'la kaşla göz arasında kontrat yapılmış. bence yanlış iş kesinlikle.
-Caner ve gökhan ile kontrat uzatılmalıdır. rezil türk oyuncu piyasasında günahları sevaplarıyla takımda kalmalılar. ocak ayında bu işi halletmemiz lazım.

bunları takımın şampiyon olmak gibi bir durum içerisinde olmayacağını düşündüğümden yazıyorum. bana kalsa önce hocayı kovarım ama öyle bir şey olmayacak hepimiz biliyoruz. o zaman kadroda ciddi revizyon yapılmalı bu sene daha fazla para harcamadan sezonu kapatmalıyız. bu takımdan bir yol olmayacağı açık. ne kadar erken yol alırsak o kadar daha iyi diye düşünüyorum. ocak ayı bu revizyonu yapacak zaman mı tartışılır ama elimizde en azından para eden adamlar olduğunu ve kiralık oyuncu sayımızın da az olmadığını düşünürsek gelecek yılı ocak ayından planlamalıyız.

Adsız dedi ki...

@turgay

İlk kırmızının ilk sarısında hakem pozisyon ofsayt diye düdüğünü çalmak üzere elini kaldırmışken top Beşiktaş'ta kaldı diye vazgeçiyor. Nadir'in Vida ile olan pozisyonunda Vida faul yapıyor, bacağını tehlikeli olarak kaldırması da var ama faul olduğu için bunun önemi yok. Madem oyunu devam ettirdin ortada bir faul var ona düdük çalacaksın. Nadir tepki gösteriyor ve ilk sarıyı yiyor. İkinci sarı küfürden. Kağıt üzerinde herşey ok ancak ilk sarıdaki tepkinin kaç katını renkli oyuncular ve dahi Beşiktaş'taki 1-2 oyuncu her maç gösteriyor, farkı bizim oyuncular renklilerle olan maçlarda sürekli, diğer maçlarda arada bir kart yiyor. Son maçtan sonra eyyam işte. Ha böyle devam etsin başka türlü şampiyon olunmaz diyen varsa birşey demem ama ben öyle düşünmem. Üstelik bu gibi işler aslında var olmayan bir şey varmış gibi bir algı yaratıyor, yani sanki iyi top oynamaya başladık da yürüyen atın başına vurmayalım gibisinden. Gelecek adına bu daha tehlikeli.

beagle dedi ki...

Bu 2 kırmızı kart ve Boğaz'da kenara dokunan geminin tesadüf/normal olduğunu düşünmek aşırı saflık olur. Ülkede her iş ilkokul seviyesinde manupile ediliyor.

Bu maçı 10 kişilik rakipten gol yiyip, 9 kişiye bile etkili atak yapamadigimiz devre ile degerlendirip, bu sezon bizi rezil eden hocadan kurtularak yenilenmeye başlayalım.

Zaitsev dedi ki...

Ne yazsak ne konuşsak ne analiz etsek boş. Ezberinden vazgeçmeyen bir antrenörle ne kadar gidecek bu iş.

Haberlere bakıyorum ihale Diaby’ye kalmış. Adam geldiğinden beri kötü oynuyor. Avcı ancak çıldırmış.

Sanki 11 kişiyi yendik. 11e 11de de destan yazsalar ya bu paşalar.

Ruiz sadece sol ayaklı diye oynuyor. Başka bir numarası yok. Attığı dirsekler ayrı bir tantana.

Atiba’nın 10 numaraya geçmesi iyi oldu. Top ortadan hızlı çıktı en azından. Atiba 8, Ozzy 10 oynasaydı çok kıvranırdık.

Bu yönetimde Avcıya güvenip 8 bölgesi hariç bir transfer yaparsa sezon sonu bir kongre daha görürüz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev,

Son basın toplantısında yönetimin ve federasyonun izin vereceği şartlara göre ya hiç transfer olmayacağını, olursa da santrafor ve sag kanat beraber oynayabilen bir oyuncu ile bir 8 numaranın öncelikleri olduğunu söyledi, sadece bilgi..

Zaitsev dedi ki...

Hocanın hep daha iyi olacağız da diyordu bir aralar. Oyun bayır aşağı gidiyor. Ben artık dediklerine itibar etmiyorum. transferi görmeden inanmam. Santrafor ve sağ kanadı beraber oynayan oyuncu FM/CM transferi olur. Böyle bir oyuncu peşinden gideceksek vay halimize.

Adsız dedi ki...

@dominic

Teknik konulardan bahsederken ukala yerine teknik anlamda yanıt verseydin keşke. Yaptığım alıntı olmasa troll demezdim o derece. İnan etkilenirdim "cok baydiniz gercekten" demeseydin, çok baydınız demen nezaketse ben nezaketsiz olayım yerine.

Hasta ti dedi ki...

Kotu kadro ve kotu hoca konusunda anlasmisiz genelde
kotu kadro ve iyi hoca olabilir bazılarınca
kotu hoca diyen çok
iyi kadro diyen yok
felan fisman yani...

turgay dedi ki...

@james

oyun anlamında haklısın. hakemle 1-2 maç kazanırsın kritik maçlar olur onlar yürür gidersin galatasaray gibi ama benim demek istediğim o pozisyonun başında hata olabilir ama küfür eden adama ben sana faul vermedim sen de bana küfür edebilirsin demek asıl eyyam diye düşünüyorum. bence fazla abartıyoruz. sonra fenerin 2.başkanı bizi örnek göstererek federasyona yürüyor. hem de çok net yalan olan bir haber üzerinden bu tepkimizi bu yalan haberle birleştirip. bence beşiktaş olarak daha farklı şeyler yapmalıyız. sürekli dürüst olmak için mücadele ediyoruz ama sürekli hakkımız yeniyor. değişmeliyiz diye düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Yaptığı transferler ile Beşiktaş'ı maddi zarara uğratıp, ilk yarıyı 30 puanla 5. sırada tamamlayan hocanın derhal gönderilmesi gerekiyor.

Defansif oyun planı ile ön plana çıkan bir hocanın çalıştırdığı Beşiktaş'ın 22 gol yiyerek ilk 10'da en çok gol yiyen 2. takım olması içler acısıdır. 2 bek 1 stoper, 1 ön libero transfer ettirten Avcı takımı muazzam bir zarara sokmuştur!

7 transfer yapıp büyük bir bütçeyi ortalığa saçan hocamız muazzam derecede başarısızdır. İlk 4'te yer alan 3 takımla yaptığımız deplasman maçlarında 10 gol yemiştir! Beşiktaş için bu kabul edilebilir bir durum değildir.

Hoca gelirken beklentimiz vardı, iyi olacağını düşünüyorduk fakat gördük ki geriye gidiyoruz. Seri yaptığımız dönemde bile çekirge misali sektiği gözlenen takımın 10 kişi kalan rakipleri karşısında bile baskıyı kırmakta zorlandığını net bir şekilde gözlemledik.

Sözün özü bu hoca ile olmadı, hiç bir şekilde de olmayacak! Umuyoruz ki Beşiktaş'ı yeniden yapılandıracak, bu zor maddi dönemde gençlere de önem verecek, defansif oyun karakterinden uzak (ama 22 gol yemeycek) bir hoca ile yolumuza devam ederiz.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın diaby ,oğuzhan ,douglas gibi fiziksel ve mental olarak beşiktaş'ı zaafa uğratan her oyuncudan kurtulması gerekiyor . bu oyuncuların değil ilk 11 yedek klubesinde bile işleri yok . millet taş gibi takımlar kuruyor böyle oyuncuların ligde yeri yok . bu listeye mental durumundan dolayı lens'i de ekleyebiliriz . zaten gitmeli fakat ilk üçünün yarattığı defo öncelikli fiziksel . hatta sezon sonu itibariyle ljajic de gönderilebilir . bu kadar fiziksel defolu ,kısa ,şut özelliği olmayan , ortadan delecek ortasaha -forvet oyuncuları /uyumu olmayan bir takım bu kadar şampiyonluk adayının olduğu bir sezonda şampiyon falan olamaz .

bu takımı hiçbir hoca şampiyon yapamaz . bu takım öyle 3 yese dört atacak takım falan da değil . bunu abdullah avcı'yı savunmak için falan söylemiyorum ki sezon başlamadan da dediğim gibi türkiye'de hocalık yapan ve beşiktaş'ın "8" numaraya ihtiyacını görmeyen bir adamın beşiktaş'ta yeri yok . burası eski oyuncunu diriltmeye çalışırken sezonu piç edebileceğin takım değil . fakat yeni yapılan transferler gösterdi ki beşiktaşın tek sorunu sekiz olmaktan çıkmış . bu takım şampiyon olamaz . fakat gelecek sezon şampiyonluk istiyorsa bunu şimdi yapacağı hamleler sağlayacak . beşiktaş'ın 20/21 sezonu 28 aralık itibariyle başlamıştır !

yilmaz dedi ki...

Yani ben de pek memnun değilim Avcı'dan ama bu zarar meselesi bana biraz zorlama geliyor.
Bu sene ilk transferi Ljajic, geçen seneki zorunlu opsiyon yüzünden alındı.
Boyd ve Douglas zaten geçen seneden anlaşılmış oyuncular.
Nkoudu geçen sene de yazılıyordu zaten bize. Muhtemelen orada da birileri birşeyler kazandı. Ama o da bu senenin transferi değildi özünde.

Diaby ve Elneny'nin direkt Avcı transferi olduğunu düşünüyorum. Bunlar için zarar diyorsanız, varım. Özellikle Diaby için. Hocanın kendi oynattığı sistemle Diaby'nin alakası yok. Adam direkt ikinci forvet oyuncusu. O da tartışılır ama, bu adam "bizim bildiğimiz tarzda" bir kanat oyuncusu değil. Daha önceki takımlarında 4231'in kanadında oynadığına kimse beni inandıramaz.

Kanat futbolunu en iyi oynayanların ligi Portekiz liginde böyle bir kanat oyuncusuna tahammül edilemez. Diaby en fazla 433'ün sağ forveti olur o kadar. Bu tercih inanılmaz hatalı. Elneny ise hocanın istediği profil ile örtüşüyor.

Rebocho ve Ruiz için söyleyecek birşey yok. Bir stoper ve bir sol bek elzemdi. Rebocho ilk maçlarda fena değildi, sonraları batırdı. Ben zarar yazmam yine de. Ruiz içe Türkiye'deki "ayağı iyi olan stoper" fetişizminin son kazığı. Pepe gibi adamı "ayağı iyi değil" diye gömmüş spor medyası ve taraftara müstehak. Pepe boyna uzun top oynamaya çalışırken kenarda melül melül seyreden TD ise şimdi milli takımda.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

aynen katılıyorum hocam pepe yorumuna . vida'nın da ayağı iyi değil gitsin diyen de çok insan var , şaka gibi ayağı iyi stoperde yanılgı üst düzey takımları izledikten sonra ortaya çıkıyor . oyunla ilgili tüm problemlerini çözmüş takımlarda fark yaratıyor da bizim takımlarımızda iş öyle değil . pepe'nin önünde sosa /emre gibi oyuncular olsaydı uzun vurmayacaktı ileri . fakat saha içinde saklanan oğuzhan , medel gibi adamlarla ve ligde ortasahamıza sıkı pressle bizim pas yapmamızı çözen hocalarla (ki a.avcı bunların öncüsüydü) pepe'nin de başka şansı yoktu . eh şenol hoca'da pek rahatsız görünmüyordu . hatırlayalım cl'yi ... bizi henüz çözememiş ya da umursamayan takımlara karşı pepe hiç de öyle uzun oynamıyordu . hem niye 6-8 numaranın yapamadığı işi stoper yapabilsin o da başka soru . önce onlar işlerini yapacak yetmediği yerde stoperin o görevi yapamıyorsa o zaman konuşursun . hem de bu adam pepe'ydi yani . ben hala bazen sabah uyandığımda "lan pepe bizde oynadımıydı ya " diye kendi kendime hayıflanıyorum . burası beşikataş ama . iyiler hep erken gider !

canaskin dedi ki...

Sahada oynanan / oynanmaya çalışan / oynananamayan futbolla ilgili bol bol yazılmış. Ben tribünle ilgili bir şey yazmak isterim.

Maçın ikinci yarısında, kapalı tribünün üst kısmında (415 blok) sağ taraftaki bir grup geçen haftanın hakemlerine yönelik küfürlü tezahürata başladı. Bir sonraki maçta tribün olarak cezalı olmayalım, takıma destek olalım diye "yapmayın, etmeyin" şeklindeki kol sallamalarımıza cevap olarak tezahüratların sesi arttı. Bunun üzerine tezahüratları bastırmak için bizim taraftan homurdanmalar, yuhalamalar başlayınca "Burası kapalı, s..... gidin" ve "Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur, Beşiktaşlı olmayanlar..." tezahüratları ve "gelin ulan","ne var lan" şeklindeki el kol hareketleriyle, parmak sallamalarla tehdit edilmiş ve kendi taraftarımızdan küfür yemiş olduk.

Küfür etmeden, "eyyam yapsana, eyyam yapsanaaa" içerikli tezahüratlarla da istenilen mesaj verilirken küfre dönerek hem kendilerini hem de küfür etmeyenleri bir sonraki maçı izlemekten mahrum bırakmalarının mantıkla açıklanabilir herhangi bir yanı yok. Bu arkadaşlar bir sonraki maçta stadda olup takıma destek vermeyi önemsemiyorlar herhalde. Bir grup insan küfür edip rahatlayacak diye küfür etmeyen insanlar bu ekonomik dönemde kombineye 3000küsür lira vermişken yok yere haklarından mahrum oluyorlar. Saçmasapan işler.

Basar dedi ki...

Türkiye'de model olabilecek yapıyı maalesef Trabzonspor bozdu! Çok yakın takip etmesemde Karaman'ın çıkardığı gençleri ve onları oynatma cesareti göstermesini çok değerli buluyordum. Umarım Trabzon menejer tuzağına düşmez, Karaman'ın bu tarzını devam ettirecek bir hoca ile çalışmaya devam eder. Türk futbolunun bu tarza ihtiyacı var...

Aynısını Beşiktaş'ın da yapması gerekiyor. Feda döneminde yukarıda bahsettiğim modelin farklı bir versiyonuna çok yaklaşmıştık fakat treni kaçırdık. Umuyorum devre arasında bu kafada vizyoner bir hoca (Avcı'nın herhangi bir konuda bize katabileceği herhangi bir şey yok) ile anlaşıp yolumuza devam ederiz. Özellikle Atiba'nın da takımda uzun yıllar çalışması lazım. Yeteneği tartışılır fakat karakteri, oyun zekası ve kulübü tanıması ile bize futbolculuktan sonra da müthiş katkı vereceğine inanıyorum. Kendisinin de bunu kalben istediğini bizzat gözlerinin içine baktığımda hissettim.

Umuyorum yönetimden beklentilerimizi yönetim de hoca gibi boşa çıkartmaz. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumdan çıkması için biraz vizyon ve cesarete ihtiyacı var. Cesaretsiz olunacak bir durum yok, eskilerin 80+ puanlı şampiyonlukları daha bir süre gelmeyecek. İyi ve süreklilik arz eden bir altyapı + scout sistemi ile kör topal giden ligde başarılı da olunur. Kısaca, uzun yıllar sabredelim moduna girmemize de gerek yok.

Yılbaşı ya biz de hayal kuralım. Umarım 1 Ocak ile birlikte yeni hoca işbaşı yapar!

Herkese mutlu, sağlıklı, iyi yıllar dilerim.

Huzeyfe dedi ki...

1.Ligi takip eden varsa Emircan Altıntaş hakkında bilgi verebilir mi? 24 yaşında, kariyeri yukarıya doğru giden bir sol açık oyuncusu. Bu senenin ilk yarısında 11 gol atmış. Ümraniye'de oynuyor ama 15 yaşına kadar Beşiktaş altyapısındaymış transfermarkt'a göre.

fidddas dedi ki...

herkesin yeni yılı kutlu olsun.
yeni yılın ilk günü geçti, kamp programı ve hazırlık maçları belirlendi.
buradan ortaya çıkan sivas maçına mevcut teknik yönetimle ve santrafor ve orta sahaya yapılacak transferlerle gireceğiz. (sağ açık konusunda bir gelişme de olabilir. )
yani sene başında yapılması gerekeni sene ortasında deneyerek vakit kaybedeceğiz.
sivas(e), göztepe(d) ve rize(d) gibi zor bir fikstür ile gireceğiz ve eldeki oyun bu fikstürü kaldırmaya yetecek mi hep beraber göreceğiz.
hayırlısı :)

fidddas dedi ki...

bu arada haberlere bakılırsa iş Taliscayı alan şampiyon olura gelmiş. Sivas hariç iddiası olan her takıma yazılıyor.

Adsız dedi ki...

@fidddas

Ligimizin geldiği nokta ve vizyon bu işte. Üfürükçü medya bile Talisca'dan başkasını üfüremiyor. Çok trajikomik bir haldeyiz ülke futbolu olarak. Ayağının içiyle skoru değiştiren adamlar lazım gerisi yalan, ki bahsettiğimiz vatandaşı gencecik haldeyken anca Çin ligi aldı.

yilmaz dedi ki...

Herkese iyi seneler.

Ben inatla şampiyonluk ya da ikincilik iddiamızı yorumlamaya devam edeceğim :)

Şimdi şöyle bir durum var. Sivas ligin lideri, ama açıkçası pek favori sayılmaz. Övmelere doyamadığımız trabzon'da da anlamsız saçmalıklar oluyor. Bizim ilk maçımız Sivas^la. Fener'in anteple, GS'nin de Denizli ile oynayacağını düşünürsek, biz sivas'ı yenersek lig olağan rayına girecek gibi. Üst üste iki deplasmanda hata yapmama ihtimalimiz, Bayern deplasmanında 10 kişiyken maç kazanmak kadar uzak şu futbolla. O yüzden ne yapıp edip Sivas'ı yenmek lazım.

Benim hesaplarıma göre, ilk üç maçta 6-7 puan makul. Fakat Sivas maçında puan kaybı olmamak kaydıyla. Hadi yiğitlerim, (Boyd, Diaby, Elneny etc) göreyim sizi :P

Transfer beklemiyorum. Açıkçası da istemiyorum. 3-5 kuruşu zorlayarak Premier lig'de 30 haftada 5 maça çıkmış ve bir gol atmış bir çıkma geleceğine, eldeki çıkmalarla devam edelim.

Adsız dedi ki...

https://youtu.be/6j3k0ClzAKk

Gayseriii. Gayseriii.

Adsız dedi ki...

Şaka değil daha önce de söyledim, bu sene şampiyon Beşiktaş ve bu hiçbir temele dayanmayan sadece bir öngörü.

Diğer öngörüm Töre ikinci yarı sıçrama yapıp milli takımın Euro kadrosuna seçilecek.

Fava atalım madem.

Emre Toraman dedi ki...

Benim transferden ve kadro temizliğinden de öte birincil beklentim dizilişle alakalı aslında. Beklerin göbeğe girip kanatların çizgiye basmasını hiç efektif bulamıyorum. N'koudou ve Boyd ikilisinde ısrar edip Ljajic ve Burak'a yaklaştırabilirsek kadro kalitesi sorunumuzun daha az göze batacağını düşünüyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Avcı'da iki büyük sorun gördüm ben, birincisi, getirdiği oyun karakteri bize uymuyor, bundan @Huzeyfe ısrarla bahsetmişti, son iki maç ne anlama geldiği kafama dank etti! Başta deplasmanda böyle oynatır, bol bol da puan alır, içerde bildiğimizi oynar yürürüz diye düşündüydüm, 30 puanı da kadroya göre başarı olarak gördüydüm, oldu ama yine de umutsuz ve mutsuzum!

Hocanın her hikayesi hesap kitap, aynı Kocaman gibi anlık gazlardan, ateşleyip oynatmaktan korkuyor, biraz Lucescuyu da andırır bu tarz. Yani oyun hep soğuk, ölü olsun, uyuturken araya sıkıştırayım, sonra fırsat olursa daha da sıkıştırırım!

Böyle oynatıyor çünkü bu şekilde ihtimalleri daha kolay hesaplıyor, olayı daha kolay kontrolü altında tutuyor, eski takımlarında başka türlü oynatma ihtiyacı yoktu, çünkü seyircisizdi, isim ve başarı için sonuç alması yeterdi!

Bu şekilde oynadığımızda rakip 9 kişiyse bile 'temkinlilik' ağır basıyor, sonra derbi oynuyorsanız sakin kalayım derken ruhsuzlaşıyorsunuz! Takım oynayıp coşarak kendini gaza getiremiyor, yapabiliyorum güvenini oluşturamıyor, böyle oynadığında seyirciyi de arkasına alma sıkıntısı yaşıyor. Ljaic hem at gibi koşmaktan, hem de sisteme inanmamaktan sıfır verim mesela.

2. büyük sorun yapılan yatırımın kalitesizliği, ki hepimiz hemfikiriz burada. Ligi bu kadar iyi bildiği halde nasıl fizik olarak bu kadar zayıf oyunculara yatırım yaptırır, bir türlü kafam basmıyor. Bir açıdan bakıldığında bu kadroyla 30 puan çok iyi, başkası da daha fazla alamazdı! Ama sadece puan geliyor, ruhumuzu kaybediyoruz gibi!

Yarışalım dedik, tamam da bu kadar tatsız tuzsuz ve ruhsuz oynayıp bir de üçüncü bile olamazsak(kadronun takviye yapılmazsa alacağı normal derece 5.-6. lık - Başakşehir, GS, FB, TS, Sivas, bariz daha iyi kadrolara sahip ve takviye yapacaklar, Alanya, Malatya da daha fizikli ve dengeli kadrolar) ya da Kupa alıp AL ye falan da gidemezsek hakkaten boşa gidecek bir yıl olacak, direk Avcıya yazar.

Takımın ve kulübün geleceği dışında bu sinekten ne kadar yağ çıkar, bunu tartışıyoruz aslında, bu kadroyla üçüncülük şampiyonluk kadar başarıdır .

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal bu fiziksel yetersizlik konusunu açtığın için tekrardan teşekkür ederim.

Fiziksel yetersizlik konusuna ülkemizde yanlış bakıldığını düşünüyorum. Futbolda fizik denilince hep uzun boylu ve kuvvetli oyuncular düşünülüyor. Forvet ve defans bölgesi harici uzun oyuncudan ziyade yere iyi basan ve topu koruyabilme yeteneği olan oyuncular üzerinden sistem kurgulanmalı.

Trabzonda o bölgede Abdülkadir Parmak işi götürüyor. Bizim düşüncemize göre kadroya girer mi? Zor.

Veya Premier Ligde M. City sadece yetenekle mi şampiyon oldu yoksa 1.75 civarı boy ortalamalı ön taraf oyuncuları sahada kendilerini ezdirmedikleri için mi? Premier Ligde atılan omuzları bizim ligdeki oyuncular yese ambulans ile hastaneye kadar uzar mevzu :) Yetenekli olmak yetmez orada.

Bu açıdan bizim kadromuz Diaby harici yeterli bir kadro. Gelen oyuncularda fiziksel olarak yetersiz veya kabiliyetsiz değiller. Avcı'nın planladığı aşırı pas oyunun oyuncuları değiller sadece.
Ortaya çıkan sorunlar oyun hızımızla ve Avcı'nın oyuncu ve mevki tercihleri ile alakalı.

Biz büyük takımız. Rakiplerimiz bize karşı kapanıp kontra kovalayacak. Bizim topu aldığımızda dikine mesafe katedecek ve terse ve çapraza uzun top atabilme kabiliyetine sahip göbek oyuncularına ihtiyacımız var.

Mevcut 6-8-10 rotasyonumuzda topla katetme işini sadece Ljajic yapabiliyor. O da hep 10 oynamıyor. Kanada atılıyor. İş sıkışınca Superman çık ortaya deniliyor. Atiba, Elneny ve Ozzy rotasyonunda ise bu işi çeyrek porsiyon Elneny yapıyor. Uzun ve çapraz top ise zaten yok. Caner harici arkada bunu deneyen de yok.

Bu kadro tercihleri zaten bu oyuna mahkum. Güneş zamanınında en büyük sorunu buydu. Biz hep sorunu kanatlarda aradık.

Sahaya düzgün kadrolar ile çıkmak birinci önceliğimiz olmalı.

Atiba oyunu ne kadar yavaşlatsa da onun yanına alınacak hareketli bir 8 ile bu sorunlar aşılabilir. Elneny veya Ozzy ile bu iş olmayacak. Transfer yapamıyorsak Kartal'a şans verilmeli. Cılız görünse de topu koruyabiliyor. Avrupa kupası maçlarında fizik olarak ezilmediyse bu ligde de ezilmez diye düşünüyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Konu hakkındaki bilgilendirme için teşekkürler, e dediğin gibiyse biraz içim ferahlasın, ama iki as stoperimiz aynı boyda - 1.84 - Ruiz ve Vida, ve bu yetersiz, yine de en çok duran top golü atan takımız! Bir de son Derbi ve GB maçlarında ikili mücadelede çok geride kaldık, fizik olarak ezildik, ligdeki tüm takımları izliyorum, en kalıpsız takımlardan biriyiz, hoşuma gitmiyor da açıkladığın gibi olsun diye umuyorum hocam!

Ruiz'in tek numarası zaten çapraz ve derin top atmak, son maç bir tane atabildi, sırf bu yüzden alındı, bu konuda eski liginde ilk üçteydi, bizde ceza ve sakatlıklarla pek oynayamadı ki o da oyuncunun standartı değil, bizim lig sert geldi, eski liginde maç kaçırmayan bir oyuncuymuş! Elneny de o konuda çok çöp değil, son iki maç düştü performans, Babası menejeri, Milana gidecek devre arası falan türünden saçma açıklamalar yaptı, bilmiyorum etkiledimi. Çünkü istatistiklerini paylaştıydım, iyiydi, en çok derbide ilk yarı döküldü, onda da ikinci yarı toparladıydı. Seneye sorun değil, bu gidişle Fatih Aksoy 6 numarada lig karmasına girecek :) Bu iki oyuncunun alınış nedeni hızlı ve çabuk dikine pas oyunu oynayabilmek, Oğuzhan ve Ljaic ten de 8 - 10 dönüşümlü yaparım diye umdu Avcı, olmadı, daha bile geri gittiler.

Hoca dahil herkes 8 numara diyor, alınamazsa Oğuzhanda ısrar edecek, ilk tercihi oymuş, son basın toplantısında tekrar söyledi, daha önce de söylemişti!

Ne diyeyim, gazamız mübarek olsun!

dominic molise dedi ki...

besiktas'in yeni transfer yapmasinin tek bir sarti var, ilk mac ilk 11 oynayip en azindan vasat ustu oynamali her kim gelecekse. neden mi?

sivas (ev), goztepe (dep), rize (dep), antep (ev) ile ligi kapatma ihtimalimiz de, gizli lider olma ihtimalimiz de cok yuksek. sonrasinda basaksehir (dep), trabzon (ev) ve alanyaspor (dep) geliyor. besiktas her turlu yener dedigimiz tek mac sanirim antep maci olacaktir. ilk 7 maclik fikstur baya bir korkunc yani anlayacaginiz. umarim teknik ekip de bu analizi yapabilecek seviyededir.

bence transferde oncelik kelepir yedek volkan babacan olmali demistim sanirim, tekrar etmis olayim.
vida satilsa bile erdogan, necip falan bi sekilde defans yolunu bulur sanki. roco, ruiz de var.

elneny-atiba'dan biri de her turlu 6 numarayi kotarir.
nkoudou, ljajic'den bir sekilde faydalanilmali artik. burak bey de ustune duseni bi zahmet yapsin.

benim kadrom sanirim soyle olur;
karius(babacan)
gg (douglas)-roco (erdogan)-ruiz (necip)-rebocho (caner)
atiba(elneny)-caner (oguzhan)
lens (hasic)-ljiajic (guven)-nkoudou (caner)
burak (umut)




Ahmet Usal dedi ki...

@domimic molise

Hasiç ile Erdoğan Antalya kampına dahil edilmemiş, Ricoyu yaz sen yedeğe, devam ediyoruz onla.

@beagle kulakların çınlasın, Mertcan kamp kadrosuna dahil, ama Erdem yok mesela.Almos da dahil değil.

beagle dedi ki...

Kiralık veriyorlar Erdemle Erdogani. Oynatmayacaklarina en azindan daha iyi de, kampa gördüklerinden kaleciler hariç Ahmetle Mertcan dışında umutlu olduğum yok. Mertcan da 1.5 senedir sakat :(

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Sence 15 senedir Kadiköyde yenememek sadece hakemlerden mi? 10 senelik lig puanlarinda da FBnin 35 40 puan arkasinda çıkmışız.

Bu dönemlerde uzun süre stoperde 178lik Toraman, Sivok falan oynadik.

Rodolfo ve Marcelo + Ersan/Tosiç ile hiz ve cüsse dengesini yakalayinca işler değişti.

Sonra gene saçmaladık. Kötü bir oyuncu olduğu malum Roco olmadığında gayet ezildik. Şimdi Ruiz saglam dönsün gene güzelcene eziliriz.

Lyundima öncesi sonrasi GS?

Neyse bu ligde fizik "hijyen faktör". Olursa tek başına çözmez ama yokluğu büyük problem.

Ikinci onemli konu atletik potansiyel.Kondüsyon ve Hız. Rakibi yipratmak, uzun paslara yetişmek, boş toplari toplamak için lazım. A.Parmak, Olcay Şahan, Dorukhan gibi adamlar bundan lazım ve etkili. Beşiktaş'da da oynuyorlar yeri gelince.
Özetle her hatta Cüsse, sertlik ve atletizmi olusturmak lazım.

Sene başındaki Ruiz ve Elneny itirazim bu sebeptendi. Hatta Dorukhani merkezde kullanmamakda bundan lazim. Kesici için fiziği yetersiz. Kanat içinse çok iyi mesela.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle her satırına +1

Hadi takımın diğer parçaları yeterince sert ve atlet olsa fiyatlarına göre oyun akılları ve pasörlükleri yüzünden Elneny-Ruiz idare edilebilir, ben kadro mühendisliğini bu açıdan beğenmediydim, takım fizik olarak kazansada Alanya, Sivas, TS, FB ve GB ye çok ezildi, AL maçlarında da oldu bu, özellikle atletizm zayıf gibi, Hoca boy ve duran top açığını çalışma ve yerleşimle çözmüş, hatta duran topta en çok gol atan takımız, yine de sert ve dişli bir takım değiliz bence, ısırmıyoruz yani! Bu karakter koyman gereken büyük mücadeleler olduğunda seni yetersiz bırakır, örnek FB - TS Derbileri, ciddi savaştığımız maçlar sadece GS ve 2. Bratislava maçlarıydı, bu beni mutsuz ve umutsuz eden olgulardan biri..

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam zaten stoper ve forvet bölgesi hariç diyerek başlamıştım son yazıma.

Stoperde boy, kalıp, çeviklik ve temastan kaçınmamak öncelikler. Stoper çiftimiz boy olarak ortalama şu an ancak stoperin fiziği veya boyundan bağımsız bir sorunumuz var.

Burada esas mesele oyuncuların oyun stilleri. Temastan kaçınan veya fiziksel olarak ısıramayan adamlardan kurulu bir orta saha ve forvet ile işimiz zor. Biz öndeki 6lı ile rakibe ezildiğimiz için arkada sorun yaşıyoruz.

Rakip temaslı oynadığı zaman hücum hattı ve orta sahamız oyundan düşüyor. Burak, Diaby, Atiba ve kısmen Elneny. Bu 4lü temaslı oyundan yılıp toptan son sürat kurtulmanın yolunu arıyorlar. Bu da oyunu bizim defans bölgesine yıkıyor ve uzun topa başlıyoruz.

Kadıköy deplasmanları da aynı şekilde. Fener kendi evindeki derbilerde senelerdir baskılı ve temaslı oynuyor. Her kalıptaki oyuncusuyla bu işi yapıyor. Valbuena veya Stoch bile 1.50 boylarıyla darbeden kaçınmadan oynuyordu.

Orta sahada bir tane Ernst bulabilirsen ne ala ama illa 1.85 boyunda kalıplı adam alacağım diye para saçmaya da gerek yok. Kalçasını kullanmayı bilen 1.75-1.80 arası boylarda olan veya çok kalıplı olmayan oyuncularda iş görür demek istiyorum.

GS maçında niye farklıydık. Umut Nayır önde hiç durmadan mücadele etti. 2 stoperi de yordu. Temastan kaçmadı. Ezilmedi. Her gelen topa dokundu. Bu da takımı ileride tuttu. GS'nin ön tarafınında Fener gibi baskı kuramamasının da bunda faydası oldu tabi. Yoksa Umut/Burak değişikliği hariç aynı kadro.

turgay dedi ki...

6 ay antremana çıkarıp dünya yıldızı olacak diye pompala adamı sonra 2 milyon çok gelsin hatta 3 milyon diye twet at falan filan. umuyorum ki bu beklentileri düşürme politikasıdır.

yilmaz dedi ki...

Hasic olayı bizim becerebileceğimiz bir iş değildi zaten. Bence çoktan Benfica, Udinese, Sevilla vs biriyle söz kesti bile. Açıkçası bence de şu aşamada Hasic'e bu kadar para vermek hata olacaktır. Biz potansiyeli parlatma konusunda maharetli bir kulüp değiliz. Paralel evrende Muhammed Demirci o yeteneklerle Kızılyıldız alt yapısında oynasa, en kötü Serie A'nın orta sıra takımlarında düzenli forma giyebilirdi. Şu an İstanbulspor'da sıradan bir futbolcu.

Bence yönetim bir an önce transfer yapılmayacağını "resmi" olarak açıklamalı. Boşuna bizi de teknik direktörü de beklentiye sokmadan, eldekilerle en iyi ne oynanabilir, ona dönmeli hoca.

4 kanat oyuncumuz toplamda 4 gol 2 asist üretmiş. Hakikaten şaka gibi. Bu oyuncuların yeteneksizliğinden de, takımın oynadığı oyundan da kaynaklanabilir. Ama önemli değil. Önemli olan bu oyuncuları merkeze koyarak hiç bir hedefe ulaşılamaz.

Yetenek eksiğini gidermek için, Ljajic ve Oğuzhan'ın takıma monte edilmesi gerekiyor. Oğuzhan'a ilk etapta yer bulmak zor, ama Ljajic 433'ün kenar forvet rolünü kotarabilir. Diğer kenara da gol becerisi diğerlerine göre daha yüksek Diaby, ya da yerine göre N'Koudu konulabilir. Elneny'yi biraz geriye çekip, sol iç Ozzie, sağ iç Atiba yeri geldiğinde dinamizm sağlamak için Necip, iyileşirse Dorukhan filan olabilir. Beklerde de Caner-GG ile lig bitirilmeli. Ben son zamanlarda Rebocho'dan biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

Karius

gg vida roco caner
atiba elneny oğuzhan
diaby burak ljajic


Basar dedi ki...

An itibari ile BJK yönetiminden bir beklentim kalmadı.

Hasiç için "atacak zarı" olmayan Beşiktaş, zarları nedense hep kral için atıyor...

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Eyvallah Hocam, sağolasın, güzel açıklamışsın, daha evvelde anlattıydın ama bu sefer daha detaylı olmuş, kafam bastı nihayetinde anlattıklarına.

@yilmaz +1

Hasiçe verecek paramız yok, bu kadar tantanadan anlaşılan o, eldeki mevcut çözümlere bakmalıyız, haklısın.

Çok fazla transfer tantanası var renkli basında, özellikle satılacaklarda, mesela Rocoyu Brezilyadan Santos istiyor diyorlar, bence okutabilseler Ljaic ve Vidayı da okuturlar, Lens ve Oğuzhana burada yazıldığı gibi Hollandadan takım aranıyor, maaşları sorun tabi.

Bu işler netleşip toz kalkmadan ne olacağımızı göremeyeceğiz, muhtemelen gidecek ve gelecekler yapılacak pazarlıklarla son dakikalarda netleşecek, dardaysan böyle oluyor, FO tarzı devam edecek, yönetimin transferden sorumlu akılları eski dönemin bu konuda etkili adamlarıydı, yani gidecekler son dakikaya kalacaklarından gelecekler de öyle olacaktır. Pazarlık süreci bu, o yüzden Hoca geleceklerle pek çalışamayacaktır hazırlık kampında, takımın sorunları da belli, yine mevcut Hocanın şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz Güneşten beklediğimiz gibi, ondan sonra yine neden bir sistemimiz - oyunumuz yok tartışmalarına devam. Kısır döngünün tanımı bu!

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Krala da İtalyadan talipler var diye şişiriyo renkli basın, bir de satılan olursa oralardan santrafor (Zaza) bakılıyor deniyor, bakalım ne olacak!

beagle dedi ki...

@Zaitsev

Yani bu şekilde ifade edince hemen hemen ayni görüşteyiz.

Katilmadigim ise alinan oyuncularin fiziken yeterli olmasi. Temas etmemeleri güçten değil psikolojik ise onu bilmem :)

Ruiz'in hava savunma eksiği ile, stoperlerimiz kesinlikle ortalama sayilmaz. Belki de ligin en etkisiz duran top savunma ikilisi. Vida'nın gol atmasi başka birşey, hucunda koşarak geliyorsun. Savunmada ise duvar olman gerek. Roco yedeğe düştüğü an geri başlarız duran toptan gol yemeye. Zaten atamadigimizdan, küme düşme seviyesi ile esitleniyoruz.

Takimin şu anda "idare eder" görünmesi GG ve Atiba'nın karakter koyması ve Roco'nun fizik eksiği azaltmasi ile ilgili. Bu çok riskli bir bağımlılık. 35 36 yaşındaki adamlar doğal olarak 5-10 maç kaciracaklar.

Takimi bu bagimliliga mahkum eden Ruiz, Elneny, Diaby transferleri büyük yanlışlar. Camiada sorsan ikisi süper adam. Atibasiz bir izle Elneny napiyor savunmada? Kariyer gol beklentisi sezonda 0.5 falan. Çıldırmamak elde değil. Ligin en çok yan pas yapan adamıymış. Alkiiiş.

Umut konusu önemli. Çocuk iyi Beşiktaşlı ama vasatın tanimi neredeyse. Ve bu Umut Buraktan çok daha faydalı takima. Geçen yillarda Burak gelmesin/guvenilmesin diye bundan dedik. Bir şekilde gene gol atar ama adam koca bir delik. Şu Negredo haberi doğru çıksa 5 ay oynasa keşke de biraz takim toparlanirdi.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Elneny, Ruiz ve Diaby, üçünün de eksikleri temaslı oyunu sevmemeleri @Zaitsev in açıkladığı gibi. Ama temaslı oynayıp iş yaptıkları maçlarımız da oldu. Elneny için GS, Kayseri, Bratislava ve o ara oynanan her maç - ki savunma, hücum, kilit pas istatistikleri çok iyi o dönemlerde, Ruiz için de böyle iki iyi maçı var, bu lige alışma sürecidir. Alınırken savaşçılıklarından çok sorun çözücülükleri hesaplanıp alınmışlar, ama 8 ya da 10 oynasınlar ya da gol atsınlar diye alınmamışlar, takımın eksiği bu mevkiler, Ljaic ve Oğuzhan beceremedi oraları! @Zaitsevin anlattığı bu, senelerdir düzgün bir 8 numara bulamadık oralara.

Diaby Kayseri, Bratislava gibi bir kaç maç iyi oynadı, kendi çapında deniyor da, ama bizim lige savaşçılığı ve fiziği yetmiyor, deneyip yapamadıkça daha da savruk hale geliyor, pek umut yok gibi, pırpırlığı ve gezginliği bir kaç maç iyi gösterdi, zaten 450.000 Euro bedelle kiralık, almazsın olur biter.

Elneny de maaşının 1.8 lik kısmını bizden alıyormuş, o da seneye kalmaz, kiralık. Ruiz de çok maaş almıyor, İspanya Liginde piyasası var, geri okutulur. Bu açılardan çöp değiller.

Transfer riskli bir olay, Ruzi ligin sertliğine uyum sağlayamadı, maç kaçırmayan adam sakatlıklardan doğru düzgün oynayamadı, ama eski ligindeki istatistiği Barcelona ve Real Madrid stoperlerinden sonra pas yüzdesi ve uzun top başarısı en yüksek 3. stopermiş İspanyada. Adamı bu yüzden aldılar, plan dahilinde, Fiorentinanın Brezilyaya dönen stoperi son dakika gelmeyince aldılar bir de. Göm göm bir yere kadar. Yanına bir Marcelo koyabilsen o zaman süper iş yapacak. Ferrariyi hatırlayalım, Denizli zamanında lig karmasındaydı, sonra açık alanda yakalanınca defoları ortaya çıktı, döküldü. Oyuncular sistemine ve beraber oynadıkları oyunculara göre değerli ya da değersiz olur. Elneny aynı şekilde. Bu adamlar takım iyi pas yapsın, boşa kaçan olursa da direk havadan yerden hızlı top atsınlar diye alındılar, Hocanın düşündüğü sisteme uygun adamlar diye yani. İkisinin de kariyerleri iyi, standartları olan oyuncular, diğer parçalar uyumlu olduğunda iş yaparlar. Tüm günahın yıkılacağı oyuncular değiller. Diaby, evet ama o da ucuz transferdi, alınabilir riskti, tutmadı, olabilir!

Mesela Roco ya da Vida alacağına Mina alabilseydin Ruizle olacaktı, ya da iyi bir çift yönlü 8 in olsa Elneny çok daha iyi görünecek ve vermli olacaktı! Ha evet bu lige daha uygun temaslı oyun seven, bu işleri de yapabilen oyuncu bulunsa daha iyiydi, eksik burada. Onu da hangi maliyetle nasıl bulurlardı bilmiyorum!

Ben de şikayetçiyim ama her açıdan bakmaya ve anlamaya çalışıyorum..

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

beşiktaş yönetimi taraftarına yalan söylemek istemiyorsa biraz daha denedikten sonra dürütçe beceremediğini de söylesin . yöneticilik beşiktaş'ın röntgenini çekmek mi sadece . bıktık olumsuz açıklamalardan . ahmet nur çebi'nin ali koç kadar parası da olsa beşiktaş'ın ali koç'u olamaz . kendini klübe verdiği dönemindeki fikret orman'ı da olamayacak gibi .

turgay dedi ki...

yönetimin çok da planlı olarak gelmediği belli oluyor. maddi olarak çok donanımlı değillerdi anlıyorum ama seçim öncesi esip gürlerken işin içine girince sürekli olumsuz tablo çizmeleri taraftarı ciddi manada hayal kırıklığına uğratıyor. bence basın danışmanlarını değiştirmeleri lazım. sürekli negatif hava estirince kimse kazanmıyor. sponsor olacak adam bile nereye geliyorum ben der olmaz. çebi inanılmaz bir destekle kazandı ama mayısta bir seçim daha yaparsa bu aldığı oyun yanına yaklaşamaz bence. biraz daha yapıcı ve pozitif olmaya ihtiyaç var düşüncesindeyim.

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'in "volkan şen mi daha iyi lens mi ?" dediği doğru mu ? doğruysa henüz beşiktaş'ta futbol oynayan bir oyuncu hakkında milli takım hocası nasıl böyle bir konuşma yapar ? kendi gitti de elini eteğini çekemedi gitti . sanane abicim be ! işine bak sen . tolga mı iyi fabri mi ? babel -quaresma -pepe -medel-negredo-fabri ile grubu lider bitirince rozeti güzelce akıyorsun yakana . 11 yabancıyla ne güzel di şampiyonlar ligi .

türkiye'deki eski nesil antrenörlerin sorunu bu . birkaç şampiyonluk aldılar mı güç devşirmeye başlıyorlar .bir bilen olmaya bayılıyorlar . kendini geliştirme yok ,yabancı dil yok , avrupa'da çalışmak yok , iki şampiyonluk , hoop o klubün efsanesi oluyorsun . yaşında müsaitse dört kez gider beş kez gelirsin . şenol hocam bi git artık yahu ! ama tam git !

beagle dedi ki...

@Ahmet
Bu Elneny iyi bir 6 mı? Iyi bir 8 mi? Ikisi de değilse 0.8 oduyorsak bile niye aldik?

Unutmadan, bu takimda Dorukhan oynuyordu yerinde. Dorukhan da Elneny de Atibasiz kaldıklarında takimin ne durumda kaldigini da atlamayalim.

yilmaz dedi ki...

Torunoğulları'nın taraftar tarafından ne kadar gereksiz yere pohpohlandığına şahit olduk. "Transfer sihirbazı" ünvanlı bir adam, -eğer iddalar doğruysa- toplam bonservis + maaş bütçesi 4m€ iken, balotelli ve zaza peşinde koşmaz. Beşiktaş Olcay 1€ bonservis + 1m€ maaş, Ozzie'yi 500b€ bonservis ve 500b€ maaş ile transfer etti. Al sana sihirbazlık. Kaldı ki o çocuklar o sene üzerlerine takım kurulmuş oyuncular olacaktı. Şimdiki transferler takımın parçası olacaklar. Bonservissiz transfer yapmalıyız diye gidip kendi takımında oynamayan, Umut Nayır'dan daha az gol atmış problemli oyuncuların peşinde koşan adamın değil transfer sihirbazlığı, futboldan bile anladığından şüphe ederim.

Üst düzey liglerin orta sıra ve alt lig takımları, Kuzey Avrupa ülkeleri, Hollanda Belçika ligi gibi kocaman bir yelpazede, 1-2m€ bonservis ve 0.5- 1m€ maaşla futbolcu bulmak o kadar mı zor?

Ayrıca takımdaki sorunu doğru teşhis ettiklerinden de şüpheliyim. Kanat oyuncuları o kadar yetersiz ki, hangi birine elini atsan elde patlıyor. Bunların hepsini de değiştiremeyeceğine göre, Kanat oyuncularının hücumdaki rolünü azaltacak bir oyun dizilişine geçmek gerekiyor. Bunun için de iyi bir ortasaha oyuncusuna ihtiyaç var.

Bu arada, takımdan ayrıldıktan sonra da takımı sabote etmeye devam eden Şenol Güneş'e de selamlar olsun. Kendisiyle ilgili burada nefret söylemi yapmamak için kendimi zor tutuyorum. Beşiktaş'ın halen daha sözleşmeli oyuncularının adını ağzına alarak, o gitmeli, bu ondan daha iyi filan sayıklamaları devam ediyor. Yönetim de çıkıp "sayın milli takım çalıştırıcısının kadromuzda yer alan oyuncular hakkındaki değerlendirmelerini gereksiz ve üzücü buluyoruz. Kadromuzdaki her oyuncu çok değerlidir ve bizleri hedefimize ulaştıracağına inanıyoruz. Şenol Hocamıza milli takımımızın başarısı için, oraya daha fazla odaklanmasını tavsiye ederiz" gibi bir açıklama yapmıyor. Hakkaten hiçbir şey değişmemiş gibi yönetimde. Başkan Fikret Orman gitmiş, yerine Ahmet Nur Çebi gelmiş, o kadar. İletişim de, transfer ve takım yönetimi de aynı. Sıfır tepki.

beagle dedi ki...

Zaza falan geleceğine cidden kimse gelmesin. En azindan sağlam bir plan yapmak için umut olur.

Ben sessizlik ve caresizlikten umutluyum. Çünkü reel durum bu, zaten makul biri bu kulübü ancak bir kaç senede toparlar.

Bagirmamiz gereken tek mesele GS ve TSnin gördüğü devlet bütçesinden haksiz orantisiz destekler. Kim ne aldiysa aynisini isteriz. O para hepimizin parasi!!!

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz, @beagle +1

GS 5 aydır yabancılarına para ödeyememiş, FB Federasyon limitini 100 küsür milyon TL aşmış, tek satır haber yok, üstelik şakır şakır transfer yapıyorlar,bizimkiler Fulyayı satma yetkisi alsınlar diye felaket tellallığına devam, Güneşi susturacak bir açıklama yapmayı bile akıl edemiyorlar, berbat marka yönetimi.

Benim başından beri anlatmaya çalıştığım bu, herkes batık, bir biz ağlamayı bilmiyoruz!

turgay dedi ki...

fenerbahçe bankalar birliği ile anlaşma yapmayan bir kaç takımdan biri. adamlar bu anlaşma bizi kısıtlayacak biz istemiyoruz dediler bu borçlarına rağmen. galatasaray şampiyonlar liginde kazandıklarının kaymağını yiyor. bu sene şampiyon olamazlarsa seneye işleri zor. biz ise bankalar birliği ile anlaşma yapan ilk kulüplerden biriyiz trabzonla beraber. trabzon hükümet destekli. son haberleri görmüşsünüzdür. biz ise tüm gelirlerimizi temlikli hale getirip sezon başında harcamışız. transfer için ek bütçeye ihtiyaç duyuluyor. bu da son açıklanan limitlere göre bize verilmedi. faiz indirimi istiyoruz ama alabilecek miyiz zor görünyor. bu durumda ek bütçe nasıl yaratılır bilemiyorum.

yukarıda yazdıklarımı bir tane yönetici adam akıllı anlatmıyor. çıkın konuşun abi bu anlatın bu taraftara transfer yok bu takımla devam edeceğiz diye. bu sene bütçeyi toparlayacağız şampiyonluk falan beklmeyin ama sizi tribünlere kartal yuvalarına bekliyoruz. elinizden gelen desteği verin beraber çıkalım bu işten diye. ama biz matematik hesapları yapan kendi şovlarının peşinde olan adamları görüyoruz. amaç reklam yapmak kulübü yukarıya çıkarmak değil. reklam yapmak olmasa şenol güneş'e işine bak diyen çıkardı. ama şu yönetimden 1 tane adam çıkıp laf söylemez. böyle mi korunuyor beşiktaş'ın hakkı? dert beşiktaş değil dert reklam.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Oyuncu satabilirlerse transfer yapacaklar, sorun basını ve medyayı yönetme işininde kötü olmaları. Eski Hocan habire hariçten gazel okuyor, bi dur sakin ol Hoca diyen bile yok!

Dediğin türden bir süreç yönetimi yapabilseler o da ehven-i şer! Önemli olan diğerleri senden iyi değilken bir de kuyruğu indirip buyrun gelin dememek! Mevcudun maddi manevi değerini korumak, yönetmek. Çok hazırlıksız gelmişler, tüm serzenişlerin haklı o yüzden!

BJK4EVER dedi ki...

Bizim taraftara bu durum mustehak. Abuk subuk sekilde Fikret Orman'a hirsiz muamelesi yapip onurunu zedeleyip istifa ettirirsen basina boyle bir yonetim gelir iste. Geldiginden beri aglamaktan, negatif enerji yaymaktan baska birsey yapamayan bir yonetim. Pasiflikte de hicbir farklari yok masallah. FB macindan sonraki basin toplantisi rezalet. Daha buyuk rezalet de gecen hafta TFF VAR kayitlarini 24 saat icinde aciklamazsa hukuki islem baslatacagiz diye konusup sonradan pissssss diye kabuguna cekilmek. Senol Gunes denen pislik herife (az hakaret etmedim gecen sene, neden ettigimi anlamissinizdir umarim) agzinin payini vermemek de ayri bir pasiflik.
Ama bu sunepelik, pasiflik, eziklik camia'nin dinamiklerinde var maalesef. Bir sekilde ezigiz, buzuguz, nedenini bilmiyorum.
Ama bu kafada oldugumuz surece daha cok lokmamiz alinir agzimizdan.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

İyi oldu hepinizin yazdığı bu konuda; burası da bir beşiktaş medyası, bir gören olup belki uyandırır yönetimden birilerini, çok acayip çünkü halleri!

Fikret Orman bu kulübün başına gelen en kötü şeylerden biri maalesef. Kulübü mükemmele yakın bir noktaya getirmeye çok yaklaşmıştı ama bunu yaparken büyük oranda şansının yaver gitmesinin etkisi olduğunu 3. döneminde acı bir şekilde deneyimledik. Kulübü hem sportif, hem finansal açıdan neredeyse Demirören döneminin bile gerisine götürüp bıraktı.

Şu halinde bırakın da biraz ağlasın adamlar ne var bunda ?

Dün Adnan Dalgakıran'ın Bjk youtube kanalında programı vardı.
https://www.youtube.com/watch?v=cSlxiRYSnz0

Beşiktaş'ın ne yapması gerektiğine dair vizyonları çok net bence. Ha böyle büyük konuşup acı reçeteyi uygulamaya gelince iş nereye varır bilemiyorum nitekim bu planların uygulanması için 3 yıla ihtiyaç var ve bence BJK bu 3 yılda yarışmacı kalabilecek kadro yapısına sahip değil. Bu noktada taraftarı yapacakları şeylere nasıl ikna ederler büyük bir muamma ...

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Rakiplerin yerine göre Federasyonun verdiği limitleri aşarak yerine göre TS örneğindeki gibi devlet desteğiyle senin gibi batık oldukları halde imaj ve markalarını koruyor, yarışa devam ediyorlar. Yönetim sadece olumsuz tabloyu anlatacağına en azından yarışta olan takımı sezon sonuna kadar kuyruğu dik tutacak kadar desteklemeyi becermeli, Devletle desteği için çabalamalı, alınacak derece ya da bir kupa AL ve ekstra ekonomik girdi demek.

Şenol Hocaya da kesin en azından yukarda @yilmaz ın dediği türden üsturuplu bir tepki vermeliler, Federasyona esip gürlediler, GB maçında emziği alıp mı sustular? Marka yönetimi sadece para yönetimi değil. Kulübün 'büyüklük' algısı ile taraftar psikolojisinin yönetimi de denkleme dahil. Kimsenin kara tabloya itirazı yok, plan projelerini anlatıp taraftarı ne kadar hazırlıyorlar? Peyder pey demeç vererek olmuyor. Ali Koç örneğindeki gibi çıkıp TV lere kalem kalem anlatsınlar, taraftarı ikna etsinler, şimdi feda diyeceklerse desinler, yoksa sezon sonuna kadar yarışmayı becerip sonrasına kamuoyunu ve taraftarı hazırlasınlar. Bunlar eksik, arkadaşlar bunları yazdı, yoksa sen dahil herkesin tesbitleri doğru!

yilmaz dedi ki...

Bence boğazımıza kadar boka battığımızı anlayıp ona göre devam etseler yeter. Durum bu kadar fecaatsa, transfer için faiz indirimi filan beklemenin bir gerekliliği yok. "TRANSFER YAPMIYORUZ" diyebilirler. Taraftar da geri zekalı değil, görüyoruz işte. 2m TL bonservis + maaş bütçesiyle Dudulluspor'un forvetini filan ancak alırız. Almayın kardeşim. Kadro kötü de olsa eksik değil.

Bu kadro ligi derece ile bitirir. Avrupa ligine kalsak yeter. Böylece seneye katılamayacaksak, bir sonraki sene için cezamızı çekmiş oluruz. O da olmuyorsa olmuyordur, ne yapalım. Ama benim yönetime eleştirim, bir yerden başlamammış olması. Halen daha federasyona "şu hesaplara bi daha baksak" denmesini yanlış buluyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

@Övünç Şentürkün verdiği linki vaktin varsa izle, hakkaten Dalgakıran herşeye hakim, sorunları biliyorlar, çözümler hakkındaki fikirleri de burada gelecekle ilgili iyi ne öneriliyorsa onlar, ekşibeşiktaş manifestosu olsa o kadar olur.

Sorun yeterince hızlı hareket edip gerekli tepkileri hızlıca verememeleri. Ne yapmaları gerektiğini biliyorlar, yavaş yapıyorlar. Adam satarsın, biraz da limit alırsın, transfer yaparsın. Dalgakıranı dinlersen yarıştığımızın farkında, en iyisi için çabalıyorlar. Bunları sadece kendi kanalın ya da sosyal medya üstünden değil, daha da netleştirip ulusal tvlerin reytingi yüksek spor programlarına da çıkıp anlatmaları gerek. Bir de marka değerini ezdirmeyip kuyruğu dik tutmayı, kulüp, oyuncu ve takım hakkında dışarıdan yapılan yıkıcı açıklamalara cevabını zamanında vermeyi becermek.

beagle dedi ki...

Sorun Fiko yola çıktığı adamları birbir satarken, borçla lüks harcama yaparken, kongrede adam döverken susup, bugün konuşmak. Artik geç, bedel odeyecegiz. Fiko bomboş ve kalitesiz biri olduğunu defalarca gösterdi, genelimiz görmezden geldi.

Daha borçla reklamla yaptigi stad maliyetinde dur denmeliydi ama hadi orasi geçti, kongrede arkasindaki kalabalikla tek kişiyi linç eden adam Beşiktaş Başkanı olamaz. Hakem makemden önce biz kendimiz ne olduk ona bakmaliyiz.

Yetmez Demirören v2 yaşıyoruz. Başlarım şampiyonluğa, Bjkde görev alan yöneticiler ağırbaşlı, makul adamlar olmali artik. Olmayalim bir süre şampiyon da. Ülkede hicbir seyin anlami yok ki zaten uzun suredir. Son 15 senede saygin sampiyonluk anca 5-6 tanedir. 3ü bizim zaten. Hatta bizim sonuncu bile tartışılır da elimizden çalınanlara saymak lazım.

Ülke olarak belli ki yakın zamanda revizyona girecegiz. Kontrolsüz harcama secimlerinin bedeli odenecek. Beşiktaş için de firsat bu firsat. Önce biz temizlenmeye baslayalim.

Blok oy veren satılık üyeler atilsin. Eğitimli makul yoneticiler seçelim ve "yildiz" transferi yapmayalim. Çok yüksek maas da vermeyelim. 1.5- 2 milyon Euro üzeri maaş verdikten sonra pergormans aldığımız kaç kisi var ki? Nobre, Delgado, Veli, Tolgay, Oguzhan, Qımıl zararlisi... hepsi patladi. Uyanin arkadas adama 7 ceddine yetecek para veriyorsunuz. Tabiki "emekli" oluyor. O paralari alacak noktaya gelen adami satin. Oguzhan Transfermarkt değeri 16M gördü bizde. Cenki zamaninda sattik kurtulduk mesela.

Beşiktaş bir TC kulübü modeli kurmalidir. Oyuncu yetiştirip, makul transferler yapmali. Turkiyede hemen her sene rekabetçi olmali, iyi jenerasyon yakalayinca da Uefaya CLye bakmalı. Zaten o platformda kendini gösteren oyuncun ertesi sene gidecek. Biz Barca Real eskileri ile ne yapiyoruz arkadaş?

Tek para harcanacak nokta golcüdür. O da lige sisteme uygun fizikli olani. Gol atan adam sorgulanmaz morali de pazarı da iyi olur.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

@Övünç Şentürk'ün paylaştığı Adnan Dalgakıran açıklamalarını dinle : https://www.youtube.com/watch?v=cSlxiRYSnz0

Buraya yazmaya başladığımdan beri kulüp ekonomisi ve hakemler hakkında ne diyorsam benzerlerini özellikle programın başlarında ilk 25 dakika ve sonlarındaki 20 dakikada anlatmış, yani yarışmak neden önemli, 40 milyon euroyu elimizin tersiyle itelim mi, falan filan. Toplam 1 saat 25 dakika ama değiyor izlemeye...

Adam senin hayal ettiğin herşeyi zaten hayal de etmiş, onları da anlattı. Bu programı her Beşiktaşlıyım diyen izlemeli, dinlemeli, burada hepimizin anlattıklarının özeti o program, farkındalar, çalışıyorlar, hiç bir şeyi de kestirip atmadan, gereken önemi vererek.

Şahsen artık zamanında yapamadıkları şeyleri, veremedikleri tepkileri falan eleştiri olarak yazarım buraya, beni inandırdılar...

beagle dedi ki...

@Ahmet

Zaten buna destek için yazdım. Transfersizlik istiyorum. CLde basari, imaj falan saçma açıklamalar olmasın istiyorum. Borcu yuzdurecegim diyen soyguncu istemiyorum. Borç ödenir. Beşiktaş gibi dev camia muhakkak öder. Ama niyetin olacak. 4-5m maaşla stoper getirirsen olmaz.

Orman ve Demirören gibilerin hesap vereceği sistem de gelmeli. Sen yilda 10M isim hakki getirecek işe 150-200m ek borçla kalkisamazsin. gelir sadece faizi karşılar, bir gün borç 2 kat olarak üzerine çöker.

Adsız dedi ki...

Tevellütü yetenler bilir, sonra çekilen değil orijinal Mad Max çok sevilmişti (canımız ciğerimiz Charlize bizi affetsin ama doğrusu bu) ama nedeni sadece o döneme göre çok farklı bir konu ve görsellik içermesi değildi. Sadece o dönem değil günümüz holivut karakterleriyle de kıyasladığımızda çok farklı bir imajı vardı. Misal yaptığı doğru işlerde hiç egosentrik duruşla var olmazdı, tersine korkar ve bunu gösterirdi. Aslına bakarsanız temel neden olarak bu doğru işleri zorlama yazılma olduğu belli senaryo ile değil karakterine oturtmasıyla sevildi. Hem rasyoneldi, hem hepimiz gibi korkar ve heyecanlanırdı, hem de ilkelerine göre bir durum olduğunda sonunda hep doğrusunu kendisi de tedirgin olsa da seçerdi. Daha ne olsun.

Böyle kriz anlarında görmek istediğimiz yönetim anlayışı da bu. Evet boka battık ve durumumuz hiç iyi değil. İşte bu değilse ne şimdi değilse ne zaman. Çıkın ortadaki sefaleti kenarıyla köşesiyle apaçık açıklayın ve nasıl bir radikal çözümünüz varsa bir an önce anlatın kardeşim. Beşiktaşlı Die Hard çakmalarını değil Mad Max'leri bağrına basar, emin olun.

Zaitsev dedi ki...

Sorunları tespit ediyoruz ama plansız bir ilerleme ile devam ediyoruz.

Yeni yönetimin aksiyonlarının Ozzy'nin futbol hayatı gibi olacağına dair kaygılarım var. Umarım yanılırım.

Ozzy, Gomez+Sosa+Töre varken kariyerinin en iyi topunu oynadı çünkü sorumluluk alacak ve liderlik yapacak adamların arkasında oynuyordu. Bu adamların hepsi gidip iş ona düşünce kariyeri de bayır aşağı gitti.

Yeni yönetimde eski yöneticilerden kuruldu. Eskiden topu Orman'a atıp sorumluluktan kurtulanlar şimdi onun yerine geldiler. Bunun altından kalkabilecekler mi göreceğiz.

Orman hep fantastik bir başkandı. Genel olarak defoları işler kötü gidince ortaya çıktı. Son 2-3 seneyi değil genele bakmak lazım. Adam para yokken Demba'ya 6 milyon avro bastı. Bütün takım 20 milyon avro almazken sadece Gomez'e yıllık 5.5 milyon avro verdi. Stad inşaatına girdi. Mantıklı bir yönetim bunları yapmaz.

2ci feda dönemindeyiz ama ilk feda dönemine göre iyi durumdayız. İlk dönem forma + yayın geliri hariç bir gelirimiz yoktu. Şimdi forma, tribün, loca, tribün ismi ve yayın geliri gibi bir nefeste sayılabilecek gelirlerimiz var. Bunlar hep temlikli olsa da var. Eskiden de temlikliydiler.

*******************
Bu yönetim Şenol hocaya tepki veremez. Bu yönetimin yolunu açan olay Şenol hocanın para muhabbetidir. O muhabbetten 2 gün sonra kongre kararı alınıp yeni başkanımızın yönetim dışı kalması muhtemelen üzeri kapalı kalacak bir konudur.

Şenol hocamız çok aşırıya kaçmadığı sürece ki o da başkana sallamasıdır yönetim sessiz kalacaktır.

Zaitsev dedi ki...

Yukarıdaki görüşlere katılıyorum. Yönetim çıkıp yeni transfer yok. Gençlere yöneleceğiz diyebilmeli. Gerekirse 2 seneyi yaksınlar ama yeni bir sistem kursunlar.

Ama Erdoğan'ı kiraya verip Vidayı satıp yeni stoper transfer ederlerse bu temennilerin hiç biri olmayacak demektir.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Şenol Hocaya niye tepki vermezleri açıkladığın için teşekkürler. Ama Oğuzhanı mundar etmesine ölçülü bir tepki verilse güzel olurdu.

Gomeze yapılan harcama son yılların en iyi harcamasıdır. Direk winnerlık ve şampiyonluk satın almış olduk. Tüm derbileri kazandıran golleri attı, kriz anlarında (Günayın GS derbisinde yediği gol gibi) iki dakikada Musleraya olmayacak bir golü atıp takımı kurtarması gibi. Biliç döneminde eldeki oyuncularla yapamadığımız şeylerdi. @beagle bile forvete para verilir, kalandan tasarruf edilmeli görüşünde.

Erdoğan örneğine de katılıyorum. Dalgakıranın açıklamaları yönetimin doğru vizyona sahip olduğunu gösteriyor, ama ne kadar yaparlar muamma, göreceğiz.

Hidayet dedi ki...

orman sonradan kötü adam oldu ve bunu haketti . yeni yönetimin basiretsizliği , onlara bırakılan berbat mirasın üzerini örtemez . taraftarın tepkisi kötü gidişin fakat daha da önemlisi vurdumduymazlığın sonucuydu fakat göreve ilk geldiği yılları karşılaştırırsak , orman müspet adamdı , umut aşılardı . kumar gibi görülen transferleri cesaret işiydi . fakat başardı . ahmet nur çebi sürekli menfi. yersiz umut tacirliği yapsın demiyorum fakat insan profili olarak orman'dan farklı . ve bu profil bizim gibi takımları daha da dibe çekiyor bizim ihtiyacımız olan profil bu değil .

ahmet nur çebi'nin elbette kredisi var . fakat a. avcı ile ilgili başkan olmadan önceki söylemleri aklıma gelince... ne kadar da başarı istiyor görünüyordu ! ne kadar da hırslıydı kendi hocasına karşı ! şenol güneş senin oyuncunu kötüleyince iki kelam edemiyorsun , fakat kendi hoca'na gider yapıyorsun . iş mi bu ? başarısız olursa hoca kendi gider diyorsun , başarısızlığı bariz oyuncularını taraftarına izlettirmeye devam ediyorsun . valla zaman çabuk geçer . mayıs ayı gelir . sonrası ahmet başka'a yazar . burası da beşiktaş yani . biz çözüm istiyoruz . hasta ölecek diyorsan , o hastanın doktorluğunu da yapmayın kardeşim .

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Gomez'in bize gelmeden önceki 2 sezonu neredeyse kayıp. Geldiğinde vereceği katkı belli değildi. Ayrıca takımda 1.7 milyon avro'dan fazla kazanan yokken Gomez'e 5.5 verildi. Gomez Avrupa Şampiyonası ve olası bir Almanya planı ile geldiği için bizde bu işin kaymağını yedik. Ama bu transfer totalde riskli bir operasyon.
Mantığıyla hareket eden bir yönetim takım maaş bütçesinin %25'ine denk gelen bir tutarı 2 senedir yatan bir topçuya vermez. Kastetmek istediğim budur.

********************
Yönetimin açıklamaları ilginç bir hale gelmeye başladı. Talisca transferi zamanı yönetici olanlar Talisca transferinde oyuncu ile ilgili Orman'a sallıyorlar. Kafalar cidden güzel.
*******************
Dün hazırlık maçının 2ci devresini izledim. Sağ bek Rebocho, stoper Necip. Kiralık gidenler sağ bek Kerem ve stoper Erdoğan. Yapacağınız işe diyorum.

Gençler rakip fizikli olmasına rağmen ezilmediler. Beğendim genel olarak.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Gomez belli degildiye katilamiyorum. Hoojdonk, Gomez, Drogba vb fizikli dünya çapında adamları aldığında burada gol atacağı belli. Ama hayatinda 2 sezon iyi miktar gol atmiş Negredo getirirsen o belli değil.

Kimseden kariyer maksimumu beklememek en doğrusu. Bence kariyer sezonlarinin yarisinda iyi gol atmış mı diye bakmak gerek. O zaman bizim ligin dandikliginde büyük olasilikla iyi miktar atacaktir.

Gomezin açıklanan maaşı da 3lerdeydi. Ne aldiysa helali hoş olsun. MAFdan beri ilk defa bir sezonu favori rahatliginda izledik.

Ingiltere dinamizmine uyamayacak hale gelen 28-30 yaş civarı golcülerin peşine dusmeliyiz. Kalan yabacilari da Almanya ve Fransa 1 ve 2. liglerinden almali. Bu şekilde hemen her sene rekabetçi kaliriz.

Ispanya ve portekizden adam alanin ta... ulan 1 kere hata olur. 3 kere hadi biraz salaklik olur. 100 kere olmazki.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Önünde en az bir kontratı olan oyuncular peşinde koşmalıyız. Dediğin gibi 28-30 arası yaş grubu iyi. Hatta 30 çok bence.

Gomez'in yaptıklarını veya aldığı parayı kafaya takmıyorum. Helal olsun. Burada mevzumuz potansiyel risk taşıyan bir transfer olması.
Gomez'in belirli bir planı olduğu için şanslıydık. Avrupa şampiyonası ve Almanya'ya geri dönüş. Zaten 2015-2016 sezonundaki katkıyı vereceğini kesin olsa bize kalmazdı. Kimse bu riske ve maliyete yanaşmadığı için bize kaldı.

Gomez'in Fiorentina kontratı yıllık 11 milyon avro. 5.5-6 kalır vergilerden sonra. Bu paranın altına gelmemiştir bize. İmza parası+3.5-4 milyon avro şeklinde bir formül üretilmiş olabilir.

Mesela aynı durum Babel içinde geçerli. Geldi, katkı verdi. Çünkü son bir kontrat daha kovalıyordu. Bizden kontratı alamayınca yattı, devre arası İngiltere'yi denedi. Sonra 3 sene 10 milyon avroya imza attı, yaydı.

Negredo yaş olarak hatalı bir transferdi ama adam iyi niyetli çıktı şansımıza. Yatmadı, küsmedi. Ona yapılan başka topçuya yapılsa 2ci sezonu da kesin burada tamamlardı. Düzgün kullanılsa katkı vereceğine inanıyordum ama Şenol hoca'nın hiç o yönde bir tasarrufu olmadı.

Son İspanyol ve Portekizlileri ben Avcı'ya yazıyorum ama dediğin gibi o liglerin topçuları genel olarak bize uygun değil. Düşmeye oynayan takımlardan bek alınabilir belki.

beagle dedi ki...

Evet kontrat konusu da iyi bir faktör. Ama gol bir tutku. Yani sisteme uygun golcü de risk alinabilir. Adami motive eden unsur oyunun içinde.
Ama kim golcudur? Kariyerinde maç başı 1e yakin görmeyen, birkaç defa 0.6 ve üstü atmayan adam golcü değildir. Mesela Cenk Tosun. Gol vuruşu olan ama golcü olmayan bir adam.

Negredo yanlış transferdi. Ama iyi adamdi. Senolun çok kötü kullandigina da katiliyorum. Ama stoper bile olsan GSye o kritik golü atican ya da penalti, kirmizi vb alican. Kendi de epey suçlu.

1.5m uzeri maasi kariyerinde bahsettigim gol oranlari olmayan kimseye vermemeliyiz.

beagle dedi ki...

Hah bugün başlamış kolpalar: https://www.transfermarkt.com/felipe-caicedo/leistungsdaten/spieler/37834/plus/0?saison=ges

Bu adam mesela. Çift santrafor oynasan olabilir biri. Ama 0.2 gol ortalamali adami "yabanci" diye getireceğine Oguzhan Akgünü oynat. Ilk sezonunda bile bundan %50 daha fazla gol atar.

Emrah D dedi ki...

(ciddi sayılırım) Negredo dese ki "bonservisim elimde para da istemem yarım sezon gelir oynarım hem gönül meselesi hem yarım kalan iş var" baya sevinirim adı geçen diğer forvetlere bakarak

Basar dedi ki...

Kimseyi transfer etmeyelim. Avcı gitmeden yapılacak transfer yine bizde patlar!

Zaitsev dedi ki...

@ Basar +1903

Federasyonda bu yönde bir karar almış. Ek bütçe vermemiş.

Adsız dedi ki...

Yine bir defansı olmayan açık alan oyuncusu alarak akıllanmadıklarını gösterdiler. Ne diyelim hayırlısı olsun.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Çoğu Malatya maçını izlediğimden Guilermeyi de baya izledim, defansı var, pres yapabiliyo, top çalabiliyor, kısa ama @Zaitsevin dediği yere sağlam basan türden, hatta FB Maçında Gustavonun göğsünün içine girip iki top çaldıydı, çift yönlü yani, ama çok ekstrası olan bi adam değil, sadece doğru zamanda doğru yerde olup o an için yine doğru aksiyonu yapabiliyor, oyun aklı iyi, takım oyununda iş yapar ama uçup kaçmaz, eldeki sağ kanatlardan bu açılardan daha iyi, 8 ve 10 da oynar, taktiksel çeşitlilik sağlar, hiç yoktan iyi, hem kanat, hem biraz 8 ve 10 oynar, hocaya uyar yani.

Ahmet Usal dedi ki...

Maliyet açısından da uygun, fırsat transferi, bana mantıksız gelmedi, yani Diaby yi gördükten sonra..

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Vatandaşın 17 lig maçında gördüğü 3 sarı kart var, biri bizimle oynadıkları maçın 81.dakikası, bir diğeri ise Sivas'a yenildikleri maçta 87.dakikada. Çoğunlukla da kanat oynamış. Diaby'den iyi olduğu kesindir de bizim genel sorunlarımız bakımından pek bir şey olmaz bana göre. Burak'a yandan kesişlere devam.

Adsız dedi ki...

Ülkemizdeki futbolun evrensel spor konseptinden kopuşu bayağı oldu. Şimdi bakıyoruz Kadın Milli Voleybol Takımına, hem fiziksel hem de mental olarak doğru işler yapılınca, üzerine de yine doğru bir teknik yönetim gelince nasıl fark oluyor görüyoruz. "dilekçeler yazarak içini ortaya dökmek", geldiğimiz bu. MAF'lı yıllara selam olsun.

can dedi ki...

Başka bir blogdan bir arkadaş abdullah avcıyla yüzyüze görüşüp blogdakilerin sorularını iketti. Soruların çoğu anlamsız ve ukalaca ama cevaplar ilginç:

Sakgoz79: Ali hocam soru değilde nacizane görüş olacak benimkisi. Allah aşkına şu uzun top sevdasından ve topu canere verin caner orta yapsın gol olursa olur taktiğinden tez zamanda vazgeçsin yoksa kendi sonunu hazırlayacak..


A.Avcı: Canerin maç içerisinde konstrasyonu çok yüksek. Ayağı aslında iyi fakat pas atacak kimseyi bulamayınca uzun oynamak zorunda kalıyor. Bunu aşmamız içinde orta sahanın, kanatların, Adem’in ve Burak’ın daha efektif bir şekilde pas istasyonu olması gerekiyor. Adem’in form düşüklüğü, Burak’ın yaşı itibariyle ileri-geri gidişlerinde zorluk yaşaması, kanatlarda ki verimsizlikte bunda etkin. Üzerinde çalıştığımız bir konu.




Kartal79: Caner’i sol bekte kullanmasın lütfen.

A. Avcı: Mevcut kadroda oynayabilecek iki kişi var. Birisi Rebocho, diğeri Caner. Rıdvan daha istediğimiz seviyelere henüz gelemedi. Kondisyon sıkıntıları var. Yaşı genç, olacağını düşündüğümüz bir arkadaş. Rebocho’nun form durumuyla ilgili sıkıntılarımız var. Hata yaptığında da konstrasyon sorunu yaşıyor. Bununla ilgili kendisiyle de görüştük. Umuyorum ikinci yarı daha efektif olacaktır.




İ_GÜNDOĞAN_10_5: Soru 1. Takımdaki mevcut oyuncularla şampiyon olabilrceğine inancı var mı? Yoksa nerelere takviye düşünüyor?? 2. Kalede kaleci var mı?? 3. Taraftar desteğinden memnun mu?3. Genç oyuncuların ileride bir yıldız olabileceğine inancı var mı??4. Tabiri caizse namlunun ucunda olması çalışmasını etkiliyor mu??


A. Avcı: 1- Takımdaki mevcut kadro ile şampiyon olmamamız için bir neden yok. Burası Beşiktaş, bu camia her zaman şampiyonluğun peşindedir. Bir kaç takviye ile başarabileceğimizi düşünüyorum. Takviye olarak önceliğimiz orta saha, kanat ve olursa bir forvet.

2- Karius’la ilgili bu tip sorular çok soruluyor. Kendisi Şampiyonlar Liginde final oynamış bir oyuncu, bir markası ve bir kalitesi var. Fakat ondan istediklerimizi alamıyoruz. Konsantrasyon sorunları var. Üzerinde defalarca durduğumuz konular. Bütçemizde kaleci için maalesef yer yok. Bu sene bu şekilde gitmek zorunda. Utku ve Ersin istediğimiz düzeyde değil, programlarına uymuyorlar. Kendilerinden beklentim daha çok çalışmaları.

3- Taraftar desteğinden fazlasıyla memnunum. Daha önceleri 200-300 taraftarın olduğu maçlara çıkmakla 30-40 bin taraftarın olduğu maçlara çıkmak arasında psikolojik olarakta çok fark var. Taraftarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Bazı maçlarda stadın yarısının boş olduğunu görüyoruz. Bununda sorumlusu biziz, iyi oynayamıyoruz.

4- Genç oyunculardan bazılarının yıldız olma ihtimali üzerinde değil, takım oyuncusu olması üzerinde duruyoruz. Bir sistem kurma çabamız var. Bu sisteme altyapıdan başlamak zorundayız. Altyapılarda istediğimiz sistemi yavaş yavaş oturtuyoruz, bu sene olmasa bile gelecek sene mutlaka U-17, U-18 ve u-19 takımlarından verim alabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü daha önceki dönemlerde, yaklaşık 3 sene altyapılarda bir sistem olmadan çalışılmış. U-17 takımı U-18’den bağımsız bir sistemde, U-18’de U-19’dan bağımsız bir sistemde çalışmış, üst yaşa geçen genç arkadaşlarımız her seferinde farklı bir sisteme geçtiğinden başarılı olmaları imkansız. Bunu düzeltmeye çalışıyoruz.

5- Beşiktaş gibi büyük camialarda başarılı olmak kaçınılmazdır. Başarı da ligi üst sıralarda bitirmek değil, şampiyonluktur. Gaye budur, amaç budur, inançta bunun üzerinedir. Namlu ucunda olduğumu düşünmüyorum fakat bazı konularda sorumluluğun bende olması sebebiyle başarısızlık görülüyorsa sorumluluğum gereği gerekeni yaparım. (gerekirse istifa da edebilirim.)

can dedi ki...

II. El Cordobés: Ljajic güven Buraktaki keskin düşüşün sebebi nedir? Teşekkürler hocam..

A. Avcı: Güvendeki düşüş istediğimiz şeylere bir türlü adapte olamaması, daha çok serbest oynamak istiyor. Tek forvetli bu sistemde istediği şeyi yapması zor. Kaldı ki ona verdiğimiz çalışma programlarında da eksikleri var. Güven geçen seneye kadar Süper Lig seviyesinde bir ligde oynamamış, rezerv liglerden direkt olarak Beşiktaş’a gelmiş bu da onu etkiliyor. Takip ediyoruz, kendisine de önerdim, yurt içi yada yurtdışında daha fazla forma şansı bulabileceği bir takımda en azından 1 sene üst lige alışması gerekiyor.

Adem’in genel takımla yada sistemle ilgili sorunu olmadığını düşünüyorum. Genel itibariyle oyuncuların ödemelerle alakalı sorunları mevcut, bunu da herkes biliyor ve görüyor. Türk oyunculara bunu anlatabiliyorsunuz, hatta Atiba bile o kadar uzun süredir burada olması sebebiyle daha anlayışlı ama diğer yabancılara bunu anlatamıyorsunuz. Mesela Kagawa’nın kalmasını çok istedik, kendisi ikinci lig takımına gitti. İmzasından sonra bizzat aradım bizde mutluyken neden oraya imza attığını sormak için, ödemelerin zamanında yapılmaması nedeniyle rahatsız olduğunu, halen iki aylık transfer taksitinin ödenmediğini söylemişti yaz başında. Adem’in de buna benzer kaygıları mevcut. Buna sebep olarak oyunda kendini veremiyor.

Burak yaş itibariyle 90 dakikayı çıkartabilecek bir yapıya sahip değil. Yaz başından beri de sakatlıklarla boğuşuyor. Bunun etkisi var. Form durumunda sorunlar var, yaza kadar kendisi de hazır olmak istiyor. Avrupa şampiyonasına belkide ilk ve son kez katılacak. Form düşüklüğünün farkında daha çok çalışıyor, ikinci yarı da bu sorunu çözer. Forvet gol atarak forma girer, kendisinin sorununun bu olduğunu düşünüyorum, gol atarsa ki atacaktır, çözüleceğini düşünüyorum.

(Benim ara sorum; Burak milli takımdaykende prim sorunu yaşanmıştı, benzeri birşey takım içerisinde mevcut olabilir mi? Yani ödemelerden kaynaklı sorun yaşadığını düşünüyor musunuz?) Ödemelerle ilgili kaptan olarak oyuncularla konuşuyor, yabancılara bunların geçici durumlar olduğunu söylüyor, bunları duyuyoruz, o yüzden böyle birşey olduğunu sanmıyorum.

can dedi ki...

Korhan Kendi içinde de , takım içinde de cesur olsun.Bu orta sahayla olmaz der ,selam ve başarı dilerim.

A. Avcı: Öncelikle teşekkür ederim. Aleyküm selam. Daha cesur oynamamız için mevcut kadroda bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor. Beşiktaş daha önde oynamalı, fakat yaş itibariyle çoğu oyuncumuz bunu kaldırabilecek yapıda değil. Bu sebeple bazı ilk yarılarda bekle-gör-çöz ve atak yap oyunu oynamaya çalışıyoruz. Risk almamız gereken yerlerde bu şekilde risk almaya çalışıyoruz.

(Benim ara sorum: Bazı maçlarda 3 forvet oynattığınız oluyor, Burak, Umut ve Güveni aynı anda sahada görüyoruz. Ben bunun doğru olmadığı kanaatindeyim, o maçların bazılarında orta sahanın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Forvete top taşıyamadığınız müddetçe ilerde 3 forvet olmasındaki gayeyi anlamadım.)

A. Avcı: Orta sahayla ilgili mevcut kadroda derinlik sorunumuz var. Daha çok defansif yönü kuvvetli oyuncular var. Bunun sebebini de bizzat seninde bildiğin üzere transferin danışılmadan, başına buyruk bir şekilde yapılması. Bir oyuncu ismi iletiliyor, biz daha analizini yapmadan daha yapamadan takıma katıldığı haberini alıyoruz. Bu şekilde işleyiş olmaya devam ettiği müddetçe de Türkiye’de çoğu takımda teknik direktör değişimi fazla olur.

(Bu cevap üzerine ara sorum: Bu söylediğiniz şeyle alakalı bazı taraftarlarca; “Beşiktaş’ın durumunu biliyordu, madem söz geçiremiyor, istifa etsin!” gibi sözler sarf ediliyor.)

A. Avcı: İstifa her zaman alternatif bir yoldur. Sizin takıma verebileceğiniz yada takımın sizden alabileceği birşey olmadığı inancına sahipseniz, istifa edersiniz. Ben mevcut kadroyla ve altyapılarla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızı taraftarımızın bilmesini istiyorum. Oyuncunun kafasının sahada olması lazım, biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz, aynı şekilde yönetimimizde elinden geleni yapıyor. Son 6-7 ay içerisinde iki farklı yönetim biçimi var. Birisinde oyuncularla temas etmeyen daha çok işin yönetim kısmında kalan bir anlayış vardı. Diğeri ise takım ve yönetimin bir olduğunu, sorunlarında beraber ve kısa zaman içinde çözüleceği bir anlayışa sahip. Oyuncular için de bu büyük bir değişiklik. Oyuncu önceden sorununu sayın Ali Naibi yada kaptan üzerinden yönetime iletirken, şimdi saha kenarında mutlaka bir yönetici görüyor. Sıkıntısı varsa antrenman sonrasında birinci ağızdan iletebiliyorlar. Buna adapte olmaya çalışıyorlar.

can dedi ki...

Padrino Boyd neden hep solda oynuyor, sağda neden oynatmıyoruz???

A. Avcı: Bu özellikle planlanmış bir durum değil. Sol kanatta Caner ve Nkoudou’dan memnunum fakat sağ kanatta devamlılık sağlayabilen bir oyuncumuz yok. Önceliğimiz onu düzeltmek.




Yasin - [ FEDOO ] 1. ersini sor utku şans buldu ona da şans verecek mi? 2. Boyd forvet arkası oynar mı düşünüyor mu? 3. hasiçi sor oynatmayı düşünüyor mu Oynayacak düzeyde mi ve oynatırsa nerede oynatır. 4. Pas oyununu nasıl istiyor hızlı paslaşma tek toplar ve duvarl pasları gibi bir sürü pas varyosyanları mı yoksa basit sadece ve sıradan mı tercih edecek kendisi 5. 3. bölge atak organizasyonları nedir takım orada sık top çeviremiyor bunun için ne düşünüyor.


A. Avcı: 1- Ersin daha öncede bahsettiğim gibi istediğimiz düzeyde değil, daha çok çalışması gerekiyor. Utku forma almak için gerektiğinde altyapılarla beraber çalışıyor, birşeyler deniyor. Ersinde bunları göremiyoruz.

2- Boyd ve Güven’i bir maçta forvet arkasında serbest oynatmayı düşünüyorum. Umut forvet, Güven ve Boyd serbest. Sanırım bir kupa maçında deneyeceğiz.

3- Hasic’le öncelikle yönetimin anlaşması gerekiyor. Yetenekli bir oyuncu fakat menajeriyle ilgili sorunlarımız var. Oyuncunun önceliği para olursa bizimde düşüncelerimiz değişir. Şu an için oynaması zor görünüyor. Oynarsa forvet arkası ve sağ kanatta şans bulabilir.

4- Pas oyunu istediğimiz düzeyde değil, bunda daha öncede söylediğim gibi orta saha, kanatlar, Adem ve Burak’ın istediğimiz düzeyde olmamasından kaynaklı.

5- Oyuncuların birbirlerine daha yakın oynaması gerekiyor. Daha çok pas istemesi, daha çok sorumluluk alması gerekiyor. Bir önceki soruda olduğu gibi o bölgede Adem’den beklentimiz çok yüksek fakat bu beklentileri karşıladığını söyleyemem. Bu sebeple Kagawa için devre arasında bir yoklamamız oldu fakat oyuncu gelmek istemediğini iletti. Başka alternatifleri değerlendirmemiz gerekiyor. Mevcut kadro içerisinde de Adem’i yedekleyebilecek bir oyuncumuz yada on numara pozisyonunda oynayabilecek başka bir oyuncumuz yok.

can dedi ki...

Laxalata Kontra oyunu ile maç kazanacağımızı ama şampiyon olamıyacağımızı biliyormu set oyununda etkisizliğimizin sebebi ve çözümü nedir ve başakta şampiyonluğu kaybetmenin sorumlusu kimdir kendisi ise ne ders almıştır eğer sorumlu derin gs vs. ise şimdi nasıl baş etmeyi planlıyor ayrıca şuanki kadromuzdan memnunmu eksiklikler nelerdir ve oyuncu performansında ekonomi ne derece sorumlu


A. Avcı: Bu soruya kısmi cevap vermem daha uygun olur. Çünkü cevaplarsam bazı kişi ve kurumları zan altında bırakacağımı düşünüyorum. Sorumlu aranıyorsa sorumluluk bendedir. Takım şampiyon olamadıysa da sorumlusu benim. Demek ki iyi hazırlayamamışız oyuncuları bazı şeylere. Bunun içinde Beşiktaş büyük camia bu tip şeyleri daha kolay kaldırabilir. Mevcut kadroda eksiklikleri daha önceden belirtmiştim, kısa vadede orta saha, kanat ve forvet. Uzun vade de iki kanat bek, kaleci ve bir defans oyuncusu. Ekonomi ister istemez etkiliyor. Oyuncunun konsantrasyonu yani sahada kendini verebilmesi için öncelikle ekonomik olarak daha rahat olması gerekiyor.




Alisinan08 Fatih aksoyu atibaya alternatif olarak düşünüyormu ???? ilk yari sivassporun en iyilerinden gün geçtikçe gelisio böyle gençlere şans verecekmi ????

A. Avcı: Fatih’i beğenerek takip ediyorum. Şu şartlarda Elneny’nin bizimle gelecek sezon olamayacağı kesin. Ben onu daha çok Elneny’e alternatif olarak düşünüyorum. Bir sonraki maçımız evimizde Sivas’la. Bu sebeple kendisini daha yakından ve canlı olarak takip etme şansımız olacak. Gelişimini sürdüren her oyuncuya da kapımız açık. Tabi ki oynayacaktır.




IL Grande Turco ( mustafa bay ) ali kardesim sunu söylerdim hocaya biz onu büyük takim hocasi yapmaya calisirken o neden bizi siradan amacsiz bi anadolu takimi yapmaya calisiyo ....ve ne zaman gidicek sorun para ise bi kibrit avciyi gönder diye yakariz


A. Avcı: Buna cevap vermek istemiyorum. Daha öncede söylediğim gibi benim takıma verebileceğim yada takımın benden edinebileceği birşey olmadığını düşünürsem zaten istifa ederim. Para da sorun değil. 7 ayda sadece 1 kere ödeme aldım. O da 1 ay için. Eğer para sorun olsaydı, çoktan istifa ederdim.

can dedi ki...

Aussie Sevgili kardesim Ali, Hocamiza sunu sor lutfen... Cesur olsun ! daha buyuk dusunsun ! takim nerdeyse hic sut atmiyor ? olmayacagini dusundugu kim varsa yedege ceksin yada gondersin . yalnizca soylemde degil eylemde de BESIKTAS BUYUK'lugunu hissetsin , hissettirsin ! olacakmis gibi olacaksa olmasin lutfen dersen cok sevinirim. Tesekkurler


A. Avcı: Şut atılmaması söylediğim gibi oyuncunun sorumluluk almak istememesinden kaynaklanıyor. Mesela bir maçta Oğuzhan oyuna sonradan dahil olup uzaktan bir şut attı, taraftar direk yuhalamaya başladı. Yada sezon başında Lens uzaktan şöyle bir deneyeyim dedi, hemen yuhalamalar. İster istemez bu diğer oyuncuların da bakış açısını değiştirir. Sebebin bu olduğu kanaatindeyim. Oyuncu taraftardan her zaman çekinir. Çekinmesin istesenizde çekinir ki bu da oyun yapısını ister istemez etkiliyor.

Olmayacağını düşündüğümüz isimler var tabi ki ama yedeğe çektiğimizde kimi oynatacağız. Çoğu isim alternatifsiz. Kadro planlaması yapılmadan transferler yapılmış. Ortada sözleşmeler var. Oyuncuya git diyemiyorsun, desende paramı ödeyin önce diyor. Zaten Türkiye’de (iyilerini tenzih ederim.) avukatlık mesleğinin hak arayıcılıktan çok tefeciliğe çevrildiğini buraya geldiğimde daha çok anladım. Oyuncunun menajerini çağırıyorsun, manejeri değil bir avukat geliyor. Böyle bir anlayış olduğu müddetçe de ve mevcut sözleşmelerle oyuncu göndermek zor. Sezon sonunda burada olursak daha plan ve programlı işler yapabileceğimizi düşünüyorum.



Hasand03 Maçların ilk yarılarında şut oranımız çok kötü kendi evimizde bile ilk yarıları çok kısır geçiyo ve uzaktan şut sanki yasakmış gibi şut çekilmiyo sıkışık maçlarda uzaktan şutlar düğümü çözer bunu da iletebilirsen çok iyi olur Ali abi?
( cevaben İ_GÜNDOĞAN_10_5 Abdullah hocanın bu soruya vereceği cevabı ben tahmin edebiliyorum.. Şut atacak oyuncumuz yok diyecektir)


A. Avcı: Bir önceki soru da bahsettiğim gibi oyuncuların da biraz sorumluluk alması gerekiyor. Taraftarımızında mevcut oyuncularımıza sahip çıkması gerekiyor. Biz çalışmalarını yapıyoruz, oyuncularında istenileni vermesini bekliyoruz. Fakat dediğim gibi, taraftar çekincesi çok etkili. Taraftarın teşvik etmesi gerekiyor bazen.

can dedi ki...

MuratHoca Hasic ve Muhayer'in neden kamp kadrosuna dahil edilmediğini sorarsan çok sevinirim


A. Avcı: Hasic’in öncelikle yönetimle çözmesi gereken sorunları var. Onları çözdükten sonra aramıza katılabilecek. Muhayer’in ise daha çok forma şansı bulup rezerv liglerde değil de üst ligde forma şansı bulması gerekiyor. Ben kiralanmasından yana fikir beyan ettim yönetimimize. Takdir onlarındır tabi ki. Fizik olarakta istediğimiz düzeyde değil. Daha çok çalışması gerekiyor.






SezerBJK Baştan başlamak gerekirse 1- Karius kolsuz ile devam edilecek mi? 2- Fark açıkken bile neden necip lens vs girer de genç girmez 3- Caneri sol bek oynatarak nasıl bir beklenti içindedir 4- ayağa pas vs hikaye mi oldu? 5- gitmeden herhangi bir genç takıma monte etmiş olabilecek mi? (Şenol güneş kimseyi monte edememişti) 6- böyle giderse kalabileceğini düşünüyor mu?


A. Avcı: 1- Mevcut kadro içerisinde alternatifsiz isimler olduğunu söylemiştik. Karius’ta bunlardan birisi. Fakat ben Kariusla şuan için devam etmek zorundayım, bütçede kaleci için yerimiz yok. Benim kendisinden istediğim daha ayaklarına hakim olan bir kaleci tipi. Sanırım o da buna karşı. Bu tip bir kaleci düşünüyoruz.

2- Genç arkadaşların bir kısmı önceki gün yada maçın oynandığı gün U-19 takımıyla maça çıkıyorlar. Bir gün arayla yahut aynı gün iki maça çıkmaları zor oluyor. İstediğimizi kendi yaş kategorisinde yapması bizim için daha öncelikli. Orada yapabilirse zaten üst takıma çıktığında da yapabilir. O yüzden önceliğimiz onların gelişimi olması sebebiyle altyapılarda istediğimiz düzeyde olması.


3- Buna daha önce başka bir arkadaşın sorusunda cevap vermiştik.

4- Ayağa pas hikaye değil. Yine daha önce de bahsettiğimiz gibi oyuncuların sorumluluk alıp almaması ve form düşüklüğü sebebiyle istenileni yapamaması.

5- Şuan için gitmeyi düşünmüyorum. Ve yine daha önceden bahsettiğimiz gibi, gelecek sezon genç arkadaşlardan birini kesinkez ilk on birde forma şansı bulmasını bende istiyorum.

6- Yönetimin bir arayış içinde olduğuna dair birşey duymadım. Bende ekibimde elimizden geleni yapıyoruz. Başarılı olursak kalırız, olamazsakta yönetimin alacağı karara saygı duyarız.

can dedi ki...


Serefseba(ali riza) Ali kardeşim çok soru var ama ne sorayim bilmiyorum bu iş canerle olmaz buna emin olsun mumkunse eve göndersin oyuncu ismi söyle sitemizi söyle takip etsin ekibi

A. Avcı: Bazı oyuncular ve yönetimden bir iki kişinin takip ettiğini biliyorum. Bundan sonraki süreçte elimden geldiğince bende takip edeceğim. Caner konusunu da daha önce belirtmiştim. O bölgede oynayabilecek sadece iki oyuncumuz var. Birisi Caner diğeri Rebocho. Form durumlarına göre ve maça göre ikisinden birisi oynuyor.





Mehmet aydin Takıma şut atmak mı yasak yoksa beşiktaş'ta topa vurmasını bilen oyuncu mu yok bunu merak ediyorum sorarsanız sevinirim


A. Avcı: Daha önce buna benzer bir soruya cevap verdiğimizi anımsıyorum.






Morova Maç kasetlerini maç bittikten sonra izliyor mu? İzliyorsa genel oyunamı bakıyor yoksa tek tek futbolcuları mı inceliyor. Eğer tek tek incelerse lens bu takıma bir daha giremez çünkü.


A. Avcı: Maç kasetini bazen 6-7 defa izlediğim oluyor. Bazen bireysel oyuncu analizi için sadece kale arkası çekimlerini, bazende genel oyuna bakmak için pilot kamera çekimlerini izliyoruz. Lens’in psikolojik destek alması gerektiğini savunmuştum. Şuan yaklaşık 3 aydır bunu alıyor ve düzelme göstermeye başladığını düşünüyorum.


0kcu Yerli ve yabancı ayrı ayrı olmak üzere beğendiği teknik direktörler hangileridir? Kısaca nedenleri :)


A. Avcı: Yerli olarak Beşiktaş’a ilk geldiği sezon Türk futbolunda başka bir çığır açtığı için Şenol Güneş’i beğeniyorum. Daha sonraları saha dışı etmenler ve çeşitli sebeplerle kendisini Beşiktaş’a veremediği için devam edemediğini düşünüyorum.

Yabancı olarakta Julian Nagelsmann’ı beğeniyorum. Geleceği çok parlak ve yaşı genç. İyi de bir takıma geldi. (Leipzig) Mesela kendisi 28 yaşında Hoffenheim’ın başındaydı, orada başardıklarıyla Leipzig bu potansiyeli gördü ve takıma kazandırdı. Ön alan presini ve sabit bir taktik dizilişle hiç bir zaman sahaya çıkmaması önemli bir özellik. Aslında dediğim gibi Şenol Güneş’te Beşiktaş’taki ilk şampiyonluğunda bu gibi şeyleri yapıyordu. Sosa – Atiba – Oğuzhan – Olcay ve Gökhan Töre ile ön alan presi yapıp kaptığı topların bir çoğunda da işi bitiriyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Atatürk Olimpiyat stadında ben Başakşehirdeyken 2-0 yenildiğimiz maçta da Mario Gomez ön alanda yapılan baskıyla kapılan topu götürüp ikinci golü atmıştı. Yine başka bir maçta Olcay ve Cenki ikinci forvet gibi, Sosa ve Oğuzhan’ı çift 10 numara da kullanıp Atiba’yı tek orta saha bırakmış, 4-1-2-3 oynamıştı. Başa dönecek olursak, hem elinde genç ve potansiyeli çok yüksek oyuncular var, hemde ideali, hemde potansiyeli olan bir takıma potansiyeli ileride çok çok büyük takımları yönetecek olan Nagelsmann’ı getiren Leipzig’i severek ve beğenerek takip ediyorum. Ülkemizde de bu tip şeyleri görmek isterdim fakat Süper Ligde bu anlayışa sahip takım yok.

can dedi ki...

Çok yer kapladım ama ilginizi çekeceğini düşündüm.

Ahmet Usal dedi ki...

@can +1

Eline sağlık, hakkaten bilgilendirici olmuş, Hocanın kadro planlaması ile ilgili şikayet ettiği şeyler memleketin sorunu, Sergen de aynılarından dün bi röpörtajında yakındı, Hoca neyi neden yapamıyoru ve genç takımların durumunu, oyuncu ödemelerinin performansa ve yabancıların tercihlerine etkisini güzel açıklamış, şeffaf davranmış, yönetim gönderirse de gideceğini belirtmiş, eldeki imkanlarla yapabildiğinin becerebildiğinin iyisini yapmaya çalışıyor, maçların ilk devreleri neden bekle gör oyunu oynadığını bile anlatmış.

Bu seviyede şeffaflık yönetimde de var, oynattığı oyun kulüp oyun kültürüne uymuyor, ama iyi niyetine ve çabasına saygı duyuyorum. Neden farklı oynatamadığını da güzel açıklamış. Çok başarısız olmadıkça yönetim en azından sene sonuna kadar Hocayla devam edecek gibi. Aslında verdiği mesaj bir değişim ve planlama olacaksa bu benim işim, ben de yaparım. Ülke şartlarında eski takımında da yaptı, iyi kötü yarıştı da.

Yönetimin ve Hocanın açıklamalarından gördüğüm hepsi sorunların farkındalar, çözümlerle ilgili planları da var, ne ne kadar işleyecek zaman gösterecek..

Ahmet Usal dedi ki...

Karius, Ersin ve Fatih Aksoyla ilgili açıklamalar da güzel, Ersin neden oynamıyor, Fatih Aksoy seneye Elnenynin formasını alacak, bunları anlamış olduk. Tüm tesbitler de doğru, teşhisler doğru, tedaviyi göreceğiz..

turgay dedi ki...

röportaj gerçek olamayacak kadar güzel. ancak bu kadro mühendisliğini hocadan bağımsız nasıl yapmışlar hiç mi sormamışlar adama ben anlamadım? antreman teknikleri konusunda soru sorulmamış ona takıldım ayrıca. çok sakat veriyoruz ve bir kısmı kas sakatlıkları. kagawa konusunda da aydınlandık.

genel olarak anladığım mecburiyetten bazı oyunculara katlandığı. bu yönetim şekliyle de seneye olmaz zaten. adamlar sürekli para yok diye ağlamaktan ek kaynak yaratacak zaman bulamıyorlar. ayrıca 7 ayda 1 kez maaş alan teknik direktörden kimseye hayır gelmez. adama olan kızgınlığımın yarısı geçti. para konusuna çok takıldığını düşünmesem de ben takılıyorum böyle şeylere. neyse karanlık geleceğimizle neler olacak göreceğiz.

Karius ve Kagawa mevzularından bana kolpa geldi ama güvenilir bir arkadaşsa sorun yok zira ben hiçbir hocanın basına bir şekilde düşmesi muhtemel bu tarz şeyleri açıkça söyleyeceğine ihtimal vermiyorum.

Sen zaten kalecilere muhtaçsın bu 1, Transfer takviye isteyip takım para ödeyemiyor diye açıklama yapıyorsun bu 2. Olacak işler değil bunlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Ben Kagawa muhabbetini aynı içerikte bir kac yerden daha duydum, ilki Hoca geldiğinde, en son Günayer olabilir, diğerleri için bir şey diyemem ama bu doğru duruyor, adam Japon, genel sistemsizliğimizden rahatsız olmuş olabilir, yoksa bizim lig yerine İspanya 2. Ligi mantıklı değil.

Para ödenememesi hususu transfer taksitlerinin tamamının zamanında ödenememesi olayıdır, yeni yonetimde o konuda şeffaf, inkar etmiyorlar.

Geneli bana doğru gibi geldi.

Ahmet Usal dedi ki...

Yani bunları eleştiri babında değil de kulübün içinde bulunduğu şartlar bu açısından anlatmış gibi, yönetim farklı konuşmuyor, ha renkli basına resmi açıklama şeklinde olaydı yakışıksızdı, doğru.

Yok ben olayın doğruluğundan yanlışlığından bahsetmiyorum. Hiçbir teknik direktör kulüp dışından birine bu kadar açık ve net anlatmaz bu konuları. Off the record güvendiğin insanlar dertleşirsin de bunlar açıkça anlatılacak şeyler değil. Hele Abdullah Avcı hiç bunları söyleyecek bir tip değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk

Aslında testi yapılabilir gibi, İstanbul'da olaydım denerdim. Şimdi @can ın röportajı eklerken dediği gibi soruların çoğu fanboy soruları, burada çok daha iyi sorular sorabilecek en az 10, katılmak isterseler 15 - 20 arkadaş bile çıkar, sadece sen bile o sorulardan çok daha güzel sorular sorabilirsin. Yani birileri Antalya ya da İstanbula döndüklerinde Hocaya ulaşsa, Ekşi Beşiktaş Bloğunda yayınlanmak üzere belirlenecek sorulardan röportaj yapmayı denese güzel olmaz mı?

Cümleten aydınlanırdık, teori de test edilmiş olurdu!

BurkayJK dedi ki...

@can

Öncelikle teşekkürler. Bahsettiğin blog neresi? Ben de takip etmek isterim.

Zaitsev dedi ki...

** Caner/top şişirme sorusundan anladığım hocamız bu durumun sorumlusu olarak Atiba-Elneny haricinde kalan herkesi sorumlu tutuyor. 2ci yarı da kabız futbola hazır olalım.

** Gençler hazır değil demek "genç oynatmayacağım" demek. Hiçbir genç kulübede yetişmez. Yeni Necipler geliyor.

** Transfer edilen oyuncu konusunda sorumluluğu eski yönetime atıp kendini kurtarma çabasında olduğunu düşünüyorum.

** Sürekli sakatlık konusunda bir açıklama yok. En büyük sorunlarımızdan biri bu olmasına rağmen.

** Ljajic konusunda düşüncesi böyleyse; hocanın Ljajic'i yanlış okuduğunu düşünüyorum. Adam her maç kötü oynasa bile çabalamaktan, mücadele etmekten vazgeçmiyor. Parayı kafaya taksa Babel moduna bağlayıp bizi FIFA'ya şikayet etmesi gerekli.

** Maaş almıyorum ama kafaya takmıyorum diyerek olası kovulma ve kötü sonuç senaryosuna karşı bahanesini de hazırlamış oluyor.

Umarım yanılırım ama ilk yarının kopyası bir 2ci yarı yaşarız ve 3-5 arası bir sırayla ligi tamamlarız. Arada belki kazara kupayı alırız.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev

"Umarım yanılırım ama ilk yarının kopyası bir 2ci yarı yaşarız ve 3-5 arası bir sırayla ligi tamamlarız. Arada belki kazara kupayı alırız."

Ağzından bal damlıyor, bu senaryoda ben arabamla , elimde bayraklar, tura çıkarım :))

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz +1

Kulübe gelir olsun, katkısı olsun yeter, özellikle 3. lükle kupa beraber gelse çok güzel olur, ilk devredeki verimsizler kıpırdanıp yırtarlarsa kendilerini, Hoca da biraz daha büyük takım tarzına uyum sağlarsa diye hayal edelim ama o kadar puanı anca kabız oynata oynata alır, biz de burada kurdeşen dökeriz. Yine de başarı seneye daha rahat önümüzü görüp yapılan planlamanın uygulanmasına katkı sağlar. Yönetimin de arkası daha kuvvetlenir taraftar nezdinde.

Bir de dışardaki derbilerde oyun olarak ezilmeyip içerdekileri de alabilmeyi hayal ediyorum, ama çok umutlu değilim!


Adsız dedi ki...

Takıldığım konular:

- Fatih Elneny yerine düşünülüyorsa ve misal Beşiktaş'ın maç kasetleri 6-7 defa izleniyorsa, Fatih'in halini görmek için neden bizim maç bekleniyor.

- Genç takımların A takım sistemine uygun hale getirilmesi konusundaysa, biz şu anda hangi sistemi oynuyoruz ya da oynamaya çalışıyoruz.

- Burak'ın yaşı itibarıyla geliş gidişlerinde sorun var ve hatta transfer listesinde bir de forvet olduğu söylenmiş, geçtiğimiz yönetimin Burak'la 2 yıl daha uzattığından haberi var mı.

- Takımda defansif yönü oyuncu çokluğu var ve transferler danışılmadan yapılmış ifadesi, geçtiğimiz Eylül ayında Lemina sorulduğu zaman onun yerine Elneny alındı, Arsenal'de 30 maç oynamışlığı var, Atiba'nın 8 metre ilerisinde oynatıyorum beyanı ile çelişmiyor mu.

- Transferler danışılmadan yapılmış konusuna gelirsek; bu sezon başı alınanların neredeyse tamamı kendisinin geldiği tarihten 2 ila 3 ay sonra alındı.

- Caner'in bir sürü bölgede oynatılmaya çalışılması bizzat pas oyununa ya da ön alan presine aykırı bir hareket. Kulübün mali durumu da ortadayken yani önümüzdeki 2-3 sezon ciddi bir transfer beklentisi yokken, şikayet konusu olan eldeki oyuncuların sisteme evrilmesi mi daha kolay, gençlerin mi.

- Şenol hocanın ilk şampiyonluğunda oynanan oyun tamamen iskeleti ve oyun tarzını oluşturan Bilic'in eseri, üzerine Gomez gibi bir faktör eklendi ve oyun daha da şenlendi. O dönemki transferlerde Bilic'in etkisi yok denecek kadar azdı zira feda sezonlarıydı, buna karşın Bilic'in ağzından istediğim oyuncular alınmadı lafını duymadık (Ayrıca o sezonlardaki Sosa-Oğuzhan ikilisine çift 10 numara demezdim gayet net, sadece Sosa zaten 10 numara hiç oynamadı).

@Övünç'e katılıyorum, herhangi bir iddiada bulunamam ama açıklamaların formatı biraz tuhaf.

Adsız dedi ki...

Caner'in pas atacak kimseyi bulamamasından dolayı hep uzun sallaması ve oyuncuların taraftar tepkisinden dolayı şut atmaması da bonuslar. Beşiktaş'ı da bıraktım, Süper Lig'de profesyonel bir kulüpten bahsediyoruz.

Nagelsmann demişken Rangnick konusunu es geçmek de pek doğru değil. İşte madem teknik yönetime sorulmadan oyuncu alınıyor, eh onların yerine şu alınsın be getirilsin denecek de bir liste yok zaten yerli teknik direktörlerimizde, o söz edilen "temel sistem" konusunda oyuncu seçiminden altyapıların buna göre düzenlenmesine kadar bu çeşit bir "direktör" olmadan birşey değişmez. "Bir oyuncu ismi iletiliyor, biz daha analizini yapmadan daha yapamadan takıma katıldığı haberini alıyoruz. Bu şekilde işleyiş olmaya devam ettiği müddetçe de Türkiye’de çoğu takımda teknik direktör değişimi fazla olur.", ilk durum gerçekleştiğine göre şu anki mevcut durumun farkı nedir o halde.

can dedi ki...

Arkadaşlar, paylaştığım sohbetin gerçek olduğunu düşünmem için yeterince somut sebep olmasa burada paylaşmazdım. Sadece sorularla yanıtların kalitesi arasındaki fark bile açıklayıcı ama bunu paylaşan insan yönetimle çalışan, kongre üyesi, şu ana kadar medyadan duymamızdan aylar önce pek çok sıkıntıyı blogla paylaşan ve Orman tarafından ihraç edilip geri dönen biri. Yahu bizim Atiba’nın kankası arkadaşımız vardı, bu ne ki?

can dedi ki...

@burkay

Bahsettiğim blog https://www.mustafavmms.com/

Açıkçası ordaki muhabbetin buradaki kimseyi saracağını düşünmüyorum. Ama arada böyle ilginç şeyler oluyor işte. Maalesef antu gibi genel bir bloğumuz yok ve mustafanın sitesi en büyük aktif forum. Arada etik, politik vs problemler yüzünden izlemeyi kessem de çok sevdiğim bir iki insan beni o bloğu takip etmeye zorluyor :)

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Hepsi güzel sorular ve analizler,birkaçına takip ettiğim bjk medyalarından ve hocayla yapılan röportajlardan kendi adıma cevabım var ama önemli olan Hocanın doğrudan cevabı, birileri Hocaya ulaşsa ve bu medya adına sorsa ne güzel olur değil mi? Madem cevap veriyor, işte diğer blogtan iki tık iyi sorular...

Adsız dedi ki...

@can

Bahsettiğin siteyi biliyorum, stad inşaatı sırasında düzenli paylaşımlarda bulunmuştu. Fakat içeriğini bilmediğim platformlarda bulunmam doğal olarak.

Antu gibi bir genel platformun olmaması konusu bana göre Beşiktaş'ın zenginliğidir. Detaylarına girmeyeyim zira bu platformlar bizimle ilgili değil, sadece: orası ilk kurulduğu andan itibaren yazan çizen FB'li arkadaşlarım oldu ve önemli bir kısmı sonradan ayrıldı. Dediğim gibi Antu ya da Ultraslan gibi tek ses platformların yerine mevcut durumu seçerim.

Görüşlerin/Yorumların otantik olup olmadığına ise bahsettiğim gibi girmedim. Yazdığım görüşlerimse ister öyle olsun ister olmasın, ortada çelişkiler var olduğu içindi.

@Ahmet

"ben şöyle istedim ama istediğim oyuncular alınmadı" diye başlayan her teknik yönetim yanıtı sorunludur, maalesef bu konuda başka bir alternatif yok. Düşünün önemli bir şef yarışmasındasınız ve elinizde kafanızdaki yemek malzemeniz yok. Öte yandan kimse bunu kabullenen birini yargılayamaz. Ama eleştirilen doğal olarak restoranın kaç yıldızlı olduğuyla ilgili olabilir. Arada Bilic gibi, yaptığı işler Şenol hocanın ilk sezonuna yamanmaya çalışılan ama balçıkla sıvanamayacak istisnalar çıkabilir. Eh zaten de sorun orada, bir sistem, bir iskelet varken üstüne koymak yerine haragürele işler yaparsan sonra böyle gıptayla anlatıp yad edersin. Trajik olarak kabullenilen içinse: teknik yönetim değil de babaannem mi sorumlu.

Bu gerçeklerle yüzleşmezsek araya Ardaları da sıkıştırırlar bakar kalırız o derece.

Adsız dedi ki...

"yorumların kalitesi" konusuna gelince; aynısını yazdığımızda otomatik olarak "Bilic" sempatizanı olduk burada. Vatandaş o dönemki tiki-takaya özenen yorumlarda bulunmuş bir de.

Ne diyelim, Reboço Nkodu vs derken Allah kolaylık versin. Yeter ki gençler olmasın hep sorulmadan alınan(!) oyuncular olsun.

Hayat şok güzel, bahane şok güzel, gene gelecek ben.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Aman araya Ardayı falan sıkıştırmasınlar da iyice "adamlar" takımına dönmeyelim, mevcutları yetiyor, mazallah, orjinal kabilesine yamanamazsa diye korkuyorum zaten, yukardan büyük yerlerden şunu bir dönem sonuna kadar idare edin, kankileri de burada, tedavi-terapi etsin filan derler diye tırsmıyor değilim ki hakkaten iflah olmayacağımız noktayı görürüz, FO kalaydı daha da tehlikeydi, neyse, Babeli kiraladılar, Onyekuruları bir ay yok, bize değmeden geçer herhal:)

beagle dedi ki...

1- Maç oynatmadan gençler hakkında olumsuz fikir belirtiyor.

2- Kendini bu sezon epey kez kurtaran Kariusu mecburen oynatiyorum diyor.

3- Ljajic paradan oynamiyor diyip taraftara yem yapiyor.

4- Berbat kadrolari ve sistemine toz kondurmayip seyirci yuhaladi ondan uzaktan şut yok diyor.(Lan denyo oyunu rakip sahaya yikip top yapamiyorsun ki şut çıksın)

4b. Burakla Ljajic kosmuyor ondan şut/pozisyon yok. (Hadi yaaa. Sol açık Caner, sag açık Douglas oynamisligin var senin)

Bence açıklamalar kesinlikle Avcıdan. Avcidan da bir cacık olmaz. Başakşehir şampiyonluğu kurumlar yüzünden kaybetti üzerine suçlu benim demek de tam onun işi. Lan Demba ile Adebayor dururken Robinho alip oynatip sen verdin seeeen. Golü atinca Bursa bile oluyor, iktidarin favori takımı hayde hayde olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi msutafa arkadasin sitesine girdim, ustteki 1-2 yorumu okuyup kustum ortaliga, sonra ciktim. Insanlar nasil bu kadar aptal oluyor, hayret vallahi. Harbiden Turk milleti olarak hem mi bu kadar aptaldik, cahildik yoksa son yillarda mi ortaya cikti bu durum?

can dedi ki...

Neyse benim yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Ben Avcı konusundaki sene başındaki iyimserliğimi çoktan kaybettim ama mesela beagle kadar keskin fikirlere sahip değilim. (Mesela Karius ve yedek kaleciler hakkında söyledikleri bence makul. Karius berbat bir kaleci ama eldekilerden iyi diyor.) Bekleyip göreceğim.

can dedi ki...

Tarihini bilmeden (sağol James bu konudaki açıklaman için) Antu örneğini de şu yüzden verdim. Taraftarımız olağanüstü örgütsüz. Online platformlar demokratik örgütlenme için iyi kötü önemli mekanlar. Taraftarın yatay örgütlenmesi olmadığında dikey örgütlenen (“bindirilmiş kıtalar”) oluşumların gücü orantısız olarak artıyor.

can dedi ki...

@bjk4ever
Maalesef öyle o ortam. O yüzden uyarıda bulunmuştum yukarda. Entelektüel insanların çoğu da kaçtı ordan. Bana ülkenin genel düzeyini uzaktan gözlemleme şansı veriyor ama genelde komplo teorici, seksist, ve cahil bir taraftar kültürü yaydığı için katlanılmaz buluyorum sıkça. Neyse yaşadın ekşibeşiktaş diyerek kapatayım.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Avci'nin aciklamalari ve transfer konusunda dusuncelerim net.
Avci biraz sucu hucum oyuncularin istahina ve kisisel performansina atmis, ama ben katilmiyorum. Hucum hattimiz super degil tabii, ama bu kadar kabiz bir orta alanla ben birsey beklemiyorum.
Ljajic, Burak, gibi oyuncularin kalitesine kimse laf edemez, tas olursun. Yine N'Koudou dogru yerde topla bulusturuldugunda neler yapabildigibini gosterdi, ama nedense adam neden N'Koudou maclarda sadece 1 kere dogru yerde bulusuyor diye dusunmuyor, neden herif mac basina 3-4 defa orta alanda topu alip 5-6 kisiyi calimlayip gol atmiyor diye dusunuyor.
Benim transferle ilgili dusuncem:
1 Ilk sart 8 numara. Anlasilan hoca Oguzhan'i dusunmuyor. Orta alanda oyunu yonlendirecek, mumkunse dripling ve sut ozellikleri olan bir 8 numara sart oglu sart. Bu transfer olmadigi surece, ilk 11'de Atiba-Elneny ciktigi surece kotu futbola ve kor-topal oynamaya mahkumuz.
2 Ikinci transfer yedek forvet. Oyun sikistiginda kilit acabilecek bir forvet. Bu bize oyun anlaminda degil, ama puan anlaminda cok sey katar.

Bence elzem olan yukaridakiler, ozellikle 1 numara. Surekli sag acik gundeme geliyor, ama elimizde 4 vasat sag acik varken gidip 1 vasat daha almak (Guilherme falan) kadar salak birsey olamaz. Bu kabiz orta alanda Guilherme ne yapacak? Herifin zaten basli basina eti budu belli, ne katki bekliyorsun ki?
Dogru orta saha duzeni ve kaliteli oyunla sag aciklarimizin hepsi bence daha verimli olur. Ama mevcut orta alan ve oyunla sag aciktan ciddi verim almak istiyorsak gelen oyuncu Salah, Messi falan olmali anca.

Yedek kaleci parayi cope atmaktir, gereksiz. Stoper deniyor, ama Vida gibi bir agir tas arti Ruiz ve Roco varken gereksiz. Baska transfere de gerek yok.

Ama transfer yapilsa da, yapilmasa da, bence ortaya konan oyunun aciklamasi kadro kalitesi olamaz. Sivas o kadro kalitesiyle o topu oynuyorsa sapkani onune koyup dusuneceksin. Sadece Sivas degil, Alanya vs icin de gecerli bu durum.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi benim takip ettigim 3 forum oldu su ana kadar;

1 kartalbasket (kucuk bir forumdu, ama Murat Didinin her sene gidip geldigi donemde bilgin kisilerin oldugu cok guzel bir forumdu, basket agirlikli olsa da futbol sohbeti de iyiydi)

2 besiktaskforum mu besiktasforum mu ne, forzadan daha az kalabalikti ama fena degildi, o da kapandi sanirim

3 agirlikli olarak amerika ve kanadada yasayan besiktaslilarin yazdigi bir forum, topicli forumdan ziyade daha cok buyuk bir chatbox gibiydi, international futbolu takip eden kaliteli insanlarin yazdigi guzel bir siteydi, o da yok artik sanirim

4 forzabesiktas, ama cok fazla curuk vardi, aktif mi su an bilmiyorum ama takip etmiyorum

Velhasilkelam, eksibesiktas aralarinda parlayan bir mucevher gibi duruyor. Ama maalesef kitle cok kucuk ve gunluk paylasimlar, fikirler yerine daha cok olaylar uzerinden uzun yorumlarla donuyor blog. Gunluk yorumlarin, sohbetlerin dondugu ve bilgin insanlarin oldugu bir forum hepimizin ihtiyaci sanirim. Ha, birde arena kartallari vardi. Orada da saglam bir kitle vardi, o da fena degildi ama biriyle sacma sapan bir muhasebe tartismasina girdikten sonra kizip hesabi kapatmistim sanirim. Bir goz atabilirsiniz aslinda.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

2002'den beri farklı Beşiktaş forumlarında bulundum. Grup SiyayBeyaz'ın üyesi olmadan forumunda yazan biriydim. Tabii sonraları katıldığım başka birçok platformlar da oldu.

Blogun olaylar üzerinde döndüğü kısmına şahsen pek katılmıyorum, burada idealler adına gayet paylaşım yapıldı, o kadar ki geçmişte troller gelip bunu engellemeye de çalıştı. Tersine, günlük yorumlar ve sohbetlerin döndüğü ortamlarda idealleri tartışamazsınız. Vakti zamanında vatandaşın biri sıralamadan bahsetmiş zira: kişi-olay-ideal diye. Asıl günlük forumlarda -en fazla- olaylardan bahsediliyor, onda da forum sahiplerinin istekleri dışındaki yorumlar engelleniyor.

Aslında niye kasıyoruz; çok özleniyorsa böyle bir forum açılsın ve isteyen katılıp yazsın. Neticede birden fazla platformda yazınca ceza mı var, dolayısıyla böyle bir ihtiyacı burada getirmenin ne amacı var. Açarsınız ve gelin katılın dersiniz amenna.

turgay dedi ki...

kartalbasket gerçekten çok doyurucuydu. basketbola olan tutkumu arttırmıştır. hatta oradan 2 farklı beşiktaş basketbol sitesi çıktı. biri (bjkbasket) devam ediyor. beşiktaşbasket ise kapandı. özlediğim zamanlardır.

Hasta ti dedi ki...

Quaresma transferinin bittigi, benim de gaza gelmis vaziyette haber haber, forum forum dolastigim yillardi... Her haberi okumak, her Q7 resmini büyüterek incelemek, videolarını, trivelalarini izlemek pesindeydim. Derken bu foruma dustum, birisi "bu kadar para verilir mi", öteki "borca battık bu ne yaaa", digeri "gencler oynasin" felan okurken keyfim kacmisti ama değişik bir yer olduğu kesindi :)

BurkayJK dedi ki...

Benim buradan önce takip ettiğim tek yer forzabesiktas.com'du. Bahsettiğiniz forumlardan/bloglardan haberim bile yoktu. Belki de yaşım yetmiyordur. Forza'da 10 yıllık üyeliğim halen devam ediyor. Genelde okuyucuyum. Transfer dönemlerinde veya önemli bir gündem olduğunda açar göz atarım. Seviye olarak buraya yaklaşmaları epey zor maalesef. Bir de severek takip ettiğim burasikapali.com vardı ama orada pek muhabbet dönmezdi.

'mustafavmms' ismini stat inşaatından biliyorum. Sağolsun, neredeyse hergün inşaattan fotoğraflar paylaşırdı.

can dedi ki...

@ burkay
Forza hala devam ediyor mu ki? En son postlar 2015te yazılmış görünüyor.

fidddas dedi ki...

Hoca haziranda geldi, yapılan transferlerde isim olarak etkisi olduğunu düşünuyorum(aksi yönde bir açıklaması yok) bu durumda transferlerden haberim yoktu açıklaması bana en garip geleni. Diğerleri bir şekilde makul kabul edilebilir.
Sonuçta hocanın benim gözümde az olan ( bunun bir değeri yok ) kredisi bu transfer açıklamasından sonra daha da azaldı.
İş yönetimde, devre arası olmadı ama sene sonunda bizim mutlaka marjinal önlemler almamız gerekiyor.

BurkayJK dedi ki...

@can

Ediyor evet. Hem de birçok aktif üye var. Belki giriş yapmadan bakıyorsan öyle görünebilir.

Yorum Gönder

Ara