.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ocak 2020 Çarşamba

SL 18 Beşiktaş - Demir Grup Sivasspor


Tarih:  19 Ocak 2020 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Douglas, Jeremain Lens, Adem Ljajiç / Serhij Rybalka

Cezalı Oyuncular :  Victor Ruiz / Mert Hakan Yandaş

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

96 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Beraberliğin iyi sonuç olacağı sıkıntılı bir maça doğru gidiyoruz. Sivas bastırır, biz kapanır kontra kovalarız. Sonuç ise ilk golü kimin attığına bağlı olarak değişir.

Forvet arkasında Diaby-Ozzy-Caner gibi fantezi bile görebiliriz. İnşallah görmeyiz. Zaten bu 3lünün önüne de Güven yaraşır.

Karius
GG-Vida-Roco-Caner
Atiba-Elneny
xx-Diaby(Ozzy)-Nkodou
Burak

Emrah D dedi ki...

mert hakanla emre kılınç nasıl olsa sene sonu bedava gidecek sivas bu sene şampiyonluğa oynamayı onlardan gelecek bonservise tercih ediyor 6 aylığına onlara geri kiralamamız şartıyla bize bedavaya versinler üzerine de bizim kadrodan kimi istiyorlarsa 6 aylığına bedava kiralık verelim. winwin.

beagle dedi ki...

Valla çok iyi bu transfer falan yapmama işi. Seba'dan beri boş söz verenler vardı. Böyle daha iyi. Biz önce düzgün yönetilelim de katekulli sonraya kalsın. Nolacak Guilherme gelse. 2 3 puan oynar. 57 ile 62 puanin pek farki yok bize.

yilmaz dedi ki...

Alanyaspor maçının kopyasını beliyorum. Açıkçası bu maçta kaybedeceğimizi düşünmüyorum, kaybedersek de sürpriz olur. Sivas'a saygı duyuyorum ama Vodafone'da öyle şampiyon oyunu filan oynayabileceklerini sanmıyorum.

beagle dedi ki...

Kadroyu gördüm
Karius
Necip Vida Ruiz Rebocho
Ozzy Elneny
Nkudu Diaby Caner
Umut
Çıkıyoruz sandim iyi dedim.

Bi baktim
Rebocho sagbek, Oguzhan 10, diaby sag acik Nkudu tahta soluyla sol açık.

Yav arkadaş bu teknik direktörler maçları izlemiyor herhalde.

Zaitsev dedi ki...

Hazır Sergende kovulmuşken bir zar atsak mı acaba?

Adam Ozzy’yi çıkardı da Necip Elneny’yi bozmadı ya.

beagle dedi ki...

Ruiz de müthiş topçu yaaa. Lan bu Oltana kaç pozisyon vericen daha? Ligin en iyi stoperi yazan vardı bu meczupa. Bizimle beraber Ruiz de izliyor maçı işte. Saha içi kombinesi var :)))

Adsız dedi ki...

Yani bu oyunla neyi geliştirmeye çalışıyoruz da genç oyuncuları buna adapte edeceğiz anlayabilmiş değilim. Şunu anlarsın, Mourinho gibi bir adam bile Barça'nın invictus olduğu zamanlarda sonuç alabilmek için rakibin 500 küsür pasına karşılık 50 küsür pasla Inter'e bildiğin katı catanaccio oynattı ve sonuç aldı, zira durum onu gerektiriyordu. Bizim ne yapmaya çalıştığımız belli değil. Şimdi denebilir ki, aslında geriye bir tek o kalıyor fizik kuralları gereği, işte eldeki oyuncular bu. E kardeşim istediğin oyuncular alınmamışsa, ki daha önce yazdığım gibi yerli teknik dşrektörlerimizin envanterinde öyle uluslararası çapta bir oyuncu havuzu vs yok, bunun böyle olacağını anlamak için müneccim mi olmak gerekiyor.

Adsız dedi ki...

Bu maçı bir de şöyle değerlendirin: rakibin beklerinin defansları çok kötü.

fidddas dedi ki...

Standarttan 1 eksik defansımızla 2. Lig takımından 3 yedik. Problem düşündüğümüzden daha büyük gibi.

Adsız dedi ki...

Caner maçın ilan edilen 90+3. dakikasında bitirilmesine dahi itiraz edebilen biri. Şimdi anladım neden vazgeçilmez olduğunu. Sahada yüreğini ortaya koyan, kelebek gibi uçup arı gibi sokan ve takımı isyanıyla diri tutan adam kontenjanından. Yoksa neydi, pas atacağı adam bulamadığından dolayı sürekli içeriye sallıyodu.

Serkbal dedi ki...

Hafta sonu Sivas fark atabilir

Adsız dedi ki...

Bir sürü konu var da bana göre en önemlilerinden biri hakkında; hocanın söylediği söylenen yorumlarında ön alan presinin önemini 5 yıl önceki Beşiktaş'ın halinden örnek vererek açıkladığını görüyoruz. Ön alan presi, halı saha ölçülerinde oynamıyorsanız, tüm takımın uyum sağlaması gereken bir konu. Mesele sadece herkesin ön taraftar pres yapmaya çalışması değil elbette, bunu yapan ve başaran oyuncularınız olduğu zaman hücuma katılacakların takım olarak, akıllı ve önceden çalışılmış bir şekilde ileriye koşu yapması gerekir. Sadece hücumda çoğalma meselesi değil, bunun rakip defansın ortasının organize olmasını engelleyen dikine olanı var, kanattan içeri kat ederek tersine ortadan gidenleri hatta ters kanadı rahatlatanı var, hatta bir tık daha ileri seviyede organize olursanız stoperlerinizin rakip ceza sahası dışından şut atmasına izin verecek kadar esir edici hali de var. Bizde bireysel presle top kapıldığı zamanla kendi sahamızdan hasbelkader top çıkarılarak başlatılan atak arasında fark yok, topu kapan yine sağına soluna bakıp Elneny gibi geriye dahi verebiliyor.

O zaman Caner'i niye eleştiriyoruz hani top atacak adam bulamıyordu vs. Beyler bayanlar merdivenden kayanlar, Caner ne 6, ne 8 ne de 10. Çoğunlukla bek arada sırada kanat oynayan bir oyuncunun eğer orta alan organize olamamışsa pas atacak adam bulamama gibi derdi zaten olamaz ve olmamalı. Çünkü organizasyon bu bölgedeki birinde olmamalı.

Kadro çok kötü hocaya kızmanın anlamı yok. Sergen bu Topçularla küme düşer.

Zaitsev dedi ki...

Sergen düşme adayı takımlarda hücum futbolu oynatarak başarılı olmuş bir antrenör. Bu takımla kötü sonuç alma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum.

Erzurumdan bile korkan bir hoca ile bu iş yürümez.

Roco ve gitmediyse Erdoğan rotasyonda Ruiz’in önünde olmalı.

Canerin yaptıklarına bakınca oynatılmamalı ama senelerdir oynama sebebi saha içindeki enerjisi.

beagle dedi ki...

Valla şu takimda GG ve Atiba olmasa küme düşme hattindaydik. Sonrasi da biraz Umut Vida ve Caner falan. Bu sene kimseyi almasak daha iyiydik. Avcı bu sebepten derhal gitmeli. Teşhisi yanlış koyan tedavi edemez.

An itibariyle

GG Vida Roco Rebocho
Oguzhan Atiba
Nkudu Caner
Burak Umut

442si en iyi seçenek. Avcinin ideal 11i ise bundan çok uzakta. Rakip 9 kişi kalacak ki maç kazanicaz.yoksa 1.lig 3.lig ekibi hepsi yeniyor bizi.

Adsız dedi ki...

Hoca maçtan sonra hala en büyük sorunun rakibe kenar ortalarını vermek olduğunu söylemiş (yenilen 3 golün 1'i bu şekilde ayrıca). Tez zamanda Q7 geri getirile, her maç sağdan içeriye iteleye, kafayı vuran çıkarsa amenna, çıkmazsa takımın ceza sahası hücum istatistiğine yazıla.

Adsız dedi ki...

Merak edenler için resmi tarihler:

Avcı resmi sözleşme tarihi: 30 Mayıs 2019
Diaby: 2 Eylül 2019
N'Koudou: 22 Ağustos 2019
Rebocho: 12 Ağustos 2019
Ruiz: 7 Ağustos 2019
Douglas: 27 Temmuz 2019
Elneny: 2 Eylül 2019
Boyd: 15 Temmuz 2019

En yakın oyuncu 1,5 aylık, sonrasında 2-3 aylık ortalama.

turgay dedi ki...

ne güzel 20 gündür maç yoktu o kadar keyifli geçiyordu zaman. nerede çıktı şu saçma sapan türkiye kupası maçları? şenol güneş bolu karına adriano ile çıktığında ne kızmıştık. avcı neredeyse normal 11le çıktı maça. üstelik rakip daha fazla rotasyon yapmış bizden. herhalde sağlam olsa diğer oyuncuları da oynayacaktı. ben artık hocanın kafa olarak sahada olduğunu düşünmüyorum. adam herhalde para alamıyoruz üstüne -10 dereceye gelmişiz ne işim var benim burada diyordur. değişik zamanlar gerçekten.

Basar dedi ki...

Sergen ne yapar bilemem ama Avcı ile olmayacağı net. Bu kaçıncı 3 gol yediğimiz deplasman? Avrupa maçları ile belki 10 olmuştur.

Bu takımda kurulan takım/kadro yanlış, defansif organizasyon rezalet, hücum organizasyonu zaten yok... Hoca biraz daha hata yapsa (veya büyük takım olmasak ve iç saha taraftar desteği olmasa) küme düşmeye net aday oluruz. Bir felsefe yerleştiriyor desek o da yok!

Şu noktada yönetim de hatalı. Bu hocaya yol verip önümüzdeki seneyi planlamalıydı. Bu sene zaten kayıp, bir şey olmayacağını herkes kabullendi. Böyle bir hamle doğru olurdu.

Bu haftaya gelirsek; Sivas maçı oldukça zor olacaktır, kaybetmemiz çok olası.

fidddas dedi ki...

bu arada hocayı tebrik ederim. aspor, yavşaklarına gerekli cevabı verdiği için...

yilmaz dedi ki...

@Basar yönetim hocaya nasıl yol versin? Yeni hoca bulacak yetkinlikte biri var mı yönetimde? Daha düne kadar, "TFF izin verseydi Cenk'i alacaktık" diyen yönetimin teknik direktör seçme ehliyeti var mıdır bilemiyorum.

Hiçbir manevra kabiliyetimizin olmadığı bir yerde hoca değiştirmek doğru mu, onu da bilmiyorum. Öyle ya da böyle hocanın oyuncularla bir bağ kurmasına ihtiyacımız var. Muhtaç olmak ne kadar zor bir duygu.

Büyük takımız, iç saha desteğimiz var, hakem desteği de olacak ve ligi bir şekilde 3-5 arası bir yerde bitireceğiz.


Zaitsev dedi ki...

Hocanın hava muhabbeti boş muhabbet. 3 gün sonra lig maçı Sivas'ta olsa ne yapacaktı? Sesini çıkarmadan mecburen oynayacaktı. Rezil top oynayıp bahane üretme, konuyu saptırma konusunda süper iş yapıyor. Keşke sahaya da düzgün kadrolar çıkarabilse.

@ james katkı yapayım. Her transferin İBB'deki oyuna muadil oyuncular olduğunu düşünüyorum.

Diaby: Robinho
N'Koudou: Elia
Rebocho: Clichy
Ruiz: Epruanu
Douglas: Caicara
Elneny: Mahmut Tekdemir
Boyd: Visca

Boyd ve Nkodou'nun eşleşmeleri değiştirilebilir.

@ yilmaz

Korktuğum mevzu yeni yönetimin bu duruma bilerek izin vermesi. Nasılsa bütün ihale Orman üzerine yıkıldı. Orman mahkemeden ibra kararı aldırsa bile onu gömecek son kürek toprak bu sezon ki sonuçlar olacaktır.

Sergen veya başka bir antrenör ile Rıza'nın ilk geldiği yarım sezonu yaşayabiliriz. Oyuncuların antrenöre inançları yok. Sahada ruh yok. Erzurum'dan bile korkuyoruz.

Avcı'nın oyuncularla bağ kurabileceği noktayı da geçtik. Neredeyse 7 ay oldu. Bir 3 ay daha beklemek hata olacaktır.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev böyle kötü niyetleri olduğunu düşünmüyorum. Fakat teknik direktör seçme konusu hassas bir konu. Öyle Rıza hazır, Sergen boşta diye hareket edersek, ezbere hareket etmiş oluruz. Belki de başarılı olurlar bilemem ama bu hesaplanmış bir başarı olmaz. Avcı geçen yıl Türk takımları için en iyi hoca olarak gösteriliyordu. Şimdiki duruma bakın bir de.

Sezonu Avcı ile bitirip, arka planda 2-3 aylık bir çalışma yapıp, yeni hocaya durumu anlatıp ikna etmek gerekir. Altınsay'dan bunu beklerdim şahsen, ama kendisi bizim hayal ettiğimiz şeyleri yapacak gibi gözükmüyor. Adam haftasonu City Liverpool maçını yorumlayıp hafta içi "Rebocho ve Diaby'nin bonservislerini alalım mı" diye düşününce devreleri yanıyor haliyle, o da haklı.

Bence bu takımın kurtuluşu, yerli-genç çekirdekli bir kadro ve öğretici/taktisyen bir yabancı hocada.

fidddas dedi ki...

temenni olarak yazmıyorum Beşiktaşın hazırlık maçında bile yenilmesinden ve kötü oynamasından nefret ederim ama eldeki verilere göre :) pazar saat 21:00 dan sonra senaryo şu şekilde olur gibi
- sivas maçını hem oyun olarak hem skor olarak kötü bir şekilde kaybederiz
- infial oluşur ve standdan başlayarak her platformdan hocaya istifa yönetime gönderin baskısı gelir
- ekşibeşiktaş youtube kanalında iyi bir izlenme ile uzun ve yorumu çok olan bir yayın olur :)
- yönetim zaten hoşlanmadığı hoca için eline geçen fırsatı kaçırmaz
- tahminen salı-çarşamba gibi takımın başına sergen yalçının geçtiğini öğreniriz

bu arada ben de @yılmaz gibi düşünüyorum. yukarıdaki senaryo gerçekleşmese bile takıma mutlaka yabancı hoca getirmek ve yapılanmaya gitmek gerekiyor. döngüden çıkmanın başka yolunu bulamıyorum açıkçası

Basar dedi ki...

Ben de sizinle hemfikirim. Takımın başına yeniden yapılandırmayı başarabilecek bir yabancı gelmesi iyi olur. Zamanında yapamadığımız Rangnick hamlesi tarzı bir hoca bulmak lazım.

Tabi ki de bu olmayacak. Muhtemelen Sergen'in Malatya süreci bile tesadüf olmayabilir. fidddasın senaryosu bana da çok gerçekçi geliyor. Türk tipi günü kurtaracak bir hamle olur yönetimin hamlesi. Yönetim yeni gelmişken bile bu kadar bombalanıyorsa, o taraftara da uygun bir hamle olur bu (her toplum hak edildiği gibi yönetilir)

Sergen'in gelmesini tek bir sebeple istiyor olsam o da kimseye eyvallahı olmayacağını bildiğim için. Bu zaten gittiği hiç bir yerde 1.5 seneden fazla kalamamasının da temel sebebi. Ya yönetime posta koyar, ya oyuncu grubuna posta koyar. Kendini hiçbir şekilde koşullara ezdirmez.

Onun dışında ne teknik, ne de taktik olarak Avcı'dan iyi teknik direktör olduğunu düşünmüyorum.

Avcı'nın düşüncelerini oyunculara geçiremediği belli. Ona güvenen bir oyuncu grubu yokken, mali durumlar, takımın fizik ve teknik kalitesi ortadayken eli kolu epeyce bağlı.

Beşiktaş çok radikal bir yola girmeli ama eldeki kontratlardan çıkamadığı için onu da yapamıyor. Baya büyük bir açmazdayız şuan. Dibe vurup tekrar yükselmek gerekiyor. O da takımdaki 30+ bütün oyuncuları gönderip sıfırdan başlamakla olacak iş. Bu odun taraftar yapısıyla çok zor.

Her sene kulübü yarışmacı olmaya zorlayınca bu krizin derinleşmesi kaçınılmaz. Üzüldüğüm nokta sarılabileceğimiz hiçbirşey olmaması. Yani ne geçn oyuncu var, ne üzerine takım kurulabilecek bir 3-4'lü bir grup var. Tamamen içler acısı, sinerjisi olmayan, yarısı kiralık saçma sapan bir kadro.

Emrah D dedi ki...

@Övünç

radikal yola girmemiz gerektiğine katılıyorum, öte yandan değil radikal bir iş yapmak Diaby'nin kiralığını feshedip yarım sezonluk maaşından kurtulmayı bile düşünmüyoruz niyeyse. sanki direksiyonda kimse yok gibi.

Basar dedi ki...

@disko

Bundan önce Dinamiti koyan ve ateşleyen Avcı’yı eleştirmek gerekir. Takım azımsanmayacak bir bütçe ile çer çöp ne varsa topladı. Bu enkazın en büyük mimarı Avcı’dır. Bu bütçenin azına feda takımı kuruldu. Görüldüğü gibi ne yarışmacı ne de geleceğe dönük bir kadro var! AvcıTransferi yapmadıysa da açık açık çıkıp uygun dille açıklama yapması lazımdı.

Hidayet dedi ki...

ne olmuş da iki sene şamiyon olan şenol güneş'i bile transfere karıştırmayan fikret orman , avcı'yı tam yetkilendirmiş , o da ne varsa toplamış . elimizde kapı gibi fikret orman'ın 6-7 yılı var . kim hangi meşreptense gördüğünü öyle anlamlandırıyor . çift yarık deneyi gözlemci etkisi gibi .. fikret orman ile avcı dostluğu malum . hadi abdullah avcı kötü hoca , karakter olarak ben karışmadım hepsini fikret yaptı diyecek adam mı ? ki fikret orman varken bile rakipleriyle eşit koşullarda olmadığının üzerine basa basa söyledi . ha aynı suskunluğu sergen yapsa bu sefer de karakterli sergen , beşiktaş'ın çocuğu sergen olur . çift yarık deneyi.. avcı'nın en stratejik hatası "8" numara kararıdır . vitaminsize güvendi yarı yolda kaldı . obi mikel-ndiaye -sosa sayın avcı hocam .

beagle dedi ki...

Adam küme düşme hattinda olmamasinin onemli faktorlerinden birinim Ruizin sakatligi, Roconun oynamasi oldugunun bile farkında değil. Alt lig takimi oyuncusu kafa ile hat trick yapacaktı.

Kafa topu alamayan stoperi, iyi pas yapiyor diye getiren hocadan bi halt olmaz. 30 sene önceki MAF donemi stoper hattimiz boy ort. 1.90di arkadaslar.

Ben de Alman orta seviye hoca isterim. High profile tutmuyor bizde. Çok medyatik olmadan iyi çalışacak, fiziken iyi bir takim kuracak biri gerekli.

Adsız dedi ki...

@Hidayet

Oğuzhan'ın ilk yarının son 9 maçında sakatlığı yokken aldığı süre toplamı 92 dakika. Elneny'nin kırmızı kartından önce oynadığı tek maçta sakat, bu 92 dakika Elneny döndükten sonra zaten. Elneny çift DM'den biri olarak oynadı, önlerinde ise Ljajic ya da Diaby var. Hoca Elneny geldiğinde Atiba'nın biraz önünde oynattığını söylemiş. Oysa biraz farklı konumlandırılmış olsa da bu ikili ister istemez pişti oldu. Kendisi Elneny'den beklerken bu sezon yaşına rağmen Atiba'nın ekstra bir çabayla faydalı ileriye çıkışları oldu. Ancak süreklilik sorun elbette. Geçen ay transfer sorulduğundaki açıklamasında ise "Hem santrfor olur hem kenar oyuncusu olabilir istediğim isim ama bazen bir oyuncu gelir ve teknik adam olarak tamam dersiniz. Şu anda dar alanda problem çözen ve skor üreten bir isim olursa iyi olur" demiş. Bu tablodan benim anladığım pek 8 numara düşünmediği yönünde. Aslında Atiba'nın futbol hayatının son demlerinde gösterdiği bu arada sırada çakan halleri bir şey anlatmalıydı. Yani haydi hepimiz 8 diye diye fantezi yapıyoruz, alın size emare. @Zaitsev transfer edilen oyuncuların hangi düşünceyle edildiğini güzel aktarmış bir de.

Gerçi glinen noktada konu hocanın performansının da ötesinde. Blogdakilerin yazdığı gibi sil baştan şart. Benim adayım değişmedi: Terzic. Geçmişinde Dortmund'da scoutluk görevi, yine Dortmund'da, Beşiktaş'ta ve Aston Villa'da birinci antrenörlükleri var. Yaş 37. UEFA'nın Pro lisansına sahip. Beşiktaş'ı çok seviyor. İki yıldır da yine Dortmund'da Lucien Favre'nin yardımcısı.

yilmaz dedi ki...

4 yıldır transferleri Şenol Güneş'in yapmadığı bilgisi hiçbir işimize yaramadığı gibi, şu anda da transferleri Avcı'nın yapıp yapmadığını bilmemiz hiçbir işe yaramayacak.

Teknik direktör "sadece benim istediğim adamları alırsanız başarılı olurum" diyemez. Futbolun bir kısmı takım kurmaksa, bir kısmı da olan takımı oynatmaktır. Nihayetinde elindeki adamların hemen hepsi avrupanın üst düzey liglerinden gelen oyuncular. Ortaya böyle bir çorba çıkmamalı. O yüzden hiç takılmıyorum transferleri kimin yaptığına.

Şenol 4 yıl oyaladı bizi "ben transfere karışmam" diye. Geyik muhabbetinden daha fazlasına fayda vermez bu muhabbet. O yüzden zerre ilgilenmiyorum ben yaptım o yaptı mevzuuyla. Kupada üst üste iki tane alt lig takımını yenemeyen, dahası bu maçlara adam akıllı favori olarak bile çıkamayan bir takım var.

Hidayet dedi ki...

@james

oğuzhan'a güvenmesi derken onun profiline güvenmesi demek istiyorum . misal atiba-elneny-sosa bir profil oluşturur , ljajic yine olsa ve bunlardan birisi oynamasa da yine bir profil oluşturur . yedek otururken de oluşturur . fakat oğuzhan denen adam "yok" . buna güvenmeyeceksin işte . demek istediğim bu . oğuzhan'ı son sezon ikinci yarı şenol hoca da oturttu ve ikinci yarı semeresini de aldı . avcı , lige çok kötü başlayınca vazgeçti . ilk başta da deplasmanda vazgeçti . ille de 8 numara olması gerekmez . atiba -elneny -x ise buradaki x biraz daha bu ikiliden farklı profilde olur ,olmalıydı . beşiktaş ya da avcı bu x mevkideki açığı görmeliydi . sürekli kanat oyuncuları konuşuldu ,tartışıldı ,santforlar konuşuldu da ortasaha 3'lümüzün ikisi hala 2015 model atiba -oğuzhan olarak kaldı . yahu şampiyon olan takımlar yeniliyor bu bölgeleri biz "sen eskiye biz deliye" diyoruz , reva mı ? sezon başlamadan buradan bir arkadaşla tartışmıştık . ben hoca'nın ligin ilerleyen döneminde geçen yıl ikinci devre şenol güneş gibi iki 6'lı sisteme (oyuncu profili olarak 6) mecbur döneceğini söylemiştim , ve haklı çıktım . beşiktaş ortasahasını hem fiziksel /mental dinamizm hem top kullanımı açısından değiştirmedikçe başarılı olamaz . yönetim/ekonomik durumu dışarıda tutarak söylüyorum . fakat kısıtlı bütçe ilk nereye kullanılmalı diye sorulsa "o" bölgeye derim.

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Hocanın oyunculara düşüncelerini aktaramaması, oyuncuların hocaya güvenmemesi dış faktörler değil. Bunlar da "teknik direktörlük" tanımının içinde olan şeyler. Hatta oyuncularla iletişim en önemli unsurlardan biri ki bunun Mourinho'dan Klopp'a bir yığın teknik direktörün başarılı sezonlarında görmek mümkün.
Yoksa FM'yi kıvıran herkes hocalığı da becerirdi. Abdullah Avcı milli takıma gittiğinde de bu açıdan sınıfta kalmıştı. Beşiktaş'ta da sınıfta kaldı. Neredeyse oyuncuların tamamı geçen senenin gerisinde. Bu tesadüf değil, maaşlarla filan açıklanabilecek birşey de değil, finansal durumumuz geçen sene de bozuktu.
Bu adamdan kurtulmamız lazım acilen.

Adsız dedi ki...

@Hidayet

Burada Oğuzhan'ı savunmam. Tek bir konu var, o da çok başarılı olduğu sezonlardaki oyunla son 4 sezon arasında bayağı fark var. Bilic de Oğuzhan'a çok güvenen bir hoca değildi ve bazen Sosa'nın arkasında Valiba ikilisi oynuyordu ve bu orta saha ligimiz şartlarında başarılıydı. Bilic bir gün bu orta saha düzenindeki bu 4'lüyü maçına ve tempoya göre -1 formatında kullanmayı öğrenince oyun çok daha farklı bir aşamaya evrildi. O zaman hala bu refleks varmış demek ki. Mevcut durumdaysa çizgide gidip gelen ve bunu da vasatın üzerine çıkaramayan kanatlarla iki DM'nin önünde Oğuzhan olmadı olmaz da. İyi bir 8 elzem, o gelse dahi mevcut kadroyla anca yüzde 20 fark yaratır. Oysa yapmamız gereken Bilic'in bırakıp Şenol hocanın aldığı sezondan itibaren ortaya çıkmış olan oyunu daha da zenginleştirecek transferler yapmaktı. Hep dediğimiz bir konu, Beşiktaş'ın bir oyun stili olmalı. Bu oyun avucumuzun içindeydi ama saçma işlerle kaybettik. Zira ligimiz çapındaki bir takımın alıp üzerine 10-15 sene yürüyebileceği çok güzel bir oyun yapısıydı.

BJK4EVER dedi ki...

Ben sizi baya karamsar goruyorum arkadaslar. Uzun vadede ne yapabiliriz tartisiriz, ama defalarca burada 'bu sene cope gitti, bu seneyi birakalim' vs gibi yorumlar donuyor.
Niye biz bu kadar loseriz, kolay pes ediyoruz anlamiyorum. Tamam, super top oynamiyoruz, ama hala iyi-kotu fena olmayan bir kadromuz var ve rakiplerin durumu da belli.
Yarin Sivasta 3-4 as oyuncu eksik, kendi sahamizda oynuyoruz. Galibiyetle baslarsak puan farki 4 liderle ve Sivas macini atlatmis olacagiz. Ikinci yarida Trabzon, Fener, Sivas maclari iceride, tek deplasman Galatasaray (Basaksehir zaten deplasman degil).
Bu sartlarda cok daha umutlu olmamiz lazim. GS bizden 3 puan, Sivas'tan 10 puan gerideyken hala transfer yapiyor, 4 kolla sariliyor hedeflere. Birinci olmazsin ikinci olursun, en azindan CL'ye katilma sansin olur.
Bu bosvermislik hic dogru degil acikasi. Bir sezon bu kadar kolay cope atilmamali.
Ayrica ligimizin dinamiklerini tekrar gorduk bu ogle vakti. Basaksehir bizim 90 dakika ikinip sikinip 1 gol atamadiginiz takima bir devrede 4 tane atti.
Neden atti? Cunku orta sahasinda Atiba-Elneny gibi iki sigir yok, korkmadan cift forvet cikiyor maca. Orta sahada 10'dan bozma 8 Irfan var, forvette Demba Ba ve Crivelli. Bizim gibi aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin tipinde futbol oynamiyorlar, cat cat 1. dakikadan bastirip maci sokuyorlar, bizim gibi default olarak 60 dakika cope gitmiyor.
Once kadrodan bir maksimum verim alalim, adam gibi Besiktas'a yakisan, ligin dinamiklerine uygun futbol oynayalim, sonra gerisine bakariz zaten.

beagle dedi ki...

4ever
E işte yazmışsın sebebi, bu hoca bu futbol geçen seneden gelen berbat mirasın daha kötüye çekilmiş hali. Neye umutlanacagiz 10 kişi kalan gelip bize gol atiyor. 9 kişiye bile gol atmamiz tesadüfe bağlı.

Sil baştan. Acilen. Önce hemen istifa etmeyecek, idman, oyun vb bilgisi olan yabancı hoca sonra kadro yenilemesi. Terziç çok iyi fikir mesela.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Sanırım kastedilen oyuncu grubunun verebilecekleri. Avcı’nın yaptıkları ortada ve gelecek açısından umut yok. Saha içinde kötü kurgulanan bir oyuncu grubumuz ve oyunumuz var ama iyi yönetilirse işin rengi değişebilir diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Kişisel görüşüm, ligin bu yerlerdeki halinde hasbelkader şampiyon olsak bile bu olumlu bir durum yaratmaz, sadece mevcut teknik yönetimle +2 sözleşme imzalanıp aynı kanser işlerde devam için oradan buradan kaynak aranmasına yol açar. Yani bu sezon hadi şampiyon olduk diyelim, onca yılın görmüşlüğüyle değerlendirin, sizce ne olur.

PS: Mehmet tedavi nasıl gidiyor, inşallah turp gibi tekrar yorumlara dönersin kardeşim.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Ben daha çok lig kötü, moral bozmayalim, rakipler takilir bir punduna getirir şampiyon oluruz umudu algiliyorum.@james in dediği gibi en iyi ihtimal bile iyi değil. Denizli şampiyonluğu sonrasi rezil durum ortada.
Oyuncu grubumuz için artık kimsenin beklentisi olamaz herhalde. 10da Ljajic ve 8de Oguzhandan ani form beklesek bile Elneny ile oynayacagimizdan bu zayif ihtimal bile yok. Elnenynin 2. devre 5 gol 5 asist yapması da istatistiksel mucize beklemeye girer. Kaldi ki yetmez, Lens 7 gol, Burak 12 gol , Nkodu 6 gol, Ljajic 7 gol gibi şeyler lazim. Bu da Elneny için 1/1milyon carpi muhtelif 1/100 civari ihtimaller eder.
Bizim oyunculardan bu performansın çıkması ABye vizesiz girmemizden daha düşük ihtimal.

Huzeyfe dedi ki...

AB'ye vizesiz girdikten sonra git Dortmund'u tut zaten Beşiktaşla ne uğraşıcan.

BJK4EVER dedi ki...

Olumlu durumdan bana ne, sonucta 1 sampiyonluk eklenecek ve 50 milyon euro kasamiza girecek. Duyan da sanki ligimizin dinamikleri muthis bir altyapiyla, saglam sekilde sampiyon olup arka arka 5 sene sampiyon olmaya musait zannedecek. Oyle bir durum yok zaten Turkiye'de, onun bir sekilde kesiliyor. O 'hak edilmemis' olarak gorunen sampiyonluklar fark yaratiyor. Besiktas bu kadar kolay havlu atmamali. GS bu sampiyonluklardan kac tane kazandi? Sayiliyor mu? Sayiliyor. Daha ne?
Sampiyon olalim da, sonrasinda gerekenler yine yapilabilir. Hatta daha rahat yapilabilir. Hem hoca'ya guven artar, hem maddi durumumuz biraz az sikintili olur. Bu seneyi 5. bitirsek sanki yazin cok rahat bir revizyon yapabilecegiz bu maddi durumda.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER her satırına +1

Arkadaşlar takımla ilgili değerlendirmelerinde haklı, teknik olarak burada mükemmel yorumlanıyor ama şu ekonomik boyutu dilimizde tüy bitti, anlatamadık. Şampiyonluk, olmadı ŞL, olmadı Kupa ya da AL, hepsi ekonomi, algı ve marka değeri için elzem unsurlar, hiçbiri olmasa yarışmak bile, yarıştığın sürece bir derbide stadı doldurursun, ürün satarsın ki en küçük örneği.

Sorun winner bir oyun yok, bu kadro ve özellikle bu Hocayla olamayacak gibi, insan yönetimi ve oynattığı oyuna oyuncuları iknası burada belirtildiği gibi yetersiz. İBB döneminde iki kere ardarda vasat kadroları 4. yapmıştı, görünen en iyi olacağı bu, oynananacak oyun da o İBB oyunu en fazla, kalanı bir kaç kaliteli oyuncunun göstereceği üst düzey performansa bağlı.

Ahmet Usal dedi ki...

Ya da başarısız bir kaç sonuçtan sonra Sergeni getirecekler, işte o da kapasitesi ve gazıyla ne yaparsa.

Patagonyada bile yaşasam Beşiktaşı tutarım, bu sadece futbol değil, Dortmund taraftarı kulüp ekonomik olarak batıkken ve küme düşerken bile 80 bin kişi stadlarını doldurmuştu. Keşke öyle olsak!

beagle dedi ki...

Ciddi ciddi bu kadro ve oyunla şampiyonluk ihtimali nasıl görüyorsunuz, ben de onu anlamıyorum. O 50 milyonlari almak için şimdiden çalışmak lazim.
Ayrica bizim sampiyonluk modelimiz ile fetosarayin farkli. Onlar bu halle olur, nasil çatır çatır transfer yapiyorsa, sikeden fetoden siyriliyorsa. Onunla ayni şeyi aklindan bile geçirirsen Serdalla Tayfur gibi yatarsin.

Bjknin gerçeklerini kabul etmeden yeterli Sampiyonluk sayisi gelmez. Renklilere var biz de isteriz dedikçe ayvayi yer oturursun.

En fanatik Bjkliler 40 küsür niye? Çünkü Seba döneminden kaldik. Bir daha takima aidiyet kazandiracak yapilanmamiz olamadi.

Acilen kendi modelimize donmek lazim. Bu idealizm degil bizim gercekligimiz. Yetmez Demirören zihniyetinin hiç zamani degil.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Yönetim zaten bu doğrultuda İletişim sorunlusuyla, ikinci başkanıyla ve başkanıyla gerekli açıklamaları yaptı. Tam da senin hayal ettiğin gibi yapmayı planlıyorlar. Konuştuk burada daha önce.

Biz bu sene takım ne kazanırı konuşuyoruz. Ne kazanırsa getireceği parayla yönetim kulüp yapacaklarını çok daha rahat yapacak. Ben @james in korktuğu gibi olacağını düşünmüyorum. Deniz bitti, hepsi farkında, illa sağlam bir değişim yapacaklar, bunun için paraya ve zamana ihtiyaçları var, para gelmesinin yolu da ligde başarı, ne kadar oluyorsa!

Zaitsev dedi ki...

Fatih tek başına Atiba ve Elneny’nin toplamının 5 katı filan oyunun içinde. Sorun işte burada. Top kesmek yetmiyor. Onu hızlı kullanmakta önemli.

Bizde gol atmak için duran top kovalayalım. Belki bir frikik daha çıkar.

Ahmet Usal dedi ki...

Takım seyirci desteğiyle çok çalıştı, Ljaic her zamankinden iyi, Nkodou iyi, GG iyi, Vida, hatta Roco bile iyiyken Kariusun yumurtlaması ve Hocanın Caneri sağa gönderen tercihiyle 2 - 1 gerideyiz. Nkodou sağda etkili değil, Canerle değişince de Caner pres altında 2 kritik top kaybetti, biri pozisyon, sonuncusu gol oldu. Takımın o kadar çalışması, istatistiki üstünlüğü ilk devre bazında boşa gitmiş oldu.

Hakem benim beğendiğim, mevcut iyi hakemlerden biri, gördüğünü çalıyor, ama Rocoya çok ucuz bir sarı gösterdi, benim ölçülerime göre Burağa yapılan penaltıydı, inanmadı, vermedi. Renklilere yapsa bir daha onların maçını alamaz, o kadar penaltı!

İkinci devre Rebochoyu çıkarır, Caneri sol beke çeker ama kimi alır bilmiyorum. Normalde Sivasın eksiklerine bakarak seyirci desteğiyle alabilmemiz lazım, ama bu kadar hatayla ne yaparız, ne olur belli değil!

Fatih Aksoy gayet iyi oynuyor bu arada, Elneny den çok daha etkili, assistini de yaptı, en azından seneye 6 numara sıkıntısı yok, günün şimdilik tesellisi..

Ahmet Usal dedi ki...

Oha ikinci devreye oyuncu değiştirmeden başladı!

Ahmet Usal dedi ki...

Dakika 68, Sivas 10 kişi, buradan da oyunu çeviremezsek yuh olsun!

beagle dedi ki...

Gene Gökhan ve Atiba ile direnç. Komedi.
Bu kadar kötü teknik direktörlük Senolu bile geçti.

stfud dedi ki...

Gökhan ve atiba olmasa kaç puan alırdık merak ediyorum. Bir de Burak ne yapma peşinde, gram top oynamıyor bu yıl.

BJK4EVER dedi ki...

85. dakikadaki degisiklik buyuk rezillik. Ondan sonra Oguzhan niye faydali degil. Bu mactan sonra ben Oguzhan yerinde olsam gram kilimi kipirdatmam bu takim ve hoca icin.
Oyuncu degisikligi dakikalari buyuk rezalet. Macin baslangic 11'i yine buyuk rezalet. Iki tane 6 numarayla oynuyoruz, ama rakip eveleye geveleye dunyanin en rahat ara pasini atip gol atabiliyor. Sonra Atiba'nin heykelini dikelim.
Diaby bu fizikle hicbirsey oynayamaz, anca kenarda top toplayici cocuk olur.

Ahmet Usal dedi ki...

Hoca umarım istifa eder ya da Yönetim gönderir. Bu hedef maçıydı, 6 puanlıktı, yüreksizlik kaldıracak maç değildi, Oğuzhan Lajic yerine girmez, 10 kişi kalınca rakip Ljaicle beraber oynamaya girerdi. Hatta ikinci devre başı da oynardı, zaten yeniksin, kaybedecek dakikan yok, hücumcuları alırdın ikinci devre başı. Korkacağın maç bu değildi, kaybettiğinde zaten devre dışısın şampiyonluk için.

Caner sağda hiçbir formatta oynamazdı, çünkü pres yediğinde kritik toplar kaptırıyor. Bunu defalarca yaptı, herkes söyledi, değişmedi. İkinci golün atak başlangıcı sağda onun kaptırdığı top.

Üzüldüm çünkü iyi yönetilse alınabilecek bir maçtı, Sivas çok eksikti.

Bu işin olabilecek tek hayırlı tarafı Hocanın gitmesi, hatta alabiliyorlarsa daha radikal kararlar almalarıdır. Oyuncu gönderme, kiralık sözleşmeleri iptal etme gibi. Ruiz, Elneny, Diaby, Rebocho zayıf transferler, olmasalar da olur, şimdi gönderilseler hayırlı olabilir.

Hasta ti dedi ki...

Senol güneş besiktas'a, abdullah avci istifa, ahmet nur cebi milli takima, sergen yalçın antrenor, fikret orman futbol direktörü, önder özen NTV'ye :)

beagle dedi ki...

Gene 10 kişiye bi b.k yapamadık :) Ahmeti de yeniden yapilanmaya ikna ettik. Hadi Apocum ufaktan şu sözünü yerine getir. Gereğini yap. Bundan daha ezik oynatan bir salak bulamayiz.

Lan saga Diaby koymak nedir? Herif orada sıçıyor iste. Rakip 10 kişi, sağı olan birini oynat da oyunu acsana.

Gene başlamış siddetli koşu mosu. Yok aga şiddetli koyuş o koşu değil. Erzican Erzurum Sivas dolaşıp her sehirde siddetli seyettiriyorsun takimi. Olan o. Ustelik 3.lig 1. lig farketmiyor. Gelen geçen...

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Yav ben yarışalım taraftarıyım ama, adam her dediğimi yedirdi. En son Erzurum maçında Ruizin yedirdiği golleri görüp son maçlarda Elnenynin etkisizliğini de üstüne ekleyince döngü tamamlandı!

Bıktım haksız çıkmaktan, bi de kamuya açık bir ortamda rezil oluyorum, o derece :))

Basar dedi ki...

Bu hoca ile ilk 5’e bile giremeyiz! Tahminimce haftaya stadyum açılışında Göztepe’ye yenilir, yolumuza başka hoca ile devam ederiz.

Büyük hayal kırıklığı!

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Rakip 10 kişi kalınca stoper çıkarıp forvet çıkarmak Fatih Terim Şenol Güneş seviyesinde bir demodelik. Bi de stoperi çıkarıp ortasaha oyuncusunu oraya alıyor. Ne anladım ben bu işten. Bizim oralarda bi laf vardır, "Ha Hasan, ha kek Hasan" diye. O hesap.

Halbuki Roco oyunda kalsa belki son dakikalardaki yoğun duran top trafiğinde bir şeyler yapabilirdi. Ha ben tabi Roco'yu çıkarıp içeri top şişirme yerine topu yere indirip ayağa oynayan bir hoca isterdim ama, ben 3 yıldır avucumu yaladığım için alışkınım. :))))

@beagle, @Huzeyfe, @james, @basar başta olmak üzere bütün blog ahali, hocadan bir an önce kurtulmamız gerektiğini söylüyorsunuz. Dibine kadar haklısınız. Hocanın bu sezon da, sonra da takıma bir şey kazandıracağı yok.

Sizden ayrıldığım bir nokta var, o da yönetimin aklının ucundan bile teknik direktör değişiminin geçmediği, dolayısıyla bu konuda hiçbir hazırlıklarının olmadığı.

Bir teknik direktör değişikliği yapılacaksa, bunun artık, lütfen, n'olur bir plan çerçevesinde yapılmasını istiyorum. Şu anda Avcı istifa etse adım gibi eminim, Sergen'le 2,5 yıllık sözleşme imzalanır, Sergen önümüzdeki sezonun ikinci yarısı gider. Bu konuda %100 eminim.

Bu maçın ikinci yarısı da, aslında üç büyüklerin bu ligde ne kadar kolay şampiyon olabileceğini gösterdi. Eminim Sivas ileride düşecek ve GS ya da FB şampiyon olacak. Beşiktaş'ın kendine hayrı yokken Sivas Beşiktaş'ı maça ortak etti. Beşiktaş az daha çeviriyordu maçı. Almanya'da mesela Leverkusen Bayern'i böyle kötü yakalasa o maç 2-1'den sonra 4-1, 5-1 olurdu. Biz Beşiktaş taraftarıyız, ama tarafsız gözle incelenirse, bu maçta Sivas'ın da eleştirilmesi lazım. Maçın ikinci yarısını resmen Beşiktaş'ın gol atamama ihtimali üzerine oynadılar.

yilmaz dedi ki...

"kek Hasan" değil "kel Hasan", deyimi yanlış ezberlemeyin sonra ;)

yilmaz dedi ki...

Son sözüm, şu maçta Fatih Aksoy'un sülalesine küfür edecek ne buldu taraftar, çok merak ediyorum. Adam itiş kakış pozisyonunda ellerini kaldırdı kaçtı oradan. Türlü tahriklere rağmen ters bi hareket yapmadı. Zaten gitmiş bir sezon yüzünden geleceğimiz olan bir oyuncuyu takımdan koparmaya çalışan taraftara da, neyse...

Huzeyfe dedi ki...

Abdullah Avcı ile bu noktaya geleceğimiz gayet net gözüküyordu lig başladıktan 7-8 hafta sonra. Şaşırtıcı birşey yok.

Bir kere inanılmaz tutarsız bir adam Avcı. Sürekli kenar oyunu oynatmaya çalışıyor, ama forveti ön direk koşusu yapmıyor, yapan da yedek oturuyor. Oyunu genişletmek istiyor ama iki kanatta aynı anda ters ayaklı oyuncularla oynuyor. Sene başından beri kenar oyuncularını demarke topla buluşturamıyoruz, bunun bir teknik çalışmasını yapma ihtiyacı hissetmiyor. Gerçekten bütün Beşiktaşlılara Avcı şansı diliyorum hayatta. İşini bu kadar kötü yapıp kovulmamak herkese piyango gibi birşey zira.

Basar dedi ki...

Taraftarımız o kadar düşük profil ki şenol+fikret+avcının canına okuduğu takımıN parmak şıklatması ile düzelteceğini sanıyor!

Düzelmez kardeşim! Dibi görmeden düzelmez, başka camialara özenip ayağını yorganına göre uzatmazsan düzelmez, ‘Feda’, genç oyuncu yetiştirme çabasına girmezsen düzelmez... herşeyden önce taraftar profilinin düzelmesi lazım! Dün Kıral gelse şampiyonduk diyenler kıral neymiş net olarak gördü. İlk önce bu ve bunun gibi popülist düşüncelerinizden arınacaksınız!

Basar dedi ki...

@yilmaz sen bir önce yazdıklarımı kaçırmışsın. Yönetimin devre arasında bu hocayı göndermesi lazımdı. Muhtemelen Sergen hadisesi tesadüf değildir yazmıştım.

Haftaya İzmir’de hocamız değişebilir. Keşke Adam yetiştiren zeki bir Alman takımın başına gelse. Sergen gelirse biraz daha heyecan verici oluruz, belki kafaya (seneye) da oynarız ama bizi kurtarmaz!

yilmaz dedi ki...

@basar biraz genelleyerek söyledim. Zaten hemen herkes aynı fikirde gibiyiz.

Serkbal dedi ki...

We have karius, but they don't

Basar dedi ki...

Hoca taraftardan özür dilemiş! Tamam hocam sorun yok... ashssshsgsdjffk!

sadrazam dedi ki...

Blokta yine körler sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar, hayırlı goygoylar.
Şu maçtan sonra bile Şenol hocayı gömecek bir anekdot bulabilmek ciddi kimyasal kullanımıyla dahi açıklanamaz.
Ancak net olarak söyleyebilirim ki,taraftar profilinde ki düşüş blogdaki yazar yorumları ile doğru orantılı.

Zaitsev dedi ki...

Taraftar olarak hakettiğimizi yaşıyoruz. Normalde başka bir büyük olsak tribünler çoktan istifa ettirtmişti Avcı’yı. Bizim tribünler ise sadece birilerinin gazına gelip başkanların altını kazsınlar (Seba, Bilgili, Orman).

Mesela Terim 2 senedir şampiyon. Bu sene şampiyon olamayıp aynı kötü oyuna seneye devam etsin devre arasını göremez. Ne tribün ne yönetim izin vermez.
Bizim taraftar ise baştacı yapar. 2 kere şampiyon yaptı 5 sene ırzına geçebilir takımın.

Çebi yönetimi, Avcıyı kovmadığı her hafta kendi kredisinden kaybedecek. Bu kötü futbolun parayla alakası yok. Para muhabbeti de kurtarmaz kimseyi 2-3 hafta sonra. 5 hafta daha böyle giderse Mayısta kongre bile görürüz.

Adsız dedi ki...

Kulübün bilgisayarları hacze uğruyor taraftar hala ara transfer döneminde neden biri alınmadı derdinde. Karyus yine bildiğimiz gibi, ancak yüce taraftarımız golden sonra her topu alışında tonla ıslık sarf ediyor. Kendi altyapından yetişen ve gelecek sezon kadrona geri dönecek genç oyuncu her maç her futbolcunun yapacağı gibi rakibinin topu hızlı kullanmasına engel oluyor diye yerin dibine batırılıyor. Oyuncular maça gereksiz asabiyetle çıkmış (nedeni belli de profesyonel futbolcusun sen) neredeyse her topta itirazlar dellenmeler ayyuka çıkıyor. Marka değeri dediğimiz konu doğrudan bunlarla ilgili işte. Bunları ligin genel haliyle toplayın hatta çarpın sonra bakın bakalım eli yüzü düzgün biri yalelli ligleri ya da uzakdoğu yerine buraya geliyor mu. Geçmişte de bu konu vardı, biz Küyedinin ne işi var dediğimizde markadan bahsedilmişti. Bahsedilen de kariyerinde 2008 yılında İtalya'da bideone d'or seçilmiş bir vatandaş.

Maçla ilgili yazılmış zaten. Ekleyebileceğim, Mert Hakan Yandaş'ın kart cezalısı olması bizi daha büyük hezimetten korumuş resmen. Sen rakibin takır takır dinamik top oynayarak lig lideri olmasına bakmaksızın taktik bir plan belirlemeyip alt lig takımlarının bile çözdüğü ezbere, aksak ve etkisiz şablonunda ısrar et, tek özelliği hırsı olan kapasitesi sınırlı bir oyuncudan joker çıkarma inadını sürdür (o hırs da sürekli hakemle ya da rakip oyuncularla didişme şeklinde), sonra da kaos ortaya çıktı özrümü kabul edin de. Futbolda kaos genellikle deplasmanda oynayan, ligin zirvesinde kalma ve şampiyonluk hedefi konusunda deneyimsiz, üstüne böyle önemli bir maçta 10 kişi kalan takımlarda olur, Beşiktaş'ta oluyorsa bir zahmet durum tespitine kendinizi de ekleyiverin Sayın Avcı.

Burada yazdıklarımdan sıkı bir Altınsay destekçisi olduğumu bilen bilir. Ancak devir artık eldeki yerli/yabancı genç oyuncu listelerinden seçme yapıp takıma kazandırma devrini de aştı. Bu işi derli toplu yapabilecek ve scout olayından maç yönetimine kadar bilgisi ve yeterince uluslararası tecrübesi olan bir teknik yönetime ihtiyaç var. Teknik yönetim derken ekip olarak tabii. Eskiden bunlardan bahsettiğimizde bu işler hayal, bak sarılılar nasıl adam bulup getiriyor ve şak diye kupayı götürüyor diyenler vardı. Şimdi futbolumuz komple borca ve bataklığa gömüldü. Artık tüm kulüplerdeki en Küyedici en İbracı taraftarların bile gıkı çık(a)mıyor. Zira kulüplerin bunca borcuyla ciddi şekilde bir cisim yaklaşıyor. Bu ortamda doğru işlere kim en kısa sürede başlayıp sebat ederse başarıyı da o yakalar. Kulübün bunca borcuna, enkaz halindeki teknik yönetim ve kadrosuna ve taraftarındaki onca dejenerasyona karşın Beşiktaş'ın bu konuda bir geçmişi, geleneği var. O gelenek henüz bir başarı ortada yokken büyük sempatiyle beni 12 yaşında Beşiktaşlı yapmıştı. O zaman yapılanlar yine yapılabilir, yeter ki bu sanallıktan kurtulunsun.

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Senin gibi rasyonel ve doğru şekilde irdeleyen birinin böyle kısa sürede durumun tespitini yapacağından şüphem yoktu.

İnşallah Beşiktaş için doğru işler yapılır, hepimiz bunu istiyoruz. Buna hiç sanmasam da mevcut futbol yönetiminin ve kadronun bizi über şaşırtması dahil. Ben yönetime çok kızamıyorum zira laf olsun diye değil ciddi enkaz var.

Ahmet Usal dedi ki...

@james

Eyvallah, sağolasın da sizler başından beri anlatıyordunuz, jeton geç düştü! Takımın ve kulübün yaşadığı süreç mantıksal değerlendirmeler ötesi, Hoca mental açıdan buraların adamı değilmiş, eski İBB si bile şimdiki halimize göre ne yaptığını bilen bir oyun oynuyordu. Takıma hakim değil, çok açık, bence geç oyuncu değiştirmesi de takıma güvenmemesinden, daha büyük farklar yemekten korkuyor kazanmaktan ziyade.

Yönetim beyanda iyi, ne kadar zamanda konuştuklarını yapmaya başlarlar, göreceğiz. Ama başından beri haklı olduğunuz konu Hoca, gerçekten verecek bir şeyi yokmuş, durduğu kaldığı her an kulübe zarar ve zaman kaybı. Bu hafta gönderebilirlerse iyi olur çünkü Göztepe yeni Hocasıyla baya net bir hücum oyunu oynuyor, öyle takımları yenebiliriz ve Hoca kalır, aldanmaya ve zaman kaybetmeye devam ederiz. Ne diyeyim, sana katılayım; "Hayırlısı neyse o olsun!"

Adsız dedi ki...

@yilmaz

Renklilerden birinin şampiyon olacağına tamamen katılıyorum ve o da FB. Söylediğin gibi Sergen palyatif bir çözümden başkası değil. Ama hem taraftarın gazının alınması hem de bir umut kırıntısı nedeniyle getirilmesi büyük ihtimal. Fark olaraksa takım hücumda biraz daha hareketli oynar, geri 4'lü ve defansif orta sahalar biraz daha fazla alan parselleme işine girer, başka da bir şey olmaz. Öyle Burak kenara geçer x y z alternatifleri devreye girer vs beklemeyin derim. Caner'in tavşan rolü olmaz belki zira Sergen zaten pek tavşan seven biri değil.

Son paragraftaki şampiyonlukla ilgili tespitin ise efsane olmuş.

Adsız dedi ki...

@Ahmet

Bence jeton geç düşmedi, daha önce belirttiğin gibi ligin seviyesi yerlerde olduğu için neden olmasın iyimserliği gayet anlaşılır, iyi niyet sonuçta. Hatta dediğin gibi Göztepe maçı yanılsama da oluşturabilir. Bizim geri 4'lü ve öndeki yavaş ikiliyle zor bence ama bu futbol.

@yilmaz'ın dediği gibi artık gına gelmeden gitmez, ama alternatifi de pek birşey değiştirmez.

beagle dedi ki...

@Yilmaz, James

Aslında Sivas'in durmasinda bizim takimin sezonun en iyi fizikli 11ini kurmasi ve hemen herkesin maçı birakmadan oynamasi etkili oldu. Ljajic isabetli vuruyor, Nkodu koşuyordu.

Ama acı olan bu zaten. Avcinin kurabildiginin maksimumu bu işte. Hatta iki kötü stoperden Roconun mecburen oynamasi, duran top savunmamizi artirdi. Ruiz olsa bir de kafa vurduruyor olur belki de farkli yenilirdik.

Inanilmaz tutucu Senol bile Cenk Abu beraber oynatma, diamond vb birşeyler denemişti. Avcının bir hayali bile yok. Müzmin bir küçük takim hocasını getirmişiz.

Bu arada Avci BJK ile 11 Galibiyet 13 Maglubiyet görmeyi başardı. Yenilgi orani rekor diyorlar.

Adsız dedi ki...

@beagle

Kanatlara oyuncu transfer ettireceksin ve ikisi de içeriye girme özürlü olacak. İdealini vs geçelim madem, o halde orta alandan akanlardan medet umarsın doğal olarak, ki bu pratikte ilk isim olarak Ljajic. Peki kağıt üzerinde arkasında iki DM oynayan Ljajic de bir zahmet ekstra işler yapsın. Ljajic bu maçta Beşiktaş'a geldikten bu yana en iyi 3 performansından birini gösterdi. Sürekli hareket halindeyken pas aldı, verdi, hatta bolca şut denemesi de yaptı. Olan bitense içeriye bir organizasyon olmadan giremeyen kanatlar, çapraz koşu bile atmaktan aciz topu sürekli önüne bekleyen "Kıral", bir değil iki tane ama hücumda hiç inisiyatif alma derdinde olmayan DM'ler ve tek dertleri kanatlarla pişti olmaya çalışan bekler. Ben Ljajic olsam kanserdim şu an. Avcı'nın derdi anlık olarak x maçta maksimumunu gösteren oyuncu kadar. İşte bir maçta Atiba ekstra iş yapar da gol bulur, Caner frikik atar, Burak duran topta dibine asılır da dönenle şans yakalanır, vs vs.

Daha önce 8 konusu geçtiğinde yazdım, sen iki tane DM'yi yan yana koydun ama bir maçta biri isyan edip (o da 37 yaşına merdiven dayamış olanı, gerisini hesap edin) ileri çıktı ve fark oldu. Orta alandaki eksikliği hala mı göremedin birader ya, hala mı.

Akıl tutulması. Kitlesel sanırım zira Güntekin bile Diaby'nşn etkisiz halini Küyedi örneğiyle yorumlamış. Yıl: 2044, Beşiktaş'ın eksiği Küyedi olabilir mi, hala halı sahada döktürüyor çünkü.

turgay dedi ki...

zaten hücum planımız yok. zaten ileride birşey üretmiyoruz. duran toplar bu kadar önemliyken sadece 1 tanesini ön direğe vurmadı caner. sonra duran toplardan en fazla gol atan takımız diyoruz. tamamen tesadüf duran toplardan gol atmamız.

Hidayet dedi ki...

hakikaten anlamakta zorlanıyorum . fatih terim gs'de efsane olmasına rağmen başarısız olursa kapıya koyar deniyor , doğru . ahmet nur çebi'nin abdullah avcı'yı (herhalde tazminatına rağmen) kovması bekleniyor . peki ahmet nur çebi'ye yüklediğiniz bu yükü fikret orman'a neden yüklemediniz abi ? şenol güneş'i başarısızlığına rağmen niye tuttu ? milli takım olmasa gönderebilir miydi ? göreve geleli 3 ay olmuş başakana yükleyeceğinize hocasıyla anlaşıp , transferleri yaptıktan sonra kaçan başkana sövsenize . kim getirdi avcı'yı ? kim anlaştı 3 yıllığına , kim vaadetti maaşını ve tazminatını ? kim anlaştı bu oyuncularla ? fikret orman değil mi ? tamam ,artık sorumluluk yeni yönetimde de bu enkazı bırakan adama güzelleme niye ?

madem gs-terim örneğinden gittik . madem beşiktaş taraftarı başkanının altını kazıyor ve buna fikret orman da bunun kurbanı olarak gösteriliyor... fikret orman'ın son iki yılında taraftarıyla ilgili demeçlerini hatırlayın ve kendinize sorun lütfen . gs taraftarı ,taraftar taraftarlığını bilsin diyen adamı nereye sokar ? gs taraftarı iki yıl başarısızlığın ardından burak sakatken santrfor almayan adama ne yapar ? iki yıl başarısızlığın ardından utanmadan "her yıl şampiyon olacaz diye birşey yok " diyen adama ne yapar ? tam tersine beşiktaş taraftarı başarısızlığı normal , başarıyı lütuf olarak gördüğü için , en ufak başarı gösteren adamlar ertesi yıl kendini klübün üzerinde görmeye başlıyor . aynısı şenol güneş için de geçerli . olsa olsa trabzon efsanesi olan milli takım hocası , sırf beşiktaş'ta kısmi başarı sağladı diye , gittikten sonra beşiktaşın oyuncusuna sallama hakkını kendinde bulabiliyor . ahmet nur çebi beklenen performansta mı ,değil mi ,yeteri kadar umut verdi mi tartışılır (benim görüşüm negatif) ,fakat beşiktaş'ın hocasını kovamamasının , sahadaki rezilliğin ve ekonomik durumun baş müsebbibi fikret orman'dır abicim . beşiktaş taraftarının son yıllarda yaptığı en doğru şey fikret orman eleştirisidir.

Emrah D dedi ki...

transferleriyle ilgili tek pozitif yanları kiralık olmaları olan kiralık oyuncularımızı geldikleri yere gönderip en azından yarım sezonluk maaşlarından kurtulmak için ne bekliyoruz?

fikret ormanın giderayak attığı en büyük kazık ne bankalar birliği anlaşması ne menejerlere ödeme yapması, kapı gibi kontratla abdullah avcı denen kendini pep sanan karacahili takımın başına bela etmesi. doğru yapmaya çalıştığı bir şey oluyor arada hah diyorum tamam aslında iyi hoca da şu yüzden bu yüzden olmuyor. ama toplamda bakıyorum bomboş adam ya.

hoca kovulsun diyeceğim ama başkan olsam ben de kovmam maaşının kalanını da vermemek için.

avcının yarı maaşına mesela guti kalır hocalık yapardı bundan daha kötü ne olabilirdi acaba?

beagle dedi ki...

Sezon başında 35 senelik futbol izleyicisi tecrübesi olarak 2.1/2.2 atip 0.9 şampiyonluk formülü demistik. Opta uğraşmış yakin bir sonuç bulmuş. Onlar 94ten itibaren bakinca 80, son 5 seneye bakinca da 75 gol lazim diyorlar.
34x 2.2 = 74.8.

Golu bolgeye mevkiye de dagitmayi denemişler ama orasi dalgali. Gene de ön 4lü 50-55 üzeri atmali net görünüyor.

Sezon başı kadro kurulduğunda kaybettik biz sampiyonluğu. Kanata alman gereken oyuncu profili minimum J.Fernandes idi. Ruize 3M bonservis verene kadar Alpayı tutsan "gol" satın alsaydın.

Sürekli istatistikten konuşan Avci hedefle korelasyonu yüksek istatistikle (0.71 cikmis optada) ilgilenmemis, buna göre oyuncu secmemisse boş konuşuyor demektir.

Bir zamankar MRP ne demek bilmeyenler ERP lazim diye dolaşırdı sirketlerde. Avcigiller aynen bu. Istatistik agizlarinda ama boşa kullaniyorlar.

Kadro berbat abi. Oyunculara tek tek bakabiliriz de ortaya koyulan sinerji, oyuncuların birbirlerini tamamlaması filan baya fecaat bir kadro mühendisliği söz konusu. Beşiktaş kadroları zaten genel itibariyle yetenek olarak kısıtlı takımlardır. Zaten Şampiyonluk frekansının bu kadar yüksek olmasının temel sebebi de bu bence. 09/10 - 06/07, Samet Reyizin kadro filan yani aşağı yukarı aynı düzeyde mevcut kadro. Bursa'nın şampiyon olduğu sene BJK 47 gol attı yahu.

Abdullah Avcı ise bu oyuncu grubuna güvenerek yarışabileceğini sandı ve kendi kuyusunu da kazmış oldu. Performansı kötü mü ? İletişim konusunda, taktik konusunda, oyuncu gelişimi konusunda hep sınıfta kalan performans. Hani 1 tanesinde iyi birşeyler olsa eyvallah diyelim de kimseye mi dokunmaz bir teknik direktör. Aşırı bir talihsizlik de söz konusu, yediğimiz abuk sabuk goller, verilmeyen penaltılar, artık normalleştirilen sakatlıklar, ödeme sıkıntıları filan kulüp içerisinde normal hiçbirşey yok.

Bu kadronun temizlenmesi 2 sene. Mucizevi bir biçimde Ljajiç, Vida, Lens, Burak, Caner, Boyd, Douglas gibi adamların saçma sapan kontratlarından kurtulup muazzam bir scouting altyapısı kurma ihtimalimizle belki sadeec 1 boş seneyle kurtarırız da o da olacak iş değil. Ne kadar erken kabullenirsek o kadar hızlı tekrar yukarı doğru seyredebiliriz.

Şenol ne olur geri dön seni çok seviyorum Şenollll

fidddas dedi ki...

@beagle

hocam çok zekice bir benzetme, tebrik ederim. Bunun yanında ERP'lere milyon dolarları gömüp hala her şeyi excellerde takip edenlerle de benzeşiyoruz.

mevcut berbat durumun mevcut hoca, oyuncu, yönetim, taraftar setiyle düzelmeyeceği konusunda herkes hemfikir oldu. blogda nadir görülen bir durum bu:)
şimdi çözüm vakti ve en iyi çözüm bir şey yapmak. @disko'nun söylediği gibi kiralıklardan kurtulmak en hızlı yapılabileceklerden. 10 puan gerideyiz 1 ve 2 olamayız. 3 veya 13 olmak bişey değiştirmez bence. defansta, ortasahada ve hucümda bulmamız gereken 2liler 3lüler lazım. bu da sadece denemek ile olur. bu denemeyi bu mali profille ancak yarışmaya bir süre ara verip heyecanı arttırarak yapabiliriz.
3 sezondur yerlebir olan heyecanı yükseltmek zorundayız.

Emrah D dedi ki...

bu berbat ligde 1. 2. olma şansımız yok halen diyemem o da ayrı mevzu ama eldeki kiralıkların duruma pek faydası yok ve maaşları yüksek (zaten ödeyemiyoruz sanırım)

yani puan durumunda yerimiz diaby ile yükselecekse bence diabysiz daha da iyi yükselir :) elneny meh seviyesini aşamıyor. rebocho ??? karius WTF

Adsız dedi ki...

@disko

Bence bu sezonki kilit ifade hocanın eldeki oyuncuları iyileştirmeye çalışıyoruz cümlesi. Biz Beşiktaşlılar görece iyi niyetliyizdir, bunun bir bahane olarak değil samimi şekilde söylendiğini varsayarız mesela. Oysa her defasında olan biten gerçeği kabak gibi yüzümüze vuruyor. Fatih'i gönderdik ve gayet eminim ki yetişsin pişsin amacıyla yapmadık, bir değil iki değil tonla örneği var. O Fatih Rıza hocanın ellerinde yükselirken düzeltmeye çalıştığımız kadrodakiler gittikçe aşağı düşüyorsa ortada oldukça garip bir durum var demektir. Zaten bilmem kaç milyon avrolar sayıp getirdiğin adamlardan bir de yetişmesini ya da gelişmesini mi bekliyorsun, gülerler adama.

Kimse La Masia ortamı beklemiyor (aslında Barça markalaşma konusunda ciddi bir kulüp olduğu için özkaynak yönetimi sağlam birçok kulüpte böyle yapılanma var ama ismi Katalanca ev değil orası ayrı), ancak Beşiktaş gibi ülkemiz futbol tarihine kolej havası etiketini yerleştirmiş bir kulübün renkliler kadar bile oyuncu çıkaramaması başlı başına bir yönetim zaafiyetidir.

Kiralıklardan kurtulunur, eldekiler de bir şekilde ya satılır ya kiralanır ya da sözleşme bitimine kadar uslu uslu beklenir de, şu mali açıdan dibi gördüğümüz zaman dahi hala bir yönetici gidip Gomez'in benzerini bulacak, Talisca gelirse dertler bitecek, İbranın bonservisi yoktu bassaydık parayı, o olmadı Balotelli'yi kesin adam ederiz, tarzı işler kuyruğu biraz dik tutunca devam edecekse daha çok bakarız gelene ve geçmekte olana.

Bu arada tarih tekerrürden ibaret değildir ama terekkürü bol bir olaydır (Britanya'nın onca lordunun dükünün ve tayfasının çocuklarının öğrenim görürken işte kulüptür dernektir vs hep tarih ve arkeoloji işlerine girmelerinin nedeni de budur aslen). Geçmişte Beşiktaş'ın özkaynak düzenine yaslanması da, elbette bu kadar berbat olmasa da, o dönem koşullarında kasanın tamtakır halde bulunmasıdır.

beagle dedi ki...

@fiddas

Tesekkurler. Insanlar nasil sistematik calismak yerine yeni bir yazilim gelecek dertler bitecek diyorsa, surekli transfer istemek de ayni sey. Senenin en iyi transferi Elneny(!) Kartalla cok benzer oyun oynuyor. Fiyat miyat hikaye. Sahada benzer iş yapiyorlar, hatta Kartalin kanatlara destegi daha etkili.

Bize disaridan almak gereken üstün fizik ve gol idi. Ikisini de almadik. Bu eksikleri kapamadıkça hele kafa toplarinda iyi ve oyunda etkili Atiba ve Gokhan(beke gore) gidince küme düşme grubunda takiliriz.

Allahtan ulke futbolu cidden salak dolu. GS elinde Falcao varken Drogba Diagne vb varkenki sistemle oynuyor. Merkezi seri ile yumusatacagina Fernando Ndiaye gibi bir ikili yapip 442 oynasa ligi kopartacak silah vardi. Bu şekilde sezon sonu Kagawa gibi kaçar.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Ben aslında Erdem'de kanat oyunu potansiyeli sezmiştim, zaten galiba kanat oymamışlığı var altyaplarda?
Bu arada Ümraniye'de ilk maçında 11 oynamış, 90 dakika. Ümraniye yukarıya oynayan takımlardan biri. Bir de sol açıkları var Emircan Altıntaş. Golcü bir açık. 23-24 yaşında filan yanılmıyorsam.
Gerçekten kararlı bir adım attıktan sonra yeniden yapılanmak bence çok zor birşey değil. Bu direk başarılı olunacağı anlamına gelmiyor tabi ki. Ama en azından desteklenecek bir Beşiktaş olacağı kesin. Bence bu çok daha önemli. Övünç'ün dediği gibi biz kadro kalitesiyle şampiyon olabilen bir kulüp olmadık hiç.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Erdem aslinda açık oyuncusu idi. Milli takimda içte oynattilar öyle bir 8 no işi başladı. Şu yoklukta sağ açık oynardi. Tabi 30 dklarla baslayarak.

Ümraniye güzel takim. Fransiz santrafor iyi. Emircan iyi. Merkezde Serkan iyi hatta son donem yedek kalan Honore Gomis de gol yönü olan oyuncu. Fiziği de iyi. Erdemin onu duzenli kesmesi büyük başarı olur.

Emircan'ı Alanya aldı.

yilmaz dedi ki...

"Burak'ı geçen sene alsaydık şampiyonduk" diyen twitter şovmenlerinden de çıt yok bu aralar. Gazeteler de en son Umut'un GS'ye attığı golde bile Burak'a pay çıkarıyorlardı en son. Onlar da bayadır sessiz.

beagle dedi ki...

Vizyoncular da sessiz. 1 milyar euro gelir temlik altındaymis. Nooldu Çinliler on yüz bin milyon forma almadı dimi?
Yazdık durduk, Kartal Yuvasi net kar %2-5 açıklanıyor. Boşa polyestere para gomdük. 500 bin forma vb o paralar Qımılın mac başını odemedi.

Önce çok milyonlu maaş vermeyi birakacaksin. 1M Euro kâr etmek muthiş zor iş. Kolay harcamayacaksın.

yilmaz dedi ki...

@beagle Beşiktaş özelinde de, ülke özelinde de en büyük sorunumuz popülizm. Türkiye'deki gençleri bitirdik de Çinli'leri taraftar yapmak kaldı.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Populizmi görüyor, balık hafıza ve sabırsızlık olarak da artırıyorum. Demiroren ve Ormanin yaptiklari malumken simdi de Adalı sevdası basladı. ANÇ yapamiyormuş Adalı yapacakmis.

Yav 1 Milyar Euro temlik.Gelir mi kalmiş? Çok doğru yapıyor. Bekleyecegiz başka yol yok.

Unknown dedi ki...

Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. Bu dürüst ve tanrı bir kredi ile bana yardım eden adam kredi borçlandırıcıdan korktum 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

Yorum Gönder

Ara