.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ocak 2020 Çarşamba

SL 19 Göztepe - Beşiktaş


Tarih:  26 Ocak 2020 Pazar 16.00

Stadyum: Gürsel Aksel Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Douglas, Jeremain Lens / Wallece Reis, Andre Poko

Cezalı Oyuncular :  Mohamed Elneny / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

81 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş'ımdan bir sürpriz bekliyorum :)))) Temenni tabi.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Göztepe iyi bir hücum takımı, Hoca eskiden beri böyle takımlara karşı kolay kazanıyor, stad açılışı ve taraftar baskısıyla aşırı duygusal oynayacaklardır. Zorlanmadan kazanacağımız maç. Ölçü olmayacaktır. Ha kazanamazsa, hele yenilirse onun da hayırlı bir tarafı var, o zaman belki Hocayı gönderirler ama bu iki durumu da tahmin etmiyorum.

Hocayı kendi istemedikçe kimse gönderemez.

Bence hocayı göndermek geçici çözüm bile olamaz. Beşiktaş'ın mevcut kadro yapılanması ile bir yere varma ihtimali yok. Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın durumunu kabullenip renovasyon işinde varım diyorsa ben kalmasını ve bu yeni yapının temellerinde olmasını isterim. Sergen filan gibi daha Uefa Lisansı olmayan adamlarla uğraşacağımıza, saha içine önem veren insanlar yapsın bu işi.

Bu maçın sonucu da bizim açımızdan hiçbirşeyi değiştirmez. Temennim, daha fazla vakit kaybetmeden maça Kartal Kayra ile filan çıkalım. Ne oluyorsa onunla olsun.

yilmaz dedi ki...

@Ahmet Beşiktaş'ın oyunu, rakibin oyununa göre değişecek aşamayı filan çoktan geçti. Şu anda Beşiktaş'ın bir takımı yenmesi, -abartısız ve duygularımdan arınmış şekilde söylüyorum- tamamen rastlantılara bağlı. Bu akşamki Erzurumspor maçı dahil hiçbir maçın favorisi değiliz bundan sonra.

Hoca istifa eder mi, ben 2 deplasman maçında galibiyet alamazsak (Göztepe Rize) istifa edeceğini düşünüyorum. Fakat bu durumun bu sezon için bize birşey katacağını düşünmüyorum. Beşiktaş'ta kaos o kadar büyük ki, bence yönetimin aklının ucundan geçmiyordur teknik direktör değişikliği. Şu anda en son isteyecekleri şey Avcı'nın istifası.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz , @Övünç Şentürk

Haklı olabilirsiniz, hepsi mantıklı gerekçeler, ama tam da favori olmama durumu yüzünden Göztepe maçını rahat alacağımızı düşünüyorum. Rize deplasmanı kaybedilebilir, Rize kötü takım değil, iyi bir santrafor da aldılar. Orada da belirleyici İsmail Kartalın taktiği olur, üstümüze gelip hücum oynayacak her takımı eski İBB taktiğiyle yenebiliriz, deplasmanlar bize daha kolay olabilir, bana öyle geliyor en azından.

Ben Hocadan, tamda ilk @Övünç Şentürkün uyandığı takıma hakim olamaması gerekçesiyle soğudum. İnsan yönetimi zayıf, belli, dediklerini yaptıramıyor. Bir de bazı takıntıları var Canerden sağ ön oyuncusu yapmak gibi ki direk maç kaybettiriyor. Ayrıca kimseyi göndermek istemiyor transfer olmayacaksa faydalanabilir diye. Takımın başında kalabilmek için cesur davranamıyor, oysa ihtiyacımız cesaret. Bence Diaby ile Rebocho hemen gönderilmeli, hatta Boyd, altyapıdan al bir kanat, oynat, daha kötü olmaz. Rıdvan Yılmazı da sol kenara koyar gerektiğinde. Gereksiz kontratlardan da kurtuluruz. Hatta Lensi bile kontratını iptal edip ne ödenecekse taksite bağlayıp göndermeli. Ne kadar temizlik yapabiliyorsak o kadar iyi. Hatta transfer bitmeden Rocoyu da gönder, vardı isteyeni, gerekiyorsa Erdoğan oynasın, daha bile iyi. Müşterisi varsa hemen Ruiz bile gönderilebilir. Aynı şeyler Ljaic ve Vida için de geçerli. Burada yapılanalım diyen arkadaşların ne demek istediğini nihayet anladım: Avcı kurulan kadroyla hedef maç kazanamıyor, takımın kalitesi yetmiyor, şapkadan tavşan da çıkaramıyor. E Sivas gibi bir takım oyunu geliştirip yürüyemiyoruz çünkü takıma istediklerini yaptıramıyor. O zaman umut yok, ne kadar erken başlasak o kadar iyi.

Bu işleri cesurca yapabilecek adam Sergen, kimseye eyvallahı yok. Gelsin, takımı temizlesin, mevcut oyunculara güven versin, bir iki genç kazansın, yeter gibi geliyor bana. Bunlar yapılırsa oynayanlara da gözdağı, kan değişikliği ve radikal önlemlerle kalanlar maksimum oynar, olabildiği kadar yarışmaya da devam ederiz. En azından daha şahsiyetli oynarız. Kalitesiz kadroyla soğukkanlı oyunu beceremiyoruz, bu oyun kulübün ruhuna aykırı ki @Huzeyfe başından beri bunu anlatmaya çalıştı. En azından kalanlar savaşır, bir Aybaba dönemi seviyesi bulunur belki.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de eklemek lazım, son 7 maçta 6 mağlubiyet, Hocanın karnesi de 13 mağlubiyet, 11 galibiyet. Yenilgi sıradan hale geldi ki uzun zamandır yenilgi bu kadar sıradanlaşmamıştı. Başka hangi büyük takımda olsa Hoca gönderilir, o kadar oyuncu hemen gönderilemeyeceğine göre Hocayla başlanır. Bir silkelenmemiz lazım, mağlubiyetin sıradanlaşmaması lazım, yoksa bu gidişle ve Hocayla lig tarihimizin en kötü istatistiğini yapabiliriz.

Ben uzun süre @Övünç Şentürk gibi düşündüm, Hocayı savundum, hatta yapılanma için de mantıklı bir isim olabileceğini düşündüm ülke şartlarında. Ama yukarda bahsettiğim gerekçelerle yola başkasıyla, özellikle kulüp kültürüne daha vakıf içerden bir Hocayla devam etsek bu buhran dönemi daha rahat geçirilir, daha az kötü beşiktaş rekorları kırarız gibi geliyor.

Hocayla camianın bağlantısı kopptu maalesef. Hocanın da buna katkısı var ama burada yine ilk problem eski yönetim. Giderayak 15 m € harcayıp takımı 35 yaşında forveye, 37 yaşında merkez orta sahaya, 2 senede 150m€ len'den beleş bıraksak kulüpsüz kalacak adama mahkum edip yarışmacı olabileceğimize inandırdılar bizi. Şimdi kaybettiğimiz sezonun bedelini belki 2 sene daha ödemek zorunda kalacağız.

Huzeyfe dedi ki...

Ya Avcı fm oynar gibi takım yönetmeye çalışıyor. Milyon tane değişkenin olduğu Beşiktaş gibi bir yerde bu yaklaşım ve tarz işe yaramaz.
Bu adamın sadece Başakşehir'de başarılı olmuş olması bir tesadüf değil.
Avcı milli takımda da çok başarısızdı. Orada da mı kadro mühendisliği problemi var?

beagle dedi ki...

1 lig takimina karşı Turkiye Kupasi maç günü, Sampiyonlar Ligi deplasman umutsuzluğu yaşıyorsam bu hoca bize çok şey kaybettirmektedir. Necip Güven Boyd Diaby falan kansere hazir misiniz?

Huzeyfe dedi ki...

Vallahi bu kadro kötü goygoyundan gına geldi artık. Gecen senenin ikinci yarısında ideal ilk 11'in Karius-GG Vida Mirin Caner - Atiba Dorukhan - Lens Ljajic Güven - Burak.
Sadece Burak-Güven-Ljajic'ten bur devrede 20 gol 15 asist katkı almışsın. Bir sene sonra Mirin hariç bu kadro elinde. Üstüne 20 milyon euro harcayıp transfer yapmışsın. Çıkıp 2.lig takımları karşısında rezil oluyorsun. Abi saçmalamayın artık ya, ne kadrosundan bahsediyorsunuz. Abdullah Avcı Beşiktaşın en az bir senesini direk çöpe atmış adamdır. Bu sonuçların da bir numaralı sorumlusudur. Defolup gidebilir. Seyircisiz belediye takımlarından birinde iş bulur, olmadı fm oynar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam dediğin gibiyse iyi, Avcı gitti mi kurtuluruz. Bunda da haklı çık, canıma minnet. Madem kadro iyi. Gerçi geçen sene de bi halt oynamadan Ljaic ile Burak ekstra performans verdiğinden gittik o kadar ama olsun, her şekilde haklıysan kulüp daha karlı çıkar.

yilmaz dedi ki...

Bir Beşiktaş maçından beklenmeyecek kadar zevkli bir maç oluyor. Sakarlıklar beceriksizler baki. Ama zevkli maç oluyor.

Abi herhangi bir hocanın herhangi bir yerde başarısız olması sadece kadro mühendisliğiyle mi açıklanıyor ? Ne alaka yani ?

Basar dedi ki...

Beşiktaş 2. Ligde oynasa play-offa kalamaz!

Avcı’dan hala ne bekliyoruz anlamış değilim. Elle tutulur hiç bir şeyi yok. Genç filan da kazandıramaz, öyle bir vasfı olduğuna inanmıyorum. Beşiktaş’ı bu hale bugüne kadar kimse düşüremedi. En fırtınalı dönemlerde Briegel başarılı oldu, Carvahal idare etti!

Göztepe maçına ben iddiia oynasam 3 ve üstü yazardım. Deplasmanları bırak evimizde bile 3 gol yemeye başladık!

Adam stadın büyüsünü eleğe çevirdi... Beşiktaş bugünden kötü olmaz, kaldığı her gün zarar yazıyor.

Kendi istemezse gitmez, taraftar isterse ss gidecek!

Hasta ti dedi ki...

ortadaki müthiş boşluk ve birebirde defansın sürekli canim yemesi hocayla yönetimle açıklanamaz. stad,cimler, nem felan mi?

Basar dedi ki...

Mesela Fatih’ten 6 numarayı Rıza Hoca’nın değil senin yaratman gerekirdi. Senden böyle işler beklerken çıktın Caner’den ilk false-back sonra sol ön sonra sağ ön yaratmaya çalıştın. (Hemde 3 kanat oyuncusu transfer ettikten sonra)

Golcün sakatken altyapıdaki gol kralını kiraya verdin.

Cesur olmadın hocam. Hem gençleri oynatamazken hem de papazları kesemezken... Senden büyük beklentimiz vardı, büyük hayal kırıklığı yarattın.

can dedi ki...

Harcana onca paraya ragmen kurulamayan takim. 8 macta 7 yenilgi. Avrupa'da kupada inanilmaz kolay rakiplere elenme. Onurlu bir insansa Avcı'nın istifa etmesi gerekir. Eğer şu noktada da etmiyorsa yönetimin yolları ayırmali. Tazminat meselesi yüzünden yollar ayrılamıyorsa Beşiktaş taraftarı ilk macta Avci'yi istifaya zorlayacak bir protesto duzenlemeli.

yilmaz dedi ki...

Bence birazdan Açıklayacak istifayı.

Huzeyfe dedi ki...

1 veya 0 değil. Yukarıda da anlatmaya çalışan arkadaşlar olmuş. Sahada gördüğümüz şey kadroyla yönetimle filan açıklanabilecek birşey değil. Bu takım ligi 65 puanla bitirir ama sen bir oyun, düzen inşa edersin yada ilk 11'e bir iki genç oyuncu monte edersin, anlarız. Ya Allah aşkına biz ne izliyoruz aylardır? Bu hoca gidince herşey düzelecek demek değil. Hoca gitmedikçe hiçbirşey düzelmeyecek demek. Buradan başlamak gerektiği kesin. Çünkü adam yazın bir grup daha Diabyler Elnenyler transfer ettirecek. Biz bu bataklıktan bu vizyonsuz herifle çıkamayacağız. Gidip Sergen'i getirelim demek değil bu.
Avcı tümör gibi. Maçları izlemeyi insanın midesi kaldırmıyor artık. 6 ay teknik direktör arasın yönetim. Acelesi yok. Takımı da altyapı hocasına bıraksın, Kartal filan oynar, onun bile bir heyecanı var.

Emre Toraman dedi ki...

Sinirden mi gülüyorum diye epey düşündüm ama yok ya, 76. dakikada skor 3-2'yken Atiba'yı oyuna alışı ve bunu yaparken hararetli bir şekilde taktik falan verişi baya baya absürt mizahta zirve yapar bence.

Kadroda 1 milyon euro'nun üzerinde kazanan totalde 11(her mevkide 1), en fazla 13-14 oyuncu bırakıp, kabul ederse Atiba oyuncu/menajer etmezse Sergen, Yasin veya İbrahim Üzülmez'le sezonu bitirmek en makul yol görünüyor bence.

Karius/Transfer
Gökhan Vida Ruiz Caner
Atiba Elneny/Transfer
Boyd Ljajic N'koudou
Burak
+ Necip Umut Güven + altyapı + devre arasında bulunabiliyorsa Dorukhan, Güven, Umut tarzı transfer
şeklinde bir yapı çok daha makul görünüyor mevcut durumda. Hepsi defolsun gitsin düşünceleriyle yazmıyorum bu arada, uzun süredir düşüncelerim bu paraleldeydi. Bunun rekabetçilikten uzaklaşmak olduğunu da düşünmüyorum, Türkiye şartlarında sürdürülebilir başarıyı sağlayacak kadro yapısının bu olduğunu düşünüyorum. Gönderilecek oyuncuların maaşının %80-90'una kadarını ödemekte de bir sıkıntı yok(kiralık gelenler dahil). Transfer yazdığım mevkilerde de bu sezon için Tolga Zengin/McGregor ve Bilal Kısa/Gökhan İnler seviyesi yeterli.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada oyuncuların bireysel performansları da bence gayet hocayla, eski/yeni yönetimle ilişkilendirebilir. Bugün resmen işten "of aq yine Beşiktaş maçı var" hisleriyle çıktım. Mesai sonunu depresifleştirebilen bir durumdan bahsediyoruz yahu. Futbolcu nasıl bir motivasyonda olabilir ki bu durumda?

Emre Toraman dedi ki...

6-7 milyon euro bandında bir teklif bulabiliyorsak Vida veya Ljajic'i satmak da gayet makul. En azından gelecek seneye taşıma ihtimalimiz olan 2 oyuncu alabiliriz. Abdullah Avcı'ya maç bitmeden stadı terketmesini isteyecek bir tezahürat yaratmasını çok istedim açıkçası bugün taraftarın. En azından gündeme falan gelirlerdi, oyun satamıyoruz bari Demirören zamanında bir dönemki gibi tribün deneyimi satardık.

beagle dedi ki...

"Pas oyunu bilen" Elneny ve Ruiz ile kevgir günler:) Erzurumun yedekleri sahamizda üzerimizde tepiniyor. Stoperin ve Onliberon temassız oynarsa daha çook rezil olursun.

Bakin takimin en iyisi Nkodu, sol ayagina top geldiğinde büyük kazma. En iyin bile gayet kötü, böyle kurgu olmaz.

Diaby 2. Forvet olarak eh işteydi. Sagda korkunç. Yuhalanmasi onun suçu mu yoksa israrla orada oynatanin mi?

Neyse 8 macta 7 değil 7.5 maglubiyet saymak lazim. G.birligi 20 kisiyken yenik duruma düştük, 9 kişiyi yenecek skor yapmamiz 73.dkyı buldu.

beagle dedi ki...

20 değil 10 ;) dolma ve sinirli parmak hatasi.

Hasta ti dedi ki...

oysaki bilic ve özen ne güzel bakıyorlardı birbirlerine...

yilmaz dedi ki...

Tribün sürekli bir günah keçisi arayıp, kaybedilen maçları sezonları o futbolcu üzerine yıkarak rahatlamaya çalışıyor. Sonra takımda iyi oynamayan kimse kalmayınca, tüm futbolcuları ıslıklamaya kalkıyor.

Dün Gönül iyi gününde değildi. NKoudu müthiş başladığı maçı Quaresma gibi bitirdi. Atiba'nın oyuna girmesi tabuta çakılan son çiviydi. Bir de dikkat ediyorum, buradaki kanının aksine, tribün Elneny'yi koruyor.

Normal bir sezonda bu oyunla yine bu skorlarla elensek bence göze batmazdı. Ama kredi 0'da olduğu için dün herhangi bir skorla turu geçmek bile taraftarı tatmin etmeyecekti. Kusursuz bir galibiyet lazımdı homurdanma olmaması için. Zaten ilk golü 30. saniyede yiyince de hiçbir ihtimal kalmadı.

Yine sakin kalıp maçı değerlendirmeye çalışırsam, bence ikinci golü yiyene kadar Beşiktaş, biraz panik biraz da rakibin gücünün sınırları sebebiyle iştahlı ve hareketli oynadı. Uyuşuk bir oyun yoktu. Açıkçası dozunda stresten zevk alan biri olarak bu oyundan memnumdum.

Fakat rakibin her istediğinde ceza sahamızda fink atmasını anlamlandıramıyorum. Yani ilk gol de ikinci gol de adamlar 30 kere dokundu topa bizim ceza sahasında. Bu takımın bir "top uzaklaştıramama" problemi var. Bana üç gol yemekten daha çok koyan, adamların istedikleri zaman golü atabilmeleriydi.

Bu arada, biz kendi takımımızın derdine düştük ama Erzurum'un hem şampiyonluğa giderken bir de kupaya bu kadar asılmasını tebrik etmek lazım. Bence en az bir tur daha geçecekler. Bizim "ne kupası kardeşim, şampiyonluğa gidiyoruz şurda" goygoycularına ders olacak bir derece almalarını dilerim.

Zaitsev dedi ki...

Abdullah hoca, "ben büyük antrenörüm, yenilgiyi kabul etmem" goygoyunun arkasına saklanıp istifa etmez. Kovuluncaya kadar devam. Bunun para ile de ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen ego.

@ Emre Toraman

Atiba hamlesi mükemmeldi. Arkasındaki büyük zekayı kimse göremedi :) Bence bu hamleyi Atiba'da anlamadı ya neyse.

Basında yazılana göre tazminat o senenin ücretinin tamamının ödenmesi. Sadece 1 senelik maaşla kurtulabilecek isek vakit kaybediyoruz. Hemen verecek toplu para yoksa da görevden alsınlar, maaşı ödesinler.

Bir de Roco'ya güney amerikadan talip olduğuna ama Avcı'nın sattırmadığına dair haberler var. Eğer böyle bir yükten kurtulma şansını kaçırdıysak yazıklar olsun.

Basar dedi ki...

İstifa etmiyorsa ilk maçta 1. Dakikadan itibaren yerin dibine sokulur! Oyuncularla, takımla, camiayla bağı koptu artık. Neyi bekliyor?

Beşiktaş’ı bu kadar çaresiz duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok.

Basar dedi ki...

Bundan sonra sözleşmelere madde koymak lazım. Normal bir insan şirkette bu kadar kötü performans gösterse gözünün yaşına bakılmaz. Bu nedir arkadaş, yenilgiyi normalleştirdik!

yilmaz dedi ki...

Oha, aradan bir gün geçecek neredeyse istifa demeci yok. Bence Avcı kendi kariyerini de riske atıyor. Ya da Başakşehir'i cepte görüyor.

İki deplasmanda 6 puan da yapsak, Vodafone'da kendisini bir kabus bekliyor antep maçında.

Göztepe maçında Elneny yok. Hoca Elneny'yi hep birinci olarak tahtaya yazıyor. Bu durumda Atiba'nın yanına gelecek oyuncuyu önde mi geride mi oynatacağını merak ediyorum.

Rakipler bu aralar bizim fizik güçsüzlüğümüzün üzerine yükleniyor. Bence Necip bu maçta ortasahada oynayabilir. Atiba Necip ikilisi ile artık ceza sahasına girebilir miyiz bilmiyorum, ama ezber bozacak bir isim ya da bir düzen şart. Ya da stoperde helva ile pişmaniye arasında bir kıvamda olan Ruiz'i ortasahaya çekip derin toplar atmasını isteyebiliriz. Problem bir tane olsa çözelim ama o kadar çok problem var ki, eldeki oyuncularla çıkacak hiçbir kadroyu ben göztepe önünde favori göremiyorum. Belki Diaby'yi topla en az oynayacağı, buluşacağı mevkide oynatmak da bir çözüm olabilir. Forvetlerimizin form durumları rezalet. Belki Diaby'yi forvette başlatıp savunma arkasına hareketlenmesinden medet umabiliriz. (Sarkınca ne yapacaksa artık :))

Lens iyileşene kadar Rebocho'yu sağ bek'e çekip Gönül'ü öne sürebiliriz mesela. Caner önde oluyor da Gönül olmuyor mu? Sağ kanatta daha iyi bir alternatifimiz yok. (Boyd'u Diaby'nin de gerisinde görüyorum, affedin beni)

Yeni sezonda şu andaki takımdan kimseyi görmek istemiyorum. Bu sene başka takımlarda oynayan kiralıkları da. Onlar da bana geçen sezonu hatırlatıyorlar çünkü :)

beagle dedi ki...

Sadece yerleri degistirse Erzurumu ilk yari 3lerdi.

Nkudu sag Diaby orta Ljajic Sol(Caner de geliyor oradan)

Umuta 1 tane zayif orta geldi. Kafayla indirdi, gol oluyordu. Nkudu sagdan gitse ortaya benzer birşey cikarabilir cizgiden. Diaby arkada Umut önde gol cikardi.

Ama Nkudunun sol ayağı tez konusu olacak kadar kötü. Ileri kosup, sagla geri dönüp Canere atiyor orta yapsin diye.

beagle dedi ki...

Caner olayini da bu video ile kapayalim. Bu adam Bjkdr top oynamaz:
https://twitter.com/ekremalpay11/status/1220269351670091776?s=20

Not: Eskiden oynardi. Ayak mukemmeldi neredeyse. Bitti o yeteneği.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Abi sene başından beri "bu takımın ilk hücum organizasyonu Caner-ortalasın olmaz" diye bağırıyoruz.
Bu belki C,D planı olur hücumda. Baska hiçbirşey çalışmadığında, Canerle Umut'u sokarsın oyuna, karambolden gol ararsın.
Ama bir takımın 7-8 aydır başında olan bir teknik direktörün tek planı bu olabilir mi ya?! Benim aklım almıyor.
Yani Avcı çıksa dese ki bu kadro çok zayıf, ben topu rakibe veririm, kontra oynarım. Ona bile eyvallah. Hatta ben 4-4-2 oynarım kalecim degajı Umut'a yapar, Burak arkaya koşu yapar. Bu bile bir plan. 80lerin Ingiliz futbolu, demode filan ama yine de bir plan. Ama hiçbirşey olmaz mı bir takımda ya!
Bu adam hala nasıl işinden kovulmuyor, ben anlamıyorum.
Sahada oyun aklı yok, sen teknik olarak bu takıma hiçbirşey katmamışsın, oyuncuların bir ezberi yok. Herkes 10 saniye düşünüyor ne yapacağını, oyuncuların en az yarısının ne oynandığı hakkında bir fikri yok. Tek istisna Caner, Necip gibi şuursuz, beynini kullanmadan oynayan adamlar.

yilmaz dedi ki...

Teknik direktör konusunda bugün bir hareketlilik olacağını tahmin ediyorum. Bugünkü görüşmenin içeriğini, başkan hocadan istifasını rica edecek diye tahmin ediyorum.

"Hocam bırak senin tazminatı ödemek, haftasonu izmir'e nasıl gideceğimizi düşünüyorum ben. Fakat bu tribünlerin önüne seni bir daha çıkaramam. Var git yoluna, bizi de azad et" denecek. Hoca da kabul edecek. En orta yolu bu.

Gerçekten hocanın da kendi kariyerini kurtarma şansı azalıyor. Bence istifa edip kendini bu cendereden çıkarması lazım. Bize bişey olmaz, zaten batmışız. Biraz da Sergen'le batarız :)

Saçma sapan bir görüşme yapıp hiç bir karar almadan bırakmışlar. Ey para sen nelere kadirsin işte ...

beagle dedi ki...

Demek ki Avcı istifa yerine yönetim istifa diyeceğiz. Bu kadar basit. Eski kuraldir, td istifa dersen korurlar, yönetim istifa dersen td kovulur.

Basar dedi ki...

1. Dakikadan itibaren yere yatsana ile inler tribünler!

Adam kuyruklu bela...

Huzeyfe dedi ki...

Dağılabiliriz artık. Beşiktaş'ta futbol adına söylenecek birşey kaldığını sanmıyorum.

fidddas dedi ki...

demek ki tek sorun ali naibiymiş. hoca ve oyuncularda sorun yokmuş

fidddas dedi ki...

Açıklama geldi

yilmaz dedi ki...

Bildim valla :p

fidddas dedi ki...

ya şu dibe vurmayı akıl koyup fırsata çevirebilsek ne güzel olacak. Ama işte ???

yilmaz dedi ki...

@fiddas hayaller güzel, gerçekler: "fofana'yı da al gel sergen başgan"

Ahmet Usal dedi ki...

Kulübün Twitter hesabından resmi açıklama yapıldı, Avcı ile yollar ayrılmış, ha bi de Necibin doğum günüymüş, hayırlara vesile oldu.

Sorunun ilk ayağı çözüldü, en kötüyü atlattık, Şafak karanlık değil!

Basar dedi ki...

@Ahmet daha uzun karanlık var önümüzde. Kulübüm Avcı ve Nabi’ye dava açması lazım. Muazzam bir zarar verdiler maddi manevi. Maalesef kulüpler kanunu o kadar kötü ki ne başkana be de bu tip atanmışlara hiç bir yaptırım yapamıyorsun!

Şu anda popülist bir karar gelecek. Aslında bizim uzun vadeli akıllı yapılanmaya ihtiyacımız var. Ama öyle bir taraftar var ki bunu yapamazsın.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Popülizm yapacak para yok, Sergen’in gelmesi de Kısa vade için kötü değil, hiç bir yerde uzun kalmadı zaten, gelir ortalığı biraz temizler, toparlar, ben karaktere güveniyorum. Ya da Altyapı hocalarımızdan biri gelir, sonrası zaten pahalı ve yaşlı kontratları temizleme ve yapılanma, kim gelse böyle bu, kulüp içinden gelen biriyle de Avcıyla yaşadığımız sefaleti bir daha görmeyiz.

Bana her formül uyar, Türk bir sportif direktör, o da Aybaba ya da MAF tan biri, hiç olmadı Önder Özen olabilir, alta bu dönüşümü gerçekleştirecek kısa vadede yerli, uzun vadede yabancı bir Hoca. Bu şartlarda Terziç de olur, başkası da, Sergen de.

En azından kuyruğu dik tutarız.

fidddas dedi ki...

Hazır kaos oluşmuşken burak ve caneri de göndermek gerek. Faydası olmayan rebocho ve diabynin de kiralık kontratlarından hızlıca çıkılabilir.

Yabancı hoca lafı geçiyordu baktım yabancı hocadan kasıt lucescu imiş.

Ya akıllı bi tane bişey yapsak bile yeter bana.

Emre Toraman dedi ki...

Sergen, İbrahim Altınsay, Lucescu üçlüsü beni heyecanlandırır ve ümitlendirir şahsen. Sadece 100. yıldan dolayı değil, birbirlerini çok iyi tamamlayacak bir üçlü olduğunu düşünüyorum. Lucescu'nun rolü, İbrahim Altınsay(dünya futbolu, yapılanma vs.) ve Sergen(dünya sikime minare götüme)'den aynı anda faydalanabilmek adına çok tamamlayıcı olabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman

Sergen yorumun çok eğlenceli olmuş, tam aynı nedenden ben de olsun istiyorum. Camia içinden daha önce çalışmış, kulübü, kültürünü bilen her isim ehven-i şer. Hepsine razıyım. En kötü seçenek Avcıymış. Yaşayıp öğrendik.

@Fidddas +1

Caner’le sözleşme yenilemezler, olur, biter. Burak’la Orman gitmeden 2 yıl uzatılmış, yıllık 2.5 milyon Euro’dan 5 milyon Euro, onunki gibi kalın Lens, Oğuzhan sözleşmeleri, daha kalın Vida ve Ljaic sözleşmeleri var. Bence yönetimin en büyük sorunu bu, göndermek, feshetmek istesen para yok, yoksa kiralıklar gönderilir, kolay. Bunlardan kurtulmak zor, hiç biri gitmek istemiyor.

Hasta ti dedi ki...

@Emre Toraman
Aahhahahhaaaa
teknik direktor anlayisi cag disi ama nedense mantıklı gibi, neler oluyor bize:)

BJK4EVER dedi ki...

Sergen'i isteyenlerin argumanlari pek mantikli degil gibi.
Teknik direktorluk kariyerine bakarsan; takimlarina fena top oynatmiyor, guzel top oynatiyor, ama uzun vadede birsey yapamiyor, hatta takimda bile kalamiyor. Hangi takimi bir yerden alip ciddi bir yere getirdi tartisilir. Bu konuda mesela Samet Aybaba ve Riza Calimbay cok cok daha saglam bir referansa sahip.

Argumanlar ne olabilir; iyi topcuydu. Tamam da baba, teknik direktorluk teknik bilgiden, oyun zekasindan cok fazla meziyet gerektiyor. Futbolculuk kariyeri hicbir zaman teknik direktorluk icin referans olamaz. Bunu Mourinho, Klopp, Maradona, Gattuso, Seedorf vs gosterdi zaten.

Iyi Besiktasliydi. Ondan cok daha Besiktasli olup kovulanlar var. Besiktasli olmasi guzel, ama kurtarmaz. Ki 4 buyuklerin tamaminda forma giymis, ezeli rakiplerimizin formasiyla bize gol atip sevinmis adam cok mu Besiktasli?

Benim icin Sergen Yalcin'la ilgili 2 tane cok onemli nokta var pozitif olarak:

1 Besiktas'i taniyor ve winner sapina kadar. Besiktas Sergen'in yonetiminde asla Ali Riza bey tadimiz bozulmasin tipinde futbol oynamaz. Kontra-atak kovalamaz. Kendi sahasinda 60 dakika cope atmaz. Liderden 7 puan geride, kendi sahasinda ilk devreyi maglup kapattigi macta, ustelik rakibin 2. yarinin bir kisminda 10 kisi oynamasina ragmen, maci pozisyon bulmadan tamamlamaz. Oyle bir maci bos bos seyredip degisiklikleri 60'ta, 85'te falan yapmaz. Galibiyetten baska birsey dusunmez, dusundurtmez.

2 Cat cat konusur. Ic meselelerle ilgili Senol Gunes gibi yarim agiz, geveleye geveleye konusmaz. Cikar cat cat konusur, herkese haddini bildirir, herkesin isini yapmasini saglar. Bazen noluyoruz beyler diyecek bir deli lazimdir, iyidir. Ustelik bunu sadece ic meselelerde yapmaz, disari dogru da yapar. Kendisinin, oyuncusunun, camiasinin hakkini yedirmez, herkesi karsisina alir. Yonetimin yapamadigi, ezik kaldigi konularda cikar cat cat konusur.

Sergen Yalcin teknik, tecrube olarak ne kadar yeterli tartisilir, ama karakter olarak tam istedigimiz hoca bence.

beagle dedi ki...

Tercihim Terzic arti birkac Almandan olusan bir teknik yapı. Ama ibre Sergen'den yana.

Geçmişte çok karşıydım Sergene. Simdi ise son 2 sözde iyi teknik direktörün egodan sahayi gormediklerini gozlemledikten sonra umutlu olasim var. Gerekceler:
- Sergenin herhalde son 10 yildir tek hedefi buydu ve Alanya vb takimlari da Besiktasa gelebilmek icin mecburen calistirdigi bile dusunulebilir. Burada kendi standardini zorlayip kalici olmaya calisabilir.
- Sergenin dobraligi, sahadaki adamlara karşı daha objektif olmasini saglayabilir.

Bin tane de endisem var hakkinda ama şu aşamada pat diye daha iyi birini bulmalarini beklemiyorum. Eldeki umutlara sarilalim.

Basar dedi ki...

“Bundan sonrasını avukatlarımla konuşun” demiş yüzsüz! Buna ne yapıp ne edip karşı dava açmak lazım. Hayatımda Beşiktaş’ı çalıştıran hiç bir hocadan bu kadar nefret etmedim. FO’nun Burak’ın sözleşmesiyle birlikte son kazığı!

Kim gelir bilmiyorum ama Burak, Caner’e teşekkür, Atiba’ya yardımcı hocalık, 4-5 alt yapı, 3-4 iyi scout transferi gerekiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER her satırına +1

Takımın hatta kulübün ihtiyacı tam da o karakter, Avcının en büyük erozyonu o oldu çünkü, önce bunu kurtarmamız lazım, Sergen bu yüzden biçilmiş kaftan kısa vadede, büyük temizlik lazım, gençleri korkmadan oynatmak lazım, bir de bunları yapacak deli!

BJK4EVER dedi ki...

Ulan su Diaby denen, top teknigi Baki Mercimek seviyesindeki adami forvet arkasi oynatanin Allah belasini versin ya. Demin de ayagina gelen basit pasi sektirip ayagina carptirdi atagi bitirdi ulan.

yilmaz dedi ki...

Hiç bir oyuncuyu koruyor gözükmek istemem ama:

Beşiktaş iki gol yediği maçta kalecisi en az 4 şut kurtarıyor. Şimdi maçtan sonra "karius Bi topu kurtar be kardeşim" denecek. Şu maçta iki golü yemesek de mutlu olacak mıydık mesela?

Çok kötü oynuyoruz. Bu kadar organize beceriksizlik futbolcularla açıklanamaz.

beagle dedi ki...

Cok kötüyüz çünkü Nkodu ve Burak da Diabyden farkli değiller. Son 30 metrede topu berbat kullaniyoruz. Boydun yetenekleri de zaten çok kisitli bu alanda.
Bu takimi kuran salaklar hücumda top nasıl kalır, gol nasıl gelir zerre planlamamiş.

Geride de savunma özürlü Douglas ve kaplumbaga Ruiz.

Roco olmadiginda duran toplarda bitiyoruz ki Roco en iyimser tanimla vasat bir adam.

Hasta ti dedi ki...

atletik takim olduk, boyd o anlamda iyi, ridvan çok güvenli, necip bile güzel gorundu. feda sezonu kafasında izlemek lazım maçı tabi:) seneye genc ve yerli bir takim hayal etsek, fatih aksoy,ridvan felan. nkoudu genc kontenjanından girsin. boyd atletik kontenjanı.
burak mahalledeki tek top onunmuş gibi oynuyor, cikarirlarsa topu alıp evine gidecek, maçı bitirecek:) caner serbest 8'de oynayamıyormus onu gorduk.

Zaitsev dedi ki...

1-2 maç takımın başında kalacak adamların daha cesur olmalarını beklerdim ama yine olmadı.

Maç giderken 2 tane 6 numaradan birisi vazgeçecek kadar cesur olsun artık. Kartal da oyuna girseydi keşke.

Rıdvan genel olarak iyiydi. Bu sezon ilk defa sol bek izledik. Maçtaki tek iyi şey bizim açımızdan. Yaptığı bindirmelere pas atacak bir açık oyuncusu olsa daha iyi olacaktı.

Caner yerine Umut girse ve çift forvete dönsek beraberliği alırdık. Canerde bir daha beni oynatmayın tarzı bir katkı verdi. Ezbere değişiklik bize yaramadı.

Karius olmasa ilk yarı 5 olmuştu herhalde.

Burak bunları da atamayacak ise ne işe yarar? Lecce istiyorsa cidden hemen yollanmalı.

dominic molise dedi ki...

simdi sergen gelse ne olacak? ilk 6ya zor girecek takim belli. seneye sergene guvenebilecek biri var mi? besiktasin cocugu abiii yorumu anca ft gazi kadar etkili olur. taktik hak getire.

dominic molise dedi ki...

iki gun once yenilirsek sergen gelse ne olur diye baslamis, yollayamamistim. tekrar sorayim.

turgay dedi ki...

avcının kovulması çok geç oldu. bundan sonra gelecek hoca hangi hedefle sahaya çıkacak? sergen'e gidilmesinin sebebi taraftarın gazını almak başka birşey değil. bu yönetimin de bence gitmesi gerek. gelirken güçlü başkan koltuğa oturunca sadece fikret orman. sürekli ağlayan çözüm üretemeyen ama konu iç siyaset olunca aslan kesilen bir başkan. hiç gerek yok böylelerine. kaç haftadır ağzımıza ediyor hakemler elle tutulur açıklama yok. kadın voleybol takımı para alamadığından maça çıkamıyor ses yok. erkek basketbol takımı kaç aydır maaş alamıyor takviye yapılamıyor ses yok. daha diğer branşlardaki sorunları saymıyorum. çözüm üretmek yerine polemik peşinde koşmanın anlamı yok. çebi sanki sadece fikret orman'ı yendim demek için başkan olmuş. çok yazık.

can dedi ki...

Yönetim Avcı kararını çok geç vererek ve ihtiyaç duyduğumuz transferleri yapmayarak bu senenin ipini elleriyle (hatta temel hedef ve önceliğinim harcamaları düşürmek olması nedeniyle bir ölçüde kasten) çekti. Şu noktadan sonra seneyenin teknik direktörünün takımın başına geçmesinin ne manası var bilmiyorum. Futbolcuları motive etmek zor, devre arası kampı kaçtı, transfer yok, eksikleri gidermek imkansız vs. Belki de “caretaker” denilen geçici birinin gelmesi daha iyi olacak.

can dedi ki...

Camianın büyük desteğiyle başa gelen yönetim gereksiz hatalarla kendi altını oyuyor. Madem tazminatı göze alabiliyorlardı, Avcı ile ilk geldiklerinde yolları ayırmaları gerekirdi. Üç kulvarda da yarıştan düştükten sonra taraftar korkusundan yolları ayırmalarının maddi külfet dışında hiç bir getirisi olmayacak. Bir de iletişim konusunda gelmiş geçmiş en kötü yönetim olabilirler. Ne yaptıklarını kendileri biliyorlarsa bile kimseye anlatamıyorlar.

YSY dedi ki...

Yönetimi eleştirmek için biraz erken. Geçen senede ali koçla dalga geçiliyordu şimdi tüm camia havaya girdiler. Hoca konusunda FO yönetimi de olsa muhtemelen şuana kadar yine Avcı ile gelinmişti. Belkide gerçekten hocayı değiştirmek istediler fakat adam-maaş dengesinde uyacak birisini bulamadılar.

Tazminat konusuna gelince sanırım tazminat verilmeyecek fakat bu sene sonuna kadar maaşı verilecekmiş. Tabi en son başka bir gelişme olduysa bilemiyorum.

Son yorumum, sadece bildiğim ve hissettiğim tek şey var bu seferki feda dönemi geçen seferki gibi hemen geçmeyecek. Uzun bir süreç bizi bekliyor.

Basar dedi ki...

İlk yarı bittiğinde burada bir çok kişi yazmıştık. Yönetimin bekle görden- yarına Allah kerimden çok cesaret ile iş yapmaya ihtiyacı var. Tecrübesizlik veya şartlardan ötürü diyelim ama bundan sonra dan dan yapmak zorunda. Başka türlü çıkışımız olmayacak.

Anladığım kadarı ile yönetimin son güne kadar bu konuda bir B planı yoktu, şu anda planı oluşturmaya çalışıyorlar. Herkes Sergen Sergen diyor ama Sergen akıllı bir insan, şu anda takımı almak istemeyebilir. Takım freni patlamış kamyon gibi (frenleri kurcalaya kurcalaya Orman ve Avcı bozdu) başarının mümkün olmadığı bir senaryoda Sergen neden takımın başına gelsin? Şu andaki Beşiktaş'ın kariyerine olumlu katkısı ne olacak?

Takıma hoca ile birlikte bir de futbol koordinatörü gerekiyor. Önder Özen'in takım kurulurken katkısı olmuştu. Buna benzer bir model ile yola çıkmak gerekir.

Takımın papazlardan, kiralık oyunculardan süratle kurtulunması gerekiyor. Abi kontenjanından GG ve yardımcı hoca olarak Atiba'nın takımda kalması iyi olur. Rıdvan güzel hamle, gerekirse Kartal, seneye Fatih, Hasiç ve Oğuzhan Akün'ü de takıma monte etmek gerekiyor.

Son olarak, bu hamleleri ortak akıl ile yapacak ve gençleri geliştirecek- sistem oturtacak bir TD'ye ihtiyaç var. Bu Sergense Sergen veya başka biri.. ama devre arası bittikten ve 2 hafta geçtikten sonra çok zor. Beşiktaş tarihinde takımın başına geçen en kötü hocayı analiz etmek için müneccim olmaya gerek yoktu, bariz belliydi.

Şu an iyi bir PR kampanyasına ihtiyaç var. Yeni görevlendirilen TD ile birlikte bu sezonu çöpe atıp geleceğe hazırlanıyoruzu taraftara iyi paketleyecek bir söyleme ihtiyaç var. Eski yönetim bu işi güzel becermişti, taraftar olarak duygusal ve romantiğiz bu sebeple yönetim bu paketi güzelce satabilir. İşi de bu zaten! Bunu yapamıyorsa, Avcı gibi yönetimin de ömrü kısa süreli olur...

Ahmet Usal dedi ki...

@YSY +1

Başarısızlık trajik bir hal aldı. Bundan sonra yapılacakların geleceği kurtaracağını umut etmek bile gerçekçi değil aslında. Çünkü mevcut Bankalar Birliği yapılanması 2 sene sonra kulübün kayyuma devredilip satılmasının önünü açıyor. Başarı ve ŞL olmadıkça Devlet Bankalarından alınan borcun anaparasının 2 sene sonra ödenmesi mümkün değil, 10 tane oyuncu çıkarıp ortalama 10 ar milyondan satsanız, hatta 100 milyona satsanız bile borca yetmiyor, üstüne Fulyayı da satarsanız borç ancak kapanıyor.

Bunları bir tek FB Başkanı anlatıyor, benim de burada daha önce @james le tartıştığım 10 yıl vadeli yeni bir yapılanma olmadan, mevcut yapılanmayı kabul eden ve ŞL ye gitmeyen her kulüp camialarının elinden çıkma tehlikesiyle karşı karşıya. Ve yapılanma öyle planlanmış ki siyaset de bunu istiyor gibi görünüyor. GS cephesinden Fatih Altaylı Ali Koç haklı diyerek son iki haftada iki kez yazdı, Serdar Ali Çelikler de FB cephesi için yazdı, Başkanları zaten konuşup anlatıyor.

Yani bu Feda dönemi sıradan bir feda dönemi olmayacak, sivil toplum örgütleri olarak FB ile beraber bağırıp kitlemizi harekete geçirip şimdiden itirazlarımızı yapmaz, sosyal baskı oluşturup yapılanmayı yeniden değerlendirmelerini sağlamazsak kulüp elden gidecek. Ben bu nedenlerle ilk başarısızlıkta buraya yazmaya başlamıştım, yarışmak ve kulübe ekonomik getiri en olumsuz şartlarda bile bu nedenle önemliydi, durum Demirören zamanından çok daha kötü, çünkü yapılandırma var, borç kelime anlamıyla 10 misli, ve küçülüp altyapı, scouting ve iyi planlamayla bir oluşumu gerçekleştirsek bile seneye şampiyon ya da ikinci olup ŞL ye gidemediğimizde kelime anlamıyla satılığız!

Şafak karanlık değil derken kulüp ve takım ruhu adına camia içinden gelecek biriyle varolma savaşına devam edebilmemizi kastetmiştim. Ama kısa vadede başarı olmadıkça, yönetimdekiler de Ali Koç kadar gelecek için farkındalıkla savaşmadıkça şafak hala karanlık. Limit tartışması bile bu yüzden önemliydi, transfer yapabilmek adına değil, borcu düşürebilmek ve sivil toplum örgütü olarak baskı oluşturup bize biçilen kadere razı olmayacağımızı göstermek adına önemliydi.

Yönetim ya farkında değil ya da farkındalar ama güçsüzler, FB ile birlikte en büyük sportif sivil toplum örgütüyüz, GS asla bizler gibi değil, daha yapacak çok işimiz var, bu anlamda Sergen gibi adamlar geçiş dönemlerinde uyandırıcı, gerçeği ifade edici ve camiayı birleştirici delilikleriyle gayet işe yarayabilirler. Kimse bu kadronun iki senede temizlenip başarılı olacak yeni bir kadro oluşturulmasını beklemiyor. Bu nedenlerle sesimizi yükseltmek ve kuyruğu dik tutmak her zamankinden daha önemli. Mantıklı hareket FB ile beraber mücadele edilip satılmamızı engelleyecek kamuoyunu oluşturmaya çalışmaktır.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Güzel değerlendirmişsin, bahsettiğin konuları yönetim düşünüyor görünüyor, Sergen çoktan geldi aslında, son 3 günde dolaylı yalanlanmayan 3. kişiler aracılığıyla yapılan 2 açıklama var, yönetim istediğinde koşa koşa gelirim diyor. Yönetim tek başına gelmesin, başına uygun bir sportif direktör koyalım diye bakıyor, bence açıklamayı da bundan ertelediler. Konuşulan isimlerden basına yansıyanları Lucescu ve Samet Aybaba. Lucescu yu Fransız Sion kulübü sportif direktör olarak istemiş, ameliyat olduğundan Hazirana kadar çalışamaz raporu varmış, Sion başkanı açıkladı.

Luceyi isteme nedenlerinden biri scouting olarak ekibiyle iyi bir Brezilyalı oyuncu havuzuna sahip olmalarıymış. Ben basının yalancısıyım.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada, değerlendirmem eksik kalmasın, tabii ki başarılı olup ŞL ye gitsek bile yapılandırma borcunu ödeyemeyeceğiz, ama kamuoyu baskısı oluşturma adına güçlü kozumuz olurdu: Bankalara; Hey Dostum, bak ŞL deyim, paralar geliyor, yardım et biraz diye, tabii tekrar yapılanma için de siyasete yapılacak baskıyı arttırmamıza yarardı. Yoksa biz pahalı kadroyla dördüncü olup ŞL ye gidemediğimizde oyunu kaybettik.

Şu an FB ve GS nin yapmaya çalıştığı da bu, yarış dışı kaldığımızdan aleyhimize yapılan hakem hatalarını bile daha rahat dile getiriyorlar, bir de yönetime giydiriyorlar zamanında neden konuşmadınız diye ki; trajikomik. Bknz: Bu haftaki Hüseyin Göçek!

Ölüyo olsak bile bu adamlara düdük astırmamız lazım, sosyal medya ve kamuouyu gücümüzü dibine kadar kullanmamız lazım, takımı moralmen güçlü tutmanın, taraftarı ve oyuncuları sahipsiz değilsiniz hissiyatıyla yönlendirmenin yolu bu. FB gibi Kurtuluş Savaşı modunda yapmalıyız herşeyi, kendi kamuoyuuzu da öyle hazırlayıp yönlendirmeliyiz. Yoksa Yönetimin ve Ormanın iş işten geçtikten sonra açıklama yapması gibi olur; zamanı geldiğinde lobileri ve mücadeleleri sağlam renkliler devletten gerekli desteği alır, o zamana kadar sen satılmış ve içi boşaltılmış olursun!

yilmaz dedi ki...

@Basar Sergen akıllı bir adam ve bu sefer de Beşiktaş'ın başına gelemezse bir daha gelemeyeceğini çok iyi biliyordur. Açık konuşmak gerekirse, kendisi normal şartlarda Beşiktaş'ın başına geçebilecek bir performansı daha önce göstermedi. Dolayısıyla Sergen birgün Beşiktaş'ın teknik direktörü olacaksa, o bu sezon olur gibime geliyor.

Sezonu öyle böyle bitirmiş bir Beşiktaş, yeni sezona geçici bir hamleyle başlamayacaktır. O yüzden hayali Beşiktaş'ı yönetmek olan hiç bir hocanın -belki Rıza Çalımbay istisna-, şu anda Beşiktaş'tan gelen teklifi geri çevirmeyeceğini tahmin ediyorum.

Kim olursa olsun, şu anda taraftarın hayalindeki isim ya da profil olmayacağı aşikar. Şu şartlarda en fazla "camia'nın evladı" kontenjanından birisi gelebilir. Bundan fazlası hayalperestlik. Gündemdeki alternatiflerden en mantıklısı Samet Aybaba gibi geliyor bana. Çünkü şu saatten sonra Diaby'e, Ruiz'e, Oğuzhan'a, Güven'e level atlatacak vaktimiz yok. Samet Aybaba gibi kimsenin aklına gelmeyen adamları oynatan bir hoca belki bizi ilk 5'e sokabilir.

beagle dedi ki...

Burakla Canere "topcu musunuz lan siz?" desin bana yeter. 11 kişi oynasak 10 maçlık böyle seri olmaz.

Ruiz dönünce bunun olacagini bekliyordum. Alpayi gonderip Ruizi getiren de net gerizekalidir. Büyük temizlik lazim.

Ligin kalani
Ersin
GG Vida Roco Ridvan
Atiba Elneny
Lens Oguzhan Ak. Ljajic
Umut

Devam edip Kerem Ilkay Almos Erdogana rotasyonda yer vermeliyiz. Ha 6. Ha 8. Farketmez ama oyuncu kazanmak cok para eder.

BJK4EVER dedi ki...

Valla Oguzhan'in gonderilmesine izin vermemis haberler dogruysa. Insallah dogrudur, ki bu bile futboldan ne kadar cok anladiginin, Besiktas'in buyuklugunun kanitidir.
Besiktas Besiktas gibi olacaksa Oguzhan'i kazanmak zorunda. Iyi futbol bu tur oyuncularla oynanir, anca bu tur oyuncularla Besiktas gibi oynarsin. Atiba-Elneny-Necip ile anca bala gote 1-0 kazanan ezik bir takim olursun. Oguzhan'in iyi oynama ihtimali bu riski almaya deger.

Basar dedi ki...

@beagle

Oğuzhan Ak. geri mi döndü? Yoksa bildiğimiz Ozzy'den mi bahsediyorsun?

@yilmaz haklı çıktın

@Ahmet bankalar birliği ile ilgili yazdıkların çok doğru.

Pheaglix dedi ki...

her ne kadar her hafta sinirlerimizi zıplatsa da takımın esas sorunu oynadığımız garabet değil. başka bir takım en az bizimki kadar rezil bir futbolla iki yıldır şampiyon olup, hala daha şampiyonluk kovalıyorsa sorunu oynanan oyun ile beraber başka yerlerde de aramak lazım.

sezon başından beri aleyhimize yapılan hataların yarısı yapılmamış olsa şu an liderliğe oynuyorduk. geçen hafta göztepe kazanmayı haketti mi? haketti. ama o kural hatası fb ya da gs'ye yapılmış olsa başkanları ertesi gün başın toplantısı düzenleyip kuralın aslında nasıl olduğunu, yapılan hatanın oyunun skoruna nasıl etki ettiğini detaylıca anlatıp çoktan federasyon üstünde kamuoyu baskısı oluşturmuştu. biz sadece "ya tutarsa" başvurusu yapıp, reddimizi yiyip oturacağız.

gerçekten de bu kulübe yapılan en büyük kötülük "hakemi de yeneceksin" anlayışının içselleştirilmesi. sırf bu yüzden kaybettiğimiz sezonların haddi hesabı yok. gören de tr liginin her şampiyonu gümbür gümbür gelip şampiyon oluyor sanacak. bu zırva ve çağ dışı bir teknik direktör kombinasyonu yüzünden belki de bir daha önümüze gelmeyecek ligi domine etme fırsatını teptik, şimdi de aynı kombinasyonun daha beteri ile dibe sürükleniyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix her satırına +1

Sadece kural hatası değil, Necibe verilmeyen penaltı - Diabyye yapılan ceza sahası önü serbest vuruş ki Burak neredeyse penaltı atar gibi vurabiliyor oradan - vb. Evet, Göztepe daha iyi oynadı, ama biz de hayvan gibi mücadele ettik ve beraberlik hakkıydı maçın, Burak 2 tane neti kaçırmasaydı en az beraberlik de alacak, hatta kural hatası neticesi golü yemesek belki maçı kazanacaktık. Evet, top oynayamıyoruz ama bu ligde savaşmak bile çoğu zaman sonuç verir, yenilmezsin en azından, sen yenildikçe, normalleştikçe yenilgi hepsi üstüne daha beter çullanır, bunlarla mücadele elzem, ruh, karakter dediğimiz şey biraz da bu, saha içi -dışı yenilgiyi kabul etmemek, pes etmemek, ezik olmamak, anlatamıyoruz! Bunlar birbirine zincirle bağlı olgular!

Zaten Sergen falan gelsini destekleme nedenim bu yönetim bi halt edemiyor bu konularda, en azından gelirse göte göt der, bir ruh kazandırır, oyuncu grubundan disiplinsizlik eden grupçuluk yapan varsa sittir eder, bir temizlik yapar. Yoksa Aybaba çok daha iyi seçenek kısa vadede, genç oyuncu kazanma açısından da öyle. Bir de Sergene bu yüklenir mi bilmiyorum, ama şike soruşturması döneminde Kocaman, bence kötü hoca olmasına rağmen, kulübü için çok önemli bir direnç noktası olmuştu, saha dışı çok etkili ve birleştiriciydi. Bizim de zor dönemimizde Sergen böyle bir etki yapabilecek potansiyele sahip, Hoca olmaktan çok karakter olarak, ama Rızalar Mehmetler Sametler de buna sahip, çünkü hepsi sapına kadar Beşiktaşlı! Neyse, tribün de Sergeni istiyor, gelecek, ne olacak göreceğiz.

Yabancı Hoca seçenekleri buhranlı zamanda sıkıntılı bizim kulüp özelinde. Çünkü ligde çalışan en vasıflı - başarılı yerli Hoca havuzu Beşiktaş kökenli hocalarda. Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Sergen, Tamer Tuna gittikleri takımlara hep iyi top oynatıp genelde başarılı olmuş, hatta düşme hattındaki takımlara ilk kurtarıcı olarak çağrılan Hocalar. Ki üstüne Bursada şampiyonluk gören Ertuğrul Sağlam, Tayfur Havutçu falan da eklenebilir. Nicelik ve nitelik açısından kulüp kültürünün insan yetiştirmede ne kadar başarılı olduğunu gösteren, gurur verici olgular aslında. Buradan bir sinerji oluşturulabilirse, ne olur bilmiyorum ama işte bu isimlerden biri sportif direktör, bir diğeri Hoca falan gibi sanki daha iyi olur gibi. Sadece sesli düşünüyorum!

beagle dedi ki...

@Basar
Oguzhan Akgun. Golcü ve milli takimda 2. forvet/10 başarı ile oynayan.
Geri döndü. 17 Ocakta Bjk lisansi cikmis.
Yeni dönemde en büyük umudum Almos ve Oguzhan Akgünde aslinda.

YSY dedi ki...

Eğer haber doğruysa ben sergenin ozzy'nin gitmesine nasıl müsaade ettiğini pek anlayamadım. Gerçektende müsaade ettiyse belki hakikaten verim alamayacağını düşündüğü için olabilir yada ozzy'nin kendisi bu takımdan bi cacık olmaz diyip ısrarla gitmek istemişte olabilir.

yilmaz dedi ki...

Evet, galiba işler netleşiyor.

Ozzie Hollanda'ya gitti. Ben döneceğini sanmıyorum. Ben onun özelliklerinde bir oyuncu bulabileceğimizi sanmıyorum. Son 2-3 sene olanların %70'i diğer sebeplerse, %30'u da kendisinden kaynaklandı. Ben ısrarla O'nun takımın yaşadığı dejenerasyon sonucu bu hale geldiğini düşünüyorum. Şu halde bize bir faydası olmayacaktı. Belki feda döneminin, belki de stadsız şampiyonluğun da etkisiyle, Beşiktaş tarihinde en sevdiğim oyunculardan biriydi kendisi. Açıkçası, Göztepe'ye 2-1 yenilirken kendisinin ısınmaya bile gönderilmemesi içimi parçalıyordu.

Yardımcılarının yaptığı açıklamalara göre, Sergen de artık kesin gibi. Çok büyük fedakarlık yaptığı bir gerçek. Çünkü zaten istikrarsız kariyerine bir de "Beşiktaş'ta başaramamış" etiketi ekleyecek. Aksi mümkün değil gibi.

Bu ligden bir ekmek çıkmaz bize. Altyapı oyuncularının bir ya da bir kaçının direkt 11'e girecek performans göstermesi ya da mevcut oyuncularda Sergen Hoca'nın, Abdullah Hoca'dan farklı bir şey görmesi lazım. Her iki durum da şapkadan tavşan çıkarmak gibi.

Adsız dedi ki...

Hala bu sezon için mevcut durumda Sergen'le önemli bir fark olacağı beklentisinde olmak şaka gibi. Evet kadrodakiler çok yetersiz ancak Sergen de inanılmaz bir taktik deha değil zaten. Futbol koordinatörü olarak düşünülen Luce'nin 20 yıl önceki hali bile bizzat takımın iplerini eline alsa yine değişmez. Ben en az 3 yıllık planlama taraftarıydım ama madem çok daha kısa süre düşünülüyor. Emareleri bakımından en erkeni 1 yıl sonra, ki bu durumda dahi tekrar hata marjı çok yüksek ve dahi sonraki 2-3 yıl içinde başka krizler de beklenebilir.

Kural hatasıdır hakemler bizi doğramıştır vs işlerine ise girmiyorum ve kocaman bir şekilde katılmıyorum. Buradaki her Beşiktaşlı çifte standart işlerini bilir, fakat futbol olarak bu kadar yerlerde olduğumuz durumlarda bu bir şeye hizmet etmediği gibi düzeltilmesi gereken işleri baltalamaktan öteye bir işe de yaramaz.

Basar dedi ki...

@james

3 yıl sonra kulüp kayyuma gider. Ondan sonra ne olur, ne kadar zamanda düzelir bilinmez...

Yorum Gönder

Ara