.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ocak 2020 Çarşamba

SL 20 Çaykur Rizespor - Beşiktaş


Tarih:  01 Şubat 2020 Cumartesi 17.00

Stadyum: Çaykur Didi Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Adem Ljajiç, Burak Yılmaz, Kevin Nkoudou / -

Cezalı Oyuncular :  Necip Uysal / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

86 Yorum:

Ahmet Usal dedi ki...

Rize gayet sıkı top oynayan, mücadeleci, lig standartında iyi bir takım. Hocaları da ligin iyilerinden, oyun okuyabilen yerli kalburüstü taktisyenlerden. En önemli eksikleri santrafordu, etkili ve golcü bir pivot santrafor aldılar devre arası, adam ilk maçında iki gol attı. İyi bir Brezilyalı 10 numaraları var, mücadeleci, çift yönlü. Son Sivas maçlarını da izledim, Sivasa nefes aldırmayıp galibiyeti son dakikada kaçırdılar, doğru düzgün pozisyon da vermediler.

İşte geldiği gibi Sergenin eli oyun - mücadele anlamında ne kadar değeri gösterecek gayet güzel bir test maçı. İlginç olacak, merakla bekliyorum!

yilmaz dedi ki...

Sonucunda ligin bitmesine 14 hafta kalmasını sağlayan futbol maçı. Bit artık 2020 :P

turgay dedi ki...

kendi adıma konuşayım abdullah avcının bu denli patlayacağını hiç düşünmemiştim. sergen'le alakalı beklentim hiç yok. belki sergen de olumlu olarak patlar kim bilir.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@turgay
Ben bile bu kadar rezil cikmasini beklemiyordum. Adamin tüm başarısı şansa kilit adamlar gelmesiymiş. Epureanu yerine Ruiz, Visca yerine Diaby, Mossoro/Beloz yerine Elneny hayal eden bir adam çıktı. 

dominic molise dedi ki...

rize'ye de puan birakiriz. ilk Inonu macinda coskulu oynayan besiktas, sergene hosgeldin hediyesi verir. taraftar bagrina basar. sonraki deplasmanda yine puan birakiriz.

Mayor dedi ki...

Rebocho neden gozden dustu anlamadim. Benim seyrettigim maclarinda gayet hizli, ayagi duzgun, ileride ve geride is yapan bir adam goruntusu vermisti.

beagle dedi ki...

@Mayor
Sanırım sorun o mevkide Alttan Rıdvan ve daha iyisi Ahmetin gelmekte olmasi ve Rebochoyu oynatmayarak bonservisinden kurtulabilecek olmamiz. Fizik artisi da olmadigindan makul olabilecek bir karar.

Eğer Canere guveniliyorsa toptan yanlış tabi :)

Basar dedi ki...

@turgay ne yalan söyleyeyim aynen senin gibi düşünüyorum. Avcı'dan beklentilerim vardı, baya baya kötü bir hocaymış. Sergen'den bilhassa bu kadro ile hiçbir şey beklemiyorum. Ozzy'nin dilinden anlar, toparlar belki diyordum. Daha gelir gelmez Ozzy gitti

Maalesef ekibi hep aynı olduğu için Atiba ile ilgili hayallerim de suya düşecek. (Scout ekibine filan katılsa bari.) Sergen 1-2 genç çıkartsın benim için yeterli.

Basar dedi ki...

Ya bir de papazları takımdan kessin.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosu ile birşeyler yapılabilmesi Avcı gibi metodik bir adamla epeyce imkansızdı. Avcı buraya tırnaklarıyla kazıyarak geldi bence 3 büyüklerden birinden bir şansı hakediyordu ve kendi isteği ile bu Beşiktaş oldu. Zamanlama ise maalesef Beşiktaş tarihinin en uyduruk kadrolarından birine denk geldi. Kendi teknik direktörlüğüne çok güvendi ama bu adamların metodik olarak yönetilemeyeceğini ön göremeyerek kendi kendini imha etti.

Bir ara Fener'in girdiği böyle bir döngü vardı, antrenmanı sert hoca alalım olmadı, babacan hoca alalım olmadı, disiplinli hoca alalım olmadı, camia evladı ee o da olmadı başa dön ...

Beşiktaş şimdi benzeri bir döngüye doğru gidiyor.

Umuyorum takımın problemi Sergen'in dediği gibi özgüvenle alakalıdır ve birşeyler yoluna girer ama bu BJK'nın en az 2 yıllık bir yapılanmaya ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

beagle dedi ki...

Futbol rocket science da değil beyler. Dorukhan 5 haftada milli oldu. Güven bile milli :) Altyapidaki gençler de topçu. Oynatirsan kisa sürede çoğu transferden iyi olurlar.

Bugün Ljajic uçuşa baslayalim gibi bir twit atmış. Avci belli ki oyuncularca da pek iplenmiyor ve sevilmiyordu.

Sergen eğer tespiti doğru yaparsa ( En once Ruiz ve Caner disari, Güvene guvenme mesela) gayet yeterli sonuclar aliriz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Sana iki iyi haber vereyim, U19 Hocamız Sergenin teknik kadrosuna dahil edilmiş, hemen ardından Almos da takımla antremanlara başlamış.

Sergen bu işe Beşiktaş Altyapı Hocası olarak başladı, kulübün yapılanması gerektiğini de biliyor, yönetim dahil herkes biliyor zaten. Gençler illa kazandırılacaktır. Hiç bir şey olmasa bir yerden başlanmış olacak, en azından olabilecek gençleri kazandıracağına dair umudum var.

beagle dedi ki...

Ahmet sağol. Valla çok sevindim. Olur olmaz ayrı konu ama A takimin direk ihtiyacı olan tip adami aşağıda çürütüyorduk.

can dedi ki...

@ Övünç
Ufak bir düzeltme: Avcı, en uyduruk kadrolardan birine denk gelmedi, en uyduruk kadrolardan birini kurdu, bizim standardımızda büyük paralar harcatarak.

Huzeyfe dedi ki...

@can

"Diaby'yi Avcı çok istedi"
Bunu söyledi Fikret Orman. Hala kadro kötüymüş filan. Bırakalım bu işleri.
Vizyonsuz, vasat bir teknik direktör Avcı. Kadro ve oyun yönetimi de kendisine benziyor. İletişim gibi en temel özelliklere sahip değil ama lüzumsuz detaylara hakim. Futbolun en temel prensiplerini es geçip en son odaklanması gereken detaylara takılıyor.
FM hocası. Birgün futbolcular insan değil de robot olursa Avcı en iyi teknik direktorlerden biri olur.
Aylar öncesinde söylemiştim, bu adam Beşiktaş'a hiçbirşey katmadan çekip gidecek diye. Performansını yukarı çektiği bir tane bile oyuncu yok. Bu adam antrenör filan değil, FM oyuncusu. Yazık oldu bir senemize daha.

ideal 11 dedi ki...

sergen yalçının zirve performansı alanyaspor fenerbahçe maçıydı geçen sezon 29. haftada.

bu tarz bir oyun biraz klopp un liverpool una benziyor.

yüksek pres+ direkt hücum

ideal 11 dedi ki...

bu arada sergen yalçın oyuncu yönetimi konusunda da ön plana çıkar.

soyunma odasına hakimdir.

oyuncuların psikolojisi hızla düzelecektir

Pheaglix dedi ki...

su anki duzensizlik ile sergen'in yapabilecegi en iyi sey samet aybaba'nin olusturdugu takimin replikasini ortaya cikarmak. o takimi da izlemesi epey zevkliydi ama cok da sonuca yonelik bir oyun oynamiyordu. absurd skorlarla biten bir cok macimiz olmustu. ha, bu sayede cok gol yiyip az gol atan bir takimdan cok gol yiyip cok gol atan bir takima evriliriz, ki bu bile buyuk bir ilerleme olur.

yalniz sergen'in buyuk bir artisi hayat felsefesinden kaynakli olarak nereden ekmek cikacaksa oraya abanacak olmasi. onceki iki teknik direktor gibi kafasinda ideal duzeni olusturup bagnazlik yapacak birisi degil. hangi sistem hangi oyuncu ile maksimum verim aliyorsak ona yuklenir, bu da su an yapabilecegimiz en iyi sey. eger soylenildigi gibi lucescu da sportif direktor olarak gelirse (ki ihtimali asiri dusuk, kesinlikle gelecegini sanmiyorum), iki makyavelist ile seneye beklenmedik sonuclar alabiliriz.

dusununce keske avci yerine lucescu'nun kapisinda yatsaydik, yasi vs onemli degil. ligin su halinde en az 15 puan fazla puan toplardik (tff'nin ve hakemlerin tarafliliginin ve yonetimin pasifligini sabit tutarsak). bekledigimiz catir catir konusma isini de yapardi, en azindan yonetime bir "aloo uyumayin" mesaji verirdi.

Basar dedi ki...

Abi biz manyak mıyız? :) böyle hoca karşılama görmedim!

Valla kim gelirse gelsin Avcı’dan kötü olamaz. Kendisi metoduk falan değil, baya baya hoca değilmiş! Kötü takıma berbat transferler yaparak, hiçbir oyuncuyu geliştiremeyerek Beşiktaş’ı enkaz haline getirdi. Bu kepazelik bir kaç yılda toparlanacak...

turgay dedi ki...

sergeni böyle getirip bomboş tribünlerin olduğu maçlarla göndermeyiz umarım. ayrıca taraftara açık işleri ben pek sevmiyorum. adamlar konuşamadı bile. başkanın zaten büyük kitlelere hitabet konusunda çok yol alması gerektiğini biliyoruz ancak sergenin bile dili tutuldu. bu kadar goy goydan sonra umarım yine patlamayız. ayrıca hasic konusu da çözüme kavulmuş görünüyor. böylece diaby gereksizini kadro dışı bırakmak için herşey oluştu.

Basar dedi ki...

Bu durumda Sergen'den "Diaby'nin de adı güzel" demesini bekliyoruz. İsteyen olursa 2. lige kiraya verilebilir...

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay, @Basar

Diaby tabii ki dediğiniz gibi 2. lig seviyesinde bir oyuncu, ama son maçta bir verilmeyen ceza sahası önü frikiği ki hız ve çabukluğuyla gelen topa giderken olmuştu, bir de aynı vasıflarıyla aldığı penaltı var. Ha bir de sayılmayan ceza sahası dışı gayet güzel bir golü var. En azından bozuk saat gibi maçta iki kere doğruyu gösteriyor :) Elinden geldiği kadar pres de yapıyor.

Takım hızlı oynarsa o bile iş yapabilir. Basında yazan idman raporları Hocanın topu hiç eveleyip geveletmeden direk oynatmaya çalıştığını anlatıyor.

Onu bile kazanmayı deneyecektir diye tahmin ediyorum, forvet rotasyonumuz nicelik ve nitelik açısından iyi değil, maçına ve dakikasına göre onu da kullanabilir, sonuçta atlet, hızlı ve çabuk bir zenci, eksikleri cümlemizin malumu, alındı bir kere ve kiralık, hemen gönderilemiyorsa bi şekilde dönem dönem maçına ve dakikasına - sonuca göre(atıp kontraya yattığımız deplasman son dakikaları gibi) kullanılacaktır. Çünkü bildiğim kadarıyla Rebocho gibi zorunlu satın alma opsiyonu yok, yani opsiyon var da zorunluluk yok, adamda teknik kalite ve bizim lige göre fizik güç eksiği var ama Anadolu takımlarında oynardı, Avcının ruhunu boşalttığı takımda maaşını zamanında alamayan bir yabancı oyuncu olarak elinden geleni yaptı, yeteneği o kadar.

Tabii bunlar sadece tahmin, altyapıdan gelen gençler ya da Hasiç daha iyi alternatif olarak kendilerini gösterirlerse önce onları değerlendirecektir. Çünkü seneye varlar ve maliyetleri daha düşük, hem de yetiştirip kullanıp gelir elde edebilirsin.

fidddas dedi ki...

avcının takıma geldiğinde iki önemli dezavantajı vardı
- eldeki kadro yaşlı ve yetersizdi, papazlar hayal ettiriyordu!
- yönetim sallantıdaydı ve mali yapı bozuktu (ama yine de harcayacak parası vardı)

bunun üstüne kendisi de kabul edilemez büyük stratejik hatalar yaptı.
- bir anda büyük bir taktik değişikliğine gitti (oyuncuların geçmişlerine ve sayısal verilerine güvendi, yani eğer oyun tutmazsa yetenekli oyuncular var, nasıl olsa bir şekilde sonuç alırım dedi)
- yaptığı transferlerin hiçbirinde başarı sağlayamadı. bu kadronun bu halinin bütün suçu eski yönetim ve şenol hocada değil.
- kritik pozisyonlarda transfer yapmamayı tercih etti (forvet ve sekiz)(ya da en azından öncelik vermedi)
- taktiğe o kadar çok kafayı takmış durumdaki oyuncu psikolojisini bir türlü çözemedi(en önemli hatası)
- daha geldiği gibi hiç olmaması gereken orhan ak krizi yaşattı
- bütün bu birikimle post şenol hoca sendorumunu körükledi ve taraftarı ve desteği arkasına hiç alamadı.

bütün bunlar üst üste binince oyuncularla bağı koptu ve oyuncular hocanın gideceğini anladı.

zaten zorlandıkları bir yapı olduğu için hem kadro hem hoca mental olarak dağıldı.
atibanın eylül başında bir açıklaması vardı, aşağı yukarı şöyleydi sanırım hoca bizden yepyeni birşey istiyor buna alışmaya çalışıyoruz ama daha gidecek çok yolumuz var. bu cümlenin anlamı atiba için mental sorun çıkartmayabilir ama ljajic için çıkarttı. çünkü ljajic arkasında desteği olmayan bir teknik direktörün inanmadığı stratejisini uygulamak zorunda hissetmeyebilir kendini. (misal sezon başında hocanın taktiğini görünce ljajic burada uyumsuz parça demiştim. hatta ljajic nasıl uyumsuz olur, en yetenekli o diye eleştiri gelmişti.)

ben başından beri avcının gelmesini istemedim ve yukarıda yaptığı hataları birebir öngörmesem de bizim yapımızda başarılı olamayacağını düşünüyordum. bir de bu kadar mekanik yapıya sahip hocaları sevmiyorum.

şimdi elimizde dağınık, kritik bazı pozisyonlarda eksik veya yetersiz ve mental olarak düşmüş bir kadro var. sergenin de bu durumu kısa zamanda değiştirebilmesinin tek yolu var mental şok vermek. dün yapılan imza töreni bu şokların ilki idi.

dün imza töreninde bu sezon bazı maçlardan daha fazla insan vardı.
taraftar önümüzdeki sezon ortasına kadar takım ard arda 5-6 kere yenilmediği sürece sergenin arkasından çekilmez. oyuncu kadrosu bu mesajı almıştır.

bütün bunlar bireysel oyuncu performansının artmasına yol açar diye umuyorum. ben sahada da o kadar dağınık bir yapı görmeyeceğimizi ligin gereklerini yerine getirip sonuç alacak ortalama üstü bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum. (ama evet sahada ince taktik dehalar falan görmeyiz ama caneri sağ açık oynatmak gibi gariplikler de görmeyeceğiz.)

bunun yanında alt yapı oyuncularından kalbur üstü adayların en azından 30ar dakika süre alacağını ve böylece en azından durumlarını göreceğimizi düşünüyorum. (@beagle almos kaan rize kadrosuna alınmış. belki oynar. )

özeti sergenden büyük bir deha beklemiyorum ama olması gerekeni yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. şu dönemde takıma ve yapıya uygun olarak pragmatik başlayacağını ve oyundan çok skora yönelip önce mental yapıyı düzelteceğini düşünüyorum.
herkesin düşündüğü gibi de sıkışınca basıp gitmez.
bu onun için eline geçecek en değerli fırsat ve bu fırsatı sonuna kadar kullanmak isteyecektir. beşiktaştan ayrılmak malatyayı bırakmak gibi birşey değil.(rıza hoca bir kez denedi şansını, sene sonunda sivasla şampiyon olsa bile beşiktaş desen gelebilir. bu tip şanslar bu tip adamlara o kadar çok gelmiyor.)

yilmaz dedi ki...

Yok arkadaş, akıllanmıyoruz. Şimdi de Boateng'i kiraladığımız söyleniyor. Heralde 4-5 tane forveti birleştirip tek bir forvet filan üretmeyi düşünüyoruz. Adam sakat, bu sezon 14 maç oynamış bir golü var. Seyyah gibi dolanmadığı takım kapmamış. Porstmounth'undan Las Palmas'ına.

Eldeki son üç kuruşu da bitirmek zorundaymışız gibi davranılıyor. Hayır limiti 0'laman gerekmiyor, limiti aşmaman gerekiyor kurala göre.

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas +1

Harika değerlendirmişsin, eline sağlık, hepsine katılıyorum. Resmen geleni gideni ne oluru ne yaptıları ne yaparları olabilecek en kısa şekilde özetlemişsin. Bunu yazıyorum çünkü ben derdimi bu kadar az kelimeyle anlatamıyorum genelde:)

Mesela u19 Teknik Sorumlusu Ozan Köprülüyü yanına alıp gençlerden Almosu da kadroya dahil etmesi baya net bir niyet beyanıdır. Kiralananlar dışında Ersin, Almoş Kaan, Rıdvan, Harun Kaya, Kerem, Kartal Kayra, Mertcan, Erdoğan, İlkay şu anda A Takımla antremana çıkıyor bildiğim kadarıyla. Ben umutluyum, başta Avcı da bunlardan faydalanır, yetiştirir diye umdum backgrounduna bakarak, olmadı. Sergen en azından bu isimlerden üste çıkabileceklere gerekli şansı ve desteği verecektir. Sadece bu gençleri görmek bile heyecan verici olacak, stad da dolacaktır. Tam da ihtiyacımız olan şeyler bunlar.

Barreto dedi ki...

Beşiktaş'ta bir daha hiç kimse A. Avcı kadar dip yapmış bir hocalık performansı sergilemez herhalde.

Takım daha iyi olacaktır. En azından tüm camiaya tekrar heyecan geldi. İnsanlar hafta sonunu iple çekmeye başladı, tribün dolacak ve coşku artacaktır. Kısa vadede en fazla buna ihtiyaç vardı. Ben şahsen mücadeleci ve zevk veren bir oyun izlesem ve bir kaç genç oyuncu takıma monte edilse bu sezon için Sergen'i başarılı bulurum. Asıl test önümüzdeki sezon olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Boateng transferi çok saçma. Mali olarak bir yükümlülük değil belki ama bir kadro planlamasının parçası da değil.
Umarim Hasic ve Erdem birlikte oynarlar Ümraniye'de ve bir ikili birliktelik kurarlar. Tabi ki biraz hayal.
Aylar sonra ilk defa Beşiktaş maçı izleyeceğim yarın sabah. Belki yıllardır bu kadar heyecan duymadım Beşiktaş'a dair.
Sergen dilerim anlatıldığı gibi çok çalışıyor ve çalıştırıyordur.

BJK4EVER dedi ki...

Sergen insallah bir heyecan getirecek tabii, ama su ana kadar 1 haftada olanlar bence pek umut vaad etmiyor. Transferlerde sozu geciyorsa umutsuz olmak icin bir neden var, eger sozu gecmiyorsa kesin bir neden var (Sergen'in gelis ve umut verme nedenine ters zaten).

Sergen'in ve olasi Lucescu'nin gelisiyle hepimizin kafasinda yine gencleri oynatan, dinamik futbol oynayan, zevk verip ofansif oynayan cesur bir takim var. Umudumuz o. O takimin yapi taslari kim olur, Sergen kimi Ozan Tufan'i ettigi gibi adam eder diye sorarsan ilk 5'e kesin hem Oguzhan hem Orkan'i koyarim. Ama ikisi de bir anda gitti.

Yerlerine gelen Boateng. Elimzide bir sekilde parlatip verim almamiz gereken Ljajic varken cok sacma transfer. 8 numara icin alinmissa mantiken cok cok dogru, ama isim cok sacma. Oraya dinamik bir adam gerekirken gelen adam 35 yasinda.

Bilmiyorum, yarini da beklemek lazim. Bizde oyunun degismesi lazim, ama oyun oyunculari degistirmeden kesinlikle degismeyecek. Bizim bu oyunu oynamamizi saglayan antrenor direktifleri degil, oyuncu karakterleri. Sergen Yalcin yarin nasil bir 11 cikarabilir, bilemiyorum. Ama bilindik bir 11 cikarirsa umutsuz olmak icin bir neden daha cikar ortaya.

beagle dedi ki...

Boatengin Kenar/2. Forvet olarak geldigi ve Burakin sahadaki yokluğuna çözüm alternatifi olacagini umuyorum. Ama golcunun gsi degil adam.

Asil problem safra atmamak oldu. Güven Ruiz Diaby Nkodu Boyd Lens grubunun çoğundan kurtulmak gerekirken hepsi durup Almos ve Boateng eklendi. Bu kalabaliktan acil kadro disilar gelmezse oyuncu falan da yetismez.

Basar dedi ki...

Vay be... Sergen de etkimeyecek. Ozzy ve Hasiç kiralık giderken 1 tane daha gereksiz, futbolunun sonunda düşüşe geçmiş bir oyuncu kiraladık. Gereksiz hiç bir oyuncuyu elden çıkartmadık...

Bizden cacık zor olur.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Ozan tufan fenerde kalsaydı toparlayamazdı. Hocadan bağımsız olarak Alanya onun için bir toparlanma yeri oldu. Ozzy ve Orkan’da kalsalar işleri zordu. Orkan kiralık olarak gitti ama oyun olarak ileri doğru gidemedi. Ozzy de geç de olsa doğru tercih yaptı. Bazen yol vermek gerekir.

Sergen eldeki malzemeden ne oynatacak göreceğiz. Yeni antrenör gazıyla 1-2 haftalık bir düzelme görülebilir. O süreçte oyun planı da netleşir.

Boateng 8 numara gibi düşünülmüş olabilir. Veya nasılsa savunamıyorum diyerek 4-1-4-1 tarzı 2 tane 10 numaralı bir oyuna geçebiliriz. Sahadaki aklı ve vizyonu yükseltmemiz gerekiyordu.

Benim tek takıldığım Rıdvan’ın kadroya alınmaması. Yine Caner göreceğiz galiba. Oyunun Caner üzerine yıkılmasını engellemek bile büyük başarı olur ilk haftadan :)

İyi olan gençler şans bulacaktır. Merih 3 yabancı stoper arasından formayı aldı ve yürüdü gitti. Bu iyi bir referans.

beagle dedi ki...

Rıdvan milli takimda. Ama o yoksa Ahmet olmaliydi.

YSY dedi ki...

Abi yorumlara katılıyorum eyvallah da senin oyuncuna talip yokken ıskartayı nasıl göndereceksin ? Oğuzhan gibi maaşını sen ödersen gidiyor. Birde bu oyuncularla kontratlar yüksek rakamdan yapılmışsa oyuncu niye gitsin ? Heleki bu oyuncular patatesken kim alır bunları. Giren girmiş artık bu sene böyle bitecek, boateng'de her ihtimale karşı kara gün transferi belliki, yapılmış olmak için yapılmış.

Ahmet Usal dedi ki...

Boateng fırsat transferi, takıma fizikli bir oyuncu alındı, yaşı da 33, orta sahaya forvete joker transferi. Sakat da değil. Yani Diaby lerden Boydlardan, Güvenden, Umuttan da kaliteli. Yarım senesi 350.000 EUR, opsiyonlu, olmadı, verim alınamadı diyelim, seneye yok.

Kadroda temizlik yapmadı çünkü daha yeni geldi, kendi görüp deneyecek, anlaşılır bir durum. Yarım sezonda yarışabildiği kadar yarışacaktır. Asıl yapılanmayla temizlik seneye olur. Eldeki külüstürlerden de biraz olsun verim alırsa seneye okutma şansımız daha çok olur.Kiralıklar zaten gider.

@Zaitsev e katılıyorum, kaliteli, olacak genç rekabette kendini gösterir, rekabet takımın yararına. Her şekilde gençlere Avcıdan daha çok şans verecektir.

Önemli olan kulübün, takımın, taraftarın havaya girmesi, kötü günler böyle aşılır, para vermediğin oyuncuları taraftar stadı doldurup dürter, oynatır, moral kötü sonuçlar bile alsan arada yüksek olur, yoksa Sergen öyle süper bir Hoca değil kariyerine bakıldığında, ama kulübün ihtiyacı olan karakter, pozitif enerji verecek, umut verecek. Oyun olarak ezik oynatmaz, o bile yeter. Bir daha Avcının düşürdüğü kadar düşmeyiz, buna bile fit hale geldim kendi adıma...

beagle dedi ki...

@ysy
Renklilerde istemedikleri adam kalmadi. Yapan yapiyor.

Menejerlerin mesleği bu. Yeterki sen karar ver. Hepsi gitmese bile dakika bulan Güven, Ruiz gibi çöpleri rahat kakardik.

fidddas dedi ki...

@ahmet tesekkürler.

Bugün önemli, galibiyetle başlamak lazım.

beagle dedi ki...

Lens Diaby'den Necip de Ruiz'den iyiler. Durumun vehameti.

Hocalik ve takimin ileri yerlesmesi, sagdan sifira inmeler gayet iyi.

Huzeyfe dedi ki...

Burada Karius'un iyi kaleci oldugunu dusunenler var, biliyorum. Ama bu kadar yuksek konsantrasyon ve mental dayaniklilik gerektiren bir is icin uygun bir adam degil bence Karius.

Kaleci olmadan olmuyor abi. Ruiz'in de hatasi var, hatta Vida'nin da var. Ama Karius saatli bomba, her an sacmalamaya hazir.
Onun haricinde, degisen birsey yok pek. Biraz Ljajic, biraz da Burak hareketlenmis.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Ruiz bu ligin stoperi degil o cok net. Fizik en buyuk problemi. Ama cok net La liga stoperi. Bence iyi futbolcu. Besiktas'ta degil de Valencia'da olsa da izlesek :)

Ahmet Usal dedi ki...

Benim gördüğüm ilk yarı Vodafoneparkta Avcının oynatmak istediği oyunu Sergen aynı kadroyla deplasmanda daha iyi oynattı. Gayet organize bir gol de attık, 3 tanede net kaçırdık. Ama illa yumurtlayacağız. Hakkaten Ruiz zayıf halka, işte @Huzeyfenin dediği iyi topçu kontenjanından oynuyor. Golde Vida da Karius da uyudu. Bir zıplamayı bilen beceren stoperimiz yok yahu.

Takım çok koştu, bastı, ikinci devreyi aynı seviye tamamlayamaz. Sergen’in dokunuşları nasıl olacak, göreceğiz.

Huzeyfe dedi ki...

Ruiz cok spesifik bir oyuncu. Yani surekli topun yerde oynandığı bir oyunda önemli bir parçası olur takimin. Ama partneri Vida değil. Vida sert stoper, onun da partneri Ruiz değil. Bu ikilinin arkasındaki kaleci de Karius değil, otorite kuracak, onları yonlendirecek bir kaleci lazim. Sol bekte Caner olunca sol taraf baya facia bir kurgu oluyor.

beagle dedi ki...

Abi stoper yani durdurucu. Ruize kapiyi bile emanet etmem o amaçla.

Devre arasi rakip hoca bizim agir savunma ve soldaki açığa göre taktik yapmis, niz ise izliyoruz. Sergen 2. Yariya mudahele etmeyerek ciddi puan kaybediyor.

Diaby ve Nkudu yerine amatör koy daha iyi.

Ahmet Usal dedi ki...

Pek bi hoca dokunuşu göremedim ikinci yarı ama İlk maç gazına, Gökhan Gönül’ün olağanüstü vuruşuna, kısaca bala göte aldık ki moral açısından süper oldu. Kartal da girdikten sonra iyiydi.

@beagle Nkodou, Diaby tamam kötü de Güvenle Boyd onları bile arattı girdikten sonra. Neyse böyle devam etsinler ki diğer gençlerin şansı olsun:)

beagle dedi ki...

Yaz kızım; bir kamyon beton da Gokhan Gönül için gelecek.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Haklisin ama Besiktas 2 tane durdurucuyla oynamamali bence. Topa sahip olan, ileriye oynamak isteyen takim bir alti bir sekiz numarayla oynar, arkalarinda bir durdurucu stoper bir oyun kurulumuna destek stoperle oynar. Bu aslinda kadro planlamasi problemi, Ruiz'in mevcut hali bir nevi semptom. Ben Ruiz'in yuksek toplarda hata yapmasina fitim, ama yanindaki stoperin isi orayi toparlamak olmali. Vida bu oyuncu degil. Bunu soylemeye calisiyorum.

Macin ozeti, Besiktas'in dogru planlamis, kaliteli bir kadrosu yok. Ama Besiktas akan oyunda gol atamayacak kadar berbat bir takim da degil. Bugun attigimiz iki golu Avci'nin takimi 6 ayda bir iki defa atmistir 11'e 11 oynanan maclarda. Onun haricinde, hala yarismaci olmaya calismamiz cok sacma. Sergen'in ilk 11'i kotu bir kadro. Ljajic demek ki 4-2-3-1'de ortada oynayabiliyormus. Bugun gayet net orta sahaya destek verdi, oyun kurdu, pas opsiyonu oldu, geriye geldi, savunmaya yardim etti. Ilk golde assistin pasini verdi, ikinci golde asist yapti. 6 milyon verdigimiz adami oyunun merkezine koyup onun performansini yukselterek takimi yukari tasimak kotu bir fikir degil. Yine Avci'nin israrla yapmayi kabul etmedigi seylerden biriydi.
Boyd'u ve Kartal'i begendim (discalimer: small sample size).
En azindan izlenebilir bir takim vardi sahada.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe

Valla asıl işi savunma olan adamın savunması kötü olamaz. Gökhan Keskin gibi savunması idare eden, boyu iyi top yapana fitiz ki yaklaşık Marcelo oluyor.
Dikkat edersen Rize'nin bütün hava topları ceza alanımızda büyük kaos oluşturdu. Bu Elneny ve Ruizin zaafından. Ek olarak Vida'nın size da yetmiyor denebilir. Keşke Marcelo-Vida hattı kurabilseydik mesela.

@Ahmet
Valla Diaby o kadar berbat ki Boyd bana iyi göründü :) Ama yakın zamanda sağlığı düzeldiyse Mertcanı ve Almoşu kanatlarda görürüz. Nkudu da tahammül edilir topçu değil solda. Hücumun zayıf, bari geri gel. Arada geliyor o da göstermelik, ilk müdahelede ya çalım ya faul.

YSY dedi ki...

Tabi daha ilk maç kazasız belasız atlatayım stresi de vardı. Ben daha iyi olacağını düşünüyorum ama kadro kalitesi yüzünden beklentim çok yukarılarda değil.

Basar dedi ki...

Adamlar Sörloth’u alırken biz adamlardan çöpün “kralını” aldık. Yetmedi diabyler filan geldi...

Eksi yeni emeği geçen herkesi anıyoruz merak etmeyin!

rey dedi ki...

Oğuzhan golle başladı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe +1

Hocam güzel değerlendirmişsin, bir ek yapacağım sadece, Avcı Ljaicten Sergenle aynı şeyleri, üstüne bir de pres yapıp adam kovalamasını istiyordu, o zaman 11 km koşan 10 numara oluyordu ki zaten bundan şikayetçiymiş, Sergen belliki boşver presi adam kovalamayı kalan işleri yap yeter demiş, o zaman oynadı:) Yani Avcı bunları yaptırmayı istiyordu, oyuncuyu küstürdüğünden yaptıramıyordu, böyle böyle kontrolü kaybetti zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Sorloth yorumun süper, benim de bugün izlerken içim gitti, tek başına maçı aldı Fener daha iyiyken!

Huzeyfe dedi ki...

Sorloth'un sözleşmesi oynadığı oyuna göre baya iyi. Iki yıllık kiralik ücreti 750 bin euro. Maaşı 1.5 milyon, sezonun %50'den fazlasinda oynarsa satın alma opsiyonu 6 milyon. Bizim Diaby'ye verdiğimiz sözleşmeden daha ucuz.
Ligde 16 golu 4 asisti var.

Bu arada N'koudou da baya kötü transfer. 1 gol 2 asist demiştim sene başında, sağolsun şaşırtmıyor.
Geçen yaz sezonunda yaptığımız transferler Demirören döneminden bile çok daha kötü. Beşiktaş'ı düşünmeyen insanların kurduğu Beşiktaş takımı bu. Avcı ve Orman sağolsunlar.

yilmaz dedi ki...

Ben sağda solda söylenenlerin aksine, iyiye giden pek bir şey göremiyorum. Maçın büyük bir bölümünü, İstanbul'da 4G'nin çekmediği ender yerlerden birinde misafirlikte olduğum için izleyemedim. Ama ara ara izlediğim ve özetlerden gördüğüm kadarıyla, bu sezon bizimle kalıcı olarak kalacak olan "top uzaklaştıramama" problemimiz devam ediyor. Tek güzellik, tekrar tekrar izlenebilecek goller atmış olmamız. Hele ilk gol benim için Juninho'nun muhteşem frikiklerinden bile daha güzel. Bunlar bu maçlık mıydı, yoksa devamı gelir mi bilmiyorum. Taktik olarak çok bir beklentim olmadığı için Sergen Hoca'dan, beklentiyi yükseltmiyorum.

Çok kıymetli kardeşim Ozzie de, gittiği takımda daha ilk dakikada attı golünü. Hemde iki üç yıldır anlatmaktan dilimizin tüy bittiği şekilde. Hızlı geçiş oyunu ile rakibi eksik yakaladılar, kendisi de ceza sahasına girdi ve attı. Ben Ozzie eleştirilerinde hep aynı şeyi söylemeye çalıştım. Eğer sorun tek bir oyuncuysa eyvallah. Ama Beşiktaş Şenol Güneş'in özellikle son iki yılında, rakip kaleye sadece kanatlardan ve uzun ortalarla gidebiliyordu. Avcı bunu bi tık daha ileri taşıdı, sadece penaltılarla gidebiliyordu :)

Güneş'in son iki sezonunda Abita, Medel, Tolgay, Oğuzhan, Necip olmak üzere, 5 iç orta saha oyuncusunun toplam gol asist sayıları 5-6'yı bulmuyor. (Çoğu da Atiba'nın kıçına başına çarpan karambol golleri) Bu ancak çok büyük bir taktik kurgu hatasından kaynaklanabilir. Beşiktaş Futbol Kulübü'ne seçilmiş orta saha oyuncularının bu kadar kısır olması mümkün değil. Ben Barcelona'nın da Real Madrid'in de, Bayern'in de rakiplerini eksik yakaladıklarını görüyorum. Biz 3-0 öndeyken bile hep 2'ye 9 hücum ediyoruz. Burada bir problem olmalı, bu problem oyunculara yüklenemez diye papağan gibi az tekrarlamadım.

Adsız dedi ki...

@yilmaz

Esas konu da burada. Blogda bilmem kaç ay önce yazmıştım, safi sonuç beklentisi olanından buradaki gibi ince analiz yapanına kadar Beşiktaşlının son 20 yıldaki en büyük problemi istediğiyle beklentisini bir araya getirememek. Bu anlamda elimize çok büyük bir fırsat geçmiş, kadrodan mali yapıya herşey bitik, ama biz yine yarışmacı formata uygun TD getirip sorun kadroda değildi teknik yönetimdi diyerek avunma derdindeyiz.

En güzel örneği herhalde bu yaz 33 olacak Luiz Gustavo'dur. Normalde 2 yıllık periyotlarla transfer düşüşü yaşayan ve rotası yalelli ligleri olması gereken bu vatandaş bir şekilde geldi ve FB'nin orta alanında 3 tık seviye atlattı. Nedeni ligimizin modern orta alan anlayışını kavrayıp uygulamada onlarca yıl geride kalması. Bakıyoruz bunca değer verdiğimiz medya yazarları bile Küyedi olsaydı en azından ondan şundan daha iyi katkı verirdi yazıyor. Hala ne Küyedisi.

Sörloth tıpkı Haland gibi İskandinavların yetenekle iş ciddiyeti birlikteliği mahsulü. Eh burada o kadar yazmadık mı emekliliği gelenler yerine azıcık da bu coğrafyadaki gençlere bakın diye. İlla ki isimli liglerden adam alacaksanız bir zahmet Ernst ya da Guinti gibi bizde yetişmeyen ve kısa vadede yetişmeyecek olan bölgeler için bakın. Gerçi benim pek ihtimal vermediğim ama gerçek olduğu söylenen ex-TD röportajında dahi Sosa 10 numara olarak söz ediliyorsa kime neyi anlatacaksın. Bu blogda Sosa'yı bizdeyken ya da takip ediyorsa kariyeri boyunca 10 numara olarak gören olduğunu da sanmıyorum zaten.

Ljajic'in Sergen'in gelmesiyle 10 numero işini kotaracağını düşünenlere en iyi yanıt maçın ikinci yarısıydı muhtemelen, ki ilk yarıda benzetilen bu hali de toplam da 20 dakikaydı. Bu 10 numara konusunu bir de bizim ligde defans anlayışı olarak tır çeken takımlara rağmen düşünüyoruz da en çok bu garibime gidiyor. Kısa keseyim, kenarlardan hücum etme opsiyonlarınız sınırlıdır, ama ortadan sonsuzdur. Çünkü oradan kanatlara da ulaşabilirsiniz. Ama bunu iyi bir omurgayla rakip defansın dengesini tamamen bozma yerine birinin ayak işlerine bırakırsanız sınıfta kalırsınız. Hem de bizim ligde bile.

turgay dedi ki...

maçı izleyemedim o yüzden yalan yanlış değerlendirme yapmayayım. özetlerde sanki kalemizi melekler korumuş gibi bir hava vardı. sergen hoca fatih terim balıyla geldiyse ne mutlu bizlere.

beagle dedi ki...

Kü7 şu an Kasimpasayi küme düşürmekle meşgul :) Bu hafta macina 5 dk baktim, bir atakta ceza alani icine top bekledi tersten, savunma kesti. Bu soylenerek auta koştu. O sira takim arkadaslari topu alip 2. Pozisyonu hazirlarken ofsayttaydi hala da söyleniyordu. 5 dk içinde en az 2 3 arkadasina el kol yapti Qımıl zararlisi. Bunun kadar gol atamayan ve bu özgüvene sahip kazma bilmiyorum. Ne olduğunu anlamayan kimseyi de futbol konuşuyor diye dinlememek lazım.

@Yılmaz
+1 lik yorum olmuş.

Çok değişen bir şey olması mümkün değil. Özgüvenli de olsa kazma kazmadır abi.

Orta saha 3'lüsü zaten sinerjik olarak birbirlerini tamamlayan oyuncular değil, üstüne de neredeyse hiçbirşey üretmeyen kanat oyuncuları eklenince ortaya üretim namına hiçbirşey çıkmıyor.

Beşiktaş kadar yavaş top çeviren, tempoyu yükseltemeyen takım çok zor bulunur. Bütün üretim Ljajiç'e kalıyor. O da yeterince sorumluluk almıyor. Ne zaman sorumluluk alsa tehlike oluyor zaten, nitekim atılan 2 gol de Ljajiç'in anlık demkarke pozisyondan tempoyu arttırması ile geliyor. Ee Ljajiç'e önlem alındığı anda bittin. Bu Beşiktaş kalibresinde bir takım için kabul edilemez.

Şimdi Boateng'in takıma girişi bu noktada birşeyleri değiştirebilir ama onun da fizik ve mental olarak ne durumda olacağı acayip şüpheli.

Sonrası adına umut verecek tek şey u19 milli topularda biri veya ikisinin düzenli olarak oynaması olur.

Zaitsev dedi ki...

Bazı değişiklikler olsa da aynı oyuncular ile çok farklı bir oyun oynamak zor.

İlk golü yeyinceye kadar oyuncu yerleşiminde, rakibe baskı yapmada ve top kullanımında bazı değişiklikler olsa da 1-1den sonra devre arasına kadar eskiye döndük. 2ci yarı ise takım yorulunca Rize gelmeye başladı. Şans yanımızdaydı.

Sergen hoca Elneny'yi 2 stoperin arasına sokup 2 bek oyuncusunu öne doğru açılmasını planlamış.

Ayrıca Ljajic ortada topu alıp dağıtım işini üstlendi. Bunu da ilk yarı iyi yürüttü diye düşünüyorum. Atiba'yı ise daha önde gibi gözüktü 1-1e kadar.

Açıkçası Atiba ne kadar bizim kaleye uzaksa o kadar ileri doğru iyi çıktık.

Uzun toptan olabildiğince uzak durdu takım. Hızlı ve ayağa top oynamaya çalışıldı ama durağan geçen bir 20 haftadan sonra oyuncuların bu oyuna adapte olmaları biraz sürecek. Böyle oynayınca Diaby bile ilk yarı çok göze batmadı.

Önde forvet, 2 kanat + Atiba/Ljajic güçleri yettiğince baskı yaptılar ama 60 civarı pil bitti.

********************************

Eksiler ise oyuna çok geç müdahale ettik. Sanırım çıkarılması gereken adam çok olunca karar veremediler. En azından Necip yerine Kartal oyuna girdi. Bu bile olumlu bir düşünce.

Takım kondisyonu düşük. 60da bitiyoruz. Bunu sezon sonuna kadar zor çözeriz.

Ruiz yerine bir çözüm üretmeli Sergen hoca. Belki Erdoğan yavaş yavaş rotasyona girebilir.

Kanatların işlemesi için ortadan daha da hızlanmamız lazım. Yoksa bu kanatlarla işimiz zor. Kanat oyuncularını sadece bek ile karşı karşıya bırakacak bir oyun hızıyla oynamadığımız sürece sadece Ljajic'in yeteneklerine kalırız.

Emrah D dedi ki...

Ruiz konusunda çözümüm: Elnenynin son maç yaptığı gibi stoperlere yaklaşan ön libero rolünü oynasın. Geride iki tane daha net stoper olsun. Sene sonu değerini çok kaybetmemiş olarak satılsın.

Elneny ne olur onu henüz düşünmedim

Emre Toraman dedi ki...

@zaitsev
Necip cezaliydi. Sergen basin aciklamasinda da degindi, muhtemelen kulubede olsa onu alacakti, ve de daha erken alacakti. Geri kalanlara da uzun sure vermek icin pek guvenmedi benim anladigim. Boyd biraz gec kaldi mesela bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev +1

Hocam eline sağlık, güzel maç değerlendirmesi olmuş.

Hani düzgün bir 8 numaramız yok diye yakınıyoruz ya, Atiba o pozisyonda oynamaya başladığından beri 4 gol 4 assist, ki daha sezonun bitmesine 13 maç var, 37 lik gayet verimli bir 8 numaramız oldu aslında:) Yerine seneye oynayacak şu istatistiği yapar mı şüpheli!

Sergen Hoca Boydun ve Kartalın performansından memnun olduğunu basın toplantısında söyledi, haftaya Boydu 11 de görürsek şaşırmam. Ben yine adam geçememesine takıldım ama mücadelesi iyiydi. Yine basın toplantısında Necip ve Lens gibi eksiklerimiz olduğunu da söyledi, geniş kadroda onları da kullanacak, ifadelerden o çıkıyor. Bir de orta saha rotasyonumuzun darlığından bahsetti, sadece Kartal var dedi, o yüzden Necip ve hazır olunca Dorukhandan da faydalanacaktır.

Rizenin kaçırdıklarını hesaplarsak şansa aldık maçı, belli oldu bu formatta oynayacağız. Vida ve Ruiz - Roco önde oynayan bir takım için ideal stoperler değiller, ana sol bek Caner de arkasına adam kaçırma ustası. Rus ruleti gibi maçlarımız olacaktır. Bazen kazanacağız, bazen kaybedeceğiz, Aybaba dönemine benzeyecek diye tahmin ediyorum.

carlito dedi ki...

Atiba da Gökhan Gönül de seneye aynı performansı verir bence. Yerlerine adam aramak için sebep göremiyorum. Ki Dorukhan dönecek, her iki mevkiide de oynayabilir.

Bizim sezon sonunda esasen kaleciye, savunmaya ve kanatlara adam ihtiyacımız var. Tabii gitmesi muhtemel Elneny'nin yerine de biri gerekecek (Oğuzhan'ın artık donecegini sanmıyorum)

Eldeki kanatların hepsini toplasan bir Onyekuru etmez! Boateng'i de açıkcası o bölgeden başka bir yere yerleştiremiyorum kafamda. Diaby yerine sağda oynasa verimli olur mu onu da bilemiyorum. Ama Sergen gelmişken Ljajic-Burak ikilisini bozmamak lazım, artık dillerinden anlayan bir hocaları var. İkinci goldeki uyumları umut vericiydi.
Umarım Göztepe maçı tekrar edilir.

Basar dedi ki...

@yılmaz şahane yorum.

can dedi ki...

@Yilmaz
Söylediklerini temelde katılıyorum. Oğuzhanın attığı golde orta sahadan kapılan topta bir kaç futbolcu dikine ceza alanına koşu yapıyor. Kaç senedir bizde yok bu. Ancak taktik kadar önemli bir mesele Oğuzhan’ın yaptığı sert vuruştan ve gol sevinci esnasındaki vücut dilinden okunabilecek olan psikolojisi. Zaten kendi de ayrılık röportajında dile getirdi bunu. Oğuzhanın pskolojisinin bozulmasında kulüp, takım, ve taraftar yapımızın rolü muhakkak. Ama Oğuzhan da bizim ligimizin fiziksel ve mental sertliğine uygun duruma ulaşamadı bir türlü. Bu da salt taktikle ilgili bir mesele değil.

turgay dedi ki...

neden oynamayan oyuncularımızı hollandaya belçikaya gönderelim diyoruz işte en güzel örnek oğuzhan. bu ligler hem rehabilite ediyor hem de bir çok scout bu ligleri seyrettiğinden transfer pazarına çıkmış oluyor adam. akıllı yönetimler ellerinde kullanmadıkları oyuncuları bir şekilde buralara gönderebilse en azından bir sonraki sezon onlardan kurtulma veya takıma tekrar adapte etme şansları olabilir. ümraniyespora kiralayana kadar hollanda veya belçika yapsak daha karlı olurduk.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Haklısın, ama gençlerimizi oralara gönderebilecek bir organizasyonumuz var mı? Oğuzhan Hollanda alt yaş takımlarında milli olmuş, bizde de Milli Takım, AL ve ŞL de dönem dönem başarılı olmuş, uluslararası piyasada bilinen bir isim, görece göndermek kolay. Lens keza öyle. Erdem’i Hollandalı nereden bilecek de gel diyecek?

Yani nasıl olabilir, bu tür organizasyonlar nasıl yapılıyor? Bilen varsa anlatırsa bir ışık tutmuş olur soruna.

yilmaz dedi ki...

@can

Ben de sana katılıyorum. Sezon başı "sebebi her ne olursa olsun, bu form durumu ve psikolojide bir oyuncu takımda olmamalı" demiştim.

Fakat bu bizim elimizdeki 10-15 m€ edecek adamı, senelerdir oynadığımız boktan futbol sayesinde 5 kuruşluk adam seviyesine getirdiğimiz gerçeğini değiştirmiyor. Üstelik, fiziksel seviyesi ligimize daha uygun Medel, Tolgay, Necip ve Elneny'yi orada oynattığımızda, Oğuzhan Atiba ikilisinin akışkanlığının 10'da birini bile alamadığımız ortada.

Yani fiziksel seviyenin yetersiz olması, oyuncunun değil takımın çözmesi gereken bir dert. Şekil A'da görüldüğü üzere, adam fiziksel seviyesi kendine daha uygun lige gitti, kendince çözdü problemini. Peki biz? Bizim problemimiz devam ediyor. 6 ay daha devam edeceği de garanti üstelik.

@Ahmet Uysal

Yeni yönetim geldikten sonra Fortuna Sittard ile kardeş kulüp anlaşması yapmıştı. Bu kardeşlik geleceği olan bir oyuncunun yarım dönem kiralık oynatılmasını da kapsamıyorsa neyi kapsıyor merak ediyorum. Bu yorum Uğur Karakullukçu'ya ait. Ben de sonuna kadar katılıyorum.

Ruiz'e bu kadar yüklenilmesini de anlamadım. Hele hele Vida gibi ibretlik bir vakayla oynayıp Caner isimli beyin özürlünün kademesine girmek zorundayken.

Vida açık ara savunmanın en kötüsü(Karius'tan bile kötü evet). Yediğimiz bütün pozisyonlarda hatası var neredeyse. Karar alma mekanizması inanılmaz sorunlu olduğu gibi ligin 2'li mücadele kazanma oranlarında en kötü 3 stoperden biri.

Savunma hattının toplam maaş yükü

Vida 3
Ruiz 1.8
Caner 1.7
GG 1.7
Karius 2.2

10.4m €. Evet Beşiktaş'ın sadece geri 5'lisinin maaş yükü. Bu kadar fazla bireysel hata yapan bir savunma hattı için akıl almaz bir rakam.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Eyvallah, sağolasın, onu sorduydum zaten, cevabı almış oldum.

@Övünç Şentürk

Vida çok standart kapanan takım stoperi. Yoksa kariyerinde büyük bir lig görürdü, Hırvat milli, hep vitrinde. Tesbitlerin de doğru, Gökhan Gönül hariç savunma yapmayı bilmeyen bir geri dörtlüyle zaten yarışamazmışız. @beagle da haklı, Roco olmadığında havadan zaaf doğuyor, Vida-Ruiz ikisi de 1.86 ve zıplama özürlüler. Bana Toramanı hatırlatıyorlar, o da geriden koşup zıplardı, durduğu yerde zıplayamazdı, üstüne Karius kova moduna bağladığında her hava topu - karambol tehlike olur.

Bizim ilerde çoğalamama sorunumuz da bu sene özelinde bununla alakalı gibi. Avcı kaybettiği maçlardan sonra bunlara güvenip önde basamadı, arkadan yumurtlayacaklar diye. Sergen şimdi bunu yapıyor, fark bu, ama bu defansla bol gol yemeye devam ederiz, tek fark daha çok atarız, bir kazanır bir kaybederiz, o yüzden pek yarışamayız, bu nedenlerle de kalan maçlarda gençleri kazanmak daha iyi fikir gibi. En azından AL ye gidelim isterim, 5. lik bile iyi sonuç bu kadroyla, çünkü FB, Başakşehir, GS, Trabzon, hatta kadro mühendisliğiyle Sivas ve Alanya bariz bizden iyi kadrolar ve takımlar.

Bu senenin olabilecek getirisi gençleri kazanma, süreç içinde kadro temizliği ve kulübün ruhuna yakışır top oynama gibi görünüyor. Üstü benim için şaşırtıcı ve Sergenin ekstra başarısı olur!

Zaitsev dedi ki...

Hollanda hücum düşünen oyuncuları için bir cennet. Öne çıkan oyunculara baktığımızda %90 oranında hücum oyuncusu üreten bir ülke. Gözardı edilen mevzu ise defans ve kalecilerinde %90 oranında patates olması. Ozzy sezon sonuna kadar orada piyasasını yükseltecektir. Beşiktaş'ta sorumluluk ve oyun liderliği anlamında sahadaki 3 veya 4cü topçu noktasına gelmedikçe başarılı olacağını sanmıyorum.

@ Ahmet'e savunma hattı-ileride baskı ilişkisi konusunda katılmıyorum. Önde pres yapmaktan vazgeçtiğin an defansta bittiğin andır. Defans en önde başlar çünkü. Arka tarafının zayıf olduğu bir ortamda önde de baskı kuramazsan eller havaya. Baskı için kondisyon lazım ama görüyoruz ki takım 60da bitiyor. Bu durumda kötü defans daha kötü defans halini alır.

Atiba'nın gol-asist istatistiğe de suni bir durum. 1 gol 3 asisti 9 kişi kalan Gençlerbirliği maçında kendi mevkisi olmayan forvet arkasına alındığında yaptı. Bu hafta da maçın başında pozisyon olarak Ljajic'in bile önünde oynadı. 1-1'den sonra kendi mevkisine döndü.

Bence önde baskı anlamında Atiba'nın ileride oynaması daha iyi olabilir. Atiba'yı önde duvar olarak kullanarak Ljajic'i o kalabalıktan çıkarabiliriz. Bu şekilde defanstan çıkıştaki oyun hızımız ve kanat oyuncularımızın etkinliği de artabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam sen bu önde baskı olayını daha önce anlatmıştın, ben eksik anlattım. Basından takip ettiğim kadarıyla, takımdaki yaşlı oyuncular nedeniyle antremanlar Avcı zamanında onların temposuna göre ayarlanmış, takımın sürekli önde basacak kondisyonu yok, e 60 da pilin bittiğinde Rizenin kaçırdıklarını haftaya Antep kaçırmazsa alırsın kendi sahanda 4-2 lik bir yenilgi. Yoksa teoride haklısın. Bir de 90 dakika önde basmak her takım için zor ve bizim ligde pek yapılabilen bir şey değil. İzlediğim kadarıyla FB, Sivas ve Alanya en presli önde oynayan takımlar, başka da bu tarz oynayabilen takım yok. Avcı bunu yaptıramadığından ki ligin ilk maçlarında deneyip boyunun ölçüsünü almıştı; daha farklı yenilgiler almaktan korktuğu için Gökhan Gönülü ileri çıkarmayıp üçüncü stoper gibi oynatıyordu, geride en az 4 kişi bekliyorduk hep, o zamanda ilerde çoğalma kronik sorun olur, bunu anlatmaya çalıştım.

Atibayı Avcı son zamanlarında 8 numara gibi kullanıyordu, hatta basın toplantılarında atletizmi nedeniyle böyle kullandığını da anlatmıştı. İstatistik suni görünebilir ama bence, Sergen de aynı şekilde kullanma niyetinde olduğundan, lig sonuna kadar en az 3 gol 2 assist ya da tersi daha katkı yapar, o zamanda değme 8 numara istatistiğine taş çıkarır:)

Bu arada, geleni gideni bizim yönetimlerin jetonu neden hep köşeli? Şuraya bir bakın : https://bjk.com.tr/tr/cms/baskanin_mesaji/16/

Direk Başkanın mesajından alıntılıyorum : 'Futbol Takımımızın Süper Lig’de ilk devreyi tamamlamasının ardından, takımımızın ihtiyacı olduğu bölgelere takviye yapabilmek için yoğun mesai harcadık. Bu süreçte, Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği takım harcama limitine ilişkin finansman giderleri, ülkemizin ekonomik gerçeklerini hiç yansıtmayan %31.5’lik faiz oranı ile hesaplandı. Bu oran, takım harcama limitimizin olması gerekenden çok daha düşük seviyede belirlenmesine sebebiyet verdi ve takım planlamamız doğrultusunda yaptığımız çalışmalarımızı önemli derecede sekteye uğrattı.'

E Ali Koç bas bas bağırdı, senin adına da bağırdı, Fener yorumcuları Beşiktaş niye susuyor, haklı bu konuda diye bağırdı. Sorun illa transfer yapmak da değildi ki, faiz oranı düşerse borcun düşer, para sorunu, direk çözmeye çalıştıkları sorun. Nasıl atladılar bunu, aklım almıyor. Yine Fener yorumcuları bu yönetim Mayısta gidebilir falan diyorlar, haklı olabilirler. Çünkü yönetim sorunlara konsantre olmuş gibi görünmüyor! Yani nakit akışı sağlayacak güçeri yok, pişmanlar, vazgeçebilirler, böyle bir hava da var!

Huzeyfe dedi ki...

@Zaitsev

Abi adamlar Virgil Van Dijk'i çıkarmış, nesi patates? Dalga mi geçiyorsunuz? Daha geçen sene De Ligt'i Juventus'a gönderdiler.
Hollanda'da ekol olarak, futbol kültürü olarak savunmayı ve gol yememeyi ana hedef belirleyip sahaya çıkmıyor takımlar. Böylelikle defansindan kalecisine, forvetinden orta sahasına her pozisyonda oyuncu yetiştiren bir lig haline geldiler.
Yıllardır premier lige en çok futbolcu gönderen liglerden biri.
Bundan 2 sene önce söylemiştim, Oğuzhan'ın Beşiktaş kariyeri bitti diye. Biz burada Oğuzhanın karakterini değiştirmeye çalışıyoruz.
Oğuzhan'ı tartismadan önce taraftarı tartışmak gerekir. Problem Oğuzhan'da değil, kısaca. Biz daha çok Oguzhan yeriz.

Zaitsev dedi ki...

@ Huzeyfe

10 tane Hollandalı topçu saysak son 2 seneye kadar kaçı defans oyuncusu olurdu? Van Der Sar harici kaç kaleci bir nefeste sayılabilir?

%90 rakamını bilerek verdim o yüzden.

Huzeyfe dedi ki...

@Zaitsev

Ezbere yorum yapıyorsun, verdiğin rakam da saçma. Sadece 19-20 sezonunda premier ligde 4 tane hollandali kaleci var. 7 tane savunmacı, 4 tane orta saha oyuncusu, 3 tane de kanat forvet var.

Net sallıyorsun abi. Kusura bakma.

beagle dedi ki...

Burada şöyle orta nokta çıkar. Hollanda her mevkide oyuncu yetiştiriyor ama liginde hücum oyunculari için iyi ortam var, bacaklarini kirmiyorlar.

Defans forvet ayrimi biraz zor olur.Koeman Rijkard Stam Davids Dijk falan yetisirken Basten Bergkamp Nistelrooy Robben Rvpiç vb de yetişiyor.

Ama Kalecide seviye farki görünüyor. Çok önemli Hollandali kaleci akla 2 3 tane gelene kadar 8 10 forvet geliyor.

ozkankaya35 dedi ki...

Kluivert,makaay,hooijdonk,persie,robben...ayrica romario ,r.nazario,kanu vs

ozkankaya35 dedi ki...

Suarez bide canimin ici overmars ile beraber.her daim topa guzel dokunan cocuklar cikar burdan

Huzeyfe dedi ki...

@övünç

Çok doğru bir noktaya değinmişsin. Aldığımız performansa oranla skandal paralar ödüyoruz.
Örneğin Liverpool'un geri beşlisinin senelik maaş yükü 24 milyon € civarında. Yüzde 50'den fazla vergi verdiklerini de hesaba katarsan Beşiktaş'ın geri beşlisinden çok da fazla kazanmıyorlar. Bahsettiğimiz oyuncular Van Dijk, Allison, Gomez, Arnold, Robertson.

Ben 2 sene önce en kotu ihtimal olarak görüyordum kulübün bir Katarliya satılmasını. Mevcut durumda en iyi ihtimal.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Huzeyfe

Hollanda bir oyuncu yetiştirme cenneti. Zaten Ajax, PSV ve Feyenoord alt yapısına girdin mi 18-20 yaş bandında transfer oluyorsun.

Ama son 30 senede Koeman-Stam-De Boer ve Van Dijk harici ismi araştırılmadan hatırlanacak stoper ve hatta bek oyuncusu çıkaramamış bir ülkeden bahsediyoruz. Van Bronkhost'a selamlar. Unutmayalım.

Kaleci de Van Der Sar'dan sonra Clilesen var. Krul, Stekelenburg vasat kaleciler. Hollanda değil Türk pasaportu olsalar kariyerleri Tolga Zengin seviyesinde kalacak adamlar.

Defanstan öteye ise çok isim bulabilirsin. Yukarıda yazan arkadaşlar var. Bir nefeste sayılabilecek adam çok. İngiltereye gidip gol atamayan(belki 1-2 tane atmıştır) gol kralları bile var. Souza mıydı neydi? M.Borough'a gitmişti.

İngilterede 18 Hollandalı varmış. Yarısının ya maçı yoktur ya da 3-4 maç oynamışlardır. Açıp bakmak lazım.

Neyse bana göre %90 sana göre daha düşük. Bu ülkeden stoper az çıkıyorsa, son 20 senede zar zor 4 kaleci hatırlanabiliyorsa ama zebil gibi hücum oyuncusu piyasaya çıkıyorsa orada genel anlamda arka taraf zayıftır.

Bana göre Hollanda'nın bu hücum gücüyle sadece 88de bir Avrupa şampiyonası kazanıp diğerlerinde başarısız olmasının sebeplerinden biri de budur.

2010'da suçlu Robben'dir. Ne gol kaçırdı arkadaş.

Ahmet Usal dedi ki...

Yasin Sülün'ün ve altyapıdaki 7 personelin görevine son verilmiş, nedenini bilen var mı?

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Souza dediğin Afonso Alves olmasin?
You are my Alves, Afonso Alves.... please dont take my Alves away :)

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Tam 12den vurdun :)

Basar dedi ki...

Ya lig o kadar kötü ki bizi hala bir şekilde yarışta tutuyor... Düşünün bu kadar kötü Beşiktaş ile inanılmaz pres yapan, sahasında kral olan fener arasında 4 puan fark var! Üstelik o 4 puanın 3'ü, biz Kadıköy'de yenilince oluşmuş.

Bu potada kalmak gençlerin önünü tıkayacak.

Gaziantep Hurdacı Metal Dönüşüm Fiyatları olarak hizmet aralığımızı bunlarla da sınırlandırmıyor, hurda karşılığı bodrum, çatı ve depo temizliği de yapıyoruz.

Yorum Gönder

Ara