.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2020 Çarşamba

SL 21 Beşiktaş - Gaziantep FK


Tarih:  08 Şubat 2020 Cumartesi 17.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz / Abdul Aziz Tetteh, Jefferson, Muğdat Çelik

Cezalı Oyuncular :  - / Papy Djilobodji


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

91 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Douglas'ın golü var :p
(Hiç olmayacak bi kehanette bulunayım da aksiyon olsun. Gurbet Kartalı, özledik seni)

Basar dedi ki...

Uzuuun süre sonra tekrardan maça gidiyorum. Böyle gündüz maçları iyi oluyor, çocuğumuza da Beşiktaş sevgisi aşılayabiliyoruz.

Bu vesile ile maçı alırız :)

fidddas dedi ki...

bundan sonra maçlarımız gollü olacak gibi duruyor.
hele sergenin evdeki ilk maçında goller isteyeceği kesin ama arkadaşların da yazdığı gibi bizim defans gol yer.


karius
gg vida ruiz caner
atiba elneny
boateng ljajic nkodou
burak

fidddas dedi ki...

bu maçtan en önemli beklentim ise,
umarım hoca bu maçta değişiklikleri daha erken yapar ve 20 yaş altı oyuncularımızı seyircinin önünde de görebiliriz.

Hasta ti dedi ki...

Lens'ten perfect hat-trick bekliyoruz bu mac:)

fkerim dedi ki...

Karius'un gol yemediği bir maç bekliyorum :)

Karius'un gol yememesi baya imkansız ya Maxim'in her vurduğu doksana gitti Sivas maçında. Bizim gibi klas gol yemeyi seven bir takım atmaması mümkün değil.

Huzeyfe dedi ki...

Yine Caner oynamaz umarım. Basar yazmıştı bir önceki postta, yarışmacı kalmaya çalışmak ciddi bir hata bence. Sergen bana bu kadro yeter diye düşünüyor muhtemelen. Sonuçta Malatya'da elimde daha azı vardı, vs gibi düşüncelerle Beşiktaş ileri gidemez. Sergen level atlamak zorunda. Umarım o da Avcı'yla aynı hataları yapmaz.

Mayor dedi ki...

Yarista kalmaya calismak maddi olarak gerekli degil mi arkadaslar?
Yarista kalmak ayrica taraftarin yonetime, taraftar ve ve yonetimin de Sergen'e olan inancini devam ettirmez mi?

Ne Sergen ne yonetim "zaten bizden bir cacik olmaz, o zaman tursulari gonderip gencleri oynatalim" diye dusunmeyecektir.
Lig'de tutunamayan bir Besiktas genc oyuncular icin de uygun ortam degil. Isler kotu gittiginde fatura ilk onlara kesilir, adamlarin parlayacaklari varsa da parlayamazlar.

Sergen imkan buldugunda gencleri sahaya surecektir ama onun icin dogru zaman simdi degil bence.

carlito dedi ki...

@Mayor'a katılıyorum. Yarışmacı kalmayalım diyen arkadaşlar saha sonuçlarında başarı gösteremeyen bir Sergen'in ne kadar kalıcı olabileceğini düşünüyor acaba? Avcı'dan bir tık fazla olur kredisi, hepsi o.
Abdullah Avcı tam da istedikleri gibi yarışmacı olmayı arka planda tutan, uzun vadede taktiksel gelişimi hedefleyen bir hocaydı. Ne kadar uzun vadeli görevde kalabildiğini gördük!

Sergen hoca takımı aldığı noktadan daha iyi bir noktaya taşımak zorunda. Sadece futbol olarak değil, saha sonuçlarıyla da. Yeni sezonda ne kadar iddialı olabileceğimizin göstergesi bu olacak...

beagle dedi ki...

Takimin ortadan solunu uzerine para versen gonderemezsin. Nkudu, Elneny, Caner, Ruiz tarafi futbol katliami. Hizli olan beyinsiz, az kafa olan agir.

Yoksa takimin Sergen dokunuşu iyi. Rakip savunma arkasina top atma. Ggnin etkin kullanimi, hucumda cogalma ile ljajic ve burakin daha etkin gorunmesi falan iyi.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Algıda seçicilik diye bir şey var, maç sonu istatistiğine de bakacağım ama Ruiz ilk yarı takımın en iyilerinden biriydi, en az üç atak kesti, ha bu ağır bir oyuncu olup havadan da zayıf olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama ayağı en düzgün defansımız, bizi oyuna çıkarışı iyi, kademe bilgisi ve girişi de iyi.

Diaby bile ilk yarı sonu etkiliydi, kalite sorunlu ama kimse çabalamıyor diyemez.

Yarışmacı olmak konusunda zaten hep yazdım, maddi, manevi önemli, maç başı galibiyet üç milyon, kulübün kuruşa ihtiyacı var, diğer nedenleri de arkadaşlar yazmış.

beagle dedi ki...

Kotu futbolda adet olduğu üzere ilk yari istatistikleri: 6 Elninni topu topu 2 adet mucadeleye girip 1 kazanmış. Burak ilk yarida 4 ofsaytla rekora gidiyor. Ruiz 6da 2 ikili mücadele ile gene muhteşem. geçirgen. Vida da ilk yari yok. 1de 0.
Takimin en iyisi 3 pas arasi ve %66 ikili muc. orani ile Gokhan Gönül.

En zararlu adayim Caner 5 korner dışında 5 de oyun icinde uzak/kotü orta yaparak takima ot tikamakta. Ama önündeki Nkudu gibi kazma da zor bulunur.

An itibariyle bu kadronun limiti bu kadar bence görünüyor. Yarışmacı kalmak falan hikaye. GFKdan güçlü değilsin ki sen 7.sin.
Hoca gazi bittiginde kötü dagiliriz. Beklemeden ufak montajlarla yetistirme/skor hedeflerini dengede tutmak lazim.

Uzun zaman sonra ilk macina çıkan Oguzhan Akgün Bursa'ya 3 atti bu hafta. Diaby Nkudu oynayan takimda rahat oynar, kimse kusura bakmasin.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Ayni anda yazmisiz. Cevap içinde :)

dominic molise dedi ki...

elneny atiba nedir yahu? bunlarin onune 2 forvet boateng ve burak koymak intihar. net kaybederiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle :)

Ben Ruizin kestiklerine baktım, ve girdiği kademelere, oyun başlatışına, öyle baktığında geçirgen :)

Kadro kalitesi ve Sergenle ilgili değerlendirmende haklısın, ikinci yarı Boateng, Boyd falan oynayıp çok ekstra beceri göstermezlerse bu maçı bile alacağımız şüpheli, ama denenecektir, denenmeli de. Ne zaman kamuoyu yarıştan konulduğuna inanır o zaman Sergen daha rahat hareket edebilir, o zamana kadar zorlamalı ve zaten öyle olacak.

dominic molise dedi ki...

hala cocuklar inanin diyor ya tribun.
hayatta en sevdigim sey besiktas'sa en buyuk nefretim besiktas tribunu.
olm pozisyon penalti lan. isliklayin, isyan edin. verecek zaten adam. kimse sallamadi bile vida'nin pozisyonu. insallah gol yeriz.

beagle dedi ki...

Golcü kanatlarin ve 10un yoksa gol için en kötü 442 herşeyden iyidir. Sergen mantikli işler yapiyor. Ama 2-0 da Kartali sokup oyunu biraz tutmak lazim.

dominic molise dedi ki...

2-0 olmus mac, sergen diyor ya millet. abi 3 desene, yuru desene. sergen'e mac sonu tesekkur edersin zaten. simdi de bitanem soyluyor, cildiriyorum.

beagle dedi ki...

Bu maçı VARsiz yonetseler kan çıkarmış. Bu halle bile skoru 5-1 yerine 3-0 tescil ettiler.

@Ahmet
Şöyle bakalim bu sezon Vida Roco, Vida Ruiz, Roco Ruiz izledik. En kötüsü Vidasiz maçtı.
Bana kalirsa 3ü de şutlansin ama yerlerine ısıran adamlar gelmezse olmaz. Bu sebeple en azindan Vidayi tutup, tek tek denemeliyiz. Ruizin iyi gözüktüğü çoğu pozisyon ağırlıktan mecburen can havli ile yaptığı riskli müdaheleler. Sucramaya çalıştığında ise komik oluyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ruiz dikine oyunu çok iyi açıyor, adamda teknik kalite var, o beğenmediğin hamlelerinde en az 3 kritik atak kesti, yanında Marcello olsa bu kadar göze batmazdı, ama mevcut kadroda kolay kolay kesilmez, oyun bilgisi ile oynar yine en az 3 dikine zor pasını hatırlıyorum, bu bizim gibi takımlarda önemli bir özellik hatta bu nedenle alımdı. İdeal değil tabi ama bu sene böyle.

Takım ikinci yarı iyiydi, Ljaicin etkisilzliğine artık tahammül etmek zorunda değiliz, Boateng var, girdi, kendini kanıtladı, Ljaicten çok daha etkili oldu. Bu Ljaici de kıpırdatır ilerde. Boatengi taraftar da sevdi, o da bize ısındı ki en çabuk ısınan yabancılardandır.. Verim alacağız, belli oldu, bizi de yarışta tutacak adamlardan, kalitemizi arttırdı. Gayet iyi çift yönlü bir 10 numara performansı verdi.

Diaby de olumlu gelişme var, Lens daha iyi olacak, savunma bu maç Rize maçından çok daha iyiydi çünkü takım savunması daha iyiydi, orada da gelişme var, Kayseri maçıyla beraber en etkili olduğumuz maç bu gibi hatırlıyorum. Yani ışık var, yarışacağız. Maç sonu Hoca da açıkladı, Beşiktaş sadece kazanmak için oynar, başka bir şey için oynamaz dedi.

@dominic molise

Birtanemi Boateng için çaldılar, o şarkıyı söylediği video sosyal medyada patladı, kendisi de maç sonu bu şarkıyla taraftarca kutlanmasından çok mutlu olduğunu ve unutulmayacak bir gece yaşadığını söyledi. Sergen Hocaya taraftarca verilen destek e iyi, oyuncu kaytaramaz bunu görüp, Hocanın elini güçlendirir, mesela Ljaic haftaya it gibi oynayacaktır, daha hiç 45 dakika kesik yememişti, vazgeçilmezdi, işler değişti.

Biraz umutlandım, takım başarılı oldukça ekonomik sorunlar daha rahat çözülür, en azından para akışı daha çok olur, borcumuz azalır. Gençler de başarılı bir takımda daha kolay ve çok süre alır, kazanma ihtimalimiz artar. Haftaya yenilsek bile en azından camiada ve taraftarda umut arttı, takımın ve hocanın kredisi de. Mücadeleye devam..

Mayor dedi ki...

Sergen'in değişikliklerini tebrik ediyorum. 3 adam aldı 3'ü de gol attı, 1 tanesi ofsayt diye iptal edildi.
Şenol Güneş olsaydı Boateng'i 3 hafta kenarda oturturdu... Değişiklikler için 70. dakikayı beklerdi.

Ahmet'e katılıyorum. Diaby ilk defa kötü gözükmedi bana. Bu adamlarla ileride hızlı paslaştığımız atakları görebildik. Diaby-GG-Boateng golü'de böyle geldi.
Ligin seviyesi çok düşük o yüzden kaydedilen her ufak ilerleme fark yaratır. Burak Yılmaz'ı 90 dk sahada tutmayan bir hoca var. Eyvallahı yok.

turgay dedi ki...

2-0dan sonra umut yerine kartal girse daha iyi olurdu. Orta sahamız 60dan sonra yoruluyor. Boatengin maçın sonunda 8 numara oynaması da bu yüzden olsa gerek. Sergen hocanın oyuna müdahaleleri iyi ama bir de gerideyken ne yapacak onu görmek lazım. Şuana kadar gerek ademi 45te alması gerekse de burakla maç bitirmemesi olumlu. Kanatlara ve duran toplara da çözüm bulmak lazım. Caner'e mesela duran top yasaklanmalı. Bu kadar kötü korneri en son Tümer falan atıyordu Sergen hocam hatırlar. Sürekli ön direk ama manasızca ön direk tutkusu bunaltıyor beni

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Ben Ruiz konusunda sana katılmıyorum. Stoper performansını istatistikle okumak baya zor. İyi savunmacı olmak GG gibi yada Vida gibi son anda kademeye girmekle değil, pozisyon hatası yapmayarak topun o noktaya gelmesini baştan engellemekle olur.
Beşiktaş'ta savunmada eleştirilecek iki oyuncu var. Biri Caner diğeri de Vida.
Vida Dinamo Kiev oyuncusu. Beşiktaş değil.

Yarışmacı olmak konusu yanlış anlaşılıyor. Bence saçma kaygılarla Caner gibi oyunculara mahkum oluyouz ve genç oyunculara yeterli şansı ve gelişme gösterebilecekleri ortamı sağlayamıyoruz. Bunu çözmedikçe içinde olduğumuz bataklıktan çıkmamıza imkan yok. Bu takım şampiyon olsa Diaby'nin bonservisine 4-5 milyon öderiz. 2020 yılında hala bunu istiyorsa Beşiktaş taraftarı kayyumu hakediyoruz demektir.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam sana defansla ilgili parmak bastığın noktalarda katılıyorum. Ruizle ilgili dediklerine de. Kendi adıma oyun bilgisi iyi derken de bunu kastetmiştim.

Caner’le ilgili ne desem bilmiyorum, kim geldiyse kesmiyor, bu maç saçma sapan pas hataları yaptı ama yerini daha az kaybetti, savunması eski maçlarındaki oranla iyiydi, bildiğim çok bariz hatalar yapıp gol yedirirse kesin kesilir, Hoca o tarz bir Hoca, daima iyi oynamak zorunda.

Hiç bir şartta Diaby ve Rebochonun bonservisini alacağımızı düşünmüyorum, herhalde takımın başındakiler de futbol cahili değil, Lens form tuttukça banko oynayacaktır, Diaby öndeysek kontra için süre alır ancak, bir kaç maça görürüz. Bence Lens daha iyi olacak ve formayı kapacak.

Yarışmacılıkla ilgili en iyi değerlendirmeyi de @Mayor yaptı, gençleri kazanacaksak yarışma ortamı daha iyi, rekabette öne çıkmak için antremanlarda daha çok çalışsınlar, genç kontenjanından oynamasınlar, şimdiki Hoca gençlere Avcı'dan daha fazla değer verir, illa süre verecektir. Asıl yapılanma seneye olur, o zaman kadroda temizleyip gönderebilecekleri yetersiz isimleri göndereceklerdir. Buna güveniyorum çünkü Hocanın futbol gözü eski Hocadan daha iyi, ayıklayabildiği kazmaları ayıklayacaktır. Bi de hocam, yarıştıkça stad dolacak, ürün satılacak, puan aldıkça federasyondan para gelecek, mesele hepsini yapabilmek, üstüne genç de kazanabilmek bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam bir de Sergen level atlamalı yorumun çok doğru, yoksa Avcı gibi olur değerlendirmen de. Ben hatalar yapsa bile zeki olduğunu ve hatalarından çabuk döneceğini, öğrenebileceğini düşünüyorum. Caner ve Vida değerlendirmene de katılıyorum ama Caner’in zaten sene sonu sözleşmesi bitiyor, dikkat et el kol hareketleri bile yok seviyesine düştü, Vida çok iyi kontrata sahip, gitmek istemiyor, zor göndeririz,

beagle dedi ki...

Ruizin tartışılacak bir yanı yok:

3:23den sonra Erzurumun yedek oyuncusu Oltana karşı izleyin
https://youtu.be/rgq95htdzYs

Bonus olarak da gene 3:30dan sonra bakabilirsiniz
https://youtu.be/vkAuuAxtm2E

Beşiktaş'ta çok kişiye çöp dendi, Ruiz kadar hakedeni azdir.

Adam tutamama, temas eksigi, mevkisini kaybetme, geç reaksiyon, ağırlık, büyük hava zaafiyeti. İki yerden pas düzgün diye bunlar çekilmez.

Kendi de adam tutmak için hiç şansı olmadığını bildiğinden sürekli kale alanına çekiliyor, top belki bana çarpar diye :) Ruiz menejer olsa kendini almazdı.

Basar dedi ki...

Bu Elneny bildiğin 2. Lig topçusu. Diaby filan bunun yanında Maradona. Adamın paslarının %50’si geriye, %30’u yana... Bu adam Beşiktaş’ın kötü oyununun 1 numaralı sorumlusu. Buna sıfır sorumluluk alan, 2 metreye pas veremeyen Ljajic eklenince Beşiktaş 2 yıldır oynadığı kanatlardan top şişir oyununa dönüyor..

Allahtan hoca Boatengi aldı ve bu oyincu da ortaya hareket getirdi... 2. Yarı adam gibi futbol izledik.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Adamın kötü maçları hep sakatlıktan döndüğü maçlar, çok tartıştık, istatistiki olarak @Huzeyfenin gördüğü doğru, aşağıya linkini veriyorum, oynadığı tüm maçlardaki aldığı puan ortalaması 10 üzerinden 6.84, Vidanın 6.66. Bu maç Ruiz 7.58, takımdaki en yüksek puanlardan biri, Vida 6.77

Yani hiç öyle çöp falan değil, bence algıda seçicilik, iyi yaptığı göze batmıyor,,her hatası ekstra göze batıyor, ben mesela yerini kaybettiğini hiç görmedim, sakatlıktan hemen sonra oynadığı maçlarda iyi değildi, ama adam buraya gelene kadar sakatlanmıyordu ve hem sert hem de bu kadar havadan oynanan lige alışkın değildi. Bizim lig için iyi oyuncu da değil, bahsettiğin zaafları sorun. Ama çöp değil, aynı şey Elneny için de geçerli. Avcı dışında bu adamları bizim lig için kimse isteyip almazdı ama ikisi de oyun bilgisi, oyun zekası ve teknik açıdan iyi, hep olmaları geren yerde olan oyuncular. Bize uymazlar ama çöp değiller. Çöp oldukları bir tek burada dile getiriliyor. Değersiz değiller. Ben abartıya karşıyım çünkü objektif gelmiyor bana.

Neden bizim lig için iyi değiller çünkü senin de üsten basarak anlattığın zaaflar, verdiğim linkte de bahsediliyor, ikisi de top çalmaya çalışan türde oyuncular değil, ama aynı Oğuzhan gibi ligine hatta kadro mühendisliği doğru yapıldığında yerine göre değerli oyuncular olabilirler.

Ha çöp Diaby, Rebocho, çünkü hem fizik hem teknik açıdan yetersizler.

Ben hiçbirini tercih etmezdim, o konuda zevklerimiz de uyuşuyor, benim de kahramanlarım fizikli, boylu, sert ve atlet stoperler ya da ön liberolar, hadi Elneny kiralık, seneye Fatih Aksoy zaten o formayı gelir alır, ama Ruizi çöp diye diye mundar etme, daha satacağız, piyasası da var :)

https://tr.whoscored.com/Players/79558/MatchStatistics/V%C3%ADctor-Ruiz

https://tr.whoscored.com/Players/29239/Show/Domagoj-Vida


Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Ok. Vida'yi da Bayern macindan 15 saniye kesit yapip cop ilan edelim. Van Dijk'i da Adama Traore'yle karsilastigi 15 saniyelik kesitten cop ilan edebilirsin abi. Boyle analiz mi olur allasen? Begenmiyorsun tamam anladik da, bu kadar sacmalamaya gerek yok.

Basar dedi ki...

@Ahmet Elneny baya baya kötü oyuncu. Durumu Ozzy ile aynı değil. 37 yaşındaki Atiba ondan daha harejetli ve ikeriyi dusunuyor. Yahu arkadasi pas atacağı zaman bile Karius’u gosterilp geri pas yap dedi.

Orta sahadaki adam kesici, pasör, fizikli tanımlamalarından ikisine sahip olacak. Elneny’de neredeyse 3ü de değil.

Kısaca olmaz, bu tip adamlar takımı kötüye goturur.

Zaitsev dedi ki...

Topu hızlı ve ayağa oynamaya çalışıyoruz. Uzun top neredeyse yok. Caner hariç.

Sergen geldikten sonra takımın isteğinde genel bir artış var.

Elneny 3cü stoper. Caner ve GG kanatlardan ileri açılıyorlar. Sistem devam ediyor. Elneny ancak kontrada gelen adamı oyalar, ötesini yapamaz.

Diaby'nin daha efektif görünmesinin nedeni GG'nin sürekli bindirip onun eline rahatlatması.

Sol kanatta ise bu durum yok. Caner kesinlikle bindirmiyor. Bu da Nkodou'nun hamle şansını azaltıyor.

Yan hakemler çok iyiydi ama orta hakemde o kadar kötüydü. Umut'un golünün iptali yanlış. Yerde yatan adam kalecinin görüş açısını kapayamaz. Sadece Boateng'e çarparsa ofsayt olurdu.

Boateng önde eksik olan zeka katkısı olacak sanırım. Ciddi katkı verdi. Lens karşı karşıya kaçırdığı hariç iyiydi.

Burak sakatlık sorunlarını atlatmış gibi. Bu kadar ofsaytta kalması başka türlü açıklanamaz :)) Koşmasını engelleyen arıza giderilmiş :)

Vida'nın fazla eleştirildiğine inanıyorum. Bazen saçmalıyor ama etrafında GG hariç savunma yapabilen adam yok. O da yer yer ağır kalıyor. Bu da onun moral motivasyonunu etkiliyor diye düşünüyorum.

Ruiz ile ilgili tek pozisyon işi özetler. 2ci yarının ilk çeyreğiydi sanırım. Takım rakip sahadayken top Ruiz'e geldi. Yarı sahanın biraz ilerisinde rakibinin belki yarım metre önünde olan Atiba'ya derin top attı. O topu ya kaptırdık ya da kenarından kurtardık. 2 pas ile gol yenecek bir pozisyondu.

sadrazam dedi ki...

Desteklediği takımın herhangi bir oyuncusu eleştirirken "çöp" ifadesi kullanan kişilerin ağzına ağzına kürekle vurasım geliyor. Aynı kişiler üzerinde takımının arması bulunan hocası içinde benzer ifadeler kullanmıştı.
Yukarıda bahsedilmiş, Sergen ile birlikte takımda pozitif gelişmeler var, özellikle Atiba'nın daha keskin 8 olarak önde oynama gayreti orta sahanın ortasında takımın bir parça fazla olmasını sağlıyor.
Sergen lehine tezahüratlar yukarıda da bahsedildiği gibi futbolcular üzerindeki saygınlığının perçinlenmesi açısından önemli.

beagle dedi ki...

@huzeyfe
Sacmalamak diyince Erzurumun bile duzledigi tonla eksiği olan adami, dunya kupasi finalinde ilk 11 oynayan adamdan öne koyarak açık ara öndesin de Bayern macindaki bir enstantane ile alt lig takimi Erzurum maclarini kiyaslamak da ayri bir şey olmuş.

Anlasiriz anlasamayiz o başka da bu adamla maglubiyet rekoru kirdik. Hayal görmeyi birakalim artik.

beagle dedi ki...

@sadrazam
Benim de kürek ve senle ilgili ilginç fikirlerim var.

Hasta ti dedi ki...

en son sivok çekilirdi boyle geriye geriye, rakiple birlikte koşardı geri geri, çevik çevik bi haller yapardı bi saga bi sola, ama geri geri:) bugun 3 oyuncumuza karşı tek rakip vardi, vida'ya yakindi rakip ama dalmadı topa, geriye kaçtı. fizikli ve hızlı vida'dan iyidir zıplamayan da, hoplamayan da.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bu maç ortalaması istatistiki olarak 7.1, yani mesela Vidadan iyi : https://tr.whoscored.com/Players/125209/MatchStatistics/Mohamed-Elneny

2 top çalma 1 top kesme 1 faul 2 de top uzaklaştırma defansif istatistiği bu maç için. Olumsuz 2 çalım yeme, başka yok. Zaten defansif puanı da 7.1, fazla sorumluluk almadı, doğru, aldığı maçlar da oldu geçmişte. O da ilerisi hareketli olduğunda gayet dikine oynayabiliyor. Pasör ve kesici tanımına uyuyor, atletizm ve mücadele zayıf ama yapmıyor değil, iyi yapamıyor. Pas istatistiğinin kötü olduğu maç yok, geçmiş maçlarda asist, asist öncesi pas ve kilit pasları da var, @beagle ile ilk tartıştığımda paylaşmıştım. Takım kötü gittiğinde o da kötüye gitti. Sorunu mental daha çok.

Akıllı oyuncu, ilk maçlarında ortamı takımı tanıyana kadar fazla sorumluluk almamıştı, sonra tüm istatistikler olumlu anlamda yükselmişti,, takımın 6 maçlık serisinde en iyilerden biriydi, hem defansif, hem de ofansif. Takım kaybettikçe o da düştü, bi de 5 aydır para alamıyorlar, bence Ljaic, Karius ve Elneny en çok etkilenen oyuncular, alışkın değiller. Mental anlamda bu üçü zayıf.

Bu adam lider oyuncu değil, iyi bir tamamlayıcı oyuncu, takım iyi oldukça daha iyi olur ve sorumluluk alır, daha önce böyle oldu, yine böyle olur diye tahmin ediyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Ahmet
Ruiz bu maçın ikinci yarisinda istatistiken toparlandi ama o tek maçlık 7.5 puan 3 sutluk istatistikten gelmiş sapmali puan.

Başka örnek Nkudu. Savunma istatistiklerine bakarsan mükemmel oynamış. 13de 11 2li, top kapmalar vb. Halbuki topu etkili kullanamadigindan Canere verip verip sisirtti. Yalanci tavuk göğsü iste.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Ruizin o pozisyonunu hatırlıyorum, ama sonrasında 3 rakip oyuncunun arasından 20 metre dikine bir isabetli pas da attı boştaki Boatenge sanırım, bunu da eldeki diğer defanslar yapamıyor.

Bu maç defansif istatistiği 3 top çalma 1 top kesme 2 faul 2 blok ve 3 uzaklaştırma, defansif puanı 10 üzerinden 7.58, %90 pas isabeti, bir de isabetli uzun topu var.

Vidanın sadece 1 top çalma ile bir faulü var, puanı 6.77. Yukarda linkleri paylaşmıştım, Ruiz istatistiki olarak Vidadan iyi. Vida Dinmo Kiev’den daha büyük bir takımda oynamadı, Hırvat Milli Takımında o kadar göz önündeyken. Büyük liglere de gidemedi. Yeni ödediğimiz paraya oranla en büyük kazık, Tosic ondan çok daha faydalı ve iyiydi.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

İstatistik işine çok güvenmemek lazım. Caner tarafındaki stoper mecburen aktif olmak zorunda. Rakipler savunma olarak zayıf bölgeyi tercih ederler. Caner tarafı stoper her türlü istatistik yapacak.

Zaten yerden Ruiz ile ilgili çok sıkıntı yok. Eli kolu biraz fazla oynuyor sadece. Genel sıkıntı hava hakimiyeti.

Maaş konusunda Kasım maaşlarının bir kısmı ödendi diye bir haber vardı. Ayrıca maaş işi çok abartılıyor. Artık menajerler her durumu biliyorlar. Vergi avantajı, yüksek maaş, geç ödeme. Türkiye’ye gelen yabancılar bunu biliyorlar. Zaten 5 ay alacağı olan ve sıkıntı yaşayan oyuncu gider FIFAya alır bonservisini. Ferrari gibi öttürür kulübü sonra. Ama buradaki net parayı bir daha zor bulur.

sadrazam dedi ki...

@beagle
Fantazilerini kürekle renklendirdiğine göre, hayal dünyanda fırtınalar kopuyor. Neyse, kürekle yaşamayı hayal ettiğin cinsel sapkınlıklarının için eminim ki daha doğru platformlar vardır.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Aynen, agree to disagree. Ama çöp değil abi, kariyerinde kalburüstü LaLiga takımlarında 200 civarı maca çıkmış stopere çöp denmez. Adam Türkiye'de oynanan futbolun stoperi olmayabilir. İtalya'da da olmamış örneğin, Napoli de denemiş bu adamı. Bir oyuncuyu sadece zayıf özellikleri üzerinden degerlendirirsen haksızlık etmiş olursun, adamın boyu bu kadar abi ne yapsın yani?
Almasaydın derler adama. Bu adamı çöp ilan etmenin şöyle bir yanlış tarafı var, iyi-kötü kadroda piyasası olan satabileceğin yegane oyunculardan biri. Sen Laporte'yi de Caner'in yanına koysan çöp gözükür. Hatta çok beğendiğimiz Marcelo da yaninda Caner gibi sürekli pozisyon hatası yapan biriyle oynasa geri çekilir, ağır gözükür. Erzurum maçına gelince de, aynı maçta Erdoğan'ı da dikkatle izlersen futbolcunun fsi olmadığını düşünebilirsin.

Aynı fikirde olmak zorunda değiliz tabi ki. Benim itiraz ettiğim şey farklıydı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe her satırına +1

Hocam yine burada biri benim anlatmaya çalıştığımı daha kısa ve öz net cümle ve örneklerle anlattı, bu yüzden seviyorum burayı:)

@Zaitsev

Mantıklı argümanlar. İstatistiki bakarsak Caner’in bu sene genel puan ortalaması 7.11, bu maç özeli 7.85, tüm kupalarda 8 asist 3 golü var, güçlü özellikleri orta açma, kilit pas verme, blok yapma-engelleme ve duran top kullanma, zayıf yönleri de top kapma, disiplin ve defansif katkı denmiş : https://tr.whoscored.com/Players/32010/Show/Caner-Erkin

@Huzeyfenin üstte dediği gibi, Bir oyuncuyu sadece zayıf özellikleri üzerinden degerlendirirsen haksızlık etmiş olursun, adamın defansı zayıf abi:) Ha solbek oynadığı için sorun tabi:) Yine de artıları nedeniyle senelerdir FB döneminden beri yakın zamana kadar Milli Takım dahil her Hoca kullandı, kullanıyor. Bu sene kontrat yapılacak mı yoksa gönderilecek mi merak ediyorum açıkçası...

beagle dedi ki...

@Sadrazam
Tabi ama kürek senden çıktı, ben geri soktum. Uygun ortamda cikattiriver.

beagle dedi ki...

@Huzeyfe
Bu çöp işini ben çıkarmadım tabiki ama Oguzhana Vidaya Ljajice kullanildi bolca. Uzamamasi için refere ettim uzadi ama :) neyse benim dememle fiyati düşmez korkmayin zaten Türkiye'den kimse 5 kuruş vermez.

An itibariyle Roco'nun hava topu artisi bize daha çok katki verir, oynarsa güney amerikaya da satilir. Atiba Elneny mecburen oynarken artik Ruizin bir iki pas artisina ihtiyacimiz yok. Ama fazladan 3 kafa golu atip 3 az yersek puan çok farkeder.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ruizin İspanya’da alıcısı çok bulunur, transfermark değeri de daha fazla. Roco maçına göre tercih edilebilir, ya da dediğin zaaf gerçekleşirse Sergen kesebilir, Ljaic e bir devre tahammül etti, Ruiz de kötü oynarsa kesilir bence. Aynı şey Elneny ve Caner için de geçerli,

Bir de Boatengin ve Lensin takıma girmesiyle boy ve atletizm sorunumuz baya çözülür. Ortasahayı da dahil edersek takımın geneli uzun ve havadan iyi oluyor o zaman.

YSY dedi ki...

Ortada Atiba-Ljajic düşünülemez mi ? Ljajic dediğimiz arkadaş belliki 10 numara işi yapamayacak bari koşuyor ediyor 8 oynasın. Oğuzhan ne kadar sertse buda en az onun kadar sert oynar orada.

beagle dedi ki...

Haftaya zor maçlar başladığında defoları gene göreceğiz. 442 baslayacagimizi da pek sanmiyorum. Boatengin 90dk kondüsyonu olmasina bağlı. Rebocho sağbek olabilir.

Rakip takimin bu 442yi durdurmak için 451 yapmasi yeterli. Kanatları biraz geri çekip merkezde 2-3 atlet tutan peynir gibi yarar bizim hatları.

Umarim bu eziyet sezon bitmeden O.Akgünü, Mertcanı ve Almosu birkaç maç görürüz.

carlito dedi ki...

@YSY valla mantıklı, Elneny delirtti beni bugün, bu kadar ileriye oynamaya korkar mı bir adam ya! Zaten 3 ay sonra gidecek, Ljajic ise hem bizim oyuncumuz, hem de en azından geriden oyun kurmada daha çok işe yarayabilir, Boateng de Burak'ın arkasında veya yanında oynar.

Basar dedi ki...

@Ahmet stadyumda TV’den daha net gözüküyor. Yaptığı işin daha iyisini Atiba senelerce yaptı. Kaç kere takım atağa çıkacakken geri oynadı. Bu adamdan ancak maçı tutmak için efektif fayda sağlayabilirsin.

yilmaz dedi ki...

Tahmin ettiğim gibi, ligin üst sıralarında oluşan puan durumu, derin futbol'u devreye soktu. Bu hafta yalan yok bize çalıştılar. Şu pozisyona 30 kez bakıp penaltı vermek iyi niyetli bir şey değil. Ayrıca son dakikadaki Gönül'ün yaptığı penaltı için VAR'a bakılmaması da ayrı bir komedi. Dün bu kararlar olmasa da kazanır mıydık, bilemem ama işimizi kolaylaştırdığı kesin.

Siz istediğiniz kadar bu sezondan ümidi kestik, yeni sezon için yapılanalım deyin, bizi kolay kolay ligden kopartmayacaklar.

Boateng beklediğimden iyi çıktı. İlk maç diye midir bilmiyorum, hiçbir egoist tavrını görmedim. Yardımlaştı, "illa ben atacam" havasına girmedi. Pozitif tavırlı bir futbolcu intibası uyandırdı bende. Gerisi gelir inşallah.

Bu oyuncular konusundaki tartışmalarda çok otoriter söylemleri doğru bulmuyorum açıkçası. Herkesin kafasında kendince bir futbol isteği var ve bazı oyuncuları bu konuda çok beğeniyor ya da nefret ediyor. Yıllardır bu blogdayım ve maçlardan sonra geldiğim tek platform burası. Ne bir spor yazarını ne de Güntekin-Özen programını ne de Rıdvan'ı takip ediyorum. Benim için en objektif yer burası çünkü herkesin kendi subjektif fikrini ortaya döktüğü, sonuçta da okuyanın bu yorumlardan objektif bir fikre ulaştığı yer burası. Yani ben öyle bakıyorum. Mesela Arsenal'den 18m€ satın alma opsiyonuyla gelen oyuncunun, ikinci ligde oynayamayacağını biliyoruz, ama o oyuncunun @basar'ı ne kadar kızdırdığını ve sahada görmek istediği futbola ne kadar ters bir oyuncu olduğunu anlayabiliyoruz :)

Basar dedi ki...

@yılmaz dün her türlü kazanırdık. Bizi iteklediker diyorsun ama 1’i nizami 4 golümüz iptal edildi, Vida’ya yapılan penaltı verilmedi. Dün iteklemeyle değil iyi kapanan takıma Sergen’in erken yaptığı ve senin de yazdığın gibi hepimizin beklentisinden iyi çıkan Boateng değişikliği ile kazandık.

Rakipler Boateng’i çözene kadar biz bir kaç maçı daha alırız.

Basar dedi ki...

Ya arkadaş ne ağladınız!!! Hepi topu 2 puan var aramızda, (ki İnönü’de o da kalmayacak) biz tarihin en kötü BJK kadrosu diyoruz, gençler diyoruz, siz hakemler diyorsunuz.

Ne ağladınız arkadaş, kötüsünüz işte, 5.siniz

beagle dedi ki...

@Başar
Stoperi gönderip, Jailsonu stoper yapma salakligindan hiç bahsetmiyorlar. Bahsetseler toparlarlardi belki de, belliki azalan Karadeniz oylarina talipler bu sene. Fetosaray da dünya yatirim yapti. 1-2 paylastirirlar.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Burada Zaitsev de yazdı, yeni görevi 3. stoper gibi defans arasına girmek, savunma güvencesine ve oyunu oradan kurulmasına katkıda bulunmak, istatistiki olarak savunma güvencesi kısmında başarılı olmuş, bu sayede Gg yi neredeyse sağ açık gibi kullanabiliyoruz, Diaby nin etkinliği de arttı. Haklısındır, belki bu maç ve geçen maç oyun kurmada yeterince etkili değildir, stadta daha iyi görünür, o konunun tahmini nedenini de yukarda açıkladım, aynı ligin ilk maçlarında yaptığı gibi risk almıyor olabilir, yeni sisteme ve pozisyonuna alışmaya çalışıyor olabilir, Hoca risk alma, Antebin kontracıları tehlikeli, top kaptırma demiş olabilir, gibi. İlginç olan bir burada beğenilmiyor.
Ayrıca, takım savunması daha oturduğunda, Sergen takımı takım Sergen’i tanıdığında işler daha değişebilir, maçına göre Ljaic, Boateng falan beraber oynayıp Elneny kesilebilir, gerçekten kötü oynasa ve Hoca memnun olmasa Kartalı oynatabilir, Dorukhan geldiğinde belki o oynar, alternatif çok, Sergen’de forma adaleti de var, bir bildiği Vardar, ya da Elneny etkinliğini arttırabilir, akıllı, teknik, İyi Basel kariyerli, Mısır Milli, PL de ilk geldiği sezon Wenger varken banko oynamış bir oyuncu, zaafları eleştirmek başka, vur deyince öldürmek başka, Rus, Vida ve hatta Diaby ile Boyd- Lens falan için de geçerli bu.

Bu arada son yorumunda gayet haklısın, her satırına katılıyorum. Boateng ve Sergen olumlu ve pozitif bir hava verdiler, maçı da her anlamda gayet hakederek aldık, hakemler bize sıkıntılı, maç sonu Kenan kendi açıkladı röportajda, GG pozisyon için Alper Ulusoy’a hocam temas var demiş, hakem vermemiş, Sumudica bile teşekkür etti GGye, hakem bir değil iki penaltımızı vermedi, ceza sahasında Boatengin ilk topla buluşmasında havadan gelen topa vuruş yapacak şekilde ayağını kaldırmışlar rakip arkadan o ayağa vurdu, yerde kaldı, Vidanınkinden bile net penaltıydı, Boateng baya yattı o pozisyonda, sonra burada işler böyle diye kalktı. Yayıncı kuruluş bir daha göstermedi, ama ne o pozisyonda ne Vidanınkin de VAR devreye girdi, muhtemelen hakeme maç esnasında kaçırdığı penaltılar söylendi, son pozisyon göstere göstere eyyam yapıp bizi töhmet altında bıraktı. Çok klasik Beşiktaş’a karşı hakem tavrı, yersen. @yilmaz bu senin hakem yorumuna da cevabım.

Son olarak, yarışmak güzel, evet, gelecek önemli, gerekli önlemleri alıp transferde dünyalar harcamadan, altyapıdan ve keşfedilecek gençlerden yararlanarak yeni bir sistem oluşturup takımın ve kulübün geleceğini kurtarmak şart, ama bugün heyecan varsa, mutluluk ve umut varsa bunları yaşamak da güzel, evet beğenmediğimiz şeyleri eleştirelim ama iyi şeylerin de tadını çıkaralım, mesela Boateng ve Lensin golleri, oyuncuların ve taraftarın keyfi ve mutluluğu gibi. Taraftarlık hep endişelenmek değil, arada utanmayalım, tadını da çıkaralım, hakettikleri bu sene, iki kere dibi görüp küllerimizden yeniden doğduk, futbol güzel oyun, tüm adaletsizliklere ve pisliklere rağmen..

Ahmet Usal dedi ki...

Bu iPad’in kelime düzeltme özelliğinden bazı kelimelerim mundar oluyor, vardır Vardar, Ruiz Rus olmuş, başka yazım hataları da oldu yorumlarımda, o da bundan.

@beagle

İşte o limit kavgası ondandı, stopere ve solbeke takviye yapamadılar, defansları kaleci hariç bizden bile kötü, normalde Şampiyon olamazlar, kavgaları bundan.

Basar dedi ki...

@Disco

Abi podcasti şimdi izledim, assolist gibi girişinde Avcı’ya girişinde efsane :))

Basar dedi ki...

@Ahmet gôrüşlerinize saygı duyuyorum.

Yerim alt katta tam 18 çizgisinde, senelerce aynı yerde kombineliydim. Atiba’yı da izledim Elneny’i de... koca bir 45 dakika tam sahayı gözümün kavradığı ilk yerdeydi, stoperlerin arasına girmesi evet taktik gereği ama takım hücuma çıkarken çoğunlukla geri pas vermeyi düşünmesi taktik değildi. Kaldı ki bu maç takım bu sezon oynadığı en hareketli topu oynadı (beğenmediğimiz ilk yarı bile nispeten)

Bu sebeple bende I agree to disagree diyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Hocam sıkıntı yok, @yilmaz ın dediği gibi herkesin subjektifinden hepimiz kendimize göre bir objektif çıkarıyoruz. Ben de görüşüne saygı duyarım, çünkü canlı izleyene kadar çok negatif görünmediydin o konuda, ben de bu son maça Hoca ve rol değişikliğine özel olabilir gibi düşündüydüm, zamanla her şey daha netleşir, önemli olan içimizdekini paylaşmak, üstüne daha çok düşünmüş oluyoruz, güzel bir şey.

Kendi adıma kulüple ilgili her şeyi medyanın her çeşidinden takip etmeye çalışıyorum, ama burada medyadaki yorumcuların ve Köşe yazarlarının görmediği şeyleri görüp yazıyor çoğunuz, hepinizden bir şeyler öğreniyorum, hiç bir şey olmasa düşündürüyor. Burası bu yüzden güzel.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir kelime ne çok anlamı değiştiriyor, çünkü demişim demesem de olur çünkü katılmasam da her türlü farklı görüşe saygı duyarım, bakış açısıdır sonuçta, hepimiz farklı insanlarız, ortak noktamız Beşiktaş, böyle farklılıklarla hep beraber zenginleşiyoruz...

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada imkanı ve vakti olan Sivas - Başakşehir maçına baksın, sakatlık oldu, Fatih Aksoy sağbeke geçti, 80 dakika iyi bir takıma karşı sağbek performansı nasıl görme imkanı oldu.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Fatih'in fizik ve yetenek bütünü Beşiktaş'ta yedekten öteye çıkacak gibi değil. Aslinda iyi oyun kurucu liberoydu ama 3-5 cm kisa kaldi. Biraz para getirirse en makul sonuç olur.

Altyapidaki 2 golcumuz Oguzhan ve Adnan Bursa'ya hattrick yaptilar. Semihten 3.yü bekliyorum. Asıl heyecan verici yetenekler yolda veya beklemede.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Ben çoğu Sivas maçını izledim, özellikle Fatih kadroya girdiğinden beri, bugün sağbekte de defansif olarak yeterli göründü, önliberoyla zaten sen Elninniden nelerden şikayetçiysen onlarda iyi, sert, markajcı, ayağı düzgün, pası da şutu da iyi, havadan da yok değil. Kısaca en kötü Beşiktaş’ın çocuğu Necibin defans ve ortasahada gördüğü yedekten giren joker rolünü daha iyi yapar, yani Necip nerelerde oynatıldıysa oralarda ondan iyi yedek olur, kimse de kazma ve yetersiz görmez, eğer çift 8 le falan oynamazsak seneye ya da maçına göre orta sahada 6 numarada banko oynar. Herhalde elde Fatih Aksoy varken bir transfer hovardalığı yapmaz yönetim. Tabi benim görüşüm. Stoper olarak yetersiz, haklısın.

Basar dedi ki...

Ben konuyu değiştirmek istiyorum. 1. Veya 7. Oluruz hiç fark etmez, bir maçta kural hatası varsa tekrar eder. 2004’te 89. Dakikada yapılan kural hatasından tüm maç tekrar ve yeni transferler oynar kararı çıkmıştı. Ligin kaderi etkilenmişti.

Sonuç ne olur bilemem ama kural hatası varsa maçımızın 45’ten itibaren tekrar etmesi lazım. Yönetim fazlasıyla sessiz. Sanıyorum Sergen’e sandığımızdan fazla yük binecek.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Yönetim sert açıklamalar yapıyor, takip ediyor görünüyorlar ama umutsuz vaka, FB nin Alanya maçına itirazını reddetmişlerdi, bunu da reddecekler, hatayı yapan hakemlere maç verdiler, süreci uzatıp kamuoyunu ölçüp topu IFAB a atıp yedirmeye çalışıyorlar kararlarını, Gençlerbirliği Antalya maçı da var, yapmayacaklar, kılıfını hazırlamakla meşguller.

Konu hakkında Kanarya Derneği Lobisi - yazarları da yanımızda, hatta bizimkilerden daha çok yazıp dillendirdiler, öyle acayip bir sene, sosyal medyada gerekli çaba gösterildi, gösteriliyor. Fark etmeyecek, bu sene ya Trabzon ya da GS Şampiyon, hatta ilk iki, iş oraya gidiyor, Fenerliler farkında, çabalıyorlar ama nafile. İşte bir lobi başarıları olursa ufak bir ihtimal ilk ikiye girmeleri, iyi de oynuyorlar ama defansları ve kadro kaliteleri yetmeyecek bence, zamanın ruhu da arkalarında değil..

Bu oyun oyun olmaktan çokta çıktı, boğazına kadar siyasete batık, önemli olan birlik olup bize yakışan şekilde yarışmak, direnmek, kulüp kültürünü ve ruhunu yaşatmaya devam etmek, sinerjiyi korumak, kötü günler ancak böyle atlatılır. Planlama, proje ve iyi yönetim kadar önemli bunlar.

Ahmet Usal dedi ki...

Gençlerbirliği - Gaziantep FK maçı olacaktı..

beagle dedi ki...

Semih de 2 atti. 3 tane golcü yetişiyor, bu çok zor bulunur bir şans. Bu çocukları toplayan Gökhan ve Yasin umarım boşa gönderilmemiş, onlardan iyisi planlanmistir.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Yasin Sülün geri dönmüş, Başkanın talimatıyla, Bülent Uslu haberi.

yilmaz dedi ki...

@basar, @ahmet evet bize verilmeyen penaltı da vardı ama attığımız penaltı golünden sonraydı. Bilemiyorum belki "haklı çıktım" demek için yapıyorum bu yorumu ama bize verilen penaltı ve antep'e verilmeyen penaltı bana "bizi de yarışta tutmak istiyorlar" hissi uyandırdı. Tabii tamamen tesadüf de olabilir.

İkinci yarıdaki oyunu nispeten beğendiğimi söyleyebilirim. Ama bu defans problemini çözmemiz zor gözüküyor bu sene. Önümüzdeki maçlarda farklı yenilgiler mümkün bu savunma yapısıyla. (Alanya deplasmanı favorim mesela)

Sivas'ın tahmin ettiğim düşüşü başladı. GS'nin yükselişi de. Fener böyle kendi kuyruğu ile bile kavga etmeye devam ederse, ilk ikiye giremeyebilirler. Biz de bu önümüzdeki 5-6 haftalık fikstürde çok ağır yaralar almazsak, sezon sonunu avrupa potasında bitirebiliriz. Bence bu sene Avrupa'ya gidebilmek çok büyük bir kazanım olur bizim için.

fidddas dedi ki...

bu yıl fikstür biraz garip. bu durum takımların inişli çıkışlı görünmesine sebep olabiliyor.

fikstürün belirli bölgeleri çok yumuşak takımların kümelendiği bir kısım
(antalya, denizli, konya, kayseri, kasımpaşa, malatya(sergen sonrası)) bu takımlarla ard arda oynuyorsunuz. eğer bazı deplasmanlara da sert kış hariç giderseniz seri yakalayabiliyorsunuz.

fiktürün iki bölgesi ise çok sert (başakşehir, trabzon, alanya, ankaragücü, galatasaray) - (fenerbahçe, gençlerbirliği, sivas, beşiktaş).
- burada eğer takım aynı iste o fikstürün yerine göztepe yazın
- ankaragücü nefes alma maçı
- gençlerbirliği maçı deplasmanda kışın olursa zor.

bu iki zor arayı bağlayan rize ve antep maçları var.

bu yıl iddialı takım sayısı 7 ye çıktığından ve bizim fikstür yapımız biraz arkaik olduğundan böyle durumlar zaman zaman oluyor. 7 takımın da kendine has problemleri var ve oyun dikte edemiyorlar. böyle olunca da takımlar yumuşak fikstürde ard arda galibiyet alıyorlar sonra beraberlikler ve mağlubiyetler başlıyor.
galatasarayın durumu da benzer, kaleci farkı olduğu için daha rahat kazanıyorlar ama çok iyi oynamadan skor alıyorlar.
mesela fenerbahçe galatasaray maçından sonra çok rahat bir fikstüre sahip, ağlamaktan oyuna bakamıyorlar.

fidddas dedi ki...

sivas özelinde biraz daha detaya girersek (iklim-kupa maç trafiği ve deplasman maçlarının değişmesini göz ardı ederek)
ilk 6 hafta beşiktaş-rize-antep-başakşehir-trabzon-alanya oynuyor. ligin ilk yarısında bu maçlardan 2G-3B-1M ve 9 puan çıkarmış, şimdilik 4 maç yaptı 1G-2B-1M ve 5 puan çıkarmış. sırada trabzon deplasman ve alanya ev var, 2G-3B-1M istatistiğini yine yakalayabilir.

ilk yarıda galatasaray deplasman mağlubiyetinden sonra yukarıdaki yumuşak fikstür ve fenerbahçe maçlarından toplamda 7 galibiyet çıkarmış.

tabi şimdi düşme potası takımları daha sert olabilir ama o takımların çoğu devre arasında yeniden kuruldu ve hoca değiştirdi. ben ilk 7den puan almalarını kolay görmüyorum.

Emrah D dedi ki...

yani insan kayıp sezon umutlanmayalım diyor ama bu federasyona hakemlere rağmen rakipler o kadar leş ki şu 5 haftayı ite kaka başarıyla atlatırsak (mesela şöyle bir 11 puan filan alarak) @fidddas'ın da bahsettiği 6 haftalık 18 puan çıkarsan şaşılmayacak rahat döneme gireceğiz. bu ne demek 32. hafta itibariyle 65, aliağa belediyespor maçı hakka hukuka uygun olarak tekrarlanır da kazanırsak 68 puan demek. oradan şampiyonluğu vermeyiz. hakikaten dedikleri kadar tinerci miyiz diye düşünüyorum ama bu senaryo baya tutarlı geliyor ya.

gerçeklere dönecek olursak, göztepe maçı tekrar kararı için şubat sonunu beklerler, başakşehir-trabzon-alanya fikstüründe dağılmış olursak maç tekrarı yok şahlanmış olursak 2-1 tescil kararı gelir. yine bile 11 haftada 29 puan bizi maç başı 2 puan ortalamasının üzerine çıkarıp şampiyon yapar. gerçekçi olayım diyorum içimdeki iflah olmaz beşiktaşlı fırsat vermiyor.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus böyle durumlarda Karius'u düşün, Diaby'i düşün, geçiyor :D

Ahmet Usal dedi ki...

@fidddas +1

Çok güzel değerlendirmişsin

@diskonnektus erektus

Duygularına katılıyorum ama @yilmaz a da katılıyorum, efsane cevap vermiş, bir de Sergen ne yaparsa yapsın o defansla olmaz gibi. Takımla beraber Boateng şahane performans gösterecek, hakemler yolumuza taş koymayacak falan, düş gibi hakkaten. 2. cilik ve ŞL ön elemesi bile bu yoklukta şahane olurdu, hala Avrupa puanımız fena değil, belki kalırdık ŞL ye, sonra gelsin paralar lobiler.

Maç tekrarıyla ilgili İFAB tekrar olur tavsiyesi vermiş, 15 gündür bekletiyorlarmış. Yarışta olursak ufak bir tekrar şans var, yoksa zaten tekrar ettirmeye niyetleri yok.

Zeitgeist GS-TS bir iki diyor, Başakşehir - Sivas - Alanya 3 - 4 -5, FB ile biz bu üçlüden sıyrıldığımız ölçüde 4 - 5 - 6 gibi görünüyor bana, Sonrası Kuş kardeşliğine Kayyum yolları, bana gerçekçi senaryo bu gibi görünüyor önümüzdeki iki sene için. Oyun, hoca, camia birliği, sosyal medya ve lobi ile birlikte yeniden yapılanma - yeni organizasyon gerçekleştirilebilirse bu sarmaldan bir ölçüde çıkılabilir ama ne ölçüde, bilmiyoruz. Bu ortamdan bir ŞL çıkması mucize gibi, ama olabilse iyi planlamayla, gelecek parayı har vurup harman etmezsek gerçek bir çıkış olurdu. Umut fakirin ekmeği...

fidddas dedi ki...


Kızdık falan ama avcının bize en büyük faydası uefa ve kupadan rezil performanslarla elenmemiz olacak. teşekkürler taktik deha :)
Olası yarı finaller trabzon-fener ve gs-sivas. Bu gidişle trabzon-fener maçı olası cezalara sebep olabilir.
Bunları da hesaba katarsak neden olmasın @disko :)

yilmaz dedi ki...

@Ahmet, bu sene Avrupa'ya katılırsak, Avrupa puanımız 47 olacak. 2022-2023 senesinde ise Avrupa puanımız hesaplanırken, 16/17'de aldığımız puanlar gidiyor. Biz de orada 20 puan almışız. Bu durumda 2022-23 senesinde olur da bir şekilde Avrupa'ya gidersek, Bratislava, Malmö seviyelerinde filan olacağız. Geçen seneyi ŞL potasında bitirseydik ve gruplara kalabilseydik, küçük bir ihtimal de olsa, ikinci torbada yer alacaktık. Böyle düşününce durum çok vahim. Bu sene bir şekilde AL'ye katılıp, eleme meleme demeden gelene geçene vurmamız lazım ki, mevcut puanlarımızı kurtarabilelim.

Genelde AL Türkiye'de medya ve taraftar tarafından pek s.klenmez. Hoca da pek şeetmedi. Şeetseydi belki 2-3 puan daha alırdık. Ben ise 2000 sonrası inişli çıkışlı da olsa bir yer edindiğimiz Avrupa Futbolu'nda sürekli kalmak gerektiğini düşünüyorum. Varsın sürekli Benfica, Porto gitsin ŞL'ye, biz de bi Sporting bi Braga olalım. Çünkü gördüğümüz gibi, kendi liginde ya da ŞL'de esamesi okunmayan Braga, iki maçta da bize "bakın beyler bu top" seviyesinde futbol dersi verdi. Şahsen ağırıma gidiyor arkadaş.

Ahmet Usal dedi ki...

@yilmaz

Anladım, AL konusunda katılıyorum, Tüpçü döneminin bile en büyük kazanımı hep oralarda olup gruplardan çıkmamız ve puan almamızdır. Sonraki Biliç döneminde de iyiydik, Güneşin son senesine kadar yine başarılıydık. Zaten istatistiki olarak son 10 sene ve son 5 sene en yüksek puana sahip Türk takımıyız. Renklilerden baya öndeyiz. Oralarda olmak lazım, hiç bir şey olmasa oyuncu yetiştirip satacaksak değerini en iyi ŞL olmadı AL de bulur. İtibar, bilinirlik, marka değerine katkı, takım ve ve ülke puanı cabası. Gelecek oyuncuları da etkiler, herkes isimli bir takımda oynamak ister, scout işlerimize bile yararı dokunur. Maddi katkısı çok olmasa da en az lig kadar ki o da güzel. Çünkü buna dolu stad, reklam ve ürün satışlarındaki artışın gelirleri de eklenir. Her şekilde yararlı. Mesela Türkiye Kupasını oldum olası hiç sevmem, GS den sonra en çok kazanan takımız, ama AL ye gidecek dereceyi ligde alamıyorsan seni oraya götürmesi ve müzeye bir kupa eklenmesi dışında yararı yok. Sevmem çünkü tüm şerefli ikincilik - üçüncülüklerimizde kazandığımız kupadır, ağzımda bıraktığı tat o nedenle hep kötüydü, F.O. nun en sevdiğim laflarındandır 'Süt Kupası' . Ha yine de elenilsin istemezdim, hiç bir şey olmasa gençleri ve yedekleri doya doya oynatabileceğin bir ortam, kupa da kupadır, ama AL de devam ediyorsak yemişim Süt Kupasını.

Sporting - Braga seviyesi konusunda da haklısın. Hatta Braga maçlarında burada yazmıştım işte Avcının istediği oyunu oynayan takım diye, hiç küçümsenecek bir yapılanma değil, aksine iyi örnek. Mantıklı düşünüyorsun, ŞL devamlılığı imkansıza yakın ama AL devamlılığı mümkün, umursanmayacak bir yer değil!

beagle dedi ki...

@yilmaz
Ben de Vida ve/veya Atibasiz maç düşün demek uzereydim @disko'ya. Boateng ve Sergen ne yapsa da 10 kişiye yeniken 9 kişiye zor gol atan bir takıma sahibiz. Geçmişte eksiklerini konustugumuz Atiba Vida ve GG'e duacı gidiyoruz. Tinerin sabah aksam tok karnina birer dozdan fazla almamak lazım :)
Bu senenin doğrusu, kaybedeceksek şu sira kaybedip, yeniden yapilanmak olmali.

Emrah D dedi ki...

@beagle, @yilmaz

her maç biri çıksın arada bir de sergen tavşan çıkarsın damatçılarla soylucular filan kapışırken biz aradan sıyrılıp gidelim :D

o değil de GG önceki hafta ne biçim vurdu topa be halen aklımdan çıkmıyor emanet öküze vurur gibi vurdu resmen.

yilmaz dedi ki...

@disco, başakspor maçında Necip oynayacak orada, ya da Douglas. Seçim senin :D

Hasta ti dedi ki...

yanliz iyi yükleniyoruz var mar, mac tekrari felan. renkli gibi yukleniyoz. yüklendikçe daha bi inaniyoz. masaya yumruk felan. heyyyytttt!

Emrah D dedi ki...

@yilmaz

lens oynasın, veya kerem malafat oynasın ya da olmadı necip de iş görür ya ne yapalım

anadolu takımı olsaydı douglas neyse de başakşehir pis işler orayı, bakalım mahmutun arkasına mehmet topalı da koyacak mı tek 6 numara mı çıkacak. gaza gelir tek 6 numara çıkarsa orta sahalarını helva da edebiliriz. çift 6 çıkıp kontraya yatarsa işimiz yaş ama hayırlısı bakalım.

beagle dedi ki...

Irfan Can sakatlandi maçta. Şu anda Visca'dan bile kritik rolde. Biraz nuksederse mac başı hani ;) kalanlar oynayamaz. Top yaptirirsak Crivelli Demba Visca grubunu durduramayiz.

Basar dedi ki...

İçimden bir his city'i baya zorlayacağız diyor... Rakipler Boateng'i çözene kadar biz daha burdan ekmek yeriz. Adam hem orta sahanın pandispanyalığına hem de pas dağıtımına etki etti. Aynı yetenekte olmasından gayrı Sosavari bir hali var.

Son maçtan sonra hiç konuşmadığımız bir mesele; maç kondisyonumuzu iyi buldum. Kaldı ki baya baskılı oynadık. Eğer gerçekten kondisyon seviyemiz iyiyse yaşlı başakcity'i sonlara doğru zorlarız. Maçın kilidi yine Caner olur. O kanadı kimle oynasak maden bulmuş gibi işliyorlar, karşıda da Visca var. Buna çare bulabilirsek (ki NKoudu geriye baya yardıma geldi son maç) maça ortak oluruz.

Huzeyfe dedi ki...

Ruiz konusu podcastte de konuşulunca istatistiklere baktım biraz. Mackolik'ten defansif sayılara bakınca maçtan maça çok değişken sayılar çıktı. Sonra maç başına puan istatistiklerine baktım. Tüm yarışmalarda en az 10 maç-900 dakika oynayan oyuncular arasında en yüksek sayı 1.67 ile Ruiz'e ait. Vida 1.41 ama neredeyse tüm maçlarda oynadığı için karşılaştırmak zor. Roco 1.25 ile en düşük orana sahip oyunculardan biri.
Avrupa ligi ve Türkiye kupasındaki maçları çıkarırsak, sadece ligde maç başına Ruizle 2.08, Vidayla 1.75, Rocoyla 1.50 puan toplamışız.

Bence diğer bütün defansif istatistiklerin önüne geçen, net bir istatistik bu. Örneğin Ruiz sayesinde geriden çıkarken top kaptirmiyorsak atak de yemiyoruz, defansif istatistik de oluşmuyor olabilir.

Son olarak maç başına yenen gol sayılarına bakınca da ligde Roco'yla Beşiktaş 90 dakikada ortalama 1.72 gol yerken Ruiz'le bu sayı 0.99. Vida'ya bakınca da takımın ortalama 1.38 gol yediği görülüyor.

Ben esasen Ruiz'in lige uygun bir stoper olmadığını düşünüyordum, biraz da İspanyol olmasından dolayı. Ama net ikna oldum sayılara bakınca. Ruiz savunmanın en iyi oyuncusu. Beşiktaş'ın geride bir problemi varsa bu Karius, Caner ve Vida'dan kaynaklanıyor.

beagle dedi ki...

Hipotezi doğru kurmadiginda istatistik çok yanlış şeyler verir. Bu yüzden de kararları makinalar değil insanlar veriyor bir süre daha.
1.lig takimi 2 maçta 6 gol atti, kale alani cizgisi yakininda da en az 4-5 kafa vurdu.
Bir sonraki 8i yemeden böyle büyük defolardan kurtulmaliyiz.
Yanlış kurulan analizlerde Diatta'nin da bir sürü artisi çıkardı. Ayağı düzgün vb. Sonra Turnusol Kağıdı gibi bir maç oynadik. Tekrarindan korusun...

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hava topuna +1, @Huzeyfenin anlattığı başka bir şey, sorun sadece Ruiz değil, Caner, Karius ve Vida defansif olarak daha büyük karadelik.

Vida da Ruiz de 1.84, ikisi de havadan iyi değil, e kalecin de çıkmazsa hava topuna follofoş oluyorsun. Vida kademe bilgisi ve yer tutma açısından bir Ruiz kadar iyi değil mesela, adamı kaçırsa bile son müdaheleri iyi, o zaman taraftara güzel görünüyor, Ruiz kaçırdığında film kopacak, biliyor, kaçırmıyor genelde o yüzden. Fark o. Yeni yanında iyi sol bek ve atlet havadan iyi biraz çabuk Marcello gibi bir stoperle gayet güzel oynar. Artıları çok daha değerli olur o zaman, eksileri de tolere edilmiş olur. Kısaca günah keçisi arıyorsak GG dışındaki partnerleri daha patlak, istatistik de gösteriyor bunu. Ruizin en kötü maçları sakatlıkta döndüğü maçlar, 3 kere sakatlandı bu sene, kariyerinde maç kaçırmayan bir adam bu.

beagle dedi ki...

Şuna kesin katilirim: Oyun kurma beklemediğin/kesici stoperin Vida'dan çok daha fizikli, caydirici olmalı. Yani kurgu baştan yanlış.

can dedi ki...

İlk alındığında yazmıştım burda, Vida Zapotocny yeni sürüm diye. Üst düzey tek bir özelliği yok, bütün özellikleri vasat. Ve bu adam 3,5 milyon euro artı maç başılar ve bonuslar maaş alıyor. Avrupa’da vergi ödeyeceği bir yerde olsa 7 milyon euro yani. Ve adamı bonservissiz transfer etmemiz yere göğe konulamadı. Zapo ve Sivok transferinden Sinan Engin’in bir kaç milyon pay aldığı söylenir durur, acaba Vida transferi de böyle bir vurgun mu, yoksa bildiğin ahmaklık mı onu bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Yorum Gönder

Ara