.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Kasım 2019 Cuma

SL 11 Beşiktaş - Yukatel Denizlispor


Tarih:  10 Kasım 2019 Pazar 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Özgür Yankaya

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Dorukhan Toköz, Douglas/ Oscar Estupinan

Cezalı Oyuncular :  - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

70 Yorum:

turgay dedi ki...

vurup geçmemiz gereken bir maç daha. belalımız rodellaga kesin oynar ve gol de atar ama artık bu maçları da kazanmamız lazım.

BurkayJK dedi ki...

İçerideki maçlar için sürpriz haklarımızı kullandık. İster 1-0 ister 5-3 olsun, bir şekilde kazanmamız şart. FB maçına kadar puan kaybı olmazsa, devreye GS'nin üzerinde çok iyi bir yerde gireriz.

dominic molise dedi ki...

yenersek silkiniriz. gs puan kaybeder. acikcasi takimdan ote taraftara is dusuyor. fener 2 penalti kirmizi ile kazaniyor, gs evinde yillardir kaybetmiyor. bizin stat isliklardan gecilmiyor.

Hasta ti dedi ki...

Denizlispor arması da mangal cagrisimlari yapmıyor degil:)

fidddas dedi ki...

Son araya girmeden önce 3 puan şart. Şartlar uygun. Mazeret yok.

Yorumlar bizim kazanıp gs'nin de puan kaybedeceği üzerine kurgulanmış. GS çok rahat bir 3 puan aldı. Biz takılıp komik duruma düşmeyiz umarım. Rakibin başında Şifo olduğu için ölümüne kapanıp sert oynayacaklardır. Erken gol ve goller bulamazsak ızdırap dolu bir maç daha izleriz.

Mayor dedi ki...

Google daki kadro, Rebocho'yu stoper'e, Orkan'i sol aciga koymus. Saka mi yapiyor bilemedim. Orkan'i izleyecegiz galiba sonunda.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ilk 5dkda belli oldu ki bu orta sahayla yine gol umudumuz kontra atak, duran top veya canerin savunmayi caresiz birakan ortalari.

Bu halis muhlis o.cocugunu çok aramışlar mı?

Hidayet dedi ki...

beyler saat konusunda yanılttınız ,gitti 25 dk ..

BJK4EVER dedi ki...

En azindan avci inatci degil. Ilk 20 dakikadaki sacmaligi gorup uclunun yerini komple degistirdi bari.

BJK4EVER dedi ki...

Ljajic'in penaltisini gectim. Diabynin yuzune darbe aldigi pozisyona trabzon macinda penalti verilmisti....

Bu diaby Avcı'yı kovdurur. Topa gücü mü yetmiyor nedir.

BJK4EVER dedi ki...

Bu duzenle 0-0'lik skor normal. Hakem orospu cocugu, eyvallah. Ama bu takim duzeni ne yahu. 2 tane buyuk sorun vardi;

1 Ileri uclunun dizilimi. Bana desen ki ilerki 3'lu bu olacak en mantiksiz sekilde diz, anca boyle dizerim. Modern futbolda fiziksel gucu yerinde, pas kalitesi iyi oyuncular ortada, hizli oyuncular kanatta oynar. Bizde tam tersi, takimin en agir 2 ofansif oyuncusu kanatta, takimin pas-sut cekmeye takati olmayan, oyun zekasi en dusuk oyuncusu forvet arkasi. Allahtan hoca israr etmedi 25 dakikadan sonra dogru duzene gecti, ama olan 25 dakikaya oldu.

2 Rakibin kalitesi yerlerde. Top teknigi, oyun zekasi sifir. Bize nasil gol atarlar diye dusunursek; ya Rodallega 2-3 adami sirtina alip 40 metreden vurur ya da Barrow G.Gonul'u birebirde yakalayip ekarte eder deriz. Baska sekilde mumkun degil, adamlar yari sahayi bile zor geciyor. Boyle bir takima karsi hala Elneny-Atiba ile cikip 1 kisi eksik hucum ediyoruz 90 dakika.
Adamlarin ofansif gucu sifir yahu, bildigin sifir (Atiba'nin senede attigi 3-5 duran top golu haric).

- Dripling yetenegi: yok. Ikisi de kaplumbaga hizinda.
- Sut: yok. Elneny 1 sut cekti, tovbe bismillah. Sut mu pas mi ne oldugu belli degil, gozum kanadi. Atiba'ya zaten yanlislikla penalti attirmaya kalksak kaleye vurmaya gotu yemez, pas yapar.
- Kilit pas: sifir. Adamlarin ileriye dogru attigi zorluk duzeyi biraz ustun her pas top kaybi. O yetmiyormus gibi basit paslarda da fazlasiyla top kaybi oluyor.

Millet 8 numaraya ofansif oyuncunun kralini koyuyor, yetmiyor 6 numaram da ofansif olsun diye bakiyor, biz ic sahadaki zayif rakiplere karsi 4 stoperle cikmaktan bikmiyoruz.

Armagan dedi ki...

Futbolda sadece 1 ve 2. bölgede iyi oyun yapan takim sampiyon olsaydi biz olabilirdik bu yil muhtemelen.

Ceza sahasi civarinda olan oyunlar islemiyor ve sonucta isler bireysel yetenege veya ortalara kaliyor.

Avci'nin bu kadar pas trafigi saglayacak sekilde takimi düzenleyebildigi yerde, 3. bölge oyunlarini en kötü kotarabilecegine inaniyorum ama hala sikinti devam ediyor nedense.

Basar dedi ki...

Geçen haftalarda Talisca ister miyiz diye sormuştum. Valla o kadar hücum özürlüyüz ki gayet iyi olur (para puldan bağımsız yazıyorum)

Beşiktaş maçı olmasa hayatta izlemeyeceğim bir maç...

beagle dedi ki...

Elneni muthiş adam rakip ceza cizgisinde bile geri pas düşünüyor. Dahi adam yaa.

Lens yoksa Boyd veya Nkodu olmali. En azindan fiziksel olarak bir arti.

Kufredilen Ljajic bu takimin ofansif gücünün yarisi. Oğuzhan gibi onu da kaybedelim, gol duasina cikariz.

Canerin cikmasi ile seklimiz düzeldi ama çok gec. Arkada acik verebiliriz bu sefer de.

BJK4EVER dedi ki...

Allah belani versin orospu cocugu. Bu kirmizi degil ya. Allah belani versin. Colugundan cocugundan cikar insallah.

Bu gol Halis muhlis onun bunun çocuğuna girsin. Şifo da karaktersizin teki kasap gibi oynatıyor takımını.

Hidayet dedi ki...

hakem penaltı vermemiş ,kırmızı kartını yemiş , zar zor 1-0 öne geçmişin , beşiktaş taraftarı başlıyor "karaaanlıııkk çökünce geceyeeeeeee " ne ulan bu ? bu ne arabesk bu ne biçim desektir takımına . fener taraftarı olsa o hakemi oraya gömer , baskıyı eksik etmez . bunlar kendini tatmin peşinde boktan türkü söylüyorlar . nitekim diaby'nin penaltıyıda yedi hakem . ulan gitmesen anlarım ,maça gitmişsin , bağırmasan anlarım ,bağırıyorsun . ulan bari takımın için bağır ,ez rakibi hakemi , baskı altına al ,olmayan pozisyonu bile lehine çevir . yuh lan !

beagle dedi ki...

Kasar yaza Ljajic sabote ediyor demiş. Yuhalatin amk onu da yuhalatin. Caner 40mden top şişirsin sonra.

De Bryne'in kalitesi tabi çok yukarida ama Oguzhanla neredeyse ayni paslı stil. Biz eldekini yuhalaya, 10a 6ya zorlaya p.ç ettik. Hala Topaç gibi dönen Fernandez ozleyen var.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Beşiktaş’ın ilk transfer yapması gereken Bölge taraftardır! Eski amigosu twitterdan hasta hocaya çakar, tribundeki sahaya giren oyuncuyu ıslıklar...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Yönetimin vakit kaybetmeksizin sesini baya bir yükseltmesi gerekiyor! Hakem tüm rezaletleri bırakıyorum, Diaby’e yapılan UFC hareketine sarı çekmesi (bu hakemligin bittigi noktadır) VAR’ın uyarı yapmaması (VAR’ın bittiği noktadır) büyük bir fiyaskodur. Yönetim buma şimdiden önlemini almazsa perişan oluruz.!

Taraftarda oyuncusunu ıslıklayacağına bu konuda ne yapabilir biraz ona kafayı yorsun. Tamam baya ıslıklandı ama o pozisyondan sonra Denizlili kasapa her top geldiginde ıslık devam etmeliydi.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

kendimizi kör topal milli araya puan olarak istediğimiz şekilde attık. ilk 8, 3 puana sıkıştı. aranın dönüş haftası malatya-fener ve galatsaray-başakşehir maçları var. biz konya deplasmanındayız. iyi tarafı bütün takımlar berbat durumda.
- ilk yapılması gereken yönetimin kulüpler birliğini, federasyonu ve MHK yı ortak toplantıya çağırması ve hakem konusunun çözülmesi. tek başına açıklama bizim takımı en fazla bir hafta kurtarır.
- atiba-elneny ile bu işi çözemeyiz. zaten 3 sezondur atibaya mahkum kalmamız, oğuzhanın kontakt kapatması bizi tamamen bireysel performansa itti. çünkü bizim ortasahamızın gol tehdidi 0. bu sorun uzun zamandır devam ediyor. çözümü çok çok iyi 8 numara ama benim tahminim biz yine defans falan alırız.
- devre arasına kadar bu şekilde 1-0 lar ile gideceğiz.

şampiyonluk zor ama ikincilik çok olası

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

bu sene zaten oluşan ortam net olarak fenerbahçenin şampiyon olması için oluşturulmuş. bilmem fenerbahçe maçlarını seyrediyor musunuz ama ben mecburen seyrediyorum çünkü kayınpeder fanatik fenerli bizden çıkmıyor maç günleri. neyse bu mecburiyetten seyretmelerde şunu gördüm. hakemler fenerbahçenin rakiplerine şu mesajı veriyor. ben mecbur kalmadıkça fenerbahçenin kritik oyuncularına kart çıkarmam. gustovaya mesela kırmızı çıkarmam. zanka ve serdar azize çok mecbur kalmadıkça kart çıkarmam. emre zaten karttan muaf. bu sefer hakemler çok da şey olmasın diye diğer oyunculara yöneliyor mesela isla gibi veya moses gibi. bu oyuncuların ikameleri var çünkü. şimdi sizin en kritik oyuncularınız korunuyorsa yapacağınız baskıda buna göre artıyor. sürekli faullü oynayan ama kart görmeyen bir takımın direnci artıyor. bu da ekstra motivasyon demek. yani küçük detaylar ama maç içinde çok büyük özgüven demek.

bizim akşam yaşadığımız da aslında buna benzer bir durumdu. sert oynayan aşile basan dirsek kullanan rakip nasıl olsa bişey çıkmaz deyip daha da sert oynadı. bu duruma sessiz kalmamız gerek diye düşünüyorum. yönetim finansal konularla boğuşuyor ama bu konulara da eğilmesi gerektiğini ve net bir şekilde yabancı hakem istediğini belirtmesi gerekiyor. her maç sonrasında bu ülkenin hakemlerinden bir bok olmayacağını söyleyip biz yabancı hakem istiyoruz demeliyiz. her maç daha çok bağırmalıyız.

oyun olarak da neden caner'in sağ açık başladığını ben anlamadım. bir oyuncuyu illa oynatacağız diye şaklabana çevirmenin manası yok. rebocho canerden daha iyi bir sol bek. bu tartışılmaz bir gerçek. o zaman ben caner'e nerede yer açayım aa sağ açık boş oraya koyayım. bu saçmalık yüzünden 25dk kaybettik. boyd iyi görünmüşken neden oynatılmaz onu da anlayamadım. sonuç itibariyle verilmeyen penaltılar, çıkmayan kartlar ve orta sahamızın verimsizliği yüzünden zar zor gelen bir galibiyet oldu.

ayrıca şunu da eklemek istiyorum. öne geçen takıma hiçbir hoca sakin diye bağırmaz bağırmamalı. bizim takım ön oyuncularının hepsi hızlı adamlar madem geriye çekiyorsun takımı öne geçince topu alan adama sakin diye bağırılmaz. adam önde uçuyor arkadaki adam hala yan pas derdinde. inanılacak gibi değil.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

@ahmet usal

abi o çevir topu muhabbetinden az kalsın golü yiyorduk hakem görmediği ele düdük çalmasa. buradaki sıkıntı kontrol oyununu abartıyor oluşumuz. aynı sorun erkek basketbol takımında da var. tempo yapacak takıma durağan oyunu oynatırsan verim alamazsın oyunculardan. senin elinde hızlı oyuna yatkın kısa mesafede patlayıcı oyuncular varken dur gitme kardeşim dersen olmaz. atiba belli dakikadan sonra topu çeviremiyor artık. orada yahiç yerine atibayı çıkarman lazım illa oğuzhan alacaksan. ya da burak'ı çıkar öndeki hızlı adamların arkadan gelecek dikine toplarla iyice açılan rakibi geriye itsinler. burak oyunda ama sapunaru bizim ceza sahasında, yumlu sürekli ileriye çıkma derdinde. yani burak'ın orada olması bir avantaj sağlamıyor sana yan pas yapınca. beşiktaş gibi takımlar kendi sahalarında bu kadar durağan olmamalı. tabi hocanın taktiği ama bence yanlış iş yaptık orada.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Ben Diaby'nin kırmızı kart pozisyonuna farklı yönden bakmak istiyorum. Bütün hengamenin içinde, gerçekten bir saniyeyle kurtulmuş adam. Ayağı yere basmamış darbeyi aldığında. Ayak yerde olsa, o ayak kırıldığı gibi, diğer bükülen diz de dönebilirdi. Yani ben işin kırmızı kartında filan değilim adam resmen iki bacağından birden olacaktı, bir saniyeyle kurtuldu. Bu pozisyonda bunların olmamasının sadakası olarak bakıyorum çıkmayan kartın. Tamamen metafizik bir yorum yani.

Dünyanın bütün kulüplerinde futbolcular taraftarı tarafından protesto edilir, ama bizdeki kadar başarıya endeksli bir protesto yoktur. Kaç adam yediğimizi saymadım bile. Allahtan neredeyse bütün oyuncularımız efendi. Çıkarken Belhanda gibi orta parmağını gösteren oyuncular yok. Taraftarın en övündüğü şey olan delikanlılıktan da eser yok. Yahu adam formsuz, kötü oynamış eyvallah. Tek bir terbiyesizlik yapmamış efendi gibi çıkıyor. Sırtını sıvazlasanız n'olur? Böyle giderse sezon sonuna doğru tek bir sorumluluk alan oyuncu kalmayacak, herkes toptan kaçacak, 23 tane Oğuzhan olacak sezon sonunda.


beagle dedi ki...

Maç istatistikleri:
- Atiba 3de2 top kapma 15(9) ikili mücadele.
- Diaby 2 top kapma 19 ikili mücadele(11 galip).
- Elneni 0 top kapma 3 ün 1i ikili mücadele takimdaki en düşük sayı bu.
- Burak da 17de 5 ile top kaybı kara deliği olarak devam.

Salak sözde taraftar Ljajic ile Oguzhan'i yuhalarken 25 dk şut çekemedik. En çok pozisyona giren Diaby ve Boyd da yuhalamada siradaki listedeler.
Elneni denen garabet, kale karşısında 25m geri pas yapiyor. Tabi yüksek yüzdeyle pas yapar.
Bari 442ye dönelim bu defansif merkezle. Umut sabit olsun. Yaninda Burak Diaby dönsün. Caner sağ açık nedir ya? Yazik.

Bu arada Canerle ugrasmayip israr edersek Rebocho olacak gibi. Adamin güç ve tekniği iyi.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yani genel itibariyle çok inandığım ve savunduğum birşey olmasa bile Beşiktaş'a yapılan hakem katliamı gerçekten ayyuka çıkmış durumda. Beşiktaş'a ıkan inanılmaz kolay kartlar, rakiplere çıkmayan kartlar, bize bir türlü verilemezken rakiplere çifter çalınan penaltılar, oyuncuların ayarları ile oynamalar filan epey skandal bir durum ligin selameti açısından.

Ödül paralarını filan kırışan bir çete olduğunu düşünmeye başladım artık.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Ahmet Usal

Rodallega genelde Vida tarafindan durduruldu. Duran top da pek kazanamadi rakip. Kafa topu derdimiz de olmadı. O yuzden Ruiz yirtti. Eskiden rakip forvet, Stoperle birebir kalinca rahat olurdum. Yikilir, bozulur diye. Diatta Escude Sivok Franco zincirine Ruiz eklendi. Savunma yapamayan fiziği yetersiz adam bulmaya bayiliyoruz. Ligde son 20 senenin sampiyonlarina bak. 185 altinda/sert olmayan/kafa topu eksik stoperlerle sampiyon olan en fazla 2 3 sefer tesadüftür. Bizim M.Denizli senesi gibi.
Ayni hata 20 defa yapilmazki. Nasıl bir gerizekalilik anlamiyorum.

Baskette eskiden Kel Aliço gibi oyuncular vardi. Oyun kurucu. Fizik ve yetenek yetersiz ama pas dağıtıyor vb. O kontenjan coktan kalkti. Bir işi iyi yapıyor diye takima çok acidan zaaf veren adamlarin devri bitti. Bir sezonda 8-10 gole çıkmış Oguzhani, milli maçta 2 asist yapan Ljajici yuhalarken, katiyerindeki sezonlarin %80ini
0-1 golde geçiren bir adam Bjk orta sahada olamaz. Şu anda biraz işe yariyor mu? Evet. Ama yanlış adam. Beşiktaş bunla hicbir yere gidemez. Atiba doğal olarak maç kaciracak. O zaman defansif olarak bittik.

Bjk omurgasina Ruiz Elneny Güven/Burak hattini layik gören hoca ile bugün yolu ayiririm. 3 5 maç daha 1 farkla kazansak da kagittan ev gibi yikiliriz ikinci yari.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

@beagle

oğuzhan top oynamak istemiyor. ne yaparsınız yapın isterseniz bal kaymakla besleyin isterseniz playboy mankenleriyle yatırın bu adam top oynamak istemiyor. aklı başka yer. bağı kopmuş beşiktaşla. isterseniz alkışlayın isterseniz stattan evine omuzlarda götürün bu çocuk asla bu formayla eskisi gibi olamaz. yol yakınken başka takımlarda şansını denesin bence.

BurkayJK dedi ki...

Oğuzhan konusunda yanılmak bana acayip koyuyor. Bir türlü kabullenemiyorum. Konuşmak için erken sayılır ama sezon sonu verdiği katkıyı değerlendirip ya tamam ya devam denmeli. Sezonu şöyle 2 gol 4 asist ile tamamlasa benim için yeterli. (Pass to assist yapsın ona da tamamım) Çok zor bir şey istemiyorum sanırım. Kalacaksa da maaşını 1.7 - 1.8 seviyesine çekmeli. Oğuzhan milli takım için de lazım. Şöyle iyi bir turnuva geçirse kalburüstü takımlardan teklif gelir aslında.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

2017-2018de 30 puanda kaldığımız ilk yarı hakemler bizi doğramadı. Bu muhabbeti yapanların maçları izlemediğini düşünüyorum. Çok rahat puan alabileceğin içeride Akhisar(penaltı+10 pozisyon kaçırdık) ve dışarıda Malatya(%75 topla oynayıp pozisyon bulamadık), Kayseri(50de 10 kişi kaldılar ama pozisyon bulamadık), Sivas(penaltıdan gol attık ama yenildik). Ayrıca Lens'în bencilliği sonucu 3-1 olmayan ve sonra gol yediğimiz Trabzon maçı da var.
Diğer kayıplarda incelendiğinde bu maçların çoğunda Atiba-Tolgay/Atiba-Medel göbeği ile oynadığımız görülüyor. 2017-2018'i kendi elimizle verdik. Sen 30 hafta boyunca eline gelen fırsatları kaçırırsan da deplasman derbisinde seni ezerler. Bu lig böyle.
Kadro ve oyuncu takıntılarıyla/tercihleriyle kaybedilen en az 10 puan var. Hakemlere sonra gelelim lütfen.

Zaitsev dedi ki...

Maça gelirsek kadro ideal olmasa da hocanın kafasındaki Nkodou hariç en iyi kadro gibi duruyor. Bence son oynadığı maçlarda iyi görünen Boyd'un oynatılması gerekiyor artık.

Hakem rezalet. Trabzon maçında gözünün önünde atılan dirseğe de sarı kart çıkardı. Sonra VAR uyardı da kırmızıya döndü. İşi batırdı sonra son dakikada da garip bir düdükle ile beraberliği engelledi. Asıl düdüğü astırılması gereken hakemlerde biri bu.

Caner-Ljajic-Diaby 3lüsü yer değiştirerek oynayacak oyuncular değil.

Caner'in çıkması ne kadar doğruysa Ljajic'in çıkması o kadar yanlış. Oyunu tamamen kaybettik o dakikadan sonra.

Perşembe saklanarak oynayan Oğuzhan'ın oyuna girmesi ise gençlere vurulan büyük darbe. Hafta içi saklananı değil oynayanı sahadan alan zihniyet, hafta sonu da yatana ödül veriyor.

Atiba/Enneny + Kartal +Ljajic 3lüsü görmek istiyorum.

Atiba ise en büyük çıkmazımız. Defansif olarak katkısı çok büyük ama hücuma çıkarken de rakibin en iyi dostu. Oyunu çok yavaşlatıyor. 4-5 kere dokunmadan pas atmıyor, 30 metre öteye havadan top atamıyor.

Hala 8 numara almadan yapılan her transferin zarar olduğunu düşünüyorum. Hareketli cesur bir orta saha almayacaksak transfer yapmayalım.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Hocam bahsettiğim maçların 2sinde penaltı kazandık(Akhisar(Ev)+Sivas(D)). 1'in rakip uzatmalar dahil 45 dakika eksik oynadı(kayseri(D)). Hatta 2ci yarı İBB deplasmanında İBB 30-35 dakika 10 kişi oynadı. Böyle ince ince doğranmaya can kurban. Malatya maçında ise komple Mitroviç-Necip-Atiba-Tolgay paslaşması izledik. İleriye top gitmedi. Hatta Atiba'nın kapanan rakiplere karşı oynamaması gerektiğini net olarak kanıtlayan maçtır Malatya deplasmanı.

Bütün bu kayıpların ortak yanı Atiba+Tolgay göbeği. Sivasta sanırım Atiba+Medel var.

Hakemler rakibin sertliğine izin veriyor mu? Hep verdiler. Yine verecekler. Vedat Okyar ne dedi seneler önce: "Sen Beşiktaş'san hakemi de yeneceksin." İyi oynayan takımı dış etkiler 1-2 maç etkiler. Sen iyi olmaya devam edersen kimse seni durduramaz. Bakınız 2015-2017 arası.

Federasyona bağırmak, hakemlere yüklenmek bize bir şey kazandırmadı. Federasyonla en çok kavga eden adam başkan oldu gitti bizim hakkımızı yedi yine. o yüzden işimize bakacağız sahada kuvvetli duracağız.

Ama iyi olan topçuyu değil kendi tuttuğun topçuyu oynatan zihniyetlerle bu iş olmaz. Bu kafalar takım birlikteliğine zarar verir. Sahaya hakeden adamlar çıkacak. Hak etmeyenler kenarda oturacak, mücadele edecek oynamak için. İnandığın topçuyu kötü olsa da 1-2 maç oynatırsın ama olmuyorsa Güven'de yaptığın gibi 4-5 maç zorlamazsın.

Önce kendi ayağımıza sıkmayı bırakacağız. Sonra diğer etkenlerin üstesinden geleceğiz. Kendi ayağımıza sıkarken hakem dersek hiçbir şeyi düzeltemeyiz.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Bu arada hakkımız yenmiyor filan demiyorum. Hakem davranışları konusunda seninle hem fikirim. Hakemlerin bir davranış profili var. Maçın başında Beşiktaş'ı, sonunda ise rakibi doğra. Bu şekilde en son rakip doğrandığı için Beşiktaş haksız olsun. GS-FB lobileri filan hepsine eyvallah. Bunları yok saymıyorum. Bu lobiler herkes ortalama oynadığında etkindirler.

Düzen adil değil, bizim yanımızda hiç değil. Bu tip düzenlerde bir de kötü durumdaysan sıra sana ara sıra gelir. O yüzden bizim öncelikle iyi olmamız gerekiyor.

Biz 2017den beri iyi değiliz. Hep kendimize sıkıyoruz. 2017-2018de daha 2-3 sene daha sürdürülebilecek bir dominasyonu kendi elimizle ve egolarımızla kaybettik. Bizim kan kokumuzu alanlarda normalde gelmemesi gereken 2ci şans önümüze gelince fişimizi çektiler 31ci haftada.

beagle dedi ki...


Bjk tribünün 400bine gelen Oguzhandan beklentisi: maç başına 11-12 km koş, fiziken mücadele et, gol öncesi paslarin %80ini at, 15 gol 25 asist. Yoksa yuuuh.

18 20M bonservisli satinalma opsiyonlu oyuncudan beklenti. Yana geri pas verirersin. Üzmesin kendini. Gol mü? Varsin atmasin. Top kapmiyormuş, mucadeleye girmiyormuş amaaan onun görevi degil. Bizi duduklesin yeter. Biz transfer severiz hoppa ninna...

@Turgay
Turgay yanlış anlama sana laf sokmuyorum. 20li yaslarda 2 küsür M maaşla bana Bjk formasi verseler, rakibi bildiğin isirirdim. Inonude maglubiyet görsem 1 hafta uyuyamazdim. Onun bosvermisligi kabul edilmez. Onunla ilgili tek geriye kalan konu, bonservisi bizde, maasi yüksek 8de yerlestiginde takima çok hücum yaratim katkisi var. 3 5 maç oynayinca artik bu katkiyi da vermiyorsa devre arasi yol ayirmak, yok duzeliyorsa yeni duruma bakmak lazim.

@Ahmet
442 ye dönmüyorsak Elneni ile oynamak hiç-bir uzun vadeli arti saglamaz. Atiba sakatlandığı an Elneni 6da otoban olur. Baskette Kel Aliço neyse futbolda Elneni o.
Büyük fizik eksikleri olan etkisiz yere pas atan biri. Bunlarin devri kapandi. 11de 1 kontenjan buna ayiramayiz.

fidddas dedi ki...

daha önce 3-4-3 önermiştim ve uygulanmayacağını biliyorum ama

gökhan ruiz vida
boyd elneny(atiba) oğuzhan rebocho(caner)
diaby burak ljajic(nkoudu)


şeklinde mevcut kadroyla 3-4-3 denenebilir. bizim üretkenlik sorunumuzu çözmemiz gerekiyor, enerjik oynamak için asıl parçalar çok yaşlı veya hareketsiz. onları değiştiremiyoruz diye bunu öneriyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Burada sürekli yorum/analiz çerçevesinde yazıyoruz. Fakat yeri gelmişken söyleyelim, Beşiktaş maçında bilerek hata yapan 1., 4. Ve VAR hakemleri düdük asacak! Şu anda bir gaz alma operasyonu var, öyle dinlendirmeyle filan olmaz. Beşiktaş’a kasıtlı hata yapan cezasını çekecek. Kasaplığa meraklı rakip topçu da en ağırından cezalandırılacak!

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

http://www.futbolakademi.net/2019/11/analiz-besiktas-1-0-denizlispor.html

Baya iyi bir analiz yazısı

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

@Basar futbol takımının oyununu, galibiyeti ya da puan kaybını futbolculara yüklemeden, takım geometrisi ve hocaların tercih doğruları ve hataları üzerinden yorumlayan harika bir yazı olmuş. Bundan sonraki maçlarda da takip edeceğim.

Ayrıca bu analizden de Denizlispor'un bize neden gol atamadığı ve Braga'nın, Bratislava'nın bizi neden kevgire çevirdiğini net bir şekilde görebiliyoruz. O takımların teknik direktörleri, oyuncularının becerebildiği ölçüde basit ve ezber bir oyun oynuyorlar. Bizim gibi düzensiz fakat kendilerinden "görece" güçlü rakipleri bu şekilde yenebiliyorlar. Biz ise bireysel oyuncu performanslarına aşırı derecede bağımlıyız.

turgay dedi ki...

Basar'ın paylaştığı analiz burada da belirtilen sıkıntıları rakamlarla güzel açıklamış. caner'in sağ kanatta başlatıldığında oyunun nasıl saçma sapan bir hal aldığını, sola geçince nasıl daha efektif oyun oynandığını, kanata basan adamla içe kat eden kanatlarla oynamanın farklılıkları, atiba-elneny ikilisinin aslında bizim el frenimiz olduğunu güzel anlatmış analizi yapan arkadaş. 2 tane 6 numara ile oynamamıza rağmen orta sahamızda oluşan devasa boşlukları da fotoğraf ile güzel göstermiş. @beagle'ın dediği gibi atiba'nın olmadığı bir ortamda elneny'in ne kadar bocalayacağı aşikar. benim buradaki düşüncem milan'ın elneny ilgisi varken onu oraya gönderip daha 8 numara bir oyuncu alınmasıdır. topla kat edebilen fotoğraflarda göründüğü gibi üst üste binmeyen topu orta sahanın ilerisinde alabilecek ve mümkünse şut atabilecek 8 numara bizim oyunumuzu ciddi ilerletir. zaten sezon başı herkesin istediği bir 8 numara 2 golcüydü. almadık. sonuç ortada.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah D dedi ki...

bir süredir söylüyorum, benim normalde genç oyuncu transferi yanlı tutumuma tam ters fakat Vasco ile kontratı yılbaşında sona erecek olan 33 yaşındaki Guarin'i 6 aylığına imzalarsak bu sezonu bize çıkartacak 8 numara olabilir.

Adsız dedi ki...

disko

+1

Guarin ilaç olur. Bjarnason dedik durduk ama max 1,5 milyona oynayacak adamı yalelli liglerine kaptırdık maalesef

Adsız dedi ki...

Bu arada, mevcut durum hakkında eksiklikler konusuna değinmeden analiz yapmak durum tespitinden öteye geçemez. Zira her bir olay ya da bireysel oyuncu performansı dahi bununla ilgilidir. Siz daha ofansta defanta onurganızı oturtamamışsınız, kim neye göre kötü ya da iyi.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Vay vay vay. Fiko'ya son notumu Önder Özen ile ayrildiginda vermiştim. Insanlari seçimde kullanıp atiyor diye.

Sonra Stada harcadığı 150-200M Euro'yu, dağıttığı maaşları, kadrosunu, menejer ilişkilerini, bjk kongresinde, adam dövmesini elestirmistim.

Bugün Hukukçusu Şafak'ın yaptiklarini görünce herşey anlam kazandı. Ceteymis ya bunlar. Vah Beşiktaşım. Tupcuden kaçarken beterine tutulmuşuz.

Hidayet dedi ki...

paylaşım yaptım sinirim bozulmasın diye sildim .kalplerin hırsızı , hem yıldırım demirören'den kötü bir yöneticidir hem de o'ndan daha temiz değildir .ya da şöyle söyleyeyim , demirören kalplerin hırsızı 'nın yanında bin kere zemzem suyuyla yıkanmış birisidir . kötü yöneticilikle çıkar amaçlı kasıtlı kötü yöneticilik arasında kalın bir çizgi var. allah belanızı versin . biran önce bu tür adamların beşiktaş klübü ile ilişkisi kesilmeli ve geçmişe dair ne kadar pislikleri varsa çekinmeden hesap sormalı . rezil ,utanmaz adamlar ! soyguncular !

Yorum Gönder

Ara