.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Kasım 2019 Pazartesi

UEL 04 Braga - Beşiktaş


Tarih:  07  Kasım 2019 Perşembe 23.00

Stadyum: Estadio Municipal De Braga

Hakem Hakkında Bilgi: Gediminas Mazeika (LTU)

Eksik Oyuncular:  Douglas, Burak Yılmaz, Victor Ruiz, Kevin Nkoudou, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül / Tiago Sa, Wallace, Raul Silva, Vitor Tormena, Ahmed Hassan

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

21 Yorum:

yilmaz dedi ki...

GRuptan çıkma ihtimalimiz 0'a yakın olduğu için, hiç kürek çekmenin anlamı yok. Fakat 0 puanla bitirip karizmayı çizdirtmek de işime gelmiyor. Valla bilemedim.

grup kuraları geçildiğinde, grup için yorumum, zor grup ama iyi fikstür seçtik şeklindeydi. Grubun en zayıf halkası ile ilk maçı deplasmanda yapacak olmak ardından iki maç üst üste vodafone'da oynamak 7-9 puan yapabilme anlamına geliyordu 3 maçta. Böylece ilerleyen haftalarda avrupa gibi bir derdimiz olmayacaktı. Tabii kazın ayağı öyle olmadı. Gittikçe boka sardık. Ligde "nispeten" toparladık ama şu anda Avrupa'da 0 çekme ihtimaliyle karşı karşıyayız. Bu maçta galibiyeti geç, beraberlik bile yeter bana. Gelecek hafta da bratislava'yı yenersek, hiç değilse 4 puanla rezalet üstü bir puanla bitiririz grubu.

Beşiktaş nedense son yıllarda Avrupa Ligi'ne yeterince önem göstermiyor. Son üç katılımımızda gruplardan çıkamadık (bu sezonla beraber). Fakat Avrupa Ligi, Avrupa'da en kestirme puan toplama yeri. Hep seri başıyız, hem puanlar ŞL ile aynı. Sadece ŞL'nin bonusları yok, ama genelde ŞL'nin o bonuslarını alamıyoruz gruptan çıkamadığımız için. ŞL'ye katıldığımızda grubun zorluğuna göre 7 puan harika derken, AL'de sadece iç sahada 9 yapmak bile olası.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

burada hep yazdık. sürdürülebilir bir ekonomi için alt yapınız çok sağlam olmalı. her sene en az 2 tane genç oyuncu eklemeniz gerek takımınıza. yoksa ne yaparsanız yapın elbet patlarsınız. 4. 5. tercihleriniz kesinlikle alt yapı oyuncuları olmalı. mesela necip gibi bir oyuncuyu her yerde kullanmamanız gerek. stoperde altyapı oyuncunuz varsa onu kullanmalısınız. sağ bekte alt yapı oyuncunuzu kullanmalısınız. sol bekte alt yapı oyuncunuzu kullanmalınız. bu adamlar 14-15 yaşından beri aynı mevkilerde oynuyorlar ve o mevkide ne yapılması gerektiğini biliyorlar. necip'in üst üste 3 maç stoper oynadığı maçlarda 3 tane nerede duracağını bilmediği için ofsaytı bozarak gol yememize neden olan hatası var. bu bir stoper için kabul edilebilir bir durum değildir. bu durumlar gibi mevkisinde oynamayan her oyuncu hata yapma oranı yüksek oyuncudur.

biz alt yapılarımızda oyuncu yetiştireceksek işimiz gösteri yapmak değil değer yaratmak olmalı. yine oyuncu alınacak bunun önüne geçemezsiniz ama türkiye gibi bir futbol çöplüğünde planlı olan her takım her teknik direktör her futbolcu sivrilecektir. çünkü planlı olan kimse yok. sürdürülebilir bir ekonomi için planlı olmak zorundasınız. hele hele teknik iflas yaşayan bir takım daha da planlı olmalı. bakınız basketbol takımlarımız plansızlık içinde borç sarmalıyla her sene rezalet sezonlar geçiriyor. ama gerek galatasaray gerekse de fenerbahçe daha planlı bir şekilde daha kabul edilebilir hatalar ile yollarına devam ediyorlar. plansızlık beşiktaş kulübünün tüm organlarına sirayet etmiş durumda. bence önce bunu bertaraf etmemiz gerekiyor.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Anlamadığım şey, Ljajic sol içken etkili ama takım defansı sakat, bu yüzden 10 numara oynasın. E adam o bölgenin adamı değil bir, orada oynamayınca arkasındakilerin defansif haline sihirli değnek mi değecek ki defansları gelişecek bu da iki.

Diaby konusu ise bana göre çok yanlış anlaşılıyor. Vatandaş bildiğin forvet arkası serbest eleman, öyle ortadır kanattır yüklemeyin, tıpkı Ljajic'e 8 ya da 10 yüklememeniz gerektiği gibi.

BurkayJK dedi ki...

Babel'in paylaşımları hiç zoruma gitmemişti ama dün gece sahada olması güzeldi. Bir daha paylaşım yaparken iki kere düşünür sanırım. Bu gidişle gol bile atamadan sonuncu olacaklar.

Braga maçını kazanacağız gibi bir his var içimde.

Basar dedi ki...

Hoca bile Ciddi rahatsızlanmış. Nasıl bir sezondur anlamadım ben. Geçmiş olsun!

beagle dedi ki...

Beşiktaş'ın genç havuzundan oyuncu kazanmak için bu seneki rotasyonlu kadrosu yazmaya calisayim

Karius(Ersin)
Gokhan(Kerem-Doruk) Vida Erdoğan(Roco) Rebocho(Ahmet G.)

Oguzhan(Erdem) Atiba(Kartal-Elneni)
Boyd(Mertcan) Diaby(Güven) Almos(Caner-Ljajic)

Umut(Burak)

Bu şekilde oyunculari dondurursek, hem maç hem adam kazaniriz. Yoksa hepsini birden ayni maça koyarak da olmaz, curuterek de.

Huzeyfe dedi ki...

Ikinci gol olmadan saniyeler önce neler olacağını herkes tahmin etmiştir. Bir bek oyuncusunun yapmaması gereken ilk şey alanını terketmemesidir o pozisyonda. Ama Necip rakibe nasıl gol atması gerektiğini gösterdi resmen. İnanılır gibi değil, bu adam nasıl bek oynar ya?

Emre Toraman dedi ki...

Şu maçı tribünde veya televizyonda izleyen binlerce insan derin bir sosyopsikolojik incelemeyi hakediyor bence. Hayat çok acaip ya, Necip'ler falan.

BJK4EVER dedi ki...

Bir o.c. hakem nasil etkiler maci bu sekilde arkadas?
Heriflerin sag beki ilk yarida 2 net atagi kesti, birinde bile sari cikmadi. Ikinci yarida bir kere daha indirdi Boyd'u, anca 3.de sari gordu. Ilklinde sari gorse, ki net sariydi, belki Boyd'u 2 kere indirip tehlikeli atagi kesemeyecek veya 10 kisi kalacaklar. Ama ayni pozisyonda Caner ve Roco cart diye karti gordu. Daha Lens'in kirmizisina, Boyd'un verilmeyen penaltisina girmiyorum bile. Tamam eksigiz, kotuyuz falan da bu hakem nedir boyle be arkadas......

Zaitsev dedi ki...

@BJKEVER

Sahada sövecek o kadar şey var ki hakeme sıra gelmez bugün. Hakem değişik. Taban ve dirsek yoksa kart yok. Roco dirsek koymasa o da kart görmezdi.

*********

Gol atsın atmasın Güven bu maçı bitirirse yazıklar olsun.

Oğuzhan gibi saklanmak yerine topa giden, kaçmayan Kartal’ı çıkaranlara yazıklar olsun.

Yaklaşık 2 senedir bu Necip fantezisinden vazgeçmeyenlere selam olsun. Genç takımdan bir sağ bek çıkarsak hem daha az hata yapardı hem de bir sağ bek kazanırdık.

Zaitsev dedi ki...

Yazmayı unuttum. Lensi görmeden attı. Rakip iyi sattı darbeyi maalesef.

Hidayet dedi ki...

necip'in varlığı beşiktaş altyapı'sına hakarettir . "ancak bu çıkıyor " demektir . benim gibi insanları altyapıdan nefret ettirmeye azmettirmektir . verin abi 20 numaralı formayı altyapıdan bir oyuncuya ,her yıl yeni bir oyuncu altyapıdan banko 18'de olsun yirmi numaralı formayla . tutarsa devam etsin ,kiralansın , tutmazsa alttan yeni bir oyuncuya bıraksın yerini .

lens'e türkiyedeki hakemler de saçma hücum faulleri çalabiliyor adam bu etkiyi bir şekilde bırakıyor . tamam hakem öküz de lens de topu kontrol edemeyip ayağından sürekli açtığı için öküz gibi dalıyor topa . gelişi acayip . gülle gibi geliyor .futbol estetiğinden uzak amerikan futbolu oyuncuları gibi ,bowling topu gibi..

ha bir de oğuzhan.. ama ne sekiz numara . nasıl da elneny değil ben oynarım mesajını verdi . korkak abdullah avcı ! şu oğuzhan'ı oynatmazsın he mi ! ne yönetti oyunu nasıl da akıl kattı oyuna . helal be !

beagle dedi ki...

Maç olumlu. Kartalin rotasyona girmesi, Boydun ise ilk 11e sağa başlaması gerektiğini gördük. Lensden iyi işte. Solda Ljajic Forvet arkasi Diaby dersek güzel olacak.
Yalniz stoper lazim değil diyenler tekrar düşünsün. Rocoyla Ruizle olacak iş degil.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Aramızda Necip'i sevenler ve saygı duyanlar var ama kusura bakmasınlar bu bana biraz Beşiktaşlı romantizmi gibi geliyor. Yani tamam evladımızdır, elinden geleni yapar ve kapasitesini biliriz ama bunda ısrar edilmesini anlayamıyorum. Olmuyor işte abi olmuyor. Altyapı altyapı diye kafa ütülemek istemesem de diyeceğim o ki; genç oynatalım gençle kaybedelim. Hiç değilse başka şeyler kazanırız. Ben yedek kulübesinde görmek istemiyorum, herif Beşiktaş 11'inde kendine yer buluyor. Hele sahada kabadayı gibi yürüyüşü yok mu...

Oğuzhan'ın da bu sezon son şansı. Sezon sonu verimsiz bir Oğuzhan izlemiş olursak satmamız lazım. Bizim verimsiz orta sahaya 2.5 Milyon verecek lüksümüz yok. Çocuk ne yaşadıysa kaç senedir kafayı toparlayamadı. Kartal daha çok rotasyona girmeli.

yilmaz dedi ki...

Yani rotasyon yapılır anlarım da, rotasyonun amacı oyuncuları dinlendirmek, az oynayanlara şans vermek filandır. Biz alenen yenilmek için çıktık sahaya. Gerçekten bir adım ilerisini söylemeye dilim varmıyor, biz gerçekten yenilmek için oynadık. Yenileceğimizi bile bile rotasyon yapmadık, bile isteye yenilmek istedik. Dün çıkan kadro da maç içi müdahaleler de alenen yenilmek için.

Açayım biraz. Tamam anladık as oyuncuları götürmediniz Braga'ya. Makul. Olmayacak bir hedef için çoğu sakatlıktan yeni çıkmış oyuncuyu riske etmemeyi anlarım. E be kardeşim tamam da, Oğuzhan en iyi zamanında bile yumuşak bir ortasaha iken, bu maçta Kartal'la beraber 4-4-2'nin ortasında oynatmak da neyin nesi? Caner'i bekten öne alıp Rebocho'yu bek'e koyduğumuzdan beri takım toparlandı, üstelik de Roco'nun ağırlığı bilinirken neden tekrar Caner geçer ki beke? Necip illa ki oynayacaksa rotasyonlu kadroda, al sana rotasyon. Alt yapıdan bir beki oynat, Necip'i ortasahaya Oğuzhan'ın yerine koy. Ortasaha dirençli olsun en azından. Güven haftalardır formsuz. Adamı daha da fazla taraftarın önüne atmaya ne gerek var? Caner bi kanatta, Boyd bir kanatta olsa, Lens hamle oyuncusu olarak yedekte beklese... Yani bu maçı kazanabilecek bi düzine 11 opsiyonu çıkar. Kazanamayacak 11'i seçmiş hocamız.

Bir de hadi herşeyi geçtim. Tamam maça da başladın böyle. Be kardeşim eğrisi doğrusuna denk gelmiş, bir gol atmışsın. Rakibine "benim ölüm bile sana gol atar, ayağını denk al" demişsin. İlk yarının sonlarına doğru kırmızı kart da görmüşsün. İkinci yarıya niye değişilikle başlamıyorsun?

Hakikaten şu an real madrid'in, city'nin kadrosunu mu istersin, yoksa bu kadroya adam akıllı bir teknik heyet mi istersin deseler ikincisini seçerim. Bu kadrodan hallice bir kadroyla Bilic'in Beşiktaş'ı, Liverpool'u eledi, Tottenham'ı yendi. Kadro bahanesi baydı artık.

Koca götlü Güven yüzünden maçlara konsantre olamıyorum. Oğuzhan'dan da olsa olsa amigo kız olur.

Huzeyfe dedi ki...

Oğuzhan ve Kartal'ın istatistiklerine baktım biraz. Oğuzhan'ın kaçarak ve saklanarak oynadığı çok bariz. Herhalde kendi kendine düzelmeyecek. Bu adamı kiralık göndermemiz lazım. Sergen ilgilensin biraz onunla. Ozan nasıl yeniden futbolcu olduğunu hatırladıysa belki Oğuzhan da hatırlar. Ama şu haliyle sahada olmasını kabul etmek zor. Bunu da bir "fanı" olarak söylüyorum.
Kartal 20 dakika daha az oynamasına rağmen topla 14 kez daha fazla buluşmuş, 10 pas fazla yapmış. %80 isabetle 44 pas yapmış, pas arası, top çalma, ikili mücadele istatistikleri gayet iyi. En büyük handikapı boyu. Girdiği hava topu mücadelesi yok. Bir de rakip yarı sahada yaptığı pas sayısı nispeten az, bunların da yarısı isabetli. Uzun pas sayısı 2. Cross pasları daha çok atması lazım. Ayrıca o pasların şiddeti biraz daha fazla olmalı. Gelişme gösterip göstermeyeceği birkaç maçta belli olur zaten. Tabi üst-üste oynarsa. Yoksa bir ileri iki geri gider.

Necip'in bir özkaynak üretimi olarak futbolculuğunu sorgulamak çok zor. Çünkü adamda daha temel eksiklikler var. Common sense dediğimiz şey yok bir kere. Neyi hangi amaçla yaptığını bilmeyen, refleksleriyle hipotalamustan oynayan bir adam. Futbolcu olmasa da Necip'ten birşey olmaz. Anadolu'da bir yerlerde oynasın. Geçelim.

Yorum Gönder

Ara