.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Ekim 2019 Çarşamba

SL10 Antalyaspor - Beşiktaş



Tarih:  02 Kasım 2019 Cumartesi 20.00

Stadyum: Antalya Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Kevin N'koudou, Dorukhan Toköz, Douglas / Harun Kavaklıdere

Cezalı Oyuncular :  Caner Erkin / Hakan Özmert


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

54 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Anadolu takımları orta sahayı es geçip uzun ve hızlı oynamaya çalışıyorlar. 2 ön liberoyla çıkmanın mantığı yok çünkü o bölgeyi büyük ihtimalle kullanmayacaklar. Bu sebeple Atiba ve Elneny'den biri ilk 11de olmamalı. Sanmıyorum ama temennim bu.

Tam olarak iyileşmeyen kimse oynatılmamalı. Burak, Ruiz vs.

Caner cezalı olduğu için Rebocho yerini iyicene sağlamlaştırır.

GS sonrası Antalya güzel bir rakip. Avcı'nın bu şansı iyi değerlendirmesi gerekli.

Karius
GG(Necip) Vida Roco Rebocho
Atiba-Elneny
Lens Ljajic(Güven) Diaby
Umut

turgay dedi ki...

ilk golü bizim atmamız lazım. gençlerbirliği kadar olamıyorsak zaten sahaya çıkmamıza gerek yok.

yilmaz dedi ki...

Bosque zamanında, rezalet bir sezon geçirirken, hemen hemen aynı haftalarda feneri sürklase ederek yendik ve bir sonraki hafta konya deplasmanında 2-2 beraberliği son dakikada kurtarmıştık. Bilemedim. Benzer birşey olabilir diye korkuyorum. Burayı geçersek fikstür bir kaç hafta güzel.

fidddas dedi ki...

tekrar hoca maalesef yapamadı dememek için milli araya kadar iki galibiyet gerekiyor. galatasaray, trabzon ve başakşehir puan kaybedebilecekleri maçlar oynayacaklar ama fenerbahçe onlara göre çok daha uygun iki maç oynayacak.

iki galibiyeti almak için umut nayırla orta-kafa-gol gerekiyorsa onu bile yapsın bence. milli arada sakatlar düzeldikten sonra ve kafasını biraz daha toparladıktan sonra kendi idealine yaklaşmayı tekrar deneyebilir. ama bunun için önce takımı başarı kaosundan uzak tutması gerekiyor. umarım bu dönemde bir süre daha pragmatik olmayı kabul eder.

gg vida roco rebocho
elneny oğuzhan
boyd diaby güven
umut

Basar dedi ki...

Bu maçta Ozzy ve Boyd oynasa iyi olur gibi dusunuyorum. Orta saha Atiba-Ozzy, sağda Lens solda Boyd... Yine hafif çaplı kapanalım, maç Antalya’da üstümüze gelirler.

planck dedi ki...

4-1-3-2 denememiz lazım. çizgilere basmayı sadece beklere bırakıp ceza sahası ve yay civarına 5 kişi sokmadıkça gol atma ihtimalimiz çok zor bu oyuncu kalitesiyle.

Huzeyfe dedi ki...

@planck

Aynen. Bence Atibayı stoperlerin arasına atıp 3-5-2 de oynayabilir. Zaten kenarda safkan bek yok, hepsi wing back tarzı adamlar. Diaby veya Ljajic forveti ikilerse orada hareketlilik veya yaratıcılık da olur.

beagle dedi ki...

Hoca ile ortak görüşüm az ama sezon başından beri iyi performans verenler ve noktalar belirlendi:

Karius
GG (Doruk) Vida Roco (kafa toplari) Rebocho
Atiba- 8
7- Diaby 11
Umut

3 noktayi oturtmak önemli.
8 de bence Oguzhan, genelce Elneny, Surpriz Ljajic olur.

7 de Boyda 3 maç üstüste zaman vermeli. En çok hücum aksiyonu yapan o. Diaby orada berbat. Lens de malum. Fiziken iyi. 2. Yari Hasic ve sakatliktan dönmüş Mertcan gormek lazım.

11- Nkodu büyük kazık. Iyi koşuyor ama bitiriş yok. Caner şu an için keser, hele terste Boyd olursa. Güven solda olmamali. Tek yeri 2. Forvet olarak Diaby ile cekismek.

Hocanin ve eski yonetimin umut ve para bağladığı: Ruiz, Ljajic, Burak, Nkoudu, Lens, Boyd şu anda sadece masraflar. 6 ana oyuncu böyle olursa bu takim tabiki zorlanir.

Karius
Gg Vida Roco Rebocho
Atiba Oguzhan
Boyd Diaby Ljajic
Umut
Bu hafta için ilk 11 olmali.



Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hasta ti dedi ki...

lens yerine nkoudu'yu sagda goreydik iyiydi, bu adami neden sola, ic forvete atmışlar zamanında anlamasi zor,diaby merkez(kossun gol kacirsin felan), ljajic sol on(daha çok topla buluşur), ama nerdeyse tam kadroyuz, zevkli mac olur, gelsin çekirdekler, gitsin biralar :)

yilmaz dedi ki...

nkoudu için bench en iyi yerdir bence :)

Basar dedi ki...

Talisca söylentileri dolaşıyor. Bu takımda olur mu, ne dersiniz?

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

@basar
Ben geleceğini sanmıyorum ama eğer gelirse, önü arkası bütün takımı onun varlığına göre şekillendirmek zorundayız. Forvetler ve ortasaha buna göre olmak zorunda.
Talisca ve kısa pas oyunu da pek yan yana gelebilecek iki olay değil.

Bunun yanında ütopik olarak avcı bu adamdan başka bir sinerji yaratır mı diye de düşünülebilir.

Maaş ve bonservis sebebiyle olmayacak bir iş her durumda.

beagle dedi ki...

Yav zaten hazir çökmusken 3-5M maasla Taliscalarla falan degil de yeni Oguzhan, Töre falan yetiştirip Sosa, Marcelo bularak toparlanalim. Bu sefer en iyi adamimizi 7M a satmak zorunda olmadan tabi.

BJK4EVER dedi ki...

Bazi maclar antrenorler icin tam bir sinav maci. Bence Antalyaspor maci tam da oyle bir mac. Korkak ve basit bir antrenor GS macini kazanan 11'i bozmaz, risk almaz. Winner, cesaretli bir antrenor o macin cok farkli bir mac oldugunu idrak edip Antalya macina cok farkli bir takimla cikmayi goze alir.
Antalya macini kazanacaksak bu Elneny-Atiba orta sahasiyla, Oguzhan ve Ljajic'i vs yedek birakarak olmaz.
Bu macta ortalariyla rakibi acabilecek Caner de yok. 0-0'a baglarsin. Macin basindan beri topa hukmeden, golu dusunen, zorlayan bir 11'le cikmaliyiz. Bakalim Avci'da bu cesaret var mi?

Pheaglix dedi ki...

lens gerçekten korkunç bir oyuncu. karşı karşıya asla gol atamamasını geçtim (kimsenin gol atmasını umduğunu sanmıyorum zaten), ama en ufak bir kontrada top lens'e gelirse otomatikman o atak bitiyor. hani ne yapmaması gerekiyorsa tam olarak onu yapmayı başarıyor.

lens yerine sağ kanatta utku ya da ersin'in oynamamasının sebebini söyleyebilecek olan var mı?

Huzeyfe dedi ki...

Hocanin Ljajic'in sol onde oynayabilecegini farketmesi 2 ay surmeseydi bu kadar basarisiz bir baslangic yapmazdik heralde.
Elneny cok iyi futbolcu, hareketli oldugu zaman. Takimin hareketsizlik problemini cozebilecek yeteneklere sahip. Ama tembel ve kayboluyor. Ayrica orta sahada isirmadan oynuyor.
Lens her zamanki gibi. Kafasiz. Hem rakibi hem kaleciyi cok rahat gecebilecekken topu sola cekip, yuzdesi en dusuk sutu cekmeyi tercih etti.
Umut'un bitiriciligi esas problemi. Ama 9 numara fundamentali iyi. Top indirdi, faul aldi, kosu yapti. Guven'le karsilastirilmaz bile.
Son olarak Ruiz iyi futbolcu. Ters kademeye girdigi, Rebocho'nun arkasini topladigi cok pozisyon oldu. Ben cok begeniyorum acikcasi.

Hidayet dedi ki...

abdullah hoca da geçen sezon şenol güneş'in bulduğu doğru formülü ortasahada buldu . ideal değil fakat beşiktaş için doğru formül bu . şu kadroda sosa -gomez olsa 4-5 olur ilk yarı . fakat özellikle umut -lens düşük kalite , diaby sakar ,ljajic de formsuz olunca 2'de kaldı . sonra abdullah avcı style oyuna döndük . fakat ceza sahamızın önünde gereğinden fazla oynuyoruz topla . yiyeceğimiz bir golle işin yönü değişir . sağlam olsalar tam burak -nkoudou maçı aslında ikinci yarı . lens'i tanımlamaya kelimeler yetersiz kalır..

Huzeyfe dedi ki...

Ikinci yariyi izlerken kör olma tehlikesi var. Öyle bir oyun oynuyoruz. Rebocho'nun arkası bomboş. Sürekli Diego cross top atıyor. Biz de önde Umutla oynuyoruz. Ters ayaklı 195cm adamı sol açık oynatiyoruz. Avcı'nın müdahaleleri berbat.

YSY dedi ki...

El Neny: Necipin ayağı az daha temiz olanı...

Adam ne hücumda var ne defansta. Bu nedir abi..

Huzeyfe dedi ki...

Ahmet Nur Cebi bu maci izediyse devre arasinda ilk yapacagi sey Avci'yi kovmak olmali. Senol Gunes de oyuncu degisiklikleriyle takimini bozan bir adamdi, Avci onun bir ust liginde, tek hamleyle butun herseyi bozmayi basarabiliyor.

Hidayet dedi ki...

abdullah avcı'yı karius kurtardı . burak yılmaz varken umut sağ açık ,ljajic çıkıyor . devekuşu gibi umut .. her pozisyon yerde ,her pozisyon saniyelerle geç ,erken ,önde , geride . ama hep eksik . beşiktaş'ın hücum iq'su herhalde ligde ilk 10'a giremez . hem yeteneksizler ,hem oyunu okumaktan bihaberler. takım sadece reaktif hücum yapabiliyor . ben rakip teknik direktör olsam topu beşiktaş'a seve seve veririm . al kullan sen . ben nasıl olsa kapar , hızlı çıkarak en az bir tane sıkıştırırım . sen hücumda zaten beceriksizsin . risk almaya değer. bu takım düşünmeyecek , nabız yüksek oynayacak ki hiç kafasını karıştırmasın . kafayı kullanmak zorunda kalırsa saçmalıyor .

beagle dedi ki...

Naapti o hoca? 442 2-0 yakaladi, ikinci yari gol atan Diaby sağa, Ljajic 10a, sonra Oguzhan 10a... elninni sabit ama. Cok muhteşem topçu, maça ugrarsa...

Basar dedi ki...

Biz acayip az birazcılar takımıyız! Umut’un hırsı isteği var golü yok, Lens kanatta etkili ama golü yok, Diaby hareketli sırtı dönük oyunu yok, Elneny iyi top dagıtıyor ikili mücadele-hava topu yok, Atiba ahtopot gibi ama hep yarım saniye geç, Ljajic teknik ama tam bölgesi yok, ozzy dikine oynuyor özgüveni yok, Nkoudou hızlı ama içeri kat etmiyor, Caner iyi orta kesiyor defansı yok...

Az kuru-pilav gibiyiz, bir şeyler vaat ediyor ama aç kalıyorsun. Tuz biber katıp doymaya çalışıyorsun çünkü daha fazla yemek yok!

Hidayet dedi ki...

dün özellikle ikinci golden sonra takımın rölantide oynaması hoca'nın tercihi mi yoksa takımın refleksi mi ? var mı bu konuda yorum yapacak ? açıkçası ikinci golden sonra 15/16 dönemini hatırlatan paslaşmalar gördüm fakat hücum planı olmadan yapılan , atak sonlandırılmadan sanki rakibi daha çok koşturmak için yapılan paslaşmalardı . fakat ikici yarı apayrı bir duruma düştük . hiçbir şey anlamadım bu maçtan . ben golden sonraki çekilmeyi hoca'nın planladığını düşünüyorum . ama niye ?

fidddas dedi ki...

çok acayip bir lig olacak bu sene, berbat bir giden bir ligde liderden 4 rakiplerden max 2 puan gerideyiz.

beagle dedi ki...

@fiddas
Sampiyonluk devre arasi transferine kaldi gibi. Ernst Alex Drogba falan bulan götürür.

Bu maç Ruizin de kevgir oldugunu gösterdi. Marcelo transferini yapsak iş biter.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@beagle
Abi adam 1 aylık sakatlıktan dönüp bir antremanla maça çıktı, biraz insaf. Ben stopere gelene kadar takımın her mevkisine transfer yaparım. Santraforun yok, kanadın yok, orta sahan yok, kalecin yok, stoperin olsa ne, olmasa ne!

beagle dedi ki...

Bugün begenmiyor değilim ki Can. Geldiginden beri oyle. Esas isinde kötü (markaj, fizik güç, hiz kötü, hava toplari da yetersiz) ayağı iyi stoper.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Mümkünse 8 ve santrafor alalım ilk. Genelde böyle kötü sezonlari lobiciliği ile gs alır, fırsat vermemek lazım. Bu sene devre arası transferi muazzam önemli, mutlaka şimdiden çalışmak gerekiyor. Bu önemli görevi eski scout/transfer ekibine vermemeye özen göstermeli.

Talisca’yı parasından transfer edemezsin zaten de mutsuzum kiralayın beni kontenjanı ile yarım devreliğine gelirse denge bozucu olabilir. Yoksa uzun vadede bu futbol tarzının oyuncusu değil.

Zaitsev dedi ki...

Oyuncu transferinden önce antrenör transferi lazım. Bırakın 6,8,10 transferini. 2-0 olmuş. Sahada manasızca pas yapmaya çalışan, 2ci yarı ileri gidemeyen bir takım var. Atiba ve Elneny'den biri çıkmalıyken Lens-Burak değişiyoruz. Umut'tan sol açık yapıyoruz. Yok mu yedekte açık oyuncusu?

Yetmiyor. Ljajic-Ozzy değişiyor. 10 numarada tutmayan Ozzy yine 10 numarada. En son Güven-Umut. Yine orjinal açık oyuncusu yok sahada.

Bu arada Atiba-Elneny'de maçı bitiriyorlar. Bitik Antalya'yı kendine getirdik, az daha puanı bırakıyorduk.

@ Hidayet

O paslaşmaların ardındaki saçmalığı sorguladığın için teşekkür ederim. Hayatımda gördüğüm en manasız paslaşmalardı. İlerideki top geriye geliyor. Defanstan topun kimin alacağı belli değil. Vida eliyle ileriden adam çağırıyor, garip işler oldu.

turgay dedi ki...

2 farklı skorlar her zaman tehlikelidir özellikle de maçın başında bu farka ulaştıysanız fırsatını bulunca 3-4 yapmanız lazım. biz bu fırsatları bulduk ama beceriksizlikten atamadık. hemen ikinci yarı başında golü de yiyince panik düğmesine bastı takım. burada sürekli kaybetme psikolojisinin yansımalarını gördük hem takımda hem de yedek kulübesinde. bunun sonucu olarak çok kolay geçmesi gerek maçta kalecimiz ile 3 puan aldık. kariusun motivasyonu açısından iyi oldu tabi bu durum.

avcının panik olmasını üzerindeki baskıya bağlamak istiyorum. eğer panik değil de gerçekten bu kadar kötü okuyorsa oyunu vay halimize. sezon başından bu yana baskının vermiş olduğu panikle inanılmaz kötü değişiklikler yapıyor. oyunu okuyamamak ve yanlış tercihlerde bizim oyunumuzu etkiliyor. şu 2 galibiyet umarım baskıyı biraz hafifletmiştir.

yilmaz dedi ki...

Öncelikle iki galibiyetle umutlanmamak lazım, ama lig lideri ile 4 puan fark kalınca el mahkum birşeyler yapmak gerkiyor.

Bence stoper için daha fazla enerji harcamanın anlamı yok. Yani Vida başta olmak üzere satış yaparsak ne ala, ama 3 stoper ve alternatifleri varken tekrar stoper almak fuzuli masraf. Olabildiğince az para harcamak gerektiğine göre, tek hamlede takımın çehresini değiştirecek transferlere yönelmek lazım. Bence bir numaralı öncelik ortasaha. Atiba-Elneny ile sezon bitmez. Oğuzhan da anlaşıldı ki olmayacak artık. İyi bir box to box bulmak lazım. Ernst denmiş, ben Fink'e bile razıyım. Forvet de bir kelepir bulabilirsek mutlaka almalıyız ama gidip Love tarzı bir saçmalık yapacaklarsa, Burak-Umut tercihimdir.

Zaitsev dedi ki...

Stoper konusunda @ yilmaz'a katılıyorum. Önce oyun görüşü yüksek, dikine oynamaktan korkmayan 8 bulabiliyorsak bulalım. Bunu bulamıyorsak forvet transferi bile israf.

Marcelo hayali kurmadan önce Marcelo'nun önünde en iyi durumlarındaki Atiba-Ozzy ve Sosa'nın hareketli bir oyun oynadıklarını unutmayalım. Bu takıma Marcelo gelse Vida'dan farkı kalmaz. 1-2 hava topu fazla alır belki o kadar.

Abdullah hocanın tercihleri ise ilginçliğini koruyor. Geçenlerde yazdığım gibi Şebol hocanın kötü bir replikası gibi şu anda.

Rize maçındaki 2ci forveti sokmamak için direnmesi ve çifter bek oynatması??

Yedekte 1.90'lık santrfor varken Güven ile orta-gol oynamaya çalışması??

Ayrıca son maçlara bakarsak;

Braga maçında Boyd oynadı. Kötü müydü? Değil. iyi miydi? Eldekilerden evet. Bir daha oynamadı??

Aynı maçta Kartal maça girdi. Kötü mü oynadı? Gayet iyi oynadı. Bir daha düşünülmedi? Neden?

Geçen hafta Roco. Kötü müydü? Bence değildi. 1-2 hata dışında iyiydi. Bu hafta yok??

Yedekler için genel görüntü. ortaya iyi birşey koysan da oynama ihtimalin sakatlıklara bağlı. o zaman o yedeklerden hayır gelir mi?

BurkayJK dedi ki...

Bana göre en lazım olanı santrfor. Şampiyonluk gibi bir beklentim yok ama ilk yarıyı lidere yakın bitireceksek bir forvet alalım ve yarışın içinde kalalım bari.

Onun dışında, Lens'e genel kanının aksine ne kadar sabır göstersem de hoca oraya başka bir çözüm bulmalı. Devre arası Lens'ten para kazanabilirsek gönderelim ve Boyd'dan faydalanmaya bakalım. Hem Hasic'i epey merak ediyorum. Seneye sağ kanadı Boyd-Hasic götürecek şekilde planlamalı ve hazırlamalıyız.

Atiba ve Elneny ligde maç kaçırmadan oynayacaklarsa -en azından bu sezon için- oraya transfer yapmazdım.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mergan1903 dedi ki...

Bana göre kabahatin en büyüğü doğal olarak Avcı'da. Oyuncu tercihlerini kendisi yapıyor. Yani formsuz olan adamı kesersin olur biter. Aynı hataları tekrarlayarak farklı bir sonuç beklemek aptallık.
Görüşüm Atiba'nın şu anki oyun formatında hücum açısından çok etkisiz olduğu. Basında çıkan haberlere bakınca zannedersin ki Atiba takımı kurtarıyor. Ancak takım hücuma çıkmaya çalıştığında aldığı topların %90'ını (belki daha da fazlasını) yana veya geriye oynuyor. Hücuma çıkamayınca baskı yiyoruz ve rakip daha fazla öne çıkıyor. Cumartesi günü Atiba geriye doğru pas verirken rakip pas arası yaptı. Yani rakipler de Atiba'nın oyununu öğrendi. Bu sezon Atiba'nın oynamadığı maçlar ise hücum aktivitelerinin en fazla olduğu maçlardı. Bu maçlarda topu ileriye taşımakta çok sorunla karşılaşmadığımız gibi en fazla pozisyona girdiğimiz maçlardı bunlar.
Tabii ki sadece Atiba değil. Hocanın Ljajic ve Lens ısrarı da kabul edilebilir gibi değil. Az bir süre alan Kartal bence hem Atiba'dan, hem de Ljajiç'ten daha iyi performans gösterdi. Ancak sonraki maçta ortada yok.
Mevcut kadrodan üstüne para vermeden gönderilecek oyuncu olmadığı sürece transfer yapılmasına karşıyım. giden oyuncu olursa da üst limit en fazla 2M Euro olmalı. Aksi takdirde çöküş devam edecektir.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Hocam eldeki her verinin bir açıklaması ve bir "ama" sı vardır.

Bizim tek elzem ihtiyacımız topu iyi kullanacak bir orta saha. Giunti veya Ernst lazım bize. Ondan sonra forvet ve stoper. Orta saha alamıyorsan masrafa gerek yok, oynatalım gençleri.

İsterse bedavaya Ramos'u, Van Dijk'i getir. Önünde ondan aldığı pası iyi kullanacak bir orta sahan yoksa bir şey üretemezsin. Yarı sahada sağa sola pas atarsın.

Defansif yan top kaygısıyla forveti çıkarmayıp sol açık yapıyorsan büyük takım antrenörü olamazsın. Duran topta pozisyon vermemek için sol açığa adam koyuyorsun ama rakibin o adam yüzünden oraya yüklenip oradan daha fazla orta açma ihtimalini düşünemiyorsun. Antalya maçın son kısmını neden bizim sol tarafta oynadı? Pas yapmak için Medel'den stoper yapıp orta golü yemek ile aynı yaklaşım bu.

Kartal, Oğuzhan'dan 3 cm kısa. Boyu var. Fizik açısından Avrupa maçında ezilmeyen adam bizim ligde de ezilmez. Yetenek varsa oynayacak. Ayrıca Diaby ile oynuyoruz. Bu kadar takılmayalım fiziğe.

Pas oyunu oynayan takımın sol veya sağ açığı forvet olmaz. Açığa forvet koyuyorsan orta-gol oynayacaksın demektir. O zaman pas oyunundan vazgeçeceğiz. Bir karar verelim.

Roco'ya genel olarak iyiydi. Oynatırsan daha iyi olur. Oynatmazsan alacağın bu kadardır. Ben sakatlıktan çıkan oyuncunun hemen oynatılmasına karşıyım. Ruiz değil Roco oynasa bundan kötü olur muydu? Bence olmazdı. O zaman Ruiz bir hafta daha toparlasın kendini. Burak 3-4 maç kaybetti bu yüzden.

İyi yarı stoper iyidir ama bir yere kadar. Rakip hızlı geldiği zaman yarma stoper seni patlatır.

Ayrıca öyle bir anlattınız ki Marcelo 45 gol attı zannettim. Vida ve Marcelo yakın sayıda gol atmışlar. Hava hakimiyetini övdüğümüz Sivok'ta Vida ile aynı boyda ve ondan çelimsiz.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Elneni Ruiz net Avcı transferleri, sakat olmadıklarında forma tapulu. Sirf bu 2 çok yumuşak/yetersiz adamdan dolayi Avciya hiç inanmiyorum. Bunlar sampiyon olacak takimda oynamaz. Basakcity Kasimpaşa Arsenal gibi (:) ) sampiyon olmasa da olur takimlarda oynar.
Yüreği yeter hatasindan döner mi? maç mudaheleleri hiç öyle demiyor.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Nkodou'da tam bir Avcı transferi. Onu es geçmeyelim. Hızlı kanat sever Abdullah hoca.

Hoca planlı programlı bir yapıya sahip. Tek kişilik transfer listeleri bu yapıya uygun değil. O yüzden alınan adamlar da hocanın listesindedirler. Çok fazla isimde ortada dönmedi. 2 veya 3cü tercihler alınmış demek. Douglas yönetim transferi gibi duruyor.

Oyuncu yapısı bir sorun olmakla beraber esas mevzumuz bu kadro hocanın hedeflediği oyunu oynayamaz. Hoca bunun farkına büyük kayıplar vererek vardı ama yine de bu oyunu denemek istiyor.

Boyd ile Diaby geleceğine Sedat Şahintürk'ü elimizde tutsak daha iyiydi.

İçerideki maçlarda yarım saatte olsa bir genç denenmeli. Kartal olur Erdem olur. Kartal, Braga maçındaki gibi oynayabilirse büyük bir kazanç sağlarız.

Huzeyfe dedi ki...

Yine genç oyuncularla ilgili konuşulduğu için maydonoz olmak istiyorum. Haftasonu Leicester City maçını izledim. Çağlar hem gol attı hem de muazzam oynadı. PL podcastlerini de takip eden biri olarak söyleyeyim, hemen heryerde Çağlar'dan Premier ligin Van Dijk'tan sonra en iyi stoperlerinden biri diye bahsedildi. Hatta Evans-Çağlar ikilisini ligin en iyi tandemi olarak görüyor çoğu yorumcu. Çağlar 23 yaşında.
Sadece şunu söylemek istiyorum. Alternatif bir evrende 15-16 sezonu sonunda Freiburg yerine Beşiktaş'a 4. stoper olarak transfer olan Çağlar, Necip'in arkasında yedek bekliyor. Düşünün tek bir dakika süper lig oynamamış, Türkiye'de yetişmiş bir stoperden bahsediyoruz. Sonra burda "yok kardeşim altyapıdan genç çıkmıyor işte" goygoyu yapılıyor. Çıkar abi oyuncu. Şans verilirse gelişebilir, Necip gibi gelişmeyebilir de. Ama şans verilmezse gelişmeyeceği kesin. Oynasın şu çocuklar, olmuyorsa olmasın. Transfer olsunlar, bir sirkulasyon olsun bir sonraki gruba bakalım. 25 yaşına gelene kadar beklemeyelim artık.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe genç oyuncu oynatılsın dedikçe genç oyuncu fetişisti oluyor adımız. Ama adamların Liverpool deplasmanında 3 gol atan 19'luk forvetine ağzımızın suyu akıyor.

Altyapıdan oyuncu yetiştirmek bir lüks değil zorunluluktur. Bir futbol kulübü, "biz iyi oyuncu yetiştiremiyoruz" diyemez. Mesela Barcelona "biz büyük takımız, problemli bir oyuncuyu futbolcu yapacağız diye uğraşamayız" deseydi... Ya da Real Madrid kaleci mi bulamadı da 18'lik Casillas'ı A takımda -tüm hatalarına rağmen- oynattı. Onlar da "Büyük takım" olsalardı Casillas'ın ilk hatalı golünden sonra Buffon'u almayı bilirlerdi.

Örneklerle çoğaltmanın anlamı yok. "Bu ülkede futbolcu yetişmiyor" lafı bir gözlemdir. Bunu sen söylersin, ben söylerim, yorumcu söyler. Fakat icra makamı olan Kulüpler, Federasyon, spor bakanlığı vs. söyleyemez. Onlar bu lafı bize söyletmemekle yükümlüdürler.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Burada alkış emojisi olmadigindan sözle alkışlıyorum: "Altyapi zorunluluktur".

@Zaitsev
442 oynattiginin farkinda mi sence? Kurduğu bu takim ona uygun çünkü de. Ama iyi giderken bayiliyor bozmaya.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz +1903

@ beagle

Sahaya niyet ettim 4-2-3-1'e diye çıkıyoruz ama sonrası karışık :) Bence oyuncular bile ne oynadığımızın tam olarak farkında değil. İşler bir noktadan sonra kopuyor sonrası ise tam curcuna. Antalya maçında top Vida'ya geliyor, adam önden elle oyuncu çağırıyor.

Avcı'ya inancım yüksekti. Şu an neredeyse hiç kalmadı. Gelsin Samet en azından futbol oynarız. Bundan kötü olmaz sonuç.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Avci bugün maça bile gitmemiş. Lakayıtligin dibi. Sergene bile razıyım,ama keşke Yasin gelse faydasiz pahalilarla vedalassak, genç millileri koysak.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bunu biraz açar mısın? Neden Yasin?

Ben şu anda Lampard'a büyük hayranlık duyuyorum. Muazzam bir teknik direktörlük performansı gösteriyor. Genç oyuncuları takıma monte etmesi, özgüvenlerini yükseltmesi, onlara sorumluluk vermesi ve bunları yaparken kazanan bir takım olmayı başarması ve belirli bir düzende oyun oynatıyor olması olağanüstü bir başarı bence. Bu adamın teknik direktörlük geçmişi 18 ay ama gerçekten ne yaptığını biliyor. Sezon başından beri kadroya bile almadığı Pulisic'in ilk maçında hattrick yapması aslında başlı başına bir gösterge. Oyuncularından yapabilecekleri ölçüde basit şeyler istiyor ve onların da buna uyum göstermesi gerektiğini anlatmayı başarıyor.

Bence Beşiktaş teknik direktörü böyle biri olmalı. Bu Yasin mi bilmiyorum, tanımıyorum çünkü. Sadece genç takım oyuncularını iyi tanıdığı için mi yoksa gerçekten kaliteli bir teknik direktör potansiyeli gördüğün için mi böyle düşünüyorsun?

beagle dedi ki...

Genç takım maçlarında izlediğim teknik direktörlük performansından dolayı. Hem kadroyu iyi kullaniyor, herkese sans veriyor, hem de BJK gazozuna maçı bile kazanmalidiri hissettiriyordu. Devre arasina mağlup girdigimiz maclari cevirişlerine de bayiliyordum. Yukarida Şenol yerine makul biri olsa 5-10 oyuncu fazla cikarirdi Yasin.

Mesela şu an U19 hocasi Ozan Köprülü eldeki malzemeyi yeterince iyi kullanamiyor. Anil Gonderic ve Batuhan Durmuş önemli kayiplar. Emre vb seçimlerine katilmiyorum. Biraz menejer iliskilerine ve/veya kendi kariyerine önem veriyor bence.

Ama toptan gomemem Ozan Hocayi. Almosu uzun rahatsizlik sonrasi bu şekilde monte edip kazanmak, boyu yetersiz Atamerdeki mücadele gücünü orta sahaya koymak iyi hocalik.

Yasin iddiali bir sezon başına yalniz gelirse olmaz. Basın vb yer onu. Böyle kayıp sezonda, baskiyi azaltacak bir teknik menejerle (Ali G. gibi) görev alirsa ise çok iyi bir teknik direktör kazaniriz saniyorum.
Sonuçta bizim ülkede 160 IQ falan gerekmiyor. Gençlerle iyi çalışabilen bir hoca Beşiktaş'ın tek çıkışı.
En büyük zararlari Toschak Bosque Schuster gibi hocalar getirip, transfer sampiyonlugu peşindeyken gördük. Bizde olmuyooor.

Yorum Gönder

Ara