.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ekim 2019 Cuma

SL09 Beşiktaş - Galatasaray


Tarih:  27 Ekim 2019 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Victor Ruiz, Burak Yılmaz, Dorukhan Toköz, Gökhan Gönül, Douglas, Abdoulay Diaby, Kevin Nkoudou / Mario Lemina

Cezalı Oyuncular :  - / Ömer Bayram


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

56 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Abdullah Avcı'nın açıklamalarından anladığım kadarıyla sonraki hedefi bize küfürden ceza aldırıp kendini kovdurmak olacak. Çünkü taraftar her zaman haklıymış ama daha kötü bir tezahürat yapmamış.

Atiba ve Elneny'li top yapamayan saçma bir kadro ile sahaya çıkacağız.

İlk golü atan kazanır ama benim şahsi düşüncem maçı kazanan uzun vadede kaybedecek.

Karius
Necip Vida Roco Rebocho
Atiba-ELneny
Boyd-Ljajic-Güven
Umut

Sezonun en iyilerinden Güven'i kadroya almadan olmaz dedim :)

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Yeni yönetimin yapabileceği ilk ve en önemli icraat Abdullah Avcı'yı göndermek. Cruyff'un güzel bir sözü var "futbol çok basit bir oyundur, zor olan basit oynamaktır" diye (playing football is very simple, but playing simple football is the hardest thing there is) , bu bu güzel sözün prensip olarak tam tersini yaşıyoruz. Bazen normal rahat yapılacak bir işi bilinçli sandığınız tercihlerle karıştırırsınız, çorba edersiniz, aslında müdahale etmeseniz alışılagelmiş mecraında akıp gidecek iş, öyle bir sorun yumağına dönüşür ki, sonrasında kaybettiğiniz zamana mı, harcadığınız emeğe mi, bozulan moralinize mi üzülseniz, ne fayda.

Beşiktaş'ta bunu yaşıyor Abdullah Avcı'nın sorgulanamaz antrenörlüğü ile. Tabii steril ortamlara alışmış, söylediği gibi antrenörlüğü belki sorgulanmayacak biri fakat bir teknik direktör ve yönetici olarak çapının Beşiktaş için yetersiz olduğunu kanıtladı. Braga maçı için yeterince bahanesi var aslında yani bu kadar çok eksikle galibiyet beklemiyordum ben de. Fakat bugüne kadarki süreç, hazırlık maçları, resmi maçlar, basına verdiği demeçler, maalesef neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bazı arkadaşlar hocadan çok ümitli idi, ben de açıkçası denenebilir görüyordum. Galiba Beşiktaş Abdullah Avcı gibi işleri karmaşıklaştıran birinden ziyade düz bir teknik direktörle yani bu Samet Aybaba veya Beşiktaşlı herhangi bir eski futbolcu olabilirdi, -Feyyaz Uçar dahil- bundan çok daha iyisini yapardı. Kadro olarak geçen sene ligi üçüncü bitiren takım ile bu takım arasında bence pek bir fark yok. Belki de bu takımın potansiyeli daha fazla.

Oyuncuların kararlılık, arzu, tempo, inanç ve otorite gibi mental unsurlara ihtiyacı var. Abdullah Avcı ise bunların hiçbirisini sağlayamıyor, maalesef. Bu maçı tesadüfen kazanabiliriz, kazanırsak sadece olması gerekenler gecikecek, pek işe yaramayacak.

Murat dedi ki...

bu haramileri yenip Abdullah Avcı denen balonu göndermek kral hareket olurdu, dosya düşmana korku salardık

Basar dedi ki...

Yönetimden tek bir talebim var. Bu takıma bu transferleri yapan kimler varsa markayı küçük düşürmekten ötürü dava açsınlar!

Bu pazar yeniliriz, en iyi ihtimalle berabere kalırız.

fidddas dedi ki...

maç 0-0 biterse hiç şaşırmam ve bu sonuç teknik direktörleri çok memnun eder...
biz galatasaraya göre birazcık daha fazla sakarız, bir de onlarda böyle maçlarda saçma sapan gol atabilecek babel var. Rakibin durumuna göre en önemli iki dezavantaj bunlar.
Biz ise yan toptan gol bulabiliriz, çünkü onların en iyi oyuncuları musleranın en büyük zaafı yan top.
Ben hocaya gelirken mesefaliydim, yapamayacağını da düşünüyordum. Maalesef yapamadı.

Murat dedi ki...

bu takımın hedefikümede kalmak olur tabi ha hep söylüyorum, terim angutu sikertmek ve pislik camiasını inönüye gömmek hala yapabileceğimiz birşey, Avcı hıyarının kalamsına vesile olacaksa kafa karıştırıcı, beraberlikle götü kurtaracaksa bacısına karısını sövün bu tarikatçı o.ç nin belki siktirip gider, yenilirsek gitmezse saldırın falan yani yuh artık...

Huzeyfe dedi ki...

Sene başından beri hoca konusunda sabit fikirli olmadım. Maglubiyetlerden sonra "bandwagon" #avciistifa triplerinde de değilim. Sene başında zaman tanınması gerektiğini düşünüyordum ama zamanla hocanın bir oyun ve anlayış oturtamadığını, üst-üste kötü sonuçlar gelince pragmatik davranacağını ve bu seneyi çöpe atacağımızı da yazmıştım burada. Artık elimizde yeteri kadar veri var ve bütün göstergeler Avcı'yla vakit kaybettiğimizi işaret ediyor.
Abdullah Avcı bu takımın başına bir sistem-oyun anlayışı inşa etmek için geldi. Biliç zamanında olduğu gibi, saha içine yerleşmeyi bilen, koşan, mücadele eden, en azından izlediğinizde bir planın varlığını hissettiren bir takım oluşturmasını ve oyun kurgulamasını bekliyordum. Bunun olmadığı açık. Üstelik taktiksel anlamda, oyuncu tercihleriyle ve oyuna müdaheleleriyle kendiyle de çelişen, tutarsız ve tarihe geçecek kadar başarısız bir teknik direktör gördük. Bunun karşısında kadronun yetersizliği, sakatlıklar ve şanssızlık gibi argümanlar var. Bence Abdullah Avcı savunulamaz durumda.
Mevcut kadro şampiyonluk için yetersiz olabilir. Ama sahada gördüğümüz şeyi izah etmiyor. Beşiktaş'ı izleyince burada Meksikalilarla oynadığımız Pazar ligi geliyor aklıma. Rastgele 11 adamı sahaya koysanız böyle birşey oynar. Ne bir ikili oyun, ne bir tempolu pas trafiği, hiçbirşey yok. Üstelik futbolda doğal olarak var olan iletişim de yok oyuncular arasında. Kimse birbirini anlamıyor. Merak ediyorum antrenmanlarda, hazırlık döneminde ne yaptı bu takım acaba?
Şansızlık diye bir argüman var. Bu da artık son çare heralde hocayı savunmak için. 3 topumuz direkten dönmüş Braga maçında. Yerseniz. Biri frikik, biri penaltı ki o da olmayan bir pozisyondan. Rakibiniz altıpas içinden ve çevresinden 10 tane şut atmış. Ben Braga taraftarı olsam şanssızdık diyen Beşiktaşlıyı beyzbol sopasıyla kovalarım.
Beşiktaş'ın teknik direktörünün 4 ayda kurguladığı tek gol planı Caner'in orta asyadan yaptığı ortalar. Lütfen abi saçmalamayın artık. Abdullah Avcı zırvalıyor. Tamamen kontrolü kaybetmiş, mahvetti koca bir seneyi. Hiçbirşey kazandırmadı bize bu adam. Neyi savunuyorsunuz?

can dedi ki...

@huzeyfe

Bati yakasinda misin yoksa sen de? Benim arada oynadigim meksika, kolombiya, iran ve abd karmasi yaslilar takimi besiktas’tan cok daha fazla takim oyunu oynuyor.

Avcı maalesef yapamadı- pek çok arkadaş yapamayacağını öngörmüştü zaten. İşin kötüsü avcı ile devam ederek bir süre sonra yeni yönetim okları kendi üzerine çekecek diye korkuyorum. Ama herhalde o olmadan yollar ayrılacak. Bu noktadan sonra toparlanması çok mümkün gözükmüyor, kadro kalitemiz de buna müsaade etmeyecek gibi. O yüzden iki tarafta daha fazla örselenmeden bu işin bitmesi en hayırlısı.

Huzeyfe dedi ki...

@can

Midwest-St Louis. Aynen. Güney Amerikalı -haliyle- bir de Boşnak çok burada. Onlar da canavar gibi top oynuyorlar. Düzeni olan her takım kafa kafaya oynar Beşiktaşla.

Hasta ti dedi ki...

atiba elneny oguzhan orta sahası efsane olur yanliz,ljajic solda oyalansın, sol bekimizde rebocco olsun baska ihsan istemem :)

beagle dedi ki...

Çok ciddi-kayirmasiz kadrom:
Karius
Gg Vida Roco(boydan mecbur) Rebocho
Kartal Atiba
Lens Diaby Ljajic
Umut

Hoca ne cikarir:
Karius
Gg Vida Necip Caner
Elninni Atiba
Lens Ljajic Güven
Umut

Besiktasa gecmis olsun...

fidddas dedi ki...

Umut bizim seviyemizde değil ama santrafor oynayacak baska oyuncu da yok

Gg vida roco rebocho
Atiba elneny
Lens ljajic guven
Umut

bu kadroyla çıkar hoca sanki.

BJK4EVER dedi ki...

Kadro pek de umut verici degil. Zaten takimda kalitesi ve teknik kapasitesi belirli bir standardin uzerinde oyuncu yok kadar az, olani da yedek birakmisiz. Uzaktan sut, duran toplar Ljajic olmadigina gore sifir.
Atiba-Elneny ile cikmanin anlami da ben kaliteli hucum etmeyecegim, sen topu al. Ben topu alsam bile sacma salak yan paslarla oldururum oyunu, bir bok yemem. Bunlari yaparken de mac icerisinde en az 1 kere sacma top kaybederim (Atiba rakibe gotunu dayayip Selcuk Inan dususu yapip topu kaybeder), gol olur olmaz Allah kerim.
Ikisi de dunyanin en yavas, en yumusak onliberosu oldugu icin de rakip bol bol rahatca dripling yapar o bolgede, sut imkani bulur. Ne olur Allah kerim.
Tek umut verici nokta kanatlara agirlik verilen kadroda forvette 1.70lik Guvenin cirpinislarini izlemeyecegiz, en azindan ceza sahasina top atildiginda orada bir pivot forvet olacak kotu olsa bile.

Basar dedi ki...

Elneny’i devre arasında beklemeksizin geri göndermek lazım.

Basar dedi ki...

Yaklaşık 15 dakikadır adını duymadım Elneny’nin! Atiba iyi kötü mücadele ediyor, bişeyler yapmaya uğraşıyor.

Armagan dedi ki...

elneny out, kartal in. 60 sonrasi caner veya lens out, güven in.

fena oynamiyoruz ama acayip bir demoralize hal var, cosku eksik.

Hidayet dedi ki...

ilk 15 dk bireysel hataladan bulduğumuz pozisyonlar hariç birşey yapamadık . fakat derby maçı olduğu için eksikler de pırıl pırıl gözüküyor . bu takımın belini doğrultması için tartışılmayacak üç ilkonbir oyuncusuna ihtiyacı var . santrfor (cenk olmaz) , 8 numara , gole yakın sağ açık . ilk yarıdaki skorun sorumlusu da mykonosçu pezevenktir . hastane parası olsun amk..

Armagan dedi ki...

sunu da eklemek lazim, bu takima su anda yapilabilecek en büyük iyilik bugünden tezi yok acil bir santrafor arayisina girilmeli ama ara döneme ama yaz dönemine yetisecek sekilde. 3. 4. siradaki oyuncumuz kac mactir bizi temsil etmek zorundaysa oyuncu planlamasinda ciddi sorunlar vardir. sorumlular utansin.

beagle dedi ki...

Vasat Roco, Umut arti Rebocho hatta Lens ile en azindan fizik ezikligimiz dengelendi. Bu galibiyet fiziksel dirence yazar. Ikinci yari GSyi ciddi sarstik. Avci muthis değişikliklerle(!) bizi kitlemeden önce tabi.

Karius da onemli. Son dakikalara onde girersen fizikli kaleci gerekiyor. Mac sonu doldur bosaltlarda bize uygun kaleci oldugunu gosterdi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi beceriksizlik yine diz boyu, organizasyon da tartisilir, ama istah ve konsantrasyon acisindan cok net sinifi gectik. Hele Vida ve Karius inanilmaz konsantreydi. Diger gozume carpanlar;

- Umut Nayir'i gol atti diye kahraman yapmaya gerek yok. Maalesef cok yetersiz, ama ic saha maclarinda sonradan oyuna girip hirsiyla gucuyle rakibi ezecek pivot santrfor tam olarak.

- Rebocho'nun ayagi cok cok temiz, tam bir Motta'nin hizlisi. Rebocho-Caner ikiliden olusan kanat ligin ustunde bir ikili ofansif olarak.

- Diaby ve N'Koudou'yu donusumlu olarak sag kanatta kullanmak, solu Rebocho-Caner yapmak mantikli olabilir.

- Necip 5 dakika oynamasina ragmen 1 sari kart, bir kendi kalesine 90'a sut istatistigi var. 60'ta falan girseydi demek ki takimin iflahini sikerdi. Inanilmaz.

Takim olarak ne vaad ediyoruz kestirmek hala zor. Ama ligimiz o kadar boktan ki; soyle 2 mac ust uste alip gaza gelsek sakatlarin iyilesmesiyle vs bir ivme yakalabiliriz gibi. Fikstur de musait; haftaya Antalya'yi yenersek bir sonraki mac ic saha Denizli. Oradan cikartmayiz bunlari.

Bu arada GS'ye ayrica tebrikler. Bu kadar orospu cocugunu istesen bir araya getiremezsin. Lemina, Babel, Mariano, Emre Mor, Belhanda, hepsi ayri antipatik. Ulan dusuk profilli bir Romen oyuncu almissin, ki ne kadar pic olabilir diyorsun, ama o bile tam bir pic cikiyor. Umarim CL'de rezil olmaya devam eder antipatikler ordusu.

yilmaz dedi ki...

Gençler dertlere Bi hafta ara veriyom ben. İmparatorun suratını ekşittik ya şu çıkmalarla, bir sonraki maça kadar halay Mode on. :)

BJK4EVER dedi ki...

Ermanin pislik kipkirmizi suratini izleme zevkini yasattiginiz icin tesekkurler cocuklar. Umarum Abdulkerim de Umit Karan maliyla bol bol dalga gecer.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar bir dakika...! Yapılacak bir sürü analiz var ama ilk önce bir şunu dinleyin:

ŞİNANAY... :))

fidddas dedi ki...

benim için galatasarayı yenmiş olmak yeterli, hocaya teşekkürler...
kalan maçlarda 5 galibiyet çıkartsın ve yenilmesin potada olursun, devre arasında golcü ve 8 gelsin , olur bişeyler...

turgay dedi ki...

Şinanay yavrum şinanay :))))

Antalya maçında görüşürüz

planck dedi ki...

bu sene ilk defa bir maçı 80dkdan fazla izledim. Menejerlerin çöp ettiği iki takımın sahada ne yapmaya çalıştıkları belli olmadan bir maçtı. Umut için sevindim, her beşiktaşlı inönüde derbide galibey golünü atıp taraftara koşmak ister. çocuk bugün kariyerinin top noktasını yaşadı, daha da fazlası çıkmaz. cenk'in kişisel antrenörleriyle anlaşsın, italya seri b'de her maç oynayabileceği bir takım bulsun 5-6 sene orada eğitsin kendini. 30undan sonra kendini bulan italyan pivot santraforlardan biri olarak takıma dönse kafi.

can dedi ki...

@planck
İyi kariyer planlaması yapmışsın Umut’a. :))) Ben de ilk defa maçın tamamını izlemeye tahammül edebildim. Yeni yönetim ve ödenen maaşlarla bir kıpırdanma mı oldu? GS’nin çok kötü olması mı bizi daha derli toplu gösterdi? Bu galibiyet bu kadro yapısının topu rakibe vererek daha iyi oynadığına mı işaret ediyor? Avcı bu haftadan nasıl sonuçlar çıkaracak? Bunları haftaya göreceğiz.

Zaitsev dedi ki...

Oyun açısından olmasa da mücadele açısından güzel maç oldu. Avcı'nın pas oyunu ısrarından vazgeçip direk oyun denemesi güzel bir gelişme. İnşallah 1-2 maçlık bir heves değildir.

** Umut bir santrfor'un yapması gereken her şeyi yaptı. Topu ileride tuttu, stoperlerle boğuştu, boş koşularını yaptı, hava toplarında ezilmedi, pozisyon buldu ve hakkettiği şekilde golünü attı. Topu sürmeden uzaktan çektiği şut harici iyi bir performans gösterdi.

** Çocukluk hayalinin Beşiktaş'ta oynamak olduğu ortaya çıkan bir oyuncunun ilk 11 çıktığı ilk maçta ki bu bir GS maçı; heyecanlanmadan taş gibi top oynamasını beklemek biraz hayalcilik ve acımasızlık. Güven'e verilen kadar şans verilmeden yorum yapılmamalı. Attığı golde pozisyon öncesi yavaşlayıp hızlanarak stoperi bozması bile bir seviyede kalitesi olduğunu gösterir.

** Roco 1-2 pozisyon harici iyiydi. Asıl soru; bu adam 1.5 sene yattıktan sonra bile böyle oynayabiliyorsa biz niye Medel ve Necip gibi saçma stoper hamleleri izliyoruz bu süreçte?

** Sol bek Rebocho. Bu dakikadan sonra değişmemeli.

** Elneny konusunda @basar'a katılmıyorum. Çok iyi alan kapadı, orta sahada eksiğimiz olan sertliği takıma kazandırdı. Topu ayağında tutmadan, tek paslarla oyunu katkı verdi. Bence de Atiba ile beraber o bölgeye fazlalar ama kulübeye Elneny mi gitmeli Atiba mı bu karar maça göre verilmeli.

** Atiba defansif anlamdan bildiğimiz Atiba ama bomboşken defans arkasına atamadığı 2 tane uzun top var. Bir orta saha oyuncusunun bunları atması lazım.

** Bu Lens'in sözleşmesinde 60 dakika oynar diye madde mi var?

beagle dedi ki...

@zaitsev
Elneni 2 ikili mücadele kazanimi 9 denemede. Ne sertligi allasen. Kosuyor mu evet de Oguzhan da koşuyordu.
Atiba ve Gönül 7 8 ikili mucadele kazandilar %55 60 ile. Diaby bile 12 de 6 kazandi.

Kafalar galibiyetle karışık, Avci iyi hoca Elneny sert topçu olduysa vay halimize. Uzun zaman daha kaybederiz.
Avcinin lens dışarı Ljajic ortaya Diaby saga hareketi bize ikinci yarida kurdugumuz oyun üstünlüğünü net kaybettirdi. Ruiz ve Burak olsa oynatirdi. Zaten maçı havadan ve fizikten kaybederdik.

Sakatlar sayesinde alinmis bir galibiyet, umarim burnumuzdan gelmez.

teahead dedi ki...

Ben elneny,roco, Caner,karius,lens ve Umut u beğendim.
Umut Mario Gomez gibi göründü hatta 😄

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Elneny temastan kaçmıyor ve yıkılmıyor. Temas olacak diye toptan da kaçmıyor. Sertlik olayına ikili mücadele kazanma bazlı bakmak benim açımdan doğru değil. 2li mücadelede rakibi geri püskürtmüş de olabilirsin, rakibi bozmuş olabilirsin ama topu alamadın mı istatistik yüzden düşüyor.

Maç içinde alan kapatması, tek top yapması, oyunu dikine düşünmesi ve hızlı karar verip topu ayağında gevelememesi gibi iyi tarafları da vardı. Bu şekilde devam ederse takım oyununa katkısı olur. Devam etmez ise kenarda Kartal var.

Mesela Atiba daha fazla 2'li mücadele kazanıyor ama topu ayağından çıkarmıyor, uzun top atmıyor, dikine gitmiyor. Ozzy zaten temas almamak için topu ayağında tutmuyor. Malum en sonunda Braga maçında yedirdi golü.

Onun dışında Avcı'nın oyuna müdahalesinin oyuna GS'ye verdiği konusunda tamamen katılıyorum. Lens yerine Diaby çıkmalıydı ve maç sonuna doğru Boyd'da oyuna alınmalıydı.

Umut-Güven değişikliği ise bence planlıydı. Umut ile stoperleri yorup son 20 Güven ile işi bitirmeyi planladık gibi geliyor. Umut'un yıkılmaması ve gol atması ile Güven'in yine kaybolması Abdullah hocanın ileriye dönük planlarını bozacak:)

Murat dedi ki...

uzun vadede işimize yaramayacağını düşünenlerdenim haramileri yenmemizin, berbat bir takımı yendik öncelikle, olumlu tek nokta Alanya galibiyetindeki oyun planının devamına benzer biroyun oynamamızdı,

Gökhan Gönül iyiydi Necip sağolsun Gökhan Gönül'ün maç içi bıraktığı mirası tam 2 dakikada yedi, helal olsun gerçekten,

Onun dışında Karius'u beğendim, Rebecho'yu beğendim, Roco çok ağır, devamlılık göstermesi için diğer stoper özelliklerinin baskın olması lazım, bunu göremiyorum, yani defansımız iyiydi ama rakipler bu kadar rezil bir futbol oynamıyor, bu kadar ne yapacağı belli bir takımı durdurmak kolay oldu haliyle.

Orta saha hızlı çıkma konusunda yetenek duvarına çarpıyor, Lens Caner Diaby Umut hücum hattı fıkra gibi aslında, sezon başında Diaby'nin daha fazla işe yarayacağını düşünmüştüm Nkodou'dan,görüşüm devam ediyor, bu adamların birlikte oynamaya alışmasıyla bu takımın kümede kalmadan 4 veya 5.'liğe oynamaya yükseleceğini mümkün görüyorum, fazlasını beklemek, ki bu bekleniyor galibiyet sonrası, hayal.

Sadece kontratak (evet biraz tozlanmışbir ifade bu belki) futbolu ile mümkün olduğunca az topla oynama ile daha yukarısı olabilir, 0-0 biten çok maçımız olacaktır bu haliyle tabi..

beagle dedi ki...

@zaitsev

:) kafa topu almiyor, macta top kazanma 1 adet. Ikili mucadele 9 da 2. Ama topu kazanamazken temas ediyor diye Besiktas'ta 6-8 numara veremeyiz bence. Bugün sadece mutluyuz diye bir hata yapmayalim.

Ileri dusunuyorsa da topu vermiyor. Bir pozisyonda önü bosken Ricoya, baskasinda Kariusa verip ileri vurdurttu. Sac baş yolduracak sekilde geri oynuyor. Atibanin savunma ozurlusu bu ki atibanin kesiciligi de tartisilir.

Oguzhan'in, Tolgay'in yetersiz görünüp oynatilmadığı orta sahada Elneny bir seçenek olamaz.

Kalan mevzularda yakiniz. Mesela @murat ile ayni oyunculari begenmisiz. Kariusu da gonderirsek bence yerini dolduramayacagiz. Keske gozde degilken bonservisini ucuza kapatsak.

sports guy dedi ki...

Soyle bir macta macin adaminin Caner olmasi bir benim mi garibime gitti bilmiyorum.

Bozacak bir ofsayt tuzagi olmayinca kendine mi geldi nedir adam, bence 9/10luk mac oynadi. Ilk yarinin sonunda bi sacma hareketi vardi o kadar(klasik pas vermesi gereken yerde orta acmasi).

Onun disinda hirsi her zaman oldugu gibi zirvedeydi, gecis hucumlarinda kendisinden beklenmeyecek kadar ince en az 3 pasi vardi. Bunlarin yanina muthis de bir asist ekledi.

Kesinlikle sol bek olarak dusunemiyorum bu saatten sonra adami, ama bazi maclarda boyle joker sol olarak kullanilabilir.

Bir de gg'ye parantez acmali. Bu saatten sonra o vucut zaten anca bu tarz maclari 60+ dakka cikartir, ama ne top oynadi be.

Sahsen ben bu macta takimi cok fena fenerbahceye benzettim. Taktiksel anlamda ve kalite olarak da zayif, ama maci kazanmaya yemin etmis oyuncular. Fener'in bu formulle kazandigi tonla derbi olmustur td'den bagimsiz.

Burada da iste o caner ve gg gibi adamlarin farkini gormus oluyoruz bence. Adem buyuk bile girdikten sonra gs'de tek fark yaratan adam olduysa bir sebebi var diye dusunuyorum.

Haftaya yine puan kaybi var, bu derbinin plani anadolu'ya sokmez. Ben avci'da o advocaat isigini goremiyorum. Adam toplu oyunda takimin yurumedigini farkedip kendi topla oynama yuzdesini 30lara cekerek fenere galibiyet serisi yakalatmisti.

Bizim de tek sansimiz o aslinda su an, ama avci bunu olsa olsa derbilerde dener. O yuzden cok da umutlanmamak lazim.

Ama derbi kazanmak iyidir. Sevdigim/saygi duydugum bir yonetim kadrosuna da iyi gelmistir bu galibiyet moralman, o da sevindirici.

planck dedi ki...

Umut topa iki kere dokunması gereken her pozisyonda darma dağın. Tek dokunuşlarının da yarısı kötü, %40ı da almost diyorsun ama işe yaramıyor. Bursasporda oynarken de dikkat ediyordum, bir gelişme göremiyorum malesef.

Elneny ozzynin 6 numara hali, dikine çok temiz pas yapıyor trde iş yapar belki ama CLde falan ağlatırlar.

Karius'u dün üçlü sonrası ilk defa takımı sahiplenmiş gibi gördüm. Aidiyetinden şüphe duymasam kalabilir derim ama vurdum duymaz haline risk almam.

Anadolu deplasmanlarında skor üretebilmemiz için 4-1-3-2 gibi oynamamız lazım yoksa bu kabiliyetsizlik ve fiziksizlikle 2 üzeri xG yakalamak çok zor.

Basar dedi ki...

Podcastte bu konuyu açtım, burada da tartışmaya açmak istiyorum. Genel olarak Elneny’i baya bir beğenen var.

Ben 6 numara için ikili mücadele, top çalma, hava topu rakamlarını zayıf buluyorum. 8 numara için dikine pas, asist öncesi pas, asist+gol sayısını yetersiz buluyorum. Sanki iki bölge için de eksik. 0-0’dan ziyade 1-0’da oyunu tutacak bir oyuncu gibi geliyor bana. İlk yarıda bir ara adını 15-20 dakika duymadım. Mesela N’zonzi ile takas et deseler bir saniye dusunmezdim pazar alsamı.

Sizlerin de fikrini merak ediyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@basar

Övünç güzel özetledi aslında. 6 numara performansı bahsettiğin istatistiklerle tanımlandığında yanıltıcı oluyor. Esasen takımın pozisyon aldığı bölgeyi ve boyunu belirleyen oyuncu 6 numara. Arkasında Vida gibi geri kaçmayı seven, önünde Ljajic gibi pozisyon almayı bilmeyen oyuncular olunca bütün takımı toparlayacak her durumda pozisyon almayı bilen 6 numara çok önemli oluyor Beşiktaş için. Bu yüzden beğeniliyor olabilir. Ben çok beğenmiyorum şahsen, başka da bir özelliği olduğunu düşünmüyorum.

Bence Gs maçının bize gelecek adına tek katkısı, Caner-Umut ikilisinin doldur-boşalta dönen oyunlarda katkı verebilecek bir ikili oluşturması. Onun haricinde yedek kulübesinde oturması gereken adamlar bunlar.

can dedi ki...

@Basar
Elneny’i Nzonzi ile takas etmeyecek bir tane futbolsever çıkmaz dünyada diye tahmin ediyorum. Ha çıkarsa bizim taraftardan çıkar, o kesin. :)))

Murat dedi ki...

elneny bir del solar mı acaba :) bu da 0 gol 0 asistle bitirebilir bence, beagle kadar itin bi tarafına sokmasam da yerine Kartal'ı denemek lazım değil mi yahu, (Atiba hala çok önemli bu takım için, onun yerine olmaz, bu ayıp tabi ama bu ayıbı 3 sezondur eden takıma Beşiktaş denir)

Zaitsev dedi ki...

Maçı izlerken Elneny'nin oyununda beni rahatsız eden bir aksiyon görmedim. Genel olarak da beğendim. Ama bonservisini almam. Orası ayrı bir durum. Şu şartlarda topu ayağında gevelemeyen, dikine oynayan her oyuncuyu beğeniyorum zaten :) Artılar eksiler yazılmış. İlerleyen haftalarda göreceğiz ne çıkacak diye.

6-8 rotasyonumuz; Ozzy kendini imha edince iyicene daraldı. Ozzy'nin son bir barutu kaldı elinde. Onu da iyi bir maç çıkarmadan kullanırsa bir daha forma göremez. Elde ; Atiba-Elneny-Kartal-Necip kaldı. Bende Kartal'ın oynadığı bir kombinasyon görmek isterim. ama bundan sonra bol bol Elneny-Atiba izleriz diye düşünüyorum.

Bu maçın getirilerinden biri de Burak yoksa oynayacak adamın kim olduğudur. Güven ile ön taraf tamamen kilitleniyor. Umut en azından stoperleri bozup, ortalığı karıştırıyor. Boy ve orijinal santrfor olması da işin cabası. Güven'e verilen şans bu çocuğa da verilmeli. Katkısı çok daha fazla olacaktır.

@ can

Herkes Nzonzi-Elneny takası yapar ama Nzonzi, Elneny'nin neredeyse 2 katı maaş alıyor. ŞL yoksa Nzonzi de olmaz. ŞL yoksa zaten Nzonzi de gelmez.

can dedi ki...

@ zaitsev
Orası doğru ama Elneny’e verilen maaş tam bir müsriflik. Zamanında Aybaba Ernst kadar Hasan Türk de koşuyor demiş (ve sıçmıştı); Elneny örneğinde önermesi doğru olabilir. Geldiğinden beri adamın her maç bütün istatistikleri dikkatlice takip etti. Defansif istatistikleri takımın en kötüsünün bile çok çok gerisinde.0-1 arası top çalma ve kesmeyle, 0-1 arası yapılan ve alınan faulle, 0 hava topuyla vs oynuyor. Hücum istatistikleri zaten sıfır. Tek iyi yaptığı şey yüksek pas isabeti ile dağıtmak. Yerine oynayabilecek kimse yoksa kapatalım dükkanı.

yilmaz dedi ki...

Kadromuzun Elneny'yi kesecek kadar derin olmasını ben de isterim, ama bence ortasahada şu anda bir numaralı adam yeri garanti olan. Gaziantep maçındaki kabus ve sonra 3 maç oynamaması filan adam hakkındaki kötü yorumlar için çok haklı bir dayanak noktası oluşturuyor bence.

Nzonzi iyidir, hoştur da, şöyle düşünüyorum. Roma bu adamı 30m€'ya aldıktan bir sene sonra bedelsiz GS'ye yolladı (kiralık). Ayrıca taraftar kendisini ıslıklar eşliğinde gönderdi (samimi söylüyorum, ıslıkladıkları maçta come to beşiktaş dedim kendime :)). Kendisini Roma'ya getiren Monchi de aynı sene gelen başarısızlığın neticesinde, gönderildi ve eski kulübü Sevilla'ya geri döndü. Sevilla da GS'den hemen hemen aynı yaştaki Fernando'yu aldı. GS'de çok değişiklik oldu ama okuduğum bazı gs taraftar yorumları, Fernando'yu deli gibi aradıklarından bahsediyor.


can dedi ki...

Özellikleri tam benzemese de Fernando’yu ben bizim Cisse’ye benzetirdim. Cisse de, üstüste gol attığı bir dönem dışında, çok geri planda kalarak oynadı. Ama gittiğinde yokluğu farkedildi ve şu takımda olsa yaşadığımız sorunların önemli bir kısmı çözülürdü. Mesela Karius’un kolay gol yediği ceza sahası önü şutlarını atacak adamların önü kapatılır, orta sahada hava topuna, fiziksel kora kor girecek bir adam olur, bir de ortasahada ani çıkışlar (Dorukhan+) ve duran toplarda tehdit yaratan ( Atiba+) atletik ve agresif bir oyuncu olurdu. Fernando için de Gsliler benzer hislerde olabilirler.

yilmaz dedi ki...

https://duhuliye.com/n-23220-golun-sifresi-burak-yilmazdan.html

Ahahaha adam oynamadığı maçta bile medya tarafından övülüyor. Çocuğun tırnaklarıyla kazıyarak kazandıklarına da Burak'ı salça ediyorlar.

Beyefendi müsaitse Antalya maçında sergiler umarım hünerlerini

yilmaz dedi ki...

@can cisse ile ilgili yorumlar da elneny ile benzerdi. Sonu da benzer inşallah :)

Hidayet dedi ki...

elneny'i gayet yeterli buluyorum . ali ece derbi öncesinde bir programda avcı'nın elneny'i atiba'nın ikamesi olarak almadığını atiba ile beraber oynatmak için aldığını , lemina'nın sağlığı konusunda futbolcuyla temas koptuğu için elneny'i tercih ettiğini söyledi . yani bir 6 numara performansı beklemiyor . lemina gibi derin oyun kurucu da değil . benim için en büyük eksiği şutör olmaması .hasret kaldık uzaktan vuran ortasaha oyuncusuna. ya da henüz göremedik . nasıl adem ,karius geçen sezonun ikinci yarısında kendilerini bulduysa elneny de oynadıkça daha iyi olacaktır . sanırım maaşı 2 milyon euronun altında . daha ucuza nasıl kiralanacak premier ligden bir oyuncu . ozzy 2.5 alıyor abicim yatarak .

taraftarın bir kısmının keskin seviyor/sevmiyor çizgisi oluyor . elneny ile ilgili istatistikler tutuldu mu anlaşılır hemen sevilmediği :) genelde sevilmeyen oyuncuyla ilgili istatistik paylaşılırken sevilen oyuncular hep metafizik anlamlar katar takıma niyeyse . onların katkısı istatistiğe yansımasa da vardır muhakkak .mesela quaresma gitti , hiç nkoudou , diaby ,lens istatistiği paylaşılmaz oldu . metafizik anlama örnek ise ,mesela oğuzhan birşey yapmaz sahada ama oyuna akıl katar . nerede o akıl istatistiklerde üç yıldır ? yok .. mesela olcay'ın varlığı yeterdi zamanında , takımın çimentosuydu .. elneny - atiba ikilisi kimsenin ideal ikilisi değildir herhalde de elimiz mahkum . çare 8 numara transferi.

fidddas dedi ki...

nzonzi ile ilgili yanlış bit algı var bence. galatasaray baştan aşağıya statik bir takım olduğu için nzonzi o yapı içerisinde olduğundan daha iyi görünüyor. Zaten romadan giderken arkasından teneke çalınmasının sebebi de bu ağırlığı. mesela fenerbahçede oynasa eleştirilir. Bizim takımda 2015-2017 arasında oynasa eleştirilir.

fidddas dedi ki...

Hocanın çok yanıldığı oyunculardan biri de, aynı bizim gibi, oğuzhan oldu. Oğuzhandan 6 numara gibi oynamasını beklediğini bile söyledi. Elneny oğuzhan ikilisi ile ortasahayı pasla domine etmek istiyordu. O yüzden klasik sert 6 numara aslında kafasında yoktu. Ama yaptığı analiz ve hayali ljajicten de istediğini alamayınca sahaya yansımadı. Ljajici analiz edememesi büyük sorun oldu, ana planın tutmaması açısından. İrfan can gibi verim almayı umdu ondan ama ljajic istediği cevabı veremedi.

beagle dedi ki...

Oguzhani 10 oynatan da 6 oynatanda ayni saçmalıkta hocadır. Hatta 6 oynatan daha kötüdür.

Nzonzi bizdr olsa alan kaplayarak savunabilir mi bilmem ama gelmese GS çok daha kötüydü. Hava toplari oyun görüşü vb Fernando eksigini biraz toparladi. Lemina ve Seri asil cacıklar çıktı bence.

Basar dedi ki...

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Basar dedi ki...

Cisse inanılmaz iyi bir adamdı. Erken dönem Atibasıydı aslında

Bu hafta kadro kalitesi çok düşük olan Antalya'yla oynayacağız. Zirveyi zorlamak için önümüzde ideal bir fikstür var. Avcının kaderini bu maçlar çizecektir. Bu vasat kadroyla ilk üçü zorlasa ben saygı duyarım.

beagle dedi ki...

6 konusuyorsak Cisse Inler Nzonzi, klas ama ağır adamlar. Medel Amaral Suat. Cevik, yıpratan ama merkeze hakim olmayan adamlar.
Topal Sackey Tekdemir vb sadece kesici iriler. Ernst Baroni Karhan Tayfur vb all rounderlar. herseyden biraz var ama tek kesici olarak yetmiyor.

Aurelio, Melo, Atiba biraz da Fernando belki. Kendi başlarına tek onlibero mevkisini kotaran adamlar. Eksikleri olsa da Ciger ve Boy başta olmak artıları ile merkezi tek başlarına kapatabildiler. 30 yilda 10 tane saymak zor.

Çok arastirma gereken çok kritik bir rol. Ama doğru adam bulursan 1 kişi fazla oynuyorsun.

planck dedi ki...

kleberson da elneny tadındaydı yanlış hatırlamıyorsam. geldiği gibi eli değen adamlar ernst ve guinti idi. belki yankovu da sayabiliriz.

beagle dedi ki...

Planck soyleyince eskilere biraz daha gittim. Del Solar, Ricardinho, Lechkov ve Guti oynayamadi bizde ya. Standartlari bu kadar dusurmeyelim. Merkezden beklentimiz çok daha yukarılarda.

Yorum Gönder

Ara