.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Kasım 2019 Çarşamba

SL 12 İttifak Holding Konyaspor - Beşiktaş


Tarih:  23 Kasım 2019 Cumartesi 20.00

Stadyum: Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Douglas / -

Cezalı Oyuncular :  - / Levan Shengella


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

75 Yorum:

beagle dedi ki...

Guilherme işini Ljajic yolcu diye yorumluyorum. Ama istatistiği cok yetersiz, minik adam. Avciya güvenmeyi kesip takimi daha batirmasak keske.

BurkayJK dedi ki...

Guilherme söylentileri mi var? Ljajic sezon sonu yolcuysa denenebilir aslında ama ikinci yarı katkısını arttırıp takımda kalmasını daha çok isterim.

Avcı'ya güvenmeyi ya şimdi keseceğiz ya da 1,5 sezon daha süre verip, ne yapıp ne ettiğine bakacağız. Ben ikincisinden yanayım. Her ne kadar zirveyle puan farkı çok az da olsa, bu takımla sezonu 3-5 arası bir yerde bitirmesi bile benim için yeterli olabilir. Devre arası iki iyi takviye gelirse durum değişir.

Sezon sonu Gökhan, Caner (sol bek olan), Vida ve Atiba'dan kurtulmak ümidiyle...

Basar dedi ki...

Evet çok beğenilen Elneny ve nefret edilen Ozzy... ikisinin de savunma fonksiyonu...

https://twitter.com/b_kalafat/status/1197545049183203335?s=21

beagle dedi ki...

@Basar
Çok güzel grafik. Sürekli adı geçen Mensah da riskliymis. Elneniden çok daha fazla denemiş ana kaybetmiş.
Poko değil ama Faty tarzı adamlar 300 500 bine dolu, ve bize Atiba sonrasi kesinlikle lazim.

@Burkay
Şu yoklukta Oguzhan Akgün ve Almosa şans vermemiş, Diabyi sağ kanat diye almış, Güvene tek santrafor olarak bel bağlamış hoca ile ilgili beklenecek hicbir şey yok.

Ha adam balli. Falcao tirtladiktan sonra Lyundima da gitti. Rakipler berbat bu sene. Bu bizi yaniltmasin. Sampiyonluk puan ortalamasi 2.2dir. Avci ile 2yi zor görürüz.

2011 yardimcisi Arif Erdem(firari) olan Avci Kayseri havalimaninda rastladıkları az sayida Bjkliye Arif ve köpeklerini saldirttiktan sonra gevrek gevrek "bu sefer penaltilara kalmadi. 3-0" açıklaması yapiyor...

Bu herifin BJK'nin başında ne işi var? Yere yatırmaktan başka hangi başarısı var? Geçen yıl GSye ikram ettiği şampiyonluktan sonra hangi vasfina güvenilir?

BurkayJK dedi ki...

@beagle

Kayseri olaylarını hatırlamıyorum ve araştırmadım açıkçası. Bu sezona kadar "efendilik" ve "şerefinle oyna hakkınla kazan" gibi ilkeler benim için çok önemliydi. Geçen sezon özellikle son kulvarda şampiyona(!) yapılan kıyakları gördükten sonra hiçbir şey umrumda olmamaya başladı. Burak Yılmaz gelmiş kaptan olmuş, Avcı yanında teröristle gelmiş falan umrumda değil. (Formda bir Melo'ya bile hayır demeyebilirim)

Avcı bayıldığım bir hoca değil ama en azından 1.5 - 2 sene süre verilmesi gereken bir hoca. Sabretmeyeceksek boşa zaman kaybetmeyelim.

beagle dedi ki...

Bugün Caner 11de. Fiziken çok iyi olan Ahmet U17, Almos U19da. Nkudu yedek. Diaby berbat oynadığı kanatta çıkar.

Valla bunlar hoca falan değil. Avci da 2 sene sabredilecek kredisi olan biri degil. Del Bosque 3 ayda kovuldu onla mi ugrasacagiz?

Sorgulanamaz, kupa geçmişi olan birini getirirsen sabredelim. Ama kupasiz Avci BJKde kredisini coktan tuketti.

Pheaglix dedi ki...

klasik puan kaybı maçı. yine caner sağda başlarsa avcı'nın aklından şüphe ederim.

beagle dedi ki...

3. Dk yedigimiz ama yirttigimiz gol Ruiz ve Elneny'nin pamuk helva savunmasina dikkat çekmeli.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş bu maçı kazanırsa sürpriz olur . tam geirye huniyi kurup ileri hızlı çıkılacak maçta caner'i tercih etmiş hoca .

Hidayet dedi ki...

ya bu diaby nasıl bir dengesiz anlamadım . sanki adam buz pateni pistinde oynuyor . sürekli dengesi bozuk sanki kayarak oynuyor gibi . pasları isabetsiz ,şutları bile sanki kayarken son anda topa vuruyor gibi . madem bu adamı burak'ın arkasında oynatmıyorsun bari nkoudou'yu oynat sağda .

bu maç kaybedilirse sorumlusu avcı'dır . caner'le -orta-kafa-gol oynuyoruz . ljajic yok yine . milli ara falan hikaye bu maç ve bundan sonraki her maç avcı'ya yazar . takım dener fakat kalitesi yetmezse başka . fakat 40 dk'da caner orta yapıyor ceza alanında "0" oyuncumuz var . sktrn gidin abi be !

fidddas dedi ki...

Bu kadar taktik gevezeliğin karşılığı bu oyun mu?

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bu kadar boktan oynayan caner ve ljajic dururken en azindan top tasiyan, pzoisyona girem diabynin cikmasi, bilemedim.
Ama abdullah avciyi da anlamak lazim, mazallah top tasiriz, adam eksiltiriz falan. Bizim oyun formatimizda bu tur seylere yer yok, varsa yoksa yan pas, top kaybi ve kaplumbaga hizinda ceviklik ve hiz.

Golllll kral attı şampiyonluk geliyor.

Deplasmanda altın değerinde bir 3 puan aldık. Bu kadroyla yan pas yapmaya mahkumuz zaten. Bir de milli ara dönüşü ve Konya deplasmanı olunca çok kısır bir maç oldu. Avcı mükemmel bir hoca değil ama abartıldığı kadar kötü de değil. Biraz da Beşiktaş'ın kadro kalitesine göre değerlendirmek lazım. Takımın omurgası Burak ve Atiba gibi emeklilikte yaşa takılanlardan oluşuyor. Gökhan Gönül'ü de ekleyelim bunlara. Llajic ve Oğuzhan taraftarın hayal ettiği futbola en uygun oyuncular ancak spor salonundaki türk kızları gibi hafif koşu yapıyorlar maç boyunca. Nkodou ise böyle berbat bir ligde tek başına takımı şampiyon yapacak yeteneklere sahip. İlk yarının kalan son 5 maçından 10 puan çıkarıp ara transfer döneminde orta sahaya dinamik, topla arası iyi modern bir oyuncu bulabilirsek berbat başlayan bu sezondan bir peri masalı çıkabilir.

Zaitsev dedi ki...

Öncelikle Karius'u tebrik ediyorum. O pozisyonu kaçırdım ama izlediğim tekrara ve TV'deki yorumlara göre önünün kapandığını Aydınus'un ve herkesin gözüne iyi sokmuş. Yoksa o golü verirlerdi diye düşünüyorum.

Konya'yı deplasmanda yenmek bir başarı. En iyi zamanımızda bile yenemedik adamları. Bizim kötü halimiz onlarında kötü halinden iyi olunca kazandık. Birazda Abdullah hocanın şansı diyelim.

Caner niye oynaması gereken tek yer harici her yerde oynuyor. Sağ açık nasıl bir fantezidir? Önüne top atılıyor. Topu sola yani geriye doğru çekiyor. Atak ölüyor. Ümit Özat loading. Ve Caner maçı sağda tamamlıyor. Abdullah hoca, Şenol hoca'nın kötü bir replikası olmaya devam ediyor.

Ljajic yetersiz duruyor, eleştireyim diyorum ama bir tarafında Caner öteki tarafında yanından biri koşsa düşen Diaby, arkasında ise 3 metre ve 10 metreden fazla top süremeyen 2 adam var. Bu kadro tercihleri ile Ljajic her zaman kötü duracak.

Milli ara öncesi Ljajic'i çıkardıktan sonra oyunu tamamen kaybettik ama bundan ders almadık.

Caner/Diaby ve Atiba/Elneny'den en az birer tanesi gereksiz. Diaby fiziksel olarak bu ligin oyuncusu değil. Son 20 dakikalar oyuna girmeli. Caner ise sadece sol açık oynamalı ama Nkodou ve Rebocho oynayabileceği 2 mevkiyi kapattığı için Abdullah hoca ona yeni bir yer yaratmaya çalışıyor.

Derbiler harici Atiba ve Elneny beraber oynamamalı. Topu tutamadığımız için rakibin gelmesinden korkuyoruz ve 2 ön libero oynuyoruz ama zaten bu 2 ön libero sebebiyle birazda topu ileri taşıyamıyoruz ve ileri uzun top atıyoruz.

Kartal'ın ve Boyd'un hakkı cayır cayır yeniliyor. Bu adamların ivedilikle rotasyona sokulması lazım.

Hasta ti dedi ki...

Dizilisimiz,oyuncularin birbirine mesafesi, donen toplari(ribauntları :) ) toplamamız, yardımlaşma felan çok iyi bence. Gecen senelerde ki yayılan oyuncuların yerine bunu görmek muazzam. ljajic geriye gelip göbekten top almaya başlayınca mac başladı, ama gercekten atiba-elneny çok gereksiz. belki de 1-0 1-0 1-0 gideriz hep

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Abi Allah aşkına canerin akşam yaptığına asist mi diyoruz? Adam maç boyunca yüzlerce ayağın içine sıçtı aldığı hemen hemen her topu kötü kullandı ama 5 asist diye oynayacak mı?

Sezon başı oynatmak istenen oyun nerede şimdi oynadığımız oyun nerede. Skoru alıyoruz diye övünecek değilim. Sezona bu oyunla başlamasını daha doğru buluyordum ama sezonun ilerleyen zamanlarında oyunu geliştirmek gerek. Biz tam tersi felsefe ile başlayıp garantiye döndük. Buradan bile avcının aslında planlama ve öngörü konusunda ne kadar kötü olduğunu anlayabiliriz.

Geçenlerde de yazdım. Biz Şenol hocadan neden memnun değildik? Oyun planı yanlış, oyuncu tercihleri yanlış ve oyuna müdahaleleri yanlıştı. Bu nedenle çok puan kaybediyorduk. Haliyle hedeflerden uzaklaşıyorsun. Lan aynısını yaşıyoruz şaka gibi. Oyuncu tercihleri yanlış, oyun planı yan ve geri pas üzerine kurulu, e oyuna müdahalede hep yanlış nasıl olacak bu işler. Her maç zıplıyor çekirge bakalım ne zaman patlayacak

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Biz bu kör topal maç kazanma serilerini defalarca gördük. Hepsi de "final" nitelikli maclara gelindiğinde acı gerçeklere, kayıp milyonlara ve genç oyunculara mal oldu.

Küme dusmeyecek kadar kazanmak lazımdı. Sonrasi ise başka. 45 dkda kaleyi bulan tek şut korner sonrasi 30 metreden tingir mingir. Zaten maçı 4 isabetle bitirdik ki zaten bu sayı 1 adet beklenen gol oluyor. Rakibin 3 oyunculuk seri hatası sonunda geldi.

@Ahmet'in dediği gibi 2009 sezonuna benziyor ama arada devre arası var. Rakiplerimiz toparlanacaktir. Zaten FBnin bu sene büyük illegal destek alacağı da kesin.

Yalnız Sol iç pamuk gibi. Ruizden doğru ipini koparan yariyor bizi. Elneny zaten malum. Atiba yaşlı. Yillarimiza mal olan Vatiba gibi bir ikili peşinde basin. Inanmayin. Istatistikle anlatamiyoruz, ozetle bi b.k olmaz bunlardan. Takimda en ekstra direnci Gokhan Gonül veriyor. Karius Vida toparlandilar. Eh lig de malum. Ama sakatlari duzelmis Trabzon, destekli Fb falan harcarlar bizi.

İlk yari beklenen gol ihtimalimiz 0.17 idi. Yani bu oyunla 6 devrede 1 gol atarız diye bekledi analiz sistemi. Yemişim 1-0ı. Beşiktaş bu olamaz. Bunu oynatan da hoca değil. Hadi eskiden eksik çoktu. Dün?

Bjk maçı izlerken telefonla oynamayaniniz kaldi mi? Ben bunalmaktan maça bakamiyorum. Eskiden biri önüme geçse kavga çıkardı. Bunun bize kaybettirdigi şey gelecek. Yegenler falan izlemiyor maçı. Sözde Beşiktaşlı yaptik ama bu rezaletin başında tutamiyorum.

YSY dedi ki...

Ben hedefte şampiyonluğun olduğuna falan inanmıyorum. Öyle bir rezil başladıkki sezona millet geçen seneki fener gibi mi olacağız düşüncesine girdi. En azından bu havadan çıkmak ve devre arasına kör topal güvenilir limana kendimiz atmak yönetimin ilk hedefi bence. O sebeple oyun moyun kimsenin pek ilgilendiğini sanmıyorum. Tabi bu dediğim yönetimin sportif başarı anlamında ilk hedefi, yoksa ilk hedef parayı bulmak.

Basar dedi ki...

Avcı, Aykut tarzı futbol katili hocaları sevmiyorum. Birisi hocaya Beşiktaş’a neden kara kartal dendiğini anlatsın!

Tamam gol yeme sorununu gidermek güzel, 6 maçta 16 puan güzel fakat büyük takım hücum da eden takımdır. Dünyanın heryerinde de böyledir. Kurulan takım + oynatılan oyun muazzam kısır.

Devre arası mutlaka bu takıma takviyeye ihtiyaç var. Seneye de bu oyunun hücum tarafını da oynatacak, 70+ gol atmayı amaçlayan bir hoca ile anlaşmak lazım.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bizim maçı izlerken telefondan da City-Chelsea maçını izledim. O kadar katılıyorum sana :)

Hatalarından ders alan, bunlardan kendisi vazgeçen bir antrenör, büyük antrenör olma yolunda ilerler. Abdullah hoca hatalarından kendi başına vazgeçmiyor. Ya medya tepkisi ya da taraftar tepkisi ile çözüm aramaya başlıyor.

Ligin ilk 4 haftası Güven'le orta-gol oynaması, Necip'i stoper ve sağ bek oynatması, Caner'i sol bek oynatması, çıkması gereken adamlar varken gidip Ljajic'i çıkarması, şimdi de Caner'i sağ açık oynatması.

Bunlardan ilk 3ünden kovulma aşamasına gelinceye ve Sergen tezahüratları başlayıncaya kadar vazgeçmedi.

Caner'in sağ açık olmayacağı Denizli maçında kendini gösterdi. Ama hala inat ediyoruz. 2ci yarı GG önüne bir top attı. Bir sağ açık olsa kaleye kadar inilebilecek bir pozisyondu ama Caner topu sola çekip atağı öldürdü. Adamın genetiğinde sağ açık yok. İnönü'de aynısını yapsın bakalım neler olacak?? Maç bitene kadar ıslıklanır.

Yine Denizli maçında Ljajic çıkınca oyunu rakibe verdik. Bu maçta yine Ljajic çıktı. Allah'tan Konya'nın ortada pas yapma konusunda vasat bile denemeyecek adamları vardı da gelemediler.

Bu arada Avrupa maçlarında iyi oynayan, sorumluluk almaktan kaçmayan 2 adam Kartal ve Boyd süre bile alamadılar. Braga maçının kaçağı Ozzy ise beceremediği 10 numara olarak sürekli sahada. Şenol hoca 3 sene bu adamı 10 numara oynatamadı. Olmayacak dua'ya amin demeye çalışıyor hocamız.
*****************

Ayrıca, Sergen pişti pişeceği kadar. Antep, Alanya, şimdi de Malatya. Keza aynı şekilde Okan Buruk'ta büyük takım için hazır. Bu adamlara görev vermemek hem onlara hem büyüklere zarar. Hem Anadolu'da ne başarısı kazanacaklar. En fazla kupa finalisti olurlar. Onu küme düşen Akhisar'da yapıyor.

Sergen veya Okan Buruk gelseydi sezon başı açıkçası bundan kötü bir durumda olacağımıza ihtimal vermiyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Vallahi benim bir beklentim yok pek. Bu kafayla, oyun duzeniyle yine olmayacak. Gecen sene de iyi gidiyoruz diye kendimizi kandiriyorduk, sansimiz tersine donunce 3. bitirdik bir anda.

Gercek anlamda birseyler denesek eyvallah, ama birsey denemiyoruz, sadece gunu kurtariyoruz, o da bala gote. Rize macindaki futbol ve kadro bizim icin dogru olan, yenilsek bile, son 3-4 haftadaki kadro degil.

Her hafta duran toptan atamayiz. Her hafta rakibin orta sahasi yanlis geri pas atmaz. Papaz her zaman pilav yemez. Sadece deplasman oyuncu icin gecerli degil bu, ic sahada da sikinti yasariz. Denizli macini zar zor kazandik iste.

Takimin defans hatti oturdu eyvallah. Ama Atiba-Elneny derbiler haric olabilecek bir orta saha degil. Hadi Oguzhan'i tutmadi, Ljajic'i 8 olarak gormuyor, ama en azindan Orkan'i vs deneyebilir orada Irfan Can'in evrilmesini sagladigi gibi.

Caner sag acikta olmuyor iste, zorlama. Yaptigi asist de asist falan degil, sansa top, ki o asist de sag kanattan gelmedi. Koca mac boyunca sag kanatta olumlu aksiyon sayisi 1 (Diaby'nin Buraga arapasinda ona cikartmisti topu). N'Koudou ilk 11'de olmali, orta saha ikilisi degismeli.

Iyi defansi on planda tutabiliriz, ama bu yaraticilik seviyesiyle uzun vadede hicbirsey yapamaz bu takim.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Normalde Sergen'in takımı ligi bizim üzerimizde bitiremez. Sergen ve ilk 11de 4-5 oyuncu yeni transfer. Geçen sene defansif oynayan bir takıma ofansif bir antrenör geliyor. Sergen 5-8 arası ligi bitirecek bir kadro kurdu. Sezonu erken açmış bir takımın ilk devreyi bizim üstümüzde bitirmesi Avcı'nın hatası olur ancak.

Transfer konusu da ayrı bir tartışma konusu. Orman transfer yaptığı zaman ortalıkta milyon tane isim olurdu. Bu transfer sezonunda ortalıkta hiç isim dolanmadı. Gittiler, aldılar geldiler. Bu da antrenörün bir liste verdiğini, yönetimin geçen senelerin aksine serseri mayın gibi değil hedefli çalıştığını gösterir. Görünüşe göre gidip alınamayan tek isimde Fiorentina'nın defansı oyuncusu.

Avcı bu kadroyu kendi kurdu. Visca yerine Boyd, Elia yerine Nkodou, Clichy yerine Rebocho, Mahmut yerine Elneny, Epruanu yerine Ruiz. Caicara yerine Douglas. Belki de Robinho niyetine Diaby. Oyuncu profilleri benzer. Medel kalsaydı Attamah gibi kullanırdı. Çok üzülmüştür gitmesine.

Şenol hocaya verilen kadrolarda iyi kadrolardı bu arada. 2018-2019 belki tartışılır ama genel olarak bazı defoları olsa da o kadrolar taş gibi kadrolardı.

Avcı'nın lobisi olmasa pat diye milli takım antrenörü olamazdı. Ayrıca uzun süre GS'nin gelecekteki antrenörü olacak diye düşünüldüğüne inanıyorum. O yüzden Terim'e sallayınca çok toz kalkmadı.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Rakiplerimizin kötü oluşu bizi iyi gösteriyor. Oyun olarak iyi birşey vaat etmiyoruz. Savunmamız iyi diyoruz ama yediğimiz gol ortada. İstese Fırat aydınus çok rahat verirdi o golü ama işte bozuk saat misali doğru iş yaptı. Oyunumuzu çeşitlendirmemiz lazım özellikle de hücumumuzu. Yoksa 1 gol atmak yeterli olmayacak. Caner sevdasından vazgeçmeliyiz. Caner oyun tıkandığında serseri ortaları ile 70ten sonra ancak etki edecek bir adam. Sürekli rakiple hakemle dövüşen aldığı 10 topun 8ini kullanamayan bir adamın 5 asisti var diye kendisine 11de yer bulmaya çalışmak zayıflıktır. Bu nedenle madem 6 kişi bekleyerek oynayacağız o zaman hızlı kanatlara topu eveleyip geveleyen adamlara ihtiyacımız yok.

BurkayJK dedi ki...

Ljajic'e yer açmak için şu dizilişi düşünüyorum ama ne derece sonuç verir kestiremiyorum;

Burak

Ljajic Diaby Nkoudou

Kanatlar tam tersi de olabilir. Diaby'nin yeri zorunda kalmadıkça değişmemeli. Ljajic'in savunma katkısı düşük diyoruz ama merkezde Atiba - Elneny ile oynadığımız da bir gerçek. Eğer Caner'de ısrar edecekse, Ljajic'i kenara alması gerektiğini düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Haftalardır birisi şapkadan tavşan çıkartıyor. Eğer o şapkacı olmazsa veya bir duran top golü yesek halimiz yine sene başındaki duruma döner...

Bu takımın iyi futbol oynaması için Atiba-Elneny yerine taş gibi 2 tane çift yönlü oynayan orta sahaya ihtiyacı var. En kötü bunlardan biri (o da Atiba oynamalı) Ayrıca bir de 5-10 gol arası atacak sağ kanata. Bunun dışında, hücumu biraz seven bir hocaya ihtiyaç var. Hepsinin üstünde Burak-Caner gibi bazı oyuncuların artık takımdan gitmesi gerekiyor! Kısaca sorunlar dağ olmuş, kör topal gidiyoruz işte...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Bu tren patlar patlamasina ama sonunda tekrardan deplasmanda mac kazanma aliskanligina donuyoruz yavas yavas, benim acimdan en onemli unsur bu.

Deplasmanda bu konya'ya tempo yapalim saldiralim diye ciksaydik rahat 2-0 yenilgi alip donerdik.

Zaten atiba'li bi kadro ile bu saatten sonra tempo yapmak zor is. Ruiz de acik alan gordu mu iyice sacmaliyor, kac sari karti var bilmiyorum ama gordugu tum kartlar sacmasapan.

Deplasmanda bu oyunu ben net desteklerim. Gecen sene sampiyon olan gsnin deplasmanda hepi topu 7 galibiyeti vardi bunu unutmamak gerek.

Bu ligde deplasman galibiyeti almak asiri zor is artik. Herkes boguluyor oralarda.

Ha bu tren bence patlarsa asil ic sahada patlar zaten. Cunku bu kadro ve oyun tarziyla icerde de farkli bi sey oynamak zor. Taraftar deplasmanda 0-1 0-0lari kaldirir da icerde kaza kursunuyla bi gol yesen cikarmasi cok zor olur, o da homurdanmalari getirir.

Isin gercegi su ki, avci gelirken benim kafamda zaten bu tarz bir oyun vardi. Ilk seneyi atlatirsak ikinci sene de kalite takviyesiyle ikinci bir lucescu donemi yasariz diye dusunuyordum. Avci lig basinda kendine ihanet edip acilinca dagildi. Bunu yapmasaydi zaten coktan ligde farkli ondeydik ve lucescu benzetmeleri basinda manset olmustu.

Yanisi beklemek lazim. Senol hoca takimin basindayken ben gol ustune gol beklerdim, ama her an gol yiyecegiz diye de tirnaklarimi yerdim.

Simdi maclari izlerken "heralde yemeyiz ya" diye ayaklarimi uzatarak izliyorum ama bu sefer de "nasi aticaz ya?" diye tirnaklarimi yiyorum.

daha dogrusu sigara yakiyorum :)

Alismasi kolay bir tarz degil, ama bu ekol bu takima tam anlamiyla oturursa uyuta uyuta tepeye oynariz bu ligde. Bu sene olmayabilir, ama seneye cok acayip bir besiktas gorebiliriz puan anlaminda.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@Ahmet

Bu bence eldekinden maksimum alma oyunu değil. Nkoudou ve Burak'ın golleri bu adamların maksimumunu vermesinden değil kabiliyetlerinden (tavşan çıkartmalarından) oldu. Her maçta işlemez, işlemedi mi de sene başındaki gibi beraberlik-yenilgi ekseninde buluverirsin kendini. Caner'i kesemeyip sağa atan hoca kendisine hoca demesin bir zahmet, hiçbir gücü yok demek ki. Caner + Burak bu sebepten dedim. Takımda benim sözüm geçer oyuncusuna Ali Şen gibi acımayacaksın. Herkesin yeri bir şekilde dolar.

Herkes gibi ben de maçı izlemedim. Sıkıldım. Başarılı olurken biraz duyulara da hitap etmek lazım. Tamam yaldır yaldır tempo yapamazsın ama 10 dakika 15 dakika yaparsın. Yok! Bomboş bir oyun...

sports guy dedi ki...

@Basar gercekten anliyorum sikayetlerini, ama sikinti surada ki sene basinda da biz tavsan cikartmalar sayesinde gol atiyorduk, yalniz o zaman kalemizde hunharca gol de goruyorduk.

Caner elestirisine de katiliyorum, bence ilk 45 dakika kariyerinin en kotu futbollarindan birini oynadi adam zaten. O maceradan vazgecmeli, bence ne kadar sovsek etsek de orasi su asamada lens'in olmali. Diaby zaten sag kanat falan degil, ic sahada forvete yakin serseri forvet gibi kullanilmadigi surece fayda alinmasi da pek mumkun gozukmuyor.

Benim umudum ic sahada biraz daha proaktif bir oyun gormek. Bu da her ne kadar sol kanat performansini cok begenmesem de sol adem-forvet burak veya umut-ikinci forvetimsi diaby-sag kanat lens dortlusunden geciyor.

Hos su da var, caner ne kadar goz kanatirsa kanatsin en azindan artik bek oynamiyor da gol yedirmiyor :) bazen kucuk seyler sevindiriyor insani boyle iste..

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Biliyorum takım kazanırken hoca gönderilmez ama Avcı gerçekten kovulmayı hakediyor.
Bin defa yazılıp söylendiği için tekrar etmeyeceğim.
Ama bir teknik direktörün genel bir anlayışı olur, bunu oynattığı takımda görürsün. O anlayış takıma uyar veya uymaz ayrı bir konu. Ama Beşiktaş takımı haftalardır ne yapıyor sahada? Şu maçların herhangi birinde geriye düşmüş olsak puan çıkarma ihtimalimiz var mı?
Oyuncu tercihlerinde adalet var mı? Gelişme gösteren bir tane oyuncumuz var mı?
Çebi'de birazcık cesaret varsa bu adamı yollar devre arasında. Ben artık Caner'i izlemeye dayanamıyorum. Devre arasına kadar Beşiktaş maçlarını izlemeyeceğim. Umarım ikinci devreye Avcı ile başlamayız.

Adsız dedi ki...

Bu son sezonla birlikte 4 sezondur süregelen garabeti ilk şampiyonluk sezonuyla bir tutmayın derim. Beşiktaşlı kadar kafasında kavram kargaşası yaşayan taraftar yoktur, önce sabredelim yeter ki sistem otursun der, sonra birden Talisca gibi adamlar fark yaratıyorsa keşke bir tane bulsak deyiverir, sonrasında gençler derken bir ötede az biraz ligde şans görünce hocanın bir bildiği vardır diyerek konuyu bir şekilde bağlar.

Kulüplerimizin Avrupa'da tel tel dağılması da bir şey anlatmamışsa hiçbir şey anlatamaz.

Hayırlısı olsun.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Hocaya karşı olan tahammülsüzlüğüm ve genel tahammülsüzlüğün sebebi 2017-2019 arasında aynı hikayeyi yaşamış olmamız.

Şenol hoca'da o süreçte ligde takımı kötü yönetti ama rakiplerin kötü olması veya maçlarda rakiplerin beceriksizlikleri sebebiyle alınan puanlar sayesinde bir noktaya kadar yarışın içinde kaldı.

Sezon başından beri aynı hatalar, aynı hikaye devam ediyor. Yanlış oyuncu tercihleri, garip kadrolar, garip değişiklikler, oyuncu kayırmaları. Türkiye'nin en iyi analiz yapan adamı, senelerce her takıma kök söktürmüş bir antrenörün bu kadar bariz hatalar yapması inanılmaz.

Beşiktaş'a karşı oynarken Necip'i sağ bekte veya Caner'i sol bekte görse oyunu oraya yıkacak adam Caner veya Necip'ten bek yapmamalı. Atiba-Ozzy'yi defalarca presle yıldırmış antrenör, göbekte bu oyunculara sarılmamalı.

Tamam gol yemiyoruz ama golde atamıyoruz. Sezonun 2ci yarısı Anadolu takımları daha sert ve kapalı oynayacaklar. Bu oyunla onları açamayız. Bize gol atamayacağını idrak eden takımlar üstümüze gelmeyip kapanacaklar. Bunun çözümü Abdullah hoca da yok. Ancak Caner ile orta-gol oynarız.

yilmaz dedi ki...

Benim bu kadrodan daha iyi bir oyun çıkacağına umudum olmadığı için, sonuç geldikçe benim için okeydir. İç ortasahada elimizde kullanabileceğimiz adamlar belli. Atiba, Elneny, Oğuzhan, Necip, Ljajic, Kartal. Neredeyse tüm kombinasyonları denedik. Tek sonuç alabildiğimiz düzen Atiba Elneny. Kanatlarda da N'koudu, Caner, Lens, Diaby, Boyd hepsini denedik. Caner'in olduğu maçlarda puan çıkartabiliyoruz. Bu ideal olmasa da gerçek. Bu sezonun kayıp bir sezon olacağını baştan kabullenirsek, Takımın sol önde Caner ile oynaması benim için sorun değil.

İşte Dorukhan'ı saymazsak son maçta tam kadroyduk. Ancak bu kadar oynayabiliyoruz.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

@yilmaz

Boyd'da "denedik olmadı" diyebileceğimiz kadar ısrar etmedik sanki, o'nu ayrı tutarım.

Sol önde Caner yerine, sıçıp batırmadıkça 5 milyonluk Nkoudou oynar. Hatta Nkoudou sağda verimli olursa oraya koyarım, Ljajic'i sola kaydırırım. Caner'i 70 sonrası oyuna girecek hamle oyuncusu yaparım.

Transferleri bildiğimiz kadarıyla Avcı yaptı ama takım niye oynamıyor hoca diyemem. Adamın elinde 35'lik sağ bek, 37'lik orta saha ve 35'lik yedeksiz forvet var. Ayrıca, belki de sezon öncesi en güvendiği isimlerden biri olan Oğuzhan'dan faydalanamamış. Bana göre en az dört transfere ihtiyacı olan bir takım yönetiyor. Avcı önümüzdeki sezon da bizde olursa, o zaman bir şeyler bekleyerek ağır eleştirebilirim.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Ekleme yapayım. Kartal'ı da net bir şekilde denemedik. Öylesine çıktığımız Avrupa maçlarında oynadı sadece. O maçlarda da iyi oynamasına, sorumluluk almasına rağmen ligde 10-15 dakika bile düşünülmedi.

Neyse haftaya kupa maçı var. Hepsi orada oynar :) Sonra da oynattım olur.

BurkayJK dedi ki...

@Ahmet Usal

Lens'i son oynadığı maçlara kadar savundum ama herif beni savunmayın diye diretiyor. Topsuz oyun katkısı iyi, topla da bir şeyler yapabilse formayı tamamen kapacak. Devre arası teklif varsa satarım. Boyd ve Hasic'i önümüzdeki sezona hazırlamamız şart. Hoca sağ tarafa Visca'sını arıyor ama Boyd varken ve henüz yeterli süre bulmamışken birinin alınması bana yanlış geliyor.

@Zaitsev

Evet, Kartal gibi birkaç genç daha var. Bazı maçlarda izleyebilsek ne güzel olurdu. Şu mali sıkıntıda her sezon bir genç öne çıkarıp vitrine koymamız lazım. Büyük paralara satacaksın diye kural yok. Bir sezon 2 milyona, diğer sezon 12 milyona satarsın. Sen yeter ki şu gençleri pozisyonlarının ikinci-üçüncü tercihi haline getir.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Ahmet Usal

Gayet iyi anlıyorum ama gelinen aşamada konu Feda olayı da değil, çok daha ötesi gerekli.

Feda sezonu geçici bir tedbirdi, kulüp bugünden çok daha makul şartlarda borç yükü altındaydı üstelik. Oysa o süreçte uygulanan nispeten kısa süreli tedbirlerle bile başarılı olabilen, hepsinden önemlisi kendi sezonundan bağımsız olarak bugün geldiğimiz içler acısı futboldan çok daha iyi futbol oynayan bir sezon yaşadık. Bana göre bugün geldiğimiz noktada Feda bir sezonluk konu değil, çok daha uzun vadeli planlanması gereken bir gerçek.

Mevcut halde bile gençler tercih edilmiyor ama Kartal örneğinden yola çıkarak, süre alsa Frankenstein haldeki takımda ne yapacak, daha doğrusu tukaka edilmemesi için nasıl bir performans göstermesi gerekecek. Eslem çok mu kötüydü, hangi oyuna ve sisteme göre. Çok kötü oyuncular olarak gördüğüm sanılmasın, ama Boyd'dan NKoudou'dan Güven'den ve dahi +35'liklerden bahsediyoruz, sonraki aşama ne sizce.

Milli takım örneğin için, belirli bir futbol ekolü olmayan ülkelerde, ki misal İspanya milli takımı uzun süre Atletico tarzı yerine ilk 11 oyuncusu sayısı nedeniyle Barça tarzını benimsedi, oluşan başarılı ve genç jenerasyonlar çok önemli. Bunu yabancı kuralına bağlayamıyorum maalesef, örnek olarak Fransa'yı yenen 11'deki 6 oyuncu Süper Lig'den, 2'si Süper Lig'den Avrupa'ya gitme, 2'si gurbetçi, sadece bir tanesi yani Merih FB altyapısından sonra fazla dikkat çekmeden dışarıya giden oyuncular. Zira dediğim gibi bu jenerasyon meselesi.

Özetle, bizim futbolumuzun ve ligin halinden bağımsız olarak palyatif Feda sezonlarından çok daha ötede uzun vadeli bir icraata ihtiyacımız var. Ki bunu geçmişte üst lig tarihinde tek başarmış kulübüz. Devre arası güzel bir rüya, içinde ligimizdeki takımlarda oynayan Brezilyalıların transfer düşüncesi de olan bir rüya fakat. Çünkü metelik yok. Şimdi değilse ne zaman.

beagle dedi ki...

Ortalikta herkes Canerin 5 asist 1 kötü orta(gol oldu :) ) istatistiği ile dolaşırken duruma bakalim:

- Normal kosullarda Sampiyonluk için maç başı 2.1 gol lazimdi. 70 gol üstü yani. Sezon öncesi epey konuştuk. Benim kötümser listeler 40-50 seviyesinde kaliyordu. 12 maç sonunda 15 goldeyiz.

-Peki çekirge nasil sıçrıyor? Son 6 maçta kalemize 65 şut cekilmiş yalnizca 14 isabet var. Normalde 4 isabetten 1i gol oluyor. Karius da formda. Beklenenden 2.5 gol az yiyor.
Normalizasyon diye birşey var. Örnek maç sayisi arttıkça biz o 2-3 golü yeriz ve hiçbir hedefe varamaz. Boşuna 30 üstü oyunculara bir ton para vermis olur biraz daha batarız.

Görünen o ki, sadece kismetli haftalarmis. Son 6 diyoruz ama sondan 7. Maçı 4-1 kaybettik mesela. Avcı ve kurduğu kadro/sistem hiçbir ışık vermiyor. Ha bu kesatlikla devreye 13 puan daha alip girerse batik sezondan birşey çıkarmı diye beklenebilir. Ama bu olmazsa yani ilk maglubiyette kesinlikle kovulmali ki, yeni gelecek Altinsay listesine bir şans verebilelim.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Ahmet Usal

Çağlar'ın yurtdışına açılması yabancı kontenjanının serbest bırakılması sezonuyla aynı, keza Okay zaten TS'de parlamış bir oyuncuydu. Bu arada tam öte tarafta yani Avrupa'daki oyuncu sıkıntısı da ayrı konu, çok detaylı yazmak lazım, hep birlikte tabii.

CL/ŞL konusu ekonomik olarak elbette doğru. Sorun GS'nin ya da X takımın önüne geçme mevzusu.

Sony'nin kurucusu Morita'nın kitabında bu süreci anlatırken kullandığı bir fıkra var. Bir Amerikalı ve bir Japon ormanda gezintideyken bir aslan görürler. Japon hemen ayakkabı bağlarını bağlamaya başlayınca Amerikalı "bir aslandan daha hızlı koşabileceğini düşünmüyorsun herhalde" der, Japon yanıt verir: "elbette hayır ama senden hızlı koşabilirim". Morita bu fıkrayı "küresel ortamda bunun bir anlamı yoktur tabii" diyerek sonuçlandırır. Bahsettiğimiz bir çıtayı aşmaksa aştıktan sonraki süreç ne olacak, ki o çıtayı geçmişte kiralık bireysel adamlarla aşmışken.

Oysa madem milli takımdan bahsediyoruz neden tersten bakmıyoruz, yani Çağlar'ı neden ve nasıl bulup aldılar tıpkı Merih gibi. Nasıl böyle gençlerle bir kadro kurulabilir, nasıl kulüp sıkıntıdayken 5 milyon verilen bir kanat oyuncusuna karşın halen kanat oyuncusu arıyoruz vs vs.

Kötü olduğu kanıtlanan bir sistem üzerinden plan yapmak, dediğim gibi hayırlısı olsun.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Ahmet Usal

Emre Kılınç bayağı bir süredir gündemde, anlaşılıyor ki şimdi çok daha ciddi. Oğuzhan'ı öngören hocamız o bölgede 5 milyona alınan NKoudou varken devre arasında az veya çok bir sözleşme parasına Emre'ye ok derse -ki belki de kendisi çok istiyor- gayet manalı olur değil mi. Bekleyelim görelim.

Adsız dedi ki...

@Ahmet Usal

Peki gayse gençleri oynatmıyor da -ki FT bize göre çok daha fazla genç ve yerli oynatıyor kimse kusura bakmasın- onlar uçuruma doğru gidince bizde mi gidelim. Ya da ligdeki takımların icraatları ne zaman sadece bize bile değil herhangi bir kulüpte en iyi uygulamalar sınıfına girdi.

Kulüp taraftarlığı olayına hiç girmesek keşke, zira benim savunduğum kısa vadeli başarılardan uzak uzun yıllara varan sabırla ilgili. Yani en az alakalı olanı. Öte yandan dert asmak kesmekse tam da bahsettiğime geliyoruz, taraftar sahadaki futbolcuyu ıslıklıyor ötesi var mı, hem de Feda döneminde 500bine gelip şampiyon yapan takımın en as elemanını.

Adsız dedi ki...

-ekleme-
Ahkam kesmekse derken bahsettiğim taraftarın genel hali, bu platformda eşdeğeri yok.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

"Ve anca batınca döndüler özkaynaklarına". Sana göre hala batmadıysak bence de sorun yok :) Hep beraber debelenmeye devam, zira bir şans var.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

O halde NKoudou ve Boyd'a rağmen sağını solunu tutturamayan teknik yönetimle devam çünkü 12 haftada hala potadayız. Tek kriterimiz ligimizin berbat olması nasılsa.

O zaman şöyle diyelim, kimse ligin halinden şikayet etmesin ki bizim için de her daim umut olsun.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Oguzhan Hollanda genç takim kaptaniydi. Değil Altinsay ben bile biliyordum ismini çok daha önceden. Avcı milli takıma ilk ben aldım diye övünüyor. O da sıkıntı, çocuk Türk milliyi seçmişti. Hadi Avci davet edince seçmiş olsun. Ama mesela bizim gruptan Disko şu anda sana 3 4 çok iyi genc ismi verebilir Hollanda'dan. Ayni şekilde Töre'yi de biliyorduk.

Bana özel nitelikli doğru/ucuz adam bulan kişi veya bütçeyi doğru cilingire yatiran biri lazim.
Ernst,Marcelo,Guinti,Cisse, veya minimum Bobo turevlerini bulmali gelen kişi. Illa 20 tane no name genç gerekmiyor. Alex Hoojdonk Nouma Amokachi Gibi makul fiyatli üst kalite transferleri de menejerden (bu durumda E.T.dan bekliyorum.

Boş atiyoruz ya, mesela ben kimlerle ugrasirdim. Bütçeyi Brian Brobbey'de zorlardim. 50 taksit, %50 vb.
Umraniyeden Gomis ve Serkan Goksuyu alirdim. Marceloyu da artik gerekiyorsan fransadan kulübe Limuzinle getirirdim.
Hiz, Savunmada Cüsse,Oyun kurma, Gol ve Güç sorunlarini cozmeye çalışırdım. Kalan kadroyu illaki altyapi ve mevcutlarla çözersin.

Biz ne yapiyoruz? Guilherme. Ucuz mu?degil. Golcü mu? degil. Güçlü mu? degil. Bunlar kulüp batiran berbat işler.

Aşırı romantik Altinsay fanı da değilim. Altinsay sana 1ma alip 20ma satabileceklerini bulabilir. Ama Bjkyi yarismaci, lige uygun sert, karakterine uugun, atak/baskin oynatacak bir hocaya ihtiyacimiz var.

Master yaparken Strateji hocamiz güzel birşey demisti. Bana boş rakam vermeyin, onu makina da veriyor. Sizin gibi her ay maaş da istemiyor... Biz Bjk'nin gol, puan, mücadele istatistiklerini yorumlarken, Avci topu elde tuttuk ile hikaye anlatiyor. Rakamlar bedava, herkes kullanabilir de doğru yorumlayamiyor olabilir. Mesela Metin Tekin'in güçlü oyun tabiri çok istatistikten daha değerlidir. Ama tabi böyle bir laf ettiğinde dinlenebilmek için Metin olmak gerek.
31-34 puandan çok önümüzdeki maçları rakip ve kış açısından Istanbulda olmasina ragmen daha sert görüyorum. Güzel olmasada böyle bir seri drvam edebiliyorsa, bu senelik ligin açığını kullanabiliriz.
Ama Beşiktaşı 184lük stoper boyu, 37lik onlibero, muzmin sakat Burak omurgası ile hayal eden adama guvenmiyorum. Guveni Umutu tutup Larini gonderme sebebi de eminim, topu nasilsa rakip ceza alanina getirmeyecegim planidir.

turgay dedi ki...

bizim temel problemimiz farklı konuşan adamları seviyoruz oluşumuz. şu oyunu gördükten sonra benim avcı için puanım 0'dır. daha önce de söyledim. sezona bu oyunla başlasak sesim çıkmazdı. çünkü bir açıklamam olurdu. ama sen üzerinde uzun süreli çalışılması gereken, her takımın ve her oyuncunun oynayamayacağı bir oyunla sezona başlayıp, yapamayıp, sonra bu rezil oyuna dönersen ben sana güvenemem. uzun sezonlar içinde oyununu geliştiren, rakip sahada becerisini arttıran takımlar şampiyon oluyorlar. bizim gibi sezon ortası daha gelmeden 8 kişi kendi yarı sahasında bekleyen takımlar değil. beşiktaş takımıysanız bu oyunun övünülecek bir tarafı yok. burada anlatılmak istenen bu. hasbelkader bir golü bulup kazanıp sonra sevinmek bana mantıklı gelmiyor. bir gelecek vaat etmiyoruz oyun olarak sorun burada. günü kurtararak koca sezonu geçiremezsin. avcı şuan boş konuşuyor.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Sene ortasında çok zor ama sene sonunda mutlaka Avcı'ya teşekkür edilmeli. Beşiktaş'ın geleceği adına maalesef hiçbir umut vadetmiyor. Bunu işler iyi giderken söylemek lazım.

Oynadığımız futbol, orta düzey bir Anadolu takımını ilk 5-6'ya sokmak üzere planlanabilecek bir oyun. Yapılan transfer de aynı şekilde. Elneny-Atiba ikilisi büyük takım ikilisi değil (Atiba'yı çok sevmeme rağmen bunu yazmak durumundayım) seneye muhtemelen Atiba emekliye (umarım teknik kadroya) Elneny de eski takımına dönecek. Burayı gerekli yetkinlikle doldurabilmek gerekiyor.

Hoca hücumu o kadar düşünmüyor ki bu kısır oyunumuzda duran top organizasyonu ile bile gol atmayı düşünmüyoruz. 30 yaşındaki Caner'den sağ açık yaratmaya çalışmak muazzam bir hoca fiyaskosu. 1 oyuncu için diğerlerinin yerini değiştirmek de aynı şekilde.

Scout, genç oyuncu işlerine de bu hocanın mantalitesi ile girmek çok yanlış olur. Senede 45-50 gol atan 1-0cı büyük takım olamazsın. Bünyeye ters gelir.

Mesafeliydim, bir şans verilirse iyi kullanabileceğini umuyordum. Şu anda ısınamadım, inanmıyorum, sevmiyorum...

Çekirge bir kaç haftadır sıçrıyor, lastik patladı mı kendi sahamızda bile madara olacağız.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Yok farkındaysan sene sonu teşekkür dedim. Bu mantalitenin üstüne çıkabilecek bir hocaya ihtiyaç var.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

@BurkayJK biraz geç oldu, ancak cevap yazabiliyorum. Boyd'a çok süre verilmedi, ama aldığı sürelerde top taşıyan, hücum aksiyon kanallarını açacak bir oyun stili olduğu izlenimini uyandırmadı. Ayrıca sezona da Boyd ile başlayıp, sonra kestik kendisini. Benim derdim o oynasın bu oynasın değil. Fakat ortasahada Atiba Elneny kenarlarda Caner ve Lens/Ljajic oynadığı sürece galibiyetler gelmeye başladı. Bu çekirge gibi sıçramak da olabilir buradaki arkadaşların yorumladığı şekilde.

Gaziantep Menekşe Halı Yıkama Fabrikası Olarak Tam Otomatik Halı Yıkama Makinalarıyla Gaziantep'in Tüm İlçeleri ve tüm semtlerinde hizmet vermeteyiz.

Yorum Gönder

Ara