.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2017 Cuma

Ekşi Beşiktaş Podcast Bölüm 1

Uzun süredir yapmayı planladığımız ama bir türlü organize olarak gerçekleştirmeyi başaramadığımız podcast programlarının ilkiyle karşınızdayız .

Bu ilk bölümde yeni yazarlardan bendeniz Övünç Şentürk , Mehmet Erdoğan( cochise) ve kurucu ekipten Gürcan Ulusoy ve Burak Tekin ( shelbyl) yer alıyor .

İlk podcast'imiz olduğu için biraz daldan dala konular arasında gezindik , bir takım ses kalitesi problemleri de var mazur görünüz .

Bu ilk bölümde Transferler , şu ana kadar oynanan resmi maçlar , Şenol Güneş ve sonrası , yerli oyuncu talebi , FFP gibi konuları konuştuk , detaylı bilgiye youtube linkindeki açıklamalardan da ulaşabilirsiniz .

İlerleyen dönemlerde içeriği çeşitlendirerek kendini ve hali hazırda sosyal medyada yer alan yorumları tekrar etmeden keyifle dinleyebileceğiniz bir seri yaratmayı amaçlıyoruz . Umarım beğenirsiniz .

İyi Seyirler :







21 Yorum:

fidddas dedi ki...

yerli oyuncu konusunda takımın seviyesine bakmadan 2. ya da 3. yedek olabilecek oyuncuları lig takımlarının kadrosundan çıkarmaya çalıştım.
transfer edilebilir olmalarını da dikkate almadım.
yeterli olmasalar da ülkede yetişmiş oyuncular bana göre sadece şunlar ;

kaleci : onur kıvrak (trabzon)
sağ bek : Uğur Uçar(Başakşehir), Ahmet Oğuz (Gençler)
Stoper : Ertuğrul Ersoy(Bursa), Hakan Çinemre(Göztepe)
Sol Bek : Emre Taşdemir(Bursa), Uğur Çiftçi (Gençler)
Orta Saha : Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Aytaç Kara(Trabzon), Musa Çağıran(Osmanlı), Efecan Karaca(Alanya)
Kanat Forvet : Yusuf Erdoğan(Trabzon), Ömer Ali Şahiner(Konya)
Golcü : Umut Nayır(Osmanlı), Adem Büyük(Kasımpaşa), Muhammet Demir(Sivas)

bunlara bir de altınordunun gençleri eklenebilir. yani türkiyede yetişmiş oyuncu yok. :)

beagle dedi ki...

15. Dk ya not Medel Atiba'ya göre daha çok uzun pas atacak gibi görünüyor. Yani biraz uyum saglarsa takimin kanatlardan hücumunu hizlandirabilir. Ama bu topu bekleyen Cenk ve Quaresma'dan çok ileri atilan topa kosabilecek Lens ve Babel, hava topunu alabilecek/indirebilecek Negredo ile geçerli. Takim çok strese girmeden 1-2 hazırlık maçı mi atsak araya diyorum.

sports guy dedi ki...

Yayin sahane. Ovunc bey istatisiklerden konusmus, gurcan bey yine olayi benim de takintim olan "oyun" uzerinden degerlendirmis, herkes bildigimiz gibi yani :)

Devami gelir diye umuyorum. Twitter'dan gurcan beye de ilettigim gibi buralardan konuk oyuncu da alinabilir podcast'e, ben talibim sahsen oyle bir sey olursa :)

Ayrica takimdaki dinamizm eksikliginin konusulmasi da guzel. Statik oyun sadece beni rahatsiz etmiyormus belli.

hayalet dedi ki...

Atiba'da geldiğinde 30 yaşındaydı, gayet efektif bir oyun oynadı şimdiye kadar. 4 sene verimli oynamış yani. Ben bu 'yaşlı' futbolcu olayına soğuk bakmıyorum. Pepe bana 2 sene seviyesinde değer katacaksa buyursun gelsin. İleriye yönelik projeksiyon yapacağız diye cl gelirinden olmayalım. Kaldı ki Orkan, Töre tarzı oyuncularda var. Q7 seneye giderse yerine 3-4 sene üst seviye oynayacak 30 yaşında bir Lens var elimizde. Özetle 30+ rotasyonu, doğru oyuncularla olursa olur.

planck dedi ki...

valla gürcan beyler en son geçen sene bir post yazıp hocaya tabiri caiz ise sallayıp ortadan kaybolmuştu. ardından yazılanları da okuyup zamanındaki bilgi eksikliklerini gidermemiş herhalde ki üstüne koyup devam ediyor. tabi yazı değil de yayın olunca fazla girişememiş bu sefer. okumayacağını bilsem de yazıyorum:

2015-2016 gollerine bakarsanız sadece bursa maçı değil birçok maçta ve golde o tiki taka vari tek paslı oyun sistemini görürsünüz. ve o gollerin içinde illa ki sosa ve olcay vardır. zaten blogta da tartışılan konulardan biri sosanın gelişinin takıma ve ozzye getireceği bu yönde faydalardır. gürcan beylerin iddia ettiği gibi takımı bunun için çalıştırılmasaydı o golleri sezona yayamazdık. ve ben de iddia ediyorum ki istediğiniz kadar çalıştırın talisca, q7 ve abuşa bu oyunu oynatamazdınız. haliyle çalışma boşa giderdi. bu yüzden oyuncuların güçlü yönlerinden faydalanacak hücum planları yapıldı, pas oyunu yerine başka şeyler çalıştırıldı geçen sene. pas oyunundan vazgeçildiği için bir suçlu arıyorsanız giden oyuncuların profilinde oyuncular yerine random başka adamları getiren yönetime bakmak gerekiyor. yayında söylediği gibi hoca luce gibi elindeki oyuncu grubundan çıkabilecek en realist oyunu oynatmaya çalışıyor. çünkü şampiyonluk pas oyunundan daha önemli. ama hala daha ülkedeki en pozitif top oynayan takımız. bunları görmeden safi oyun üzerinden hoca eleştrisi bence takıntılı bir tavır.

carlito dedi ki...

@planck eline sağlık ben de buna benzer şeyler yazacaktım, gerek kalmadı..

beagle dedi ki...

@planck +1
Valla ben de hatta yarım yazip telefon gelince kaybetmiştim.
Kadronun o kadar değişimi sonrası kötü oyunu hocaya baglamak çok yanlış oldu.
Talisca Abu ve Cenkle biz şampiyon olduk. Sneijder Podolski ve Erenle GS sürünüdü.
Ha transfere hoca karar verse eleştiri götürürdü. Ama FFP, post demirören acıları vb. El insaf.

Güneş aşırı pragmatik olmakla elestirilir mesela. Eslem biraz özenle bu sene 25 kişiye girebilirdi.

cochise dedi ki...

Arkadaşlar merhaba, bu ilk denemede eksikler olmuş olabilir; dinlediğiniz için, sabrınız için teşekkürler. Başladığımızda kaydı yayınlamak konusunda bile netleşmemiştik ama teknik imkanlar çerçevesinde güzel sohbet oldu. En azından bana öyle geldi.

Şimdilik çekirdek bir ekip başladık zira bir araya gelmek kolay olmuyor. Ama zamanla daha farklı şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede yorumlarınızı (olumlu/olumsuz) esirgemezseniz seviniriz. Tabii yorumlar derken kastım sadece orada konuşulanlar değil yapıya ilişkin de değerlendirme faydalı olacaktır. Meselea twitter'da yarm saatlik bölümler halinde yapılması yönünde bir öneri vardı. Bence çok maantıklı. Aslında biz başladığımızda bir süre bile konuşmamıştık :) Kervanı yolda düzeceğiz, umarım.

sports guy dedi ki...

Valla produksiyonun mukemmel olmasina gerek yok benim gozumde, buyuk sirketlere power point sunumu yapmiyoruz sonucta.

Planck'in dediklerine ben de katiliyorum bu arada, zaten oyun tercihleriyle ilgili yeteri kadar yazdim burada artik tekrara dusmek istemedigim icin yazmiyorum. Oturup tekrar detayli yazsam 1000 kelime cikaririm gerci de, neyse.

Barreto dedi ki...

@planck +1, aynen!

beagle dedi ki...

Pepe zorunlu, başka 1 tane bile yeninin girmesini daha çok bekleyecegiz demekki. Yalniz bu kadro o kadar iyidiyse 4.5 maaşla Negredo, 6.5 Taahhütle Lensi niye aldik ki? Tolgay-Ozzy orta saha belki de Cenj ve Qdan biri fazla.

beagle dedi ki...

Off ya. Berabere olmadan Lensi koysak artik. Hakem çaylak. Patlayabilir her an.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Korktuğum her şey gerçekleşti ya nazar değmesin. Ya da diğer bir deyişle az şom ağızlı değilmişim.

Basar dedi ki...

Abi Burak kim Mehmet kim? Kimlikleri afişe edilsin. Ayrıca övünç'ün yüzünü görelim :)

Podcast'ı dinleyince hafiften içim sıkıştı. Yazılardaki zor beğenen ve eleştirel bakış açısı podcastte de aynen var. Okumaya alıştık, dinleyince daha da fena oluyor :)

Birde Negredo konusu havada kaldı!

Basar dedi ki...

Bu arada, en son Gürcan burada atıp, tutup benim de dahil olduğum birçok insana sallayıp gitmişti. Kendisini yorum alanlarında da görmek isteriz! Zira 1 yıldır yazdığıma cevap alamadım...

Hocaya sallama huyu da kaldığı yerden devam ediyor.

Basar dedi ki...

@Planck +1 Harika bir yorum olmuş. Seni podcastte görmek isteriz.

cochise dedi ki...

@basar
haklısın, kendimizi önce tanıtalım dedik ama araya kaynadı. Ben Mehmet; Burak ise Shelybl.

Şu işi sürdürebilirsek kesinlikle farklı isimler de yer alacak ama önce düzenliye yakın birşeyleri bi oturtalım. Kadük bir proje olmasın. Üniversiteden arkadaşlarla online King oynamaya çalşıyoruz onda bile denk getiremiyoruz 4 kişiyi :)

Basar dedi ki...

@cochise
Abi birde şu anket olayına çozum bulsanız! Telefondan girince hicbir yorum okunamiyor

Erhan dedi ki...

Burak hocam sen naptın ya kimi desen gol attı bize trezeguet neumayr peh. Devamini bekliyoruz zaman ayirip emek veriyorsunuz teşekkürler...

Yorum Gönder

Ara