.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ağustos 2017 Cumartesi

Karne: Kasımpaşa 2 - 2 Beşiktaş

Goller: Ryan Babel (7'), Anderson Talisca (34')
En iyi üç: Dusko Tosic, Pepe, Caner Erkin
En kötü üç: Fabri, Ricardo Quaresma, Jeremain Lens

Karne:

Şenol Güneş 5.0
Beşiktaş 6.1
Kasımpaşa 5.1
Alper Ulusoy 4.7

Fabri 3.8
Dusko Tosic 7.0
Pepe 7.0
Caner Erkin 7.0
Andreas Beck 5.5
Oğuzhan Özyakup (74')5.8
Tolgay Arslan 6.9
Anderson Talisca 6.0
Ryan Babel (85')6.3
Ricardo Quaresma (75')4.7
Cenk Tosun 5.9

Gary Medel (74') 6.3
Jeremain Lens (75') 5.4
Alvaro Negredo (85') 5.4

Takım Ortalaması 5.9

Anket: 45 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


94 Yorum:

yilmaz dedi ki...

bu "orta kafa gol" futbolunu hiç sevmiyorum. Cenk topu kapıyor, 1 metre yanındaki Quaresma'ya veriyor. O da kaleye ortalıyor. Lan kafa vuracak adam senin yanında neyin ortasını yapıyosun? Caner, Lens hepsi topu alır almaz içeri ortalıyor. Her maç bi tane atıyoruz, yalan yok ama bazen de yetmiyor. İşi hep şansa bırakıyoruz.

Oğuzhan'ı oyundan aldığımız maçlarda hocanın bahanesi genelde ortasahayı sertleştirmek oluyor, fakat her nedense hep rakibe veriyoruz ortasahayı Ozzie çıkınca. İşte dün de maçı verdik. Hem de yerine en sert ortasaha girmişken. Demek ki şu ortasaha sertliği denen balon da yavaş yavaş patlıyor.

Ozzie'yi oyundan çıkarma, puan kaybının 1 numaralı sorumlusu olsun. Takımın kaptanı ve ortasahanın ortasındaki adam kayıpları üstlenebilsin. Ama sen hep o çıktıktan sonra puan kaybedersen adam da hiç bir puan kaybının sorumlusu olamaz.

carlito dedi ki...

Bence çok iyiydik, puan kaybı olabileceğini bekliyordum ama bu kadar hakim bir oyun beklemiyordum açıkçası.. Normalde bu tarz kayıplar çok canımı sıkar ama dünkü oyun nedeniyle gayet huzurlu hissediyorum..
Bir defa geçen sezon oynanan oyunu değiştirip geliştirmeyi hedefleyen ve bunu başaracağının sinyallerini veren bir takım izledik, ki bu çok önemli.. Daha bol yerden ve ayağa pas, daha az uzun pasla oynadık.. Uzun süre önde götürdüğümüz için yeterince dikine oynamayıp bir ara fazla yan pas yapsak da bu çaresizlikten değil, bilinçli bir tercihten dolayıydı.. normalde Cenk'in rahatlıkla gol yapabileceği bir pozisyonda boş kale yerine havaya dikmesi ve üzerine normalde yenilmeyecek bir gol yenmesi vs. bunlar her zaman olmayacak tesadüfler.. 3-1'i bulmamız daha doğal bir sonuç olurdu ve şu an eminim tüm kamuoyu övgüler düzerdi Beşiktaş'a..
Bununla beraber aksayan taraflatı da gözardı etmemek lazım tabii.. 2. yediğimiz golde söylendiği gibi topun çarpıp yön değiştirmesi sözkonusu değil.. Fabri sanki penaltı atılıyormuş gibi 25 metreden gelen şuta erkenden bir köşe seçip yanaşmış ve tahmini tutmayınca da golü yemiş.. 25 metreden ters köşe olunur mu arkadaş! Artı yanları da var ama bu yönlerden kendini geliştirmeli Fabri, yoksa Beşiktaş kariyeri öok uzun olamaz..
Tosic en iyi maçlarından birini çıkardı, yerinde müdahaleleri bir yana hücuma çıkışları ve Caner'le uyumu da kusursuzdu.. Caner'in ortalarını da özlemişiz hakikaten.. Onun kadar ofansif katkısı yüksek bir sol bek Avrupa'da bile az bulunur, bu sene çok asist yapar..
Ama Adriano'nun futbol aklını da aramıyor değiliz doğrusu.. Dün Beck'i daha iyi bulsam da Adriano ve Caner'i birlikte kullanmanın formülü Adriano'yu sağ beke almaksa, haftaya inadı bırakıp bunu yapmalı hoca..
Dün sadece bu seneki polemiklerimizin kahramanları Ozzy ve Q7'yi yeterli bulmadım, diğerleri görevini yaptı.. Özellikle Tolgay harikaydı.. Talisca ise daha fazla pas yapmaya başlamış, özellikle o kendine has bir anda oyunun yönünü değiştiren uzun ve isabetli pasları çok iyi..
Cenk çok çalıştı, bana göre boş koşmadı.. Uzaktan vurduğu şut girse efsane olurdu,ama kaçırdığı gol 3 puana maloldu.. Çift forvet oynamadıkça yerini Negredo'nun alması kaçınılmaz son, kusura bakmasın..
Medel son derece basit ve garanti oyunuyla mest etti beni, senelerdir böyle eveleyip gevelemeden oynayan adama hasrettim.. Orta sahada bu kadar kaliteli seçenek varken ne yaparız kestirmek zor, ama derdimiz de bu olsun :) elalem josef souza'larla, tolga ciğerci'lerle oynuyor!

hayalet dedi ki...

Gs ilk 4 haftaya kadar kolay fikstür+gazla oynar. Bugünde yenerler tahminim. Ama takım sezon ortalarına doğru düşer. Fb yi rakip bile görmüyorum. Açıkçası tek çekince lm başakşehir. Bu tarz maçlarda puan kaybı senin rakiplerinle oynayacağın maçlarda ki kredini azaltır. Geçen sene de yazmıştım 75+ puan yapan şampiyon olur. Yani 23 galibiyetten aşağısı seni kurtarmaz. Kasımpaşa gibi nispeten yumuşak, oyunu bilen futbolculardan kurulu bir takıma puan kaybetmek olmadı.
Son olarak yine yerli oyuncu muhabbeti yapanlar dün Veysel'i izlesin, yabancının önemini anlamamızda yardımcı olur.

planck dedi ki...

2-2 oluncaya kadar oynanan oyun geçen haftanın baya üstündeydi ama bunda rakibin antalya gibi sert oynamaması da etkiliydi. hoca az pozisyonlu maçlar olsun istiyor şimdilik. rakibin ceza sahasında pozisyonu yok, biz de bir şekilde 2 gol atıyoruz. normalde orta sıra anadolu takımlarından böyle kaliteli orta uzak mesafeli şutlar beklenmez. o yüzden sürpriz oldu. tabi en başta bu şutları çıkarttırmamak lazım. 1. gol zaten çok ekstra bir kaleci olmazsa çıkmaz. 2. gol de tr standartlarında yenebilir. topun bir oyuncuyu sıyırdığını gördüm sanki. fakat fabri pozisyonun başından itibaren kaleyi ortalamamış şut çıkınca da pozisyon alamamış. aklıma gomezin gsye attığı gol geldi, yerden sekince ciddi sıkıntı oluyor yenmiyecek gibi görünen toplar gol oluyor. bundan sonra takımlar bizi gördükleri yerden bombalarlar yanlız. kurada madridi çekersek asensio bize neler yapmaz :/

ortasaha yine geçirgendi. özellikle ozzye dikkat ederseniz geçen senelerde devamlı kendini boşa atmaya çalışıp defanstan top alıp dağıtırdı. bu sene olduğu yerde bekliyor, kıpırdamıyor bile. bu yüzden bunun teknik bir seçim olduğuna inanıyorum, oyunu artık başka türlü kurmaya çalışıyoruz. bu sistem oturunca belki hibrit oyunlara maç içi değişmeli sistemlere dönülür.

hocanın oyuncu değişikliklerinin maç stratejisinden çok man management taktikleri olduğunu düşünüyorum. dün 2-2 olduktan sonra ozzy ve q7 hala oyunda olsalardı 3-2yi bulma ihtimalimiz daha fazlaydı. zira aklı başında hiç hücum yapamadık sadece canerin ortalarına kaldık ki adam yorulduğu için verimli olmadı pozisyon üretemedik. ozzy ve q7 içerde olsalardı daha kreatif olabilirdik diye tahmin ediyorum.

takım q7 ortalarında dayalı oyundan caner ortalarına dayalı oyuna dönmesi cezasahasında +1 oyuncu olması açısından olumlu olasa da bir maçta 10dan fazla orta olunca hoş olmuyor.

beagle dedi ki...

@Yilmaz ve Carlito
Çoğu tespitinize katılıyorum.
Oğuzhan vasattı, ama çıkınca olmuyor işte. Bence bir sürü orta saha oyuncumuz var ama çoğu 6 numara. Oguzhan ve Talisca'nin net yedekleri yok.

Orta yapacaksan, içerde vuracak biri olacak. Puan kaybi net Fabri + hocanin. Ama bilinçli olduğunu düşünüyorum. Kenarda dünya yildizlari da olsa kazanan emektar ilk 11imi bozmam diyor. Puan kaybinda ancak diye bekledik. Haftaya belki Negredo görürüz.

Cenk yerine kafa vurur, top indirir diye Negredo oynamali diyorum da Negredo fanı oldugumdan değil. Ayni Almeida'nin islerine meyili var. Arka direge saklan, taç çizgisine top almaya git deve gibi boyunla.
Negredoyu toplamda 1 devre izlemedik ama emareler itibariyle Demba Ba beleşse kacirmamak lazim.

Cenk gol de atsa, attirsa da, merkezde koca bir boşluk. Arkasi dönük oyun 0. Vazen umulmadik is yapiyor. Bu takimda biraz sistem degisikligiyle Talisca ile dönüşümlü oynamasi gerek(cenk girdiginde 4-4-1-1). Merkez uç pozisyonun adami değil.

Güzel gösterge Tolgayin 6 numara performansi. Bence çoğu mac ilk 11de o baslamali.

Qsuz yazi olmaz tabi. 0 çalım basarisi, 0 sut, 0 top kapma, isabetsiz 10 orta 75 dk oynadi. Oyundan cikarken ne yapacak diye millet korkuyla izliyor. Bu beladan tez kurtulmak lazim. Kenardan katki falan da vermez. Kusura bakilmasin capraz bağla veda diliyorum kendisine artik. Başka yol kalmadi.

Fabri :) artik kalede durduğu yeri de kaybediyor. Kaleci Zafer gibi oldu. Bazen iyi bazen kevgir.

Barreto dedi ki...

Geçen sezon Dolmabahçe'de 4-1 kazandığımız maçta da uzaktan şut ile gol atmışlardı. Bu maçta da bunu özellikle denemeye çalıştılar. Bizim zaafımız uzaktan şutları almak olmaz umarım. İlk golü tekrar izlerseniz Tolgay'ın "kapat sana" işaretine rağmen Ozzy'deki lakaytlığı görürsünüz. Geçirgenlik böyle oluyor. İkinci golde ise tesadüf te olsa havadan Medel'i bypass etmeyi becerdiler ve üzerine Fabri'de uyudu. Çok fazla eğrisi doğrusuna geldi. Oysa bu maçta pekala 4-1 bitebilirdi. Negredo takıma tam alışınca orta-kafa-gol yöntemi daha iyi çalışır. Talisca, Babel, Negredo ve Cenk hatta Pektemek hava toplarında fena degiller. Ayrıca, Ozzy, Tolga ve Talisca merkezden delebildiği için genel olarak hücum repertuvarı geçen sezondan daha iyi olacak. Abubakar'ın patlayıcılığınıda Lens biraz telafi edecektir. Her ne olursa olsun bu sezon takımı izlemesi bayağı bir keyifli geliyor bana.

Ekrem35 dedi ki...

@barreto

İkinci golde de medel rakibe yakınken tolgay'ın veza sahamıza daha yakın birden hızlıca rakibe doğru koşusu var. Tolgay o alanı boşaltınca havadan pasla medel'in üstünden topu buluşturdular. Tolgay o koşuyu yapmayıp yerini bölgesini kaybetmeseydi kendi sağına bize göre sola kayıp o pozisyonu önleyebilirdi.

hayalet dedi ki...

2 maçta da eto nun pozisyonu hariç, pozisyon vermedik (o pozisyonda Pepe nin hatası yüzünden). 2. Golün faturasını kimseye değil Fabri'ye keserim ben. Gomez'in Muslera' ya attığı gole benziyor. Orada kaleyi ortalayacaksın. Zaten adam sağ ayağıyla vuracak ve postürü senin sağına doğru vuracağını işaret ediyor. Atacaksın sağına birkaç adım hepsi bu.

JAMES WHITE dedi ki...

Benim yorumum da aşağıdaki gibi arkadaşlar. :)
https://besiktasmacyorumlari.blogspot.com/2017/08/kasimpasa-2-2-besiktas-18agustos2017.html

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Oyun olarak iki sezon öncesinden esintiler gördüm gibi. Eğer topu tutup, pas yaparak rakibi yorduğumuz oyuna döneceksek çok mutlu olurum. Kasımpaşa maçında daha geride paslaşmalar yaptık. Bu paslaşmaları biraz daha kaleye yakın yapmamız gerekiyor. Zamanla o da olacaktır. Talisca'nın tek pas oynamaya çalışması sevindirici. Ayak uydurursa çok daha tehlikeli bir takım olabiliriz. Fabri'yi severim ama Beşiktaş için daha iyisi lazım.

Emrah dedi ki...

Şu pası atmak hakkaten oyun görüşü gerektiriyor.
https://twitter.com/Gurkaneskalen/status/898849929178656768

Emrah dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Unutmadan, Talisca süper yerlerde frikik kazandirdiginda topu izleyip abuk subuk vuruşlarla avantajdan heba etmeme konusunda Babel ve Cenke uyari verilmeli.

YSY dedi ki...

Şuan için görünen tosic-pepe devre arasına kadar götürecek gibi ama yinede emin değilim. Elde bir miktar para varsa sosa ya harcayalım. O zaman bu takım tam olur.

He birde eldeki takozlar+beck i gönderme durumu varsa iyi bir sağbeke de hayır demem :)

misafir dedi ki...

Bu sene gs şampiyon maalesef.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
misafir dedi ki...

Berbat bir ligde 2 yıl şampiyon olmak maharet değildir.Üstelik ilk yıl Aziz yıldırım'
ın hediyesi 2.ci yıl başakşehir'in tecrübesizliği.Kimse kusura bakmasın şenol güneş yetersiz td dir benim gözümde.Böyle geniş ve kaliteli kadroyu yöneteciğini düşünmüyorum ben şimdiden söyliyeyim yeni gelen oyuncular'dan bazılarını küstürür torpilli evlatlarıyla saç baş yoldurur.sezon sonu Beşiktaş'tan kovulur.

Galatasaray iyi kadro kurdu ve ilk 4'te olacağı kesin. İlk 2 sürpriz olmaz.

Da...

Abi ilk maçında Yeni Malatyaspor'dan 3 yemiş Osmanlı'ya 3 attılar diye, ilk maçta da Kayseri'yi 4'lediler diye hemen şampiyon ilan etmeyin ya ohoooo.

Basar dedi ki...

Aa theo bloga misafir olmuş.

Bu arada unutmuşsun, ilk sene azizin, ikinci sene başakcity'nin, UEFA çeyrek finali de platininin hediyesiydi.

hayalet dedi ki...

60. Dakikadan sonra Osmanlının bulduğu pozisyonlar bizim için veri aslında. Gs önümüzdeki hafta Sivasıda yener. Asıl maraton Antalya maçları. Turnusol kağıdı o işte gs için. Savunmaları güvenilir değil. Özellikle maicon gerçekten kötü oyun kuruyor. Açıkçası ben Bilic'in Beşiktaşına benzetiyorum. Heyecan verici ama büyük maçlarda dokunuş yapamayan teknik adam. Gs iyi fikstür çekti, klasik gs balı da diyebiliriz. Göreceksiniz ilerde 60 dan sonra biraz eli ayağı düzgün takım en az iki atar bunlara.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Fabri’nin son dönemde yediği gollerden sonra şeytan dürttü, şu adamın Beşiktaş kariyerini taraftarın nefret objesi Tolga’nınkiyle karşılaştırayım dedim. Beşiktaş kariyerleri boyunca, Fabri 47 maçta 52 gol yemiş, 15 maçta da kalesini gole kapamış. Tolga ise 112 maçta 105 gol yemiş, 42 maçta da kalesini gole kapamış. Bu rakamlara göre Tolga açık ara daha başarılı bir performans sergilemiş.

Hafıza-i beşer elbet şaşar. İnsan hafızası, hatta toplumsal hafıza seçicidir, yanıltıcıdır, duygusal durumlardan, sosyal, kültürel ve politik olgulardan doğrudan etkilenir, bazen tekil olaylara odaklanıp kalır. O yüzden bazen daha geniş resmi gösteren makro rakamlara, istatistiklere bakmak insana aydınlatıcı gelir. Elbette ki rakamlar, istatistikler de sihirli değnekler değiller, onları da doğru kurgulayıp doğru yorumlamak lazım, yoksa onlar da yanıltıcı olabilirler.

Fabri ve Tolga’nın rakamları (istatistik değil rakam) üzerinden benim yaptığım karşılaştırmaya ve vardığım sonuca itiraz edilebilir: İyi ama koşullar farklı, denilebilir. Tolga bu maçların önemli bir kısmını çok daha kompakt ve defansif oynadığımız Bilic döneminde oynadı, o dönemde daha az gol yiyip, daha az atmıştık. Fabri dil bilmediği bir bağlama futbolda iletişim niteliğine en çok ihtiyaç duyulan kaleci mevkisine geldi. Fabri, bu gollerin 15’ini maç başına 3er gol yediği 5 şampiyonlar ligi maçında yedi. Ama ben de diyebilirim ki Fabri çok daha oturmuş ve şampiyon olmuş bir takıma, üstelik de karşılaştırılamayacak kadar daha iyi defans oyuncularının olduğu (mesela İsmail yerine Adriano, Beck yerine GG) bir takıma geldi. Ne diyeyim, rakamlar ortada!




turgay dedi ki...

Hayalet

Bilir Beşiktaş'ı değerlendirmene katılıyorum. Birkaç hafta sonra sakatlık haberleri de gelir oradan. Geçen sene Karabük acayip bir ilk yarı geçirmişti sakatlık konusunda. Rakiplerimizin Avrupadan elenmemesi lazım maalesef sadece Başakşehir kalacak gibi Avrupa'da ve bu da onları geriye götürecek. Emre'nin o tempoya dayanamaması demek takımın geriye gitmesi demek zaten.

Bizim yan pas oyunumuzun beğenilmesi beni şaşırttı açıkçası. Rakibin oyun mesafesini kendi yarı sahasını korumak amaçlı geride kurması bizim defansı aşmak için dikine oynamak yerine yan pas yapmamız bunun 2 sene önceki oyunla karşılaştırılması enteresan geldi bana. Ben sizin kadar iç açıcı göremedim oyunumuzu. Özellikle talisca yerine Oğuzhan çıkınca oyundan daha da saçma bir hal aldı oyun. hocanın yine uyuması ve oyuna göre değil oyuncuya göre değişiklik yapması gelecek anlamında iyi sinyal değil. Evet 2. Haftadayız daha ama hocaya net onun kafasını açacak yardımcı gerek. Hocanın maçlara daha planlı hazırlanmasını sağlayacak, maçın içindeki durumlara göre hamle yapmasını kolaylaştıracak birine ihtiyaç var.

ozan dedi ki...

Ilk yari gayet iyi oynadik.

Ilk yarida ki oyuna devam edip Lens ve Negredoyu takima monte edersek oyun fark yaratir. Ozi de gol-assist anlaminda kariyer sezonu yasar. Tek sikinti Medel iyi gorunse de Tolgay su hali ile kesilmez ki bence Tosic ile beraber en iyilerdi.

Oyunu Pepe-Tosic uzerinden kurmaya calisip , Oziyi surekli Taliscanin hatta kanatlarin yanina atiyoruz. Tolgay savunma anlaminda Atibadan fazla is yapti belki ayrica Pepeye de oyun kurmada cok yardimci oldu. Medel savunma isini Tolgaydan daha iyi yapar da oyun kurmada ne kadar yardimci olur bilmiyorum.

Amac topu bir an once rakip yari sahasina gecirip, ortayi kalabalik tutup, kisa paslarla ceza sahasina girmek veya bosta kalan beklerle orta kovalamak, ortalarda da rakip ceza sahasina daha fazla oyuncu soktuk. Q ve Babel ilk yari surekli ice kacti, ozellikle Babel. Talisca da daha cok pas oyununa dahil oldu. Son iki senelik oyunu biraz harmanlamaya calisiyoruz gibi geldi bana.

Ikinci yari oyunu uyutmaya calistik, oyun yavasladi, yan paslar vs artti, Q yine cizgiye yapisti kaldi. Cenk kacirdu, Fabri iceri aldi mac 2-2 ye geldi.


Ben oyundan umutluyum hatta bu sene butun derbilerden 3 puan cikarirsak kimse sasirmasin.

Ekrem35 dedi ki...

Geçen haftadan sonra burda gs-kayseri maçıyla ilgili kayseri'nin ortasahasının kötü olduğu konuşuldu. Şimdi beşiktaş kasımpaşa maçında kasımpaşa'nın bize bıraktığı alanları düşünelim. Çok ama çok rahat geçtik orta sahayı, hiçbir presle karşılaşmadık antalya maçında yaşadığımız gibi. Gs ortasahası rahat geçilen hem kayseri hem osmanlı'yı evelemeden gevelemeden yendi geçti. Biz ise kasımpaşa maçında bana göre son derece lakayt, laubali oynayarak maçın bu hale gelmesine izin verdik. Rakip sana baskı yapmıyor, izin veriyor ama sen kararlı bi şekilde gidip gol atamıyorsun.

Sözün özü olarak ben kasımpaşa ve kayseri ortasahası arasında çok fark göremedim açıkçası. Gs daha dikine ve kararlı oynayarak sonuca giderken biz ise laubali bir şekilde yan pas yapa yapa rahat alıp götürceğimiz maçı elimizle verdik. Takımın doymuşluktan ziyade diğer takımlara karşı "bunlar da kim ya az sıksak 5 atarız" düşüncesiyle maça çıktığını bunun da oyuna yansıdığını düşünüyorum.

misafir dedi ki...

hımm Uefa çeyrek finali Plati'nin hediyesiydi.Sanırsın real madrid ve barcelona'yı eleyerek çeyrek final'e yükseldi geçiniz.

Skywalker dedi ki...

off hakkaten de return of the theo. 3-4 haftaya kalmaz uzar blogdan.

Skywalker dedi ki...

Maca gelince de pozisyon vermemek onemli. Takim'in su an yavas tempoda paslasmasi normal, sezon basi yuklemesinden dolayi. Hoca erken form tutmak istemiyor, dogru olani da bu zaten. Bilic zamanindaki gibi sezona hayvan gibi girip sonlara dogru bokun seyrek dusmesi olayini yasamak istemeyiz. Pas temposu arttiginda gol pozisyonlari zaten otomatik olarak artacaktir. Pasla ortadan delemediginde de ceza sahasina el bombasi atabilen kanatlarin, ve iyi kafa vurabilen 2 forvetin var. Farki artirma problemimize de Lens cozum olacak. Rahat olup hocaya guvenmek lazim. Baya Polyanna yorum oldu ama bekleyelim gorelim.

misafir dedi ki...

Şenol Güneş bir ay sonra dağları delecek az bekleyin hele kasımpaşa maçında mışıl mışıl uyumasının hiç önemi yok.Çünkü o Şenol Güneş eleştirilimez, dokunulmaz her şeyin en iyisini bilir.Dua edelim rakipler tel tel dökülsün rekabet ortamında Şenol Güneş'in nasıl panik yaptığını biliyoruz.Ama ne önemi var o bizim süper kahramanımız.Bizim taraftarın duygusallığı,romantikliği çok sağlıksız burdan iyiye güzele gidiş olmaz eleştri iyidir iyi.

Skywalker dedi ki...

Hocanin en sevdigim yonu boyle hafif hava puslaninca ortaya cikan Besiktasli oldugunu iddia eden yilanlari son iki sezon oldugu gibi itin gotune sokmasi. Bunlar twitterda falan da var, genelde ismi cismi belli olmayan hesapla hocaya kufreder, baskana kufreder, Ozi'ye kufreder, q7'ye eder, Fabri'ye eder, eder de eder.

Bu da son muhataba alisim olsun.

carlito dedi ki...

Ya misafir kardeş, hepimiz anladık kim olduğunu, daha ne diye bizdenmiş gibi rol yapıyorsun ki? :) azcık delikanlı ol da rengini göster.. belli ki iki zayıf takımı yenince bir halt olacağını sananlardansın, yoksa düşmezdin buralara.. daha geçen ay stattakombibesini yakanlar şimdi lider biziz kupamızın şindiden verin havalarına girmişler, kıçımla gülüyorum valla :)
ben iddiamın arkasındayım, bu gs en iyi 3. olur, tudor da sezonu tamamlayamaz.. isteyen caps alabilir!

misafir dedi ki...

Dünya üzerinde en nefret ettiğim takımlıymışım yani gs'li.Hani şu Beşiktaş'ın birçok şampiyonluğunu cebe indiren gs küfür gibi valla.Siz kişileri ilahlaştırıyorsunuz Biliçte'de böyleydi.İsimlere takılmayın burda aslolan Beşiktaştır juventus gibi silindir gibi ezmeli rakipsiz olmalı geçmişin haksızlıklarının bedelini ödetmeli.ligin açık ara en iyi kadrosuna sahip bu kadronun hakkının verilmesini istiyorum çokmu şey istiyorum.

carlito dedi ki...

He he inandık inandık tamam :)

burda Şenol Güneş'i eleştiren çok yazar var hiçbirinin senin gibi ajanlık yaptığını düşünmedik.. seninki eleştiri falan değil.. akli dengesi yerinde hiçbir Beşiktaşlı böyle bir yaklaşım göstermez Şenol hocaya..

carlito dedi ki...

yok gerçekten Beşiktaşlıyım, tek derdim bu kadronun hakkının verilmesi diyorsan o zaman çeneni kapayıp birkaç hafta sabredebilirsin.. hiçbir ligdeki hiçbir takım daha 2. haftada kusursuz oynamıyor.. bu kadar sabırsızlık ya kötü niyetle ya da ergenlikle açıklanabilir!

YSY dedi ki...

He iyide kardeş. Lig başlamış iki hafta olmuş iki senedir şampiyon olan hocayı gönderip hoca mı arayalım. Önerin nedir amacın nedir ? Hazırda kollarını açmış bekleyen hoca adaylarımı var beşiktaş için ? Nasıl çözeceksin işi ?

hastati dedi ki...

aramizda yanina yedek ped almayi unutan arkadaslarimiz mi var:)

misafir dedi ki...

Ne ajanlığımız kalmış ne akli dengemiz.Ben burayı aklı başında bir yer sanıyordum.Kusura bakmayın arkadaşlar burayı al gülüm ver gülüm yerine çevirmişsiniz.Burda insanlar ne kadar kolay yaftalanıyor maşallahınız var.Nasıl eleştri yapacağınada karar veriliyor ne güzel demokratik bir ortammış burası yahu.Ha birde ped med birşeyler zırvalayanlar var sen ne ilerizekalıymışsın arkadaş bravo sana.

Barreto dedi ki...

Ya şu trollere cevap yazmayın ya da blog admini bu tarz trol yorumları silsin. Seviye iyice düşüyor. Mesaj sayısını görünce bir şey var zannedip bloga giriyoruz, heyhat zaman kaybı...

planck dedi ki...

futbol analizi yapılmaya çalışılan bir ortama damdan düşer gibi gelip şampiyonluklar hediye, hoca saç baş yoldurur sezon sonu kovulur diye kıçndan sallayarak girersen burası demokratik bir ortam olmaz. eleştrinin altını futbol aklıyla doldur öyle gel hadi canım.

Basar dedi ki...

@misafir beklediğim tongaya düştün :))

UEFA çeyrek finaline 4. Girdiği CL grubunda kıl payı 2.ligi kaçırarak geldi. Kafan öyle güzel ki kapın gibi atladın :))

GeceGezgini dedi ki...

qral iyi golcu valla:))

YSY dedi ki...

Olcayın bizde böyle golü yok. Net

hayalet dedi ki...

Bu tempolu oyunu kulübesi vasat olan gs kaldıramaz. Açık söyleyeyim büyük maçlarda böyle oynarsa çok puan kaybeder. Santraforsuz Osmanlı ve çift forvet çıkmış, üçlü oynayan Kayseri tam şans oldu onlara göre. Biz daha iyi kadroyuz. Fb yi rakip olarak görmüyorum.

beagle dedi ki...

Ileride birgün hoca ararsak Ersun Yanal a çok şüpheyle yaklaşalım. Rodellega yerine Ndoye seven, Onazi'yi transfer etmiş bir adam sonuçta.

sports guy dedi ki...

Ilerde hoca ararsak bu ligden kovalamamiz gereken tek bir hoca var, adini vermeme bile gerek yok bence.

Fener adam olur da olana kadar bi 3 4 haftasi var daha. Bi de soldado'ya cok sovecekler tabii.

Basaksehir de avrupa temposunu kaldiramaz diyor ve yarisin besiktas galatasaray arasinda gececegine inandigimi belirtiyorum :) bu ikiliyi de trabzon zorlar anca.

carlito dedi ki...

ben hayatımda bu Ndoye kadar kötü forvet görmedim.. evlerden ırak!

nathan dedi ki...

Soldado-Negredo kıyaslamasında Negredo'yu demiştim. Soldado geçtiğimiz sezon çapraz bağlarından çok ciddi bir sakatlık geçirdi ve zaten düşmeye başlayan kariyerinde bu yaşta bir daha eski iyi haline gelmesi zor. Aykut Van Persie ile başlıyor düşünün gerisini.

Ortalık GS'li trol kaynıyor. En son Pepe'nin instagram sayfasına Beşiktaşlı taraftar gibi girip bozuk İngilizceyle sen para için oynuyorsun tırıvırısın sen benua tadında yorum yazanlar oldu. Bu nedenle trol işlerine tikat diyorum.

TS akıllı oynasaydı yenerdi FB'yi. Onların akıllanma ihtimali var ama FB'yi bilemem. Ben Aykut daha iyi performans gösterir sanıyordum.

turgay dedi ki...

Sosanın karısı İstanbul Milano gördükten sonra Trabzon'da yaşamayı nasıl kabul etti hayret ettim. Kaç para verdiler acaba o kadar da yaptı sözleşmeyi ?

Bu sene en ciddi rakiplerimiz gs ve Trabzon olacak gibi duruyor. Fenerbahçe toparlanana kadar ilk yarı biter diye düşünüyorum

nathan dedi ki...

@turgay

Ben Sosa zor derken iki kriterim vardı. İlki İtalyanların asla kuruşsuz bırakmayacak olmaları (hele ki ligimizden de böyle sözleşme parası vermeye namzet kulüpler varken) diğeri de Sosa'nın eşinden dolayı olayına başından beri inanmamam. Adam Arjantin çocuğu Londra'da Chelsea ya da Kensington'da büyümemiş sonuçta. Yine de Sosa'ya laf etmemiştim çünkü Milan bu. Milan geliyor seni istiyorum orta alanda oynatacağım diyor ve bunu +30'da diyor. Bilenler bilir özellikle Arjantinliler için Serie A kulüpleri mental olarak daha fazla önem taşırken bir de geleneksel olarak ilk 3'lüden birinden bahsediyoruz. Üstelik adam daha yaşlanarak giderken bize +5,5 m. avro yazdırdı.

Haber doğruysa kendisine başarılar diliyorum. Bizdeyse imzalar kağıda değil kalplere atılır.

nathan dedi ki...

Yanlış anlaşılmasın, adam Arjantin çocuğu derken ailecek öyleler anlamında.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

Demba Ba'nın raporlar temiz çıkmış. Olay şu: Şenol Güneş Sosa gibi kendisini çok istedi. Çünkü tek yönü güçlü forvetleri hiç sevmedi Şenol hoca ve bu yönden kendisiyle tamamıyla hemfikirim. Cenk ısrarıysa yerli oyuncu ve milli takım takıntısı yüzünden. Ama bir gerçek var, Negredo Cenk Demba Ba üçlüsü muhteşem alternatifler sunarken hoca en iyisi kimse onu oynatır.

Benim gibi Sosa gelseydi de tiki-taka oynasaydıklara. Benim tek yandığım o tiki-takaya en çok uyacak Medel varken bunun olamaması. Onun dışında eğer geride sağlam duran ve hücumu ileriye yani rakip ceza sahasına yıkan bir takım olursak ipi yine ve göğüsleyebiliriz. Bunun için bir tek engel kaldı o da gerektiğinde sert ve hamleli bir stoper. Vida olayı bitirir. Keşke Tosic'in her daim böyle oynayacağına ikna olsak. Geri sağlam durursa ve Tolgay böyle oynamaya devam edecekse son 10 yılda olmadığımız kadar alternatifimiz olacak.

Bu bakımdan benim de balonunun patlamasına az kalan olarak gördüğüm malum bir renkli takım yanında bu zenginlikte orta alanı yoluna sokarsak CL'de bile acayip işler olabilir. Ya da şöyle diyelim; Polyanna olmasak bile birilerinin patlayacağı ve bizim daha tecrübeli hale geleceğimiz zamanlaması gerçek. Bu bakımdan olayı sadece diğerinin hali olarak görmeyelim.

Hidayet dedi ki...

@nathan

"yerli oyuncu ve milli takım takıntısı yüzünden"... nathan , o bölge yerli /milli takıntısı yapılacak bölge mi ? topu kaleye sokacak, takımın, hem önemi hem de bağlantıların fazlalığı yüzünden belki de uyumu en zor gerçekleşecek bölgesi. sana negredo gelmeden söylediklerimi de hatırlarsan , ilk iki maç , 85 -87 .dk 'da oyuna alınan santrfor ! geçen yıl 6 ay sakatlık yüzünden oynamamış , negredo'dan 15 gün sonra gelmiş soldado oynarken , negredo 87 .dk 'larda oyuna giriyorsa , bizi zor bir sezon bekliyor.

geçen yıl cenk -abou ikilisnin verilerine baktım ; cenk 33 maç oynamış (1 maç cezalı) , bunların 29 'unda ilk 11 oynamış , 4 'ünde oyuna sonradan girmiş .

fakat lig'de 29 maç ilk 11 oynayan cenk , cl'de 0 (sıfır) maç ilk 11 'de başlamış . ilginç değil mi ? cl'de oynayan takımlarda eşi benzeri var mı bu durumun ? sanki bir el cenk'in yetersizliğini biliyor (bknz ,cl maçları) fakat gol atması için de elinden ne geliyorsa yapıyor . (6'sı penaltı , 20 gol) . belki daha fazla gol atacak , daha faydalı olacak arkadaşını oturtma pahasına .

bu yıl en merak ettiğim konu, negredo -cenk arasında hoca'nın yaratamaya çalıştığı dengeye negredo'nun vereceği tepki . çünkü bu denge suni ve zorlama . abou yaşı ve belki de düşük profilli olması nedeniyle belki de kiralık olması nedeniyle ses çıkarmadı pek . fakat negredo öyle değil . hem kariyer itibariyle hem yaş itibariyle . ayrıca bonservisli oyuncumuz . bir an önce negredo'nun ilk 11'e adapte edilmesi lazım . cenk kadar oynar . 2 maçta , 1gol (penaltı) atar yani . bursa maçı iyi bir başlangıç olur umarım.

Skywalker dedi ki...

Abu hayvani hattrick yapti yav. Gollere falan da yalandan seviniyo gibi geldi bana. Ocak'ta kapatir mi baskan?

carlito dedi ki...

geçen sene bu zamanlarda da Tolga/Fabri konusunda şimdiki Cenk/Negredo mevzusu gibi gereksiz yere uzun uzun yorumlar yapılıyor.. sanki 2 hafta değil de 12 hafta geçmiş, hoca hala Cenk'te ısrarcıymış gibi konuşuyor millet! siz üçüncü sezonuna girerken hala hocayı tanımamışsanız bu sizin sorununuz beyler.. Negredo da Gomez gibi, Fabri gibi 3. maçtan itibaren formayı alacaktır ve sonrasında da ağır bir sakatlık veya formsuzluk yaşamadıkça 11'in değişmez ismi olacaktır.. onun sahip olduğu kalitenin, Cenk'ten birkaç gömlek üstün olduğunun hoca da farkındadır merak etmeyin.. Soldado oynamış deniliyor, 11'de mi başladı? girdi de ne oldu, kaçırdığı golü Cenk olsa atardı..
velhasıl bu yenilerin kadroya adapte edilme süreciyle ilgili yorumları gereksiz polemikler olarak görüyorum, insanlardaki sabırsızlık beni bitiriyor!

Sosa>Trabzon olayının gerçekleşeceğinden emin değilim hala, ama olursa Sosa'nın Milan'a gitmek için buradaki terör olaylarını falan bahane ettiği tescillenmiş olur.. gene de kızmam, bize bir şampiyonluk ve o kadar para kazandırmış bir adama nankörlük edilmez.. Trabzon Sosa'yı alırsa ilk 3 sıra açısından daha iddialı hale gelir.. yarıştaki rakibimiz konusunda ise birçoğunun aksine hala Fener'in uzun maratonda Gs'den daha iddialı hale geleceğine inanıyorum..

carlito dedi ki...

perşembe günü kuralar çekiliyor, bir şansınızı deneyin bakalım :)
https://draw.inker.fun/#/cl/gs

benim çektiğim kura: Bayern München - Manchester City - Besiktas - FC København :)

Hidayet dedi ki...

@carlito

"Ben yarın için Negredo ile başlayıp 60 dk oynamasını istiyorum, son yarım saat onun yerini Cenk alabilir.. Maç temposunu buldukça da süresi artar zaten.. Bir an önce gollerine başlaması lazım Alvaro reisin.."

bunu sen yazmadın mı ? neden böyle beklentiye girdin o zaman ? neden "bir an önce gollere başlaması lazım alvaro reisin " dedin . sen de mi sabırsızsın bizim gibi ? işte aynı kaygı bende de var .bir an önce..

carlito dedi ki...

@hidayet evet ben yazdım.. skor olarak önde olmasak daha erken alırdı hoca bence.. evet ben de bir an önce gollerine başlaması için sabırsızlanıyorum, ama benim farkım bu yüzden hocayı yerden yere vurmuyorum, daha önceki tecrübelere bakarak bir bildiği vardır diyorum.. lakin Negredo bir Aboubakar gibi genç oyuncu olmadığı için grup maçlarına kadar yedek bekleyip sonra bir anda 11'e girse ben de eleştiririm hocayı.. ama dediğim gibi konu dönüp dolaşıp sabıra geliyor, herşeyin vakti var, eleştirinin de..

Hidayet dedi ki...

@carlito

yerden yere vurmak.. yukarıda nathan kendi söylemiş "yerli oyuncu ve milli takım takıntısı "diye . umarım senin söylediğin gibi olur .senin gözden kaçırdığın şey , bu konularda insanların kaygı düzeyleri farklıdır . ben cl için endişeleniyorum . çok az vakit kaldı diye düşünüyorum ve son 5 dk 'da oyuna girmesinin takıma uyum açısından faydası olmadığınu düşünüyorum . kaç maçımız kaldı cl ilk maçı için carlito ?bunu söyleyemeyecek miyiz burada ? bu kadar eleştiri de yapalım hocam , lütfen . burada herkes takımı için iyi olduğunu düşündüğü şeyi istiyor . maçtan önce ilk 11 beklentisi normal , maçtan sonra niye bu kadar geç girdi diye sormak , yerden yere vurmak..tekrar diyorum , umarım bursa maçı iyi bir başlangıç olur . milli maçlar 2- 5 eylül ,cl ilk maçı 12-13 eylül diye biliyorum.

carlito dedi ki...

yerden yere vurmak genel bir tabirdi, sizin eleştirileriniz için belki ağır görünüyor olabilir.. bu aralar vaktim olduğundan sosyal medyayı daha sık takip edebilmekteyim, okuduğum yorumlar karşısında akıl tutulması yaşamamak mümkün değil! yoksa eleştiriye karşı değilim, bazen boşuna olduğunu düşünsem de (bu örnekte öyle mesela, iki hafta sabretsek buna şey söylememize gerek kalmaz) muhakkak ki faydalı olduğu noktalar da oluyor.. ayrıca Cl maçlarına kadar tüm transferler 11'e girse bile gene hazır olamayız, boşuna kasmayalım.. onun için kamp öncesi tüm transferlerin bitmiş olması gerekirdi, bu da hayal bizim açımızdan..

Serkbal dedi ki...

https://draw.inker.fun/#/cl/gs shaktar,porto,kopenhagı çektim,hayırlı olsun,bu gruptan çıkabiliriz

GeceGezgini dedi ki...

Acaba elimizde hazir boyle bol tatli rekabetli bir orta sahamiz varken 3-5-1-1 gibi bir sey denenebilir mi.

Fabri
Adriano - Pepe - Tosic

Babel -Medel-Tolgay-Ozzy-Caner

Talisca

Negredo

Bu sefer de Lens, Q7, GG disarida kaliyor.. Neyse abi ben bile stres yapiyorsam kagit ustunde bile onu bunu kusturmemek icin, hocaya saygim 5 kat daha artiyor her seferinde.

Ama yanina bir yardimci alsin lutfen. Ilhan Mansiz mesela..

beagle dedi ki...

Hocam 3-5-2 diye başlar aslinda 5-3-2 oynanir. Sonra orta sahaya 1-2 de önlibero konur. 7-2-1 ile yillarimiz geçer.
3-4-3 sevsem de yukaridaki riskten dolayi 3lü herşey bizden uzak olsun.

carlito dedi ki...

Ozzy, Tolgay, Medel ve Talisca'nın hepsinin oynayabilmesi için GeceGezgini'nin yazdığı gibi üçlü defans oynaması gerekir.. (Talisca öndeki ikiliden biri olmak kaydıyla) ama o sistemde kanatlara en uygun isimler Caner ve GG olurdu.. Bu da eldeki tüm ofansif kanat oyuncuların (Q, Lens ve Babel) dışarıda kalması demek! Zor iş gerçekten.. Ama zaten hocanın bu saatten sonra sistemsel olarak radikal bir değişikliğe kalkışacağını sanmıyorum..
Ciddi sakatlıklar olmadıkça (umarım olmaz) birileri kenarda kalıp küsecek, kaçarı yok..

sports guy dedi ki...

Negredo konusunda soruya sorulacak soru net:

Hoca negredo'ya aboubakar muamelesi mi yapacak, gomez muamelesi mi? Hatirlarsak gomez de iki hafta yedekten girmisti ama 3. Hafta sonrasi bir daha 11den cikmamisti. Abou icin karabuk deplasmanindan sonra "banko 11" demeye baslayabilmistik anca.

Bursa maci bu anlamda kritik viraj evet. Ben yasi ve kariyeri goz onune alinirsa, negredo'nun gomez-vari sekilde banko 11 pozisyonunu alacagini dusunuyorum, o yuzden de hocanin tarzini da bildigim icin konuya iliskin herhangi bir sey yazmaya gerek gormemistim.

Benim icin lens daha acil 11 olmali bu arada, o ayri :) muhtemelen bursa macinda lens ve negredo'yu beraber 11 goruruz zaten.

sports guy dedi ki...

"Soruya sorulacak soru" ne ya? Yine asmisim kendimi, sorulacak soru olacak sadece tabii ki :)

Basar dedi ki...

Ben Shakhtar, PSG, Sporting çektim. Bu kuraya can kurban. Artık bildiğim keltoş da çekmiyor CL'yi.

yilmaz dedi ki...

benfica dortmund beşiktaş feyenoord.
infantino ölmedi, isim değiştirdi :P

carlito dedi ki...

PSG çekmeyin olm, dün Neymar'ı görmediniz mi :P

fidddas dedi ki...

Bence 3. Hafta da hoca yeniler konusundaki dusuncesinden vazgecmreyrcek. Zaten milli mac arasini hedef gosterdi. Milli mac arasinda bu yilin oyun plani da tam anlamiyla netlesmis olur.
Hoca icin neden yenileri kadroya dahil etmiyorsun wlestirisi bana gore cok yerinde degil, cunku oyuncu takimla tam ditalog kursum istiyor(pepe mecburiyetten)
Asil elestiri degisiklikleri gec yapmasi olabilir ama orada da sanirim isleyeni bozmak istemiyor.
Ne kadar hucum futbolunu da sevse yasi ilerledikce daha garantici bir adam oluyor hoca.
Belki bu hafta yenileri skoru bulunca 60 gibi alir. Ayrica yenilerle konusup durumu da izah ettigini dusunuyorum. Kriz mriz haberleri hikaye tamamen.

ozan dedi ki...

Sp.Moscow, Porto, Maribor. Lider cikiyoruz beyler, rahat olun.

sports guy dedi ki...

@fidddas kriz muhabbetini ben hic duymadim ya zaten, o nerden cikti simdi :)

Bence pepe de mecburiyetten ziyade takimla kamp goren tek transfer olmasiyla alakali. Mecburiyet yoktur demiyorum da birinci faktor o degil bence.

Milli mac arasini ben de dort gozle bekliyorum. Zaten donusunde muthis bu fiksture giriyoruz, hazir olmama gibi bir bahaneyi o fikstur kaldirmaz. Karabuk deplasman icerde konya fener deplasman icerde trabzon. Karabuk ligin en iyi ic saha takimlarindan biri, konya'nin durumu malum, kadikoy fener'in en kotu zamaninda tavsan cikarabildigi bir yer, trabzon da malum.

Yani takimin 4. Vitese milli mac donusu acilen takmasi lazim, yoksa agir darbe aliriz bunu tahmin etmek zor degil.

CL icin de umarim hayvani bir kura cekmeyiz demekten baska carem yok cunku 1-2 tam mayin tarlasi. Umarim ustten almanlari cekeriz de 4ten leipzig surpriziyle karsilasmayiz en azindan. Ben feyenoord'u isterim oradan, tam bizlik takim icerde disarda alabiliriz onlari guzel olur.

nathan dedi ki...

Shakhtar. Sevilla. Maribor çıktı

sports guy dedi ki...

Herkes de maribor cekmis masallah da bence beer sheva eleyecek onlari gayet :) bu da dip not olarak dursun burada.

yilmaz dedi ki...

@sports guy ben yazıyordum, benden önce davranmışsın :)

yalnız maribor da seribaşı olmuş ya la :)

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Hayır Infantino beniim

Juve, Barca 4. Torbadan bile Cska Moscow çektim...

Talep ettigim grup
1. Torbadan Spartak, Shakthtar, Benfica
2. Torbadan Dortmund veya Sevilla (Evet Porto değil. Yaldir yaldir geliyorlar 7 kişiyle)
4. Torba Apoel, Kobenhavn

Elimle Secsem
Spartak, Sevilla, Apoel seçerdim.

2. Torba sakat, 4. Torba da çok dengesiz.

Mayor dedi ki...

Kel degilim oncelikle,

Bayern München
Atlético Madrid
Besiktas
Sporting CP Lisbon

bu kurayi cekersek musade isteyelim direkt Uefa'dan baslayalim.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

benim dileğim 1 veya 2. torbadan bi tane bölüm sonu canavarı gelsin, diğeri dişe diş olabileceğimiz bir takım olsun, 4. torbadan da içerde dışarda yenebileceğimiz bir takım gelsin.. başka türlü gruptan çıkmamız zor.. bugüne kadar yanılmıyorsam hiç 7 puanı geçemedik, gruptan çıkmak için minimum 8-9 puan çıkartabileceğimiz rakipler lazım..

Basar dedi ki...

Necip ayağını eline verir, akıllı olsun!

planck dedi ki...

pepe ve medel var abi necip soft kalıyor artık :)

antreman methodlarına yeni yorumlar katmış teknik ekip: https://twitter.com/ovuncozdem/status/899656330226667522

Ekrem35 dedi ki...

Bu arada maç ile ilgili yazacaktım unutmuşum. Babel maçta gayet gezgin bir rolde oynadı sanki. Kanatlarda sabit hiç durmadı ve sürekli gezdi. Topla buluşma noktalarını gösteriyorlardı beinsportsta maçtan sonra hiç kanat oyuncusunun buluşacağı yerler değildi genelde bulunduğu noktalar. Daha çok forvet arkası ya da ikinci forvet olarak oynayan birinin buluşacağı yerlerdi hep. Sanırım bu sene deneyeceğimiz bir şey olacak bu çünkü bütün maç bu şekilde topla buluşması tesadüf olamaz diye düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Fabri panigi baslamis alemlerde. Ben sampiyon olurken erken konuştuğum için rahatım. Bu seneyi Fabriyle bitirecegiz, zorlamadan bitirmeliyiz. Ama Fabri Mcgregor, Cordoba, Runje, Mrmic vb uzayan listeden çok farkli bir kaleci değil. Tolga'dan daha ozguvenli en azindan diyorduk ama bu hafta 2. Gol öyle demiyor. Yerini, kaledeki pozisyonunu kaybetti panikten. Bkz gecen yil FB maçı da panik.

İlk karar vermek gereken takim iyiyken bizi yakmayacak normal bir kaleci mi istiyoruz yoksa maçlar/puanlar kazandiracak dozunda çılgın mı?
Arayış ilki ise Fabriyi psikologa götürüp, ses etmeden devam etmeliyiz. Yerine Volkan Babacan alsak çok birsey değişmez çünkü.
İkinci kategori bence bizi paklayacak olan. Kahn, Schmeichel falan ekolünün en az catlak ve alinabilir olanı. Hiç macera aramadan Alman liglerinde Milli radara en az bir süre girmiş 27-30 arası bir kaleci bakmak olur. Kontrati biten falan biri icin simdiden arama yapmak lazim. Ne olur Latin isimler geçmesin. Artik iyi fundamentali olan sogukkanli, carptigi adami da biraz sarsacak bir kaleci zamanimiz geldi.

nathan dedi ki...

@beagle
İskandinav liglerinden sağlam bir adam bulunabilir belki. Yaşı biraz geç de olsa geçen yılki İzlanda milli kaleci gibi. Bu ligler dışında diğer liglerden sağlam adam bulmak oldukça zor iyisi hemen kapılıyor.

nathan dedi ki...

Ekleme: Elalem Cillessen'i alıp paso yedekte tutuyor varın gerisini siz düşünün.

beagle dedi ki...

@Nathan
Kastım Adler gibi makul fiyat/klasi ama 2 dk baktim Wiedwald diye U20 görmüş birini 500 bine bu sene Leeds almış. Bundesliga'da mümkün bu işler. Tabi niyet ve menejer bağımsız akil gerekiyor. Wiedwalddan veya benzerinden ne kazanir ki Bulut?

GeceGezgini dedi ki...


@nathan

ben fabri'yi cillessen'e tercih ederim abi :)

nathan dedi ki...

@beagle

Mesele vizyonsa: Al 1 milyona 10 sene rahat edersin:

https://www.youtube.com/watch?v=Ff5YRQbdTWQ


@GeceGezgini

Yeah. 2 milyona taksitle bağlarız sonunda :)

Hidayet dedi ki...

bu napoli kadar topu son bölgeye kadar iyi taşıyan ,kaptırdığı topu çok çabuk kazanan , press yapmaktan bıkmayan ,yorulmayan , fakat ceza sahası içerisinde bu kadar beceriksiz ,bitiriciliği kötü takım görmedim. hayır ,o muazzam yapı kuruluyor da o bitiriclik nasıl yapılamıyor , ya da transferle halledilemiyor anlamadım . seyrederken yoruluyor insan ,fakat son hamle çok acemice ,yavan..

carlito dedi ki...

http://haber1903.com/n-36661-pepenin-beraberlik-soku.html

:)

Yorum Gönder

Ara