.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ağustos 2017 Salı

Ekşi Beşiktaş Podcast Bölüm 2



Ekşi Beşiktaş Podcast 2. bölüm ile karşınızda .

Bu sefer sezon başlangıcında Beşiktaş ve rakiplerin durumunu , Kasımpaşa maçını , bireysel performansları ve Bursaspor maçı tahminlerini konuştuk .

İyi seyirler : 






15 Yorum:

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Birincisini zevkle dinlemistim, agziniza saglik arkadaslar. Yillardir yorumlarini okudugum insanlarin yuzunu konusmasini gormek de ilginc oldu. Bu vesileyle bloga emegi gecen eski yeni herkese tesekkurler. Bir de kucuk bir ricada bulunayim. Son donemlerde iki konuda rahatsizligim var:

1) Bloga yazilan yorumlarin niteliginde bir dusme var. Ciddi yorumlara yanit yazmak yerine trollerin sacmalamalarina laf yetistiriliyor, bu da trolleri daha da heveslendiriyor. Bu konuda hem bizler oto-kontrol uygulamaliyiz, hem de blog yoneticisi arkadaslar sansur degil ama blog kurallarinin uygulanmasi konusunda insiyatif kullanmaya daha acik olmalilar kanimca. Bir de yeni insanlarin katilimi sahane de sanki buranin bazi yillanmis mudavimlerinin ayagi kesildi. Nerdesiniz, ozledik arkadaslar?

2) Yeni kusak katilana kadar yeni post acilmasi konusunda bir sikintimiz vardi. Simdi o sorun arkadaslarin emekleri sayesinde buyuk oranda halloldu. Hatta bu podcast gibi yeni ve cok hoslandigim eklemeler de yapildi. Ama postlarin zamanlamasi konusunda biraz daha calisilabilir sanki. Bazen mac yorumu yeni acilmisken uzerine hemen bir post geliyor, hem alttaki mac yorumunu atil kiliyor, hem de yorum yazacak insanlarin elini havada birakiyor. Biliyorum, kolay degil bu zamanlamalari tutturmak ama belirtmek istedim.

Tekrar hepinize tesekkurler!

EC dedi ki...

2cisinin bir kismini yurtdisinda izledim.. ilginc tartismalar oluyor.. devam..

twitter çıktığından beri bloglara yüz çevrildi . Bütün önemli bloggerlar tek tek mecrayı terk edip oraya yöneldiler . Gürcan'ı ve Burak'ın hali hazırda 3-4 bin takipçileri olduğu için oradan paylaşım yapmaları son derece doğal .

Troll mevzusu söylediğin gibi bizlerin elinde . Cevap vermeden , polemiğe girmeden yazılırsa bu sorun ortadan kalkar . İdeal 11'ler , Theo'lar azalarak bittiler :)

carlito dedi ki...

başlıkların pişti olması konusundan ben de rahatsızım, maçı konuştuğumuz postlar bölünmemeli, hatta puanlama olayı da ayrı bir post yerine aynı başlığa eklenebiliyorsa daha iyi olurdu.. maç gecesi saatlerinde tam muhabbet koyulaşmışken puanlama için açılan başlık gelince bir anda dağılıyoruz..

öte yandan ben de keyifle izledim, emeğinize sağlık..

sports guy dedi ki...

@carlito

Hocam ben de o basliklarin bolunmesini seviyorum, cunku ikisi beraber olursa yaz sezonunda oldugu gibi 200+ yazi dolar basliklar. Telefondan yazanlar icin tam bir zulum o :)

planck dedi ki...

geçen sene maçlarda farkı açamamızın sebeplerini konuşmuştuk. bunun hem oyuncu profili ile hem de CL oynayacağımız için strateji değişikliğiyle alakası vardı. töre olcay sosa gidişleri tek pas oyununu ve direk kaleye gidebilme potansiyelimizi zaten azaltmışken hoca da bu efor ve atletizm gerektiren ve topu kaptırma ihtimali daha fazla olan oyundan possession oyununa evrilerek top bizde olsun daha yavaş ve garanti oynayalım ki CL maçlarında rakip daha az tehlikeli atak yapabilsine döndük. sosa yokken üstüne q7 varken zaten direk oyun oynamak pek olası değil. lens geldi belki 2-3 gol fazladan kontra atarız ama asıl olan taliscanın top dağıtıcı role girebilmesi ve attığı pası geri alabilmesi.

bir de tabi başka bir açı da rakiplerin bize karşı oynadıkları top. 15-16 sezonunda henüz şampiyon olmamış beşiktaşa karşı oynanan futbol yapılan savunma ile geçen seneki aynı değildi. 2-0 öne geçince bile takımlar savunma güvenliğini bırakmadılar geçen sene.

beagle dedi ki...

Ilk konuya not:
Bjk taraftarı da 2 sene şampiyonluğa biraz panikte sebep:
1. 2 senedir fark yaratan Marcelo gitti. Yerine gelen Pepe iyi, hatta açık oyun savunmasinda daha bile iyi, ama duran top savunmasinda Marcelo duvarını kaybettik.
2. Ba, Gomez, Abu gitti gelen Negredo daha hiçbir şey göstermedi, aslinda oynadığı az dakikada Rabona falan deneyerek, son dakikada kafa icin iceri girecegine taç çizgisine giderek aptal gibi göründü. Ba ve Gomez'deki oyun bilgisi/ahlakı olmadığı belli.Forma girip artilarinin çıkmasını endişeyle bekliyoruz.

3. Lens ve Medel kağıt üzerinde iyi ama sahada görmedik, hazirlik maçı bile oynamadilar.

Yani takimi son dakika topladigimizdan biz de güvenemiyoruz. Uyum saglayana kadar çok puan kaybedip, dagilmaktan korkuyoruz.
Hadi bu sene sabirli olalimlik da bir durum yok. Ilk 11 ortalamasi 32,33 olur seneye. Yani bu bir yatirim takimi değil.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar geçen sezonun 2. Yarısı Osmanlı, Alanya, Konya,gençler, Bursa, Kasımpaşa, Antep,Osmanlı kısaca 18de 8 macı 2 veya fazla farkla kapattik. Tezinizi sağlıklı bulmadım. Geçen yıl ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki takım arasında dağlar kadar fark var. Takım ve oyunu ancak oturdu.bu sebeple 2. Yarıyı kıstas aldim

BurkayJK dedi ki...

Başakşehir'in elenmesiyle kasamıza 16 Milyon Euro girmiş. Bu çok sağlam para ya, ben 8 Milyon falan veriliyor sanıyordum. 8 de çok güzel bir miktar ama 16'yı duyunca daha çok sevindim. Şampiyonlar Ligi'ne her sene tek başına katılmanın önemi burada işte. Tekrara düşmek istemiyorum ama Avrupa Ligi'nde finali zorlamak yerine, Şampiyonlar Ligi'nde her sene gruptan çıkan bir takım yaratmalıyız. Galibiyet ve beraberlik primleri, stadyum gelirleri falan derken bu sayı yıllık 20 Milyon Euro'yu bulur. Bu borç ancak böyle erir gibime geliyor.

carlito dedi ki...

Ben 26 milyon gibi bir rakam okumuştum, ama 16 milyon sadece ayak bastı parası da olabilir tam olarak bilmiyorum.. Bilen varsa aydınlatsın..

planck dedi ki...

Tam miktar şimdi belli değil, tahmin edilen toplam gelir 30M civarı + puan başına prim. Tv gelirleri 16M ülke takımlarına paylaştırılıyor, bşehir elenince 8M daha almış olduk.

sports guy dedi ki...

Basaksehirin elenmesiyle giren miktar degil o 16 milyon, turk havuzuna dahil olmasi muhtemel olan total miktar. Sen havuzun tamamina coktugun icin total o civar bir sey oluyor.

Ismail sayan yapmis onun hesabini, gecen sene tutturmustu yil sonu verilerine bakinca. Bu sene cl gelirlerimiz 29 milyon€+performans primleri(galibiyet vb) olacak. Basaksehir playoff turuna kaldigi icin havuzun yuzde 10'unu aliyor yine de.

Yine ismail beyin tespitine gore ibb playoff turunda elendigi icin arti 7 milyon euro kazanmis oluyor besiktas. Eger brugge'e elenselerdi 9 olacakti. Ama belcika takimini eledikleri icin aradaki 2 milyon helali hos olsun bana kalirsa :)

BurkayJK dedi ki...

Bilgiler için teşekkürler.

Ergin Aslan şöyle bir tweet atmış; "Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde henüz santra yapmadan şimdiden kazandığı para 143.7 milyon TL"

Güzel güzel. Böyle paralar kazanmaya alışık olmadığımız için bu tür gelişmelere çok seviniyorum.

planck dedi ki...

o rakam geçen seneki toplam gelir galiba ya hatta içerisinde EL de olabilir.

Yorum Gönder

Ara