.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ağustos 2017 Perşembe

STSL 02 Kasımpaşa - Beşiktaş


Tarih:  18 Ağustos 2017 Cuma 21.45

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy ( BJK 4G 1B -M / KS 2G 1B 2M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Bengali Koita / Gökhan Töre , Gökhan Gönül , Atınç Nukan , Atiba Hutchinson

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

92 Yorum:

Emrah D dedi ki...

bu arada playoffun bu statüsünün son senesiydi

3 büyük lig bastırdı artık onların tüm takımları direk gidecek yani türkiyenin ikincisinin karşısına son eleme turunda bile liverpool sevilla napoli vs yerine cska olympiakos kiev young boys vs çıkacak

çekya hollanda isviçre yunanistan avusturya hırvatistan 2.leri birbiriyle oynayacak, tur atlayan 3üne rus 3.sü, portekiz ukrayna belçika türkiye 2.leri eklenecek bu 8 takım iki tur oynayacak 2 tanesi şampiyonlar ligine katılacak.

gelecek senenin statüsü bu seneden olsaydı ilk turda plzen, ajax, young boys, AEK, austria viyana, dinamo zagreb oynayacaktı tur atlayan 3 tanesi (diyelim ki ajax, young boys ve AEK) zenit, porto, dinamo kiev, brugge, başakşehir ile 8 takım oluşturup iki tur oynayacaktı. sallıyorum ajax, başakşehir, zenit ve porto son tura kalacaktı. yani türkiye ikincisi için şampiyonlar ligi yolu daha kolay olacak sanki.

ülke puanı aşırı düşse ve şampiyon ön eleme oynamak durumunda kalsa bile tek bir tur muhtemelen hırvat romen danimarka belarus şampiyonlarından birini (rijeka, viitorul constanta??, BATE, kopenhag) çekeceğiz.

yani ilk ikiye girmek artık çok daha önemli, şampiyonluk bir tık daha az önemli, CL gelirleri de artık bir sürpriz olmazsa her sene paylaşılacak.

eyyorlamam budur.

Emrah D dedi ki...

bu arada gönlümdeki grup:

spartak porto BEŞİKTAŞ karabağ

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus

o grup da bilemiyorum biraz şey oldu gibi :D

Emrah D dedi ki...

@yilmaz 4 mac sonunda çıkmayı garantileyeceğimiz grup gibi oldu işte tam aradığım grup :D

sports guy dedi ki...

@diskonnektus

Hocam ufak bi duzeltme yapayim, 3 degil 4 buyuk ligin baskisi olacak. Yani ilk 4 siradaki lig kafadan 16 takim sokuyor olacak CLye.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus sen beni dinle, bi tane "baba" oldun yine grupta :)

1'den spartak gelirse 2'den kim gelirse gelsin biz 2. torba takımı oluyoruz otomatikman. Porto olmuş City olmuş farketmez.

Fakat bizim asıl sorunumuz, gruplarda gözümüze kestirdiğimiz takımlardan puan almakta zorlanıyoruz. CSKA ve Kiev en son örnekleri.

Ayrıca bir de rus ve ukrayna takımları lütfen uzak olsunlar bize.

Bu da benim grubum:

JUVE / PORTO / BEŞİKTAŞ / FEYENOORD
BENFICA / SEVILLA / BEŞİKTAŞ / MARIBOR


Hidayet dedi ki...

"Şenol Güneş, Volkan Şen transferi için yönetime olumlu rapor verdi. Anlaşma sağlanırsa oyuncuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak. (NTV Spor) "

aboubakar ve talisca için (toplam 35 mil euro bonservis ) " takımlarında istenmeyen oyuncuları biz almak zorunda kalıyoruz ,onların istemedikleri oyuncularla onlara karşı yarışıyoruz " diyen hocamız , takımlarının bonservis bile almaya tenezzül etmediği bu sürüngenleri bize yamamaya çalışıyor . memnun olmadı ,lens ,negredo transferlerinden , burak ,volkan alacaktık . ille de yamayacak bize . gurur yaptı . yok mu "hiç mi hakkı yok 2 yıl şampiyon yapan....." diyen ?

Hidayet dedi ki...

kimin yerine oynatacak volkan'ı anlamıyorum . q7 ,babel , lens.. bunları kesmeyi düşünmüyor herhalde ,zaten taraftar kestirmez . peki töre dönecek , ardında orkan var . burak -volkan haberleri geçerken haziran'da , yok artık bari selçuk'u da al , diye dalga geçiyorduk , gerçekmiş . ne kafa , ne vizyon be !

Hidayet dedi ki...

yani düşünüyorum düşünüyorum , ne selçuk , ne volkan...israftan başka hiçbir işe yaramazlar . bir kere mevkileri dolu . ne istiyor bu adam anlamıyorum . takımın artan yabancı sayısı , oyuncuların uluslararası kariyerleri gözünü korkutuyor da ,kendisine sadakatla bağlı adam sayısını mı artırmaya çalışıyor ?

2+1 nedir amk volkan için ? biri şaka falan desin abi . tolga'yı beşiktaş'tan emekli edecek , sıra diğer eski öğrencilerinde mi ? yahu senin eski öğrencilerinle başarın falan yok . en başarılı szeonun 2011 , 6-7 yıl geçmiş üstünden . ne bitmez transfer sezonumuş arkadaş ! burakla başladı , selçuk -volkan bitecek . seneye gs serdar aziz'i kovarsa , üzülmesin , yeri hazır bizde !

nathan dedi ki...

@hidayet

Selçuk işi hikaye yok öyle bir olay. Volkan Şen'in ismiyse ortamlarda geçiyor. Yakında alakamız yok diye açıklama yapmalarını bekliyorum.

Ben Volkan Şen'i kötü transfer olarak görmezdim , neden :

1- Yerli oyuncu ( muhtemelen Orkan'ın CL listesine yerli yazılmasında bir sıkıntı var )
2- topu rakip yarı sahaya götürme ve ceza sahasına sokma konusunda bence en iyi yerli oyuncu
3- her ne kadar gülüp eğlensek de kariyer sezonunu Şenol Güneş'le yaşamış bir oyuncu . Hocanın Volkan'ın dilinden anladığı aşikar .( Şahsi fikrim Ozan Tufan BJK'ya gelse bambaşka bir seviyede olurdu aynı sebepten )
4- Quaresma'dan çok daha fazla sayıda ceza sahasında topla oynama istatistiği var . Karar mekanizması Q7'den kötü değil .
5- Hocayı da arada memnun etmek gerek .

Peki neden kötü transfer olur

1- Sınırlı bütçen ile oraya Orkan-Lens gibi 2 ayrı yatırım yapmışsın .
2- Adamın oyun aklı Beşiktaş'ın çok da direkt oyun gözetmeyen sistemini algılayacak kapasitede değil .
3- Burak Yılmaz gibi taraftarın sevmediği bir oyuncu olması

Benim gözümde bu transferin artıları eksilerinden fazla . Bence 1.5 civarı bir sözleşmeye bağlanabiliyorsa , kenarda durmasında hiç bir sakınca yok . Gs'nin neredeyse boş olan kanat rotasyonuna şimdiye kadar bu transferi yapmamamış olması da enteresan.

Hidayet dedi ki...

@nathan
geçen hafta basın toplantısında laf çaktı istediğim iki türk oyuncu alınmadı diye , bu kadar da isim geçmez hocam , birşeyler var , bi gerçekleşsin sin-kaf'lı yazacam zaten ,yeter be . sürekli en nefret ettiğim adamların isminin geçmesinden bıktım . trabzon -bursa yamaları .sıkıldık be..

Hidayet dedi ki...

@Övünç ŞENTÜRK

ricardo quaresma , 15-16 ,lig : 4 gol ,6 asist , avrupa ligi ; 1 gol 2 asisit

volkan şen 15-16 , lig : 5 gol , 5 asist ,avrupa ligi , 0 gol ,0 asist (5 maç )

ricardo quaresma , 16-17 , lig : 2 gol 13 asist , cl : 3 gol , 3 asist

volkan şen 16 -17 ,lig : 0 gol , 4 asist , uel : 0 gol ,o asist

şu da dikkat volkan -quaresma değil , quaresma -lens 16 -17 karşılaştırmalı lig istatistikleri (kartalanaliz )

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/895249991219990528

"karar mekanizması " ya da "dilinden anlamak" gibi muğlak ve ne ifade ettiği objektif şekilde açıklanamayacak ifadeler , malesef karşılaştırmalara yansımıyor . hatta , quaresma beşiktaş'ın hem oyunu rakip sahaya yıktığı , pas oyunu oynadığı 15-16 'da ,hem de hücumu tamamen q7'nin üzerine kurduğu 16-17'de işini fazlasıyla yapmış görünüyor. volkan için ise "dilinden anlamak " gibi iyi niyet temennisinden öteye geçmeyecek ,ifadelerden başka elimizde birşey yok .

konu quaresma'da değil de , oraya getirilince , volkan'ın karar mekanizmasına bir bakayım dedim . peki 16 -17'de ne var, koca bir hiç , sıfır ! hocamız takımındaki gelişmeyen ,gelişmesi duraklayan , bazı pozisyonları beceremeyen oyuncularının dilinden anlasa daha iyi olmaz mı ? sürekli dönüp dolaşıp geçmişte bir sezon parlattığı ,fakat gittiği takımda hüsran yaşatmış ve kapı önüne konmuş /konulmayı bekleyen oyunculara yönelmek neden ? üstelik bunlar kişilik itibariyle de taraftarın nefret ettiği adamlar.

başakşehir'in aldığı kerim frei , trabzon'da ilk 11 oynayan olcay otursaydı ya , selçuk yerine gökhan inler otursaydı ya !


Dilinden anlamak :

Volkan Şen ( Şenol Güneş ) 30 maç 12 gol 10 asist
Burak Yılmaz ( Şenol Güneş) 30 maç 32 gol 4 asist
Ozan Tufan (Şenol Güneş ) 32 maç 3 gol 7 asist
Umut Bulut ( Şenol Güneş ) 33 maç 13 gol 8 asist)

Bu kadar adam kazma da olsalar kariyer sezonlarını aynı teknik adamla geçiriyorlarsa bu muallak bir kavram olmaz . Bu tip oyuncularla iletişim konusunda hocanın farklı bir meziyeti olduğunu gösterir .

Aynı oyuncuları farklı teknik direktörler ile kıysaladığında bunun ölçilebilir verisini de elde edersin .

Hoca fırsat verdiğinde geri dönüş aldığı oyuncularla çalışmayı istiyor son derece normal değil mi ? Gustavo Colman'ı da ister , Yattara'yı da ister . Hepsini almak zorunda mıyız ?

Oyuncuyu sevmiyor olmakla alınabilecek verim arasında bağlantı kurup muallak çıkarımlar yapıp bana muallaklıktan bahsetmen komik oluyor ?

ozan dedi ki...

@Hidayet

Neden okudugun her haberi %100 dogru kabul edip hem hocaya giyidiriyorsun hem de kendi sinirini bozuyorsun? Su transfer sezonu bitsin bir de hoca ara ara Oziyi kessin ,en cok senin icin istiyorum bunlari :)

Selcuk giderse Tsye gider herhalde. Volkanin da Lens-Orkundan sonra BJK gelme gibi bir sansi oldugunu dusunmuyorum, gelirse buyuk surpriz olur. Gelirse de Ovuncun dedigi gibi Cl listesi ile alakalidir yoksa baska mantikli bir aciklama gelmiyor aklima.

Qyu sevmemekle birlikte, Volkan nere Q nere. Hoca da illa adam parlatmak istiyorsa Orkunu parlatsin iste.

nathan dedi ki...

@Övünç

Tamam, hocanın isteklerine de saygı duyalım ancak olaya bir de şu açıdan bakmakta fayda var: Burak ve Volkan isimleri geçtiği hafta gelselerdi büyük ihtimalle Negredo ve Lens alınmayacaktı.

beagle dedi ki...

Ayni gün içinde Barca üstünden faşist, tüm takımlarımız kişilere (arap milyarder) satilacak/satilmali tweetleri üzerinden kapitalist mesajlari sonucunda safak malatya takibini biraktim. Ucaga kimin binecegini 2 saat sonra bileyim de az benden uzak olsun, zaten tvlerde bir dolusu var.
Bir gün olabilir ama Şeyh Abdullmuttalib Raheem vbnin FC Besiktasini tribünden desteklemek ya da naylon formasina 200 lira vermek hic de heyecan verici değil. O gün o 200TL leri, kulübü geri almak icin biriktirmek gerekir.

carlito dedi ki...

Benim hocanın ne Burak ne Volkan Şen'den üst düzeyde verim alabileceğinden şüphem yok zaten.. Burak gelse 20 golü geçerdi, Volkan gelip devamlı oynasa 15 gole etki ederdi.. Hatta Selçuk da..
Ama mesele bunlar değil,biz böyle düşünsek de istemiyoruz bu adamları.. Hoca iyi anlaşıyor,verim alabiliyor olabilir ama içinde bulunduğu camianın değer yargılarını gözetmemek gibi bir lüksü yok.. Biz bu adamları karakterlerini sevmediğimiz için istemiyoruz, çok yeteneksiz ve beceriksizler diye değil..
Ha, eğer hoca bu adamları isterken örneğin forvete Almeida kalitesinde bir adam getirse yönetim, o zaman rahatsızlık duymakta haklı olurdu.. Ama senin eline Negredo'yu, Lens'i vermişlerse daha da çıkıp "iki yerli istedim alınmadı" falan demeyeceksin, çünkü biliyorsun neden alınmadığını.. isteseler rahatlıkla alırlardı,biz aldırmadık.. Şenol hocayı çok çok seviyorum ama bu kulübün ayarlarıyla oynayacak isteklerde bulunmaması gerektiğini kavramalı artık.. 4 şampiyonluk da kazansa bazı şeyleri yapmaya kredisi olamaz..

sports guy dedi ki...

@ovunc

Hocam orkan'in yerli yazilmasinda sikinti var sanirim demissin, isin "sanirim" kismini kaldirayim, direk sikinti var. Altyapi almanya orkan'in, CL kadrosuna yazilmasi mumkun degil.

23 oyuncu yazabiliyoruz bu sene de listeye ve 8'i altyapi kulup ve altyapi super lig olmak zorunda yine. Yani 15 yabanci hakkimiz var, bunlara kadrodaki gurbetciler dahil(ozzy, tolgay, cenk). Atinc sakatlandigina gore stoper yedegi olarak mitro'yu da listeye zorunlu yazacagimiza gore, bu sene bu liste bildirimi nasil yapilacak ben de bilmiyorum. Necip altyapi ok, tolga caner gg turk altyapi ok, gerisi?

Banko olacaklar belli: Beck(gg sakat), Adriano, Medel, Pepe, Talisca, Negredo, Babel, Q7, Fabri, Ozzy, Cenk, Tolgay, Atiba, Lens, Tosic.

Ee mitro? Disarda. Stopere biri alinirsa mitro zaten disardayken su kadrodan birini daha kesip koyman gerekiyor. Gol olur.

Bir yerli kontenjani da komple bosta. Hoca da yerli diye cirpinirken bi tane alinsin artik bari, ne diyeyim. Burak selcuk olacagina da volkan'i tercih ederim. En azindan yedek kalmaya daha kolay ikna olacak adam vs.

@hidayet saydigin oyuncularin hicbiri CL statusunde Turk degil. Su an o adamlardan biri bu kadroda olsa ekstra kesinti yapmamiz gerekecekti. Elma ile armutu karistirmayalim :)

Hidayet dedi ki...

verdiğim istatistiki verilerdeki muallak kavram karar mekaniznmasıydı . nerede o aceba ? nasıl ölçüyoruz . mesela babel'den de iyimi kanat karar mekanizması ? ya da lens'ten ? mesela kartalanaliz'de verdiğim karşılaştırmalı verilerden hangileri var ?

burak yılmaz 'ın ve umut bulut'un paylaştığınız verileri hangi yıla ait ? kaç yıl geçmiş üzerinden ? biliç - töre örneğinde olduğu gibi beğendiği oyuncuyu 1 yıl sonra yeni takımına aldırmak mı var ? başka oyun formatında oynayan başka başka takımlar var . oyuncular transfer yapmış ,izlemişiz . ne yaptığını görmüşüz. sürekli düşen performanslarına şahit olmuşuz.

misal şöyle deniyor, "hoca selçuk'u oynatır . trabzon'da oynatmıştı " yahu kaç yıl geçti üstünden . adam yaşlandı , yavaşladı , çok para kazandı , hayatına dikkat etmedi vs vs . adam aynı adam değil ki . beşiktaş 2011 model trabzon değil ki . demek istediğim bu . fizik olarak , yaş olarak , performans olarak futbolunun zirve noktasından ,inişe geçmiş adamlar , o eski adamlar değil . iki sene üstüste şampiyon olan beşiktaş ise , bursa değil, trabzon değil .

Hidayet dedi ki...

@ozan

okuduğum her haberi değil , övünç özdem'e ve ntvspor 'a güvendiğim için yazdım . hoca'nın antalya maçı sonrası basın toplantısını dinledin mi ? "söylediğim iki türk oyuncuyu alsaydık , hem teknik ,hem ekonomik açıdan rahat olurduk " dedi . ekonomik açıdan ne demek ? demek ki yerine para harcamışız .kime aceba ?

anlaşılmayan bir şey de ,ben oğuzhan'ın performansını beğenmiyorum bu kadar . hoca'nın adamı kesmesi gibi takıntım yok . fakat belki formayı tolgay'a kaptırsa biraz hırslanır . çok fazla şey bekliyorum belki , belki haksızlık yapıyorum .ama nefret etmiyorum . selçuk inan oynayacağına ,koltuk değneğiyle ya da yürüyerek oğzuhan oynasın

@carlito

doğru'da , negredo ile de 25- 30 atarsın . niye sürekli bu adamları konuşuyoruz . abou geçen yıl adil bir şekilde oynasaydı o da 20'yi rahat geçerdi. peki burak cl'de ne yapardı ? üstelik adamdan taraftarının %95'i nefret ediyor . değer mi ? kim formasını alacak ? kim odasına posterini asacak ? negredo -lens varken olası volkan-burak verimine niye hayıflanalım ki ? hoca2nın sürekli bunun sitemini yapması hatalı geliyor bana.

sports guy dedi ki...

Hahah kendimi tekzip edeyim, pektemek var 4. Turk olarak yazilacak evet o listeye. E o zaman volkan alinirsa kimi kesecek o 4 kisiden? Sacma. Tabii pektemek listeye bildirilmeyip 3. Forvet olarak kadro ici devsirme sonuc uretmeyecekse hoca oyle.

Hidayet dedi ki...

@sports guy

gerçekten hoca'nın sadece türk statüsünde yazabilmek için bunları istediğine inanıyor musun ? ben inanmadığım için olcay -kerim dedim . hoca bunları baya baya istiyor . şimdi türk statüsü bahanesi oldu sanki.

nathan dedi ki...

Mesele listeye yerli yazmaksa gidip U21'den birini yazsınlar çok zor değil.

Takıma Schalke ve Dortmund altyapısında yetişmiş Oğuzhan Aydoğan alındı ama geçen yıl Türkiye Kupasında 20 dakika oynadı bir daha süre aldığı yok. Orkan da var. Şenol hoca biraz bunlarla ilgilensin.

ozan dedi ki...

@Hidayet

Oziden nefret ettigini ima etmedim ama memnun da degilsin zaten o kisim geyikti, Oziyi sevmiye de bilirsin.

Hocanin ben cidden hala Volkani istedigini inanmiyorum. Volkani bir yerlere itelemek icin menajer isleri olabilir.

Hocanin basin toplantisi biraz bana yerli oyuncu yok vs elestirisine yanit gibi geldi, o yuzden cok takilmiyorum.

Hocanin da iki sene sampiyon yaptim bir tane de benim icin alin demek gibi bir luksu yok. Bir de hoca bir zahmet Volkandan ust duzey verim almasin , Orkundan alsin iste. Yasi genc, oynatsin , parlatsin.

Bizim burda Volkan, Burak, Selcuk muhabbeti yapmamiz bile gereksiz.

Hidayet dedi ki...

volkan şen, eğer alınacaksa, sadece listeye yazılmak için alınacak adam değil . peki lig maçlarında en azından klübeye oturmayacak mı ? tribünde mi olacak ? tabiki hayır . peki kimin yerini işgal edecek ? mesele bu..

yahu şu kariyer rekoru bizimkilerle neden olmuyor , neden o rakamlara ulaşamıyorlar ? neden sihirli el , tolgay ve oğuzhan 'ın eksiklerini gideremiyor ? neden cl görmelerine , 2 yıl şampiyon olmalarına rağmen 10 -15 civarında teklifler gelmiyor ? neden cenk'i takımın birinci forveti haline getiremiyor ? neden töre'ye dokunamıyor ? neden kerim -inler -olcay'dan performans alamıyor ? oğuzhan aydoğan neden kayboluyor ? fernandao'yu takımda isteyen var mı ? kral 'ı...

Huzeyfe dedi ki...

Hidayet Oguzhan'in kariyer rekoru da Senol hocayla oldu. Daha iyisi de olabilir. Quaresma'nin asist anlaminda kariyer rekoru da Senol hocayla oldu.
Soyledigin seylerin hepsi problemli. Tore ve saydigin diger oyuncular sakatlik vs. gibi nedenlerle oynayamadilar. Ayrica hocanin elindeki butun oyunculari kariyerlerinin tepesine cikarmak gibi bir zorunlulugu da yok. Kaldi ki bu mumkun de degil. Birazcik dusunursen, bir sezon Oguzhan'in kariyer sezonuysa Tolgay'in olamaz.

Hocayi basin toplantilarinda soyledigi birsey uzerinden elestirmek icin konteksti bilmek lazim. Adamin konusmasi degisik, yabanci problemi var onu soyledi muhtemelen. Her sene olmuyor mu yav, sene sonunda ntvspor'da konusuyor, haa oyle demis diyoruz hepimiz.
Bu tip hoca elestirileri cok kuru, cok gereksiz. Goygoya gerek yok.

sports guy dedi ki...

Konu oguzhan'a gelince renk degistiririm, cunku onunde talisca oynarken baska bir oyun oynamasi normal benim gozumde. "E kardesim o da adapte olsun oyuna" derseniz, e oluyor zaten derim.

Oguzhan bir 8 numara. Oyun kurucu bir 8 numara. Topu orta sahada alir saga sola dagitir. Eger onunde bu oyuna uygun bir adam oynatirsaniz sik sik ceza sahasi civarina da yaklasir, gol de atar asist de yapar.

16 17 oyunu gibi oyunlarda ozzy siritir, siritmistir ve siritacaktir. Bu sene daha da cok elestiri alacak oguzhan biliyorum, talisca varken hucum aksiyonlarinda yine aksayacak cunku.

Neyse, bence oguzhan in kariyer performansi 15 16ydi zaten. Ustune gelisir miydi? Gelisirdi, ama bu kadroyla gelismez.

Sevmiyorsaniz sevmeyin tabii silah zoruyla degil ya? Ama pas oyunu tercih eden bir takima gittiginde "aa oguzhan napiyor oyle?" De demeyin.

Adamin ne konuda iyi oldugu belli, iyi oldugu yonlerini parlatmak gerekirken aslinda olmadigi bir oyuncuya niye donusmedigini soyleyip "eaoo niye forvet arkasi oynayamiyor bu adam?" Diye bagirmak bana komik geliyor.

Neyse, varsin ozzy fan boy olarak anilayim, bu bana koymaz zaten. Gecen seneki oyunda iki yil daha direteceksek satilsin da hatta, burada bosa gomulecegine gitsin kariyerinin uzerine koysun besiktas da para kazanmis olsun en azindan.

Benim samimi dusuncelerim bu.

Hidayet dedi ki...



söylediğim şeylerde problem yok . her topu quaresma'ya atarsan , bütün hücum'u o'nun üzerinden kurarsan ,ki bu konuda taraflı tarafsız herkeste ittifak var , kariyer rekorunu kırarsın .(senin verdiğin bilgiyi doğru kabul ediyorum , 13 asist kariyer rekoru ) . bir önceki yıl 6 asist yapan adam , ne olmuş da asist sayısını 2 katından çok artırmış ? sürekli sağ kanat ortası yaptığından olabilir mi ? peki oyunkalitesi 15-16 'ya yaklaşabildi mi ? caner/adriano - gökhan gibi hücumcu ve ayağı iyi beklere rağmen , hayır.

oğzuhan'ı biliç adamakıllı oynatmıyordu ki . veli-atiba oynuyordu . sadece son iki yıldır düzenli ilk 11 oynayan adamın ne kariyer rekoru olabilir ki ? fakat iki yıl önce avrupa'nın büyük takımlarına transfer yapabilecek kapasitede görülen oğuzhan'ın çok sevenleri bile, bunun bugün hayal olduğundan bahsediyor. neden iki şampiyonluk ve şampiyonlar ligine rağmen ,sadece bir yıl ligde oynayan cengiz'in yaptığını yapamıyorlar .tolgay ve oğzuhan'ın eksikleri demişim . aynen duruyor .

emruli dedi ki...

@hidayet

Kendine biraz otokontrol (özdenetim) mi uygulasan? Günlük yazma üst sınırı gibi bir şey mi koysan?

fidddas dedi ki...

şl listesi konusunda bir muallak var.
kulüp bu seneki cezamızı açıklarken kadro sınırlamasından bahsetmedi diye biliyorum.
eğer kadro sınırlaması olursa bile burada uefa bir esneklik yaratıyor, geçen sene bize yaptı, daha önce fransız takımlarına da yaptı.

genel olarak kurallardan bahsetmek gerekirse ;
- 18 yaşından gün almış olarak türkiyeye transfer olan bütün gurbetçiler uefa açısından yabancı oyuncu sayılır. ne klüpte ne ülkede yetişmiş olarak değerlendirilmezler. oğuzhan aydoğan, orkan, oğuzhan, tolgay, cenk hepsi yabancı statüsünde
- 15 yaşından gün almadan klübe transfer olan ya da yetişen oyuncular klüpte yetişmiş sayılır. 15 yaşından sonra ise ülke de yetişmiş sayılır. oyuncu türk pasaportuna sahip olmak zorunda değil. uefa ülkeye değil yetiştiği yere bakıyor. bu açıdan biz altyapıdan çıkaramıyorsak eğer gurbetçi yetenekleri 18 den gün almadan transfer etmeliyiz. tabi onları da U21 ler gibi mundar etmemeliyiz.
- bu sene 1996 dan sonra doğmuş oyuncular A listesine yazılmaz B listesine yazılır yani 23 ya da 25 kişilik listeye dahil değiller. Fatih, Sedat vs U21 lerin herhangi birini listeye yazmaya gerek yok.
- yukarıda bahsettiğim esneklik ise eğer kadro sınırlamamız var ise klüpte yetişmiş oyuncuları tam bildirmediğimiz zaman bile onların yerine yabancı statüsünde 2 oyuncu yazmamıza izin veriyorlar. geçen yıl sanırım yabancı statüsün 16 oyuncu yazabilmiştik.
- biz klüpye yetişmiş yerli olarak sadece necipi yazacağız. bir tane de boş kalacak.
- ülke de yetişmiş olarak ise tolga, gökhan ve caneri yazacağız. burada 4. yer boş. ya buraya transfer yapacağız ya da pektemek yazacağız.
- kalan her halükarda 17 kişilik kontenjan ise ;
Fabri, Beck, Pepe, Tosic, Defansa yapılan transfer, Adriano, Atiba, Medel, Oğuzhan, Tolgay, Talisca, Babel, Q7, Lens, Cenk Tosun, Negredo,

sonradan kontrol ettim geçen yıl 16 kişi yazmışız şubatta.
(Fabricio Ramirez, Matej Mitrovic, Adriano Correira, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, Andreas Beck, Gökhan İnler, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Ryan Babel, Anderson Talisca, Tolgay Arslan, Ömer Şişmanoğlu, Vincent Aboubakar, Cenk Tosun)

dolayısıyla pozisyonlara bakıp kalan 1 kişilik ülkede yetişmiş oyuncu kontenjanı için
kaleye 1. kaleci olarak ülkede yetişmiş adam yok, geçtik.

defansta cl listesine yazılacak kalitede sağ bek, stoper, sol bek yok. Belki altınordudan genç sağ beki alabiliriz ama gökhan sakat gelen oyuncu doğrudan 11 oyanamak durumunda kalacak.

orta sahaya musa çağıran dışında alınabilecek oyuncu yok.

forvete ise yine oyuncu yok.

yani ya pektemek gitmeyecek ve listede olacak ya osmanlıya musa için sattıklarımzdan alabileceğimiz 3-5 milyon euroyu gömeceğiz, üstüne oyuncu vereceğiz. (misal pektemek)

ya da hocanın istediği volkanı alacağız.

tespit yapmak gerekirse :) hocanın en çok önemsediği şey şl de gruptan çıkmak belki çeyrek final oynamak. belki şampiyonluktan fazla istiyor bunu.
ben onun lens alınmasın da yerine volkan alınsın dediğini düşünümüyorum aynısı negredo ve burak meselesi için de geçerli.

o ikisi de gelsin istiyor. elinde opsiyon olsun istiyor.
misal geçe yıl bu kadro yapısı sebebiyle lyon maçlarında ileri üçlü için hiç opsiyonumuz yoktu. ard arda gelen sakatlıklar için önlem olsun diye istiyor.

ben musa çağıran alınsı orta sahaya atibaya opsiyon olsun beck yerine de sosa alınsın isterim.
adriano, medel, atiba, necip birden fazla pozisyon oynayabiliyorlar.
Necipe laf edenler ve beğenmeyenler için ise daha iyisi yetiştirseydi o zaman klüp diyorum.
alt yapıdan oyuncu yetiştirmezsen şl için max 20 oyuncuya mecbur kalıyorsun.
ülkede yetişmiş 3. forvet yapabileceğin oyuncu yok.
dembayı alıp 3. forvet yapalım da şl ye yazamıyorsun.


Hidayet dedi ki...

@emruli

sanane !

nathan dedi ki...

@fidddas

Geçen Şubat'ta Tolga, GG ve Caner'in yanına 4. olarak Utku'yu yazmışız.

sports guy dedi ki...

Oguzhani ileri cikaran beklerin muazzam performans miydi? Yoksa kanatlari ve onundeki oyuncularin pas oyununa daha yatkin olmasi miydi?

Quaresma da babel de talisca da top once kontrol edip sonra oynamayi seven oyuncular. Bu adamlarin ya kosu yoluna top atacaksin ki efektif olsunlar, ya da bire birde adam gecmelerini bekleyeceksin.

Statik oyuncularla statik oyun oynanir. Su oyunda oguzhan orta yapar iste anca, ya da yari kontralarda uzun topla quaresma yi bulusturmaya calisir ki o gitsin orta kessin merkez forvete veya arkaya sarkan babel'e gol attirsin.

Hucumda dogru kosulari yapip pas organizasyonuna dahil olan oyuncularla ozzy ister istemez bir kademe yukari cikar. Obur turlu de faydalanirsin elbet(gecen sene osmanli deplasmanindaki talisca asisti veya adana macindaki abou asisti) ama tuzsuz makarna yemek gibi olur. Ayni tadi vermez

Olcay cok kotu baslangic yapti gecen sezona ve gitmesi gerekiyordu belki de, eyvallah. Ama onun yaptigi topsuz alan kosularini yapan su an bir tane adam yok mesela besiktasta. Oyun quaresma uzerinden evrilince olcay da gereksizlesti, ve o oyuna babel daha cok uyum sagladi haliyle. Ayaginda top tutabilen adam malum babel.


Daha once de yazmistim, bu bir tercihtir. Benim keyif aldigim bir oyun degil ama tercih buysa okey, lafim yok. Ama tercihimizi boyle yaptiysak oguzhan'dan beklentilerimizi de gozden gecirmemiz gerekir bence.

En azindan ben boyle okuyorum, bilmiyorum.

Vincent Aboubakar - kariyer sezonu 1587 dakika 27 maç 12 gol 4 asist
Talisca - kariyer sezonu 13 gol 2 asist
Jose Sosa - avrupa'da kariyer sezonu 7 gol 12 asist
Oğuzhan Özyakup - 9 gol 7 asist kariyer sezonu
Mario Gomez - 26 gol 6 asist kariyer en iyi 2. sezonu

Karşılıklı yazışma ve polemikten hoşlanmıyorum . Sürekli karşındakini ikna etme çabası bana anlamsız geliyor . Benim gibi düşünmessin anlarım ama sürekli bir sarkastik tavır can sıkıcı . Burada herkesin yorumu değerli lakin bu şekilde devam edecekse ben kendi adıma görmezden geleceğim .

Saygılar .

fidddas dedi ki...

@nathan

evet o altyapıdan sayılmadığı için yazılmış. 96 sonrası doğmuş olma durumu sadece altyapıdan yetişen için geçerliymiş.
linkteki yazıda konu detaylı anlatılmış zaten

http://faiktribunu.com/yazi/kucukdagli/201718-sezonu-besiktas-kadro-planlamasi/

nathan dedi ki...

@fidddas

Bu durumda Uefa için 22 kişilik kadro bildirebileceğiz evvelki yıldaki gibi ve yeni gelenler de full listede. Durum düşündüğümden iyi.

Bilgiler ve link için teşekkürler.

Pheaglix dedi ki...

ben volkan şen'in alınmasına qral'ın gelmesi gibi karşı değilim, şartlar uygun olursa alınabilir. ama takımda kanat rotasyonu öyle bir halde ki şu an, volkan şen ancak quaresma süpriz bir şekilde yüksek bedelle satılırsa (neredeyse imkansız, kendi de gitmek istemiyor bu sene), ya da bedava sayılabilecek bir ücretle gelirse (senelik 500.000 TL altı sabit ücret, ortalama üzeri puan başı, veya gol/asist başı ücret gibi, ki bu da imkansıza yakın) makul bir transfer olarak kabul edilebilir benim gözümde. ancak bu şişkinlikte hala volkan şen diyorsa hoca, büyük ihtimal gökhan töre'yi tamamen silmiştir kafasında, orkan da daha genç kenarda otursun diye düşünüp dördüncü kanat olarak volkan'ı istiyordur.

volkan bir yere kadar ama selçuk söylentisine hiç bir mantıklı açıklama getiremiyorum. aynı şekilde hakan balta'da öyle. gerçi hakan balta lig için faydalı olabilir, ama maliyetinin dördüncü stoper seviyesinde olmasının neredeyse imkansız olduğunu düşünürsek o da gereksiz bir transfer olur.

maça gelince; kasımpaşa'nın epey hazır görüntüsü karşısında bizim henüz lige tam başlayamamış halimizi düşününce puan kaybı olasılığını epey yüksek görüyorum (iflah olmaz bir pesimist olarak). geçen haftadan beri yapılan penaltı goygoyunun da etkisi var bunda. umarım hoca herkesi şaşırtır, transferleri takıma bir an önce entegre eder, ve bizi artık çözülmeye başlayan at fink'e taktiğinden uzaklaştırır.

beagle dedi ki...

@Sports
Samet/Biliç dönemlerinde Hilbert, Ismail, Veli, Olcay, Holosko, Almeida arasina zavalli Oğuzhan veya Muhammed Demirci'yi atip tek başlarına top oynamasini bekledi bu takim ve taraftar. Pasla işi olmayan Fernandes o sebeple yildiz muamelesi gördü.
Şimdi Oğuzhanı agiza sakiz edip gereken degeri vermeyip 8-10 milyona gondertecekler (populizm calisir) sonra 7 sene 70 milyon euro yatirip yerine oyuncu arayacagiz.

Bkz Sevillanin bedava giden Banegayi ertesi sene 9M euroya geri almasi. Dun görüldüki iyi ki almislar. Takimi oynatan oyuncu bulmak cok zor. Bizde Lechkov, Guti, Fernandes, Delgado, Ricardinho gibi adamlar bu isi beceremedi. Şifo yapti, biraz Tümer sonra da Oguzhan.

Barreto dedi ki...

Övünç'e sarkastik tavır konusunda, carlito'ya da sabırsızlık konusunda katılıyorum. Blog da theo theo rüzgarı esen sıkıntılı zamanları hatırlatıyor son yorumlar. Oysa muhteşem bir kadro kuruldu ve pek muteber bir hocamız var. Milutinoviç zamanından beri izlerim takımı, eğer bir sezonun keyfi çıkarılacak ise o sezon bu sezondur. Paniğe ve strese lüzum yok.

nathan dedi ki...

@Pheaglix

Yorumsuz (açıklama 2 günlük):

"Bursaspor, Fenerbahçe'den ayrılan eski oyuncusu Volkan Şen'e 1.2 milyon Euro'luk bir teklif yapmıştı. Yılan hikayesine dönen transferle ilgili Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Parlakay'ın açıklamaları şu şekilde:

"Volkan Şen ve menaceriyle oturduk, görüştük. Fiyat olarak da verebileceğimiz rakamı söyledik. Ondan sonraki konuşmaların pek bir önemi yok. Kesin bir dille bizim için Volkan Şen defteri kapanmıştır Bursaspor için. Volkan Şen için bir hamle daha yapmayı düşünmüyoruz. O da kendisine en iyi kulübü bulacağını biliyor. Yapacağı kontrat onun son kontratı olacak sonuçta belki de kariyerinde. Ancak Bursaspor'la arasında bir anlaşma olmayacak.""

Bursaspor'un önerdiği rakamın 1,2 milyon olduğu yazıldı. Beşiktaş'la ilgili kehanette masadaki sözleşmenin 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık olduğu söyleniyor ("eğer doğruysa", çünkü şu anda tamamen afaki konuşuyoruz, Bursalı yöneticinin açıklamasının sondan bir önceki cümlesiyle örtüşüyor bir nebze). İlla olacaksa ideali 1+1'dir elbette.

Benim Şenol Güneş'le bir derdim yok. Zaman zaman teknik-taktik işlerini eleştiririm ve bu gayet normal. Sorun, kulüp yönetimi bir tercih yapıp Orkan'ı kadroya dahil ettiyse biraz üzerinde çalışması gerekiyor. Eğer bunu yapmayacaksa (Oğuzhan Aydoğan'da olduğu gibi) oyuncu alınırken müdahale edip kesinlikle almayın demesi lazım. Aynısını Mitrovic konusunda da yazmıştım. Takımın teknik yönetimi transfer yapılırken kesin konuşacak. Buna rağmen alınıyorsa profesyonel anlamda bunun anlamı kabullenmek demektir. O zaman da masasına bakıp bu oyuncularla çalışacak. Nitekim Mitrovic'te bu oldu ve şans verdi. Taraftarlar olarak da neyin ne olduğunu gördük. Ama daha Orkan ve II. Oğuzhan ortada kabak gibiyken Volkan lafı geçerse ben bunu anlamam açıkçası.

Selçuk işi doğru değil kimse kafasına takmasın derim.

At Fink'e ifadesi cuk oturmuş, tabii ilerideki oyuncuların becerileri çok çok daha yüksek. Benim anladığım bunun aşılması yine oyuncularla olacak. Bu bakımdan Lens'in Negredo'nun ve dahi Medel'in doğrudan sahaya sürülmesi gayet olumlu olabilir. Biz de skor ergeni değiliz sonuçta, 45 dakika oynasalar bile neye evrilebileceklerini az çok görebiliriz ve tartışırız.

nathan dedi ki...

Bir FB klasiği. Ozan Tufan'ı transfer ederken "nasıl da koyduk" "siz bizim istediğimiz oyuncuyu alamazsınız" vs tırt ve ergen yorumlarda bulunan tayfa şimdi çok değil 2 yıl sonra oyundan çıkınca ıslıklıyor. Tıpkı Lens gitsin diye dua ettik diyen ama oyuncunun zaten 1 yıllık kiralık olduğunu unutanlar gibi. Neyse. Alıştık biz. Malum Uefa'da ülke puanı yerlerde. Samimi olarak alsınlar maçı da biraz artıralım diyorum.

Not: Ayrıca Isla gibi adamı aldın madem niye yedekte tutarsın diyorum.

sports guy dedi ki...

Ya bu blogda boyle islere pek girmem ama fenerbahce'nin yedigi ikinci gol icin sunu net soylemem lazim:

Ahahahahahahahahaha. O neydi oyle be :)

nathan dedi ki...

@sports guy

FB'de kaleci stoper ve orta alanda 4 transfer yolda demedi demeyin :)

beagle dedi ki...

Aziz maç öncesi konuşmasında ğakibin adini söyleyemediginden motive olamamışlağdığ.

2. gole 5 dk güldüm net :)

nathan dedi ki...

Hala anlayamıyorlar. Mehmet Topal'ı bedelsiz bırakın ilk biz alalım.

"Takım olmak".

sports guy dedi ki...

Beagle, hocam 5 dakika yine iyiymis. Abartmiyorum araliksiz 15 dakika guldum ya. Surada dursun hatta moralim bozuldukca acar izlerim : https://streamable.com/opsf9

Umarim eler fb bu arada. Fenerin de kadrosu dar, onlar da avrupasiz kalmasin ya.

nathan dedi ki...

Yarın ne kadar süre alacağını bilmesem de alacağını düşündüğüm bal porsuğunu izleyin derim. Adamın futbol ortamında geleneksel olarak bir özelliği var. Antrenmanda vs değil yüzü sadece takım bir şeyler yaptığında gülüyor. Yarın yüzü gülecek inşallah. Bu yılki en büyük kazançtır. Diğeri Negredo.

sports guy dedi ki...

Ben su ortamda ve bu oyun stilinde yilin en buyuk kazancinin Lens olacagina inaniyorum. Ligi biliyor, truth hurts videosu cekecek kadar takimi sahiplenmis vaziyette ve su anki oyun tarzimiz Lens icin bicilmis kaftan.

Bakalim, sabirsizlaniyorum adami o formayla gormeye.

beagle dedi ki...

Dün idmana Qnun az sakatlığı vardi diyorlardı. Lensi koyup. Bu bahaneyle kac senedir belamiz olan Kasımpaşayi harcasak iyiydi. Gerçekten adam geçip iş yapabilecek bir kanadimiz olması heyecan verici.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Ben yarın için Negredo ile başlayıp 60 dk oynamasını istiyorum, son yarım saat onun yerini Cenk alabilir.. Maç temposunu buldukça da süresi artar zaten.. Bir an önce gollerine başlaması lazım Alvaro reisin..
Lens'in de süre alacağına eminim, Medel'den ise emin değilim..

EC dedi ki...

Kasimpasa macina donersek.. mac a biz taraftar olarak konsantre olmamak icin herseyi yapmisiz yukarda okudugum kadariyla..

0.5 gol olsun.. bizim olsun..

Negredo ve Lens ve hatta Atiba yerine Medel ile bir baslayalim.. olmazsa fabrika ayarina doneriz..

Osmanli daki Napolyon Bulent bu hafta manset olmak icin yirtacaktir kendisini o nedenle patlama yada citlama bekliyorum..

Riza yi da Akhisar li Okan bacak arasi ile gecer..

Ersun Yanal da Ali Palabiyik a ragmen bu FB yi 3 leyebilir.. demedi demeyin.. bize yarim gol yeter.. yenelim kafi

turgay dedi ki...

Rakiplerim Avrupadan elenmesini hiç istemiyorum. Çünkü hiçbirinin 2 hatta kupayla beraber 3 kulvarı götürecek kadroları yok. Bizimse tam tersi her mevkide alternatiflerimiz var. Bu yüzden elenmeden devam etsinler. Gsnin avantajı erken elenip transfere zaman ayırabilmeleriydi ancak fbnin zamanı yok. Değişik durum

Volkan ve Selçuk olayına inanmak istemiyorum. Bizim yukarıda sports guyında dediği gibi Türk oyuncu kontenjanımız dolu. Önemli olan verilen kontenjana kim yazılacak. Vida gelsin sosa gelsin demba gelsin ama kadroda bu kadar yer yok. Makul ve mantıklı düşünmek lazım. Bunun yanında trabzonun tosici ciddi istediği söyleniyor. Gelecek hafta hızlı olabilir bizim için

Kasımpaşa maçı rakiplerin maçları da ortadayken çok önemli. Ben de yarım gole razıyım. Vurduğumuz gol olsun

sports guy dedi ki...

Oo aksama atiba yokmus, eglence var :)

Necip ozzy talisca veya tolgay ozzy talisca bekliyorum. Ntvspor medel 11 demis ama ben hic ihtimal vermiyorum nedense.

Guzel mac olacak, iki senedir ilk golu atip 2 1 yeniliyoruz bu sahada. Ucuncu perdeyi gorursek sasirmam :)

carlito dedi ki...

Bence Ozzy Tolgay ile başlar, skoru bulmayı becerirsek ikinci yarı Medel'i görürüz.. İki sezondur bu deplasmanda öne geçip koruyamadığımız skoru Medel ile koruyabiliyor muyuz görmüş oluruz ;)

Basar dedi ki...

Maç yazısı okumak icin oturdum, mide bulandı. Bu takımda Burak Volkan Selçuk gibi artıkları istemiyoruz. Hocam seni çok seviyor ve takdir ediyoruz ama kusira bakma bu adamlarda bu kadar ısrarcıysan başka takımı çalıştır ve bu adamları oynat. Hem sen mutlu olursun hem de biz, çünkü bu adamları istemiyoruz. Beşiktaş bu oyuncuların üstünde seviyede artık. Gelecekse Sosa gelsin vida gelsin...

Basar dedi ki...

Hayır birde orkanı aldık. Töre dönünce zaten kanatta 5 kişiye çıkacağız. Gerektiğinde Cenki kanatta kullandık. Ne gerek var oraya 6. Bir adama. Bir sefer olsun adam yetiştirelim. Orkan bu kadar potansiyelsizse neden aldık. Arası 1 kere oynatmadık, Oğuzhan Aydoğan'ı 1 kere izleyemedik... donup dolaşıp Volkan'a mı kaldık? Nedir bu rezillik arkadaş?

Skywalker dedi ki...

abi hepinizi sabrinizdan dolayi tebrik ediyorum:) Volkan demis cevap vermissiniz, burak demis vermnissiniz, ozi demis yine vermissiniz. Adamin derdi ne ozi ne volkan ne de burak. adamin derdi hoca. gider bi tweet bulur hocaya sallar sallar, gerceklesirse de sinkafli girecem der, ama gerceklesmesse hic ozur diledigini gormedim ben bu blogda. ne kini varmis arkadas hocaya.

cochise dedi ki...

kolay maç olmaz, genç ve dinamik bir takım var karşıda. ama anti futbol takımı değil. bizim için avantaj olacak bu. erken gol bulursak kolayca; bulamazsak da zorlanarak da olsa kazanırız diye düşünüyorum.

Keyifli bir maç olması dileğiyle

Ekrem35 dedi ki...

Adriano yine yok. Sakatlık tam geçmedi mi ki? Atiba hastayken bile medel ilk 11 de yok. Kadro konusunda hocamız çok tutucu. İnşşallah kayıpsız geçeriz ama çok zor maç olacağı kesin.

hayalet dedi ki...

Biz bu transferleri kenarda ısınsın diye mi yaptık. Tosic'in yapıp, Medel'in yapamayacağı nedir. Puan kaybından sonra felsefe sözleri duyar gibiyim hocadan. Ceza sahasına koca maç bir kere girip orada da eli ayağına dolaşan Beck yine onbirde. Artık 88 de lens girer oyuna

nathan dedi ki...

@hayalet

Bu hafta da böyle diyelim. Yine de kriterim o bahsettiğin 88.dk. Yeni oyuncuları en geç 60-65 bilemedin 70 yerine 85'lerde oyuna sokarsa kötü sallarım.

Huzeyfe dedi ki...

Hoca ilginc adam. Besiktas tarihinin en iyi yedek kulubesini olusturdu.

carlito dedi ki...

Geçen hafta hocanın Negredo'yu bir hafta daha kulübede tutup 3. haftadan itibaren 11'de başlatacağını düşündüğümü yazmıştım.. Hala fikrim aynı, bana kalsa bu haftadan Negredo ile başlardım ama sabredeceğiz artık..
Yalnız Adriano beklerken gene Beck'i görmek hayal kırıklığı oldu.. Adriano'nun tam hazır olmaması nedeniyle bu tercihin yapıldığını düşünmek istiyorum..

Ve ek olarak sevgili hocamız kimi isterse oynatsın ama noolur 85 ve sonrasında değişiklik yapmasın!

GeceGezgini dedi ki...

Gol'ü önce kanat hücumcumuza(q7 veya babel, o sırada kim ordaydı emin değilim) sonra ozzy'e yazarım

GeceGezgini dedi ki...

cozemedigim bisey var; tolgay efsane omuz koyup top aliyor, kosuyor basiyor ama orta saha feci gecirgen yine.nasil olacak o is:)

carlito dedi ki...

Şiir gibi oynuyoruz nazar değmesin..

Huzeyfe dedi ki...

Ilginc bir sekilde Tolgay-Oguzhan-Talisca, Tolga-Atiba-Talisca, Oguzhan-Atiba-Talisca calisiyor ama Atiba-Oguzhan-Tolgay calismiyor.

Bir de ben Quaresma-Caner kanadini daha cok begeniyorum. Boyle oynayinca Quaresma'nin ve Caner'in ortalarinda ceza sahasinda 3 oyuncumuz oluyor.

Bir de Adem icin cok uzuluyorum. Bunca yillik super lig tecrubesi faul almaktan ibaret. Kambura yatmalar, kendini yere atmalar, surekli hakemle tartismalar filan. Cok yazik gercekten.

carlito dedi ki...

A sporda erman toroğlu diyor ki "Beşiktaş naaptı ilk yarı hiç keyif vermiyor futbolu" :)) kudur it oğlu it!

ozan dedi ki...

@Carlito

Simdi ben yazicaktim, vazgectim. Gs keyif veriyormus cakala. Buyuk serefsiz. Simdi de Negredoya burun kivirdi :)

Bu arada oyun gecen seneden farkli olucak bu belli oldu. Hoca oyundan vazgecmez buna devam ederse ligi supururuz.

Medeli savunmada gorsek keske, Tolgay boyle oynarken kesilmez.

Ekrem35 dedi ki...

Maç oyuncu değişikliği diye bağırıyor şu an. Takım yoruldu çok düştük şu aralar

ozan dedi ki...

fabri kovaya bagladi

carlito dedi ki...

Bu futbolla kazanamamak komik oldu.. Ama hiç üzülmedim, hazır olmayan halimizle iyi bir rakibe karşı bu kadar oyunu domine ediyorsak biz bu ligi öttürürüz..
Yalnız Fabri'nin yediği ikinci gol kabul edilir değil, kendine gelmesi lazım..

Huzeyfe dedi ki...

2. golde sanirim top kosan Kasimpasali oyuncuya carpti hafifce. Fabri ters ayakta kaldi.
Yine de bence 2 golde de hatasi var Fabri'nin. Ilkinde top cok koseye gitmedi. Iyi baslamadi sezona malesef.

GeceGezgini dedi ki...

nazar boncugu, kaleyi bulan 3 sut 2 gol. 2. goldendiger tarafa gidecek sandi fabri o yuzden ters ayakta yakalandi. yapacak bisey yok. 3. golu bulmamiz lazimdi, cok saldik, oguzhan da erken yoruldu, ileri degil hep garanti oynadi bu yuzden ve 3'u atamadik. oyuncu degisikligi 60'ta yapilsaydi alirdik maci bence

galiba talisca'nin sut penaltiydi..

Medel 10 numara topcu abi, laps diye yazarim. Tolgay da cok iyi oynadi, 4-4-2 oynar takim bu haliyle. oguzhan'li bi formul de bulunabilir medel'in oldugu sistemde. adam tolgay'in risksiz oynayani gibi.

lens i q7yle degistirdigimizde takim baya bi hizlanacak gibi duruyor.

babel'in solda oynadiginda topu aldiginda surekli geri pas vermesi baya yavaslatiyor. Topu geride aldigi zaman iceri kat edemedigi icin gucune guvenmedigi zaman dripling ile
ileri gidemiyor gibi. Sagdayken ise yaldir yaldir gitti 2-3 pozisyon.

Negredo icin hala bisey soylemek icin hic done yok, cok az sure aliyor.


Ekrem35 dedi ki...

İkinci yarının adeta yürüdüğümüz, eli belinde oynadığımız 25 dakikasını değişiklik yapmadan geçiren hocamız ve fabri kardeşimiz yüzünden giden iki puan. Çok yazık oldu tolgay, tosic ve caner'e.

turgay dedi ki...

Hocaya yardımcı lazım. Oyun üstünlüğü bizdeyken yapılamayan değişiklikler 1 farklı maçta ceza kesecek görüntü veren rakibe davetiye verdi resmen. Halbuki doğru zamanda değişiklikler yapsak maç farklı olabilirdi. Yan pas yan pas sonra geriye yan pas yan pas sonra geriye bu oyunla hoca kendini uyutmayı amaçladı sanırım. Hızımız düşmüşken yapılacak değişiklikler en azından uyutma amaçlı oynanan oyuna dinamizm katabilirdi. Geç kaldı hoca. Uyaran da yok kenardan arkadaş oyun böyle zarar veriyor bize diye. Yazık oldu 2 puan hiç yoktan gitti. Fabrinin de cepheden yediği kaçıncı gol bu ben unuttum

Armagan dedi ki...

sut 4/15, orta 8/32. Bu işte bir sorun var ama bilemedim. 2 golde de benzer durumlar oldu, ceza sahası çevresinde bazen çok boş kalıyorlar.

Daha dengeli bir oyun oynadık ama pek orta çalışılmamış galib, yarısına yakını karavana gitti. Bu maçta Oğuzhan, Q7 ve Cenk'i(ilk yarı hariç diyeyim) çok iyi görmedim, bence Oğuzhan maç seçiyor.

Benim gözümde bu maç Negredo yerine Cenk'te ısrar eden hocaya yazar. İlk 5 haftayı kayıpsız kapamak önemliydi, umarım tekrarlamayız bu durumu.

Barreto dedi ki...

Hoca en geç 65'te değişiklikleri yapmalıydı. Takım ritmini tamamen kaybettikten sonra yapilan değişiklikler işe yaramadı. Tabi böyle iki gol yersen, Cenk'te o gölü kaçırırsa galip gelemezsin elbette. Caner ve Tosiç çok iyiydi, fakat Atiba'sız göbek şut atmalarına fazla müsade etti. Tolgay-Ozzy top bizde iken iyiydi fakat rakipteyken transparan kaldı biraz. Fabri bu sezon iyi görüntü vermiyor. Sanıyorum ikinci golü Tolga yemezdi. Bu arada kornerlerde fazla hava topu veriyoruz. Marcelo ile alakası var mı bilmiyorum.

cochise dedi ki...

Topçu dediğin Medel gibi olacak. Adam sanki yıllardır takımda gibi tıp girer girmez normall oynamaya başlad. Lens onu yapamadı. Keşke hoca tersini yapsaydı Lens'le başlayıp 45'te quaresmayı alsaydı. İş zordayken yeni oyuncudan birşey beklemek daha güçç oluyor.
Bir taraftan nazar boncuğu olsun evet çok tesadüfi puan kaybı oldu. cezahasına bile giremediler. Diğer taraftan işi buraya bırakmamak lazımdı.
Üzücü ama sanıyorum atiba rotasyon oyuncusu konumuna düşecek sanırım. Tolgay-Oğuzhan ikilisi çok daha verimliydi. İki tane dikine oynayan adam pozisyon zenginliği katıyor.
İki golümüzü de çok beğendim. Tesadüfi goller değildi.

hayalet dedi ki...

Tolgay-medel ortasahası daha iyi olacak gibi. Medel ısındıktan sonra bu tarz şutlara izin vermez. Oğuzhan böyle oynamaya devam ederse kulübeyi boylar. Cenk konusunda düşüncem belli, negredo varsa onu oynatırım. O kadar orta geldi, bir tanesini dokun bari. Penaltı atan başka oyuncu buluruz nasılsa. Moralimi bozdu bu maç. Saçma sapan goller yedik. Fabri bu zaten, vasat bir kaleci. Tolga şunları yese dünya kadar laf ederdik.

Unknown dedi ki...

Kasımpaşa deplasmanı,2.hafta laneti,ve kulübümüzün DNA sına işlemiş kaleci problemi,şenol hoca nın kararsızlıkları...bence 1 puan nimet.!

Ayrıca Hocaya yardımcı sünnetti farz oldu.acaba tamer tuna mı Şenol hoca yı tamamlıyordu? Birşeyler eskisi gibi değil bu sezon.

nathan dedi ki...

Öncelikle ilk yarıdaki oyun takımı da hipnotize etti ve nasılsa yesek bile bir tane atarız diyerek, Oğuzhan'ın da takatsiz kalmasıyla yaslandılar. Maçı beraber izlediğim Beşiktaşlı arkadaşım ikinci yarının ilk 25 dakikasında bana sürekli "abi bu ne, böyle giderse yiyeceğiz" şeklinde sözler sarf ederken, maç izlerken her daim tetikte olan tipolojiden ben bile Kasımpaşa'nın orta alanı dümdüz geçmeye başlamasına karşın onun kadar telaşlı değildim. Fakat tabii futbolda bir kural var, rakibi defansın önüne bu kadar yaklaştırırsan Kasımpaşa gibi ceza saha içi organizasyonu özürlü bir takım bile (benim güvendiğim buydu) yapıştırıverir bir şut daha kalakalırsın (yine mi bizim kaleye çok iyi şut).

Şenol hocanın bir kuralı var ve bunu Süper Kupa maçında da gösterdi. Kadrom bu, oyun anca sarpa sararsa yedektekileri değerlendirmeyi düşünürüm. Bu düşünceyle bazen durumu kurtarırsın da, bazen de geliyorum diyene karşı mümkün olduğunca erken önlem almak gerekir. Üstelik önlem için orta alanın direncini artıracak bir Medel, Q7'nin bitik halindeki kanadını değiştireceğin bir Lens ve Negredo gibi bir klas varken.

Medel iyi, oyuna girince bana göre maçın adamı Tolgay'ın ileriye itilmesi sağlanmış oldu ve bu şekilde çok parça parça da olsa set oyunu emareleri izledik. Fakat Kasımpaşa gibi bir rakibe karşı bu işleyebilir de, daha ciddi rakiplerde hücum durumuna göre Medel-Oğuzhan da gerekebilir. Daha önce yazdığım bir postta Medel-Tolgay, Medel-Oğuzhan ve hatta Medel-Atiba-Oğuzhan seçeneklerinin maçına göre değerlendirilebileceğine değinmiştim. La Liga'sından PL takımlarına, Serie A üçlüsüne kadar bu takımların orta alanı mümkün olduğunca zengin tutmasının nedeni de bu zaten. Gerçi normalde her TD için tatlı telaş olabilecek bu seçenekler istikrarı herşeyin önüne koyan Şenol Güneş için kabus olmuştur bile. Hepimiz gibi o da görüyor ve evrilir.

Lens'i değerlendirmek için erken. Oyuna girdikten kısa süre rakip gol attı ve geriye yaslandı. Benim görebildiğim yeterince pas da alamadı. İlk 11 oynayacağı bir maç herşeyi yeterince gösterir.

Negredo'ya ayıp ediyoruz. Bu adam Ömer gibi nöbetçi golcü değil; ki Ömer bile full süre alabileceği bir takım hayalindeydi. Talisca ilk defa bu kadar ceza alanı civarı ve içi pas attı. Sanırım bu Şenol Güneş'in isteğiydi ve olumlu bir gelişmeydi. Yine de buna kesinlikle uymayacak ve sahada ne yaptığını anlayamadığım Q7 bu organizasyonlarda yoklardayken Babel'in Cenk'in akıllı asistindeki dokunuşu dışında bu işlerin pek faydasını göremedik. Oğuzhan'ın kafası karışık sanırsam. Bu nedenle maç seçtiğine katılıyor, CL maçlarında patlayacağını düşünüyorum. Negredo'yu görmek için bu varyasyon işlerinin daha fazla yapılmasıyla onun sırtı dönük halde dağıttığı defansın arasından top attığını izlememiz gerekli. En önemli özelliği bu çünkü. Onun dışında da uygun durumda ayak-kafa-diz bayağı yazar.

nathan dedi ki...

Tosic şahlanmış gibi. E kolay değil rekabet iyice artacak gibi görünüyor. En sevdiğim özelliği aynı zamanda en tehlikeli hali. Oyunu okuması çok iyi ve bu çerçevede hızla müdahalede bulunuyor. Ama aynı zamanda bu müdahalelerde bazen hata yaptığını da gördüğümüz için bu az hatalı halinin devamını diliyoruz.

Beck iyi bir profesyonel ancak yerini alabilecek yerli bulmak çok zor değil. Gerçi transfer döneminin bitmesine az kaldı fakat bu yönde söylentiler de mevcut. Ben olsam Demba Ba ve Sosa'nın dönme ihtimaline karşı yolları ayırırım. Bu maçta kendi kapasitesine göre çok iyi mücadele gösterdi. Yine de hücum yönü çok yetersiz kalıyor.

Cenk potansiyelini zorluyor. Ama Beşiktaş gibi bir takımda topu ilerde tutmak adına gereken özellikleri vasat. Son haliyle geçen sezonun üstüne 20 puan daha çıkmış halde; buna karşın hala en uçta ileride top tutamıyoruz. Motoru yakmadan tercih yapılmalı. 4-4-2 oynayacağımız maçlar olursa doğrudan yazarım ayrı.

Fabri düşünce yapısı olarak biraz eski stil kalecilerden. Günümüzün iyi kalecileri oyunu kuş bakışı düşünmeyi bırakarak bir hücumcu gibi rakibin ayağındaki her topun nerelere gidebileceğini hesaplıyor. Fabri ise eski usul kuralcı; o top oraya o mesafede geldiyse böyle şut çıkmaz düşüncesinde. Yapacak bir şey yok günümüzde iyi kaleciler çok değerli ve elimizdeki en iyi isim.

Daha iyi olacağız. Çünkü inanılmaz seçeneklerimiz var.

Zaitsev dedi ki...

Oyuncu değişikliğinde geç kaldık. Aynı anda Oğuzhan ve Q7nin çıkması hataydı. Fark 2-3 değilse 2sinden birinin maçı bitirmesi gerekiyor.

Cenk iyi deniyor ama geçen seneden bir fark yok. Standart işlerini yapıyor ama sıfır pres, sıfır rahatsızlık. Kör noktaya yapılan manasız presler.

Yediğimiz 2 golde aynı bölgeden. Kaleci hatası faktörüyle beraber Atiba olsa şut bile çekilemeyecek pozisyonlar.

nathan dedi ki...

@Zaitsev

Q7 konusunda; bu maçta ne yaptı ve daha önemlisi çıkmasaydı ne yapabilirdi. Uzun zaman sonra ilk defa çıkarken atar yapmadan sessiz sedasız bench'e gitti bir de. Yine taraftarla sevimli diyaloğa girdi gerçi.

Zaitsev dedi ki...

@ nathan

Maçta birşey yaptı yapmadı değil mesele. Bu 2 oyuncu çok kötü olsalar bile sıkışık oyunda birşey üretme ihtimali en yüksek 2li. 3-5 dakkalık enerjileri yetebilir. Maç ortadaysa, tek farksa 2si aynı anda çıkmaz. Biri kalmalı sahada. Oğuzhan kalsın illa Q7 değil.

nathan dedi ki...

@Zaitsev

Şimdi kavradım. Madem böyle oynuyoruz gayet mantıklı.

carlito dedi ki...

Bence çok iyiydik, puan kaybı olabileceğini bekliyordum ama bu kadar hakim bir oyun beklemiyordum açıkçası.. Normalde bu tarzkayıplar çok canımı sıkar ama dünkü oyun nedeniyle gayet huzurlu hissediyorum..
Bir defa geçen sezon oynanan oyunu değiştirip geliştirmeyi hedefleyen ve bunu başaracağının sinyallerini veren bir takım izledik, ki bu çok önemli.. Daha bol yerden ve ayağa pas, daha az uzun pasla oynadık.. Uzun süre önde götürdüğümüz için yeterince dikine oynamayıp bir ara fazla yan pas yapsak da bu çaresizlikten değil, bilinçli bir tercihten dolayıydı.. normalde Cenk'in rahatlıkla gol yapabileceği bir pozisyonda boş kale yerine havaya dikmesi ve üzerine normalde yenilmeyecek bir gol yenmesi vs. bunlar her zaman olmayacak tesadüfler.. 3-1'i bulmamız daha doğal bir sonuç olurdu ve şu an eminim tüm kamuoyu övgüler düzerdi Beşiktaş'a..
Bununla beraber aksayan taraflatı da gözardı etmemek lazım tabii.. 2. golde söylendiği gibi topun çarpıp yön değiştirmesi sözkonusu değil.. Fabri sanki penaltı atılıyormuş gibi 25 metreden gelen şuta erkenden bir köşe seçip yanaşmış ve tahmini tutmayınca da golü yemiş.. 25 metreden ters köşe olunur mu arkadaş! Artı yanları da var ama bu yönlerden kendini geliştirmeli Fabri, yoksa Beşiktaş kariyeri öok uzun olamaz..
Tosic en iyi maçlarından birini çıkardı, yerinde müdahaleleri bir yana hücuma çıkışları ve Caner'le uyumu da kusursuzdu.. Caner'in ortalarını da özlemişiz hakikaten.. Onun kadar ofansif katkısı yüksek bir sol bek Avrupa'da bile az bulunur, bu sene çok asist yapar..
Ama Adriano'nun futbol aklını da aramıyor değiliz doğrusu.. Dün Beck'i daha iyi bulsam da Adriano ve Caner'i birlikte kullanmanın formülü Adriano'yu sağ beke almaksa, haftaya inadı bırakıp bunu yapmalı hoca..
Dün sadece bu seneki polemiklerimizin kahramanları Ozzy ve Q7'yi yeterli bulmadım, diğerleri görevini yaptı.. Özellikle Tolgay harikaydı.. Talisca ise daha fazla pas yapmaya başlamış, özellikle o kendine has bir anda oyunun yönünü değiştiren uzun ve isabetli pasları çok iyi..
Cenk çok çalıştı, bana göre boş koşmadı.. Uzaktan vurduğu şut girse efsane olurdu,ama kaçırdığı gol 3 puana maloldu.. Çift forvet oynamadıkça yerini Negredo'nun alması kaçınılmaz son, kusura bakmasın..
Medel son dereve basit ve garanti oyunuyla mest etti beni,senelerdir böyle eveleyip gevelemeden oynayan adama hasrettim.. Orta sahada bu kadar kaliteli seçenek varken ne yaparız kestirmek zor, ama derdimiz de bu olsun :) elalem josef souza'larla, tolga cierci'lerle oynuyor!

hayalet dedi ki...

Bu gs pohpohlaması bir süre devam edecek. Sürekli Beşiktaş iyi olacak değil. Ama ostersunda elenmiş bi takımı bu kadar iyi göstermek anlamsız. Şu itiraz gelecektir, iyi de bu takım o elenen takım değil. Ben de diyorum ki işte neden o takım değil. Buradan bir eleştiri bile gelmiyor. Tudor'un Karabük'te ki ilk maçları ve son maçları bir veri aslında bizim için. Ben diyorum ki bu gs şampiyon falan olamaz, hatta ilk iki bile zor olabilir bu hocayla. Gomis'in gol krallığıyla avunurlar işte.

hayalet dedi ki...

Tolga ciğerci'ye aaa kedira olmuş diyen yorumcular var. Sen bu bol kalite kokan rotasyonu yapmazsan böyle sakız oluyorsun. Adamlar o kadar özlemiş ki pas oyununu Osmanlı maçında ki pas oyunundam enstantane paylaşıyorlar. Biz onu geçen sene bu takımla kendi sahalarında yaptık. Şu aşamada 3 maç 9 puan yapmamız gerekti, olmadı artık. Aralık ayındaki gs maçında kaliteyi göstermek gerekir. Bu ligin ağası kim gösterelim.

Yorum Gönder

Ara