.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ekim 2013 Cuma

STSL9 / Akhisar Belediyespor - Beşiktaş

Cumartesi / 19.00 / Mustafa Kamil Abitoğlu

Biliç geri dönüyor kulübeye, bu iyi haber. Beşiktaş'ın yaratıcılık eksiğinin teşhisi yapılmış olmalı Rizespor maçında. Bunun ötesinde, yorumlarda çoğu kişinin de dediği gibi motivasyon sıkıntısının da teşhisi muhakkak yapıldı.

Fenerbahçe maçına kadar aradaki puan farkı 3'ün üstüne çıkmamalı. Ligin en az gol yiyen takımının, biraz akıl ile yapamayacağı şey değil. Fakat Akhisar'ın -ortasahası zayıf- Galatasaray'a ne yaptığı da hafızalarda taze. Niasse, tıpkı Diarra gibi ters gelebilir; Bilal gibi önemli bir silahları da var. Gönülden geçen tek gollü galibiyet, kısmet.

42 Yorum:

YSY dedi ki...

Bildiğim tek şey frei oynamayacak. Umarım yanılırım.

Deniz dedi ki...

Ozzy ve Atiba kadroda diyolar. Bakalım.

theotheo dedi ki...

bu maçı kazanamazsa beşiktaş çok taşlar yerinden oynayacak.

Unknown dedi ki...

kazandığımız takdirde Avrupa fatihine!!!! (bkz 1-6) uzak ara koyacağımızın resmi olacaktır!

eagle abroad'ın dediği gibi 6-4 koyar geçeriz!

Oğuzhan muhtemel 11'lerde yok , kimi yerde ön liberoda pdero franco kimi yerlerde Atiba var.

Olcay her zamaki yerinde maalesef.

Mayor dedi ki...

Defansi one cikaramayacagimiz icin kisir bir mac olma ihtimali yuksek. Olcay burada eline gecen firsatlari kullanirda degisik birsey gosterirse bu hafta ne ala.

du, levande dedi ki...

franco ilk 18'de, ömer şişmanoğlu yok. son yarım saate kadar gol gelmezse gol umudu olarak mustafa girecek oyuna yine :/

theotheo dedi ki...

ersan oynuyo. franco oynamıyo. ulan ne kötü bi adammış aq. diattadan beter heralde.

cochise dedi ki...

bir oyuncu bu kadar mı değiştirir oyunu, 1. dakikadan itibaren çok farklı oynuyoruz; fernandes başta; pamuklara soralım bu çocuğu.

YSY dedi ki...

Ne oluyo lan 0-1 den 2-1 e dönmüş bir anda !

YSY dedi ki...

Aboovvv rezillik 3 olmuş. Ben maçı izleyemiyorum izleyem biri Allah aşkına yazsın ne oluyor diye

Bu almeida ve fernandes'ten kurtulup adam gibi 1. sınıf yabancılar almadığımız sürece böyle gider.Bu maçlarda farkı sadece Oğuzhan yaratacaksa bu ikisine niye 5 m € para veriyoruz biz yahu.

Eşşoleşşek yine topu kontrol edemedi , 2. yi atsa maç orada bitecek döndü gol oldu.Bu kadar çok karşı karşıya atamayan adam forvet filan değildir yahu.Şu Bruno'yu , niasse'yi filan koysak gol kralı olur bu adamlar bizim takımda.

Sinir oldum heriflere yaw.

du, levande dedi ki...

valla 1-1'e kadar takım oğuzhan'ın büyük etkisiyle gayet iyi oynuyodu. goller ardarda geldi zaten, geride özellikle ersan çok kötü. ilerde de gökhan'ın çok gereksiz top kayıpları var. almeida yine kaçırdı bi tane karşı karşıya. bu arada veli'nin de hücuma pek katkısı yok şimdiye kadar, kötü durumda değilse atiba düşünülebilir ikinci yarıda onun yerine ama 65. dakikaya kadar falan oyuncu değişikliği yapmayacaktır biliç yine muhtemelen.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

ersanin net 2 hatasindan iki gol yedik. Ulan Oguzhan donuyor ileriyi toparliyoruz bu sefer Sivok yok, arka taraf delik desik. Ne zaman tam kadro oynayabilecek bu takim merak ediyorum yazik yahu... Stresli maclar bizi bekler.

theotheo dedi ki...

rezilliğin bir başka perdesi daha. galatasaray maçını kaybedersek tepe taklak oluruz demiştim. fazlasıyla olduk. durum ortada.

aptallığın da bi sınırı vardır. ersan yerine francoyu başlatamıyosan. ya franco felçlidir ya da görme engellidir. başka bi çaresi yok. eğri oturup doğru konuşmak lazım.

bu maçla beraber beşiktaş ilk 2 şansını tamamen yitirmiştir. 13. hafta fenerden de güzel bi tokat yenir her sene olduğu gibi. sonra önder özen şöyle bilic böyle diye ağlarsınız. benden söylemesi.

YSY dedi ki...

Abi bu ersan bu kadar kazma neden franco oynamaz ?

Akhisar çok iyi çalışmış Beşiktaş'ı istedikleri herşeyi yaptılar.

Saçma sapan ikili üçlü hücum preslerimizi Oğuz daşşak geçer gibi rahatlıkla beklere attığı aşırtma paslarla geçti.

Bize oranla çok çok daha organize bir takım görüntüsü verdiler.

İlk 4 maçtaki kompakt takımdan eser yok.Geçen seneki Sir Samet takımından hiç bir farkı yok.Sürekli geri gidiyor Beşiktaş ...

theotheo dedi ki...

@övünç

sir samet diye dalga geçtiğiniz adamın takımında. akhisarın oynatmadığı mehmet akyüz vardı hatırlatırım.

işin hoca da olmadığını artık anlamışsınızdır. kafanız o kadar basıyo mu bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

Bilic inanılmaz salakça işler yapıyor. Olcay'ın son 3 maçtaki formsuzluğu bağırırken ve kenarda A2'de oynatılan Frei dururken bu ilk kadro ve geç değişiklikler gerçekten saçmanın da ötesinde. Üstelik durum 3-3 ve son dakikalara girilirken sahada durması hata olan Almeida yerine Pektemek mi alınır, hava hakimiyeti olan Ömer mi? Kimse bana hoca kadar bilemezsin demesin. Frei girdikten sonra hücum nasıl değişti, Pektemek ne yaptı (yani yapamadı) hepsi ortada.

Bu arada Mendes artıklarından da bir an önce kurtulmak gerektiği ayan beyan belli oldu. Bu adamların topunda gram profesyonellik yok. Deniyor ki birinin sözleşmesi hala yenilenmedi vs. Yahu gideceğin kesin bile olsa son saniyeye kadar canını dişine takarsın. Mangal kömürü ile değil Avro ile para kazanıyor bu adamlar. Boru mu.

cochise dedi ki...

ne maç oldu arkadaş,
ula rize maçında şunun yarısı mücadele etseler rahat kazanırdık, takım hareket olunca iştaha geliyor. biri fernandes'e gol pozisyonu çalıştırsın. son dakka o pozisyona atsa takımın moralı bin kat fazla olurdu. oğuzhan çok yorulunca çıkması şart oldu da yerine sezer vb. girebilseydi her şey çok farklı olurdu. devre arası bilal mi olur kim olur bilmem ama koca yusuf benzeri bi takviye şart. eneramo da sakatmış sanırım, yoksa kadroda onun olması gerekirdi, o da fark yaratabilirdi.
Frei sonlara doğru bir şeylere yapmaya başladı, keşke daha önce girseydi oyuna.

bir de sivok sadece savunma için değil hatta daha önemlisi fernandes'in ortalarda en etkili adam olduğu için eksikliği can sıkıyor, kendi gol atmasa bile ortalığı çok karıştırıyor.

her şeye rağmen oğuzhanı yeniden görmek güzel. o sakatlandıktan sonra takımın oyunun kötüleşmesinin tesadüf olmadığı kanıtlanmış oldu.

glorfindel dedi ki...

Ya Bilic bu işlerden süper anlıyor, ya da ben başka maç izledim. Olcay Şahan denen futbol katili nasıl 72 dakika oyunda kalabilir biri bana açıklasın. Adam resmen takıma taciz etmek için sahaya çıkmış. Golü atmadan öncede yere düştü attığı gol de tesadüf yani. Fernandes ayrı rezalet, Almeida ayrı rezalet. Bir an önce toplu değişiklik yapılmalı ilk 11de yoksa daha çok puan kayıpları olur böyle maçlarda.

Mayor dedi ki...

@sneijder
"Almeida yerine Pektemek mi alınır, hava hakimiyeti olan Ömer mi?"
Omerin hava hakimiyeti olduguna nasil kanaat getirdin?

du, levande dedi ki...

ömer haftaiçini hasta geçirdiği için 18'e alınmamış, almeida bitmişken mustafa'dan başka tercih şansı yoktu yani maalesef. mustafa da önceki maçlara göre biraz daha iyiydi sanki. olcay'ın oğuzhan varken oynatılmasını da hiçbi zaman eleştirmem ben şahsen. oğuzhan yokken frei oynasa daha iyi olabilir. bence takım bugün galatasaray maçından beriki en iyi oyununu oynadı (oğuzhan etkisi), akhisar baya iyi takım ama o üstüste iki gol yediğimiz 5 dakikalık afallama olmasa güzel oyun + güzel galibiyetle sonuçlanması gayet muhtemeldi. akhisar galatasaray'ı nerdeyse pozisyon vermeden rahat rahat yendi, fenerbahçe'nin de kazanabileceğini sanmıyorum onlara karşı manisa'da. o açıdan bu maç özelinde kaybedilmiş çok bi şey yok ama haftaya karabük'ü yenip fener maçına kadar kayıpsız gitmek şart artık.

Adsız dedi ki...

@theo

3. hafta:

Akhisar-TS: 3-0

7. hafta:

Akhisar-GS: 2-1

Henüz bu hafta tamamlanmadığı için kesinleşen geçen haftanın yani 8. haftanın puan durumu: Akhisar ve GS aynı puanda.

Akhisar'ın toplam transfermarkt futbolcu değeri: 13,4 milyon avro.

GS'nin toplam transfermarkt futbolcu değeri: 157,3 milyon avro.

Bu arada: Barça'da Gareth Bale'in futbolcu değerini geçen tek isim Messi. Sonuç ise Barça-RM: 2-1.

Sana hayırlı traşlar. Herbi şey fitbolcu ama değerin bi türlü anlaşılamadı.

Adsız dedi ki...

@Mayor

Ömer'in Antalya'da tam da bu maç gibi son çeyreklerde oyuna girip attığı golleri izleseydin 3'te 1'inin kafayla olduğunu görürdün. Üstelik Beşiktaş'ta attığı tek gol de kafayla.

YSY dedi ki...

Takım 119 km koşmuş.

Adsız dedi ki...

Aslında herşeyin özeti şu:

Takım aynı geçen yıl gibi hem geleceği hem de bu seneyi mi kurtarayım, yoksa sadece geleceği mi düşüneyim, formatında. Aslında temelde fark büyük: İşi çok daha bilen bir hoca var. Fakat değişmeyense şu: bu sezonu da kurtarmak demek takımın omurgasını omurga olamayacak Mendes oyuncuları üzerine kurmak demek değil. Artık bunu görmemek için Part Time Lover söylemek lazım.

Hala bu seneyi de kurtarabiliriz. Yeter ki kabak gibi ortada olanı görmezlikten gelmeyelim.

Abi ben Pektemek-Ömer eleştirisine hiç katılmıyorum kusura bakmayın.

Mustafa , Ömer'in en az 2 gömlek üstü bir futbolcu.Formsuz mu evet formsuz , güvenini kaybetmiş durumda ama Beşiktaş'ın formda bir Mustafa'ya , Ömer'den çok daha fazla ihtiyacı var.

Ayrıca bu takımda sırtı dönük top saklayabilen nadir adamlardan biri Mustafa.

Yakın çevresinde hiç kimse yok.Rakip kalabalık defans yapıyor.Ramon'u kaçırdığımız pozisyon gibi daha çok deneme yapmamız lazımdı ama Beşiktaş oyun disiplinin kaybetti.Özellikle bizim 3. gol geldikten sonra adamları bir türlü panik havasına sokacak organizasyon becerisini gösteremedik.

Bunda Oğuzhan'ın yorulması ve hatlar arası mesafenin açılmasının da etkisi var.

Beşiktaş'ın ideal orta sahasında Fernandes'e yer yok bence.Yani adam ne Senijder gibi oynayabiliyor , ne Selçuk gibi oynayabiliyor.Ne istikrarlı bir şekilde top taşıyabiliyor ne takımı organize edebiliyor.Beşiktaş dağınık saha içerisinde.Yine ileri koş geri koş tarzı bir top oynuyor.İlk maçtaki gegenpresi çabası tamamiyle yok olmuş durumda.

Oğuzhan'ın gelmesi hücumu rahatlattı ama defansı bitirdi bu kez.

Oğuzhan ve Atiba fit duruma geldiğinde bir kez daha bakmak lazım duruma ama bu esnada atı alan Üsküdar'ı geçecek.

işte sorun burada milletin Sneijder'i , Drogba'sı , Kuyt'ı , Emenikes'si maç kazandırıyor.

Almeida karşı karşıya atsa maç 2-0 olacak orada kopacaktı.

Bizim en fazla para alan 2 oyuncularımızın kritik maç getirme olayı yok maalesef.Takım kötüyken maç getiremiyorlar gayet takımla birlikte kötü oynuyorlar.

@Sneijder

Bence de abi bazı şeylerin kararı verilmeli.

Bu takım Fernandes'in takımı olarak bir yere gelemedi gelemeyecek.

Bu takımın temeli Oğuzhan olacak gerisi ona göre şekillenecek.

Keşke Alper ile Onur'u alıp transferi kapatsaydık.Belki sezon yine böyle geçerdi ama efsane bir takım olurduk.Şimdi yine aynı tas aynı hamam gireceğiz transfere.

YSY dedi ki...

İşte bu yüzden bence fernandes ön liberoya tekrar çekilmeli diyorum.

Adsız dedi ki...

@Övünç

Sanki Pektemek'i ezelden tanımıyoruz da sadece bu maçla değerlendirdik gibi yazmışsın. Aslında böyle yazarak gayet doğru bulduğum Almeida eleştirilerinle de çelişiyorsun. "Formsuz" derken bir golcünün formsuzluğu sana göre ne kadar sürer, önce bunu öğrenmek gerekli. Görünen o ki Pektemek 1 yıldır formsuz.

Pektemek'le ilgili sorunun temeli aslında tamamen kendisi de değil, Süper Lig'deki takımların değişen defans anlayışında. Bu kulüpler için eskiden rakip takımın hücumlarında baskı uygulanacak bölgeler belliydi, artık tam saha pres neredeyse her takım için vazgeçilmez gibi.

Diğer taraftan özellikle son çeyrekte gol için oyuncu alıyorsan bunu Pektemek ile yapmak tam bir memur zihniyeti. Yahu adam zaten "sana göre" formsuz, bana göre başka bir şey; eh o halde nedir bu hamle? Gören bayram ziyaretinde sansın.

Golcü yeteneklerine gelince. Benim gördüğüm tipik bir Klose vakası. Elbette onun kadar yetenekli değil ama bu formatta bir kimliği var. Klose milli takımı hariç oynadığı her takımda 90 dakikayı tamamlayamamıştır, buna 30 yaş altı hali de dahil. Çünkü en önemli özelliği rakip defans dahil kimsenin fark edemediği gol yollarına sızması; ki bunu 90 dakika yapması zor-du. Ki Beşiktaş'ın ihtiyacı olan böyle bir golcü mü gayet hatta resmen tartışılır. Ayrıyetten futbolda bazen böyledir; bu vaka için: ya tam Klose gibi olursun, ya da bir şey olamazsın.

Abi Almeida ve Mustafa'ya bakış açım aynı değil çünkü.

Biri 2.5 m € alıyor biri 960 bin € alıyor.Biri 30 yaşında biri 25 yaşında.Biri hiç bir bahanesi olmadan her maça 11 çıkıyor biri Türkiye'nin saha içinde açık ara en fazla dayak yiyen futbolcusu.

Mustafa'ya ihtiyacımız var çünkü onun meziyetleri başka Türk oyuncularda yok.Almeida'ya ihtiyacımız yok çünkü o paraya alacağımız her forvet onun kadar oynar.

Adsız dedi ki...

Kriterler doğru fakat bana göre iki yanlış bir doğru etmiyor. BJK yönetimi kimseden çekmedi -her nedense- hep yarım adam alan geçmiş yönetimlerden çektiği kadar.

Komiktir, mesela Carlos Vela Arsenal'de tukaka olduğunda ismini ilk ve en bariz telaffuz eden müthiş zeki ve araştırmacı Beşiktaş taraftarı olmuştu. Ben de bu kervana katıldım. O dönem alınsa kimsenin hayır demeyeceği ve piyasa değeri 4-5 milyon avro olan gepigenç Vela 1,5 yıl sonra şu anda istim üzerinde ve değeri 20 milyon avro.

Bilic geldiğinde Anadolu takımlarında olduğu gibi 3-4 vasatın biraz üstü getirmesini Hırvat oyuncu beklemiyordum, fakat bir tane sağlam adam bekliyordum açıkçası, özellikle bulunması zor golcü bölgesi için. Bunu yapmadığı gibi inatla formsuz adamları oynatmaya başladı. Golcü bölgesi içinse ölümü görerek sıtmaya razı olmaya devam etme lüksü, sadece Beşiktaş için değil hiçbir kulüp için mümkün değil.

Diğer bir komik mesele ise Pektemek'in oyuna girdiği anlar. Yahu adam zaten panik atak (sana göre geçici bana göre başka bir konu). Tonlarca defa bu halde oynayamayacağını da göstermekle kalmamış hatta kanıtlamış. O halde nedir bu ısrar. Üstelik Ömer bu halde ligde bu sezon oyuna girip gol de atıp kendini göstermiş, hatta tutmuş bunu Antalya'da da yapmış. ee?

Bana göre bir şeyler dönüyor. Bekleyip görelim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

3-1'den sonra gosterilen reaksiyon onemli, fakat macin nasil 3-1'e geldigi sorgulanmali. Ersan-Escude tandemi tam bir saatli bomba ve cabuk forvetlere karsi her zaman zorlaniyorlar. Sivok'un bir an once iyilesmesi icin dua etmeliyiz, cunku hali hazirda savunmada onun eksikligini doldurabilecek bir oyuncumuz yok. Atiba'nin da onemi iyice anlasilmistir sanirim, donen toplari toplayip basit ve efektif sekilde dagitabilen bir adam. Onun yoklugunda orta sahada cok top kaybettik bugun.

theotheo dedi ki...

yine saçmalanmış durumda.

ersana tek kelime laf söylenmemiş. maçta gol atan asist yapan almeidaya laf söylenmiş bravo.

ulan keşke bu takım fernandes ve almeida gibi oyunculardan oluşsa. herif portekiz milli takımında forvet oynuyo siz hala hikaye peşindesiniz.

ersan ve escudenin defans oynadığı hiç bir takım hiç bir maçı kazanamaz bu çok açık ve net. sene başında bağıran bölgeye transfer yapmayan bilic ve özen bunun tek sorumlusudur.

ayrıca sneijder galatasaray dediğin takım akhisara yenilmeden önce juventusla berabere kalıyo, sonra da copenhagı evinde evire çevire yeniyo. ama sen tromsoyu göt zoruyla geçebiliyosun en formda olduğun zamanda. farkı anladın heralde?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kerim Frei da oynadigi sure icinde olumlu seyler yapmaya calisti. Olcay'a su ana kadar verilen sans ve guven ona da verilirse tedirginligini atip ilk 11 oyuncusu oldugunu hissedecek ve Olcay'dan daha iyi isler yapacaktir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@theo

onceki postlari okumuyor musun, ersanin 2 hatasindan gol yedigimizi yazmistim

theotheo dedi ki...

birader senle aynı zamanda yazmışız nerdeyse görmedim. aklın yolu bir yani. sen ersan escude gibi bir tandem kuruyosun. sol bekin sıradan sağ bekin sıradan. ya bu defans hattıyla şampiyon olabilir misin?

uganda liginde olamazsın birader. yani görmekten kaçıyoruz bi çok şeyi. olmaz. sene başında yazdık olmucağını. 4 tane galibiyet aldık denk geldi. herkes şampiyon yaptı takımı. ulan bu iş o kadar kolay olsa herifler niye 10 küsür milyona emenikeyi alsın. niye drogbayı alsın. demek ki kolay bişey değil.

ha sen 3.lük benim hedefim diyosan ona bişey diyemem. ama 3.lük hedefine 100 milyon tlnin üzerinde para taahhüt ediyosan o zaman sen gerizekalısın demektir. çünkü 100 milyon tl eksiğine samet bu takımı takır takır 3.yaptı. hemde 1 tane derbi kazanarak yaptı. bu sene derbi kazanıcağımızı düşünmüyorum. bunun en yakını da 13.hafta fenerbahçe tokatıdır. ben yemeye alıştım artık koymuyo. belki yöneticilere koyar ama sanmıyorum.

du, levande dedi ki...

ersan'ın çok kötü oynadığını daha devre arasında yazmıştım ben de. ersan'dan çok almeida'nın eleştirilmesinin sebebi de ersan'ın sivok'un yokluğunda oynayan alternatif oyuncu olması ama almeida'nın takımın direk santroforu olması olabilir mi acaba? onun dışında bence almeida bugün kötü oynamadı. kaçırdığı gol dışında gayet verimliydi. bi forvetin bir gol atıp bir asist yaptığı maçta bir tane gol kaçırması da büyütülecek bi şey değil yani. bu arada motta sıradan sol bek de bu ligde kendisinden daha iyi sol bek kim var acaba? ayrıca bu takımın ideal tandemi ersan-escude değil ki bu tandemle şampiyon olunamaz diye yırtınmak saçma. o şekilde bakıyosak fener de iki haftadır bekir-egemen ikilisiyle oynuyo. onu da geçtim galatasaray geçen sene dany-semih ikilisiyle şampiyon oldu. escude-sivok ikilisi dany-semih'ten çok daha iyi. olur yani theotheo sen yorma kafanı bu kadar :)

Mayor dedi ki...

Hucum hattinda problem yoktu. Almeida 1 gol 1 asist. Daha ne istiyosunuz adamdan. 2 pozisyondan birini gol yapiyor istatistiklere gore.
Mesele Akhisardan 30 dakkada 3 gol yemek.
Ersan, Escude, Serdar, Motta,Veli ve Bilic irdelenmesi gereken.
Franco ne kadar kotu olursa olsun dunku defanstan daha kotusu olamaz.

Unknown dedi ki...

şimdi theo almeida anlattığın kadarıyla bulunmaz nimetken, geçtiğimiz yıldan beri itin bir tarafına soktuğun Arsenal'in artığı Oğuzhan'a hiç değinmeyişin sadece kendi doğrularını savunmak adına konuştuğunun diğer bir göstergesidir. dün almeida'nın kaçırdığı golden (maç 1-0 devam ediyordu) senin yıldızın drogba bize iki tane salladı, 35 yaşındaki adamın atabildiğini atamayan ve tonla para kazanan bu adamın yapmadığı pres, geri dönmeyişleri, rakip takım defans oyuncularının her darbesinde kıvranışı (aynı darbeleri senin yıldızın drogba da yiyor)ile keşke devre arasında transfer olsa da kurtulsak dedirtiyor. diğer taraftan fernandes, skora katkısı sadece duran top organizasyonlarında var, Hami'nin yerli versiyonu olan bu adam takım savunma yaparken nerede?? kaç tane top kapmış, kaç topu olumlu kullanmış maç içerisinde? bırakalım bu fernandes almeida ayaklarını, bu adamlarla bu iş olmaz, takımı resmen eksik oynatıyorlar ruhsuz oyunlarıyla.

Yorum Gönder

Ara