.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2013 Cumartesi

Maç Raporu: Akhisar Belediyespor 3 - 3 Beşiktaş



En iyi üç: Oğuzhan, Veli, Atiba.
En kötü üç: Ersan, Mustafa, Serdar.

Puanlar:

Beşiktaş (genel performans): 5,9
Slaven Bilic: 5,7
Mustafa Kamil Abitoğlu: 5,0
Akhisar Belediyespor: 7,1

TAKIM

Tolga Zengin: 5,7
Ramon Motta: 6,0
Julien Escude: 5,2
Ersan Adem Gülüm: 3,9
Serdar Kurtuluş: 4,2
Veli Kavlak: 6,2
Oğuzhan Özyakup: 8,5
Manuel Fernandes: 5,0
Olcay Şahan: 4,8
Gökhan Töre: 5,1
Hugo Almeida: 5,0
Kerim Frei: 5,3
Atiba Hutchinson: 6,0
Mustafa Pektemek: 4,1



65 Yorum:

Adsız dedi ki...

"Oğuzhan" diyerek susmak en doğrusu...

delgado dedi ki...

mustafa pektemek için 0 olsa vercem. ne o öyle tripler be, ne sanıyo adam kendini. iki maçtır topa dokunmayı bilmiyor, 10 metre geriden pas alamadı diye triplerde. satın oynasın anadolu'da.

Deniz dedi ki...

Ozzy dönsün sıkıntı yok demiştik. Bu sefer de Sivok gidince sıkıntı oldu.

Yedek kulübesini o kadar da zenginleştirememişiz ya da Bilic yanlış oyuncu tercihinde bulunuyor diye iki ihtimal var bence.

Dün Sivok 11 başlasaydı maç 2-1 ya da 3-1 lehimize biterdi.

Fernandes olayında da bir tercih yapmamız gerekiyor bence, yani ya bu adamın canı sözleşme için sıkkın dicez, oynasın istiyosak yapıcaz sözleşmeyi geçicez, ya da bu ne lan sözleşmesi uzamadı daha diye takımı eksik oynatıyo böyle profesyonellik mi olur diye silicez adamı. Tercih meselesi. Adamın iyi ya da kötü oyuncu olması değil burada mesele. İyi oyuncu olduğunu biliyoruz.

Almeida ve Fernandes sezon başından bu yana karşı karşıya kritik pozisyonlar harcadılar, cincon maçındakiler ilk aklıma gelenler. Sadece o maçtakileri atsalardı şu an yenilgisiz liderdik. Neyse, öyle aklıma geldi.

BJK4EVER dedi ki...

Fernandes zaten apayri bir tartisma konusu. Bu herif 10 numara degil diye konusmaktan dilim kopacak, ama hala bizim taraftar adama reyiz muamelesi yapiyor. 10 numara, lider, star dedigin adam dunku pozisyonda son dakikada golu atar 3 puani kazandirir. GS macinda Muslera ile karsi karsiya iken topu ustune vurmaz. 1 Allah'in kulu bana desin; bu herifin duran top disinda ne gibi bir artisi var? Ara pasi atamiyor, senede 5 golu yok adamin, uzaktan sut cekebiliyor diye bilinen oyuncu ama neredeyse hic goremedik, defansif olarak desen aslinda iyi oyuncu ama onu tembellestirdik, top kaybinin kralini yapiyor ki Tore'den bile geri kalmiyor, daha ne o zaman arkadas? Orta sahada calim atmaya kalkip 2 kere atan, 3 kere top kaybeden adami ne yapayim? Bu adam 3 duran top kullanacak diye 90 dakika hem hucumda hem defansta 10 kisi ile oynuyoruz arkadas.
Fernandes icin ya farkli bir mevki denenmeli (acik bana gore) ya da gonderilmeli, bu kadar basit. Veli-Atiba-Oguzhan orta sahasini goremedik bu adamin yuzunden. Veya cik bu orta saha ile, koy Fernandes'i sol veya sag aciga oynasin iste.

Adsız dedi ki...

Veli-Atiba-Oğuzhan ideal gözüküyor ama duran top becerimizden vazgeçmiş oluyoruz. Bilic'in işi zor...

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
du, levande dedi ki...

theo sil yorumu kimse görmeden :( ya da bekle bakalım çevirir belki gese ona göre şeyaparsın.

du, levande dedi ki...

asdkjsdf 2-2 olunca silmiş adam gerçekten aq

Yahu algoritmayi acik acik yazdim, hala daha sasiriyorsunuz. :)

http://imageshack.com/i/5gnb0vp

Ben dun maci izleyemedim, hala da "iyi ki izleyemedim" ile "keske izleseydim" arasinda gidip geliyorum yorumlari okudukca.

Tek anladigim, Bilic'in tercihlerinin sorgulanma zamani geldi de geciyor bile.

Ersan ve Pektemek'in mental dususu ise cidden inanilmaz.

Deniz dedi ki...

Ne yazmıştı Theo? :)

Mustafa kiralanabilir bence.Hem biraz baskıdan kurtulur hem de belki orta sınıf bir takımda daha az dayak yer maç içinde.

Ayrıca ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa Mustafa Gençler'de kanat forvet miydi ?

Biz niye sürekli adamlara daha önce yapmadıkları şeyler yaptırmaya çalışıyoruz bir türlü kafam basmıyor.

Tabata'nın kariyerini bitirdik , Nobre'den forvet arkası yaptık , Ekrem Dağ'dan ön libero , Ohen'den kanat filan yarattık.Yani kendi işini bile doğru düzgün yapamayan adamlardan başka iş istemek saçmalığında zirveyiz sanırım.

theotheo dedi ki...

birader.

size tek bi soru sorucam. 13.hafta fener maçını kazanıcaz diyen tek bir beşiktaşlı bulabilir misiniz?

planck dedi ki...

theo gibi beşiktaşlı bulmuşken bulamayacağımız birşey olduğuna inanan var mı :))

theotheo dedi ki...

@planck

birader. harbiden soruyorum ya. kafası yerinde net olan bir beşiktaşlı fenerbahçeyi yeneriz der mi? böyle düşünen var mıdır? bırak taraftarı. futbolcu antrenör düşünüyo mudur?

ulan bilic çıkıyo akhisarla berabere kaldığımız için mutluyuz diyo. daha ne diyim.

gökhan dedi ki...

@Övünç

abi bir anormallik yok bence farklı mevkilerde denemenin. zaten santraforu alıp stoperde oynatmıyoruz, bi 5-10 metre kaydırıyoruz adamı :) yılların santraforu henry barcelona'da 3'lünün solunda oynuyordu. ya da ne bileyim fener sow'u kenarlarda kullanıyor.

mesela nobre'nin forvet arkası oynaması çok anormal görünse de fikir mantıklı. simao ve quaresma gibi ceza sahasına girmemeye yeminli 2 kanadın varsa, demarke durumda ceza sahasına dalacak birisi şarttı o dönem. zaten 1-2 maç denendi o durum.

ya da potansiyeline bakarsak mustafa da kenarlarda oynayabilir. şu an sırıtma sebebi bitik olması. kiralanma konusuna katılsam da kadroda başka adam yok. yabancı sınırı bu şekilde olduğu sürece mahkumuz 18'de olmasına.

theotheo dedi ki...

ya pektemek konusuna şöyle bir açıklık getireyim. ben sakatlık zamanında rastlamıştım fulyada kendisiyle. hatta sordum nasıl geçti mi vs diye ufak bir konuşmamız da oldu.

pektemek o kadar çelimsiz bir adamki. onun futbolcu olması imkansız ya. delgadoda öyleydi mesela. yani o fiziksel yapıyla bu seviyelerde futbol oynamak bence imkansız.

Adsız dedi ki...

Yıllarca ne çekti be Beşiktaş adam gibi bir golcü bulamamaktan. Abi hiçbir şey bilmiyorduysak Schalke henüz geçen yaz serbest bıraktığında alsaydık ya Marica'yı. Vatandaş kariyeri boyunca 10 üzerinden 6-7 bandında gezmiş olsa bile kumaşı bildiğin golcü, safisaf hemde. Almeida geldi bizde Avrupa çapında golcü oldu ya, denecek laf yok resmen.

Portekiz milli takımı golcüsü lafına gelir isek. Övünç de daha önce yazmıştı. Portekiz her bölgede adam çıkarıyor da nedense nokta golcü işinde hep çuvallamakta. Postiga denilen bildiğin çivili tahta-bozuk para oyunundaki 6'lık çivilerden farksız oduna yıllarca forma giydirecek kadar böyle durum. Almeida da çok farklı değil ama işte arada kafa sallar içeri sokar vs biraz daha ötesi var. Yoksa başka nedeni yok. Ahanda şimdi son kez daha baktım milli takımlarındaki güncel kadroya, yine aynı ikili. Konudan bağımsız olarak yazık Portekiz'e resmen.

Mevcut kadroya göre konuşur isek. Bana göre sağlam ve formdaysa her halukarda Eneramo Almeida'yı, Ömer de Pektemek'i keser. Oğuzhan ve Eneramo birlikte çok oynayamadı, aslında birlikte oynadıklarında çok farklı işler çıkabilir.

İlaveten Fernandes'in sözleşme imzalanmadığından mütevellit kötü oynaması doğru ise kendisine bir an önce ve vakit kaybetmeden bye bye denilmeli. Bugün sözleşme nedeniyle oynamayan yarın gece kemirdötüm açıkta kalmış ondan üşüttüm der yine oynamaz, bu doğanın kuralı. Zaten neden sözleşme değilse daha beter. Yerine adam bulur muyuz? Vizyon geniş tutulursa Avrupa'dan ve hatta Latin Anerika'dan 20 üstü 25 altı tonla adam bulunur. Hem de alası.

Bu aralar Özen'in sesi çıkmıyor. Normal gidişatta iyi bir durum. İnşallah gelecek adına işler peşindeyizdir.

theotheo dedi ki...

@sneijder

beşiktaş ne çektiyse senin gibi boş adamlardan çekiyo zaten. eneramo kim anasını satim. dalga geçiyosunuz. o bunu kesermişte bilmemne.

bu oyuncuların tamamına yakını alternatif oyuncular bunu kabul edin ya. ulan senelerdir bu dandik kadrolarla tokat üzerine tokat yiyoruz hala boş konuşmaktan bıkmadınız.

yok özenmiş. iş yapıcakmış. ne geleceği lan. özenin treni gitti. o işi yapacaktı. 10 küsür tane adam alındı beşiktaşa. francoyu ben mi aldırdım?

fernandes yerine güney amerikadan sen ancak puro getirirsin. öyle fernandes ayarında topçuyu 6.7 milyondan aşağı vermezler adama. şimdi herife 2.5tan 3 sene sözleşme imzalayıp bağlıcaksın. o yüzden bu kovalanıyo senin dediğin gibi boş işler yok yani.

sene başında dediğim şeyler tek tek çıktı tabi. yok özen şöyle yok yabancı sınırlaması. yok gs nin yerlileri kötüymüş. fbnin kılı tüyü derken. tam kazığa oturduk. bundan sonrası artık belli.

Adsız dedi ki...

@theo

Sen herşeyi bildiğin gibi bunu da bilirsin. Fernandes'e ne teklif var açıkla bakiym. Yok yani iyi bi tane varsa hemen satalım o bakımdan. Olum o kadar bariz ki herşey. Burada hem de defalarca aldığı 1 milyon avro altı ücrete dahil silme salladığın Oğuzhan 3 hafta oynamadı hücumda çuvalladık. O maçlarda Fernandes hep vardı. Ne yaptı?

Eneramo konusuna gelince. "Mevcut kadroya göre konuşur isek" lafı bir sana bir de üst katındaki Nezahat Nine'ye bir şey ifade etmemiş olabilir, elimizden bir şey gelmez. Bi zahmet sürekli beraber çay içip züper lig konuşmanızın gerekliliği dışında.

Özen konusunda ise; işe gelecek diye başlayan ama henüz yarım sezon bile doldurmayan adamlara hem de bu konuda sallama konusunda seni yine üst kattaki Nezahat teyzeye havale ediyorum.

Bir de hastayım bu lafa: Fernandes ayarında topçu. Ayarı mayarı bilmem de, 4 maçtır tel tel dökülen bir adamın ayarını napayım. Aynı saçmalamalar Quaresma için de yapılmış ve ergen taraftar -bana göre bilinçli şekilde- gaza getirilmişti, GS alacak orada coşacak ve biz kötü olacaz diye. Adam halen aylardır kulüpsüz. Kendisini PTT Lig'e havale ediyor hatta tavsiye ediyorum.

theotheo dedi ki...

@sneijder

özenden başlayalım. bak birader futbolda gelecek diye birşey yoktur. futbolda gün vardır. sen öncelikle gününü en iyi hale getirmeye çalışırsın. bunun yanında daha sonra gelecek günleri de en iyi hale getirmek için uğraşırsın. futbol böyle bir spor.

en basit örnek adnan polat. herifin anası ağladı o stad yapılacak diye. adama küfredip yolladılar. ünal aysal keyfini sürüyo şimdi.

olay bu kadar nettir. başarılı olacaksın. eğer büyük kulüpsen. büyük bir taraftar potansiyelin varsa, başarılı olmak durumundasın. bunu her sene git şampiyon ol manasında söylemiyorum. ama her sene rakipleriyle 3 aşağı 5 yukarı kafa kafaya oynayabilen takımlar sahaya çıkarabilmen lazım.

yani bu işler öyle 20 yaşında oğuzhan gitti de böyle oldu yoksa bilmem ne demekle olmuyo. bu takımı yöneten adam 1.5 milyon euro para alıyo. koordinatör dediğin adam 500 bin tl para alıyo. sene başından beri kadroya giremeyen adam 2.5 milyon tl para alıyo. bu iş böyle bi iş. o yüzden bu işin geleceği geçmişi olmaz. zaten gelecek için yapacak olan adam bugünü de planlar. eğer bugün aç kalırsa bir adam, yarında bir ömür boyu da aç kalır.

oturulur sene başında takım planlaması yapılır. bak yönetim 16 milyon euro bonservis bütçesi ayırdı. bu ne demek farkında mısınız? 1000 tane ford focus almak demek yani. gidersin koskoca otomobil fabrikası kurarsın bu paraya öyle bi para.

yani beşiktaşta para yk falan ama. elinde böyle bir bütçe var. birader bu öyle zor bir iş değil ya. eğer kafan birazcık çalışıyosa. biraz da bağlantıların varsa. maç takip ediyosan. zaten senin klasmanında olan oyuncuların havuzu belli. oradan alacaksın. işte arsenal gidip mesutu alıyo. onun havuzu o ordan alıyo. sende git kendi havuzundan yap transferini. önceliklerini belirle. bir ligde kafaya oynamak için. takım kalitesi, savunma tecrübesinin önemli olduğunu vs bunlar çok basit şeyler artık.

sen şampiyonluğa oynuyorum diyosan ersan escudeyle falan oynayamazsın birader. yok yani. ersan escude kurtuluş gibi bir 3 lü olamaz. bu kabul edilemez bişey. ne bilim veya oğuzhan gidince varyasyonlar duruyomuş. yani bunlar kabul edilemez şeyler.

sen işyerinde bir hata yap bakalım. ben 15 yıllık bankacıyım. hala hesap veririz. yanlış yapılırsa da, ayarı alıp otururuz.

ama yok arkadaş burada böyle bir hesap verme yok. pedro francoyu niye aldın diye kimse kimseye soramıyo abi. 2.5 milyon euro ya. biraz insaf lan.

Adsız dedi ki...

Mesela bak illa ki Portekizli olacaksa: Braga'daki Ruben Micael'in piyasa değeri neredeyse Fernandes'in 3'te 1'i. Oyun bölgeleri ve yaşları da aynı. Gelsinler takas yapalım desinler bir taraftar olarak "hemen" diye atlarım. Bi el atsan olaya, ha, yapsak şu takası.

Adsız dedi ki...

@theo

Cidden komik olmuş. Futbol takımı TD'si ve futbol koordinatörünü toplasan 2 milyon avro alıyor. GS'de çekip gideni de bıraktım, Mancini ne alıyor bilader? Ya da tek bir örnek: Erman Kılıç'ın maliyeti ve tazminatları neydi ki? Yani senin "en iyi yerli transferi" olarak lanse ettiğin adam.

Öncelikle "tutarlı" olmakla başlayalım. Oğuzhan gidince varyasyon duruyor evet. Çünkü tutarlı olmayı başabilirsen eğer, senin ztar mantığınla takımda yıllık 2,5 milyonlara tuttuğumuz ve kah keyfine, kah da Mendes'in direktifleriyle kafasına göre oynayan adamlar yüzünden.

Züper ligde kafaya oynayan takımlarda Beşiktaş harici olanlardan transfer için işaret ettiklerinin hepsi resmen "çuvalladı". Ben dahil herkes de bunu yazdı ama işine gelmiyor ve görmek istemiyorsun. Dany, Kadlec vs vs. Bunlar soba borusu ile takas edilerek mi alındı. Ki bana göre Kadlec birinci sınıf bir savunmacı.

Merak etme az kaldı. Pedro oynayıp halka takacak. Taktığında görürsün artık.

du, levande dedi ki...

"bak birader futbolda gelecek diye birşey yoktur."

dortmund?

diyecen şimdi dortmund modeli türkiye'de olmaz. e senin gibi adamlar yüzünden olmuyo zaten, önder özen'in ilk basın toplantısından beri bahsettiği şeylerin yüzde 80'i gelecek planlamasıyla ilgiliyken, üstelik takım ligde ikinci sıradayken ( senin süper galatasaray'ından yukarda) çıkıp saçma sapan bağrışan boş adamlar yüzünden olmuyo.

theotheo dedi ki...

@du levande

ya dortmund modeli falan diyip durmayın. dortmund bu hale gelene kadar bayern munich açıktan para yardımı yaptı dortmunda. hala da yapmaya devam ediyo. ki ligde rakipsiz kalmiyim diye. siz hala rüya aleminde yaşayın.

önder özen kim bu işleri yapmak kim. sen ya rüya görüyosun ya da önder özenle bir aşk yaşadın. önder özen kim hangi takımda yeni bir yapılanma yapmış. beşiktaşta yapacak?

istersen lider ol birader. ligin sonundaki sıralama önemli. senin mantığına göre ilk 4 hafta liderdik şampiyon muyuz? ulan bu takımın gs ve fbnin altında bitiriceği bütün futbol dünyası tarafından bilinen bi gerçek. daha neyi kovalıyosunuz birader anlamadık.

cochise dedi ki...

bu arada Bilic'in bazı tercihleri sorgulanabilir ama kimi yerlerde Oğuzhan nasıl çıkarılır dendiğini duyuyorum. Oğuzhan maçın yıldızı herşeyiydi ama çıkmadan önceki 5-10 dakikada tamamen pili bitti. o ara akhisar tek kale oynadı. o çıkıp atiba girince tek kale bize geçti. Ezbere yourmlara aldırmayınız. Üstelik şu maçın sonunda da sadece hatalaı değil biraz da futbol güzelliğini konuşunuz. GS-Fener maçları dahil çok maç izledim lig başından beri, bence en güzel, eğlenceli ve çift taraflı maçtı. Akhisarı küçümseyen de var mı bilmiyorum ama iki hafta önce GS'yi maymuna çevirdiler, skora aldanmayın fark olacak maçtı...

SinnFein dedi ki...

Ergenler şöyle bakarlar takıma, hangi futbolcuların adını biliyorsa "bu takım daha iyidir, bu takımı tutalım" derler.. Theo'nun durumu da budur..
Bilinen iki adamımız var ya Fernandes ve Almeida! tamamdır. Birkaç tane daha tanınan bilinen adam bulduk mu Beşiktaş şampiyonluğa adaydır theo gibilerine göre!!

Theo'nun yorumlarına göre gidelim! Demiş ki yukarıda " zaten senin klasmanında olan oyuncuların havuzu belli. oradan alacaksın. işte arsenal gidip mesutu alıyo. onun havuzu o ordan alıyo. sende git kendi havuzundan yap transferini." senin yazdığına göre yorum yapacaksak Escude tam da bizim havuzumuzdan geldi.. İspanya'da zamanın başlatı takımlarından Sevilla'da direk oynayan, Fransa milli takımı gibi -o zamanki oyuncularına ağzı açık ayran budalası gibi bakıyor senin gibiler- bilmem kaç defa milli olmuş bir adam var.. O da kötü! Aynı mantıkla PSV gibi ligi bizim ligimizden biraz daha iyi olan bir ligde şampiyonluğa oynamış, o stresi bilen yani bizim dengimiz bir takımda oynamış Atiba'da kötü! Bahane, konuşma, yazma çok da kardeşim bir öneri getirsende biz de öğrensek artık ne istiyorsun!!

Escude üzerinden "arkadaşım bizim defansımızı ilerde kurmamız lazım. dolayısıyla hızlı adamlara ihtiyacımız var. Escude hızlı değil o yüzden onun yerine daha hızlı alternatifler bulmamlıyız kendi havuzumuzdan" burada herkes birşeyleri tartışacak ama yok.. Bok at izi kalsın! Kötü de bitsin!...

Almeida ve Fernandes net bu takımın el frenleridir.. Fernandes'i Alex yapma sevdamız yüzünden adamı tembelliğe ittik resmen.. Almeida zaten Türkiye'nin sol bek problemi gibi Hasan Ali'nin Portekiz'in Hasan Ali'si.. Adamlarda forvet olsa Almeida'yı değil milli takım, tesislerden sokmazlar!!!

Yukarıda sormuşsun kim inanıyor Fener'i yeneceğimize diye? Ben net inanıyorum arkadaş.. Fener'i Türkiye'de yenecek tek takım varsa o da bizizdir. O kadar da iddialıyım. Bu iddiam da öyle Beşiktaş romantizminden falan değil. Görünen köy kılavuz istemez. Fener dediğin takım yaldır yaldır saldıran bir takım. Arkasında defans hattı yerleşim hatası yapan, devamlı pozisyon veren bir takım. Şimdiye kadar da hep henüz toparlanmamış takımlarla oynadıkları için bu zayıf yanları hiç ortaya çıkmamış bir takım.. Bizim hücum hattı ki burada beğenilmeyen Olcay da dahil! hızlı oynayan, tek pasla hemen ceza sahasına giren araya kaçabilen adamlarla dolu bir hücum hattına sahip.. Eğer ki Forvetsiz 6 orta saha ile çıkarsak FERDİ'yi en ilerde Almeida'nın yerinde kullanırsak Fenerbahçe'yi çok rahat geçeriz... Bu kadar da basit..

bir de şu Bayern'in Dortmund'a para yardımı meselesi var.. Neden Schalke ya da Bremen değil de Dortmund merak ettim!! bunu da bir ara açıklarsan sevinirim...

du, levande dedi ki...

bayern dortmund'a para yardımı yaptığı için ve önder özen daha önce yeni bi yapılanma yapmadığı için futbolda gelecek diye bi şey yoktur. bu güzel argümanlardan sonra ben şahsen ikna oldum yani.

theotheo dedi ki...

@sinnfein

almeida fernandes takımın el freniymiş. e birader onlar el freniyse, escude ersan falan motor freni heralde.

ya birader azıcık maç izleyin. ulan portekizde forvet yoksa. bu almeidanın sorunu mu sizin kafanız yerinde mi? ronaldoyu çıkarmış memleket. demek ki o seviyede forvet oyuncusu zor. bi tane var o da sende. al kullan. bu kadar basit. yerine kaç paraya kimi alacaksın?

sen elazığspora messiyi getirsen ne olur oynayabilir mi?

fernandes 3 tane adam geçiyo pas atıcağı adam yok. olcay denen salak kaleciyle karşı karşıya hiç bi pozisyonu atamıyo. napıcaksın yani. böyle adamlarla oynuyosan böyle. o oyuncularında performansı düşüyo tabi.

ben sene başında 10 küsür transfer yerine 3 tane yap tamam olsun dedim. bir takıma çok transfer yaparak ancak kaos yaratırsın. 3 tane transfer yapıcaktın. adebayor, ronaldinho ayarında. bak o zaman bu takım ne oluyordu.

bu arada haber tolgayı kaptan yapıyolar. bravo yönetim. başka adam kalmadı çünkü.

Adsız dedi ki...

Şu Dortmund'a para yardımı meselesine bir bakalım:

http://www.theguardian.com/football/2013/may/02/bayern-munich-dortmund-champions-league

1) Bu yardım Dortmund çok kötü bir finansal kriz içindeyken 2004'de yapılmış ve 2 milyon avro gibi bir miktar olmuş. Makalenin sonunda yer alan Dortmund'un mali sorumlusunun açıklamasına göre, "200 milyon borç varken verilen 2 milyon sorunu çözmese de yararı oldu; onurlu bir davranış".

2) Yardım verilmiş, ancak "hala da" verilmiyor, sadece bir defalık. Üstelik para hibe değil faizsiz 9 aylık kredi şeklinde. Dortmund da 2 milyonun 1,5 milyonunu 2 ay sonra geri ödemiş, kalanı da süresi içinde bir müddet sonra ödenmiş.

3) Yardımın (ya da faizsiz kredi diyelim) nedeni "rakipsiz kalmayalım" değil. Bayern bu tür yardımları daha önce 1860 Münih ve St Pauli için de yapmış. Bu 2 takım son 30 yıldır asla Bundesliga'da tepeye oynamadı. Nedeni, Bayern başkanı Hoenness'in de söylediği gibi "sporun desteklenmesi" ilkesi.

Şehir efsanelerine derinden bakmak her zaman yararlıdır.

Adsız dedi ki...

Bir de, Fernandes 3 adam geçiyor ama pas atacak adam bulamıyor, görüşüne bakalım. Gerçi dün maçta herkes herşeyi kabak gibi gördü ama rakamlarla konuşalım. İlk 7 haftaki maçlarla yapılan güzel bir analiz:

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2013-2014/fernandes-meireles-ve-selcuk-un-performanslarini-karsilastirdik_sto3962831/story.shtml

Buna göre:

1) Fernandes, Meireles ve Selçuk ile kıyaslandığında en çok top kaybı yapan oyuncu. 77 top kaybına karşın Meireles 51, Selçuk 37 top kaybı yapmış.

2) Skora en çok katkı yapan Fernandes gözüküyor: 1 gol 6 asist. Her Beşiktaşlı bu asist sayısının duran toplardan geldiğini biliyor. Yani: takım oyunu açısından fıs.

3) Fernandes ikili mücadelelerde Selçuk'la aynı sayıda (8) top kazanırken Meireles'te bu 4. Ancak buna karşın Fernandes 25 defa top kaybı yaparken, bu sayı Selçuk için 4, Meireles için 1.

4) Bu üçlü arasında ayağında en çok top tutan isim Fernandes. 19 dakika 24 saniye topla oynarken, Meireles 11 dakika 43 saniye, Selçuk 10 dakika 58 saniye top tutmuş.

5) Top kazanma istatistiğinde Meireles öne geçmiş. 44 top kazanırken Selçuk 31, Fernandes ise 28 defa kazanmış.

6) Hücum bölgesi rakip kaleye en yakın bölgelerde pas istatistiğinde Selçuk 31 isabetli pas yaparken Fernandes 19, Meireles 18 defa bunu yapmış.

7) Bütün bu istatistiklere karşın Fernandes 625 dakika sahada kalırken, Selçuk 422, Meireles 395 dakika süre almış.

Sonuç:

Ayağında tonla gereksiz top tutan, bireysel çalımlara yönelen, yığınla top kaybeden ve serbest atış-kornerler gibi duran top asistleri dışında hücum bölgesinde yararlı olamayan bir Fernandes.

İlaveten Rıdvan Dilmen Akhisar maçındaki defans, orta alan ve takım defansı için kısa ama güzel bir analiz yapmış:

http://www.turkfutbol.com/detay.asp?id=24341

Ama adama hem top atmıyolar hem de pas almıyolar yaa.

Unknown dedi ki...

transfermarkta göre fernandes 6(dmc), 8(mc) ve 10(amc) pozisyonlarında oynayabiliyor ama bence her 3 mevki için de önemli eksiklikleri var. adam her eleştirildiğinde cevap olarak sürekli asist sayısı veriliyor ama hepimizin bildiği gibi asistlerinin neredeyse hepsi korner ve frikikten. madem bu adam dribblingi seviyor, güzel de orta açıyor koyalım formsuz olcay yerine sol açığa.

orta sahada veli-atiba önlerinde oğuzhan solda fernandes sağda gökhan çok daha etkili bir orta saha olur diye düşünüyorum. ayrıca theonun dediğinin aksine, bu dizilişle deplasmanda feneri de yenebileceğimizi düşünüyorum. yeter ki defansta ersan oynamasın..

helldoradotcom dedi ki...

arkadaslar biraz kufurlu olacak kusura bakmayin simdiden.
Bilic biraz tassakli bir adam ise hicbir skim oynamayan' sozlesme imzalamam diye direten fernandes'i 3 hafta fener macina kadar yaninda oturtur. Diger yandan formsuz Almeida'yi Eneramo ile degistirir. Frei, Oguzhan, Veli ortasahasi bu 3 haftayi rahat gecer. Defansta da Sivok veya Escude'den birisi yoksa Pedro oynar amk! Akhisar'a karsi bile oynatmayacaksan neden aldin derler adama! Takim daha avrupa kupasi, TR kupasi oynamadan dagildi amk! Bilic de mi formsuz, yoksa bu kadarlik hoca mi gorecegiz! bu noktada Ozen'in devreye girmesi lazim gelir!

xiyar dedi ki...

birkac hafta once yazmistim, bilic ya bu fernandes, almeida ikilisini keser ya da onlarin egosu altinda ezilir gider. adamin oyundan cikmayacagi sarti var sanki sozlesmesinde. ulan samet aybaba bile bu kadar ezilmemisti bunlarin karsisinda.

gökhan dedi ki...

yahu almeida niye kesiliyor ben orasını anlamadım? 3 golde de direk katkısı var adamın. ilk golde boşalttığı alana olcay giriyor, 2. golde asisti yapan o, 3. golü atan o. takımda daha efektifi var da benden mi saklıyorsunuz arkadaş?

paramız olduğunda daha iyisini alırız elbette ama şu an için almeida'nın kesilmesi teklif dahi edilemez.

Adsız dedi ki...

Almeida demişken; Frankfurt bu yaz Vaclav Kadlec'i Sparta Prag'dan 3,5 milyon avroya transfer etti. Bu ismi unutmamanızı tavsiye ederim.

Niye mi yazdım? Biz alsaydık birileri "bu ne la. çek liginden 21 yaşında bebelerle mi drogbalarla yarışacaz" derdi. Gerçi o birileri 31 yaşındaki Melo ve 35'lik Drogba'yla GS'nin 3 yıllık takım iskeleti kurduğunu da söylemişti.

Portekiz tayfasının takım üzerindeki aşırı etkisini ben de kaygıyla izlemekteyim. Ancak futbol yönetimini ciddi olarak eleştirmek için tam 1 yıl bekleyeceğim. Önümüzdeki sezon yapacakları ve yapmayacakları durumu gösterir.

Ayrıyetten her ne kadar önümüzdeki sezon yabancı işi 5'e düşecekse de bence golcü yabancı olmalı. Geri kalan 4 dağıtılır bir şekilde. Madem altyapı scoutları kuruldu (bazıları bunların 2-3 ayda hemen iş yapmasını bekliyor ama ben onlardan değilim) ve Terzic de bizde, yerli isteniyorsa bakınız: gurbetçiler.

Gerçi 2 ay az dedik ama birisi geldi, 2 ay kaldı, Oğuzhan'ı bulduk. Hep böyle olsun. Bu arada medyanın şişirmesi Salih nerede gören var mı? Tüm Avrupa peşinde(!) diye saklıyorlar olmasın?

Adsız dedi ki...

“İlk golde boşalttığı alana Olcay giriyor”; Hocam pozisyona bakarsak Hugo yine abuk sabuk bir yere giderken Oğuzhan'a “bana at” diye bağırıyor. Oğuzhan doğru tercih yapıp topu maçtaki tek olumlu hareketini yaparak içeri bindiren Olcay'a yuvarladıktan sonra bile Hugo hala Olcay'a topu bana at diyerek el kol yapıyor. İşte senin “alan açma” hadisesi bu (lütfen videoya bakınız).

İkinci goldeki tek top asiste bir şey diyemem, iyi bir pastı. Ki Almeida'nın bunu her maç yaptığı söylenemez.

Üçüncü gol tipik Fernandes-Almeida golü. İlk pozisyondan sonra topu hatalı şekilde uzaklaştıran Akhisar defansı Fernandes'in ceza alanına yakınlaşmasını sağlıyor ama hepsinden önemlisi, Fernandes topu 2. defa aldıktan sonra 2-3 saniye süre kullanabiliyor. Bu arada Almeida eliyle bana at diyor ve 3 sezondur izlediğimi klasik bir gol yaşıyoruz. Böyle goller her maç 1 tane olsa amenna, fakat olamıyor ne yazık ki ve sayı gittikçe düşüyor.

Buna karşın hücumda hiç pres yapmayan, karşı karşıya pozisyonlarda fecaat olan ve 60, bilemedin 70. dakikadan sonra kendi kendine yorulduğu için oyundan düşen (çoğunlukla bu dakikalardan sonra golcü performansına ihtiyaç duyduğumuz düşünüldüğünde bir de) Almeida kafa atacak da gol olacak diye bekleme lüksümüz yok.

Bir hikaye vardır; danışmanın biri bir işletmeye gider. Firmaya şunu yap, bunu yap diye akıl verdikten sonra yıllık üretim sonrası “bakınız 5 milyonluk satış yaptınız, teşekkür etmenize gerek yok” der. Firma CEO'sunun yanıtı: “iyi de senden önce yıllık 50 milyon yapıyorduk”. Kısacası kaç tane pozisyon vardı ve heba oldu.

Mevcut golcüler içinde eleştirmek ayrı bir şeydir, ki Almeida geldiğinden beri 3 transfer sezonu geçti. Ayrıca bence Eneramo yeterince şans bulamadı, keza Ömer de öyle. Alternatifi olarak Pektemek'i oyuna sokmak bana göre ancak Mendes TD olsa olabilecek bir olay.

gökhan dedi ki...

ilk goldeki görüşüne hiç katılmıyorum ya. ki geçen sene olcay o kadar gol attıysa almeida'nın da ciddi katkısıyla atmıştır. almeida sahada iken hem kendisi, hem de takım çok rahat gol pozisyonuna giriyor. tesadüf olamaz. bu arada çaktırmayın ama 2. golde almeida ofsayt:/

pres meselesine gelirsek, aklıma bobo-nobre muhabbetleri geldi. tek başına ne yapsın yahu? takım olarak önde pres yapmadıktan sonra almeida kendini parçalasa ne olur? ki akhisar maçının başlarında ön alanda pres yapıldı. sonrasında 10 dakikalık bir kepazelik derken maç abuk sabuk bir hal aldı zaten.

70. dakika olayına katılıyorum. böyle bir hakkı yok almeida'nın, ki takımın da böyle bir lüksü yok. hele mustafa bu haldeyken almeida'nın 90 dakikayı çıkarabilmesi lazım.

eneramo eskişehir maçında fena değildi ama eneramo işte ya. ederi, çapı belli. olmaz yani o iş. en fazla almeida sakatsa falan oynar.

ben de almeida ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. ya kendini parçalayacak ya da yeteneği ile ciddi fark yaratacak bir adam lazım. he bunun içinde bi 10 milyonu gözden çıkaracağız ama öyle bir transfer için de stad bitmeli önce. ki o da sezon başına yetişmez sanırım. bilemiyorum, eller kollar bağlı geliyor bana.

Bence de Portekizlilerden ve Mendes'ten biran önce kurtulmamız gerekiyor.

Hala sözleşme uzatmak istiyoruz filan diyorlar inşalla olmaz.Fernandes'i bedavaya kaptırmak büyük salaklık ama orası kesin. Yok 18 m yok 13 m birsürü para reddetmiş ki bunlar da çok büyük salaklık.

18 m 'a Serdar Taşçı+Alper+Onur alınırdı abi.Hayvani bir iskelet kurulurdu.

Devre arası bir Kranjcar hamlesi süpriz olmaz . Ronaldinyo sağlam gelir de Fernades denklemden atılıp Oğzuhan-Veli/Necip-Atiba'lı bir orta sahaya dönersek ne güzel memleket olur.

Fernandes'in milli takıma alınmamasını hiç bir Beşiktaşlının sorgulamaması komik değil mi ? Bir dolu düz adam oynuyor Portekiz orta sahasında.

Adamın kariyerini bitireceğiz resmen asıl mevkisini unuttuğu için.

theotheo dedi ki...

fikret orman beşiktaşı.

http://skorer.milliyet.com.tr/kartal-a-derbide-gulmek-haram-/besiktas/detay/1783773/default.htm

Deniz dedi ki...

Allah'ını seven üç kupalı sezon hariç basketbolda ne durumdaymışız, tüpçü zamanındaki derbilerin bir sayısını çıkarsın.

theotheo dedi ki...

@theotheo

birader. demirören dönemi geçti gitti lan. böyle şey olur mu? şu anda başta kim var fikret orman değil mi? al istatistik verdik işte.

bu rezilliği savunacak kadar düştünüz mü anlamadım ki

Adnan Dalgakıran arıza yaptı geçenlerde.

Borçların arttığını söylüyor.Stad işinin plansızlığından , finans konusunda plansızlıktan dem vuruyor.

Açıkçası güvendiğim figürlerden biri kendisi.Gerçeklik payını merak ediyorum söylediklerinin.

Bugün Veli dediğimiz adam Selçuk Şahin'den ve Ceyhun Gülselam'dan iyi topçudur.Normal şartlarda Beşiktaş'ın 2. tercihidir ön liberoda zaten.Keza devra arası Toraman'ın gayet Galatasaray'a gitme durumu var.Umut Bulut ile Mustafa Pektemek arasında form olarak fark olabilir ama yetenek olarak hangisinin önde olduğu tartışılmaz bile.Keza Cenk , Eray İşcan'dan iyi kaleci.

Bizim sorunumuz 1. tercihleriniz içerisinde Fark yaratması gereken adamların fark yaratamaması.

Net kağıt üzeri ilk 11'imizin neredeyse 3 yıldır 1 sezonda beraber 10 maç oynayamamasından kaynaklı.

Bugün Fenerbahçe'den Kuyt'ı-Caner'i çıkar Konya Torku'dan farksız olur,2 hafta önce Gs'den Selçuk-Melo çıktı Akhisar deplasmanında pozisyona giremediler.Beşiktaş'tan Oğzuhan'ı-Atiba'yı çıkarınca böyle olması şaşırtıcı değildi zaten.

Bununla birlikte takımda koordinasyon ve birlikte hareket etme anlamında geriye gidiş var bu kesin.Bunda Oğuzhan ve Atiba'nın yokluğu(varlığında fitness sorunları) kadar , Serdar'ın Gs maçından sonraki özgüven kaybının , Gökhan Töre'nin sezon başındaki evriminden sonra yine eskiye dönüş sinyalleri vermesinin de , takım mesafesinin en az 8-10 metre artmasının da etkisi var.

Buna rağmen Beşiktaş Rize maçı olsun bu maç olsun bir şekilde kazanacak noktaya getirebiliyor maçları.İşte bu noktada Almeida'nın bir Drogba olmamasının sorununu yaşıyoruz.

Elbette kadro kalitesini arttırmak şart ama öncelikle bizim yıldız olarak düşündüğümüz adamların kalitesini arttırmalıyız.

Almeida bana kötü oynadığım Rize maçını %100 2 tane pozisyon kaçırıp kazandırmayacaksa yemişim onun attığı 10 golü ... Yıldızlar bu dakikalar için varlar , bu dakikalar için çok para alıyorlar.

Ha Almeida yıldız değil zaten takım oyuncusu diyorsan daha büyük problemimiz var demektir.

theotheo dedi ki...

@övünç

aga borçların artmaması gibi bi ihtimal yok. bu sene yapılan transferlerine bak görürsün zaten. 100 milyon tlnin üzerinde para taahhütü var.

diyolarki işte pedro frei falan gelecek için alındı. çok net bişey söylüyorum. beşiktaşın bu maddi durumuyla öyle 2.5 3 milyon euro bonservisle tribünde oturup gelişmesini bekleyecek bir durumu yoktur.

beşiktaşın bu bonservislere aldığı oyuncular ilk 11 oyuncusu olmalıdır. yoksa almayacaksın birader. bu kadar basit.

beşiktaşa gelir kaynağı yaratacaksın başka çaresi yok. forma reklamı alıyosun yılda 5 milyon tl ye. koca beşiktaş basket takımının sponsoru yılda 5 milyon tl. e birader sen böyle takım kurarsan o herifte sana o kadar verir kusura bakma.

theotheo dedi ki...

yani beşiktaşı öyle bir psikolojiye soktular ki. birader bu iş para pul vs işi değil. sen 10 milyon tl borç kapatırsın. 100 milyon tl prestij kaybı olursa bu iş olmaz. biz hep bunu dedik.

borç önemli değildir. önemli olan döndürebilmektir. beşiktaş borcu istediği kadar azaltsın. kendine gelir kaynağı yaratamadığı sürece az borcun bir manası yoktur ki olan olay bu değil.

galatasarayda borç çok, fenerbahçe de borç çok. problem değil. adamların gelir kaynakları var adamlar döndürüyolar. fenerbahçe kaç sene ceza almış haliyle halen ayakta. sebebi ne?

sen beşiktaşı öyle bir hale getiriyosun ki. beşiktaş maçlara yenik başlıyo zaten. yukarda istatistik 2 senede 17 derbi 16 mağlubiyet. bu mantık işi mi ya. yani karabük böyle istatistik yapmaz.

13.hafta fener deplasmanı var. yine tokadı yiyip döneceğimizden herkes emin. bunun sebepleri de yukarıdaki istatistik. artık takıma işledi yani bu olay. taraftara işledi. takımın güçsüzlüğü ile falan da alakalı değil. bu psikolojik bişey yani. büyük maçlarda karşı kaleye gidemeyen bir takım olduk.

galatasaray maçını hatırlayın 70 bin kişi önünde 60 dakka tek kale oynayan bir rakip takım. böyle bir derbi olabilir mi? geçen sene 3.0 lık fener mağlubiyeti. bunu daha uzatabiliriz. hani geçen sene özel bir seneydi diyelim de. e bu sene de mi öyle?

sorucak soru yazıcak şey çok.


cochise dedi ki...

ya bu arada GS maçını millet ne gözle izledi; ilk yarı bittiğinde maçı birlikte izlediğim GS'li arkadaşlar ağlamsı modda neyse sağlık olsun havasındaydılar, maça dair çok da umutları yoktu; paslaşmaya çalıştıkları her top Muslera'ya gidiyordu; topun GS'de olması tek kale oynadığı anlamına mı geliyor? Top rakibe verilir yeter ki creatif bir şeyler yapamasın. İlk yarıda Burağa atılan uzun top harici tek pozisyon var mıydı? İkinci yarı 1-2'ye kadar rezalettik ondan sonra topa hakim olan ve maçı rakip kaleye yıkan bizdik. Maçta toplam pozisyonlara ve pozisyonumsulara baksan beraberedir biz daha fazla değilsek. Hiç bir GS2li ezdik diyemezken bu nasıl bir aşağılık kompleksidir ki biz kendimiz ezildik diyoruz. Bunun adı açık açık aşağılık kompleksi. O maçı kaybettiysek aşırı konstrasyon sonrası işlerin kötüye gitmesini telafi edecek tecrübeye sahip olmamamızdı daha kötü takım olmamız değil (Bir de her zaman yazdığım kontra atak yapamama sendromu). Bu kadar SKOR YAZARLIĞI yapmayın. Eskişehir maçıyla Rize maçı arasında neredeyse hiç bir fark yok; kazanınca çok iyi berabere kalınca tu kaka. İki neredeyse aynı maç ya ikisi de doğrudur ya da ikisi yanlış. Ya da akhisar maçı; Erciyes maçının bir benzeri, sadece rakipler farklı ve takım biraz özgüvensiz. Tek dileğim MAÇI MAÇLA değerlendirien ve MAÇ İZLEMEDEN MAÇLARLA İLGİLİ İZLEMİŞ GİBİ YORUM YAPMAYIN!!!

Mergan1903 dedi ki...

Fernandes ve Almeida bence mahalle baskısı ile oynuyorlar. Oynatılmadıklarında olabilecek puan kaybında basın yaylım ateş için hazır. Ancak bu takımın yıldızı ne Fernandes ne de Almeida. Bence Oğuzhan. Fernandes için yapılmış olan ne kadar yıldız yorumu varsa bence Oğuzhan fazlasını da hak ediyor. Ön libero olarak transfer ettiğimiz bir adamı koyunun olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi yaptık. Bir zamanlar buna ihtiyacımız olabilir, ancak bugün Oğuzhan varken Fernandes'in tutulması gereksizdir. Almeida da golcü kontenjanından oynuyorsa karşı karşıya pozisyon kaçırmaması lazım. Aksi takdirde Eneramo veya Ömer'e daha fazla süre verilerek alternatif yaratılması gerektiğini düşünüyorum. Olcay ise geçen sene kazandığı bonusları yemeye devam ediyor.

BJK4EVER dedi ki...

Rize maci ile Eskisehir macini kiyaslamak cok sacma. Birinde takir takir futbol oynayan, ne yaptigini bilen bir takim vardi. Digerinde bezgin, futbol oynamayan, oynamak istemeyen bir takim vardi. Iki mac arasinda daglar kadar fark var.

Simdi yine Ronaldinho ve Adebayor haberleri cikti. Acikcasi ikisi konusununda da emin degilim.
Ronaldinho'nun tecrubesine ve kalitesine denecek birsey yok (ki bu yasta bile sakatlanmadan evvel dokturuyordu adam), bence ciddi anlamda heyecan katacak ve buyuk maclarda bizi ileri tasiyacak bir oyuncu. Bu katkinin Almeida ve Fernandes'ten gelemeyecegi kabak gibi ortada. Ancak 34 yasinda olan, daha yeni ciddi bir sakatlik gecirmis, 3 ay topa degmemis bir oyuncu, ve yillik 7-8 milyon euro gibi paralardan bahsediliyor. Iyi bir Ronaldinho ciddi anlamda fark yaratir ve bir kisminin sponsor/ANC tarafindan karsilanacagini dusunursek bence yillik 3-4 milyon euro'luk maliyete deger. Ama sakatliktan saglam donemeyen bir Ronaldinho bizim icin kotu falan olmaz, facia olur. Bu kadar parayi cope atma riskine girebilirmiyiz, emin degilim.

Adebayor konusunda da negatifim. Adam 1.5 senedir topa vurmuyor, ki kendisi icin maas olarak 4-5 milyon euro gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Tottenham'in bonservis istegine girmedim bile, 1 lira bonservis bedeli Odense bile skandal olur. Ki Adebayor sonucta, en iyi zamaninda bile super bir golcu olmamistir. Ki en iyi zamaninda olan bir Adebayor ligimizde elbette fark yaratir, ama o Adebayor'u izleme sansimiz yok bence. Ki kendisi zaten oyle gol ortalamasi cok yuksek, bitirici vurusu iyi bir golcu falan da degil acikcasi. Yani ihtiyacimiz olan oyuncu da degil.

Ciddi bir butce arayip para harcayacaksak cok daha risksiz alternatifler vardir mutlaka. Mesela Fred nasil gundeme alinmaz anlamiyorum. Belki bonservisi pahali olur (transfermarkt 7.5 diyor ama 5-6'ya alinabilir herhalde), ama yillik maasi takimdaki dengeleri bozmaz (en fazla 2.5-3 olur), ama sonucta Brezilya milli takiminin forvetini almis olursun ve 30 yasinda bir adam aliyorsun. 3-4 sene catir catir oynar takiminda, yani bonservisini rahatlikla cikartirsin adamin. Ki iyi performans sergilerse 2-3 sene sonra Katar veya Rusya'ya satabilirsin bile. Ki kendisi tam aradigimiz golcu. Ceza alaninda iyi pozisyon alan, gol ortalamasi oldukca yuksek, hem havadan ve yerden bitirici olan bir forvet.
Akhisar macinda soldan Motta ortayi yaptiginda Pektemek gibi disarida bekleyecegine altipasa gelip topla birlikte iceri yuruyecek adam. Veya Almeida'nin Rize macinda karsi karsiya kaldigi pozisyonda kacirmayip net plaseyle golu atip takima 3 puan kazandiracak adam. 2013'te Brezilya'da 27 macta 16 gol atmis adam, 2012 senesinde ligde 28 macta 20 gol atmis. Transfer yapmak gercekten bu kadar zor degil, biraz piyasaya hakim olunca cok kolay ihtiyacin oldugu oyunculari uygun paralara bulabilirsin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

bosuna yoruyorsunuz kendinizi. Bu takim onundeki uc macini da kazansin (ki cok yuksek ihtimal), skor odakli ezbere elestirenlerin hepsi ortadan kaybolacak. Aynen sezon basinda oldugu gibi.

Adsız dedi ki...

Ben şahsen cadı avına hiç çıkmadım, Beşiktaş için de çıkmayı düşünmüyorum. Nasıl ki o sezon başında görüş belirtenler arasında alkışlayanlardandım, takım kazansa da kaybetse de yamuk gördüğümü yazarım. Aynen puan kaybetttiğimiz haftaların içinde sadece bu Akhisar maçında ayan beyan yazdığım gibi. Çünkü önceki haftalarda böyle bariz yönetsel hatalar görmemiştim. Mesela geçenlerde Metin Tekin'in kısa bir yorumu vardı, “Almeida bu takımdaki misyonunu tamamlamak üzere” diye. Bir golcü olayı ancak bu kadar güzel özetlenebilir.

Yaşı belirli bir yere gelmiş ve küçükken paso Kemalettin Tuğcu okuyan nesil olarak herşeyi “iyi-kötü” ekseninde harmanlamaya alışmış olabiliriz; ancak istesek de istemesek de hayatın kendisi çoğunlukla gri. Bu griler arasında bazen siyahlar beyaz görünür, bazen de beyazlar siyah. Örneğin Holosko bu ortamda çıkıp bir maçta 2 gol atarak maçı bile kurtarsa benim için kendisi hakkındaki yetersiz olduğu görüşüm bir anda değişmeyecek.

Daha önce söylediğim gibi, futbol yönetimine olan kredim tam bu tarihten itibaren tam 1 yıl. Bu başka bir konu. Her maç için kendimce yazdığım kritikler ise başka. Özeti: Neredeyse Ohen bile efsane diyenler arasında değilim, vasattı çünkü.

Bence de abi dokunaklı cümlelere gerek yok ben Almeida'yı geldiğinden beri sevmiyorum burada attığım her postta bir kere sövmüşümdür sanırım.Çünkü geldiğinden beri yaptığı bütün ön direk koşuları gol olmasına rağmen senede 4 bilemedin 5 defa yapıyor sadece.Böyle golcü mü olur lan ?

Böyle cibilliyetsiz adamları yıldız yerine koyduğumuz sürece istediğin kadar serbest olsun yabancı sınırı.

5 gol atmış ee 50 bin €'ya alınan , aylık 5-10 bin€ya oynayan omar niasse'de 5 gol attı olm bu ligde.

Takımı ileri çıkarken rahatlayıromuş.ee 300 bin € luk kweuke'de yapıyor onu ?

Bana bunları en iyi yapacak adam lazım aga ben Beşiktaş'ım büyük takımım , o zaman o 2.5 m € 'nun hakkı verilir ancak.

Deniz dedi ki...

Almeida bence iyi bir futbolcu, zamanında borges'in yazdığı "düşünmeye fırsatı olmadığında yaptığı işler, gol vuruşları olumlu neticelenirken ne zaman şimdi ne yapayım diye düşünmeye fırsatı olursa eline yüzüne bulaştırıyor" yorumu çok geçerli. Karşı karşıya kaldığında mesela o kadar kararsız kalıyor ki en kötü kararı bile veremiyor.

Benim şikayetim ise başka. Ben kalıbının adamı olduğunu düşünmüyorum. Ya o kadar sağlam cüsseli, rakip oyuncuyu bi omuzla dağıtabilecek kalıpta, sırtına çıkanı sırtına alıp zıplayabilecek bir oyuncunun ağlak ve bezmiş bir şekilde sahada olması benim asıl canımı sıkan nokta. Beşiktaş'la karşılaşan anadolu takımlarının "biz bu takımı yeneriz" inancının olması gibi, almeida ile karşılaşan stoperin "ben bu adamı harcarım" psikolojisi ile daha güvenle, daha fizik yoğun mücadele koyarak galip gelmesi ve almeidanın ağlak gözlerle "bana faul yapıldı ama yaa" diye etrafa bakınması beni çıldırtıyor. Karşı karşıya kaçırması falan değil.

cochise dedi ki...

ronaldinho konusunda mantıklı olamıyorum. düşünsem doğru transfer değil gibi ama bu konuda düşünesim açıkçası. Zira ronaldinho bu.. sahte kahramanlar gibi arada sırada ; eğer canı isterse 38 yaşiında bile her maçta katkı verir. Ama gerçekten oynar mı konsantre bir biçimde bilemedim..

cemekici dedi ki...

34 yaşında da olsa ronaldinho bence 100. yıldaki Sergen etkisi yapar takıma ve şampiyonluğa götürür bizi. o zamanki Sergen kadar oynasın yeter, ki bence oynar da.

Mete dedi ki...

Sene başında özellikle teknik kadroda yapılan değişiklikler Bilic gibi bir hoca, başarılı bir kaleci antrenörü, yine gelecekte çok başarılı olacağı konuşulan Terzic, ülkesinde çok ciddi bir saygınlığı olan bir kondisyoner vs derken geçmiş yılların zihniyetini yıkıp doğru adımlar atıldığını düşünmüştüm ki görüşlerim bu anlamda hala olumlu.
Ancak takımdaki eski zihniyeti yıkan bu tarz adımlar atılırken yapılan yorumlara bakınca taraftar olarak biz hala geçmişin alışkanlıklarından kurtulamamışız. Yani demek istediğim hala Ahmet, Mehmet üzerinden yorumlara devam ediyoruz. Yukarıdan aşağıya doğru yapılan yorumlara bakarsanız Almeida, Fernandes etrafında dönüp duran, bence kısır tartışmalar.Geçmiş yıllarda da isimler üzerinden çok tartışmalar yapıldı ve sonucu zaten hepimiz biliyoruz. Birkaç kötü sonuçtan sonra da burada oyuncu üzerinden yapılan yorumlara ek olarak yeni sistemler ve saha dizilişlerinin konuşulacağını tahmin etmek zor değil. Onu da geçmiş yıllardan biliyorum çünkü.
Şu anda enseyi karartmaya gerek yok ve bence gidişat iyi. Puan cetvelinin ortasından bir çizgi çektiğimizde Fb harici oynacağımız takımlar çizginin altında kalan takımlar ve şu anda 3.sıradayız, üstelik rakiplerimiz henüz birbiriyle oynamamışlar.
Şimdi tekrar başa dönecek olursak, oyuncu üzerinden yapacağımız her kısır tartışma eksikleri yine gözden kaçırmamız olacaktır. Misal son haftalarda takımın uzayan boyunun müsebbibi Almeida ise yollayalım, sorun çözülsün.(bu arada kabul edelim ki Almeida için bir çoğumuz önyargılı, hatta 1 gol, bir asistlik performansı bile kimilerine yetmiyor) Antalya maçının izahını yapabildik mi? Şahsen ben "senede bir maç böyle denk gelebilir" demekten başka bir izah yapamıyorum.
Bursa maçındaki oyunu sezon boyunca ne kadar çoklukta oynayabiliriz? Bunu oynayamayışımızın sebebi Almeida ya da Fernandes midir?
Alex Fb'de duran toplardan gol attırıp bir çok maçı çözerken burada istatistiki bilgilerden geçilmezdi. Yok efendim liglerde atılan golün yüzde bilmem kaçı duran toptan oluyormuş da, bilmem kaç tane maç sadece Alex'in duran toplarıyla çözülmüş de vs vs. Evet o istatistiklerin hepsi de doğru ve anlamlıydı. Şimdi ligin en iyi duran top kullanan adamı bizde olunca neden tu-kaka oluyor. Evet duran top ciddi bir silahtır, üstelik Tr liginde çok ciddi bir silahtır ve buna da böyle bakıp "ben iki duran top kullanacak diye bu adamı takımda tutmam" demek bence yanlıştır.
Ya da illa ki oyuncu üzerinden konuşulacaksa mesela Split maçında Cenk performansından bahsedebiliriz. İzleyenler görmüştür,kaleci antrenörünün elinin değdiği çok açık.
Elbette ki olumsuz olan oyuncu performansları var ama bence dediğim gibi bu tarz oyuncu üzerinden gidilen her tartışma büyük resmi görememek anlamına da geliyor

madgoat dedi ki...

@ Mete

Altına imzamı atıyorum. Düşündüklerimi bu kadar net bir şekilde kendim bile açıklayamazdım herhalde. Tabii işin daha kötüsü taraftarı bırakın neredeyse tamamının bu kafada olması. Dün lig radyo'yu dinlerken Sanlı kaptan bağlandı. Yorumları o kadar sıkıcı ve düz yorumlardı ki kafayı arabanın camına geçiresim geldi. Tabiki kendisine saygı duyuyoruz, kendisi bir efsane ama artık ben "Olcay bitik, Fernandes duran toplar dışında yok, Almedia'nın kafası burada değil" den farklı birşeyler duymak istiyorum.

Deniz dedi ki...

Abi yorumlamak gelmiyosa da içinizden bari puanları yayınlasaydınız. :)

Milli takım ilk 11'ine girebilen 1 tane adamımız var o da kiralık . En iyi yabancılarımız kendi milli takımlarında oynayamıyor.Hatta kendi milli takımında düzenli oynayan 1 tane yabancımız var o da Sivok ki bence son derece sıradan hiç bir şeyi iyi yapamayan her şeyi vasat ile idare eder arasında çözen bir stoper ?

Milli takım oyuncu kalitesinde ne kadar bir kriter olur elbet tartışılır zira günümüzde artık milli takımlarda kulüp takımı havasına büründü.Bunu Diego Costa'nın İspanya'yı seçmesinden daha iyi anlıyoruz ama Portekiz gibi ülkenin genelinde 3. bir forveti olmayan bir ülkede 1. forvetinin 2 katı para alan bir 2. forvete ve neredeyse kadrosunda 1 tane çift yönlü kreatif oyuncu yokken kadroya senelerdir alınmayan bir çift yönlü kreatif orta sahaya sahibiz.

Halbuki düz adam Veli Avusturya milli takımının değişmez oyuncusu .

Demem o ki yabancılarımız kalite-katkı -maaş üçgeninde %80 işin zayıf tarafında.

Alex Ferguson reyizin "istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez" lafı işte bizim durumumuz için geçerli.

Maçları canlı izleyip özellikle bu adamları takip edenler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır.

Bu adamlar Beşiktaş'ın kollektif yapısına zarar veriyorlar sahada ve bu bağlamda getirdikleri , götürdüklerinden az.

Oğuzhan daha az asst yapıyor abi , ilk hangisini istersin Oğzuhan mı Fernandes mi ?

BJK4EVER dedi ki...

Fernandes ile Alex'i karsilastirmak bile ayip.
Alex belki duran toplarda etkiliydi, ama duran toplar tamamen bonusuydu adamin. Adam her turlu gol atiyordu, 10 numaradan bekleyecegin herseyi yerine getiriyordu. Tamam, tembeldi, fiziksel olarak zayifti, top rakipteyken hic yoktu, ama skorborda adini yazdiriyordu. Ve bunu sadece Anadolu takimlarina karsi degil, derbilerde ve Avrupa maclarinda da yapiyordu. Adamin asagi yukari her BJK macinda golu vardi yahu (duran toptan degil ustelik), cikip bu adami Fernandesle kiyaslamak adama hakaret. Fernandes'in birakin iyi oynadigi derbi, oynadigi derbi sayisi bile kisitli. Alex en iyi sezonunda 20 gol 20 asist gibi rakamlar tuttururken Fernandes gecen sene 7 gol 12 asistte kalmis, ki asistlerin neredeyse tamami duran top (Alex'te oyle degildi). Kimse Fernandes'in takimi kotu vs de demesin, Alex bu istatistikleri arkasinda Deniz Baris/Aurelio, saginda Serhat/M.Yozgatli, onunde Nobre, Guiza vs varken de yapiyordu.
Fernandes'in duran toplar haric gercekten hicbir meziyeti yok. Bu adamin acik haric bizde oynamasi imkansiz bence, cunku eksiklikleri kattiklarindan cok daha fazla.

cochise dedi ki...

Fernandes duran toplar hariç de çok meziyeti var ama hem kendi hem de biz olmayan ya da kısıtlı olan meziyetleri üzerine yoğunlaştığımız için araya kaynadı gitti. Alexle elbette kıyaslanamaz. Alex'in en önemli eksisi gol ya da asist yapmadığı zaman takımı on kişi oynatıyordu ama hemen her maç gol asist yaptığı için böyle bir sorun çok az oluyordu (zaman zaman ıslıklandığını hatırlatmak isterim). Fernandes ise ilk geldiğin de gol/asist 0 bile olsa takıma harika katkı veriyordu; en çok koşan oyuncuların başındaydı vs. şu anda geldiğimiz noktada ise olmayan gol vuruşu ve sınırlı asist yeteneği ile bir de AMC oynayınca takımı on kişi de bırakmıyor sürekli top kaptırarak 9 kişiye düşürüyor. Oyun planında bir değişiklik olmazsa bu yetenekli adam şu anda beşiktaşın el freni konumuna geldi. Ama onun olmaması durumuna gerçekten hazır mıyız? Sürekli topu ve topla oynamayı isteyen bir adam takımdan eksilirse çok büyük bir boşluk oluşur. Biz Fernandes'le yapamıyoruz ama onsuzluğa da bence hazır değiliz.

Mete dedi ki...

Yazdıklarım daha dikkatli okunursa Alex-Fernandes kıyaslaması yapmadığım görülecektir. Alex ismi sadece duran top mevzusunu izah ederken kullanmış olduğum bir örnekti. Kaldı ki, Alex-Fernandes birbirine tarz olarak oldukça uzak iki farklı oyuncu tipi.

cochise dedi ki...

vay arkadaş biz nelrle uğraşıyoz, şu çıksın şu girsin; şu fener maçının son dakka frikiğine bak ya, şuna faul veren hakemin, ligin adaletine güven mi kalır? Zaten yok da ara ra insan gaza geliyor, saha içi dinamiklerinin önemini abartıyor. bütün tadım kaçtı

can dedi ki...

Arkadaslar Deniz hakli. Uzerinden bir hafta gecti, yazi yazacak vaktiniz olmamasi anlasilir ama puanlari yayinlamazsaniz bir anlami kalmayacak gecen haftaki oylarin.

@can, deniz

Benim bu hafta cok yogun gecti, pek ilgilenemedim blog'la, Mac Raporu yazilacakti ama bir aksilik cikti demek ki, en kotu ihtimal yarin mactan once puanlar yayinlanir.

Adsız dedi ki...

@cochise

Bu durum haftalardır belli zaten. +5/+6'lı dakikaları ve bu anlardaki serbest vuruş imkanlarını bir gün belki biz de görürüz kim bilir.

Öte yandan, bu bariz gerçeğe karşın, bizim Akhisar maçındaki son yarım saat de takımın laylaylomu nedeniyle güme gitti. Seba'nın "Beşiktaş gerekirse hakemleri de yener" lafını unutmamak gerekli. Aslında bizim, AMC değil denilen ama ne olduğu belli olmayan (bazılarının dediği gibi DM de değil bittabii; geriye kalan CM olduğunda da bir olayı yok) ve üstüne yıllık 4 milyon + imza parası isteyenlerden bir an önce kurtulup geleceğe dönük işlere şimdiden başlamamız gerekiyor.

Ya da efenim olayı şöyle özetleyeyim; yıllar önce üniversitede tanıştığım bir Koreli'ye herkesin sorduğu soruyu sormuştum (adam bunu da söyledi zaten, herkes bunu soruyor diye): G.Kore nasıl oldu da gelişti. Dedi ki: rakiplerin senden fersah fersah öndeyden aynı yolda onları yakalayıp geçmeye çalışmak, hele ki bir sürü dezavantajla geride ve daha yavaş başlamışken mümkün değil. Bu nedenle farklı yoldan kestirmeden gittik. Bunu söylerken bir vurgu daha yaptı: bu kestirmenin eksiksiz olması için kendi dinamiklerinizle tamamen uyumlu olması gerekiyor.

Beşiktaş STSL'deki tüm takımlar arasında köklü bir altyapı/özkaynak geleneğine sahip tek takım. Pratik anlamda bu şuna tekabül ediyor: Yöneticisinden taraftarına herkes yetenekli ve genç oyuncular için sabır göstermeye daha uygun. Bu +5 ve +6'larla hele ki mevcut durumda hiç uğraşamazsınız. Biz kendi işimize bakalım.

Kısacası: geçen senenin hatasına düşüp de gelecek miydi, bu sene miydi, diye arada kalıp ortaya mutant başarısızlıklar çıkarmak yerine doğrudan geleceğe odaklanalım. Neticede biz yıldız sayanlardan değiliz, çünkü hepsine beş basacak en asili armamızda halihazırda mevcut zaten.

@Sneijder

Abi bu tamamiyle bir yanılgıdır.Bjk'nın salt kendi altyapısından yetiştirdiği veya 13-14 yaşında alıp adam ettiği 4-5 taneden fazla oyuncu yok.Sergen ,Sanlı Kaptan , Rıza Kaptan ve Ali Gültiken(ki o da 18 yaşında gelmiş) dışında hemen hemen Beşiktaş denilince akla gelecek bütün isimler 19-20 yaşından önce girmemişler bu kulübe.Baba Hakkı'dan tut Feyyaz Uçar'a kadar.

Böyle bir özkaynak düzeninin varlığından bahsetmek abesle iştigaldir bence.

Beşiktaş'ın artık çok iyi scouting yapacağına şüphem yok ama bu Fernandes ve Almeida ile sözleşme yenilem çabaları , gözümde Önder Özen'in de değerini düşürüyor.Zira istemeye istemeye taraftara oynuyorlar gibi algılıyorum ben bu işi.

Fernandes'i gönderip başarısız olma riskini Fikret Orman alamaz şu anda.4 m verip başarısız olursa da ben demiştim diyebilir sadece ne diyecek hesap mı soracak iş bilmez taraftara ?

Yorum Gönder

Ara