.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Haziran 2010 Pazar

Cezayir 0 - 1 Slovenya

I. Maç Öncesi shelbyl: Hava güzel olduğu takdirde kimsenin iplemeyeceği maçlardan birisi daha. İngiltere ve ABD'nin domine etmesi beklenen grupta ekstra faktör olmaya çalışacak iki takımın mücadelesi. Cezayir, Kerimlerinden keramet bekleyecek bugün. (Bu esprinin telif hakkı bana aittir, Star gazetesinde falan görürsem bozuşuruz.) Karim Matmour ve Karim Ziani takımın yıldızları. Slovenya ise İtalyan tezgahından geçmiş defansı, kalecisi Handanovic ve forvetteki tecrübeli Novakovic ile ön plana çıkıyor. Bundan gayrı ne desem boş. Beraberlik diye bağıran bir başka maç bu. Ama illa biri kazansın isterseniz, benim gönlüm Rusya ve Çek Cumhuriyeti gibi iki ekibi saf dışı edebilmiş Slovenya'dan yana olacaktır. eser gökulu: Nedense bu tip maçlar bana çok daha ilgi çekici geliyor. Sonuçta şu grup maçları dışında bir daha Cezayir'i canlı izleme fırsatım olur mu cidden bilmiyorum ama bulmuşken de burun kırın edip izlemeyeceksek kendi adıma söyleyeyim, futbola ihanet etmiş olurum. Zaten Dünya Kupası’nı bu denli güzel ve farklı kılan da Cezayir, Yeni Zelanda, Honduras hatta Kore gibi ekiplerin varlığı değildir midir ? O yüzdendir ki böylesi renkleri ve heyecanları yakalamışken, öğle vakti de olsa, temposuz geçmeye aday da olsa, eşi dostu kırıp deli gibi koşmalı peşinden. Her ne kadar kuponum ''Slovenya yenilmez'' diyorsa da, son 3 yılın Afrika şampiyonu Mısır’ı saf dışı bırakıp da bu noktalara gelmiş olmaları Cezayir'e saygı duymak adına fazlasıyla yeterli bir sebep. Onun dışında Fifa'nın yeni kural değişikliği ile Fransa Genç Milli takım oyuncularıyla harmanlanmış olmaları da şüphesiz ki Cezayir'e farklı bir hava katacaktır, ama işte eski havalarını bilmediğimiz için bu konuya ilişkin bir maç sonu değerlendirmesi de namümkün.

9 Yorum:

Slovenya alır derim, her nekadar son 3 afrika sampiyonu olan Misırı eleyip oralara giden Cezayirde tas gibi takım desemde... Cezayir 1: Slovenya :4

İki takımı da ciddi anlamda tanımıyorum.Berabere biter.

hunter dedi ki...

kesinklie fransa maçlarından daha zevkli bir maç olucakdır ayrıca rusya yı elemiş bir slovenya sahne alıyor

bu dünya kupasından iki beklentim var. birincisi arjantin'in şampiyon olması, ikincisi cezayir'in abd'yi yenmesi. 98'deki iran'ın galibiyeti gibi olmasa da buna da sevincem.

yukarıda yazdığımın gerçekleşme ihtimali sebebiyle bu maçta da gönlüm cezayir'den yana. gerçekçi bakınca çifte şans slovenya.

matiasemilio dedi ki...

ilk yarı yine berabere biter,maç sonucu bahsinde ise slovenya yenilmez..

sozcelyk dedi ki...

belhadj - ziani

sahada top oynayan iki adam

matiasemilio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
matiasemilio dedi ki...

o kalecinin ne itici bi tipi var öyle ya..
ayrıca yıllardır şu,kalecilerinnin üzerlerine vurulan şutu kurtarması sonrasında spikerlerin 'mükemmel bir kurtarış' demelerine anlam veremiyorum..

Yorum Gönder

Ara