.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Kasım 2009 Salı

Ofis Futbolu

Aslen kendimin mağdur olduğu bir durumdur. Belki aynı mağduriyeti yaşayan vardır birbirimize destek oluruz diye anlatıyorum. Çalıştığım şirketin pazarlama departmanında görev almaktayım. Bilen bilir pazarlama departmanı genelde kaba tabirle "karısı kızı" fazla bir departmandır. Karısı kızı fazla olan departmanın erkekleri de bir süre sonra deformasyona uğrayıp tuhaf tuhaf hal ve tavırlar sergiliyorlar. Ben de dahil ! Bir bakmışsın ki kahve makinasının başında ünlü biri hakkında atıp tutup magazin forever bir muhabbet içerisindeyken, öbür tarafta asansörde "aa bu gömlek yeni mi çok yakışmış", "hayırdır cenaze mi var bugün simsiyah giyinmişsin" tarzı "olmamış diyoruz on üzerinden üç veriyoruz" muhabbeti içerisindeyim. Bütün bunlar yetmezmiş gibi firmanın uluslararası olması da oldukça balta vuruyor firma erkeklerine. Birinin müdürü macar, diğerinin müdürü alman, öbürünün müdürü çek filan derken nasıl konuşacağını şaşırıyor insan. Şaftı kayıyor hepsinin en sonunda. 3 sene önce dibine kadar muhabbet ettiğim adamlara bir bakıyorum hepsi birer pier kardin. Ben kendimi biraz izole etmeye çalışıyorum sennheiser px200 kulaklığımla (reklam alıyorum yazıya bilen bilir). Ama çalışan sayısının fazla olması nedeniyle çalışma alanı açık ofis. Ve öyle kubik filan da yok. Herkesi kabak gibi görüyorsun herkes de seni görüyor. Arkamdan kim geçti önümde ne oluyor derken kulaklığın süngerleri aşındı takıp çıkartmaktan. Firma geneli böyle, gelelim bizim ekibe. Oturduğum yer itibariyle sağımda oturan müdürüm ve solumda oturan birey internet dünyasını benim monitörümden takip ediyorlar. Ben sabah geldiğimde alırım çayımı, kahvemi her neyse artık. Açarım takip ettiğim blogları, gazeteleri, forumları okurum. Haliyle monitör sabahları japon kerhanesi gibi oluyor. Onlar da "ne o lan açsana bi" diyerek vapur da koltuk arkasından gazete okuyan tipleri vapura binemediğimden olsa gerek sağolsunlar bana unutturmuyorlar. "Usta tamam da illa vardır takıldığın bir grup, yemeğe filan gittiğin ?" Var tabi olmaz mı? Ama hiç biri, evet abartmıyorum hiç biri futbolla ilgili değil. Çoook uzaktan takip ediyorlar. Ancak tuttukları takım kazanınca, ya da derbi maçları sonrası konuşulan futboldan bahsediyorum. Ha bir de senin fanatik olduğunu bildikleri zaman çok fena oluyor. O zaman da senin tuttuğun takım o hafta mağlup olursa yine futbol takipçisi oluveriyorlar hemen. Ne konuşuyor peki bu kadar erkek ? Yazının başında da bahsettiğim gibi karısı kızı bol, uluslararası insanı bol bu firmanın erkekleri lokalize olmaktan uzaklaştığından dolayı en fazla "lost izledin mi bu hafta ?" konuşuyor. "Şu kız kim yeni mi?" sorusu şenlendiriyor bu ortamı. Ben soramıyorum ki kimseye Nobre mi Bobo mu ? Diyemiyorum ki kimseye Serdar Özkan'ı ne yaptı Mustafa hoca.
Monitör yancıları yüzünden Bloga da girip "Hala Nobre mi diyorsun Jessie" diye çıkışamıyorum. "Yine milleti ağlatmışsın len sahtekar" diyemiyorum Jokond'a.
Bunu anlatmamın nedeni şudur ;
Ben bütün bunlara bir şekilde alıştım. alışmak zorunda kaldım.
Lakin Beşiktaş'tan bugün bir ricam var. Beni yarın bu insanlarla muhattap etmesinler.
"Noldu yenilmişsiniz yine" demesinler bana çok rica ediyorum. Hadi Beşiktaş'ım Benim. Hadi!

8 Yorum:

SİYAH ULAN! dedi ki...

bizim şirkette de tam tersi, beşiktaşlı tayfayla akşama kadar futbol geyiği, bir yerden sonra "ulan arada başka şeyler de konuşsak şöyle karılı kızlı ortam olsa da starbucksa takılsak öğle arası" derken buluyorum kendimi, sözün özü her şeyin fazlası zarar :)

threepoint dedi ki...

gztk: geri zekalı tiky kız
tp: threepoint

gztk: "ya sizin seyirciyi anlamıyorum 90 dakka bağrılır mı bir de o soğukta"

tp: "onlar seyirci değil taraftar"

gztk: "ayy çok üzülüyorum size, hem bağırıyorsunuz hem kaybediyorsunuz, gitmeyin bence artık."

tp: "evet malız işte napalım gidiyoruz."

gztk: "ayy çarşı çok tatlı, ne güzel şeyler bağırıyorlar, resmi kaç üyesi var acaba."

tp: " istanbulda bibuçuk bilyon tüm Türkiye'de toplam 40 milyon."

ya sabır, Allahım yarın bunlarla muhattap olmayayım n'oluuurrr, hadi Beşiktaşım benim, hadi biricik sevdaamm, hadi beeee!!!!

thug love dedi ki...

tam zıttıymış hakkaten. burda da maşallah starbucks bardaklarından geçilmiyor ofis masaları anasını satayım.

voodoo girl dedi ki...

benim de aynı sorun, ofiste 2 tane erkek var birinin konuyla alakası yok diğeri de kanadalı zaten ne bilsin. bütün oda bebelerinden ve kocalarından bahsediyor gün boyu. çok mağdurum hakim bey. allahtan öğrenciler var da onlarla konuşup rahatlıyorum arada sırada.

thug love dedi ki...

Ha bir de şu var. Sorsan hepsi süper taraftar. Derbilerden sonra formalarla filan gelirler atkılar koyulur masaların üstüne. Ama birine desen ki ya Roberto Carlos ne olacak Vederson kesti gibi sanki onu ? Bu Keita'nın agresifliği nedir hoca ? direk mavi ekran veriyorlar.

Öyle formaları filan görüp gaza gelip futbol muhabbeti açtığım sonra göt gibi ortada kaldığım çok olmuştur. Çok acı çekiyorum sevgili futbol severler !

SİYAH ULAN! dedi ki...

buradan rahmi koça seslenelim o zaman, buradaki cengaverler için bir şirket kursun bitsin bu dertler :)

yuki the zorba dedi ki...

Rahmi Koç son anda vazgeçer...

Bizim de farklı değil, 9 bayan 2 erkeğiz ofiste... 2. erkek Finans Direktörü, eh ben de ona bağlıyım... Hasta Fenerlidir, ama kolay bulunmayan, mantıklı ve çekilir olanlarından... Bayılıyorum onunla futbol konuşmaya, şanslıyım sanırım...

RuFF dedi ki...

Benim şirkette Genel Müdür ve çoğu birim müdürü Fenerbahçeli.Bununlada kalmamışlar şirketi satın almaya gelen ve şuan iş geliştirme biriminde müdür olan Hollanda lı arkadaşımızıda Fenerbahçeli yapmışlar(Ferit Şahenk sağolsun). Wolfsburg maçından sonra arkamdan bir Fenerbahçeli arkadaşla beraber el sallayıp beni çıldırtmışlardı.3-0 lık Fener maçından sonra onu aradım ofiste ama baktımki yurtdışına gitmiş bende hemen kendisine mail attım.

RuFF: You can run but you can’t hide J :)
Remember waving your hand to me after Wolfsburg match :)
I never forgot it
3-0

J : true but tell me what is the rank of Besiktas at the moment. Still outside top 10..

Adamın bana verdiği cevaba bakar mısınız?
3. olup fark 4 e inmiş adam halen daha ilk 10 da değilsiniz diye cevap veriyor.Sadece Fenerbahçeli yapmamışlar Fenerbahçelilerin bakış açısını da empoze etmişler resmen.Cevabını okur okumaz “işte Fenerbahçelilik bu” dedim kendi kendime :)

Yorum Gönder

Ara