.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Anket

32 Yorum:

CDiS dedi ki...

Yıldıray kariyerinin son 2-3 yılını biraz boş geçirmiş bir futbolcu. Bunun sebebi de devamlı olarak tekrarlayan sakatlıkları. Artık 31 yaşında olduğunu da düşünürsek bence çok boş bir transfer olur. Sırf kadroyu doldurmak amacıyla dünyanın parasını verirsiniz. Alınacak tek adam Deco veya muadilidir. Ondan aşağı gelecekse hiç gelmesin daha iyi..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

elimizde nihat olmasa bu riske girilir derdim. ama biz zaten "sakatlık sorunu yaşayan yıldız" kontenjanımızı nihat'la doldurduk.

yıldıray+nihat bir futbol takımının almaması gereken derecede büyük bir risktir bana göre.

hele bir de elimizde yusuf gibi bir oyuncu varsa.

futbol, hentbol gibi sonsuz oyuncu değişikliği yapılabilen bir spor olsa nihat-yıldıray falan 20-25 dakika oynatılır feci de iş yapılırdı. ama maalesef o spor bu spor değil.

Noah dedi ki...

Yıldıray'ın menajeri: Beşiktaş ile görüşmemiz olmadı
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin dün oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından yaptığı " Türk pasaportlu bir 10 numara ile 2 gün içinde anlaşabiliriz" açıklaması sonrasında bu ismin Yıldıray Baştürk olacağı iddia edilmişti. Stuttgart forması giyen milli futbolcunun önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceği ve Beşiktaş ile sözleşme imzalanması konuşulurken, futbolcunun menajer Reza Fazali DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

İranlı menajer Fazeli, Yıldıray'a geçmiş yıllarda olduğu gibi yine bu sezon önceside Türkiye'den teklifler geldiğini ancak son günlerde Beşiktaş Kulübü ile bir temasları olmadığını söyledi. Yıldıray'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar sonrasında gerçek performansını ortaya koyamadığının altını çizen Fazeli, Yıldıray'ın bu sezon Stuttgart forması ile başarı sağlamak istediğini belirtti.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1126294&ref=haberici&ver=44

ntv fantezi lig içerisinde bir ekşi beşiktaş oluştursak mı?

AQ-47 dedi ki...

Yıldıray ancak 6 ay idare edebilir, peki kaça alınır, ne kadar eder? Para mühim değil diyorsak şu yerli 10 numara işini daha ciddi düşünelim, Nuri'ye bastıralım derim...Yabancı alsak o da ayrı dert, Deco'yu aldın diyelim, 3-4 ay sonra Delgado iyileşince satamayacaksın, Deco da zaten 3 ay için imzalamaz, kaldı ki bence Delgado'nun iyileşmesidurumunda işe yaramaz hale gelecek oyuncu yine Delgado'dur. Oldu mu sana bir kambur daha...Sanırım yine en iyisi TC pasaportlu birisini bulmak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

deco gelsin delgado sol önde oynar. mevcut oynayanlardan da daha iyi oynar.

AQ-47 dedi ki...

İyi de, senin 4'lü +Deco +Delgado...demek ki Tello, Holosko ve adamın biri out, Nobre, Nihat in...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tabi. delgado dönünce öyle..

Volkan dedi ki...

Jessie,
Ben Yıldıray'ı severim dikine hızlı topu oynaması hoşuma gidiyor. Fakat milli takımda oynarken farketmiştim, ofansif özellikleri direkt skora yansıtmakta problem çekiyor.

http://civilikrampon.blogspot.com/2009/08/yildiray-basturkun-son-10-sezon.html
adresine bizim blogdakiler yıldıray'ın istatistiklerini koymuşlar.

en verimli sezonlarında bile gol ve assist sayıları 10'un altında kalmış.

sakatlık konusuna gelirsek, o konu tamamen zar atmak gibi, kendini toparlaya da bilir, sadece yedek klübesinde takılır, şimdiden bir şey söylemek spekülasyon olur.

Kalten dedi ki...

Ceyhun Gülselam'ı alalım 10 numaraya :)

Adam nası şut çekiyor yahu!

Gökhan dedi ki...

10 numara olarak colman iyi olabilirdi aslında bir yabancı göndersek,ceyhun un da alınmasını geçen sene de istemiştim

menderes mete dedi ki...

Bir sezon önce şampiyon olmuş bir takım düşünün.Başkanı ,yönetimi ve Teknik direktörü değişmeden ve iyide bir bütçeyle sezona giriyor.Taraftarı şampiyonluktan dolayı mutlu ,geçmişle ilgili sıkıntılar aşılmış.Bu kadar olumlu şeyler varken üst üste hatalar yapılarak kara bulutları başınıza musallat ediyorsunuz.Buna dense dense beceriksizlik denir.Bu yönetim hala birşeyi anlayamadı anlamayacakda.Bizim için herşey şampiyonluk demek değil.Fenerbahçe ve Galatasarayla sidik yarışına girmek hiç değil.Her sene 6-7 transferle sezona başlamak başarı getirir sanıyorlar.Yabancı oyuncu çiftliğine çevirdiler bu takımı.Lucho Gonzalez bile 2 milyon euroya oynarken Delgado,Nobre,Ferrari ve Nihat bundan fazlasına oynuyor.İki stopere geçen sene sadece bonservis olarak 9 milyon euro harcıyor bu da yetmezmiş gibi 4.5 daha verip bir stoper alıyor bunlada kalmayıp 4.5 milyona aldığı adamı kiralıyor üstelik bedavaya.4 adet forvet oyuncusuna sahip ve bu oyunculara verilen paralar öyle böyle değil.Hesaplayalım hemen Nobre 6.3 milyon euro,Nihat 15 milyon euro,Holosko 7.7 milyon euro,Bobo 5 milyon euro toplamda 34 milyon euro.Bunların ikisi yedek kalıyor.Kalmamaları için sağ ya da solda oynatılıp sistem bozuluyor.Yani nereden bakarsanız zarar.Bir takımı iyi yapan en önemli yer ortasahasıdır.Peki bizim ortasahamız kaç para ? Ernst 9 milyon euro,Tello 2.7 milyon euro,Fink 4.5 milyon euro,Serdar 2 milyon euro,Uğur 2 milyon euro,Yusuf 3.5 milyon euro,Delgado 11 milyon euro 34.4 milyon euro(delgado kazığı sayesinde bu rakam çıkıyor) Peki savunma ne kadar? Ferrari 12 milyon euro,Sivok 6.9,Toraman 7.5,Erhan 1,Rıdvan 1,İsmail 8 ,Üzülmez 1 toplamda 37 milyon euro.Yanlış duymadınız.En pahalı bölgemiz burası bunlara Ekrem,Zapo ve Gordon'u eklemeden üstelik.Bunun açıklamasını biri bana yapabilir mi? Kim ne derse desin bu takımda ne nobre,ne delgado,ne tello ne erhan ne nihat ne de bobo olmamalıydı.Uğur ve Serdar'ı hiç saymıyorum zaten.8 yabancıyla oynamak zorunda da değiliz.Adam gibi 5 yabancı yeterdi.Herkes biliyor ki harcanan bu paraların yarısına daha kaliteli bir takım kurulurdu.Bazıları Batuhan hazır değil diyor.Sahada yürüyen Bobo'dan daha kötü olabilir mi? Erhan'ın Serdar Kurtuluşdan iyi yanı nedir? Şimdi de Yıldıray lafları geçiyor.Emeklilik kurumumuyuz biz? Kimseyi bu saatten sonra almasınlar daha iyi.Kanat adamına ihtiyaçım yok diye Quresma'yı ret edenler Holosko ve Bobo'dan kanat adamı yaptılar.Hala umudu olan var mı???

delgado dedi ki...

her oyuncunun maaşlarını bonservislerini toplayıp finansal kriz yaratanlardan korkmuştur, ne de olsa 15 milyon euro bonservis senelik 4 milyon euroyu 4le çarp 16 topla 31 olmadı 2yle çarp 62 trilyon tamı tamına bir kanat oyuncusunun maliyeti! inanılmaz değil mi :)

yunus dedi ki...

@ syhvbyz
Bunun gibi bir adam şöyle gelsede karşıma ıslak odunla dövsem.Dünyanın başka bir futbol ülkesinde oyuncu maliyetlerini böyle hesaplayan başka mallar da varmıdır acaba.Yok bonservis yok alacağı para yok TL ye çevir.Olmadı ırak dinarına çevir.Gerçi gazeteleri böyle yapan toplumdan başka nasıl bir hesap beklenir ki.

Transfer para harcamak değil yatırımdır.ha iyi yatırım vardır kötü yatırım vardır o ayrı(ki tekrar dile getirmenin manası yok da:gordon, higuen..vs).Ama sen kalkıp böyle saçma bir hesapla Ernst'e, sivok'a fink'e yusuf'a toraman'a bok atarsan salak durumuna düşersin.

AQ-47 dedi ki...

@ syhvbyz

Adam gibi 5 yabancının üzerini 6 yerliyle tamamlamayı ben de isterim de, piyasada iyi yerli var mı, olanları da kaça alırsın? Topuz 11 milyon, İsmail 6,5 Milyon...Bir zamanlar yerli diye Fazlı, Adem, Erkan vb. (daha saymayayım çok uzar) doldurmuştuk takıma, o günlere dönmeyi hiç ama hiç istemiyorum. Dersen ki Onur bayramoğlu, Necip, Rıdvan, İsmail, ilerde yanlarına Muhammed ekle yanlarına sağlam yabancılar al, o zaman da Gordon'un kolej takımı gibi olur ama hemen şampiyonluk beklememek lazım.

alper dedi ki...

zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.yav bilader git gs bloglarında da keita-elano-linderoth hesapları falan yap yav.para benim cebimden çıkmadıktan sonra isetrse uçak alsınlar.biz tıkır tıkır vergi verirken gs nin vergi borçlarını silerler o zaman ayğa kalkmazsınız beşiktaşın transferlerini kuruş kuruş toplarısınız.bu gürültüyü asıl ozaman kopar.birde demişsin bizim için herşey şampiyonluk demek değil diye.daha öncede yazdım yine yazyaım.gs bunca borç batağında iken ve yaptığı taksitli bunca transfere rağmen ne olursa olsun bu yıl şampiyon olmamız benim için çok elzem.gs yi iyice dibe itmek için en güzel fırsat bu sene.avrupada her maç 10 yiyelim ama bu sene şampiyon olalım.

AQ-47 dedi ki...

GS nedense dibe vurmadı bir türlü? Para yok muhabbeti var yıllardır, adamlar 2 senedir güzel kadrolar kuruyorlar...İşin sırrı biraz da ellerindeki yabancıları satabilmelerinde galiba...

alper dedi ki...

devlet bedava stat yaparsa
vergi borçlarını silerse
balta gibilerini fatih terim sırf gs li diye milli takıma alıp parlatmaya çalışırsa
rüştüye 3 geçen yılki ardaya 5 maç verilirse
baros 4 penaltı 2 ofsayt 2 elle kontrol edip gol atarsa
hagi erol ersoyun götüne tekme atıp devam denirse
yeni yayın ihalesi için masa altından para alma girişimleri varsa daha şimdiden
mesut yılmaz ve mehmet ağar siyasette ve iktidarda olursa
dibe vurmaz vurdurmazlar.
ama bu sene şampiyon lursak bayağı görürler dibi..:))

menderes mete dedi ki...

@yunus;
Benim neyi anlatmak istediğimi anlamadan ıslak odunla döverim demek bir düşünceyi açıklama mıdır? Bu verdiğim rakamlar oyuncuları yerin dibine batırmak için vermedim.Büyük bir futbol takımı oyuncu alırken parayı en çok hücum mevkisine harcar.Bu rakamlar bizde tam tersi bir durum olduğunu göstermek için verdim.Aynı ayarda savunma oyuncuları alıp alıp yolluyoruz.Üstelik değerlerinin çok üstünde.Şimdi sen bu doğru değil diyorsan eyvallah derim.Ayrıca ben ernst sivok yusuf toraman'a o dediğin şeyi yapmıyorum.Açıkca kimlerin bu takımda olmaması gerektiğini yazdım oraya.Tekrar oku bence.
@ALPER
ben galatasaray ya da fenerbahçe şunu yapmış şu kadar harcamış diye düşünmem.Kendi takımım ne yapar ne yapmıştır ona bakarım.Şampiyonluk elbette önemlidir.Bunu bende biliyorum.Ama şampiyon olalım derken yaptığımız hatalar yüzünden devamlı başarılar elde edemiyoruz.Devamlı aynı hataları yaparak 6 yıl bekledik.Doğru belki hemen bizi şampiyon yapmaz ama bu sadece istisna olur.
Tekrar diyorum bu parasal anlatım oyuncuları kötülemek için yapmadım.Doğru harcamalar yapılmadığını anlatmak için yaptım.Zaten yanlış olduğuda bu oyunculara talip olmamasından belli olmuyor mu? Daha iyi yabancılar istemem yanlış mı? Ve bu paralara daha iyileri alınabileceğini söylemem yanlış mı?
Saygılarımla

menderes mete dedi ki...

Bu arada yorumuma hakaretle cevap veren bir yorum vardı.Silinmiş.Silen kim bilmiyorum ama teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

@alper
syhvbyz'ın dedikleri doğru neden bu kadar tepki gösterdin anlayamadım.Tepkini gösterirken dövmek ve salak demek de yanlış olmuş.Ben ersnt ve sölediğin diğer oyuncuları kötüleyen bir ifadesine rastlayamadım.Transfer harcamalarında ki stratejinin yanlışlığını anlatmış.Paranın çoğunu savunma oyuncularına harcıyoruz hakkaten.Bobo,Holosko ve Nihatta yedek bırakılmamak için kanatlarda oynatılıyor haksız mı? Transfer yatırımdır doğruda bizimkiler pek yatırım olmamış bunda da haklı.Kimin alıcısı var bizde?Ayrıca oyunculara verilen paralarda kulüp kasasından çıkıyor.Toplam maliyet hesabı böyle yapılır.

alper dedi ki...

menderes..
yanlış anladın yada yanlış okudun sanırım.ben mesajımda dövmek fiilini ve salak kelimesini kullanmış değilim.sanırım benden önecki mesajların birinde yazıyordu o tip bişey .kişilik haklarına saldırmak yada müdahale etmek yada hakaret etmek gibi bir davranış tarzım değil kendime yakıştıramam zaten.bende medeni ölçüler çerçevesinde karşı görüşümü yazdım sadece.sanırım algıda yanlışlık oldu..

Unknown dedi ki...

pardon şimdi farkettim.kusura bakma...yunus yazacaktım karıştırmışım..tekrar özür dilerim..

ian dedi ki...

birileri yukarıda "halâ umudu olan var mı" falan demiş.. umudu olmayan aynen ilk vapura atlasın kadıköy'e geçsin.. orada daha iyi yapılıyor bu hesap kitap işleri.. zaten televizyonlarını ne zaman açsam; şirket, kâr, ciro vs laflarını duyuyorum.. bi de anlamadığım o kadar hesap kitap yapıp sonunda quaresma nasıl diyebildiği.. quaresma isteyenler; -herhangi bir değişiklik olmazsa- bu sezon onlara fox tv ile mutluluklar diliyorum.. biz inönü'de beşiktaş diye bağıracağız..

ian dedi ki...

anlatım bozukluğu editi:
..bi de anlamadığım o kadar hesap kitap yapıp sonunda nasıl "quaresma" diyebildiği..

menderes mete dedi ki...

@menderes;teşekkür ederim.
@ian,
yönetimden umudum yok yönetimden.Ayrıca ben az para harcansın da demedim.Harcanan paralarla işte Queresma vb.oyuncular alınabilirdi dedim.Yazdıklarımda hiçbir tezat yok.Yanlış yorumlamışsın...

@syhvbyz:
sana hiç katılmıyorum, hatta oyuncu maliyetlerini hesaplayıp bir yerlere ulaşacak diye okuduğum yorumuna "heh, işte bu benim tam olarak düşünmediğim şey" diyorum. ya ne olacaydı guzu, beşiktaş rakipleri transfer yaparken "yok, bizim kadro iyi" mi diyeceydi, emeklilik kurumu değil beşkitaş ama mevcut piyasada beşiktaşlı taraftarların "ulan bu neden alındı" diyeceği xavi, d'alessandronun türk pasaportlusu, beşiktaşa gelmeye can atan yıllık 800.000 amerikan doları maliyetli riquelme (türk yine) var da beşiktaş gidip yine de yıldırayı alıyor.
şu takımın ofans anlamındaki maliyetinin en yüksek olması gerektiği fikrin de cidden bayağı komik bir tespit, fifaya iletirsen böyle bir şartı koyabilirler. ulan bu nedir, belki ben lucescuyum, defansta sergio ramos, terry, ferdinand ve puyolla önlerine cambiasso ve xaviyi koyucam, ilerde de solda veysel cihan, sağda serhat akın ortada da ersen martinle oynayacağım. takımda herhangi bir parçanın daha fazla para tutması fikrin bence harika bir saçmalık.
son olarak biz onlar gibi değiliz diyoruz. neyimiz farklı ulan? yolda gördüğün adam beşiktaşlı mı galatasaraylı mı fenerbahçeli mi anlayabiliyorsun sanki. sanki a takımı silah kaçakçılığı yapıyor da B takımı hac turizminden buluyor tüm parayı. birisi kaçakçılığı iyi yapıyordur, diğeri az iyi. artık beşiktaşlılık duruşu denilen şey üzerine gelen tozlarla boğuşamayacak durumdadır. bu yönetim, bu anlayış olduğu müddetçe bence değişmesi çok zordur.
birimiz de uzman olmayalım ya!

menderes mete dedi ki...

@gökhan yıldız
1-Beşiktaş transfer yapmasın dediğime dair fikre nereden kapıldın.Açıkca diyorum ki çok sayıda transfer yapılacağına kaliteli az sayıda oyuncu almak daha doğrudur.Ben kaliteyi arttırmaktan bahsediyorum ve diyorum ki bunu sağlayacak imkanlarımızda varmış bu harcanan paralara bakarak.
2-Büyük takımlar transferde büyük paraları hücum hattına harcar.Bazıları altyapıdan yetiştirir.Mesela Barcelona,M.United.M.United son 10 yılda sadece 2 kez savunmasına büyük para harcadı.Biri ferdinand diğeri de Stamp'dır.En pahalı oyuncularda hücum oyuncularıdır.Acaba hiç nedenini düşündün mü??? Stoperi Puyol olan bir takım Ersan MARTİN'le oynarmı bakalım? Lucescu stoperlere dünya para harcamış sanır duyanda.Şu anki takımına bir bak istersen.Araştır kime ne vermiş.Delgado sakatken 10 numara ihtiyaçın varken bunuda biliyorken hangi mevkilere biz transfer yaptık düşün bakalım.
3-Belirli dönemlerde ülkemizde bazı mevkilerde yerli oyuncu sıkıntısı yaşanıyor.Bunu hepimiz görüyoruz.Ama kalkıpta yıldıray'ı almaya çalışıyorsak bunun büyük bir risk olduğunuda söylemek zorundayız.32 yaşına gelmiş geçen sezon 4 maç oynamış bir oyuncudan bahsediyoruz.Benim şahsi fikrimdir bu bence emeklilik dönemi gelmiştir.Transferide yanlıştır.Ancak düşük bonservisle maç başına oynarsa alınabilir.Yabancı kontenjanı dolu diye onu almaktansa Neciple oynamayı tercih ederim.
NOT:Düşüncelere saygı duymasakda saçmalık diğerek fikir beyan etmek kabul edilemez.
Saygılarımla

marpione dedi ki...

nedir bu?

gene ortalık birbiriyle terbiyesizce konuşan insanlarla dolmuş.

yeni gelenler, mesaj gönderdiğiniz kutunun üzerinde çok basit uyarıları içeren bir paragraf var. onu okumadan, anlamadan, kabul etmeden yazmayın lütfen.

çok basit nezaket kuralları yeterlidir. insanlara hitaben "ulan", "salak" vs gibi kelimeler kullanmak o sınırların içinde değil.

40 kere söyletip sınıf başkanı moduna sokmayın insanı lütfen. meraklısı değiliz.

Unknown dedi ki...

@gökhan yıldız,
Yeryüzünde hangi klüp savunma futbolu oynayacam deyip stoper ve beklerine kaliteli savunma oyuncusu alıp forvete ve diğer mevkilere para harcamaz?? SYHVBYZ haklı bu konuda.Her sene stoper alıyoruz.Alırkende ii para harcıyoruz.Ya ben artık kaliteli yabancıları görmek istiyorum takımımda.Santraforum Bobo sol açık,Yusuf sağ açık,Holosko sağ açık oynuyor bu takımda.Yabancı kontenjanı sonra dolu diyorlar.Yanlış transfer politikası dediğin böyle olur işte.Beşiktaşda iyi oyuncu alacak para yok da kimse demesin.Görüyoruz işte var.Şampiyon olurken nerede eksikliğimiz olduğuda belliydi.Haklı adam iki -üç kaliteli transferle yola devam etmeliydik.Yönetim kötü demiş sonuna kadar haklı.

bana sorarsanız bu yönetimin geçmişte yaptığı yanlışları sizin gözünüzde silebilmesi için sihirli değneğe ihtiyacı var. Ne bileyim, mesela seneye c.ronaldo yu 1 milyon euro bonservisle falan alırlarsa o zaman belki afferim diyeceksiniz.
şimdi bakıyorum da burada herkes gökhan yıldız ne diyor havalarında, birisi adamı sınıf başkanına döndürmeyin deyip sınıf başkanlığını göstermiş. sanki ekşisözlükteki yapıyı buraya uyarlamaya çalışıyorlar. halbuki ben sandıydım ki ben orada sürekli başında bence yazan salak düşünceleri kendimce yanlış diye addedebilirim. yok öyle değilse siz de benimkisinin neden salak olduğunu söylersiniz. onun yerine hala bir bölü milyar oranında hak vermediğim, büyük takımlar ileriye çok para harcarlar lafına arka duranlar var. ne kadar mantıksız ve mesnetsiz bir laf olduğunu tekrar anlatmaya çalışmayacağım, belli ki ya benim anlatma melekelerim, ya anlattıklarımın benim frekansıma girme melekeleri sandığım kadar da iyi çalışmıyormuş.
ben savunma oyuncularından şu gereksizdi diyemem, zira hepsi gerekliydi. bir ara ferrari hacı murat zapo muhabbeti oldu ama ferrari ondan daha iyiydi, üstelemedim. rıdvan ve ismail konusunda neden alındı diyen varsa bana gençlerle ilgili hiçbir şey demesin. yıllardır beşiktaş ne çekiyorsa defansından çekiyor. baki ve ibrahim üzülmez oynamayınca sevindiğim futbolcular oldu bu yüzden. o yüzden defans konusunda yönetimin adımlarını doğru buluyorum, adımların attırıcısı mustafa denizli olsa bile.
gelgelelim hücuma. şimdi bobo 6 milyon, delgado 5 milyon holoskoyla sağ kanattab ilerlemeye paha biçilemez denli bence saçma bir yaklaşıma girmeyeceğim. bu yönetim bu sene quaresma ve deco yu almaya çalıştı/çalışıyor. ispanya liginin en kral golcülerinden nihat kahveciyi aldı. geçen seneden giden var mı, yok. delgado sakatlandı ama mantıklı düşünen herkes ya delgadodan zarar edeceğimizi ya da gelecek yabancının kontratında yarın öbür gün yine yönetime bok atılacak şeyler olacağını biliyor. deco 1 senelik kiralık ve 800.000 euroya imza attı diye bir haber okursanız bilin ki bu fotomaç haberidir. yok öyle bir şey. bu adam da yarın yine "ulan ne kaka transfer politikamız var" diyeceğiniz bir meblağa gelecek. birisi necip mi oynasın dedi? yarın bir maç oynar da süperlig topçularının karşı koyulamaz fiziki gücü ve staminası karşısında paf takımdan farkını ilk 10 dakikada anlayıp benim fırına ekmek yemeye gitmem lazım derse o zaman alternatif sorarım necipçilere onurculara. bu gençler bir sene kondüsyon yüklenmesi gereken insanlar. şimdi tekrar hesap kitaba devam edebilir, sınıf başkanı çıkıp çok konuşanları tahtaya yazabilir, ekşisözlükteki eskinin yanındaki mekanizmanın buraya izdüşümü kelimelerle veya aksiyonlarla adalet dağıtabilir. fikirlerim asla sabit değildir, güzelce anlatabilirseniz değişebilir.

marpione dedi ki...

"şimdi bakıyorum da burada herkes gökhan yıldız ne diyor havalarında"

sen de ayrı bir modelmişsin gökhan yıldız hehehe.

çok konuşmanda bir sorun yok bence, hatta boş konuşmanda da sorun yok, anlayışlıyız o konuda. çok zor bir şey istemiyoruz insanlardan, sinir stres yaratmayın, saldırganlık yapmayın, kişiselleştirmeyin, hakaret etmeyin vs.

şunu hatırlattık diye roma imparatoruna ayaklanan spartaküs moduna girmen komik olmuş :) neyse, tanışmış olduk bu vesileyle. artık ben de herkes gibi günlerimi "acaba gökhan yıldız neler demiş" diye merak içinde geçirebileceğim. ne mutlu bana.

Yorum Gönder

Ara