.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ocak 2009 Cumartesi

Niçin Beşiktaş?

Herkesin diline pelesenk olmuş gidiyor beşiktaşlılık duruşu hatta hiç ağzına almaması gerekenler (başta tüpçü) nedense hiç durmadan tekrar ediyor. Sayın Süleyman Seba bu duruşun nasıl olduğunu bize defalarca gösterdi ve giderken yaptığı veda konuşması ise bunun en güzel örneğidir, Beşiktaşlıyım diyen herkesin bu konuşmayı defalarca okuyup özümsemesi gerektiğini düşünürüm... okuyun!

"Sevgili Beşiktaşlılar; bu kongreyi ben herhangi bir kulübün kongresi havası içinde düşünmüyorum. Kulübümüz bizim yuvamız. Hepimiz gözümüzü bu kulüpte açtık. Belki de çoğunuzun çocukları sizlerin sayesinde gözlerini dünyaya besıktas'lı açtı. Büyüdüler, büyümekteler. Sizlerin görevi bu noktadan sonra kulübümüze sahip çıkmaktır. Kulübümüz yeni yüzyılda geçmişimizden elde ettiği güçle yeni adımlar atmak zorundadır. Değerli genel kurul üyeleri, kulübümüzün vizyonunu, bu vizyondan hiçbir tavız vermediğini, bu vizyona yabancı hiçbir oluşumun maskesi olma durumuna düşmediğimizi ifade ettim. besıktas'ın saygınlığının temel tasları bunlardır. Bu şartlar ''olmazsa olmaz'' şartlardır! bu vizyona yabancı oluşumların zırhı durumuna gelmenin besıktas'ımızın saygınlığına büyük darbe vuracağı kuskusuzdur. Ben geçen dönem besıktas'ın bu niteliklerinden asla tavız verilmeyeceği inancı ile konuştum. Bu eğilimlere girme tehlikesine karsı konulması, bunun için her türlü fedakârlığın yapılması hepimizin vazgeçilmeyecek görevidir. Biz bugün bize karsı yapılan, organize edilen saldırı ve hareketlerin hırçın ve saygıdan yoksun tutumların temelinde yukarıdaki tehlikenin yattığını düşünüyoruz. Değerli üyeler, onaltı yıl boyunca üzerime gelen okyanus dalgalarının bende yaratmış olduğu hüznü, genel kurulunuzun sessiz ve sakın sahilinde sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bunca seneler boyunca bana göstermiş olduğunuz sabır, anlayış, hoşgörü ve desteğe tekrar tekrar teşekkür ediyorum. 1984 yılında, ilk defa huzurlarınıza çıktığımda, kongre konuşmamın basında söylemiş olduğum sözleri hatırlatmak istiyorum: ''herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! '' ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım! 1984 yılında huzurlarınıza hangi heyecan ve duygularla gelmişsem bu gün de huzurlarınızda aynı heyecan ve duygularla basım dik gönlüm rahat ve huzur içerisinde sizlere veda ediyorum!"

Süleyman Seba 13 Şubat 2000

3 Yorum:

herşeye rağmen, demirörene tüpcü denmesini doğru bulmuyorum..

tathar dedi ki...

haklı olabilirsin ama artık hiçbir saygınlığı kalmadı benim gözümde.

Cindy Vortex dedi ki...

ben de aynı fikirdeyim beautiful freak le. beşiktaş bir bütün olmalı, şu anda beşiktaşın başkanı kim ise sırf beşiktaşın büyüklüğünden asgari de olsa saygı gösterilmeli. bu tutum en fazla beşiktaşa zarar veriyor zira.

Yorum Gönder

Ara