.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Temmuz 2024 Cuma

Geleneksel Ekşi Beşiktaş Kadro Anketi 24/25

 

Selamlar EkşiBeşiktaş tayfası.

Geleneksel EkşiBeşiktaş Kadro anketimizin 24/25 sezonu versiyonunda yeni teknik direktör Gio Van Bronckhorst'un hazırlık maçlarında denediği 4-2-3-1'e göre kurguladığımız dizilişle karşınızdayız, buyursunlar: 



8 Yorum:

Emrah D dedi ki...

Aslında kadro anketi yerine 10 savunma, 10 hücum görevini kimler yerine getirebilir diye sormak lazım. Taktik ve ideal 11 kendi kendine ortaya çıkar.

Savunmada:

Sağ çizgiyi kim savunacak?
Sol çizgiyi kim savunacak?
Sağ halfspace'i kim savunacak?
Sol halfspace'i kim savunacak?
Ceza alanını hangi iki kişi savunacak?
Ceza yayını hangi iki kişi savunup kontratağı dribling veya derin pasla başlatacak?
Rakip defansın oyun kurmasını hangi iki kişi engelleyecek ve/veya kontratak durumunda hızlı çıkacak?

Hücumda:

Sağ korner bayrağına basarak kim hücum edecek?
Sol korner bayrağına basarak kim hücum edecek?
Sağ halfspace'ten ceza sahasına kim girecek?
Sol halfspace'ten ceza sahasına kim girecek?
Kale sahası/penaltı noktasına hangi iki oyuncu hücum edecek?
Hangi iki oyuncu ceza yayı çevresinde boş top toplayacak/olası top kaybında önde basarak yeniden top kazandıracak/uzaktan şut tehdidi yaratacak?
Hangi iki oyuncu rakip önde baskıyı kırarsa geri hızlı koşarak rakip kontratağını engelleyecek?

İlk sorulara verilen cevaplardaki 10 kişiyle, ikinci sorulara verilen 10 kişi aynı 10 kişi olmalı tabii.

Ankete gelen cevaplarda şöyle bir tutarsızlık var,
Ciro/Rafa ve Gabriel takımda pozisyonlarında %100 olan 3 oyuncu. Ama işin yönetim tarafında hem plan, hem de başarı tarafında negatif bir tercih var. Yani ilk 11'e net 3 oyuncu alınmış ama yönetim hala başarısız olarak görünüyor. Yakın bir fark da değil bu arada baya başarısızı görünüyor şuan.

Emrah D dedi ki...

bence gonderilmeye calisilanlarin gonderilememesi ve sari renkli rakiplerin gerisinde olma durumumuzun devam etmesi insanlara yonetimi basarisiz gosteriyor. 4 100%luk transfer daha gelip yabanci miktari da 14e duserse basarili oy alirlar ama tabi senaryo cok gercekci degil.

yilmaz dedi ki...

Benim "başarısız" bulma sebebim, çok fazla oyuncu alınması gerekirken, kadroda hiç bir eksiltme yapmadan, yıllık 6 milyon € maaşlı oyuncular alınıp -görünene göre- tüm bütçenin kilitlenmesi. Bek oyuncuları ile ilgili planlar da pek iç açıcı gözükmüyor. Tabii medyaya yansıyandan bahsediyorum.

Zaten bir transfer sezonunda takımı tekrardan yarışmacı hale getirmek mümkün değil, ama biz devre arasında da 25m€ harcadık. Sonuçta bunca bonservis ve maaş harcanmışken, sağ bek, sol bek ve stoper konusunda bir ilerleme yok. Bu kadar para harcandığında en azından tüm hatları bir biriyle yakın kalitede bir takım oluşturulabilmeliydi.

Ayrılmayan oyuncular konusu benim için başarısızlık sebebi olarak ikinci planda kalıyor. Tabii burada da devre arasından beri söylemler ve eylemlerle oyuncuların piyasası tarumar edildi, takımın bu oyuncuları elden çıkarmaya muhtaç olması hem oyunculara hem de isteyen kulüplere büyük kozlar verdi. Yöneticilerin bir önceki yönetimi gömme amaçlı söylediği sözler, döndü dolaştı kendilerine patladı.




Pheaglix dedi ki...

ben de yonetimin tam olarak ne yapmak istedigini anlamadigimdan benzer profilde oy kullandim. yaz transfer doneminde yapilan uc transfer de tartismasiz onbir oyuncusu, ama biz bu oyunculari neden aldik? gelecege yatirim desen iki sezon sonra iclerinden sadece rafa performans verirse verir, ki o da belli degil. bu sene sampiyonluga oynayacagiz desen, onun icin yapilmasi gereken diger transferler hala yapilmadi. ki yapilsalar bile sifirdan insa edilen 30+ yas ortalamali takima sistem kursun diye getirilen hocayla birlikte sampiyonluk hedefletmek ne kadar mantikli tartisilir. ustune yazin en iyi transferi rafa'nin daha 6 ay once 10 milyon euro yatirim yaptigimiz adamin yerine geldigini dusununce yonetim hakkinda pek iyi dusunemiyor insan (ha anc'ye her turlu tercih edilirler, o ayri).

hastati dedi ki...

Top ayagina gelince rahatliyacagimiz oyuncular lazim bence. Simdiki takimda kimse topla o guveni vermiyor. Soyle bir bakinca sadece Musrati, Svenson(evet:)) ve tuhaf driplingler yapan Masuaku topu kaptirmaz diyorsun. Hic transfer yapmayacaksak. Amir ya da Demir Ege bence gedson'un yerine olabilir. Sol stopere de Bahtiyar. Baska da bisi olmaz bu takimdan, gedsonlu, rafa'li git gel, git gel olur.

koşu mesafesi dedi ki...

Transferde frene basıldığı için Beşiktaş’ın mevcut şartlardaki ve süper kupaya çıkacak 11’i netleşti gibi. Bu hafta süper kupa var, haftaya lig başlıyor ama ayak hala frende. Rebic ile sözleşme feshi yapıldı kontenjan açma gelişmesi olarak ki Rebic kampa dahi götürülmeyen oyuncu grubunun içerisindeydi.

Sakatlık olmazsa; Mert / Svensson-Paulista-Omar-Masuaku / Al Musrati - Gedson - Rafa / Semih-Immobile-Rashica ideal 11 gibi oldu. Muci “süper yedek”. Aboubakar takımda kalacak mı net değil. Kadro nicelik olarak dolu ama pozisyon pozisyon nitelik durumu tartışmaya açık.

Mavi karta sözleşme sınırı geldiğine göre Bahtiyar takımda tutulmalı. Muci ve Al Musrati’nin bonservis miktarı tartışılırken şunu hesaba katmak lazım; Bahtiyar ve Onana’ya totalde 10’a yakın bonservis vermek mi mantıklı yoksa direkt 10m’lık adam almak mı? Ya da OX ve Rebic’e sunulan maaş paketi mi mantıklı yoksa total maaşlarını istikrarlı tek yıldıza vermek mi mantıklı?

Geçen sezon nispeten ucuz olsun diye Afrika kupası varken Afrikalı + sakatlık geçmişi olan oyuncu peşinde koşuldu. Şimdiki yönetimin avantajı önceki dönemin standardı çok aşağı çekmiş olması. Bakalım frenden ayağı çekip tekrar gaza ne zaman basacaklar? Ya da yakıt mı bitti?

yilmaz dedi ki...

Şu anda mevcut kadro, tek bir hedef maçına çıkamayacak bir kadro değil. Süper kupa için yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Rashica ve Gedson sezonu çok kötü bitirmişlerdi, şu an o durumda değiller. Masuaku sahaya bile çıkamıyordu ligin sonlarında. O da şimdi epey form tuttu. Dolayısıyla tek maç için yangın yapmaya gerek yok.

Lakin lig geneli için bence stoperden de elzem bek takviyesi gerekiyor takıma. Stoper tabii ki çok önemli, hele hele mevcut stoperimiz colley olunca, ama bekler takımın dinamizmini belirliyor. Rossier'in iyi olduğu ve kötü olduğu dönemlerde kaleye gitme hızımızı karşılaştırmak bile bu farkı anlamaya yeter.

Sanırım hücum hattında başka bir değişiklik olmayacak. Ben bir stoper bir de sağ bek alınarak transfer sezonunu kapatacağımızı düşünüyorum. Ama bence sadece iki tane bek pozisyonu için bile 3 tane transfer gerekli.

Yorum Gönder

Ara