.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2024 Pazar

2024/25 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler/Gidemeyenler/Gitmeyenler


GELENLER :

Ciro İmmobile
Rafa Silva
Can Keleş
Gabriel Paulista

GİDENLER :

Rachid Ghezzal
Valentin Rosier
Umut Meraş
Cenk Tosun
Kerem Atakan Kesgin


KADRO DIŞI :

Daniel Amartey
Tayfur Bingöl
Alex Oxlade Chamberlain
Ante Rebiç
Javi Montero
Kartal Kayra Yılmaz


12 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Artık buralarda yazan çizen pek kimse kalmadı. Dileyen olursa Whatsapp grubumuza davet edelim.

BJK4EVER dedi ki...

Ben katilmak isterim de nasil olacak bilmiyorum.

mehmet dedi ki...

bende katılmak isterim whatsapp yada telegram gruplarına

Emrah D dedi ki...

can keles asiri luzumsuz bir transfer oldu simdi kovmaya calistigimiz tayfur veya onurdan; daha onemlisi altyapidan cikabilecek bir cocuktan fazlasi nedir bilmiyorum. zaten 12 yabanci hakki var; kaleci, semih, salih, tayyip gibi rotasyonda yer alacak yerlilerle birlikte zaten ilk 16 asagi yukari belli. kadroda 17-25 siralarda arasi yer alacak oyuncular da bir zahmet hatiri sayilir bonservis/maas vermedigimiz birileri olsun mustafa bir hazirlik maci sans buldu hemen goze girdi baskalari da olacaktir.

can dedi ki...

Ben de katilmak istiyorum whatsapp grubuna. 6 aydir once sabirla bekledim, sonra isyan ettim, sonra da umudu kestim buradan. Nasil yapalim, bir email filan verseniz de numaramizi paylassak.

@Emrah
Ben de pek umutlu degilim Can Keles transferinden. Bedava gelse sikinti yok da cv'sinde hic bir kayda deger basarisi olmayan, yedek oturacagi yuzde yuz olan 22 yasinda bir adama hem bonservis, hem ciddi bir maas baglamak ne kadar mantikli?, bilemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Berbat bir transfer donemi geciriyoruz bence. Plansizlik diz boyu, transferler ihtiyaca gore degil tamamen piyasa’ya gore yapiliyor. Yani free kim varsa, menajerler kimi ittirmeye calisiyorsa yuksek profilli kim varsa atliyoruz. Scouting 0, planlama 0. ANC yonetiminden farksiz. Ha, tek fark daha fazla para harciyoruz ve kalite artti, ama kadro muhendisligi berbat, fiyat/kalite orani berbat.

Paulista geldi, fena transfer degil. Ama asil ihtiyac lider stoperdi. Ilk once tecrubeli ayagi iyi kaliteli lider stoperi bitirip kontenjan ve butce kalirsa yanina daha dinamik orta yasli bir yabanci gelmeliydi. Lider stoper yanindaki Colley veya Talha’yi da yukseltir mesela. Simdi elinde 4 tane ayagi kotu hamle stoperi var, kim oynarsa oynasan elinde kalacak.

Rafa Silva iyi oyuncu, ama kotu transfer. Daha 6 ay evvel 10 milyon euro yatirim yaptigimiz bolge’ye 6 milyon euro maasli oyuncu aliyoruz, biz bu kadar luks sahibi olamayiz. Ya Muci gereksiz transfer ya R. Silva, ortasi yok. Bu para daha iyi harcanabilirdi, harcanmaliydi.

Immobile keza oyle. Son 2 sene performansi dusmus gibi duruyor, ama sakatlik sorunu yok, fizigi iyi. Hafif dusus var ama gol vurusu iyi kurt oyuncular saha’ya ciktigi zaman bu ligde is yapar. Ama o da ithyaca yonelik transfer degil. Forvet arkasina bu kadar kisa bitirici oyuncun varsa forvete alan acan pivot forvet alirsin. Simdi takimda bir suru bitirici var hucumda, 1 tane yaratici yok. Eh Rashica var, o da yeterli olmaz sampiyonluk icin.

Lafin kisasi, 3 tane acil ihtiyac vardi. Lider stoper, yaratici/teknik kanat ve kaliteli pivot santrfor. 3 oyuncu alindi, 3’u de bu tipte oyuncu degil. Yangindan mal kacirir gibi oyuncu aldigimiz icin ve eldekileri cikartamadigimiz icin simdi transfer de yapamiyoruz, tikandik kaldik. Yonetim klasik olarak panik transferlerine basladi. Benim icin Emirhan Topcu ve Can Keles tam da gereksiz panik transferi kategorisine giriyor.

Emirhan desen su anki kaliteli lider stoper ihtiyacini karsilamaz. 2./3. stoper kategorisinde zaten Colley, Tayyip, Paulista var. Gereksiz bos transfer. Emirhan-Paulista ikilisi olmaz, olmaz yani.
Can desen o da ilk 11 ihtiyacini karsilamaz. Yedek olarak da sadece Semih, Mustafa’nin dakikalarindan yer.
Bu oyuncular bonservissiz dusuk maasa gelse eyvallah, ama konusulan bonservis ve maaslar cerez parasi degil. Hic ihtiyacimiz olan boyle bos topculara odedigimiz paralari toplayan ciddi paralar ediyor ve asil ihtiyacimiz olan oyuncularin harcamasindan kisiliyor.

Benim icin tek cikis yolu 4-3-1-2’ye gecmek. Hem forvetler rahatlar, hem orta saha oyunculari rahatlar. Ama son 2 sene kadro bas bas cift forvet diye bagirirken hicbir hoca denemedi. GvB de denemezse kendi sonu olur.

mehmet dedi ki...

ben bir mail hesabı oluşturdum uygun gören dileyen mail atıp telefon numarasını yazarsa whatsapp grubuna alırız saygılar

1903besiktas2024@gmail.com

Pheaglix dedi ki...

bence rafa silva iyi transfer, ama muci'ye berilen para simdi bakinca gereksiz fazla. gecen devre muci'nin oynadigi oyun asla 10+ milyonluk yatirimi yansitmiyor. kupada da piyasa yapamadi maalesef. umarim gecen devre performansi takimin rezilliginden dolayidir da tarihimizdeki yaptigimiz en pahali ikinci transferi bosuna yapmis olmayiz.

yalniz benim takildigim olay transfer planlamasi ve oyuncularin yaslari. belli ki eger hummels bize 2 hafta once tamam dese hummels'i de aliyorduk. paulista (33), immobile (34), hummels(35)... ustune di maria (36) pesinde kostuk. tek tek baktiginda hepsine olur dersin de takimi bu kadar yasli oyuncuyla da doldurmazsin. ustune su anki haliyle ilk onbirde mert (35), masuaku (30), svensson (31) varken. gedson, al musrati, rafa silva, ve semih'in ilk onbir oynayacagini varsaysak ilk onbir yas ortalamasi 30.5 oluyor. semihi cikarirsan 31.8. su yas ortalamasiyla ne sampiyon olunur ne de yeniden yapilanmaya gidilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş’ın çıkar yolu; transferler + istenmeyenler (geçen sezondan dolayı)’i bir arada kullanabilmek.

Sergen hocanın ikinci sezonunda ümraniye’de 4 kadro dışı vardı maaş ödenen. Böyle bir lüksü tekrar kaldıramaz bu takım.

Yeni transferleri yorumlayan çok. Ben eldeki (kimine göre çürümüş) çamura düşmüş cevherleri ön plana çıkarmak istiyorum.

Onur, Şenol hocanın istediği a milli ve ligin gözde sağ beki olarak geldi. Yokluktan sağ açık oynadı. Ama kötü giden sezonlardaki benzer durumlar gibi bir kısım taraftarlar tarafından “çöp” ilan edildi.

Colley’i beğenmeyen çok. Onun maliyetinin bilmem kaç katıyla transfer edeceğiniz şef/denge/baba stoper bir sezonda 7 gol atabilecek mi onun gibi? Çok zor.

Fb veya Gs olsa; Vincent’i çatır çatır kullanır 2. santrafor olarak. Ama Beşiktaş’ın personel yönetiminin hala çözülmediğini görüyoruz. Amartey’in yılan hikayesi transferinden.

Kadro fazlası ve şu saatten sonra dikiş tutmayacak Rebic, Amartey ve OX gibi oyuncuları da yollamak lazım. Para verip sağlık için spor yapacaklarına iki teklif sunulabilir: En düşük zararla sözleşme feshi (zarardan kâr) veya maaşının çoğunu ödeyip İstanbul takımlarına yollamak.

Bugün hazırlık maçı var. Televizyondan verilecek olması daha çok kişinin son durumu tetkik edebileceği anlamına geliyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş, Gençlerbirliği hazırlık maçına;

Ersin / Svensson-Paulista-Omar-Masuaku / Al Musrati - Gedson - Rafa / Rashica - Immobile - Semih 11’i ile çıkıyor.

Anlaşılan denenecekler denenmiş. Süper kupa maçı öncesi en ideal kadro görülmek isteniyor. Kaleci Mert de biraz geç katıldı sadece.

Bakalım nasıl bir oyun şablonu ve oyun akışkanlığı göreceğiz???

koşu mesafesi dedi ki...

Sol bek ve sağ bek için transfer isteyenler;

Svensson için haklı olabilirsiniz.

Ama bu Masuaku’yu GVB, yerine Adriano ayarında bir adam gelmeyecekse bırakmaz orası açık…

Bugünkü maçta ilk yarıdan 1 asist, 1 asistin asisti.

Oyun soldan akıyor.

Rafa Silva, Immobile, Semih… Gol vuruşunda sıkıntı yaşamayacak gibi görünen Beşiktaş, pozisyon hazırlamakta ise zorlanacağa benziyor.

Gedson 10 ve 6 numaranın bağlantısını yapmaktan çok uzak…

Valla benim de canım sıkkındı biraz ama GB maçı her ne kadar ölçğ olmasada da çok net mesajlar içeriyor. Bir kere takımdaki ölü toprağı kalkmış. Kabız ve yeteneksiz hücum hattı resmen tertemiz akıyor şuan. Üzerine yapı inşa edilebilecek birşeyler yakalamışız gibi görünüyor.

Rafa Silva ayarı bir oyuncu BJK'da en son ne zaman izledik bilmiyorum valla. Bambaşka birşey.

Yorum Gönder

Ara