.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Mart 2024 Cuma

SL 28 Beşiktaş - Galatasaray


Tarih: 
3 Mart 2024 Pazar 19.00

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler (BJK Karnesi  3G -B 1M)

Eksik Oyuncular: Gedson Fernandes, Bakhtiyor Zaynutdinov, Alex Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetoviç, Tayfur Bingöl / -

17 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın derbi öncesi muhtemel 11'inde muhtemel bazı netleşen isimler olduğu söylenebilir.

Mert/?-Necip-Colley-Masuaku/Al Musrati-?-Muci/?-Semih-Rashica

Geri kalan üç formanın çeşitli varyasyonlarla seçimlere konu olabileceğini söylemek mümkün. Üç yerli problemi olmayacağını varsayacak olursak;

Sağ bek için: Onur ve Svensson alternatifleri var. Sanki Svensson bir tık önde gibi. Burada tercih edilecek oyuncunun kimle mücadele edeceği de önemli bir etmen. GS'nin sol bekinde ve sol açığında kimlerin oynayacağı dikkate alınarak tercih yapılabilir.

8 numara için: Bir ihtimal Muci yine kanada atılıp Al Musrati-Amartey-Salih üçlüsü yapılabilir ama bu opsiyon en düşük ihtimal gibi duruyor. O yüzden 8 numarada en favori aday Salih. Çift 6 numara yapılıp Al Musrati ve Amartey önünde Muci de oynayabilir. Elbette 8 numara için Demir Ege ihtimali de var.

Sol açık için: Cenk form durumuyla ilk tercih. Muhtemelen Rebic son tercih. Muci kanada atılmayacaksa Muleka, Aboubakar ve Ghezzal da forma bekleyen isimler olacak. Aboubakar'a şans gelmesi durumunda Semih santrafordan kanada kayabilir. Özet olarak forma favorisi sırası; Cenk}Aboubakar}Ghezzal}Muleka}Rebic olur gibi görünüyor.

Bu analizlere göre Beşiktaş'ın derbi öncesi en muhtemel 11'i:
Mert/Svensson-Necip-Colley-Masuaku/Al Musrati-Salih-Muci/Cenk-Semih-Rashica
Ama son kupa maçında Salih sakatlanıp çıktıysa Al Musrati-Amartey orta sahasına da hazırlıklı olun.

GS'nin muhtemel 11'i ise sürprizlerle dolu olabilir. Zaha ve Kerem'in son yaşadıkları kafa karıştırıcı.
Şöyle bir 11 şaşırtmaz: Muslera/Kaan-Davinson-Nelsson-Köhn/Torreira-Demirbay-Mertens/Zaha-Icardi-Barış
Daha cüretkar bir kadro isterlerse Barış'ı sağ beke atıp sokakta tepki gören Kerem'i sağ açığa da yazabilirler.

koşu mesafesi dedi ki...

Derbinin sıcaklığı geçtiğine göre olaya Beşiktaş tarafından bir bakalım;

Teknik olarak İstanbulspor müsabakasından farkı olmayan Galatasaray maçı geride kaldı. Beşiktaş'ın yine en gerçekçi hedefleri ligde üçüncülük, kupada şampiyonluk mücadelesi olarak yerli yerinde duruyor. Bir maça takılmak çok fayda vermez.

Ancak bu maçtan gelecek sezona yönelik işaretler alındı. Santos devam edecek ve 12 yabancı kararından geri dönülmeyecekse kadroda revizyon şart.

BJK'ye bakalım: 4 yeni transferin 2'si şu maçta oyuna bile giremiyorlar. Demek ki Svensson ile Worrall'ın yolcu olması muhtemel. Colley'nin kalması Amartey'in gitmesi daha olası görünüyor. Masuaku kalır gibi Rosier'in işi zor gibi. Amir ve OX sakatlıktan dönüp 12'den biri olabilirler mi? Zor. Gedson devam eder. Onana Fransa'dan zor döner. Rebic'i göndermek zor ama rasyonel olan o. Derbide bu kadar geç giriyorsa Aboubakar da gidici. Muleka kiralık miralık gider gibi. Montero'nun, Hasic'in ve Cisse'nin dar kontenjanı zorlaması çok zor. Rashica devam eder. Ghezzal ile vedalaşılır gibi.

Bakalım kaç yabancı kaldı: Colley, Masuaku, Gedson, Al Musrati, Muci, Rashica. En optimist durumda 6 yabancı transferi hakkı kalacak. Ama Amartey, OX, Rosier, Onana, Rebic, Amir kalırsa 1 yabancı bile alamazsın.

Yerli rotasyonu da o kadar vahim durumda ki; sözleşmesi bitecek Cenk ve Salih çok rahat forma buluyorlar. Talha sakatlandıktan sonra bir süre oynatıldı sonra unutuldu. Sağ bek ve sol bek için yerli yedeklerin vaziyetleri evlere şenlik. Semih gibi forma giyme şansı bulan gençler Serkan Emrecan ve Demir Ege muhtemelen bir başka sezon bu kadar şans bulamayacaklar.

Ligde mücadele edecek takımlar çok sağlam ilk 11 yapıp idareten yedek kulübesi tamamlayabilirler önümüzdeki sezon.

Beşiktaş adına son durum; çoğu İstanbul'da 10 lig maçı ve şimdilik 2 adet kupa maçı hedefi.

can dedi ki...

Evet sanirim 10 yildir can cekisen blogumuz sonunda oldu. Yorum zaten yazilmiyordu, artik mac postu da acilmiyor. Bari nerde muhabbet donduruyorsunuz soyleyin de oraya gelelim. Bir ara bir whatsapp gurubu vardi, o devam ediyor mu? Twitter'a mi geleyim (gerci o da x diye sitimsonik bir seye donustu musk dallamasinin elinde)? Hadi bir ses versin biri.

Zaitsev dedi ki...

Kimsede bir şey yazacak keyif, istek kalmadı. Ligin rezilliği yetmezmiş gibi oyundaki ve kadro tercihlerindeki rezillik işin tuzu biberi oldu. Hakemlerin ligin değerini yok etmek için her şeyi yapması ayrı bir tantana.

Beşiktaş'ta acilen kadro dışı aksiyonları olması gerekiyor. Cenk, Aboubakar, Onur, Ghezzal gibi oyunculara sezon sonuna kadar şans verilmemesi gerekiyor. Tamamen zarardan öte bir oyun yok sahada. Santos'la da olmayacak bu iş. Gençlerle sahaya çıksak bundan kötü OYNAYAMAYIZ.

can dedi ki...

Merhaba @Zaitsev
Oyle de hala mac izliyorum ben kufrede kufrede. Gerci bu hafta devre arasindan sonra ikinci yariyi izlememeye karar verdim, o derece tiksindim oyundan.

Bence de Santos'la olma ihtimali gorunmuyor su noktadan sonra. Soru su o zaman: Santos'la yollar simdi mi, devre arasinda mi ayrilmali sence?

Aslinda her kosulda sene sonuna kadar beklenilmesi, bu erozyona bir yerde dur denilmesi taraftariydim ama olacak gibi gorunmuyor. Giderse de Sergen gelecek korkum var, hele ki bu hafta bizi yenmeyi basarirsa iyice yukselir bu olasilik.

Resmen bir girdaba girdik, cikamiyoruz.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Santos bence hemen gitmeli. Gerekirse takımın başına Samet hoca vb. biri geçmeli. Şu anda tamamen oyuncu isteğine bağlı olarak gidiyoruz. Oyuncular isterlerse bir şeyler oluyor istemezlerse olmuyor.

Ama sadece hocayı değişerek bu iş olmaz. Bazı oyuncuların da fişi hemen çekilmeli. Cenk, Aboubakar, Ghezzal, Onur, belki Amartey gibi. Bunlar sezonu kapatmalı. Onur'un GS maçında koşmayı unuttuğu ve pozisyona sebep olduğu anlarvar. Ona rağmen bu maç yine oynuyor. Cenk'in attığı penaltı bile bence kadro dışı sebebi bu hafta. Ben bu kadar laubali bir penaltı attığını görmedim bugüne kadar.

Muçi forvet arkası çok iyi oynadı. Nedense bir daha o mevkiye yaklaşamadı. Kanatlara hapis. Semih bir kanada, bir forvete git gel yaparken yoruldu. Bu kadar yer değiştirme olmaz maç içi. Cenk'i sol öne koyuyorsun defansif sorun oluyor. Forvete koyuyorsun, önde baskı da sorun oluyor.

Bu kadar isteksiz oynayan adamın yanında Rebiç niye oynamaz. Onu hiç anlamıyorum mesela. Ne yapmış olabilir ki oynatılmıyor. İdman performans mı kötü? Sahadakilerde idman performansı da yok.

Kazara kupayı alırsak çok iyi ama kötü. Kupayı alırsak hoca kalır.

Zaitsev dedi ki...

2nci listeden bence kurtulmaya gerek yok. Onlarla süreç yürütülebilir. Muleka'ya hatta garip şekilde talip çıkabilir. Oradaki sorun strateji ve motivasyon eksikliği.

Cenk kesinlikle gitmeli. En iyi zamanında bile yer paylaşımı, pres gibi konularda sorunluydu. Yaş ilerlemesi ve sakatlıklar sonrası vefa göstermek bize zarar verir.

Bazı oyuncular konusunda net fikir beyan etmek zor. Mesela Hasiç'i düzgün bir kadro içerisinde hiç göremedik. Hep saçma sapan kadrolarda yer aldı. Şenol hocamızın özel tarifi. Oyuncuyu oynatmayacaksan, saçma bir kadro içinde oynat herkese kötü görünsün.

Keza aynı durum Emrecan içinde geçerli. Bir maç kötü oynadı. Hopp sepet havası.
Rebiç niye oynatılmıyor mesela. Ne zaman oynasa sahada pozitif işler yapmaya çalıştı.
Onana gitsin ama seyirciyle yıldızı barışmayacak diye gitsin. Onunla da ilgili net bir fikir beyan etmek bence zor. Muhtemelen Marsilya alır zaten. Hoca değişiminden sonra bile 20-30 dakika süre bulmaya devam ediyor.

Ben Mert'in de kalmasına karşıyım. Bence Ersin kadar hata yapmasına rağmen yaşı ve tecrübesinin ekmeğini yiyor. Yaptığı hataları Ersin yapsa çoktan kovulmuştu bence kulüpten.

can dedi ki...

@zaitsev

Cenk'in gitmesinde sakinca yok. Ayni sey Salih icin de gecerli. Sorun onlar gidince kimi alacagimiz. Eger yerlerine alinabilecek genc, dinamik yerli oyuncular varsa bir saniye dusunmeyelim zaten. Istedikleri parayla verdikleri performans arasinda daglar kadar fark var. Bir de ustune afra tafralarini cekiyoruz.

Artik Hasic'i ve onun gibileri bir yerde gormeyelim zaten. Adam kendi memleketinde, Bosna liginin 5. sirasindaki takimda idare eder bir performans gosteriyor. Fiziksel olarak hic bir zaman Besiktas'ta oynayabilecek kapasitede olmadigi gibi teknigi de cok ekstra degil. Bu tip yarim yamalak, sadece bir ozelligi ile sivrilen oyunculara hic yatirim yapmamak lazim. Adam sut cekebiliyor ama bu adam kanat. Kosamayan kanat mi olur allah askina.

Ayni sey Emrecan icin de gecerli. Alindiginda da sacma bir transfer oldugu belliydi. Fiziksel olarak Besiktas'a stoper olabilecek bir yapida degil, anormal hantal. Pedro Franco, Milosevic, Mitrovic vs ekolunden. O yuzden hemen bir Anadolu takimina kiraya, sonra da uce bese kime okutabilirsek. Icimden bir ses 1. ligde tutunamayacagini soyluyor bu arkadasin. Ama umarim yaniltir beni.

Mert isi karisik mesele. Ben iyi bir yabanci bir kaleci alinmasi taraftariyim. Utku gonderilince Mert ve Ersin form durumlarina gore 2.3. kaleci olabilirler. Mert'i gondereceksek - ki gonderilebilir, form durumu cok dalgalaniyor ve yasi var - yerine yerli bir kaleci bulmamiz lazim. Aday varsa fazla dusunmeye gerek yok.

Yani sorun genc ve iyi yerli oyunculari tarayip bulmakta. Halihazirda bir scout ekibimizin olmadigini, yeni yeni olusturuldugunu dusununce bu konuda cok umutlu degilim. Bir de bu isin basinda Aybaba var. Bu adam Sinan Kurumus'u Besiktas'a bonservisle getirmis adam. Kurumus 29 yasindaymis hala ve 3. ligde oynuyor, kariyerinde hic bir zaman PTT'de tutunamadi, siz dusunun. Daha de beteri Hasan Turk'u Ernst'in ikamesi olarak goren adam. Turk 30 yasinda ve amator kumede oynuyor, profesyonel liglerde bile tutunamamis. Yani elimizdeki Aybaba'nin genc potansiyeli kesfetmekteki maharetlerine dair olan doneler hic ic acici degil. O yuzden gidenlerin yerine parayla bu tip oyunculari almamizdan korkuyorum- ki Aybabasiz da bu konuda pek mahiriz zaten. (Aklima taraftarin bir ara bel bagladigi Tanju Kaplan geliyor. Veli Kavlak'la alinmisti hani.)

BJK4EVER dedi ki...

Surekli ayni aptal hatalar yapilinca insanin yazasi da gelmiyor. Neyi yazayim ki? Futbolun basina 2 tane adam getirdiler, tamamen duygusal. Biri bilmemkac sene antrenorluk yapmis, hicbir basarisi yok. Hasan Turk de Ernst kadar kosar, Besiktas kontra-atak oynamaz gibi inciler soyleyebilen kapasitede biri. Sportif direktorluk kariyeri zaten sifir hic yok. Feyyaz Ucar keza oyle. Futbolculuk sonrasi ne yorumculukta ne antrenorlukte tutunamamis, geldiginden beri aciklamalariyla pot ustune pot kiriyor camia'yi zor duruma dusuruyor.

Takim basina antrenor getirdik, felaket. Bilmemkac sene kulup takimi calistirmamis, en son milli takim macerasinda 6 mac sonra kovulmus, Avrupa sampiyonasini kazanirken bile elestirilmis, ligimize dinamigimize tamamen ters bir adam getirdiler. Sabir mabir deniyor ama bu adamla gelecek sene yarista tutunmamizi saglayacak puan ortalamasini tutturamayacagimiz o kadar bariz ki. Kalirsa gelecek sene 8. hafta'da lige havlu atmis olacagiz, ust uste 3. sefer. Bunu gorememek icin kor olmak lazim.

Kayip bir sezonda genc kazanalim da diyemedik. Semih'i kazandik, o da tesadufen Aboubakar ve Ghezzal'in kadro disi kalmasi sayesinde. Yoksa Muleka ve Onur'u forvette kullanip Semih'i kulubede oturtan capsiz antrenorlerle Semih de heba olacakti. Worrel'a 6 ayligina olsa bile bosa para harcamak yerine Aytug'a sans vermeliydik, Demir Ege tum maclarda oynamaliydi, Cenk yerine Mustafa Hekimoglu sans bulmaliydi. Antalya maci basladi, hala su lanet tum sezonu sikip atmis 4-3-3'le basliyoruz. Cenk Tosun yine ilk 11'de. Mustafa Hekimoglu yok, Aytug yok, Demir Ege yok. Yine kisir ne oyunu, ne de oyuncu kazanamayacagimiz bok gibi bir mac olacak iste. Bunun nesine yorum yapalim ki?

Huzeyfe dedi ki...

LOL

Hakemlerin, rakiplerin, rakip kalecilerin filan aşağıladığı zavallı bir takıma dönüştük.
Ben yine de oyun/kadro/oyuncu konuşacağım.
Mert, Ersin eh. Belki motive olsalar daha iyi performans görürüz.
Svensson bugün fena değildi. Düz oyuncu, önündeki kanat oyuncusuyla pratiği olmadan katkı vermesi zor.
Worral geldiği takımın oyuncusu. 30 sene önce İngiltere’de oynanan 4-4-2’nin stoperi. Nasıl bir yokluk var da bu seviyeye düştük anlamak zor. TT uzun sakatlıktan döndü belki zamana ihtiyacı var ama oynaması lazım. Santos bu noktada zarar veriyor.
Colley Şenor hocamızın kazığı. Saiss olsa en azından yanına hızlı güçlü stoper arardın. Bence alıcısı varsa gitsin. Çünkü yanına ayağı çok düzgün bir de hızlı stoper lazım. Tamamlaması kolay bir oyuncu değil.
Emrecan bence Masuaku’dan daha iyi sol bek. Masuaku’dan da çıkmak lazım. Bek desen bek değil, açık desen açık değil.
Amartey: Düşünmeye gerek yok. Yine Santos’un Beşiktaş’a zararı, en azından Demir Ege yerine bu adama süre veriyor olmamız aptallık resmen.
Gedson: Ya elden çıkarmalı bu adamı Beşiktaş, yada orta sahadan uzaklaştırmalı. Pas özürlü, kontrolsüz ama ekstra koşan oyuncu. Orta sahada Gedson’a mecbur olmak pezevenklerin eline düşmek gibi birşey.
Muçi 60-70 dakikalık oyuncu şimdilik. Daha fazlası lazım. Teknik tamam da sene 2024’te oyunda kaybolan, toptan kaçan oyuncu olmaz. Yatırım yaptık, üzerine düşecek bir hocaya ihtiyacımı var. Yeniden, Santos’la olacak birşey değil.
Semih’in tecrübesizliğini iyi kullandı Veysel. Growing pains.
Cenk veteran minimum kontrat imzalayıp 70-90 oyuncusu olduğunu kabullenecekse kalabilir. Yoksa güle güle. Yine Santos saçmaladığı için oyuna girmesi gereken dakikada çıkıyor ve oynadığı sürede katkısı sıfır.
Abu: baybay. Profesyonel oyuncu lazım Beşiktaş’a.
Rashica da bir sistem olsa çok daha faydalı olabilecek bir oyuncu. Yapamayacağı şeyleri istiyor takım, o da sağolsun yapamıyor.
Musrati pas trafiğini düzenleyebilir, dikine oynar filan ama arkasında daha iyi stoperler olması lazım. Hantallığı ve risk alan oyun anlayışı çok bariz eksikler bir 6 numara için.
Muçi, Semih, bekler, kaleci, Rashica 7 oyuncu yapar. Orta sahaya çok kritik en az bir transfer yapmak lazım. Öyle bir oyuncu olmalı ki, Musrati ve Muçi’nin defansif zaaflarını kapatmalı, çok koşmalı, pas trafiğine katılmalı ve Gedson gibi salak olmamalı.
TT oynasaydı belki bir derdik ama en az iki stoper lazım.
Rotasyonu hiç konuşmadık daha.
Beşiktaş’ın kadrosunu temizlemesi ve yeniden düzenlemesi imkansıza yakın derecede zor.
Ben gelecek sezonlardan da umutsuzum açıkçası. Semih için izliyorum ama çok lüzumsuz sinir bozukluğuna sebep oluyor.

can dedi ki...

@ Huzeyfe ve @ BJK4ever
Her yazdiginiza +1. Sene basindan beri her yapilan hamle daha kotuye goturdu bizi. Maalesef bu yonetim getirdigi hoca ve yaptigi transferlerle tuy dikmis gorunuyor. Muci ve al Musrati'ye verdigimiz paralarla full takim kurulurdu resmen.

Huzeyfe dedi ki...

Bence en güzeli TFF gidip UEFA’yla konuşsun. Bizim özel bir durumumuz var. ŞL’ye bizden üç takım alın biz parasını verelim desin.
Sonra Gs ve Fb’ye değişmeli olarak şampiyonluğu versinler, sezon içinde futbol oynansın, hakemler de maç yönetsinler ligi idare edeceklerine.
Biz de üçüncülüğe oynayalım her sene, ŞL’deki performansa göre kendimizi performansımızı değerlendiririz. Bu ligin başka gideceği bir istikamet yok.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın defansif hocasıyla birlikte önünde 8 lig maçı, 2 de kupa maçı kaldı. Olursa bir de kupa finali.

Santos geldiğinde Marlon Brando editleri yapanlar hocayı sezon bitmeden gönderme derdine düştü bile. Hele yeni sezonda takımın başında görmeye hiç tahammülleri yok. Şenol hoca yeni gittiği için sosyal medyada yakında "Sergen" editleri yeniden patlar.

10 maçta yeni sezona hazırlanmak giderek ütopik hale geldiğine göre;

Mevzubahis Beşiktaş ise her maça kazanmaya en güçlü kadroyla çıkmak gerek. O kadar maaş ödediğine göre seneye gidecek bile olsalar 10 maçta yıldızlar kullanılmalı.

Son Antalya maçının ikinci yarısında Santos'un takımı ilk defa taraftarın istediği gibi oynadı. Bunu nasıl yapabildi: Gedson 6 numara, Rashica 8 numara ve çift santraforlu bir düzenle.

Takımın bir zamanlar yıldızı Aboubakar ve genç yıldızı Semih beraber çok az süre bulabildi. Bu ikiliyi çift santrafor olarak izlemek keyif verir.

Cenk, Muleka, Rebic, Ghezzal'dan ikisi de 4-4-2'nin açık oyuncuları olabilirler.

Orta sahayı Gedson ve Rashica'ya bırakmak riskli görünse de göz kanatan bir futbol yerine tercih edilir.

Stoper hattı zor iş. Saiss'in profilinin boşluğu hala dolmadı. Ben sol stoperde Bahtiyar'ın oyun kurma açısından daha mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum. Sağ stoperde Necip veya Worrall tamamlayıcı olabilirler (aslında sakatlık sonrası oynamaya başlayan ama birden kesilen Talha'yı oynatmak en mantıklısı). Sağ açık Svensson, sol açık istikrarsız Masuaku yerine genç Serkan Emrecan olsun.

Geri kalan süreçte (taraftarın maçtan sıkılıp ekranı kapatmamasını sağlayacak) denenecek 11:

Mert / Svensson-Talha-Bahtiyar-S.Emrecan / Gedson-Rashica / Muleka-Aboubakar-Semih-Ghezzal olabilir.

Aboubakar'ın sözleşmesi devam ediyor Ghezzal'ın bitiyor. Rebic işi muamma olmasa Ghezzal'ın yerine oynasın diyebiliriz de durum gizemini koruyor. Antrenman yaptırıp milyonlar ödeyecek Beşiktaş bu gidişle.

Al-Musrati ve Muci nerede diye soranlar olabilir. Biraz kulübede takılıp hamle oyuncusu olsunlar. Hem yedek kulübesi güçlü görünür.

yilmaz dedi ki...

Selamlar herkese.

Uzun zamandır bakmıyordum buralara ama pek bir şey kaybetmemişim. Bendeki isteksizlik ve bıkmışlık herkeste var belli ki.

Benim korkularım artık bu sezonu geçti. Bu sezon olabilecek her türlü skandala bağışıklıyım artık. 99 kırbaç yiyince yüzüncüsü pek acıtmıyor.

Yalnız asıl sorun önümüzdeki sezon için. Eğer yeni teknik direktör ve oyuncu seçimlerini ehil kişiler yapmazsa, önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak kadro kurmak imkansız gibi bir şey.

Gelecek sezon direkt 11'e yazılabilecek çok az oyuncu var. Bu oyuncular da aslında Beşiktaş'ın gelir beklentisi olan oyuncular. Üstelik yetmiyormuş gibi, taraftarın bu sezondan hiç bir şey hatırlamak istemediğini düşünürsek, oyuncuların yarısından fazlasının gitmesi gerek. Bu da yalnızca 11'e değil 18'e hatta 23'e de oyuncu gerektiği anlamına geliyor. Böyle kalabalık bir transfer harekatını kusursuza yakın planlamak gerekiyor, ben bu konuda hiç ümitli değilim.

Eğer bir şekilde önümüzdeki sezon yarışmacı bir kadro kurulursa yönetime şapka çıkarırım ama hiç ihtimal vermiyorum, açıkçası yönetim de pek ışık vermiyor.

Semih'in dün milli takım kadrosundan çıkartılması da çok net bir mesaj. "Biz senin oyuncunun parlamaması için elimizden geleni yapacağız". Avrupa şampiyonasına da götürülmeyebileceğini, götürülse de kerhen bir içi maçta sonradan oyuna girebileceğini düşünüyorum. Defalarca kez yaşadık.

koşu mesafesi dedi ki...

(bilmem kaç maçtır) Maç postu açılmadığına göre buradan devam;

Santos'u da gönderen Beşiktaş, 2.Serdar hoca döneminin ilk maçında ilk yarı itibarıyla Ankaragücü önünde 1-0 galip.

Elbette bu maçtan ziyade yine aynı iki ekibin karşılaşacağı salı günkü kupa yarı finali önem arz edecektir.

Fakat bu maç da her iki takımın birbirini tartması adına önem taşıyor.

Aslında Beşiktaş için kupanın alınmadığı bir senaryoda dördüncülüğü garantileyip en azından konferans kupasına gidebilmek de önem arz ediyor.

Gerçi bu sezon konferans kupası bile ağır gelmişti takıma. En azından konferansın lig aşaması.

Muhtemelen bu sezonki gibi bir transfer isabetsizliğini tekrarlamak çok güç olsa da; sözleşmeli oyunculardan kaçından kurtulabileceksin muamma.

Yani demem o ki, kupa hedefi hoş fakat ligi de bırakmamak ve en azından dördüncü olmak şart. Yoksa Avrupasız bir gelecek sezon çok kurak geçecektir.

koşu mesafesi dedi ki...

Ankaragücü maçı Muci ve Muleka'nın golleri neticesinde 2-0 Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlandı ve BJK uzun süren galibiyet hasretini dindirmiş oldu. Müteakip puan kayıpları Santos'un sonunu hazırlayan etkenlerden olmuştu. Santos, defansif hoca diyenlere inat bir ara Gedson-Rashica-Muci orta sahasıyla bir ara da 4 santrafor ile oynamıştı. Ama düştüğü tuzak başkaydı.

Şampiyonluğa oynayan bir takım Necip-Colley stoper tandemiyle işi kotaramaz. Djiku ve Bardakçı gibi profiller yoksa elinde; ya oyun kuran bir orta saha oyuncusunu stopere çekmelisin veya teknik kapasitesi yüksek bir beki. Necip-Colley defans hattıyla top da yapamazsın tempo da ayarlayamazsın oyunu da kontrol edemezsin. Sezon başı gerçekten Amartey ile Djiku arasında kalınıp Amartey alındıysa tebrikler. Amartey hesapta ortasaha orijinli ama o da stoper olduğunda Necip, Colley ve Worrall gibi sıkıntı yaşıyordu defanstan oyun kurmada. Az biraz yapabilen Talha ise dün ilginç şekilde sol bekte denendi. Aslında 10 numara orijinli Bahtiyar'ın da stoper oynadığında defanstan oyun kurabilmesi beklenir normalde.

Dün Umut'un doğum izni alıp Serkan Emrecan'ın da sakatlanıp sol bek formasının Talha'ya kadar gelmesi gerçekten ilginçti.

Serdar hocanın yeni oyun şablonu üzerinden, bazılarınca "çürümüş" ilan edilen kadronun kapasitesini bir analiz edelim:

1-Ersin yeniden kaleye döndü. Mert'ten de pek şikayet eden yok. Transfer sezonu o kadar karmaşık olacak ki muhtemelen kimse bu mevkiye dokunmak istemeyecek. Avrupa şampiyonasında oynaması muhtemel Mert de yaşı sebebiyle transfer teklifi almayacaktır muhtemelen.

2-Stoper tandemini meşhur Beşiktaş taraftar teoremiyle açıklamak daha kolay olacak: Beşiktaş'ta Necip hiç oynamıyorsa takım çok başarılıdır. Necip ara sıra forma giyiyorsa takım başarılıdır ama performans dalgalıdır. Necip sürekli forma giyiyor ise takım o sezon epey sıkıntılı durumdadır. Necip stoperliği öğrendi, camianın çocuğu falan muhabbetini geçip sil baştan stoper rotasyonu inşa etmek gerekiyor. Necip yine camianın çocuğu olarak kadroda kalsın ama 5. stoper olarak veya joker olarak. Bir takımda 4 tane düz stoper olmaz. Olduğu sezon doğru dürüst oynamayan Saiss'in boşluğunun bu kadar derin olacağını kim tahmin edebilirdi. Colley ve Worrall oynatacaksan elinde Saiss olacak orası net.
Gereken stoper rotasyonu: (Saiss tipi 1 transfer)(Saiss tipi 1 transfer daha)(Colley yedek stoper)(Talha yedek stoper)(Worrall ile vedalaş)(Necip veya Emrecan 5.oyuncu olarak düşünülsün, yabancı sınırı sebebiyle Colley ile vedalaşıldığı durumda bir yerli transfer gerekebilir)

3-Uzun zamandır vasat altında gezen Gedson, baskı oyunu oynayınca üstün performans veriyor. Musrati de hala ağır görünüyor ama biraz kıpırdıyor gibi. El-Musrati el freni tadı verse bile o yatırımdan öyle kolay kolay vazgeçemezsin. Hatta yaşı sebebiyle Onana'ya dahi kampta bir şans vermen gerekir. Yine yatırımlık Amir sakatlıktan dönecek. OX sakatlanmazsa forma giyer. Bu bölgede yabancı şişkinliği var ama Anadolu'da çeyrek paraya oynayabilecekken yeni sözleşme beğenmeyenlerin arkasından ağıt yakılmaz. Muci ise son maçta yapılan yatırımın doğru olduğunu gösterdi. 10 numara Muci'yi yedekleyecek bir oyuncu alınabilir. Demir Ege-Amir-Gedson-Musrati-OX ve belki Onana ile 6 ve 8 numara gayet şişkin.

4-Gayretli ve genç Muleka ile kısmen yatırımlık Rashica dışında sil baştan yapılması gereken ileri hat var. Aboubakar, Cenk ve Ghezzal ile vedalaşmak lazım. Rebic'in kontratı bakalım ne olacak? Semih'e transfer teklifi gelecek mi? Tabii Avrupa şampiyonasında süre alacağı muamma.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın sezonu kupayla bitirme hedefi var ama taraftarının konuya ilgisi düşük.
4 kupa hedefi olan FB'nin geldiği noktaya bakılacak olursa işin ciddiyeti daha rahat anlaşılır. BJK finale çıkar ve kupayı alırsa UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Diğer türlü ligde dördüncülüğünü koruyup bu sezon ağır gelen "Konferans Ligi"ne tekrar katılmayı deneyecek.

Yarı finalin ilk ayağında BJK, Ankaragücü karşısına; Mert/Svensson-Worrall-Necip-Umut/El Musrati-Gedson-Muci/Ghezzal-Muleka-Rashica 11'i ile çıkıyor.

Serdar hocanın, Ersin'i anında kesmesi ilginç. Geri dörtlü Umut hariç aynı görünüyor ki Umut da doğum izni alıp son anda kadrodan çıkmıştı geçen maç. Orta saha yeni transferler ve Gedson'a rezerve edilmiş. Son maç beklentilerin üstünde hücum prese katılan Ghezzal 11'de. Rashica ve Muleka da, Serdar hoca açısından Aboubakar ve Cenk'in önünde görülmüş. OX ve Masuaku yedeklerde.

Yorum Gönder

Ara