.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2024 Cumartesi

SL 27 İstanbulspor - Beşiktaş


Tarih: 
24 Şubat 2024 Pazar 19.00

Stadyum: Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Atilla Karaoğlan (BJK Karnesi  2G 2B 4M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Alex Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetoviç, Tayfur Bingöl / Simon Deli

3 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ta eksik isimlerin dışında maç kadrosuna alınmayan Talha, Rebic ve Serkan Emrecan forma giyemeyecek. Öte yandan; Svensson, Necip, Amartey, Masuaku, Bahtiyar, Demir Ege, Gedson ve Semih ise sarı kart sınırında. GS maçı öncesi kart sınırlarına dikkat etmek gerekir. GS'nin de BJK maçı öncesi kart sınırında isimleri var: Sanchez, Oliveira, Ziyech ve Kerem. Ama eski Beşiktaş taraftarları şöyle düşünür; derbi öncesi son maçı GS kılçıksız, BJK ise kesin cezalı firesi vererek tamamlar. Bunun sebebi yılların verdiği tecrübedir.

Bugünkü maçta Beşiktaş, lig sonuncusu İstanbulspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Dünyanın hangi ligine giderseniz gidin ligin dördüncüsü ile açık ara sonuncusu maç yapıyorsa maçın favorisi bellidir. Ama Beşiktaş söz konusuysa sürprizler çoğu zaman şaşırtmaz.

Şimdi bu maçın kadro stratejisi ne olmalı? Kart sınırındakileri saklayıp ana hedefi GS maçı yapmak mı yoksa iki maçtan da 3 puan veriliyor denilip İstanbulspor karşısına en formda kadroyla çıkmak mı? İkisi de pek yanlış gibi durmuyor. Zaten geniş bir kadro var artık. Afrika kupası bitti, yeni transferler geldi. Tabii bir de kupa mesaisi var ufukta.

Beşiktaş'ın İstanbulspor karşısında;

Temkinli 11'i: Mert / Amartey-Worrall-Omar-Bahtiyar / Al Musrati-Salih-Muci / Cenk-Aboubakar-Rashica,

Temkinsiz 11'i: Mert / Onur-Necip-Omar-Masuaku / Al Musrati-Gedson-Muci / Cenk-Semih-Rashica,

Çok temkinli 11'i: Mert / Rashica-Worrall-Omar-Onur / Al Musrati-Salih / Ghezzal-Aboubakar-Muleka-Cenk dizilimleriyle çıkabilir. (Temkinden kasıt kart sınırı)

Burada hangi oyuncunun olası derbi cezasını tolere edebileceğine karar vermeli teknik ekip.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş taraftarına izlemesi acı veren bir futbolla birlikte gelen 2-0'lık skor ve 3 puan. Kayıplar (sarı kart cezalıları) derbi öncesi Gedson ve Bahtiyar oldu.

Bardağa dolu tarafından bakanlar; Santos hoca önce defansı oturtacak, takım gol yemeye yemeye özgüven kazanıp daha baskın bir oyun oynamaya başlayacak diyorlar...

Bardağa boş tarafından bakanlar ise; bu futbolu izlemeyi canımız çekmiyor. Beşiktaş Anadolu takımı gibi oynamaz. Birisi Santos'a nerede olduğunu hatırlatsın diyorlar...

Şimdi Beşiktaş'ın önünde ciddi bir kupa maçı ve lig müsabakası olmanın ötesinde prestij anlamı taşıyan bir derbi var.

İlk hedef Türkiye Kupasında Konyaspor'u turnuva dışında bırakmak olacak.

Bu hafta Semih'in gollerine devam etmesi ve Muci'nin Beşiktaş formasıyla ilk golüne kavuşması Beşiktaş takımı adına olumlu gelişmeler oldu.

Santos'un hücum karşıtı ve defansif oyunu devam edecekse izleyicileri enteresan bir kupa müsabakası bekliyor denilebilir. Belki de kupa maçına daha farklı bir kadroyla çıkmak daha mantıklı olur.

Mert / Svensson-Worrall-Omar-Bahtiyar / Al Musrati-Gedson-Muci / Rashica-Semih-Cenk

Bahtiyar ve Gedson derbide cezalı olacağı için kupa maçında kullanılmalı.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş bu akşam belki de en gerçekçi hedef olan kupa organizasyonunda çeyrek final maçına çıkıyor. Rakip, yakın zamanda lig maçında mağlup ettiği Konyaspor.

Ankaragücü ve Trabzonspor'dan sonra yarı finalin üçüncü takımı ya Beşiktaş olacak ya da Konyaspor.

GS derbisi öncesi BJK'nin ilk 11'i: Mert / Svensson-Necip-Omar-Masuaku / Al Musrati-Salih-Gedson / Rashica-Semih-Muci kadrosundan oluşuyor. Enteresan şekilde derbi öncesi Masuaku riske ediliyor, oysa ligde cezalı Bahtiyar başlayabilirdi. Gedson ligde cezalı olduğu halde kupada kullanılıyor mesela. Haftasonu muhtemelen onun yerine oynayacak olan Salih ise bu maçla 11'e ısındırılacak. Muci sağ açık ve on numara maceralarından sonra bugün muhtemelen sol açık olacak. Necip ve Omar'ın dinlendirilmeyip İngiltere'den gelen transferin şans bulamaması da ayrı bir enteresanlık.

Uzama ihtimali de bulunan maçta yedek oyuncular şaşırtıcı performanslar gösterebilir.

Yorum Gönder

Ara