.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ocak 2024 Cumartesi

SL 21 Siltaş Yapı Pendikspor - Beşiktaş



Tarih: 
20 Ocak 2024 Cumartesi 19.00

Stadyum: Pendik Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Tugay Kaan Numanoğlu (BJK Karnesi  3G 0B 0M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Alex Oxlade Chamberlain, Vincent Aboubakar, Omar Colley, Daniel Amartey, Arthur Masuaku, Salih Uçan, Amir Hadziahmetoviç  / Arnaud Lusambu, Görkem Bitin

Cezalı Oyuncular: - / -

3 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

300 bin euro tasarruf icin umut nayir'i gonderen anc ve sergen ikilisini bir kez daha anabilir miyiz?

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaşlıların maç sonu muhtemel ortak düşüncesi; Pendik'ten de 4 yemezsin...

Santos sonrası oluşan pozitiflik bir şok skorla dağılmış durumda. Toksik kitle yine 3-4 oyuncuya yüklenirken; çoğunluk, enkaz kadronun iki ileri bir geri durumdan ötesine gidemeyeceğine ikna olmuş durumda. Bu şok skorun transfer sezonu açıkken gelmiş olması da enteresan...

Dün başlayan ilk 11; Mert/Onur-Talha-Bahtiyar-Umut/Ege-Tayfur-Gedson/Rashica-Cenk-Semih.

Dün maçın hikayesi 1-0 iken kaçan 1-1 fırsatlarıyla bezeli aslında ama 4-0 kesinlikle şok bir skor. Mert'in arada bir devleşmediği böyle maçlar oluyor. Onur ve Tayfur "takımın patronu"nun dilinde bile espri unsuru olabilirken ve baskılar artmışken forma buluyorlar. Çünkü bir önceki yönetiminin dahiyane kadro planlaması var.

Svensson koştur koştur neden alındı? Sağ bekte Tayfur da oynayabiliyor, sıkışınca Necip de. Rosier gönderilecek kafaya konulmuş anladık da, koştur koştur Adana'nın 30 yaşındaki yabancı sağ bekini niye alıyorsun? Bu oyuncu Rosier'in yedeği Onur'u bile kesemiyorsa neden alındı? Yabancı sayısı 12'ye düşecek bir de. Futbolun patronu mu verdi bu transfer kararını?

Joker Bahtiyar yokluktan kaç maçtır stoper. Talha büyük sakatlıktan dönmüş. Umut beşinci sol bekken kendini 11'de buldu. Bu defans hattının açık vermesi çok olağan.

Tayfur yokluktan orta sahada. Tayfur'un ortada başarılı performansları da var. Ama adam bir diğer joker. Ege ile birlikte Gedson oynuyor. Gedson eski günlerden uzak.

İleri üçlü poziyonları değerlendiremezsen böyle 4-0'lık oluyorsun.

Beşiktaş dün resmi olarak "transfer sezonu"nu açmıştır. Sezon başı sil baştan yapılır mı? O bugünün konusu değil...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ta forvet arkası/on numara yok. Transferde gidip sağ bek alındı üç(Onur,Tayfur,Necip; Rosier gittiği için saymıyorum) alternatif olmasına rağmen. Tek forvet arkası/on numara orijinli adam olan Bahtiyar da orada neredeyse hiç denenmediği gibi stoper oynuyor kadro plansızlığından ötürü...

Yabancı statüsü nasıl oluyor da bir anda bir kararla kademesiz şekilde 2 eksiliyor? Bahtiyar'ın statüsü ne olacak, o da değişecek mi? Elde kalacak (12'nin fazlası) yabancılar takımlara boşuna döviz harcatmayacak mı? Bu işin mantığı nedir?

Bu enteresan sezon nedeniyle oyunculara karşı ölçüsüz tavır takınmamak lazım. Bir de sözleşmelerin öyle kolay feshedilemeyeceğini bilmek lazım. Tabii bir de çeşitli paydaşları olan "transfer ekonomisi" var, bilmez miyiz?

Bugün ıslıklanan oyuncular zamanında mantıklı hamle diye alındı. Bugün alınacak kurtarıcı futbolcular da yarın ıslıklanmaya aday olacak. Takımın dengesizliğini unutup bireysel değerlendirme yapalım.

İlk 11 sağlam olursa; Svensson, Onur, Tayfur, Amartey, Muleka yeterli yedek; Colley, Masuaku, Rebic süper yedek olurlar.

Ama, sanki "transfer ekonomisi" işleyecek ve yabancı kontenjanı açılmışken (Bailly, Onana, Rosier(Svensson geldi) gitmişken, OX ve Amir dondurmaya ok derse) bolca transfer yapılacak gibi...

Yorum Gönder

Ara