.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2024 Cuma

SL 20 Beşiktaş - Vavacars Fatih Karagümrük

 


Tarih: 13 Ocak 2024 Cumartesi 19.00

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Mert Güzenge (BJK Karnesi  -G -B -M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Omar Colley, Valentin Rosier, Vincent Aboubakar,  Alex Oxlade Chamberlain / Federico Ceccherini, Sofian Feghouli, Ryan Mendes

8 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş yeni teknik direktörü Santos ile birlikte Karagümrük karşısında 3 puana 3 golle ulaştı. Rashica atmaya devam ederken Semih ise 4 maçta 5 gole ulaştı. Gedson'da ise yeni hocayla birlikte bariz bir performans artışı görülüyor. Rebic'in de bilmem kaç maç sonra asist ile dönmüş olması kayda değerdi.

Gelelim olası transferlerle birlikte takım planlamasına; ligdeki rakibin Bonucci falan alınca senin taraftarın da beklentiye girer tabii. Bir ara forvet, stoper, ön libero, 10 numara gibisinden bir şeyler bekleniyordu ancak ortada bir de mevcut şartlar var.

Semih bu formu yakalamışken forvet transferi zaten hata olur. Çocuğun önünü kapatmamak gerek. Yönetici Feyyaz Bey, transfere dair stoper ve ön libero işareti verdi. Stopere ısınmaya başlayan Bahtiyar mı 10 numaraya çekilecek yoksa olmadığı belli olduğu halde Gedson veya Salih mi denenecek yine 10 numarada? Bu arada Amir'in sakatlığı da bu maçlık Demir Ege'nin önünü açtı. Diyelim ki Amir'e yatırım yapıldı, ama sözleşmesi bitecek bir oyuncu olan Salih'in genç Demir Ege yerine oynaması ne kadar rasyonel?

Şimdi gelelim beklenti oluşan iki transfere. 13 yabancı kontenjanı dolu olduğuna göre bir yabancının daha gitmesi yüksek ihtimal. Svensson sağ beke alındığına göre genel beklenti ilk adayın Rosier olduğu yönünde. Transferler geldiğinde olası ilk 11 nasıl olabilir?

Mert/Svensson-Talha-Transfer-Umut/Transfer-Amir(Demir Ege/Bahtiyar)-Gedson/Semih-Cenk-Rashica olabilir. Bahtiyar 10 numaraya konursa Gedson 8 numaraya çekilebilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni haber, Amir büyük ihtimalle sezonu kapatmış. Bakalım bu durum transfer politikasını nasıl etkileyecek?

OX ve Amir'in sözleşmelerinin dondurulma ihtimali var. Şimdi yeni durum, yeni bir transfer planlaması yerine Demir Ege'nin önünü açacaksa eğer; 2015-2016 sezonu Tolgay'ın sakatlığı sonrası Oğuzhan'ın coşması gibi bir hikaye ortaya çıkabilir. Demir Ege sakatlanmadan önce Pogba benzetmeleri yapılan bir oyuncuydu. Hücum gücü de yüksekti. Takım, Semih ile beraber onu da parlatsa fena mı olur?

GeceGezgini dedi ki...

Hoca cok ner soyledi; adam yiyen bir no 6, ve no 10 alinacak, Demir Ege de rotasyonda durur.

Pheaglix dedi ki...

tarihe not olarak dusulsun. santos'un sozlesmesi bitince senol gunes cigirtkanligi yapan bir kitle olacak, ve bu kitle semih'i as takima ilk cikaran senol gunesti diyecek. sonra zorunda kalmadikca asla oynatmadigi semih ustunden senol gunes'e prim verilecek, tipki elinden geldigince yerine n'sakala'yi oynatmasina ragmen ridvan icin sergen'e prim verildigi gibi.

koşu mesafesi dedi ki...

Sıra geldi esas hedef olan kupa maçına.

Salı günü saat 21:00, içeride rakip Eyüpspor. Kolay maç değil. Bir kere, adam ve karam tayfadan kurtulmak mümkün değil. Kulüpten göndersen rakip olarak geliyor.

Peki ya oyuncular, adeta süper lig karması. Caner ve Pektemek'i Dolmabahçe'de yeniden izlemek keyifli olabilir. Yükseleni Beşiktaş olan teknik direktörün takımı ligde açık ara lider. Bu demek oluyor ki Beşiktaş maçı çok ciddiye almalı.

Bu arada, sosyal medyada Rosier'in transferine ilişkin haberler çıkmaya başladı. Svensson sonrası şaşırtıcı değil tabii. Ancak, son şampiyonlukta ve şampiyonluk sonrası transferinde simge futbolculardan biri haline gelmişti. Gerçi, futbolda dün yoktur derler.

Peki Beşiktaş yarın nasıl bir 11'le başlayabilir? Son maçtan yarına Amir'in eksikliği önem arz edecek. Yarın için bir parça rotasyon olur mu?

Mert / Svensson-Necip-Bahtiyar-Umut / Demir Ege-Gedson-Rebic-Rashica / Cenk-Semih

Yeni transfer (sağ bek) oynasın denirse, sakatlıktan dönen Talha uzamaya meyyal maçta riske atılmasın denirse ve hücum gücünü 4-4-2 ile maksimuma çıkaralım denirse yukarıdaki gibi bir 11 çıkabilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Eyüpspor maçının ilk yarısı rahat geçti. Pektemek var ama Caner yedek. Beşiktaş adına ilk yarıdaki kadroya bakacak olursak;

Mert/Onur-Necip-Bahtiyar-Umut/Ege-Salih-Gedson/Rebic-Cenk-Ghezzal 11'çi vardı.

Şimdi, sene sonu sözleşmesi bitecek 4 oyuncunun ilk 11'de olması tuhaf. Sezon başından beri neredeyse 5'inci sol bek opsiyonu olan Umut bir form tutturdu. Belki de hücumcu sağ bek Onur ile beraber defansif sol bek olarak geri dörtlü tandemini dengeledi. Bu arada hala Onur oynayacak ise sağ bekte, bu Svensson apar topar neden alındı. Yabancı kontenjanı da 12'ye düşüyor yani. Zaten sezonu kapatan OX ve Amir'in durumu da meçhul.

OX ve Amir sezonu kapatınca sözleşmesi biten bir diğer oyuncu Salih'e forma şansı geldi. Bu maç ittire kaktıra da olsa skor yaptı. Gol yollarında biraz bitirici olabilse çok farklı olurdu. Ege'nin forma şansı bulması Salih'in bulmasından daha mühim.

Sözleşmesi biten Cenk de Muleka'nın önünde forma bulmaya devam ediyor. Sözleşme opsiyon maddesi polemik konusu olan Ghezzal ise maçta çok istekli. Şu iki yılın ardından Ghezzal ile devam etmek ne kadar mantıklı olur? Çok tartışılacak bir şey değil gibi.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş arka arkaya başarısız sonuçlar alırken ortadan kaybolan toksik taraftar kitlesi, takım ritim tutturur tutturmaz eldeki oyunculara sallamaya ve yine çılgınca transfer istemeye başlamış.

Öncelikle Onur, Şenol hocanın zamanında ismen belirttiği nadir oyunculardan olan ve o dönemde ligde en iyi yerli sağ bek olarak görülen bir futbolcuydu. Orta saha orijinli olduğu için defansı zayıf ofansı güçlü bir sağ bek profili idi ve tam da büyük takıma uygun bir tipti. Tayfur ise taraftarın çok aradığı "amatör bakış açılı" Beşiktaşlı bir futbolcu idi. Geliş süreci malum. Çok yararlı maçlar da çıkardı ve kendisi tam bir joker. Hayır 90'lı yıllarda yaşamıyoruz ve saçlarını kesse futbolu değişmeyecek.

Gelelim delice transfer beklentisine. Şimdilik 12'ye inecek bir yabancı kararı var, yarın değişebilir ama planını 12'ye göre yapmalısın. Sırf taraftar tatmini için yapılacak olası yanlış bir transfer, gelecek sezonun planlamasını ve maliyet hesaplarını etkileyecek.

Eldeki yabancı oyunculara bakalım; Rosier-Svensson-Amartey-Colley-Masuaku-Amir-OX-Gedson-Rebic-Rashica-Ghezzal-Aboubakar-Muleka 13 ediyor. Onana da kiralıktan dönerse seneye tekrar 14'e ulaşıyorsun. Rosier gidici gibi tekrar 13'e düştün diyelim. Amartey veya Colley'den bir tanesinden vazgeçsen, yerine stoperi sezon ortası mı sezon başı mı alacaksın? Amir ve OX'u sezon sonuna kadar kontrat dondurma ile denklem dışı bıraktın diyelim. Bu oyuncular müteakip sezon başı yabancı sayılmayacak mı? Ghezzal'ın sözleşmesi bitiyor 12'ye düştün diyelim. Diğer yabancıların kontratları sağlam. Rashica ve Rebic ile daha bu sezon başladın mesela.

Yani yönetim çok sürpriz hamleler yaptı ve tek hamlede Rosier, Amartey, Aboubakar'ı gönderdi; Amir ve OX'u dondurdu diyelim. 8'e düşürsün eldeki yabancı sayısını. Kaç yeni transfer yapılacak?

Seneye OX, Amir, Onana dönünce 8 sayısı 11'e çıkacak. Devre arası yeni 3 transfer yapmışsın diyelim. Bu kez de sezon başı 14'ü 12'ye indirmeye uğraşacaksın. Onu geçtim. Yeni sezon yeni beklentiler hiç mi yeni yabancı transferi olmayacak?

Bu bir anda alınmış gibi görünen 12 yabancı kararına niyeyse kulüpler pek ses çıkarmadı?

Beşiktaş seneye diyelim ki 4 pozisyon için yerli oynatacak: Mert, Talha, Ege ve Semih.

8 as yabancıya ve 4 yedek yabancıya ihtiyacı olacak. Yabancıların da en azından kale hariç yerlilerin yerine oynayabilecek durumda olması lazım.

Mesela; Mert/Svensson-Talha-Colley-Masuaku/Ege-Gedson-OX/Rebic-Semih-Rashica as kadro.

Yabancı yedek stoper(gönderemezsen Amartey), yedek Amir, yedek Onana, yedek Muleka. Belki bir yeni yabancı transferi, bunu da sezon ortası mı yapacaksın yoksa sezon başına mı bırakacaksın??

Mevcut sözleşmeler ve 12'ye inecek statü ile nereye transfer yapıyorsun? Belki Rosier ve Aboubakar'ı gönderirsin, o kadar...

koşu mesafesi dedi ki...

Bulmuşken kaptırmayalım, kupalara ambargo koyalım, sağ tarafı garantiye alalım: Şampiyonluk sonrası bonservisleri alınan Rosier ve Ghezzal vardı. İstikrarsız ve formsuz bulunan Rosier artık gerçekten gitti Beşiktaş'tan. Geri döner mi? Diğer taraftan da Ghezzal'ın opsiyonunun iptali için uğraşılıyor. Nereden nereye...Beşiktaş özelinde; bir oyuncuya elle tutulur bir teklif varsa göndereceksin, bir sezon üstün performans gösterene de 3-5 sezonluk kontrat yapmayacaksın dersi çıkarabilir miyiz?

Gelelim Pendik deplasmanına; son maçta gol atan Salih sakatlanmış. Amir ve Ox zaten sakat.

Muhtemel Beşiktaş 11'i; Mert/Onur-Talha-Bahtiyar-Umut/Ege-Tayfur-Gedson/Rebic-Semih-Rashica

Tabii Necip'in orta sahada yer bulup daha sert ve defansif bir formata dönülmesi ihtimali var. Cenk oyuna başlarsa yedek kulübesine ileri üçlüden kim oturur? Zor bir tercih olur. Ghezzal'ın 11 başlaması da sürpriz olmaz. Bu arada Svensson, Onur'un yedeği olarak konumlandıysa statü 12'ye düşecekken ne kadar mantıklı bir transfer olmuş acaba?

Yorum Gönder

Ara