.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ocak 2024 Pazartesi

SL 16 Çaykur Rizespor - Beşiktaş

 



Tarih: 
09 Ocak 2024 Salı 20.00

Stadyum: Çaykur Didi

Hakem Hakkında Bilgi: Abdulkadir Bitigen (BJK Karnesi  0G 1B 1M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Alex Oxlade Chamberlein, Vincent Aboubakar,Valentin Rosier, Necip Uysal,  Omar Colley, Daniel Amartey, Arthur Masuaku  / Sinan Osmanoğlu, Janne Pekka Laine, 

Cezalı Oyuncular: Salih Uçan / -

6 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş, Portekizli yeni hocası gelmişken şimdilik maça Serdar hocayla hazırlanmış olarak çıkacak. Rize'de ise İlhan hoca belki de hocayı uzaklarda aradınız der gibi bir performans gösterecek.

Şenol,Burak,Rıza,Serdar hocalar derken ibre yabancıya döndü. Millet neredeyse Lucescu'ya razı hale gelmişken Avrupa şampiyonu hoca geldi.

Galiba her yeni hoca gelişinde takım bir galibiyet ivmesi yakalarken müteakip maçlarda hava çabuk söndü. Gerçi bu maç yeni hocanın ilk maçı sayılır mı tartışılır. Sadece ismi ve karizması ne kadar etki ederse artık...

Müthiş stoper rotasyonu sebebiyle maçta ya Talha-Bahtiyar ya Talha-Aytuğ ya da Bahtiyar-Aytuğ göreceğiz gibi. Talha sakatlıktan döndü, Aytuğ tecrübesiz, Bahtiyar stoper değil. Yalnız nasıl bir kadro planlamasıysa bir ara sol ayaklı sol stoper gelmiş hep üst üste. Saiss, Colley, Emrecan, Bahtiyar, Aytuğ. Saiss gitti kaldı 4 solak.

Maça dair, oyun planlarına dair konuşmak ise güç. İzleyelim görelim, şu enteresan erteleme maçını...

koşu mesafesi dedi ki...

BJK 11'i; Mert/Onur-Talha-Bahtiyar-Umut/Amir-Demir Ege-Gedson/Rashica-Cenk-Semih

Ghezzal, Muleka, Rebic yedeklerde. Takımın rotasyondaki (Masuaku,Bahtiyar,Tayfur,Serkan Emrecan'dan sonra) beşinci sol beki Umut bile ilk 11'e girdi, şu Rebic hala yedeklerde... Enteresan işler...

Futbolun patronunun gülerek polemiğe kattığı sağ bek, büyük sakatlıktan dönen stoper, stoper olmayan stoper ve takımda olduğu bile unutulan sol bek dörtlüsü ile bu takım Rize deplasmanında kolay kolay maç kazanamaz gibi görünüyor.

GeceGezgini dedi ki...

Cenk Tosun un maç baslar baslamaz yorulmasina anlam veremiyorum artik

GeceGezgini dedi ki...

Beyler burasi cok kurudu, Reddit e geçtim. Bilemiyorum sizde durumlar nasil:)? Dün mac thread’i selale oldu akti Reddit’te.

Sarper dedi ki...

Ben de orayi okuyorum bu siralar.
Yeni hocayla beraber buralari da hareketli goruruz insallah

koşu mesafesi dedi ki...

Zor görünen deplasmanda alınan farklı skor, Beşiktaşlı futbolcularda yeni gelen hocadan dolayı oluşan "motivasyon"a bağlandı.

Karagümrük karşısında içeride ilk maçına çıkacak Santos. O maçtaki motivasyonu da göreceğiz. Bu arada, Onana ve Bailly takımdan ayrılırken eski Adana Demirli Svensson Beşiktaş'ın yeni oyuncusu oldu. Bakıldığında kadro dışı olan iki oyuncu ayrıldı. Kadro dışı olmadan da bu ikisi birisi sürekli sakatlanmaktan, diğeri şans bulamamaktan ötürü pek forma giyemiyordu zaten. Şimdilik "istikrarlı" bir sağ bek alınmış görünüyor. Rosier, Onur ve Tayfur varken Svensson'un alınması Rosier'e yol göründüğü anlamına mı geliyor? Özellikle yabancı sayısı 12'ye düşecekken iki tane yabancı sağ bek lüks kaçmayacak mı?

Semih'in formu ve son 3 maçı 4 gol 1 asistle tamamlaması ise ister istemez dikkat çekti. Santos'un da Gedson'un performansını arttırma ihtimali yüksek görünüyor.

12'ye inecek yabancı sayısı meselesine dönülecek olursa; Onana kiralık gönderilse de seneye takımda olmayacağını varsayacak olursak eldeki kadro nasıl?

Rosier, Svensson, Masuaku, Colley, Amartey, Amir, Gedson, OX, Ghezzal, Rebic, Muleka, Aboubakar, Rashica. Bu oyuncular içerisinde 2 kadro dışıyla (Aboubakar ve Rosier) birlikte 1 kadroya tekrar dahil olan ancak sözleşmesi bitecek Ghezzal var.

Bu çerçevede bakıldığında devre arası transfer döneminde tek yabancı kontenjanı kalmış görünüyor. Bunun üzerine 14'ten 12'ye düşecek yabancı sayısını da hesaba katarak transfer yapmak gerekiyor. Taraftar beklenti içerisine girse de sözleşmesi devam eden bazı oyuncuları gönderip yeni oyuncuları getirmek zor görünüyor.

Yorum Gönder

Ara