.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ocak 2024 Cuma

SL 18 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih: 
05 Ocak 2024 Cuma 20.00

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  12G 2B 1M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Omar Colley, Valentin Rosier, Vincent Aboubakar, Umut Meraş, Alex Oxlade Chamberlain / Sadık Çiftpınar, Driess Saddiki, Samuel Bastien, Hasan Emre Yeşilyurt, Erdem Çetinkaya, Julien Ngoy

7 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın ilk 11'i;

Mert/Onur-Necip-Bahtiyar-Emrecan/Amir-Salih-Gedson/Rashica-Muleka-Semih

Kalede sorun yok. Sağ bek alternatifsiz. Sol bekte genç oyuncu tercihi. Şu stoper hattını sezon başında hayal bile etmezsin. 6 ve 10 numaradan bozma iki stoper. Orta üçlü Şenol hocadan yadigar ne öldürür ne güldürür 3'lü. İleride; transfer çalımı Rashica ile beraber rakipte parlayan Muleka ve genç Semih var. Muleka santrafor, Semih açık oynayacakmış gibi duruyor.

Not: Maç nedeniyle yine (semt olan) Beşiktaş'ın trafiği aksıyor. Vatandaş mağdur oluyor. Otobüs duraklarında gelmeyen otobüsleri bekleyenler vardı dakikalarca. Beşiktaş'ın maçını mesai gününe koymak maçla ilgisi olmayanları da etkiliyor. Duyarlı olmak lazım.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni bir 3-1'lik mağlubiyet. Şimdi kimi kadro dışı bırakacaksınız veya Rıza hoca gibi Serdar hocayı da mı göndereceksiniz?

Feyyaz Bey açıklama yapıyor: 14 yabancı varmış, onları göndermeden transfer işi zormuş.

- Benim bildiğim Bailly Villarreal'de maça bile çıktı. Sezonu kapatan OX'un sözleşmesini dondurmak da zor olmasa gerek.

- Yokluktan 5 kadro dışıdan Ghezzal'ı affettiniz. Birini yolladınız. Kaldı 3 kadro dışı. Aboubakar, Rosier, Onana. Oynatmayacaksanız Aboubakar ile Rosier'i başka takıma gönderebilirsiniz. Onana'yı da bedavaya bir Anadolu takımına veya 2. lig takımına kiralayıp kontenjanı açarsın bir zahmet. Elin oğlu sakat oyuncusunu kiralayıp kontenjan açıyordu. Aybaba Bey transfer yollarını başka takımlardan öğreneceğini söylüyordu şakayla karışık.

Feyyaz Bey son olarak Rıza hocanın telefonlara çıkmadığını medyanın kucağına bıraktı. Keşke profesyoneller yabancı olsa da efsane futbolcuların itibarı bu kadar azalmasa...

Hoca statüsünde olmadıkları için "Bey" olarak hitap ediyorum. Gerçi Aybaba için "patron" da kullanabiliriz. Takımın patronu oymuş çünkü. Demek ki yeri gelince Rıza ile bile küsecek duruma gelinebiliyormuş bu futbol ikliminde.

Beşiktaş'ta sular durulmuyor...

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni başkan, yeni yönetim, henüz gelemeyen! yeni hoca ama futbol takımında değişen bir şey yok. Sahada düzgün bir futbol ve olumlu saha sonuçları olmadıkça yeni yönetimin de işi zor.

Ligi yeri gelince hafife alıyoruz ama şampiyonluk mücadelesini bırak, şu ligde puan almak için Necip-Bahtiyar stoper ikilisiyle başarıya ulaşmak epey zor. Devralınan kadro enkazı ortada duran bir gerçek. Aytuğ da stoper olarak Emrecan ve Semih gibi 11'e girerse pozitif bir gelişme olabilir. Orijini stoper olan bir oyuncu Necip ve Bahtiyar'dan daha mantıklı bir tercih olabilir. Hem de genç bir oyuncu daha kazanırsın. Talha nasıl dönecek belli değil. Sanki saçma bir şekilde sezon başı o dönecek nasıl olsa diye absürt bir stoper rotasyonu planlandı. Oysa bu kadar ağır sakatlık geçirmiş oyuncuyu müteakip sezon denklem dışında tutmak lazım. Hele bir de sokak kavgasında sakatlanan stoper mevzuya tuz biber ekti. Belki hiç bulmadığı kadar forma şansı bulabilirdi o da bu kayıp sezonda.

Şimdi ligde iki maç, ardından da gerçekçi hedefe giden yoldaki kupa maçı var. Feyyaz Beyden anladığımız kadarıyla transfer beklentisine de girmemek gerek. Gerçi o takımda 13 yabancı kaldığının da farkında değil gibiydi de neyse... Lig maçlarını kupa maçına hazırlık için kullanarak gençlerle harmanlanmış istikrarlı bir 11 oluşturmak lazım gibi.

Talha'nın düzenli 11 oynaması mümkün olabilecek mi bilmek zor. Ama diyelim ki oynayabilecek. Talha-Aytuğ stoper hattı sabitlenemez mi? En azından stoper orijinliler oynasın. Talha tam olmuyorsa altyapıdan stoper orijinli en önde kim görülüyorsa o oynayabilir.

Onur alternatifsizlikten form düşüşü sürecinde. Zaten defansif değil ofansif yönü alameti farikası olan bir bek idi. Onunla da bir süre devam edebilirsin. Sol bekte Emrecan'da ısrar edebilirsin.

Mert/Onur-Talha-Aytuğ-Emrecan

Orta sahada Gedson eski performansının çok uzağında. Ama Amir-Salih-Gedson üçlüsü zaten takımı ayağa kaldırabilecek değil alışmış bir takımı idare edebilecek bir üçlü. O zaman ikisinden vazgeçip Demir Ege ve Bahtiyar'ı orta üçlüye monte edebilirsin. Mesela;

Mert/Onur-Talha-Aytuğ-Emrecan/Demir Ege-Gedson-Bahtiyar
Bu şekilde 10 numarasız takımdaki tek 10 numarayı 10 numarada görebiliriz.

İleri üçlüde Semih banko olmalı. Rashica, Rebic, Cenk, Ghezzal, Muleka, Tayfur, Yakup Arda, E.Delibaş ve Mustafa da diğer iki forma için aday. Rashica ve Rebic büyük umutlarla alındı. Sözleşmeleri devam ediyor. Cenk ve Ghezzal'ın sözleşmesi bitiyor.

O zaman; Mert/Onur-Talha-Aytuğ-Emrecan/Demir Ege-Gedson-Bahtiyar/Rebic-Semih-Rashica
Şu 11'i iki lig maçında birbirine alıştırıp kupa maçına hazır hale getirebilirsiniz. Transfer gelmeyecekse de lige böyle devam edebilirsiniz.


koşu mesafesi dedi ki...

Sportif başarının sıkıntı olduğu şu sezonda Beşiktaşlılar için en azından her saat her gün yeni bir heyecan var. Gündem hiç hız kesmiyor.

Son durum; van Bronckhorst yardımcılarını toplayamıyormuş, teknik adam adaylığında ibre Lucescu'ya dönmüş. "X takımda Lucescu sesleri" manşetlerini unutmuştuk.

FB'de oyuncu, GS, BJK ve Milli Takımda teknik direktör olarak iz bırakan ülkece tanıdığımız bir isim.

- Lucescu ismine tepkiler gelecektir. Taraftar ikiye bölünecektir.

Potansiyel eleştiriler; yaşı, başka isim mi kalmadı önermesi, sezon başı eşleşmedeki polemikler üzerinden olacaktır.

- Şenol hocadan sonra yaş mevzusu yapmaya pek de gerek yok. Bu sezon zaten aktif olarak takım çalıştıran biri Lucescu. Haa, oğullu model olacaksa karşı çıkılmasını anlarım ama.
- Düşük profilli yabancı hocadan ziyade Lucescu mantıklı. Spor medyası düşük profilli yabancıyı çıtır çıtır yemek için kısmen pusuda bekliyor çünkü. Sergen hoca Antalya'ya gittikten sonra tatmin edici bir yerli profil de kalmadı pek ortada. Zaten aynı sezonda Şenol hoca ve Rıza hocayı göndermişsin.
- Polemiklerdeki başrol kişisi Aboubakar zaten kadro dışı. Sergen hoca gelse de Sivasspor maçı anlatısı üzerinden benzer bir uyuşmazlık ihtimali vardı zaten. Hatırladığım kadarıyla Lucescu zaten Afrika milli takımı sözlerine açıklık getirmişti.

Lucescu gelirse beklentim; o eskiden hatırladığımız gibi zor gol yiyen ve 1-0'ı cebine koyduktan sonra maçı kazanmaya yatkın olan bir takım ortaya çıkarması olacaktır.

Pheaglix dedi ki...

lucescu'nun yasinin problem oldugunu dusunmuyorum. alternatifi van bronckhorst ustunden dusunursek, van bronckhorst'a onerilen sozlesme 1.5+1 yil. adam bu surede basarili olsa hayatta tutamazsin. hani sampiyonluga falan gerek yok, takima iyi kotu bir duzen oturtursa bilic gibi orta seviye avrupa takimina gider ertesi sene. basarisiz olursa da zaten gonderirsin.

yani alacagimiz alternatif hocanin bizdeki omru maksimum 2.5 yil olacaksa lucescu da gayet uygun olur. gelecek herhangi bir yabanci gibi basin tarafindan kolay kolay yenemez. 2020-2021'de sergen'in yaptigi gibi cikar gerektigi yerde gereken yere ayari verir. sozlesmesi bitince de elimizde nerdeyse her teknik direktor adayini kaciracak kadar kotu bir takim birakmaz.

yilmaz dedi ki...

Arkadaşlar bu seçim tam olarak neyimize yaradı bizim?

ANÇ görevde kalsa iyi kötü bir hocayla anlaşacaktı. Görünen o ki Hasan Arat da iyi kötü bir hocayla anlaşacak. Geleceğe dönük bir proje planı yok, çünkü hocalarda 1.5 yıllık anlaşma arıyor. ANÇ de en az 1 yıllık bir hoca bulurdu yani.

Transfer söylentilerine bakınca.

ANÇ de ligden ya da ligde bir zamanlar oynamışlardan yapardı transferi. E Arat da öyle yapıyor.

İletişim konusu.

Önceden sadece ANÇ saçmalıyordu, şimdi üç kişi birden saçmalıyor. Bir Milli takım oyuncusu hakkında "kontraatak oyuncusu o, bize olmaz" diye saçma sapan ve geri vitesi olmayan bir açıklamayı basın toplantısında yapıyor futbol direktörü.

Ya her şeyi geçtim, Luce bu ülkeden giderken buraları yakıp gitmişti. Adamın yardımcı hocasıydı Feyyaz Uçar, şimdi yöneticisi olacak. 20 yılda biri yönetici olmuş, diğer hala Türkye'den teklif bekliyor.

Ben Luce'nin yerinde olsam başkana "hepsini kov, tek yetkili benim. 3 yıl da sözleşme isterim. 5 m€ da maaş isterim, İstanbul'a gelmem, Bükreş'den yönetirim takımı" derim. Bu kadar hoca ile görüşüp kıldan tüyden sebeplerle vaz geçersen ve tek çare olarak 80 yaşındaki adama gidersen, "yala" dese yalayacaksın artık.

Belki iyi şeyler yapmak istiyorlar, ama istediklerini yapamayınca ANÇ'den bir farkları kalmıyor. Sahi bu seçim bizim neyimize yaradı?

GeceGezgini dedi ki...

Hakkimizda hayirlisi :D

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/190uusz/be%C5%9Fikta%C5%9F_be%C5%9Fikta%C5%9F_announces_fernando_santos_as/

Yorum Gönder

Ara