.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Aralık 2023 Pazar

SL 17 Atakaş Hatayspor - Beşiktaş


Tarih: 
25 Aralık 2023 Pazartesi 20.00

Stadyum: Mersin Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Kadir Sağlam (BJK Karnesi  0G 1B 1M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Erik Baiily, Alex Oxlade Chamberlein, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Necip Uysal, Jean Onana, Umut Meraş  / Burak Yılmaz, Kamil Ahmet Çörekçi, Didier Lamkel Ze
 , Faouzi Ghoulam

Cezalı Oyuncular: - / -

5 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Hasan Arat'in gidisati su ana kadar hic iyi degil bence.

Saf taraftar 2-3 selfie'ye kanmis olabilir, ama dedigim gibi tamamen sovmus.
1.5 senedir guyya plan ve hazirlik yapan, guyya cok iyi network'u olan adam Conte ve Flick diye yola cikti, ustunden 2 hafta gecmeden van Nistelrooij ve Solskjaer'den ret yemeye dustu.
Bu tur hocalara kadar dusmek ayri bir rezillik, bunlari bile ikna edememek ayri bir rezillik.
Bu tur hocalar plan ve para'ya bakar. Borcu 5 senede bitirecegini iddia eden biri Solskjaer'i ikna edecek maasi bile saglayamiyor.
Sen bu tur adamlara Samet Aybaba ve Feyyaz Ucar gibi no-name insanlarla gidersen tabii ki ret yersin.

Riza Calimbay'in kovulmasi cok dogru, ancak liyakat yerine romantik duygularla sacma sapan seylere onem vermeye devam edersek bu vasat'liktan cikamayiz.
C sinifi yabanci hoca bile getiremezsin, gidersin yine Sergen'e. Ve Senol Gunes ve Riza Calimbay'la yasadigimizin devami olur baska hicbirsey olmaz.

Benim icin su ana kadar Hasan Arat=Ahmet Nur Cebi. Allah askina soyleyin ne farki var? Sergen Yalcin'i ANC de getirirdi, getirdi de zaten.

GeceGezgini dedi ki...

Bence Sergen isi biraz yem. Bruno Genesio veya Federico Valverde gelebilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın teknik direktörlük makamı boştayken Antalyaspor ile anlaşan eski teknik direktörünün de devreden çıkmasıyla Beşiktaş için ibre tamamen yabancı adaylara döndü.

Bu arada, takımdaki kadro dışı ve sakatlanmaya yatkın fakat en elle tutulur stoper ayrıldı. Kadro planlamasına bakar mısınız? Beşiktaş'ın bir müddet stoper ikilisi Necip-Bahtiyar olacak herhalde. Ön libero ve on numarayı stoper yapmışlar, Beşiktaş takımının tandemine koymuşlar. Hani çok hücumcu ve teknik takım olursun, stoperin bile oyuna katılsın istersin de böyle bir şey yaparsın mesela. Ama iş hiç öyle değil...

Afrika kupası takvimiydi, kadro dışılardı, hoca belirsizliğiydi derken tek olumlu gelişme Semih'in uzatılan sözleşmesi görünüyor.

Şimdi çok yakında Kasımpaşa maçı var. Afrika kupasına gitmesi muhtemelleri ve kadro dışıları hariç tutarak bir 11 yapsak;

Mert/Onur-Necip-Bahtiyar-Tayfur/Amir-Ege-Gedson/Rebic-Cenk-Semih yapabiliriz.

Ah şu oynasa denecek yedeklerde kim olabilir?

BJK4EVER dedi ki...

Yahu abicim bu seneyi niye onemsiyorsunuz ki? Kor topal bile 3. oluruz. 3.lukten otesi zaten imkansiz. Kafaya takmaya deger birsey degil.
Bizim icin bu seneki hedef tamamen teknik kadro'yu belirleyip alismalarini saglamak ve mumkun oldugunca gelecek sene kadro'da (muhtemelen) dusundugumuz oyunculari oynatmak. Ozellikle genc oyunculari. Ayriyeten butce dogrultusunda gelecek sene icin devre arasi takviye yapmak. Sirf 3.luk icin 6 aylik oyuncu almanin veya kasmanin hicbir anlami yok. Turkiye ligi'ndeki primler zaten sik kadar kaliyor afedersin. Gelecek seneye hazirlik bence 3.luk ve Turkiye kupasini kazanmaktan bile onemli. Bu saatten sonra Semih, Demir Ege, hatta Aytug ve Emrecan full oynamali. Kaybedecegimiz hicbir sey yok, kazanacagimiz cok sey var. Bu oyuncular gelecek sene icin rotasyon oyuncusu olsa bile buyuk kar. Kici kirik bir yerli Anadolu topcusu bile 2-3 milyon euro'dan baslarken 3 tane gec kazanmak paha bicilemez. Bu sekilde kadro'ya kazandirdigin her genc yerli oyuncu gelecek sene'nin butcesinden arttirmak demek ve daha kaliteli yabanci getirebilmek demek.

----------------------Mert---------------------------

Tayfur---------Aytug---------Colley------------Emrecan

----------------------Demir Ege------------------------

---------------Gedson-----------Salih------------------

Semih-------------------Muleka------------------Rebic

Onumuzdeki yarim sene su kadro'yu fiks kullansak birsey kaybetmeyiz, garanti 3. de olursun bence. Afrika kupasi varken de Colley yerine Bahtiyar veya Necip, Muleka yerine Cenk oynar.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni teknik direktör gelince bu sezon için elbette hedefler koyacaktır. Bununla birlikte, ara transfer de söz konusu olacaktır.

Olası transferleri hariç tutarsak kimler süre almalı ligin geri kalanında?

Sözleşmesi bitecek Cenk süre almalı mı? Yoksa ona verilecek süre Semih'e mi verilmeli?

Kadro dışıyken tekrar maç kadrosuna alınan ve sözleşmesinin sonu gelen Ghezzal süre almalı mı? Yoksa Yakup Arda ve Emirhan Delibaş'a mı aktarmak lazım o süreleri?

Sözleşmesi biten Salih mi yoksa genç Demir Ege mi yazılmalı Gedson ile Amir'in yanına? Gedson da Amir de yaşları göz önüne alındığında geleceğe yönelik belli bonservislerle yatırım yapılmış futbolcular zaten. Onana'yı kadro dışı olduğu için yatırım konusunda kapsam dışı tutabiliriz. Ama o kadar bonservis verdiğin oyuncuyu da değersizleştirmek ne kadar doğru?

Sözleşmesi bitecek Umut yerine sol bekte Emrecan Terzi'nin oynaması mantıksız görünmüyor. Masuaku'nun yedeği olmak bol bol şans bulabilmekle de eşdeğer nasılsa. Mevzu şu; sol bek yedeği joker Tayfur mu yoksa Emrecan mı olacak?

Gökhan İnler konusu gizemini koruyor zaten. Gelecek sezon düşünülmeyeceğine göre belki sembolik olarak süre alabilir yoklukta.

Kaleci Utku'nun dönüp dolaşıp kadroya girmesi de başka bir gizem. Şu yaşta üçüncü kaleci mi olur? Yoruma açık.

Bir önceki yönetim efsane bir kadro planlaması yapmış. Şimdi sözleşmesi devam edecek;

Rosier, Amartey, Onana, Rebic, OX, Muleka, Aboubakar ile nasıl bir yeniden yapılanma başarabilinecek?

Colley, Amir, Gedson, Rashica, Masuaku daha istikrarlı desen yine bir ton transfer yapman gerekecek.

Kadronun boşaldığı önceki sezon çok isabetsiz değerlendirilmiş görünüyor.

Yorum Gönder

Ara