.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Ocak 2024 Salı

SL 22 Beşiktaş - Yukatel Adana Demirspor


 Tarih: 23 Ocak 2024 Salı 20.00

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Atilla Karaoğlan (BJK Karnesi  2G 1B 4M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Omar Colley, Salih Uçan, Vincent Aboubakar,  Alex Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetoviç / Ertaç Özbir, Vedat Karakuş, İsmail Çokçalış, Mario Balotelli
 

8 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş taraftarı hasretle transfer beklerken (Svensson}Rosier'i saymazsak) transfersiz bir şekilde Trabzonspor maçına çıkılıyor. Trabzonspor ki ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı farklı yenerek çıkış yapmıştı ki onlar da sonra sonunu getiremedi.

Bugün galibiyet alamazsa Beşiktaş, orta sıralara doğru bir yolculuğa başlayabilir. Ama kazanırsa bir anda üçüncü sırada bulacak kendini. Bu enkaz sezonda üçüncülük gerçekten şaşırtıcı olur.

Yana yana 6 numara aranıyor. Sezon başı, 6 numaraya ne gerek vardı sesleri eşliğinde Onana alındı. Yetmedi, oynatılmadı. Yine mevzu dönüp dolaşıp 6 numaraya geldi. Başkan, transfer penceresi kapanmadan 3 transfer ipucu verdi gibi ama belli de olmaz.

Masuaku uzaklarda enteresan goller atarken; Colley dönmüş olmasına rağmen hastalanmış. Ne enteresan bir kadro planlaması olmuş gerçekten de. Yalnız bu sezon 3-5 genç forma bulamadıysa bir daha da zor bulurlar gibi...

koşu mesafesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
koşu mesafesi dedi ki...

Trabzonspor karşısında Beşiktaş 11'inde bir 4-4-2 mi görüyorum yoksa bana mı öyle geliyor?

Mert / Svensson-Necip-Bahtiyar-Umut / Amartey-Gedson / Rashica-Cenk-Semih-Ghezzal

Geri dörtlü evlere şenlik. Amartey ön libero. Rebic yine yedek. Bu kadro baskılı ve önde oyun oynar gibi. Defanstan oyun kuramaz, topu ne kadar ileriye taşırsa o denli fırsat yakalar gibi.

Murat dedi ki...

blog da takim gibi olmus. Are

Semih'i oynatmayan karizma ozurlu efsanemize giydirmek icin geldiydim, bakalim bu cocugu nasil yonetemeyecek bu kulup.

koşu mesafesi dedi ki...

Takımın kadro planlamasını anlamak hala güç.

Başlayalım kaleyle; şampiyonluk sezonundaki Ersin satılamayıp prestij kaybı yaşamış bir genç ikinci kaleciye dönüştürüldü. Prestiji düşüşte, üstüne sakatlanan Mert ise yaşlı olmasına rağmen tekrar A Milli Takım kalesini devraldı. Kaleyi yerlilere emanet eden Beşiktaş nispeten avantajlı. Beşiktaş veya başka bir takımda akıllara kazınmış bir performansı olmayan Utku'nun ise dönüp dolaşıp takımın üçüncü kalecisi olması çözülemeyen gizemlerden. Önümüzdeki sezon buralara pek bir takviye beklenmiyor. Emre kiralıktan dönebilir.

Şampiyonluk sezonunda Vida, Welinton, Montero ve Necip ile idare edilen stoper hattında ne Vida'nın ne Welinton'un ne de Montero'nun boşluğu doldurulabildi. Bir ara profil olarak doğru ama istikrar ve performans olarak eksik Saiss ile belli bir çıta konuldu. Sonra Welinton, Montero veya Saiss'in yarısı kadar top kullanamayan stoperler doldurulmaya başlandı kadroya. Welinton'u beğenmeyenler yeni cam adam Bailly, Amartey, Necip ve Bahtiyar'ı stoper olarak izlemek zorunda kaldı. Colley yanında teknik bir partner olmayınca bir yerlerden sonra patlamaya başladı. Talha ve Emrecan ise uzun sakatlıklarıyla zaten denklem dışına çıkmışlardı. İşte bu şerait altında Nottingham Forest'tan Joe Worrall kiralandı stoper olarak. Welinton, Montero ya da Saiss tipi değil Bailly, Colley veya Necip tipi yeni bir stoper daha.

Masuaku'nun yokluğunda sol bekte Umut yeniden şans buluyor. Oysa sözleşmesi bitiyor. Serkan Emrecan burada Semih ve Demir Ege gibi önce yedek sonra as oyuncu haline gelebilirse Beşiktaş için şans olacak. Sağ bek rotasyonu saçma; yerli sağ bek varken formsuzluğuyla yedeği haline gelen Rosier kiraya gönderildi. Rosier'den de Onur'dan da yaşlı olan Svensson çok gerekliymiş gibi çok acelesi varmış gibi sağ beke transfer edildi. Sanki sağ bekte Onur, Tayfur, Necip, Amartey, sıkışırsan Rashica falan oynayamazmış gibi. Dünya yıldızı Svensson boşa çıkmıştı ve kaçırmak olmazdı.

Gelelim orta alana; fizikli 6 numara Onana kiralandı, fizikli 6 numara arandığı söyleniyor. Teknik 6 numara Amir uzun süreli sakatlandı. OX da sakatlandı. Salih'in sözleşmesi bitiyor, performansı da zaten tartışılır. Bir tek Gedson banko gibi o da arada sallanıyor. Zaten 10 numara transferi ayıp gibi bir şey. Orta saha bu kadar boşken sağ bek ve stoper transferi acildi ama...

Aboubakar'ın kadrodışı kalması takımın hayrına olmuş olabilir. Rebic'in bu kadar az forma bulması gönderileceğine işaret olabilir. Muleka'nın yine az şans bulması satılacağına işaret olabilir. Yüksek paralar isteyen Cenk'e ise bu performans ile yeni sözleşme verilmez normal koşullarda. Bu kadar negatif durumun içinde genç Semih ise parlıyor. Rashica ritmini bulurken, bildiğimiz Ghezzal'ın çeyreği kadar oynayan Ghezzal ise her nasılsa sözleşmesini otomatik uzatacak maç günlerine gelindiğinde eski sakat günlerinden uzak bir istikrar sağlamaya başladı. Sözleşmesi otomatik uzarsa muhtemelen önümüzdeki sezon fesih işlemleriyle uğraşacak yönetim. Aynı hatayı daha kaç kere yapabilirsin? Gerçi istikrarsız N'Koudou'nun gidip Rebic'in geldiği gibi Ghezzal giderse kim bilir kimler gelecek?

Özetle: Worrall ile Svensson takviyesi takımın çehresini değiştirmek için şimdilik yeterli görünmüyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın bu sezon mantıklı hedefi olacak olan Türkiye kupasında kritik bir maçı var. Antalya deplasmanı. Antalya'nın başında Sergen hoca. Olası bir elenmede Sergensporlular ortaya çıkacaktır yine sosyal medyada.

Beşiktaş cephesine bakalım: Son maçta Svensson sakatlanarak çıkmıştı. Yeni stoper de geldi. Şöyle bir kadro olur mu?

Mert / Onur-Worrall-Talha-Emrecan / Amartey-Gedson-Rashica / Rebic-Semih-Muleka

Yedek kulübesinde de Cenk, Ghezzal, Bahtiyar, Tayfur, Necip maçın gidişatına göre görev beklerler.

can dedi ki...

Walla bekleyip gorelim modundayim ama yapilan islere de sasirmamak elde degil. Svensson umarim yaniltir ama cop kamyonu gibi bodoslama rakibe dalmak disinda dise dokunur pek bir sey yaptigini gormedim, bolca kart ve penalti bizi bekliyor. Bir de gobegi mi var, ne? Yeni stoperimizi ise tanimiyorum, umarim iyi cikar ama belli ki bizim aradigimiz bir stoper tarzi degil. Nott. Forest taraftar bloglarina baktim, genel olarak premier icin cok hantal kaldigindan bahsetmisler. Gorunen o ki sene sonuna kadar durumu idare etmek icin alindi. Bakalim orta sahaya kim gelecek!

Trabzon maci kimseyi aldatmamali. Onumuzdeki maclarda gene 3-4 yiyerek iki ileri bir geri tempomuza geri donebiliriz. Hayir, tarihin en kotu sezonunda hala nasil 3. siradayiz, iste o muamma.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın Antalyaspor karşısındaki kupa kadrosu;

Mert / Onur-Necip-Bahtiyar-Umut / Amartey-Gedson-Rashica / Rebic-Semih-Ghezzal şeklinde.

Yeni transfer stoper kulübede. Cenk de yedeklerde.

Rakip takımda Sergen hoca, benimle nasıl anlaşmazsınız dercesine bir performans göstertebilir takımına. Kim bilir nasıl bir maç olacak?

Yorum Gönder

Ara