.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ekim 2023 Perşembe

STSL 09 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih: 
21 Ekim 2023 Cumartesi 19.00

Stadyum: Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler (BJK Karnesi  9G 5B 8M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Tayip Talha Sanuç, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Eric Bailly / -

Cezalı Oyuncular: - 

23 Yorum:

Emrah D dedi ki...

gsnin beklerini kendi beklerimizle savunup savunmada orta sahaya destek veren kanatlarla oynarsak oyunu bozariz

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ta son olarak Umut Meraş da sakatlanmış. Bu da Masuaku'nun yokluğunda sol bekte muhtemelen Onur, Tayfur veya Bahtiyar'ın oynayacağı anlamına geliyor.

Esasen Ersin(Mert)/Onur-Amartey-Colley-Tayfur/Amir-Gedson-OX/Ghezzal-Aboubakar-Rashica 11'i hiç fena durmuyor. Beklerde dinamizm sağlarsın ve yerli kuralını çözersin. Ortada ve ileride full yabancı çıkabilirsin.

"Sosyal medyada" GS tarihi fark atacak söylemleri gırla gidiyor. Bakalım bu durum Beşiktaşlı oyuncuları ne kadar hırslandıracak?

koşu mesafesi dedi ki...

Muhtemelen, malum bir spor muhabirinin Beşiktaş'ın kadro planlarına kadar kulüpten sürekli detaylı istihbarat vermesi çoğu taraftarın canını sıkıyordur.

Yoksa kendisi kulübün gayriresmi iletişim direktörü mü? Beşiktaş taraftarı uzun zamandır, maça 1 saat kala açıklanan "sürpriz 11"lere hasret.

Bir gazeteye göre de Şenol hoca eski yardımcısını telefonla arayıp cesur oyna, hücum oyna demiş. Yorum yok.

Son haber derlemelerine bakılırsa; GK/Rosier-Amartey-Colley-LB/Amir-Gedson-CM/RF veya LF-Aboubakar-Rashica şeklinde 4 pozisyon hariç netleşen bir kadrosu var Beşiktaş'ın.

Kalede Ersin mi devam etsin sakatlıktan dönen Mert mi kaleye geçsin? Sol bekte Bahtiyar mı Onur mu Tayfur mu oynasın? Amir ve Gedson'un yanına Demir Ege mi Tayfur mu yazılsın? (Anlaşılan OX ilk planda düşünülmüyor) İleride Ghezzal veya Cenk tercih edilirse Rashica sola veya sağa mı kaysın? Biçiminde sorular var ortada.

koşu mesafesi dedi ki...

"Bir gazeteye göre de Şenol hoca eski yardımcısını telefonla arayıp cesur oyna, hücum oyna demiş."

Dayanamadım, gerçek sayarak sürpriz hücum kadrosu yazacağım:

Mert(Topu oyuna hızlı sokmaya çalışır, Ersin gibi kolay kurtarış sonrası uzun süre yerde yatmaz)
Onur(Hücumu fazla savunması noksan + yerli)
Amir(sağ stopere çekip oyun kurduracaksın)
Omar(Bir tane orijinal stoper olsun)
Bahtiyar(Hücumu fazla savunması noksan bir bek daha + yerli statüsünde)
Gedson ve OX (İki box to box 8 numara)
Ghezzal (sağ forvette oyun kursun)
Cenk (sol forvette top indirsin)
Aboubakar ve Semih (çift santrafor)

Serkbal dedi ki...

Fark yemessek iyi, 2-0 a razıyım

koşu mesafesi dedi ki...

Maçla ilgili muhtemel 11'ler daha da netleşmeye başladı.

GS'nin; Muslera/Boey-Sanchez-Bardakçı-Angelino/Ndombele-Torreira-Kerem A./Barış-Icardi-Zaha 11'iyle maça çıkması bekleniyor.

Beşiktaş tarafında ise; Mert/Rosier-Amartey-Colley-Bahtiyar/Amir-Gedson-Tayfur/Ghezzal-Aboubakar-Rashica 11'i bekleniyor.

Şimdiden yazayım. Neredeyse tüm olayı hızı ve driblingi olan Barış Alper'in karşısına sol beke "ağır" Bahtiyar'ı koymak çok yanlış bir hamle gibi duruyor. Mesele yerli statüsüyse Onur sağ ya da sol beke yazılarak iş yine çözülebilirdi.

Beşiktaş orta saha üçlüsü pas değil pres yapacağız der gibi duruyor. Son maçtan sonra Tayfur'un forma şansı bulması şaşırtıcı değil.

İleride Ghezzal top tutmaya yarayacaktır. Ama Rashica'nın muhtemelen solda, Muleka'nın yerine neler yapacağı meçhul.

Derbiler yıldız oyuncularla oynanır. OX ve Rebic'in de Beşiktaş adına önemli süre bulmaları beklenecek bir maç.

GS, Nelsson yedeğe düştükten sonra arka dörtlüyü oturttu gibi. Ortada Torreira, Ndombele, Kerem A. uyumu belirsiz. Icardi dışında ileri üçlünün parçaları Barış Alper ve Zaha, Beşiktaş saldırsın da kontra-atak fırsatı doğsun isteyeceklerdir.

Kontra fırsatı vermeyecek ve kapanacak bir Beşiktaş kadrosu mu bu? Bahtiyar sırıtmazsa belki. Burak hocanın zor kararı: Saldırayım mı kapanayım mı?

Bonservis verilen Bahtiyar ve Rashica için ilk 11 konuşulurken Onana'nın yedek kulübesindeki sırası bile konuşulmuyor. Aslında hazır Bailly, Amartey ve Colley dönüşümlü sakatlanıyorken Onana stoper rotasyonuna sokulabilir. Amartey kadar oynayamaz mı ki veya Necip kadar?

koşu mesafesi dedi ki...

Beklenildiği gibi Beşiktaş yine maçtan önce her yerde yazan ilk 11 ile çıkıyor maça.

GS kanadında ise sürpriz var. Burak hocanın sol bek Bahtiyar ikramını, Okan hoca Barış Alper yerine ters ayaklı kanat oyuncusu Tete ile geri çevirmiş görünüyor.

GS orta üçlüsü Torreira haricinde stoper orijinli Kaan ve kanat orijinli Kerem A.'dan oluşacak.

Tete-Zaha-Icardi üçlüsü Rosier-Amartey-Colley-Bahtiyar dörtlüsünü ekarte etmeye çalışacak.

Beşiktaş maçına bir tık kontrollü gibi çıkmış Okan hoca. Ama 5 stoper de koysan, taraftar coşkusu ev sahibini atak oynamaya iter.

Beşiktaş orta sahasında iki koşucu Gedson ve Tayfur var. Rashica'nın eski takımına karşı göstereceği performans da merak konusu.

Zaitsev dedi ki...

Alin size topu hizli oyuna sokan Mert. Bir hatali uzaklastirma ve elle oynama. Yazik, cok yazik.

Zaitsev dedi ki...

Ceyrek porsiyon cesaret olsa su maci alirdik. Cok yazik oldu. Burak Yilmaz eger Burak hoca olmak istiyorsa Senol hocanin gölgesinden çıkmalı.

Cenk hamlesi cok kötüydü. Gerideyiz, Muslera vakit öldürüyor, Cenk hic orali degil. Bir tek Ox bile adamlari mahkum etti. Rebic 10 dakikada tum GSyi gerdi.

Hakem Ghezzal'in hareketine penalti verse mac buralara gelmezdi ama geldi iste. Cidden su mactan puan alamamak cok yazik.

GeceGezgini dedi ki...

Ilk 10dk gayet dengeliydik. Fakat Bakhtiyar tarafina mahkum ettiler bizi ve savunmada oyun kurarken bocalamaya basladik
10dk’dan sonra. Masuaku ile baslasak bi sekil idare edebilirdik.

Goldeki asist oncesi asist i yapmasina ragmen Ghezzal acik ara sahanin en kotusuydu bence. Ilk golu de o yedirdi zaten. Burak Yilmaz’i hic sevmesem de en azindan oyuncu degisiklikleri ok’du bence. Abu’nun yuruyecek hali yoktu ve surekli top eziyordu @Zaitsev. Rebic ve Ox’u rotasyona daha cok dahil ederse okeyim.

Su Anc gider umarim bu mactan sonra ama bence buyuk bi hakem muhabbeti baslatip konuyu yine secimden saptirmaya calisabilir

Son olarak hakeme geliyim; eger bir hakem ayni mac icinde hem cok dogru kararlar verip hem de cok yanlis kararlar veriyorsa; art niyetlidir, eyyamcidir. Adini ne koyarsaniz artik. Mac 11-11 devam ederken Davinson un gedson amudahalesine ikinci sari kart verebilirdi, ya da ikinci yari hic ucuz faal calmayan adam Bakambu’ya yapilmayan faul u sirf yan hakem istedi diye vermeyebilirdi. Ghezzal in Icardi’ye hareketine cart diye penalti calabilirdi.

koşu mesafesi dedi ki...

1 saat 10 kişi oynayıp rakibin koparamadığı maçta beraberliği yakalayıp saçma bir penaltı pozisyonuyla mağlup olan bir Beşiktaş.

Kırmızı kart sonrası oyunu analiz etmek sağlıklı olmaz. Ama Icardi Beşiktaş stoperlerine 2 tık fazla geldi. Icardi çok gayretliydi ve derbi modunu açmıştı. Geçen derbideki Gedson gibi Beşiktaş'ın da cevap verecek bir oyuncuya ihtiyacı vardı.

OX golü bulunca Rebic ve Cenk'i birlikte oyuna alacak bir cesaret gerekiyordu kenarda. Ama 10 kişi beraberliği kurtarayım düşüncesinin şehveti de hafife alınamaz.

Burak hoca selefi Şenol hoca gibi, geldiği gibi bir iç saha galibiyeti, ardından deplasmanda GS mağlubiyeti yaşamış oldu. Hem de aynı skorla.

Bu sezon geçen sezondan farklı olarak Avrupa maçları var. Şimdi ligde puan farkı açıldığına göre perşembe Norveç deplasmanı bütün motivasyonun odaklanması gereken sıradaki maç olarak elde kalan tek hedef gibi görünüyor.

Ardından muhtemelen ligde iç saha maçında yönetime yönelik büyük protestolar bekliyor olacak bizi. Yanılmıyorsam olağanüstü kongre tarihi hala ilan edilmedi.

Zaitsev dedi ki...

@ GeceGezgini

Ilk golu nasil Ghezzal yediriyor, yapmayin ya. topu ileriyi gorebilen defansa birakiyor. Adam ileri vurmayip kaleye veriyor. Kale de ayaginda geveleyip son bir nefesle topa vuruyor. Mert'in haftalardir devam eden kaşıntisı.

Bence Aboubakardan once Ghezzal cikmali, Rebic girmeliydi. Ayrica Aboubakar'in en yorgun hali bence Cenkten iyidir. 11-11 olsak bir nebze kabul ederim ama bir kisi eksik iken Cenk olmaz. Semih olur, Demir Ege olur Muleka olur hatta Burak Yılmaz olur ama Cenk olmaz.

Amir de her sorunlu pozisyonda var. Kirmizi kartta var. Penalti da var. Iptal edilen penaltida var.

Bende Rebic ve Ox kadroya dahil edilirse isin rengi degisir diye düşünüyorum. On tarafi Rebic-Ox-Ghezzal ve Aboubakar ile kurarsak farkli olabilir.

Ama isin ozune gelirsek GS lafi edildigi kadar degilmis. Bunu gördük.

koşu mesafesi dedi ki...

Şu saatten sonra,

Ligde Ersin/Rosier-Talha-Emrecan-Bahtiyar/Amir-Gedson-Demir Ege/Muleka-Semih-Rashica,

Konferansta Mert/Onur-Bailly-Colley-Masuaku/Gedson-OX/Ghezzal-Aboubakar-Cenk-Rebic

Türkiye Kupası'nda Utku/Tayfur-Amartey-Necip-Umut/Onana-Demir Ege-Bahtiyar/Ghezzal-Aboubakar-Cenk kadrolarıyla çıkılsın mı?

koşu mesafesi dedi ki...

Derbinin iki takıma da faturası ağır olmuş. GS tarafında formda golcü Icardi sakatlanırken, Beşiktaş'ta ise hiç bir masraftan kaçınılmadan Premier Lig'den getirilen yıldız stoper Amartey sakatlanmış.

GS Bayern karşısında, Beşiktaş ise Bodo deplasmanında zorlanacak gibi.

GS'nin A Milli'de santrafor oynayan Barış Alper, transfer çalımı Halil ve gol makinesi Bakambu gibi alternatifleri bulunurken Beşiktaş yine her zamanki gibi Necip'i göreve çağıracak.

Sosyal medyada bir kısım GS taraftarı Icardi'nin sakatlandığı pozisyon için Ghezzal'ı suçluyormuş. Nasıl bir sakatlıksa o pozisyondan sonra dakikalarca oyuna devam etti oysa Icardi. O zaman Amartey'i de Icardi mi sakatladı?

Ah Beşiktaş transfer komitesi ah. Aldığınız stoperler iki maç üst üste oynayamıyor.

Beşiktaş'ın olası Bodo 11'i;

Mert(Ligde cezalı bari burada oynasın hesabı)
Onur(Rosier çok yoruldu)
Necip(Hala bu adama sallayanlar var, değeri futbolu bırakınca anlaşılacak)
Colley(Bailly ve Amartey'in aksine henüz sakatlandığına yönelik bir haber ulaşmadı)
Masuaku
Onana(Gedson sakat ve Amir'e de bir kesik bekliyorum)
Tayfur(Çok yönlü bir oyuncu)
OX(Gol atan yedek kadroya yazılır)
Muleka(Oynamadı dinlendi)
Cenk(Az yoruldu)
Rashica(Hemen çıktı, bu kez sağda başlasın)

Yedek kulübesinde hamle için; Rosier, Bahtiyar, Amir, Ghezzal, Rebic ve Aboubakar olacak bu şekil olursa.

koşu mesafesi dedi ki...

Transferde stoper için Djiku yerine Amartey'i tercih eden futbol aklını tebrik etmek lazım.

Beşiktaş'ın averajla şampiyonluğu sonrası sanki ligin ayarı bozuldu. Dengeler şaştı. Erkenden puan farkı açmalar, rekor seriler. İki sezondur yeniden "yapılanma" fırsatını kaçırıyor Beşiktaş.

Valerien Ismael'le başlanan sezonda çok sayıda sözleşme bitmişti ve çok açık bir kadro yapılanması şansı vardı. Sahi, en son ne zaman scout transferi yaptı Beşiktaş? O dönemden kalan kim var ideal 11'de? Masuaku ve çok önceden alınan Gedson sadece.

Şenol hoca zamanında yapılan transferlerde 30 yaş civarı adamlarla da yapılanma fırsatı tekrar kaçmış oldu.

Kadronun 27 yaş ve altı röntgenini çıkarırsak;
Ersin/Rosier-Talha-Emrecan-Umut/Amir-Onana-Gedson-Bahtiyar-Rashica/Muleka gibi bir kadro ortaya çıkıyor. Ayrıca Demir Ege, Emirhan D. ve Semih var gençlerden.

Son iki sezonu ve bu sezonu tekrar yaşamamak için yukarıdakiler haricindeki 1-2 ismi istisna tutarak (gerisiyle vedalaşarak) "yapılanma olayına" girmek hiç fena bir fikir gibi durmuyor. Tabii, önümüzdeki sezon "yeni başkan" ve "yeni yönetim" FB ve GS misali parayı basıp sıfırdan ilk 11 kurmayacak ise...

koşu mesafesi dedi ki...

Hoca gitti, yönetim tarihi belirsiz bir olağanüstü kongre kararı aldı. Sakatlık geçmişi olan transferler, yapılan uyarıları haklı çıkarıyor. Ama daha sezonun başı ve takım hala yarışıyor.

Beşiktaş için çok kritik iki Bodo Glimt maçı var arka arkaya. Önce deplasmanda sonra içeride. Deplasmandaki Brugge maçından sonra iç sahada galibiyet beklentisi kalmadı gibi bir şey. Grubun en zayıf halkası görünen Lugano'ya kendi evinde mağlup oldun. Konferans liginde gruptan çıkmak için Bodo'ya üstünlük kurması lazım Beşiktaş'ın. İki maçtan 4-6 puan alacak ki ilk iki sırayı zorlayabilsin. İşte bu atmosferde Perşembe Norveç deplasmanında önemli bir eşik aşılacak.

Beşiktaşlıların temennisi; futbolculuğunda Avrupa görmemiş Sergen hoca gibi her Avrupa takımına yenilen bir teknik direktör performansı izlememek Burak hocadan. Adam Fransa ve Hollanda gördü. PSG'li ligde şampiyonluk falan yaşadı. Seviye farkı, adamlar bilmem kaç km koşuyorlar diye bahane üretmez herhalde.

Tabi acı bir durum var. Bırak ideali elde sağlam stoper yok neredeyse maç öncesi. Gedson son maçı tamamlayamadı. Amir'in performansı yerlerde. Deplasmanda gol yeme ve bol pozisyon verme problemine de bir çözüm lazım. Brugge, Adana, Trabzon, Seyrantepe deplasmanları hoş hatıralar bırakmadı hafızalarda.

Yeni bir deplasman mağduriyeti yaşamamak için 5-4-1 önerebilir miyim?

Mert/Onur-Necip-Onana-Colley-Masuaku/Rashica-OX-Tayfur-Muleka/Aboubakar

koşu mesafesi dedi ki...

Yalnız Bodo Glimt'in kendi ligindeki durumuna ve attıkları puan farklarına bakınca Beşiktaş'ın işinin hiç kolay olmadığı görünüyor.

Market değeri olarak Beşiktaş'ın çok altında olsalar da adamlar kendi liglerini sürklase etmiş.

Zaitsev dedi ki...

Kalabalık defans yapmak mağlubiyete engel bir durum değil. Mesela @ kosu mesafesi'nin önerdiği kadro top tutamayacağı için maç bizim ceza sahası içinde oynanacak. Mertte eline gelen her topu uzun Aboubakar'a fırlatacağı için her top bumerang gibi geri gelecek.

Topu ayağında tutabilen oyuncu sayısının artması lazım. Nerde tekniği zayıf, koşan adam varsa doldurursak kadroya lig sonuncusu bile bizden en az 1 puan alır.

Elinde Rebic, OX, Ghezzal gibi adamlar varsa ve bu adamlar sağlamsa bu adamlar oynar. Hem isimleri hem de teknikleri ve tecrübeleri ile topun bizde kalmasını sağlarlar.

koşu mesafesi dedi ki...

Bodo maçı öncesi Tayfur da sakatlanmış. Giderek kolaylaşan kadro seçimi. Öte yandan, Burak hocanın Onana'yı 11 başlatacağı haberleri dolaşıyor.

Zaten deplasman, takım hafta sonu yarım saat 10 kişi oynadı diye farklı bir kadro çıkarabilir Burak hoca. Bir bakıma da, gösterecekseniz kendinizi şimdi gösterin diyebilir.

Mert/Onur-Necip-Colley-Masuaku/Onana-OX-Amir(Bahtiyar)/Rashica-Aboubakar-Rebic çıkabilir.

Rosier, Ghezzal, Cenk ve Muleka da yedek kuvvet olabilir.

Bakalım deplasman kabusu son bulacak mı?

koşu mesafesi dedi ki...

Maç kadrosuna Rosier de alınmamış. GS maçında oyundan çıkan Gedson ise kadroda. Kafileye sürpriz bir isim olarak "Yakup Arda" dahil edilmiş. Genç Demir Ege ve Semih ile beraber forma bekleyecek.

Kamp kadrosuna göre Onur-Necip-Colley-Masuaku geri dörtlüsü garanti gibi. Mert cezalı Ersin form tutsun diye Ersin mi yoksa Mert'i zaten kullanamayacağız bu maç bari oynasın diye Mert mi forma giyecek göreceğiz. Utku sürprizi de gelmez gibi.

Orta üçlü için Gedson, Amir, Onana, OX ve Demir Ege'den üçü oynar gibi. Bahtiyar'ın mevkisine hala karar verilmedi.

İleri üçlü için Aboubakar, Cenk, Rashica, Ghezzal, Rebic ve Muleka forma bekleyecekler.

Keşke Mert/Onur-Onana-Colley-Masuaku/Rashica-Gedson-OX-Ghezzal/Aboubakar-Semih gibi cüretkar bir kadro görebilsek. Çift santraforlu, çift 8'li, top tutacak ve hücumcu 4-4-2. Evet, Onana'yı stopere koydum.

Disiplini elden bırakmayan Kuzey takımı, suni çim, savunmaktan bihaber Beşiktaş savunması... Hikayenin sonu çok iyi görünmüyor maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

@kosu mesafesi,

Bagliligina hayranim vallahi. Hala analiz yapiyorsun, usenmeden kadro vs yapiyorsun ne diyim. Liyakatsizlik ve loserlik camia'nin temeline kadar islemis. GS'de olsa 1000 kere istifa'ya zorlanacak baskan tekrardan aday olmanin zeminini hazirliyor. Futbol akli yok, transferler berbat. Berbat transferlere ve bok gibi butce yonetimine ragmen yine cok da fena olmayan bir kadro ortaya cikmis, ama teknik ekibin liyakatsizligi onu da dibe cekmis. Takimin basinda da yardimci antrenorluk icin yeterliligi tartisilacak ve ilk 2 macta antrenorlukte bir bok yapamayacagini gostermis Burak var. Hos, yonetim gidiciyken ve sezon kapanmisken kalici antrenor secimine de gerek yok. Ve gram ders alinmamis ki hala Sergen, Riza vs gundeme geliyor ve taraftar da buna canak tutuyor.

Vallahi benim gram dusunecek halim, gram istegim kalmadi. Maclari seyrediyorum ama bos yani, heyecan da yok zevk de yok. Biz Besiktas olarak cok basarisiz sezon gecirdik. Ama bu sezon yasadigim umutsuzlugu, tukenmisligi hicbir sezonda yasamadim. Demiroren sezonlarinda bile.

koşu mesafesi dedi ki...

@BJK4EVER :) Ekim ayından analize havlu atıp başka hobi edinmeyi hayal etmemiştim tabi. Bu sene lig var, kupa var, Avrupa var diye heyecan yapmıştık sezon başı. 3 günde 1 maç keyfinin tadı kaçmasa bari.

@Zaitsev Beşiktaş'ın gol yeme probleminde sorun defans hattında diye düşünüyorum. Stoperlerden Bailly (o da biraz) dışında Amartey, Necip, Colley top tekniği tartışmalı isimler. Buna rağmen Burak hoca "Farioli misali" GS maçında defanstan paslaşarak ve oyuna kaleciyi de katarak oyun kurma konusunda ısrar etti. Yanında Saiss varken parlayan Colley ne kadar vasat altı görünmeye başladı mesela son zamanlarda.

Sezon başı "müthiş kadro planlamasıyla" Necip-Colley ikilisiyle başlandı. Necip orta saha orijinli olmasına rağmen defanstan oyun kurma konusunda çok yetersiz. Colley zaten o işlerin adamı değil. Amartey de hesapta orta saha orijinli ama deplasmanlarda defansta yaptığı pas hataları evlere şenlik. Talha dönecek diye doğru düzgün transfer yapılmadı sanki. Yarım bonservis Emrecan'ı da ayrıca tebrik etmek şart tabi. Şu kaotik ortamda forma şansı gelecekken trafikte kavgaya karışarak belki de kariyerine müthiş bir zarar verdi.

Sezonun ilk maçlarında Amir ile defanstan top çıkarma sorunu çözülür gibi olmuştu. Şimdi de anlaşılan bu akşamki maçta Onana ön libero pozisyonunda bu sorunu çözmeye çalışacak. Beşiktaş yeni Atiba'sını arıyor. Onana'nın süre aldığı maçlarda görülen en büyük sıkıntısı; oyunun içine girememek ve rakiplere temassız markaj yapmak oldu. Belki de uyum sorunu yaşadı ve başka bir Onana izleyeceğiz bu akşam.

Yorum Gönder

Ara