.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ekim 2023 Pazar

STSL 08 Beşiktaş - İstanbulspor



Tarih: 08 Ekim 2023 Pazar 16.00

Stadyum: Tüpraş Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Tugay Kaan Numanoğlu (BJK Karnesi  2G 2B 0M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Gedson Fernandes, Arthur Masuaku / Alessane Ndao

20 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Maça dair verilen bir muhtemel 11'e göre Beşiktaş maça;

Ersin/Rosier-Bailly-Omar-Onur/Amir-Salih-OX/Ghezzal-Aboubakar-Rashica 11'iyle çıkacak.

Hoca değişmemişçesine böyle bir kadro çıkarsa performans farkını gözlemleyeceğiz.

Oyunda, coşkuda, hırsta, mantalitede bir fark olacak mı göreceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

Burak Yilmaz'i degerlendirme acisindan ilk 11 fikir verdi bence. Bence her halukarda iyi veya yanlis bir antrenorun futbola bir bakis acisi olmali. Basindan beri takimla birlikte, birseylerin yurumedigini goruyor. Kendi fikrini yanstitan bir 11 cikartsaydi aklislardim. Ama yine ayni sekilde 4-3-3 olacaksa ve 1-2 oyuncu haric ayni tercihleri yapilacaksa bil ki Burak'tan da birsey olmayacak. Hayalim cift forvetli, Demir Ege'nin orta sahada ilk 11'de oynayacagi, Ox'un bir sekilde forma sansi bulacagi, Aboubakar'in yaninda Muleka veya Rebic'in sahaya cikacagi bir 11 idi. Ilk 11'i gordum, bildigin Senol Gunes kopya kagidi olmus, sadece Cenk yerine Muleka tercih edilmis. O da Masuaku yerine yerli ilk 11'e kondugu icin. Burak Yilmaz'dan da hoca olmayacagi belli oldu. Ki zaten antrenorluk tecrubesi 0 olan biri niye bizde birinci yardimci hoca oluyor o da muamma. Liyakatsizligin orneklerinden biri sadece.

koşu mesafesi dedi ki...

Beklediğimin aksine, Burak hocanın maç kadrosu yerli oyuncuları asgari kullanmak üzerine oluşturulmuş gibi.

Ersin/Rosier-Bailly-Amartey-Bahtiyar/Amir-Salih-OX/Ghezzal-Aboubakar-Muleka

(Ersin/Rosier-Welinton-Vida-N'Sakala/Josef-Atiba-Mensah/Ghezzal-Aboubakar-Larin kadrosundan daha mı üstün, daha mı alt düzeyde, tartışılır...)

Rosier kırmızı karttan kesik yememiş, tekrarını izleyince ikinci sarı ağır olmuş demiştim ben. Ağır Bahtiyar'ı tekrar sol bekte denemek ne derece mantıklı? Orta üçlüde sürpriz yok. Geri dörtlü bir tık daha oyun kurabilsin istenmiş sanki. İleride de Muleka'nın oynaması teknik bakış ile tribün bakışının farkını ortaya koyuyor.

Güneşli ama "Güneş'siz" bir gün. Tribün tepkilerini de merak etmiyor değiliz bugünkü maçta.

koşu mesafesi dedi ki...

İlk yarı itibarıyla eski teknik direktörün oyun mantalitesinden devam ediliyor. (10 sene önce modası geçmiş) Topa sahip olma takıntısı, hareketsiz ve boşa kaçmayan oyuncular, top Beşiktaş'tayken mıy mıy top çevirmeler, tamamen tek kanada yığılmış bir hücum şablonu, 1-0 öne geçince hazırlık maçı moduna geçmeler...

Şampiyonluk yolundaki rakipler 1-0'dan sonra 2'yi 3'ü kovalıyor. Beşiktaş'ta 1-0'dan sonra hücum coşkusu diye bir şey yok. Burak hocanın kenardan "konuşun konuşun" katkısı, bu enkazı kaldırmaya yetmeyecek gibi.

Tabi yönetimi ve transfer komitesini es geçmemek lazım. Ben teknik direktör olsam, hah nihayet top yapan stoper tandemi oturttum desem ve as stoperim ilk yarıyı tamamlayamasa neler hissederdim acaba? İşte son günde getirdikleri stoper. Sezon boyu kaç maç kaçıracak acaba? Yeni yine yeniden stoperde Necip Uysal izleyeceğiz.

Salih kadar ceza sahasına girdiğinde etkisizleşen başka bir oyuncu var mıdır acaba? Ceza sahasında topla buluştuğunda pozisyonun bütün heyecanı kaçıyor.

1-0'a yatmaya çalışılırsa Pendik maçı tekrarı olabilir. Yok yanlış anlamayın maç tekrarı değil, sonuç tekrarı.

GeceGezgini dedi ki...

Sol aciga Onur Bulut'u alarak ne kadar capsiz bir hoca olacaginin belirtilierini gosterdi Burak Yilmaz. Rashica dururken Onur Bulut nedir sol aciga allah askina.

GeceGezgini dedi ki...

Gol atmasi kendisinin sol acik olmadigi gercegini degistirmez :D

koşu mesafesi dedi ki...

Bu maç özelinde Tayfur'a parantez değil paragraf açmak lazım. Oyuna girer girmez orta sahaya dinamizm getirdi. Beşiktaş taraftarı böyle sürekli isteyen, ileri oynayan, mücadele eden futbolcu görmek ister.

Burak hoca ilk 11'i ile şaşırttı ama maç sıkışınca "yerli planı"nı devreye soktu. Bu sefer skor üstünlüğüne rağmen oyun üstünlüğü rakibe kaptırılmadı. Yerliler "özellikle Tayfur" getirdiği dinamizm ile maçı kopardı.

Bugün Necip dahi ekstra teknik ve soğukkanlılık yüklemiş gibiydi kendine. Rebic'in de ne kabahat işlediğini merak ettim bu arada.

Gelelim verilen, verilmeyen ve iptal edilen penaltılara. Bir de rakibe kırmızı kart çıkması gerekirken "tahminen sinyali kesilen? VAR'a". Beşiktaş'a 3 penaltı pozisyonundan sadece tek penaltı çıkacaksa ve rakibin kırmızı kartı açık açık es geçilecekse bu ya bu maçlık öyle denk gelmiştir ya da fragmandır.

Sıradaki maç olan Galatasaray deplasmanında yaşanacakların küçük bir kuplesini, futbolcuyken Donk tarafından kafasına vurulan ama faul beklerken GS "kulübesinin" kendisine güldüğü Burak (hoca), oyuncularına en detaylı biçimde anlatacaktır.

koşu mesafesi dedi ki...

Başkanın ve müstafi teknik direktörün şanssızlığından da bahsedilebilir.

Normalde FB veya GS bu kadar puan kayıpsız gitmez, yalandan da olsa şampiyonluk yarışına dahil olurdun. Daha çok uzak değil FB'nin küme düşme tehlikesi yaşadığı veya GS'nin 13'üncü bitirdiği günler...

Çok başka bir sezonda; yanlış transferlerin de, kadro plansızlığının da, mevcut puan kayıplarının da telafisi olabilirdi.

Ama bu sezon çok başka gibi...

Huzeyfe dedi ki...

Aslında Beşiktaş’ın hem geri dörtlüsü hem de ileri üçlüsü aşağı yukarı belli ve kalite olarak takımı şampiyonluk yarışında tutacak seviyede. Ama oyun yok ortada ve orta saha kurgusu yok. İki önemli problem var. Birincisi 10 numara yok? 4-2-3-1 oynamasına imkan yok kadronun. İkinci nokta da Onana haricinde 6 yok. Ne yapılabilir? Orta sahayı Amir-Gedson-Ox’tan kurup solda Muleka veya Cenk’i tehlikeli bölgeye atarak Gedson’la half space denen alan kullanılabilir. Sağda da Ghezzal içeri kat ettiği için çizgiden Rosier ve tehlikeli alandan Ox ile hücum edebilir Beşiktaş. İkinci topları Bailly ve Colley toplar, Amir geride çapa olarak kullanılır, top dağıtımını hızlıca yapabilir.
Şu kadar basit bir kurguyu Beşiktaş’ta deneyemedik. Bunun yerine, orta sahada topa en son dokunması gereken oyuncu Salih ilk topu dağıtıyor ve Beşiktaş ya top kaybetme geri kazanma kaosundan birşey üretiyor veya kazanamayıp pozisyon veriyor.
Bugün tek organize atağımız Amir’in half space’i kullanıp soldan çevirdiği Ox’un içeri atamadığı pozisyondu. Bunu sürekli yapmamız gerekirken biz tesadüfen 5 maçta bir kere filan yaptık.
Daha yaratıcı varyasyonlar da kurulabilir 2 forvetle filan ama gerçekten oyuna kafa yoracak bir hoca lazım.

Huzeyfe dedi ki...

Ha illa ki 4-2-3-1 oynayacaksak, bence Amir Demir veya Amir Onana, önlerinde Aboubakar. Forvette de Cenk oynar.
En azından Pendik, İstanbulspor maçlarında denenebilirdi.

koşu mesafesi dedi ki...

Aslında Beşiktaş'ın geride, ortada ve ileride çeşitli problemleri var. Şenol hocaya göre stajyer teknik direktör sayılacak Burak hoca, orta sahadaki problemle ilgili farklı bir şey denedi ve tuttu.

Birçok maçta, rakipten yenen baskıya çözüm olarak ön alanda yapılan oyuncu değişiklikleri çare olmuyordu. Çünkü Rashica bir Babel değil, Bahtiyar bir N'Koudou değil ve Muleka da Weghorst değil.

Bu kez (mecburiyetten) Salih'ten, taktiksel olarak Amir'den vazgeçildi. Gedson zaten yoktu. Dolayısıyla geri hat ve ileri hatta göre en oturmuş duran orta üçlüde, tümden değişikliğe gidildi. Tayfur'un müthiş dinamizmi maça keyif getirdiği gibi rakip İstanbulspor da git-gelli oyuna uyum sağladı.

Topa sahip olmada lig lideri olmak, sağ tarafa yığılmak ve kağnı hızında top çevirmek artık Beşiktaş adına rakipleri tarafından çözülen şeyler. Dün yeni bir şey denendi.

Sezon başı defanstan top çıkaramayınca Amir'in ortaya değil sağa veya sola gelip üçüncü stoper olması da Burak hocanın fikriydi galiba. Omar Colley'nin duran top gollerinde kimin emeği var onu da araştırmak gerek.

Gerçi Şenol hoca da lig ortasında gelmiş, sükseli bir galibiyetle başlamış, ardından GS deplasmanına gitmiş ve mağlubiyet almıştı. Mert'in üstün performansı farkın açılmasını engellemiş ve maç sonunda beraberlik şansı Weghorst'un ayağına gelmişti.

Şimdi milli aranın ardından Bayern maçı öncesi istim üstünde bir GS olacak karşı tarafta. Muhtemelen sürprizlerle dolu da bir Beşiktaş çıkacak sahaya.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş Günlükleri (10 Ekim)

Beşiktaş'ta derbi öncesi Gedson ve kaleci Mert'in sakatlıkları sürüyor. Salih de son maçta sakatlanmıştı. Omzu tutulan Bailly'nin ise maça yetişmesi bekleniyor.

---

Bazı Beşiktaşlı taraftarlar Seyrantepe'den puanla dönmek noktasında kuşkucu. İstim üstünde bir GS var. Ama GS iç sahada puan kaybedecekse bu ya FB ya BJK maçında beklenir. Bir de belki Adana. Bunlar dışında belki sürpriz bir Anadolu takımı.

---

Milli arada Cenk A Milli takım, Demir Ege U21, Semih ise U19 kampında. Yabancılardan Aboubakar, Muleka, Masuaku, Bahtiyar, Rashica ve Amir milli takımlarına katılacaklar. (Not: Masuaku'nun her sakatlandığında milli takımına katılabilmesi ne kadar da takdire şayan!)

---

Burak hoca, milli arada GS maçının taktiğini şu 11'e ezberletmeye çalışabilecek ancak;

Ersin/Rosier-Bailly-Amartey-Umut/Gökhan(Onana)-Tayfur-OX/Ghezzal-Rebic-Onur

Milli takımdan dönecek Masuaku(Bahtiyar), Amir, Aboubakar ve Rashica(Muleka) şeklinde 4 oyuncu da 11'e monte edilip GS karşısına çıkarılır gibi...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş Günlükleri (11 Ekim)

2032 şampiyonası için stadyumlarının seçilmemesine tepkili olan taraftarın serzenişi, Avrupa maçında stadyumu terk eden federasyon başkanına sorulunca ilginç şekilde "ulufe" benzetmesi kullanılmış.

Bu metaforda padişah kim? Ulufe olarak dağıtılan ne? Sipahi varsa o kim?

Ligler tatilken, maç yokken bile yeni bir "Beşiktaş-Federasyon" gerginliği çıkabiliyor. Ne enteresan...

Zaitsev dedi ki...

Çebi baskan, Demiroren zamanının kötü bir yansimasi gibi. Hep ağır konuşuyoruz ama etkisi yok, sallayan yok. Transferler bile ayni eksende. Kötü transferlerin arasina gaz alacak transferler.

Ormani bir sekilde yediler ama Besiktasi da bitirdiler mali açıdan. Hep FP yonunden hem gelecek acisindan sorun olacak.

@ koşu mesafesi

6 numaranin 3ncu stoper olmasi hocanin klasigi. Bunu Atibayla yapti, Selcuk ve Colman ile yapti. Simdi de Amir ile yapmaya calisiyor ancak baski gelince teknik açıdan yetersiz bu oyuncularin oyunu nasil açacağını hala çözemiyor. Elinde Selcuk, Colman, Sosa varken bir sekilde oyunu kurtariyorsun ama profil Amir, Atiba, Veli, Tolgay olunca oyunu acamaz, patlarsin. Patlatirlar.

Bence Gedson 10 degil 8 gibi degerlendirilmeli. Mumkunse sol acikta forvet kullanilmamali. Cenk hic kullanilmamali. Rebic takima monte edilmeli. Ox ve Ghezzal gibi topu tutabilecek, oyuna akil katabilecek oyuncular daha fazla sure almalilar. Necip yerine genc bir yerli stoper rotasyona sokulmali.

BJK4EVER dedi ki...

Takimda bazi sikintilar oldugu kesin. Savunmadan kaliteli top cikaramiyoruz. Hos, Saiss'in yerine ayagi duzgun stoper yerine takima atletik zenci dolurursan boyle olur.
Orta sahadakilerin pas temposu ve cabuklugu cok dusuk, hizli top ceviremiyoruz. Tek cabuk adam Gedson'un da pas kalitesi dusuk.

Hucumda cogalamiyoruz. Ceza sahasina kosup yapan 1 orta saha oyuncusu yok. Sol acik normalde duzenimizde uzak forvet rolunu dolduruyor, ama hucum kalitesi dusuk kalinca o da yetmiyor. Hucumda yaraticilik dusuk. Tek yaratici oyuncu Ghezzal, biraz da Aboubakar, o da kendine yaratiyor takim icin degil. Oyun sikisiyor. Bu sikintilar birlesince 70% topa sahip olup kaleye tek sut cekemeyen kabiz bir takima donusuyoruz.

Elde malzeme var. Belki bu oyun icin degil, ama baska bir oyun icin. Ama bunun icin deneme yapmak lazim. Senol Gunes yapmadi, yapmayacagi belliydi. Baska birsey deneyecek taktik bilgisi mi yok yoksa inat herifin teki mi bilemem. Burak da o sinyali vermedi.

Mesela ileride cogalma sorununa care bulabilirsin. 4-4-2'ye donersin, orta saha'dan adam eksiltirsin. Amir'i takimdan cikarip direkt bir oyuna gecersin. Takimda 4-4-2'nin kenarinda oynayacak Ghezzal-Rashica-Bahtiyar var mesela. Orta ikilide Gedson-Demir Ege-Oxlade'den ikisi rahatlikla olur. Hatta Ghezzal'i serbest oynatip diamond 4-4-2 de denenebilir.

4-3-3'ten vazgecmiyorsan ve oyun kuramiyorsan en azindan tempolu bir orta saha kurup kos-kos oyununa da donebilirsin. Demir Ege-Gedson-Oxlade yaparsin. Hucumda Muleka ve Rashica'yi kullanirsin, butun takima tempo yaptirip haldir haldir kosturursun overload edersin rakibi.

En azindan denenebilecek seyler. Ama temelde o kadar cok yanlis yapildi ki.
Takimin transfer doneminin basinda en cok ihtiyaci olan ayagi duzgun lider stoper ve yaratici teknik 7/10 alinmadi, o mevkiler bos kaldi.

2 tane siksen 11'e giremeyecek bombos adama 9 milyon euro bonservis bedeli akitildi. Mevki olarak dogru, oyuncu profili olarak yanlis adama sirf calim olsun diye 5.5 milyon euro bonservis bedeli odedik.

Kadro sisti, ihtiyaclar karsilanmadi. Yerli kurali cercevesinde elimizi rahatlatacak ucuz kulube yerlisi olacak Umut Nayir, Halil Dervisoglu, Koray Gunter gibi oyunculardan 1 tane bile indiremedik. Oxlade ve Rebic'e dunya kadar maas verdik, ama ilk 11'e mantikli bir sekilde yazamiyorsun bile.

Bu kadar temel kadro muhendisligi hatasinin ustune denemeye acik olmayan dinozor bir hoca gelince bu sekile burunduk. Bence herseye ragmen bu kadro'nun hakki bu futbol degil. Ama rakipler bu kadar gucluyken, Anadolu takimlari bu kadar zayifken egri oturup dogru konusmak lazim; lig bizim icin bitti bence.

Bu saatten sonra yapilacak tek sey yeni baskanin yeni sportif direktor ve hoca'yi getirip yapilanmaya baslamasi. Buna da Salih, Cenk, Demir Ege, Semih'in kontratlarini uzatarak baslayabilir. Bu sene zaten her turlu Demir Ege ve Semih kullanilmali.

3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğunun olduğu ligde, takımımızdan A milli takımın ilk on birine girecek oyuncuyu geçtim, kulübeden girecek oyuncu bile yok.

koşu mesafesi dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

-Mert formdayken Uğurcan'ı kesmişti. Kuntz zamanı yine sol bekte oynayan Valencia'lı Cenk'e demediği kalmamıştı milletin. İcra kamyonlarıyla poz vermesiyle meşhur gazeteciyle polemiğe de girmişti Kuntz sol bek tercihi yüzünden. Kapanan takımlara karşı Barış Alper yerine Cenk Tosun oynatılırsa şaşırmamak gerek.

-Onur, Beşiktaş transfer ederken milli oyuncuydu. Takımından bağımsız istikrarlı ve başarılı bir performans gösterdi sezon başından beri ama bu kez kadroya alınmadı. Salih zaten sakat. FB ve GS'de yedeğin yedeğinin bile milli takıma çağrıldığı yıllar boyunca Beşiktaş'lı Necip'in milli forma giyememesi aslında büyük skandal. Belki bir kez oynamıştır hazırlık maçında falan.

-Dün de Montella, Kuntz'a göre buranın raconlarına daha aşina olduğu için yurtdışında forma giyen oyuncular yerine ilk 11'i 4 FB'li, 3 GS'li, 1 TS'li, 1 Interli, 1 Dortmundlu, 1 Valencialı oyuncuyla oluşturdu.

Kuntz'dan Montella'ya bu kadar kısa süreli performans dalgalanması ayrı bir tartışma konusu...

---

Öte yandan, Amartey sakat olduğundan milli takım kampından çıkarılmış. Omzu tutulan Bailly ile beraber arada dinlendirilen Colley'yi de düşündüğümüzde Beşiktaş'ın stoperlerinin düzenli sakatlık seyri artık komedi filmi tadı vermeye başladı. Transfer komitesi çok enteresan bir iş yapmış. Ama Lyanco da eksik kalmasaydı bari.

koşu mesafesi dedi ki...

Çarşamba geldi. Yavaştan derbi havasına girmek lazım.

Normal şartlarda GS iddialıysa Seyrantepe deplasmanına puan yazmak kolay değildir. Ev sahibi olmanın "avantajıyla" taraftarı ve "takdir haklarını" arkalarına alıp işi ilk yarıdan bitirmek isteyebilirler.

Oranın atmosferini iki takımın formasıyla da tecrübe etmiş olan bir teknik sorumlusu var Beşiktaş'ın. Ama kısıtlı malzemesi var. Stoperde kim sağlıklıysa onu oynatacak mecbur. Milli maçta coşan Cenk'i 11'de başlatsa Cenk-Aboubakar-Ghezzal hattıyla maça çıkmak pres açısından bir nevi 8 kişi çıkmak gibi. Son maçın yıldızı Tayfur'u mutlaka kullanmalı. Bakalım nasıl bir plan hazırlayacak.

Ev sahibi, Bayern maçını düşünerek mi oynayacak acaba? Mert'in olmadığı ve defansın top yapamadığı bir denklemde Beşiktaş'a şok pres yapmak çok mantıklı duruyor. Son derbide GS'lilere ben tek siz hepiniz modunu açan Gedson oynarsa ona özel önlem alırlar herhalde.

yilmaz dedi ki...

Bu maç GS'ye Bayern maçı için moral maçı olacak gibi. Bu kadar kötümser konuşmak istemem ama GS tarafında önemli rotasyonlar yapılmadığı müddetçe bizim hayatın doğal akışında bu maçtan "kabul edilebilir bir mağlubiyet" bile almamız olası değil.

Maçın sonucununu ne olursa olsun Burak Yılmaz'a yazmam. Ama şunu da kabul etmek lazım, kendisi antrenörlük yeteneklerinden çok, yönetimin taraftarı mutlu etmek için antrenör kadrosuna kattığı bir isim. Yani hiç bir teknik direktörlük meziyeti, eğitimi yok.

Bunun yanında, kadro da inanılmaz sıkıntılar var. Evet farklı bir sistem ya da diziliş ile bu kadrodan da bir şeyler çıkartılabilir ama onun için de bir "teknik direktör" gerekiyor.

Ben GS'nin ne yıldızlarından, ne de stadın atmosferinden korkuyorum. Bu maçta benim ümitsizliğimin esas sebebi, GS'nin bizim iki kat hızımızda olması. İleri gideyim, bu maçta Tete, Ziyech, Zaha, Mertens değil, Kerem, Barış Alper, Boey fark yaratacak bence. Icardi'yi saymıyorum. Onun gol atmaması mucize olur.

Pragmatik davravıp, gömülü savunma oynayalım desek, onu da beceremiyoruz. Hızlı kontraya çıkacak tek bir oyuncumuz yok.

GS'nin aslında çok fazla zaafı var. Orta karar bir avrupa takımı hocası bunları çok rahat bulabiliyor. Molde ve Copenhagen maçlarında gördük. Ama bizim buraları değerlendirecek ne oyun pratiğimiz ne de oyuncularımız var.

Çok çok zor bir maç olacak.

koşu mesafesi dedi ki...

Son antrenman paylaşımlarına göre Beşiktaş'ta Mert kaleye dönebilir. Gedson da oynayacak gibi. O zaman ciddi eksikler sadece Salih, Bailly ve Masuaku kalıyor.

Beşiktaş'ın ne oynayacağı meçhul ama futbolcular maçı kafaya takarsa çok çok farklı şeyler olabilir. Son derbideki Gedson'un performansını hatırlatacağım tekrardan. GS'ye karşı bir başka oynuyor adam. Rizespor'dayken bile bezdirmişti GS'lileri.

Mert/Rosier-Amartey-Colley-Bahtiyar/Amir-Gedson-OX/Cenk-Aboubakar-Ghezzal böyle bir kadroda Bahtiyar Barış Alper'e karşı ağır kalır, Cenk bekini kovalayamaz ama Boey ile eşleşip hava toplarını indirebilir. Kerem'i de muhtemel ki Rosier karşılayacak.

Beşiktaş maçı iki bölüm olarak düşünüp önce durdur sonra vur taktiği de uygulayabilir.

İlk yarı 5-4-1 şeklinde Mert/Rosier-Necip-Amartey-Colley-Onur/Tayfur-Amir-Gedson-Rashica/Aboubakar; sonra (yabancı stoperlerden biri sakatlanır muhtemelen) ikinci yarıda 4-5-1 şeklinde Mert/Onur-Necip-Colley-Rosier*/Ghezzal-Amir-Gedson-Tayfur-Cenk/Aboubakar gibi bir dizilim olabilir.

*Boey hücuma çok çıkarsa pek denenmemiş olsa da Rosier'i sol beke çekmek çözüm olabilir. Ya da Rosier'i sağda bırakıp sol beke Tayfur çekilebilir. Bahtiyar'ı bu maçta beke koymak büyük hata olur.

Sondan bir önceki derbide Icardi'yi Talha ve Saiss yeterince marke edememişlerdi. Hele ilk golde Barış Alper sürpriz performansıyla defansın dengesini bozmuştu.

GS tarafında o maçtaki ileri dörtlü Rashica-Mertens-Barış Alper-Icardi bu maçta Rashica-Kerem revizesiyle sahaya sürülebilir. Beşiktaş tarafında ise Cenk-Salih-N'Koudou-Weghorst dörtlüsünden ikisi gitti, biri sakat, elde sadece Cenk var.

Salih yerine OX sırıtmaz, Aboubakar pres gücü dışında Weghorst'un önünde sayılır, Rashica N'Koudou kadar sprinter mi hayır, o denli bir kontra silahı mı o da tartışılır...

Yorum Gönder

Ara