.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Eylül 2023 Cuma

STSL 07 Tümosan Konyaspor - Beşiktaş

 


Tarih: 01 Ekim 2023 Pazar 19.00

Stadyum: Konya Belediye Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  10G 2B 1M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Tayip Talha Sanuç / Bruno Paz, Muhammet Demir

Cezalı Oyuncular: - 

11 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Çok da uzun olmayan bir süre önce GS'ye 3, FB'ye 4 atan takımın; TS'den 3, Adana Demir'den 4 yiyecek hale gelmesi transferle kadroyla falan açıklanamaz. Brugge maçına hiç girmiyorum.

Galiba geçen sene yarıştan koptuktan sonra iddiasız maçlarda bilmem kaç maçlık yenilmeme rekoru kıran Beşiktaş taraftarın zihninde bir yanılsamaya sebep oldu. Gittiği takımda süre alamayan Redmond ile gittiği takımın 1 ayda kiralamaya çalıştığı Saiss'in eksikliğiyle açıklanamaz geçen sezon ve bu sezon arasındaki uçurum.

Utku, Amartey, Bailly, Onana, Tayfur, Gökhan, OX, Bahtiyar, Rashica, Emrecan ve Rebic gibi nitelikleri tartışılır ama tam bir takım oluşturacak kadar da adam alındı.

İlk ihtimal; FB ve GS standartları çok yükseltti. Arayı açtı. Daha çekişmeli bir lig olsa Beşiktaş bu kadar vahim durumda gözükmezdi. Ama bir sürü takviye yapsa da geçen sene seri yapan diğer bir takım GS idi. FB'nin sezon başı geçen sefer de ışıltılıydı.

İkinci ihtimal; BJK içsel etmenler sebebiyle takım ve oyun olarak çöküşe geçti. Eğer durum böyleyse lig yarışından kopuş kesinleştikten sonra "kanka futbol muhabirleri" etiketli çok "özel haber" okuruz zaten.

Şampiyon olunduğu sene Sergen hocanın da 4 gol yenen bir Konya deplasmanı vardı ama transferler takıma tam adapte olamamıştı o zamanlar. İş oradan dönüp ligin ortasında gayriresmi şampiyonluğunu ilan eden bir Beşiktaş ortaya çıkmıştı. Sonra gol farkıyla nefes nefese ipi zar zor göğüsledi orası ayrı tabi.

Şimdi yine bir Konya deplasmanı. Artık şaka değil ciddi, puan kaybı kredisi kalmadı. Buradan iş dönecek mi görelim bakalım.

Futbol medyasında adet olduğu üzere kadroya neşter haberleri!!!

Okuduklarım çerçevesinde beklediğim ilk 11;

Ersin / Onur-Bailly-Omar-Bahtiyar / Amir-OX-Salih / Rashica-Aboubakar-Muleka

Serkbal dedi ki...

Bence takım içinde sabote gibi bir şey var, Konya bu maçı alır

koşu mesafesi dedi ki...

Düşen daha sıcak muhtemel 11'lere göre Beşiktaş;

Ersin/Rosier-Bailly-Amartey-Masuaku/Amir-Salih-Bahtiyar/Rashica-Aboubakar-Muleka 11'iyle çıkacak.

Son maçın faturası Colley, OX, Cenk ve Ghezzal'a çıkmış anlaşılan. Salih mecbur kesik yiyemez, ittirilerek forma şansı kazandı.

Kadro tutar mı göreceğiz ama neşter gibi neşter şöyle olurdu;

Ersin/Onur-Bailly-Colley-Bahtiyar/Amartey-Onana-OX/Muleka-Aboubakar-Semih. Gol atma sıkıntısından söz ederken şimdi aşırı gol yeme problemi çıktı ortaya. Bir süre çift defansif orta saha denenemez mi? Amir-Salih-Gedson zaten aman aman bir hücum katkısı vermiyorlar.

Ligde son üç maçta Beşiktaş'ın; attığı gol ortalaması: 1,33

yediği gol ortalaması: 2,66

Bu tabloyu terse çevirmek lazım ilk etapta...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş kadrosunda günün sürprizi Bailly oldu.

Mert/Rosier-Amartey-Colley-Masuaku/Amir-Salih-Bahtiyar/Muleka-Aboubakar-Rashica çıkıyor maça.

Beşiktaşlı taraftarların stopere ilk yazdığı isim olan Bailly yedeklerde. Tandemde Amartey-Colley var. Onun dışında beklenen kadro. Sezon başı Avrupa maçlarında işleyen; solda Muleka ortada Aboubakar modeline dönülmüş. Stadyumda Muleka'yı ıslıklayanlar arzu ederlerse maçı izlemeyebilirler. Deplasman diye Ghezzal yedeğe Rashica sahaya çekilmiş gibi.

Ama, Amir-Salih-Bahtiyar orta sahası hiç heyecan vermiyor. Suçu dikine oynamak olan OX, Belçika'da sahaya atılan Demir Ege ve müzmin yedek Onana kulübede olacaklar.

Zaitsev dedi ki...

Bu takim kafadan gol atmazsa cok zorlanir. Allahtan Konyada kötü.

Bence kiraya gönderilen Kartal ve Kerem su ana kadar oynayan 6-8 kombinasyonlarindan daha iyi oynarlardi.

Bence sorunumuz defans degil. Sorunumuz topu tutamamak ve ne yaptigimizi bilmemek. Yine sol acik Muleka. Forvet arkasi Bahtiyar. Belki de sol acik Bahtiyar, forvet arkasi Muleka. 2 turlu de kötü

koşu mesafesi dedi ki...

Neşter sisteme vurulmuş. Biraz da oyun anlayışına. Bahtiyar'ın sol açık, Rashica'nın sağ açık, Muleka ve Aboubakar'ın çift santrafor oynadığı bir formasyon vardı ilk yarı Beşiktaş'ta.

Çift santrafor oynanmasına rağmen top Konyaspor kalecisinin ayağındayken kimse basmıyor. Bir nevi geride karşılama. Bir nevi kontrollü oyun. Bir nevi Trabzon ve Adana deplasmanlarından ders çıkarma. Palyatif çözüm. Konyaspor kendi kalesine attı da pozisyonsuz ilk yarı 1-0 sona erdi.

Bu oyunla Beşiktaş'ın maçlarını sadece Beşiktaşlılar izler. FB ve GS öyle mi oysa?

Böyle Lucescuvari kısır 1-0 futboluna dönülecekse biraz geç kalındı. 8 puan fark atan takım rakiplerine köpekbalığı gibi saldırıyor çünkü. Yalnız Beşiktaş'ın çift santraforlu 4-4-2 ile savunmayı sağlamlaştırması ne kadar da enteresan.

Huzeyfe dedi ki...

Salih Beşiktaşın en büyük problemi. Topu ayağında tutamayan, topla dönemeyen, topu süremeyen sadece tek pas yapabilen orta saha oyuncusu olmaz. 6 numara belki. Zaten Amir’le sürekli pişti olmaları o yüzden. Gedson çıkınca orta sahada hiç hareket kalmadığı için ne ceza sahası çevresinde savunma yapabiliyoruz ne de rakip sahada mesafe katedebiliyoruz.

Ruşenaliduran dedi ki...

Takım maalesef umutsuz vaka galibiyete çokta sevinmedim ortada oyun falan yoktu takımda eli ayağı düzgün üç beş adamdan biri Chamberlain hocadan kesik yemiş ne alıp veremediği var anlamak mümkün değil

fidddas dedi ki...

ısrarla en önemli pozisyona transfer yapılmıyor. bu orta saha ile bu takımın üretmesi imkansız. çok uzun süredir en önemli problemimiz bu ama 3 tane yabancı stoperimiz var.
bir sürü birbirinin aynısı oyuncuyu birbirileri ile yer değiştirip yeni bir şey olmasını bekliyor hoca. bu sezonda tek beklentim yönetimin değişmesi ve bir futbol aklının göreve gelmesi. aksi durumda zar atmaya devam edeceğiz.

koşu mesafesi dedi ki...

@Ruşenaliduran

Chamberlain tabi ki kesik yiyecek. Maçlarda görmüyor musunuz sürekli rakip defans arkasına koşu gösteriyor. Bu girişimler takımın oyun planıyla uyumsuz. Mıy mıy geri pas ve yan pas yapması lazım 100 defa. Dikine futbol oynamaya çalışıyor OX. Ne gerek var topu kaybetme riskine girmeye?

@Huzeyfe

Bu Salih eskiden teknik bir topçuydu. Şimdi muhtemelen vücut ve kondisyon çalışınca formu ve sertliği artmış ama eski inceci yeteneklerini kaybetmiş gibi. Tek bildiği topu şişirerek aklınca estetik pas vermek. Yerden oynaması yasak galiba.

Sarper dedi ki...

Geçen seneki Ersin'le Mert rolleri mi değişti şimdi?

Ersin genç yaşına göre maça gayet hazır çıktı (tabi beklenen bu olduğu için aslında şaşılacak bir durum değil)

Haftalardır burada konuşuluyor. Ben kadronun türkiye standartlarında gayet iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum sizler gibi fakat orta sahası hariç. Açıkçası Ox gibi bir adam varsa kadroda orta sahayı onun verimli olacağı halde kurarsın. Yani heralde bu takımın ideal ortasahasının X oyuncu-Gedson-Ox olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz. Hatta 4-4-2 oynayan bir senaryoda bu ikisi formdayken başka birine de gerek yok bence.

Takımın elini kolunu bağlayan mesele türk oyuncuları, hala cenk ve salihle sözleşme imzalamaya çalışıyoruz. Demir Ege Salih'in yaptığı neyi yapamıyor acaba çok merak ediyorum. Problem fizikse, bu sene fizik yüklemesi yapar, maç tecrübesi kazandırır Salih'e güle güle dersin. Aynısı Cenk için de geçerli. bi de bu tipler hizipçi tipler, artık bjk'nin böyle adamlarla kaybedecek vakti yok.

Ben ne hoca ne yönetim sezon ortasında bıraksın istemiyorum. Sezon sonunu bu adamlarla görelim bir daha kapıdan girememecesine yok olup gitsinler. Taraftarın şenol sevdası da son bulsun.

Yorum Gönder

Ara