.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2023 Pazartesi

STSL 03 Yukatel Adana Demirspor - Beşiktaş


Tarih: 
27 Eylül 2023 Çarşamba 20.00

Stadyum: Yeni Adana Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk (BJK Karnesi  11G 3B 2M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Tayip Talha Sanuç, Gedson Fernandes, Ante Rebiç / Badou Ndiaye, David Akintola

Cezalı Oyuncular: - / Benjamin Stambouli, Ertaç Özbir, Kevin Rodrigues

22 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Normal şartlarda (Beşiktaş için) zor deplasman ama hem erteleme maçı statüsü sebebiyle bir kısım transferleri oynatamayacak olması hem de son maçta cezalı duruma düşen oyuncuları sebebiyle Adana Demir oldukça dezavantajlı bir vaziyette.

Galiba Beşiktaş adına sadece Bailly oynayamayacak. Son iki maça bakılırsa büyük kayıp tabi.

Beşiktaş bu durumda; Mert/Rosier-Necip-Colley-Masuaku/Amir-Salih-OX/Cenk-Aboubakar-Ghezzal 11'iyle çıkabilir.

Gedson dönse de hemen riske edilmez, zaruret harici kazanan kadro bozulmaz falan filan.

Pheaglix dedi ki...

size kayseri maci senol gunes'e ligin anahtarinin 60 dk boyunca surekli yan pas yapan stoperler degil de ceza sahasina mumkun oldugunca cok adam sokmak ve forvet kosusu yapan orta sahalar oldugunu gostermis midir? ben pek umutlu degilim.

takimin ideal onbiri az cok netlesti gibi. gedson'un dinamizmine, ox'un kosularina ve ghezzal'in beynine ihtiyacimiz var. ilaveten abus'un tavsanlari ve cenk'in bitiriciligi ve turk pasaportu da lazim. senol gunes'in kafasini kessen 4-4-2 oynatmayacagini da dusunursek lig icin ideal onbirimiz soyle gibi: mert/onur-bailly-omar-masuaku/amir-gedson-ox/cenk-abou-ghezzal. avrupa'da rosier onur'u keser ama ortasahada ox degil de salih oynarsa tum hucumumuz abou tavsanlarina ve kornerlere kaliyor. salih ox'un yaptigi kosulari yapabilecek olsa ox'u kesebilirdi. rebic de cenk'i kesebilirdi ama turk pasaportu cenk'i vazgecilmez yapiyor ve cok farkinda degiliz ama rebic negredo mobbingi yiyor olabilir (ama durum negredo'da oldugu kadar bariz degil henuz, yaniliyor olabilirim).

ben ne oynadigimiz oyundan ne de senol gunes'in ads'nin antitezini uretebileceginden umutlu degilim. ads dorduncu kalecisi ile maca cikacak deniyor ama biz sut bile cekemiyoruz ki, kaleye malzemeciyi koysalar bile fark etmeyecek. bence en iyi ihtimal kayseri maci gibi tatsiz galibiyet ama muhtemelen zar zor koparilan beraberlik maci olacak. umarim yanilirim da bu mac takimi havaya sokacak maclar serisinin baslangici olur.

Huzeyfe dedi ki...

Şenol Güneş doğru oyunu görse bile inatçı, adamcı yapısı onu oynatmasına izin vermez. Ancak Salih sezonu kapatırsa filan.. Onda da yine Ox’u iyi oynarken çıkarır, saçma sapan gıcık işler yapar. Ben hiç ihtimal vermiyorum.
Şenol Güneş kendi bildiğini yaparak kötü oynayıp zoraki kazanmayı, doğrusunu yapıp iyi oynayıp rahat kazanmaya tercih edecek tipte bir adam. Biliyoruz artık.

Bunların ötesinde, oyuna kafa yormayan, ezber-klişe basitliklerle hazır kurulmuş sistemlere gelip çöken, Türk futbolunun parazitlerinden biri.
Bir yerden sonra kendini geliştirmeyi bırakınca böyle oluyor işte.

Şenol Güneş takımın dümenini Quaresma'ya verdiği bütün stratejisini onun birebir kalması üzerine kurduğundan beri sürekli pragmatik gidiyor.

"Keyif alacağız, keyif vereceğiz" söyleminin için boşaldı. Ben sahada keyif alan bir oyuncu grubu görmüyorum. Statik, hareketsiz, temposuz, birebirlerde adam eksiltemeyen, sırtı dönüp yüzünü kaleye dönemeyen oyuncular. Ghezzal ve Ox bunu yapabiliyorlar ama onlar da fizik olarak %60lar civarında.

İlginç kısmı ŞG kariyerinin hiçbir yerinde olmayan 4-3-3 ile sinerjisi ve verimi düşük bir oyun oynuyor. Bunda kadronun hem fizik, hem teknik olarak yetersiz olmasının da büyük etkisi var. Raschica dışında hiç bir kanat beklerini kovalamadığından sürekli 2 vs 1 pozisyonlar yaşayıp kanatlardan deliniyoruz. Bunun bir de merkez tarafı var. Bu kadar ceza sahasından uzak oynuyorsak bu adamlar tam olarak ne yapıyorlar ? Tempo dikte etmeyeceksek, gerektiğinde pas ile rakibi yoramayacaksak 2 tane 8 numara ile oynamanın anlamı ne tam olarak ? Açıkçası Brugge maçından sonra epey umudumu kaybettim.

Biraz laz şansı ile bu maça giriyoruz, muhtemelen orjinal ADS 11'inde 7 kişinin eksik olduğu bir maç oynayacağız. Ben normal şartlarda bu maçta ligden kopacağımız düşünüyordum ama fırsat elimize geldi.

GeceGezgini dedi ki...

Cenk senin ayaginin ayarini seviyim demeye geldim

GeceGezgini dedi ki...

Mert ve Cenk resmen icine ettiler tum ilk yarinin. Aboubakar cherry on the top.

Ikinci yari Cenk-Rashica yapmamiz lazim, ama Senol prensini oyundan cikarmaz

BJK4EVER dedi ki...

Oyunu kisilerin uzerinden okumaya gerek yok. Sahada gram akil, organizasyon yok. Tamamen kisisel becerilere dayali, karman corman tam bir Fatih Terim kaos futbolu izliyoruz. Transfer doneminde yanlis hamleler yapilmis olabilir, ama bu kadronun karsiligi sahadaki futbol degil.
Daha 5. haftada pisi pisine lige veda ettik. Asil loserligimiz ic saha macinda ortaya cikacak. GS bu durumda olsa adamlar 60.000 kisi maca gidip hem hoca'nin hem baskanin anasina avradina oyle bir sover ki zorla istifaya zorlar. Bizimkiler en fazla maca gelmez, bu cark boyle devam eder. Bu rezillik karsisinda bunlari istifaya zorlayamiyorsan zaten DNA'nda winnerlik yok demektir.

GeceGezgini dedi ki...

Cenk i izlerken ben yoruluyorum. Inanilmaz gücsüz. Bu halde nasil ilk 11 e yaziliyor aklim almiyor.

turgay dedi ki...

Haftalardır temposuz kağnı gibi top çeviren bir takımız. Hala aynı zihniyetle devam ediyoruz. Hocanın kafa takımda değil sürekli başka şeyler konuşuyor. Bu sene daha çok uzun biran önce bitse keşke

Pheaglix dedi ki...

getirin oradan tirana'yi senol hocam sov yapacak. iki golu de mert yumurtladi (o da sagolsun ligde son 3 macta 2 maci kaybettirmis oldu) ama @bjk4ever'in dedigi gibi, sahada en ufak bir organizasyon yok. su golleri yemesek ikinci yari yine alakasiz bir gol bulmadigimiz surece yine ya berabere kalir ya kaybederdik.

ama senol gunes fanboylarina sorsan takimin su halinin tek sebebi manchester city kadrosu kurmayi beceremeyen yonetim. hani elindeki oyuncularin kalitesi zaten anadolu takimlarini ust uste koyup ikiye katliyormus, zamaninda almadilar diye sovdugun stoper yerine necip oynadiginda bile 2-3 rakibin haric hepsinden daha kaliteli oyuncu, falan cok onemli degil. senol hocam takimi bayern yapiyordu, ama talisca ve stoper almadiginiz icin umraniyespor oluyoruz. yonetim gitsin, senol gunes ile 10 yillik sozlesme yapilsin hemen. o olmazsa da sergen yalcin gelsin, o da iyiydi.

GeceGezgini dedi ki...

Chamberlain e kesilmis fatura. Fazla söze gerek yok :D

GeceGezgini dedi ki...

Bari 3-0 . 4-0 yenilelim de su lazlardan kurtulalim. 3-2'ye falan hic gerek yok

BJK4EVER dedi ki...

Lige havlu attik, gecmis olsun. Konya ve Istanbulspor'u hasbelkader yensek bile GS deplasmaninda hic sansimiz olmaz, rahat rahat yenerler bizi. Hele kalede Ersin olursa yuz kizartici skor da cikabilir.

Yonetim degismeli, ama once hoca gitmeli. Giden kadar gelecek hoca da onemli. Bu yonetim vasifsiz oldugu icin dogru hoca tercihi yapabileceklerini de zannetmem.
Maalesef kisir bir donguye girdik. Seyirci tepki gosterip hepsini gonderene kadar cikamayiz da.

Takim hakkinda fazla sey soylemeye gerek yok. Iyi oynayan Chamberlain vardi, o da hoca'nin mobbing kurbanlarindan biri oldugu icin devre arasinda cikti. Bu arada Cenk ve Necip sahada patir patir tuvaletlerini yaparken bile evlat kontenjanindan oynamaya devam etti.

Bu takimdan ilk kesecegim adam Aboubakar olurdu. Geldiginden beri fiziksel olarak tamamen bitik durumda. Pivot rolune burunse eyvallah, ama surekli orta sahaya gelip top aliyor ve takimin hucumlarinin icine ediyor. Bencil, agir, gucsuz, toplu oyunda saafi zarar. 90. dakikada 10 saniye icerisinde 3 kere topu alip 3 kere arkadasi musaitken atmadi tam 3 kere top kaybi yapti. 10 saniyede 3 kere. Olacak is degil. Takim adam gibi top oynasa zaten Aboubakar'in hokkabazligina gerek de kalmaz. Bitirici olarak Cenk de oynar, en azindan kontenjan saglamis oluruz.

GeceGezgini dedi ki...

Yönetim ve hoca ya beraber gidecekler, ya da ikisi de kalacak. Birisinin kalip digerinin gitme ihtimali yok bence. Senol'un Gs deplasmanina cikacak yuzu oldugunu sanmiyorum, o yuzden ya bu hafta ya da Konya macindan sonra birakacaktir. Konya macinda da yenilecegimizi dusunuyorum.

Maalesef ortada duzgun bir proje de yok. Nasil olacak bilmiyorum. Hasan Arat'i dinledim gecenlerde, o da cok ici bos ve populist konusuyor. Secim vaatlerinden birisi Ataturk heykeli dikmek olacakmis. 5 milyar borcumuz var, takim lige havlu atmis, ugrastigimiz seylere bak.

Serkbal dedi ki...

Başkan kendi kellesi gitmeden önce şenolun kellesini alır, bakalım yeni hoca kim olacak, sonraki kelle başkanın

BJK4EVER dedi ki...

Mactan sonraki goruntu Senol Gunes'in sadece cok kotu bir antrenor degil, cok cok kotu bir insan oldugunu ispati. Salih'e Semih'e yaptiginin benzerini yapti. Rakibe sarilan Aboubakar, Bailly olsa sikardi o hareketi yapmak. Ki yapilan sey de rakiple mac sonrasi sarilip vedalasmak, sahada kendi arkadaslari dahil herkese cemkiren Cenk'e birsey demeyip mac sonrasi rakibe sarilip veda eden adami o sekilde itmek de ne bileyim. Sonra tabii ki bazi oyuncular isteksiz olur. Salih olsan bu herif icin kilini kipirdatirmisin? Bu herif takimin basinda oldugu surece bazi oyunculari kaybetmeye de mahkumuz. Demir Ege, Semih, Salih yerinde olsam sozlesme uzatmam gider gerekirse FB veya GS'de 5. tercih olur keyfime bakarim bu herifle ugrasacagima. Rebic, Chamberlain vs zaten saldi veya salmak uzere. Ego'suyla, inatlariyla, ezebilecegi insanlari secip ezmesiyle inanilmaz kotu bir insan. Futbol mutbol hikaye, umarim hicbirimizin hayatinda Senol Gunes gibi insanlar olmaz, hepimizden uzak durur o tip insanlar. Basarili oldugu donem dahil neden kendisinden nefret ettigimi ispatladi sagolsun, daha agir konusurdum da gerek yok. Bize uzak Allah'a yakin olsun.

Zaitsev dedi ki...

Rakip topu bize verip kapandığı zaman oyunu çözemiyoruz. Duran top, karambol harici gol üretmiyoruz. Bu yeni bir durumda değil, 2017-2018de ve 2018-19da da bunun aynisi oldu.
Adamlarin comez antrenörü araştırmış ve bunu görmüş. Bugune kadar bize saldıran takim topun arkasina geçip beklemis. Bizim kurt antrenorumuz senelerdir ayni ezbere devam.
Mac sonu yönetimi korumak icin kendini one atmasi ilginc geldi. Muhtemelen 1-2 maglubiyet sonrasi istifa edecek gibi geldi.

Maca gelirsek, sahaya Necip dahil 4 Turk ile niye cikiyoruz? Amartey niye kulubede.
Rakip ortadan elini kolunu sallayarak gelecek ise Amir niye oynuyor? Oynasin Demir Ege. Daha kotu oynamaz.

Mertte mactan once sorun var miydi acaba? Bile bile mi oynatildi. 2 macta bir Mert boyle yumurtlayacak ise niye oynatiliyor. Oynasin Ersin. Daha kotu oynamasi imkansiz. Oynatmayacaksak niye tutuyoruz kadroda Ersini. Yollayasakdik Nice'e.

Cenk ile ilgili cok yazdim. Bence yaptigi transferin ekmegini yiyor hala. Kosmaz, ziplamaz, ofsayta duser. Isin ilginci bitiriciliginde de büyük düşüş var. Normalde bu yetenekte pek kayip olmaz.

bizden bu gidisle ilk 5 cikmaz. Avrupada yabancilar piyasa icin kendilerini zorlayabilirler belki. Ama hoca devam ettikce isler iyiye gitmeyecek.

Huzeyfe dedi ki...

Birçok insan sene başından hatta geçen sene sonundan itibaren orta sahada Amir-Salih’le ciddi üretim ve hareketlilik sorunu olduğunu görüyordu ve bunu dile getiriyordu. Ama hoca adına futbol dediğimiz oyundan o kadar kopuk ki bunu gözlemleyecek durumda değil. Oyuncuları motive ederek oyunu düzeltebileceğini sanıyor. Ayrıca şampiyonluktan itibaren egosu inanılmaz seviyelere ulaştığı için yardımcıları bilgisi veya birikimi olmayan fikir, proje, çözüm üretemeyecek, “evet müdürüm” kafa yapısındaki insanlardan seçiyor.
Beni en çok Şenol Güneş iki hafta erken gelseydi şampiyonduk kafası rahatsız ediyor. Bu adam Leekens’in, Biliç’in ve hatta Valerien’in yancısı. Bu yabancı hocalar eksin Şenol gelsin biçsin.
Yazık, günah cidden.

Bu takıma geldiğinden beri hazır yapılanmanın içine ediyor yaptırdığı saçma sapan transferlerle. Ve acayip kurnaz, kamuoyu önünde kendini korumak için be gerekirse yapıyor. Bazen yanlış olduğunu bildiği halde belli konularda susuyor ki tepki yönetime karşı olsun. Yer geliyor konuşuyor, alt metin hep aynı. Ne yapalım stoperde Necip var: “Yönetim transfer yapmadı” maaşlar yatıyor sorun yok: “futbolcular oynamıyor”
Halbuki ANÇ onu buraya getiren adam. Cenk, Salih, Necip Şenolcu tayfa. Hepsini silip atıyor gerekirse.
Egosu için babasını satacak tipte adamdan kimseye hayır gelmez. Genç, başarıya aç, kendini takımın önünde görmeyecek, önyargısız hoca lazım Beşiktaş’a.

GeceGezgini dedi ki...

@Zaitsev; "Mac sonu yönetimi korumak icin kendini one atmasi ilginc geldi. Muhtemelen 1-2 maglubiyet sonrasi istifa edecek gibi geldi."

Yeni yönetimin ilk isinin kendisini göndermek olacagini biliyor. O yüzden daha önce hic yapmadigi gibi yönetimi savunuyor.

Mert icin; mactan önce de sorunu vardi dedi. Gercekten akil tutulmasi yasiyor galiba. Sakatlik sorunu var dedigi mevki kaleci ve iki topu da bir guzel yumurtladi sakat sakat maca ciktigi icin buyuk ihtimalle.

Bundan sonrasi icin, eldeki mevcut kadrodan guzel bir yemek yapacak bir hoca bulmamiz lazim. Sergen gibi populist bir hamle yapabilir ANC ama taraftar bunu yer mi emin degilim. Yiyebilir.

Ya da feda diyip, fabrika ayarlarina donecegiz, yonetim gidecek ve Samet & Sifo & Riza dan birisini getirecegiz.

Ya da 2001 Serdar Bilgili zamanina isinlanip, teknik kadrosu guclu bir hoca, scouting bilgisi olan bir sportif direktor vs ile yapilanmaya gececegiz

Fernando! dedi ki...

11in yenilenmesi gerekiyor, Salih ve Amir takima liderlik edemiyor, suyun akisini degistiremiyor, hedefi sampiyonluk olmayan takimlarda fark yaratabilirler ancak bu orta ikili bizim icin buyuk bir sorun.

Ali Ece Amarteyli 4-4-2ye dönelim Ghezzal Rashica kanat Abou Cenk forvet olsun demis, denenebilir. Hocanin caresizlik kaynakli agresiflik gösterdigini dusunuyorum, Salih bunu unutmustur belki, kameralarin önünde yapilmamasi gereken birsey ama senordur ne yapsa yeridir diyip gecistiriyoruz.

Hocanin veya baskanin gidecegini dusunmuyorum, max secim olur ve onu da tekrar baskan alir bu kongre duzeniyle, bu ekip basarili olamazsa bu ekip basarisiz olacak bu ekip hic degismeyecek diye dusunuyorum, aralarinda karadenizli dayanismasi var.

Zaitsev dedi ki...

@ Huzeyfe'nin dediği gibi hocanın yanılgısı motivasyon ile kısıtlı adamlarla işi döndürebileceğini düşünmesi. Tolgay-Atiba'yı veya Amir-Salih'i aylarca motive et, alacağın verim bellidir.

 

Samet hocanın bir yere kadar götürebildiğini, Rıza hocanın ise işler ciddiye binince içindeki Anadolu takım antrenörünün piyasaya çıktığını gördük. Bence bunlar olmaz.

Bence hoca aramaya da çok gerek yok. En kötü ihtimal Burak geçsin takımın başına. Hatta biz bugüne kadar Şifo'yu niye hiç düşünmedik? Bu adam İngiltereye gitti, eğitim aldı. TRT için mi yaptı bunları?

 

Bu arada Ersin'i taraftar gözünde bitiren sorun yine başladı. Rakiplere adımlayarak şut attırmaya başladık. Dün Adananın zorlanıp çektiği şut neredeyse yok. Oyuncu kazma da olsa 2 adım atıp topa vurursa, o top köşeye gider. Topa baskı mevzularını hatırlamamız gerekecek.

 

@ GeceGezgini

 

ANC'yi savunmasının daha önemli nedeni, onları getiren yolu isteyerek veya istemeyerek kendisinin açması olarak görüyorum. 2018-2019 sezonu başında ortada hiçbirşey yokken para mevzusunu ortaya atan kendisiydi. O lafı ettikten 2 gün sonra kongre kararı alınıp ANC yönetim dışında bırakıldı. Bizim spor basınımız hiç bunları kurcalamadı mesela. Ondan sonra da FOPN dalgası koptu ve Orman yönetimi bitti.

Ruşenaliduran dedi ki...

Neresinden tutarsan elinde kalıyor yönetimin yaptığı transferlerin hemen hemen hepsi ya sakatlık geçmişi olanlar yada Besiktas seviyesinde olmayıp dünya kadar para harcanan yetersiz oyuncular Chamberlain Rebic Eric Bailly sakatlık geçmişi olanlar sakatlık sorunu olmazsa bayağı katkı verecekler Chamberlain ve Bailly bunu gösterdi oynadıkları futbolla ama ya sakatlanırlarsa korkusu var Rebic henüz o çabayı göstermedi
Bahtiyar Onana ve Rashica'ya 15 milyon eurodan fazla bonservis verildi Bahtiyar ve Onana rotasyonda bile yoklar Amartey yerine Djiku alınsa daha iyi olmaz mıydı Balık baştan kokar afrika kupası da cabası emeği geçen herkesi Allâh bildiği gibi yapsın böyle bir kadro mühendisliği yok hiç bir yerde hiç bir takımda sorsan Anc yüzde doksan dokuz şampiyon olacağız der neyine güveniyorsa artık son gülen iyi gülermiş güya

Yorum Gönder

Ara