.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Eylül 2023 Cumartesi

STSL 06 Beşiktaş - Mondihome Kayserispor


Tarih: 
24 Eylül 2023 Pazar 17.00

Stadyum: İnönü Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Şansalan (BJK Karnesi  3G 3B 1M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan / Miguel Cardoso

12 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Çağdaş hocanın Kayserispor'u olsa daha farklı yorumlar yapılırdı. Yeni hocaları ve açılmış tahtalarıyla yine de tehlikeli bir takım.

Beşiktaş'ın ne yapacağı ise tamamen sürpriz. İki maçtır sahada oyun namına bir şeyler görmek güçtü. 1 yenilgi 1 beraberlik üzerine kendi evinde galibiyet için çıkacaktır sahaya.

Kale güven veriyor ama kampa değil lige bile yetişmeyen stoper tandemi nedeniyle takımın oyunu tam oturamadı. Colley de sakatlanmaya başladı, Amartey-Bailly-Colley-Necip derken stoper tandemi bir türlü oturmadı. Sezon boyu kimler sağlıklıysa onlar oynasınla devam edilecekse Beşiktaş'ın işi gerçekten zor.

Ortada Amir-Gedson çakılı, üçüncü oyuncu için Salih-OX-Demir Ege denemeleri devam ediyor. Onana pek düşünülmüyor. Bu üçüncü isim 10 numara orijinli Bahtiyar olsa belki daha mantıklı olacak.

İleri üçlüde artık Rashica, Aboubakar, Cenk bekleniyor. Rashica servis yapacak diğer ikisi gol atacak. Temel plan bu.

Peki Brugge maçında hırpalanmış takım şöyle bir rotasyon yapabilir mi?
Mert/Onur-Bailly-Colley-Tayfur(Masuaku)/Amir-Gedson-Bahtiyar/Rashica-Aboubakar-Cenk

koşu mesafesi dedi ki...

Çağdaş hoca dedik çağdaş futbol dedik ama GS karşısındaki Başakşehir'in maçın sonlarındaki oyunu neydi öyle? Adeta 2-1'lik skor yeterliymiş gibi öyle yavaş öyle rahat oynadılar ki, izleyenler şaştı kaldı. Ligdeki takımlar bu çaptayken FB de GS de derbiler hariç tulum çıkarmaya oynayacak galiba.

Beşiktaş yarışa dahil olmak istiyorsa 1-0'dan ziyade 4-3'lük skor alacak bir oyun sistemine dönmeli.

Zaitsev dedi ki...

Oyun hakimiyeti sorununu çözmeden sol acikta forvet oynatmaya devam edersek,
Gedson'u inatla forvet arkasi oynatmaya calisirsak,
Onurdan acik oyuncusu yaratmaya devam edersek bizden bir halt olmaz.

Sol acikta forvet oynamasi icin Sosa, Ghezzal veya Q7 etkisi yapacak oyuncu lazim. Var mi su an direk oynatabilecegin? Belki forvet arkasi Ox veya Rebic ama ana kadro icinde dogru belli sure bulamadilar.

Ayrica kale de guvende filan degil. Mert iyicene kumara donmeye basladi. Trabzon macinin icinden gecen Mert, Brugge macinda 2 top cikarinca benim icin guvenli olmuyor maalesef. Yasi 25ten buyuk olan bizim icin makbuldur. 4-5 maci daha batirsin sonra benim tarafa gecersiniz.

Zaitsev dedi ki...

Iyi oyuncu tabi ki istenir ama ön tarafin iyiyse 1 tane U21 stoper koy takima yedirirsin bu kadroda. Topu tutmayi başarıyorsan 2 tane de genç olur.

Bazi tercihleri degismeyecegi icin hocanin, ona gore brnim kadro tercihim

Mert / Rosier Necip(yerli stoper) Colley Masuaku/ Salih Gedson // Rashica(saglamsa Ghezzal) Ox Rebic / Aboubakar

Önce Trabzon'da taktik olarak dağıldık sonra, Brugge deplasmanında Beşiktaş tarihinin bence en rezil futbollarından biriyle aciz duruma düştük. Trabzon maçı sonrası biz takımdan bir nabız beklerken bunlar komaya girdiler. MEvcut durumda içeride yolunda gitmeyen birşeyler olduğu aşikar. Çok iyi bir takım değildik ama bu kadar kepaze bir takımda değildik.

Kadroydu, sistemdi bunlar psikolojik olarak güçlüysen tartışmaya açılabilir şeyler. İsteksiz bir takıma önce istek verebilmek lazım. Hoca bence Adana Demir maçı ile havluyu atacak. Bu maçın o yüzden çok da bir önemi olmadığını düşünüyorum. Genelde kervanı yolda düzeriz ama 2 senedir top oynamayan Ox, Rebiç ve Ghezzal'i aynı anda forma sokmak gerçekten zor iş ...

koşu mesafesi dedi ki...

İnternette maçın muhtemel 11'lerini tarayınca 2 farklı 11 görebiliyorsunuz.

Mert/Onur-Bailly-Omar-Masuaku/Amir-Gedson-Salih/Rashica-Aboubakar-Cenk veya

Mert/Onur-Bailly-Amartey-Masuaku/Amir-Gedson-OX/Ghezzal-Aboubakar-Cenk şeklinde.

Kesişim kümesini alırsak Beşiktaş'ın maça;

Mert/Onur-Bailly-?-Masuaku/Amir-Gedson-?/?-Aboubakar-Cenk 11'iyle çıkması bekleniyor. Üç forma için 6 aday var (Omar-Amartey-Salih-OX-Rashica-Ghezzal)

Kesişim kümesinde 3 yerli hali hazırda var. Ama kombinasyon imkanım geniş olsun diye 3'ten fazla yerliyle başlamayı da seviyor teknik direktörler.

Brugge deplasmanında gayet olumlu iş çıkaran Demir Ege'nin muhtemel 11'lerde olmaması enteresan. Omar sağlıklı değilse Amartey ve Necip arasında pek fark yok gibi. Demir Ege mesajının alıcısı kimdi acaba? Salih ve OX aynı 90 dakikayı 60-30 olarak gayet paylaşabilirler. Mesele kimin başlayacağı. Bahtiyar orta üçlü değil kanat rotasyonunda düşünülüyor anladığım kadarıyla. Ghezzal'ın da 11 başlaması sürpriz olur ama Rashica ile 90 dakikayı 70-20 olarak paylaşabilirler.

Dikkat! Semih diye bir oyuncu vardı. Ufak bir sakatlık yaşadı diye unutulmasın!!!

koşu mesafesi dedi ki...

Maça 3 saatten az kala Gedson'un sakatlandığı veya dinlendirileceği haberleri düşmeye başladı. Tabi yine gayri resmi kanallardan. Kadroda Gedson yoksa iletişim başarısını tekrar tebrik etmek gerekiyor.

Bailly de son maçta (kendi ilk maçında) sakatlanıp çıkmış olabilir. Maç önüne bakarsan Talha ve Emrecan'dan başka sakat yok ama kadro açıklandığında çeşitli sürprizler olabilir.

O zaman ideal takımı kuramıyorsan, gündüz iç saha maçına hücumcu kadroyla çıkıp farklı bir şeyler deneyebilirsin:

Mert/Onur-Onana-Amartey-Masuaku/OX-Amir/Rashica-Aboubakar-Cenk-Rebic

Ön liberodan bozma stoperler, hücumcu bekler, 2'li orta saha, 4'lü hücum hattı. Bir maçlık palyatif çözüm.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni transfer 18 numara süper. Şaka bir yana bir Ghezzal takımı bu kadar mı değiştirir?

Mert/Onur-Bailly-Colley-Masuaku/Amir-OX-Salih/Ghezzal-Aboubakar-Cenk 11'i ile çıktı Beşiktaş.

Bailly-Colley tandemi sakatlanmazlarsa cuk oturmuş gibi. Aboubakar yine yokları oynuyor.

Salih yerine Rebic olur Bahtiyar olur biri girebilir. Hücum iştahını ve paslaşmaları bir tık arttırmak gerekiyor daha net pozisyonlar için.

Kayserispor'de Thiam (a.k.a bazen Türk futbolu gelişsin diye hediyelik bazen tahta kapatan dava unsuru) gol için fırsat kolluyor.

Zaitsev dedi ki...

73teki degisiklikler ile takim IQsunu 40 puan filan düşürdük. Onde olmasaydik isimiz epey zora girerdi.

Ghezzal ve Ox ile topu kosturan bir takim haline geldik. Oyun akli yuksek topcular bu yuzden onemli. Yoksa koş-koş ile bir yere varamayiz

koşu mesafesi dedi ki...

3 puan geldi Beşiktaş adına hoş da. Artık stoper olmuş Necip bile orta sahada oyuna giriyor ama Rebic 1 dakika süre almıyor. Onana evde maç keyfi yapıyor. Sırf Onana'nın 4 yıllık 10 milyon Euro'dan fazla maliyeti var kulübe. Rebic'in sözleşmesi hadi yine 2 yıllık. Ama onda da 5 milyon Euro maliyet var.

Bu oyuncular alındığında teknik direktör Şenol hoca değil miydi? Sakat denilen Bailly'ler Ziyech'ler Zaha'lar OX'lar Ghezzal'lar oynarken Rebic ve Onana neden hiç süre alamıyor? Kilo fazlası var denilen Ndombele bile oynuyor Onana kadro dışında.

Beşiktaş'ın bu kadar parayı boşa harcama lüksü mü var? Bu iş Lens, Ljajic, Douglas ve N'Sakala gibi sporla sağlıklı yaşama dönerse hiç şaşırmam.

Not: Bahtiyar açık oyuncusu olmak için çok ağır değil mi?

koşu mesafesi dedi ki...

Maç duran toptan 1-1 olunca oyuncu değişikliğini erteleyen teknik direktöre şaşırdım. Akan oyunda olmadı gol, bir şeyleri değiştirmek lazımdı dedim. Salih çıkmalı dedim. Değişiklik olmadan Salih'in asistiyle gol geldi ve 2-1 oldu. Yılların teknik direktörü bu gün ters köşe yapmış oldu.

Adana ve Konya deplasmanları öncesi iç sahada puan kaybı fecaat olurdu.

Şimdi sırada Adana, Konya ve iç sahada Lugano'dan oluşan bir fikstür var. Kendini konferans ligi grubuna atamayan Adana Demir, ertelenmiş maça daha az yorulmuş olarak çıkacak. Şu üç maçlık fikstürden 7 puandan az çıkarma lüksü yok Beşiktaş'ın.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş 1 maç kazanınca entelektüel spor medyasında yine Cenk'in maaşı, Salih'in sözleşmesi konuşulmaya başlanmış. Yabancılarla yerliler arası ücret uçurumunun GS ve FB'de daha fazla olması gerekir. Niyeyse onlar hiç konu edilmiyor.

FB firesiz gidince 10 yıldır analizci olan FB'li futbol yorumcuları yavaştan holigana dönüşebiliyor. GS'li yorumcular da 2 puan gerideyken yangın yapıyor. BJK şu an 2 maç uzaklıkta lidere. Tribünde "yönetim istifa" sesleri. Yarıştan koparsan zaten bağıracaksın muhtemelen, bu ne acele?

Sponsorsuz stadın zemini gündem olmuş. Sponsor gelince biraz para ayırabilirler düzeltmek için. Bunu gündeme taşıyan futbolcunun Salih olması ilginç tabi. Alameti farikası L1 Üçgen yapıp top şişirmek. Dün OX'un top kontrolü ve bitiriciliği sayesinde bir tanesi asist oldu. Biraz daha yerden oynasa daha başarılı olacak aslında. Takımda Onuachu olsa bu kadar top şişir de Aboubakar'ın hava toplarında aman aman bir üstünlüğü yok. Defans arkasına koşuyu da OX'tan başka atan yok. Gerçekten takım çok yavaş ve durağan oynuyor. Önce bu çözülmeli.

Dün ikinci yarı Cenk'in pili bitti ve nihayet sol açığa Bahtiyar girdi. Ama ağır kaldı. Dün mesela Rebic girse hızlı bir kontra silahı olurdu. Şimdi Rebic ve Onana mevzularını, baştaki yerlilerin kontrat meseleleriyle beraber düşünürsek "kadro tercihleri" konusunda performanstan farklı kriterler mi uygulanıyor sorusu akla geliyor.

Futbol dünyasında teknik direktör tatlı dille anlatıp aynı mevkideki oyuncuları 45-45, 60-30 veya 75-15 dakika kullanamıyor mu? Cenk dün bir noktadan sonra yürümeye başladı çünkü. Rebic'i Muleka'yla Semih'le oynatıp takımdan kesmek ne kadar doğru? Futbolcunun tavrında mı antremanda mı sıkıntı var? Yoksa Şenol hocaya özgü bir Mr. Miyagi taktiği mi bu? Oynatmayarak mı kazandıracak takıma?

Onana konusuna gelirsek, Şenol hocanın tercihleri çerçevesinde kadro planlamasında Amir, Demir Ege, Salih ve hatta Necip'ten geride olduğu görülüyor. Part-time önlibero Gökhan'dan geride mi o bile belli değil. Bu Onana mevzusu FB'nin Caulker transferinden daha büyük bir fiyaskoya dönebilir. Yeni alınan ve ciddi bonservis verilen oyuncunun bu denli kadroda düşünülmemesi enteresan olay.

Transferin son gününde gelen sakatlık şüphelesi Bailly dün meraklılarına ben denge/şef/baba stoperim der gibi oynadı. Daha ikinci maçında Mert'i adeta tutarak topu oyuna sokmasını geciktirmesi farklı bir karakter olduğunu gösterdi. Böyle devam ederse bazı taraftarların gereksiz Saiss ağıtları sona erer herhalde.

Yorum Gönder

Ara