.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Eylül 2023 Perşembe

STSL 05 Trabzonspor - Besiktas


Tarih: 
17 Eylül 2023 Pazar 20.00

Stadyum: Papara Park

Hakem Hakkında Bilgi: Volkan Bayarslan (BJK Karnesi  6G 2B 0M)

Eksik Oyuncular: Emrecan Uzunhan, Tayip Talha Sanuç / Hüseyin Türkmen, Joaquin Fernandez, Jens Larsen, Miroslav Orsic, 

Cezalı Oyuncular: - / -

30 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Son haberlere bakılırsa Aboubakar'ın maça yetişememe ihtimali varmış. Trabzonspor bu maça gecikmiş sezon açılışı tadında hazırlanıyordur muhtemelen. 2 metrelik bir santrafor ve Pepe'yi aldılar. Galatasaray karşısındaki gibi orta sahayı geçemeyen bir Trabzonspor olmayacaktır muhtemelen. Son yıllarda Trabzonsporluların GS ile yakınlık, FB ile uzaklık denklemlerine BJK'yi de gergin bir rekabet içinde katmaya çabaladıkları görülüyor. Başkanı Trabzonlu, teknik direktörü Trabzonspor efsanesi olan Beşiktaş'a oyuncak bebeklerle laf atmaya kalkıyorlar. O Beşiktaş ki "Pepe" denilince dünyada ilk akla gelen futbolcuyu zaten ülkeye getirmiş bir takım.

Maçın hakemi de daha önce Trabzonspor maçında saldırıya uğrayan hakemmiş. Umulan bu eski vakanın performansını eksi yönde etkilememesi.

Sezon başından itibaren topladığımız ipuçları çerçevesinde şimdilik muhtemel 11;

Mert/Rosier-Necip-Colley-Onur/Amir-Salih-Gedson/Rashica-Muleka-Rebic şeklinde olmaya yakın.

Ruşenaliduran dedi ki...

Bailly ve Masuaku oynayabilir

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar niye nasil maca yetisemiyor anlam veremiyorum. Afrika kupasi elemeleri varken cikip catir catir oynuyor ve ailevi sorunlari olmuyor da tam bize donecegi zaman mi ailevi sorunlari cikti ortaya?
Ekstra izin hadi neyse de, Trabzon gibi kritik ve kagit uzerinde zor bir maca cikacakken gelmezse ciddi bir gorusme yapilmali.

Su son 2 senede inanilmaz gevsedik. Saiss ve Redmond kafalarina gore maca cikmaz, Aboubakar her Afrika'ya gittiginde gecikir vs. Artik bir dur denmeli bu tur seylere. Catir catir para oduyorsak gelip catir catir oynayacaklar. Ailevi sorunun varsa Kamerun'la o maca da cikmayacaktin guzel kardesim.

Bu sene sampiyonluk puan baraji cok yuksek olacak. Zaten Pendik macinda sacma sapan sekilde 2 puan kaybettik. Adana Demir ve Trabzon maclarindan 4 ve ustu puan cikmazsa gecen seneki gibi bir anda farkina varmadan kopma durumuna geliriz. Koptuktan sonra gecmis olsun zaten, ati alan Uskudar'i geciyor. Yonetim gevsekligi civikligi birakip isini ciddiyetini kavramali biraz.

koşu mesafesi dedi ki...

@BJK4EVER

Bu sezon şampiyonluk barajının yüksek olacağı düşüncesine katılıyorum. Ama öyle ama böyle GS geçen seneki gibi bir seri yapabilir. FB zaten istim üstünde. Bu açıdan bakarsak TS deplasmanı Brugge deplasmanından daha kritik Beşiktaş için. Brugge'de 1 puan fena değil hatta 0 puan dahi tolere edilebilir. Ama Trabzonspor maçında puan kaybı olduğu takdirde daha Adana deplasmanına gitmeden FB'nin 4 puan gerisine düşebilirsin 4 maçta.

Aboubakar konusunda yönetim galiba GS'nin Falcao/Icardi modeli man management yöntemini kullanacak. At golünü yap tatilini. Bazen hüsran bazen başarı oluyor. Orman'ın Sosa'ya yaptığı gibi burası Patagonya değil demek bazen tutsa da oyuncular sözleşmesi olsa bile kopabiliyor Weghorst ve Saiss örneklerindeki gibi. Şans eseri Aboubakar gibi bir forveti düşürmüşken pamuklara sarması lazım bu yönetimin. Zaten hemşehrisini de transfer ettiler sıla hasreti çekmesin diye.

Trabzonspor'un (Kasımpaşa'ya 5 atan) son maç 11'i; Uğurcan / Mehmet,Benkovic,Baniya,Larsen /Doğucan,Bakasetas,Ömür /Visca-Enis-Bardhi. 3 gol Bardhi ve Enis'ten gelmişken kesilmezler herhalde. Visca yerine Pepe'nin başlayacağını da sanmıyorum. Larsen'in sakatlığı var iken Doğucan artık takımda değil. Denswil ve Mendy forma bulabilir. İki değişiklik olabilir. Ama bir bakmışsınız Onuachu gelir gelmez Enis'in yerine ilk 11'de başlayabilir. 2,01'lik bir santrafor iç saha takımı adına avantaj olur. Böyle bir durumda Beşiktaş adına Sampdoria'da iken Colley'nin Weghorst'u marke ettiği maçı hatırlayıp onu Onuachu ile eşleştiriyoruz.

Beşiktaş'ın (Aboubakar dönmemişse) yeni Trabzonspor'a karşı en uyumlu kadrosuyla çıkması mantıklı olur;
Mert/Rosier-Necip-Colley-Onur/Amir-Salih-Gedson/Muleka-Cenk(Rebic)-Rashica

Cenk-Rebic 45'er dakika kullanılıp maç eksiklikleri tolere edilebilir.

Pheaglix dedi ki...

redmond hangi maclarda cani istedigi zaman oynamamisti? ligin son iki macinda oynamadi ama o iki mac da haziran sonrasiydi, sozlesme suresi mayis sonunda dolmus olabilir. ha gonul isterdi ki takimin kilit oyuncularindan birinin neden ligin son iki macina cikmadigini aciklayan bir yonetimimiz olsun, ama maalesef.

saiss meselesinde ise bence yonetim o kadar da kabahatli degil. oyuncu karaktersizdi, para getirmeden gitmeye calisti. yonetim de otur oturdugun yerde dedi, en sonunda iyi kotu bir paraya satti. ha daha fazla para eder miydi? muhtemelen evet. ama obur tarafta o arap kulubu saiss'i almasa senol gunes sittin kafasina silah dayatsan o adami oynatmayacakti, oturan oyuncuya 3m maas baglamamizla kalacaktik.

cok kotu yonetiliyoruz ve yonetimin elestirilecek cok seyi var, ama saiss ve redmond konusunda bence hatali degiller. aboubakar konusunda da verilen iznin nedenini bilmek lazim ve eger trabzon macina cikmazsa da o sebebin taraftara aciklanmasi lazim. eger abou maca cikmazsa ve sebebi aciklanmazsa, ya da sebep aciklanir ama keyfi bir sey oldugu ortaya cikarsa o zaman yerden yere vurabiliriz yonetimi.

bu arada, su salih dursun'un saldiri olayini merak eden bir tek ben mi varim? bir oyuncu bizimle yaptiklari hazirlik macinda "saldiri" nedeniyle pfdk'ya sevk ediliyor, ama kulupten en ufak bir aciklama yok, ya da olayi arastiran bir tek besiktas muhabiri yok. sonra 2 mac ceza aliyor ve emirhan delibas'a saldirdigi ortaya cikiyor ve hala daha herkes kafasina kuma gommus oturuyor. gercekten saka gibi. herifin biri bizim altyapi oyuncumuza kendi antrenman sahamizdaki macta saldiriyor ve ne yonetimimiz ne de medyamiz tek laf edemiyor. ondan sonra vay efendim bizim neden lobimiz yok, bizi neden ciddiye almiyorlar diye dovunelim.

BJK4EVER dedi ki...

Redmond olayi dogru olabilir, ama Saiss neden kac mac oynamadi veya bu sene mesela niye kampa katilmadi bilen yok.
Aboubakar konusunda 2 sene evvel cuvalladilar zaten. Senden kacip imza parasi koparmak isteyen oyuncu'nun sakat numarasini yediler hicbirsey yapmadilar.

Adam sali gunu 90 dakika maca cikip pazar gunu maca cikmiyorsa ben art niyet ararim. Daha once defalarca yasadik zaten. Ben artik iyi niyete inanmiyorum.

@kosu mesafesi

Aboubakar bana zaten Trabzon deplasmaninda lazim. Ic sahadaki kolay macta Aboubakar'i ben ne yapayim. Ligde zaten zorluk seviyesi yuksek kagut uzerinde 10 mac ya var ya yok, daha simdiden birini kaciracaksa isimiz var.

koşu mesafesi dedi ki...

Kartal Kayra Kayserispor'a transfer olmuş. Demek ki hem tahta açıldı hem de Gökhan İnler varken Kartal'a gerek kalmamış. Amir'e iki benzer alternatiften birisi kaldı takımda. Amir, Onana, Gökhan, gerekirse Amartey'li 6 numara rotasyonu var.

Akşam düşen farklı farklı haberler var. Ya Beşiktaş'ı karıştırmak isteyenler var ya da ateş-duman metaforu. Haberlerin öznesi Aboubakar. Kimi habere göre Katar'dan teklif var kimi habere göre Trabzon kafilesine yetişecek. Aboubakar'ın son gidişini ve Weghorst olayını yaşadıktan sonra taraftarın tedirgin olması normal.

Takımı bir daha check edelim:

Kale: Mert,Ersin,Utku,Göktuğ
Sağ Bek: Rosier,Onur,Tayfur
Sol Bek: Masuaku,Umut
Stoper: Necip,Colley,Amartey,Bailly,Talha,Emrecan U.
6 numara: Amir,Gökhan,Onana
8 numara: Gedson,Salih,OX,Demir Ege
10 numara: Bahtiyar
Sol Açık: Rebic,Emrecan
Sağ Açık: Rashica,Ghezzal,Emirhan D.
Santrafor: Aboubakar,Cenk,Muleka,Semih

Aslında santrafor mevkisi epey şişkinmiş, çift santrafor da oynanmadığı hesaba katıldığında...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaşlı taraftarlar yeni transfer gelmişçesine sevinsin diye Aboubakar'ın maç kafilesinde olduğu fotoğraf paylaşılmış. Şimdi maç planları sil baştan. Bu kadar spekülasyon üzerine, oynarsa Aboubakar'ın sahada gezinme lüksü yok. Maça ağırlığını koymalı.

Galatasaray karşısındaki Trabzonspor hiç seyir zevki vermemişti. Hem izleyicilere hem de kendi taraftarına hayal kırıklığı yaşatmıştı. Yarınki maça şehir şampiyonluk maçı gibi hazırlanıyordur şimdi.

Beşiktaş tarafında Amartey kadroya alınmamış. Demek ki sakatlığı geçmemiş. Hesapta kadro geniş ama galiba sezon boyu pek forma rekabeti göremeyeceğiz. Sağlıklı olan oynayacak!!

Bugün GS, yarın da Beşiktaş'tan önce FB oynayacak. Sonra izleyiciler TS-BJK maçı için ekrana kilitlenecek.

Uğurcan-Mert rekabeti, Bakasetas-Gedson eşleşmesi, Visca-Rashica performansları, Onuachu-Aboubakar gol atma çabaları ve Pepe-Ghezzal'ın hayal ettirdikleri kağıt üzerinde heyecan dozu yüksek bir maç ihtimali sunuyor.

koşu mesafesi dedi ki...

GS, Samsun maçını kazandı. BJK'nin puan kaybı lüksü daha da azaldı. Sosyal medyadaki son haberlere göre yarın alışılmadık bir rotasyon olabilirmiş ilk 11'de. Malum Brugge maçı öncesi.

Trabzonspor maçları özelinde Şenol hocanın, belki Trabzonspor kökenli olmasından mütevellit, rakibi olduğundan güçlü görme dezavantajı var bence. Yeni baştan kurulan ve oyununu henüz oturtmamış bir rakip var karşısında bu kez. Maçın doğal favorisi oyunu oturmuş Beşiktaş olur. Geçen sezon GS'yi 3'lerken FB'yi 4'lerken TS karşısında anlaşılmaz bir maç çıkardı Beşiktaş. Yani bu Trabzonspor da gidip GS'nin en sükseli zamanında Sami Yen'de 5 atan takım değil. Bilmem kaç yıl sonra gelen şampiyonluğun ardından dağıldılar toplayamadılar. Pendik'e evinde puan verirsen ve şu haldeki Trabzonspor'u yenemezsen, Anadolu maçlarında tulum çıkarmaya göre kadro kurgulamış rakiplerin GS ve FB ile biraz zor yarışırsın.

Zaten Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı iki bilinmeyenli denklemlere bağlı. Rakibinde Ziyech form tutamayacak, ama sende Ghezzal ilk sezonundaki gibi dönecek. Rakibinde Sebastian'ın gol ortalaması düşecek, ama sende Gedson kariyer gol rekorunu kıracak. Vs vs.

Şimdi gelelim olası rotasyona. Bana göre; yakın vadede, TS karşısında alınacak sonuç Brugge karşısında alınacak sonuçtan daha önemli. Ama rotasyon yapılıp as kadro nasıl bir şekilde Belçika'ya saklanabilir?

Kalede rotasyon olmaz:Mert.
Sol bek: Masuaku sakatlıktan döndü. Onur ya da Tayfur'u yazalım.
Stoper: Necip-Omar veya Bailly-Omar. Hazırlık maçını tamamlayamayan Bailly için TS deplasmanıyla başlamak risk. Necip-Omar.
Sağ bek: %80 Rosier. Ama Onur başka mevkide oynamıyorsa %20 Onur.
Orta saha: Amir-Salih-Gedson (Rotasyon beklemiyorum. Belki Salih yerine Bahtiyar).
Sağ açık: %95 Rashica. %5 Ghezzal.
Sol açık: %40 Muleka. %35 Rebic. %25 Cenk.
Santrafor: %70 Aboubakar. %15 Muleka. %10 Cenk. %5 Semih.

BJK4EVER dedi ki...

Anadolu takimlari bu sene bu kadar. Tas gibi top oynamissin, 5 dakika dayanamayip uzatmalarda yine golu yiyorsun. Bu moral bozukluguyla ikinci yarida 2-3 tane daha yiyip farkla yenilirler artik.
Pendik macinda buyuk sacmalayip 2 sacma sapan puan kaybettik. Trabzon macinda puan kaybedersek Adana Demir maciyla birlikte 3-4 haftaya ligden kopmamiz olasi. Rakipler bu berbat Anadolu takimlarina karsi bu kadrolarla puan muan kaybetmez.

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce bekledigim gibi cevirdi maci. 4 buyukler+Basaksehir ve Adana haric ic sahada FB ve GS 13'te 12-13 yapar. Deplasmanda da zor puan kaybederler. Anadolu takimlari berbat ve FB/GS ile aralarindaki kadro kalitesi farki korkunc.

Biz Pendik macinda cok sacma bir 2 puan kaybettik, Trabzon maciyla devami gelecek gibi. Kadro sacma sapan. Artik Trabzon damari mi tuttu, laz inadi mi tuttu bilemem, ama yine sacma kadro tercihleriyle 45 dakika'yi cope atip goz gore gore puan kaybedecegimiz mac reloading sanki.

Bailly gelmisken Necip oynuyor.
Masuaku varken Onur oynuyor.
Ox varken Salih oynuyor.
Ghezzal varken Rashica oynuyor.
Aboubakar varken Cenk oynuyor.

Hadi Bailly ve Ghezzal hazir degil, eyvallah. Diger 3'u hazir oldugunu gosterdi zaten, 2'si daha hafta ici mac yapti. Trabzon deplasmanina bu kadar kotu oyuncu tercihleriyle cikarsan bu puan kaybindan sonra da ortada ben sampiyonluk adayiyim vs diye gezmeyeceksin. Puan barajinin bu kadar yuksek olacagi bir ligde deplasmanda bu sekilde goz gore gore puan birakamazsin. Birakirsan da Adana Demir deplasmanindan sonra lige yuksek ihtimalle havlu atarsin. Ondan sonraki maclar formalite olur, stressiz maclari kazanip puan ortalamasi ve mis gibi 3.lukle kendimizi avuturuz yine.

Gercekten aklim almiyor boyle sacmaliklari. Insallah birsey olur da kazaniriz ama cok cok zor.

BJK4EVER dedi ki...

Alanya'daki oyunu fark yaratti. Kayseri'de o berbat kadro'yu transfersiz ligde tuttu, bir antrenor ne kadar etki edebilecekse o kadar etki etti. Basaksehir macini seyretmedim, ama merak edip kadro'ya baktim.

Muthis ofansif bir kadro'yla cikmis, net bir galibiyet de almis kac haftadir bocalayan takimda. Basaksehir'de iyi isler yapacagini da daha ilk mactan gosterdi.

Keske Senol Gunes'in laz inadiyla ugrasacagimiza Cagdas Atan gibi bu ise cok fazla kafa yordugu, calistigi belli olan gelecegi acik bir hoca'yi getirseydik.

koşu mesafesi dedi ki...

Rotasyon lafının ardından şu kadro çıktı: Mert/Rosier-Necip-Omar-Onur/Amir-Salih-Gedson/Rashica-Cenk-Rebic. Yani alışıldık orta ve arka taraf. Yeni ileri üçlüden skor beklenecek.

FB de GS de "Anadolu takımları"ndan çatır çatır gol yiyip, işi ileri dörtlüleri ile çözüyorlar.

BJK'nin ileri dörtlüsüne bakalım: Ne Gedson ne Salih forvet arkası işine soyunan oyuncu değil. Uzun süredir pivot santrafor oynamayan Cenk maç eksiğiyle karşınızda. Rashica yerini sağlamlaştırıyor ona laf yok şimdilik. Rebic "hazırlık maçı" performansıyla Muleka'yı kesmiş.

Şenol hocanın şöyle bir izahı olabilir: Deplasmanda ilk yarı zaten kitlenecek. İkinci yarı yedeklerle işi bitiririm.

Trabzonspor cephesine baktığımızda; Enis'in Onuachu uğruna kesik yediği görülüyor. Bakalım Necip ve Omar eşleşmelerinde nasıl bir Onuachu göreceğiz. Kağıt üstünde orta üçlü defansif açıdan yumuşak görünüyor. Mendy-Ömür-Bakasetas. Ama Onuachu'nun indireceği toplarda Bakasetas'ın şutları ve Ömür'ün driblingleri büyük tehlike. Trabzonspor biraz 90'lı yılların futbolunu oynayacak gibi duruyor. Bakalım 2023 model Beşiktaş buna karşı nasıl bir antitez geliştirecek.

Huzeyfe dedi ki...

Geçen seneki Trabzon deplasmanının benzerini bekliyorum. Yine oyunu ele aşamayacağımız bir maç olacak.
Tek şansımız Trabzon’un saçma sapan bir oyun oynaması.

Pheaglix dedi ki...

muleka/rebic mantikli, masuaku/onur masuaku'nun sakatligini dusununce mantikli, necip/bailey tartismali ama derbiye birbirine alisik olmayan stoper ikilisi ile cikmak istememek tamam, ama aboubakar neden yok onu anlamadim. dogru durust organize olamayan takimda yoktan gol vareden adami neden oynatmiyoruz?

Sarper dedi ki...

Onur çok kötü bir futbolcu

Pheaglix dedi ki...

cok dert etmeye gerek yok. yonetim talisca'yi getirmedigi icin pendik'e puan kaybettik, simdi de stoper getirmedikleri icin trabzon'a eziliyoruz. haftaya da muleka'yi satip yerine on numara almadiklari icin ads'ye puan kaybederiz. ilk devre sonunda 10 puan geriye duser, ikinci devrede seri yakalayip farki 4'e indirip yine de ucuncu oluruz. sonra senol hoca'ya istedigi transferleri yapsalar sampiyon olurduk diye 2-3 ay daha geciririz.

ha bu arada, trabzon'a puan kaybetmek olmayacak is degil. olmayacak is ligin en kotu takimina evinde puan kaybetmek, onun ustune de derbide anadolu takimi gibi oynayip ezilmek.

Huzeyfe dedi ki...

Edilgen bir orta saha ve yaratıcılık sunmayan bir ön alanla oynadığımız için Trabzon ne isterse onu yapıyoruz. Bunu öngöremeyen kullanma tarihi geçmiş bir adama filozof muamelesi yapıyor Beşiktaş medyası ve taraftarı. Yönetimle birlikte en kısa zamanda defolup gider umarım.

BJK4EVER dedi ki...

Seno Gunes'in inat yuzunden sacma sapan kadro tercihleri yapip 45 dakika'yi cope attigi cok mac sayarim. 3. senemizde tarihin en iyi kadrosuyla bu sekilde sacma sapan tercihleri sayesinde de lige havlu atmistik.

Kadro kalitesi bahane olabilir, ama kulubede sahadakinden daha iyi oldugu tartisilmayacak 5 adam varsa bahane yoktur. Ben bu antrenorlere dinozor demeye devam edecegim, cunku hepsi dinozor. Inatci, dedigim dedik, kendini dev aynasinda goren, bence kalite anlaminda 5 para etmeyecek antrenor hepsi (Senol Gunes dahil). Su kadro'yu Cagdas Atan, Ilhan Palut gibi birine versen bu tur sacmaliklar gormezsin emin olun.

Mac hala cevrilebilir.

Masuaku
Oxlade
Aboubakar
Ghezzal

Bu 4'unden en az 3'unu 46'da al en azindan beraberligi kurtarmaya bak. Ama yapmayacak. En fazla 1 oyuncu degisikligi yapar, digerleri 60'tan evvel girmez. Cunku dinozor, inatlar ve aliskanliklar disina cikmaz.

Bence sezon bizim icin yakinda bitecek. Adana Demir maciyla birlikte puan farki 7-8'e cikar, ondan sonra havlu atariz zaten.
Fenerbahce ve Galatasaray bu kadar konsantre ve kaliteli kadro'ya sahipken asla bizim yaptigimiz gibi sacma puanlar kaybetmez.
Milli takimsa milli takim. Syzmkanski, Tadic, Dzeko, bunlar da milli takimdaydi, ama hepsi sahaya cikti. Sen yerini dolduramayacagin cok belli Aboubakar ve Masuaku'yu yedek biraktin.
Adamlar ic saha maci rakip zayif vs demeden cikip aldi 3 puani, sen goz gore gore 2 puan biraktin.

Huzeyfe dedi ki...

Yahu orta saha bas bas bağırıyor, oyunu kontrol edemiyorsun. Kör müsün be adam?

Zaitsev dedi ki...

Trabzon Kasimpasayi nasil yendiyse bizi de ayni sekilde yendi. Topu verdiler, sonra da her gelişlerinde gol attılar. Mert efendi de gelene dur demedi. Kafasinin macta olmadigi maclardan biriydi sanki. 3 golden ilk 2si yenmezdi. 3uncude de 2 adim one cikmaliydi. Ilk golde alt pas cizgisine gelen balon ortaya tecrubeli kaleci cikacak. Volkan, Muslera kramponu yedirirler kafaya cikan adama. Bakasetasin kaleye vuracagini da hic düşünmemiş gorunuse gore.

Forvette Cenk ile baslamakta ayri bir intihar. Bu adamin tek forvet oynayip ustunluk kurabilecegi stoper yok. Her firsatta yere atiyor kendini. Mac basinda sagda aldigi ve arka direge kesmesi gereken topu sut cekip mundar edisinden belliydi bugunku kafa yapisi. Pres yapmamasini gectim. 40 yilda bir uzun top denk gelecekte defansin arkasina sarkacak. Aboubakar sakat degilse maca baslamaliydi. Bence Semih ile baslasak bile daha iyi olurdu.
Hoca da ayri bir hikaye. Bence hem Rebic'i hemde Ox'u harcayacak veya kusturecek. Rotasyon, Avrupa derken bunu direk belli etmiyor. Ama Negredo mode on.

koşu mesafesi dedi ki...

Dün Beşiktaş'ın şanssızlığı; GS maçı sonrası umutları kırılan Trabzonsporluların, yeni transferler eşliğinde adeta sezon açılışına denk gelmesiydi. Daha önce Trabzon'da dövülen hakem maçta görev alıyordu. Trabzonsporlular da bir iç saha derbisi gibi çata çat oynayınca ve sarı kartlar çıkmayınca rakibi sindirmek kolay olurdu. Beşiktaşlı oyuncular sinmedi ama futbol yerine MMA hareketleriyle karşılık vermeye çalıştılar. 2009-2016 ve 2017-2021 arası kayıp yıllardaki "derbide kafasına vur ekmeğini al" tadındaki Beşiktaşlı oyuncular yoktu dün sahada.

Maçın sıcağıyla farklı düşünceler hasıl olabiliyor ama Trabzonspor oyunuyla ezmedi Beşiktaş'ı. Beşiktaş ilk yarıda ilerinin uyumsuzluğuyla fırsatlar da harcadı. Kaleci ceza sahasını terketmiş, Rashica Rosier'i engelledi çok net gol kaçtı. Onuachu ilk sakatlığında çıksa başka bir maç konuşuyor olabilirdik.

@Zaitsev Cenk'in pozisyonunu hatırlatmana sevindim. Resmen "kral yapmayacaksın kral olacaksın"ın hafif tertip bir versiyonuydu. Sanki Rebic'i doğal rakibi görüyor gibi. Zaten itirazları, takım arkadaşlarına el-kolları fazlaca arttı. Kanka spor muhabirlerine "sözleşme şartlarından" rahatsız olduğu haberini uçuran kendisiyse taraftar da bu performanstan rahatsızız diyebilir.

Ama gerçekten maçın sıcağı geçip bakınca da; Beşiktaş 3 rotasyonla (Onur-Masuaku,Rebic-Muleka,Cenk-Aboubakar) 3-0 yenilecek takım olmamalı. Masuaku sakatlıktan dönmüş, Aboubakar geç dönmüş. Muleka'ya zaten herkes sallıyor. O yüzden teknik direktörü eleştirilerin odağına koymak biraz ağır olur.

Gelelim Trabzonlu başkana ve yönetim kuruluna sorulacak sorulara: Visca-Trezeguet-Bakasetas üçlüsünden hangisi Beşiktaş'ta oynamaz? Şampiyonluk rakiplerine göre zayıf olan hücum hattıyla nereye kadar gidebilmeyi umuyorsunuz? Karagümrükle maç da yaptınız gözünüzün önünde ve yerli statüsündeydi, Baniya'yı almayı akıl edemediniz mi? Transferin son günü getirdiğiniz stoper bir gün Necip'ten formayı alabilecek mi?

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş 90 dakika boyunca rakibi tam olarak neye izin veriyorsa onu yaptı.
Topu dolaştırdık filan ama esasen ezildik. Hocanın oyuna kafa yorması lazım. Sezonun ilk maçımdan beri orta saha alarm veriyor resmen.
Hiçbirşey üretemiyor takım. Hepsi ŞG’ye yazar. Zaten yönetim giderse o da gidecek.

koşu mesafesi dedi ki...

Avrupa maçlarıyla birlikte sıkışık fikstürün avantajı, negatif bir sonucun derhal telafi edilebilme şansını taşımasıdır. Ama Brugge deplasmanından 1 puana sevinecek hale geldi ekseriyet.

"Pembe gözlükleri" bir kenara bırakıp vaziyete bakalım: Transfer penceresi kapandı. Trabzonspor bile son günleri nasıl verimli kullanmış. Beşiktaş koskoca transfer sezonunda; sakatlık şüpheli ve Afrikalı iki stoper, sakatlık şüpheli İngiliz orta saha, formsuz Hırvat sol açık, takıma ve oyuna adapte olamayan Afrikalı bir ön libero, 25 yaşında mavi kartlı joker, 30 yaşında yerli joker, 39 yaşında saha dışı dahil joker, iki alt ligden yıldız adayı ve geçen senenin şampiyonundan Kosovalı sağ açık transfer ederek tam 10 oyuncuyla sözleşme imzalamış. Rashica hariç hiçbirini ilk 11'e yazamıyorsun.

Tekrar edelim, transfer penceresi kapandı. Zaten açıkken de verimli kullanılamamış. Bu kadroyla ilk zorlu maçta oyun kuramayan stoperler bağırdı. Ofansa etkisi kısıtlı orta saha bağırdı. Aboubakar harici "game changer" oyuncu olmadığı bağırdı. Duymak istemeyen kulaklarını da kapatsa nafile.

Bu kadroyla lig yarışına tutunabilmek için "müthiş bir taktik zeka" ve "teknik direktör katkısı" gerekiyor. Valerien olsaydı baskıyla vazgeçirttikleri 3'lü sistem oynatabilirdi. Ya da gerçekten Çağdaş hoca gibi çağdaş bir hoca lazımdı. Hem Trabzonsporlu hem Beşiktaşlıydı ekol de tutuyor, belki başka bahara.

Artık Şenol hocadan değil Burak hoca ve Gökhan bey?den(yarı zamanlı oyuncu yarı zamanlı sportif direktör mü anlayamadık) yeni çözümler beklemek lazım. Daha yeni jenerasyon neticede.

Eldeki açık problemler:
- Az sayıda sağlıklı ama top yapamayan stoper
- Gol ve asist katkısı sınırlı orta saha
- Aboubakar dışında "yıldız oyuncu" yok gibi.

Olası çözümler: Şampiyonluk yarışının anahtarı küçük maçlardan geçiyor. Anadolu takımlarına cümbür cemaat yüklenen büyük takımlar genelde başarılı oluyor bu ligde. O halde yeni nesil bir 3-5-2 kurgulanabilir.

3: Bir bekten devşirme stoper, bir ön liberodan devşirme stoper, bir orijinal stoper.
5: İki full kanat, iki 8 numara, bir forvet arkası.
2: Çift santrafor.

Mert/Rosier-Amir-Colley/Masuaku-Onur-Gedson-OX-Bahtiyar/Aboubakar-Muleka gibi.

Dün için (rakibe göre); Mert/Rosier-Onana-Colley/Masuaku-Onur-Gedson-Amir-Rashica/Cenk-Aboubakar gibi mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Yapma hocam bunlar nasil bahaneler yahu. Masuaku sakatliktan cikti da Kongo macinda oynayan ikizi falan mi?
Aboubakar milli takimdan donen tek oyuncu mu? Hafta sonu yuzlerce mac oynandi, 1 tane bizim gibi rotasyon yapan takim cikmadi.
Aboubakar milli takimdan yorgun dondu de 45 dakika nasil oynadi? 45 dakika oynayan adam 65-70 dakika da oynar. Visca-Bakasetas-Trezeguet cok iyi yeterli de Rebic-Muleka-Cenk-Aboubakar-Gedson-Oxlade-Ghezzal-Rashica mi yetersiz?

Korumayin su Allah'in inatci hamsisini. Antrenorluk sahaya 11 oyuncu dizmekle olmuyor. Birazcik isin taktiksel kismina kafa yoaracaksin, rakibi analiz edeceksin, onlem alacaksin. Lucescu bizim foyamizi ortaya cikartti, hala cozum uretemedik. Bu saatten sonra Avrupa'da oynayacagimiz her rakip, ligde hocasinin kafasi biraz calisan her rakip Amir'e baski yapip stoperlere top kullandiracak, dun de boyle oldu. Senol Gunes buna cozum uretmeyi denemedi bile. Atiyorum Gedson'u stoperlerin yanina yaklastirip soldan driplingle cikartmayi dene. Rashica'yi Rosier'e yaklastirip sirti donuk top aldirmayi veya verkac yapmayi dene. Hicbirsey yapamiyorsan Rebic'i sok Cenk'in yanina, Rashica'yi cek gobebe, 4-1-3-2'ye gecip uzun top oyna, santrforlar top indirsin orta saha supursun. Birkac tane denenebilecek cozum. Hicbiri yok. 2-0 geride oldugumuz macta 2. yarida oyuncu degisiklikleri yaptik. Formasyon da oyun da ayni. Haliyle bir etki etmedi tabii.

Hoca dedigin biraz da saha icinde etkisini belli edecek. Bratislava ve Molde gibi cucuk kadar butce'ye sahip takimlari izledik. Yakinda Brugge ve Bodo'yu da izleyecegiz. Antrenor dedigin oyle bir makina kuracak, organizasyon saglayacak. 10'un uzerinde resmi mac yaptik, zayif Avrupa rakipleri haric neredeyse organizasyon uzerinden atilmis golumuz yok. Duran top ve Aboubakar'in tavsanlarini cikar gol atamiyoruz. Antrenorun biraz da takima eli degecek, kimse kusura bakmasin.

Ben takiminda Senol Gunes'i istemiyorum. Mustafa Denizli, Abdullah Avci, Sergen Yalcin'i da istemiyorum. Bu ise kafa yordugu belli, birseyler ispatlamis, gelecegi parlak, takima kafa yorup birseyler katacak bir hoca istiyorum. Ister Cagdas Atan olsun ister Ilhan Palut olsun fark etmez. Sirf Besiktas'ta gecmisi var diye veya sozde kariyeri var diye dinozor hoca istemiyorum.

Yonetimin transfer hatalari bir yana, su kadro'nun oynayacagi oyun bu degil. Puan kaybettigimiz Pendik ve Trabzon'un kadrosu da bizim kadronun zekaati etmez.

koşu mesafesi dedi ki...

Milli takım için T.D. Fatih Terim, yardımcıları Arda Turan ve Emre Belözoğlu düşünülüyor haberleri düşmeye başlamış. Çok heyecanlandım. Üçünü kulübede yan yana görmek mi? Hayali bile tüylerimi diken diken etti.

@BJK4EVER Kritiklerde benim yorumlar biraz Şenolcu gibi gelse de asıl ihalenin diğer Trabzonluya kalması gerektiğini düşündüğümden öyle anlaşılıyor. Son yıllarda Trabzonspor'a lokma dağıtır gibi puan dağıtmışsın. Başkanın ünlü Trabzonlu ve Trabzonsporluları maçlarda ağırlamasıyla meşhur, teknik direktörün Trabzon efsanesi. Trabzonspor camiasıyla aranın en iyi olması gereken şu dönemde; Trabzonspor muhabiri alay edercesine yorum yapıyor. Taraftarı oyuncak bebekle gönderme yapıyor. Şehir senin maça dünya kupası finali gibi hazırlanıyor. Ama mesela Galatasaray karşısında helva gibi bir takım görüyoruz. Adamlar Bardhi, Trezeguet, Visca üzerine Pepe alıyor. Sen kanatta sakat Ghezzal dönerseye umut bağlıyorsun. FB ve GS transferleri kıyasını bıraktık TS'ninkileri kıyaslayınca bile vehamet ortaya çıkıyor. Pepe'nin transferinde kolaylık sağladığın için teşekkürler vs yazmış bir Trabzonspor taraftar sayfası Beşiktaş başkanına. Bizim kontenjan doldu siz bir bakın mı dedi? Yok o kadar da değildir.

Şenol hoca meselesine şahıs odaklı değil deneyimsel bakıyorum. Bu ligde Sergen, Şenol gibi güçlü isimler dışındaki denemeleri spor medyası çıtır çıtır yiyor kısa sürede çünkü. Valerien sezona fırtına gibi başlamıştı mesela. Çağdaş hoca gelse yarın lobi eksikliğinden yine sezon sonunu göremez. Bu ülkedeki futbol camiasında "yapılanma" neredeyse yalan. Sergen hocanın aslında verdiği ama FB ve GS'nin alamadığı şampiyonluğun ekmeğini mevcut yönetim uzun süre yemiş oldu. Onların da son şansı Şenol hoca. Yönetimin kalıp Şenol hocanın gittiği bir denklem hiç olası görünmüyor.

Belki old jenerasyon Şenol hoca Burak Yılmaz'ı hazırlayıp bırakır. “Farklı sistemler üzerine çalıştık. Farklı sistemler deniyoruz. Bu da onlardan birisiydi bugün. Burak Hoca da yeni fikirler getiriyor. Herkes de kendisini dinliyor, kendisine saygı duyuyor. Bu maç için bu şekilde farklı bir şey denemiş olduk” bu Amir'in bir maç sonu demecinden. Alakası var mı bilmiyorum ama Burak sonrası Colley de gol makinasına dönüştü. Verilen ve verilmeyenlerle neredeyse her maç başı golü var.

Belki de takımın defanstan top çıkaramayışını Amir-Gökhan İnler ikilisi çözecek şaka maka. 71 yaşındaki teknik direktörün 39'luk Gökhan ve 38'lik Burak'la istişare etmesi çok elzem.

koşu mesafesi dedi ki...

Günay/Kaan-Davinson-Angelino/Tete-Zaha-Demirbay-Ndombele-Ziyech/Bakambu-Icardi

Livakovic/Mert-Becao-Djiku/Kent-Tadic-Fred-Sebastian-Cengiz/Umut-Dzeko

Utku/Tayfur-Bailly-Amartey-Masuaku/Onana-OX-Bahtiyar/Rashica-Rebic-Emrecan

Yukarıda GS, FB ve BJK'nin yeni transferleriyle oluşturabildikleri takımlar görülüyor. 11'ler denk mi yoksa uçurum mu var?

Geçen sene ligi 1,2 ve 3'üncü bitiren takımların takviyeleri bunlar. 3'üncü bitiren takımın takviyelerine bakalım: Utku'nun sözleşmesinin zamanında neden uzatıldığını hala anlamış değilim. 25 yaşına geldi ve bilmediğimiz bir vasıfla hala Beşiktaş kalecisi. Babasının futbolcu olmasıyla alakası yoktur herhalde. Aslında; oğlum, Mert'i kesmeli tadında bir demeç fena gitmez şimdilerde.

Tayfur'dan kiralıkken memnun kalındı opsiyonu kullanılmayıp yerli joker diye son günlerde alındı. Afrikalı futbolcuların bu sene maliyeti düşük diye sakatlık geçmişleri dikkate alınmadan Amartey ve Bailly alındı. İkisini toplasan bir stoper edecek mi şüpheli. Bakalım kaçar maç kaçıracaklar? Masuaku'nun dahi opsiyonu kullanılsın mı diye tereddüt edildiyse kulübün futbol aklını tebrik etmek gerekir.

Onana ile Aboubakar'ın menejerleri aynı mı? Sadece merak ediyorum. OX, bu kez Dele Alli ve Texeira gibi olmaz diye umulan. Bahtiyar, Onana ile beraber bonservisine 8,5 milyon euro bağlanan futbolcu. Mavi kartlı ama pozisyonsuz. 10 numara esas mevkisi ama Beşiktaş için yetersiz görülüyor demek ki.

Rashica 5 milyon bonservis verilen ve Redmond yerine alınan oyuncu. Dünkü maç hariç başarılı bir grafik çizmişti. Rebic, ikidir diğer yedeklerle beraber oynatılmanın cezasını çekiyor. Emrecan, kayıp aranıyor!

Aslında part-time futbolcu Gökhan'ı da buraya yazmak lazım. Şampiyonluk sezonunda Atiba'ya sarılan Beşiktaş, bu sezon muhtemelen Gökhan'ı da beklenenden fazla kullanır.

Transferde fiyasko var gibi görünüyor. Atasözü var; ucuz etin yahnisi yavan olur.

Zaitsev dedi ki...

@ kosu mesafesi

Trabzonlularin birinin otekinden farki yok. Ben hatta başkana sezon planlaması konusunda daha az kizarim. Onana, Bahtiyar ve hatta Rashica gibi maliyetli transferlere hoca karışacak. Kullanmayacagi adama masraf ettirmeyecek. Takimda Necip haric butun defans hatti Afrika kupasina gidecek. Kim kaliyor geriye. Iyilesirse Talha, bir de grcen sene oynatmadigimiz ve sakat olan Emrecan.

Insanlar unutmus olabilir ama sevgili hocamiz 2018-2019 sezonunun başında "gerekirse transfer yapilmasin ama maaslar duzgun odensin" diyenilen birisi. Bu cumleyi son 20 senede 2 sene artida kapattiktan sonra soyledi ilginc sekilde. Bundan sonrada FOPN furyasi koptu zaten.
Neyse anladiniz siz mevzuyu.

Kadromuz rakiplerimize gore yetersiz gozukebilir ama ne kadrolar sampiyon olamadi bu ligde. Biz elimizdekini duzgun kullanalim once gerisi sonra.

Oncelikle sol acikta forvet oynatma sevdasindan vazgecmeliyiz. Bunun tuttugu zamanlarda sag acikta Q7 ve Ghezzal gibi oyunu uzerine yikabileceginiz ve bir sekilde iyi pozisyon yaratabilen adamlar vardi. Rachica ile bu olmaz.

2016dan sonra defans onundeki 2lilere baski yaparak bizi kilitlemislerdi. Bize gezen kanatlar lazim. Bu sebeple Rebic onemli. Amir ve Salih kilitlendigi zaman butun ihale Gedsona kalmamali. Sola da forvet koydugun zaman Masuakunun cikisini ve paslasarak oyunu acma isini de kısıtlıyoruz.

Bunu da antrenör çözecek. Fikret Ormanin en buyuk hatasi Senol hocayi milli takima yollamamasiydi. Onu yollasa 4-5 senelik bir seri gelecekti. Cebinin de hatasi hocayi yollayamamak olacak ve kendi gidecek.

koşu mesafesi dedi ki...

Eski başkan adayının demecinden "Beşiktaş yanlış Onana'yı aldı" sonucunu çıkarmış bazıları. Yok o kadar da değildir ama gerçek olsa şaşırmayacak boyuta geldi insanlar...

Gelelim yarınki Club Brugge maçına. Brugge'de Meijer, Buchanan ve Talbi sakat. Olsen'e, Vanaken'e, Thiago'ya, Nusa'ya, De Cuyper'e ve Zinckernagel'e çok dikkat etmesi gerek Beşiktaş'ın. TS maçı sonrası ağır bir yenilgiyi kaldırmak zor olur.

Beşiktaş olarak; 10 numaran yok. Kanat forvetlerinin verimi düşük. Stoper hattın idareten oynuyor. Orta sahanın hücuma katkısı kısıtlı. Club Brugge deplasmanı da kağıt üzerinde grubun en zor maçı.

O halde, defansif bir kadro ile çıkıp topu rakibe verip oyunu kilitleyebilirsin:

Mert/Rosier-Necip-Colley-Masuaku/Onur-Gedson-Amir-Onana-OX-Bahtiyar/Aboubakar

Onur sağ açık, Gedson sol açık, iki 6 numara Amir ve Onana, 8 numara OX, defansif 10 numara olarak Bahtiyar. Kontra atağı belki ikinci yarı düşünürsün.

Through soccer streams, geographical boundaries melted. A fan from Asia could easily dive into a European derby with a single click.

Yorum Gönder

Ara