.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Eylül 2023 Pazar

STSL 04 Beşiktaş - EMS Yapı Sivasspor


Tarih: 
03 Eylül 2023 Pazar 19.15

Stadyum: İnönü Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Zorbay Küçük (BJK Karnesi  3G 3B 1M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan / Samba Camara, Ahmed Musa, Emrah Başsan

Cezalı Oyuncular: - / -

29 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

Hoca nihayet oyuna müdahale edecek bir hamle yapmış. Ox ile fikir sahibi oluruz muhtemelen maç sonunda.
Muleka’nın çalıştığı çok belli ama o bir kenar forvet olarak oyuna katkısı sınırlıyken gol atmak hatta yüksek yüzdeyle gol atmak zorunda.
Stoperlerden birinin yerli olması ön tarafta alternatifleri artırdığı için çok önemli. Onur’u bir de lig maçında solda görelim. Bence Tayfur da farklı pozisyonlarda oynayabildiği için önemli yerli oyuncu.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş sahaya Mert/Rosier-Necip-Omar-Onur/Amir-Gedson-OX/Rashica-Aboubakar-Muleka 11'i ile çıkıyor.

Bu, teknik heyetin, Amir-Gedson-Salih üçlüsünü gerekirse bozabilirim ve bir kısım toksik taraftar kitlesinin aksine Muleka'dan memnunum demesi oluyor. Etkisiz bir sol forvet yerine beklenmedik hareketler yapan, pozisyona giren ama kaçıran bir Muleka tercihi var demek ki. Şenol hoca onda Aboubakar'ın gençliğini görüyor olabilir. O minvalde bir demeci vardı.

Yedeklerde uzun zaman sonra Ghezzal var, gönderilmesi gündemde olan Onana ile birlikte. Muleka da 11'de olduğuna göre Beşiktaş ya tek bir yabancı stoper alıp olayı bitirecek veya Koray Günter/yabancı orta saha gibi bir denklem bizi bekliyor.

Belki de motosikletle yetiştirme işleri bu kez denk düşmeyecek ve geçmişte tersten fakslayanlar gibi transfer yapamadan kapatacak takım. Suker'le görüntülü transfer görüşmeleri olumsuz sonuçlanabiliyor neticede. (Bu paragrafta göndermeler var)

Sivas tarafında ise Servet hoca, Sivasspor'un alışıldık iskeletini hücumda yeni transferlerle süslemiş görünüyor.

19:15 maç başlangıcı için keyifli bir saat.

Huzeyfe dedi ki...

25 dakikada benim gördüğüm bloklar arası geçişi çok iyi yapıyor Ox. Bu da oyunu rakibe kabul ettirmemizi sağladı. Stil olarak çok farklı Salih’ten ve bence Gedson-Amir ikilisiyle daha uyumlu. Fizik olarak biraz soru işareti olabilir, maç ilerledikçe görürüz.

Pheaglix dedi ki...

her sey bir kenara rashica'nin golune sevindim. sonunda duran top/karambol/aboubakar tavsani olmadan, gecis oyununda temiz bir gol attik.

Huzeyfe dedi ki...

Muleka’nın oyuna dahil olup doğru anlarda pres ve pas tercihleri yaptığı nadir performanslardan biriydi. Devamı gelir umarım. Yalnız beş dakika daha oynasa nötrlemek üzereydi kendini.
Ox henüz 60 dakikalık oyuncu. Demir Ege fena değildi. Rebiç kötüydü. Ghezzal iyi dönse çok rahatlarız aslında.

BJK4EVER dedi ki...

Planlama acisindan cok kotu bir transfer donemi gercirmemize ragmen kadro fena degil durumda su an. En buyuk eksiklik lider stoper. Onun disinda genislik anlaminda bence buyuk sorun kalmadi artik ve ilk 11'de stoper haric net bir eksiklik yok.

Biraz Talisca cilginligi ve rakiplerin transfer cilginligi sebebiyle bir 10 numara cok buyuk eksik gibi lanse edildi son haftalarda, ama klasik bir 6 olmadan ve 3 ofansif oyuncuyla oynayan bir takim olarak bence 10 numara sacmalik olur. Zaten orta saha'da mecburen Salih'i oynatacaksin 3 yerli kurali nedeniyle. Amir-Gedson-Salih boyle iyi bir uyum yakalamisken tamamen gereksiz.

Acikcasi taraftar biraz duygusal ve anlik bakiyor. Onana transferini mantikli bulanlar da vardi, Bakhtiyor transferini de dogru bulanlar var. Ben fikirlerimi net soyleyim;

- Onana profil olarak dogru, maliyet olarak cok yanlisti. Attamah, Ndashimiye gibi adamlari getirmek icin 4.5 milyon euro harcamaya gerek yok. Amir'i kesemeyecegi ve elde patlayacagi cok belliydi.

- Aynisi Bakhtiyor icin gecerli. Solbek olmadiigni 10 dakikada gosterdi. Kanatta Rebic, Cenk, Ghezzal donunce zaten forma sansi bulamaycak. Orta sahada belki olabilir, ama Chamberlain, Gedson, Salih varken o da pek mumkun degil. Birkac hafta sonra rotasyonda bile zor forma bulacak (Tayfur da gelmisken) 4.5 milyon euro'luk bir copumuz olacak. At fav'a bekle. Sadece Tayfur'u alsak o joker mevkisi dolacakti, 4.5 milyon euro cebimizde kalirdi.

- Onur Bulut'u da taraftar methediyor, hatta bazilari Rosier yerine vs oynasin diye yorum yapiyor. Sanki gecen sene Onur'u sagbekte izlememis gibi. Onur vasat bir oyuncu en iyi haliyle ve bu takimda en fazla yedek sagbek olur. As hicbir sekilde olmaz, diger mevkiler icin joker hele hic olmaz Tayfur ve Bakhtiyor varken.

- Necip'i de ovuyoruz, ama Necip'in ne oldugunu hepimiz biliyoruz. Dusuk profilli takimlara karsi asiri motivasyonla goz boyar, sonra biraz zor bir macta sicip batirir gecen seneki gibi perisan olursun. Necip en iyi ihtimalle yedek stoperdir, otesi olmaz.

Bakhtiyor ve Onana'ya o paralari yatirmamis olsak o butceyle tas gibi lider stoper ve alternatif yerli stoper veya yerli orta saha alirdik. Koray Gunter veya Suat Serdar mesela.

Ama bu cok net transfer hatalarina ragmen hala iyi bir kadromuz var, stoper haric. Iyi bir stoperle yarismaci olabiliriz.

koşu mesafesi dedi ki...

Muleka özveriliydi ıslıklanması yanlıştı. Yeni transferler giderek daha fazla rol almaya başlıyor. Şenol hocanın tabiriyle "renkli" medya yine şaşırtmayıp Gedson'un pozisyonunu cımbızla çekip kart rengi tartıştı maça dair.(Eski bir Brezilyalı futbolcunun adıyla tanınan kanaldaki programda dahi özellikle sufle verildi) Çünkü, Sivasspor forvetine çıkmayan sarı ve kırmızıları özet değil maç izleyenler hatırlayacak sadece. Icardi'ye verilen penaltıdan daha penaltı olan ilk yarı sonundaki Muleka pozisyonunu ise maçı izleyenler bile unuttu.

Şu şartlarda teknik heyeti omuzlara alması lazım taraftarın. "Renkli" medyaya karşı mücadele et, rakip takımlara karşı mücadele et, yetmesin bir de yönetimin müthiş vizyonuyla mücadele et.

Talisca ve Ramos'tan gelinen noktaya bak. Takım iki stoper, bir de devşirme stoperle sezona başladı ciddi ciddi. Üç tur geçildi Avrupa'da, ligde de 7 puan. Gayet üstün bir başarı.

13 saatten az kaldı listeye oyuncu bildirmeye. Gelen giden, inen kalkan uçak var mı ortada? Hiç tanınmayan bir yönetici bir demeç verdi bir de durduk yere. David Luiz ile her konuda anlaşmışlar, teknik heyetten onay bekliyorlarmış. Futbol medyasının bir klişesi daha gerçek oldu. Siz iyi misiniz? Yoksa dalga mı geçiyorsunuz? Teknik heyetten onay almadan bir oyuncuyla anlaşıp sonra konuyu medyanın önüne mi atıyorsunuz?

Bu haberdeki tek tutar nokta; 37'lik Ramos'un B planının 36'lık David Luiz olması. Ayağı düzgün, oyun kuran Brezilyalı stopere hoca normalde hayır demez. 36 yaşında olsa da Welinton'dan sonra o mevkiye çağ atlatır. Tabi formunu koruduysa.

koşu mesafesi dedi ki...

Şu saat itibarıyla açıklanan tek transfer: Ta Ta Ta Tayfur. Pozisyonsuz yedek kulübesi oyuncusu.

1 yabancı kontenjanı boşaltıldığı halde bugün stoper gelmezse taraftarın reaksiyonunu tahmin edemiyorum.

Ghezzal transfer penceresi kapanırken nasıl da sahalara döndü ama? Tekrar sakatlandı haberini alsak bir antremanda, şaşıracak mıyız? Muleka zaten 11 oyuncusu. Stoper transferi gelmezse herhalde Onana'yı stoper yaptık diyecekler. Millet Talha ve Emrecan var diyor. Onlar devre arasına kadar yok.

Afrika kupası sırasında Necip-Bahtiyar tandemi süper olacak. Bir de Onur-Necip-Bahtiyar-Tayfur yaparsan geri dörtlüde, her teknik direktörün rüyası. Oyuncu değiştirmeden döndür döndür dur oyuncuları.

koşu mesafesi dedi ki...

Transfer prosedürü yetişirse hocanın stoperini 5 eylüle yetiştirmiş olacak transfer komitesi. Eric Bailly imiş meğerse Ramos'un B planı. Manchester United'tan gelen stopere dudak bükülmez normalde ama oyuncunun sakatlık geçmişi ve Afrika kupasına gitme ihtimali yüzünden sosyal medyada yangınlar başlamış.

Bailly formda olursa defans hattı çağ atlar. Denge stopercileri başlamadan ekleyeyim bu adam skills videolarında rakip forvetleri falan çalımlıyor. Hamle stoperi diyecekler ama bu başka bir tür. Formda çıkmazsa da Colley-Amartey-Necip dönüşümlü sakatlanıyor, onları biraz rahatlatır.

Hayaller Ramos, Talisca. Beşiktaş'ın gerçekleri Bailly, Tayfur.

Ruşenaliduran dedi ki...

Şu ana kadar yapılan en doğru demeyim de en hazır oyuncu transferi Raşitsa Eric Bailly hayırlı olsun bu arada

Huzeyfe dedi ki...

Bailly çiğ yetenek olarak modern stoperde aranan bütün özelliklere sahipti. Hız, sertlik, ayak.
Neden olamadığını kimsenin çözemediği oyunculardan. Muhtemelen ManU buzdolabına dünya kadar para verdiği için oynatamadı, Bailly de bir türlü seviye atlayamadı.
Fransa’da da saçma bir ceza aldı, uzun süre oynayamadı filan.
Bence risk/kazanç anlamında çok iyi transfer. Acayip bir transfer dönemi. Sanki kendi transferlerimizi beğenmeyip başka transferler yapmışız gibi. Olsun o da bir şey, hiç yoktan iyidir :)

Pheaglix dedi ki...

-----------------transfer----------------
-----amartey-------bailly-------colley---
-----------------------------------------
-ghezzal-transfer-onana-transfer-masuaku-
-----------------------------------------
-----------aboubakar---muleka------------

fernandes'i de sao tamo ve principe'den kaydedebilirsek iki transfere afrika kupasi gelir. ama takimin turnuva boyunca saglikli kalmasi onumuzdeki en onemli engel.

saka maka bizim transferlerimizi bir kenara koyarsak afrika uluslar kupasi senesinde afrikali oyunculardan firsat transferi yapmak aslinda kotu strateji degil. ilaveten gs ve fb manyakcasina para harcarken onlarla yarismaya calismak yerine bu seneyi riske edip, onumuzdeki sene cok daha iyi is yapacakaslinda afrikali oyunculari bu sene piyasalari dusmusken almak cok da kotu bir fikir degil. mesela tum transfer donemini bu oyunculari kovalayarak gecirip yukaridaki ilk onbiri olusturmus olsak benim kadro planlamamiza cok itirazim olmazdi, hatta memnun da olurdum.

ama su yukaridaki kadroyu kendimiz yavas yavas ve alakasiz sekilde olusturduk. ustune yarisi her an capraz bag koparip sezonu kapatabilecek, ya da siradan bir depar sonrasi adaleleri cekip 2 ay yatabilecek durumdalar. onu da gectim, en son yaptigimiz firsat transferi bailly ile 1 yillik sozlesme imzalamisiz. bizim bildigimiz senol gunes bu adami ilk bes mac dogru durust oynatmaz. ligin ilk uc maci arti kupa on elemeleri de gecti. e adam muhtemelen 6 mac uluslar kupasinda olacak. yirmi maca cikacak diye mi aldik biz bu adami simdi?

GeceGezgini dedi ki...

Eric Bailly’nin Youtube skills videosunda bir tane Man.utd fan yorumu; Müthis bir oyuncu; Rio Ferdinand’in top calma yetenegine, Vidic’in agresifligine ve maalesef Hargaraves’in sakatlik yatkinligina sahip.

“Sahada oldugunda” oldukca verim alacagiz bence.

Ayrica ben de olaya pozitif tarafindan bakip Afrikali oyuncu enflasyonunu lehimize olacagini dusunuyorum. Takim kimyasi
tavan olabilir bu sene. Afrika Kupasi konusundaki tek endisem; kupa sonrasi bir motivasyon dususu yasanir mi sorusu.

Evet overall planlama baya bir rastgele yapildi ama herkes herkesi yedekliyor ve her mevkiye yeterli adamimiz var su anda. Onana’yi da kiralarsak tamamiz

koşu mesafesi dedi ki...

Eric Bailly ile ilgili analizlerin özetini yazmak gerekirse; zengin Dany'si. Dany derbide yaptığı penaltıyla Önder Özen'in transfere yüklediği mantığı yerle bir etmişti. Şampiyonluk rakibinden oyuncu kiralanmaz!

Bailly'ye dönersek, videolarda ilk Manchester United zamanlarında uçarken Marsilya zamanlarında bir tık ağırlaşmış gibi. Beşiktaş formasıyla son durumunu izlemek gerek.

Avrupa listesinde Kartal Kayra, Oğuzhan Akgün, Emrecan Bulut ve Umut Meraş yokmuş. Sakat olan stoperler Talha ve Emrecan da yokmuş.

Kartal Kayra oyun tarzı olarak Amir'in tam yedeği gibi ama forma şansında Demir Ege ve Onana'nın gerisinde. Oğuzhan'ın hücum hattında işi zor, Semih'in dahi gerisinde. Emrecan Bulut ikinci bir Kerem Aktürkoğlu hayali kurduramadı. Takımda bek sayısı 4'e çıkınca Umut'un ligde bir takıma transfer ihtimali artmıştır. Emrecan zor ama Talha, Afrika kupası dönemine yetişebilirmiş.

Pheaglix dedi ki...

taraftar durduk yere yonetimi yerden yere vurmuyor. oyle ya da boyle, bir futbolcu babasi yuzunden basin onunde transfer calimi yedik. cozumu neydi? kulubun oyuncu ile ilgilenmedigimizi ilk gunden basina bildirmesi. halil dervisoglu haberleri gunlerce basinda bosu bosuna dolanmadi. eger oyuncuyu istemiyorduysak talisca ve ramos guzellemesi yaptiklari gibi halil icin de aciklama yaparlardi, konu kapanirdi. ha eger ciddi ciddi ilgilendiysek ve futbolcu babasi menajer tarafindan oyuna getirildiysek daha kotu.

obur tarafta tadic durumu var. yine gunlerce adimizin gectigi oyuncu. safak malatya'nin soyledigine gore sadece cuzi bir miktar ve iletisimsizlik nedeniyle bizim yerimize fener'e gitti. baskana sorarsan dunyalari teklif etmisiz ama bize gelmemis.

ben baskana pek inanmama taraftariyim cunku belli ki uc buyuk takim baskanlari teklifleri kabul edilince vergiden net miktardan bahsederken teklifleri reddedilince vergi dahil teklif ettikleri maasi basina soyluyorlar. ornegin, anc ramos icin iki yillik 50 milyon euroluk teklif yaptigimizi soyledi. aboubakar'in net 3 milyon euro aldigi ortamda dunya uzerinde herhangi bir iki oyuncuya net 50 milyon baglayacagimiza inanan varsa diyecegim bir sey yok. ramos ile ilgili basina dusen maas senelik 8 milyon euro civariydi, ki veriyi ve potansiyel imza ucretini de eklersek senelik brut 520 milyon civari yapiyor. yani anc muhtemelen onerdigimiz brut maasi soyluyor, ama eger ramos ile imzalasaydik sadece net maas konusulacakti.

aynisi fb-zaha mevzusu icin de gecerli. gs 4.5 milyon euroya yakin maas aciklarken fb "biz 9 verdik, gelmedi" dedi. muhtemelen gs'nin acikladigi net maasken fb'nin acikladigi brut maas ve aslinda birbirlerinden cok da farkli degiller. bence ortada kamuya acik spor kuluplerinin borsayi yanlis yonlendirmeleri gibi bir sorun var (ki bunu biz de yapiyoruz), ama kimsenin oturup da bunu inceleyecegi, ya da spor kuluplerine ceza kesecegi yok.

neyse, isin borsa manipulasyonu tarafini bir kenara koyarsak ortada korkunc yonetilen bir transfer donemi var. takim gercekci olarak sezonu mart ayinda kapatmisken hala daha transferler sezon basina yetistirilememis, takimin hocasi "afrika kupasina gitmeyecek oyuncu bakiyoruz" derken afrika karmasi olusturulmus, iki ay boyunca (bence) bilincli olarak talisca haberleri servis edilmis ya da gercek olmayan haberler sirf taraftarlari susturmak icin yalanlanmamis. tarihin en iyi stoperlerinden birisi ile anlasilmisken baskan anlasmayi bozmus, bu yuzden anlasmayi yapan kisi yonetimden istifa etmis. baskanin bahanesi: "o burada bana emanetti, kendisi o ekonomik kulfetin altina girse ben ailesine ne derdim". tum bunlar olurken normal sartlar altinda kendilerini iflas ettirecek olsa da rakipler kadro degerlerini ikiye katlarken biz nerede sakat afrikali varsa tranfer etmisiz. musade edin de taraftar transferleri elestirsin, ya da en azindan kara mizah ile teselli bulsun.

Pheaglix dedi ki...

bu arada kadro planlamasini elestiriyoruz ama, varsayalim ki tum afrikali oyuncularimiz afrika kupasi boyunca yoklar. sakatlik olmadigi surece ideal kadromuz:

----------mert---------
rosier--necip--??--onur
----------amir---------
----gedson--salih(ox)--
--rachica-------rebic-
---------cenk---------

afrika kupasina denk gelen maclarimiz karagumruk, pendikspor (d), ads, sivasspor (d), trabzonspor, ve kayserispor (d). rakiplerin kalitesini dusununce ads ve trabzonspor haric bu ilk onbirin yenemeyecegi bir rakip yok. ki ads ve trabzonspor ile iceride oynuyoruz. eger sakatlik vb. olmazsa ve stopere tayyip talha ya da emre donebilirse bu 6 mactaki olasi ekstrem puan kaybini salt yonetime yuklemek dogru olmaz. her ne kadar kadro planlamasi hatali olsa da hala daha rakiplerimizin fersah fersah ustundeyiz. eger senol hoca bu kadro ile pendik'i yenemeyecekse gelsin sureyya yonetsin takimi, o da asagi yukari ayni sonuclari alir.


F.N. dedi ki...

Transfer edilirken oyuncuların Afrika kupası sebebiyle takımdan uzak kalacağı söylendi sürekli ama dün bir yerde okuduğum haberde oyuncuların yarısından fazlası kupaya gidemeyecek. Bu haber yönetimin transfer politikasını aklamaz ama yaygara koparacak bir durum yok oyuncuların milli takım durumları ile. Ama oyuncuların sakatlık geçmişi takıma uyumları vs hepsi büyük eleştiri konusu

Huzeyfe dedi ki...

ANÇ birçok konuda kötü bir başkan ama iletişim konusunda daha kötü bir yönetici hatırlamıyorum. İstisnasız her süreci içinden çıkılmaz bir hale sokuyor, sonra da sıvazlıyor filan. Sergen’in sözleşmesinden bugüne böyle. Birşey beklemeyin. Ayrıca bence oyuncular ve hoca yerine yönetimin hedefte olması iyi birşey. ŞG eleştiri gelince anlamsız şekilde gerginleşip daha saçma şeyler yapıyor. Oyuncu grubu da yabancı ağırlıklı, taraftarla bütünleşecek bir hava yoktur muhtemelen soyunma odasında.

Başıma birşey gelmeyecekse biraz eğrisi doğrusu derken iyi kadrosu oldu Beşiktaş’ın. Afrikalı oyuncu konusu biraz abartılıyor. Hocanın oyuna dokunması lazım yalnız. Pendik maçı zaafları gösterdi.

BJK4EVER dedi ki...

Transferler yuksek ihtimalle tamamlandigina gore artik yorumlayabiliriz bence.

Sonuca bakildiginda plansizligin aksine cok da kotu bir kadro olusmadi. Ilk 11 yeterli sayilir, yedekler de fena olmadi. Su an bakildiginda bence sadece lider stoper eksikligi goze carpiyor. Ve gecen seneki kadro'ya gore (sene basi) baya ciddi bir iyilestirme var. Rakipler de cok guclendigi icin guc farki ne seviye'ye cikti kestirmek zor, ama sampiyonluk icin yarisamayiz diyecek bir fark bence yok. Basli basina sikinti yaratacak mevzular:

1 lider stoper eksikligi, hele ki geriden oyun kurabilen 1 oyuncu olmadigi dusunulurse Amir'e baski yapip kitleyecek her takim bizi kitler, ozellikle iyi analiz yapan Avrupa takimlari bize sikinti mutlaka yaratir;

2 Afrika kupasina gidecek oyuncu sayisi, simdiden sayiyi kestirmek zor, ama su donemde ozellikle 2 tane puan kaybi ihtimali yuksek 2 macin (A. Demir ve Trabzon) oldugu ve puan barajinin cok yuksek olacagi dusunuldugunde sikinti yaratabilir, toplam 4 lig maci var Afrika kupasi doneminde;

3 Sakatlik ihtimali yuksek oyuncularin fazlaligi, bu da kumar.

4 Kismen 3 numara'ya bagli Rebic, Ox, Ghezzal gibi oyuncularin performansinin soru isareti olmasi. Rakiplerde de (GS'de) 3 ve 4 numara konusunda sikinti var, FB biraz daha istikrarli gibi. Onlarda da Tadic, Dzeko gibi belirtleyici oyuncularin yas sikintisi var.

Bu konular bizi nasil sikinti'ya dusurecek gorecegiz. Ama kagit ustunde durum o kadar da vahim degil. Ama yaptiklarimiza, mantiga bakacak olursak bence Demiroren donemi dahil en kotu transfer donemimizi gecirdik. Ben transferleri nasil cikacagina gore sonradan degil de, mantiga oturtarak onceden degerlendirmeyi dogru buluyorum. Bazen kagit uzerinde iyi bir yetenegi alirsin dogru maliyetle, kotu cikar. Veya maliyeti cok sacma gozuken bir oyuncu inanilmaz bir performans gosterir ve herkesi sasirtir. Sonuctan ziyade mantiga bakip daha ilimli yaklasma taraftariyim. Bu acidan bakarsak:


1. Saiss-Redmond meselesi berbat yonetildi. Sorunlari oldugu belli olan ve ayrilma ihtimali olan oyuncular konusunda nihai karar transfer doneminin ortasinda verildi. Halbuki bu meseleyi cok cok erken cozume kavusturma ihtimalimiz vardi. Oyuncu'ya ultimatom verip yerine oyuncu bakmak da bir karar, ama cok gec kaldik. Redmond'un yeri belki Ox, Rashica ile paylastirarak dolduruldu ama Saiss'in yeri bombos.

2. Stoperde sacma sapan bir rotasyon kuruldu. Amartey transferini anlarim, yedek/3. stoper olarak mantikli. Ama ilk 11'e net ayagi temiz pozisyon almasini bilen lider ozellikli bir oyuncu sartti. Su an birbirine benzeyen atletik, sakar, ayagi cok kotu 3 stoper var kadro'da ve hepsi Afrika kupasina gidebilir. Akil mantikli hicbir sekilde aciklanmayacak bir rotasyon. Ne kadar basimizi agritacak gorecegiz.

3. Onana ve Zaynutdinov'a cok gereksiz para harcadik. 4.5 milyon euro odedegin ve yuksek performans gosteren Amir'in arkasina boyle bir oyuncu almak sacmalik. Klasik 6'miz olmadigi icin derinlik acisindan olabilir, ama Attamah, Ndashimiye profilindeki bir oyuncu 1 milyon euro'ya bulunur, 4.5 milyon euro degil. Ayni sekilde Zaynutdinov icin taraftar ilimli yaklassa bile 4-5 hafta sonra net elestiriler baslayacak, gorursunuz. Ideal 11'de hicbir sekilde yeri yok. Solbek olmadigini 10 dakika'da gosterdi. Aciklarda Rebic, Ghezzal, Cenk donunde yer kalmayacak. Orta sahada Salih-Ox-Gedson var. Heryerin yedegi varken ve ustune Tayfur Bingolu dururken boyle bir maliyetin altina girmek sacmalik. Sonuc olarak sezonun tamaminda kulube'de oturacak 2 adama 9 milyon euro bonservis bedeli odemis olduk.

BJK4EVER dedi ki...

4. Halil Dervisoglu'nu sacma sapan sekilde kacirdik. Tadic hadi neyse, bence cok ihtiyacimiz yoktu. Ama Halil Cenk'i mukemmel yedekleyecek adamdi, kadro muhendisligi acisindan kolay ve dogruydu. Kaptirmanin panigiyle Cenk'in yedegini 2.5 milyon euro maasla kapattik, bravo.

5. Cenk-Salih-Necip/Tayyip'in yedegi olacak Rebic, Ox, Bailly'e toplam 7-8 milyon euro maas bagladik. Bunu yaptigimiz icin Cenk ve Salih'in sozlesmesi tabii sikinti olur. Senin yedegine 2.5 milyon euro veriyoruz ama sana 1.5 milyon euro fazla diyemezsin, oyle bir dunya yok, mantik yok. Salih yuvadan ucar gider, Cenk'in Besiktas'lilik damari tutmazsa o da sana siktiri ceker. Gayet de normal ve anlasilir olur.

6. Rashica'ya pek birsey diyemiyorum. Bence oyuncu tarzi olarak gereken oyuncu degildi, ama yasi ve mevkisi itibariyle mantikli gozukuyor. Birsey diyemem.

Sonuc olarak scouting yapmamanin, planlama yapmamanin, menajer kucagina oturmanin sikintisini cektik. Iyi bir planlamamiz olsa yedek oyunculara bu kadar maas ve bonservis ucreti vermezdik, daha makul ve elimizde kalmayacak oyuncular bulup kritik mevkilere harcardik paralari. Acikcasi yedek oyunculara bu kadar para baglayan yonetimin para sikintisini bahane etme hakki yok. Bizde sikinti butce degildi, tamamen akil ve planlamaydi.

Genis, hybrid bir kadro kurduk. Zor ve sikisik fiksturde mantikli olabilir, ama biz hicbir zaman genis kadroyla basarili olmadik. Sampiyonluk hep 13-14 kisilik kemik kadroyla ve uyumla geldi. Senol Gunes'in de tarzi bu. Eline genis karman corman soru isaretleriyle dolu bir kadro verdik, bakalim nasil bir yemek cikaracak.

Bu arada butun bu eksiklerden garip bir sekilde Senol Gunes kendini soyutluyor ve taraftar da o sekilde davraniyor. Acikcasi bir antrenor bir zahmet yedek onlibero'ya o kadar para vermeyin gerek yok diyebilmeli. Veya sakat Afrikali bir stoper daha istemiyorum bana Nino'yu getirin veya hic transfer yapmayin diyebilmeli. Bunu demiyorsa da kadro'dan sikayetci olma hakki da ortadan kalkiyor. Iyi cikmayacak transferlerin gunahi yonetime, iyi cikacak transferlerin kerameti Senol Gunes'e yazilacaksa o olmuyor iste. Hem ayranim dokulmesin hem notum eksilmesin olmuyor bence.

koşu mesafesi dedi ki...

@BJK4EVER

Lige ara verilmişken senin maddeler üzerinden beyin fırtınası niyetiyle duruma bakalım.
1-Bazıları Bailly için hem denge stoperi hem hamle stoperi olarak oynayabilir diyor. Amartey de orta saha orijinli olduğu için görev verilirse topu 2. ve 3. bölgeye bir ölçüde aktarabiliyor. Colley o işlere fazla girmiyor. Tek yaptığı sol önde Masuaku'yu bulmak. "Lampard" Necip (since 2009) keşke orta saha orijinli bir stoper gibi top yapabilse, o zaman çok başka şeyleri konuşurduk. Talha'nın sakat değilken sürpriz golleri ve çalımları vardı ama "lider stoper" vibe'ı hiç vermedi. Emrecan'ı Antalya'da izleyenlere sormak lazım. Bu maddede tek tutar kısım Bailly'nin işi kotarabilme ihtimali gibi görünüyor.

2-Afrika kupası zamanı muhtemel 11'lerinde Afrikalı olmayanlar da kesik yiyor ve tüm oyuncular finale gidecekmiş gibi düşünülüyor biraz. İlk lig maçı öncesi Colley ve Aboubakar sakatlansa yine benzer bir 11 kurulacak. Mert/Rosier-Necip-Bahtiyar-Masuaku/Amir-OX-Gedson/Rashica-Cenk-Ghezzal(Rebic) gibi. Talha'nın da Afrika kupası dönemine yetişeceği öngörülüyor.

3-Rakipler hiç sakat oyuncu transfer etmedi. Onlarınki "hazır değil" veya "yorgun" ya da "kilo fazlası" var. Sakat denilen Rebic de OX da sahaya çıktı.

4-Üç'e bağlı.

-Diğer maddeler-

1-Saiss gittiği yerde 1 ay duramadı. Redmond'ın çok karışık ailevi sebebi varmış İngiltere'ye dönmek için yazılanlara bakılırsa.

2-Artık Afrikalı olmasın diye basına demeç verdi teknik direktör. Afrikalı alacaksanız hiç almayın kulağa hoş geliyor ama rasyonel bir cümle değil. Stoperde sayısal eksiklik var. Bazı kadrolardaki gibi bekin veya önliberonun zaman zaman stoper oynayabildiği bir kadro da değil. Yokluktan Necip sadece stopere opsiyonlandığı için Onur üstüne Bahtiyar ve Tayfur gibi iki joker daha alındı yani.

3-Bahtiyar veya Onana'ya verilen bonservisin 3 katını birer oyuncuya harcayabiliyor FB ve GS. Bahtiyar ve Onana'ya yakın bonservisleri Ankaragücü ve Pendikspor GS'nin kadro dışı oyuncularına verebiliyor. Bu bonservis meselesi biraz izafi.

4-Transfer çalımı Halil gittiği takımda Avrupa listesine bile yazılmadı. Arkasından ağıt yakılacak bir oyuncu değil sanki.

5-Yedek kontratlarının, 11 oyuncularınınkinden kat be kat fazla olma durumu GS'de daha çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmış. Hollandalı Oğuzhan'ın Bilic/Aybaba sezonları hariç tek sezonluk çıkışı üzerine yapılan yeni kontratının ileride ne kadar başını ağrıttığını hepimiz gördük. Salih 11'deki en zayıf halka olarak görülmekten ne zaman çıkarsa Cenk de 11'e ne zaman yerleşirse o zaman masaya daha güçlü bir biçimde oturabilirler. Şu sezon başı Salih Demir Ege'den, Cenk Semih'ten önde mi performans olarak?

6-Rashica istikrar sağlarsa yeri sağlam. Transfer penceresi kapanırken sahalara dönen Ghezzal'ın ne vereceği muamma. Muhtemelen onu gönderip Pepe'yi alma fikri vardı yönetimin. Ya gönderemediler ya da son bir şans verelim dediler. Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar da Avrupa transfer penceresi kapandıktan sonra Pepe'yi alınca 14 yabancılı Beşiktaş'a transfer çalımı attıklarını düşünüyorlar. Bu sezon "transfer çalımı" ayağına toplam 15-20 oyuncuyu mu pazarladı sanki menejerler? Bir gazeteci çıksa da araştırsa şu transfer sezonunu.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk lig maci oncesinde zaten transfer bitmemisti. O duruma bakarak niye kiyas yapiliyor ki?

Masuaku
Colley
Amartey
Bailly
Onana
Muleka
Ghezzal
Aboubakar

Afrika kupasina gitme ihtimali bulunan 8 oyuncu aciklanabilecek is degil. 5 tanesi zaten ilk 11 oyuncusu normal sartlarda. Bunu planlayan 1 tane Avrupa takimi yoktur.

GS ve FB'nin transferleriyle Onana ve Zaynutdinov'a odenen bonservis arasindaki baglantiyi cozemedim. Onlarin butcesi daha fazla, 3 kati harcayabilir. Harcadiklari adamlar Cengiz, Fred, Livakovic, Becao, Davinson Sanchez, Icardi, oyuncularin profili belli, takimda beklenen rol belli. Biz butcemiz kisitliyken 9 milyon euro'yu 2 tane vasat kulube oyuncusuna gomduk. Rashica'nin bonservis bedeli tartisiliyor mu mesela?

Halil'de benim icin mesele Halil'in kalitesi veya calim yemek degil. 150 bin euro ekstra odememek icin Halil'i almamayi goze aliyorsun. O an hicbir yerli solforvet alternatifin yok, piyasa'da olmadigini da bilmen lazim. Gidiyorsun 150 bin euro odememek icin Rebic'e 2.5 milyon euro maas vermeyi kabul ediyorsun. Cenk duzeldiginde Rebic yedek kalacak. Gecmis olsun.

Cenk ve Salih'te mesele'nin farkli oldugunu kabul etmek lazim. Soz konusu Chamberlain olunca senin soyledigin ilk 11'e yerlestme vs nedense gozetilmiyor, sak 3 milyon euro maas masaya konuyor. Rebic ilk 11'e yerlesmeden 2.5 milyon euro indiriyor cebe. Salih ve Cenk? Gecen sene gayet iyi performans gostermeleri yetmiyor sanirim, herhalde atom parcalamalari lazim. Ne icin? Yedek birakacaklari Ox ve Rebic'in yarisi kadar maas alabilmeleri icin. Salih'ten memnun degilsen gider baska bir yerli orta saha oyuncusu alirsin, gidip Ox'a 3 milyon euro maas bayilmazsin.

Bence 3 buyukler de ayni. Al birini vur otekine. GS arada bir scouting transferi yapiyor. Fenerbahce biraz daha oluculugu birakmis, al-sat yapmasini biliyor. Kendi gecmislerine nazaran bu sene cok daha mantikli bir kadro muhendisligi yaptilar. Biz genelde FB'nin yaptigi sacmaliklari yaptik bu sene. Ve oluculukte artik zirve yaptik. Aldigimiz her oyuncu ya revirlik ya da psikologluk. Sanki ozellikle ariyormusuz gibi.

Akilla yaristigimiz, yarisacagimiz rakipleri bu sene tamamen akilsizlikla gecmeye calisiyoruz. Allah sabir versin.

koşu mesafesi dedi ki...

Transfer stratejisinin bu yaz taraftarı çıldırttığı bir gerçek. Transfer penceresi kapandığına göre ben şu saatten sonra bardağın dolu tarafına bakıyorum. İlk doluluk, Beşiktaş taraftarının uzun zaman sonra, haftada iki maç izleyebilecek olması.

Afrikalı ağırlıklı kadronun dolu tarafı, Aboubakar ve arkadaşları (African brothers*) diye ekstra bir uyum, ekstra bir sinerji oluşma ihtimali. Bkz. Lucescu demeci, Masuaku ve Rosier paylaşımları ve Aboubakar gol sevinci. Bir de Amartey'in ilk röportajı*. Diğer taraftan Balkan ahengi oluşabilir.

23 ve 25 yaşındaki futbolculara az biraz bonservis verilebilir. Onana şu anki formuyla savunulamaz tabi ama Bahtiyar bir nevi takıma omuz attı konferans grupları için.

Cenk son şampiyonlukta bir Erzurum deplasmanında sezonu kapatmıştı. 4.2 milyon maaşlı Tadic'i alamayınca 2.5 milyon maaşla Rebic'i alıyorsun. Keşke sol forvette Cenk'in yedeği Semih şeklinde kurgulansaydı. Ama pek çok taraftar da bundan hoşnutsuz olurdu. Sezon başından beri Muleka yerine Halil oynasaydı nasıl tepkiler gelirdi, bilemiyoruz tabi.

Yabancı transferler Liverpool, Milan, MUFC etiketleriyle geldiklerinden maaşlar o baremde. Demba Ba'dan beridir Beşiktaş Premier Lig'den oyuncu kovalıyor. Masuaku cuk oturuyor, Weghorst eh işte oluyor, Karius hüsran oluyor. Deneme yanılma bir nevi.

Öbür taraftan, yerli oyuncuların değişmez vaziyeti "underrated" görülmek. Semih Şentürk gibi bir santrafor bile kimlerin kimlerin yedeği oldu yıllarca mesela. X Brezilyalı olsaydı, adı şu olsaydı geyiği de malum.

Son olarak Şenol hoca bir önceki döneminden bu yana bazı açılardan değişmiş bunu görmek lazım. Oyuna müdahale etmeyen, sahada ne olursa olsun 70. dakikadan önce oyuncu değiştirmeyen hoca gitmiş. Yerine 5 değişiklik hakkını mutlaka kullanmalıyım diyen bir hoca gelmiş. O yüzden bu sezon için hoca zaten 13-14 kişilik kadroları seviyor mantığı tarih olacak gibi. Maçlar sıklaşınca Schuster kadar olmasa da sağlam rotasyon göreceğiz gibi.

koşu mesafesi dedi ki...

Al işte! Asıl kadroda tutulması gereken ve Batshuayi'ye gol vuruşunu öğreten adam Karagümrük'e transfer olmuş. Bir underrated yerli daha size. Üç kuruşa oynayan Güven'i gönderip GS'nin santrafor yedeğinin yedeği peşinden koşmak ne tuhaf davranış. Yanılmıyorsam Güven'i A Milli Takıma alan da Şenol hocaydı vakti zamanında.

Karagümrük'te Emre Bilgin, Ljajic ve Güven. Öncesinde Roco ve Lens. Enteresan bir şeyler deniyorlar.

Adana Demir (deplasman) maçı 27 eylüle alınmış. Milli ara bitince maçlara yetişemeyecek izleyiciler.

Bakalım A Milli Takım 11'i nasıl olacak? Birazdan açıklanır.

koşu mesafesi dedi ki...

Dünkü müsabakayı oynayan A Milli Takım mıydı? Yoksa GS'nin yedek forvetlerinin maç eksiğini kapatma ve rehabilite etme merkezi miydi? Kadro planlaması şu mu? Yurtdışında mı oynuyorsun al forma. GS ve FB'ye mi transfer oldun? Al forma. BJK'ye mi transfer oldun? Kampa çağrılırsan kendini şanslı say. Sezon başının yıldızı Onur'u oynatmayıp stoperi beke koyarsan o da topa ıska geçerse 1-0 geriye düşersen 1-1'e sevinecek hale gelirsin. Maç spikeri bile galibiyet ihtimalini unuttu tribünleri dinleyelim moduna girdi.

Serdar Dursun (Karagümrük)
İbrahim Yılmaz (İstanbulspor)
Benhur Keser (Rizespor)
Erdem Çetinkaya (Kasımpaşa)
Gökhan Sazdağı (Kayserispor)
Erencan Yardımcı (Pendikspor)
Enis Destan (Trabzonspor)
Umut Bozok (Trabzonspor)
Cenk Tosun (Beşiktaş)

Yukarıdakiler ligde son maçlarda oynayan yerli forvetler. Ama GS'nin Avrupa listesine dahi yazmadığı yedeğin yedeği Halil'den, santrafor olmayan açık oyuncusu yedeğin yedeği Barış'tan daha geri plandalar santrafor forması için.

Sol bek için tek tek oyuncu sayacak değilim. Önemi yok çünkü. 1.90'lık stoperi sol bek oynattı Kuntz dünkü maçta. Zaten Portekizle play-off maçında GS'li orta saha oyuncusu Berkan'ı sol bekte oynatarak bütün tartışmaları bitirmişti. Bazıları kadroyu Kuntz yapmıyor diyor. Yok canım, o kadar da değildir.

koşu mesafesi dedi ki...

Sezon başı "bu dar kadroyla işi zor" denen Beşiktaş'ın transfer dönemi sonrası kadrosuna bakayım dedim.

Şimdilik as 11: Mert / Rosier-Bailly-Omar-Masuaku / Amir-Salih-Gedson / Rashica-Aboubakar-Cenk

Şimdilik yedek 11: Ersin / Onur-Necip-Amartey-Tayfur / Onana-OX-Bahtiyar / Ghezzal-Muleka-Rebic

Şimdilik üçüncü takım: Utku / (Boş)-Talha-Emrecan U.-Umut / Kartal-Demir Ege-(Boş)/ Emirhan D.-Semih-Emrecan B. (Berkay ve Kerem Atakan kiralanmamış olsa boşluklar doluyordu. Şimdi ya U21'den ya da jokerler Necip-Bahtiyar ikilisiyle tamamlayabiliriz 11'i)

Karagümrük'te Kerem Atakan, Güven Yalçın, Adem Ljajic ve Emre Bilgin'i beraber izleyebilirsiniz. Tabi oynatılırlarsa. Berkay'ın bu sezon kiralanması -Şenol hoca onu gençlerden(Demir Ege ve Semih ile birlikte) performanslarını önde gördükleri içinde saymış olması sebebiyle- garip. Adı geçmeyen Kartal ve Emirhan D. şimdilik takımda kaldı. Emrecan B. de öyle gözüküyor.

Gelelim sadede: Beşiktaş kadro planlaması eğrisi doğrusuna denk gelmiş gibi neredeyse üç takım çıkartıyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş transfer komitesi Fenerbahçe'nin 37'lik Dzeko hamlesine 39'luk Gökhan İnler ile cevap vermiş. Bu sezon oyuncu, diğer sezon sportif direktör olarak düşünülüyormuş. Taraftarın Atiba için hayal ettiği Gökhan'a nasip olabilir. Demek ki Atiba, taraftar nezdindeki prestijini teknik heyet ve yönetim nezdinde kazanamamış.

Sezon başı kamp gördü mü bilmiyorum ama 39'luk Gökhan, Onana'yı keserse şaşırmayız. Stopere çekilebilirse de Afrika kupası zamanı epey iş görür.

Şaka değil Burak Yılmaz neden ciddi ciddi düşünülmedi lisanslı oyuncu/yardımcı teknik adam formülüyle?

Çünkü Onana, Kartal, Demir Ege kadrodayken Gökhan İnler geliyorsa ve Kerem Atakan ile Berkay kiralanıyorsa; Semih de bir sezon Burak abisinin arkasında bekleyebilir bu futbol aklına göre.

Taraftar 10 numara beklerken önce bek sonra ön libero şoku.

Pheaglix dedi ki...

gokhan inler'i transferden saymamak lazim. adam belli ki baska bir rol icin dusunuluyor ve egitimini tamamlayana kadar gel 1 sene daha oyna, sonra jubile yapalim denmis. belli ki "beni onbir baslatin" diye tutturacak birisi de degil. uc-bes macta 5 dk oynasa fazlasiyla yeterli. bence en asta gonderilmesi de hataliydi, hatta ilk geldiginde daha fazla sure almasi lazimdi.

ha ama bunlarin hepsi aldigi maasa gore degisir. tutup da salih ve cenk'e vermedigimiz parayi gokhan'a verdiysek buyuk rezalet.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş başkanına göre şampiyonluk %99 muş. En iyi futbolu da Beşiktaş oynuyormuş. 3 günde 1 maçlar, zorlu deplasmanlar, olası hakem hataları, Afrika kupası falan başlayınca bakalım kendisi ne demeçler verecek?

Eric Bailly hazırlık maçında ya sakatlanmış ya da yorgunluktan! maçın 40'ıncı dakikasında oyundan çıkmış. Gökhan İnler transferini internetten öğrendiğimiz gibi Bailly konusunda da müthiş bir bilgi kirliliği var. Adam sakatlandı mı, nesi var, durumu ne belli değil.

Müthiş transfer stratejisi sayesinde Beşiktaş ilk etapta Trabzon-Brugge deplasmanları maratonuna iki sağlam stoper ile hazırlanıyor olacak. Amartey ve Bailly yokluğunda Necip-Omar tandemi.

Tahmin etmeye çalışın, Şenol hoca yokluktan ilk hangi oyuncuyu stopere çekecek diye.

Yorum Gönder

Ara