.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Mart 2023 Perşembe

STSL 24 Medipol Başakşehir - Besiktas


Tarih: 
12 Mart 2023 Pazar 19.00

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan (BJK Karnesi  23G 5B 7M)

Eksik Oyuncular: - / Edgar Le, Mesut Özil

Cezalı Oyuncular: Wellinton / Sam Larsson

9 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş, Başakşehir maçına geçen haftaki ilk 11 ile çıkıyor. Kazanan 11 bozulmaz klişesi. Kim ne oynadı önemli değil, bu haftaki rakibin özellikleri önemli değil. Taktik ne verildi acaba?

Büyük ihtimalle, perşembe günü Belçika deplasmanında çamurun içinde mücadele veren Emre ve talebeleri Beşiktaş maçına hazırlanmış ve Beşiktaş'ın oyununu bozacak taktikleri çalışmıştır.

Yüzde 90 ihtimalle maçın senaryosu; kilitlenen bir oyun, giderek risk alacak bir Beşiktaş, rakip kaleye az gidip öz gidecek ve golü bulacak bir Başakşehir. Maçın geri kalanında beraberliği yakalamaya çalışacak bir Beşiktaş.

Son soru: Maxim neden yedek? Hocanın yeni transferler hemen oynamaz kuralını diğer 4 transferde esnettiği ortada iken.

Armagan dedi ki...

Ghezzal-Fernandes-Salih-Maxim 4lüsünü aynı anda sahada göreceğim günü dört gözle bekliyorum 🧐

turgay dedi ki...

Bu kadar kötü futbolu oynamak için milyon eurolar harcadık. Resmen bok gibi oyun var sahada

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş Şenol Güneş'i getirerek zaten kazanacak ama tat vermeyecek oyununu tercih etmişti. Dolayısıyla artık geriye geriye dönüp tekrar "bu nasıl oyun" demenin bi faydası yok. Hocanın geliş döneminde sosyal medyada kopan yaygara o kadar güçlüydü ki, herkes hoca gitmeden önceki iki sezon oynanan oyunu unutmuş, hatırlatmak istediğimizde yemediğimiz hakaret kalmamıştı. Bu yüzden oralara dönmeye hiç niyetim yok. Beşiktaş bundan sonra üç aşağı beş yukarı böyle oynayacak. Şahsen ben de kendimi buna şartlandırdım ve tamamen heyecansız bir şekilde izliyorum maçları.

Onun dışında skor olarak bakılırsa, sanırım artık üçüncülük çok belirgin bir hedef gibi gözüküyor. ADS ile ilgili sezon başı (şampiyonluk yarışında olurlar mı acaba yorumları yapılırken) yaptığım ilk 5'de yer alamayacağı tahminim tutacak gibi. Hocaları her ne kadar çok saygıyı haketse de, çok savruk oyunculardan kurulu bir takım ve işler kötü gittiğinde darma dağın oluveriyorlar. Başak da avrupa'da ilerliyor ve sanki iki kulvar fazla geliyor onlara. TS de kadro olarak bizim geçen seneki kadro gibi düzeltilmesi çok zor zaaflara sahip. Bu şekilde bakıldığında bu üç rakipten de 1 maçtan fazla öne geçmiş olmak çok büyük avantaj. Ben küçük bir galibiyet serisi de bekliyorum, derbiler bittikten sonra.

Zaitsev dedi ki...

Maçı 50den sonra izleme şansı buldum. Gol ve Redmond'ın kaçırdığı pozisyon harici sanki biz 10 kişiyiz izlenimi verdik.

Takım kurgusu fena değil ama tek kanatla hatta kanatsız nasıl yürüyecek bu sistem bilmiyorum. 4-2-3-1 dizileceksen solda Cenk olmamalı.

Şenol hoca yine bildiğimiz gibi. Cenkte çok net bir düşüş varken Maxim-Cenk değişikliğini inatla tek seferde ve düzgün bir zamanlamayla yapmıyor. Maxim'i alırken ve sonrasındaki değişiklikler yine çorba. Onur hangi mevkiye geçti cidden:) Maxim'den bu şekilde verim filan alamayız. Amacımızda o sanki.

BJK4EVER dedi ki...

Maci izledim, cok kotuyduk. 10 kisi kalmis rakibe karsi bile organize atak uretemedik. 2 gol de kisisel beceri sayesinde geldi.
Gelecek sene icin elimizde birkac sey var, ama fazla sey yok.

Colley ve Haciahmetovic gibi 2 vasat oyuncuyla cop edilmis bir butce.
Old-fashioned, inatci bir antrenor. Olmayan bir sportif akil, radikal karar almaktan cekinen, ruzgarin estigi yone giden bir yonetim. Kusmus veya kusmek uzere olan bir Rosier, Saiss, belki Ghezzal ve Masuaku. Elimizdeki belki en potansiyelli oyuncu olan ama bir turlu kullanilamayan Muleka.

Elimizde seneye sampiyonluk yarisinda bizi tutacak doneler Aboubakar, Ghezzal, Gedson ve kalirlarsa Saiss ve Rosier. Onun disinda durumumuz iyi degil. Hayirlisi olsun, ama zor gorunuyor.

Pheaglix dedi ki...

onceki basaksehir macini tekrar izledim de,

- kalede ersin degil mert olsa (o zaman sakatligi ne durumdaydi hatirlamiyorum) berabere kalirmisiz.
- nkoudou yerine cenk oynasa ya da sahada hakem olsa rahat kazanirmisiz.
- her ucu de olsa fark atarmisiz.

gene gunku macta da yonetim/senol gunes is birligi ile teneke baglanmaya calisilan masuaku orta uclumuzun beceremedigi netlikteki vurusu yapmasa 10 kisilik basaksehirle net berabere kalirdik.

eger su an orta siralarda degilsek tek sebebi senol gunes geldikten sonra valerien'e karsi yapilan sistematik hakem katliaminin bir anda kesilmis olmasi.

Huzeyfe dedi ki...

@Pheaglix

Bence de çok net gözüküyor hakem faktörü. Anti-Valerian değil de pro-ŞG efekti var.

ŞG’nin hoca olarak tek artısı atan-tutan klişesine bağlılığı. Aslında prensip olarak kenarda Cenk ciddi savunma zafiyeti ama bunu kullanabilen rakip sayısı az olduğu için oynayabiliyorsun. Çok saçma birşey çünkü futbolun doğrusu bu değil. Mesela rakip Gs olduğu zaman çat diye gelip atıyor. Hem bizim için hem Gs için kırılma maçıydı, çok net Cenk geri koşmadığı için sezonu kapattık.
Ama medyaya bakarsan ŞG sezon başı gelse şampiyon olurmuşuz.

Pheaglix dedi ki...

@huzeyfe

bu arada ayni medya senol gunes oncesi kadromuzu premier lig seviyesinde gorurken ve valerien'in kazandigi maclari bile begenmezken senol gunes sonrasi cop ilan etmisti. bunu her ortamda soylemeye devam ediyorum cunku is bir noktada "yonetim yeteri kadar transfer yapsa sg takimi sampiyon yapardi" denmesine gelecek. en azindan bunu soyleyen insanlarin birebir ayni kadroyu, hatta su ana kiyasla daha eksik kadroyu rahat sampiyon olacak seviyede gorduklerini hatirlatmakta fayda var :)

Yorum Gönder

Ara