.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ocak 2023 Perşembe

STSL 19 Yukatel Kayserispor - Beşiktaş


Tarih: 
22 Ocak 2022 Pazar 16.00

Stadyum: RHG Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan (Bjk Karnesi 22G 5B 7M)

Eksik Oyuncular:  Rachid Ghezzal, Josef De Souza / Mame Thiam, Mario Gavranoviç 

Cezalı Oyuncular: - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

33 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Kupadan penaltılarla elenmek tüm Beşiktaş takımının modunu düşürmüştür. Old-fashioned ve new fashion temsilcisi olmak üzere, yolları hem Trabzonspor'a hem Beşiktaş'a düşmüş iki teknik direktörün satrancı.

Pazar günü nispeten gündüz maçı ligden kopuşun ve reyting düşüşünün habercisi mi?

Şenol hocadan beklenebilecek iki hamle: Dele Alli'yi kadroya almaması ve Atiba'nın taltif edilerek ilk 11'de kaptan olarak sahaya çıkması. Transferler geciktikçe olası puan kayıpları artabilir. Kayseri deplasmanı geçmişte güzel stadı ve zemini ile çok fazla sorun çıkarmamış olsa da Çağdaş hoca bu maça özel hazırlanmış olacaktır.

Pazar günü iyi seyirler.

BJK4EVER dedi ki...

Is yine winner'lilikta bence.

Yani ilk etapta niye rotasyon yaptik onu anlamadim. Zaten bu sene Avrupa'da yokuz. Kupa maclari grup seklinde oynamiyor, sanirim 2 kupa maci oynadik. Tam 3 haftalik Dunya Kupasi arasi vardi. Saiss haric (Weghorst, Atiba ve N'Koudou az oynadi) fazla mac yapan oyuncumuz olmadi. Ne diye rotasyon yapiyoruz anlamiyorum. Sampiyonluk sansin bitti, ikinci olsan bir boka yaramiyor.

Kupa hic olmadigi kadar anlamli oldu. Yani su kupa'yi almak icin haftada 2 maca cikamiyorsa oyuncular profesyonel futbolcu olmasinlar zaten, lisanlari iptal edilsin. Boyle sacma bir is mi olur? Rotayon yapsan bile ilk dinlendirecegin adam Gedson olur hem son haftalardaki eforu, hem onemi itibariyle, ama uzatmalar haric geberene kadar sahada kaldi. Sokayim oyle rotasyona zaten. Winner'lilik dedigin bu zaten. Kupa'ya sarilacaksin ve oyle veya boyle cikip yeneceksin.

Atiba meselesi de tam ornek bence. Ne zamandan beri veya sportif basari'nin onune gecti? Biz spor kulubumuyuz yoksa hayir kurumu mu? Uc senedir sportif olarak sahada oluk oluk siciyor. Artik uste uste 2 penalti bile atamayacak seviye'ye geldi adam. Aldigi para dudak ucuklatici degil, ama her sene birkac yuz bin dolar indiriyor ve biz yeri geliyor bu rakamdaki farklar icin bir transferi kaciriyoruz veya bir hafta gec yapiyoruz. Kendisine asgari ucret bile verecek baska bir enayi kulup yokken bu dunya'da bu herife hala niye para veriyoruz biz bu ne is lan diyecek 1 tane adam yok mu koskoca kulupte? Taraftari ayri pasif, yoneticisi ayri pasif, nasil olacak bu boyle?
Hadi finansal tarafini gectim, bu adamin tum dakikalari Berkay ve Kerem'in dakikalarindan yiyor, boyle sacma is mi olur?

Dele Alli meselesi de ayri can sikici. Bu adam bu kadar bitikse neden son macta kurtarici olarak oyuna aldin? Ki Dele Alli sahada yuruse bile Necip ve Atiba gibi adamlardan daha faydali olur. Ki mac penaltilara gidecekken Dele Alli'yi oyuna almamak zaten bir ayri salaklik. Ama hoca'da likayat'in L'si olmadigi biliniyor zaten. Bu da mobbing'ten baska birsey degil zaten. Tolgay, Oguzhan, Negredo'ya yaptiginin aynisi.

Huzeyfe dedi ki...

Bir önceki başlıktaki konuyla ilgili hatırlanması gereken belli başlı şeyler var.
Şenol Güneş bu takımın başına Ekim ayının sonunda geldi. İki resmî maça çıktı, bunları kenara koyalım. Bir sonraki lig maçını 25 Aralıkta oynadık. Arada geçen süre 45-50 gün. Valerian Ismael’in yaz kampında da aşağı yukarı bu kadar zamanı vardı. Şenol Güneş Gaziantep maçına Atiba-Necip orta sahasıyla çıkardı Beşiktaşı. Yedeklerde Dele, Josef, Salih, Redmond, Masuaku, Muleka ve Tayfur vardı.
Şimdi durup düşünelim, hocanın elinde başarılı bir oyun kurgulayacak ve skor alabilecek kadro var mı yok mu? Sen teknik direktör olarak 2 ay çalışıp dünya kupasından gelen Atiba’yı ilk 11’e yazdıysan bence emekli olma zamanın gelmiş demektir. Bir kere zaten teknik olarak Avrupa’yı takip eden, oyuncu portföyü olan bir hoca değilsin. 10 senedir Volkan Şen, Burak Yılmaz, Ozan Tufan üçlüsüne ekleyebildiğin oyuncu Kaan Ayhan. Genç oyuncu yetiştiren, oynatan, parlatan bir hoca da değilsin. Hoca olarak sözde farkın eldekinden maksimum çıkarmak. Ee hani nerede?
Bunun sorumlusu VI mı şimdi? Sene başında bu takım antrenman sahasında çizilmiş organizasyonlarla goller atmadı mı? En azından bir çalışma eseri yok muydu? Devamı gelmedi, süreklilik sağlayamadı ve oyundaki eksikleri gidermek yerine dış baskılara yenik düşüp kendi prensiplerinden taviz verdi VI. Neticesinde de kovulmayı hak etti. Maalesef. Ama bizim bir aydır izlediğimiz garabetin sorumlusu değil.

Ben ŞG gelince skor anlamında en azından başarılı olacağımızı düşünüyordum ki hala da fikrim böyle. Sebebi tamamen saha dışı. Biz akılalmaz rezik kararlarla 10-0 kazanacağımız bir maçta puan kaybettik. Belki en az 4-5 tane skandal kararın bir 90 dakikaya sıkıştığı bir maç. En kritik oyuncumuzu Başakşehir maçında başka bir skandal kararla kullanamadık. Ceza sahasında elle oynamalara penaltılar verilmedi. VI’ın Beşiktaş’ı hakemler tarafından katledildi. Bu kendi hatalarına perde olmasın ama gerçekler bunlar. ŞG geldiğinden beri Beşiktaş aleyhine verilen bir tane kritik karar var mı? 50/50 pozisyonlarda bile insiyatif bizden yana kullanılıyor. N’koudou’nun kırmızısı örneğin. Türkiye’de bu oyun böyle oynanıyor. Yerli hocan yoksa onun yerine de konuşacak yönetimin olacak.

Açıp bakın Türkiye’de en başarılı teknik direktörler kim? Maç başı puanda ilk 10’da bir tane yerli hoca var. En az 50 maça çıkmış teknik direktörlerden bahsediyorum. Beğenmiyorsunuz yabancı hocaları, Şenol Güneş gibi adamlar Avrupa’da herhangi bir ikinci ligde bile hocalık teklifi alamaz. Bunlar tamamen yerel, düz, zamanın gerisinde kalmış, bilgisiz, teknik olarak yetersiz adamlar. Yurtdışında gidebildiği yer Kore ligi, orta sıra takımı.
Güneş, Denizli, Terim. Bu adamların ortak özelliği kendilerinden önce gelip ekol yaratan yabancı hocaların ekmeğini yiyerek hakettiklerinden fazla kredi almaktır. Kendilerini kulüplerden üstün görürler. Gerekirse bir sezon şampiyon olmaz Beşiktaş ama ŞG hocamızın hatırı kırılmaz.

Bu ülkeye gelen ve bu ülkede yetişen teknik direktörler arasında belki on kişinin adı söylenir, gerisi yalan. Feldkamp, Zico, Lucescu, Milne, Daum. Kısa süre çalışıp başarılı olanlar da var, yazmadım buraya. Unuttuklarım da vardır eminim. Ama bir tane Türk hoca yazamazsınız, skor kazanmanın yanında bir ekol yerleştirmiş olsun veya oyuncu yetiştirmiş olsun. 40 senedir bir Serpil Hamdi Tüzün var. Bu kadar.
O yüzden buraya gelip ŞG övmeyin veya bu yerli hocaları yabancılarla karşılaştırmayın. Aynı seviyede bile değiller. Zaten bunu gidip Avrupa’da takım çalıştıramamalarından anlamak mümkün.

can dedi ki...

@Cihane
Weghorst'un son aciklamalarini okursan Senol Gunes'in yetersizligi ile ilgili kriterler aciga kavusur. Menajerime antremanlarin yetersizliginden sikayet ederken Manu'nun teklifi geldi diyor. Ki antremanlarin neden yetersiz oldugunu anlamak icin Gunes'in kadrosundaki kondusyonerin kim olduguna ve CV'sine bakmak yeterli. Besiktas'i calistiracak Belediye Erzurumspor'un atletik performans sorumlusu disinda kimse yoktu herhalde. Kaleci antrenoru desen 2007'den beri bir tek Beyoğlu Yeni Çarşı FK'yi (4. lig) calistirmis bir adam. Dahasini soylemiyorum, isteyen teknik heyetine bakar kulup sitesinden. Besiktas'i boyle bir kadroyla yonetebilecegini, yaristirabilecegini dusunen, vizyonu ve modern futbolla iliskisi bu kadar zayif bir adam Championship'te is almasi imkansiz olurdu zaten.

Huzeyfe dedi ki...

İnsan yönetimi tabi ki de işin %90’ı değil. Ama bu düşünce sadece futbolda değil heryerde yaygın olduğu için liyakatsızlık ülkenin en büyük sorunlarından biri.
Futbol sahada futbolcuların ortaya koyduğu, alan paylaşımı, teknik ve fizik güçle ortaya çıkan kollektif birşey. Sene sonunda en üstte olmak için tabi ki taraftar, yönetim, medya, hakem ve federasyonu yönetmek gerekiyor. Ama aslolan her zaman sahada.

koşu mesafesi dedi ki...

Aboubakar'ın gelişi Beşiktaş'ın ihtiyacı olan pozitif enerjiyi vermiş gibi. Zamanında bonkörce harcanan puanlar yüzünden zirve ile ara açıldıkça her bir maç final maçına dönüşüyor lig için. Kupadan elenilmesine kızgın olan taraftarlar en azından bugün "Aboubakar nasıl dönmüş acaba" diyerek ekran karşısına geçmekten kendini alamayacaktır. Eski Şenol hoca olsa, yeni transfer olmasından mütevellit Aboubakar'ın önce kulübede 270 ila 360 dakikası olurdu fakat ben Kayseri'de ilk 11 başlayacağını düşünüyorum.

Saat 16:00 için muhtemel 11'ler gelsin:

Hücumcu: Mert / Rosier-Talha-Saiss-Masuaku / Josef-Gedson / N'Koudou-Cenk-Aboubakar-Redmond

Temkinli: Mert / Necip-Welinton-Talha-Masuaku / Saiss-Josef-Gedson / Redmond-Cenk-Tayfur

İhtimal o ki farklı bir üçüncü kadro çıkacak. Deplasmanda ilk yarıyı çöpe atma geleneği, bir önceki maçın faturaları, yerli kuralı ve yeni transfer gelişi gibi çok çeşitli parametre var.

Pheaglix dedi ki...

abou'nun getirdigi pozitif hava bence tamamen "wishful thinking." onceki gelisindeki performansini baz alirsak on numara transfer, ama sozlesme uzatmamak icin sakatlik numarasi yapan adam 31 yasinda 3 milyonluk sozlesmeyi aldiktan sonra gayet yatisa da gecebilir. abou'yu sahada gormeden olumlu ya da olumsuz konusmak bence mumkun degil.

ayrica senol gunes ile ilgili tek olumlu sey varsa o da takimdan tamamen kopmadigi surece takimin "hakkini korumasi". aynisini sergen bir sene yapti, tesadufi iyi tercihlerle birlesince sampiyonluk geldi. yarin obur gun sakatlikti kart cezasiydi senol gunes de tesadufen dogru kadroyu bulur, takim rayina oturursa senol gunes'in agirligi ile birlesince sampiyonluk potasina gireriz.

ama sirf ankaragucu maci bile o ihtimalin sifira yakin oldugunu gosteriyor. adam 120. dakikada penaltilari umursamayip oyunu tutsun diye necip'i aldi oyuna. adam eksikliginden falan degil, bile isteye saiss'i 6'da oynatiyor (elimizdeki stoperlerden 11 kuracak seviyede olmamiza ragmen fellik fellik yabanci stoper aramizdan belli saiss'i ortasahada dusundugu). ilk 11 tercihine falan hic girmiyorum bile.

su onumuzdeki birkac macta bir mucizeler butunu yasanmazsa lige havlu atar, "nasilsa sampiyon direkt sampiyonlar ligine gidemiyor, ikincilik de sampiyonluk kadar degerli" demeye baslariz.

turgay dedi ki...

Abounun sözleşme kol gibi.

yilmaz dedi ki...

@turgay hakkaten öyle. Biz de "kiralık oyuncudan para kazandık, kulüp bunu iyi değerlendirirse artıda oluruz" diye kendimizi avutuyoruz.

3m€'luk santrfor ihtiyacı olan bir hedefimiz olduğuna inanıyor demek ki yönetim. Hadi oradan yılmaz, ne inancı, taraftarın gazını alma o :)

koşu mesafesi dedi ki...

Mert / Rosier-Talha-Saiss-Masuaku / Salih-Tayfur-Gedson / Muleka-Cenk-Redmond 11'i ile sahaya çıkacak Beşiktaş.

Kayseri ekibinde ise kaleci Cenk ve Mensah gibi eski Beşiktaşlı isimler var. Mensah'ın yeri hala dolmadığı gibi ne Alex ne Pjanic ne Dele Alli çare olmadı oraya Beşiktaş'ta. Mensah ise dişlinin tek eksik parçası gibi bir performans vermişti ve zaten beklentilere cevap verememişti. Zaten Talisca o bölgede çıtayı çok yükseğe çıkarmıştı bir kere. O günden bu zamana o bölgede en iyi performansı kısa bir süreliğine Atiba gösterdi işin ilginç yanı.

Aboubakar'ı yedek gördüğümüz için Şenol hoca değişmemiş diyebiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

4-3-3 cikacagimizi var sayarsak en iyi 11 cikmis sahaya. Josef'in sakatligiyla biraz egrisi dogrusuna denk gelmis. Saiss stoperde, orta sahada topu eveleyip geveleyecek sacma yetersiz onlibero yok. Bence gayet yerinde, mantikli bir kadro. Tabii Tayfur bir kanada gecip 4-4-2 oynarsak balli kaymak olur, ama zannetmem.

Ha, bu saatten sonra kazansak ne degisecek o da ayri mesele, ati alan Uskudar'i coktan gecti. Galatsasaray sampiyonlugu aldi zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Teknik direktorlugun 90%'i people management olsa bircok oyuncuyla nefrete varacak ciddi tartismalar yasamis Guardiola, Mourinho gibi adamlar bu isin zirvesinde olmazdi. Ki oyle oldugunu bile varsayarsak bircok oyuncuyla problem yasamis, mobbing yapmis Senol Gunes de bu isin ustasi zaten olmaz. Kankasi olan futbolcularin karakteri (Volkan Sen, Ozan Tufan, Burak Yilmaz, Caner Erkin vs) de kendi karakteri ve kalitesi hakkinda gayet guzel ipucu veriyor zaten.

Yerli antrenore karsi degilim, ama eski nesil dinozor antrenore sonuna kadar karsiyim. Elimizde Okan Buruk, Cagdas Atan, Ilhan Palut gibi alternatifler dururken yaptigimiz tercihlere bak, yazik.

GeceGezgini dedi ki...

Hep dedim; Redmond ortada oynasin,10 numarada oynasin. TUm hazirlik maclarinda gol atti adam bu mevkide

GeceGezgini dedi ki...

Evet; ben demistim demeyi severim :D

Muthis gol!

GeceGezgini dedi ki...

NE oynuyoruz acaba birisi izah edebilir mi ?

Salih ayagina gelen her topu kaybediyor, dan dun ileri sisiriyor.

Tayfur-Muleka-Cenk oyunda hic yoklar.

Zemin desen rezalet, kimse top suremiyor, pas atamiyor.


Son not; Maci Mete Kalkavan yonetiyorsa bize kolay faul vermeyecegini bilmiyormus gibi kendini yere atip faul bekliyor Muleka hiyari.

fidddas dedi ki...

skoru aldığınız sürece kimin oynadığından hocanın ne yaptığına/yapmadığına kadar hiç bir şeyin önemi yok.
ülkede skor yorumculuğu yapmadığını söyleyen herkes dahil olmak üzere herkes skor yorumculuğu yapıyor. ben daha ülke futboluna dair daha hiç 5 haftadır yeniliyor ama iyi oynuyor diyen hiç görmedim söz konusu şampiyonluk adayı olan takımlarsa hiç de görmeyeceğim.
taktik, mobbing, man management vs bunların hiç bir önemi yok, hoca skoru alırsa büyük çoğunluk arkasına dizilir zaten.
bu arada agücü kupa maçı hakkında hoca burada ve twitterda yazılan cümlelerin %1 kadar bile düşünmemiş ve umursamamıştır. turu geçmek istediğini bile sanmıyorum.

önümüzdeki fikstür sanılan kadar zor değil diğerlerine göre kolay bir şubatımız var. şubat sonunda liderle arada en fazla 5 puan kaldığında bütün mecralardaki yorumların çoğu değişmiş olur. kalmazsa da zaten yorumlar bu minvalde gider.

sene başında jesus sihirbaz ve tanrı idi, şimdi okan hoca. sene başında okan hoca stajyer ve büyük takım çalıştırmamıştı şimdi jesus inatçı ve sistemini yenileyemeyen oldu.

jesus hala aynı oyunu oynatıyor okan hoca ise bir iki arıza giderdi. işler yolunda gitmediği bir anda puan kaybetmeye başlayınca yine bu yorumlar ters yüz olacak.

ben bu sebeplerle gruba yorum yazmayı bırakmıştım. bunları yazıp yine çekileyim. tek önemli şey skor kalanların hiç bir önemi yok.

fidddas dedi ki...

"ben daha ülke futboluna dair daha hiç 5 haftadır yeniliyor ama iyi oynuyor diyen hiç görmedim söz konusu şampiyonluk adayı olan takımlarsa hiç de görmeyeceğim." bu cümleden gözüm kanadı :)
"
ben ülke futboluna dair daha hiç 5 haftadır yeniliyor ama iyi oynuyor diyen görmedim, söz konusu şampiyonluk adayı olan takımlarsa hiç de görmeyeceğim.
"
olsa bir nebze daha iyiymiş :)
haftaya alanyayı da yeneriz merak etmeyin.

GeceGezgini dedi ki...

3 tane onemli atak yediysek 3'unde de kendimizi yere atip faul bekledigimiz pozisyonlardan geldi. Gercekten gram akil yok bazi futbolcularimizda.

BJK4EVER dedi ki...

Kaliteli bir futbol oynamiyoruz ama ligimizde organize atak, topa sahip olma gibi kaliplar islemiyor maalesef. Hakem hakemlerden hem rakiplerden dolayi dunya futboluyla tamamen ters orantida isleyen bir ligimiz var.
Sen istedigin kadar kotu futbol oynuyorlar da, adamlar 9’a 9 yapip 27 puani cebine koydu mu? Koydu.
Sen tempo yapmayi istedigin kadar dene, eyvallah. Picin biri pozisyon yokken kendini yere birakir, hakem birsey olmamasina ragmen ezbere duduk calar tempon hic olur. Sen pas futbolu oynamak istersin, koyarlar onune patates tarlasindan hallice sahayi gorursun gununu. Mactan sonra da federasyona istedigin kadar soylen, ne seni bir yerlerine takarlar ne de onlem alirlar, oyle kalirsin.

Bugun sahaya cikan 11 ideal olmasa da mantikli bir 11. Mantikli bir 11’le cikip ligin dinamiklerine gore oyun oynayinca boyle oldu.
Anadolu takimlari boyle iste. Baskiya gelemezler, defansta yuklendigin an kritik hata yaparlar, hucumda kritik anlarda eli ayagina dolasir bitiremezler, golu yedikleri an oyun planlari coker, ne disiplin ne istah kalir. Ikinci yarida sacma sekilde asiri geri cekilmezsek ve hucumda bitirici olabilirsek 5’e gider.

Dele Alli’yi kazanmak icin ideal mac olabilir. Umarim adama 5 dakika gibi komik bir sure vermek yerine oyuna erken alip kendini gosterme firsati veririz. Gedson ve Cenk’i de koruma amacli erken kenara almak mantikli olabilir. Necip’in enerjisi bu mac ise yarayabilir son yarim saatte.

BJK4EVER dedi ki...

Bence asil akilsizlik Mensah’in pozisyonunda oldu. Gayet ikinci sari olabilecek pozisyonda 1 kisi itiraz etmedi. Ikinci sariyi gostertemesen bile hakemi en azindan etki altina alip aklini karistirirsin. Bu tur isleri takim halinde hic beceremiyoruz. Cenk haric bunu yapacak 1 oyuncu yok.

koşu mesafesi dedi ki...

İlk yarı tam da ikinci yarıda Şenol hocaya deneme yapmalık bir skorla sona erdi.

Bu arada maçı kim yönetiyor? Ev sahibi takım oyuncuları mı ev sahibi takım tribünleri mi? İpin ucu o kadar kaçtı ki 2.golde bile iptal beklediler.

Bu arada güzelim Kayserispor stadyumunun sahası, ne hale gelmiş öyle?

Gedson - Mensah eşleşmeleri keyif veriyor. Ama ikisi birden bir takıma fazla gelirdi herhalde.

Emre Toraman dedi ki...

Anlamsiz stoper transferi ihtimalini dusurmek adina clean sheet onemli. 4-1, 5-2 falan yerine 2-0 kalmasi daha olumlu bence. Tabi bu demek degil ki alalim Atiba'yi, Necip'i yatalim, yatirmazlar. 3-0 olma ihtimali gorunmeyen bir mac muhtemelen 2-1 olacak demektir.

GeceGezgini dedi ki...

Skor yorumculugu olmadan soyliyim; Dele-Abu degisiklikleri cok iyi

GeceGezgini dedi ki...

Bir de unutmadan bir gozlem; sen oyuncunu basin onunde ne kadar degersizlestirirsen, o oyunca faul yapilmasina ragmen hakem faul calmaz. Ornek; Dele Alli

Emre Toraman dedi ki...

Son bir Salih-Berkay degisikligi fena olmaz sanki.

GeceGezgini dedi ki...

Welinton u orta sahaya alacagina Berkay i alsana be adam ya

koşu mesafesi dedi ki...

Masuaku'ya bir parantez açmak lazım. Aboubakar'ın gelişi Rosier'den ziyade ona yaramış. O dönüşler neydi öyle.

Maçtaki kart ve faul standardı göz ardı edilemeyecek denli enteresandı. Düdükten sonra topa vurmalara bazen sarı çıktı bazen çıkmadı.

Seçermiş gibi Beşiktaş'ın iki oyuncusu sarı karttan cezalı duruma düştü. Rosier'in yediği darbeye VAR çağırmadı. Rosier'in kırmızı kart görme nedenini Talha'ya anlatan Mete, daha abartılı bir görüntü verdi. Bu konuda kurallar nasıl bilmiyorum ama şaşırtıcıydı.

Arka arkaya maç kazanmaya başlayan Beşiktaş için ilerideki maçlarda "uyanık" olunması sinyali geldi der taraftar.

Sıradaki lig maçında Rosier, Redmond ve Saiss olmayacak. Galatasaraylı Bardakçı'nın cezasının indirilmesiyle başlayan süreçten sonra gelinen nokta ortada.

GeceGezgini dedi ki...


@kosu mesafesi; Maalesef Mete Kalkavan, hakkindaki Besiktas'li imajini yok etmek için her maçimizda benzer seyleri yapiyor. Solcularin en çok solculari elestirmesi gibi bir sey Besiktas'lilarin Besiktas'lilari dogramasi :)

Alanya ile oynayacagimiz iç saha maçina Aboubakar forvet ve arkasinda Dele Alli ile baslayalim, Alanya'yi darmadagin ederiz. Ama bakalim nasil bir dizilis bizi bekleyecek.

Bu arada Dele Alli'yi öyle bir itibarsizlastirdi ki hoca, onumuzdeki 3 mac hasbel kader oynar ve hat trick yaparsa, anca öyle normal bir oyuncu statusune ulasabilir taraftarin gözünde.

turgay dedi ki...

Masuakunun iyi olmasının sebebi önünde oynayan adamın savunma desteği sağlamış olması. Arkası güvenli olunca adam yardırdı. Adamın önünde şimdiye kadar muleka cenk nkoudou redmond oynadı. Haliyle kötü görüntü vermesi normal. Onun temel eksikliği devamlılık.

Geçen maçta yazdım bireysel olarak yükselen adamlar var ama oyun olarak ortada bişey yok. Bu takıma savunmacı değil orta sahaya 2 kanata da 1 oyuncu şart. Savunarak şampiyon olunmuyor hala bu ligde 50 yıldır teknik direktörlük yapan bir hocamız bunu anlamamış olması enteresan.

Ben olsam ozanı da caneri de alırım bu arada. Hocaya çeşitlilik sağlaması gerekir. Adam elinde Berkay varken orta sahaya wellinton alıyor. Bunun açıklaması bence ben sürpriz istemiyorum bildiğim adamı oynatıyoruz demektir. Berkaymış oymuş buymuş siz kimsiniz ya? Ne oynadınız bu ligde demek istiyor hoca. Bu yüzden alın abi istediği adamları en azından saçmalıklar seyretmeyelim kafamız rahat olsun.

koşu mesafesi dedi ki...

Maçtan notlar:

4 gün önce oynamayı/süre almayı haketmeyen Dele Alli, 4 günde ne yaptıysa yeni transfer Aboubakar ile birlikte oyuna girme şansına ve hakkına erişmiş oldu.

Masuaku'ya Erciyes havası yarıyormuş. Değişimi sadece önündeki Tayfur ile açıklamak yetersiz kalabilir.

Redmond, Ghezzal'ın yokluğunda yokları oynarken şimdilerde gol atmayı hatırladı. Forma rekabeti giderek artacak.

Talha'nın oyunu, acele stoper transferi diye bağırıyor. Transfer olduğu günlerin gerisinde. Pasif stoper. Hiç top kullanmadığı gibi tuttuğu adamları da yeteri kadar marke edemiyor.

Transfer notları:
Madem en az 2 transfer daha yapılacağı işaret edildi. Yeni transferleri çabucak yetiştirmek mühim. Sıradaki Alanyaspor maçında üç eksik var. As sağ bek, as sol stoper ve mevcut kadro yapılanmasına göre as kanat/hücum oyuncusu. Ama transferlerin yetişememesi gibi yedek kulübe oryantasyonuna tabi olmaları da olası. N'Koudou da hastaymış. Diyelim ki mevcut kadro ile cuma akşamı maça çıkıldı:

Mert/Tayfur-Welinton-Talha-Masuaku/Salih-Gedson-Necip(Atiba ya da Dele Alli)/Muleka-Cenk-Aboubakar gibi alternatiflerin ve müdahale şansının az olduğu bir kadro maçı zora sokar.

Kayserispor adına not: Transfer tahtası kapalı olmasına rağmen çok başarılı takım edebiyatını anlıyoruz ama kapalı tahta, ilk 11'in altyapı destekli olması çağrışımı yapıyor. Tahta kapanmadan sağlam transferler yapılmış gibi. İnsanın aklına geliyor, şampiyonluk yarışı baskın yok fırsat bu fırsat yeni gençlere daha çok şans verilemez mi diye. Bunun dışında Çağdaş hoca estetik bir oyun oynatıyor.

Huzeyfe dedi ki...

Enteresan maç. Redmond’un istatistik üretmesi uçdeğer mi yoksa gerçekçi bir beklenti olabilir mi hala emin değilim. Belki hocanın oyuncuları serbest bırakıp güven kazandırması böyle bir gizli potansiyeli ortaya çıkarır, varsa tabi.
Ama bu kumarı bütün oyuncularla oynamak saçma.

Dele’nin hali çok üzücü. Özgüveni kaybı çok belli, Oğuzhan’ı hatırlatıyor bana. Halbuki fizik olarak kötü durumda değil, fiziksel oyundan kaçan oyuncu da değil. Üçe üç gittiğimiz pozisyonda şut atmaması mesela çok ilginçti.

Salih gol atmışken yine söyleyeyim. Bu kadar hareketsiz orta saha oyuncusu olmaz. Elinden geleni yapıyor ama Salih’le oynarken orta sahada oyunu soğutmak neredeyse imkansız.
5-10 metrekarede sabit duran oyuncuyla al ver yapamazsın.

Orta sahayı çözmedikçe oyun güzelleşmeyecek. Bir şekilde gidip Aboubakar’la Redmond ve Dele’yle belki bir sinerji yakalarız. Zaten öyle aman aman futbol oynayan rakip de yok. Fb’yi iki ay önce şampiyon ilan edenler şimdi de Gs için aynısını söylüyor. XG’ler ortalamaya yaklaşınca belli olur. Bu kadar erken havaya girip sezon sonuna kadar götürmek imkansız. Esas Gs düştüğünde biz nerede olacağız bu önemli.

Cihane dedi ki...

Dele Alli denen herifin futbolla bir alakası yok adam sadece ve sadece biraz daha para kazanmak için futbola devam ediyor.

GeceGezgini dedi ki...

Fener maci ozetlerine baktim simdi; Hayirli isler valla ya, guzel tiyatro :)

Yorum Gönder

Ara