.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2023 Perşembe

STSL 18 Arabam.com Konyaspor - Beşiktaş


Tarih: 
14 Ocak 2022 Cumartesi 16.00

Stadyum: Konya Belediye Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Abdulkadir Bitigen (Bjk Karnesi 2G 2B 2M)

Eksik Oyuncular: Josef De Souza, Rachid Ghezzal, Wout Weghorst / Ibrahim Sehiç

Cezalı Oyuncular: Salih Uçan / Oğulcan Ülgün

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

44 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Konya deplasmanı 1 puan olası, 0 puan da mümkün, 3 puan zor.

Şampiyonluk yarışında hem puan hem de psikolojik ivme olarak geride kalan Beşiktaş, eğer Konya deplasmanından 3 puan çıkarabilirse işte o zaman ligin ikinci yarısı adına bir şeyler konuşulabilir, planlar yapılabilir demektir. Turnusol kağıdı gibi deplasman. Şenol hoca ile iç sahada coşan takım, aynı performansı deplasmanda gösteremiyor.

Eksiklerde Manchester yolcusu Weghorst yazıldığında göre Konyaspor karşısına Beşiktaş şöyle çıkabilir:

Mert/ Rosier-Welinton-Saiss-Umut / Gedson-Atiba-Redmond / N'Koudou-Cenk-Muleka

Not: Welinton yerine Talha, Umut yerine Masuaku, Atiba yerine Berkay, Kerem veya Dele Alli oynasın istesek de yukarıdaki kadro daha olası. Weghorst yokluğunda merkez santrafora Cenk'in çekilip Muleka'nın yine kanada hapsolması gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Bu maca santrforsuz cikmamiz da neden basariya ulasamadigimizin gostergesi bence. Santrfor gelmeden Weghorst gitmeyecek diye ahkam kestiler, ama sonuc olarak Weghorst gitti, gelen de yok.
Tamamen Aboubakar'a kanalize olduk, ama Ali Koc cikip son anda senelik 3.5 milyon euro 3 senelik kontrat buyur gel diyip adam gitse hangimiz sasiririz? Olmayacak is de degil yani. Adi gecen tek alternatif de Boupendza. Zaten cikan isimler de scouting ve hazirlik namina tamamen 0 oldugumuzun kaniti.
Madem eski isimler ve menajerlerin itelemeleri disinda transfer yapamiyoruz, neden scouting departmanina para dokuyoruz?
Boyle sacma bir planlama mi olur yahu? Fikret Orman'in gidisinden sonraki en buyuk sikinti (eskiden beri var gerci) buyuk kulup oldugumuzu hissettiremememiz. Oyuncular cok kolay gidiyor, cunku kimse sikine takmiyor. Senin oyuncun daha orta'da fol yumurta yokken tribunlere bye-bye cekecek ve sen buna karsi elin kolum bagli oturacaksin. Dalga gecer gibi kritik bir lig macindan once sakatim numarasi yapacak ve sen oyle izleyeceksin.
Aboubakar o boku yediginde zaten birsey yapmadik. Halbuki independent bir muayene'den gecirip oynamayi reddeden oyuncuyu FIFA'ya sikayet edip medya'nin onune atsan en azindan burasinin dingo'nun ahiri olmadigini gosterirdin (kazanma ihtimalinden bagimsiz). Ama sen burayi dingo'nun ahiri gibi yonetirsen oyuncular da dingo'nun ahiri gibi gorur.

Serkbal dedi ki...

Bence santrafor transferine gerek yok, şampiyonluk şansımız yok, bu gs rahat şampiyon olur. Yönetim de Bu şekilde düşündüğüne eminim

koşu mesafesi dedi ki...

Basındaki haberlere göre başkan kesenin ağzını açmış. Hiç adeti olmadığı halde transfer ipuçları da vermiş. Bu çerçevede Beşiktaş'ın devre arası transferleri şöyle planlanıyormuş;

1 adet yabancı santrafor (tercihen Aboubakar)

1 adet yabancı orta saha

1 adet yabancı stoper

1 adet yabancı 6 numara (halihazırda Türkiye'de forma giyen)

Bugün Konyaspor maçı kazanılamazsa taraftar transferlerle avunacak anlaşılan...

Pheaglix dedi ki...

takim efsane hoca senol gunes yonetiminde bile forvet haric en az 3 transfer olmadan ilk 3'e zor giriyor, ama ayni kadro ile giresun'u deplasmanda 0-1 yenen valerien ismael 5 atamadigi icin hemen istifa etmesi gerekiyordu. keske besiktas medyasi / sosyal medya figurleri adamci olmasa da kulubu dusunse. yarin konya deplasmaninda puan kaybedince de tek sorumlusu weghorst'u tutamayan yonetim olacak, sanki iki hafta once antep deplasmaninda weghorst yokmus gibi. ilaveten su weghorst olayinda da yonetimin en ufak sucu yok. yarin manu senol gunes'i istesin, o da bavullarini toplamaya baslar. yonetimin sucu weghorst'un manu'ya gitmesini engelleyememek degil, emirhan'in ve ridvan'in (hatta serdar'in) gidislerini engelleyememek.

bir de soz senol gunes'in istedigi ahi gitmis vahi kalmis adamlari istememeye gelince "negredo yerine burak'i alsak sampiyonduk" diyenler var ki, onlar ayri hikaye. acip baksalar takir takir puan kaybettigimiz ilk yarida negredo'nun mac basina 30 dakikasi ya var ya yok. ama cenk gidip negredo mecburen sure almaya baslayinca, takim sl'den de elenince takim o rezil sezonda bile neredeyse sampiyon oluyordu. fayda verecek oyuncuyu bile isteye oynatmayan adam masum, ama her hafta izledigi takimda belli bir oyuncuyu gormek istemeyen taraftar suclu.
k. arkadas hic mi hatirlamiyorsunuz senol gunes'in ceza sahasinda sadece cenk varken quaresma'ya 45 orta actirdigi maclari?

bence net beraberlik ya da 1 golle malubiyet macina cikiyoruz. umarim yanilirim da bizim icin lig iki gidim da olsa heyecanini korumaya devam eder.


BJK4EVER dedi ki...

Ne izleyecegimiz dizilise bagli. Muleka-Cenk’in merkezde olacagi, bekleri cikartacagimiz 3-5-2 cok da mantiksiz olmaz.
Ama yine 4-3-3 olacacaksa, forvetimiz izole Muleka sag kanada hapis edilecekse, tas gibi stoper performansi sergilemis adami onlibero’ya atip Saiss-Josef gibi sacma bir orta sahayla cikacaksak, Gedson’u alakasiz sekilde 10’a atacaksak nurtopu gibi bir 45 dakika’yi cope atacagimiz Antep maci v2 hayirli olsun. Ilki olursa kazanma sansimiz olur, ikinci’de alt+puan kaybi garanti.

BJK4EVER dedi ki...

Son yarim saat bu takimin oynamasi gereken dizilis+oyuncu tercihleriyle oynadik, aldik maci. Maci almasak bile dogru oyunu oynadik. Orta sahada Gedson+birisi, merkez forvetler merkezde, kanatta 2 tane kanat oyuncusu, adam gibi takim.

Surekli futbol mantigiyla ortusmeyen tercihler yapip sahada mantikli olaylar beklemekten sikilmadik bir turlu. Dunya Kupasi'ndaki en iyi 3-5 stoper performansindan birini sergilemis adami onlibero oynatiyoruz. Stoper icin bile agirken orta saha gibi dinamiklik gereken mevki'de adami bok ediyoruz. Mourinho'ya Dunya Kupasi'nda eski ogrencisi Obi Mikel hakkindaki fikrini sordular. Adam adami ovmus ovmus, yorumunu da 'onu sirf takimin en iyi oyuncusu diye 10 numara oynatmak buyuk hata, boylece sadece iyi bir 6 numara'dan olmuyorsunuz, ayrica kotu bir 10 numara kazaniyorsunuz' seklinde bitirmisti. Bizimkisi o hesap. Saiss bana gore ligin en iyi stoperi, her halukarda en iyi 3 stoperinden biri. Once onu stopere atarsin, sonra gerisini dizersin. Ustelik cakili onlibero oynattigin adamin yaninda o rolde bir de Josef var. Sonra niye hucuma cikamiyoruz. Yetmiyor Gedson gibi ben top yasiyan box2box 8'im diye bagiran adami 10 numara'ya koyuyorsun. Kasimpasa'da yirtici merkez forvet rolunde ligi dagitmis adami kanada atip bok ediyorsun. Sacmaliklar silsilesi resmen.

Ben artik takimla ilgili ayni seyleri papagan gibi tekrarlamaktan biktim. Moderndir zevk veriyordur vs gibi konulara girmeden gayet net, kabak gibi ortada olan sey bariz; bu takim 4-4-2 oynar, Muleka ve Cenk anca merkez forvette oynar, Gedson 8 oynar, Saiss stoper oynar, Tayfur joker'dir her yerde oynar, Necip anca yedek orta saha oynar baska birsey olmaz, bu liste boyle uzar gider.

Ama bosuna konusuyoruz. Bir sonraki mac yine 4-3-3, sacma tercihlerle vs yine kanser olacagiz.

turgay dedi ki...

2 gol attık. Attığımız gollere bakın ceza sahasına en az 3 tane oyuncun var. Bu ne demek rakibin senin oyuncuların ile eşleşememesi en az 1 kişinin dışarıda kalması demek. Dışarıda kalanlar golü attılar bugün. İyi ders olsun bize. Son dönemlerde oynadığımız en iyi Konya deplasmanıydı bu maç. Ancak başlangıç dizilişi de bir okadar hatalıydı.

Huzeyfe dedi ki...

Josef ili haftadır kıpırdadı biraz. Böyle devam ederse Josef-Gedson ikilisiyle oynanır 4-4-2. Salih girerse olmaz. Orta sahada 2’ye 3 oynayacaksak mutlaka dinamizm, fiziksel güç lazım.

Saiss tek başına oyun aklını yukarı taşıyor. Ben olsam kaptanlık veririm, takımda kalması için gerekli şartları sağlarım. Büyük sakatlık olmadıkça 2-3 sene oynar. Hem takım hem oyun lideri oyuncu. Kolay bulunacak birşey değil.

Sonuç harika. 1-0 geride başlamak lehimize oldu aslında. Yüksek viteste başladık maça. Hocanın çıkardığı kadro zira 60 dakikayı çöpe atma kadrosuydu.

Emre Toraman dedi ki...

Senol Gunes'in karnesi 6 macta 13 puan oldu simdilik. Bence gayet iyi, Ghezzal'siz oldugu icin cok iyi.

Zorunda kalmadikca Welinton, transfer falan karistirmadan kale ve savunma 5'lisini oturtup devam etmek lazim artik. Neden stoper transferi istedigimizi anlamakta buyuk zorluk yasiyorum.

On taraf icin Ghezzal'in donusune ve olursa Aboubakar'a bagli gibiyiz. Cenk ne kadar tabela yapsa da oyunu surukleyecek oyuncu degil.

Orta sahada Gedson disindaki herkes yardimci oyuncu gibi bu sezon. Gedson da tek basina bu kadar basrolu nereye kadar kaldiracak buyuk soru isareti bence.

koşu mesafesi dedi ki...

Öncelikle klasik bir deplasman beraberliği maçı, son dakika golüyle 2-1 bitti diye takıma ve hocaya aşırı övgü gereksiz.

Erken gelen gol Beşiktaş'ın az da olsa "oyun" olarak ilk yarıyı çöpe atmamasına neden oldu. Gol ihtiyacına binaen oynamaya çalıştı. Cenk'in boş kaleye tamamlayamadığı top akıllarda kaldı.

Konyaspor'un da kale ağzında son anda Talha'nın müdahalesi ile kaçırdığı net bir gol var. Bunun dışında orta sahadaki Josef-Saiss tandemi bozulunca Konyaspor bol bol uzaktan şut imkanı buldu.

Dele Alli gibi bir futbolcuya sahip olup onu uzatmalarda oyuna atmak enteresan. Üç beş dakika sahada olması bile Beşiktaş'ın oyun çehresini değiştirdi yalnız. Gönderilmeyecekse ve ilk 11'de de güvenilmiyorsa en azından son 20-25 dakikalarda çok etkili bir silah olabilir.

Gelelim ferdi kritiklere:

Şenol hoca: Sanki liderle puan farkı yokmuşçasına, sanki ligin sonunda kendi geldikten sonra topladığı puanlara göre hesap yapılacakmışçasına; deplasman maçlarında 1 puana razı gibi oynatıyor takımı.

Mert: Geçen maç sizi ben kurtardım bu maç da siz beni kurtarın dedi takıma. Tecrübesiyle kalede güven veriyor. Kalede kaleci olduğunun bilinciyle izliyorsun maçı.

Rosier: Giderek vasat bir beke dönüştü. Orta saha oyuncusu gibi pas istasyonu olmayacaksa, hücumda sürpriz işler yapmayacaksa oraya bir "yerli" konulabilir.

Talha: İnatla sol stoperde oynatılıp skor gereği maçın sonunda sağ stopere Saiss'in yanında kondu. Bu tandemde ısrar etmek lazım.

Welinton: Yerli statüsü olmasa Talha'nın biraz önünde ama geleceğe yatırım için Talha oynamalı.

Masuaku: Klasik vasat maçlarından biriydi. Bir ara yaptığı bindirmeleri, içeri girmeleri hepten unutmuş.

Saiss: 6 numara da oynar ama bu stoper hattının önünde değil.

Josef: Maç boyu silikti ama son dakika galibiyet golünü getirdi. Bu bir geri dönüş mü yoksa güzel bir veda mı göreceğiz.

Gedson: Bu kadroda "sadece" hücum özelliğini kullanmak daha mantıklı görünmeye başladı.

Redmond: Hareketleri çok tahmin edilebilir. Şutları ya isabetsiz ya cılız. Geldiğinden beri bir kupa maçı harici üst düzey performans gösteremedi.

Muleka: Önce yine kanatta hapsoldu. Sonra ortada denendi. Kesin konuşmak için arka arkaya birkaç maç ilk 11 çıkmalı.

Cenk: Sadece gol vuruşlarındaki "temiz"lik bile onu kadroya yazdırır.

---

N'Koudou: Oyun zekası yüksek olmadığı için denemeleri defalarca boşa gidiyor. Bugün Gedson'un pozisyona kattığı kalite ile gol geldi.

Tayfur: Takım fiziken düştüğünde "dinamo" yardım butonu. Son golde içeri iyi girdi.

Dele Alli: Az zamanda faydalı işler çıkardı.

Emrecan: Son dakika değişikliği.


Unknown dedi ki...

Öyle ya da böyle konya zor deplasman.Son yedi sezonda bir defa kazanmışız orada ve öne geçtiğinde kaybetmeyen bir konya vardı.Tabi ki oyun geliştirilmeli ama 60. dkdan sonra hiçbir rakibe karşı oyunu tutamayan takımdan her şeye rağmen son dakikaya kadar mücadele eden bir takıma evrildik.Gslilerdeki yangını görmek de ayrı keyifli demek ki birilerinin zannettiği gibi çok da winner bir camia değil ki bu kadar puan farkına rağmen hala beşiktaşın geri dönüşünden korkuyorlar.Ünlü bir düşünürün dediği gibi 8 de kapanır 18 de yeter ki biz kazanmaya devam edelim:))

yilmaz dedi ki...

Maç boyu sağdan soldan abuk subuk orta yapıp, ceza sahasına ayağa oynadığımız iki topta iki gol bulmamız maçın en büyük ironisiydi. Yüzyirmibininci kez aynı şeyi yaşadık, lütfen şu saçma salak ortalardan vazgeçin artık ya.

Galibiyetin ne kadar kritik olduğunu anlatmaya gerek yok. Zaten herkes biliyor. Benim şampiyonluk gibi bir beklentim yok, 30 küsür yıllık Beşiktaşlı olarak o sezonun bu sezon olmadığını hissedebiliyorum. Tabii olursak ne ala, Sergen hocanın dönemindeki gibi.

Herkes överken bir eksikliğinden bahsedeyim, Gedson 11'deki en kötü şut atan oyuncu olabilir. Gerçekten tamamen rastlantısal vuruyor toplara. Tamam biliyorum, asli görevi o değil, ama bu yetenekle bu kadar kötü şut atıyor olması bence onun tavanını belirliyor. Gerçi bizim takımda şutör yok. En iyisi yine Cenk, o derece yani.

Beşiktaş'ın NKoudu konusunu bir daha düşünmesi gerekiyor. Bence sezon sonu gidecekse gitsin eyvallah, ama devre arası gönderilmesi hata olur. Takımda hızıyla tehdit yaratan tek oyuncu o. NKoudu gidip, yerine biri alınmaz ya da alınan oyuncu yeterince süratli olamazsa çaresiz bir takım oluruz. Noudu gibi bir oyuncuya bu kadar bağlı bir takım olmak da çok içimi acıtıyor.

Weghorst'tan gelecek parayı Abou ya da santrfor'a gömmek yerine, yıldız bir ofansif orta saha/ kanat oyuncusuna (ismi geçenlerden Ziyech bence cuk oturur) gömmek daha doğru olur bence. Böyle ceza sahasına amaçsız toplar gönderirsek, forvette Haland filan olmadıkça bundan fazlası olmaz. Gerçi Abou gelmiş bile diyorlar, benimkisi zihin jimnastiği işte.

BJK4EVER dedi ki...

Arkadas winner diye laf cakmis ama acsin baksin bakalim GS en son ne zaman boyle bir konuma gectikten sonra ligi vermis. Ben oyle bir lig hatirlamiyorum. Eksik macimizi alip GS'yi iceride yensek bile 4 puan fark var arada. Aradaki fikstur avantaji farki o kadar buyuk ki, kapanacak gibi degil. Adamlar gecen sene Trabzon'un durumundan bir tik geride. Bu saatten sonra ligin sonuna dusus yasasalar bile puan farki o ana kadar oyle acilmis olur ki, fark etmez zaten.

Aboubakar'i ben gidis seklinden dolayi istemiyorum, ama bunu bir kenara koyduysak gelmesi mantikli olur. Ust duzey santrfor bu takimin ilk ihtiyaci degil, ama yazin bu kadar ust duzey bir adami bonservissiz bir sekilde alma sansimiz olmayabilir. Ustelik ligi ve takimi taniyor ve burada yapmis bir adam. Indirebiliyorsan her turlu indireceksin. Zaten kiraliklar ve sozlesmesi bitenler dusunuldugunde ufak bir revizyon yine olacak yazin, simdiden ne alirsak kar. Yanliz diger transfer soylentileri hic mantikli degil. Stoper gercekten lazim degil bizim takima. Masuaku'yu gonderip daha iyisini bulabilecekmisiz gibi solbek aramak sacma (adi gecenler begenmedigimiz Masuaku'nun 2 tik asagi kalitesindeler ustelik).

Huzeyfe dedi ki...

Aboubakar linkup’ı gayet iyi yaptığı için 10 numara ihtiyacı da kalmaz. Bence ŞG’nin oynatmak isteyeceği şeye daha uygun oyuncu Weghorst’tan. Hatırlayın, adam Negredo yerine Wagner Love’ı tercih ediyordu. Pivot forvet alerjisi var. Bakalım eğrisi doğrusuna denk gelecek mi.

Aslında Sergen’in 4-1-4-1’indeki eksik parça Gedson. O oyunu oynamıyoruz gerçi ama anektod olarak kalsın burada.

koşu mesafesi dedi ki...

Winner meselesine gelirsek, averajla şampiyonluk kaybedince winner'lık yara alıyor. Ama ligi kötü kapattığı sezonun ertesi bol yıldızlı ve yüksek maliyetli kadro kurmak, sadece bir yöneticisinin ligi bitirtmem serzenişi ile lige ayar verebilmek winner'lık olarak algılanabilir.

Mesela her Beşiktaşlı'nın rüyasına giren Gomezli, Taliscalı, Pepeli BJK yılları elde var: 2 şampiyonluk. Başka bir takımın, günümüzde yolu Adana ve Fatih'e düşen Kuzey Afrikalı yıldızları ile elde var: 2 şampiyonluk.

Üst üste şampiyonluklar için Beşiktaş'ın başarıya aç olmaması, başarı oburu olması gerekiyor. Şenol hoca hamlesi bu manada winner'lık hareketi. Valerien Ismael üzerine kurulan projeden bir anda vazgeçildi. Tıpkı başka bir takımın yatırım yaptığı genç Rumenlerden ve genç Mısırlı'dan bir anda vazgeçtiği gibi.

Ama romantik bir taraftarsanız "yeri geldiğinde altyapı hocasının bile oynatmadığı" özkaynak oyuncuları ve proje masalları ile avunursunuz.

yilmaz dedi ki...

proje masalları ile avunmazsanız da formsuz oyuncuları bile yedekleyemez, ya da yedeklemek için devre arasını beklersiniz. Bu arada da formsuz oyuncu yaptığı hatalar yüzünden ıslıklanır, yerine yeni biri gelene kadar kendi sahanızda totalde rakip takımdan çok kendi takımınızı ıslıklarsınız.

"Başarı oburu" olmak için her sene yıldız oyuncular alman gerekiyor. Ama bunu yapacak mali gücünüz yok. Ayrıca o başarıyı getirecek oyuncular, kariyerinin sonunda buraya gelen yıldızlar olduğu için, ikinci kez tekrarlaman, tüm gezegenlerin aynı hizaya gelmesi gibi bir şey oluyor.

GS kazara şampiyon olsa bu sene, gelecek sene İcardi, Gomis, Mata, Mertens ile sezona başlayabilecek mi? Başlasa devamını getirebilecek mi? Başakşehir bile bacak kadar boyuyla "şampiyon olcam ben" diye yıldızları topladı, ertesi sezon neler oldu gördük.

Son senelerde "ne olursa olsun şampiyon. olmalıyım" diye kurulan kadroların ertesi sezon nasıl dağıldığını gösteren bi dolu örnek var. Hadi altyapı romantiklik olsun, 2 sene sonra takımın ana oyuncusu olacak oyuncuyu bile bulup alamıyor kulüpler o "winnner" dedikleri takımı kurabilmek için. Sonra aradaki "başarısız" sezonları unutulup, bir sene tekrar kuralsız kitapsız transfer yapıp, g.t zoruyla şampiyon olunca, "winner" oluyorlar.

Bu blogda da GS'nin GS bloglarından daha fazla övüldüğüne de şahit olduk. Ne diyim fair play ödülüne aday gösteriliriz umarım.

koşu mesafesi dedi ki...

@yilmaz

Bir takımı övmekten ziyade elin oğlu yapıyor sen neden yapmıyorsun serzenişi olabilir.
Bu serzenişin altında da proje masalıyla avutulmak var. Çünkü iki yol var; 1-Gence ve geleceğe önem vermeden her sene yarışmacı takım kurmak. Her sene para saçmak. 2-Proje yapıp az maliyetle uzun süre verim alınabilecek bir takım kurmak. Projede de ısrarlı olmak.

Emrecan'a, Kerem Atakan'a, Muleka'ya yatırım yapıyorsun. Kulübeye abone oluyorlar. Kaç senedir yatırım yaptığın, Haaland'ı tutturduğun Montero sessiz sedasız gidiyor. Kimsenin umurunda değil. Sezon başı Emirhan gitti diye neredeyse yürüyüş düzenlenecekti. Emirhan şu an kadroda olsa kimse kesin ilk 11 oynardı diyemez. Berkay çıktı bir ara şimdi kendisinden haber alınamıyor. Bu gençleri ve gelecek vaadeden oyuncuları ne yabancı hocası, ne tecrübeli yerli hocası ne de altyapı antrenörü hiçbirisi oynatmıyor. (Valerien de kısa sürede vazgeçip kendilerine hayrı olmayan "yıldızlara" sarılmıştı)

Bu noktada da diyebiliriz ki, madem durum bu, kimse taraftarı proje masallarıyla kandırmasın. Duygusallıktan, romantizmden vazgeçin. Oyuncu aidiyetiymiş, taraftar şunu istemiyormuş falan hiç kulak asmadan en güçlü kadroyu kurun. İsterseniz son bir şarkı için Burak Yılmaz'ı falan da getirin.

Ama derseniz ki ben bunları istesem zaten Beşiktaş'ı değil başka takımı tutardım diye, o zaman taraftar olarak "bu Beşiktaş'ın topçusu değil abi" veya "Rakiplere bu topçularla mı kafa tutucaz" edebiyatından vazgeçeceksiniz.

İki türlü yaklaşımı da yargılayamayız. Sadece tutarsızlık göze çarptığında tespitimizi yaparız.

yilmaz dedi ki...

@koşu mesafesi övün abi banane de, bence yanlış düşünüyorsunuz. Winner'lik filan bir durum değil, şovmen bi başkan para saçarak hiç olmayacak transferler yaptı. Haftalarca 1 golü geçemediler, sonra eğrisi doğrusuna denk geldi ve bi yükselişteler.

Yani sizce doğru yol Seferovic mi, Gomis mi, yerli diye 6 milyon verilip alınan, ama yerli olmadığı anlaşılan Yusuf Demir mi? Buna cidden öykünüyor musunuz? Bizimkilerin hatalı transfer yapıyor olması, rakiplerin doğru şeyler yaptığı anlamına gelmiyor.

Emre Can, Kerem, Tayyip (Tayyip bence değil, ama çok iddialı değilim) yanlış transferler zaten, ama rakipte işler yolunda gidiyor diye 35'lik Mertens'in, Mata'nın transferlerinin övülmesini anlamıyorum. Bunları alınca 2 sene sonra Emre Can'lara muhtaç oluyorsun işte, defalarca yaşadık bunu.

koşu mesafesi dedi ki...

@yilmaz

Winner deyince amacını aşan olumlu bir çağrışım oluyor galiba. Oportünist desek daha doğru olacak gibi. Herhalde sokaktan 100 kişiyi çevirsek "Ülkenin en oportünist futbol takımı/camiası kimdir?" diye sorsak oluşacak en popüler cevap bellidir.

Diğer takımların yaptıklarını anlatmak, övgüden ziyade kendi takımının yöneticilerine siz niye şu konularda eksik kalıyorsunuz şeklinde doğal bir taraftar refleksi. Tribünlerin klasik sloganı gibi "yönetim uyuma taraftara sahip çık"

Bir takımın başkanı iletişim faciaları ile neredeyse şampiyonluğu verecekken, başka bir takımın yönetiminin ikinci adamı tek başına futbol camiasını hizaya getirebiliyorsa bu durumun garipliğini söyleyeceğiz.

Bir takım 9 senedir şampiyon olamayıp, harcama limitlerinde iki sene önceki şampiyonun ve bir sene önceki şampiyonlar ligi katılımcısının önünde oluyorsa bu duruma da dikkat çekeceğiz.

Bir takımın başkanı her kuruş önemlidir diyip bonservis geliri elde edemiyorsa, eldeki oyuncuları satamayıp kadro dışı bırakarak maaşlarını ödemeye devam ediyorsa, rakipleri ise hem yüksek bonservis gelirleri elde edip hem de alternatifli kadrolar kurabiliyorsa bu durum da enteresandır.

GeceGezgini dedi ki...

Takip ettigim taraftar bloglarini asagida paylasiyorum;

Besiktas (eksibesiktas)
Mersin idman yurdu (memleketimiz, yapacak bisey yok:)
Union Berlin (beyin göçü)
St Pauli (anladiniz onu)
Houston Rockets (reddit / the Dream ve Alperen Sengoat icin)
76ers (reddit / furkan icin)
Cavaliers ( reddit/ bring Dub Cedi)
Chicago Cubs ( o bir tutku:D)
Manutd (reddit/ Mersin idman yurdu'nun seytan abisi diye)

demem o ki; her blogda ayni muhabbet dönüyor; isler iyi gitmezken komsunun bahcesinin daha yesil gözükmesi. Yani lütfen su bazilarinin dedigi 'looser' ligi, biz Besiktaslilara has sanmayin. Ya da rakiplerin winner olarak adlandirilmasini da.

Ayni sekilde takip ettigim tum forumlarda hakemler kötü, 5 mac iyi oynayan oyuncu kral, 1 mac kotu oynayan oyuncu patates.

Uzucu bir durum ama; hepimiz ayniyiz beyler. Bizden milyarlarca var ve sadece baska renkler, sporlarla afyonlaniyoruz.

Neyse cok kafa utuledim. Kalin saglicakla, bozmayin keyfinizi.

koşu mesafesi dedi ki...

Bu aralar blog yorumlarının saha dışına taşma sebebi transfer sezonunun açılmış olmasından mütevellit. Transferdeki kritik hamleler bazen "game changer" olabiliyor çünkü. Bkz. Yusuf ve Ernst.

Kupa mesaisine dönecek olursak. Spor medyası, akşam Ankaragücü karşısında Beşiktaş'ın muhtemel 11'ini şöyle vermiş:

Mert / Rosier, Welinton, Saiss, Masuaku / Salih, Atiba, Gedson / N'Koudou, Cenk, Muleka

Açıkçası ilk maçtaki atmosfer düşünülerek temaslı oyuna daha yatkın bir 11 tercihi de daha iyi olabilir aslında Beşiktaş adına;

Ersin / Necip, Welinton, Emrecan, Umut / Berkay, Gedson, Dele Alli / N'Koudou, Muleka, Redmond

BJK4EVER dedi ki...

Dunya Kupasi'nda tas gibi stoper performansi sergilemis, elimizdeki en iyi stoperi onlibero'ya koyuyoruz, sonra stoper kalitesizliginden dem vuruyoruz.
Boyle sacma sapan defansif dusuncelerle buyuk takim da olunmaz, buyuk takim oyunu da oynanmaz. Rakipler Anadolu takimlarini zor da olsa catir catir yenerken biz sacma sapan beraberlikler alip 10 puan geriye duseriz tabii.

Saiss'i stoper kullanmak da tam bir Besiktas sacmaligina guzel ornek.

yilmaz dedi ki...

Biz neyimize güvenerek kupada rotasyon yapıyoruz Allah aşkına ya?

yilmaz dedi ki...

Hocam çıkar şu Dele Alli'yi artık, bu takımın ne?

Pheaglix dedi ki...

sene sonunda nkoudou ile sozlesme yenilemeye hic ugrasmayiz umarim. yedek oyuncu olarak faydali ama ilk 11 oynayinca verimsiz. bu kadar pahali oyuncuyu yedek oturtacak luksumuz olmadigina gore gonul rahatligi ile vedalasabiliriz.

45 dakika sonra da muhtemelen kupadan eleniyoruz. su ilk yaridaki oyunla sadece 1 gol yemis olmamis bile mucize. ustelik bu kez konya macinin aksine rakip kaleye yaklasamadik bile. bu kadar acik verirken pozisyon da bulsak bir umudumuz olurdu ama o da yok.

GeceGezgini dedi ki...

Kac farkli sistem denedik ben sayamadim. Herkes her yerde oynuyor

GeceGezgini dedi ki...

4-1-4-1 basladik, 4-4-2 ye donduk, 4-2-3-1 e gectik,

Muleka'yi sola attik, forvete koyduk, tekrar sola aldik,

Tayfur'u sagda baslattik, ortaya cektik, sol kanada cektik, tekrar ortaya cektik

Masuaku yu sol one aldik, sol beke cektik sonra

Saiss orta sahada baslattik, stopere cektik sonra.

Sirf su 90dk'daki kaosa bakip hocayi kovardim.

GeceGezgini dedi ki...

Simdi de Tayfur sola gecti, Atiba ortaya gecti, Muleka tekrar forvete gecti :D

GeceGezgini dedi ki...

Senol Gunes'ten turlu turlu mobbingler gordum;

- Ilhan Mansiz'a
- Yildiray Basturk'e
- Ozzy'e
- Tolgay'a

vs.

Ancak Dele Alli'ye yaptigi mobbing gibisini gormedim. Inanilmaz bi seviye gercekten.

Saf kötülügün tanimini yap deseler; Senol Günes'in Dele Alli'ye yaptigi mobbing i söylerdim.

turgay dedi ki...

Hoca Geldiğinden bu yana bireysel performans hariç oyun olarak ileriye giden bir takım yok ortada. Bence asıl sorun bu. Tahmin ediliyordu ama bu denli durağanlık bence abartı.

turgay dedi ki...

Şunu da eklemeliyim Beşiktaşın en sorunsuz yeri stoperi. Ama biz inatla oraya adam almak peşindeyiz. Halbuki orta sahamız ve kanatlarımız kalitesizlikten ağlıyor. Gedson hariç

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş adına Türkiye Kupası'nın son maçından NOTLAR:

-Reelscılar ve Tiktokcular için Quaresma-kelebek videosundan sonra yeni malzeme çıktı. Gedson ve muşta.

-Şenol hocam kadro tercihleriyle şifreli kanallara parası yetmeyenlere açık kanalda 120 dakikalık futbol keyfi sundu.

-Beşiktaşlı futbolculara saldırmak suretiyle mağdur olan camia için hikayenin sonu mutlu bitti.

-Atiba bir nevi turu verdi.

-İki VAR kararı (kırmızı kart ve penaltı tekrarı) Beşiktaş'ı oyunda tutmasına rağmen bu şansları kullanamayan bir oyuncu topluluğu vardı.

- Puan puana! şampiyonluk yarışında Beşiktaş iki kulvarın ağırlığından kurtulmuş oldu. Artık kupa şampiyonluğu lig ikinciliğinden daha değerliymiş ama orasını karıştırma!

- Dele Alli'ye yapılan muamelenin iki anlamı olabilir: Ya sözleşmesinde dakika başı gizli madde var finansal veya süre uzatımı ile ilgili. Ya da teknik direktörü, Bay Miyagi taktikleri ile onu kazanmaya çalışıyor. İroniyi bir kenara bırakacak olursak geçen maçta Dele Alli uzatmada girdi maç döndü, bugün neredeyse Süreyya girecekti oyuna fakat Dele Alli ısındığıyla kaldı. Kadro ve pozisyon sıralamasında o kadar geride düşünün artık. "Burada da ironiyi bırakamadık ama efsane malzemeci Süreyya'yı andık."

- Talha oyun kurulumunda giderek vasatlaşıyor gibi. Welinton - Saiss tandemi hücum oynayan bir takım için mevcut kadroda en ideali.

- Saiss'in stoperliği defalarca ön libero başlatma deneme-yanılmasından sonra tescillenmiştir diye düşünebilirsiniz ama önümüzdeki maçta sürprizlere hazır olun. Saiss yine orta sahada başlayıp stoperde bitirebilir.

-Muleka maç 1-1 iken kaleciyle karşı karşıya golü yapabilseydi ilerideki maçlarda santrafor olarak başlama umudu olabilirdi. Şimdi ya yedek olacak ya kanat oynayacak. Beşiktaş takımında birinci kuraldır; daha düşük profilli santrafor kanada konularak köreltilir. Çift santraforlu sistem ise ancak maç elden giderken denenir.

- Bu şekilde elenmeyi ancak sükseli yıldız transferleri paklar. Gelsin transferler. Zaten ülkede taraftarlığın yarısı maç izlemekse, diğer yarısı transfer uçağı beklemektir.

yilmaz dedi ki...

Yahu kadronun yetersiz olduğu gün gibi ortadayken, daha bırak rotasyonu, as 11 bile doğru dürüst güven vermezken, tek maçlı ve rakip sahada oynanan bir maçta böylesine rotasyon yapılır mı Allah aşkına? Bu ne saçma bir şey.

Masuaku'nun eğer gerçekten bir sözleşme ile ilgili sorunu varsa, kadro dışı bırakın da biz de takım da kessin ondan ümidini. Yani son yarım saatte oyuna sokuyorsun işte s.ke s.ke. O zaman ya "kardeşim beni bağlamaz senin sözleşme muhabbetin, doğru dürüst yapsaydın. zamanında sözleşmeyi" diyip baştan başlat, ya da hiç oynatma, maçtan sonra "yönetim oynatmamı istedi" de.

Adam uzatmanın son dakikasında, maçın penaltılara gireceği barizken Necip'i aldı oyuna. Dedim heralde onun ayağına güveniyor, o atıcak heralde penaltıyı. Atmadı da. Bu heralde dünya futbol tarihinde ilktir.

Maç içinde defalarca defalarca kez sistem değiştirdik. Kim nerede oynadı belli değil. Heralde ısı haritasında Mert dışında kimsenin kırmızı bir alanı yoktur. Böyle bir oyundan ne çıkmasını bekledi acaba.


Cihane dedi ki...

Harbiden çok kalitesiz kadromuz var. Bunda en büyük suç yönetimin. İngiltere ikinci liginden beden hocası getirip, biz sistem kuracağız diye beş metre önüne pas atamayan adamları takıma toplayıp, takımı uzun top/ kontra takımına çevirdikleri için Allah belalarını versin. Is hayatında başarılı oldukları için futbolu emanet edersen böyle içine siciyorlar işte. Neyse Beşiktaş büyük camia, biraz zaman alır ama eski günlerine döner. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak.

koşu mesafesi dedi ki...

@Cihane

Bu kalitesiz kadroyla ligin başında rakipleri sürklase ediyordu Beşiktaş. Bazı mevkilerde sıkıntı var ama sanıldığının aksine "Valerien Ismael" için 5 metreye pas atamayan transfer yapılmadı.

Yerli kuralı yüzünden Adana'dan stoper, Alanya'dan taraftar, Sivas'tan orta saha, ikinci lig seviyesinden yedek niyetine bir stoper daha transfer edildi. Bunları dün Beşiktaş'ı eleyen takıma versen banko 11'lerine koyarlar. Valerien Ismael herhalde bana kazma yerli transfer edin demedi. Biraz repütasyonlu yerli statülü vasat stoperin bonservisi de 4-5 milyondan başlıyor bu arada. Kim olduğunu bildiniz siz. Bu sene olmadıysa da seneye bir İstanbul takımına getirirler. İpucu: Üç pozisyonda oynuyor.

Gedson, Dele Alli, Masuaku, Saiss, Cenk, Muleka, Redmond ve Weghorst kağıt üzerinde farklı oyunlara uygun ve class isimler. Pas konusunda belki en geride olanı devre arasında Manchester transferi yaptı.

Şenol hocanın gelişi ile sadece Gedson ve Cenk'te yukarı doğru bir ivme var. Sportif direktör, imza töreninde "kadronun hakkı verilemedi" der demez yeni teknik direktör "ileride başına geleceği" tahmin edip savunmaya geçti.

Herkesin Şenol hoca gelsin demesinin sebebi; bitmiş yıldızları futbola döndürmesi veya verimsiz futbolculardan maksimum verimi alabilmesiydi geçmişte.

Çünkü kimsenin "gençleri" ve "gelecek vaadedenleri" oynatmaya niyetinin olmadığını görmüş olduk. Yoklukta Ersin ve Rıdvan'a sarılanlar ilk fırsatta Topal'ı transfer ediyor. Yoklukta Emirhan'ı çıkaranlar sonrasında kulübede pişirmeye bırakıyor. Kampta Berkay ve Oğuzhan'ı deneyenler ise kendi istikbali için yıldız transferlere sarılıyor.

Cihane dedi ki...

Neyi surklase ediyordu Allah askina? Iki maç mal gibi koşup, iki anadolu takımını yenince mi surklase ediyordu? Adamın tek bir tane hücum planı yoktu topu sisirmekten başka. 45 yaşındayım Beşiktaş'ın başında gördüğüm en kotu hoca Valerien Isamel.
Daha kötüsu de bu yönetim. Çünkü ne yaptıkları konsunda en ufak bir fikirleri yok. Şenol Güneş bir şekilde toparlar takımı ama bu sayede yönetim prim yapacak işin kötüsü.

GeceGezgini dedi ki...

@cihane;

Mert

Rosier-Welinton(talha)-Saiss-Masuaku

Josef(Berkay)

Redmond-Gedson-Tayfur-Dele

Cenk

Su 11'de 5mt ileriye pas atamayacak oyuncu kim soyler misin ? Maca su 11'le ciksaydik kupadan elenmemizin orani %15-20'dir. Once maci ciddiye al, duzgun bir takimla sahaya cik, ondan sonra konus.

Kim sana (Senol Gunes) kupadan elenme ciddiyetsizligini veriyor ? Avrupa kupalarina kalsan belki 10M euro gelirin olacak, duzgun oyuncu transfer edebileceksin Avrupada oynadigin icin. Kayserispor maci mi onemli bizim icin Avrupa kupalarina katilmak mi. Liderle aramizda kac puan fark var, GS nin formu ortada, goz var nizam var.

Kimse kadromuz kotu mavali okumasin.


Zaitsev dedi ki...

Kadro GS veya FB'den kötü denilirse anlarım ama komple kötü demek hocaya kılıf hazırlamaktır.

Burada temel suçlu tek amaçları ŞG'yi takımın başına getirmek olan yönetim ama bunun tespiti ne işe yarar şu an.

Kaleci rotasyonu yeterli, defans rotasyonu Tayfur'u sağ bek sayarsak yeterli. Düzgün kombinasyon kurmak gerekli. İşler çok iyi gitmediğine göre Saiss'in yanına Emrecan'ı koyalım. 4-5 maç iyi oynarsa Almanyadan biri gelir alır illaki.

Orta saha rotasyonu fena değil ama oraya Atiba-Necip-Saiss sokarsan başına gelene ağlamayacaksın. Bence ortada Kerem Atakan'a güvenilirse kazancımız yüksek olur.

Sol ve sağ açık rotasyonumuz sorunlu. Ghezzal dönene kadar işimiz zor.

Forvet rotasyonu da hocanın Cenk ısrarı yüzünden sorunlu olacak. Aboubakar veya başka bir forvet alınınca Cenk veya 2nci forvetten açık oyuncusu yaratacaksan iş karışır.

Açık oyuncusu harici harcanan para saçmalıktır. Ama biz gidip 1 stoper daha alırız muhtemelen.

Bu arada Ersin'i gömmek için elinde kürekle bekleyenlerin Mert hatalı goller yiyince tepkisiz kalmaları çok ilginç oluyor. Tam ŞG stili hareketler. Yaşlı pardon tecrübeli iyidir her zaman.

GeceGezgini dedi ki...

@Zaitsev; Kerem i unutmusum, dogru dedin.

Ersin konusuna gelirsem; Dele Alli'ye dedigimin arkasindayim;

Saf kötülügün tanimini yap deseler; Senol Günes'in Dele Alli'ye & Ersin'e yaptigi mobbing i söylerim.



Cihane dedi ki...

Bu maçı tek başına düşünürsek kadro hatalı diyebiliriz yalnız SG kupaya pek değer vermiyor ve onun kafasında Kayseri maçı var. Bence de yanlış ama SG nin notunu sezon sonunda vermek daha vicdanlı olur.
Dele Alli felan demişsiniz de harbiden SG nefretiniz sizi kör etmiş. Dele Allı denen ruhsuzun su hali ile halı sahada dahi kadroya alınmamasi gerekir. Bence SG kendisini gereksiz yere kredi vermiş durumda. Bununda sebebi medyanın gazına gelip Dele Allı yi döndürebilicegine inanıyor ve çok yanılıyor.

yilmaz dedi ki...

@Cihane e alınmamaması gerekiyorsa almasın o zaman. Masuaku'nun yerine Umut Meraş ile çıkmayı maçası yiyen adam, Dele'yi İstanbul'da da bırakabilir pekala.

Hem "bence oynamayı haketmiyor" diyor, hem de taa İstanbul'dan Ankara'ya kafileyle getiriyor, 90 dakika da ısıtıyor. Sence bunlar sağlıklı ruh halleri belirtisi mi? Üstelik de oynamayı haketmiyor dediğin adamı daha 3 gün önce maçı çevirsin diye aldın oyuna.

120. dakikada takımın yarısı değiştirilmişken bile oyuna girmeyecek durumda olan adamı ne demeye getiriyorsun oraya?

Adamın raconları bitmiyor arkadaş, bitmiyor.

Zaitsev dedi ki...

@ Cihane

Ben hocanın notunu 2016-17 sezonunda vermiştim zaten. 2017-18te ise bu notun ne kadar doğru olduğunu perçinledi. 4 sene üst üste şampiyon olacak kadroyu inatçılığı ve takıntıları sebebiyle mundar etti. Bir Atiba-Tolgay sevdası 2017-18 sezonunu ilk yarıdan bitirdi.

Sevgili hocamız Negredo'nun parasını sürekli problem edip onu oynatmamak için elinden geleni yaptıktan sonra, adam transfer olunca da gitmemesi gerekirdi, ihtiyacım vardı filan demişti.

Cihane dedi ki...

Insan idaresi zor birşey. Bunun bir ABC si yok. Hele ki 20li yaslarda milyoner olmuş, genelde cahil ve çoğu zaman da sonradan görme insanları motive ve idare etmenin bir formülü yok. SG bu işi geçmişte fena becermedi. Zaten kendisinin TD olarak iki özelliğini say deseler oynattığı varyeteli hucum oyunu ve loser futbolcu kazanması derim. Onun için Dele Allı yi bir önceki maçta son dakika oyuna aldı, kupa maçında hiç almadı felan, sanırım hiç olmazsa sinirlenmesini , bir reaksiyon bekliyor ama adamın dünya umrunda değil maalesef. Bence bir iki maç sonra kadroya almaz artık ama gereğinden fazla şans tanıdığını düşünüyorum yine de.
Kadro çok kötü değil diyenler olmuş, evet. Anadolu takımları havada kapar bizim topculari. Redmond, Muleka, Umut felan PTT de harikalar yaratirlar. Bu adamların çoğunun Beşiktaş forması giymesi tamamen yönetimin is bilmezligi.
Birçok eleştirilecek icraatı olmasına rağmen bizi bu bok çukurundan çıkaracak adam da Şenol dur.

Yorum Gönder

Ara