.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Şubat 2023 Perşembe

STSL 14 Beşiktaş - Fraport TAV Antalyaspor

 


Tarih: 
26 Şubat 2023 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Abdulkadir Bitigen (BJK Karnesi  3G 2B 2M)

Eksik Oyuncular: - / -

Cezalı Oyuncular: Arthur Masuaku / Sam Larsson

35 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Şampiyonluk yarışında puan olarak geride kalınca maçlara ilgi azalması aslında mantıksız. Maç maç hedef var neticede. Takım her maça kazanmak için çıkıyor. Bir mağlubiyetle Şenol hoca ile birlikte taraftara yüklenen enerjinin de söndüğü görülüyor. Taraftar "sevinmek için sevmedik" diyorsa sosyal medyada, store'da, tribünde daha çok ilgi gösterecek. Talisca'lı Pepe'li takımı herkes destekler.

Maça gelirsek; Saiss de sakatlanmış. Bir üçlü defans daha denensin. Mert/Talha, Montero, Emrecan/ Gedson, Kerem, Alli, N'Koudou, Redmond /Muleka, Weghorst ilk 11 çıksın.

turgay dedi ki...

Cenki kesmez bence. Kanatları o kadar boş bırakıyor ki kanat bekleri ne yapacağını şaşırıyor. Kazanırız bence bu arada

koşu mesafesi dedi ki...

Giresunspor'un sürpriz galibiyetiyle blog yorumlarının artmasını bekliyoruz ve umuyoruz. Dünya kupası arası bambaşka bir ara dedik. Formlar, oyunlar, ivmeler çok değişir dedik. Beşiktaş yarın kazanırsa zirveyle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla dörde indirmiş olacak.

Haa, Beşiktaş yarın puan kaybederse konuşacak pek fazla bir şey olmayacak.

BJK4EVER dedi ki...

Basaksehir ve Fenerbahce'nin yenildigi hafta bir zahmet ic saha macini da kazanalim. Dunya Kupasi'na gidecek Saiss'in bu maci kacirmasi da bana manidar geldi, neyse.

Klasik Senol Gunes hastaligi olan ilk yarilari cope atma durumu olmazsa ve ceza alaninda cogalabilirsek almaliyiz maci. Josef'in eksikligi avantaj olur. Insallah bir sekilde oyuncular bu sene bazi maclarda hic gosteremedikleri hirsi gosterirler ve ekstra motivasyonla aliriz maci.

Pheaglix dedi ki...

----------mert------------
bek-wellinton-talha-bek
----------necip-----------
----atiba/salih-gedson----
redmond---------------cenk
---------weghorst---------

bekleri doldurmadim cunku kimin sakatligi ne durumda cok bilmiyorum. atiba'nin durumuna gore atiba ya da salih'le baslariz. eger atiba baslarsa ve ilk 60'ta skoru alamazsak atiba yerine salih girer. kotu oyunla da olsa kazanip dunya kupasina gireriz.

koşu mesafesi dedi ki...

Fenerliler ve son gelişmeler üzerine Galatasaraylılar dünya kupası arasına üzülürken, Beşiktaşlılar ara bir an önce gelse de kendimizi araya atsak modunda. Yıllardır futbol izleyenlerin tecrübeleri, Fenerbahçe'nin bir noktadan sonra düşüşe geçeceğini söylüyordu zaten. Galatasaray'ın "Avrupa vitrininde olmaksızın" getirdiği yıldızlar ise ikinci bir Falcao vakasına doğru gidiyordu ki "dünya kupası" geldi. Fenerbahçe'nin formunun geçiciliği gibi Galatasaray'ın kısa zamanda yakaladığı bu hava ve yaptığı sükse de sadece "dünya kupasına doğru form tutan yabancı futbolcular" plus "Başakşehir ile geçmiş mevzusu olan Kerem"den ibaret olabilir. İcardi Arjantin kadrosuna çağrılmamış bile bu arada. Bakalım İcardi'ler Mertens'ler Valencia'lar Batshuayi'ler Saiss'ler N'Koudou'lar ne şekilde dönecek 1,5 ay sonra.

Özel not: Dünkü 7 gollü hezimet ne kadar ilginç oldu. Beşiktaş'ı şansla yenerken "sezon başı "konferans ligi"nde daha güçlü takımlarla oynadığını söylersin. Puanları toplayınca öyle bir havaya girersin ki basın toplantısında basın mensubunu dövecek gibi hareketler yaparsın. Hoop bir kaç gün sonra öyle bir hezimet yaşarsın ki "haddimizi bildirdiler" diye açıklama yaparsın. Bazıları bu hikayeyi metafizik ögelerle açıklıyor. Nerede Hunter zamanı Başakşehir nerede şimdiki takım?

Beşiktaş'ın Antalyaspor karşısındaki oyunu ve skoru da mesaj verecek. 2 hafta önce Fener, 5-2'ye 5-2 demişti. Dün Cimbom ligin dinamiklerini yerinden sarstı. Beşiktaş bugün zorlanarak tek farklı galibiyet alırsa çok gölgede kalacak. Ama tabi maç öyle bir yere gidebilir ki tek farklı galibiyeti mumla arar hale gelebilirsin.

Gelelim Antalya maçına; kupa maçı ölçüyse Oğuzhan'ın ve Kerem'in mutlaka süre alması gerekiyor. Masuaku ve Rosier olmayacağı için as beklerin olmadığı bir planda, kupa maçında 3'lü defans boşuna denenmedi diye düşünüyorum. Full kanat işini Tayfur sağda, Oğuzhan solda gayet kotarabilirler.

koşu mesafesi dedi ki...

Talha'dan sakatlık haberi gelmiş. Durumu maç saatinde belli olacakmış. Madem mesaj verme maçı dedik. Şöyle çıksa ya Beşiktaş:

Mert/Welinton-Atiba-Emrecan/Tayfur-Gedson-Kerem-Oğuzhan/Muleka-Cenk-Weghorst

Baktın tutmadı. Yedekte Dele Alli, Redmond, Montero, N'Koudou hazır kıta.

hasan dedi ki...

Bjk lı dostlar, umutsuz olmaya gerek yok. Nasıl ki FB bir hoca takımı olduysa dizinde Şenol hocanın idaresinde iyi bir hoca takımı olacağından kuşkum yok.Geçmiş dönemlerde bunun örneklerini gördük.Hem Bjk hem de FB nın aman aman üst düzey bir A kalite kadrosu olmadığını tekrar ederken amacım bu iki takımın zayıf olduğu iddiasında değilim ancak gerçekleri de gözardı edemeyiz.Ozaman bu durumda takımın teknik/taktik seviyesini üst segmente taşımak için her iki hocaya büyük iş düşmektedir.Bu FB de gözüküyor, Bjk de olmaması için hiç bir sebep yok.iki yada üç takviye ile bu arada kısmen her iki takımda iyi duruma gelecektir.Yine dediğim gibi Şenol hoca dünbir bugün iki daha takımın başına yeni geçti lige verilen arayı umarım değerlendirir.Lige verilen ara en çok biz FB lilere ilaç gibi gelecek.Malum, bizim takım son iki,üç haftadır yorgunluktan sahada yürüyordu adeta.ha birde GS ve Erden'in ağlamaları bayağı işe yaramış gözüküyor ki hakemler takdir haklarını GS lehinde kullanıp biz rakiplerin aleyhinde kullanmaya başladılar.gs on iki haftalık rüzgarla şampiyon olduk/olacağız havası Bjk ve FB için bence avantaj.gs ligin başından beri topfalan oynadığı yok, yine söylüyorum başında hoca yok.bir iki yıldız oyuncu oynarsa (nereye kadar) sonuç alır.Ortafa teknik,taktik ve dahası ortada takım oyunu yok.Son olarak, bu başakşehir maçının ilerde çok pis hikayesi çıkar, kirli ilişkiler kokusu var gibi.hikaye uzun da blogu meşgul etmemek adına kısa kesiyorum.Son olarak, ben herkesin aksine ilk ikinin FB ve Bjk olarak sonuçlanacağını düşünüyorum, GS dan bir cacık olmaz, bırakınergen tayfaları rüya görmeye devam etsin.Akşamki maçta size başarılar.Fb ligden herkese selamlar.

koşu mesafesi dedi ki...

Dünya kupası arasındayız ama Şenol hoca yine gündem olmuş. Kayserispor açıklama yapmış. Uzun basın toplantısında Talisca, Cristiano Ronaldo gibi isimlerle birlikte "ismen" zikredilen "bek" oyuncusunun "sözleşmeli Kayserispor futbolcusu" olduğu hatırlatılmış. Beşiktaş'ta zaten iki yabancı iki yerli bek oyuncusu var. Bu mudur yani gündem?

koşu mesafesi dedi ki...

Larin'li Atiba'lı Kanada'yı izlemek Beşiktaşlılarda hafif bir tebessüm oluşturuyor olsa gerek. Saiss ile henüz bağ kuracak kadar zaman geçmedi ama Sellami'den sonra yine Faslı bir stoper Beşiktaşlı kimliğine sahip. Ama Kanada mı Fas mı diye sorulsa Beşiktaşlılara, muhtemelen önce Kanada derler. Ya da Hırvatistan ve Belçika'yı geride bırakıp el ele gruptan çıksınlar derler.

Kanada az önce gol attı Hırvatistan'a. Belçika maçında da etkili oynamış ama karşılığını alamamıştı Kuzey Amerika ekibi. Yalnız golden önce Larin'in top kontrolü şaşırttı. Ayağına yapıştırdı adeta. Biz top kontrolünde ayağından 2-3 metre açmalarına alışmıştık oysa.

Huzeyfe dedi ki...

Atiba reis hemen her pozisyonda bir iki adım geride kaldı. İki golde de hatalı. İlki bayağı kötü.
Larin de bir var iki yok, bildiğimiz gibi. Alfonso Davies’den ibaret o takım. Yoksa Hırvatistan 8 kişi gidip 5 tane atar. Zaten yorulunca gittiler attılar.

Fas sürpriz yapacak takımlar arasında birinci favorim.

BJK4EVER dedi ki...

Hala Atiba vs bekleyenler var yahu. Besiktas artik orta saha'yi 2 oyuncuyla kapatacak sekilde oynamali ve bu sekilde orta saha oyunculariyla oynamali. Topu aldiginda beli donup topu ayagindan cikartmasi yarim saat suren adamlarin artik yeri olmamali bu takimda.

Atiba'ya nazaran Saiss muhtesemdi. Bir de bu adami begenmeyip stoper falan bakiyoruz haberlere bakilirsa. Ayni sey Masuaku icin gecerli. Sanki ondan iyi solbeki getirecek butcemiz var da.

Huzeyfe dedi ki...

Şenol hocamız Gs maçından sonra konuyu değiştirmek için öyle konuştu bence, stoper transfer edeceğimizi sanmıyorum. Zaten medya “enkaz devraldı” kıvamına geldi hemen.
Gs derbisi Beşiktaş’ın son 10 yılda en kötü teknik direktör performansları arasında ilk üçe girer.

koşu mesafesi dedi ki...

Göztepe-Altay maçı olayları ister istemez akla Ankaragücü-Beşiktaş maçı olaylarını getirdi. Şiddet dozu daha ağır bu sefer.

koşu mesafesi dedi ki...

Altay kalecisine direkle vuran zanlı tutuklanmış. Kaleciye vurduktan sonra bir futbolcu tarafından yakalandığı görülüyor. Bakalım ilgili futbolcu ceza alacak mı? Bu maçtan sonra Josef herhangi bir paylaşım yaptı mı?

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş-İstanbulspor hazırlık maçına pek ilgi olmamış. Maç sonucuna bakarsan resmi maçta puan kaptırdığı İstanbulspor'u 4 golle geçen bir Beşiktaş var. Atiba, Ghezzal, Weghorst, Saiss, N'Koudou yokken üstelik.

Cenk-Redmond-Dele Alli-Muleka dörtlüsünün her bir parçası en az bir golün emeğine katkı sundu. Ghezzal'ın uzayan sakatlığı ile Weghorst ve N'Koudou'nun dalgalı form durumu dikkate alındığında bu dörtlüye odaklanmak çok mantıklı. Üç premier lig tecrübelisi ile birlikte İngiltere transferi son anda yatmış Muleka tam uyumu yakaladıklarında çok can yakabilirler.

Kerem Atakan bu maçta golünü atarak ilk 11 için bir kez daha göz kırpmış oldu.

yilmaz dedi ki...

Hocanın bu kadar hızlı davranacağını sanmıyordum. Aynı basın toplantısında takımın 2 bekini birden gömdü, Saiss'i gömdü, Dele'yi gömdü, Muleka'ya salladı...

Sonra dolaylı yoldan ama hocanın talimatıyla olduğu çok açık olan, "Berkay'ı hoca çok istiyor ama Berkay buna karşılık vermedi, İstanbulspor'a gönderilecek" haberi çıktı bugün :)

Dele Alli'nin İngiltere Milli Takımı'nda olmamasını sorguluyoruz da, bu oyuncu o noktalardan düştüğü için bize geldi. Zaten mental problemli bir oyuncuyu, ha bire medyada diline dolayarak "tamir edeceğini" filan mı sanıyor, anlamıyorum. Ben Dele Alli'nin yerinde olsam, bunu mobbing olarak algılarım. Dünyada kimsenin görmediği bir şeyi görmüş gibi açıklama yapmanın anlamı nedir ya? Kagawa'yı oynatmadın, bunu da oynatmazsın, alışığız biz zaten, ne diye oyuncuya vurup duruyorsun?

Yine bir kadro kıyımı yapıyoruz. Bunun varacağı yer iyi değil. Yaşadık daha önce. Devre arası bu oyuncuların yerini dolduramama ihtimalin çok yüksek. Adamların sözleşmeleri var, bırakmazlarsa yerine oyuncu alamayacaksın. Sonra koca devreyi hocasıyla arası açık 6-7 futbolcuyla oynamak zorunda kalacaksın. Vallahi yeter ya.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş-Karagümrük maçında yine Cenk ve Kerem Atakan dikkat çekti. Bu hazırlık maçları gerçekten hazırlık maçıysa Cenk ve Kerem Atakan ara sonrası ilk 11’i sağlam zorluyorlar. Cenk zaten yer bulmuş gibiydi ama Kerem Atakan da göz dolduruyor. Ama mevcut teknik direktörün hep garip kadro tercihleri oldu. Taa 2002 yılında formdan alev alan İlhan Mansız’ı inatla oynatmamak gibi. Bakalım ara sonrası kadro nasıl şekillenecek? Başkandan duyduğumuza göre 4 transfer talebi gelmiş. TV programında 1 tane yapsak iyidir muhabbeti yaparak taraftar gözünde olumlu bir intiba oluşturmuyor ama. Sosyal medyada kendisini eleştirenlerin “troll hesaplar”dan ibaret olmadığını da bilmesi lazım.

Son söz Ersin’e; yine estetik olarak güzel bir gol yedi. Umarız forma rekabeti onu daha geriye götürmez.

Huzeyfe dedi ki...

Gs maçı sonrası basın toplantısında isim vermeden Saiss’i gömen Şenol Güneş’i ve basındaki şakşakçılarını hatırlatmak istedim bugün.
Kaan Ayhan’ı getirin Şenol hocama!

BJK4EVER dedi ki...

Sasirtici mi? Oguzhan, Tolgay, Negredo'ya yapilanlari biliyorsak bu da sasirtici olmamali. Kayseri macinda Negredo-Quaresma tartismasindaki karari hepimiz hatirliyoruzdur.
Yani hoca'nin bazi oyunculari medya'nin onune atmasi sasirtici degil. Isimler uzerinden gidersek tek tek nasil sacma oldugu belli zaten.

Masuaku son haftalarda iyi olmuyor olabilir, ama performansi, kariyeri belli. Gondersen kimi alacaksin bu butcelerle? Bir Adriano her zaman kolay kolay denk gelmiyor. Ki o maasi da veremeyiz ya, neyse.

Rosier desen Ghezzal'siz daha kotu, evet. Ama son 2 sene ligin en iyi sagbeki olmus, 4 milyon euro yatirim yaptigin adami 3-5 mac kotu oynadi diye tu kaka edemezsin. Yerine adam alacak paran yok zaten.

Saiss'e girmiyorum bile, adamin performansi belli. Ama degerli hocamiz kendi taktiksel bilgisizligi konusulmasin diye GS derbisini ona yikmayi dener tabii, sasirmadim.

Medya'da dolasan transfer listesini gordum. Ne kadar dogru bilemeyiz, ama bircok muhabir benzer seyler yazdigina gore vardir bir dogruluk payi. Kolay kolay bu kadar oyuncu gonderip 4 tane saglam adam alabileceksek keske Valerien Ismael'e alsaydik o devam etseydi, oyle kadro'yu o da idare ederdi. 4 tane saglam adamla anca birseyler yapacaksak niye hoca degistirdik, hoca'nin katkisi ne olacak?

turgay dedi ki...

Elin yabancısı gelip 3lü oynatmak isteyince küfürler Şenol Güneş 3lü oynayınca taktiksel esneklik. Muazzam taraftarımız ve onlara yakışır medyamız var

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş futbol takımının hücum hattında birinci önceliği Muleka'yı kazanmak olmalı. Weghorst ve Dele Alli kiralık yani gidici. Cenk Tosun özverili ve etkili ancak mevcut sakatlık geçmişi varken takımı üzerine kuramazsın. Muleka'ya yatırım yapıldı ve ilk haftalarda her şey çok iyiydi. Ama sonra en golcü adamı kanada hapsettiler yer yok diye. Sonra yedek kalmalar başladı. Charleroi maçında attığı gole bakın. İlk şutunda kaleciden dönen topu, ikincisinde dar zaman aralığında oldukça temiz ve etkili bir vuruşla tamamlıyor. Bu kadar kısa sürede bu kadar net reaksiyon veren forvet kolay bulunmuyor. Kaleciden dönen topa gelişine abananları çok gördük. Muleka'nın golcü sezgisi ve reaksiyon hızı çok üst düzeyde. Açın Ersin ile gerilim yaşadığı Beşiktaş-Kasımpaşa maçına bakın. Orada markajda iken topa ayak sokarak attığı gole dikkatli bakın. Ersin demişken; Charleroi maçında kurtarışları var. İkinci kaleci olmaya doğru gidiş onu kendine getirmiş gibi.

Huzeyfe dedi ki...

Hahahahahahhaa Wout reis!!!!

koşu mesafesi dedi ki...

Weghorst ve Saiss Beşiktaşlıları, Beşiktaşsız geçen şu günlerde mutlu ediyorlar.

Bu arada merak ediyoruz, Beşiktaş başkanı lig başlayana kadar daha kaç tane basın toplantısı yapıp “enkaz devraldık” ve Valerien hocam çok iyiydi konseptli demeç verecek?

GeceGezgini dedi ki...

Messi tüm Besiktaslilari karsisina aldi, artik CR7 ciyiz! :D

yilmaz dedi ki...

Her ne kadar bizimkiler Caner, Kaan Ayhan aşkıyla yanıp tutuşsa da, biz yine Beşiktaş'a olan sevgimiz, futbola olan saygımızdan, iyi niyetle Dünya Kupasında oyuncu izliyoruz. Mesela Fas'ın 8 numarası "Ounahi'yi çok beğendim, keşke bize gelse" dedim, daha der demez internette bir haber gördüm, Leichester kendisi için 45m€ verecekmiş. E baba böyle olmaz ki ama. Hayal bile kurdurmuyo şerefsizler.

koşu mesafesi dedi ki...

Hazırlık maçları devam ediyor.

Bu kez Beşiktaş Giresunspor karşısındaydı. 5-3 biten maçta Beşiktaş'ın gollerini Gedson Fernandes(2), N'Koudou(pen) ve Cenk Tosun(2) attı.

Tekrar edelim, yarım sezonda Rizespor'da uçan ve dribling rekorları kıran Gedson'u, Valerien Ismael Beşiktaş macerasında hücum yönünde hiç kullanamadı. Bu yönde bir gelişme işaretiyse bu iki gol Beşiktaş adına ne mutlu.

Muleka bu maçta net pozisyonlar kaçırdı. Cenk Tosun ise tam anlamıyla bir "golcü" olduğunu yine gösterdi. Hollandalı da gelince döndüre döndüre kullanabilirsin bu üçlüyü.

Bu maçta golleri yiyen Mert olunca yine acabalar birikti. Savunma hattını kaleden stoper ve beklere kadar ahenk içine sokunca takımın gol yeme problemi de çözülür herhalde. Ahenk işi de teknik direktörün sorumluluğu tabi.

Hücum verimini düşürmeden savunmada sağlanacak ahenk pek çok şeyi düzeltecektir.

koşu mesafesi dedi ki...

Yarın kupa maçı var. Blog bir hareketlensin. Şanlıurfaspor karşısında Beşiktaş ilk 11 önerim;

Kupa maçı spikerlerini düşününce kalede Ersin oynasın diyebilirsiniz. Gol yerse Ersin üzgün derler, maç temposu düşerse kameramızı şu balkona kursaydık keşke derler. Futbol olmasa da eğlence çıkar. Maç yorumcusu da özenle seçilir. Evde kahvehane tadı alırız.

Ersin-Tayfur-Welinton-Emrecan-Umut-Gedson-Kerem-Dele Alli-N'Koudou-Redmond-Muleka

Gol gecikirse Hollanda Dünya Kupası taktiği Weghorst ve Cenk'i alırsın oyuna, sağdan soldan ortalar durmaksızın...

Ertelenen Antalyaspor maçının da ne zaman oynanacağı belli olmadığına göre bu posttan devam.

Lokal ligimize ve futbolumuza yeniden hoşgeldik.

BJK4EVER dedi ki...

Daha once de blogda yazildigi gibi bence de bizim icin sampiyonluk sifresi santrforlari mumkun oldugunca ceza alaninda topla bulusturup skor yaptirmaktan geciyor.

Cok fazla puan kaybettik, artik beraberlik bile tahammul edilemez halde. Seri mac kazanmaliyiz ve Anadolu takimlarini yenmeliyiz. Takimimizin en guclu yani bence santrforlarimizin skor gucu. 3 tane cok rahat 20 gol atabilecek santrfora sahibiz, bu konuda ligde rakipsiziz, ama hic faydalanamadik. Birini bir kulubede bir sag acikta telef ettik. Digerini kulubeden cikarmadik zaten. Sonuncusu da izole halde faydali olamadi haliyle.

Tek forvetle oynariz oynamasina da, o zaman ya skor gucu olan bir 9.5 numara ya da skor gucu olan bir kanatforvetin olacak. Dele Alli'de bu potansiyel var, ama hic hazir bir goruntu vermedi. Kanatforvetimiz var iki tane, onlari da cizgiye yapisik kullandik. N'Koudou ve Redmond'da o skor gucu zaten yok.

Tek forvet+ kanatta Cenk formuluyle ne kadar gideriz gorecegiz, ama gercek anlamda cift forvete donup gerekirse orta saha hakimiyetinden ve defanstan odun verip mumkun oldugunca santrforlara gol attirmayi dusunmedigimiz surece bence isimiz zor.

BJK4EVER dedi ki...

Trabzon macinda cift forvete gectikten sonra skoru aldik, 15 dakika erken gecsek maci da alirdik. Bu macta yine sacma sapan oyuncu tercihleri ve formasyonla basladik. Ne zaman 4-4-2'ye donduk 15 dakikada maci cevirdik.

Bu takimin 4-4-2 icin yaratilmis, canavar bir orta sahasi var. 3 tane merkezde catir cutur gol atma potansiyeli olan, cift forvet icin yaratilmis santrforu var.

Hala sacma sapan 39 yasindaki onliberolu, verimsiz kanatforvetli 4-3-3'te israrci oluyoruz.

Bizim antrenorlerimiz sigir, anlamazlar. Pazar gunu yine cift forvet falan olmayacak sahada, yine 4-3-3 ve kanser bir takim izleyecegiz.

turgay dedi ki...

Adam çift forvete dönüyor sol açık cenk tosun. Güler misin ağlar mısın? Neyse daha çok göreceğiz böyle saçmalıklar Şenol Güneşle. Normale dönünce 4 gol attık bu arada.

koşu mesafesi dedi ki...

İki defa ertelenen bu maça yaklaşırken;

Beşiktaş, Onur transferi ve Kayserispor konuları ile gündemde.

Takımın başkanı, play-off istedi diye hakkımda yalan haber yapıldı açıklaması ile gündemde. Bundan hariç olarak ligden çekilen takımların maçları her takıma eşit etki etsin diye Euroleauge ve Şampiyonlar Ligi örnekleri verildiği söyleniyor. Bu saatten sonra kararın değişeceğini düşünen Beşiktaşlı ya da futbolsever var mı?

Kulüp yönetiminin "iletişim komitesi" kurma planının olduğu söyleniyor. Tam isabet olur!

Antalya maçına gelirsek, erteleme maçı olduğu için "iki kez ertelenmiş" bu maçta yeni transferler "statü" gereği oynayamıyormuş. Kuralların esnetildiği, yabancıların yerli statüsüne sokulduğu bu zamanlarda bu maçta kurallar harfiyen uygulanacakmış. Bu durumdan, Beşiktaş'tan ziyade Antalyaspor mağdur olacak. 18 eksikten bahsediliyor!

Enteresan bir statü sebebiyle Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Masuaku olmayacakmış. Bununla birlikte devre arası transferleri Aboubakar, Hadziahmetovic, Colley, Onur ve Maxim forma giyemeyecek.

Antalyaspor'un da bu kadar eksiği varken iki kere ertelenmek durumunda kalınan bu maç için farklı bir çözüm üretilemez miydi acaba? Ne diyelim, belki genç oyuncular şans bulur bu vesileyle...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş maça;

Mert / Rosier-Talha-Saiss-Umut / Salih-Gedson-Redmond / Ghezzal-Muleka-Cenk 11'i ile çıkıyor. Yaşadığı ciddi sakatlığın ardından Demir Ege'nin yedeklerde yer alması mutluluk verici. Öte yandan, hücuma yönelik oyuncu değişiklik opsiyonları dar. Dele Alli ve Tayfur göze çarpıyor. Semih'in falan oynatılacağını sanmıyoruz.

Antalyaspor'da; Fernando, Ndao ve Fredy dikkat çekiyor. Antalyaspor'un genel anlamda çok eksiği var. Nuri Şahin'in nasıl bir kurgu ile çıkacağı merak konusu.

BJK4EVER dedi ki...

Mac hakkinda konusmaya gerek yok. Sezon zaten bizim icin bitti, galibiyetin veya maglubiyetin pek de anlami yok. Ama transfer stratejimiz ve kadro planlamamiz gercekten berbat otesi.
Ligi kapatmisken devre arasi transfer yapmak mantikli olabilir. Takima kilit oyuncu kazandirip alisma surecini atlatabilirsin Trabzonspor'un 2 sene evvel yaptigi gibi.
Ama aldigimiz oyuncular o profilde degil.

- Maxim kiralik zaten, seneye takimda olacak mi belli degil.
- Haciahmetovic profil olarak Salih'in aynisi ve ust duzey oyuncu degil. Gereksiz. Ustelik yerli degil. Salih'in 3-4 gomlek ustunde de degil. Ve bu oyuncu'ya 3.5 milyon euro bonservis parasi verdik bu kadar finansal sikinti cekerken.
- Colley anca yardimci stoper/yedek stoper olacak seviyede. Elinde zaten o profile uyan, dusuk maasi olan Welinton var yedek stoper olarak. As yardimci stoperin Talha, onu kesemezsin. Tamamen gereksiz bir transfer. Saiss'in yerine alindiysa zaten gelecek sezon icin de gecmis olsun. Saiss'le arasinda 5 gomlek kalite farki yok.
- Onur Bulut da gereksizdi. Elinde Rosier var, yedek olarak Tayfur var. Tayfur kiralik ama illa birini alacaksan Tayfur'u al. Hem takimi taniyor, hem daha fazla mevkiyi yedekler, hem Besiktas'li. Rosier sakatlanmadigi surece asla oynayamayacak.

Ne yapmaya calisiyoruz anlamiyorum. Senol Gunes'le ve bu futbol akliyla gelecek sene de anlasilan sampiyonluk yarisinda yer alamayacagiz. Bunu soylemek icin biraz erken belki, ama sinyaller hic iyi degil.

koşu mesafesi dedi ki...

Bugün Beşiktaş'ın maçı var Ankaragücü ile ama yeni post açılmamış. Oysa Ankara'daki lig ve kupa maçlarının rövanşı niteliğinde oldukça hikayesi olan bir maç olacaktı.

Şenol hoca yeni transferleri ile yeni Beşiktaş'ı izletebilecekti. Hem de şifresiz.

Beşiktaş taraftarının son yıllardaki sıkıntısı, takım şampiyonluk yarışından kopunca ilgisini yitirmesi. Bu trend Şenol Güneş'in ilk döneminden sonra ortaya çıktı. Arka arkaya başarı sonrası taraftar profili mi değişti acaba?

Eskiden ligin formalite niteliğindeki son maçına bile şenlik havasında akın ederdi taraftar Dolmabahçe'den...

Beşiktaş'ın iki sene üst üste Avrupa kupalarından uzak kalma lüksü yok. Ligi salmamak lazım. İkincilik üçüncülükten, üçüncülük dördüncülükten iyidir.

Yorum Gönder

Ara