.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Eylül 2022 Çarşamba

STSL 08 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 
2 Ekim 2022 Pazar 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Volkan Bayarslan (BJK Karnesi  4G 0B 0M)

Eksik Oyuncular:  Atiba Hutchinson, Rachid Ghezzal, / Luan Peres, Serdar Aziz, Joshua King

Cezalı Oyuncular: - / -

42 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Efsanevi maçlara bir yenisi eklenecek gibi bir beklentim var. Derbi tecrübesi çok önemli. Dele Alli hazırsa mutlaka oynamalı çünkü Beşiktaş'ın oyun şablonunu değiştiriyor. Fakat bu denklemde yabancı kontenjanı dolayısıyla kimi kesmek gerek çözemiyorum. Gedson gibi bir kondisyon gücü ile Josef gibi bir derbi canavarı arasında tercih yapmak zor. Ya da Rosier veya Masuaku'yu kesip Tayfur ya da Umut Meraş ile maça başlamak gerekiyor. Şahsen benim tercihim;

Ersin/Rosier-Talha-Saiss-Tayfur/N'Koudou-Muleka-Gedson-Josef-Alli/Weghorst

Ama derbi tecrübesiyle Talha yerine Necip'i de düşünmüyor değilim :) Altay'a Gökhan Gönül'ün üzerinden attığı kafa golü hafızamızda. Tayfur'u sol beke yazma sebebim ise Alanya'da oynadığı maçlardaki sol bek performansları ve Rosier'in tam derbi atmosferi oyuncusu olması.

Cihane dedi ki...

maci besiktas alsa bile sezonu fener alacak gibi.

carlito dedi ki...

Ben bu maçta Josef'i kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.. İstanbulspor maçındaki performansına aldanmamalıyız, adam tam bir derbi winner'ı.. Bu tip adamların sahaya koyduğu karakterle kazanılıyor büyük maçlar..
Gedson'u da kesemeyiz açıkçası, ya Salih ya da Dele Alli'yi kesmemiz gerekecek.. Eğer Ghezzal 11'de başlamaya yetişemiyorsa -ki öyle görünüyor- o zaman Dele'yi de kesmezdim, tecrübesi ve skorerliği ile maçı kazandırabilecek bir oyuncu..
Bu durumda üçüncü yerli konusu öne çıkıyor, ben şahsen beklerimizi de kesme lüksümüz yok diye düşünüyorum.. Evet Tayfur oynasa ölümüne oynar o sahada, ama Masuaku bu sistemde olmazsa olmazımız ve Rosier'den de vazgeçilmez.. O yüzden bir sürpriz yapıp Salih'i yedek bırakarak sol kanat forvete Cenk'i koyabiliriz diye düşünüyorum.. Ama bunu yapmamız için sağda Redmond ve Ghezzal'ın birer devre de olsa değişimli oynaması gerekiyor, zira kanatlardan biri oyun kurmak zorunda.. Muleka, Salih ve N'Koudou'yu da hamle oyuncusu olarak kullanabiliriz ikinci yarıda, Cenk ve Dele Alli de oyundan çıkacak isimler olabilirler..
Bize maçı kazandırabilecek olan ise bu haftaya kadar beceremediğimiz savunma işi olacaktır.. Golü zaten atıyoruz bir şekilde, ama yememeyi başardığımız bir maç yok! Öncelikle Ersin'in, sonra da Saiss&Talha ikilisinin performansları önemli.. Stoperlerin başarılı olmasına da en büyük katkısı Josef'in varlığı yapacaktır, bu yüzden oynamasını kritik buluyorum zaten..

fidddas dedi ki...

ghezzalin 11 başlamayacağını ve fenerin 3lü ve çift forvetli bir sistem kullanacağını düşünerek ister 3-4-1-2 ister baklava 4-4-2 olarak algılanabilecek aşağıdaki kadro ile çıkacağımızı düşünüyorum.
ersin
rosier talha saiss masuaku
josef
salih gedson
dele alli
muleka weghorst

koşucu kanat ilk plan olmayacak bence. tabii burada dele alli hazır değilse o zaman mecburen önceki haftalardaki kadro ile çıkmak zorunda kalırız.

BJK4EVER dedi ki...

4-4-2yi Istanbulspor macinin son bolumunde kullandik, ama maclara hep 3-4-3 veya 4-3-3 basladik, ben o kadar buyuk bir degisiklik olmayacagini dusunuyorum.

Tercihlere gelecek olursak;

- Mert ne durumda bilmiyorum, ama diger iki kaleci moral ve form olarak berbat durumda, maca cikabilecek durumdaysa ciksin. Onun disinda benim tercihim Ersin yerine Emre olur. Ersin su ana kadar forma giydigi 1.5 sezonluk hicbir bolumde ben bu takimin as kalesine yakisiyorum durusunu sergilemedi. Ancak idare eder performansta maclari oldu, ama artik kaleci konusunda bunla yetinmemeliyiz. Olmuyorsa olmuyor, zorlamamak lazim. Hele ki sacma sapan maaslar istiyorsa gonderilsin, oynamasin da.

- Stoperde kritik maclarda her turlu en az 1 hata yapan Necip yerine Talha'yi tercih ederim. Ozellikle Joao Pedro gibi akilli, pozisyon hatalarindan nemalanan bir oyuncu varken gercek bir stoper daha mantikli.

- Dele Alli oynarsa oynamali. Sakinligi disinda derbide ekstra skorer ozelligiyle skor yapacak oyuncu. Ben Josef'in maca yedek baslamasinda sikinti goremiyorum. Istanbulspor presine bile karsilik veremeyen Josef'i Fenerbahce'ye karsi dusunmek bile istemiyorum. Skoru alirsak kilidi vuracak oyuncu olarak her turlu is yapar. Ki Josef'i oynatmak istesek bile Salih'i kesmek mantikli degil, veya Gedson'u.

- Hucumda N'Koudou yedek baslasin artik, son maclarda cok dustu. Sonradan girip bos alanlari degerlendirecek oyuncu olabilir. Ghezzal bir sekilde hazirsa baslasin. Genelde bu tur oyuncular sonradan oyuna girince fark yaratamiyor. Ciksin cikartabildigin kadar cikartsin sonra degistirilir zaten.

- Muleka'nin da mutlaka oynamasi lazim. Bu tur maclar zaten pozisyon anlaminda kisir geciyor. Karambolden, kornerden sacma bir pozisyon bulup kacirmayacak oyuncular degerli oluyor. O yuzden Dele Alli gibi Muleka da degerli olabilir.

----------------------Mert/Emre-----------------------------

Rosier----------Talha-----------Saiss--------------Masuaku

-----------------------Salih----------------------------------

----------------Gedson----------Dele Alli----------------------

Ghezzal-----------------Weghorst--------------------Muleka

Bana mantikli gelen bu. Baklava'ya donup Ghezzal yerine Josef'i almak veya Dele Alli'yi sag aciga almak da dusunulebilir, ama bilmiyorum. Josef Istanbulspor macinda baya kotuydu.

BJK4EVER dedi ki...

Tam da bunun yazdiktan sonra Ersin'le sozlesme imzalandigi haberi geldi. Sozlesme imzalamamiz daha elzem olan 3 tane altyapi oyuncusunu kacirdik, elde kalan tek vasatla sozlesme imzaladik, bravo. Hem de yillik 700 bin euro'ya. Elinde Emre Bilgin ve Mert Gunok gibi yedek kaleci rolunu rahatlikla kaldiracak adamlar var, Ersin'in as kaleciligi tartisilmayacak sekilde yetersiz.
Seneye yabanci sinirlamasi kalkarsa babalar gibi bir yabanci kaleci alirsin, kalkmazsa da gider baska bir yerli kaleci alirsin. Bunu dusunup yapacagina yere yine ciddi bir rakami direkt olarak cope atiyorsun.
Bravo.

yilmaz dedi ki...

Ben Joseph Gedson Salih yerine Joseph salih dele üçlüsünü tercih ederim. Gedson'u son maçlarda beğenmiyorum. Joseph de son maç berbattı, fakat hem biraz daha dinlendi hem de derbilerde hep iyi maçlar oynadı. Bu yüzden Joseph ile başlanabilir.

Gedson'un ise bi çeki düzen vermesi lazım kendine. Çok faul yapıyor, faul yapmadığında topu alamıyor. Yeterince şut tehditi yaratmıyor, şut çektiğinde ise heyecan bile yaratmıyor. Şu haliyle bence Berkay'ın bile "net" önünde değil. Ben daha fazlasını vaad ettiğini düşünüyorum ama sanki bir kaç maç kendini sorgulamalı.

Sağ bekte de maceraya gerek yok. Ligin en iyi sağ beki bizde. Gerekirse bir hücumcudan vazgeçerim Rossier'den vazgeçmem. Taraftarın da şu yerli kuralı olayını artık bi kavraması lazım. Ota boka futbolcuyu ıslıklayıp futbolcuları maça çıkamaz hale getiriyorlar, sonra Rossier-Tayfur değişikliği gibi saçma sapan işler yapıyoruz.

Redmond da Başak maçında çok iyi bir giriş yapmıştı aslında ama İstanbul maçında hiç beğenmedim. Bu yüzden oyum %100 ona diyemiyorum. N'Koudu'nun "bildiğimiz yapamadıkları" bence Redmond'un bilemeyeceğimiz performansından daha kıymetli.

Tercihim şu kadro olurdu.

Ersin
Rossier Talha/Necip Saiss Masuaku
joseph salih dele
ghezzal weghorst/muleka nkoudu

Huzeyfe dedi ki...

Gedson’u kesersek ön alan presini doğru yapamayınca bıraktığımız alanlarda meracılık yapılır. O tempoda koşan başka oyuncumuz yok, alan kapatmak haricindeki hiçbirşey yapmasa bile oynaması gerek.
Josef fiziksel olarak hazır değilse oynamasın ama onun haricinde her türlü oynar derbide. İstanbulspor maçı yanıltabilir çünkü takım olarak enerjimiz çok düşüktü.
Bence Ghezzal ilk 11 çıkar 60 dakika filan oynar. Diğer tarafta Redmond olursa boş alan da buluruz. Ama hem Muleka hem Dele’yi kesersek ceza sahasında çoğalamayız. Karışık işler. Hoca çözsün.
Ersin
Rosier TT Saiss Masuaku
Josef
Salih Gedson
Ghezzal WW Muleka

koşu mesafesi dedi ki...

Nee? N'Koudou yine mi sakatlanmış? Sözleşmesinin son senesi dedik bu kez farklı mı olur dedik fakat yine ağızlara çalınan bir parmak balmış. Uğruna Emirhan ve Hasic'in kiralandığı Redmond'ın da zaten eli kırık. Ghezzal daha sakatlıktan dönmedi. Galiba maça kadar ilk 11 kurmak giderek kolaylaşacak. Kim sağlıklıysa yaz 11'e.

carlito dedi ki...

N'Koudou'nun sakatlığı bize maçı kazandıracak kritik olay olabilir!
Umarım Ghezzal ve Redmond sağ kanatta 45'er dk da olsa oynayabilirler.. Birbirini ikame edebilir iki oyuncu olarak görüyorum.. Sol tarafa da Muleka veya Cenk'i atarız olur biter.. Çok zorda kalırsak Dele de solda oynayabilir, o bölgede tecrübesi var..

yilmaz dedi ki...

Kanatta safkan kanat oyuncusu olmadığı için geçen sezon ne kadar zorlandığımızı unutuyoruz bazen. Evet Muleka ve Cenk yerine göre, maçına göre orada olabilir ama ilk tercih olurlarsa geçen seneden farkımız olmaz. Futbolda personel bulmanın en kolay olduğu kanat oyuncuları konusundaki bu bahtsızlık sorun olmaya başladı. Neyse ki bu kez Redmond var dedik o da gitti elini kırdı.

@Huzeyfe Gedson'un temposuna diyecek bir şeyim yok da, defansif aksiyonlarını hep faulle tamamlıyor. Hadi bu maç doğru maç değildir anlarım ama Gedson'un bir kaç maç kenarda oturması gerekiyor bence.

Unknown dedi ki...

Safkan kanat olmasa bile Olcay effect yapma potansiyeli sebebiyle Tayfur'u sol kanatta deneyebiliriz belki bu macta. Orta 3'luyu de; Josef-Salih-Alli veya Salih-Gedson-Alli yaparsak tamamdir.

Huzeyfe dedi ki...

Fb’nin savunma çizgisini kurduğu yeri görünce direk aklıma gelen Dele’yi uzun toplarla savunma arkasına koşturmak. Adamın en önemli, en ayırt edici özelliği bu. Bir de son vuruşu.

turgay dedi ki...

Daha önce de söyledim gedson o kadar fazla koşmak zorunda kalıyor ki başka bişey yapamaz durumda. Saha yerleşimimiz ve buna bağlı olarak alan paylaşımımız fenerin çok gerisinde.bu maçta 1 puan iyidir. Biz fenerin gerisindeyiz. Hem hoca olarak hem de kadro olarak. Benim bu maçtan beklentim farklı skor olmaması bizim aleyhimize. Fenerin yaptığı ön alan baskısına cevap verecek saha yerleşimimiz yok. Kenardan da sahaya etki edecek oyun okuma yok. Bu nedenle en umutsuz oldugum maçlardan biri bu maç. Fenerin saha yerleşimindeki eksikler cevap verecek kadromuz var ama takım mentalitemiz yok

koşu mesafesi dedi ki...

@turgay

Senin yorum özelinde ve sosyal medya genelinde gördüğüm bu ümitsizlik ve kaygı psikolojisini bir türlü çözemiyorum. Hayırdır Bayern mi geliyor Dolmabahçe'ye? Beşiktaş ilk haftalarda herkes tarafından takdir edilmiyor muydu? Fenerbahçe'yi Lucescu antreman topçularıyla elemedi mi? 2 hafta puan kaybı oldu diye abartmıyor muyuz tabloyu? Fenerlilere de bir özgüven gelmiş, fark mark falan filan zaten. Beşiktaş takımı menemen yerken bile Dolmabahçe'de galibiyet almıştır Fenerbahçe'ye karşı. Kadıköy'deki skandal maçlar da malumunuz zaten. Geçen sene şampiyonlar ligi oynamış, ondan önceki sene şampiyon olmuş takım taraftarının bu çekingenliği beni şaşırtıyor. Nerdeyse 10 senedir kupa yüzü görmemiş Fenerlilerin özgüveni ve cüreti ise daha fazla şaşırtıyor.

Haa, dünkü Karadeniz temsilcisi takıma verilen penaltıyı gördükten sonra skorları farklı faktörler belirliyor diyebilirsiniz ama Beşiktaş'ı Dolmabahçe'de favori görmekten imtina edemezsiniz.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 11'ler, taktik vs konusmaya gerek yok. Hakem kime vermek isterse maci o tarafa verecek, veya yenilmesine gerek kalmayacak en azindan. Hem GS hem TS macindan sonra goz gore gore bile bile verilen kasitli kararlar tekrar ligi belirleyenin hocalar ve futbolcular degil de hakemlerin oldugunu gosterdi. Insanda ne zevk ne heyecan zerresini birakmiyorlar.

GeceGezgini dedi ki...

Ilk 11 imize bakarsak; Hoca tüm tuslara basmis.

En azindan Necip-Josef, Veli-Necip gibi korkak orta sahalardan bizi sakladigi icin bile seviyorum Ismael i.

Ilk 11 kurma konusunda taraftar ile 99% ayni oranda dusunmesi benim icin buyuk arti. Geriye kaliyor oyuncu degisikliklerine.

YSY dedi ki...

Klasik 4231 oynuyoruz ama bir faydasını da göremedim.

turgay dedi ki...

Çünkü bomboş orta sahamız var. Redmond fos bomboş nkoudounun bile gerisinde. Bekler çıkmıyor. İleride top tutamıyoruz böylece zaten boş olan ortasahamız yüzünden verimli atak yok. Şu oyunu kurgulamak için yabancı hocaya gerek yok. Ghezzal iyiyse hemen girsin yoksa ofsayt taktiğini gol atacak pası verecek 1 tane adam yok. Yani yok yok yok

Huzeyfe dedi ki...

Oyun taktiksel olarak kilitli. Ama daha yüksek riskli oyun tercihi rakipte. Biz kazanacağız demek değil ama arkada bıraktıkları alanı kullanabilmemiz lazım.

GeceGezgini dedi ki...

Ilk defa FB yi izliyorum; bizden daha güçlüler, bunu maalesef çok net görebildim. Resmen 3'lu sistem nasil oynanir dersi veriyorlar. Valerien in içi gidiyordur sunu gördükce :D

koşu mesafesi dedi ki...

Yıllar evvel Trabzon'da taraftarın saldırdığı hakemi bu maça atamak enteresan olmuş. Fenerbahçe'ye bol duran top kazandırıyor ilk yarı itibarıyla. Muleka'nın karşı karşıya kalacağı pozisyonda "Kol"vari terse faul verdi. Weghorst'un formasına asılınan kornerde bırak penaltıyı, korneri hiç edip yine terse faul verdi. Al sana iki tane önemli pozisyon.

Fener efsanesinin adaşı ise milimetrik ofsaytları daha pozisyon oluşmadan affetmiyor. Aynı keskin gözleri ikinci yarıda da beklerler.

Valerien Ismael'e bir şeyler olmuş. Bu takımın alameti farikası önde baskıydı. Garip bir kontrollü oyuna dönmüş. Fener daha çok önde baskı yaptı diyebiliriz.

Redmond sahada yok gibi. Gedson değişikliği münasip.

BJK4EVER dedi ki...

Kaliteli yabanci hoca taktiksel olarak fark yaratiyormus. Genelde FB bize karsi hep daha kaliteli ayaklara sahip olan, ama taktiksel olarak karman corman bir halde geliyordu. Ilk defa ilk 11 kalitesi olarak bizden ustun olmayan ama taktiksel olarak daha iyi takim goruntusu verdiler.

Yine de baya riskli oynuyorlar, ilk yarida 3-4 defa cizgi'de yakaladik ama dogru pas ve uyum olmayinca gecemedik. O savunma arkasina dogru pasi atacak tek oyuncu Salih Ucan su an, yanina Ghezzal eklenirse iyi olur. Weghorst bu oyunda tamamen iskarta. Kenardan kim girecek de dogru kosuyu yapacak bilemiyorum. Redmond hizini nedense kullanamadi. Ghezzal-Muleka, hoca'nin cesareti yeterse Weghorst-Ghezzal degisikligi mantiksiz olmaz.

turgay dedi ki...

Utanç verici 75 dakika. Gerçekten utanç verici ama beklediğim oyun. Bu kadar korkak hocayla olmaz. Kendini düzeltecek sabretmeyi bilmek lazım diyordum ama kaleye gidemedik ya şaka gibi. 3 maç üst üste puan kaybı. Vasata alışmak mı gerekiyor yani? Rosier 75ten sonra çıkmaya başladı yarattığı farkı gördünüz mü? Dele neden bu kadar süre alıyor? Beğenmediğiniz gedsonun yarattığı farkı gördünüz mü? Adamın işi bu zaten. İç sahada cenk 2li forvet olarak düşünülebilir.

Rakip hoca daha iyi diyordum ama crespoyu çıkarmak nedir? Resmen orta sahayı bize verdi. Ancak ismael hocayla olmaz. Gerçekten kafa yapısı bu takıma uygun değil.

hasan dedi ki...

İyi akşamlar herkese..Son yıllarda seyrettiğim en sıkıcı FB/Bjk derbi diyebilirim.Maç mı seyrettik, faul sporu mu seyrettik anlamadım.Maça gelirsek 75 e kadar FB bi tık iyi gibi gözüküyordu, hatta 60 75 arası sanki gol geliyor gibiydi ama jesus hoca nın ilginç değişiklikler yaparak 75/90 arası maçı Bjk alsın diye İsmail hocanın önünü açması da biz FB lileri kızdırsa da Bjk lı arkadaşları heyecandırmadı değil yani=) Maçın notu,Crespo, FB nın olmazsa olmazı, Ghezzal ında Bjk için olmazsa olmazı ..Son olarak, bu ülkede her alanda olduğu gibi liyakat yerlerde süründüğü için ligte kimin şampiyon olacağına karar verenler sahada futbol oynamaya çalışan sporcular ile kenarda takımı yönetmeye çalışan teknik direktörler değil malum Karadeniz lobisi ..Güzel bir tiyatro seyretmek için trabdonspor maçlarını seyretmenin yeterli.

Redmond hep bu kadar yavaş mı? Adam yürüyerek oynuyor. Tayyip maçın adamı oldu. Ona sevindim.

Cihane dedi ki...

Teknik ekip ve yönetimden kurtulsak bile üzerimize sinecek diye korkuyorum bu korkak oyun.

fidddas dedi ki...

başakşehir maçında hatalı pası arkasında yenilen gol ile ıslıklarla dışarı alınan necipten sonra tabii ki herkes uzun vurur. hoca da bundan çok şikayetçi değildir belki.

GeceGezgini dedi ki...

Su maçtan sonra acikca görüldü ki, bizim basinin maçasi Ismael'e yetiyor. Jesus'a toz konduramiyorlar, korkuyorlar adamdan.

Sözde Besiktas'li Güntekin Onay'in yazisindan bir parça;

"
Ancak Fransız teknik adam bu hamleyi yapmak için neden 70 dakika bekledi? Anlamak mümkün değil. Redmond ve Muleka beklentilerin altındaydı ve yorgunluk belirtileri de açıktı. F.bahçe’de ise Jesus kazanmak için hamleler yapsa da sahaya sürdüğü futbolculardan istediğini alamadı
"

Jesus ise resmen maçi bize veriyordu degisikliklerle, ama yoruma bak; maci kazanmak icin hamleler yapsa da istedigini alamamis!!


Ismael'e 7 hafta boyunca oyuna müdahaleleri yanlis, ne zaman degisiklik yapsa takim geriye gidiyor diyordunuz. Adam degisikliklerle oyunu çevirdi, yine yaranamiyor. Sanki Ismael maci kaybetmek icin yapti hamleleri!


Ismael geldigi günden 3' lü oynuyor diye elestirdiniz, adama zorla sistemini degistirdiniz. Jesus oynatinca; taktik dehasi!


Neyse, Besiktas'in Besiktas'lidan baska düsmana ihtiyaci yok galiba. Kendi kendimizi yiyip bitiricez bu gidisle.

Son olarak laz lobisine gelsin; Senol Gunes su macta sahada olsaydi kadromuzu yaziyorum;

Ersin

Rosier-Necip-Saiss-Masuaku

Tayfur-Salih-Josef-Gedson-Redmond

Cenk

fidddas dedi ki...

@gecegezgini
jesusun müdaheleleri oyuncular yüzünden tutmadığı için bizim hocanın müdahaleleri tutmuş gibi göründü. eğer jesusun müdahalelerinde oyuncular onun istediğini yapmış olsa ismaelin müdaheleleri tutmazdı zaten.
zaten ghezzal gibi 5 hafta kaçırmış ve sakatlıktan yeni çıkmış bir adamı 45te oyuna atması gerekirdi ki ghezzal yeniden sakatlansın. maç öncesi sağlık ekibiyle de toplantı yapmamıştır bu adam. sağlık ekibi 45 dese bile 70te almıştır ghezzali.

yilmaz dedi ki...

@fiddas ironi yaptığının farkındayım ama aslında jesus'un hamleleri kağıt üstünde çok doğruydu. Beşiktaş'ın yaylarının gevşemeye başladığı dakikalarda başta önde hiç bir etkisi olmayan Pedro'yu diri Bats ile değiştirmek doğru hamlelerdi. Burada aslında İsmael'in övülmesi gerekiyor. Hemen reaksiyon verdi ve "bence" riskli olabilecek değişiklikler yaptı. Fakat maçın geri kalanı çok kötü oynadığımız için son 20 dakikada yapılanlar pek bir şey anlam ifade etmiyor.

Biz biraz daha kendi takımımızla ilgili yorumlara odaklandığımız için Fener için yapılan yorumlarla pek ilgilenmiyoruz. Muhtemeldir onlar da Beşiktaş'ı böyle yakalamışken yenememeyi kendilerine yediremiyorlardır. Fakat onların diğer maçlardaki görüntüsü, bu maçtaki "mini hayal kırıklığını" biraz gölgeliyor.

Uzun vadede Tayfur'un merkeze geçeceğini tahmin ediyorum. İkidir hoca can simidi olarak ona sarılıyor. Ortasahada dikine giden oyuncumuzun sayısı çok az. Tayfur biraz da mevkiisiz bir oyuncu olduğu için, bu işi kotarırsa formayı kapar gibime geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Cok da iyi gozukmedik. En kotu durumda bile kendi sahamizda hep 10-15 dakika rakibi bogdugumuz oluyordu, ama dun hic olmadi. Rakibin kalitesinden ziyade bizim tercihimiz gibi gozuktu. Son 15 dakikadaki baskinin nedeni rakibin oyuncu degisikliklerinden dolayi soguk oyuncularin maca adapte olamamasi ve bizde Ghezzal'in etkinligi.

Ama son 2 mactaki trend devam ediyor. Iyi oynamiyoruz, ne oynadigimiz belli degil, umit veren birkac sey var ama havamiz kacmis gibi sanki. Ghezzal'in donusu mutlaka katki saglayacak, ama 3-4 maclik galibiyet serisi yakalayamazsak isimiz zor.

Hakemle ilgili elestirilere katiliyorum. Muleka'nin topu onune aldigi pozisyon gayet gri bir pozisyon ve onu tamamen acik, duduk calmanin mantigi yok. Yine Muleka'yi sagdan kacirdigimiz gri bir pozisyonda cart diye cekti bayragi oyunu devam ettirmesi gerekirken. O pozisyonda ofsayti kaldiran adam ama Weghorst'un 5 metre ofsayt olan pozisyonunda kaldirmadi dalga gecer gibi. Adamlar resmen VAR'i da tamamen keyfine gore kullaniyor. Bir Trabzonspor maclarina bak, bir de bizim maclara, inanilmaz fark var. Ben tamamen art niyetli, direktifi almis sekilde maca ciktiklarini dusunuyorum.

Oyuncu bazinda degerlendirme yaparsak;

-Ersin'in ayagi hala nasil bu kadar kotu olabilir? Hadi bu macta ustune cok zor top gelmedi gol yemedik, ama birader 3 senedir insanin ayagi biraz gelismez mi? Hadi isabetli vuramiyorsun toplara, en azindan vurdugun toplar yari sahayi gecsin yahu. Birde Altay 2. yarida tam 3 kere topu oyuna hizli sokup takimini ataga kaldirdi, hatta 1 pozisyonda Gedson kart aldi. Sen surekli topu oyuna hizli sokacakmis gibi yapip geri cekiyorsun, tempo'nun anasini sikiyorsun. Bu kadar patlayici oyuncumuz varken niye bekliyorsun ki?

- Rosier istisnasiz her mac son 20 dakika iptal oluyor. Weghorst'a attigi pas yaniltmasin, surekli pozisyonunu kaybetti son 20 dakika ve sacmaladi. Birsey de diyemiyorsun, cok eforlu oynuyor mac boyu. Rosier-Tayfur son 20 dakika her mac fiks oyuncu degisikligi olsa gayet mantikli olur.

- Talha cok iyiydi, Necip'e gore cok buyuk arti.

- Orta saha komple silikti, Dele Alli ayri bir silikti.

- Muleka'yi Larin'in topa bomba muamelesi yapmayani diye aldik, ama nihayetinde o da uzak forvet. Muleka'yi alip Quaresma gibi cizgiye yapistirmanin anlami yok.

- Redmon'u N'Koudou'ya alternatif olarak aldik, ama hic dogru sekilde kullanamiyoruz. Sanki orta saha oyuncusu gibi kullaniyoruz, halbuki rakip o kadar bos alan verdi dun.

Sezonun su bolumune kadar attigimiz gollerin baya buyuk bir kismi kanat akinlarindan geldi. Rakibin agzina agzina baski yapmayacaksak, gobegi iyi kullanmayacaksak hic 4-3-3'u zorlamaya gerek yok. Direkt 4-4-2 oynayalim, Muleka-Weghorst birlikte oynasin daha iyi. Josef'in gelisiyle orta sahanin ahenk'i bozuldu. Bu sekilde 3'lu oynamanin mantigi yok. Ghezzal sagda Dele Alli/N'Koudou/Redmond solda, ileride Weghorst-Muleka yan yana denenebilir.

Muleka gibi oyuncular ve cift forvet ligin bug'i (bkz Umut Bozok katkisi), ama kullanmak icin rakibe baski yapip ceza sahasina sokman lazim. Cizgiye yapistirirsan olmuyor, olmayacak. Bu sekilde 4-3-3'le devam edersek birkac haftaya kalmaz Muleka da yedek kalir, Weghorst da ceza sahasinda yanliz kalip etkisini kaybeder, iyice kisir sacma bir hal alir takim.

Cirkin-mirkin olsa bile Anadolu takimlarini yenmek icin kaos futboluna donup doldur-bosalt yapmaya ben raziyim.

fidddas dedi ki...

@yılmaz
mert hakan sokup crespo çıkardı. bizim hoca yapsa ortalık yıkılırdı.
ben hocanın hataları olduğunun farkındayım ancak çok fazla vuruluyor hocaya. bi kısım haklı eleştiriler de arada kaynıyor bence böyle olunca.

fidddas dedi ki...

ironiyi bırakırsak bana göre ilk 11 ana plan olarak beklenti kadrosuydu. yani weghorst ve dele alli varken kesilmesi mümkün olmadığı için sahaya çıktı.
fener orta saha çizgisinin arkasına 5li çizgiyi çekip önüne arao ve crespo yerleştirince zaten top yaparak çıkmamız psikolojik nedenlerde işin içine girince imkansız hale geldi. normalde bu işi salih ve dele allinin çözmesi beklenirdi ama çözemediler. orta sahanın ortasında pas yapılamadı ve rakip yarı sahaya yerleşemedik böyle olunca da weghorst bağlantı oyunu için taca çıktı.
kanatlardan çıkmak ise redmond henüz alışmadığı ve muleka ise forvet olduğu için çalışmadı, böyle olunca da uzun vurduk. uzun vurulanların hiç birinde ikinci top tehlikesi yaratamadık. hocanın burada müdahalesi gerekiyordu. çünkü başlangıç planı çalışmadı. 60 dakika boyunca böyle devam edildi. sonunda kanat oyun kurucusu ghezzal girince ve crespo çıkınca fenerin 5li dizilmesinin anlamı kalmadı. zaten 15 dakika yüklenince hemen lincoln alioski değişikliği geldi.
maçtan önce benim de aklıma gelmemişti ancak belkide olması gereken eldekiler ile masuaku muleka redmond 3lüsü ile çıkıp dele alli ile ara pas kovalamak olabilirdi.
hocanın oyun bulması lazım, böyle orta sahada çok kısırız. dele alli oynar mı oynamak ister mi muamma.
ancak inönüde fener maçına ghezzal sakatken çıkmak zorundaydı, yapamadı.

son söz , ikinci yarı başında ön alan presine başladık ve 10 dakika devam ettik. ve rakip gelemedi, ben bunu maç başında yapmaktan neden vazgeçtiğimizi hiç anlamıyorum. rakipte luiz henrique ve serdar aziz gibi iki mayın varken maça ön alan presi ile başlamalıydık.

yilmaz dedi ki...

@fidddas ben crespo'yu çok beğenmedim şahsen. Ayrıca sarı kart da gördü ve salih ve dele alli'nin bir kart daha göstertme potansiyeli vardı. Bence çıkması bizim adımıza kötü oldu.

Ben fenerli (hafazanallah :) ) olsam, Jesus'u Beşiktaş'ın son 20 dakikadaki baskısı karşısında fazlaca sinmiş olması yüzünden eleştiririm. Çünkü taraftarlık rasyonel bir olgu değildir. Seneye memleketine gidecek adam, Fener'in son bilmem kaç maçtır Beşiktaş'ı yenemediğiyle ilgilenmez. Ama taraftar ilgilenir. Böyle bir Beşiktaş'ı bile yenememiş olmaları onları içten içe kemiriyordur eminim. Jesus içinse rakipten deplasmanda alınan puan iyidir.

turgay dedi ki...

Abiler ne oynuyoruz biz neyi analiz edeceğiz? Sezon başında oynanan oyunun boyutu ile şuan oynanan şey diyeceğim çünkü ne oldugu belli değil nedir? Çok acayip bir düşüş bu tanımlanamayan bişey benim tarafta.

koşu mesafesi dedi ki...

@turgay
Beşiktaş ne oynuyor? Ne istenirse onu oynuyor. Stoperler sayıca tamamlanmadan 3'lü defans başlandı, daha hazırlık maçında vazgeçirildi. Skor korumak için 5'li defans denendi, büyük takım böyle oynanmaz dendi. İlk yarılarda yoğun baskıyla rakipler 3'lük yapıldı. Takımın ikinci yarı pili bitiyor böyle olmaz dendi. Önde baskı futbolundan Başakşehir maçı ile vazgeçen Ismael, artık farklı karakterde bir futbol oynatıyor. Bence çözümün şifresi; ilk maçlardaki gibi şiddetli önde baskı oyununa geri dönmek.

Hayır, anlamadığım Fenrbahçe maçında Jorge Jesus takımına Aykut Kocaman futbolu oynattı. Kaldı ki Aykut Kocaman bile Dolmabahçe deplasmanlarında çok daha fazla pozisyon bulabiliyordu. Artı olarak Jorge Jesus'un üçlü defansına kimse laf etmiyor. Tartışılan kişi, görece daha az kariyerli yabancı teknik direktör oluyor.

Üç hafta arka arkaya puan kaybı sonrası eleştirilerin artması doğaldır. Ama Beşiktaş rakipleri sürklase ederken de Valerien Ismael "eleştiriliyordu". Ya da x yerli teknik direktörün yeri yapılıyordu diyelim.

Problem; "Asla kaybetmem, ya kazanırım ya da öğrenirim" Ismael'in çok esnekleşmeye başlaması. Takım böyle oynayacaksa "proje teknik adam"a gerek yok.

Gelmeden bize anlatılan Valerien Ismael, Fener maçında yürüyecek mecali kalmayan Redmond'ı taa 4'üncü sırada değiştirmemeliydi.

Transfer şansına tandeme yerli bir stoper (Talha) oturttu ve amatör zihniyetli ama sahada kendini yırtan bir joker (Tayfur) kazandı. Bundan sonra yapması gereken şey; aslına dönüp sahada en yüksek performans gösterecek ve kondisyonunu yüksek tutan oyuncuları oynatmak.

Bir de ne olur şu Muleka'yı kanada hapsedip itibarsızlaştırmasa? Kadrodaki son bir yılın en golcü futbolcusunun oynadığı yere bak. Burak Yılmaz'ı da böyle Antalya'dan forvet alıp kanatta köreltmişti Beşiktaş. Sonra sefasını santraforda başka takımlar sürmüştü.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bence mesele elestirilerin iceriginden ziyade elestiriyi yapanlarin kotu niyetli olmasi ve tutarsiz olmasi. Blogdakileri tenzih ediyorum, ama medya'da cogu kisinin neden elestiri yaptigi ortada.

Ne oynadigimiz belli degil diyenler 4 senelik doneminde ilk senesi haric organize bir takim izletmemis Senol Gunes'i bu kadar elestirdi mi? Besiktas boyle oynamaz diye antrenoru daha 8. haftada asarken 3 sene boyunca takima bir kimlik kazandiramayip at Quaresma'ya ortalasin biri kafa vursun veya at Buraga at gibi kossun veya sapkadan tavsa cikartsin futbolu oynatan adami elestirdi mi?

Veya gecen sene Sergen Yalcin'in takimini elestirebildi mi? Elestirileri ben bir yere kadar dinliyorum, mantik cercevesinde anlamaya calisiyorum, ama agizdaki bakla cikip care Senol Gunes noktasina gelindigi zaman kapat yatiyorum kusura bakmayin.

turgay dedi ki...

Küçük bir anekdot paylaşayım maç esnasında hepimiz uzun vurduğumuzu ama topları alamadığımızı gördük. Peki neden uzun vurduk? Çünkü bütün pas kanalları kapalıydı. Peki sahaya diziliş nasıldı? Defans ve orta saha yakın durup forvetlerle bu oyuncular arasında 40 metre var. Yani aslında uzun vurmaya değilde defanstan pasla çıkma kurgulanmış ancak rakip iyi basınca uzun vurmak zorunda kalmışız gibi olmus. Lan bunu 75 dk yaptık be. Hiç mi kenardan biri ya hocam uzun vuralım tamam ama defans ve orta sahayı da ileriye çıkaralım sekenleri alalım demez. Bu kadar zayıf bir kenar yönetimle olmaz.

Bir de @koşumesafesinin dediği gibi rüzgar nasıl eserse öyle yön almak doğru değil. Bir hocanın felsefesi neyse onu uygular başarılı olursa olur olmazsa da olmaz gider. Sürekli sistem değişmez sistem maçtan maça ufak dokunuşlar rakibe göre değişir. Ama biz komple sil baştan yapıyoruz. Hiç güvenilir bir ortam yok bu nedenle

Cihane dedi ki...

Beşiktaş'ın teknik direktörü Ceyhun Kazancı.

GeceGezgini dedi ki...

Onumuzdeki 2 macin basliklari acilmadan yazayim; Tertemiz 2 galibiyet alacagiz Giresun ve TS'ye karsi.

Onde baskili oyun + Weghorst-Muleka, Weghorst-Dele, Weghorst-Cenk ikililerini gorecegiz bence ileri ikilide.

BJK4EVER dedi ki...

4-4-2'yi ben de cok merak ediyorum.
Zaten kac senedir cift forvet diye kafa utuluyorum blog'da, insallah sonunda oynatan bir hoca olur.
Ama Muleka'nin kanat degil forvet oynayacagi versiyonu.
Solda da Dele Alli veya N'Koudou.
Muhabirlere gore antrenmanda 4-4-2 denenmis.

Yorum Gönder

Ara