.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ekim 2022 Perşembe

STSL 09 Bitexen Giresunspor - Beşiktaş


Tarih: 
08 Ekim 2022 Cumartesi 20.00

Stadyum: Çotanak Spor Kompleksi

Hakem Hakkında Bilgi: Yaşar Kemal Uğurlu(Bjk Karnesi 7G 2B -5M)

Eksik Oyuncular:  Atiba Hutchinson, Salih Uçan, Kevin Nkoudu / -

Cezalı Oyuncular: - / Sergio

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır.

44 Yorum:

Çok zor ve kritik bir maç. Giresun geçen sezon olduğu gibi ölümüne kapanıyor. Bana kalırsa Vİ'nin Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağını bu maç belirleyecek. Eğer kalesine duvar örmüş rakibe karşı doğru düzgün bir hücum organizasyonu göremezsek milli arada yeni bir hoca bakabiliriz.

koşu mesafesi dedi ki...

3 hafta puan kaybının ardından bu maç için bahane lüksü pek kalmadı. Tam, hücumcu cesur kadro ile çıkma maçı.

Önerim: Ersin/Rosier-Talha-Saiss-Tayfur/Josef-Gedson-Alli/Masuaku-Muleka-Redmond

Sol forvet Masuaku, sağ forvet Redmond, tek santrafor Muleka ile başlayıp gidişata göre Weghorst, Ghezzal ve Cenk'in dahil olacağı bir oyun planı.

fidddas dedi ki...

ben bu maçta weghorsta çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. oyun büyük ihtimalle çok sıkışacak ve yan toplara kalacağız.
salih yokken gedson - alli orta sahasına dönmek zorundayız. 3 yerli şartı gereği büyük ihtimalle tayfur 11e girecek. ama kendisi mevkisiz olduğu için nerede olacağına emin değilim. şöyle olabilir.

ersin
rosier talha saiss masuaku
alli josef gedson
redmond weghorst tayfur

turgay dedi ki...

Giresun tarafı inanılmaz özgüvenli açıklamalar yapıyor. Açıkçası çok manasız bir özgüven. Ama adamlar karşısında böyle rakip görünce normal diyorum. Çok zor aşarız Giresunu. İşimiz zor

BJK4EVER dedi ki...

Giresunspor sezonun geri kalani icin guzel bir sinav olacak, cunku bu sekilde gececek cok fazla mac oynayacagiz.

Bu tur takimlara karsi kesinlikle zaman kaybetmeden baskili oynamak gerekiyor. Baskiyi yapip kilidi actiginda tamamen dagiliyorlar, bunu Sivas ve Karagumruk, hatta Alanya maclarinda gorduk.

Bu mac hic oyle aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin gol yemeyelim illa ki 1 tane sikistiririz maci degil. Zaten niye buyuk takimlar sadece faul yapip oyun sogutan, vakit gecirmek icin sahaya cikan Anadolu takimlarina karsi bu kafaya burunuyor anlamiyor. Adamlar hucum dusunmuyor bile. Kalene gelen ilk topu iceri almadigin surece zaten gol atma sanslari yok, tek bildikleri oyunu sogutup 0-0'a maci kitleyip hata beklemek.

Bu tur takimlara karsi defansif onlemleri dusunmeden 4-4-2 cikip saldirmak en mantiklisi. Kulubemiz de zenginlestigine gore 60'tan sonra skoru tutacak hamleleri yapma sansimiz zaten olacak.

--------------------Fark etmez-----------------------

Rosier---------Talha----------Saiss----------Masuaku

Tayfur--------Gedson--------Dele Alli-------N'Koudou

----------------Muleka-------Weghorst---------------

Redmond ve N'Koudou'dan hangisi hazirsa oynar. Ghezzal'in hazir olmadigini var sayarak kadro'yu yaptim. Cift forvet haberleri geldi zaten, umarim dogrudur. Sadece Cenk-Weghorst ikilisi konusunda emin olamadim. Sanki birlikte baslayacak degil de son 20 dakika tamamen rakip ceza sahasina oyun yigildiginda denenecek ikili gibi. Ki Cenk-Weghorst cikarsak bu da Muleka ya yedek olacak ya da sag acikta oynayacak demek. Ikisi de mantikli degil. Muleka gibi iyi sezileri olup gol vurusu guvenilir olan bir adami evelemeden gevelemeden forvet oynatmak lazim. Zaten Burak Yilmaz'i, donusunden sonra Nihat Kahveci'yi, kismen Filip Holosko'yu kanatta oynatip pic ettik, bir de Muleka'da yapmayalim bunu.

yilmaz dedi ki...

Şshsi yorumum, bu maçta yavan bir galibiyet hocaya bir kredi kazandırmaz. Baya böyle Sivas, karagümrük maçlarının ilk yarıları gibi filan bir oyunla ve handikaplı bir galibiyet hocaya bir miktar nefes aldırır.

Yoksa 10. dakikada bir gol atıp kalan süreyi rakibin üstünlüğüyle 1-0 tamamlayıp kazanmak hiç bir şey kazandırmaz hocaya. Bize yarar sonraki haftalar için.

Bence puan kaybı olası. Salih'in yerine beklerden birinin kesilmesi konuşuluyor. Aman diyim. Salih'in mevkisinde oynayan iki oyuncu var. Kerem ve Berkay. Bence birebir karşılıkları olmasa da orayı kotarırlar. Hatta hoca bence Tayfur'u da orada düşünüyor. Bence Tayfur beklerden birini kesmektense doğrudan Salih'in yerine başlasa bize daha fazla faydalı olur. Dele-Joseph arasındaki tercihi size bırakıyorum :) Bana ikisi de uyar.

11'im şöyle

ersin
ross TT Saiss masuaku
tayfur gedson joseph(dele)
ghezzal(redmond) wehgorst nkoudu



koşu mesafesi dedi ki...

Ersin/Rosier-Talha-Saiss-Masuaku/Josef-Gedson-Alli/Tayfur-Redmond-Weghorst 11'i ile sahaya çıkıyor Beşiktaş.

Kanatta körelen Muleka kesiği yemiş. Tayfur'un rakip defans arkasına ısrarlı koşularla denge bozma potansiyeli yüksek. Bunu en son 10 numara oynayan Atiba yapıyordu. Tayfur çok hareketli bir oyuncu.

Ama tahmini dizilişlerde Tayfur ön tarafa yazılsa bile, bir anda Tayfur sol beke Masuaku sol açığa kayabilir. Tayfur, oyuncu değişikliği yapmadan pozisyon değişikliği imkanı sağlayan bir oyuncu profili.

Bu arada, transfer sezonu başında hangi Beşiktaşlı'nın hayallerini süslemezdi şu orta üçlü:
Josef-Gedson-Dele Alli

Huzeyfe dedi ki...

Hoca niye en iyi bildiği yaptığı şeylerden vazgeçiyor anlamıyorum. Josef yaşı gereği hareketliliği azalmışken geri üçlünün ortasına geçebilir, hiç değilse geriden çıkarken yüzü dönük top alır, Saiss’in yükünü azaltır. Masuaku zaten orijin olarak wing back. Ghezzal N’koudou yoksa 3-5-2 oynayalım. İster orta sahada Tayfur’la oyna, Muleka forvet çıksın, ister Cenk çıksın. Bu oyuncuları Giresun’a karşı sahaya süremiyorsak bırakalım şampiyonluğu filan, orta sıra takımıyız demektir.

turgay dedi ki...

Şu takım için aklıma gelecek en son şey nkoudouyu arayacağımız olurdu. Gerçekten bu redmond berbat bir futbolcuymuş

Ulan isimlere bakıyorsun. Redmond, Dele Alli falan. Oynadıkları oyuna bakıyorsun Hayrullah'a üstünlük kuramıyor adamlar.

fidddas dedi ki...

cenk, dele alli ve kısmen muleka hocanın istediği transferler olamazlar.
bu adamın oyun sistemine bu kadar uymayan adamları kabul etmesi saçma.
redmond için bence erken, biraz daha bekleyeceğim ben.

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

bence redmond goruldugu kadar kotu degil ama takimdaki yaraticilik eksikligi yuzunden asiri goze batiyor. su macta ters kanatta ghezzal, josef yerine de tayfur olsa en az 3 atmistik. ha nkoudou'nun ilk maclardaki hali kat kat daha iyiydi, o ayri.

ortada josef-gedson buyuk maclar haric gercekten gereksiz, ama ikisinden birinin yerine girecek oyuncumuz da yok su an. belki josef yerine muleka ya da cenk'i alip cift forvete gecebiliriz. yalniz oyle bir macera sonrasi puan kaybedersek ertesi gun hoca gider. umarim salih bir an once doner, su an vazgecilmez durumda bizim icin.

her seye ragmen sanssiz olmasak ilk yarida farki aciyorduk yine. garabet bi gol attik, sonrasinda da penalti kacti. redmond'in gol olacak serbest vurusunu kaleci cikardi (ersin rakipte olsa goldu o vurus). sunlar gol olsa 3 duran top goluyle bitiriyorduk ilk yariyi. eger akan oyundaki yaraticilik eksikligini cozebilirsek sampiyonluk sansimiz hic de az degil. ghezzal dondukten sonra bir iyilesme olur ama ortadan da katki alabilmemiz gerekiyor. su an ligin en iyi oyununu fb oynuyor ama ligin en iyi oyununu oynayan takim ve sampiyon takimin surekli farklilastigi bir ligimiz var. eger dunya kupasi arasina (su garabeti dusundukce sinirim bozuluyor) lider ya da tepeden 2-3 puan uzakta girersek bu takim gayet de sampiyon olur.

fidddas dedi ki...

ben dele alli geldiğinde mutlu olmuştum ancak bu kadar temposuz olmasını beklemiyordum.
hocamız bir enerji hocası o yüzden şu anda tayfur onun çok işine yarıyor.
@pheaglix ile aynı düşüncedeyim, ghezal hazır olarak girince işler olumlu yönde değişecek gibi geliyor bana da.

Ghezzal girmezse 1-1 biter bu maç. Bombok hücum ediyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Oyun beklentimden iyidi, ama skor ve kisirlik sasirtmadi. Gol ve pozisyonlarin cogu da duran toplardan geldi zaten.
Oyun eh iste, istah baya iyi, kisisel performanslar berbat otesi. Bu kadar kotu kisisel performanslar varken zaten anca iyi bir istah+bu kadar kotu bir rakiple kazanabilirdik. Ki eh iste diyecegimiz oyun da sasirtmasin, rakibin cok cok kotu olmasi buyuk etken. Biraz eli yuzu duzgun bir takim cok rahat puan alirdi. Ligin acik ara en kotu 2 takimiyla oynadik ve biriyle berabere kaldik, digerine karsi 3 puan son dakikada 5 cm ofsayt sayesinde geldi.
Diyecek soz yok. Valerien Ismail'i begeniyorum, ama Anadolu takimlarini yenecek oyunu oynatmayacaksa ve o cesareti gostermeyecekse anlami kalmiyor. Ha Valerien Ismael ha Riza Calimbay.

Serkbal dedi ki...

Takımın ne oynadığını anlatabilecek biri varmı? kafası kesik tavuk gibi koşturuyoruz sanki

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Ersin'in yediginden Giresunspor (!)un kalecisi 4 tane kurtardi bize karsi, zorlaya zorlaya ittire kaktirsa anca attik golu. Ersin yine ilk biraz zor pozisyonda gol yedi sagolsun.
Kalecileri degissek mac skoru 0-4 olurdu.
Ve biz bu kaleciyle yeni sozlesme imzaladik.
Tekrardan tebrikler yonetime.

Huzeyfe dedi ki...

Redmond ve Dele yorumları haklı. Redmond PL’de skor katkısı düşük oyuncuydu, burada da aynı. Dele de çok spesifik birşeyi iyi yapan, onun haricinde orta sahada vasat oyuncu. Oyun kurucuya ihtiyaç duyuyor, biz de onu oyun kurucu gibi oynatıyoruz. Olmuyor. Bunlar ama daha bu transferler bitmeden önce belli olan, bu blogda bile tartışılmış şeyler. Hocanın planı buysa, hayal kırıklığı.

Maç başlangıcı yine de idare eder. Oyun kurucusuz çıkıp direkt uzun oynayınca göz zevki açısından berbat olsa da skoru alacak pozisyonları buluyoruz böyle takımlara karşı.Zaten skoru alamazsan bu oyunla olmaz.
Yalnız Beşiktaş maçları böyle bitirmemeli. En azından 4-5 maç oldu aynı taktik dönüşümle orta sahayı komple rakibe bırakıp zorla oyuna ortak ettiğimiz. Bu başlangıç planı olsa eyvallah, çünkü rakibin hiçbir organizasyonu yok, seni bekliyor geride. Ama skoru almışsın, oyunu tutman gereken yerde veriyorsun. Üstüne bir de değişiklikler yine çok karman çorman. Sağ beki üç defa filan değiştirdik, e madem Tayfur ortada oynayabiliyor neden Muleka’yı kesiyoruz.
İlk dört beş hafta yaşadıklarımız hocanın psikolojisini bozmuş resmen. Sarı kartları herkesi çıkarmaya çalışıyor oyundan. Böyle maç idare etmek imkansız tabi ki. Ayrıca öncelik olarak oyunu geriye attığı için haliyle oyun olarak çok geri gidiyoruz.
Herşeye rağmen oyuncuların ve hocanın sahaya, oyuna odaklanması lazım. Yönetim burada takımı koruyamadı açıkçası. Hocanın burada kalabilmesi için arka arkaya 7-8 maç almamız lazım. Kör topal da olsa bir şekilde kazanmak zorunda, yoksa işi çok zor.

yilmaz dedi ki...

Ya öyle "Beşiktaş böyle oynamaz" gibi beylik lafları edecek değilim ama bu oyun hakikaten bok gibi. Sansür felan koymucam, gerçekten bok gibi. Beşiktaş değil Giresunspor da böyle oynamaz, Ümraniyespor da.

Yani Hollanda milli takımının santrforunun giresunspor'a karşı ortasahayı geçmeyeceği futbol anlayışını kabul etmem ben. Valerien Ismael'e yapılan ezber eleştirilerin hiç birine katılmadım. Ama gördüğümü de söylemem gerek.

Bu galibiyet şimdiye kadar en nefret ettiğim galibiyet oldu. Zaten hakemin eyyamıyla kurtardık o galibiyeti de.

Oyuncu eleştirilerine gelince... EPL'den gelen 3 oyuncu da ilk haftalar geçtikçe aslında o ligin sıradan oyuncuları olduklarını gösterdi. Redmond'un neden yüzyıllardır EPL'de olup top 6'da oynamadığı, Weghorst'a neden EPL'den talip çıkmadığı, Dele'nin neden Everton'da bile tutunamadığı, ilk haftaları geçince daha da netleşti. Biz bazen kendimizi "kendimizi dev aynasında görüyoruz" diye eleştiriyoruz ama galiba başkalarını da dev aynasında görüyoruz. Demek ki "EPL'de sıradan oyuncular Türkiye'de elit oyuncu olur" ön kabulü de çok doğru değilmiş. Ben Redmond'un Yusuf Erdoğan'dan, Serdar Gürler'den bir farkını göremedim 3 maçta. Ceza sahasında zaten tek adam bulunduruyoruz, 40 metreden ona orta yapıyor. Ne çizgiye inmek var, ne içe katetme var. Böyle oyuncu Türkiye'de gerçekten bol. "Beyni yok" dediğimiz NKoudu, messi kalıyor onun yanında.

Weghost hadi penaltıyı atamadın, o son pozisyonda maçı koparacak golü de atmayacaksan niye biz 3.5m€ veriyoruz sana? Adam da haklı, herife savunma yaptıra yaptıra gol atmayı unutturduk.

Joseph de canı sağolsun, sakatlıktan çıktı, senelerdir en iyi oyuncumuz, biraz kötü oynama hakkı var, ama ben bu maçın ikinci yarısında sadece gol yediğimiz pozisyondaki üzüntüsü sırasında gördüm kendisini. Bu kadar silik oynayacaksa Berkay'ı tercih ederim şahsen. Hem yerli kontenjanımızı rahatlatır hem de daha dinamik.

Defans oyuncuları ve biraz da Gedson-Tayfur dışında işini yapan kimse yoktu. Bu kadar oyuncunun kötü olması mümkün değil, oynanan rezil futbol oyuncuları böyle gösteriyor da olabilir.

Cenk için söyleyecek bir şey yok. Kendinin yılmaz bekçisi Beşiktaş Muhabirleri her ne kadar aksini savunsa da, oynadığı her dakika Beşiktaş'ın alt yapı forvetlerinden çalınmış dakikalar. Sahaya girip abuk subuk fauller yaparak Beşiktaş'a bir faydan olmaz, keşke de Rossi gibi "hoca gol atmamız lazım, ben girmeyim" diyebilsen.

turgay dedi ki...

Şenol Güneşi zamanında kovmadık kaybettik avcıyı zamanında kovmadık kaybettik sergeni zamanında kovmadık kaybettik aynı durum tekrar yaşanmasın. İsmael maalesef iyi sinyaller vermiyor. Kovmazsak hata yaparız.

Zaitsev dedi ki...

Kör döğüşü bir maç oldu. İlk yarı eh işte 2nci yarı beraberlik için herşeyi yaptık. Bence yediğimiz gol iyi bir ayarla ofsaytta olmayabilirdi.

Yediğimiz golde 3-4 dakika önce aynı pozisyonu bulduk. Nkodou’nun şımarık pası kaleciyi kahraman yaptı. Aynı pozisyonda Nkodounun 10da 1 maaşını alan adam o pası verdi, bizi VAR kurtardı. Della Ali ritim bozuyor. Redmond ile Ghezzali yan yana görebilseydik keşke.

Tek doğru hamle Ghezzal’in girmesi. Bu arada Tayfur kaç mevki de oynadı ya. Bu kadar oynanmaz takımla. Cenk oyuna girdikçe rakipler üstümüze geliyor. Çok yazık verilen paraya ve süreye.

@ BJK4EVER

Hocam Giresunun kalecisi kol mesafesi dışına giden tek topu içeri aldı. Penaltıyı kurtardı ama ben bile anladım oraya vuracağını. Weghorst zaten topa zor yetişti ki iptal edilen gole benzer tek pozisyon o. Onun harici en net pozisyon rakibin kendi kalesine vurduğu kafa. Yediğimiz gol kadar net bir pozisyonumuz yok. Ersin mevzusu bizim için birincil sorun değil.

Cihane dedi ki...

Valerie Ismael in arkasinda duran camia icin gayet iyi oyun be skor. Bu sene avrupa biraz zor ama seneye supriz bir 3.lük yada turkiye kupasi neden olmasin?

koşu mesafesi dedi ki...

Maç sıcağı geçtikten sonra biraz realistik yazalım Beşiktaş adına;

Defansın beyni PL etiketli stoperin "hakemin oyunu başlatmadığı ama oyuncuların topla oynamaya devam ettiği" bir pozisyonda arka adalesinden sakatlanıyor. (Grade 1 gibi görünüyor) Onun yerine giren genç yerli stoper sakatlanıp bandajla maçı bitiriyor. Weghorst on Fire'ın dumanı tütüyor ama penaltı ve karşı karşıya kaçırıyor. (Son dakikalarda kendi kalesinde gol da önledi, adam defansif santrafor) N'Koudou ve Ghezzal'ın sakatlıktan dönüşleri sebebiyle halı saha topçusu modunda koşmadan oynamaya çalışan Redmond'a fazlasıyla müsamaha göstermek durumunda kalıyorsun. Weghorst'un ceza sahasında formasından çekilerek düşürülmesinde Weghorst isyan ediyor, VAR uyarmıyor. Tüm bu etmenlere rağmen deplasmanda 3 puan hem de fireli 3 haftanın ardından fena değil. Yani ortaya konan performansı karşılaşılan aksiliklerle beraber değerlendirmek lazım.

Gelelim Giresun'un son dakika ofsayt golüne. Top ağlarla buluşunca çok şaşırtmadı ama Alanya maçı ve İstanbulspor maçını da hesaba katarsak hep de Beşiktaş son dakika üzülecek değil. Futbol bu. İzlerken hem Talha'nın ofsayt golünde hem Giresun'un ofsayt golünde heyecanlanmadık zaten. Kurt bir futbol izleyicisi iki pozisyonda da terslik olduğunu hissetmiştir. Rakip taraftarları da anlarım Beşiktaş puan kaybı yapacak zannedip içlerine oturdu o sebeple ofsayt çizgisi muhabbeti yapıyorlar. Ben ofsayt çizgisinde anormallik göremedim. Bir keresinde, Beşiktaşlı defans oyuncusunun ayağını büyütüp 55 numara yapmışlardı mesela VAR'da. Biz neler gördük.

Bir de gelelim taraftarı sinir eden gol ve pozisyon kısırlığına. Ön tarafa kadar iyi geliniyor ama ondan sonra sıkıntı oluyor. Valerien Ismael'in ilk haftalardaki şiddetli ön alan baskısından vazgeçtiği artık bu maçla tescillendi. Sakatlıklar onu buna itmiş olabilir. O yüzden ilk haftaların aksine bir kısırlık baş gösterdi. Bu konuda denenmiş ve netice almış bir Beşiktaş formülü var: Sol forvete kanat değil sol forvet veya santrafor özellikli bir oyuncu koymak.

Babel ile Larin ile Cenk ile geçmiş yıllarda denenip sonuç alınan formül ortada. Çünkü delici bir N'Koudou (ki dün hiç delici değildi) yoksa elinde, sol forveti santrafor özellikli seçmen gerek. Dün unutulan Muleka'yı yazabilirsin. Bu kondisyonuyla 10 dakika falan Cenk de oynar. Redmond'ı da ortada ve sağda Alli ve Ghezzal ile rotasyona sokarsın.

Şimdi sırada Trabzonspor maçı var Dolmabahçe'de. Dünya Kupası arasına kadar bir de Galatasaray maçı var. Diğer üç maç, puan tablosunda alt sıralardaki takımlarla. Bu 5 maçlık maç serisi önemli.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Adam penalti dahil ilk yarida 2-3 net pozisyon cikardi yahu, daha ne yapsin? Ersin tek top cikarmadan yine ilk topu iceri aldi. Yedigimiz golun aynisini biz karsi kalede yasadik, rakip kaleci beklemedi cikip Weghorst'un asirttigi topu cikartti. Tipkisinin ayni pozisyon. Ersin cikip aciyi kapatsa belki bir sansi olacak, aciyi bile kapatmadi. Takima hicbir katkisi yok.
Ersin'in kalitesinde artik degilim ben, onun capi belli.

Kizdigim nokta boyle bir kaleciyle sozlesme yenilememiz. Giresunspor'un kalecisi bizim kalecimizden daha iyi olmamali, bu kadar dusmemeliyiz.

Cihane dedi ki...

Ersin yetenekli ve gelecek vadeden genç bir sporcu, sen ise adı vasfı olmayan denegesizin tekisin.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin tek talibi olmayan, Serdar Saatci bile kendi kulup bulabirken kendine kulup bulamamis yeteneksizin tekidir. Besiktas'ta ancak yedek olabilecek, Necip'in bir baska versiyonu.
Sen de vasatliktan memnun olan vasatoglu vasatin tekisin. Tipki tuttugun kaleci Ersin gibi.

koşu mesafesi dedi ki...

Ersin, transfer penceresi kapalıyken 2 senelik tecrübesiyle eldeki en garanti kalecidir. Unutmadan, şampiyonlar liginde en çok kurtarış yapan kaleci olmuştu bir ara gruplarda, artık o sezon ne toplar geldiyse ceza sahasına. O kadar gol yemesine rağmen bu unvanı da kazanmıştı. Bu sezon da hem sözleşme uzatımı hem performans olarak tartışmalıydı ki Emre denendi iki maç. Mert sakatlıktan tam dönebilmiş olsa Mert de denenecekti.

Ersin asla kedi kaleci veya libero kaleci konseptine uymadı. Fizikli ve hava toplarında başarılı bir imaj çizdi ilk zamanlarında. Bir ara karşı karşıya pozisyonlarda ve penaltılarda çok başarılıydı. Ama her türlü golü yiyebilen bir kaleci haline geldi. Özellikle uzaktan şutlarda çeviklik eksiği var gibi. Ancak, "maçlarda gelen ilk topun gol olması" biraz kalecinin soğuk olması ile alakalıdır. Zaten Beşiktaşlı taraftarlar defans kötü çok pozisyon veriyoruz diye değil, az pozisyon verip çok gol yiyoruz diye kızıyorlar.

Bir de baskı yediğinde, ayağıyla havadan sağ veya sol beke pas vermeye çalışıp topu taca atması artık bir gelenek halini aldı. Hatta Emre ayak tekniği sebebiyle şans buluyor deniliyordu. Emre de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmişti. Bu seviyede kimse 18 yaşındaki kaleciye 2 maçtan fazla kredi vermiyor ne yazık ki.

Genç bir kaleci (Ersin de hala genç) önünde Talha ve Emrecan tandemi otursa aslında, hem 8+3'ü çözer hem de takımın gençleşme hamlesi karşılık bulmuş olur.

Huzeyfe dedi ki...

Hocayı kovalım tartışmaları biraz abartı açıkçası. Sanki Şenol Güneş veya Sergen zamanında Beşiktaş muhteşem bir deplasman oyunu mu oynuyordu?
Yere göğe sığdırılamayan Fb’nin derbi sonrası hali ortada. Aynı Karagümrük’ü biz sahadan sildik. Bir de 9 maçta 18 puan, Başakşehir ve Fb maçlarını oynamışız. Sahadaki oyun göz kanattığı için çok daha kötü durumdaymışız gibi hissediyor taraftar. ŞG olsa her maç haldır haldır gidip üç atıp üç yesek, 15 puanımız olsa kimsenin şikayeti olmaz.

Bir de Alanya, Ankaragücü, Başakşehir maçlarında yaşadıklarımız ciddi etkilemiş takımı. Weghorst’a bakınca net gözüküyor, adam moral olarak zirveden dibe düşmüş resmen.
Bence hocayı kovmalık bir durum yok ama mental olarak takımın çok desteğe ihtiyacı var. Bunu yönetim sağlayamadığı için kör topal da olsa galibiyet serisiyle ayağa kalkabiliriz.
Hocanın da kendi doğrularına dönmesi lazım.

Pheaglix dedi ki...

su klasik "x gitse yerine kim gelecek" muhabbetinin en gecerli oldugu kisi valerien ismael olabilir. eger onun yerine takimin gozle gorunen sorunlarini kisa (ilk bir iki maclik yeni hoca gazi haric) ve uzun vadede cozebilecek birini getireceksek hemen ismael ile yollari ayiralim. ama yok elimizdeki alternatif ciddi ciddi senol gunes ya da sergen yalcin falansa valerien ismael 5 yil daha takimin basinda durabilir.

ersin ile ilgili sorunu anlamak icin de maclara tek tek degil, butun olarak bakmak lazim. yedigi gollere tek tek bakarsaniz hepsi gayet yenebilecek goller. @kosu mesafesi'nin dedigi gibi az pozisyon veriyoruz ama bunlar gayet net pozisyonlar. ersin'in sorunu bu pozisyonlarin neredeyse tamaminin gol olmaya baslamasi. hani bir yersin iki yersin de arada kurtardigin bir mac olur. sampiyon oldugumuz sene ersin'in hem dogru zamanda kaleden cikarak onledigi tonla pozisyon hem de kritik yerlerde kurtardigi karsi karsiyalar vardi. gecen sene ve su ana kadar bu sene bunlar yok, ve bence belirgin bir geriye gidis var. ilaveten top dagitiminda da bariz bir geriye gidis var.

2 yil once ersin duzenli gelisim gosterse ulkenin acik ara en iyi kalecisi olabilecek potansiyeldeydi ve cogumuz onu altay ve ugurcan'la ayni seviyede, hatta daha iyi olarak goruyorduk. ama su an bu iki kaleci de ersin'den ilerideyken ersin anadolu takimlarinin seviyesine yaklasiyor. eger genc kalecimizin pik noktasi 19 yasindayken oynadigi futbolsa isimiz var.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaşlı taraftarlara tavsiye: Khalkedon ve Trapezos antik bölgelerinde oynanan ve adına ayaktopu denen, maçı yönetmekle görevli kişilerce skorları saptırılan eğlenceleri sinirlenerek izlemesinler. Antik tiyatronun gelişmiş hali olan bu oyun yüzünden kötü konuşmasınlar, birbirlerini kırmasınlar. Kendi semt takımlarına kızmasınlar. İzleyeceklerse stres atmak ve keyif için izlesinler.

Huzeyfe dedi ki...

Kaleci ve savunmacı zaten bu ülkede doğru anlaşılan pozisyonlar değil. Pozisyonu başlamadan bitiren savunmacılar ve kaleciler esasen tercih edilir, bizde üç beş tane pozisyona bakıp karar veriliyor. Bu yüzden yıllarca İbrahim Toraman’ı Sivok’u falan iyi stoper diye izledik.
Ersin iyi kaleci. Bunun tersini iddia edenlerin geçmişte genç oyuncularla ilgili yorumlarını hatırlayın. Çok da şeyapmayın, lüzumsuz tartışma.

BJK4EVER dedi ki...

Ersin Anadolu takimlarinin kalecilerinin de gerisinde bile ya, neyse.
Bu ulkede hucum eden uzun vadede avantajli durumda olur. Fenerbahce su oynadigi oyunla Anadolu takimlarina karsi zor puan kaybeder. 4 gol yedigi macta 5 atip alabiliyor. Adamlar uzun top ata ata, baski yapa yapa rakibi hataya zorladi aldi maci. Sustainable futbol mu? Alakasi yok. Biraz eli yuzu duzgun takim icerlerinden gecer mi? Gecer. Sikinti da burada zaten. Ligde eli yuzu duzgun takim neredeyse yok. Anca Konya, Basaksehir vs puan alabilir bunlardan. Ligdeki ilk 7 disindaki takimlara karsi maclarin tamamina yakinini alabilirler. Bunu yaptiktan sonra yuksek ihtimalle sampiyon olurlar zaten.

Bizdeki mesele de o biraz. Basaksehir ve Fenerbahce'yi yenememek buyuk sorun degil de, Istanbulspor ve Giresunspor'u 4'leyip gecmemiz lazim. Trabzon macini guzel futbolla alip tekrar bir enerji saglamak lazim. Rakiplerin birbiriyle oynayip puan kaybedecegi maclar yaklasiyor. Trabzonspor'u yenebilirsek onumuzdeki 8 mactan 6 galibiyet bu fiksturle gayet olasi. Dogru futbolla tabii.

Ligdeki cifte standart mide bulandirmaya devam ediyor. Hadi bu aksamki 2 penalti penalti olsun, eyvallah. Bizim Karagumruk macinda Caner'in cikarttigi top ne oluyor? Ki o macta Caner'in eli topa gitmisti ustelik, daha da net penalti.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Anlat o zaman Ersin neye gore iyi kaleci? Hangi ozellikleri iyi? Anlat, istatistiklerle goster. Merak ettim.

turgay dedi ki...

Rakibine en az gol pozisyonu verip en çok gol yiyen takımıyız. Buna göre kaleci de sorun defans da sorun dizilişte sorun. Eleştiriyi iyi anlamak lazım. Oyun daha ilk haftalarda bu kadar geriye gidiyorsa herkes eleştirilir. Hoca İstanbula da Giresuna da başakşehire de fenere de aynı hataları yapıyor. Bu dünyanın her ülkesinde sorundur. Sorun her maç aynı şekilde devam ediyorsa sorun olmaktan çıkar anlayış olarak kalır. Hocanın anlayışı bize uygun değil. Değiştirmesi gerek bu anlayışı. Ama görünen o memnun. Ben görüntüden memnun değilim. Ve bu nedenle de değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum

Cihane dedi ki...

Ersin neye göre iyi kaleci demişler:
Pozisyon alması iyi, kaleyi dolduruyor, çok iyi açı kapatıyor ve çıkışlari genelde iyi. Birebir de çok iyi. Geçen sene efsane bir performansi vardı birebirde. Şampiyonlar Ligi'nde 10tane felan karşı karşıya çıkardı. Boyuna göre hantal değil çevik sayılabilir hatta. Yan toplari fena değil, hatta türk kaleciler içinde en iyisi bence. Yalnız bu seneki performansini ayrı değerlendirmeli. Futbol bir performans sporu ve saha dışı faktörlerin bunu performansi etrkiliyebiliyor, etmese daha iyi ama 20 yasindaki bir çocuğu etrkiliyebiliyor işte. Yönetci denen kişilerin "burası besiktas" modeli çapsız yönetim göstermeyip çocuğa hakkettigi sözleşmeyi daha önce vermiş olsalardı, geçen senenin üstüne koyarak devam ederdi. Ersin iyi kaleci ve çok daha iyi olabilir, bu bir süreç ve Türkiye'de bu süreç gereksiz yere zor. Burada taraftar iyi gün dostu ve bizim kültürümüz düşene tekme atmak uzerine kurulu.Devre arası veya sene sonunda yurtdışına gitse kendisi için çok daha iyi olur.

Huzeyfe dedi ki...

Tartıştık daha önce. Büyük kaleci. Ersin’in üzerine gelen topu Fabri’nin çıkarması için refleks göstermesi gerekiyor. Yan top problemi yok, çıktığını alıyor. Çizgi savunma oynarsan arkayı harika süpürüyor. Bu sene savunmayı geride kurduğumuz için ceza sahası içinde pozisyon vermesek de yay civarında çok rahat şut imkanı veriyoruz. Kaleye az şut gelse de çok rahat vurulan toplar. İstatistikler çok kötü ama çok anlamlı değil.

koşu mesafesi dedi ki...

Weghorst, Giresun maçında kendisine yapılan penaltıya ceza sahasından orta sahadaki hakeme bağırarak itiraz ediyor. Fener-Karagümrük maçında Valencia ise adeta yardımcı hakem gibi orta hakemin peşini bırakmıyor. Rakipten sakatlanan oyuncu yerdeyken 4. hakeme, VAR'a "ustaaa, bizim bi ele çarpma vardı güme gitmesin" diye kendini yırtıyor. Demek ki bu ligde penaltı söke söke alınıyor. Dün Fenerbahçe'ye verilen elle oynama penaltıları Beşiktaş'a verilmezdi. Bu bir tahmin değil Beşiktaş-Karagümrük maçı sebepli bir çıkarım. Ya da yersen, Caner Beşiktaş'ın golünü çizgiden çıkarırken el doğal konumdaydı, diğer maçlarda değildi.

Burada Ersin tartışılırken Altay'ın efsanevi bir performans çıkarması da manidar oldu. Borini'yi düşürdüğünde niye kart çıkmadı acaba? Beşiktaş maçında Giresunlu defansa çıkmayan ikinci sarı gibi ilginç bir karar. Dün maçı izleyenler Karagümrük'ün Kadıköy'den "puanla" çıkamayacağını anlamıştı.

Gelgelelim, Beşiktaş'ın penaltısının verilmediği, rakibinin 10 kişi bırakılmadığı bir maç sonunda "(bilgisayar destekli)" VAR, rakibin ofsayt golünü "ölçerek" iptal etti diye rakip çarşaf çarşaf VAR kaldırılsın diye bildiri yayınlıyor. Fenerbahçe maçında ise iki tartışmalı penaltı var, 9 dakika uzatma var, millet sus pus.

4 Ekim 2020 tarihinden bir gazete haberi: "Karagümrük sorumlusu Canel maçın hakemleri hakkında ise “Oyunun gri pozisyonları ne hikmetse Fenerbahçe lehine kullanıldı. 2 penaltı pozisyonu var, 2 kere VAR'a gidildi, oyuncu değişiklikleri var ne hikmetse 5 dakika uzatma yapıldı" dedi."

31 Ekim 2021 tarihinden başka bir haber: "Karagümrük'te hakem isyanı: ''Bunların niyetini araştırmak lazım'' "

Yani hakem konuşmama gibi bir politikaları da yok anladığımız kadarıyla.

Beşiktaş'ın 4 gol yiyip 2 penaltıyla kazandığı bir maçın yankılarını düşünemiyorum. Gerçi oksimoron oldu 2 penaltı ve Beşiktaş. 1 penaltıyı bile anca golü iptal edilmek suretiyle alabilen bir takım var.

İşin üzücü tarafı, haftalar ilerlediğinde maç yönetim !standartlarının! unutulup bütün faturanın teknik direktöre kesilecek olması.

Zaitsev dedi ki...

@ BJK4EVER

Bahsettiğin pozisyonlar aynı mı? Pas kalitesi bile farklı. İki kaleci de altıpas çizgisine kadar çıkmış. Giresun kaleye paralel penaltı noktasına pas atarken biz kaleciye doğru altıpas çizgisine pas atıyoruz. Bizde Weghorst gelen pasa zor yetişiyor. Ötekinde Giresunlu oyuncunun ayağını kuracak kadar iyi pas alıyor.

Rakibine şut atarken adımlama şansı veriyorsan kalecine kızamazsın. Bizim sorunumuz defansı geride kurmak değil yay civarı faulsuz rakibi kapatamamak.

Bugün Ersine kızmak ile çok orta yapıyor diye Q7ye kızmak aynı kafa yapısı.

koşu mesafesi dedi ki...

GEÇTİĞİMİZ BEŞ YILIN 9. HAFTA PUAN DURUMU İMİŞ:

2017-2018 sezonu: 15 puan
2018-2019 sezonu: 15 puan
2019-2020 sezonu: 12 puan
2020-2021 sezonu: 16 puan
2021-2022 sezonu: 17 puan
2022-2023 sezonu: 18 puan (Bu sezon)

Pek "Valerien'in hücum planı yok, küçük takım hocası, hoca değil kondisyoner" tablosu göremedim ben.

9 hafta itibarıyla futbol komedi programlarına malzeme yapılmaya çalışılsa da, rakamlar başka bir şey söylüyor. En lobisiz büyük takım teknik direktörü, olduğu için yerine kim gelirlotolarını başlatmışlar. Bu noktada Beşiktaş taraftarı büyük bir sınav verecek.

yilmaz dedi ki...

@koşu mesafesi istatistikler bir çok şeyi açıklıyor, ama biz de izlediğimizi biliyoruz sonuçta. Gerçekten bu oyun sürdürülebilir değil ve taraftarı geçtim, hocanın kendisi için de problem. Bu oyunla takımın başında kalabilecek krediyi kazanması için, simeone gibi rakipleri "gerçekten" çaresiz bırakıp 10-15 maçlık büyük seriler yakalaması lazım. Çünkü her maçı 5 cm'lik ofsaytla kazanan bir takımın arkasında kimse durmaz ve bu da çok doğal. Şu anki durumda da rakipleri pek çaresiz bırakıyor gözükmüyor.

Evet istatistiklere bakarsan giresun'un tek pozisyonu bile yok ama 1-0 giden maç her zaman 1-1 olmaya müsaittir. Fener, şenol zamanında bizden 9 kişiyle son dakikada attığı golle puan almayı başarmıştı hatırlarsanız. O maçta da aslında çoktan 4-0 olması gereken maç, şenol babamızın ivmenin elimizden gittiğini bir türlü kavrayamaması sonucu 1-0 gitti ve iş son serseri topa kalmıştı.

Ben ölümüne yabancı hocacı biriyim, bence takımın başında senelerce kalsın sorun değil, ama böyle oynamaya devam edersek şenolcular sergenciler ilk puan kaybını beklerler. Milli aralar, dünya kupası arası, devre arası filan bitmez onun için de, şahsen benim için de.

fidddas dedi ki...

puan tablosunda beklenen 7 takım diğerleri ile ayrışmaya başladı. dünya kupası arasına kadar puan farkı diğer takımlar ile daha da artacaktır. biz de kendimizi bu takımlar arasına bu kadar lobiciliğe rağmen iyi attık. dünya kupası arasına kadar hoca takımı ilk 3 içinde tutmalı, zaten bu takımlara göre 1 maç fazlamız olacak. bizim bay haftanın lig sonuna kalması hiç iyi olmadı.

kesin şampiyon denen fenerde dün ligin organizasyonu en kötü takımlarından birinden kendi sahasında 4 tane yedi. hani bizim için söylenen daha iyi takımlara karşı ne yapacak lafı var ya bütün takımlar için geçerli. şu anda başakşehir dışında garanti top oynayan takım yok, o takımı da kendi sahamızda elimizden kaçırdık.

ersinden 2-3 yaş büyük ülkenin en iyi 2 kalecisinden biri!! olan altayı da dün gördük. ersine o kadar fazla laf söylemek epey abes bence. daha 21 yaşında ve son 1.5 yıldır hakkını almaya uğraşıyor hem de sahaya kendini vermeye. siz 1.5 yıl boyunca böyle bir maaş mobbingine uğrasanız ne durumda olurdunuz acaba? ben yazılım sektöründeyim, ortalama yeteneğin biraz üstünde olan bir personeli 1.5 sene boyunca maaş konusunda oyalayamazsın, 6. ayı görmeden bakmışsın gitmiş. tabii yazılım sektöründe sözleşme işleri futbol gibi yürümüyor. ersinin kontratı 2022de bitmiş olsaydı görürdük talip var mı yok mu. o yüzden ersin konusunu ısıtıp ısıtıp ortaya koymanın bir manası yok, birinci kalecimiz, iyi kaleci, anadolu takımlarının çizgi kalecilerini de 2 kere cebinden çıkarır.

trabzon tam bizim istediğimiz takım profilinde, eğer trabzon mafyası maça etki etmez ise galatasaray maçına kadar puan kaybı beklemiyorum. ghezzali bir an önce kalıcı olarak plana eklersek ilk 7 harici maçları kolaylarız. ha bir de daha önce de yazdım, yönetim topçuların sahada kalmasını sağlasın.

Cihane dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cihane dedi ki...

Bizim taraftarin tepkilerini ben sevmem. Ta Runje yi küstürüp göndermesinden beri gicigim biraz. Ama büyük takim isen, bunun sebeplerin biri de bu kollektif tepki. Vasata sabır göstermeyen takımlar büyük takım olabilir. Iddia ediyorum, Valerien Ismael i tribün gönderecek hatta böyle pasif tutumu devam ederse ANCyi de yollayan tribün olacak.

Yorum Gönder

Ara