.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2022 Perşembe

STSL 03 Beşiktaş - Vavacars Fatih Karagümrük


Tarih: 
21 Ağustos 2022 Pazar 21.45

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK Karnesi  9G 2B 1M)

Eksik Oyuncular: Josef De Souza, Atiba Hutchinson,Welinton, Rachid Ghezzal /  Efe Tatlı

Cezalı Oyuncular: Emrecan Uzunhan / -

60 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Ligin daha üçüncü haftasındayız, iki maçta dört puan almışız. Ama hoca için neredeyse final maçına çıkıyoruz. Şaka gibi :)

Bence kazanacağız ama hoca yine pas sayısı konusunda kamuoyunu memnun edemeyebilir.

YSY dedi ki...

Dele Alli gelince ligin içinden geçermiyiz ?

BJK4EVER dedi ki...

4.5 milyon euro’yu cok iyi para bulanlar Ahmetcan’in bonservis bedeli hakkinda ne dusunuyor acaba? Emirhan kadar oynayip kendini gosterememis stoperlerini Emirhan’in 2 katindan daha fazla paraya sattilar.
Emirhan’in parasi cop edildi bile. 2.2 milyon euro’su kadro muhendisligi acisindan pek de ihtiyacimiz olmayan, 2 senedir top oynamamis, gelecen sene defolup gidecek Dele Alli’nin maasina gitti. 1.4 milyon euro da Emirhan’in 10’da biri kadar yetenekli olmayan, Salih varken tamamen gereksiz olan Kerem’in bonservisine gitti. Hayirli isler.

Bu yonetim yakin tarihimizin en kotu yonetimi, Demiroren dahil. Maddi zarari gectim, marka degeri olarak yerlerde surunuyoruz. Ne zaman baskan agzini acsa bu sefer nasil rezil edecek bizi diye bekliyoruz. Simdi de TFF’nin cicegu burnunda bizi samaroglanina cekirmis. Tepkiyi yonetim gostermesi gerekirken twitter’da yoneticiler, instagram’da Besiktas’li unluler vs gosteriyor. Utanmasa gidip ozur dileyecek.

Umarim bu Trabzon’lu tayfa tez zamanda Besiktas’in yakasini birakir.

koşu mesafesi dedi ki...

Çiçeği burnunda başkan sürçü lisan ettiysem affola demiş. Günümüzde sosyal medya gerçekten de futbol dinamiklerini etkileme gücüne sahip bir paydaş halini aldı. Kimine göre son şampiyonlukta sosyal medya fenomenlerinin de büyük payı var. Tabi bu söylemlere inanınca devamında Şenol hocamı getirin diyorlar. Haklılar mı haksızlar mı yorum sizin.

Maça gelecek olursak, "Ghezzal'sız oynamayı öğrenmeliyiz" testi olacak. Son maçta Valerien Ismael, eski alışkanlığı olan, yorulan ön tarafı maç içinde değiştir ve aynı baskı gücüyle devam et denemesini skora ve oyuna yansıtamadı. Daha orta karar bir strateji bekliyorum. Ama Ghezzal yokluğunda Muleka, Cenk ve Weghorst aynı anda başlasa neler olur, insan merak etmiyor değil. En azından aynı anda sahada olsalar ne olur?

koşu mesafesi dedi ki...

Bu haftaki olaylı maç cumartesi gününe denk gelmiş ve son şampiyon 5 yemiş. Kasketli adam ise takım olarak saygı beklediğini belirtmiş. Geçen sene aynı rakibi kendi sahalarında ağırladıklarında o kadar misafirperver davranmışlardı ki, taraftarları maç bitmeden sahaya inip rakip kaleciye sırt masajı yapmıştı diye hatırlıyoruz. İşte centilmenlik gereği 5 golle mukabele görmüşler. Futbol bu yüzden keyifli bir oyun. Hele haftaya oynanacak ülke çapındaki derbi tadından yenmez.

Beşiktaş-Karagümrük maçına dönecek olursak; muhtemel 11 haberlerinde defansta Saiss'in partneri olarak Necip veya Montero'nun yazıldığını, Ghezzal'dan boşalan kadroya ise Muleka'nın yazıldığını görmek mümkün. Muhtemel 11'lerde Berkay orta sahaya yazılıyor. Eğer Muleka, Ghezzal yok diye direkt sağ ön oynatılırsa bu hamle yatırım transferini kaybetmede ikinci yanlış adım olarak kayda geçebilir. Ghezzal'sızlık krizini fırsata çevirmek için Muleka ve Weghorst çift forvet oynamalı.
Berkay'a gelecek olursak son maç orta sahada olumlu bir intiba oluşturdu. Ancak, olası sağ stoper transferinin yabancı olacağını ve orta sahada Kartal, Atiba ve Josef gibi alternatifler bulunduğunu da düşünürsek bu maçtan itibaren Berkay'ı stopere ısındırmak daha mı mantıklı acaba?

BJK4EVER dedi ki...

Kimin nerede nasil oynayacagi bu kadar buyuk muamma ise kadro muhendisliginin kotu oldugunun resmidir zaten bu.
Hala da Kerem, Dele Alli gibi ihtiyacimizin olmayan ve katki saglamayacak oyuncular pesinde kosuyoruz.
Yabancilarin isterse Messi, Ronaldo olsun, her mac takima negatif katki veren 3 yerliyle cikarsan istikrarli bir bicimde mac kazanamazsin.
Kalecin deze zorluk seviyesi vasat’in ustunde her sutu iceri aliyor, sezon icerisinde rakiplerinin kazandirdigi mac sayisinin ceyregin kadar kazandiramayan biri. Stoperlerin de 10 dakikada 2 sacma sapan sari kart gorup her an takimi yakacak seviyede. Takima pozitif katki yapma ihtimali olan 2 yerli’nin onunu yabanci transferlerle kapadin veya kapamayi dusunuyorsun. Bu ortamda nasil bir kadro istikrari bekleniyor ki?
Umarim bu aksam bir sekilde kazaniriz, ama ilk 11’de bala Boyd’u, Necip’i vs gorunce kanim donuyor.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal'in yokluğu her türlü zorluyor.

4-3-3 çıksak sağ önde Hasic ve Delibaş güvenilir durumda değilse diğer olasılıklar da büyük soru işareti.

4-4-2 çıksak sağ taraf aynı şekilde soru işareti, tahta bacak Nkoudou 4-4-2 solunda ne yapar soru işareti, Nkoudou'yu sağa çeksek sol daha büyük soru işareti.

Diamond veya 3-4-1-2'de 10 numara yok, üstüne Nkoudou'yu da kullanamıyoruz.

Yine en mantıklısı 4-3-3'de Hasic ve Delibaş hazır değilse maalesef Boyd veya Kenan'la başlamak gibi geliyor bana, bir ihtimal de Cenk'le. Sağ önde Muleka'yla başlarsak başı kesik tavuk oyununun zirvesi olur gibi görünüyor.

Emre Toraman dedi ki...

Tabi şampiyonluk sezonundaki 6-0'lık Rize maçını da unutmamak lazım. Onda da Larin sağda Nkoudou solda başlamıştık. Muleka da Larin gibi kenar forveti kotaracaksa sağda olmuş solda olmuş çok da önemi yok tarzda bir oyuncu. Kanat oynamadığını kenar forvet oynadığını anlatmak gerekiyor tabi.

Cihane dedi ki...

Bütün medya hep bir ağızdan Karagumruk ün kötü takım olduğunu Pirlo nün kötü hoca olduğunu söylüyor. Dur bakalım bir bildikleri var herhalde.

yilmaz dedi ki...

@cihane puan kaybı hatta tek farklı bir galibiyette hocayı postalamak için zemin hazırlama. Taraftar da yapıyor aynısını.

GeceGezgini dedi ki...

Necip Berkay Sais'li 3-4-3 mu yoksa gecen haftaki gibi 4-3-3 mu oynayacagiz merak etmekteyim.

Icimden bir ses seri galibiyet serisine baslayacagimiz mac, bu olacak diyor.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal'in yokluğunda özellikle set hücumlarında Salih'in pasları ve Gedson'un dribbling'leri değerli olacak. Muleka'ya veya Nkoudou'ya al bir şeyler yaparsın diye topu teslim edip izlerlerse işimiz zor. Rosier ve Masuaku'nun da top isteme ve kullanma sorumluluğu artıyor tabi burada.

Emre Toraman dedi ki...

20 dakikada 1 gol 1 penaltı 3 direk. İyi, baya iyi.

Emre Toraman dedi ki...

Muleka bir süre daha devam edebilir de Berkay çok riskli, ilk uyardığı pozisyonda da faul yapmamıştı zaten, boşuna mimlendi. Kartal-Berkay yapmak lazım bence. Umarım bu durumda da Salih'i 6'ya çekmeyiz ilk maçtaki gibi, Kartal 1. lig düzeyinde de olsa sürekli orada oynadı.

dominic molise dedi ki...

öncelikle izlemeyen besiktaslilara üzüldüm. uzun suredir bu kadar zevk almamistim takımımdan.
nkoudou resmen tassak gecti, salih, rosier, saiss, Masuaku ve ww de gayet iyiydi ama nkoudou resmen kalp kirdi.
berkay maalesef olmadı. olur mu bilemem, siz daha iyi anlarsınız.
Necip'e ve ersin'e yorum yok. gedson ve muleka maalesef kotuydu.

ikinci yari berkay kesin cikar, kim girerse girsin. büyük ihtimal Necip gelir ortaya. muleka da bariz cikar. gedson bence silkelenir, bu kadar kotu olmasini beklemiyordum. o yüzden bence hoca da bi sans daha verir.

devre arasi: berkay-montero, muleka-emirhan
60: gedson-kartal, nkoudou, cenk

3-0 aliriz. ben takimi gercekten beğendim. maalesef muleka olacak gibi degil. berkay'in yerine her turlu Josef gelecek zaten. Necip yerine bi stoper ile gayet iyi oluruz gibi ancak bu taktikte muleka'nin yeri yok maalesef.

GeceGezgini dedi ki...

Sais - Masuaku - Nkodou sol tarafi inanilmaz gercekten, ligin cok uzerinde.

Emre Toraman dedi ki...

Nkoudou oyun şımarıklığını biraz abarttı gibi. Muleka golü de atıp morallenmişti ama Cenk'le değiştirip oyunu biraz daha fazla o tarafa taşıyıp Nkoudou'nun motorunu soğutmak mantıklı olabilir.

dominic molise dedi ki...

hakem hakemlik yapmaya başladı. mac yine berabere.

Emre Toraman dedi ki...

Hoca değişikliklerle maç verdi diye şimdi de değiştirmeyerek verecek böyle giderse.

GeceGezgini dedi ki...

Abi Kartal resmen 10 kisi oynatiyor . Hicbir etkisi yok adamin 8 numarada.

GeceGezgini dedi ki...

Derken asist yapti :D

turgay dedi ki...

Zamanında ve doğru değişiklikleri yapmak lazım yoksa her maç zor olur. Hoca her maç ders alıyor bundan da ders çıkaracaktır. Alli değil de stoper lazım çok net olarak.

Ben bu hocaya hayranım abi. Adam çatır çatır gençleri koyup oynatıyor. Valla helal olsun. Bu adamı yerseler bir daha Beşiktaş maçı izlemem. Türk futbolu benim için orada biter.

koşu mesafesi dedi ki...

TAKIM DEĞERLENDİRMESİ:
Valerien Ismael: Tecrübesizliği belli oluyor. Geçen hafta oyuncu değişiklikleri tutmadı diye bu hafta gereksiz müddet bekledi değişiklik yapmak için. Ama sözü vardı; ben kaybetmem, ya kazanırım ya öğrenirim diye. Beşiktaş'ta teknik direktörlük öğreniyor. Bu arada fiili olarak hayali olan 3-4-3'ü oynuyor Berkay orta sahada iken. Ama Kartal girince ne kadar değişti takım. Fazla yumuşadı orta saha.

Ersin: Son dakikalarda kurtardığı pozisyon olmasa ve maç 3-2'ye gelse panik artabilirdi.
Rosier: Ghezzal yerinde Muleka olunca ilginç şekilde önü çok açıldı.
Necip: Vasatın üstüydü. Rakipte Diagne olunca onla boğuşmak için kadroya yazılacak ilk adam.
Saiss: Görevini yaptı.
Masuaku:N'Koudou ile oynamaya alışıyor. Rosier ve Saiss ile beraber geri dörtlüye müthiş sakinlik ve teknik katıyorlar. Necip tipi bir stoper gayet tolere edilebilir hale geliyor.
Berkay: Heyecandan olsa gerek, gereksiz topla oynadı ve ayağından topu hızlı ve doğru çıkaramadı. Üstüne sarı kart gördü. Ama Josef iyileşene kadar alternatifi yok.
Salih: Her maç üstüne koyuyor. Beklentileri yükseltiyor.
Gedson: Maça etkisiz başladı. Ama takımın oyundan düştüğü bazı anlarda fiziksel mücadelesi ile etkisini gösterdi.
Muleka: Sağ önde oynadı ama hücum preste etkili oldu. Attığı golle morallendi.
N'Koudou: Quaresma'nın ilk transfer olduğu zamandan esintiler sundu. Maçın yıldızıydı. Ama sakatlama çabaları bu maçtan başladı. Belki kontratının son senesi farklı bir performans verir.
Weghorst: Bu lig tipi santrafor. Takım baskı yediğinde de top tutma becerisi çok önemli. Ama yapılan faullerin çalınmamasına veya terse çalınmasına alışması lazım. Gerekirse topun üstüne kapaklanarak kendisine yapılan faulü göstermesi lazım.

"Maç yönetimi yorumu: Bir ara Karagümrük rahat yüklensinvari kararlar verdiği düşünüldü. Weghorst boşuna isyan etmedi. Yedek kulübe şovundaki dengeleme tiyatrosu komikti."

Kartal: Daha agresif olmalı.
Umut: Oyuna girdiğini duyduk.
Cenk: Benim gibi topçu 30 saniye kala girer mi tribine girip bunu spor medyasına servis etmediğini umuyoruz. Oyuna girdiğinde çok istekliydi. Klasik takım iyi giderken işleri karıştırma taktiği uygulanıyor olabilir.

GeceGezgini dedi ki...

Abi kulubeyi gormuyor mu hocaya degisiklik yapmadi diye isyan edenler. Fenerin 2 tane 11 cikarabiliyor , biz 11'i zor cikariyoruz.

Hoca Berkay i odullendiriyor, gencleri kazanmaliyiz diyor ve muthis de yapiyor. Genc kardesim de cok kotu bir mac cikariyor. Ee yerine girecek adam kim ?

Yonetimimiz sagolsun haftalardir ne sag stoper, ne orta saha alabildi. Hafta hafta bakiyorlar, kim iyi oynuyor, o zaman oraya adam almayalim. Kim biraz sallantida, hemen oraya adam alalim. Ilk 11 e yazilacak transferler ne kadar iyiyse, alternatiflerimiz de bir o kadar sikintili.

YSY dedi ki...

Takım 70 ten sonra baya düştü. 3-2 ye gelmemesi büyük şans oldu hoca için ama kimse de sorunu atlamış değil herkesin tespiti aynı. Cenk sanırım direk soyunma odasına gitmiş.

Huzeyfe dedi ki...

Maçı canlı izleyememiştim. Tekrarı izlemek acayip bir dinginlik. Tavsiye ederim.
Öncelikle şunu söyleyeyim, Karagümrük iyi oyuncuları olan kötü bir takım. İki maçta sekiz gol yemiş olmaları tesadüf değil. Açıkçası Alanya maçının ilk 45 dakikasında çok daha iyiydik rakibe göre. Deplasmanda ve topla oynamak isteyen takımlara karşı çok daha iyiyiz zaten. Yine de antrenman sahasından, çizilmiş ataklarla gol bulmamız güzeldi. Duran top çalıştığımız bayağı belli oluyor, ilk yarıda attığımız her korner tehlike oldu. İçeride VI’in takımı ancak böyle kazanır. Umarım bunu sezona yayabiliriz.
Açıkçası ilk 45 dakikada rakip yoktu. Berkay eleştirilerine pek katılmıyorum, bence kötü oynamadı. Attığı pasların şiddeti, isabeti, topsuz oyunda pozisyon alışı filan gayet iyiydi. İlk 5 dakika sallandı ama içerde ilk maçı yanılmıyorsam. Normal o kadar. Bir diğer nokta sorumluluk almaktan hiç kaçmadı, zaten ikinci kaptırdığı top hiç bulaşmaması gereken bir yerde top almaya gitmesinden kaynaklandı. Ayrıca takım içinde herkesin kendisine güvenerek pas atması da Berkay’ın takımdaki yerini gösteriyor.
Hocayı kırmızı kartlar ve Türk futbolcusunun fundamental eksikliği korkutmuş. Berkay değişikliği sanki oyundan ziyade karttan dolayı. Kartal girdikten sonra Salih arkaya geçti, 20-25 dakika fena oynamadık. Sonra bir ara hoca 4-2-3-1’e döndü ve Kartal’ı önde yalnız bıraktı. O ara geriden çok kolay çıktı Karagümrük. Sonra 80’lere gelmeden yeniden 4-1-4-1’e döndük. Açıkçası 80’lere gelmeden bitirmemiz gereken maçtı. N’koudou yoruldu Muleka da kenar forveti pek oynayamadı ama hocanın elinde net güvenebileceği oyuncu yok belli ki. Bence Oğuzhan veya Emirhan’ı denemesi lazımdı.
Tek hücum aksiyonu Caner’e orta yaptırmak olan bir takıma pozisyon vermek hoş olmadı. Muleka maçın sonlarını gerçekten kötü oynadı. Hoca Cenk’i kenar forvet olarak görmüyor, bence Weghorst’un yedeği de değil. Cenk inanılmaz derecede pres tembeli bir oyuncu. Tembel oyuncu demiyorum, stoperleri çok rahat bırakan bir tarzı var, bu bizi daha da mahkum ederdi. Bence Cenk’e çok ihtiyaç olacak iç saha maçlarında, ama bu maçta bize lazım olan oyuncu değildi. Cenk’i de anlıyorum, hazır ve oynamak istiyor.
N’koudou son iki maçta belki Beşiktaş’taki en iyi maçlarını oynadı. Tesadüf değil. Buralarda yazmıştım, Ancelotti Madrid’de sezonu 180 derece değiştirmişti Vinicius’u biraz geride konumlandırarak. Benzer bir sonuç çıkıyor bizde de N’koudou yüzü dönük topla buluşunca. Ciddi servis ve bitiricilik problemleri olmasına rağmen üretkendi.

Söylemesem olmaz, inanılmaz bir eyyam hakemliği var ligde. Son yarım saatteki faul kararları akıl alır gibi değil. Bir de hakemlerin hepsi hocanın maç sonunda kendilerinden bahsetmeyeceğini biliyor olması kararlarına etki ediyordur eminim. Neticede hakemler de dahil herkes faturanın hocaya çıkacağını biliyor. Taraftarın değişiklik isterken takımın gol atması güzel oldu. Hiç unutmam 2008-2009 sezonunda kapalıda maç izliyoruz, yanılmıyorsam Antalyaspor maçı, TD Mustafa Denizli. Bobo yedek, iç sahada birşey üretemiyoruz kısır maç. Kapalıdan tezahürat başladı Bobo diye, dakikasında Tello uzaktan attı 1-0 aldık. Sezonun sonu da benzer inşallah.

Hocanın esas sınavı şimdi başlıyor. Benim içerdeki çoğu maçtan beklentim Kayseri maçı gibi zorlanacağımız oyunlar.

BJK4EVER dedi ki...

Mactan izlenimler:

- Hoca’nin fiziksel olarak saglam takim yapmasi bekleniyordu da, bu kadarini beklemiyordum. Hem oyuncu tercihleri/transfer tercihleriyle bu yonde hareket ettik (biraz Ghezzal ve biraz Salih haric eli belinde gezecek oyuncumuz hic yok), ama bir o kadar da hoca’nin iyi antrenman yaptirmasi onemli. Avrupa maclarimizin da olmayacagini var sayarsak buyuk cokus yasamadan sezonu goturebiliriz. Muazzam fark yaratiyoruz fizik gucumuzle.
- Takim cok iyi pres yapiyor, ama oyun zekasi dusuk, kontrolsuz oyuncular bazen takimin temposunu ve ritmini fena bozuyor. Dunku mactaki en buyuk sikinti bu anlamda Necip ve Berkay/Kartal.
- N’Koudou’nun performansi malum. Alanya macinin ilk 30 dakikasinda zaten hoca bunun takimin ana hucum planlarindan biri olacagini gostermisti, ama bu mac arsa cikti. Sadece N’Koudou uzerinden okumamak lazim. Masuaku, Salih ve Gedson’la uyumu ve bu oyuncularin attigi isabetli paslar da N’Koudou’yu etkin kiliyor.
- Saiss cok cok iyi transfer cikti, tam bir lider stoper. Yaninda vasatin bir tik ustu biri olsa bile defans yeterli seviyeye gelecek sanki.
- Salih’in ne oynadigi belirsiz bir takim yerine hareketli on oyuncularla ve organize olabilen bir takimda oynayinca farkini gostermeye basladi. Hoca pres yapan oyunculari onde, Salih’i geride deep lying playmaker gibi kullandigini 2 mactir goruyoruz. Josef donunce ne olacak gorecegiz. Bu yastan sonra 8’e adapte olabilir mi gorecegiz. Hem sakatliktan donmesi, hem yasi itibariyle 8’de bekleneni verememesi yuksek ihtimal. Josef klasik 6, Salih ve Gedson onde deneyecek mi gorecegiz.
- Gedson tam bu oyunun adami, cok cok iyi futbolcu. Nokta transfer her turlu.
- Weghorst cok iyi oyuncu ama 1 seneden fazla tutamayiz. Sadece performans itibariyle degil; bu hakemleri gordukten sonra bu duzende kalmayi istemeyebilir. Ama ideal Super Lig santrforu herseyiyle. Sadece anonscunun adini tamamen yanlis soylemesi uzucu. Besiktas takiminin yildiz transferinin ismini de anonscu olarak bir zahmet internetten bir arastirip ogren be birader. Senin isin bu yahu.

Genel anlamda cok cok iyiydik. Son 20 dakika oyunu verdik, o anlarda mac ozellikle hucum hattinda oyuncu degisikligi lazim diye bagiriyordu. Berkay-Kartal degisikligi cok dogruydu, ama ikisi de fazla birsey katmadi (Berkay bir tik daha iyi sanki). Ama kulube de harbiden zayif. Boyd ve Cenk disinda girecek adam yok.

Transfer’de sanki eli belinde gezip orta saha rotasyonunu karistiracak Dele Alli yerine iyi bir stoper daha mantikli gibi. Yabanci gelirse yerli rotasyonu nasil olacak soru isareti. Ersin-Salih garanti, ama ucuncu isim cok karisik. N’Koudou’nun sansa gitmemesi gibi umarim sansimiza Dele Alli son anda yatar. Hem tembelligi, hem orta saha rotasyonuna nasil uyacaginin belli olmamasiyla tam takim ahenkini bozacak transfer gibi. Insallah bir sekilde yatar.

Hakemler cok sikintili. Son 20 dakika faullerdeki eyyamlar malum. Ama artik gri pozisyonlari degil, kabak gibi net olan pozisyonlarda da rahatca eyyam yapiyorlar. Caner’in eli yerine Vida veya Necip olsa coktan penalti+kirmizi kart cikmisti. Bu mac hakemi yenebildik, ama her mac her zaman hakemi yenemezsin. Sirf bu maci aldik diye tepkisizlige gerek yok.

116 blok’ta ilk etapta Caner, ikinci etapta bizim futbolcular dahil herkese kufur eden abiye selamlar, okuyorsa. Mactan sonra bir guzel hafiflemistir.

BJK4EVER dedi ki...

Formasyon tartismalari yapildiginda hep aklimin bir kosesinde 4-4-2 vardi. Hem Rosier-Ghezzal uyumunu bozmamak, hem takima sol kanatta N’Koudou veya alternatif bir sprinter oyuncu eklemek, hem Muleka’yi mumkun oldugunca box’a yakin kullanmak icin mantikli geliyordu.

Orta 2’liyi bu sistemde Gedson goturur, Salih veya Josef’i gormek lazim. Ama bu kadar ofansif bir donusumu hoca yapar mi bilemem.

yilmaz dedi ki...

Tek eleştirim, NKoudu ikinci yarında yorulunca manyak manyak işler yaptı, onun yerine daha sakin bir oyuncu koysa, (Bence Cenk olurdu) skoru daha erken koparabilirdik. Henüz rakiplerin maç 2-0 3-0 olunca "ya biz bunlardan puan alamayız, daha fazla yemeyelim" diyecekleri kıvama gelemedik. Bence geleceğiz.

turgay dedi ki...

sakin kafayla yazmaya başlayalım.

-salihi pamuk gibi orta sahaları ile top oynamaya çıkmış rakiplere karşı etkili kullanmak tam olarak budur. bir de üstümüze çıkacak takımlara karşı görüp değerlendirmek lazım. tüm kariyerini bok eden sert ortasahalara karşı çaresizliğiydi. değişti mi göreceğiz?

-bu takıma 8 numara gelecek ise gedsonun arkasında kalacağını bilerek gelmeli. gedsona bu kadar yatırım yapmışken ondan daha pahalı birine ihtiyaç yok. delle ali kafası yerinde olmayan 26 yaşında 100 milyondan beşiktaşa düşecek seviyede biri. üstüne senelik 3milyon kontratı olacak. bu imkansızlıklarda buna ne gerek var? kerem 1,5 yıldır sivas gibi mücadeleci bir takımda süre alan bir orta saha. tam bizlik. mükemmel transfer. üstüne gidip delle alacağımıza daha gelişmeye açık ileride satabileceğimiz ve yedek kalmayı kafaya takmayacak ortamı bozmayacak birini bulmalı muhteşem direktörümüz. gidip de içi geçen psikolojik olarak uçmuş birine gitmemek lazım.

-bu takıma net stoper lazım. net rosier yedeği lazım. net nkoudou yedeği lazım. bu 3 delik kapanmadan fener ve başakşehirin önünde olamayız. bu 2 takımda çok alternatifli kadro kuran takımlar. bizde bu kadar alternatif yok. yabana atılmayacak 3 bölgemiz var. bunları görmeyip başka işlere yönelmek saçmalık.

-3lü oynuyoruz arkadaşlar. hiç formasyon yazmayın buraya. top bizdeyken berkay sais ve necip'in yanında konumlanıyor. topları dağıtan adam o. masuaku ve rosier ortada konumlanıp pas istasyonu oluyor. bu 2 oyuncuya bişey olsa çöker sistem. meraş yapamaz rosierin zaten ikamesi yok. böyle saçma planlama olmaz işte. kızdığım nokta bu.

-hocaya bok atıp yönetimi-direktörü geri planda tutmak saçmalık. hani sezon başına tüm transferler yetişiyordu? daha bir sürü eksik var. böyle vasıfsızlık olmaz.

-5li değişiklik resmileştiğinde de yazmıştım. aynı anda 3 oyuncu değiştirmek takımları ileri değil geri götürüyor. bu nedenle 2-2-1 ya da 1-2-2 yapmak lazım. bununda süresini iyi bulmalıyız. hoca geçen maç 3 tane birden değiştirip sonuçlarının kötü olduğunu görünce bugün 1 mecburi yapıp beklemeye başladı. hoca net ürkek. çünkü baskı büyük üzerinde. delikanlım söyleyen kitle hocaya değişiklik dersi vermeye kalkıyor. hoca alıştıkça takıma güvendikçe açılacaktır. bu takımın fizik gücü 70dk baskıyı kaldırabiliyor. herkes 45dk diyor ama hayır 70dk net baskı yapabiliyor takım. ondan sonrası değişikliklere bakar. kenardan gelen adamların çıkacak adamların devamı olmalı ama yapamıyorlar ki hocada bekliyor. çözmek için direktörümüz hocaya göre adam seçmeli.

-son olarak bu kadar duygu geçişi sağlığa zararlı. maç içinde top kaybı hoca istifa gol hoca iyi gol kaçar hoca istifa gol olur hoca iyi. bu kadar saçmalayan kaç takım taraftarı var merak ediyorum. bi salın kendinizi anın tadını çıkarın. hocaya değil yönetime sallayın çünkü tercihi ve transferi yapan onlar. adamın eline ona uygun kadro genişliği vermeyip sonuç beklemek doğru değil. muhteşem direktörümüz ve vasıfsız başkanımıza sallayalım hocaya değil.

koşu mesafesi dedi ki...

Maç öncesi, maç esnası ve maç sonrası ortak olan vahim bir durum var. Yerli teknik direktör lobisi, sözde spor medyası ve Beşiktaşlı kılığında rakip takım taraftarı sosyal medya kullanıcıları (eser miktarda Beşiktaşlı da ihtiva ediyor olabilir) "hocayı yemeye" söz vermiş gibiler.
Yerli "futbolcu eskileri"nin TV yorumları tamamen sahipsiz gördükleri için bu denli rahat.
Biz bu filmi başka takımların başka yabancı teknik direktör maceralarında da gördük. Beşiktaş camiası kenetlenip "Valerien Ismael" üzerinden güçlü bir mesaj vermeli. World Cup arası öncesi 11 önemli maç var. Camia kenetlenirse bu takım araya lider girebilir.

Yalnız ne biçim bir futbol iklimimiz varsa; saha içi taktik-formasyon yazmaya başlamışken 3. haftada geldiğimiz noktaya bak. İşte bu konuları yazmamak için, teknik direktörü yedirmemek şart.

Not: Kayıtlara geçsin. 1. hafta voleybol manşetli penaltı, 2. hafta bilumum kırmızılar, 3. hafta çizgiden çıkarmalı omuz kanat karışık penaltı ve kırmızı gibi geçiştirilen pozisyonların çetelesini tutacağız. Muhtemelen benzerleri yaşanıp tersi kararlar verildiğinde "abi o kural değişti", "el topa gitmiyor hocammm", "şüphen varsa vermeyeceksin", "penaltı penaltı gibi olacak" gibi cümlelerle meşrulaştırılmasını izleyeceğiz.

Sarper dedi ki...

Açıkçası uzun zamandır bu kadar heyecanla Beşiktaş maçlarını beklemiyordum (Biliç sonrası diyebilirim)

Nasıl bir sezon başıysa taktiksel hazzı, temposuyla, dramasıyla resmen vortex gibi içine çekti.

Bu takım iyi olacağına beni inandırdı. Hoca genç, istekli, başarıya ve öğrenmeye aç. Hataları olacak ama hemen istifaya çağırmak nedir yahu. Hiç bir hoca bu kadar kredisiz olmadı. Geçen sene yazın yatmak için sözleşme imzalamayan efsanemize böyle tepkiler geldiğini hatırlamıyorum. Umarım hocaya sabrederiz, umarım hoca da pes etmez.

Burada yönetimin derhal hocanın üzerindeki bulutları dağıtması gerekiyor, hocaya gösterilen anlamsız tepkileri savuşturmalı, geç kalınan transferleri anlatmalı, kadro derinliği konusundaki sorumluluğu üstlenmeli, Hoca-Futbolcu arasındaki saygı ilişkisinin sürdürülmesine özen göstermeli. Ama hoca ne kadar ümit veriyorsa yönetim o kadar basiretsiz geliyor.

GeceGezgini dedi ki...

Nette gezerken Masuaku basligi altinda gordugum bir yorum :D

""
malesef arkadaş çok iyi çıktı. 11'de oynatacak türk bulamıyoruz.

denildiği gibi iyi bir orta saha ve stoper de gelirse 2 türk kaleci + salih tek çare. 2-4-3 oynarız.
""

yilmaz dedi ki...

@Sarper taraftarın hocayı "anadolu takımı hocası" olmakla itham edip, takımdan "anadolu takımlarının yaptığı gibi" daha doğru dürüst sezon başlamadan hocayı göndermesini istemesi...

Cihane dedi ki...

İlk başarısızlıkta Ismael in kelle gidecek gibi duruyor. Yönetimede hem kendi beceriksizliğini örtme hem de ara gazı alma şansı verecek bu. Umalim denklemdeki en suçsuz kişi olan hocanın şansı yaver gider ve puanları toplar. Aslında iki galibiyet daha alırsak iyi bir hava yakalarız gibi duruyor.

BJK4EVER dedi ki...

Toplumlar hak ettikleri gibi yonetilir. Taraftar da biraz akilli olsun, gitsin hocasina sahip ciksin. Sivas maci oncesi hoca’yi tribunlere cagirip tek tek gezdirseler aslinda bu hem yonetime, hem medya’ya hem twitter maymunlarina en guzel cevap olur.
Sen bunu yapmazsan da belirli bir noktadan sonra hatalara ortak sayilirsin.

Hoca’nin takima kattiklarini gormemek icin kor olmak lazim. Takimin fiziksel gucu, duran top calistirmasi (duran top setlerini gormemek icin kor olmak lazim), net bir hucum plani gozukmesi, hoca’nin gencleri gozu kapali oynatmasi vs.

Egri oturup dogru konusalim, takimin basinda Sergen veya Senol olsa Berkay, Kartal, Emirhan’lar, Oguzhan bu kadar forma sansi bulurmuydu? Kesinlikle bulmazdi.

Sarper dedi ki...

@yilmaz @Cihane

Üzücü olan, kulübün her yerde böbürlendiği taraftarın takımla ilişkisinin sadece başarıya endeksli olması ve aslında başarıya giderken motivasyon unsuru olacakken takım içi dengeleri bozacak kadar gözü dönmüşçesine hocaya tepki göstermeleri

Bu bana başka büyük takımların taraftarlarını hatırlatıyor. Elbette "sevinmek için sevmedik" romantizmi benim de içim bayıyor ama taraftar maalesef (bence) Şenol Güneş'in ikinci şampiyonluğu ile bambaşka bir şeye dönüştü. Bunda elbette yeni kuşak taraftarın da payı var.

Bir not:
Sadece lig varken stoper o kadar şart mı emin değilim. Onu buradaki bir çok arkadaş çok iyi analiz ediyor. Fakat bana kalırsa hoca da varken, ilk 11 yerine potansiyelli genç yedek oyuncudan yana bir tavır da konulabilir. Siz ne dersiniz?

Emre Toraman dedi ki...

Josef döndükten sonra da 4-3-3 oynamaya devam edeceksek ve Josef tek çapa oynayacaksa stoper transferine, hele de ederinden fazla ödenecekse, çok gerek yok bence. Necip-Welinton-(gerekirse Berkay/Badra/Montero/Emrecan) yeterli geliyor bana. Sürpriz bir gurbetçi falan yerli bulunursa(Can Bozdoğan, Güven Yalçın profilinde ve maliyetinde mesela) yabancı kontenjanını rahatlatmak için olabilir tabi.

Ersin-Emre-Mert
Rosier-Kenan-Boyd
Necip-Welinton-Badra
Saiss-Montero-Emrecan
Masuaku-Umut
Josef-Berkay-Kartal
Gedson-Atiba
Salih-Kerem?
Ghezzal-Hasic-Emirhan
Nkoudou-Oğuzhan-Gudjufi?
Weghorst-Muleka-Cenk

Alli'ye yer bulmak zor, Nkoudou kontrat senesi ve Dünya Kupası gazıyla böyle oynamaya devam ederse ve hasbelkader bir de sakatlanmazsa çok çok zor. Gedson-Salih-Kerem'e Atiba'nın önünde bir alternatif eklemek lazım tabi ama Alli'nin profili fazla yüksek bunun için.

Ghezzal, Nkoudou ve Rosier'i daha iyi yedeklemek lazım gibi görünüyor. Burada da maliyetin ve profilin çok uçuk kaçık olmaması şart tabi.

Cihane dedi ki...

Maça giden var mı? İsmail baksana değişiklik yapsana diye kaç kişi bağırdı?

koşu mesafesi dedi ki...

Beklenen 4 transferin ilki açıklandı. Sivassporlu genç yetenek Kerem Atakan Beşiktaş'ta. Orta sahada forma bekleyecek isimlere bir yenisi eklendi. Atiba, Josef, Gedson, Salih, Kartal, Berkay ve Kerem Atakan şimdilik forma mücadelesi verecekler. İlk plan olan 3'lü defans önü 2'li orta saha veya 3'lü defans önü çift 8 tek 10'lu orta saha opsiyonlarından dönmenin mantığı şimdi daha net anlaşılıyor. Gerçi çoğu kişi Valerien Ismael'in 6 numaraya verdiği özel görevle beraber gizli üçlü defans oynandığında hemfikir.

Sadede gelirsek, şimdilik üç poziyon/forma için 7 aday var. Defansa yerleşen Necip Uysal ile 10 numarada denenen Ghezzal ve Hasic hesaba katılmamıştır. 7 adayın 3'ü yabancı 4'ü yerli statüsünde. Buna ek olarak yabancı bir orta saha transferinin daha yolda olduğu söyleniyor. Bu çerçevede, Welinton-Montero-Necip-Saiss-Emrecan'dan oluşan ikili stoper tandemi de olası yabancı stoper transferi ile mevki olarak daha da şişecek. Buna rağmen, Beşiktaş'ın kulübesi zayıf deniyor. 3 as oyuncu sakatken, ayrıca her hafta biri kırmızı kart cezalısı iken bu geçici durum için transfer şart mevzusu biraz fazla mı abartılıyor?

Not: Geçmiş tecrübelere binaen N'Koudou'ya benzer ayarda bir alternatif şart, o başka.

Siriki dembele geliyor hayırlısı olsun. Hızlı, uyanık, gole yakın bir oyuncu. Nkodou icinde iyi bir alternatif.

carlito dedi ki...

@Cihane ben maçtaydım, güneyde.. Kapalı üst orta bölüm yaptı o tezahuratı, 10-15 saniyelik bir olaydı ve bütün stat eşlik etmedi.. asıl can sıkıcı olan da hakem bizim hocayı uyarırken tribünün tepki koymak yerine yine yıldız tilbe şarkıları söylemekle meşgul olmasıydı! tribünün belli bir bölümünün maçla en ufak bir ilgisi yok..

fidddas dedi ki...

dele alli geldiğine göre 3 yerli zorunluluğu da göz önüne alınırsa olabilecek tek formasyon @huzeyfenin bir önceki postta yazdığı gibi olur tahminen
herkesin sağlıklı ve 11 çıkabilecek durumuna göre 3-4-2-1 benim için şöyle olur.
---------ersin
-----necip josef saiss (ya da josef saiss emrecan)
rosier salih gedson masuaku
-----ghezzal dele alli
---------weghorst


fidddas dedi ki...

ancak bunların hepsini taca çıkaracak gelişme ise 1 eylül gibi federasyonun yabancı olayını 9+2 olarak açıklaması olur. ersin ve salih işi kotarır salihi de kerem atakan yedekler.
4lü için şöyle yazılabilir o zaman
ersin
rosier Hien saiss masuaku
josef
salih gedson
ghezzal alli
weghorst

bu durumda sol kanat tamamen masuakuya bırakılır. alli içe girer, ghezzal kanatta rahat olduğu yerde olur. gedson veya salih de masuakunun tarafına yardım eder.
ancak 3 yerli ile bu kadroyu yazmak için stoperde necip olur ya da koray günter falan transfer edilir.

BJK4EVER dedi ki...

Bu saatten sonra 3’luye donus olmaz, mantikli da olmaz. 4lu icin yeterli sayida stoper bulamiyorken 3lu icin hic bulamazsin.
Anca kariyeri boyunca stoper oynamamis Josef’i stopere atarak vs yaparsin, ama bu da mantikli degil.

Transfer sart. Pozisyondan bagimsiz kulube zayif. Absurt sayida eksigimiz yokken Karagumruk macinda 89. Dakikada sadece 1 degisiklik yapmistik. O an kulubede keske girseydi diyecegimiz bir tek Cenk Tosun vardi, oyuna giren ilk oyuncu da takima katkisi olmayan, olmayacak Kartal. Buradan bellik zaten kulube zayifligi. 5 degisiklik hakki gibi yuksek butceli takimlara cok buyuk avantaj saglayacak kurali mutlaka kullanmamiz lazim.

Bence transferde mevki kadar pasaport da onemli. Ucuncu yerli’yi bu kadar net bir sekilde cikaramiyorken israrla ilk 11 oynamasi tartisilacak yabancilar pesinde kosuyoruz. Dele Alli ne katacak bilmiyorum, takim yabanci konusunda tiklim tiklim dolu zaten. Salih’i son macta yaptigimiz gibi 6’ya cekip onunde Fernandes-Alli yapabiliriz, ama 2 sene dogru durust top oynamamis bir adam icin bu kadar para’ya deger mi? Kerem, Dele Alli pesinde kosacagimiza keske parayi basip Kaan Ayhan’i alsaydik. Kaan Ayhan’i cok iyi veya 6 milyon euro edecek oyuncu buldugumdan degil, ama kurallar maalesef ilk 11’de 3 yerli diyor. Bunun matematigini Ridvan, Serdar ve Emirhan’i bu kadar ucuz kaybetmeden evvel yapmaliydik. Kadro’yu bu hale biz kendimiz getirdik maalesef.

Simdi de Isak Hien pesinde kosuyoruz. Saiss, Welinton, Montero varken cok mantikli hakikaten. Stopere 4. Yabanci’yi alana kadar illa dusuk profilli yabanci alacaksak Rosier’i yedekleyecek yabanci sagbek veya N’Koudou’yu yedekleyecek o profilde sprinter bir acik almak 10 kat daha mantikli. N’Koudou bir sekilde onemli bir hucum silahi oldu, ne kadar kirilgan oldugu da malum. Su an sakatlansa takimda yerine koyacagin oyuncu yok, bildigim yok. Kimse’nin N’Koudou ile alakasi yok kadroda.

Huzeyfe dedi ki...

Hali hazırda maç içinde üçlü oynuyoruz zaman zaman. Hoca genel olarak formasyonları topa kimin nerede sahip olduğuna bağlı olarak değişken kullanıyor. Karagümrük maçının tekrarını izleme şansınız varsa tavsiye ederim, Berkay’ın pozisyon aldığı yerlere bakın.

Hocanın oyunda istediği fiziksellik kulübe zenginliği gerektiriyor. Bu açıdan transferler şarttı. Zorluk şu hoca için, herkes iyi durumdayken Ghezzal, N’koudou, Muleka, Cenk, Weghorst ve Dele’den üçü aynı anda oynayabilecek. Biraz insan yönetimi gerektiren bir durum. Ama bazı gerçekler de var, N’koudou bütün sezonu çıkarabilecek mi? Çok düşük ihtimal. Ghezzal’ın gitgide artan sakatlıkları sorun çıkaracak mı? Büyük ihtimal (hatta biraz Feghouli’yi andırıyor düşüşü, inşallah öyle olmaz).
Dele İngiltere’de çok vasat bir orta sahaydı. Ama ikinci forvet olarak olağanüstü performans verdi. İster geride 3-4 olsun ister 4-3 olsun ön tarafta 2-1 oynayacağız. Dele olursa muhtemelen partneri oyunu kenarda genişletecek Ghezzal veya N’koudou olacak. Bence Ghezzal-N’koudou aynı anda olursa ceza sahasına yeterince giremeyebiliriz, özellikle iç saha maçlarında. Mesela Karagümrük maçındaki ilk golü hatırlayın, Muleka’nın yaptığı ön direk koşusunu Ghezzal’dan beklemeyiz. Taca çıkacak ilk oyuncu Cenk, sonra Muleka. Ama ikisi de yardımcı rollerde maç içinde 30-40 dakika kullanılması gereken oyuncular. Kulübe zenginliği arttı ama hocanın da maç içi hamleleri seviye atlamalı artık.

BJK4EVER dedi ki...

Oyun kurulumunda onlibero’nun stoperlerin arasina girip beklerin acilmasi 4’lude sik sik gordugumuz birsey zaten, bu 3’lu oynadigin anlamina gelmiyor. O zaman dunya uzerinde 4’lu oynayan takimlarin 90%’i 3’lu oynuyor, ama oyle degil.

Ben Dele Alli’nin kanatlarda kullanilacagini zannetmiyorum. Orada oynama aliskanligi yok, kanat oyuncusu da degil zaten. En iyi donemini orta sahadan Kane’e destek veren 8/9.5 rolunde oynadi. Bizde de 4-3-3’te orta 2’liden biri olur, mantiklisi o.

Hoca orta 3’luyu nasil kuracak asil mesele o. Bazen gercek bir 6 onunde biri Salih olmak uzere 2 tane 8’le de oynadik. Bazen de Salih derin oyun kurucu 6, onunde 2 dinamik 8 seklinde oynadik. Hoca aslinda Dele Alli ve Josef arasinda tercih yapacak ve ona gore Salih’in rolunu belirleyecek gibi. Bende Salih klasik 8’de daha iyi. Zaten geriden bol pas yaparak cikan takim degiliz, derin oyun kurucu ihtiyacimiz tartisilir. Ama seken toplarda veya aniden kaptigimiz toplarda orta sahada forvetlere direkt pas atacak 8 rolu Salih’e daha uygun, bkz N’Koudou’ya yaptigi asist. Sutlari da iyi, Alanya macindaki golu, Karagumruk macinda direkten donen topu guzel ornekler. Pres yapip rakibi uzun topa zorlayan yapida 6’da Josef Salih’e gore daha mantikli aslinda,

Mantiklisi Josef’in onunde Salih-Gedson’un oynamasi, ama Josef’in nasil donecegi belli olmadigi icin ve belki de butun mac birsey yapmayip bir sekilde tabela’ya adini yazdirabilen 9.5’un bu ligin buglarindan biri oldugu icin Dele Alli geliyor belki de.
Sivas macina hazir olur mu bilemem (muhtemelen kulubede baslar), ama oynarsa hoca’nin kafasindaki dusunce belirginlesecek bence.

Ama ben acikcasi tekrar 3’luye donecegimizi kesinlikle dusunmuyorum. Dele Alli’yi kanatta denemek gibi fantastik birsey yapacagini da zannetmiyorum. Bu arada Dembele N’Koudou’ya alternatif olarak cok mantikli olur. Umarim yerli stoper olarak da birini dusunuyorlardir. Koray Gunter Kaan Ayhan kadar tatmin eder mi emin degilim, ama her turlu Necip’ten iyidir.

Huzeyfe dedi ki...

Savunurken de 5’li duruyoruz. Maçı izlemeye üşeniyorsanız ortalama pozisyonlara bakabilirsiniz.
Dele kariyer sezonlarında epey sol açık oynadı. Muleka nasıl içeri girerek oynuyorsa Dele de oynar. Hatta Masuaku’dan çok daha fazlasını görürüz. Ben esas iki AMC’li dizilişten bahsediyorum.

Aslolan ceza sahasına yakın oynatmak bu adamı. Bir de servis olması.
Yanında Eriksen önünde Kane ile bir sezonda 25 asist+gol yapmış. Benim aklıma gelen verimli kullanım, Ghezzal’ın servisiyle Weghorst’un boşalttığı alanlara koşu atıp bitirecek. Oyuncu profili olarak alameti farikası bu. Hoca sahaya sürdüğünde hep birlikte göreceğiz.

Cihane dedi ki...

Geçen sene Pjanic in bütün sistemi damağınız etmesinin bir benzerini Dele Ali yapar mı? Ismael pek istemiyordu bence haklı olarak. Cenk Tosuna trip yapan adam Dele Ali ye neler yapmaz.

turgay dedi ki...

abi biz bu kadar daha gelmeden sorun yaratan adamı neden alıyoruz anlamadım ben. bizim ihtiyacımız az maliyet çok verin. bu adamın hem maliyeti yüksek hem de ne vereceğiz şüpheli. öyle olsa böyle olur böyle olsa şöyle olur deme zamanı değil. bu oluru söyletecek adam alınmalıydı. bence büyük hata yapıldı açıkçası. umarım yanılırım. ama çok yanılacağımı zannetmiyorum şu yabancı kuralında. yabancı serbest olsa bir ihtimal tamam derdim ama şuan bu transfer bütün takım dengesini bozdu.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş ideal kadrosunu kurarken kiralık oyuncuları ikinci planda düşünmeli. Kiralıklar arasında da alınabilecek şartlarda olanlarla alınması zor olanlar arasında bir tercih yapmalı. Geleceği düşünerek böyle adım atmalı. Weghorst kendini yırtıyor, savaşıyor ama seneye kalabilecek mi? Weghorst ikinci Gomez olurken, Dele Alli ikinci Pjanic mi olur? Bilemiyoruz. Rosier, Muleka, Gedson, Berkay nispeten genç isimler olarak takım iskeletinde ilk planda dikkate alınmalı. Hedef önümüzdeki 5 sene ise şayet. Aslında Dele Alli aşısı tutarsa onun yaşı da ideal. Yarım sezonda 6 milyonu verelim gitsin dedirtecek performans sergilerse başka şeyler konuşuruz.

@Cihane
Ismael yıldız yönetiminin üstesinden gelebilir mi hep beraber göreceğiz. Bununla ilgili olarak bazı yerli teknik direktörlerin ellerini ovuşturarak "ne kadro kuruldu be, şimdi ben olacaktım başında" diyor olabileceğini düşünmek gerek. Haliyle yerli teknik direktör lobisinin, Valerien Ismael eleştirilerini dozunu arttırarak sürdürmesi sürpriz olmaz. TV yorumcularına dikkat edin.

Bilmem kaç sene sonra şampiyonlar ligine takım gönderemiyormuşuz ülke içerisinden. Sırada avrupa liginde de kontenjan kaybedip konferans ligine talim etme tehlikesi varmış. Futbolda puan ve sıralama olarak o kadar geriye gidildi ama TV yorumcuları hala masal anlatıyor. Avrupa'da eşleşilen takımları köy takımı olarak lanse etme devri kapanacak. Dev aynası bakışı bitecek. Avrupa futbolunun gereklerine göre takım inşa eden ve buna göre oyun oynatan "yabancı" teknik direktörlerin ayağını kaydırma operasyonları devam ederse, önümüzdeki senelerdeki eşleşmelerde düşük profilli yabancı takımlar artık bizim takımlara "köy takımı" diyecek hale gelecek.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Ortalama pozisyonlari bulamadim, ama sen bulduysan paylas gorelim. Bir de sampiyon oldugumuz sezondan da paylas istersen. Orada da Josef’in bol bol stoperlerin arasina girdigini goreceksin. O zaman o sezon da 4-1-4-1 degil de 3’lu oynuyorduk o mantikla. FM/CM diliyle konusayimn; DMC’ye geriye ok verince o oyuncu DC olmuyor. Takimin 2 bekine ileri ok verince ve top sende olunca orta sahaya kadar cikinca bir anda 2-5-3 oynamis olmuyorsun.

Ayrica Dele Alli konusunda soylediklerin gercekle uyusmuyor. Transfermarkt’ta istatistikler var. Premier Lig’de toplam 194 mac yapmis. Sol orta saha olarak 30 (ki bunlarin yarisindan fazlasi kariyerinin ilk 2 senesi Tottenham’da), merkez orta saha olarak 36 mac, sol acik olarak sadece 1 mac (Everton’da), merkez ofansif orta saha olarak 115 mac. Yani kariyerinde epey sol acik oynadi dedigin Dele Alli’nin sol acik oynadigi mac sayisi sadece 1. Parlamasi zaten ofansif orta saha’ya gecip Kane’e destek verirken ikinci forvet olarak oynarken. Mayasinda zaten merkez orta saha var, klasik 8/9.5 arasi oyuncu.

Iki tane AMC’li dizilisten bahsediyorsan bu bizim lige uymaz. Boyle bir dar formasyonla Anadolu takimlarini zor acarsin. Ghezzal AMC’ye gecince neler oldu gorduk zaten, ben de yanildim bu konuda. N’Koudou da son 2 mac hangi pozisyonlarda, sahanin neresinde topu alinca faydali oluyor gorduk. Bizim icin genis 4-3-3’ten baska opsiyon olmayacak.

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Klasik yonetim kafasi iste. Takima uymasa da, hoca istemese de, son 1 sene topa dokunmamis olsa da yuksek profilli oyuncuyu alalim da gunah bizden gitsin. Bunlarin dusuncesi zaten rasyonel, cesaretli kararlarla Besiktas’i yonetmek degil, kendi kicini kurtarmak.
Mesela N’Koudou ve Salih Ucan konusunda cuvallayacaklar, simdiden belli. Antrenorun sisteminde bu kadar onemli yeri olan 2 oyuncunun sozlesmesi bitiyor. Hoca’nin kalmasini dusunuyorsan (dusunmen lazim) cagiracaksin 2 menajeri de uzatmaya bakacaksin. Ben adim gibi eminim ki devre arasinda anca bu konuyu dusunecekler, sonra menajerler dogal olarak yanasmayip sezon sonuna biracakak. Bir bakmissin Salih Ucan Fenerbahce’ye imza atmis, N’koudou da Arabistan’a gitmis. Ondan sonra baslarsin yine menajerleri suclamaya. Olan 2 tane onemli ilk 11 oyuncusunu (Weghorst’u vs eklemedim bile) kaybedip yeniden takim insaat etmek zorunda olan bize olacak.

Cihane dedi ki...

abdullah avci nin elenmesi cok guzel oldu.
gerci sampiyonlar ligine gitse alacagi hasar da fazla olacakti ama boyle de iyi.
haftaya cimbom da yenerse suyu iyice isinir.

BJK4EVER dedi ki...

GS kazanmasin bence. Her ne kadar cok kotu, goz kanatan futbol oynasalar da, bu ligde mac kazandiracak bug’a cogunlukla sahipler:

- Abuk subuk kurtarislarla mac kazandiran kaleci (Muslera)
- Rakibi tahrik edecek, kendi takimini motive edecek o.c. Stoper/onlibero (Torreira)
- Hicbirsey yapmasa adini tabela yazdiracak 9.5 numara (Mertens)
- Yedekten girip mac kazandiracak forvet (Gomis)

Adamlardaki tek eksik hizli bir kanat oyuncusu ve forvetleri tartisilir.
Onun disinda paket tamam. Butun sene de bu topu oynamazlar, eninde sonunda ivme yakalayacaklar.
Cok zor puan kaybeden takima bir anda donusebilirler. Avrupa’da da yoklar zaten.

Trabzon bence hakem destegi devam etse bile yurutemeyecek. Gecen sene Avrupa’da olmamasi ve 3 buyuklerin sira disi performansi sayesinde farki actilar, klasik A. Avci dususu bile sampiyonluga engel olamadi. Bu sene boyle bir durum yok, Avrupa’da yipranacaklar ve 3 buyuklerin tamami bu kadar kotu olmayacak.
Ben Trabzon’un kazanmasini, en kotu berabere bitmesini isterim.

fidddas dedi ki...

ben trabzonun şlye gidip şl temposu takımlar tarafından oyun olarak bir sağlam dövülmesini isterdim. huntera karşı zaten uzun soluklu bir gıcıklığım var üstüne bu sene de trabzon yarıştan erken kopmuş olurdu. çünkü onların taraftar bizden de berbat 2 maç ard arda kazanamasalar şehri yakarlar.

dizilişlere takılmadan kadro hala bazı bölgelerde şişkin, bazı gereksizler var, yetenekli gençler ve eksikler var. yönetim transfer sezonu başında 14-15 kişinin gitmesini iyi yönetiyor gibi göründü ama şu anda fena çuvalladı. başta yarattıkları hava ile zaten hocaya takım niye oynamıyor, transferler tamam diye yüklenildi. ama bence hala sabit 16 oyuncumuz yok.

kenan, umut, hasic gibi oyuncular kadroda derinlik hissi varmış gibi yaratıyor, bence bu tehlikeli. hasic olmayacak gibi, çok ağır sakatlandı ama hocalar da pek beğenmiyor gibi onu. denedik olmadı.

bence hala!!! gerekli transferler
- bir tane yerli veya yabancı stoper. necip yanında saiss gibi bir adam olunca orayı idare edebiliyor. her zaman hazır olma açısından çok güvenilir bir yedek bence.
- bir tane sağ taraf yedeği. hem rosier hem ghezzalin yedeği yok.
- josef-berkay bölgesi josef olduğu için çok can sıkmıyor, sakatlansa bile çok çabuk dönüyor. transfer yapılmamalı.
- salih-gedson tandemini kerem atakan ile yedekledik ancak bir tane de genç yabancı ile orayı garanti altına almak lazım.
- sol forvete nkoudou alternatifi bir koşucu daha. nkoudou ne zaman sakatlanacak diye hepimiz bekliyoruz.

toplam 5 transfer yapmış oluyoruz. 5 olmasa da 4 tane yapacağız bence.
bu arada draxler konuşuluyor. adam nisanda dizi bırakmış biz draxler peşinde koşuyorsak ismael hoca ne dese haklı olur.

şu halde yapılan transfer sayısı
gedson, muleka, emrecan, kerem atakan, saiss, cenk, weghorst, masuaku, dele alli ile 9 oluyor.
geçen sene kadroda olup gidenler dersek
emirhan, rıdvan, larin, güven, alex, vida, oğuzhan, töre, nskala, topal, bats, pjanic, can 13 oluyor. bunun yanında tamamen kadro dışı olan ljajic, lens, douglas (nerden baksan 7 milyon maaş)vardı.

transfer sezonunun sonuna doğru 30 yaş altı hocanın eforlu oyununa uyum sağlayabilecek, satış yapma potansiyelli oyuncuları yönelmemiz lazım. 11 1-2 eksik hariç oturdu sayılır. şimdi 16 yı belirlemek lazım. (gerçi hocanın oyununda hem yüksek hem kart riski sebebiyle 18 kişilik kadro gerekebilir. )

GeceGezgini dedi ki...

Pek rasyonel sebeplerim olmamasi ile birlikte, olaya duygusal yaklasiyorum ve Dele Alli'nin oldukca isimize yarayacagini, kendisinin de burayi cok sevecegini ve takim ahengine de iyi gelecegini dusunuyorum.

Sergen'le sampiyon oldugumuz sezondaki Mensah*Ljajic katkisi bile verse okeyim. Ikisinin maas toplami su anda Dele Alli'ye verecegimizin iki katiydi neredeyse.

Ayrica son hafta gorduk kulubenin halini, hamle sansimizi oldukca arttirdik Dele Alli ile.

Son olarak da hocanin taktik anlayisi ile ilgili bir seyler yazmak istiyorum. Mac icinde ve farkli maclarda birden fazla taktikle oynuyoruz su ana kadar. Son macta 3-5-2, 4-4-2, 4-3-3 ; uc ayri taktigi de denedik ara ara. @huzeyfe gibi ben de Berkay ve ikinci yari Salih in savunma sirasinda 3 luye donmemizi sagladiklarini gordum. Bekler bazen orta sahada oyun kurulumuna yardimci oldu, onun disinda surekli asimetrik olarak bindirdiler.

Sozun ozu; dunku Abdullah Avci' nin 40 pas TS futbolunu gordukten sonra Valerian Ismail i pamuklara sarmaliyiz.

fidddas dedi ki...

bu arada dele allinin maliyeti, son 2 yıl durumu vs durumları göz ardı edersek takımın çok ihtiyacı olan skorer ortasaha işini tamamlamış olduk. oyun çok sıkıştığında bu profil bir oyuncuya çok ihtiyacımız vardı. tabii ki rehabilitasyona ihtiyacı olan ve futbola küsmüş ve ligi küçümseme potansiyeli olan kiralık bir oyuncu yerine bonservisi bizde olan iştahlı birini tercih ederdim.
dele allinin futbol oynamak istemesini ve daha önce olduğu başka oyuncularda gibi dünya kupasına gitmek istemesini umacağız. tutarsa bizi çok öne atacak. (tabii eksiklerimizi tamamlamak şartı ile).
yeri gelmişken bir de dele alli olan 4-2-3-1 yazayım.

8+3
ersin
rosier necip saiss masuaku (rosier yerli transfer saiss masuaku)
salih gedson
ghezzal alli nkoudou
weghorst

9+2
ersin
rosier josef saiss masuaku (rosier yabancı transfer saiss masuaku)
salih gedson
ghezzal alli nkoudou
weghorst


yerli sınırı dikkate alınmıyor diyoruz ancak 9+2 li kadroda 9 yabancının yerine bu oyuncuları benzer şekilde ikame edecek yerli gelmiyor benim aklıma. mecbur bişeyler uyduracağız. (masuaku-rıdvan)

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Pas haritası başlı başına göstermese de row-z grafiklerine bakarsan Berkay’la oynadığımız son iki maçın Kayseri maçından çok farklı olduğunu görebilirsin. Yada ısı haritalarına bak. Söylemek istediğim Sergen’in 4-1-4-1 oyunuyla Valerien’in aynı dizilişteki oyununun ciddi farklı olması. Savunurken mutlaka derinde bekliyor dmc. Zaten bu kadar alanı daraltmakla, geride 3 oyuncuyla savunmakla ilgilenen bir hocanın 4-1-4-1 oynaması da farklı olur. Bunda hemfikir olamıyorsak, agree to disagree.

Dele kariyer sezonlarında sol açık oynadı dedim zaten. Aynı şeyi söylüyoruz. İstatistikleri de kötü değil ama dediğin gibi profil 8,5-9.

Öndeki üçlünün ligde iş yapması için birinin kenarda oyunu açması diğer kenarın ikinci forvet gibi oynaması gerek. Larin-Ghezzal, Quaresma-Babel. Olcay-Töre. Bunu istersen iki amc gibi düşün, istersen kenar oyuncusu olarak düşün. Ayrıca N’koudou yıllardır kenarda oynuyor, yine çizgide alsa topu sola çekip saçma sapan ortalar yapıyor. Gol-asist yaptığı pozisyonlar yatayda değil dikeyde nerede topla buluştuğuyla ilgili. Yüzü dönük aldığında etkili. Aynısı Ghezzal için de geçerli.

Yorum Gönder

Ara